Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 15 aprilie 2003  privind organizarea si conducerea contabilitatii veniturilor bugetare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 15 aprilie 2003 privind organizarea si conducerea contabilitatii veniturilor bugetare

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 292 din 25 aprilie 2003
În aplicarea prevederilor <>art. 74 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice şi ale <>art. 31 şi 32 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã, ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale care gestioneazã, potrivit legii, veniturile bugetului de stat, bugetului asigurãrilor sociale de stat, bugetelor locale şi bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate au obligaţia organizãrii şi conducerii contabilitãţii drepturilor constatate.
Drepturile constatate şi veniturile încasate reprezentând impozite, taxe, contribuţii, amenzi şi alte venituri bugetare, precum şi accesoriile acestora, respectiv dobânzi, penalitãţi şi penalitãţi de întârziere, astfel cum au fost definite de <>Ordonanta Guvernului nr. 61/2002 privind colectarea creanţelor bugetare şi de alte reglementãri în vigoare, se înregistreazã în contabilitate potrivit prezentelor norme metodologice începând cu data de 1 ianuarie 2003.
Prin drepturi constatate se înţelege veniturile bugetare pentru care exista obligaţii declarative sau pentru care s-au emis decizii ori alte documente de stabilire de cãtre creditorul bugetar sau alte entitãţi abilitate de lege.
Dacã un venit bugetar urmeazã a fi încasat în transe succesive în cursul exerciţiului bugetar curent sau al mai multor executii bugetare, aceasta se înregistreazã în contabilitate în momentul datorarii cu intreaga suma.
În cazul încasãrilor fãrã debit, dreptul constatat este egal cu suma din documentul de plata.
Veniturile bugetare se contabilizeaza pentru fiecare buget de urmãtoarele autoritãţi publice centrale şi locale, denumite potrivit legii creditori bugetari, dupã cum urmeazã:
1. Ministerul Finanţelor Publice, pentru veniturile bugetului de stat, prin unitãţile sale teritoriale unde contribuabilii sunt luati în evidenta ca plãtitori de impozite, taxe şi alte venituri ale bugetului de stat, precum şi unitãţile vamale pentru obligaţiile datorate în vama.
2. Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale, prin:
- Casa Nationala de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale şi casele judeţene de pensii, respectiv Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti, pentru bugetul asigurãrilor sociale de stat;
- Agenţia Nationala pentru Ocuparea Forţei de Munca şi agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de munca, pentru bugetul asigurãrilor pentru şomaj.
3. Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, prin:
- Casa Nationala de Asigurãri de Sãnãtate şi casele de asigurãri de sãnãtate judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate;
- Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate;
- Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
4. Unitãţile administrativ-teritoriale, respectiv primãriile comunale, orãşeneşti, municipale, ale sectoarelor municipiului Bucureşti, consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pentru bugetele locale.
Contabilitatea operaţiunilor privind constatarea şi încasarea veniturilor bugetare se organizeazã şi se conduce în cadrul compartimentului de contabilitate existent sau în alte compartimente create special pentru evidenta contabila a veniturilor bugetare.
Rãspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilitãţii veniturilor bugetare revine ordonatorului de credite.
Contabilitatea veniturilor bugetare se conduce pe categorii de venituri, potrivit anexelor la Clasificatia indicatorilor privind finanţele publice (partea de venituri), aprobatã prin <>Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.394/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Contabilitatea operaţiunilor privind constatarea şi încasarea veniturilor bugetului de stat se organizeazã şi se conduce în cadrul unui compartiment distinct subordonat direct conducatorului fiecãrei unitãţi teritoriale a finanţelor publice care administreazã venituri ale bugetului de stat.
Contabilitatea operaţiunilor privind constatarea şi încasarea veniturilor bugetului de stat se conduce potrivit prezentelor norme pe structura clasificatiei bugetului de stat, pe baza situaţiilor centralizatoare transmise zilnic de cãtre compartimentele de specialitate care au atribuţii în prelucrarea documentelor justificative (compartimentul de gestiune a declaraţiilor, compartimentul de colectare şi executare silitã, unitãţile de trezorerie şi contabilitate publica etc.)
Începând cu data de 1 ianuarie 2004, compartimentele cu atribuţii în organizarea şi conducerea contabilitãţii veniturilor bugetului de stat vor organiza şi vor conduce contabilitatea analitica pe fiecare contribuabil şi, în cadrul acestuia, pe categorii de venituri, în structura clasificatiei bugetului de stat.
Conducãtorul fiecãrei unitãţi teritoriale a finanţelor publice care administreazã veniturile bugetului de stat va lua mãsurile ce se impun pentru organizarea şi conducerea contabilitãţii sintetice a veniturilor bugetului de stat, astfel încât soldul acestora la data de 30 septembrie 2003 sa se raporteze prin sistemul situaţiilor financiare la 15 noiembrie 2003. Soldul veniturilor bugetului de stat la data de 31 decembrie 2003 se raporteazã în situaţiile financiare cu termen de depunere la data de 15 februarie 2004 şi în continuare la termenele de depunere a situaţiilor financiare trimestriale şi anuale.
Unitãţile teritoriale ale finanţelor publice care administreazã veniturile bugetului de stat, care au create condiţii, pot conduce contabilitatea analitica pe plãtitori începând cu anul 2003.
Compartimentele de contabilitate a veniturilor bugetului de stat întocmesc lunar balante de verificare sintetice pentru conturile în care se înregistreazã operaţiunile privind constatarea şi încasarea veniturilor bugetare şi transmit trimestrial serviciului de contabilitate proprie a organului fiscal balanţa de verificare sinteticã pentru a fi cuprinsã în bilanţul contabil al instituţiei respective.
Creditorii bugetari care, potrivit legii, administreazã venituri bugetare care nu au fost înregistrate în contabilitate la data de 31 decembrie 2002 au obligaţia preluãrii datelor din evidenta fiscalã pe plãtitori la data de 31 decembrie 2002 şi înregistrãrii în contabilitate a veniturilor bugetare potrivit prezentelor norme.
Primãriile comunale care nu au optat pentru conducerea contabilitãţii în partida dubla conduc contabilitatea creanţelor bugetare în partida simpla şi deschid partizi corespunzãtoare conturilor contabile prevãzute în prezentele norme.
Veniturile bugetului de stat neîncasate la data de 31 decembrie 2002 se vor comunica prin posta electronica şi pe suport hârtie la Ministerul Finanţelor Publice - Direcţia generalã a contabilitãţii publice, pe structura anexei la Clasificatia indicatorilor privind finanţele publice specifica fiecãrui buget (partea de venituri), respectiv pana la data de 15 mai 2003, creanţele marilor contribuabili şi pana la data de 15 iulie 2003, creanţele celorlalţi contribuabili, astfel:
- veniturile bugetului de stat, prin direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene (Direcţia servicii interne);
- veniturile bugetului asigurãrilor sociale de stat, prin Casa Nationala de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale;
- veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj, prin Agenţia Nationala pentru Ocuparea Forţei de Munca;
- veniturile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, prin Casa Nationala de Asigurãri de Sãnãtate;
- veniturile bugetelor locale, comunicate de unitãţile administrativ-teritoriale, prin direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene (Direcţia de trezorerie şi contabilitate publica - Serviciul bugete-contabilitate).
În vederea înregistrãrii în contabilitate a operaţiunilor privind constatarea şi încasarea veniturilor bugetare, în Planul de conturi pentru instituţiile publice se introduc conturile prevãzute în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.
Funcţiunea conturilor nou-introduse şi monografia principalelor operaţiuni sunt prevãzute în anexele nr. 2 şi 3 la prezentele norme metodologice.

