Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 17 iulie 2003  privind verificarea, acordarea si plata sprijinului direct al statului acordat producatorilor agricoli, in anul 2003, pentru construirea de adaposturi de vaci de lapte, precum si pentru achizitionarea de juninci si instalatii zootehnice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 17 iulie 2003 privind verificarea, acordarea si plata sprijinului direct al statului acordat producatorilor agricoli, in anul 2003, pentru construirea de adaposturi de vaci de lapte, precum si pentru achizitionarea de juninci si instalatii zootehnice

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 549 din 30 iulie 2003
ART. 1
(1) În sensul prezentelor norme metodologice, beneficiarii sprijinului direct al statului pentru acordarea de prime şi alocaţii de la bugetul de stat sunt producãtorii agricoli, asa cum sunt definiţi la art. 2 lit. a) din prezenta hotãrâre, care construiesc un adapost corespunzãtor unui numãr de 20 de vaci de lapte şi tineretului aferent şi care achiziţioneazã un numãr de 20 de capete juninci, precum şi instalaţii zootehnice, în vederea desfãşurãrii de activitãţi zootehnice, direct şi nemijlocit, pentru producerea şi comercializarea laptelui materie prima.
(2) În cazul în care sunt mai mulţi solicitanti decât limita fondurilor bugetare prevãzute în prezenta hotãrâre, selecţia se face în funcţie de respectarea condiţiilor stabilite şi în raport cu punctajul obţinut.
ART. 2
(1) Valoarea primei de 50% din valoarea de achiziţie a animalului (cu TVA inclusã), dar nu mai mult de 30 milioane lei/cap, se acorda furnizorului de animale o data cu atestarea achitãrii diferenţei dintre valoarea de achiziţie a animalului şi prima stabilitã pentru juninci, în baza facturii pro forma depuse de cumpãrãtor la direcţia pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeteana sau a municipiului Bucureşti.
(2) În situaţia în care producãtorul agricol achitã integral valoarea animalelor, valoarea primei de 50% din valoarea de achiziţie a animalului (cu TVA inclusã), dar nu mai mult de 30 milioane lei/cap, se acorda cumpãrãtorului, în baza facturii de vânzare-cumpãrare depuse la direcţia pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeteana sau a municipiului Bucureşti.
(3) Certificatele de origine şi productivitate trebuie sa ateste performanţe ale mamei tatãlui şi ale mamei, care sa permitã obţinerea unei producţii de minimum 4.500 kg lapte pentru prima lactatie a junincii.
(4) Atestarea lunii de gestatie a junincilor se face printr-un certificat întocmit conform datelor din registrele de evidenta a montelor şi fatarilor.
(5) Animalele achiziţionate din import vor respecta condiţiile de carantina, conform legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.
ART. 3
(1) Valoarea alocaţiei de 50% din valoarea construcţiei (cu TVA inclusã), dar nu mai mult de 575 milioane lei, se acorda producãtorului agricol care construieste un adapost corespunzãtor unui numãr de 20 de vaci de lapte şi tineretului aferent, respectând caracteristicile tehnice şi modul de elaborare a documentaţiei tehnico-economice.
(2) În funcţie de producţia de lapte şi produse lactate se diferentiaza urmãtoarele zone:
a) cu potenţial ridicat: Suceava, Cluj, Iaşi, Maramures, Arges, Botosani, Bihor, Neamt, Bacau;
b) cu potenţial mediu: Dambovita, Mures, BistritaNasaud, Harghita, Teleorman, Alba, Buzau, Dolj, Hunedoara, Satu Mare, Prahova, Giurgiu, Braşov, Olt;
c) cu potenţial scãzut: Timis, Gorj, Vrancea, CarasSeverin, Salaj, Arad, Valcea, Brãila, Ialomita, Galaţi, Vaslui, Sibiu, Constanta, Tulcea, Bucureşti, Covasna, Mehedinti, Calarasi, Ilfov.
(3) În funcţie de zona în care se amplaseaza adapostul, asa cum este definitã la alin. (2), se obţin puncte care contribuie la calcularea punctajului total.
ART. 4
