Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 20 februarie 2004  privind introducerea in tara a deseurilor autorizate de catre autoritatea competenta romana    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 20 februarie 2004 privind introducerea in tara a deseurilor autorizate de catre autoritatea competenta romana

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 189 din 4 martie 2004

Atribuţiile ministerelor
1.1. Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului
Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului, ca autoritate competentã românã, autorizeazã urmãtoarele:
a) introducerea în ţarã în vederea importului sau a perfecţionãrii active a deşeurilor nepericuloase prevãzute în anexa nr. 1;
b) introducerea în ţarã, în vederea tranzitului frontierã-frontierã, a deşeurilor nepericuloase prevãzute în anexa nr. 1, destinate valorificãrii.
1.1.1. Autorizarea introducerii în ţarã a deşeurilor nepericuloase în vederea importului sau a perfecţionãrii active
1. Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului autorizeazã introducerea în ţarã a deşeurilor în vederea importului sau a perfecţionãrii active, pe baza urmãtoarelor documente:
a) Formularul de notificare completat de cãtre notificator pânã la caseta 22 şi semnat, ştampilat şi datat în caseta 23;
b) Formularul de expediţie sau de transport, completat de cãtre notificator pânã la caseta 21 şi semnat, ştampilat şi datat în caseta 22;
c) Acordul Ministerului Sãnãtãţii privind introducerea în ţarã a deşeurilor prevãzute în anexa nr. 1, poz. 6 şi 9, emis în conformitate cu prevederile subcap. 1.2, al cãrui model este prezentat în anexa A la prezentele norme metodologice;
d) o copie a contractului dintre expeditorul deşeurilor şi destinatarul deşeurilor în România;
e) Certificatul de înmatriculare al notificatorului, eliberat de oficiul registrului comerţului, în cazul în care acesta este înregistrat în România;
f) punctul de vedere afirmativ al autoritãţilor teritoriale pentru protecţia mediului, care sã ateste cã deşeurile sau subprodusele rezultate de la valorificare îndeplinesc condiţiile legale de protecţie a mediului. Punctul de vedere afirmativ trebuie sã se bazeze pe:
f1) Autorizaţia de mediu emisã de autoritãţile competente pentru protecţia mediului privind condiţiile de valorificare a deşeurilor, precum şi a subproduselor rezultate. Autorizaţia de mediu trebuie sã prevadã explicit modalitatea de eliminare a deşeurilor rezultate în urma procesului de valorificare.
f2) Copia autorizaţiei de valorificare a deşeurilor industriale reciclabile, eliberatã de Ministerul Economiei şi Comerţului Comisia Naţionalã pentru Reciclarea Materialelor - care sã confirme cã destinatarul deşeurilor este autorizat conform prevederilor <>art. 8 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 16/2001 privind gestionarea deşeurilor industriale reciclabile, republicatã, cu modificãrile ulterioare.
g) declaraţia pe propria rãspundere a notificatorului, din care sã rezulte cu claritate cã deşeurile introduse în ţarã sunt clasificate ca nepericuloase şi nu conţin substanţe sau preparate chimice sau de altã naturã, care pot sã le confere acestora proprietãţi periculoase, prevãzute în anexa nr. IE la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 78/2000 privind regimul deşeurilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 426/2001 . În declaraţie se precizeazã cã au fost achitate obligaţiile la Fondul de mediu în conformitate cu prevederile legale.
h) Pentru introducerea în ţarã în vederea perfecţionãrii active a deşeurilor nepericuloase se depune o copie a autorizaţiei de perfecţionare activã, eliberatã de cãtre autoritatea vamalã.
2. Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului, prin direcţia de specialitate, analizeazã documentaţia şi, dacã se constatã cã este completã şi îndeplineşte cerinţele impuse, semneazã, ştampileazã şi dateazã formularul de notificare în casetele 24 şi 25.
Dacã documentaţia nu este corespunzãtoare, pot fi solicitate date şi informaţii suplimentare, completarea sau chiar refacerea acesteia.
3. Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului, prin direcţia de specialitate, poate impune condiţii speciale privind introducerea în ţarã a deşeurilor prevãzute în anexa nr. 1, pe care le prezintã în caseta 26 a formularului de notificare.
4. Pentru importul de deşeuri de hârtie şi cartoane prevãzute la poz. 5 din anexa nr. 1, care se încadreazã în clasele de calitate I-IV din STAS nr. 4.527/1981, nu este necesar acordul Ministerului Sãnãtãţii, notificatorul fiind obligat sã dea o declaraţie pe propria rãspundere cu privire la încadrarea deşeurilor respective în clasele de calitate respective.
