Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 18 aprilie 2003  de aplicare a   Legii nr. 33/1996 privind repunerea in unele drepturi economice a locuitorilor Muntilor Apuseni    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 18 aprilie 2003 de aplicare a Legii nr. 33/1996 privind repunerea in unele drepturi economice a locuitorilor Muntilor Apuseni

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 325 din 14 mai 2003
CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentele norme metodologice reglementeazã procedura de aplicare a <>Legii nr. 33/1996 privind repunerea în unele drepturi economice a locuitorilor Muntilor Apuseni, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 2
Titularii Carnetului de mot, eliberat în condiţiile <>Legii nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, din judeţele Alba, Arad, Bihor, Cluj şi Hunedoara beneficiazã de reducerile de 50% pe calea feratã şi de reducerea de 50% din preţul materialului lemnos.

CAP. 2
Reglementãri referitoare la masa lemnoasã

ART. 3
Materialul lemnos acordat în temeiul prevederilor <>art. 2 şi 7 din Legea nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se plãteşte cu o reducere de 50% din preţul oficial de vânzare stabilit de organele silvice.
ART. 4
(1) Pe baza datelor transmise de primari, direcţiile silvice vor comunica pana la data de 15 aprilie a fiecãrui an Regiei Naţionale a Pãdurilor volumul de material lemnos necesar şi suma care reprezintã totalul reducerii de 50% din preţul acestuia, având în vedere preţurile estimate pentru anul urmãtor.
(2) Regia Nationala a Pãdurilor va comunica Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, pana la data de 1 mai a fiecãrui an, estimarea sumei necesare a fi înscrisã în proiectul bugetului ministerului pentru anul urmãtor pentru cantitatea de material lemnos care se va vinde în anul urmãtor în condiţiile <>art. 2 şi 7 din Legea nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în vederea acordãrii reducerii de 50% din preţul materialului lemnos.
ART. 5
(1) Dupã aprobarea legii anuale a bugetului de stat, Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor comunica Regiei Naţionale a Pãdurilor suma prevãzutã în buget cu aceasta destinaţie, pe care aceasta o repartizeazã pe direcţii silvice.
(2) Pe baza comunicãrii direcţiei silvice, ocolul silvic va transmite primãriei cantitãţile aprobate, preţul de vânzare oficial şi reducerea acordatã şi va solicita acesteia sa anunţe beneficiarii cantitãţilor aprobate în vederea prezentãrii lor la sediul ocolului silvic pentru cumpãrarea materialului lemnos.
(3) La prezentarea beneficiarului, ocolul silvic verifica dacã acesta este cuprins în repartizarea pe comuna de domiciliu, îi verifica identitatea şi îi vinde materialul lemnos cu reducerea de 50%, reducerea fiind trecutã în mod distinct în documentul fiscal de vânzare.
ART. 6
(1) Lunar, ocolul silvic centralizeazã cantitãţile de material lemnos vândute cu reducerea de preţ de 50% şi înainteazã direcţiei silvice pana la data de 5 a lunii, pentru luna anterioarã, borderoul vânzãrilor, întocmit conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, însoţit de documentele fiscale de vânzare.
(2) Direcţia silvicã centralizeazã borderourile ocoalelor silvice şi pana la data de 10 a lunii, pentru luna anterioarã, transmite Regiei Naţionale a Pãdurilor centralizatorul borderourilor întocmite conform modelului prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 7
(1) Preţul oficial de vânzare al materialului lemnos la care se calculeazã reducerea de 50% este stabilit de Consiliul de administraţie al Regiei Naţionale a Pãdurilor, în condiţiile legii.
(2) Diferenţa de 50% se deconteazã de Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor Regiei Naţionale a Pãdurilor, din fondurile bugetare aprobate cu aceasta destinaţie.
(3) Decontarea se va face lunar pe baza deconturilor justificative ale cãror modele sunt prevãzute în anexele nr. 3, 4 şi 5, depuse de Regia Nationala a Pãdurilor pana la data de 15 a fiecãrei luni la Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor.
ART. 8
(1) În termen de 5 zile calendaristice de la primirea deconturilor justificative de la Regia Nationala a Pãdurilor, Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor le verifica, le aproba şi transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea pentru deschiderea creditelor bugetare.
(2) Cererea pentru deschiderea creditelor bugetare va fi însoţitã de un exemplar al deconturilor justificative aprobate.
(3) Dupã deschiderea creditelor bugetare, Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor efectueazã plãţile cãtre Regia Nationala a Pãdurilor.

