Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 16 ianuarie 2003  pentru aplicarea   Ordonantei Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 16 ianuarie 2003 pentru aplicarea Ordonantei Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 92 din 14 februarie 2003
CAP. 1
Faptele care se înscriu în cazierul fiscal al contribuabilului

ART. 1
(1) Faptele sancţionate de legile financiare, vamale sau care privesc disciplina financiarã, inclusiv cele care privesc stabilirea şi gestionarea impozitelor şi taxelor, care se înscriu în cazierul fiscal al contribuabilului, sunt prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentele norme metodologice.
(2) În cazierul fiscal al persoanei juridice se înscriu şi faptele stabilite în sarcina subunitatilor sale fãrã personalitate juridicã, cum ar fi: sucursalele, punctele de lucru şi altele asemenea.
(3) În certificatul de cazier fiscal se înscriu numai faptele constatate prin actele administrative asupra cãrora nu s-au exercitat în termenul legal cãile de atac sau cele asupra cãrora s-au pronunţat hotãrâri judecãtoreşti definitive/irevocabile.

CAP. 2
Procedura de solicitare şi de eliberare a certificatului de cazier fiscal

ART. 2
(1) Contribuabilii au dreptul sa solicite şi sa obţinã certificate de cazier fiscal conţinând datele înscrise în cazierul fiscal propriu, în condiţiile prevãzute de lege.
(2) La solicitarea expresã a contribuabililor certificatul de cazier fiscal poate fi eliberat în forma simplificata, care sa ateste numai dacã aceştia figureazã sau nu figureazã în evidenta cazierului fiscal.
(3) Certificatul de cazier fiscal se elibereazã numai la cererea scrisã a contribuabililor sau a reprezentanţilor acestora, depusa la organul fiscal competent.
(4) Prin organ fiscal competent se înţelege direcţia generalã a finanţelor publice a judeţului sau a municipiului Bucureşti, în a carei raza teritorialã îşi are domiciliul, resedinta ori sediul contribuabilul, dupã caz.
(5) Pentru contribuabilii persoane fizice cererea de eliberare a certificatului de cazier fiscal se depune personal sau prin reprezentant, pe baza de procura, pentru eliberarea certificatului de cazier fiscal propriu.
(6) Pentru contribuabilii persoane juridice cererea de eliberare a certificatului de cazier fiscal se depune de cãtre reprezentantul legal al acestora.
(7) Pentru contribuabilii asociaţii fãrã personalitate juridicã cererea de eliberare a certificatului de cazier fiscal se depune de cãtre unul dintre asociaţi, pe baza împuternicirii date de ceilalţi asociaţi sau de reprezentantul acestora.
(8) La depunerea cererii de eliberare a cazierului fiscal se prezintã în mod obligatoriu actul de identitate şi/sau împuternicirea, dupã caz, iar în cazul persoanelor juridice, şi actul care atesta numirea reprezentantului legal al acestora.
ART. 3
(1) Solicitarea eliberãrii certificatului de cazier fiscal se face prin completarea formularului de cerere-tip, pus la dispoziţie în mod gratuit contribuabilului de cãtre organul fiscal competent.
(2) Cererea de eliberare a certificatului de cazier fiscal va fi însoţitã de dovada plãţii taxei extrajudiciare de timbru, prevãzutã de lege.
(3) La depunerea cererii organul fiscal competent va comunica solicitantului data dupã care se poate prezenta pentru ridicarea certificatului de cazier fiscal în interiorul termenului prevãzut de lege.
ART. 4
(1) Eliberarea certificatului de cazier fiscal se face numai personal contribuabilului, respectiv reprezentantului, sub semnatura, cu condiţia prezentãrii actului de identitate şi a împuternicirii, dupã caz.
(2) O data cu eliberarea certificatului de cazier fiscal organul fiscal competent va arhiva împuternicirea în original, cererea pentru eliberarea certificatului de cazier fiscal şi copia certificatului de cazier fiscal.
ART. 5
Certificatul de cazier fiscal se întocmeşte în doua exemplare de cãtre persoana desemnatã din cadrul serviciului de specialitate şi se semneazã de conducãtorul organului fiscal competent.
ART. 6
(1) În cazul în care datele înscrise în cazierul fiscal nu corespund situaţiei reale ori înregistrarea lor nu s-a fãcut cu respectarea dispoziţiilor legale, contribuabilul poate solicita rectificarea acestora prin completarea formularului de cerere de rectificare a datelor înscrise în cazierul fiscal.
(2) Cererea de rectificare a datelor înscrise în cazierul fiscal, însoţitã de actele doveditoare, se depune la organul fiscal competent şi va urma procedura stabilitã pentru cererea de eliberare a certificatului de cazier fiscal, fãrã perceperea taxei de timbru.
(3) Actele doveditoare se anexeazã la cererea de rectificare, în copie certificatã de organul fiscal competent pe baza prezentãrii actelor originale sau în copie legalizatã.
ART. 7
(1) Modul de soluţionare a cererii de rectificare a datelor înscrise în cazierul fiscal se comunica în scris contribuabilului.
(2) În cazul admiterii în totalitate sau în parte a cererii se elibereazã un nou certificat de cazier fiscal, care va cuprinde datele rectificate.
(3) În cazul soluţionãrii parţiale a cererii de rectificare, rectificarea se face numai asupra unora dintre menţiunile înscrise în cazierul fiscal, dintre cele pentru care s-a solicitat rectificarea.
(4) O data cu înştiinţarea asupra modului de soluţionare a cererii de rectificare contribuabilul va fi înştiinţat şi asupra datei pentru ridicarea noului certificat de cazier fiscal.
ART. 8
(1) În cazul respingerii sau soluţionãrii parţiale a cererii de rectificare a datelor înscrise în cazierul fiscal contribuabilii pot sa depunã contestaţie la tribunal - secţia de contencios administrativ în a carei raza teritorialã îşi au sediul/domiciliul/resedinta, potrivit legii.
(2) În caz de admitere a contestaţiei în baza hotãrârii judecãtoreşti definitive şi irevocabile, organul fiscal competent va proceda la rectificarea cazierului fiscal şi va elibera un nou certificat de cazier fiscal în locul celui contestat.
(3) Contribuabilul va fi înştiinţat asupra datei la care sa se prezinte pentru ridicarea noului certificat de cazier fiscal.

