Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 20 septembrie 2006  de aplicare a dispozitiilor   Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 20 septembrie 2006 de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 823 din 6 octombrie 2006

<>Legea nr. 193/2006 :
Art. 1 - Societãţile comerciale, regiile autonome, societãţile şi companiile naţionale, instituţiile din sectorul bugetar, unitãţile cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum şi persoanele fizice care încadreazã personal pe bazã de contract individual de muncã pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor cadou şi a tichetelor de creşã.
Norme metodologice:
1.1. Fac parte din categoria angajatorilor prevãzuţi la <>art. 1 din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, denumitã în cuprinsul prezentelor norme metodologice angajatori:
a) regiile autonome, societãţile şi companiile naţionale, societãţile comerciale, indiferent de forma juridicã de organizare şi de forma de proprietate;
b) instituţiile din sectorul bugetar, definite de legea privind finanţele publice şi de legea privind finanţele publice locale, indiferent de sistemul de finanţare şi subordonare, inclusiv cele care se finanţeazã integral din venituri proprii;
c) instituţiile financiare şi instituţiile de credit;
d) organizaţiile cooperatiste, societãţile agricole şi alte forme de asociere agricolã cu personalitate juridicã, organizaţiile nonprofit, precum şi orice altã entitate care are statutul legal de persoanã juridicã constituitã potrivit legislaţiei române;
e) persoanele fizice care încadreazã personal pe bazã de contract individual de muncã.
1.2. Tichetele cadou şi tichetele de creşã sunt bilete de valoare.
1.3. Imprimatul reprezentând tichetul cadou şi tichetul de creşã se emite pe suport hârtie pe care se imprimã valoarea nominalã şi elementele obligatorii care asigurã circulaţia acestuia în condiţii de siguranţã.
1.4. Evidenţa circulaţiei tichetelor cadou şi a tichetelor de creşã se ţine la valoarea nominalã imprimatã pe tichet.
1.5. Modelul tichetului cadou şi a tichetului de creşã, cu elementele minime obligatorii care se imprimã pe acesta, este prevãzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.

<>Legea nr. 193/2006 :
Art. 2 - (1) Tichetele cadou se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamã şi publicitate, precum şi pentru cheltuieli sociale.
Norme metodologice:
2.1. Activitãţile şi destinaţiile prevãzute la <>art. 2 alin. (1) din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, sunt generatoare de cheltuieli care se încadreazã în prevederile <>Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
2.2. Angajatorii pot utiliza tichete cadou pentru campanii de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamã şi publicitate, în limita sumelor destinate acoperirii valorii nominale a acestor tichete, prevãzute în bugetele proprii, aprobate potrivit legii, în poziţii distincte de cheltuieli, denumite tichete cadou. În acest caz, regimul fiscal aplicabil contravalorii nominale a tichetelor cadou acordate de angajatori este cel stabilit prin dispoziţiile <>Legii nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru cheltuielile efectuate de contribuabili.
2.3. Angajaţii persoane fizice care desfãşoarã o activitate într-o relaţie de angajare, în baza unui raport de muncã reglementat de <>Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sau de o lege specialã, pot beneficia de tichete cadou acordate de angajatorii lor, numai pentru destinaţiile sau evenimentele care se încadreazã în cheltuielile sociale. Angajatorii acordã angajaţilor proprii tichete cadou, în limita sumei prevãzute în bugetul de venituri de cheltuieli aprobat potrivit legii, într-o poziţie distinctã de cheltuieli denumitã "Tichete cadou" pentru cheltuieli sociale.
2.4. Potrivit prevederilor art. 2 alin. (2) şi ale <>art. 3 alin. (1) din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, angajaţii din cadrul unitãţilor prevãzute la art. 1 din aceastã lege, care beneficiazã de tichete cadou, pot beneficia şi de tichete de creşã. Acordarea tichetelor cadou nu exclude acordarea concomitentã şi a tichetelor de creşã pentru acelaşi angajat.
2.5. Suma individualã sub forma tichetelor de creşã se acordã, conform <>art. 3 alin. (2) din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, pentru creşterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 3 ani şi se asigurã integral din costuri de cãtre angajator.

<>Legea nr. 193/2006 :
Art. 4 - (2) Tichetele de creşã se acordã în limita prevederilor bugetului de stat sau, dupã caz, ale bugetelor locale, pentru unitãţile din sectorul bugetar şi, potrivit prezentei legi, pentru celelalte categorii de angajatori, în limita bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat.
Norme metodologice:
3.1. Instituţiile din sectorul bugetar, indiferent de sistemul de finanţare şi subordonare, exclusiv cele care se finanţeazã integral din venituri proprii, acordã tichete de creşã, în limita sumelor destinate acoperirii nominale a tichetelor de creşã prevãzute într-o poziţie distinctã de cheltuieli denumitã "Tichete de creşã" în bugetele de venituri şi cheltuieli proprii aprobate potrivit legii, potrivit prevederilor bugetului de stat sau, dupã caz, ale bugetelor locale la articolul bugetar "Tichete de creşã".
3.2. Pentru celelalte categorii de angajatori, inclusiv pentru instituţiile din sectorul bugetar care se finanţeazã integral din venituri proprii, tichetele de creşã se acordã în limita sumelor destinate acoperirii valorii nominale a tichetelor de creşã prevãzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate potrivit legii, într-o poziţie distinctã de cheltuieli denumitã "Tichete de creşã".
3.3. La determinarea sumelor destinate acoperirii valorii nominale a tichetelor de creşã se iau în calcul: valoarea lunarã a tichetului de creşã, numãrul de angajaţi care vor beneficia de tichete de creşã şi numãrul de luni aferent perioadei pentru care se acordã aceste tichete.

<>Legea nr. 193/2006 :
Art. 5 - (1) Tichetele cadou şi tichetele de creşã se emit de cãtre unitãţile cu activitate specializatã în domeniul care face obiectul prezentei legi, denumite în continuare unitãţi emitente.
Norme metodologice:
4.1. Unitãţile emitente cu activitate specializatã sunt persoane juridice înfiinţate în baza <>Legii nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care desfãşoarã activitate de emitere a tichetelor cadou şi a tichetelor de creşã şi care asigurã circulaţia acestora în condiţii de siguranţã, în baza autorizaţiei de funcţionare, acordatã de Ministerul Finanţelor Publice, potrivit criteriilor elaborate în conformitate cu prevederile <>art. 5 alin. (2) din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice.
4.2. În vederea desfãşurãrii activitãţii prevãzute la pct. 4.1, unitatea emitentã încheie direct, potrivit <>art. 8 din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, contracte pentru prestarea serviciilor cu creşe sau alte unitãţi educaţionale, precum şi cu operatori economici, denumiţi în continuare operatori economici afiliaţi. Operatorii economici care pot fi afiliaţi la reţeaua utilizatã de unitãţile emitente sunt cei care desfãşoarã activitãţi care fac posibilã utilizarea tichetelor conform prevederilor <>Legii nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare.

<>Legea nr. 193/2006 :
Art. 6 - Fiecare tichet cadou sau tichet de creşã este valabil numai dacã are înscris numãrul sub care a fost înseriat de cãtre unitatea emitentã şi dacã cuprinde cel puţin urmãtoarele:
a) numele şi adresa emitentului;
b) valoarea nominalã a tichetului;
c) date referitoare la perioada de valabilitate;
d) spaţiu pentru înscrierea numelui şi a prenumelui salariatului care este în drept sã utilizeze tichetul de creşã;
e) spaţiu destinat înscrierii datei şi aplicãrii ştampilei unitãţii la care tichetul a fost utilizat.
Norme metodologice:
5. Imprimatul reprezentând tichetul cadou şi, respectiv, tichetul de creşã emis de unitatea emitentã este valabil numai dacã conţine urmãtoarele elemente obligatorii:
a) seria numericã într-o ordine crescãtoare pentru tichete cadou şi separat pentru tichete de creşã, corespunzãtoare numãrului de tichete comandat de cãtre angajator în baza contractului de achiziţionare a tichetelor;
b) numele şi adresa emitentului;
c) date care definesc angajatorul;
d) valoarea nominalã a tichetului, în cifre şi în litere, care este înscrisã de angajator în comanda fermã transmisã unitãţii emitente;
e) perioada de valabilitate a tichetului;
f) spaţiu pentru înscrierea numelui şi a prenumelui salariatului care este îndreptãţit sã utilizeze tichetul de creşã;
g) interdicţii în utilizarea tichetelor, stabilite potrivit legii, prezentelor norme metodologice şi prin contractul comercial de prestãri de servicii încheiat între angajator şi unitatea emitentã;
h) spaţiu destinat înscrierii datei şi aplicãrii ştampilei unitãţii la care tichetul a fost utilizat.

<>Legea nr. 193/2006 :
Art. 7 - (1) Valoarea nominalã a tichetelor de creşã, la data intrãrii în vigoare a prezentei legi, este în sumã de 300 lei (RON) pentru o lunã, pentru fiecare copil aflat la creşã.
(2) Valoarea sumei lunare acordate sub formã de tichete de creşã, prevãzutã la alin. (1), se indexeazã semestrial cu indicele inflaţiei comunicat de Institutul Naţional de Statisticã.
(3) Valoarea unui tichet cadou, precum şi a unui tichet de creşã este de 10 lei (RON) sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei (RON).
Norme metodologice:
6.1. La fundamentarea valorii sumei lunare indexate semestrial, acordatã sub formã de tichete de creşã, se vor utiliza urmãtoarele reguli:
a) indicele inflaţiei, respectiv indicele preţurilor de consum realizat, cu perioadã de referinţã luna mai 2006, luna în care <>Legea nr. 193/2006 a intrat în vigoare;
b) semestrul este constituit din 6 luni calendaristice întregi, începând cu luna iunie 2006;
c) valoarea sumei lunare acordate sub formã de tichete de creşã de 300 lei, valabilã la data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 193/2006 .
6.2. Ţinându-se seama de datele calendaristice la care se comunicã indicii realizaţi ai preţurilor de consum de cãtre Institutul Naţional de Statisticã, valoarea nominalã a unui tichet de creşã, valabilã în ultima lunã a semestrului stabilit potrivit pct. 6.1, se utilizeazã şi pentru urmãtoarele douã luni calendaristice.
6.3. Valoarea sumei lunare indexate rezultatã din calcul pentru tichetele de creşã se va rotunji din 10 în 10 lei.
6.4. Valoarea sumei lunare acordate de angajatori sub forma tichetelor cadou şi a tichetelor de creşã este multiplu de 10.
6.5. Valoarea nominalã înscrisã pe imprimatele reprezentând tichetul cadou şi tichetul de creşã, emise de unitãţile emitente, va fi de 10 lei, un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei.

