Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 2 aprilie 2003  pentru aplicarea prevederilor   Legii nr. 646/2002 privind sprijinul acordat de stat tinerilor din mediul rural    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 2 aprilie 2003 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 646/2002 privind sprijinul acordat de stat tinerilor din mediul rural

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 256 din 14 aprilie 2003

ART. 1
(1) Comisiile locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privatã asupra terenurilor, constituite în conformitate cu prevederile <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumite în continuare comisii locale, au obligaţia sa identifice:
a) terenurile disponibile din domeniul privat al statului sau al unitãţilor administrativ-teritoriale, din intravilanul localitãţilor, care vor fi evidentiate conform anexelor nr. 1 şi 2;
b) terenurile din extravilan rãmase disponibile în urma reconstituirii dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, care vor fi evidentiate conform anexelor nr. 3 şi 4.
(2) Terenurile agricole identificate potrivit alin. (1) trebuie sa fie libere de orice sarcini.
ART. 2
Situaţia terenurilor identificate conform art. 1 se evidenţiazã pe planurile cadastrale ale unitãţilor administrativ-teritoriale de cãtre delegaţii oficiilor de cadastru, geodezie şi cartografie judeţene sau a municipiului Bucureşti.
ART. 3
Comisia localã, sub semnatura primarului, transmite comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privatã asupra terenurilor inventarul terenurilor identificate conform prevederilor art. 1, iar aceasta întocmeşte, conform modelelor prevãzute în anexele nr. 5 şi 6, situaţiile centralizatoare pentru întregul judeţ, în urma analizei şi aprobãrii de cãtre plenul comisiei judeţene.
ART. 4
În termen de 30 de zile de la primirea inventarului şi dupã aprobarea acestuia, comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privatã asupra terenurilor, sub semnatura prefectului, transmite Ministerului Administraţiei Publice şi Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor situaţiile centralizatoare prevãzute la <>art. 3, în vederea monitorizarii aplicãrii Legii nr. 646/2002 privind sprijinul acordat de stat tinerilor din mediul rural.
ART. 5
(1) Dupã analiza şi aprobarea situaţiilor centralizatoare cuprinzând terenurile disponibile pe localitãţi de cãtre Ministerul Administraţiei Publice şi Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, acestea se transmit comisiilor judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privatã asupra terenurilor, care au obligaţia de a le publica în presa centrala şi localã.
(2) Comisiile judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privatã asupra terenurilor au obligaţia de a publica în presa centrala şi localã data de la care se primesc solicitarile şi condiţiile ce trebuie îndeplinite de solicitanti, conform legii.
ART. 6
(1) Pentru a beneficia de facilitãţile prevãzute de lege persoanele prevãzute la <>art. 2 alin. (1) din Legea nr. 646/2002 depun la comisiile locale o cerere, conform modelului prevãzut în anexa nr. 7, însoţitã de urmãtoarele documente, în copie:
a) certificat de naştere;
b) certificat de cãsãtorie, dupã caz;
c) carte de identitate pentru atestarea domiciliului;
d) diploma sau orice act de studii care atesta, conform legislaţiei în vigoare, calificarea în domeniul agricol;
e) act de proprietate asupra terenului şi/sau fermei zootehnice, dupã caz;
f) adeverinta din partea instituţiei publice sau a celei de cult religios, care atesta desfãşurarea activitãţii în localitatea unde solicita stabilirea domiciliului;
g) declaraţie pe propria rãspundere ca nu au şi nu au avut locuinta personalã;
h) titlu de proprietate sau actul de atribuire în folosinta a terenurilor agricole, în condiţiile prevãzute de <>art. 20 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale <>Legii nr. 169/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, dupã caz.
(2) Cererile şi actele doveditoare prevãzute la alin. (1) se depun şi se înregistreazã la comisiile locale.
(3) La solicitarea persoanelor prevãzute la <>art. 2 alin. (1) din Legea nr. 646/2002 se acorda un termen de 5 zile de la data depunerii cererii pentru completarea actelor doveditoare.
ART. 7
Persoanele prevãzute la <>art. 2 alin. (1) din Legea nr. 646/2002 beneficiazã de atribuirea în folosinta a terenurilor agricole numai dacã domiciliazã, locuiesc efectiv şi profeseaza în localitatea respectiva şi numai pe durata îndeplinirii cumulative a acestor condiţii.
ART. 8
Solicitanţilor care au în proprietate sau cãrora li s-au atribuit în folosinta terenuri agricole, în condiţiile prevãzute de <>art. 20 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 1/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, li se va acorda dreptul de folosinta în condiţiile <>Legii nr. 646/2002 doar pentru diferenţa de pana la 10 ha.
ART. 9
Comisiile locale întocmesc, conform modelului prevãzut în anexa nr. 8, şi transmit comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privatã asupra terenurilor situaţia cu suprafeţele propuse a fi atribuite persoanelor prevãzute la <>art. 2 alin. (1) din Legea nr. 646/2002 .
ART. 10
Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privatã asupra terenurilor verifica şi hotãrãşte asupra persoanelor îndreptãţite şi a suprafeţelor care se atribuie acestora, în condiţiile legii.
ART. 11
(1) Dupã validarea de cãtre comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privatã asupra terenurilor a suprafeţelor ce se atribuie în folosinta sau în proprietate, situaţia cu suprafeţele ce se atribuie persoanelor prevãzute la <>art. 2 alin. (1) din Legea nr. 646/2002 se transmite comisiei locale.
(2) În baza situaţiei primite de la comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privatã asupra terenurilor, comisia localã solicita Agenţiei Domeniilor Statului terenurile din domeniul privat al statului ce urmeazã a fi atribuite persoanelor prevãzute la <>art. 2 alin. (1) din Legea nr. 646/2002 .
ART. 12
Punerea în posesie a persoanelor îndreptãţite se realizeazã de cãtre comisiile locale dupã efectuarea mãsurãtorilor topografice şi întocmirea planului de amplasament al terenului.
ART. 13
Pe baza proceselor-verbale de punere în posesie comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privatã asupra terenurilor elibereazã titlurile de proprietate pentru suprafeţele de teren de pana la 1.000 mp.
ART. 14
Terenurile atribuite în proprietate pentru construirea de locuinţe şi anexe gospodãreşti nu pot fi înstrãinate prin acte juridice între vii o perioada de 10 ani, calculati de la data terminãrii construcţiei, sub sancţiunea nulitãţii absolute a actului juridic de înstrãinare.
ART. 15
În cazul în care terenurile atribuite pentru locuinţe şi anexe gospodãreşti se afla în extravilanul localitãţilor, pentru scoaterea definitiva din circuitul agricol beneficiarii vor fi scutiţi, potrivit legii, de plata taxei procentuale stabilite potrivit prevederilor <>art. 92 alin. (4) şi (5) din Legea fondului funciar nr. 18/1991 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 16
Atribuirea în folosinta a unor terenuri agricole de pana la 10 ha, pe perioada îndeplinirii cumulative a condiţiilor prevãzute la <>art. 3 alin. (2) din Legea nr. 646/2002 , se face pe baza de proces-verbal şi prin operarea în cadastru a documentelor de publicitate imobiliarã.
ART. 17
Anexele nr. 1-8 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.