ANEXA 1



COMPLETĂRI
la Planul de conturi pentru instituţiile publice

┌───────────────────────────────────────────────────┬─┬────────┬──────┬──────┬─┐
│ │C│Sintetic│Anali-│ANALI-│F│
│ │L│ de │tic cu│TIC │U│
│ │A│ gradul │func- │ │N│
│ │S│ II │tie de│ │C│
│ DENUMIREA CONTULUI │A│ │cont │ │T│
│ │ │ │sinte-│ │I│
│ │ │ │tic de│ │A│
│ │ │ │gradul│ │ │
│ │ │ │ II │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Disponibil al bugetului de stat la trezoreria │ │ 101 │ │ │A│
│statului │1│ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Disponibil al bugetului local la trezoreria │1│ 102 │ │ │A│
│statului.*) │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Disponibil din sume colectate pentru bugetele │ │ │ │ │A│
│locale │1│ 111 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Disponibil din sume încasate în cursul procedurii │ │ │ │ │ │
│de executare silitã │1│ 113 │ │ │A│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Debitori │2│ 220 │ │ │A│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Debitori ai bugetului de stat │ │ │220.31│ │A│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Debitori ai bugetului local │ │ │220.32│ │A│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Debitori ai bugetului asigurãrilor sociale de stat │ │ │220.33│ │A│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Debitori ai bugetului asigurãrilor pentru şomaj │ │ │220.34│ │A│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Debitori ai bugetului fondului naţional unic de │ │ │220.35│ │A│
│asigurãri sociale de sãnãtate │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Creditori │2│ 231 │ │ │P│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Creditori ai bugetului de stat │ │ │231.31│ │P│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Creditori ai bugetului local │ │ │231.32│ │P│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Creditori ai bugetului asigurãrilor sociale de stat│ │ │231.33│ │P│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Creditori ai bugetului asigurãrilor pentru şomaj │ │ │231.34│ │P│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Creditori ai bugetului fondului naţional unic de │ │ │231.35│ │P│
│asigurãri sociale de sãnãtate │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Veniturile bugetului de stat │5│ 501 │ │ │P│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Venituri de realizat │5│ 531 │ │ │P│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Venituri de realizat ale bugetului de stat │ │ │531.31│ │P│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Venituri de realizat ale bugetului local │ │ │531.32│ │P│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Venituri de realizat ale bugetului asigurãrilor │ │ │531.33│ │P│
│sociale de stat │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Venituri de realizat ale bugetului asigurãrilor │ │ │531.34│ │P│
│pentru şomaj │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Venituri de realizat ale bugetului fondului │ │ │531.35│ │P│
│naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│ Conturi în afarã bilanţului │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Valori materiale supuse sechestrului │9│ 931 │ │ │A│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Valori materiale supuse sechestrului în custodia │9│ │931.01│ │A│
│creditorului bugetar │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Valori materiale supuse sechestrului în custodia │9│ │931.02│ │A│
│debitorului │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Valori materiale supuse sechestrului în custodie la│9│ │931.03│ │A│
│terţi │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Garanţii depuse pentru sume contestate │9│ 932 │ │ │A│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Garanţii depuse pentru înlesniri acordate │9│ 933 │ │ │A│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Înlesniri la plata creanţelor bugetare │9│ 934 │ │ │A│
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Cauţiuni depuse pentru contestaţie la executarea │9│ 935 │ │ │A│
│silitã │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼─┼────────┼──────┼──────┼─┤
│Garanţii legale constituite în cadrul procedurii de│9│ 936 │ │ │A│
│suspendare a executãrii silite prin decontare │ │ │ │ │ │
│bancarã │ │ │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────┴─┴────────┴──────┴──────┴─┘



*) Începând cu data de 01 ianuarie 2003, contul 103 "Disponibil al bugetului local la trezoreria statului" se înlocuieşte în Planul de conturi al instituţiilor publice cu contul 102 "Disponibil al bugetului local la trezoreria statului "cu acelaşi conţinut şi funcţie.


ANEXA 2

FUNCŢIUNEA
conturilor nou-introduse

Contul 101 "Disponibil al bugetului de stat la trezoreria statului"
Cu ajutorul acestui cont organele fiscale teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice ţin evidenta disponibilului bugetului de stat la trezoreria statului, provenit din venituri bugetare încasate potrivit legii.
Contul 101 "Disponibil al bugetului de stat la trezoreria statului" este un cont de activ. În debitul contului se înregistreazã veniturile bugetare încasate din impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri bugetare, iar în credit, plãţile efectuate reprezentând restituiri şi rambursãri de sume, sume încasate necuvenit etc., iar la sfârşitul anului, totalul veniturilor încasate, pentru închiderea contului de venituri.
Soldul debitor al contului reprezintã disponibilul bugetului de stat la trezoreria statului la un moment dat.
Contul 101 "Disponibil al bugetului de stat la trezoreria statului" se debiteaza prin creditul conturilor:
13 "Casa"
- cu sumele depuse în numerar în contul de venituri deschis la unitãţile de trezorerie a statului, pe structura clasificatiei bugetului de stat (dupã efectuarea înregistrãrii 13 = 220.31);
113 "Disponibil din sume încasate în cursul procedurii de executare silitã"
- cu sumele încasate de la cumpãrãtor/adjudecator în urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite şi realizarea veniturilor bugetului de stat (concomitent 531.31 = 501);
220.31 "Debitori ai bugetului de stat"
- cu sumele încasate în cursul anului, provenite din impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri ale bugetului de stat pe structura clasificatiei veniturilor bugetului de stat (concomitent 531.31 = 501);
- cu sumele încasate prin poprire la terţ, inclusiv decontare bancarã, respectiv încasarea veniturilor bugetului de stat pe structura clasificatiei veniturilor bugetului de stat (concomitent 531.31 = 501);
- cu sume încasate de la alţi creditori bugetari, în urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite (concomitent 531.31 = 501).
Contul 101 "Disponibil al bugetului de stat la trezoreria statului" se crediteaza prin debitul conturilor:
231.31 "Creditori ai bugetului de stat"
- cu sumele rambursate reprezentând taxa pe valoarea adãugatã sau restituite reprezentând accize şi impozitul pe venitul global (concomitent 501 = 231.31);
- cu sumele plãtite din bugetul de stat, reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea sau rambursarea cu întârziere a sumelor cuvenite contribuabililor, potrivit legii (dupã efectuarea înregistrãrii 501 = 231.31);
- cu sumele restituite, potrivit legii, la cererea contribuabilului sau din oficiu (501 = 531.31);
501 "Veniturile bugetului de stat"
- la finele anului, cu totalul veniturilor bugetului de stat încasate pentru închiderea contului.
Contul 111 "Disponibil din sume colectate pentru bugetele locale"
Cu ajutorul acestui cont unitãţile administrativ-teritoriale înregistreazã sumele colectate în contul special deschis la unitãţile teritoriale de trezorerie a statului reprezentând taxa asupra mijloacelor de transport marfa cu masa totalã maxima autorizata de peste 12 tone etc.
În debitul contului se înregistreazã sumele încasate, iar în credit, sumele virate bugetului local şi bugetului judeţean în cota prevãzutã de lege.
Soldul debitor al contului reprezintã disponibilitati din sumele colectate pentru bugetele locale la un moment dat.
Contul 111 "Disponibil din sume colectate pentru bugetele locale" se debiteaza prin creditul contului:
13 "Casa"
- cu sumele încasate în numerar depuse în contul de disponibil reprezentând taxa asupra mijloacelor de transport marfa cu masa totalã maxima autorizata de peste 12 tone etc.;
220.32 "Debitori ai bugetului local"
- cu sumele încasate direct în contul de disponibil reprezentând taxa asupra mijloacelor de transport marfa cu masa totalã maxima autorizata de peste 12 tone etc.
Contul 111 "Disponibil din sume colectate pentru bugetele locale" se crediteaza prin debitul contului:
232 "Decontãri cu bugetele locale"
- cu sumele virate bugetului local şi bugetului judeţean, în cota prevãzutã de lege, reprezentând taxa asupra mijloacelor de transport marfa cu masa totalã maxima autorizata de peste 12 tone etc.
Contul 113 "Disponibil din sume încasate în cursul procedurii de executare silitã"
Cu ajutorul acestui cont creditorii bugetari ţin evidenta sumelor încasate în contul de disponibil deschis la unitãţile teritoriale de trezorerie a statului în cursul procedurii de executare silitã a creanţelor bugetare.
Contul 113 "Disponibil din sume încasate în cursul procedurii de executare silitã" este un cont de activ.
În debitul acestui cont se înregistreazã sumele încasate din taxa de participare la licitaţie depusa de ofertanţi în cursul procedurii de executare silitã, precum şi din vânzarea bunurilor supuse executãrii silite, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã, iar în credit, plãţile efectuate, reprezentând taxa de participare la licitaţie restituitã ofertanţilor care au fost declaraţi necâştigãtori, taxa de participare la licitaţie depusa de adjudecator, care se utilizeazã pentru întregirea preţului bunului adjudecat, taxa pe valoarea adãugatã virata bugetului de stat, venituri ale bugetului de stat, ca urmare a stingerii creanţei bugetare, sumele distribuite creditorilor bugetari, sumele restituite la cererea debitorilor, în cazul în care sumele obţinute din valorificare depãşesc valoarea debitelor etc.
Soldul debitor al contului reprezintã disponibilul din sume încasate în cursul procedurii de executare silitã la un moment dat.
Contul 113 "Disponibil din sume încasate în cursul procedurii de executare silitã" se debiteaza prin creditul conturilor:
13 "Casa"
- cu sumele în numerar depuse în contul de disponibil, reprezentând taxa de participare la licitaţie a ofertanţilor în vederea valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite (dupã efectuarea înregistrãrii 13 = 231);
225 "Clienţi"
- cu sumele încasate de la cumpãrãtor/adjudecator, reprezentând contravaloarea bunurilor vândute în urma executãrii silite;
- cu sumele încasate în contul de disponibil deschis la unitãţile teritoriale de trezorerie a statului, obţinute din valorificarea bunurilor supuse executãrii silite;
231 "Creditori"
- cu sumele încasate în contul de disponibil deschis la unitãţile teritoriale de trezorerie a statului, în cursul procedurii de executare silitã, reprezentând taxa de participare la licitaţie în vederea valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite.