<>Legea nr. 193/2006 :
Art. 9 - Angajatorul distribuie salariaţilor tichete de creşã lunar.
Norme metodologice:
7.1. Tichetele de creşã se distribuie salariaţilor sau, dupã caz, angajaţilor, lunar, pentru fiecare dintre copiii lor naturali, inclusiv pentru fiecare copil adoptat, încredinţat în vederea adopţiei sau dat în plasament, precum şi pentru cei cãrora li s-a instituit tutela, cu excepţia celor daţi în plasament la asistentul maternal profesionist şi a celor pentru care s-a dispus mãsura plasamentului de urgenţã, pe baza urmãtoarelor documente:
a) cerere pentru acordarea tichetului de creşã;
b) actul doveditor eliberat de creşa sau, dupã caz, unitatea educaţionalã la care este înscris copilul;
c) declaraţie pe propria rãspundere cã celãlalt pãrinte sau, dupã caz, tutorele nu beneficiazã de tichete de creşã;
d) declaraţie pe propria rãspundere cã celãlalt pãrinte nu beneficiazã de concediul şi indemnizaţia care se acordã pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani, respectiv de pânã la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
e) livretul de familie eliberat potrivit <>Hotãrârii Guvernului nr. 495/1997 privind conţinutul, eliberarea şi actualizarea livretului de familie, cu modificãrile ulterioare. În situaţia în care nu a fost eliberat livretul de familie, cererea va fi însoţitã de copia certificatului de naştere al copilului sau a extrasului de naştere. În cazul în care s-a prezentat extrasul de naştere, beneficiarul tichetelor de creşã are obligaţia ca în termen de 30 de zile de la eliberarea certificatului de naştere sã depunã copia acestuia la angajator;
f) alte documente solicitate de angajator, dupã caz, potrivit regulamentului intern prevãzut la pct. 9.1.
7.2. În aplicarea prevederilor <>art. 10 alin. (1) din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, şi, respectiv, a prevederilor pct. 7.1, salariaţii sau, dupã caz, angajaţii vor solicita în scris creşei sau unitãţii educaţionale actul doveditor care atestã înscrierea copilului în structura educaţionalã respectivã. În cerere salariatul va preciza datele de identificare ale angajatorului, precum şi datele de identificare ale unitãţii emitente de tichete de creşã de la care angajatorul achiziţioneazã tichetele de creşã. Angajatorii, împreunã cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, dupã caz, pot stabili ca cererile adresate creşei sau unitãţii educaţionale sã fie întocmite şi transmise de cãtre angajatori şi nu de salariaţi.
7.3. Angajatorii sunt obligaţi sã organizeze lunar o evidenţã proprie, potrivit modelelor de formulare prevãzute în anexele nr. 2, 2a), 2b) şi 2c) la prezentele norme metodologice.

<>Legea nr. 193/2006 :
Art. 10 - (1) Tichetele de creşã pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul salariatului.
(2) Tichetele de creşã pot fi utilizate în relaţia cu creşele cu care unitãţile emitente au contractat prestarea serviciilor respective.
Norme metodologice:
8.1. Tichetele de creşã acordate de angajatori pot fi utilizate de cãtre angajaţi numai la creşele la care au înscrişi copiii şi cu care unitãţile emitente au încheiate contracte de prestãri de servicii.
8.2. Sunt asimilate creşelor, potrivit <>art. 11 alin. (3) din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, şi unitãţile educaţionale care organizeazã distinct servicii de îngrijire şi educaţie pentru copiii în vârstã de pânã la 3 ani. Angajaţii pot utiliza tichetele de creşã dacã la aceste unitãţi educaţionale au înscrişi copiii în vârstã de pânã la 3 ani şi unitãţile emitente au încheiate contracte de prestãri de servicii cu acestea.
8.3. În cazul în care creşa sau unitatea educaţionalã prevãzutã la pct. 8.1 şi 8.2 nu are personalitate juridicã, unitãţile emitente vor încheia contractele de prestãri de servicii cu persoana juridicã, în structura cãreia este organizatã creşa sau unitatea educaţionalã.
8.4. În scopul evitãrii unor eventuale disfuncţionalitãţi în aplicarea <>Legii nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, persoana juridicã prevãzutã la pct. 8.3 va încheia contracte de prestãri de servicii cu unitãţile emitente care au încheiate contracte de prestãri de servicii cu angajatorii ai cãror salariaţi au înscrişi copiii la creşa sau unitatea educaţionalã din structura organizatoricã a persoanei juridice. În acest sens, salariaţii sau, dupã caz, angajatorii au obligaţia respectãrii prevederilor pct. 7.2, respectiv de a preciza în cererile lor adresate creşei sau unitãţii educaţionale în vederea eliberãrii actului doveditor, care atestã înscrierea copiilor lor la aceste structuri educaţionale şi datele de identificare a unitãţii emitente.
8.5. Pentru asigurarea desfãşurãrii corespunzãtoare a serviciilor de creşã, contractele de prestãri de servicii încheiate între creşe şi unitãţile educaţionale, pe de o parte, şi unitãţile emitente, pe de altã parte, vor cuprinde o clauzã expresã referitoare la termenul calendaristic de decontare a contravalorii nominale a tichetelor de creşã. În cazul creşelor sau unitãţilor educaţionale care nu au personalitate juridicã, persoana juridicã va deschide un cont bancar distinct prin care se vor derula sumele corespunzãtoare tichetelor de creşã în relaţia contractualã cu unitatea emitentã. Contravaloarea tichetelor de creşã decontatã de unitãţile emitente va fi destinatã în totalitate şi cu operativitate creşei sau unitãţii educaţionale.
8.6. Valoarea lunarã a tichetelor de creşã acordatã salariaţilor şi decontatã creşei sau unitãţii educaţionale de cãtre unitãţile emitente nu poate fi fracţionatã de creşa ori unitatea educaţionalã, pe perioade de utilizare, dependent de absenţa de la creşã a copiilor în cursul unei luni calendaristice sau de cuantumul taxelor stabilit pentru copiii ai cãror pãrinţi achitã taxele de creşã în numerar. Eventualele sume neconsumate de creşã în luna curentã, ca urmare a absenţei copiilor, vor fi utilizate de creşã în luna în care copiii în cauzã vor fi prezenţi la creşã. În aceste cazuri valoarea lunarã a tichetelor de creşã acordatã angajaţilor pentru luna în care copilul va fi prezent la creşa în cauzã se diminueazã, în mod corespunzãtor, de cãtre angajator. Informaţiile privind prezenţa lunarã a copilului la creşã, confirmate de creşã, se comunicã angajatorului, în scris, de cãtre angajatul beneficiar de tichete de creşã.
8.7. Sumele decontate de unitãţile emitente şi neconsumate de creşã sau unitatea educaţionalã pânã la sfârşitul lunii calendaristice se reporteazã în contul lunii urmãtoare. La sfârşitul anului calendaristic, soldul contului bancar deschis pentru operaţiunile cu tichetele de creşã va fi reportat pentru anul urmãtor.
8.8. În baza contractelor de prestãri de servicii încheiate cu unitãţile emitente de tichete de creşã, creşele şi unitãţile educaţionale au urmãtoarele obligaţii şi interdicţii:
a) sã completeze pe versoul fiecãrui tichet de creşã data primirii de la angajat a tichetului de creşã şi sã aplice ştampila proprie;
b) sã prezinte unitãţilor emitente la termenele stabilite prin contract tichetele de creşã primite, datate şi ştampilate, în vederea decontãrii;
c) interdicţia prevãzutã la <>art. 13 din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, de a comercializa tichetele de creşã contra unei fracţiuni de preţ sau a altor servicii decât cele care asigurã îngrijirea şi educaţia copiilor în vârstã de pânã la 3 ani;
d) interdicţia de a acorda un rest de bani la tichetul de creşã, prevãzutã la <>art. 10 alin. (3) din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare;
e) alte obligaţii sau interdicţii stabilite în baza contractelor de prestãri de servicii încheiate, potrivit legii, cu unitãţile emitente.
8.9. Interdicţiile prevãzute la pct. 8.8 lit. c) şi d) se vor imprima pe tichetul de creşã emis de unitãţile emitente.
8.10. În baza prevederilor <>art. 10 şi 13 din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, creşele şi celelalte unitãţi educaţionale au urmãtoarele obligaţii şi drepturi:
a) sã elibereze operativ, la cererea scrisã a salariaţilor sau, dupã caz, a angajatorilor, actul doveditor care atestã înscrierea copiilor salariaţilor în cauzã la creşa sau unitatea educaţionalã cãreia îi este adresatã cererea;
b) sã informeze operativ şi în scris pe angajatorul salariatului în cazul în care copilul acestuia nu mai este înscris la creşã;
c) sã confirme, pe nota scrisã a salariatului adresatã angajatorului, potrivit pct. 8.6, prezenţa lunarã a copilului la creşã;
d) sã utilizeze sumele decontate de unitãţile emitente pentru creşterea şi educarea copiilor în vârstã de pânã la 3 ani, înscrişi la creşa sau unitatea educaţionalã respectivã;
e) sã organizeze o evidenţã operativã proprie, potrivit modelelor de formulare prevãzute în anexele nr. 4a), 4b), 4c) şi 4d) la prezentele norme metodologice.