5. În cazul în care deşeurile sunt introduse în ţarã în vederea perfecţionãrii active, autoritatea competentã menţioneazã în caseta 26 a formularului de notificare cã titularul autorizaţiei de perfecţionare activã este obligat sã returneze în strãinãtate, în totalitate, deşeurile rezultate în urma valorificãrii. Lista tuturor deşeurilor rezultate în urma valorificãrii acestora în cadrul regimului vamal de perfecţionare activã, completatã de cãtre destinatarul deşeurilor nepericuloase, conţinând denumirea tehnicã/comercialã a acestora şi codurile tarifare corespunzãtoare, se anexeazã la formularul de notificare şi se vizeazã de cãtre autoritatea competentã românã.
1.1.2. Autorizarea tranzitului de deşeuri
Autoritatea competentã românã autorizeazã tranzitul pe teritoriul României al deşeurilor nepericuloase prevãzute în anexa nr. 1, pe baza urmãtoarelor documente:
1. Formularul de notificare din anexa nr. 2, prezentat de cãtre notificator, care completeazã acest formular pânã la caseta 22 şi îl semneazã, ştampileazã şi dateazã în caseta 23;
2. Formularul de expediţie sau de transport prezentat de cãtre notificator, care completeazã acest formular pânã la caseta 21 şi îl semneazã, ştampileazã şi dateazã în caseta 22;
3. o copie a contractului dintre notificator şi destinatarul deşeurilor;
4. dovada oficialã a acceptãrii tranzitului sau a importului de cãtre ţara în care urmeazã sã intre transportul de deşeuri, la pãrãsirea teritoriului României;
5. dovada cã transportul deşeurilor este asigurat la o companie de asigurãri.
Autoritatea competentã românã va menţiona expres în caseta 26 a formularului de notificare cã deţinãtorul de deşeuri nu trebuie sub nici un motiv sã abandoneze deşeurile nepericuloase pe teritoriul României şi cã trebuie sã returneze deşeurile dacã transportul acestora nu se poate realiza din anumite motive.
1.1.3. Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului participã la solicitarea autoritãţii vamale, la efectuarea controlului vamal în conformitate cu procedura de control prevãzutã în anexa A la prezentele norme metodologice.
1.2. Ministerul Sãnãtãţii
1. Emite notificatorului, prin Direcţia generalã sãnãtate publicã şi inspecţia sanitarã de stat, acordul scris necesar eliberãrii acordului de mediu pentru introducerea în ţarã, sub regim vamal de import sau de perfecţionare activã, a deşeurilor nepericuloase prevãzute la poz. 6 şi 9 din anexa nr. 1.
2. Acordul Ministerului Sãnãtãţii reprezintã actul emis de autoritatea centralã din domeniul asistenţei de sãnãtate publicã, cerut de autoritatea competentã românã pentru autorizarea introducerii în ţarã a deşeurilor nepericuloase prevãzute la poz. 6 şi 9 din anexa nr. 1.
3. Acordul Ministerului Sãnãtãţii se emite în baza prevederilor <>Legii nr. 100/1998 privind asistenţa de sãnãtate publicã, cu modificãrile ulterioare, şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii, cu modificãrile ulterioare, precum şi ale prezentei hotãrâri.
4. Ministerul Sãnãtãţii refuzã emiterea, suspendã sau, dupã caz, anuleazã acordul, dacã destinatarul deşeurilor nepericuloase nu respectã condiţiile legale şi informeazã Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului asupra mãsurii luate.
5. Participã la controlul vamal în conformitate cu prevederile stabilite de procedura de control prevãzutã în anexa A la prezentele norme metodologice.
6. Acordul Ministerului Sãnãtãţii are drept scop prevenirea introducerii în ţarã a deşeurilor admise la import sau la perfecţionare activã, contaminate chimic, biologic (bacteriologic) sau radiologic.
7. Documentaţia pe baza cãreia se emite acordul este:
a) cererea scrisã, în care se menţioneazã numele destinatarului (firma), adresa, numãrul de telefon, fax, denumirea comercialã a deşeului (poz. 6 şi 9 din anexa nr. 1) şi codul din tariful vamal care corespund deşeului introdus în ţarã, expeditorul deşeurilor, caracteristicile fizico-chimice, bacteriologice şi de radioactivitate;
b) declaraţia pe propria rãspundere a notificatorului, din care sã rezulte cu claritate cã deşeurile cuprinse în anexa nr. 1, poz. 6 şi 9, introduse în ţarã, sunt nepericuloase şi sunt destinate valorificãrii în instalaţii care au autorizaţiile legale şi nu pun în nici un fel în pericol sãnãtatea populaţiei şi calitatea mediului;
c) certificatul de înmatriculare al notificatorului, eliberat de of i ciul registrului comerţului, în cazul în care acesta este înregistrat în România;
d) dovada depunerii de cãtre notificator a tarifului pentru plata acordului;
8. Direcţia generalã sãnãtate publicã şi inspecţia sanitarã de stat poate solicita în vederea emiterii acordului şi alte acte suplimentare referitoare la deşeurile introduse în ţarã, inclusiv buletine de analizã şi certificate de calitate.
9. Acordul se emite în cazul existenţei tuturor documentelor menţionatre mai sus, a conţinutului lor corespunzãtor şi a concordanţei cu prevederile legislaţiei din România.
10. Pe cererea prezentatã de notificator se înscrie concluziareferat. Acordul se formuleazã conform modelului prevãzut în anexa A la prezentele norme metodologice, în douã exemplare, din care un exemplar se înainteazã notificatorului şi un exemplar rãmâne la emitent.
11. Termenul maxim de emitere a acordului este de 10 zile de la depunerea documentaţiei complete.