CAP. 3
Reglementãri referitoare la transportul pe calea feratã

SECŢIUNEA 1
Facilitãţile acordate pentru transportul de marfa

ART. 9
(1) Materialele lemnoase cu grad mic de prelucrare, şi anume cheresteaua, lemnul ecarisat sau cioplit, aracii de vie, care se transporta pentru comercializare, vor fi însoţite obligatoriu de documentele legale de provenienta şi de transport/de însoţire prevãzute în reglementãrile în vigoare, elaborate conform <>art. 82 din Legea nr. 26/1996 - Codul silvic.
(2) Bonul de vânzare, foaia de însoţire şi avizul de expediere sunt valabile pe perioada necesarã pentru a se ajunge la destinaţie, perioada stabilitã conform prevederilor de executare a contractului de transport.
(3) Documentele insotitoare sus-menţionate se elibereazã, dupã caz, de filialele şi ocoalele silvice din structura Regiei Naţionale a Pãdurilor, agenţii silvici împuterniciţi de şeful ocolului silvic, primãrii şi gestionãrii depozitelor de materiale lemnoase de lucru.
(4) În mod obligatoriu aceste documente trebuie sa cuprindã urmãtoarele date:
a) emitentul documentului;
b) locul de unde provin produsele transportate;
c) denumirea produsului şi cantitatea;
d) numele şi prenumele sau denumirea şi domiciliul cumpãrãtorului;
e) numele şi prenumele şi domiciliul persoanei delegate ca insotitor al transportului;
f) locul de destinaţie a materialului lemnos transportat şi mijloacele de transport utilizate;
g) data emiterii actului, precum şi ziua şi ora predãrii transportului cu materiale lemnoase;
h) menţiuni speciale: pentru lemnul de lucru, menţiunea: "Fiecare piesa a fost însemnatã cu numãrul ............" (dacã este cazul);
i) sigiliul şi semnatura emitentului.
(5) Formularele respective trebuie sa fie completate cu cerneala, pasta pix sau creion chimic, scrise citeţ, fãrã ştersãturi sau adaugari ulterioare.
(6) Documentele de însoţire pe durata transportului poarta sigiliul şi semnatura emitentului. În cazul când nu au acest sigiliu sau nu sunt completate corespunzãtor, produsele nu vor fi preluate la transport pe calea feratã.
(7) Originalul documentelor de însoţire a materialelor lemnoase - exemplarul 1 -, pe durata transportului pe calea feratã, însoţeşte transportul, anexat la scrisoarea de trasura.
(8) La rubrica "Menţiuni ale predatorului" a scrisorii de trasura, acesta va face menţiunea "Anexat la scrisoarea de trasura documentul de însoţire numãrul ........................, data ......................, ora .............................".
(9) Neprezentarea documentelor de provenienta menţionate în scrisoarea de trasura are ca efect pierderea dreptului de reducere acordat prin lege.
(10) Produsele cu grad superior de prelucrare, cum sunt donitele, ciuberele, cozile de unelte, butoaiele, sindrila, furcile de lemn, vor fi însoţite de documentele de provenienta a materialului lemnos - exemplarul 1 - din care au fost confectionate şi de Carnetul de mot.
ART. 10
Plata tarifelor de transport şi a tarifelor accesorii se face în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 41/1997 privind aprobarea Regulamentului de transport pe cãile ferate din România.
ART. 11
(1) Pentru transportul produselor prelucrate din lemn din judeţele prevãzute la <>art. 2 din Legea nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, spre locurile de valorificare, încheierea contractului de transport se efectueazã numai dacã sunt îndeplinite condiţiile sus-menţionate. Casierul statiei, în momentul încheierii contractului de transport, va verifica dacã:
a) predatorul este posesorul Carnetului de mot, acesta fiind valabil numai însoţit de actul de identitate;
b) predatorul a anexat la scrisoarea de trasura documentul legal de însoţire a transportului;
c) predatorul are domiciliul în unul dintre judeţele prevãzute la <>art. 2 din Legea nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) La transportul produselor rezultate din prelucrarea lemnului şi care urmeazã a fi valorificate prin comerţ ambulant în conformitate cu legislaţia sus-menţionatã:
a) în scrisoarea de trasura, la "Menţiuni ale caii ferate", pe toate exemplarele scrisorii de trasura, casierul statiei va face menţiunea "<>Legea nr. 33/1996 , Carnet de mot nr. ....";