CAP. 3
Procedura de solicitare şi de eliberare a informaţiilor din cazierul fiscal cãtre autoritãţile prevãzute la <>art. 8 alin. (4) şi (5) din Ordonanta Guvernului nr. 75/2001

ART. 9
(1) Informaţiile referitoare la datele înscrise în cazierul fiscal al contribuabililor, solicitate de cãtre autoritãţile prevãzute la <>art. 8 alin. (4) şi (5) din Ordonanta Guvernului nr. 75/2001 , se furnizeazã numai la cererea motivatã în scris, care va cuprinde temeiul potrivit cãruia sunt necesare informaţiile respective.
(2) Solicitarile de informaţii din cazierul fiscal al contribuabilului, formulate de cãtre autoritãţile mai sus menţionate, cuprind în mod obligatoriu datele de identificare a contribuabilului.
(3) Solicitarile se transmit la organul fiscal competent, direct de cãtre organele de urmãrire penalã şi instanţele judecãtoreşti, precum şi de cãtre autoritãţile fiscale internaţionale, pe baza de reciprocitate.
ART. 10
Organul fiscal are obligaţia sa soluţioneze, în termen de 15 zile de la data înregistrãrii, solicitarea de furnizare de informaţii din cazierul fiscal al contribuabilului, prin transmiterea unei comunicãri scrise solicitantului, semnatã de directorul general.

CAP. 4
Procedura de înscriere a datelor în cazierul fiscal şi în evidenta operativã

ART. 11
Înscrierea şi actualizarea datelor în cazierul fiscal se fac numai pe baza de documente justificative.
ART. 12
(1) În scopul înscrierii datelor în cazierul fiscal, documentul justificativ este fişa de înscriere a faptelor în cazierul fiscal. Se va completa câte o fişa pentru fiecare fapta care se înscrie în cazierul fiscal.
(2) Fişele prevãzute la alin. (1) se completeazã numai cu date referitoare la faptele asupra cãrora s-au pronunţat organele competente definitiv/irevocabil şi se transmit organelor fiscale competente.
(3) Compartimentele juridice din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi al unitãţilor sale teritoriale vor comunica, în timp util, organelor de control soluţiile pronunţate în dosarele prin care s-au soluţionat definitiv/irevocabil de cãtre instanţele de judecata plângerile impotriva proceselor-verbale de control, în baza <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile ulterioare.
(4) Fişele de înscriere a faptelor în cazierul fiscal se întocmesc de cãtre:
a) organele cu atribuţii de control din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi al unitãţilor sale teritoriale, astfel:
- în termen de 15 zile de la expirarea termenului legal de contestare, pentru actele rãmase definitive prin neexercitarea cãilor de atac;
- în termen de 5 zile de la data primirii comunicãrii de la compartimentele juridice;
b) organele cu atribuţii de control din afarã Ministerului Finanţelor Publice, în termen de 5 zile de la data la care au luat cunostinta ca asupra faptelor ce urmeazã sa fie înscrise în cazierul fiscal s-au pronunţat organele competente definitiv/irevocabil.
ART. 13
(1) În scopul actualizãrii datelor din cazierul fiscal, documentul justificativ este fişa de actualizare a inscrierilor în cazierul fiscal.
(2) Fişele de actualizare a inscrierilor în cazierul fiscal se întocmesc de cãtre compartimentele care se ocupa cu gestionarea cazierului fiscal, pe baza urmãtoarelor documente justificative:
a) comunicarea primitã de la serviciul cu atribuţii în gestionarea şi funcţionarea cazierului fiscal din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, care cuprinde actele normative ce abroga sau modifica prevederile legale în baza cãrora au fost sancţionate faptele înscrise în cazierul fiscal;
b) listele primite sãptãmânal de la serviciul/biroul care se ocupa de Registrul contribuabililor, care cuprind persoanele radiate, respectiv decedate, dupã caz;
c) nota de serviciu prin care se aproba fişa de actualizare pentru rectificarea erorilor constatate la înscrierea faptelor în cazierul fiscal, aprobatã de directorul general.

ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

FAPTELE
care se înscriu în cazierul fiscal al contribuabililor, prevãzute de legislaţia în vigoare

A. Fapte care, potrivit legii, constituie infracţiuni



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

1.01. Refuzul de a prezenta organelor de control prevãzute de lege
documentele justificative şi actele de evidenta contabila necesare
pentru stabilirea obligaţiilor fata de stat

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 9 din Legea nr. Art. 9 din Legea nr. Închisoare de 1 -
87/1994 pentru combaterea 87/1994 pentru combaterea la 3 luni la
evaziunii fiscale, cu evaziunii fiscale, cu 2 ani sau amenda
modificãrile ulterioare modificãrile ulterioare de la 200.000 lei
la 1.000.000 lei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.02. Întocmirea incompleta sau necorespunzãtoare de documente primare ori de
evidenta contabila sau acceptarea unor astfel de documente, cu scopul
de a impiedica verificãrile financiar-contabile pentru identificarea
cazurilor de evaziune fiscalã