<>Legea nr. 193/2006 :
Art. 11 - (1) Angajatorul împreunã cu organizaţiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentantul salariaţilor stabilesc de comun acord unitatea emitentã a tichetelor de creşã cu care vor contracta prestarea serviciilor corespunzãtoare şi a tichetelor cadou în cazul cheltuielilor sociale.
(2) Unitãţile emitente au obligaţia de a transmite angajatorilor lista unitãţilor corespunzãtoare reţelei utilizate, la care salariaţii pot folosi tichete cadou şi tichete de creşã. La stabilirea acestor unitãţi va fi avutã în vedere calitatea serviciilor.
Norme metodologice:
9.1. Angajatorul împreunã cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, dupã caz, vor stabili prin Regulamentul intern de acordare a tichetelor de creşã şi a tichetelor cadou prevederi referitoare la:
a) stabilirea concretã a activitãţilor, destinaţiilor şi evenimentelor care se încadreazã în cheltuielile sociale, pentru care se vor acorda salariaţilor tichete cadou şi tichete de creşã şi care vor face obiectul contractelor comerciale de prestãri de servicii cu unitãţile emitente de tichete de creşã şi de tichete cadou;
b) unitatea emitentã a tichetelor de creşã cu care vor contracta prestarea serviciilor corespunzãtoare şi a tichetelor cadou în cazul cheltuielilor sociale;
c) unitãţile emitente de tichete de creşã cu care vor contracta prestarea serviciilor corespunzãtoare, în cazul în care copiii salariaţilor sunt înscrişi la creşe care au încheiate contracte comerciale de prestãri de servicii cu unitãţi emitente diferite, ţinând seama de prevederile <>art. 10 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare. În acest caz are prioritate prevederea <>art. 10 alin. (1) din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, respectiv creşa la care este înscris copilul salariatului;
d) valoarea lunarã a tichetelor cadou;
e) valoarea lunarã a tichetelor de creşã în limita valorii nominale prevãzute la <>art. 7 alin. (1) din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, şi data la care se distribuie salariaţilor;
f) criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete cadou şi/sau tichete de creşã, ţinând seama de condiţiile concrete de lucru în care îşi desfãşoarã activitatea unele categorii de salariaţi, de prioritãţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activitãţii;
g) documentaţia pe care trebuie sã o prezinte salariatul angajatorului în vederea acordãrii de tichete de creşã;
h) criterii şi perioade pentru care salariaţii nu primesc tichete cadou şi tichete de creşã;
i) criterii de stabilire a unitãţii emitente cu care vor contracta achiziţionarea tichetelor cadou şi/sau a tichetelor de creşã.
9.2. La stabilirea valorii lunare a tichetelor cadou şi, respectiv, a valorii lunare a tichetelor de creşã, potrivit pct. 9.1 lit. d) şi e), partenerii de dialog social vor avea în vedere şi prevederile <>art. 7 alin. (2) din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare.
9.3. În mod corespunzãtor prevederilor pct. 9.1 şi 9.2, pentru angajaţii care desfãşoarã o activitate într-o relaţie de angajare în baza unei legi speciale, respectiv pentru angajaţii din instituţiile din sectorul bugetar, angajatorii vor stabili regulamente interne de acordare a tichetelor de creşã şi a tichetelor cadou. Pentru stabilirea unitãţii emitente cu care vor contracta achiziţionarea tichetelor cadou şi/sau a tichetelor de creşã, instituţiile din sectorul bugetar, indiferent de sistemul de finanţare şi subordonare, inclusiv cele care se finanţeazã integral din venituri proprii, vor asigura respectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la achiziţiile publice.
9.4. Contractul pentru achiziţionarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşã, încheiat între angajator şi unitãţile emitente, va cuprinde clauze referitoare la:
a) denumirea concretã a activitãţilor, destinaţiilor şi evenimentelor, potrivit pct. 2.3 şi pct. 9.1 lit. a);
b) necesarul anual, semestrial, trimestrial sau lunar de tichete cadou şi/sau tichete de creşã;
c) numãrul de angajaţi pentru care se achiziţioneazã lunar tichete de creşã;
d) numãrul de angajaţi pentru care se achiziţioneazã lunar tichete cadou;
e) preţul imprimatului reprezentând tichetul cadou şi/sau tichetul de creşã;
f) condiţiile în care tichetele cadou şi/sau tichetele de creşã neutilizate de cãtre angajatori se restituie de cãtre angajatori unitãţii emitente la sfârşitul anului calendaristic sau la data rezilierii contractului de prestãri de servicii;
g) obligaţia unitãţii emitente de a transmite angajatorilor lista unitãţilor, corespunzãtoare reţelei utilizate: operatori economici afiliaţi, creşele sau alte unitãţi educaţionale organizate potrivit legii, la care salariaţii pot folosi tichetele cadou şi, respectiv, tichetele de creşã. Angajatorii şi unitãţile emitente pot stabili prin contractul de prestãri de servicii ca lista sã fie pusã la dispoziţia angajatorilor în format electronic;
h) condiţiile privind responsabilitãţile pãrţilor şi rezilierea contractului;
i) alte clauze considerate necesare de cãtre pãrţi.

<>Legea nr. 193/2006 :
Art. 11 - (3) Decontarea tichetelor cadou/tichetelor de creşã între magazine, creşe sau alte unitãţi educaţionale, organizate potrivit prevederilor legale, şi unitãţile emitente ale tichetelor cadou/tichetelor de creşã se face numai prin intermediul unitãţilor bancare. Acelaşi regim de decontare se va aplica şi în cazul relaţiei dintre angajator şi unitatea emitentã.
(4) Sumele corespunzãtoare valorii nominale a tichetelor cadou şi a tichetelor de creşã trebuie derulate în conturi bancare specifice, cu garanţie de disponibilitate imediatã.
Norme metodologice:
10.1. Unitãţile emitente sunt obligate:
a) sã deschidã conturi sau subconturi bancare specifice şi distincte atât pentru tichete cadou, cât şi pentru tichete de creşã, prin care se vor derula sumele reprezentând încasãrile şi plãţile aferente valorii nominale a tichetelor, respectiv încasarea de la angajatori a contravalorii nominale a tichetelor cadou şi a tichetelor de creşã achiziţionate în baza contractelor încheiate cu aceştia şi rambursarea cãtre unitãţile prestatoare de servicii, de sume, în exclusivitate pentru decontarea valorii nominale a tichetelor cadou şi a tichetelor de creşã prezentate în baza contractelor încheiate între unitatea emitentã şi unitãţile prestatoare de servicii; închiderea acestor conturi sau subconturi bancare se face numai dupã ce unitatea emitentã face dovada organului bancar cã valoarea nominalã atât a tichetelor cadou, cât şi a tichetelor de creşã emise şi încasate de unitatea emitentã a fost decontatã integral unitãţilor prestatoare de servicii;
b) sã obţinã din partea bãncilor unde sunt deschise conturile specifice garanţia disponibilitãţii imediate, la cerere, a sumelor derulate în aceste conturi;
c) sã organizeze o evidenţã operativã proprie, potrivit modelelor de formulare prevãzute în anexele nr. 3a), 3b), 3c), 3d) şi 3e) la prezentele norme metodologice, şi sã transmitã date centralizatoare Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei şi, dupã caz, Ministerului Finanţelor Publice, potrivit modelului de formular prevãzut în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice.
10.2. În situaţia în care la unitãţile emitente se constatã cã nu sunt respectate prevederile pct. 10.1, în cazul constatãrii nerespectãrii criteriilor de autorizare aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice, în baza cãrora s-a acordat autorizaţia de funcţionare, precum şi în cazul constatãrii de cãtre organele abilitate potrivit legii a unor încãlcãri ale prevederilor <>Legii nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, în activitatea desfãşuratã de unitatea emitentã, Ministerul Finanţelor Publice poate dispune suspendarea ori, dupã caz, retragerea autorizaţiei de funcţionare eliberate unitãţilor emitente în cauzã.
10.3. Unitãţile emitente înscriu în factura de livrare a tichetelor cadou şi a tichetelor de creşã, în vederea decontãrii de cãtre angajator:
a) numãrul de ordine dintr-o serie continuã, care caracterizeazã cronologia emisiei de tichete cadou şi a tichetelor de creşã a unitãţii emitente, din care cea corespunzãtoare numãrului de tichete livrate angajatorului;
b) preţul unitar al imprimatului reprezentând tichetul cadou şi al imprimatului reprezentând tichetul de creşã sau valoarea totalã a imprimatelor reprezentând tichetele cadou şi, respectiv, tichetele de creşã;
c) valorile nominale ale tichetelor imprimate pe acestea şi seriile livrate corespunzãtor fiecãrei valori nominale imprimate pe tichet;
d) valoarea totalã corespunzãtoare numãrului de tichete cadou şi a numãrului de tichete de creşã livrat;
e) numãrul contului bancar distinct şi denumirea bãncii la care îşi are deschis contul unitatea emitentã.
10.4. În baza contractelor de prestãri de servicii încheiate cu unitãţile emitente, potrivit prevederilor pct. 4.2, operatorii economici afiliaţi au urmãtoarele interdicţii şi obligaţii:
a) interdicţia de a acorda un rest de bani la tichetul cadou, prevãzutã la <>art. 10 alin. (3) din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare;
b) interdicţia de a comercializa tichetele cadou, prevãzutã la <>art. 13 din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare;
c) obligaţia sã completeze pe versoul fiecãrui tichet cadou nominal utilizat data primirii tichetului cadou şi sã aplice ştampila;
d) obligaţia sã distribuie salariaţilor produse, fãrã a diminua valoarea nominalã a tichetului cadou cu eventuale sume rezultate din contractele lor încheiate cu unitãţile emitente;
e) obligaţia sã prezinte unitãţii emitente, la termenele stabilite prin contract, tichetele cadou primite, datate şi ştampilate, în vederea decontãrii lor;
f) alte obligaţii stabilite în baza contractelor de prestãri de servicii încheiate cu unitãţile emitente.