Contul 113 "Disponibil din sume încasate în cursul procedurii de executare silitã" se crediteaza prin debitul conturilor:
101 "Disponibil al bugetului de stat la trezoreria statului"
- cu sumele încasate de la cumpãrãtor/adjudecator în urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite şi realizarea veniturilor bugetului de stat (concomitent 531.31 = 50);
102 "Disponibil al bugetului local la trezoreria statului"
- cu sumele încasate de la cumpãrãtor/adjudecator în urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite şi realizarea veniturilor bugetului local (concomitent 531.32 = 500);
103 "Disponibil al bugetului asigurãrilor sociale de stat"
- cu sumele încasate de la cumpãrãtor/adjudecator în urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite şi realizarea veniturilor bugetului asigurãrilor de stat (concomitent 531.33 = 504);
116 "Disponibil al bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- cu sumele încasate de la cumpãrãtor/adjudecator în urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite şi realizarea veniturilor bugetului asigurãrilor pentru şomaj (concomitent 531.34 = 336);
179 "Disponibil al fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele încasate de la cumpãrãtor/adjudecator în urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite şi realizarea veniturilor Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate (concomitent 531.35 = 379);
231.31 "Creditori ai bugetului de stat";
231.32 "Creditori ai bugetului local";
231.33 "Creditori ai bugetului asigurãrilor sociale de stat";
231.34 "Creditori ai bugetului asigurãrilor pentru şomaj";
231.35 "Creditori ai bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele restituite de cãtre organul de executare ofertanţilor care nu au fost declaraţi adjudecati în termenul prevãzut de lege, reprezentând taxa de participare la licitaţie;
- cu sumele virate în contul de cheltuieli bugetare, reprezentând cheltuieli de executare silitã recuperate, taxa de participare la licitaţie a ofertanţilor care nu s-au prezentat la licitaţie sau taxa a celui care a refuzat încheierea procesului-verbal de adjudecare, precum şi taxa adjudecatorului care nu a plãtit preţul în vederea efectuãrii cheltuielilor prevãzute de lege;
- cu sumele restituite la cerere care exced creanţele bugetare şi cheltuielile de executare silitã a debitorului;
- cu sumele virate altor creditori bugetari, obţinute din valorificarea bunurilor supuse executãrii silite, care exced creanţele bugetare ale debitorului (creditorii bugetari înregistreazã stingerea creanţelor bugetare şi încasarea veniturilor bugetare respective);
- cu sumele restituite debitorului, dupã acoperirea creanţei bugetare şi a obligaţiilor fata de alţi creditori bugetari;
232 "Decontãri cu bugetul statului"
- cu sumele virate la bugetul de stat, în termenul prevãzut de lege, a taxei pe valoarea adãugatã.
Contul 220 "Debitori"
Cu ajutorul acestui cont creditorii bugetari care gestioneazã, potrivit legii, veniturile bugetului de stat, bugetului asigurãrilor sociale de stat, bugetului asigurãrilor pentru şomaj, bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate sau bugetelor locale, dupã caz, înregistreazã creanţele bugetare provenind din impozite, taxe, contribuţii, chirii, redevenţe, amenzi şi alte sume ce reprezintã venituri publice de realizat.
Contul 220 "Debitori" este un cont de activ. În debitul contului se înregistreazã creanţele bugetare provenind din impozite, taxe, contribuţii, chirii, redevenţe, amenzi şi alte sume ce reprezintã venituri publice de realizat, iar în credit, creanţele bugetare stinse prin plata voluntara efectuatã de cãtre contribuabili sau alte persoane, compensare, executare silitã, prin procedura de insolvabilitate şi cea de reorganizare şi faliment, anulare, prescripţia dreptului de a cere executare silitã şi alte modalitãţi prevãzute de lege.
Soldul debitor reprezintã creanţele bugetare neîncasate la un moment dat.
Contul 220 "Debitori" se desfãşoarã în conturi sintetice de gradul II astfel:
- 220.31 "Debitori ai bugetului de stat";
- 220.32 "Debitori ai bugetului local";
- 220.33 "Debitori ai bugetului asigurãrilor sociale de stat";
- 220.34 "Debitori ai bugetului asigurãrilor pentru şomaj";
- 220.35 "Debitori ai bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate".
Contul 220 "Debitori" se debiteaza prin creditul conturilor:
231 "Creditori"
- cu sumele de restituit sau de rambursat la cererea contribuabililor ori din oficiu, reprezentând venituri bugetare achitate în plus;
531 "Venituri de realizat"
- cu sumele datorate de contribuabili, reprezentând impozite, taxe, contribuţii, amenzi, dobânzi, penalitãţi şi alte sume ce reprezintã venituri publice de realizat;
- stingerea creanţelor bugetare ale debitorilor în limita sumelor obţinute din valorificarea bunurilor supuse executãrii silite, exclusiv taxa pe valoarea adãugatã, pe baza procesului-verbal de adjudecare (în roşu);
- stingerea creanţelor bugetare ca urmare a conversiei în acţiuni a creanţelor bugetare, în baza unor acte normative speciale (în roşu). Concomitent se efectueazã înregistrarea 03 = 313;
- cu valoarea bunurilor imobile trecute în proprietatea publica a statului sau a unitãţilor administrativ-teritoriale (în roşu). Concomitent se efectueazã înregistrarea 011, 012, 013 = 306 sau, dupã caz, 011, 012, 013 = 308;
- cu valoarea creanţelor bugetare scutite, reduse, anulate sau supuse prescripţiei în condiţiile prevãzute de lege (în roşu);
700 "Finanţare de la buget privind anul curent"
- cu suma cheltuielilor de executare silitã înregistrate în sarcina debitorului, avansate de creditorul bugetar din contul de cheltuieli bugetare.
Contul 220 "Debitori" se crediteaza prin debitul conturilor:
13 "Casa"
- cu sumele încasate în numerar reprezentând venituri bugetare, pe structura clasificatiei bugetare (urmeazã înregistrãrile 101, 102, 103, 116, 179 = 13 şi 531 = 336, 379, 500, 501, 504);
101 "Disponibil al bugetului de stat la trezoreria statului"
- cu sumele încasate în cursul anului provenite din impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri ale bugetului de stat pe structura clasificatiei veniturilor bugetului de stat (concomitent 531.31 = 501);
- cu sumele încasate prin proprire la terţ, inclusiv decontare bancarã, respectiv încasarea veniturilor bugetului de stat pe structura clasificatiei veniturilor bugetului de stat (concomitent 531.31 = 501);
- cu sumele încasate de la alţi creditori bugetari, în urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite (concomitent 531.31 = 501);
102 "Disponibil al bugetului local la trezoreria statului"
- cu sumele încasate reprezentând veniturile bugetului local pe structura clasificatiei bugetelor locale (concomitent 531.32 = 500);
- cu sumele încasate de la alţi creditori bugetari, în urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite;
103 "Disponibil al bugetului asigurãrilor sociale de stat"
- cu sumele încasate reprezentând veniturile bugetului asigurãrilor sociale de stat pe structura clasificatiei bugetului asigurãrilor sociale de stat (concomitent 531.33 = 504);
- cu sumele încasate de la alţi creditori bugetari, în urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite;
111 "Disponibil din sume colectate pentru bugetele locale"
- cu sumele încasate direct în contul de disponibil, reprezentând taxa asupra mijloacelor de transport marfa cu masa totalã maxima autorizata de peste 12 tone etc.;
116 "Disponibil al bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- cu sumele încasate reprezentând veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj pe structura clasificatiei bugetului asigurãrilor pentru şomaj (concomitent 531.34 = 336);
- cu sumele încasate de alţi creditori bugetari, în urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite;
179 "Disponibil al Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate".
- cu sumele încasate reprezentând veniturile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate pe structura clasificatiei bugetare a Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate (concomitent 531.35 = 379);
- cu sumele încasate de la alţi creditori bugetari în urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite;
231 "Creditori"
- cu sumele compensate cu alte impozite şi taxe datorate potrivit legii.
700 "Finanţare de la buget privind anul curent"
- cu sumele provenite din recuperarea cheltuielilor de executare silitã, precum şi încasarea taxei de participare la licitaţie, nerestituita, reţinutã pentru acoperirea cheltuielilor de executare în condiţiile prevãzute de lege (dupã efectuarea înregistrãrii 231 = 113).
Contul 231 "Creditori"
Cu ajutorul acestui cont creditorii bugetari ţin evidenta veniturilor bugetare ce urmeazã a fi restituite sau rambursate potrivit legii contribuabililor, la cererea acestora sau din oficiu.