b) calcularea şi încasarea tarifelor de transport se efectueazã cu aplicarea unei reduceri tarifare de 50% la tarifele de transport valabile în momentul încheierii contractului de transport. Deoarece legea nu prevede alte reduceri, tarifele accesorii se achitã 100%;
c) exemplarul de serviciu al scrisorii de trasura va avea ataşatã în mod obligatoriu o copie de pe documentul de însoţire a transportului care este menţionat în scrisoarea de trasura la rubrica "Menţiuni ale predatorului";
d) la eliberarea transportului, pe versoul filei 3 a scrisorii de trasura - avizul şi adeverirea de primire - se vor înscrie datele de identitate ale destinatarului transportului.
(3) Pentru transportul produselor agricole, obţinute prin valorificarea produselor prelucrate din lemn, se acorda aceeaşi reducere de 50%, dupã cum urmeazã:
a) în momentul încheierii contractului de transport, predatorul acestor produse, la rubrica "Menţiuni ale predatorului", va face pe propria rãspundere menţiunea "Produse agricole obţinute prin valorificarea produselor prelucrate din lemn - <>Legea nr. 33/1996 ";
b) casierul statiei de predare, la rubrica "Menţiuni ale caii ferate", va face menţiunea "Reducere 50% - <>Legea nr. 33/1996 , Carnet de mot nr. ......";
c) calcularea şi încasarea tarifelor de transport se fac cu aplicarea reducerii de 50% la tarifele de transport (exclusiv tarifele accesorii) în vigoare la data încheierii contractului de transport;
d) în momentul eliberãrii transportului, pe versoul filei 3 a scrisorii de trasura - avizul şi adeverirea de primire - se vor înscrie datele de identitate ale destinatarului transportului;
e) şefii statiilor, în momentul prezentãrii la transport a unor expeditii care se încadreazã în prevederile <>Legii nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, dupã ce vor verifica respectarea tuturor prevederilor legale, vor lua mãsuri de asigurare a vagoanelor la încãrcare;
f) atât la predare, cat şi la destinaţie, titularii Carnetului de mot care sunt predatorii, respectiv destinatarii acestor expeditii, vor fi atentionati asupra faptului ca trebuie sa se încadreze în termenele proceselor tehnologice de încãrcare-descãrcare, în caz contrar fiind aplicate tarife orare de utilizare.
ART. 12
(1) Pentru toate transporturile executate predatorul va depune scrisoarea de trasura localã întocmitã în 6 exemplare prin calchiere cu indigo.
(2) Dupã expedierea fiecãrui transport (indiferent de menţiunea "francare"), statia de predare va transmite la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" - S.A., Serviciul control venituri în trafic local, o telegrama de avizare care va cuprinde, în mod obligatoriu, urmãtoarele date:
a) data expeditiei;
b) numãrul scrisorii de trasura, poziţia de trafic;
c) numãrul vagonului;
d) statia de destinaţie.
(3) Exemplarul 6 al scrisorii de trasura care sta la baza întocmirii decontului pentru recuperarea de la bugetul statului a diferenţelor reprezentând reducerile de tarife de transport trebuie sa conţinã date clare şi lizibile.
(4) Imediat dupã eliberarea transportului, statia de destinaţie va inainta pe cale de corespondenta cu borderou hârtie valoare fãrã suma, la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" - S.A., Serviciul control venituri în trafic local, exemplarul 6 al scrisorii de trasura.
(5) Pana la data de 10 a lunii care urmeazã celei de referinta, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" - S.A., Serviciul control venituri în trafic local, va întocmi decontul, în 3 exemplare, al transporturilor efectuate, din care originalul şi o copie se înainteazã lunar la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" - S.A., Serviciul contabilitate, conform anexei nr. 6.
(6) Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" - S.A., Serviciul control venituri în trafic local, va întocmi lunar o situaţie concentratoare a prestaţiilor efectuate, pentru beneficiarii <>Legii nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, conform modelului din anexa nr. 7, pana la data de 20 a lunii, pentru prestaţiile lunii anterioare.
(7) Acest decont se transmite Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei pentru recuperarea contravalorii de 50% din tariful de transport de la bugetul de stat.