<>Legea nr. 193/2006 :
Art. 12 - (2) Sumele corespunzãtoare tichetelor cadou şi tichetelor de creşã acordate de angajator nu se iau în calcul nici pentru angajator, nici pentru salariat la stabilirea drepturilor şi obligaţiilor care se determinã în raport cu venitul salarial.
Norme metodologice:
11.1. Sumele corespunzãtoare tichetelor cadou şi tichetelor de creşã acordate de angajator, potrivit <>Legii nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, pânã la data de 31 decembrie 2006, nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit. Începând cu data de 1 ianuarie 2007, potrivit <>Legii nr. 343/2006 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, contravaloarea tichetelor de creşã este venit neimpozabil în sensul impozitului pe venit.
11.2. Asupra sumelor corespunzãtoare tichetelor cadou şi tichetelor de creşã acordate de angajator nu se calculeazã şi nu se reţin nici pentru salariat, nici pentru angajator contribuţiile obligatorii de asigurãri sociale, prevãzute de <>Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, contribuţiile la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, prevãzute de <>Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, contribuţiile obligatorii pentru asigurãrile de sãnãtate, prevãzute de <>Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile ulterioare. Angajatorii nu datoreazã pentru sumele corespunzãtoare tichetelor cadou şi tichetelor de creşã acordate angajaţilor nici contribuţia de asigurãri pentru accidente de muncã şi boli profesionale, prevãzutã de <>Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncã şi boli profesionale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Dispoziţii finale
12.1. Înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor privind emiterea, achiziţionarea şi utilizarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşã se efectueazã potrivit reglementãrilor contabile aplicabile entitãţilor respective.
12.2. Sumele reprezentând preţul imprimatelor contractate cu unitatea emitentã şi primite de cãtre angajator se suportã de cãtre angajatori din cheltuielile proprii. În cazul instituţiilor publice, aceste sume se suportã de la articolul bugetar "Alte cheltuieli materiale".
12.3. La nivelul angajatorilor, unitãţilor emitente, operatorilor economici afiliaţi, creşelor şi al unitãţilor educaţionale, gestionarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşã se efectueazã, potrivit legii, de persoane împuternicite în scris de cãtre angajatorii lor.
12.4. Tichetele cadou şi tichetele de creşã distribuite lunar de angajator angajaţilor proprii nu se mai returneazã angajatorului. În cazul în care angajatul cãruia i s-au distribuit tichete de creşã nu a prezentat angajatorului informaţiile privind prezenţa la creşã a copilului, în scris cu confirmarea creşei, potrivit prevederilor pct. 8.6, angajatorul va recupera din drepturile salariale cuvenite angajaţilor respectivi contravaloarea tichetelor de creşã acordate suplimentar, inclusiv preţul imprimatelor acestora, corespunzãtor cu numãrul de zile absente din luna în care copilul a fost absent de la creşã.
12.5. La nivelul angajatorilor, tichetele cadou achiziţionate într-o lunã calendaristicã şi nedistribuite salariaţilor se reporteazã şi pot fi utilizate în luna calendaristicã urmãtoare. Se interzice angajatorului returnarea cãtre unitãţile emitente a tichetelor achiziţionate de la acestea şi neutilizate, precum şi primirea acestor tichete de cãtre unitãţile emitente, indiferent de motiv, cu excepţia cazurilor prevãzute la pct. 9.4 lit. f). Nerespectarea acestei interdicţii de cãtre unitãţile emitente constituie cauzã pentru suspendarea sau, dupã caz, retragerea autorizaţiei de funcţionare.
12.6. Unitãţile emitente vor transmite lunar, pânã la data de 20 a lunii urmãtoare, Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, informãri privind desfãşurarea activitãţii de acordare a tichetelor cadou şi a tichetelor de creşã, anexând în copie formularul al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice, completat cu date centralizatoare la nivel de ţarã şi separat pentru fiecare judeţ şi municipiul Bucureşti.
12.7. În vederea monitorizãrii aplicãrii <>Legii nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, în anul 2006 şi în trimestrul I al anului 2007, angajatorii, unitãţile emitente, creşele, unitãţile educaţionale şi operatorii economici afiliaţi vor transmite Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, precum şi direcţiilor de muncã, solidaritate socialã şi familie teritoriale, respectiv a municipiului Bucureşti, informãri privind desfãşurarea activitãţii de acordare a tichetelor cadou şi a tichetelor de creşã.
12.8. Unitãţile emitente vor stabili prin contractul comercial de prestãri de servicii, încheiat cu angajatorii, care dintre cele douã pãrţi contractante va completa numele, prenumele şi codul numeric personal ale angajaţilor, beneficiari de tichete de creşã. Se interzice completarea de cãtre angajaţi a imprimatelor reprezentând tichete cadou şi tichete de creşã a spaţiului destinat numelui, prenumelui şi a codului numeric personal.
12.9. În cazul cumulului de funcţii, tichetele de creşã pot fi acordate numai de cãtre angajatorii unde angajaţii în cauzã îşi au funcţia de bazã, potrivit legii.
12.10. Pe perioada acordãrii tichetelor de creşã, angajaţii nu beneficiazã, potrivit <>art. 4 alin. (3) din Legea nr. 193/2006 , cu modificãrile ulterioare, de concediul şi de indemnizaţia pentru creşterea copilului, prevãzute de <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 148/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
12.11. Angajatorii, unitãţile emitente, operatorii economici afiliaţi, creşele şi unitãţile educaţionale utilizate de unitãţile emitente au obligaţia de a pune la dispoziţie organelor de control toate documentele necesare bunei desfãşurãri a acţiunilor de control, sub sancţiunile prevãzute de dispoziţiile legale.
12.12. Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei împreunã cu Ministerul Finanţelor Publice pot emite precizãri în aplicarea prezentelor norme metodologice.
12.13. În cuprinsul prezentelor norme metodologice, inclusiv al anexelor, noţiunea de salariat este sinonimã cu noţiunea de angajat.
12.14. Anexele nr. 1, 2, 2a), 2b), 2c), 3, 3a), 3b), 3c), 3d), 3e), 4a), 4b), 4c) şi 4d) fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

MODEL TICHET CADOU SI TICHET DE CREŞA PENTRU ANGAJATI*)

-----------
*) PENTRU ANGAJATORII PREVAZUTI LA PCT. 2.2. DIN NORMELE METODOLOGICE, MODELUL TICHETULUI CADOU DIN PREZENTA ANEXA, NU CUPRINDE SPATIU PENTRU INSCRIEREA NUMELUI SI PRENUMELUI SALARIATULUI/ANGAJATULUI SI INTERDICTIILE PREVAZUTE PENTRU ANGAJATI CARE SE IMPRIMA PE VERSO TICHETULUI CADOU








┌──────┐
│ FATA │
└──────┘

┌────────────────────────┐
│Denumirea, sediul, codul│
│fiscal si numarul de │ ┌────────────────────────────┐
│inmatriculare la oficiul│ │Imprimarea interdictiei de │
│registrului comertului ├───┐ ┌───┤acordare a unui rest in bani│
│ale angajatorului care │ │ │ │la tichetul cadou/tichete de│
│utilizeaza tichete │ │ │ │cresa │
│cadou/tichete de cresa │ │ │ └────────────────────────────┘
└────────────────────────┘ │ │
│ │
┌───┼────────────┼────────────┐
│ ↓ │ │
│ │ │
│ ↓ │
│ Se interzice acordarea │
│ unui rest in bani la │
│ tichet │
│ │
│ │ ┌──────────────────────┐
│ 20 ─┼──┤Valoarea nominala in │
│ Douazeci lei │ │lei in cifre si litere│
┌──────────────┐ │ │ └──────────────────────┘
│Seria numerica├────┼──→ 0004231 │
└──────────────┘ │ │ ┌────────────────────────┐
┌─────────────────────┐ │ │ │Perioada de valabilitate│
│Spatiu pentru inscrie│ │ ─────┼────┤a tichetului │
│rea numelui si prenu-│ │ │ └────────────────────────┘
│melui salariatului/ │ │ │
│angajatului care este│ │ | │
│in drept sa utilizeze├──┼──────┐ | │
│tichetul cadou/tiche-│ │ │ | │
│tul de cresa si codul│ │ ┌┐ │ | │
│numeric personal │ │ ││ ↓ | │
└─────────────────────┘ │ ││.......|.............. │
│ └┘ Nume,| prenume si cod │
│ |numeric| personal │
│ | | │
│ | ┌────┼─────────┐ │
│ | └─┬──┼─────────┘ │
│ | | | │
└───┼────┼──┼─────────────────┘
| | |
| | |
| | |
| | | ┌───────────────────────────────────────────────┐
| | | │Ca elemente de securitate se pot utiliza: │


└---------------→│ - banda cu reflexii variabile │
└----------→│ - codul cu bare al unitatii emitente care │
│ contine elemente de gestiune a tichetelor │
│ - alte elemente de securitate stabilite de │
│ unitatea emitenta │


└───────────────────────────────────────────────┘



┌─────┐
│VERSO│
└─────┘
┌──────────────────────────────────────────┐
│Imprimarea interdictiilor la utilizarea │
│tichetelor de catre angajatori, salariati/│
┌───────┤angajati, operatori economici afiliati, │
│ │crese si unitati educationale │
│ └──────────────────────────────────────────┘

┌───────┼─────────────────────┐
│ │ │
│ │
│ │ ┌────────────────────────────┐
│ │ │Spatiu destinat inscrierii │
│ (L.S.) ───┼───┤datei si aplicarii stampilei│
│ │ │unitatii la care tichetul a │
│ │ │fost utilizat │
│ │ └────────────────────────────┘
│ │
│ │ ┌─────────────────┐
│ Unitatea emitenta ───────┼──┤Numele si adresa │
│ │ │unitatii emitente│
│ │ └─────────────────┘
└─────────────────────────────┘



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ NOTA: │
│ Ca elemente de securitate: textele de pe verso sunt imprimate folosind │
│ cerneala fluorescenta care isi schimba culoarea in cazul in care tichetul│
│ de masa este fotocopiat │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘







ANEXA 2
--------
la normele metodologice
-----------------------

Situaţia centralizatoare a tichetelor de creşã achiziţionate, utilizate si returnate de catre angajatori in luna ... anul ...