Contul 231 "Creditori" este un cont de pasiv. În creditul acestui cont se înregistreazã sumele de restituit sau rambursat, la cererea contribuabililor ori din oficiu, iar în debit, sumele plãtite acestora. Soldul creditor al contului reprezintã sumele datorate creditorilor.
Contul 231 "Creditori" se desfãşoarã în conturi sintetice de gradul II astfel:
- 231.31 "Creditori ai bugetului de stat";
- 231.32 "Creditori ai bugetului local";
- 231.33 "Creditori ai bugetului asigurãrilor sociale de stat";
- 231.34 "Creditori ai bugetului asigurãrilor pentru şomaj";
- 231.35 "Creditori ai bugetului Fondului naţional unic de asigurãri de sãnãtate".
Contul 231 "Creditori" se crediteaza prin debitul contului:
13 "Casa"
- cu sumele încasate în numerar, reprezentând taxa de participare la licitaţie în vederea valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite (urmeazã înregistrarea 113 = 13);
113 "Disponibil din sume încasate în cursul procedurii de executare silitã"
- cu sumele încasate în contul de disponibil deschis la unitãţile teritoriale de trezorerie a statului în cursul procedurii de executare silitã, reprezentând taxa de participare la licitaţie în vederea valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite;
220 "Debitori"
- cu sumele de restituit sau de rambursat la cererea contribuabililor ori din oficiu, reprezentând venituri bugetare achitate în plus;
225 "Clienţi"
- cu sumele de încasat în favoarea altor creditori bugetari, inclusiv a celor pentru acoperirea cheltuielilor de executare silitã;
- cu sumele de restituit contribuabililor, dupã acoperirea obligaţiilor fata de creditorii bugetari;
336 "Fond al bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- cu sumele de plãtit de la bugetul Fondului pentru şomaj, reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea sau rambursarea cu întârziere a sumelor cuvenite contribuabililor potrivit legii (concomitent 231.34 = 116);
379 "Veniturile Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele de plãtit de la bugetul Fondului de asigurãri sociale de sãnãtate, reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea sau rambursarea cu întârziere a sumelor cuvenite contribuabililor potrivit legii (concomitent 231.35 = 179);
500 "Veniturile curente ale bugetului local"
- cu sumele de plãtit de la bugetul local, reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea sau rambursarea cu întârziere a sumelor cuvenite contribuabililor potrivit legii (concomitent 231.32 = 102);
501 "Veniturile bugetului de stat"
- cu sumele de rambursat pentru taxa pe valoarea adãugatã şi de restituit pentru accize şi impozit pe venit global (concomitent 231.31 = 101);
- cu sumele de plãtit de la bugetul de stat, reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea sau rambursarea cu întârziere a sumelor cuvenite contribuabililor, potrivit legii (concomitent 231.31 = 101);
504 "Veniturile bugetului asigurãrilor sociale de stat"
- cu sumele de plãtit de la bugetul asigurãrilor sociale de stat, reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea sau rambursarea cu întârziere a sumelor cuvenite contribuabililor potrivit legii (concomitent 231.33 = 103).
Contul 231 "Creditori" se debiteaza prin creditul conturilor:
13 "Casa"
- cu sumele restituite prin casierie, reprezentând taxa de participare la licitaţie în condiţiile prevãzute de lege (dupã înregistrarea 13 = 113);
101 "Disponibil al bugetului de stat la trezoreria statului"
- cu sumele rambursate, reprezentând taxa pe valoarea adãugatã, sau restituite, reprezentând accize şi impozitul pe venitul global (concomitent 501 = 231.31);
- cu sumele plãtite din bugetul de stat, reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea sau rambursarea cu întârziere a sumelor cuvenite contribuabililor, potrivit legii (dupã efectuarea înregistrãrii 501 = 231.31);
- cu sumele restituite, potrivit legii, la cererea contribuabilului sau din oficiu (501 = 531.31);
102 "Disponibil al bugetului local la trezoreria statului"
- cu sumele restituite, potrivit legii, la cererea contribuabilului sau din oficiu (concomitent 500 = 531.32);
103 "Disponibil al bugetului asigurãrilor sociale de stat"
- cu sumele restituite, potrivit legii, la cererea contribuabilului sau din oficiu (concomitent 504=531.33);
113 "Disponibil din sume încasate în cursul procedurii de executare silitã"
- cu sumele virate în contul de cheltuieli bugetare, reprezentând cheltuieli de executare silitã recuperate, taxa de participare la licitaţie ori taxa ofertanţilor care nu s-au prezentat la licitaţie sau taxa celui care a refuzat încheierea procesului-verbal de adjudecare, precum şi taxa adjudecatorului care nu a plãtit preţul în vederea efectuãrii cheltuielilor prevãzute de lege;
- cu sumele restituite, la cerere, care exced creanţele bugetare şi cheltuielile de executare silitã ale debitorului;
- cu sumele virate altor creditori bugetari obţinute din valorificarea bunurilor supuse executãrii silite, care exced creanţele bugetare ale debitorului (creditorii bugetari înregistreazã stingerea creanţelor bugetare şi încasarea veniturilor bugetare respective);
- cu sumele restituite de cãtre organul de executare ofertanţilor care nu au fost declaraţi adjudecati în termenul prevãzut de lege, reprezentând taxa de participare la licitaţie;
- cu sumele restituite debitorului, dupã acoperirea creanţei bugetare şi a obligaţiilor fata de alţi creditori bugetari.
116 "Disponibil al bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- cu sumele restituite, potrivit legii, la cererea contribuabilului sau din oficiu (concomitent 336=531.34);
179 "Disponibil al Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele restituite, potrivit legii, la cererea contribuabilului sau din oficiu (concomitent 379=531.35);
220 "Debitori"
- cu sumele compensate cu alte impozite şi taxe datorate potrivit legii;
225 "Clienţi"
- cu suma reprezentând taxa de participare la licitaţie depusa de adjudecator, care întregeşte preţul bunului adjudecat.
Contul 501 "Veniturile bugetului de stat"
Cu ajutorul acestui cont organele fiscale teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice ţin evidenta veniturilor încasate din impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri ale bugetului de stat, pe structura clasificatiei bugetare.
Contul 501 "Veniturile bugetului de stat" este un cont de pasiv. În creditul contului se înregistreazã sumele încasate reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri ale bugetului de stat, iar în debit, sumele restituite sau rambursate, sume încasate necuvenit, precum şi, la sfârşitul anului, totalul veniturilor încasate pentru închiderea contului.
Soldul creditor al contului reprezintã veniturile bugetului de stat încasate la un moment dat.
Contul 501 "Veniturile bugetului de stat" se crediteaza prin debitul contului:
531 "Venituri de realizat"
- cu sumele încasate, reprezentând venituri ale bugetului de stat pe structura clasificatiei veniturilor bugetului de stat (concomitent 101 = 220.31);
- cu sumele de restituit contribuabililor, compensate cu alte impozite şi taxe datorate potrivit legii (dupã efectuarea înregistrãrii 231.31 = 220.31).
Contul 501 "Veniturile bugetului de stat" se debiteaza prin creditul conturilor:
101 "Disponibil al bugetului de stat la trezoreria statului"
- la finele anului, cu totalul veniturilor bugetului de stat încasate, pentru închiderea contului;
231.31 "Creditori ai bugetului de stat"
- cu sumele de rambursat pentru taxa pe valoarea adãugatã şi de restituit pentru accize şi impozit pe venit global (urmeazã înregistrarea 231.31 = 101);
- cu sumele de plãtit de la bugetul de stat, reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea sau rambursarea cu întârziere a sumelor cuvenite contribuabililor, potrivit legii (urmeazã înregistrarea 231.31 = 101);
531 "Venituri de realizat"
- cu sumele restituite, potrivit legii, la cererea contribuabililor sau din oficiu (231.31 = 101).
Contul 531 "Venituri de realizat"
Cu ajutorul acestui cont creditorii bugetari care gestioneazã veniturile bugetului de stat, bugetului asigurãrilor sociale de stat, bugetului asigurãrilor pentru şomaj, bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate sau bugetelor locale, dupã caz, ţin evidenta veniturilor de realizat din impozite, taxe, contribuţii, amenzi şi alte sume potrivit legii.
Contul 531 "Venituri de realizat" este un cont de pasiv. În creditul contului se înregistreazã veniturile de realizat din sume datorate de contribuabili, iar în debit, sumele încasate, respectiv diminuarile în condiţiile legii.
Contul 531 "Venituri de realizat" se desfãşoarã în conturi analitice cu funcţiune de conturi sintetice de gradul II astfel:
- 531.31 "Venituri de realizat ale bugetului de stat";
- 531.32 "Venituri de realizat ale bugetului local";
- 531.33 "Venituri de realizat ale bugetului asigurãrilor sociale de stat";
- 531.34 "Venituri de realizat ale bugetului asigurãrilor pentru şomaj";
- 531.35 "Venituri de realizat ale bugetului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate".