SECŢIUNEA a 2-a
Facilitãţi acordate pentru transportul de cãlãtori

ART. 13
(1) Titularii Carnetului de mot beneficiazã de reducerea de 50% din costul biletului de cãlãtorie, la clasa II-a, la toate categoriile de trenuri de cãlãtori, atât la dus, cat şi la întors, atunci când fac dovada cu duplicatul documentului de transport al mãrfii ca se deplaseaza pentru valorificarea produselor expediate pe calea feratã. De aceasta reducere beneficiazã şi posesorii Carnetului de mot care presteazã servicii cu materialul lemnos al beneficiarului, constând în confecţii şi reparaţii din lemn, atât la dus, cat şi la întors.
(2) În acest scop, posesorul Carnetului de mot se prezintã la casa de bilete a statiei de plecare cu duplicatul documentului de transport al mãrfii sau cu dovada semnatã de primarul din localitatea de domiciliu a beneficiarului acestui carnet, în cazul când se deplaseaza în alta localitate pentru prestarea de servicii cu materialul lemnos al beneficiarilor. Pe baza acestor documente se obţine contra cost legitimatia de cãlãtorie (bilet bianco cu plata) cu reducere 50% din costul biletului de cãlãtorie aferent trenului cu care urmeazã sa calatoreasca.
(3) La emiterea biletului bianco cu plata cu reducere 50%, casierul va înscrie la rubrica "Specificarea diferenţelor" numãrul Carnetului de mot, reducerea acordatã, numãrul scrisorii de trasura sau, dupã caz, al dovezii eliberate de primar.
(4) Fişa de scontare a biletului bianco cu plata va fi reţinutã de casier ca document primar pentru întocmirea situaţiilor de decont. La rubrica "Contul legitimatiilor cu preţ variabil", pentru biletele bianco cu plata cu reducere 50% din tariful de cãlãtorie se va trece într-o coloana libera "cod 49". Casierul va extrage din cont la finele lunii poziţiile corespunzãtoare codului 49 şi va întocmi în doua exemplare "Situaţia transporturilor de cãlãtori efectuate în baza <>Legii nr. 33/1996 " pe formularul de cont al legitimatiilor cu preţ variabil, inscriind înregistrãrile din acest cont. Originalul acestei situaţii împreunã cu fişele de scontare reţinute se vor inainta de cãtre casier, la finele lunii, serviciului de verificarea veniturilor în trafic local, transporturi creditate, facilitãţi şi metodologii din cadrul regionalei de transport feroviar de cãlãtori, în cadrul convolutului 1, cu celelalte conturi lunare de gestiune.
(5) Pana la data de 15 a lunii urmãtoare celei de referinta, serviciul de verificarea veniturilor în trafic local, transporturi creditate, facilitãţi şi metodologii din cadrul regionalei de transport feroviar de cãlãtori va centraliza situaţiile primite de la staţii şi va întocmi în 4 exemplare "Decontul prestaţiilor efectuate de Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori .... pentru beneficiarii <>Legii nr. 33/1996 ", conform anexei nr. 8. Originalul şi doua copii se vor inainta la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., Serviciul evidenta contracte şi decontãri.
(6) Serviciul evidenta contracte şi decontãri din cadrul Societãţii Naţionale de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., pe baza acestor deconturi, va întocmi o situaţie concentratoare a prestaţiilor efectuate, pentru beneficiarii <>Legii nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, conform modelului din anexa nr. 9, pana la data de 20 a lunii pentru prestaţiile lunii anterioare. Acest decont se va transmite la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei pentru recuperarea de la bugetul de stat a contravalorii de 50% din costul biletului de cãlãtorie.

