Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 21 iunie 2002  privind emiterea, gestionarea si arhivarea certificatelor de calificare si a certificatelor de absolvire eliberate pentru programele/cursurile de formare profesionala organizate prin Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 21 iunie 2002 privind emiterea, gestionarea si arhivarea certificatelor de calificare si a certificatelor de absolvire eliberate pentru programele/cursurile de formare profesionala organizate prin Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca

EMITENT: MINISTERUL MUNCII SI SOLIDARITATII SOCIALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 733 din 8 octombrie 2002
Prezentele norme metodologice, denumite în continuare norme, sunt emise în temeiul art. 58 alin. (3) din Procedurile privind accesul la mãsurile pentru stimularea ocupãrii forţei de munca, modalitãţile de finanţare şi instrucţiunile de implementare a acestora, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 377/2002 .
ART. 1
(1) Cursanţilor care au promovat examenul de absolvire li se elibereazã, dupã caz, certificat de calificare sau certificat de absolvire, denumite în continuare certificate.
(2) În funcţie de tipul programului de formare profesionalã absolvit se elibereazã certificate dupã cum urmeazã:
a) pentru programe de formare de iniţiere, perfecţionare şi specializare se elibereazã certificate de absolvire;
b) pentru programe de formare de calificare sau recalificare se elibereazã certificate de calificare.
ART. 2
Evidenta desfãşurãrii programelor de formare profesionalã şi a eliberãrii certificatelor pentru persoanele cuprinse în programele de formare profesionalã se tine prin urmãtoarele documente:
a) registrul de evidenta a programelor de formare profesionalã, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 1;
b) registrul matricol general cu persoanele admise la programele de formare profesionalã, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2; acest registru se completeazã de cãtre compartimentul de formare profesionalã al agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti şi conţine date de identificare a persoanei admise la un program de formare profesionalã, precum şi informaţii privind pregãtirea sau ocupaţia/meseria actuala şi cea dobandita în urma absolvirii programului;
c) programul individual de pregãtire, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 3; acest document se completeazã în cazul în care formarea profesionalã în ocupaţii sau meserii simple şi perfecţionarea profesionalã se organizeazã, cu aprobarea directorului executiv al agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti, când nu se pot constitui grupe de cursanţi;
d) catalogul cursanţilor pentru fiecare program de formare, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 4; acest catalog se completeazã de formatori pentru instruire teoreticã sau, dupã caz, formatori pentru instruire practica, pentru fiecare program de formare profesionalã, şi evidenţiazã disciplinele pentru care se face pregãtirea, prezenta la curs a persoanelor, precum şi notele obţinute pe întreg parcursul pregãtirii teoretice şi al instruirii practice;
e) condica de prezenta la ore a formatorilor pentru instruire teoreticã şi a formatorilor pentru instruire practica, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 5;
f) procesul-verbal al comisiei de examinare, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 6; procesul-verbal se încheie la susţinerea examenului de absolvire a programului, evidenţiazã rezultatele obţinute în urma examinãrii şi se semneazã de toţi membrii comisiei de examinare;
g) registrul de evidenta nominalã a eliberãrii certificatelor de calificare, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 7;
h) registrul de evidenta nominalã a eliberãrii certificatelor de absolvire, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 8.
ART. 3
(1) Documentele prevãzute la art. 2 sunt formulare tipizate, cu regim special, se completeazã conform instrucţiunilor în vigoare, se numeroteaza, se snuruiesc, se parafeaza şi se certifica, pentru conţinut, numãr de pagini şi serie, de cãtre directorul executiv al agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti.
(2) Documentele cu regim special se gestioneazã de un angajat desemnat de directorul executiv al agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti.
(3) Aceste documente se pãstreazã în arhiva agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti, în dulapuri incuiate, care prezintã siguranta, în timp nelimitat, cu excepţia cataloagelor care se pãstreazã timp de 5 ani.
(4) Distrugerea acestor cataloage se poate face numai dupã ce directorul executiv al agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti a constatat ca datele privind situaţia cursanţilor au fost trecute în registrele de evidenta nominalã a eliberãrii certificatelor.
(5) Lucrãrile scrise ale cursanţilor la examenul de absolvire se pãstreazã timp de 2 ani în arhiva agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti.
ART. 4