Contul 531 "Venituri de realizat" se crediteaza prin debitul conturilor:
220 "Debitori"
- cu sumele datorate de contribuabili, reprezentând impozite, taxe, contribuţii, amenzi, dobânzi, penalitãţi şi alte sume ce reprezintã venituri publice de realizat;
- stingerea creanţelor bugetare ale debitorilor în limita sumelor obţinute din valorificarea bunurilor supuse executãrii silite, exclusiv taxa pe valoarea adãugatã, pe baza procesului-verbal de adjudecare (în roşu);
- stingerea creanţelor bugetare ca urmare a conversiei în acţiuni a creanţelor bugetare, în baza unor acte normative speciale (în roşu). Concomitent se efectueazã înregistrarea 03 = 313;
- cu valoarea bunurilor imobile trecute în proprietatea publica a statului sau a unitãţilor administrativ-teritoriale (în roşu). Concomitent se efectueazã înregistrarea 011, 012, 013 = 306 sau dupã caz 011, 012, 013 = 308;
- cu valoarea creanţelor bugetare scutite, reduse, anulate sau supuse prescripţiei în condiţiile prevãzute de lege (în roşu).
225 "Clienţi"
- cu sumele cuprinse în facturile emise pentru vânzarea bunurilor supuse executãrii silite, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã;
336 "Veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- cu sumele de restituit, potrivit legii, la cererea contribuabilului sau din oficiu (concomitent 231.34=116);
379 "Veniturile Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele de restituit, potrivit legii, sau rambursate la cererea contribuabilului ori din oficiu
(concomitent 231.35 = 179);
500 "Veniturile curente ale bugetului local"
- cu sumele restituite, potrivit legii, sau rambursate la cererea contribuabilului ori din oficiu (concomitent 231.32 = 102);
501 "Veniturile bugetului de stat"
- cu sumele restituite, potrivit legii, la cererea contribuabililor sau din oficiu (concomitent 231.31 = 101);
504 "Veniturile bugetului asigurãrilor sociale de stat"
- cu sumele restituite, potrivit legii, la cererea contribuabilului sau din oficiu (concomitent 231.33 = 102).
Contul 531 "Venituri de realizat" se debiteaza prin creditul conturilor:
336 "Veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- cu sumele încasate, reprezentând venituri ale bugetului asigurãrilor pentru şomaj, pe structura clasificatiei veniturilor bugetului (concomitent 116 = 220.34);
- cu sumele de restituit contribuabililor, compensate cu alte impozite şi taxe datorate potrivit legii (dupã efectuarea înregistrãrii 231.31 = 220.31);
379 "Veniturile Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele încasate, reprezentând venituri ale bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, pe structura clasificatiei veniturilor bugetului (concomitent 179 = 220.35);
- cu sumele de restituit contribuabililor, compensate cu alte impozite şi taxe datorate potrivit legii (dupã efectuarea înregistrãrii 231.35 = 220.35);
500 "Veniturile curente ale bugetului local"
- cu sumele încasate, reprezentând venituri ale bugetului local pe structura clasificatiei veniturilor bugetului local (concomitent 102 = 220.32);
- cu sumele de restituit contribuabililor, compensate cu alte impozite şi taxe datorate potrivit legii (dupã efectuarea înregistrãrii 231.32 = 220.32);
501 "Veniturile bugetului de stat"
- cu sumele încasate, reprezentând venituri ale bugetului de stat pe structura clasificatiei veniturilor bugetului de stat (concomitent 101 = 220.31);
- cu sumele de restituit contribuabililor, compensate cu alte impozite şi taxe datorate potrivit legii (dupã efectuarea înregistrãrii 231.31 = 220.31);
504 "Veniturile bugetului asigurãrilor sociale de stat"
- cu sumele provenite din încasarea veniturilor bugetului asigurãrilor sociale de stat pe structura clasificatiei veniturilor bugetului (concomitent 103 = 220.33);
- cu sumele de restituit contribuabililor, compensate cu contribuţii datorate, potrivit legii (dupã efectuarea înregistrãrii 231.33 = 220.33).
Contul 931 "Valori materiale supuse sechestrului"
Cu ajutorul acestui cont creditorii bugetari ţin evidenta bunurilor sechestrate ca mãsura asiguratorie dispusã prin procedura administrativã, precum şi ca modalitate de executare silitã, în condiţiile legii.
Contabilitatea analitica se tine pe fiecare debitor, separat pentru bunuri imobile şi bunuri mobile supuse sechestrului.
În debitul contului se înregistreazã bunurile sechestrate, potrivit legii, iar în credit, ridicarea sechestrului, dacã obligaţia bugetarã a fost stinsã prin una dintre modalitãţile prevãzute de lege, sumele încasate din valorificarea bunurilor sechestrate au fost încasate sau bunurile imobile supuse executãrii silite au fost trecute în proprietatea publica a statului.
Soldul debitor al contului reprezintã bunurile sechestrate de cãtre creditorul bugetar la un moment dat.
Contul 932 "Garanţii depuse pentru sume contestate"
Cu ajutorul acestui cont creditorii bugetari ţin evidenta garanţiilor constituite de debitorii care solicita suspendarea obligaţiei de plata pana la soluţionarea contestaţiei, potrivit legii.
Contabilitatea analitica se tine pe fiecare debitor.
În debitul contului se înregistreazã garanţiile constituite de cãtre debitori la nivelul sumei contestate, sub forma de scrisoare de garanţie bancarã, gaj sau ipoteca, precum şi orice forma de garanţie prevãzutã de lege, iar în credit, garanţiile restituite sau ridicate, dupã caz, de cãtre organele competente în cazul în care contestaţia a fost admisã.
Soldul debitor al contului reprezintã garanţiile constituite de cãtre debitor la un moment dat.
Contul 933 "Garanţii depuse pentru înlesniri acordate"
Cu ajutorul acestui cont creditorii bugetari ţin evidenta garanţiilor constituite de debitori pentru acordarea înlesnirilor la plata a creanţelor bugetare.
Contabilitatea analitica se tine pe fiecare debitor. Garanţia poate fi constituitã în numerar la unitatea de trezorerie a statului la care debitorul este înregistrat ca plãtitor de impozite şi taxe, sub forma unei scrisori de garanţie bancarã, gaj ori ipoteca, precum şi orice forma de garanţie prevãzutã de lege.
În debitul contului se înregistreazã garanţiile constituite sau reîntregirea celor consumate de cãtre debitorii care au obţinut înlesnire la plata a obligaţiilor bugetare, potrivit legii, iar în credit, garanţiile restituite de cãtre organele competente în cazul în care convenţia de acordare a înlesnirilor la plata obligaţiilor bugetare a fost respectata şi creanţele bugetare recuperate în întregime, precum şi garanţiile utilizate pentru stingerea obligaţiilor bugetare cuprinse în convenţiile încheiate.
Soldul debitor al contului reprezintã garanţiile constituite de cãtre debitor la un moment dat.
Contul 934 "Înlesniri la plata creanţelor bugetare"
Cu ajutorul acestui cont creditorii bugetari ţin evidenta înlesnirilor acordate la plata obligaţiilor bugetare în baza convenţiei încheiate între debitor şi creditorul bugetar, potrivit legii.
Contabilitatea analitica se tine pe fiecare debitor.
În debitul contului se înregistreazã obligaţiile bugetare care au fost eşalonate sau amânate la plata, precum şi reducerile şi scutirile acordate, potrivit legii, iar în credit, diminuarea obligaţiei bugetare ca urmare a plãţilor efectuate conform graficului de eşalonare sau a stingerii creanţelor datorate prin alte cai prevãzute de lege.
Soldul debitor al contului reprezintã obligaţiile restante la plata la un moment dat.
Contul 935 "Cauţiuni depuse pentru contestaţie la executarea silitã"
Cu ajutorul acestui cont creditorii bugetari ţin evidenta cautiunilor depuse de debitori, persoane juridice, care solicita suspendarea executãrii silite pana la soluţionarea contestaţiei, potrivit legii.
Contabilitatea analitica se tine pe fiecare debitor.
În debitul contului se înregistreazã cautiunile depuse în cuantumul prevãzut de lege la trezoreria statului la care debitorii sunt înregistraţi ca plãtitori de impozite şi taxe, iar în credit, cautiunile restituite total sau parţial în cazul admiterii totale ori parţiale a contestaţiei sau nerestituite în situaţia respingerii contestaţiei la executare silitã.
Soldul debitor al contului reprezintã cautiunile constituite de cãtre debitori, persoane juridice, la un moment dat.
Contul 936 "Garanţii legale constituite în cadrul procedurii de suspendare a executãrii silite prin decontare bancarã"
Cu ajutorul acestui cont creditorii bugetari ţin evidenta garanţiilor legale constituite în cadrul procedurii de suspendare temporarã, totalã sau parţialã, a executãrii silite prin decontare bancarã.