SECŢIUNEA a 3-a
Facilitãţi acordate la transportul de mesagerie

ART. 14
(1) Se admit la transportul pe calea feratã cu vagoanele de bagaje din compunerea terenurilor de cãlãtori produsele cu grad superior de prelucrare (donite, ciubere, cozi de unelte, butoaie, furci de lemn şi altele asemenea) şi produsele agricole obţinute prin valorificarea produselor din lemn.
(2) Mãrfurile prezentate la transport sunt tratate ca expediţie de mesagerie ordinarã sau rapida, dupã caz.
(3) Documentul de transport este scrisoarea de trasura de mesagerie.
(4) La documentul de transport se vor anexa documentele insotitoare (acte de provenienta a materialului lemnos din care s-au confectionat produsele), iar la rubrica "Menţiuni ale predatorului" din scrisoarea de trasura pentru mesagerie se va face menţiunea "Atasat documentul de însoţire (denumirea) .......... nr. .....".
(5) Primirea la transport şi încheierea contractului de transport se fac numai dacã sunt respectate urmãtoarele condiţii:
a) predatorul este posesor al Carnetului de mot, acesta fiind valabil numai însoţit de actul de identitate;
b) la scrisoarea de trasura pentru mesagerie sunt anexate documentele insotitoare de provenienta a mãrfii;
c) predatorul are domiciliul stabil în judeţele prevãzute la <>art. 2 din Legea nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
d) mãrfurile prezentate la transport îndeplinesc condiţiile stabilite în anexa nr. 10 din Regulamentul de transport pe cãile ferate - Norme uniforme de aplicare (NUT), aprobate prin <>Ordinul ministrului transporturilor nr. 746/1998 privind aprobarea Normelor uniforme pentru aplicarea Regulamentului de transport pe cãile ferate din România, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 57 bis din 9 februarie 1999;
e) pe manseta de sus a scrisorii de trasura pentru mesagerie, pe toate exemplarele, se va face menţiunea "Reducere 50% conform <>Legii nr. 33/1996 ";
f) pentru transportul de produse agricole expeditorul va mentiona pe propria rãspundere "Produse agricole obţinute prin valorificarea produselor din lemn, conform <>Legii nr. 33/1996 ";
g) expeditiile de mesagerie se primesc la transportul cu vagonul de bagaje din compunerea trenurilor de cãlãtori numai dacã se achitã tarifele aferente în statia de expediţie. Aceste tarife nu pot fi transmise;
h) calculul şi încasarea tarifelor de transport se efectueazã cu aplicarea unei reduceri de 50% din tariful de transport valabil la data încheierii contractului de transport. Tarifele accesorii se achitã integral;
i) la eliberarea transporturilor, destinatarul va confirma primirea mãrfii prin semnatura pe avizul şi adeverinta de primire a scrisorii de trasura pentru mesagerie, cu înscrierea datelor de identitate;
j) pentru transporturile efectuate în baza <>Legii nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, expeditorul va depune scrisoarea de trasura pentru mesagerie în 6 exemplare, şi anume:
1. exemplarul de serviciu al scrisorii de trasura pentru mesagerie, care însoţeşte transportul la statia de destinaţie;
2. copia scrisorii de trasura pentru mesagerie, care rãmâne la statia de predare;
3. avizul şi adeverinta de primire, care însoţesc transportul la destinaţie;
4. duplicatul scrisorii de trasura pentru mesagerie, care se înmâneazã expeditorului;
5. unicatul scrisorii de trasura pentru mesagerie, care însoţeşte transportul la destinaţie şi care se înmâneazã destinatarului;
6. copie xerox dupã exemplarul de serviciu al scrisorii de trasura pentru mesagerie, care serveşte ulterior pentru recuperarea diferenţelor reprezentând reducerile tarifare (fila 6).
(6) În statia de destinaţie casierul va retine exemplarul 6 al scrisorii de trasura de mesagerie conţinând inclusiv datele de eliberare şi va întocmi pe baza acestora, în doua exemplare, "Situaţia transporturilor de mesagerie efectuate în baza <>Legii nr. 33/1996 " pe formularul de cont de eliberare. Originalul situaţiei împreunã cu exemplarele 6 ale scrisorii de trasura de mesagerie se vor inainta, la finele lunii, regionalei de transport feroviar de cãlãtori, serviciul de verificarea veniturilor în trafic local, transporturi creditate, facilitãţi şi metodologii, în cadrul convolutului 1, o data cu celelalte conturi de gestiune.
(7) Pentru înaintarea situaţiei transporturilor de mesagerie pentru beneficiarii <>Legii nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în vederea recuperãrii contravalorii a 50% din tarifele de transport, serviciile de verificarea veniturilor în trafic local, transporturi creditate, facilitãţi şi metodologii din cadrul regionalelor de transport feroviar de cãlãtori, pana la data de 15 a lunii urmãtoare celei de referinta, vor centraliza situaţiile primite de la staţii şi vor întocmi în 4 exemplare "Decontul prestaţiilor efectuate de Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori ......... pentru beneficiarii <>Legii nr. 33/1996 ". Originalul şi o copie se vor inainta la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., Serviciul evidenta contracte şi decontãri, iar o copie, la Societatea Comercialã de Expeditii Mesagerie, Bagaje, Coletãrie, Valori Bãneşti şi Corespondenta "C.F.R. Mesagerie" - S.A., Serviciul buget analize economice, financiar-contabile, conform anexei nr. 10.
(8) Serviciul evidenta contracte şi decontãri din cadrul Societãţii Naţionale de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., pe baza acestor deconturi, va întocmi lunar o situaţie concentratoare a prestaţiilor efectuate, pentru beneficiarii <>Legii nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, conform modelului din anexa nr. 11, pana la data de 20 a lunii pentru prestaţiile lunii anterioare, ce se va transmite la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei pentru recuperarea de la bugetul de stat a contravalorii de 50% din tarifele de transport.
ART. 15
Anexele nr. 1-11 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.