Denumire angajator ............
Adresa: .... nr. telefon ........ nr. fax .......... e-mail ........
Localitatea ...... strada ..... nr. .... sector ..... judeţ .......
Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului .......
Cod fiscal: .....

┌───┬─────────┬───────────────┬─────────────────┬───────┬───────┬─────┬────────┐
│ │ │ │Conform raportu- │ │ │ │ │
│ │ │ │lui contractual: │ │ │ │Observa-│
│ │ │ │angajator-unitate│ │ │ │tii: │
│ │ │ │emitenta │ │ │ │nr. si │
│ │ │ ├────┬────┬───────┤ │ │ │data do-│
│ │Denumirea│Explicatii │Con-│Achi│Serii │Tichete│Tichete│Stoc │cument │
│ │unitatii │ │trac│ziti│tichete│de │de │final│de decon│
│Nr.│(unitati-│ │tat │onat│de cre-│cresa │cresa │de │tare a │
│crt│lor) emi-│ │ │ │sa achi│distri-│returna│tiche│tichete-│
│ │tente, │ │ │ │zitio- │buite │te uni-│te de│lor de │
│ │numarul │ │ │ │nate: │salaria│tatii │cresa│cresa cu│
│ │si data │ │ │ │de la..│tilor │emiten-│ │unitatea│
│ │contrac- │ │ │ │la ....│ │te │ │emitenta│
│ │tului │ │ │ │ │ │ │ │si valoa│
│ │incheiat │ │ │ │ │ │ │ │rea nomi│
│ │pentru │ │ │ │ │ │ │ │nala a │
│ │achizitio│ │ │ │ │ │ │ │acestora│
│ │narea │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tichete- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lor de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cresa │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────────┼────┼────┼───────┼───────┼───────┼─────┼────────┤
│ 1.│.........│- Numar tichete│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de cresa │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │- Valoarea nomi│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │nala totala a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │tichetelor de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cresa │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 2.│.........│- Numar tichete│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de cresa │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │- Valoarea nomi│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │nala totala a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │tichetelor de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cresa │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────────┼────┼────┼───────┼───────┼───────┼─────┼────────┤
│ │ │- Numar tichete│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de cresa │ │ │ │ │ │ │ x │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ x │
│ │ Total │- Valoarea nomi│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │nala totala a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │tichetelor de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cresa │ │ │ │ │ │ │ x │
└───┴─────────┴───────────────┴────┴────┴───────┴───────┴───────┴─────┴────────┘


Conducãtorul unitãţii, Conducãtorul compartiment
financiar-contabilitate





ANEXA 2a)
--------
la normele metodologice
-----------------------

Situaţia analitica a tichetelor de creşã distribuite salariatilor de catre angajatori in luna ... anul ...



Denumire angajator ............
Adresa: .... nr. telefon ........ nr. fax .......... e-mail ........
Localitatea ...... strada ..... nr. .... sector ..... judeţ .......
Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului: .......
Cod fiscal: .....

┌───┬─────────────┬───────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬───────┐
│Nr.│Nume si pre- │Cod │Numar │Valoarea│Seria │Valoarea│Semnatu-│Semna- │
│crt│nume salariat│numeric│tichete │nominala│tichete-│nominala│ra sala-│tura │
│ │beneficiar al│perso- │de cresa│imprima-│lor de │totala a│riatului│persoa-│
│ │tichetelor de│nal │distri- │ta pe │cresa │tichete-│ │nei │
│ │cresa │ │buite │tichetul│distri- │lor de │ │imputer│
│ │ │ │nominal │de cresa│buite │cresa │ │nicite │
│ │ │ │ │ │nominal │distri- │ │de anga│
│ │ │ │ │ │(de la..│buite pe│ │jator │
│ │ │ │ │ │la ....)│salariat│ │ │
├───┼─────────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├───┼─────────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │Total / │ │ │ │ │ │ │ │
│ │salariat │ │ │ │ │ *) │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Total / │ │ │ │ │ │ │ │
│ │salariat │ │ │ │ │ *) │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │Total / │ │ │ │ │ │ │ │
│ │salariati │ x │ │ │ x │ **) │ x │ x │
└───┴─────────────┴───────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴───────┘


*) se calculeazã prin adunarea sumelor parţiale rezultate din înmulţirea
datelor din col. nr. 3 cu valoarea nominalã din col. 4. Valoarea nominala din
col. 4 poate fi, potrivit <>art. 7 alin. 3 din Legea nr. 193/2006 , de 10 lei
(RON), un multiplu de 10 dar nu mai mare de 50 lei (RON).
**) Se însumeazã valoarea tichetelor de creşã distribuite salariaţilor
la nivel de angajator.


Conducãtorul unitãţii, Conducãtorul compartiment
financiar-contabilitate





ANEXA 2b)
--------
la normele metodologice
-----------------------

Situaţia centralizatoare a tichetelor cadou achiziţionate, utilizate si returnate de catre angajatori in luna ... anul ...



Denumire angajator ............
Adresa: .... nr. telefon ........ nr. fax .......... e-mail ........
Localitatea ...... strada ..... nr. .... sector ..... judeţ .......
Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului
Cod fiscal: .....

┌───┬─────────┬───────────────┬─────────────────┬───────┬───────┬─────┬────────┐
│ │ │ │Conform raportu- │ │ │ │ │
│ │ │ │lui contractual: │ │ │ │Observa-│
│ │ │ │angajator-unitate│ │ │ │tii: │
│ │ │ │emitenta │ │ │ │nr. si │
│ │ │ ├────┬────┬───────┤ │ │ │data do-│
│ │Denumirea│Explicatii │Con-│Achi│Serii │ │ │Stoc │cument │
│ │unitatii │ │trac│ziti│tichete│Tichete│Tichete│final│de decon│
│Nr.│(unitati-│ │tat │onat│cadou │cadou │cadou │de │tare a │
│crt│lor) emi-│ │ │ │achizi-│distri-│returna│tiche│tichete-│
│ │tente, │ │ │ │tionate│buite │te uni-│te │lor │
│ │numarul │ │ │ │de la │salaria│tatii │cadou│cadou cu│
│ │si data │ │ │ │.......│tilor │emiten-│ │unitatea│
│ │contrac- │ │ │ │la ....│ │te │ │emitenta│
│ │tului │ │ │ │ │ │ │ │si valoa│
│ │incheiat │ │ │ │ │ │ │ │rea nomi│
│ │pentru │ │ │ │ │ │ │ │nala a │
│ │achizitio│ │ │ │ │ │ │ │acestora│
│ │narea │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tichete- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lor cadou│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────────┼────┼────┼───────┼───────┼───────┼─────┼────────┤
│ 1.│.........│- Numar tichete│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cadou │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │- Valoarea nomi│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │nala totala a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │tichetelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cadou │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 2.│.........│- Numar tichete│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cadou │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │- Valoarea nomi│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │nala totala a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │tichetelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cadou │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────────┼────┼────┼───────┼───────┼───────┼─────┼────────┤
│ │ │- Numar tichete│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cadou │ │ │ │ │ │ │ x │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ x │
│ │ Total │- Valoarea nomi│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │nala totala a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │tichetelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cadou │ │ │ │ │ │ │ x │
└───┴─────────┴───────────────┴────┴────┴───────┴───────┴───────┴─────┴────────┘


Conducãtorul unitãţii, Conducãtorul compartiment
financiar-contabilitate





ANEXA 2c)
--------
la normele metodologice
-----------------------

Situaţia analitica a tichetelor cadou distribuite salariatilor de catre angajatori in luna ... anul ...



Denumire angajator ............
Adresa: .... nr. telefon ........ nr. fax .......... e-mail ........
Localitatea ...... strada ..... nr. .... sector ..... judeţ .......
Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului: .......
Cod fiscal: .....

┌───┬─────────────┬───────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬───────┐
│Nr.│Nume si pre- │Cod │Numar │Valoarea│Seria │Valoarea│Semnatu-│Semna- │
│crt│nume salariat│numeric│tichete │nominala│tichete-│nominala│ra sala-│tura │
│ │beneficiar al│perso- │cadou │imprima-│lor │totala a│riatului│persoa-│
│ │tichetelor │nal │distri- │ta pe │cadou │tichete-│ │nei │
│ │cadou │ │buite │tichetul│distri- │lor │ │imputer│
│ │ │ │nominal │cadou │buite │cadou │ │nicite │
│ │ │ │ │ │nominal │distri- │ │de anga│
│ │ │ │ │ │(de la..│buite pe│ │jator │
│ │ │ │ │ │la ....)│salariat│ │ │
├───┼─────────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├───┼─────────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │Total / │ │ │ │ │ │ │ │
│ │salariat │ │ │ │ │ *) │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Total / │ │ │ │ │ │ │ │
│ │salariat │ │ │ │ │ *) │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │Total / │ │ │ │ │ │ │ │
│ │salariati │ x │ │ │ x │ **) │ x │ x │
└───┴─────────────┴───────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴───────┘


*) se calculeazã prin adunarea sumelor parţiale rezultate din înmulţirea
datelor din col. nr. 3 cu valoarea nominalã din col. 4. Valoarea nominala din
col. 4 poate fi, potrivit <>art. 7 alin. 3 din Legea nr. 193/2006 , de 10 lei
(RON), un multiplu de 10 dar nu mai mare de 50 lei (RON).
**) Se însumeazã valoarea tichetelor cadou distribuite salariaţilor
la nivel de angajator.