În debitul contului se înregistreazã garanţiile constatate, iar în credit, garanţiile legale restituite de organele de executare în condiţiile legii.
Soldul debitor al contului reprezintã garanţiile legale constituite în cadrul procedurii de suspendare a executãrii silite prin decontare bancarã, constituite de cãtre debitori la un moment dat.



ANEXA 3

MONOGRAFIE
privind înregistrarea în contabilitate a principalelor
operaţiuni privind constatarea şi încasarea
veniturilor bugetare
┌────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────┬──────┐
│ BUGETUL DE STAT │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ Înregistrarea veniturilor bugetului de stat │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea veniturilor bugetului de stat. │220.31│531.31│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea majorãrii debitelor cu dobânzile şi penalitãţile │220.31│531.31│
│de întârziere │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea majorãrii creanţelor bugetare pe baza actelor de │220.31│531.31│
│control sau alte modalitãţi legale │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea în sarcina debitorului a cheltuielilor de │220.31│700 │
│executare silitã, avansate de creditorul bugetar din contul de │ │ │
│cheltuieli bugetare │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ Stingerea creanţelor bugetare │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Încasarea veniturilor bugetului de stat pe structura │13 │220.31│
│clasificatiei veniturilor bugetului de stat prin casierie sau │101 │13 │
│unitãţile teritoriale de trezorerie a statului │101 │220.31│
│ │531.31│501 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea la cerere sau din oficiu a creanţelor bugetului de │220.31│220.31│
│stat pe structura clasificatiei bugetare │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Încasarea veniturilor bugetare prin poprire la terţ inclusiv, │101 │220.31│
│decontare bancarã, respectiv realizarea veniturilor bugetului de│531.31│501 │
│stat pe structura clasificatiei bugetare │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Taxa de participare la licitaţie depusa în cuantumul prevãzut de│13 │231.31│
│lege de ofertanţi, în cazul vânzãrii la licitaţie a bunurilor │113 │13 │
│supuse executãrii silite, la casierie sau unitãţile teritoriale │ │ │
│de trezorerie a statului │113 │231.31│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Restituirea de cãtre organul de executare, în termenul prevãzut │231.31│113 │
│de lege, a taxei de participare la licitaţie, ofertanţilor care │ │ │
│nu au fost declaraţi adjudecati │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Valorificarea bunurilor, pe baza facturii fiscale de executare │225 │ % │
│silitã, inclusiv taxa pe valoare adãugatã │ │ │
│ │ │ │
│- cu sumele de încasat în contul creanţelor bugetare ale │ │531.31│
│ debitorului. │ │ │
│- cu sumele de încasat în favoarea altor creditori bugetari, │ │231 │
│ inclusiv a celor pentru acoperirea cheltuielilor de executare │ │ │
│ silitã. │ │ │
│- cu sumele de restituit contribuabilului, dupã acoperirea │ │231.31│
│ obligaţiilor fata de creditorii bugetari. │ │ │
│- cu taxa pe valoare adãugatã aferentã. │ │232 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea în contul de cheltuieli bugetare a contravalorii │ │ │
│cheltuielilor de executare silitã recuperate, a taxei de │ │ │
│participare la licitaţie a ofertanţilor care nu s-au prezentat │231.31│113 │
│la licitaţie, a celui care a refuzat încheierea procesului │ │ │
│verbal de adjudecare, precum şi adjudecatorului care nu a plãtit│ │ │
│preţul în vederea efectuãrii cheltuielilor prevãzute de lege │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Întregirea preţului bunului adjudecat cu taxa de participare │ │ │
│la licitaţie depusa de adjudecator │231.31│225 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Încasarea în contul de disponibil deschis la unitãţile de │113 │225 │
│trezorerie a statului a sumelor obţinute din valorificarea │ │ │
│bunurilor supuse executãrii silite │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Acoperirea cheltuielilor de executare silitã din sumele │ │ │
│obţinute din valorificarea bunurilor supuse executãrii │700 │220.31│
│silite a debitorilor precum şi din taxa de participare la │ │ │
│licitaţie nerestituita, în condiţiile prevãzute de lege │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea la bugetul de stat, în termenul prevãzut de lege │232 │113 │
│a taxei pe valoare adãugatã încasatã │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea cu ordin de plata a sumelor încasate din │101 │113 │
│valorificarea bunurilor supuse executãrii silite şi │ │ │
│realizarea veniturilor bugetului de stat │531.31│501 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Stingerea creanţei bugetare a debitorului în limita sumelor │220.31│531.31│
│obţinute din valorificarea bunurilor supuse executãrii silite, │ │ │
│exclusiv taxa pe valoare adãugatã, pe baza procesului verbal de │ │ │
│adjudecare (în roşu) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea cu obligaţii de plata viitoare sau │231.31│% │
│restituirea, la cerere, a sumelor care exced creanţele │ │220.31│
│bugetare şi cheltuielile de executare silitã ale debitorului │ │113 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea altor creditori bugetari a sumelor obţinute din │ │ │
│valorificarea bunurilor supuse executãrii silite care │231 │113 │
│exced creanţele bugetare ale debitorului (creditorii bugetari │ │ │
│înregistreazã stingerea creanţelor bugetare şi încasarea │ │ │
│veniturilor bugetare respective) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele restituite contribuabililor, dupã acoperirea creanţei │ │ │
│bugetului de stat şi a obligaţiilor fata de alţi │231.31│113 │
│creditori bugetari. │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sume încasate de la alţi creditori bugetari, în urma │101 │220.31│
│valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite │531.31│501 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Conversia în acţiuni a unor creanţe ale bugetului de stat │03 │313 │
│în baza unor acte normative speciale şi stingerea creanţei │ │ │
│bugetului de stat (în roşu). │220.31│531.31│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Trecerea bunurilor imobile în proprietatea publica a │% │306 │
│statului şi stingerea creanţei bugetului de stat (în roşu) │011, │ │
│ │012 │ │
│ │013 │ │
│ │220.31│531.31│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Scutirea sau reducerea creanţelor bugetului de stat prin │220.31│531.31│
│acordarea înlesnirilor la plata, potrivit legii │ │ │
│Anularea creanţelor bugetului de stat în condiţiile prevãzute │ │ │
│de lege │ │ │
│Constatarea stãrii de insolvabilitate a debitorului │ │ │
│Prescripţia dreptului de a cere executarea silitã a creanţelor │ │ │
│bugetului de stat (în roşu) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Restituirea sumelor încasate în plus şi a celor reprezentând │ │ │
│taxa pe valoarea adãugatã, accize şi impozitul pe venitul global│ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele de rambursat pentru taxa pe valoarea adãugatã │501 │231.31│
│şi de restituit pentru accize şi impozitul pe venitul │231.31│101 │
│global │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele de restituit la cererea contribuabilului sau din │220.31│231.31│
│oficiu reprezentând venituri ale bugetului de stat achitate în │ │ │
│plus │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea sumelor de restituit cu alte impozite şi │231.31│220.31│
│taxe ale bugetului de stat, datorate potrivit legii şi │ │ │
│realizarea veniturilor bugetului de stat │531.31│501 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele restituite, la cererea contribuabililor sau din │231.31│101 │
│oficiu şi concomitent, diminuarea veniturilor │501 │531.31│
│bugetului de stat încasate │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele plãtite de la bugetul de stat, reprezentând │501 │231.31│
│dobânzi calculate pentru restituirea sau rambursarea cu │ │ │
│intirziere a sumelor cuvenite contribuabililor, potrivit │231.31│101 │
│legii │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ BUGETUL LOCAL │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ Înregistrarea veniturilor bugetului local │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea veniturilor bugetului local │220.32│531.32│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea majorãrii debitelor cu dobânzile şi │220.32│531.32│
│penalitãţile de întârziere │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea majorãrii creanţelor pe baza actelor de │220.32│531.32│
│control sau alte modalitãţi legale │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea în sarcina debitorului a cheltuielilor de │ │ │
│executare silitã avansate de creditorul bugetar │220.32│700 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ Stingerea creanţelor bugetare │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ │13 │220.32│
│Încasarea veniturilor bugetului local pe structura │102 │13 │
│clasificatiei veniturilor bugetelor locale prin casierie │ │ │
│sau unitãţile teritoriale ale trezoreriei statului │102 │220.32│
│ │531.32│500 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Bonificatia acordatã potrivit hotãrârii consiliului local │ │ │
│pentru plata cu anticipatie a unor impozite datorate │220.32│531.32│
│pentru întregul an. (în roşu) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea la cerere sau din oficiu, a creanţelor │220.32│220.32│
