Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 15 martie 2002  privind acordarea facilitatilor de transport pe calea ferata pentru elevi si studenti    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 15 martie 2002 privind acordarea facilitatilor de transport pe calea ferata pentru elevi si studenti

EMITENT: MINISTERUL LUCRARILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR SI LOCUINTEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 546 din 25 iulie 2002
ART. 1
Pentru cãlãtoria cu tarif redus pe calea feratã a elevilor şi studenţilor din învãţãmântul de stat şi particular acreditat se vor utiliza urmãtoarele legitimatii:
a) foaie de drum pentru elevi şi studenţi - pentru cãlãtoria cu tarif redus pe calea feratã a elevilor şi studenţilor (modelul prezentat în anexa nr. 1), valabilã numai însoţitã de un bilet C.F.R. cu reducere de 50% din tariful trenurilor de persoane clasa a II-a;
b) abonament lunar pentru elevi şi studenţi - cu numãr nelimitat de cãlãtorii pe distanţe de pana la 300 km, al cãrui tarif reprezintã 50% din tariful abonamentelor lunare cu numãr nelimitat de cãlãtorii pe zone-kilometri pentru tren de persoane clasa a II-a (modelul prezentat în anexa nr. 2);
c) bilet de cãlãtorie în grup - pentru care se acorda reducerea de 50% din tariful trenurilor de persoane clasa a II-a pentru toţi membrii grupului, inclusiv pentru cadrul didactic insotitor (un insotitor la 10 elevi sau studenţi).
ART. 2
Utilizarea foilor de drum, a abonamentelor lunare şi a biletelor de cãlãtorie în grup pentru elevi şi studenţi se face conform regulilor în vigoare pentru transportul pe calea feratã la data utilizãrii.
ART. 3
(1) Foaia de drum pentru elevi şi studenţi, precum şi cuponul statistic se completeazã de cãtre utilizator cu datele cerute în formular şi se prezintã pentru viza la casele de bilete ale statiilor sau agentiilor de voiaj C.F.R. înainte de începerea cãlãtoriei. Casierul C.F.R. va retine cuponul statistic şi va elibera contra cost biletul C.F.R. cu 50% reducere pentru elevi şi studenţi. Foaia de drum pentru elevi şi studenţi va purta ştampila instituţiei de învãţãmânt care a eliberat-o.
(2) Foaia de drum pentru elevi şi studenţi nu da dreptul la cãlãtorie gratuita, ci numai la obţinerea de la casele de bilete ale statiilor sau agentiilor de voiaj C.F.R. a biletului C.F.R. cu 50% reducere.
(3) Biletul C.F.R. cu 50% reducere pentru elevi şi studenţi este valabil numai însoţit de foaia de drum pentru elevi şi studenţi care atesta dreptul la reducerea de tarif cu 50%. Astfel, la controlul legitimatiilor de cãlãtorie în tren utilizatorul trebuie sa prezinte atât biletul de cãlãtorie, cat şi foaia de drum pentru elevi şi studenţi.
(4) La cererea organelor de control elevii şi studenţii trebuie sa prezinte şi un act de identitate care sa conţinã codul numeric personal şi legitimatia de student sau carnetul de elev. Elevii din învãţãmântul primar şi gimnazial vor prezenta numai foaia de drum, biletul C.F.R. cu 50% reducere şi carnetul de elev.
ART. 4
Cãlãtoria pe baza de foi de drum pentru elevi şi studenţi însoţite de bilete C.F.R. cu 50% reducere sau cea pe baza de abonamente şi bilete în grup pentru elevi şi studenţi se poate efectua şi la clasa I la trenurile accelerate, rapide, intercity şi intercity expres, dar numai cu plata de cãtre utilizator a diferenţei de clasa, a suplimentelor de tren corespunzãtoare şi, dupã caz, a tichetului de rezervare.
ART. 5
(1) Tipãrirea foilor de drum pentru cãlãtoria cu tarif redus pe calea feratã a elevilor şi studenţilor se efectueazã de cãtre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. pe baza comenzii anuale transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti şi de universitãţile prevãzute în anexa nr. 3 cãtre subunitatile Societãţii Naţionale de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., prevãzute în anexa nr. 4, pana cel mai târziu la data de 1 octombrie a anului în curs pentru anul urmãtor, iar Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. va onora comanda pana cel târziu la data de 31 decembrie a anului în curs.
(2) În situaţia în care foile de drum solicitate de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti şi de universitãţi au fost utilizate, acestea vor face o comanda suplimentarã pentru anul în curs, pana cel mai târziu la data de 30 septembrie a anului în curs, care va fi onorata de Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. în termen de 30 de zile.
(3) Pentru anul 2002 comenzile se fac în termen de 30 de zile de la data publicãrii prezentelor norme metodologice în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(4) Pentru anul 2002 inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti/universitãţile vor ridica foile de drum în perioada 1-15 septembrie 2002 şi vor începe distribuirea, în baza solicitãrilor primite de la elevi şi studenţi, astfel încât beneficiarii sa fie în posesia foilor de drum la data de 1 octombrie 2002.
(5) Începând cu data de 1 octombrie 2002 cãlãtoria pe calea feratã a elevilor şi studenţilor se face pe baza de foi de drum, abonamente lunare şi bilete de cãlãtorie în grup pentru elevi şi studenţi, eliberate conform prezentelor norme metodologice.
(6) Inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti/universitãţile, în baza înştiinţãrii primite de la subunitatile Societãţii Naţionale de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., vor ridica foile de drum pentru a fi distribuite cãtre elevi şi studenţi.
(7) Distribuirea foilor de drum cãtre elevi şi studenţi se va efectua prin instituţiile de învãţãmânt preuniversitar şi universitar, în baza solicitãrii elevilor şi studenţilor.
ART. 6
Legitimatiile de cãlãtorie cu tarif redus pe calea feratã pentru elevi şi studenţi se pun la dispoziţie inspectoratelor şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti şi universitatilor astfel:
a) foile de drum pentru elevi şi studenţi, brosate în carnete a câte 100 de file, se vor tipari de Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. pe baza comenzilor centralizate prin subunitatile sale teritoriale;
b) repartizarea foilor de drum pentru elevi şi studenţi cãtre inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti şi universitãţi se va face pe baza de proces-verbal de predare-primire;
c) abonamentele lunare pentru elevi şi studenţi se vor elibera prin casele de bilete ale agentiilor de voiaj C.F.R. şi statiilor C.F.R. autorizate, pe baza de tabele nominale sau adeverinte emise de instituţiile de învãţãmânt de stat şi particular acreditat din care fac parte elevii şi studenţii solicitanti, cu achitarea pe loc a sumei datorate de utilizatori (preţul înscris pe abonament). Tabelele/adeverintele vor cuprinde antetul unitãţii de învãţãmânt şi ştampila acesteia, numele şi prenumele elevului/studentului, codul numeric personal, numãrul legitimatiei de student sau al carnetului de elev. Adeverintele/tabelele nominale rãmân valabile întregul an şcolar/universitar;
d) biletele de cãlãtorie în grup sunt eliberate de casierii C.F.R. de la staţii sau agenţii de voiaj, pe baza de tabel nominal în 3 exemplare, la care sunt anexate foile de drum pentru fiecare membru al grupului, inclusiv pentru cadrul didactic. Pentru cadrul didactic insotitor reducerea se acorda pe baza adeverintei emise de instituţia de învãţãmânt din care face parte sau care organizeazã acţiunea, din care sa reiasã: numele şi prenumele cadrului didactic, destinaţia şi numãrul membrilor grupului pe care îi însoţeşte. Tabelele vor cuprinde antetul unitãţii de învãţãmânt şi ştampila acesteia, numele şi prenumele elevilor/studenţilor, codul numeric personal al acestora, numerele carnetelor de elev sau legitimatiilor de student şi vor fi vizate de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti sau de universitãţi.
ART. 7
(1) Cheltuielile aferente facilitãţilor acordate elevilor şi studenţilor pentru transportul pe calea feratã, inclusiv cele legate de tipãrirea de cãtre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. a foilor de drum şi a abonamentelor lunare pentru elevi şi studenţi, se finanţeazã din bugetul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, de la capitolul 60.01 "Asistenta socialã, alocaţii, pensii, ajutoare şi indemnizaţii", titlul "Cheltuieli materiale şi servicii", conform prevederilor legii bugetului de stat.
(2) Decontarea de cãtre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. a facilitãţilor de transport acordate elevilor şi studenţilor se va efectua lunar prin Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei - Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare.
(3) Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. rãspunde de realitatea şi exactitatea datelor prezentate spre decontare.
ART. 8
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.
ART. 9
Prezentele norme metodologice intra în vigoare la data de 1 octombrie 2002.


ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

* NOTA C.T.C.E. Piatra-Neamt

MODEL - FOAIE DE DRUM PENTRU ELEVI, STUDENŢI se gãseşte publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 546 din 25 iulie 2002, la pagina 3.

ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------

* NOTA C.T.C.E. Piatra-Neamt

MODEL - ABONAMENT LUNAR CU NUMĂR NELIMITAT DE CĂLĂTORII PENTRU ELEVI ŞI STUDENŢI se gãseşte publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 546 din 25 iulie 2002, la pagina 4.


ANEXA 3
--------
la normele metodologice
-----------------------

INSPECTORATELE ŞCOLARE JUDEŢENE
ŞI AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

1. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba
2. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad
3. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arges
4. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacau
5. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor
6. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bistrita-Nasaud
7. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botosani
8. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Brãila
9. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov
10. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Buzau
11. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Calarasi
12. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Caras-Severin
13. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Cluj
14. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Constanta
15. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Covasna
16. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Dambovita
17. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Dolj
18. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Galaţi
19. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Giurgiu
20. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Gorj
21. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Harghita
22. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara
23. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Ialomita
24. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi
25. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Maramures
26. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Mehedinti
27. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Mures
28. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Neamt
29. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Olt
30. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Prahova
31. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Satu Mare
32. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Salaj
33. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu
34. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava
35. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Teleorman
36. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timis
37. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Tulcea
38. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Valcea
39. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Vaslui
40. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Vrancea
41. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti
42. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Ilfov.

