Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 18 iulie 2002  de atestare a impresarilor artistici si de avizare pentru derularea activitatii de impresariat artistic    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 18 iulie 2002 de atestare a impresarilor artistici si de avizare pentru derularea activitatii de impresariat artistic

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 538 din 23 iulie 2002
ART. 1
Prin impresar artistic se înţelege persoana fizica sau juridicã care, în baza unei înţelegeri scrise cu un artist interpret sau executant, acţioneazã în numele şi pe seama acestuia pentru identificarea posibilitãţilor de execuţie ori interpretare a unor opere literare sau artistice.
ART. 2
(1) Persoana fizica poate desfasura activitãţi de impresariat artistic numai dupã obţinerea prealabilã a atestatului de impresar artistic eliberat de Comisia pentru atestare şi avizare în domeniul impresariatului artistic, denumita în continuare Comisia.
(2) Persoana fizica care desfãşoarã activitãţi de impresariat artistic dobândeşte calitatea de comerciant, exercitând drepturile şi indeplinind obligaţiile care decurg din aceasta calitate.
ART. 3
(1) Persoana juridicã de drept privat poate desfasura activitãţi de impresariat artistic numai dupã obţinerea avizului de impresariat artistic eliberat de Comisie.
(2) Persoana juridicã de drept privat poate desfasura activitãţi de impresariat artistic numai dacã în obiectul sau de activitate sunt stipulate operaţiunile de impresariat artistic.
(3) Avizul de impresariat artistic se elibereazã persoanelor juridice care fac dovada ca cel puţin un asociat al acesteia sau un angajat cu contract individual de munca pe termen nedeterminat deţine atestat de impresar artistic.
ART. 4
Persoanele fizice titulare ale atestatului de impresar artistic, precum şi persoanele juridice care au dobândit avizul de impresariat artistic sunt înscrise în Registrul impresarilor artistici.
ART. 5
Persoana fizica poate desfasura activitãţi de impresariat artistic numai dacã îndeplineşte cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) este cetãţean roman;
b) are capacitate deplina de exerciţiu;
c) nu are antecedente penale.
ART. 6
(1) În vederea obţinerii atestatului de impresar artistic persoana fizica depune la secretarul Comisiei un dosar conţinând urmãtoarele documente:
a) cerere-tip prin care se solicita eliberarea atestatului;
b) curriculum vitae;
c) copii legalizate de pe actele de studii;
d) certificat de cazier judiciar;
e) certificat de cazier fiscal.
(2) Secretarul Comisiei verifica actele depuse la dosar în termen de cel mult 10 zile de la data depunerii acestuia. În cazul în care dosarul este incomplet, în termen de 5 zile de la data verificãrii secretarul Comisiei solicita în scris completarea acestuia.
ART. 7
(1) În cazul în care solicitantul, persoana fizica, îndeplineşte condiţiile prevãzute la art. 5 şi dosarul prezentat de acesta este complet, conform dispoziţiilor art. 6 alin. (1), secretarul transmite dosarul preşedintelui Comisiei, care în cel mult 10 zile stabileşte data examinãrii solicitantului.
(2) La data stabilitã membrii Comisiei verifica cunoştinţele de legislaţie ale solicitantului în domeniile dreptului de autor şi drepturilor conexe, dreptului civil şi dreptului comercial.
(3) În termen de 5 zile de la data examinãrii Comisia comunica solicitantului decizia de eliberare a atestatului de impresar artistic sau de respingere a cererii, dupã caz.
ART. 8
(1) Comisia elibereazã solicitanţilor declaraţi admişi, prin decizie, atestatul de impresar artistic, conform modelului prezentat în anexa nr. 1.
(2) Solicitantii ale cãror cereri au fost respinse de Comisie prin decizie pot depune contestaţii în scris, în termen de 10 zile de la primirea comunicãrii.
(3) Contestaţia este depusa la secretarul Comisiei şi este examinata de membrii Comisiei în termen de 10 zile; în cazul în care contestatarul este nemulţumit de rãspunsul primit, se poate adresa instanţei de contencios administrativ în condiţiile legii.
ART. 9
(1) În vederea obţinerii avizului de impresariat artistic persoana juridicã, prin reprezentantul sau legal, depune la secretarul Comisiei un dosar conţinând urmãtoarele documente:
a) cerere-tip;
b) copii autentificate de pe actul de înfiinţare, statut, certificatul de înregistrare fiscalã;
c) atestatul sau, dupã caz, atestatele de impresar artistic al persoanei/ale persoanelor fizice asociata/asociate persoanei juridice sau angajata/angajate în cadrul persoanei juridice cu contract individual de munca pe termen nedeterminat.
(2) În cazul în care se urmãreşte obţinerea concomitenta a atestatului de impresar artistic pentru persoana/persoanele fizice asociata/asociate persoanei juridice care solicita avizul de impresariat artistic sau angajata/angajate cu contract individual de munca pe termen nedeterminat, dosarul prevãzut la alin. (1) trebuie sa conţinã şi actele prevãzute la art. 6 alin. (1) cu privire la persoana/persoanele fizice respective.
(3) Secretarul Comisiei verifica actele depuse la dosar în termen de cel mult 10 zile de la data depunerii acestuia. În cazul în care dosarul este incomplet, în termen de 5 zile de la data verificãrii secretarul Comisiei solicita în scris completarea acestuia.
ART. 10
(1) În cazul în care dosarul prezentat de persoana juridicã este complet, conform dispoziţiilor art. 9 alin. (1), respectiv alin. (2), secretarul îl transmite preşedintelui Comisiei. Dosarul va fi supus analizei membrilor Comisiei de cãtre preşedinte în termen de cel mult 10 zile de la data depunerii.
(2) În termen de 5 zile de la examinare Comisia comunica persoanei juridice decizia de eliberare a avizului de impresariat artistic sau de respingere a cererii, dupã caz.
ART. 11
(1) Comisia elibereazã persoanelor juridice ale cãror cereri au fost declarate admise, prin decizie, avizul de impresariat artistic, dupã modelul prevãzut în anexa nr. 2.
(2) Persoanele juridice ale cãror cereri au fost respinse de Comisie prin decizie pot depune contestaţii în scris, prin reprezentanţii lor legali, în termen de 10 zile de la primirea comunicãrii.
(3) Contestaţia este depusa la secretarul Comisiei şi este examinata de membrii Comisiei în termen de 10 zile; în cazul în care contestatarul este nemulţumit de rãspunsul primit, se poate adresa instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii.
ART. 12
(1) Atestatul de impresar artistic sau avizul de impresariat artistic se suspenda, pe baza deciziei motivate a Comisiei, în cazul sãvârşirii de cãtre titularul atestatului sau al avizului a uneia sau a mai multora dintre urmãtoarele fapte:
a) una sau mai multe infracţiuni dintre cele prevãzute la <>art. 12-17 din Legea nr. 678/2001 privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane;
b) încãlcarea drepturilor patrimoniale ale artiştilor interpreti sau executanti, prevãzute de <>Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la sesizarea acestora;
c) depãşirea limitelor împuternicirii acordate de artiştii interpreti sau executanti, la sesizarea acestora.
(2) Suspendarea produce efect de la data comunicãrii deciziei adoptate de Comisie şi dureazã pana la finalizarea cercetãrilor întreprinse de autoritãţile competente în legatura cu faptele care au determinat luarea acestei mãsuri.
ART. 13
(1) Atestatul de impresar artistic al persoanelor fizice este retras prin decizia motivatã a Comisiei în cazul condamnãrii prin hotãrâre judecãtoreascã definitiva pentru sãvârşirea uneia sau a mai multor infracţiuni dintre cele prevãzute la <>art. 12-17 din Legea nr. 678/2001 sau în cazul obligãrii la plata unor daune în situaţiile prevãzute la art. 12 alin. (1) lit. b) şi c) din prezentele norme metodologice.
(2) Avizul de impresariat artistic al persoanelor juridice este retras prin decizia motivatã a Comisiei în cazul în care nu mai este îndeplinitã condiţia prevãzutã la art. 3 alin. (3) sau în cazul obligãrii la plata unor daune în situaţiile prevãzute la art. 12 alin. (1) lit. b) şi c) din prezentele norme metodologice.
ART. 14
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