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 10 din Legea nr. Art. 10 din Legea nr. Închisoare de 1 -
87/1994 pentru combaterea 87/1994 pentru combaterea la 6 luni la
evaziunii fiscale, cu evaziunii fiscale, cu 5 ani şi
modificãrile ulterioare modificãrile ulterioare interzicerea
unor drepturi
sau amenda de
la 1.000.000 lei
la 10.000.000 lei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.03. Sustragerea de la plata impozitelor, taxelor şi a contribuţiilor
datorate statului prin neînregistrarea unor activitãţi pentru care legea
prevede obligaţia înregistrãrii, în scopul obţinerii de venituri

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 11 din Legea nr. Art. 11 din Legea nr. Închisoare de 1 -
87/1994 pentru combaterea 87/1994 pentru combaterea la 2 ani la
evaziunii fiscale, cu evaziunii fiscale, cu 8 ani şi
modificãrile ulterioare modificãrile ulterioare interzicerea
unor drepturi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.04. Sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale, în întregime sau în parte,
prin nedeclararea veniturilor impozabile, ascunderea obiectului sau a
sursei impozabile ori taxabile sau efectuarea oricãror alte operaţiuni
în acest scop
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 12 din Legea nr. Art. 12 din Legea nr. Închisoare de 1 -
87/1994 pentru combaterea 87/1994 pentru combaterea la 2 ani la
evaziunii fiscale, cu evaziunii fiscale, cu 7 ani şi
modificãrile ulterioare modificãrile ulterioare interzicerea
unor drepturi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.05. Fapta de a nu evidenţia prin acte contabile sau alte documente legale,
în întregime sau în parte, veniturile realizate ori de a inregistra
cheltuieli care nu au la baza operaţiuni reale, dacã au avut ca urmare
neplata ori diminuarea impozitului, taxei şi a contribuţiei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 13 din Legea nr. Art. 13 din Legea nr. Închisoare de 1 -
87/1994 pentru combaterea 87/1994 pentru combaterea la 6 luni la
evaziunii fiscale, cu evaziunii fiscale, cu 5 ani şi
modificãrile ulterioare modificãrile ulterioare interzicerea
unor drepturi
sau amenda de
la 1.000.000 lei
la 10.000.000 lei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.06. Organizarea sau conducerea de evidente contabile duble, de cãtre
conducãtorul unitãţii sau alte persoane cu atribuţii financiar-contabile,
ori alterarea memoriilor aparatelor de taxat, de marcaj sau a altor
mijloace de stocare a datelor, în scopul diminuãrii veniturilor supuse
impozitelor, taxelor şi a contribuţiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 14 alin. 1 din Legea Art. 14 alin 1 din Legea Închisoare de 1 -
nr. 87/1994 pentru nr. 87/1994 pentru la 2 ani la
combaterea evaziunii combaterea evaziunii 7 ani şi
cu fiscale, modificãrile fiscale, cu modificãrile interzicerea
ulterioare ulterioare unor drepturi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.07. Distrugerea actelor contabile sau a altor documente ori a memoriilor
aparatelor de taxat sau de marcaj ori a altor mijloace de stocare
datelor, în scopul arãtat la art. 14 alin. 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 14 alin. 2 din Legea Art. 14 alin 1 din Legea Închisoare de 1 -
nr. 87/1994 pentru nr. 87/1994 pentru la 2 ani la
combaterea evaziunii combaterea evaziunii 7 ani şi
fiscale, cu modificãrile fiscale, cu modificãrile interzicerea
ulterioare ulterioare unor drepturi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.08. Tentativa la infracţiunile prevãzute la pct. 1.04, 1.06 şi 1.07 din
prezentul tabel
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 15 din Legea nr. Art. 15 din Legea nr. Se pedepseşte 1 -
87/1994 pentru combaterea 87/1994 pentru combaterea conform legii
evaziunii fiscale, cu evaziunii fiscale, cu
modificãrile ulterioare modificãrile ulterioare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.09. Declararea fictiva facuta de contribuabilii sau împuterniciţii acestora
cu privire la sediul unei societãţi comerciale sau la schimbarea acestuia
fãrã îndeplinirea obligaţiilor prevãzute de lege, în scopul sustragerii
de la controlul fiscal
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 16 din Legea nr. Art. 16 din Legea nr. Închisoare de 1 -
87/1994 pentru combaterea 87/1994 pentru combaterea la 2 ani la
evaziunii fiscale, cu evaziunii fiscale, cu 7 ani şi
modificãrile ulterioare modificãrile ulterioare interzicerea
unor drepturi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.10. Efectuarea cu ştiinţa de înregistrãri inexacte, precum şi omisiunea cu
ştiinţa a înregistrãrilor în contabilitate, având drept consecinta
denaturarea veniturilor, cheltuielilor, rezultatelor financiare, precum
şi a elementelor de activ şi de pasiv ce se reflecta în bilanţ,
constituie infracţiunea de fals intelectual.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 37 din Legea Art. 289 din Codul Închisoare de 1 -
contabilitãţii nr. penal, republicat la 6 luni la
82/1991, republicatã 5 ani
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.11. Falsificarea, sustragerea sau distrugerea evidentelor societãţii ori
ascunderea unei pãrţi din activul societãţii; înfãţişarea de datorii
inexistente sau prezentarea în registrele societãţii, în alt act ori
în bilanţul contabil a unor sume nedatorate, fiecare dintre aceste fapte