(1) Certificatele sunt imprimate-tip, conform modelelor prezentate în anexele nr. 9 şi 10, au regim special, sunt tipãrite şi gestionate de Agenţia Nationala pentru Ocuparea Forţei de Munca şi nu pot fi folosite de alţi agenţi economici sau furnizori de servicii de formare profesionalã.
(2) Primirea certificatelor de cãtre agenţiile pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti de la Agenţia Nationala pentru Ocuparea Forţei de Munca se face pe baza de delegaţie scrisã şi numai cu proces-verbal de predare-primire.
(3) Certificatele prevãzute la alin. (1) sunt valabile pana la data intrãrii în vigoare a normelor metodologice de aplicare a <>Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionalã a adulţilor, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 375/2002 .
ART. 5
(1) Completarea certificatelor se face pe baza datelor din registrul matricol general cu persoanele admise la programele de formare profesionalã şi a procesului-verbal al comisiei de examinare la examenul de absolvire a programului de formare profesionalã.
(2) Certificatele se completeazã cu tus negru, corect, citeţ şi fãrã ştersãturi; numele şi prenumele titularului se scriu fãrã prescurtãri, cu litere de tipar, trecandu-se şi initialele prenumelui tatãlui, care trebuie sa corespundã cu datele înscrise în actul de identitate al cursantului.
ART. 6
(1) Certificatul se elibereazã absolventului însoţit de un supliment, conform modelului prezentat în anexa nr. 11, pe baza actului de identitate, de cãtre agenţia pentru ocuparea forţei de munca judeteana sau a municipiului Bucureşti care a organizat programul de formare profesionalã, în termen de cel mult 30 de zile de la promovarea examenului de absolvire; absolventul va semna de primire în registrul de evidenta nominalã a eliberãrii certificatelor.
(2) Formularele certificatelor se pãstreazã la agenţia pentru ocuparea forţei de munca judeteana sau a municipiului Bucureşti, în casa de fier sau în dulap metalic.
ART. 7
(1) În cursul unui an, cel puţin o data pe trimestru, directorul executiv al agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti verifica situaţia certificatelor eliberate, a formularelor certificatelor primite şi a formularelor tipizate, precum şi modul de pãstrare a acestora, în conformitate cu prevederile prezentelor norme.
(2) La eliberarea sau schimbarea din funcţie a directorului executiv al agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti formularele certificatelor se predau prin proces-verbal, specificându-se numãrul şi seria acestora.
ART. 8
(1) Certificatele completate greşit, cu ştersãturi, adaugari suplimentare sau cu ştampila aplicatã în mod necorespunzãtor se anuleazã, cu aprobarea directorului executiv al agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti, prin scrierea cu litere mari, format de tipar, pe toatã diagonala imprimatului, a cuvantului "ANULAT", atât pe actul care urmeazã sa fie eliberat cursantului, cat şi pe matca; aceeaşi menţiune se face şi în registrele de evidenta nominalã a eliberãrii certificatelor de calificare sau, dupã caz, a certificatelor de absolvire.
(2) Înregistrãrile gresite în documentele prevãzute la art. 2 se corecteaza cu pasta corectoare, se semneazã de persoana care a efectuat corectura şi se autentifica cu ştampila agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti.
ART. 9
(1) În cazul pierderii certificatului sau în cazul certificatelor parţial distruse ori pronunţat deteriorate se poate elibera duplicat, pe baza aprobãrii directorului executiv al agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti.
(2) Pentru eliberarea duplicatului solicitantul se adreseazã în scris directorului executiv al agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti, anexând urmãtoarele documente:
a) declaraţia scrisã a titularului certificatului, autentificatã la notariat, care sa cuprindã: numele sub care s-a eliberat certificatul original, împrejurãrile în care acesta s-a pierdut sau s-a distrus şi data absolvirii programului de formare profesionalã;
b) dovada publicãrii anunţului de pierdere a certificatului în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.
(3) Modul de eliberare a duplicatului este identic cu cel de eliberare a certificatului original, prevãzut în prezentele norme.
(4) Duplicatul este semnat de directorul executiv al agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti şi de o alta persoana desemnatã în acest sens.
(5) Evidentele duplicatelor se pãstreazã nominal, în registrul de evidenta nominalã a eliberãrii certificatelor fãcându-se menţiunea: "S-a eliberat duplicatul nr. .............. din data de .............".
(6) Duplicatul se elibereazã o singura data.
(7) Pe duplicat se va scrie în mod explicit "DUPLICAT eliberat conform aprobãrii directorului executiv al agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene sau a municipiului Bucureşti, nr. ........... din data de .............; se confirma autenticitatea datelor cuprinse în act".
ART. 10
Anexele nr. 1-11*) fac parte integrantã din prezentele norme.