ROMÂNIA
MINISTERUL CULTURII ŞI CULTELOR

ATESTAT DE IMPRESAR ARTISTIC

Comisia pentru atestare şi avizare în domeniul impresariatului artistic, în conformitate cu prevederile ...................., atesta ca domnul/doamna ...................................................., nãscut/nascuta în anul ....., luna .........., ziua ..., în localitatea ..........................., judeţul ........................, care se legitimeazã cu buletinul/cartea de identitate seria ... nr. ......., codul numeric personal ...................., eliberat/eliberata de ............. la data de ...................., a obţinut calitatea de impresar artistic, dobândind toate drepturile şi fiind ţinut de toate obligaţiile decurgând din aceasta calitate.

Preşedintele Comisiei,
.......................

Nr. ............. .........................
Data ............ (semnatura titularului)


ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------

ROMÂNIA
MINISTERUL CULTURII ŞI CULTELOR

AVIZ DE IMPRESARIAT ARTISTIC
Comisia pentru atestare şi avizare în domeniul impresariatului artistic, în conformitate cu dispoziţiile .........................., avizeazã persoana juridicã ......................................, cu sediul în judeţul ................., localitatea ....................., str. ........................ nr. ....., nr. de înmatriculare în registrul comerţului ........................, codul fiscal ..................., contul bancar .................................., sa desfãşoare activitãţi în domeniul impresariatului artistic/organizãrii de spectacole.

Preşedintele Comisiei, ................

Nr. ......... ..............................................
Data ........ (semnatura reprezentantului persoanei juridice)

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016