fiind sãvârşitã în vederea diminuãrii aparente a valorii activelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 276 lit. a) din Art. 276 din Legea Închisoare de la 1 -
<>Legea nr. 31/1990 nr. 31/1990 privind 3 ani la 12 ani
privind societãţile, societãţile comerciale, pentru persoanele
comerciale, republicatã, republicatã, cu vinovate de
cu modificãrile modificãrile şi bancruta
şi completãrile completãrile frauduloasã
ulterioare ulterioare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.12. Înstrãinarea, în frauda creditorilor, în caz de faliment al unei
societãţi, unei pãrţi însemnate din active
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 276 lit. b) din Art. 276 din Legea Închisoare de la 1 -
<>Legea nr. 31/1990 nr. 31/1990 privind 3 ani la 12 ani
privind societãţile societãţile comerciale, pentru persoanele
comerciale, republicatã, republicatã, cu vinovate de
cu modificãrile modificãrile şi bancruta
şi completãrile completãrile frauduloasã
ulterioare ulterioare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.13. Persoana care cu rea-credinţa a fãcut declaraţii inexacte, în baza
cãrora s-a operat o înmatriculare ori s-a fãcut o menţiune în registrul
comerţului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 48 alin. (1) din Art. 48 alin. (1) din Închisoare de la 1 -
<>Legea nr. 26/1990 privind <>Legea nr. 26/1990 privind 3 luni la 2 ani
registrul comerţului, registrul comerţului, sau amenda de la
republicatã, cu republicatã, cu 1.000.000 lei la
modificãrile şi modificãrile şi 5.000.000 lei,
completãrile ulterioare completãrile ulterioare dacã, potrivit
legii, fapta
nu constituie
o infracţiune
mai grava
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.14. Trecerea peste frontiera prin alte locuri decât cele stabilite pentru
controlul vamal de mãrfuri sau de alte bunuri constituie infracţiunea
de contrabanda.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 175 din Legea Art. 175 din Legea Închisoare de 1 -
nr. 141/1997 privind nr. 141/1997 privind la 2 ani la
Codul vamal al României, Codul vamal al României, 7 ani şi
cu modificãrile cu modificãrile interzicerea
ulterioare ulterioare unor drepturi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.15. Trecerea peste frontiera, fãrã autorizaţie, a armelor, muniţiilor,
materiilor explozive sau radioactive, produselor şi substanţelor
stupefiante şi psihotrope, precursorilor şi substanţelor chimice
esenţiale, produselor şi substanţelor toxice constituie infracţiunea de
contrabanda calificatã.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 176 din Legea Art. 176 din Legea Închisoare de 1 -
nr. 141/1997 privind nr. 141/1997 privind la 3 ani la
Codul vamal al României, Codul vamal al României, 12 ani şi
cu modificãrile cu modificãrile interzicerea
ulterioare ulterioare unor drepturi,
dacã legea penalã
nu prevede o
pedeapsa mai mare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.16. Folosirea, la autoritatea vamalã, a documentelor vamale, de transport
sau comerciale, care se referã la alte mãrfuri sau bunuri decât cele
prezentate în vama, constituie infracţiunea de folosire de acte nereale.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 177 din Legea Art. 177 din Legea Închisoare de 1 -
nr. 141/1997 privind nr. 141/1997 privind la 2 ani la
Codul vamal al României, Codul vamal al României, 7 ani şi
cu modificãrile cu modificãrile interzicerea
ulterioare ulterioare unor drepturi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.17. Folosirea, la autoritatea vamalã, a documentelor vamale, de transport
sau comerciale falsificate constituie infracţiunea de folosire de
acte falsificate.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 178 din Legea Art. 178 din Legea Închisoare de 1 -
nr. 141/1997 privind nr. 141/1997 privind la 3 ani la
Codul vamal al României, Codul vamal al României, 10 ani şi
cu modificãrile cu modificãrile interzicerea
ulterioare ulterioare unor drepturi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.18. Fapta prevãzutã la <>art. 175 din Legea nr. 141/1997 , cu privire la
"Trecerea peste frontiera prin alte locuri decât cele stabilite pentru
controlul vamal de mãrfuri sau de alte bunuri constituie infracţiunea
de contrabanda", sãvârşitã de una sau de mai multe persoane inarmate
ori constituite în banda.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 179 din Legea Art. 179 din Legea Închisoare de 1 -
nr. 141/1997 privind nr. 141/1997 privind la 5 ani la
Codul vamal al României, Codul vamal al României, 15 ani şi
cu modificãrile cu modificãrile interzicerea
ulterioare ulterioare unor drepturi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.19. Fapta prevãzutã la <>art. 176 din Legea nr. 141/1997 , cu privire la
"Trecerea peste frontiera, fãrã autorizaţie, a armelor, muniţiilor,
materiilor explozive sau radioactive, produselor şi substanţelor
stupefiante şi psihotrope, precursorilor şi substanţelor chimice
esenţiale, produselor şi substanţelor toxice constituie infracţiunea
de contrabanda calificatã", sãvârşitã de una sau de mai multe persoane
inarmate ori constituite în banda.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 179 din Legea Art. 179 din Legea Închisoare de 1 -
nr. 141/1997 privind nr. 141/1997 privind la 5 ani la
Codul vamal al României, Codul vamal al României, 15 ani şi
cu modificãrile cu modificãrile interzicerea