ANEXA A
la normele metodologice

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII


ACORD
nr. ...... din ..............
Având în vedere cererea ...................................................
(denumirea notificatorului)
nr. ..... din .............., înregistratã la Ministerul Sãnãtãţii sub
nr. ..... din ............., în baza prevederilor Hotãrârii Guvernului
nr. 228/2004 privind controlul introducerii în ţarã a deşeurilor nepericuloase
în vederea importului, perfecţionãrii active şi a tranzitului şi ale Hotãrârii
Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului
Sãnãtãţii, cu modificãrile ulterioare,
expertizând documentaţia prezentatã,
se avizeazã favorabil introducerea în ţarã în vederea plasãrii sub regim
vamal de import sau de perfecţionare activã a deşeurilor nepericuloase de
..............................................................................
(denumire, poziţie, cod din tariful vamal)
..............................................................................
în urmãtoarele condiţii obligatorii: .....................................
Prezentul acord este valabil pânã la data de ............

Director,
...............



1.3. Ministerul Economiei şi Comerţului
1. Transmite, prin Comisia Naţionalã pentru Reciclarea Materialelor, lista agenţilor economici care realizeazã operaţiuni de valorificare a deşeurilor industriale reciclabile conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 16/2001 , republicatã, cu modificãrile ulterioare.
2. Participã la solicitarea autoritãţii vamale, la efectuarea controlului în conformitate cu procedura de control al transporturilor pentru care existã suspiciuni.
1.4. Autoritatea Naţionalã de Control
1.4.1. Garda Naţionalã de Mediu
1. Efectueazã controale şi ia mãsuri în conformitate cu competenţele stabilite prin lege, astfel încât valorificarea deşeurilor nepericuloase introduse în ţarã în baza prevederilor prezentei hotãrâri sã nu afecteze calitatea mediului.
2. Participã, la solicitarea autoritãţii vamale, la efectuarea controlului în conformitate cu procedura de control menţionatã mai sus.
1.4.2. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor
Efectueazã controlul deşeurilor nepericuloase prevãzute în prezenta hotãrâre, în conformitate cu atribuţiile şi competenţele ce revin birourilor vamale, pe baza procedurii menţionate mai sus.
Procedura de control al transporturilor pentru care existã suspiciuni
1. Transporturile deşeurilor nepericuloase pentru care existã suspiciuni privind autenticitatea documentelor prezentate autoritãţii vamale urmeazã a fi controlate la birourile vamale, la solicitarea autoritãţii vamale, cu participarea, dupã caz, a personalului împuternicit din cadrul urmãtoarelor autoritãţi publice:
- Garda Naţionalã de Mediu din cadrul Autoritãţii Naţionale de Control;
- Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului;
- Ministerul Sãnãtãţii;
- Comisia Naţionalã pentru Reciclarea Materialelor din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului.
Autoritãţile publice menţionate mai sus participã la controlul introducerii în ţarã a deşeurilor nepericuloase prevãzute în anexa nr. 1, dupã cum urmeazã:
- Garda Naţionalã de Mediu, la controlul tuturor categoriilor de deşeuri prevãzute în anexa nr. 1;
- Comisia Naţionalã pentru Reciclarea Materialelor, la controlul deşeurilor prevãzute la poz. 2, 3, 4, 5 şi 6 din anexa nr. 1;
- Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului, prin Agenţia Naţionalã Sanitar Veterinarã şi prin direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, la controlul deşeurilor prevãzute la poz. 7, respectiv 9, din anexa nr. 1;
- Ministerul Sãnãtãţii prin direcţiile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti, la controlul deşeurilor de la poz. 5, 6 şi 9 din anexa nr. 1.
2. Birourile vamale solicitã, prin convocare scrisã transmisã prin fax sau e-mail, dupã caz, potrivit modelului stabilit în anexa B la prezentele norme metodologice, participarea la controlul vamal a reprezentanţilor autoritãţilor menţionate la pct. 1. Aceştia confirmã prin fax sau e-mail, în cadrul termenului fixat de cãtre autoritatea vamalã, participarea la controlul vamal şi nominalizeazã persoana desemnatã.
3. Reprezentanţii desemnaţi conform prevederilor pct. 2 pentru efectuarea controlului deşeurilor, denumiţi în cele ce urmeazã agenţi de control, au urmãtoarele competenţe:
A.
- Verificã documentele de însoţire a transportului de deşeuri în cauzã;
- Verificã, dupã desigilarea mijlocului de transport, efectuatã de cãtre autoritatea vamalã:
- identitatea deşeurilor;
- inscripţionarea pe etichete şi ambalaje, denumirea expeditorului etc.;
- tipul şi starea ambalajelor şi a mijloacelor de transport, urmãrind menţinerea integritãţii transportului deşeurilor pânã la destinaţie, în scopul protecţiei calitãţii mediului.
B.
Prelevã eşantioane pentru verificare, în cazurile de prezumţie de neconformitate cu datele înscrise în documentele de însoţire, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor care pot afecta viaţa sau sãnãtatea oamenilor, animalelor ori calitatea mediului înconjurãtor, precum şi în scopul prevenirii şi combaterii traficului ilegal de deşeuri periculoase.
a) Orice prelevare conţine trei eşantioane identificabile oricând. Dintre aceste eşantioane unul este destinat verificãrii de cãtre laboratoare acreditate de determinare a caracteristicilor deşeurilor, al doilea este destinat pãstrãrii la laborator ca probã-martor, iar al treilea, pãstrãrii de cãtre deţinãtorul deşeurilor, ca probã-martor.
Mãrimea eşantioanelor, modul de prelevare, ambalare, transport şi pãstrare a acestora se stabilesc în strictã conformitate cu standardele în domeniu, iar analizele se efectueazã de cãtre laboratoare acreditate pe baza standardelor specifice; toate acestea sunt menţionate în procesul-verbal de control (anexa C la prezentele norme metodologice).
Destinatarul sau transportatorul, dupã caz, este obligat sã emitã comanda cãtre laboratorul acreditat, indicat de cãtre agentul de control, în vederea analizãrii eşantionului de deşeuri. Comanda va fi înscrisã în procesul-verbal.
Agentul de control trebuie sã se asigure cã transportul şi conservarea eşantioanelor se fac la timp şi corect, eliminându-se astfel posibilitatea deprecierii acestora.
În toate cazurile eşantioanele prelevate vor fi corect sigilate. Aceste sigilii se vor aplica pe o etichetã compusã din douã taloane (anexele D1 şi D2 la prezentele norme metodologice), ce se vor separa, dupã completare şi semnare, astfel:
- un talon va fi preluat de cãtre specialistul laboratorului, dupã ce acesta verificã integritatea sigiliului;
- cel de-al doilea talon rãmâne la agentul de control.
Posesorii celor trei eşantioane nu au dreptul sã distrugã sau sã modifice starea eşantionului dat în grija lor.