ANEXA 1
───────
la normele metodologice
───────────────────────

SITUAŢIA
terenurilor disponibile din domeniul privat al statului,
din intravilanul localitãţilor, aflate în administrarea
Agenţiei Domeniilor Statului
┌─────────────┬──────────────┬────────────────────────────────────────────────┐
│ Comuna │ Total │ din care: │
│ ............│suprafata ├────────────┬────────┬───────┬─────────┬────────┤
│ ............│ - mp - │ Curţi │Arabil │ Vii │ Livezi │ Pãşuni │
│ │ │ construcţii│ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼────────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┤
│Satul ...... │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼────────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┤
│Satul ...... │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼────────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┤
│............ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼────────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┤
│Total comuna:│ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴──────────────┴────────────┴────────┴───────┴─────────┴────────┘

Primar, Secretar,
.............. .................

Agenţia Domeniilor Statului (sucursala),
......................................................





ANEXA 2
───────
la normele metodologice
───────────────────────

SITUAŢIA
terenurilor disponibile aflate în proprietatea unitãţilor
administrativ-teritoriale, din intravilanul localitãţilor
┌─────────────┬──────────────┬────────────────────────────────────────────────┐
│ Comuna │ Total │ din care: │
│ ........... │suprafata ├────────────┬────────┬───────┬─────────┬────────┤
│ ........... │ - mp - │ Curţi │Arabil │ Vii │ Livezi │ Pãşuni │
│ │ │ construcţii│ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼────────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┤
│Satul ...... │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼────────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┤
│Satul ...... │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼────────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┤
│............ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼────────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┤
│Total comuna:│ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴──────────────┴────────────┴────────┴───────┴─────────┴────────┘

Primar, Secretar,
................... .....................





ANEXA 3
───────
la normele metodologice
───────────────────────

SITUAŢIA
terenurilor din extravilan rãmase disponibile în urma reconstituirii
dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, din domeniul
privat al statului, aflate în administrarea
Agenţiei Domeniilor Statului
┌─────────────┬──────────────┬────────────────────────────────────────────────┐
│ Comuna │ Total │ din care: │
│ ........... │suprafata ├──────────────────┬──────────┬─────────┬────────┤
│ ........... │ - ha - │ Arabil │ Vii │ Livezi │ Pãşuni │
│ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼──────────────────┼──────────┼─────────┼────────┤
│Satul ...... │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼──────────────────┼──────────┼─────────┼────────┤
│Satul ...... │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼──────────────────┼──────────┼─────────┼────────┤
│............ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼──────────────────┼──────────┼─────────┼────────┤
│Total comuna:│ │ │ │ │ │
└─────────────┴──────────────┴──────────────────┴──────────┴─────────┴────────┘

Primar, Secretar,
................. .....................