│bugetului local │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Încasarea taxelor asupra mijloacelor de transport marfa │13 │220.32│
│cu masa totalã maxima autorizata de peste 12 tone şi │111 │13 │
│crearea obligaţiei de virare la bugetul local şi bugetul │111 │220.32│
│judeţean │531.32│232 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea în cotele prevãzute de lege a sumelor încasate │232 │111 │
│reprezentând taxa asupra mijloacelor de transport marfa │ │ │
│cu masa totalã maxima autorizata de peste 12 tone │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Încasarea creanţelor bugetare prin poprire la terţ, │102 │220.32│
│inclusiv decontare bancarã, respectiv încasarea veniturilor │ │ │
│bugetului local pe structura clasificatiei │ │ │
│bugetare │531.32│500 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Taxa de participare la licitaţie depusa în cuantumul │13 │231.32│
│prevãzut de lege de ofertanţi, în cazul vânzãrii la │113 │13 │
│licitaţie a bunurilor supuse executãrii silite, la casierie │ │ │
│sau la unitãţile teritoriale de trezorerie a statului │113 │231.32│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Restituirea de cãtre organul de executare, în termenul │ │ │
│prevãzut de lege, a taxei de participare la licitaţie, │231.32│113 │
│ofertantiilor care nu au fost declaraţi adjudecati │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Valorificarea bunurilor, pe baza facturii fiscale de │ │ │
│executare silitã, inclusiv taxa pe valoare adãugatã │225 │ % │
│ │ │ │
│- cu sumele de încasat în contul creanţelor │ │531.32│
│ bugetare a debitorului. │ │ │
│- cu sumele de încasat în favoarea altor creditori │ │231 │
│ bugetari inclusiv a celor, pentru acoperirea cheltuielilor de │ │ │
│ executare silitã. │ │ │
│- cu sumele de restituit contribuabilului, dupã │ │ │
│ acoperirea obligaţiilor fata de creditorii │ │231.32│
│ bugetari. │ │ │
│- cu taxa pe valoarea adãugatã aferentã │ │232 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea în contul de cheltuieli bugetare, a contravalorii │ │ │
│cheltuielilor de executare silitã recuperate, a taxei de │ │ │
│participare la licitaţie a ofertanţilor care nu s-au │231.32│113 │
│prezentat la licitaţie, a celui care a refuzat încheierea │ │ │
│procesului verbal de adjudecare, precum şi a adjudecatorului │ │ │
│care nu a plãtit preţul în vederea efectuãrii cheltuielilor │ │ │
│prevãzute de lege │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Întregirea preţului bunului adjudecat cu taxa de participare │ │ │
│la licitaţie depusa de adjudecator │231.32│225 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Încasarea în contul deschis la unitãţile de trezorerie a │113 │225 │
│statului a sumelor obţinute din valorificarea bunurilor │ │ │
│supuse executãrii silite │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Acoperirea cheltuielilor de executare silitã din sumele │ │ │
│obţinute din valorificarea bunurilor sechestrate a │700 │220.32│
│debitorilor, precum şi din taxa de participare la licitaţie │ │ │
│nerestituita ofertanţilor, în condiţiile prevãzute de lege │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea la bugetul local, în termenul prevãzut de lege a │232 │113 │
│taxei pe valoare adãugatã încasatã │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea cu ordin de plata a sumelor încasate din │102 │113 │
│valorificarea bunurilor supuse executãrii silite şi realizarea │ │ │
│veniturilor bugetului local │531.32│500 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Stingerea creanţei bugetare a debitorului în limita sumelor │ │ │
│obţinute din valorificarea bunurilor supuse │220.32│531.32│
│executãrii silite, exclusiv taxa pe valoare adãugatã, pe baza │ │ │
│procesului verbal de adjudecare (în roşu) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea cu obligaţii de plata viitoare sau │231.32│% │
│restituirea, la cerere, a sumelor care exced creanţele │ │220.32│
│bugetului local şi a cheltuielilor de executare silitã a │ │ │
│debitorului │ │113 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea altor creditori bugetari a sumelor obţinute din │ │ │
│valorificarea bunurilor supuse executãrii silite care │231 │113 │
│exced creanţele bugetului local ale debitorului (creditorii │ │ │
│bugetari înregistreazã stingerea creanţelor │ │ │
│bugetare şi încasarea veniturilor bugetare respective) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele restituite contribuabilului, dupã acoperirea creanţei │ │ │
│bugetului local şi a obligaţiilor fata de │231.32│113 │
│creditori bugetari. │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sume încasate de la alţi creditori bugetari, în urma │102 │220.32│
│valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite │531.32│500 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Conversia în acţiuni a unor sume datorate bugetului │03 │313 │
│local în baza unor acte normative speciale şi stingerea creanţei│ │ │
│bugetare (în roşu) │220.32│531 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Trecerea bunurilor imobile în proprietatea publica a │% │ │
│unitãţilor administrativ teritoriale şi stingerea creanţei │011, │308 │
│bugetului local (în roşu) │012 │ │
│ │013 │ │
│ │220.32│531.32│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Scutirea sau reducerea creanţelor bugetului local prin │220.32│531.32│
│acordarea înlesnirilor la plata, potrivit legii │ │ │
│Anularea creanţelor bugetului local în condiţiile prevãzute de │ │ │
│lege │ │ │
│Constatarea stãrii de insolvabilitate a debitorului │ │ │
│Prescripţia dreptului de a cere executarea silitã a creanţelor │ │ │
│bugetului local (în roşu) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ Restituirea sumelor încasate în plus │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele de restituit la cererea contribuabilului sau din oficiu │ │ │
│reprezentând venituri ale bugetului local │220.32│231.32│
│achitate în plus │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea sumelor de restituit cu alte impozite şi │231.31│220.32│
│taxe ale bugetului local datorate potrivit legii │531.32│500 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele restituite la cererea contribuabilului sau din │231.32│102 │
│oficiu │ │ │
│şi concomitent, diminuarea veniturilor bugetului local │500 │531.32│
│încasate │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele de plãtit de la bugetul local reprezentând │500 │231.32│
│dobânzi calculate pentru restituirea sau rambursarea cu │ │ │
│intirziere a sumelor cuvenite debitorilor potrivit legii │231.32│102 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ Înregistrarea veniturilor bugetului asigurãrilor │ │ │
│ sociale de stat │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea veniturilor bugetului asigurãrilor sociale │220.33│531.33│
│de stat │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea majorãrii debitelor cu dobânzile şi │220.33│531.33│
│penalitãţile de intirziere │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea majorãrii creanţelor bugetului asigurãrilor │220.33│531.31│
│sociale de stat pe baza actelor de control sau a altor │ │ │
│modalitãţi legale │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea în sarcina debitorului a cheltuielilor de │ │ │
│executare silitã, avansate de creditorul bugetar din │220.33│700 │
│contul de cheltuieli bugetare al bugetului asigurãrilor sociale │ │ │
│de stat │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ Stingerea creanţelor bugetare │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Încasarea veniturilor bugetului pe structura clasificatiei │13 │220.33│
│veniturilor bugetului asigurãrilor sociale de stat prin │ │ │
│casierie sau unitãţile teritoriale de trezorerie a statului │103 │13 │
│ │103 │220.33│
│ │531.33│504 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea la cerere sau din oficiu, a creanţelor │220.33│220.33│
│bugetului asigurãrilor sociale de stat │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Încasarea veniturilor bugetare prin poprire la terţ, │103 │220.33│
│inclusiv decontare bancarã, respectiv realizarea veniturilor │ │ │
│bugetului asigurãrilor sociale de stat pe structura │ │ │
│clasificatiei bugetare │531.33│504 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Taxa de participare la licitaţie depusa în cuantumul │13 │231.33│
│prevãzut de lege de ofertanţi, în cazul vânzãrii la │113 │13 │
│licitaţie a bunurilor supuse executãrii silite, la casierie sau │ │ │
│unitãţile teritoriale de trezorerie a statului │113 │231.33│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Restituirea de cãtre organul de executare, în termenul │ │ │
│prevãzut de lege, a taxei de participare la licitaţie, │231.33│113 │
│ofertanţilor care nu au fost declaraţi adjudecati │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Valorificarea bunurilor, pe baza facturii fiscale de │ │ │
│executare silitã, inclusiv taxa pe valoare adãugatã │225 │% │
│ │ │ │
│- cu sumele de încasat în contul creanţelor │ │531.33│
│ bugetare a debitorului. │ │ │
│- cu sumele de încasat în favoarea altor │ │231 │
│ creditori bugetari, inclusiv a celor pentru acoperirea │ │ │
│ cheltuielilor de executare silitã. │ │ │
│- cu sumele de restituit contribuabililor, dupã │ │ │
│ acoperirea obligaţiilor fata de creditorii │ │231.33│
│ bugetari. │ │ │
│- cu taxa pe valoarea adãugatã aferentã. │ │232 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea în contul de cheltuieli bugetare a contravalorii │ │ │