ANEXA 1


la norme
--------

REGISTRUL
de evidenta a programelor de formare profesionalã



┌─┬────────────────┬────────┬────┬────────┬───┬──────────┬────────────────┬────┐
│N│Ocupaţia/meseria│Tipul │Res-│Perioada│Du-│Numãrul de│ Numãrul │Men-│
│r│pentru care se │progra- │pon-│de des- │ra-│cursanţi │absolvenţilor │ti- │
│ │organizeazã │mului │sa- │fasurare│ta ├─┬─┬──────┼───┬────────┬───┤uni │
│c│programul/cursul│(califi-│bil │a progra│în │I│R│Ra- │To-│Pers. │Fe-│ │
│r├────────┬───────┤care, │de │mului │ore│n│e│masi │tal│care au │mei│ │
│t│Denumire│Cod COR│recali- │curs├────┬───┤ │s│t│în- │ │benefi- │ │ │
│ │ │ │ficare, │ │des-│în-│ │c│r│scrisi│ │ciat în │ │ │
│ │ │ │iniţiere│ │chi-│chi│ │r│a│ │ │mod gra-│ │ │
│ │ │ │perfec- │ │dere│de-│ │i│s│ │ │tuit de │ │ │
│ │ │ │tionare │ │ │re │ │s│i│ │ │program │ │ │
│ │ │ │ sau │ │ │ │ │i│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │specia- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │lizare) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼───────┼────────┼────┼────┼───┼───┼─┼─┼──────┼───┼────────┼───┼────┤
│1│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼───────┼────────┼────┼────┼───┼───┼─┼─┼──────┼───┼────────┼───┼────┤
│2│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼───────┼────────┼────┼────┼───┼───┼─┼─┼──────┼───┼────────┼───┼────┤
│3│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴────────┴───────┴────────┴────┴────┴───┴───┴─┴─┴──────┴───┴────────┴───┴────┘






ANEXA 2


la norme
--------

REGISTRUL MATRICOL GENERAL*)
cu persoanele admise la programele de formare profesionalã



┌─┬───────┬────┬─────┬───────┬───────┬───────┬──────────────┬─────────┬───┬────┐
│N│Numele │Cod │Locul│Parin- │Benefi-│Nr.car-│Pregãtirea │Ocupaţia/│Du-│For-│
│r│şi pre-│nu- │nas- │tii │ciar de│netului├────┬─────────┤meseria │ra-│ma │
│ │numele │me- │terii├───┬───│program│de evi-│Stu-│ocupaţia/│în care │ta │pro-│
│c│ │ric │ │Ta-│Ma-│în mod │denta │dii │meseria │se cali- │în │gra-│
│r│ │per-│ │ta │ma │gratuit│ │ │actuala │fica, re-│ore│mu- │
│t│ │so- │ │ │ │ │ │ ├───┬─────┤califica │ │lui │
│ │ │nal │ │ │ │ │ │ │de-│Cod │sau per- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nu-│COR │fectio- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │mi-│ │neaza │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │re │ ├───┬─────┤ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de-│Cod │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │nu-│COR │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │mi-│ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │re │ │ │ │
├─┼───────┼────┼─────┼───┼───┼───────┼───────┼────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼────┤
├─┼───────┼────┼─────┼───┼───┼───────┼───────┼────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼────┤
├─┼───────┼────┼─────┼───┼───┼───────┼───────┼────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼────┤
├─┼───────┼────┼─────┼───┼───┼───────┼───────┼────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼────┤
└─┴───────┴────┴─────┴───┴───┴───────┴───────┴────┴───┴─────┴───┴─────┴───┴────┘