ulterioare ulterioare unor drepturi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.20. Fapta prevãzutã la <>art. 177 din Legea nr. 141/1997 , cu privire la
"Folosirea, la autoritatea vamalã, a documentelor vamale, de transport
sau comerciale, care se referã la alte mãrfuri sau bunuri decât cele
prezentate în vama, constituie infracţiunea de folosire de acte nereale",
sãvârşitã de una sau de mai multe persoane inarmate ori constituite
în banda.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 179 din Legea Art. 179 din Legea Închisoare de 1 -
nr. 141/1997 privind nr. 141/1997 privind la 5 ani la
Codul vamal al României, Codul vamal al României, 15 ani şi
cu modificãrile cu modificãrile interzicerea
ulterioare ulterioare unor drepturi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.21. Fapta prevãzutã la <>art. 178 din Legea nr. 141/1997 , cu privire la
"Folosirea, la autoritatea vamalã, a documentelor vamale, de transport
sau comerciale falsificate constituie infracţiunea de folosire de acte
falsificate", sãvârşitã de una sau de mai multe persoane inarmate ori
constituite în banda.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 179 din Legea Art. 179 din Legea Închisoare de 1 -
nr. 141/1997 privind nr. 141/1997 privind la 5 ani la
Codul vamal al României, Codul vamal al României, 15 ani şi
cu modificãrile cu modificãrile interzicerea
ulterioare ulterioare unor drepturi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.22. Dacã fapta prevãzutã la <>art. 175 din Legea nr. 141/1997 , cu privire la
"Trecerea peste frontiera prin alte locuri decât cele stabilite pentru
controlul vamal de mãrfuri sau de alte bunuri constituie infracţiunea
de contrabanda", este sãvârşitã de angajaţi sau reprezentanţi ai unor
persoane juridice care au ca obiect de activitate operaţiuni de
import-export ori în folosul acestor persoane juridice.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 180 din Legea Art. 180 din Legea Se poate aplica 1 -
nr. 141/1997 privind nr. 141/1997 privind şi interdicţia
Codul vamal al României, Codul vamal al României, exercitãrii
cu modificãrile cu modificãrile ocupaţiei,
ulterioare ulterioare; art. 64 potrivit
din Codul penal, art. 64 din
republicat Codul penal,
republicat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.23. Dacã fapta prevãzutã la <>art. 176 din Legea nr. 141/1997 , cu privire la
"Trecerea peste frontiera, fãrã autorizaţie, a armelor, muniţiilor,
materiilor explozive sau radioactive, produselor şi substanţelor
stupefiante şi psihotrope, precursorilor şi substanţelor chimice
esenţiale, produselor şi substanţelor toxice constituie infracţiunea
de contrabanda calificatã", este sãvârşitã de angajaţi sau reprezentanţi
ai unor persoane juridice care au ca obiect de activitate operaţiuni
de import-export ori în folosul acestor persoane juridice.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 180 din Legea Art. 180 din Legea Se poate aplica 1 -
nr. 141/1997 privind nr. 141/1997 privind şi interdicţia
Codul vamal al României, Codul vamal al României, exercitãrii
cu modificãrile cu modificãrile ocupaţiei,
ulterioare ulterioare; art. 64 potrivit
din Codul penal, art. 64 din
republicat Codul penal,
republicat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.24. Dacã fapta prevãzutã la <>art. 177 din Legea nr. 141/1997 , cu privire la
"Folosirea, la autoritatea vamalã, a documentelor vamale, de transport
sau comerciale, care se referã alte mãrfuri sau bunuri decât cele
prezentate în vama, constituie infracţiunea de folosire de acte nereale",
este sãvârşitã de angajaţi sau reprezentanţi ai unor persoane juridice
care au ca obiect de activitate operaţiuni de import-export ori în
folosul acestor persoane juridice.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 180 din Legea Art. 180 din Legea Se poate aplica 1 -
nr. 141/1997 privind nr. 141/1997 privind şi interdicţia
Codul vamal al României, Codul vamal al României, exercitãrii
cu modificãrile cu modificãrile ocupaţiei,
ulterioare ulterioare; art. 64 potrivit
din Codul penal, art. 64 din
republicat Codul penal,
republicat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.25. Dacã fapta prevãzutã la <>art. 178 din Legea nr. 141/1997 , cu privire la
"Folosirea, la autoritatea vamalã, a documentelor vamale, de transport
sau comerciale falsificate constituie infracţiunea de folosire de acte
falsificate", este sãvârşitã de angajaţi sau reprezentanţi ai unor
persoane juridice care au ca obiect de activitate operaţiuni de
import-export ori în folosul acestor persoane juridice.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 180 din Legea Art. 180 din Legea Se poate aplica 1 -
nr. 141/1997 privind nr. 141/1997 privind şi interdicţia
Codul vamal al României, Codul vamal al României, exercitãrii
cu modificãrile cu modificãrile ocupaţiei,
ulterioare ulterioare; art. 64 potrivit
din Codul penal, art. 64 din
republicat Codul penal,
republicat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.26. Dacã fapta prevãzutã la <>art. 179 din Legea nr. 141/1997 , cu privire la
"Faptele prevãzute la art. 175-178, sãvârşite de una sau de mai multe
persoane inarmate ori constituite în banda", este sãvârşitã de angajaţi
sau reprezentanţi ai unor persoane juridice care au ca obiect de
activitate operaţiuni de import-export ori în folosul acestor