Agenţia Domeniilor Statului (sucursala),
............................................





ANEXA 4
───────
la normele metodologice
───────────────────────

SITUAŢIA
terenurilor din extravilan rãmase disponibile în urma reconstituirii
dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole,
din domeniul privat al unitãţilor administrativ-teritoriale
┌─────────────┬──────────────┬────────────────────────────────────────────────┐
│ Comuna │ Total │ din care: │
│ ........... │suprafata ├──────────────────┬──────────┬─────────┬────────┤
│ ........... │ - ha - │ Arabil │ Vii │ Livezi │ Pãşuni │
│ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼──────────────────┼──────────┼─────────┼────────┤
│Satul ...... │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼──────────────────┼──────────┼─────────┼────────┤
│Satul ...... │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼──────────────────┼──────────┼─────────┼────────┤
│............ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼──────────────────┼──────────┼─────────┼────────┤
│Total comuna:│ │ │ │ │ │
└─────────────┴──────────────┴──────────────────┴──────────┴─────────┴────────┘

Primar, Secretar,
............... .................





ANEXA 5
───────
la normele metodologice
───────────────────────

SITUAŢIA
terenurilor disponibile din intravilanul localitãţilor,
din domeniul privat al statului şi al unitãţilor
administrativ-teritoriale
┌─────────────┬──────────────┬────────────────────────────────────────────────┐
│ Judeţul │ Total │ din care: │
│ ........... │suprafata ├────────────┬────────┬───────┬─────────┬────────┤
│ ........... │ - mp - │ Curţi │Arabil │ Vii │ Livezi │ Pãşuni │
│ │ │ construcţii│ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼────────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┤
│Comuna ......│ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼────────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┤
│Comuna ......│ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼────────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┤
│............ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼────────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┤
│Total judeţ: │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴──────────────┴────────────┴────────┴───────┴─────────┴────────┘

Prefect,
.......................





ANEXA 6
───────
la normele metodologice
───────────────────────

SITUAŢIA
terenurilor din extravilan rãmase disponibile în urma reconstituirii
dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole,
din domeniul privat al statului şi al unitãţilor
administrativ-teritoriale
┌─────────────┬──────────────┬────────────────────────────────────────────────┐
│ Judeţul │ Total │ din care: │
│ ........... │suprafata ├──────────────────┬──────────┬─────────┬────────┤
│ ........... │ - ha - │ Arabil │ Vii │ Livezi │ Pãşuni │
│ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼──────────────────┼──────────┼─────────┼────────┤
│Comuna ......│ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼──────────────────┼──────────┼─────────┼────────┤
│Comuna ......│ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼──────────────────┼──────────┼─────────┼────────┤
│............ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────┼──────────────────┼──────────┼─────────┼────────┤
│Total judeţ: │ │ │ │ │ │
└─────────────┴──────────────┴──────────────────┴──────────┴─────────┴────────┘

Pefect,
.......................




ANEXA 7


───────
la normele metodologice
───────────────────────

CERERE
Subsemnatul ........., nãscut la data de ......... în localitatea .........., cu domiciliul stabil în ........., locuiesc în ...... şi imi desfasor activitatea în ...... .
Îndeplinesc condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 646/2002 privind sprijinul acordat de stat tinerilor din mediul rural şi doresc sa ma stabilesc definitiv în localitatea ..........., drept pentru care solicit, potrivit legii, atribuirea, cu titlu gratuit, în proprietate a 1.000 mp teren pentru casa şi anexe gospodãreşti şi/sau atribuirea a 10 ha teren arabil în folosinta.

Anexez urmãtoarele documente justificative:
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................

Solicitant,
................

Data ..................





ANEXA 8
───────
la normele metodologice
───────────────────────

VALIDAT
Comisia
judeteana
pentru
stabilirea
dreptului de
proprietate
privatã asupra
terenurilor


SITUAŢIA
suprafeţelor propuse sa fie atribuite persoanelor prevãzute
la <>art. 2 alin. (1) din Legea nr. 646/2002
┌────┬───────────────┬────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ Suprafata: │
│ │ ├───────────────────────────┬────────────────────────────┤
│ │ │ solicitatã │ atribuitã │
│Nr. │Numele şi ├─────────────┬─────────────┼──────────────┬─────────────┤
│crt.│prenumele │pentru casa │ │ pentru casa │ │
│ │beneficiarului │şi anexe │în folosinta │ şi anexe │ în folosinta│
│ │ │gospodãreşti │ - ha - │ gospodãreşti │ - ha - │
│ │ │ - mp - │ │ - mp - │ │
├────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┤
├────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┤
├────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┤
├────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┤
├────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┤
│ │ Total: │ │ │ │ │
└────┴───────────────┴─────────────┴─────────────┴──────────────┴─────────────┘


Primar, Secretar,
.................. ......................





────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016