*) În registrul matricol se vor trece toate persoanele admise la
programele de formare profesionalã, indiferent de forma de plata
a contravalorii programului.



ANEXA 3
-------
la norme
---------

PROGRAMUL INDIVIDUAL DE PREGĂTIRE


Numele şi prenumele: .......................... C.N.P. .......
Pãrinţii: tata ............; mama .......... Nãscut la data: .........
În localitatea ............ Judeţul .......... Ţara...................
Nr. carnetului de evidenta .............
Studii: .............................
Înregistrat în registrul matricol general cu nr. ...............

Programul de pregãtire

1. Ocupaţia/Meseria*) pentru care se face programul de formare profesionalã ...........
Total ore de pregãtire......... din care:
Pregãtire teoreticã: ......... ore se va realiza prin studiul individual.
Instruire practica: .......... ore, care se va efectua la ....../(denumirea agentului economic, a persoanei fizice etc.)/...................

2. Obiective:
- calificarea (recalificarea) sau perfecţionarea (instruirea) în ocupaţia/meseria ...............................

3. Responsabilul programului individual de pregãtire .............. şi funcţia**)................................

4. Examenul de absolvire se susţine în fata comisiei de examinare, stabilitã prin dispoziţia de organizare nr............... din data ................


--------------
*) Pentru meserii simple accesibile pregãtirii individuale sub supraveghere.
**) Maistru, instructor, şef de echipa, muncitor, specialist.





ANEXA 4


la norme
---------
CATALOGUL CURSANŢILOR

Programul .................



┌─┬─────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────┐
│N│ │ Disciplinele de învãţãmânt pentru │
│r│ │ pregãtire teoreticã │
│ │Numele ...... ├────────┬────────┬────────┬────────┬───┬───┬───┬──┤
│c│Prenumele ....... │ │ │ │ │ │ │ │ │
│r│C.N.P. ....... ├───┬────┼───┬────┼───┬────┼───┬────┼───┼───┼───┼──┤
│t│Nr. din Registrul │Abs│note│Abs│note│Abs│note│Abs│note│ │ │ │ │
│ │matricol general ..... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Pãrinţii: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1│ Tata .............. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Mama .............. ├───┴────┴───┴────┴───┴────┴───┴────┴───┴───┴───┴──┤
│ │Nãscut la ...............│ MEDIE │
│ │ (anul, luna, ziua)├──────────────────────────────────────────────────┤
│ │În localitatea ..........│ Instruire practica │
│ │ Judeţul ............. ├───┬────┬───┬────┬───┬────┬───┬────┬───┬───┬───┬──┤
│ │ Ţara .......... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Studii ......... ├───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼───┼───┼──┤
│ │Profesia .......... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Nr. carnetului de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │evidenta ............. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Unitatea unde este │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │angajat ............ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Menţiuni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Denumirea programului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │...................... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Ocupaţia/meseria ..... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │...................... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Cod COR ............. ├───┴────┴───┴────┴───┴────┴───┴────┴───┴───┴───┴──┤
│ │Durata programului: │ MEDIE │
│ │de la ............. ├──────────────────────────────────────────────────┤
│ │Pana la ........... │ MEDIE GENERALĂ (teorie+practica) │
├─┴─────────────────────────┼───┬────┬───┬────┬───┬────┬───┬────┬───┬───┬───┬──┤
│ Media generalã obţinutã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ la examenul de absolvire │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────────┴───┴────┴───┴────┴───┴────┴───┴────┴───┴───┴───┴──┘