persoane juridice.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 180 din Legea Art. 180 din Legea Se poate aplica 1 -
nr. 141/1997 privind nr. 141/1997 privind şi interdicţia
Codul vamal al României, Codul vamal al României, exercitãrii
cu modificãrile cu modificãrile ocupaţiei,
ulterioare ulterioare; art. 64 potrivit
din Codul penal, art. 64 din
republicat Codul penal,
republicat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.27. Tentativa la infracţiunile prevãzute la pct. 1.14-1.21 din
prezentul tabel
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 181 din Legea Art. 181 din Legea Se pedepseşte 1 -
nr. 141/1997 privind nr. 141/1997 privind conform legii.
Codul vamal al României, Codul vamal al României,
cu modificãrile cu modificãrile
ulterioare ulterioare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.28. Schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscând ca provin din sãvârşirea
de infracţiuni, în scopul ascunderii sau al disimularii originii
ilicite a acestor bunuri sau în scopul de a ajuta persoana care a
sãvârşit infracţiunea din care provin bunurile sa se sustragã de la
urmãrire, judecata sau executarea pedepsei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 23 alin. (1) Art. 23 alin. (1) din Închisoare de 1 -
lit. a) din Legea nr. <>Legea nr. 656/2002 la 3 ani la
656/2002 pentru pentru prevenirea şi 12 ani
prevenirea şi sancţionarea spalarii
sancţionarea spalarii banilor
banilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.29. Ascunderea sau disimularea adevaratei naturi a provenientei, a situarii,
a dispoziţiei, a circulaţiei sau a proprietãţii bunurilor ori a
drepturilor asupra acestora, cunoscând ca bunurile provin din
sãvârşirea de infracţiuni
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 23 alin. (1) Art. 23 alin. (1) din Închisoare de 1 -
lit. b) din Legea nr. <>Legea nr. 656/2002 la 3 ani la
656/2002 pentru pentru prevenirea şi 12 ani
prevenirea şi sancţionarea spalarii
sancţionarea spalarii banilor
banilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.30. Fapta de a nu inregistra sau de a inregistra eronat operaţiunile supuse
accizelor ori impozitului la titeiul şi la gazele naturale din producţia
interna, cu intenţia vãditã de a diminua aceste obligaţii fata de
bugetul de stat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 56 alin. (5) din Art. 56 alin. (5) din Se pedepseşte 1 -
Ordonanta de urgenta a Ordonanta de urgenta a conform legii.
Guvernului nr. 158/2001 Guvernului nr. 158/2001
privind regimul accizelor, privind regimul accizelor,
aprobatã cu modificãri aprobatã cu modificãri şi
şi completãri prin Legea completãri prin Legea
nr. 523/2002, cu modifi- nr. 523/2002, cu modifica-
carile ulterioare rile ulterioare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.31. Desfãşurarea fãrã licenta a oricãreia dintre activitãţile din
domeniul jocurilor de noroc
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 9 alin. 1 din Art. 9 alin. 1 şi 2 din Închisoare de la 1 -
Ordonanta de urgenta a Ordonanta de urgenta a 6 luni la 4
Guvernului nr. 69/1998 Guvernului nr. 69/1998 ani sau amenda.
privind regimul de autori- privind regimul de auto- Bunurile şi
zare a activitãţilor din rizare a activitãţilor valorile care au
domeniul jocurilor de din domeniul jocurilor servit la
noroc, aprobatã şi de noroc, aprobatã şi sãvârşirea sau
modificatã prin Legea modificatã prin Legea rezulta din
nr. 166/1999, cu nr. 166/1999, cu exercitarea
modificãrile şi comple- modificãrile şi activitãţilor
ţãrile ulterioare completãrile ulterioare ilicite prevãzute
la art. 9 alin. 1
se confisca.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.32. Fapta persoanei de a pune la dispoziţie sau de a colecta fonduri, direct
ori indirect, ştiind ca aceste fonduri sunt folosite, în total sau în
parte, pentru sãvârşirea actelor de terorism
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 15 alin. (1) din Art. 15 alin. (1) din Închisoare de 1 -
Ordonanta de urgenta a Ordonanta de urgenta a la 5 ani la 20
Guvernului nr. 159/2001 Guvernului nr. 159/2001 de ani şi
pentru prevenirea şi pentru prevenirea şi interzicerea unor
combaterea utilizãrii combaterea utilizãrii drepturi
sistemului financiar- sistemului financiar-
bancar în scopul bancar în scopul
finanţãrii de acte de finanţãrii de acte de
terorism, aprobatã prin terorism, aprobatã prin
<>Legea nr. 466/2002 <>Legea nr. 466/2002
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.33. Fapta persoanei de a realiza fonduri în scopul finanţãrii actelor
de terorism
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 15 alin. (2) din Art. 15 alin. (1) din Închisoare de 1 -
Ordonanta de urgenta a Ordonanta de urgenta a la 5 ani la 20
Guvernului nr. 159/2001 Guvernului nr. 159/2001 de ani şi
pentru prevenirea şi pentru prevenirea şi interzicerea unor
combaterea utilizãrii combaterea utilizãrii drepturi
sistemului financiar- sistemului financiar-
bancar în scopul bancar în scopul
finanţãrii de acte de finanţãrii de acte de
terorism, aprobatã prin terorism, aprobatã prin
<>Legea nr. 466/2002 <>Legea nr. 466/2002
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.34. Alte fapte sãvârşite în domeniul financiar, vamal şi care privesc
disciplina financiarã, sancţionate potrivit legislaţiei penale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