UNIVERSITĂŢILE DE STAT DIN ROMÂNIA

U01 Universitatea "Politehnica" din Bucureşti
U02 Universitatea Tehnica de Construcţii din Bucureşti
U03 Universitatea de Arhitectura şi Urbanism "Ion
Mincu" din Bucureşti
U04 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicina
Veterinara din Bucureşti
U05 Universitatea din Bucureşti
U06 Universitatea de Medicina şi Farmacie "Carol
Davila" din Bucureşti
U07 Academia de Studii Economice din Bucureşti
U08 Universitatea Nationala de Muzica din Bucureşti
U09 Universitatea de Arte din Bucureşti
U10 Universitatea Nationala de Arta Teatrala şi
Cinematografica "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti
U11 Academia Nationala de Educaţie Fizica şi Sport
din Bucureşti
U12 Şcoala Nationala de Studii Politice şi Administrative
din Bucureşti
U13 Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia
U14 Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad
U15 Universitatea din Bacau
U16 Universitatea de Nord din Baia Mare
U17 Universitatea "Transilvania" din Braşov
U18 Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
U19 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicina
Veterinara din Cluj-Napoca
U20 Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca
U21 Universitatea de Medicina şi Farmacie "Iuliu
Hatieganu" din Cluj-Napoca
U22 Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-
Napoca
U23 Academia de Arta şi Design din Cluj-Napoca
U24 Universitatea "Ovidius" din Constanta
U25 Universitatea Maritima din Constanta
U26 Universitatea din Craiova
U27 Universitatea de Medicina şi Farmacie din Craiova
U28 Universitatea "Dunarea de Jos" din Galaţi
U29 Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iaşi
U30 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicina
Veterinara "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi
U31 Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi
U32 Universitatea de Medicina şi Farmacie "Grigore T.
Popa" din Iaşi
U33 Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi
U34 Universitatea din Oradea
U35 Universitatea din Petrosani
U36 Universitatea din Pitesti
U37 Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti
U38 Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita
U39 Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu
U40 Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava
U41 Universitatea "Valachia" din Targoviste
U42 Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu Jiu
U43 Universitatea "Petru Maior" din Targu Mures
U44 Universitatea de Medicina şi Farmacie din Targu
Mures
U45 Universitatea de Arta Teatrala din Targu Mures
U46 Universitatea "Politehnica" din Timişoara
U47 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicina
Veterinara a Banatului din Timişoara
U48 Universitatea de Vest din Timişoara
U49 Universitatea de Medicina şi Farmacie "Victor
Babes" din Timişoara

UNIVERSITĂŢI PARTICULARE ACREDITATE

1. Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad
2. Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucureşti
3. Universitatea "Emanuel" din Oradea
4. Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucureşti
5. Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucureşti
6. Universitatea "George Bacovia" din Bacau
7. Universitatea Creştinã "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti
8. Universitatea "Constantin Brancoveanu" din Pitesti
9. Universitatea "Romano-Americana" din Bucureşti
10. Universitatea "Hyperion" din Bucureşti



ANEXA 4


la normele metodologice
-----------------------

ARONDAREA
judeţelor pe regionale de transport feroviar de cãlãtori


─────────────────────────────────────────────────────────────────────
Judeţul
Regionala ──────────────────────────────────────────────────
Numele judeţului Resedinta

─────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bucureşti Bucureşti Bucureşti
Ilfov
Prahova Ploiesti
Dambovita Targoviste
Giurgiu Giurgiu
─────────────────────────────────────────────────────────────────────
Craiova Dolj Craiova
Mehedinti Drobeta-Turnu Severin
Gorj Targu Jiu
Valcea Ramnicu Valcea
Olt Slatina
Arges Pitesti
Teleorman Alexandria
─────────────────────────────────────────────────────────────────────
Timişoara Timis Timişoara
Caras-Severin Resita
Hunedoara Hunedoara
Arad Arad
─────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cluj Cluj Cluj-Napoca
Bihor Oradea
Maramures Baia Mare
Satu Mare Satu Mare
Salaj Zalau
Bistrita-Nasaud Bistrita
─────────────────────────────────────────────────────────────────────
Braşov Braşov Braşov
Sibiu Sibiu
Alba Alba Iulia
Mures Targu Mures
Harghita Miercurea-Ciuc
Covasna Sfantu Gheorghe
─────────────────────────────────────────────────────────────────────
Iaşi Iaşi Iaşi
Botosani Botosani
Suceava Suceava
Neamt Piatra-Neamt
Bacau Bacau
Vaslui Vaslui
─────────────────────────────────────────────────────────────────────
Galaţi Galaţi Galaţi
Buzau Buzau
Vrancea Focsani
Brãila Brãila
─────────────────────────────────────────────────────────────────────
Constanta Constanta Constanta
Tulcea Tulcea
Ialomita Slobozia
Calarasi Calarasi
─────────────────────────────────────────────────────────────────────


-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016