ANEXA 1


la normele metodologice
-----------------------

OCOLUL SILVIC ....................


BORDEROU
privind vânzarea de material lemnos cu reducere de 50% din preţ
în luna ................



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Numele Nr. documen- Cantitatea Preţul Reducerea Total reducere
crt. titularului tului fiscal cumpãratã unitar unitarã - lei -
Carnetului de vânzare - mc - -lei/mc- pe mc col.6 =
de mot col.5 = col.3 x col.5
col.4 x 50%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Şeful ocolului silvic,
.............................






ANEXA 2


la normele metodologice
-----------------------

DIRECŢIA SILVICĂ*1) .................

CENTRALIZATORUL
borderourilor privind vânzarea de material lemnos cu reducere
de 50% din preţ în luna ................



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Ocolul Nr. Cantitatea Preţul Reducerea unitarã Total reducere
crt. silvic borderou cumpãratã unitar pe mc - lei -
- mc - -lei/mc- - lei - col.6 = col.3
col.5 = col.4 x 50% x col.5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Director,
.....................


*1) Alba, Arad, Bihor, Cluj şi Hunedoara.






ANEXA 3


la normele metodologice
------------------------


Se aproba
---------
Secretar de stat,
..................


Propun aprobarea
pentru suma de ..... .
Direcţia ............ (din MAAP)


Denumirea beneficiarului: Regia Nationala a Pãdurilor
Adresa (sediul): .....................................
Telefon/fax: .........................................
Cod fiscal: ..........................................
Nr. de înregistrare la registrul comerţului: .........
Trezoreria cont nr. ..................................



DECONT JUSTIFICATIV
privind acordarea de la bugetul de stat a reducerilor de preţ
de care au beneficiat locuitorii din Muntii Apuseni la
cumpãrarea materialelor lemnoase, în conformitate cu
prevederile <>art. 2 din Legea nr. 33/1996 , cu modificãrile
şi completãrile ulterioare, pentru prelucrarea şi
valorificarea prin comerţ ambulant



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Reducerea Total suma
Preţul unitarã de primit de
Nr. Cantitatea unitar acordatã la bugetul de stat
crt. Judeţul*1) vândutã - lei/mc - - lei - - mii lei -
- mc - col.4 = col.5 = col.2
col.3 x 50% x col.4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Director general, Director economic,
...................... .....................


*1) Alba, Arad, Bihor, Cluj şi Hunedoara.






ANEXA 4


la normele metodologice
----------------------


Se aproba
---------
Secretar de stat,
..................


Propun aprobarea
pentru suma de ..... .
Direcţia ............ (din MAAP)


Denumirea beneficiarului: Regia Nationala a Pãdurilor
Adresa (sediul): .....................................
Telefon/fax: .........................................
Cod fiscal: ..........................................
Nr. de înregistrare la registrul comerţului: .........
Trezoreria cont nr. ..................................