Director executiv, Preşedinte comisie de examinare,






ANEXA 5


la norme
---------

CONDICA DE PREZENTA LA ORE
A FORMATORILOR PENTRU INSTRUIRE TEORETICĂ
ŞI A FORMATORILOR PENTRU INSTRUIRE PRACTICA



┌────┬───┬──────────┬─────────┬───────┬─────────┐
│Data│Ora│Disciplina│Subiectul│ Nume, │Semnatura│
│ │ │ │ lectiei │prenume│ │
├────┼───┼──────────┼─────────┼───────┼─────────┤
├────┼───┼──────────┼─────────┼───────┼─────────┤
├────┼───┼──────────┼─────────┼───────┼─────────┤
├────┼───┼──────────┼─────────┼───────┼─────────┤
├────┼───┼──────────┼─────────┼───────┼─────────┤
├────┼───┼──────────┼─────────┼───────┼─────────┤
├────┼───┼──────────┼─────────┼───────┼─────────┤
├────┼───┼──────────┼─────────┼───────┼─────────┤
├────┼───┼──────────┼─────────┼───────┼─────────┤
├────┼───┼──────────┼─────────┼───────┼─────────┤
├────┼───┼──────────┼─────────┼───────┼─────────┤
├────┼───┼──────────┼─────────┼───────┼─────────┤
├────┼───┼──────────┼─────────┼───────┼─────────┤
├────┼───┼──────────┼─────────┼───────┼─────────┤
├────┼───┼──────────┼─────────┼───────┼─────────┤
└────┴───┴──────────┴─────────┴───────┴─────────┘






ANEXA 6


la norme
---------

Nr. ....../.........

PROCES-VERBAL
al comisiei de examinare la examenul de absolvire a programului

Încheiat astãzi ..... la susţinerea examenului
de absolvire a programului ..................
desfãşurat în perioada .....................
Pentru verificarea cunoştinţelor s-a constituit comisia formatã din:

Preşedinte ................................ reprezentant AJOFM
Responsabil program/curs .................. reprezentant AJOFM
Membri: ...........................
...........................
...........................


În urma examenului s-au obţinut urmãtoarele rezultate:



┌───┬────┬─────────────────────────────────┬──────┬─────┬─────┬──────────┐
│Nr.│Nume│Pregãtirea teoreticã │Media │Nota │Media│Observaţii│
│crt│ şi ├────────────────┬────────────────┤la │la │gene-│ │
│ │pre-│Obiectul: │Obiectul: │proba │proba│rala │ │
│ │nume├─────┬────┬─────┼─────┬────┬─────┤teo- │prac-│ │ │
│ │ │scris│oral│media│scris│oral│media│retica│tica │ │ │
├───┼────┼─────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────────┤
├───┼────┼─────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────────┤
└───┴────┴─────┴────┴─────┴─────┴────┴─────┴──────┴─────┴─────┴──────────┘





Comisia de examinare

1. ............... ................. Preşedinte,
2. ............... .................
3. ............... .................
4. ............... .................
5. ............... .................

(Numele şi prenumele) (Semnatura)