(1) Valoarea alocaţiei de 50% din valoarea de achiziţie a instalaţiilor zootehnice (cu TVA inclusã), dar nu mai mult de 90 milioane lei pentru tancul de rãcire - unul de capacitate medie sau doua de capacitate mica -, 30 milioane lei pentru instalatia de muls şi 5 milioane lei pentru instalatia de adapare, se acorda furnizorului de instalaţii zootehnice, o data cu atestarea achitãrii diferenţei dintre valoarea din factura pro forma şi alocaţia stabilitã pentru instalaţiile zootehnice, depusa de producãtorul agricol la direcţia pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeteana sau a municipiului Bucureşti.
(2) În situaţia în care producãtorul agricol achitã integral valoarea instalaţiilor zootehnice, valoarea alocaţiei de 50% din valoarea de achiziţie a instalaţiilor zootehnice prevãzute la alin. (1) se acorda cumpãrãtorului, în baza facturii de vânzare-cumpãrare depuse la direcţia pentru agricultura şi dezvoltare ruralã.
ART. 5
Pentru a beneficia de primele şi alocaţiile de la bugetul de stat, producãtorii agricoli care construiesc un adapost, achiziţioneazã juninci şi instalaţii zootehnice trebuie sa completeze cererea-tip.
ART. 6
(1) Producãtorul agricol depune cererea împreunã cu documentele prevãzute în art. 11 alin. (1) din prezenta hotãrâre la direcţia pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeteana sau a municipiului Bucureşti, în vederea verificãrii şi aprobãrii.
(2) În baza procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrãrilor de execuţie a adapostului, producãtorul agricol depune la direcţia pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeteana sau a municipiului Bucureşti, pentru completarea dosarului iniţial, factura pro forma pentru achiziţionarea instalaţiilor zootehnice, precum şi factura pro forma pentru achiziţionarea junincilor sau, dupã caz, facturile care atesta achitarea integrala a contravalorii acestora.
(3) Documentele care atesta capacitatea financiarã de desfãşurare a activitãţii de creştere a animalelor sunt scrisorile de confort, scrisorile de garanţie bancarã şi/sau contractele încheiate cu bãncile comerciale.
(4) Dupã verificarea conformitatii dosarelor, direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene sau a municipiului Bucureşti transmit dosarele Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului pentru aprobarea acestora în cadrul comisiei, ale carei componenta şi atribuţii se aproba prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului, în termen de 10 zile de la publicarea prezentei hotãrâri. Comisia va deschide un registru special în vederea monitorizarii solicitãrilor.
(5) Direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene sau a municipiului Bucureşti, dupã obţinerea avizelor comisiei, întocmesc şi transmit la Direcţia generalã buget-finanţe din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului situaţia centralizatoare, conform anexei nr. 1 la prezentele norme metodologice.
(6) În termen de 15 zile de la data încheierii sesiunii de depunere a dosarelor, solicitantul va fi înştiinţat de direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene sau a municipiului Bucureşti asupra avizãrii dosarului.
ART. 7
În baza situaţiei centralizatoare a cererilor pentru încasarea sprijinului, transmisã de direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene sau a municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare. Cererea de deschidere a creditelor bugetare va fi însoţitã de situaţia centralizatoare pe judeţe, întocmitã potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice.
ART. 8
Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului se alimenteazã conturile direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene sau a municipiului Bucureşti, care, pe baza cererilor aprobate pentru încasarea sprijinului cuvenit producãtorului agricol, vireazã sumele în contul beneficiarului astfel: pentru persoana juridicã, la trezorerii, iar pentru persoana fizica, în contul deschis de aceasta la bãncile comerciale sau la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A.
ART. 9
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1


la normele metodologice
-----------------------

Direcţia pentru agricultura
şi dezvoltare ruralã a judeţului ..........