DECONT JUSTIFICATIV
privind acordarea de la bugetul de stat a reducerilor de preţ
de care au beneficiat locuitorii din Muntii Apuseni la
cumpãrarea materialelor lemnoase, în conformitate cu prevederile
<>art. 7 alin. 1 din Legea nr. 33/1996 , pentru construcţie



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Reducerea Total suma
Preţul unitarã de primit de
Nr. Cantitatea unitar acordatã la bugetul de stat
crt. Judeţul*1) vândutã - lei/mc - - lei - - mii lei -
- mc - col.4 = col.5 = col.2
col.3 x 50% x col.4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Director general, Director economic,
...................... .....................


*1) Alba, Arad, Bihor, Cluj şi Hunedoara.






ANEXA 5


la normele metodologice
-----------------------



Se aproba
---------
Secretar de stat,
..................

Propun aprobarea
pentru suma de ..... .
Direcţia ............ (din MAAP)


Denumirea beneficiarului: Regia Nationala a Pãdurilor
Adresa (sediul): .....................................
Telefon/fax: .........................................
Cod fiscal: ..........................................
Nr. de înregistrare la registrul comerţului: .........
Trezoreria cont nr. ..................................



DECONT JUSTIFICATIV
privind acordarea de la bugetul de stat a reducerilor de preţ
de care au beneficiat locuitorii din Muntii Apuseni la cumpãrarea
materialelor lemnoase, în conformitate cu prevederile
<>art. 7 alin. 3 din Legea nr. 33/1996 , pentru repararea
caselor de locuit şi anexelor gospodãreşti



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Reducerea Total suma
Preţul unitarã de primit de
Nr. Cantitatea unitar acordatã la bugetul de stat
crt. Judeţul*1) vândutã - lei/mc - - lei - - mii lei -
- mc - col.4 = col.5 = col.2
col.3 x 50% x col.4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Director general, Director economic,
...................... .....................


*1) Alba, Arad, Bihor, Cluj şi Hunedoara.




ANEXA 6
-------
la normele metodologice
-----------------------

REGIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR DE CĂLĂTORI .........
SERVICIUL DE VERIFICAREA VENITURILOR ÎN TRAFIC LOCAL,
TRANSPORTURI CREDITATE, FACILITĂŢI ŞI METODOLOGII
Nr. .................


DECONTUL
prestaţiilor efectuate de Regionala de Transport Feroviar de
Cãlãtori ................ pentru beneficiarii <>Legii nr. 33/1996 ,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
pe luna .................. anul ................

În conformitate cu prevederile legale, va transmitem decontul cu situaţia prestaţiilor efectuate de Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori ............................. cu plata, cu reducere 50%, utilizate în luna ....................... anul .............. de cãtre beneficiarii <>Legii nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare - mesagerie.



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numele Car- Relaţia Nr. scri- Canti- Tarif Tarif din care Diferenţa
şi pre- net de sorii de tatea inte- redus T.V.A. (fãrã T.V.A.)
Nr. numele de transport trasura/ tran- gral cu 50% (lei) suportatã
crt. benefi- mot poziţia spor- (lei) (lei) de la buget
ciarului nr. de trafic tata conform
(kg) Legii
nr. 33/1996
(lei)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL REGIONALA:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Director,
.............




ANEXA 7
--------
la normele metodologice
------------------------

SOCIETATEA NATIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR
DE MARFA "C.F.R. MARFA" - S.A.
SERVICIUL CONTROL VENITURI ÎN TRAFIC LOCAL
Nr. ..........................


MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

În conformitate cu prevederile legale, va transmitem situaţia deconturilor întocmite de Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" - S.A., Serviciul control venituri în trafic local, privind situaţia prestaţiilor efectuate cu trenurile de marfa în luna ....... anul ............. de cãtre locuitorii Muntilor Apuseni, în baza <>Legii nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Va rugãm a disponibiliza suma de .............. lei în contul Societãţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" - S.A. nr. ............................. deschis la ..................... .



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sucursala Cantitatea Tarif Tarif din care Diferenţa (fãrã T.V.A.)
de marfa transportatã integral redus T.V.A. suportatã de la buget
(kg) (lei) cu 50% (lei) conform <>Legii nr. 33/1996
(lei)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bucureşti
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Craiova
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Timişoara
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cluj
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Braşov
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Iaşi
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Galaţi
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Constanta
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Director,
............


Serviciul control venituri în trafic local
............................................