B. Fapte care, potrivit legii, constituie contravenţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.01. Fabricarea sau importul de produse supuse autorizãrii, fãrã autorizaţie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 52 alin. (1) Art. 52 alin. (2) Amenda de la 5 1 -
lit. t) din Legea nr. lit. b) din Legea nr. miliarde lei la
521/2002 privind regimul 521/2002 privind 10 miliarde lei şi
de supraveghere şi regimul de supraveghere confiscarea
autorizare a producţiei, şi autorizare a produselor, iar în
importului şi producţiei, importului cazul în care
circulaţiei unor produse şi circulaţiei unor acestea au fost
supuse accizelor, cu produse supuse accizelor, vândute,
completãrile ulterioare cu completãrile confiscarea
ulterioare sumelor rezultate
din aceasta
vânzare, precum şi
confiscarea
instalaţiilor de
producţie şi
anularea
autorizaţiei,
dupã caz
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.02. Comercializarea de produse supuse autorizãrii, fãrã autorizaţie sau
fãrã aprobarea Ministerului Finanţelor Publice, dupã caz
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 52 alin. (1) Art. 52 alin. (2) Amenda de la 1 1 -
lit. u) din Legea nr. lit. f) din Legea nr. miliard lei la
521/2002 privind regimul 521/2002 privind 5 miliarde lei şi
de supraveghere şi regimul de supraveghere confiscarea
autorizare a producţiei, şi autorizare a produselor, iar în
importului şi producţiei, importului cazul în care
circulaţiei unor produse şi circulaţiei unor acestea au fost
supuse accizelor, cu produse supuse accizelor, vândute,
completãrile ulterioare cu completãrile confiscarea
ulterioare sumelor rezultate
din aceasta
vânzare,
şi, dupã caz,
anularea
autorizaţiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.03. Producerea de alcool şi de distilate, inclusiv pe perioada de probe
tehnologice, fãrã supraveghere fiscalã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 52 alin. (1) Art. 52 alin. (2) Amenda de la 5 1 -
lit. x) din Legea nr. lit. b) din Legea nr. miliarde lei la
521/2002 privind regimul 521/2002 privind 10 miliarde lei şi
de supraveghere şi regimul de supraveghere confiscarea
autorizare a producţiei, şi autorizare a produselor, iar în
importului şi producţiei, importului cazul în care
circulaţiei unor produse şi circulaţiei unor acestea au fost
supuse accizelor, cu produse supuse accizelor, vândute,
completãrile ulterioare cu completãrile confiscarea
ulterioare sumelor rezultate
din aceasta
vânzare, precum şi
confiscarea
instalaţiilor de
producţie şi
anularea
autorizaţiei,
dupã caz
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.04. Amplasarea mijloacelor de mãsurare a producţiei şi a concentratiei de
alcool şi distilate în alte locuri decât cele expres prevãzute de
<>Legea nr. 521/2002
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 52 alin. (1) Art. 52 alin. (2) Amenda de la 5 1 -
lit. b) din Legea nr. lit. b) din Legea nr. miliarde lei la
521/2002 privind regimul 521/2002 privind 10 miliarde lei şi
de supraveghere şi regimul de supraveghere confiscarea
autorizare a producţiei, şi autorizare a produselor, iar în
importului şi producţiei, importului cazul în care
circulaţiei unor produse şi circulaţiei unor acestea au fost
supuse accizelor, cu produse supuse accizelor, vândute,
completãrile ulterioare cu completãrile confiscarea
ulterioare sumelor rezultate
din aceasta
vânzare, precum şi
confiscarea
instalaţiilor de
producţie şi
anularea
autorizaţiei,
dupã caz
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.05. Circulaţia şi comercializarea în vrac a alcoolului etilic rafinat şi
a distilatelor în alte scopuri decât cele expres prevãzute de Legea
nr. 521/2002
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 52 alin. (1) Art. 52 alin. (2) Amenda de la 1 1 -
lit. i) din Legea nr. lit. f) din Legea nr. miliard lei la
521/2002 privind regimul 521/2002 privind 5 miliarde lei şi
de supraveghere şi regimul de supraveghere confiscarea
autorizare a producţiei, şi autorizare a produselor, iar în
importului şi producţiei, importului cazul în care
circulaţiei unor produse şi circulaţiei unor acestea au fost
supuse accizelor, cu produse supuse accizelor, vândute,
completãrile ulterioare cu completãrile confiscarea
ulterioare sumelor rezultate
din aceasta
vânzare şi,
dupã caz,
anularea
autorizaţiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.06. Producţia şi comercializarea de alcool tehnic obţinut prin fermentarea
materiilor prime agricole de origine vegetala, altul decât cel rezultat
ca produs secundar din procesul de obţinere a alcoolului etilic rafinat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 56 alin. (1) lit. Art. 56 alin. (2) prima Amenda între 1 1 -
a) din Ordonanta de liniuta din Ordonanta de miliard lei şi
urgenta a Guvernului urgenta a Guvernului 5 miliarde lei
nr. 158/2001 privind nr. 158/2001 privind şi confiscarea
regimul accizelor, regimul accizelor, produselor, iar în
aprobatã cu modificãri aprobatã cu modificãri cazul în care
şi completãri prin şi completãri prin acestea au fost
<>Legea nr. 523/2002 , <>Legea nr. 523/2002 , vândute,
cu modificãrile cu modificãrile confiscarea sumelor
ulterioare ulterioare rezultate din
aceasta vânzare,
în plus confiscarea
utilajelor şi a
instalaţiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.07. Comercializarea alcoolului brut de cãtre agenţii economici, precum şi
utilizarea acestuia la obţinerea bãuturilor alcoolice de orice fel
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 56 alin. (1) lit. Art. 56 alin. (2) prima Amenda între 1 1 -
b) din Ordonanta de liniuta din Ordonanta de miliard lei şi
urgenta a Guvernului urgenta a Guvernului 5 miliarde lei
nr. 158/2001 privind nr. 158/2001 privind şi confiscarea
regimul accizelor, regimul accizelor, produselor, iar în
aprobatã cu modificãri aprobatã cu modificãri cazul în care
şi completãri prin şi completãri prin acestea au fost