Conducãtorul unitãţii, Conducãtorul compartiment
financiar-contabilitate





ANEXA 3
-------
la normele metodologice
------------------------

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE A TICHETELOR DE CREŞA ŞI A TICHETELOR CADOU EMISE DE UNITATEA EMITENTĂ ÎN LUNA .... ANUL .... ŞI CUMULAT PE PERIOADA ..... ANUL .....






Denumire unitate emitenta ..........
Adresa: .... nr. telefon ........ nr. fax .......... e-mail ........
Localitatea ...... strada ..... nr. .... sector ..... judeţ .......
Nr. autorizaţie de funcţionare: ..........
Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului: .......
Cod fiscal: .....

┌───┬───────────────────────────────────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┐
│Nr.│ │Cumulat │ Luna │Cumulat │Trimes- │Semes- │ Anul │
│crt│ Explicatii │perioada│ .... │ *) │trul │trul....│....... │
│ │ │prece- │ │ │ │ │ │
│ │ │denta │ │ │ │ │ │
│ │ │........│ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────────┼────┬───┼────┬───┼────┬───┼────┬───┼────┬───┼────┬───┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11│ 12 │ 13│
├───┼───────────────────────────────────────┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┤
│ │ │Can-│Va-│Can-│Va-│Can-│Va-│Can-│Va-│Can-│Va-│Can-│Va-│
│ │ │tita│loa│tita│loa│tita│loa│tita│loa│tita│loa│tita│loa│
│ │ │te │re │te │re │te │re │te │re │te │re │te │re │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────────┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┤
│ 1.│Tichete de creşa achiziţionate pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │angajaţi de angajatori total: col. 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şi col. 6 din anexa nr. 3a) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 2.│Tichete de creşa returnate de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │angajatori total: col. 8 şi col. 9 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din anexa nr. 3a) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 3.│Valoare tichete de creşa returnate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şi decontate de unitatea emitenta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │total: col. 11 din anexa nr. 3a) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4.│Tichete de creşa primite spre decontare│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de la creşe si unitãţi educaţionale cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │personalilate juridica, total: col. 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şi col. 5 din anexa nr. 3b) din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │4.1. creşe cu personalitate juridicã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │4.2. unitãţi educaţionale cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │personalitate juridicã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 5.│Tichete de cresa decontate de unitatea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │emitentã creselor şi unitãţilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │educaţionale cu personalitate juridicã,│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │total: col. 7 şi col. 8 din anexa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │nr. 3b) din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │5.1. creşe cu personalitate juridica │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │5.2. unitãţi educaţionale cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │personalitate juridicã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 6.│Tichete de creşa primite spre decontare│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de la creşe şi unitãţi educaţionale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │farã personalitate juridica, total: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │col. 3 şi col. 5 din anexa nr. 3c) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │6.1. creşe farã personalitate juridica │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │6.2. unitãţi educaţionale fãrã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │personalitate juridicã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 7.│Tichete de creşã decontate de unitatea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │emitenta creşelor şi unitãţilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │educaţionale fãrã personalitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │juridicã, total: col. 7 şi col. 8 din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │anexa nr. 3c) din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │7.1. creşe farã personalitate juridicã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │7.2. unitati educaţionale fara │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │personalitate juridica │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 8.│Tichete cadou achiziţionate pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │angajaţi de angajatori total: col. 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şi col. 6 din anexa nr. 3d) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 9.│Tichete cadou returnate de angajatori │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │total: col. 8 şi col. 9 din anexa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │nr. 3d) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10.│Valoarea tichete cadou returnate şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │decontate de unitatea emitentã total: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │col. 11 din anexa nr. 3d) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│11.│Tichete cadou primite spre decontare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de la operatorii economici afiliali, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │total: col. 3 şi col. 5 din anexa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │nr. 3e) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│12.│Tichete cadou decontate de unitatea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │emitenta operatorii economici │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │afiliaţi, total: col. 7 şi col. 8 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din anexa nr. 3e) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────────┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┤
│13.│Conform raportului contractual │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │angajator-unitate emitenta: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │13.1 Numãr angajaţi pentru care s-au │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │achiziţionat tichete de creşa total, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ instituţii din sectorul bugetar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │13.2 Numãr angajaţi pentru care s-au │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │achiziţionat tichete cadou total, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ instituţii din sectorul bugetar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│14.│Conform raportului contractual unitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │emitentã-unitãţi utilizate de unitatea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │emitentã: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │14.1. Numãr creşe cu personalitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │juridica │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │14.2. Numãr creşe fãrã personalitale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │juridicã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │14.3. Numãr unitati educaţionale cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │personalitate juridica │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │14.4. Numãr unitaţi educaţionale farã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │personalitate juridicã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │14.5. Numãr operatori economici │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │afiliaţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │14.6. Tichete de creşa achiziţionate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de angajatori şi neprimite spre │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │decontare de unitatea emitentã in │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │termen de 90 de zile de la data │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │livrarii tichetelor de creşa cãtre │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │angajator, col. 10 din anexa 3c): │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 14.6.1. numãr │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 14.6.2. valoare totalã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │14.7. Tichete cadou achiziţionate de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │angajatori si neprimite spre decontare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de unitatea emitentã in termen de 90 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de zile de la data livrãrii tichetelor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cadou cãtre angajator, col. 10 din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │anexa 3e); │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 14.7.1. numãr │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 14.7.2. valoare totalã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────────┴────┴───┴────┴───┴────┴───┴────┴───┴────┴───┴────┴───┘


*) inclusiv luna pentru care este întocmita anexa
Cantitate = numãr total

Conducãtorul unitãţii emitente Conducãtorul compartiment
financiar-contabilitate




ANEXA 3 a
la normele metodologice

Situaţia analiticã a tichetelor de creşã pe angajatori
în luna....... anul .....

Denumire unitate emitentã____________________
Adresa:______ nr telefon________ nr. fax____________ e-mail_________
Localitatea________________ strada__________ nr._____ sector_______ judeţ__________
Nr. autorizaţie de funcţionare:_________________
Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului:____________
Cod fiscal




┌────┬──────────┬──────┬──────┬───────┬──────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┐
│Nr. │ │ │ │Seria │Valoa-│Valoa- │Numã- │Numãrul│Valoa- │Numãrul│Valoa- │Seriile│Numãrul│
│crt.│Denumirea │Cod │Numãr │tiche- │rea │rea to-│rul şi │tiche- │rea ti-│şi data│rea ti-│tiche- │şi data│
│ │angajato- │fiscal│tiche-│telor │nomi- │talã a │data │telor │chete- │docu- │chete- │telor │documen│
│ │ rilor │ │te de │de cre-│nalã a│tiche- │actu- │de cre-│lor de │mentu- │lor de │de cre-│tului de
│ │ │ │creşã │şã achi│tiche-│telor │lui de │şã re- │creşã │lui de │creşã │şã re- │decon- │
│ │ │ │achi- │ziţio- │tului │de cre-│achi- │turnate│retur- │retur- │retur- │turnate│tare a │
│ │ │ │ziţi- │nate │ de │şã a- │ziţio- │de an- │nate de│ nare │nate, │decon- │valorii│
│ │ │ │onate │(de la │creşã │chizi- │nare │gajator│anga- │ │decon- │tate de│tiche- │
│ │ │ │ │...la │ │ţionate│şi de │ │jator │ │tatã de│unita- │telor de
│ │ │ │ │....) │ │ │decon- │ │ │ │unita- │tea emi│creşã │
│ │ │ │ │ │ │ │tare a │ │ │ │tea emi│tentã │retur- │
│ │ │ │ │ │ │ │tiche- │ │ │ │tentã │ │nate de│
│ │ │ │ │ │ │ │telor │ │ │ │ │ │angaja-│
│ │ │ │ │ │ │ │ de │ │ │ │ │ │tori │
│ │ │ │ │ │ │ │creşã │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ │ 12 │
├────┼──────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ Total/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ angajator│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Total/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ angajator│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ unitate │ x │ │ x │ x │ │ x │ │ │ │ │ │ │
│ │ emitentã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴──────┴──────┴───────┴──────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘

Conducãtorul unitãţii emitente, Conducãtorul compartiment,
financiar-contabilitate



ANEXA 3 b
la normele metodologice

Situaţia analiticã a tichetelor de creşã pe creşe
şi unitãţi educaţionale cu personalitate juridicã
în luna....... anul .....

Denumire unitate emitentã____________________
Adresa:______ nr telefon________ nr. fax____________ e-mail_________
Localitatea________________ strada__________ nr._____ sector_______ judeţ__________
Nr. autorizaţie de funcţionare:_________________
Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului:____________
Cod fiscal




┌────┬──────────┬──────┬───────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea │ │Numãrul│Seriile │Valoarea│Numãrul │Numãrul │Valoarea│Numãrul │Tichete │
│crt.│creşei/ │Cod │de ti- │tiche- │totalã a│şi data │de ti- │tichete-│şi data │de creşã │
│ │unitãţii │fiscal│chete │telor de│tichete-│actului │chete de│lor de │documen-│achiziţi-│
│ │educaţio- │ │de cre-│creşã │lor de │de de- │creşã │creşã │tului de│onate de │
│ │ nale │ │şã pri-│primite │creşã │contare │decon- │decon- │decon- │angaja- │
│ │ │ │mite │spre de-│primite │a tiche-│tate de │tatã de │tare a │tori şi │
│ │ │ │spre │contare │spre de-│telor de│unitatea│unitatea│tichete-│neprimite│
│ │ │ │decon- │ │contare │creşã │emitentã│emitentã│lor de │spre de- │
│ │ │ │tare │ │ │ │ │ │creşã │contare de
│ │ │ │prin │ │ │ │ │ │ │unitatea │
│ │ │ │creşã │ │ │ │ │ │ │emitentã │
│ │ │ │sau uni│ │ │ │ │ │ │în termen│
│ │ │ │tatea │ │ │ │ │ │ │de 90 de │
│ │ │ │educa- │ │ │ │ │ │ │zile de │
│ │ │ │ţionalã│ │ │ │ │ │ │la data │
│ │ │ │de la │ │ │ │ │ │ │livrãrii │
│ │ │ │sala- │ │ │ │ │ │ │tichete- │
│ │ │ │riaţi │ │ │ │ │ │ │lor de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │creşã cã-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tre an- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │gajator │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ 1. Denu- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mirea cre-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Subtotal │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 2. Denu- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mirea uni-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tãţii edu-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │caţionale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Subtotal │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ TOTAL │ x │ │ x │ │ x │ │ │ x │ │
└────┴──────────┴──────┴───────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴─────────┘

Conducãtorul unitãţii emitente, Conducãtorul compartiment,
financiar-contabilitate




ANEXA 3 c
la normele metodologice

Situaţia analiticã a tichetelor de creşã utilizate de creşe
şi unitãţi educaţionale fãrã personalitate juridicã
în luna....... anul .....