ANEXA 7


la norme
---------

REGISTRU DE EVIDENTA NOMINALĂ
a eliberãrii certificatelor de calificare



┌─┬─────────┬───┬──────┬──────────────┬────┬──────┬────────┬──────┬──────┬─────┐
│N│Numele şi│CNP│Studii│Meseria pentru│Data│Seria │Persoana│Semna-│Semna-│Men- │
│r│prenumele│ │ │care se orga- │eli-│şi nr.│care │tura │tura │tiuni│
│ │titularu-│ │ │nizeaza pro- │be- │certi-│elibe- │per- │de │ │
│c│lui │ │ │gramul │ra- │fica- │reaza │soanei│primi-│ │
│r│ │ │ ├──────────┬───┤rii │tului │certifi-│care │re │ │
│t│ │ │ │denumire │Cod│ │ │catele │elibe-│ │ │
│ │ │ │ │ │COR│ │ │(numele,│reaza │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │prenu- │certi-│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │mele) │fica- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │tele │ │ │
├─┼─────────┼───┼──────┼──────────┴───┼────┼──────┼────────┼──────┼──────┼─────┤
│1│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─────────┼───┼──────┼──────────────┼────┼──────┼────────┼──────┼──────┼─────┤
│2│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─────────┼───┼──────┼──────────────┼────┼──────┼────────┼──────┼──────┼─────┤
│3│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─────────┼───┼──────┼──────────────┼────┼──────┼────────┼──────┼──────┼─────┤
│4│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─────────┴───┴──────┴──────────────┴────┴──────┴────────┴──────┴──────┴─────┘






ANEXA 8


la norme
---------

REGISTRU DE EVIDENTA NOMINALĂ
a eliberãrii certificatelor de absolvire



┌─┬──────┬───┬────┬───────┬───────┬─────┬──────┬────────┬──────┬──────┬────────┐
│N│Numele│CNP│Stu-│Meseria│ Tipul │Data │Seria │Persoana│Semna-│Semna-│Menţiuni│
│r│şi │ │dii │pentru │progra-│eli- │şi nr.│care │tura │tura │ │
│ │prenu-│ │ │care se│mului │bera-│certi-│elibe- │per- │de │ │
│c│mele │ │ │orga- │(ini- │rii │fica- │reaza │soanei│pri- │ │
│r│titu- │ │ │nizeaza│tiere, │ │tului │certifi-│care │mire │ │
│t│laru- │ │ │progra-│perfec-│ │ │catul │elibe-│ │ │
│ │lui │ │ │mul │tionare│ │ │(numele,│reaza │ │ │
│ │ │ │ ├───┬───┤specia-│ │ │prenu- │certi-│ │ │
│ │ │ │ │De-│Cod│lizare)│ │ │mele) │fica- │ │ │
│ │ │ │ │nu-│COR│ │ │ │ │tul │ │ │
│ │ │ │ │mi-│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │re │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼──────┼───┼────┼───┴───┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────┼──────┼────────┤
│1│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼──────┼───┼────┼───────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────┼──────┼────────┤
│2│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼──────┼───┼────┼───────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────┼──────┼────────┤
│3│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼──────┼───┼────┼───────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────┼──────┼────────┤
│4│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴──────┴───┴────┴───────┴───────┴─────┴──────┴────────┴──────┴──────┴────────┘






ANEXA 9


la norme
--------



ROMÂNIA ROMÂNIA



MMSS MEC Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei
Solidaritãţii Sociale şi Cercetãrii



┌──────────────────┐
SERIA .... NR. .... │ SERIA ...... NR: │
└──────────────────┘


CERTIFICAT DE
CALIFICARE
PROFESIONALĂ CERTIFICAT
DE CALIFICARE PROFESIONALĂ

Dl/Dna ..........
................. Dl/Dna ....... CNP [][][][][][][][][][][][][]*)
CNP nãscut(a) în anul .... luna .... ziua ... în
[][][][][][][][][][][][][] localitatea ........... judeţul ...............
nãscut(a) în anul ... fiul(fiica) lui ......... şi al(a) ............
luna .... ziua .... în a participat în perioada ....... la programul
localitatea ......... de calificare ....... pentru ocupaţia prevãzutã
judeţul ......... fiul în C.O.R. la poziţia nr. .... cu durata de ....
(fiica) lui ........ şi ore, organizat de ....... din localitatea .....
al(a) ..... a participat judeţul .......... şi a promovat examenul de
în perioada ..... la absolvire în anul ..... luna ..... ziua .......
programul de calificare cu media ....... fiind declarat calificat în
pentru ocupaţia prevãzutã meseria ............
în C.O.R. la poziţia
nr. ... cu durata de ...
ore, organizat de ...... *) CNP = Cod numeric personal
din localitatea ........
judeţul ......... şi a
promovat examenul de
absolvire în anul ....
luna .... ziua .... cu Prezentul certificat se elibereazã de
media .... fiind declarat A.J.O.F.M./A.M.O.F.M. ...............
calificat în meseria ..... în conformitate cu prevederile art. 58
din <>H.G. nr. 377/2002 şi ale Ordinului
comun M.M.S.S. şi M.E.C. nr. ...../2002.
DIRECTOR EXECUTIV
L.S.