<>Legea nr. 523/2002 , <>Legea nr. 523/2002 , vândute,
cu modificãrile cu modificãrile confiscarea sumelor
ulterioare ulterioare rezultate din
aceasta vânzare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.08. Procesarea benzinelor de prima distilare, de DAV, de cocsare, de cracare
termica, de piroliza şi a oricãror alte semifabricate rezultate din
prelucrarea ţiţeiului, provenite de la alţi agenţi economici decât
agenţii economici importatori sau producãtori interni
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 56 alin. (1) lit. Art. 56 alin. (2) Amenda de la 2 1 -
h) din Ordonanta de liniuta a 7-a din miliarde lei la
urgenta a Guvernului Ordonanta de urgenta 3 miliarde lei
nr. 158/2001 privind a Guvernului nr. 158/2001 şi confiscarea
regimul accizelor, privind regimul produselor
aprobatã cu modificãri accizelor, aprobatã obţinute
şi completãri prin cu modificãri şi
<>Legea nr. 523/2002 , completãri prin
cu modificãrile <>Legea nr. 523/2002 ,
ulterioare cu modificãrile
ulterioare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.09. Efectuarea de operaţiuni privind prelucrarea, procesarea, etilarea,
precum şi orice alte operaţiuni legate de obţinerea uleiurilor minerale,
de cãtre orice persoana fizica sau juridicã, neautorizata ori
neinregistrata ca agent economic producãtor sau procesator de astfel
de produse
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 56 alin. (1) lit. Art. 56 alin. (2) Amenda de la 2 1 -
j) din Ordonanta de liniuta a 9-a din miliarde lei la
urgenta a Guvernului Ordonanta de urgenta 5 miliarde lei,
nr. 158/2001 privind a Guvernului nr. 158/2001 confiscarea
regimul accizelor, privind regimul produselor
aprobatã cu modificãri accizelor, aprobatã rezultate şi a
şi completãri prin cu modificãri şi veniturilor
<>Legea nr. 523/2002 , completãri prin obţinute din
cu modificãrile <>Legea nr. 523/2002 , vânzarea acestor
ulterioare cu modificãrile produse
ulterioare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.10. Neutilizarea documentelor fiscale speciale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 56 alin. (1) lit. Art. 56 alin. (2) Amenda de la 1,5 1 -
m) din Ordonanta de liniuta a 11-a din miliarde lei la
urgenta a Guvernului Ordonanta de urgenta 2 miliarde lei,
nr. 158/2001 privind a Guvernului nr. 158/2001 confiscarea
regimul accizelor, privind regimul cantitãţilor
aprobatã cu modificãri accizelor, aprobatã de produse
şi completãri prin cu modificãri şi astfel comercia-
<>Legea nr. 523/2002 , completãri prin lizate şi
cu modificãrile <>Legea nr. 523/2002 , confiscarea
ulterioare cu modificãrile veniturilor
ulterioare obţinute din
vânzarea produselor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.11. Deţinerea de cãtre agenţii economici producãtori sau importatori de
produse supuse accizelor a unor cantitãţi de astfel de produse, a
cãror provenienta nu poate fi doveditã cu documente legal întocmite
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 56 alin. (1) lit. Art. 56 alin. (2) Amenda de la 3 1 -
q) din Ordonanta de liniuta a 13-a din miliarde lei la
urgenta a Guvernului Ordonanta de urgenta 5 miliarde lei,
nr. 158/2001 privind a Guvernului nr. 158/2001 şi confiscarea
regimul accizelor, privind regimul cantitãţilor
aprobatã cu modificãri accizelor, aprobatã de produse
şi completãri prin cu modificãri şi astfel
<>Legea nr. 523/2002 , completãri prin obţinute
cu modificãrile <>Legea nr. 523/2002 ,
ulterioare cu modificãrile
ulterioare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.12. Comercializarea pe teritoriul României a produselor prevãzute la art. 1
din <>Ordonanta Guvernului nr. 23/1995 fãrã a fi marcate, marcate
necorespunzãtor sau cu marcaje false ori contrafãcute
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 15 alin. (1) lit. Art. 15 alin. (2) din Amenda de la 50 1 -
a) din Ordonanta Ordonanta Guvernului milioane lei la
Guvernului nr. 23/1995 nr. 23/1995 privind 100 milioane lei,
privind instituirea instituirea sistemului confiscarea
sistemului de marcare de marcare pentru produselor nemarcate
pentru tigarete, produse tigarete, produse din sau marcate
din tutun şi bãuturi tutun şi bãuturi necorespunzãtor
alcoolice, republicatã, alcoolice, republicatã, şi, dupã caz,
cu modificãrile şi cu modificãrile şi anularea, de cãtre
completãrile ulterioare completãrile ulterioare autoritatea emitenta,
a licenţei de
atestare
a dreptului de
marcare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.13. Deţinerea, cu orice titlu, de bunuri materiale, titluri de valoare,
numerar şi alte drepturi şi obligaţii, precum şi efectuarea de
operaţiuni economice, fãrã sa fie înregistrate în contabilitate.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 35 pct. 1 din Legea Art. 36 alin. (1) din Amenda de la 10 1 -
contabilitãţii nr. Legea contabilitãţii milioane lei la
82/1991, republicatã nr. 82/1991, republicatã 100 milioane lei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Descrierea
fiscal faptei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.14. Sustragerea de la plata impozitelor, taxelor şi a contribuţiilor
datorate statului pentru veniturile obţinute prin exercitarea de
activitãţi neautorizate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile
de
Actul normativ Actul normativ Sancţiunea înscriere
care prevede care prevede prevãzutã în cazierul
fapta sancţiunea de lege fiscal


repe- peri-
tabi- oada
li- (ani)
tate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Art. 17 alin. 1 lit. k) Art. 17 alin. 2 pct. 1 Amenda de la 1 -
din <>Legea nr. 87/1994 din <>Legea nr. 87/1994 100.000 lei la
pentru combaterea pentru combaterea 300.000 lei pentru
evaziunii fiscale, evaziunii fiscale, persoana fizica
cu modificãrile cu modificãrile şi de la 100.000
ulterioare ulterioare lei la 2 milioane
lei pentru persoana
juridicã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016