CENTRALIZATORUL

pentru încasarea de la bugetul de stat a sprijinului direct al
statului pentru achiziţionarea unui numãr de 20 de
capete juninci, construirea unui adapost corespunzãtor celor 20 de juninci şi
tineretului aferent, precum şi pentru achiziţionarea instalaţiilor zootehnice



┌───┬─────────┬───────────┬────────────────────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Adaposturi│ Instalaţii zootehnice │ Juninci │
│ │ │ ├───────────┬───────────┬────────────┤ │
│ │ │ │ Tancuri de│ Instalaţii│ Instalatie │ │
│ │ │ │ rãcire │ de muls │ de adapare │ │
│ │ ├─────┬─────┼─────┬─────┼─────┬─────┼─────┬──────┼──────┬──────┤
│Nr.│ Benefi- │va- │va- │va- │va- │va- │va- │va- │va- │va- │va- │
│crt│ ciarul, │loa- │loa- │loa- │loa- │loa- │loa- │loa- │loa- │loa- │loa- │
│ │ nr. şi │rea │rea │rea │rea │rea │rea │rea │rea │rea │rea │
│ │ data │ con-│alo- │tan- │alo- │insta│alo- │insta│alo- │ de │primei│
│ │dosarului│struc│câţi-│cului│câţi-│lati-│câţi-│lati-│catiei│achi- │(mil. │
│ │ │ tiei│ei │(mil.│ei) │ei de│ei │ei de│(mil. │zitie │ lei) │
│ │ │(mil.│(mil.│lei) │ │muls │(mil.│ada- │lei) │(mil. │ │
│ │ │lei) │lei) │ │ │(mil.│lei) │pare │ │ lei) │ │
│ │ │ │ │ │ │lei) │ │(mil.│ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │lei) │ │ │ │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
├───┴─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴──────┴──────┴──────┤
│ Total general (col. 3 + col. 5 + col. 7 + col. 9 + col. 11) │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Director, Contabil-şef,
......... ..............




ANEXA 2


la normele metodologice
------------------------

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR, Se aproba
APELOR ŞI MEDIULUI Ordonator principal de credite,
.........................


SITUAŢIE CENTRALIZATOARE

pentru încasarea de la bugetul de stat a
sprijinului direct al statului pentru achiziţionarea
unui numãr de 20 de capete juninci, construirea unui
adapost corespunzãtor celor 20 de juninci şi tineretului aferent,
precum şi pentru achiziţionarea instalaţiilor zootehnice



┌───┬─────────┬───────────┬────────────────────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Adaposturi│ Instalaţii zootehnice │ Juninci │
│ │ │ ├───────────┬───────────┬────────────┤ │
│ │ │ │ Tancuri de│ Instalaţii│ Instalatie │ │
│ │ │ │ rãcire │ de muls │ de adapare │ │
│ │ ├─────┬─────┼─────┬─────┼─────┬─────┼─────┬──────┼──────┬──────┤
│Nr.│ Judeţul │va- │va- │va- │va- │va- │va- │va- │va- │va- │va- │
│crt│ │loa- │loa- │loa- │loa- │loa- │loa- │loa- │loa- │loa- │loa- │
│ │ │rea │rea │rea │rea │rea │rea │rea │rea │rea │rea │
│ │ │ con-│alo- │tan- │alo- │insta│alo- │insta│alo- │ de │primei│
│ │ │struc│câţi-│cului│câţi-│lati-│câţi-│lati-│catiei│achi- │(mil. │
│ │ │ tiei│ei │(mil.│ei) │ei de│ei │ei de│(mil. │zitie │ lei) │
│ │ │(mil.│(mil.│lei) │ │muls │(mil.│ada- │lei) │(mil. │ │
│ │ │lei) │lei) │ │ │(mil.│lei) │pare │ │ lei) │ │
│ │ │ │ │ │ │lei) │ │(mil.│ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │lei) │ │ │ │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
├───┴─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴──────┴──────┴──────┤
│ Total general (col. 3 + col. 5 + col. 7 + col. 9 + col. 11) │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


Direcţia generalã buget-finanţe Director general,
.................


-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016