Agentul de control este obligat sã se asigure cã eşantioanele vor ajunge la laboratoarele indicate pentru efectuarea analizelor în maximum 24 de ore de la prelevare.
b) Dupã informarea scrisã a autoritãţii vamale cu privire la prelevarea eşantioanelor şi instituirea interdicţiei de continuare a operaţiunilor de vãmuire, mijloacele de transport încãrcate cu deşeuri rãmân sub supravegherea autoritãţii competente de control care a dispus prelevarea probelor.
c) Laboratoarele indicate de agentul de control pentru analizarea eşantioanelor vor folosi numai metode şi proceduri conform standardelor specifice.
Laboratorul indicat de agentul de control pentru a efectua analizele unui anumit eşantion va întocmi un raport de testare privind determinãrile (buletin de analizã) imediat ce a finalizat analizele respective, dar nu mai târziu de 3 ore de la încheierea acestor operaţii, consemnând rezultatele analizelor efectuate asupra eşantionului.
Raportul de testare va fi pus la dispoziţie agentului de control, în termen de maximum 24 de ore de la data finalizãrii testãrilor. C.
1. În funcţie de rezultatele operaţiunilor de control prevãzute la lit. A se stabilesc urmãtoarele:
a) Dacã în urma operaţiunilor de control prevãzute la lit. A nu se constatã neconformitãţi, transportul de deşeuri se va dirija spre biroul vamal la care a fost înregistrat mijlocul de transport în cauzã, în vederea definitivãrii operaţiunii de vãmuire a deşeurilor.
b) Dacã la operaţiunile de control prevãzute la lit. A se constatã neconformitãţi privind documentele de însoţire a transportului în cauzã, se aplicã sancţiuni contravenţionale conform art. 26 lit. b) din hotãrâre. Dupã completarea documentelor în conformitate cu prevederile prezentei hotãrâri, transportul de deşeuri se va dirija spre biroul vamal la care a fost înregistrat mijlocul de transport în cauzã, în vederea definitivãrii operaţiunii de vãmuire a deşeurilor pentru introducerea acestora în ţarã.
c) Dacã în urma operaţiunilor de control prevãzute la lit. A se constatã neconformitãţi referitoare la identitatea deşeurilor, existând suspiciuni cã acestea ar putea fi periculoase, atunci se continuã controlul conform prevederilor lit. B.
2. Rezultatul controlului prevãzut la lit. B se menţioneazã în procesul-verbal de control (anexa C la prezentele norme metodologice) şi în funcţie de acest rezultat se stabilesc urmãtoarele:
a) Dacã în urma controlului privind identitatea deşeurilor se constatã cã acestea sunt nepericuloase şi se pot valorifica de cãtre destinatar fãrã a fi afectate sãnãtatea populaţiei şi mediul, se ridicã interdicţia de continuare a operaţiunilor de vãmuire pentru introducerea în ţarã a deşeurilor.
b) Dacã în urma controlului se constatã cã deşeurile nu se pot valorifica de cãtre destinatar, se iau urmãtoarele mãsuri:
b1) returnarea în strãinãtate a transportului de deşeuri în cauzã;
b2) extinderea, dupã caz, a controlului şi la destinatar pentru verificarea respectãrii de cãtre acesta a prevederilor legislaţiei referitoare la introducerea în ţarã a deşeurilor şi la valorificarea acestora;
b3) aducerea la cunoştinţã organelor de cercetare penalã, dupã caz, despre existenţa unor neconformitãţi la introducerea în ţarã a deşeurilor.
3. Procesul-verbal de control este întocmit în 4 exemplare şi va fi transmis:
- autoritãţii vamale;
- transportatorului şi destinatarului;
- autoritãţii din care face parte agentul de control;
- organelor de cercetare penalã, dupã caz.