Denumire unitate emitentã____________________
Adresa:______ nr telefon________ nr. fax____________ e-mail_________
Localitatea________________ strada__________ nr._____ sector_______ judeţ__________
Nr. autorizaţie de funcţionare:_________________
Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului:____________
Cod fiscal




┌────┬──────────┬──────────┬───────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea │Denumirea │Numãrul│Seriile │Valoarea│Numãrul │Numãrul │Valoarea│Numãrul │Tichete │
│crt.│unitãţii │creşei/ │de ti- │tiche- │totalã a│şi data │de ti- │tichete-│şi data │de creşã │
│ │juidice şi│unitãţii │chete │telor de│tichete-│actului │chete de│lor de │documen-│achiziţi-│
│ │date de │educaţio- │de cre-│creşã │lor de │de de- │creşã │creşã │tului de│onate de │
│ │identi- │nale din │şã pri-│primite │creşã │contare │decon- │decon- │decon- │angaja- │
│ │ficare │structura │mite │spre de-│primite │a tiche-│tate de │tatã de │tare a │tori şi │
│ │ │persoanei │spre │contare │spre de-│telor de│unitatea│unitatea│tichete-│neprimite│
│ │ │juridice │decon- │ │contare │creşã │emitentã│emitentã│lor de │spre de- │
│ │ │din col.1 │tare │ │ │ │ │ │creşã │contare de
│ │ │şi date de│prin │ │ │ │ │ │ │unitatea │
│ │ │identifi- │creşã │ │ │ │ │ │ │emitentã │
│ │ │care │sau uni│ │ │ │ │ │ │în termen│
│ │ │ │tatea │ │ │ │ │ │ │de 90 de │
│ │ │ │educa- │ │ │ │ │ │ │zile de │
│ │ │ │ţionalã│ │ │ │ │ │ │la data │
│ │ │ │de la │ │ │ │ │ │ │livrãrii │
│ │ │ │sala- │ │ │ │ │ │ │tichete- │
│ │ │ │riaţi │ │ │ │ │ │ │lor de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │creşã cã-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tre an- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │gajator │
├────┼──────────┼──────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────┼──────────┼──────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ │ 1. Denu- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │mirea cre-│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │şei │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Subtotal │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ 2. Denu- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │mirea uni-│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │tãţii edu-│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │caţionale │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Subtotal │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ TOTAL │ x │ │ x │ │ x │ │ │ x │ │
└────┴──────────┴──────────┴───────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴─────────┘

Conducãtorul unitãţii emitente, Conducãtorul compartiment,
financiar-contabilitate




ANEXA 3 d
la normele metodologice

Situaţia analiticã a tichetelor cadou pe angajatori
în luna....... anul .....

Denumire unitate emitentã____________________
Adresa:______ nr telefon________ nr. fax____________ e-mail_________
Localitatea________________ strada__________ nr._____ sector_______ judeţ__________
Nr. autorizaţie de funcţionare:_________________
Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului:____________
Cod fiscal




┌────┬──────────┬──────┬──────┬───────┬──────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┐
│Nr. │ │ │ │Seria │Valoa-│Valoa- │Numã- │Numãrul│Valoa- │Numãrul│Valoa- │Seriile│Numãrul│
│crt.│Denumirea │Cod │Numãr │tiche- │rea │rea to-│rul şi │tiche- │rea ti-│şi data│rea ti-│tiche- │şi data│
│ │angajato- │fiscal│tiche-│telor │nomi- │talã a │data │telor │chete- │docu- │chete- │telor │documen│
│ │ rilor │ │te │cadou │nalã a│tiche- │actu- │cadou │lor │mentu- │lor │cadou │tului de
│ │ │ │cadou │achi- │tiche-│telor │lui de │retur- │cadou │lui de │cadou │retur- │decon- │
│ │ │ │achi- │ziţio- │tului │cadou │achi- │nate de│retur- │retur- │retur- │nate │tare a │
│ │ │ │ziţi- │nate │cadou │achizi-│ziţio- │anga- │nate de│ nare │nate, │decon- │valorii│
│ │ │ │onate │(de la │ │ţionate│nare │jator │anga- │ │decon- │tate de│tiche- │
│ │ │ │ │...la │ │ │şi de │ │jator │ │tatã de│unita- │telor │
│ │ │ │ │....) │ │ │decon- │ │ │ │unita- │tea emi│cadou │
│ │ │ │ │ │ │ │tare a │ │ │ │tea emi│tentã │retur- │
│ │ │ │ │ │ │ │tiche- │ │ │ │tentã │ │nate de│
│ │ │ │ │ │ │ │telor │ │ │ │ │ │angaja-│
│ │ │ │ │ │ │ │cadou │ │ │ │ │ │tori │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
├────┼──────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ Total/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ angajator│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Total/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ angajator│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ unitate │ x │ │ x │ x │ │ x │ │ │ │ │ │ │
│ │ emitentã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴──────┴──────┴───────┴──────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘

Conducãtorul unitãţii emitente, Conducãtorul compartiment,
financiar-contabilitate




ANEXA 3 e
la normele metodologice

Situaţia analiticã a tichetelor cadou pe
operatori economici afiliaţi utilizaţi de unitatea emitentã
în luna....... anul .....

Denumire unitate emitentã____________________
Adresa:______ nr telefon________ nr. fax____________ e-mail_________
Localitatea________________ strada__________ nr._____ sector_______ judeţ__________
Nr. autorizaţie de funcţionare:_________________
Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului:____________
Cod fiscal




┌────┬──────────┬──────┬───────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬─────────┐
│Nr. │Denumire │ │Numãrul│Seriile │Valoarea│Numãrul │Numãrul │Valoarea│Numãrul │Tichete │
│crt.│operator │Cod │tiche- │tiche- │totalã a│şi data │de ti- │tichete-│şi data │cadou │
│ │economic │fiscal│telor │telor │tichete-│actului │chete │lor │documen-│achiziţi-│
│ │afiliat │ │cadou │cadou │lor │de de- │cadou │cadou │tului de│onate de │
│ │şi date │ │primi- │primite │cadou │contare │decon- │decon- │decon- │angaja- │
│ │de iden- │ │te de │spre de-│primite │a tiche-│tate de │tatã de │tare a │tori şi │
│ │tificare │ │la sa- │contare │spre de-│telor │unitatea│unitatea│tichete-│neprimite│
│ │ │ │lariaţi│ │contare │cadou │emitentã│emitentã│lor │spre de- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │cadou │contare de
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │unitatea │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │emitentã │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │în termen│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de 90 de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │zile de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │la data │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │livrãrii │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tichete- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │lor cadou│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │cãtre an-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │gajator │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ TOTAL │ x │ │ x │ │ x │ │ │ x │ │
└────┴──────────┴──────┴───────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴─────────┘

Conducãtorul unitãţii emitente, Conducãtorul compartiment,
financiar-contabilitate




ANEXA 4 a
la normele metodologice

Situaţia analiticã a tichetelor de creşã utilizate de creşe
şi unitãţi educaţionale cu personalitate juridicã
în luna....... anul .....

Denumire creşã sau unitate educaţionalã____________________
Adresa:______ nr telefon________ nr. fax____________ e-mail_________
Localitatea________________ strada__________ nr._____ sector_______ judeţ__________
Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului:____________
Cod fiscal




┌────┬──────────┬──────────┬───────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬─────────┐
│Nr. │Nume şi │Codul nu- │Nume şi│Seriile │Valoarea│Data(zi-│Denumi- │Valoarea│Numãrul │Data(zi-│ │
│crt.│prenume │meric per-│prenume│tiche- │totalã a│ua,luna,│rea uni-│tichete-│şi data │ua,luna,│Numãr de │
│ │salariat │sonal al │copil │telor de│tichete-│anul) în│tãţii │lor de │documen-│anul) în│zile ca- │
│ │care achi-│salaria- │înscris│creşã │lor de │care cre│emitente│creşã │tului de│care │lendaris-│
│ │tã taxele │tului din │la cre-│primite │creşã │şa a pri│a tiche-│din col.│decon- │creşa a │tice (di-│
│ │de creşã │col.1 │şã în │de la │primite │mit ti- │telor de│5 trimi-│tare a │primit │ferenţã: │
│ │prin ti- │ │contul │salari- │de la │chetele │creşã │se spre │valorii │în cont │col.10 │
│ │chete de │ │cãruia │atul din│salaria-│de creşã│din │deconta-│tichete-│contra- │minus │
│ │creşã │ │salari-│col.1 │tul din │de la │col.4 │re la │lor de │valoarea│col.6) │
│ │ │ │atul │ │col.1 │salariat│ │unitatea│creşã │tichete-│ │
│ │ │ │achitã │ │pentru │în con- │ │emitentã│din col.│le de │ │
│ │ │ │taxele │ │copilul │tul lu- │ │ │8 trimis│creşã │ │
│ │ │ │de cre-│ │ din │nii pen-│ │ │unitãţii│ │ │
│ │ │ │şã prin│ │col.3 │tru care│ │ │emitente│ │ │
│ │ │ │tichete│ │ │este în-│ │ │ │ │ │
│ │ │ │de cre-│ │ │tocmitã │ │ │ │ │ │
│ │ │ │şã │ │ │prezenta│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │anexã │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├────┼──────────┼──────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ TOTAL │ x │ │ x │ │ x │ │ │ x │ x │ │
└────┴──────────┴──────────┴───────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴─────────┘

Conducãtorul Conducãtorul compartiment Semnãtura persoanei
creşei, financiar-contabilitate, împuternicite,




ANEXA 4 b
la normele metodologice

Situaţia analiticã a tichetelor de creşã utilizate de creşe
şi unitãţi educaţionale fãrã personalitate juridicã
în luna....... anul .....