DIRECTOR EXECUTIV, PREŞEDINTELE
Nr. ..................... L.S. COMISIEI DE EXAMINARE,
Data eliberãrii .........
Semnatura absolvent .....


Nr. ....................
Data eliberãrii: anul .... luna .... ziua ...
Semnatura absolvent .....






ANEXA 10


la norme
---------


ROMÂNIA ROMÂNIA


MMSS MEC Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei
Solidaritãţii Sociale şi Cercetãrii



┌──────────────────┐
SERIA .... NR. .... │ SERIA ...... NR: │
└──────────────────┘

CERTIFICAT DE
ABSOLVIRE CERTIFICAT
DE ABSOLVIRE
Dl/Dna ..........
................. Dl/Dna ....... CNP [][][][][][][][][][][][][]*)
CNP nãscut(a) în anul .... luna .... ziua ... în
[][][][][][][][][][][][][] localitatea ........... judeţul ...............
nãscut(a) în anul ... fiul(fiica) lui ......... şi al(a) ............
luna .... ziua .... în a participat în perioada ................. la
localitatea ......... programul/cursul de iniţiere/perfecţionare/
judeţul ......... fiul specializare ................ cu durata de ....
(fiica) lui ........ şi ore, organizat de ....... din localitatea .....
al(a) ..... a participat judeţul .......... şi a promovat examenul de
în perioada ..... la absolvire cu nota/calificativul ...............
programul/cursul de
iniţiere/perfecţionare/
specializare .......... Prezentul certificat se elibereazã de
cu durata de .......... A.J.O.F.M./A.M.O.F.M. ...............
ore, organizat de ...... în conformitate cu prevederile art. 58
din localitatea ....... din <>H.G. nr. 377/2002 şi ale Ordinului
judeţul ......... şi a comun M.M.S.S. şi M.E.C. nr. ...../2002.
promovat examenul de
absolvire cu
nota/calificativul ...... *) CNP = Cod numeric personal

DIRECTOR EXECUTIV
L.S.
DIRECTOR EXECUTIV, PREŞEDINTELE
Nr. ..................... L.S. COMISIEI DE EXAMINARE,
Data eliberãrii .........
Semnatura absolvent .....
Nr. ....................
Data eliberãrii: anul .... luna .... ziua ...
Semnatura absolvent .....









ANEXA 11


la norme
--------

ROMÂNIA

MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI CERCETĂRII

MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE


A.J.O.F.M./A.M.O.F.M. .........


SUPLIMENT
la certificatul de calificare/absolvire seria ... nr. ...

Numele titularului .........



┌───┬──────────┬───────────────┬────────────────────┬──────────┐
│Nr.│Disciplina│ Numãr ore │Forma de verificare │Media/Nota│
│crt│ ├─────┬─────────┤(teoreticã/practica)│ │
│ │ │Total│Din care:│ │ │
│ │ │ │instruire│ │ │
│ │ │ │practica │ │ │
├───┼──────────┼─────┼─────────┼────────────────────┼──────────┤
├───┼──────────┼─────┼─────────┼────────────────────┼──────────┤
├───┼──────────┼─────┼─────────┼────────────────────┼──────────┤
├───┼──────────┼─────┼─────────┼────────────────────┼──────────┤
├───┼──────────┼─────┼─────────┼────────────────────┼──────────┤
├───┼──────────┼─────┼─────────┼────────────────────┼──────────┤
├───┼──────────┼─────┼─────────┼────────────────────┼──────────┤
└───┴──────────┴─────┴─────────┴────────────────────┴──────────┘



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016