ANEXA B
la normele metodologice

AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE CONTROL
AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR
Biroul vamal ...........
Nr. ....../.........



CONVOCARE
În conformitate cu prevederile art. ....... şi ............ din Hotãrârea
Guvernului nr. ....., vã solicitãm sã participaţi la controlul vamal al
deşeurilor ..........., încãrcate pe mijlocul de transport................,
în ziua de ................, pânã la ora ......., la sediul nostru situat în
.............................
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Autoritatea competentã de control Numele şi prenumele
crt. persoanei împuternicite
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Garda Naţionalã de Mediu - Autoritatea Naţionalã
de Control
2. Direcţiile de sãnãtate publicã judeţene şi a
municipiului Bucureşti - Ministerul Sãnãtãţii
3. Agenţia Naţionalã Sanitarã Veterinarã - Ministerul
Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului
4. Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare
ruralã - Ministerul Agriculturii, Pãdurilor,
Apelor şi Mediului
5. Comisia Naţionalã pentru Reciclarea Materialelor -
Ministerul Economiei şi Comerţului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Şef birou vamal,
..............



ANEXA C
la normele metodologice

Denumirea autoritãţii competente care efectueazã controlul
.........................

PROCES - VERBAL DE CONTROL
nr. ............
Încheiat azi, ...................., ora ............, la biroul vamal
..........................................
Firma transportatoare ....................................................
(denumirea completã, adresa, telefon, fax, telex, e-mail)
Reprezentantul transportatorului..........................................
(numele, prenumele, actul de identitate, seria/nr. .........).
Mijlocul de transport ........................ seria/nr. .................

A. Elemente referitoare la deşeurile supuse controlului
Deşeul supus controlului..................................................
(poziţia din anexa nr. 1, codul, denumirea)
Cantitatea supusã controlului ............................................
Mãrimea eşantioanelor.....................................................
Metoda utilizatã la analiza/încercarea eşantionului.......................
Documente la baza controlului.............................................


B. S-au preluat eşantioane pentru analizarea/încercarea în laborator
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Deşeul(poziţia Cantitatea Mãrimea Marcajul Persoanele care au fost
crt. din anexa nr. 1, aflatã la eşantio- /sigiliul prezente la eşantionare
codul, denumirea) deţinãtor nului şi au primit spre
pãstrare probele-martor
.... ................ ........... ......... ......... .......................
.... ................ ........... ......... ......... .......................
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Agentul economic a emis comanda nr. ......../.....................
Eşantioanele au fost expediate prin.............. la..............
Rezultatele analizelor şi încercãrilor vor fi comunicate în scris pânã
la data de ...............

C. Constatãri fãcute în timpul desfãşurãrii controlului:
..............................................................................
..............................................................................

D. Mãsuri stabilite în baza constatãrilor:
..............................................................................
..............................................................................

E. S-au aplicat urmãtoarele sancţiuni contravenţionale:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numele şi Adresa Actul de Valoarea Numele
prenumele completã identitate amenzii autoritãţii
persoanei, nr. ..., de control
ocupaţia data, care a aplicat Am luat
şi locul emitentul sancţiunea cunoştinţã
de muncã data procesului-
verbal de Nr. chitanţã
contravenţie*) achitant

......... ......... ............ ......... ................ ..............
......... ......... ............ ......... ................ ..............
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Prezentul proces-verbal s-a întocmit în ..... exemplare, care au fost
transmise la...............
Agentul de control Transportator/Destinatar
....................... Am luat cunoştinţã de conţinutul
(semnãtura) procesului-verbal..........................
(numele, prenumele, funcţia)
Am urmãtoarele observaţii: .........
....................................
(semnãtura)
......................


___________
*) Procesul-verbal de contravenţie se întocmeşte conform prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile ulterioare.

ANEXA D1
la normele metodologice

Denumirea autoritãţii competente care efectueazã controlul
..........................................................

ETICHETA PENTRU EŞANTION
(Talonul care rãmâne pentru eşantion la agentul de control)
Denumirea deşeului.........................................................
(poziţia din anexa nr. 1, codul)
...........................................................................
...........................................................................
Locul prelevãrii ..........................................................
...........................................................................
Data prelevãrii ............................... ora........................
Numerele aplicate eşantioanelor prelevate .................................
Proces-verbal de prelevare nr..... data....................................
Nr. de înregistrare la laborator...........................................
Data ........., ora......., valoarea eşantioanelor.........................
Declaraţia deţinãtorului deşeurilor .......................................
...........................................................................
Numele, funcţia şi semnãtura agentului de control .........................
Numele, funcţia şi semnãtura primitorului de la laborator .................

ANEXA D2
la normele metodologice

Denumirea autoritãţii competente care efectueazã controlul
..........................................................
Loc pentru sigiliu

ETICHETA PENTRU EŞANTION
(Talon volant - pentru laborator)
Nr. de înregistrare la laborator
Data.........., ora......, denumirea deşeului.............................
(poziţia din anexa nr. 1, codul)
..........................................................................
Denumirea destinatarului .................................................
Denumirea expeditorului...................................................
Denumirea transportatorului ............................................ ,
Numele, funcţia Semnãtura transportatorului
şi semnãtura agentului de control ............................
................................. .
Numele, funcţia şi semnãtura primitorului de la laborator ................
..........................................................................
Nr. procesului-verbal de prelevare........................................

----------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016