Denumirea persoanei juridice____________________
Adresa:______ nr telefon________ nr. fax____________ e-mail_________
Localitatea________________ strada__________ nr._____ sector_______ judeţ__________
Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului:____________

Cod fiscal
Denumire creşã sau unitate educaţionalã şi date de identificare (adresa completã)_________________
Nr. telefon___________ nr. fax________________ e-mail_______________




┌────┬──────────┬──────────┬───────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬─────────┐
│Nr. │Nume şi │Codul nu- │Nume şi│Seriile │Valoarea│Data(zi-│Denumi- │Valoarea│Numãrul │Data(zi-│ │
│crt.│prenume │meric per-│prenume│tiche- │totalã a│ua,luna,│rea uni-│tichete-│şi data │ua,luna,│Numãr de │
│ │salariat │sonal al │copil │telor de│tichete-│anul) în│tãţii │lor de │documen-│anul) în│zile ca- │
│ │care achi-│salaria- │înscris│creşã │lor de │care cre│emitente│creşã │tului de│care │lendaris-│
│ │tã taxele │tului din │la cre-│primite │creşã │şa a pri│a tiche-│din col.│decon- │creşa a │tice (di-│
│ │de creşã │col.1 │şã în │de la │primite │mit ti- │telor de│5 trimi-│tare a │primit │ferenţã: │
│ │prin ti- │ │contul │salari- │de la │chetele │creşã │se spre │valorii │în cont │col.10 │
│ │chete de │ │cãruia │atul din│salaria-│de creşã│din │deconta-│tichete-│contra- │minus │
│ │creşã │ │salari-│col.1 │tul din │de la │col.4 │re la │lor de │valoarea│col.6) │
│ │ │ │atul │ │col.1 │salariat│ │unitatea│creşã │tichete-│ │
│ │ │ │achitã │ │pentru │în con- │ │emitentã│din col.│le de │ │
│ │ │ │taxele │ │copilul │tul lu- │ │ │8 trimis│creşã │ │
│ │ │ │de cre-│ │ din │nii pen-│ │ │unitãţii│ │ │
│ │ │ │şã prin│ │col.3 │tru care│ │ │emitente│ │ │
│ │ │ │tichete│ │ │este în-│ │ │ │ │ │
│ │ │ │de cre-│ │ │tocmitã │ │ │ │ │ │
│ │ │ │şã │ │ │prezenta│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │anexã │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├────┼──────────┼──────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ TOTAL │ x │ │ x │ │ x │ │ │ x │ x │ │
└────┴──────────┴──────────┴───────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴─────────┘

Conducãtorul Conducãtorul compartiment Semnãtura persoanei
creşei, financiar-contabilitate, împuternicite,




ANEXA 4 c
la normele metodologice

Situaţia analiticã a copiilor ân vârstã de pânã la 3 ani
pe creşe şi unitãţi educaţionale cu personalitate juridicã
în luna.......... anul .........

Denumire creşã sau unitate educaţionalã____________________
Adresa:______ nr telefon________ nr. fax____________ e-mail_________
Localitatea________________ strada__________ nr._____ sector_______ judeţ__________
Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului:____________
Cod fiscal




┌────┬──────────┬──────┬───────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬─────────┐
│Nr. │Nume şi │ │ Numãr │Numãr de│Numãr de│Numãr de│Valoarea│Nume şi │Codul │Denumirea│
│crt.│prenume │Vârsta│ copii │zile ca-│zile ca-│zile ca-│lunarã a│prenume │numeric │şi date │
│ │copil │ │ în- │lenda- │lenda- │lenda- │tichete-│salariat│personal│de iden- │
│ │înscris │ │scrişi │ristice │ristice │ristice │lor de │care │al sala-│tificare │
│ │ │ │ │conform │conform │conform │creşã │achitã │riatului│a angaja-│
│ │ │ │ │progra- │progra- │progra- │primite │taxele │ din │torului │
│ │ │ │ │mului │mului │mului │în con- │de creşã│ col.8 │care a │
│ │ │ │ │creşei │creşei │creşei │tul co- │prin ti-│ │distri- │
│ │ │ │ │ │în care │în care │pilului │chete de│ │buit ti- │
│ │ │ │ │ │copilul │copilul │din col.│creşã │ │chete de │
│ │ │ │ │ │a fost │nu a fost 1 │ │ │creşã sa-│
│ │ │ │ │ │prezent │prezent │ │ │ │lariatu- │
│ │ │ │ │ │la creşã│la creşã│ │ │ │din col.8│
│ │ │ │ │ │ │(dife- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │renţã: │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │col.3 │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │minus │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │col.4) │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │1. Nume şi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │prenume │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │copil în- │ │ nu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │scris la │ │ se │ │ │ │ │ │ │ │
│ │creşa în │ │ com- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │contul cã-│ │ ple- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ruia sala-│ │ teazã │ │ │ │ │ │ │ │
│ │riatul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │achitã ta-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │xele de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │creşa prin│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tichete │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de creşã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ TOTAL 1 │ x │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │2. Numãr │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │total co- │ nu │ │ nu │ nu │ │ nu │ │ │ │
│ │pii în- │ se │ │ se │ se │ │ se │ │ │ │
│ │scrişi în │ com- │ │ com- │ com- │ │ com- │ │ │ │
│ │contul cã-│ ple- │ │ ple- │ ple- │ │ ple- │ │ │ │
│ │rora taxe-│ teazã│ │ teazã │ teazã │ │ teazã │ │ │ │
│ │le de cre-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şã se a- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │chitã în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │numerar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Total │ x │ │ │ x │ │ │ x │ │ │
│ │ copii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ înscrişi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴──────┴───────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴─────────┘

Conducãtorul Conducãtorul compartiment Semnãtura persoanei
creşei, financiar-contabilitate, împuternicite,




ANEXA 4 d
la normele metodologice

Situaţia analiticã a copiilor ân vârstã de pânã la 3 ani
pe creşe şi unitãţi educaţionale fãrã personalitate juridicã
în luna.......... anul .........

Denumirea persoanei juridice____________________
Adresa:______ nr telefon________ nr. fax____________ e-mail_________
Localitatea________________ strada__________ nr._____ sector_______ judeţ__________
Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului:____________

Cod fiscal
Denumire creşã sau unitate educaţionalã şi date de identificare (adresa completã)_________________
Nr. telefon___________ nr. fax________________ e-mail_______________




┌────┬──────────┬──────┬───────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬─────────┐
│Nr. │Nume şi │ │ Numãr │Numãr de│Numãr de│Numãr de│Valoarea│Nume şi │Codul │Denumirea│
│crt.│prenume │Vârsta│ copii │zile ca-│zile ca-│zile ca-│lunarã a│prenume │numeric │şi date │
│ │copil │ │ în- │lenda- │lenda- │lenda- │tichete-│salariat│personal│de iden- │
│ │înscris │ │scrişi │ristice │ristice │ristice │lor de │care │al sala-│tificare │
│ │ │ │ │conform │conform │conform │creşã │achitã │riatului│a angaja-│
│ │ │ │ │progra- │progra- │progra- │primite │taxele │ din │torului │
│ │ │ │ │mului │mului │mului │în con- │de creşã│ col.8 │care a │
│ │ │ │ │creşei │creşei │creşei │tul co- │prin ti-│ │distri- │
│ │ │ │ │ │în care │în care │pilului │chete de│ │buit ti- │
│ │ │ │ │ │copilul │copilul │din col.│creşã │ │chete de │
│ │ │ │ │ │a fost │nu a fost 1 │ │ │creşã sa-│
│ │ │ │ │ │prezent │prezent │ │ │ │lariatu- │
│ │ │ │ │ │la creşã│la creşã│ │ │ │din col.8│
│ │ │ │ │ │ │(dife- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │renţã: │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │col.3 │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │minus │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │col.4) │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │1. Nume şi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │prenume │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │copil în- │ │ nu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │scris la │ │ se │ │ │ │ │ │ │ │
│ │creşa în │ │ com- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │contul cã-│ │ ple- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ruia sala-│ │ teazã │ │ │ │ │ │ │ │
│ │riatul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │achitã ta-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │xele de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │creşa prin│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tichete │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de creşã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ TOTAL 1 │ x │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │2. Numãr │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │total co- │ nu │ │ nu │ nu │ │ nu │ │ │ │
│ │pii în- │ se │ │ se │ se │ │ se │ │ │ │
│ │scrişi în │ com- │ │ com- │ com- │ │ com- │ │ │ │
│ │contul cã-│ ple- │ │ ple- │ ple- │ │ ple- │ │ │ │
│ │rora taxe-│ teazã│ │ teazã │ teazã │ │ teazã │ │ │ │
│ │le de cre-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şã se a- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │chitã în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │numerar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Total │ x │ │ │ x │ │ │ x │ │ │
│ │ copii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ înscrişi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴──────┴───────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴─────────┘

Persoana Conducãtorul Semnãtura persoanei
juridicã, creşei, împuternicite,



-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016