ANEXA 8
-------
la normele metodologice
-----------------------

REGIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR DE CĂLĂTORI ...............
SERVICIUL DE VERIFICAREA VENITURILOR ÎN TRAFIC LOCAL,
TRANSPORTURI CREDITATE, FACILITĂŢI ŞI METODOLOGII
Nr. ................................


DECONTUL
prestaţiilor efectuate de Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori .......... pentru beneficiarii <>Legii nr. 33/1996

În conformitate cu prevederile legale, va transmitem decontul privind situaţia biletelor de cãlãtorie cu reducere 50%, cod statistic 49, utilizate în luna ................ anul ......... de cãtre beneficiarii <>Legii nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea Cãlãtori Cãlãtori Valoarea de 50% din
statiei expediati kilometri tariful prestaţiei
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL REGIONALA:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Director,
.............


Contabil-şef,
...............




ANEXA 9
-------
la normele metodologice
------------------------

SOCIETATEA NATIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR
DE CĂLĂTORI "C.F.R. CĂLĂTORI" - S.A.
SERVICIUL EVIDENTA CONTRACTE ŞI DECONTĂRI
Nr. ............


MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

În conformitate cu prevederile legale, va transmitem situaţia deconturilor întocmite pe regionale de transport feroviar de cãlãtori privind biletele de cãlãtorie cu reducere 50% din costul biletului de cãlãtorie la trenurile de cãlãtori, cod statistic 49, utilizate în luna ....... anul ...... de cãtre locuitorii Muntilor Apuseni, în baza <>Legii nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Va rugãm a disponibiliza suma de ....... lei în contul Societãţii Naţionale de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. nr. ......... deschis la ......... .



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Regionala de transport Cãlãtori Cãlãtori Valoarea de 50% din
feroviar de cãlãtori expediati kilometri tarifele prestaţiei
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bucureşti
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Craiova
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Timişoara
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cluj
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Braşov
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Iaşi
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Galaţi
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Constanta
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Director general,
...................


Director general adjunct,
...........................




ANEXA 10
--------
la normele metodologice
-----------------------

Director general

SOCIETATEA NATIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR
DE MARFA "C.F.R. MARFA" - S.A.
SERVICIUL CONTROL VENITURI ÎN TRAFIC LOCAL
Nr. .............


DECONTUL
prestaţiilor efectuate de Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" - S.A. pentru beneficiarii <>Legii nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pe luna ....... anul ..........

În conformitate cu prevederile legale, va transmitem decontul cu situaţia prestaţiilor efectuate de Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" - S.A. cu plata, cu reducere 50%, utilizate în luna .......... anul ....... de cãtre beneficiarii <>Legii nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numele Car- Relaţia Nr. scri- Canti- Tarif Tarif din care Diferenţa
şi pre- net de sorii de tatea inte- redus T.V.A. (fãrã T.V.A.)
Nr. numele de transport trasura/ tran- gral cu 50% (lei) suportatã
crt. benefi- mot poziţia spor- (lei) (lei) de la buget
ciarului nr. de trafic tata conform
(kg) Legii
nr. 33/1996
(lei)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Director,
.............




ANEXA 11
--------
la normele metodologice
------------------------


SOCIETATEA NATIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR
DE CĂLĂTORI "C.F.R. CĂLĂTORI" - S.A.
SERVICIUL EVIDENTA CONTRACTE ŞI DECONTĂRI
Nr. ......................


MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

În conformitate cu prevederile legale, va transmitem situaţia deconturilor întocmite de Serviciul evidenta contracte şi decontãri privind transporturile de mesagerie efectuate cu trenurile de cãlãtori în luna ........................ anul .......... de cãtre locuitorii Muntilor Apuseni, în baza <>Legii nr. 33/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Va rugãm a disponibiliza suma de .............................. lei în contul Societãţii Naţionale de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. nr. .............. deschis la ............................................ .



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Canti- Tarif Tarif din care Diferenţa
Regionala de transport tatea inte- redus T.V.A. (fãrã T.V.A.)
feroviar de cãlãtori tran- gral cu 50% (lei) suportatã
spor- (lei) (lei) de la buget
tata conform Legii
(kg) nr. 33/1996
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bucureşti
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Craiova
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Timişoara
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cluj
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Braşov
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Iaşi
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Galaţi
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Constanta
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Director general,
.....................


Director general adjunct,
.............................



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016