│cheltuielilor de executare silitã recuperate, a taxei de │ │ │
│participare la licitaţie a ofertanţilor care nu s-au │231.33│113 │
│prezentat la licitaţie, a celui care a refuzat încheierea │ │ │
│procesului verbal de adjudecare, precum şi │ │ │
│adjudecatorului care nu a plãtit preţul în vederea │ │ │
│efectuãrii cheltuielilor prevãzute de lege │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Întregirea preţului bunului adjudecat cu taxa de │ │ │
│participare la licitaţie depusa de adjudecator │231.33│225 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Încasarea în contul de disponibil deschis la unitãţile de │113 │225 │
│trezorerie a statului a sumelor obţinute din valorificarea │ │ │
│bunurilor supuse executãrii silite │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Acoperirea cheltuielilor de executare silitã din sumele │ │ │
│obţinute din valorificarea bunurilor supuse executãrii │700 │220.33│
│silite a debitorilor precum şi din taxa de participare la │ │ │
│licitaţie nerestituita, în condiţiile prevãzute de lege │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea la bugetul de stat, în termenul prevãzut de lege │232 │113 │
│a taxei pe valoarea adãugatã încasatã │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea cu ordin de plata a sumelor încasate din │103 │113 │
│valorificarea bunurilor supuse executãrii silite şi realizarea │ │ │
│veniturilor bugetului asigurãrilor sociale de stat │531.33│504 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Stingerea creanţei bugetare a debitorului în limita │ │ │
│sumelor obţinute din valorificarea bunurilor supuse │220.33│531.33│
│executãrii silite, exclusiv taxa pe valoare adãugatã, pe │ │ │
│baza procesului verbal de adjudecare (în roşu) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea cu obligaţii de plata viitoare sau │231.31│% │
│restituirea, la cerere, a sumelor care exced creanţele │ │220.31│
│bugetului asigurãrilor sociale de stat şi a cheltuielilor │ │ │
│de executare silitã a debitorului │ │113 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea altor creditori bugetari a sumelor obţinute din │ │ │
│valorificarea bunurilor supuse executãrii silite care │231 │113 │
│exced creanţele bugetului asigurãrilor sociale de stat ale │ │ │
│debitorului (creditorii bugetari înregistreazã stingerea │ │ │
│creanţelor bugetare şi încasarea veniturilor bugetare │ │ │
│respective) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele restituite contribuabililor, dupã acoperirea │ │ │
│creanţei bugetului asigurãrilor sociale de stat şi a │231.33│113 │
│obligaţiilor fata de alţi creditori bugetari │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sume încasate de la alţi creditori bugetari, în urma │103 │220.33│
│valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite │ │ │
│ │531.33│504 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Conversia în acţiuni a unor sume datorate bugetului │03 │313 │
│asigurãrilor sociale de stat în baza unor acte normative │ │ │
│speciale şi stingerea creanţei bugetare (în roşu) │220.33│531.33│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Trecerea bunurilor imobile în proprietatea publica a │% │ │
│statului şi stingerea creanţei bugetului asigurãrilor │011, │306 │
│sociale de stat (în roşu) │012 │ │
│ │013 │ │
│ │220.33│531.33│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Scutirea sau reducerea creanţelor bugetului asigurãrilor │220.33│531.33│
│sociale de stat prin acordarea înlesnirilor la plata, potrivit │ │ │
│legii │ │ │
│Anularea creanţelor bugetului asigurãrilor sociale de stat în │ │ │
│condiţiile prevãzute de lege │ │ │
│Constatarea stãrii de insolvabilitate a debitorului │ │ │
│Prescripţia dreptului de a cere executarea silitã a creanţelor │ │ │
│bugetului asigurãrilor sociale de stat (în roşu) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ Restituirea sumelor încasate în plus │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele de restituit, la cererea contribuabilului sau din oficiu │ │ │
│reprezentând venituri ale bugetului asigurãrilor │220.33│231.33│
│sociale de stat achitate în plus │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea sumelor de restituit cu contribuţii ale │231.33│220.33│
│bugetului asigurãrilor sociale de stat │ │ │
│ │531.33│504 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele restituite la cererea contribuabilului sau din │231.33│103 │
│oficiu şi diminuarea veniturilor bugetului asigurãrilor │ │ │
│sociale de stat încasate │504 │531.33│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea sumelor din contribuţii ale bugetului │231.33│220.33│
│asigurãrilor sociale de stat, achitate în plus │531.33│504 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele de plãtit de la bugetul asigurãrilor sociale de │504 │231.33│
│stat reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea sau │ │ │
│rambursarea cu intirziere a sumelor cuvenite │231.33│103 │
│contribuabililor potrivit legii │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ BUGETUL ASIGURĂRILOR PENTRU ŞOMAJ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ Încasarea veniturilor bugetului asigurãrilor pentru şomaj │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea veniturilor bugetului asigurãrilor pentru │220.34│531.34│
│şomaj │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea majorãrii debitelor cu dobânzile şi │220.34│531.34│
│penalitãţile de întârziere │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea majorãrii creanţelor bugetare pe baza │220.34│531.34│
│actelor de control sau a altor modalitãţi legale │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea în sarcina debitorului a cheltuielilor de │ │ │
│executare silitã, avansate de creditorul bugetar │220.34│116 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ Stingerea creanţelor bugetare │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Încasarea veniturilor bugetului pe strucura clasificatiei │13 │220.34│
│veniturilor bugetului asigurãrilor pentru şomaj prin casierie │ │ │
│sau unitãţile teritoriale de trezorerie a statului │116 │13 │
│ │116 │220.34│
│ │531.34│336 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea la cerere sau din oficiu a creanţelor │220.34│220.34│
│bugetului asigurãrilor pentru şomaj pe structura clasificatiei │ │ │
│bugetare │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Încasarea creanţelor bugetare prin poprire la terţ, │116 │220.34│
│inclusiv decontare bancarã, respectiv realizarea veniturilor │ │ │
│bugetului asigurãrilor pentru şomaj pe │531.34│336 │
│structura clasificatiei bugetare │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Taxa de participare la licitaţie depusa în cuantumul │13 │231.34│
│prevãzut de lege de ofertanţi, în cazul vânzãrii la │113 │13 │
│licitaţie a bunurilor supuse executãrii silite, la casierie sau │ │ │
│unitãţile teritoriale de trezorerie a statului │113 │231.34│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Restituirea de cãtre organul de executare, în termenul prevãzut │ │ │
│de lege, a taxei de participare la licitaţie, │231.34│113 │
│ofertanţilor care nu au fost declaraţi adjudecati │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Valorificarea bunurilor, pe baza facturii fiscale de │ │ │
│executare silitã, inclusiv taxa pe valoare adãugatã │225 │% │
│ │ │ │
│- cu sumele de încasat în contul creanţelor │ │531.34│
│ bugetare a debitorului. │ │ │
│- cu sumele de încasat în favoarea altor │ │231 │
│ creditori bugetari, inclusiv a celor pentru acoperirea │ │ │
│ cheltuielilor de executare silitã. │ │ │
│- cu sumele de restituit contribuabililor, dupã │ │ │
│ acoperirea obligaţiilor fata de creditorii │ │231.34│
│ bugetari. │ │ │
│- cu taxa pe valoarea adãugatã aferentã. │ │232 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea în contul de cheltuieli bugetare, a contravalorii │ │ │
│cheltuielilor de executare silitã recuperate, a taxei de │ │ │
│participare la licitaţie a ofertanţilor care nu s-au │231.34│113 │
│prezentat la licitaţie, a celui care a refuzat încheierea │ │ │
│procesului verbal de adjudecare, precum şi │ │ │
│adjudecatorului care nu a plãtit preţul în vederea │ │ │
│efectuãrii cheltuielilor prevãzute de lege │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Întregirea preţului bunului adjudecat cu taxa de │ │ │
│participare la licitaţie depusa de adjudecator │231.34│225 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Încasarea în contul de disponibil deschis la unitãţile de │113 │225 │
│trezorerie a statului a sumelor obţinute din valorificarea │ │ │
│bunurilor supuse executãrii silite │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Acoperirea cheltuielilor de executare silitã din sumele │ │ │
│obţinute din valorificarea bunurilor supuse executãrii │116 │220.34│
│silite a debitorilor precum şi din taxa de participare la │ │ │
│licitaţie nerestituita, în condiţiile prevãzute de lege │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea la bugetul de stat, în termenul prevãzut de lege │232 │113 │
│a taxei pe valoarea adãugatã încasatã │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea cu ordin de plata a sumelor încasate din │116 │113 │
│valorificarea bunurilor supuse executãrii silite şi │ │ │
│realizarea veniturilor bugetului asigurãrilor pentru │531.34│336 │
│şomaj │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Stingerea creanţei bugetare a debitorului în limita sumelor │220.34│531.34│
│obţinute din valorificarea bunurilor supuse executãrii silite, │ │ │
│exclusiv taxa pe valoare adãugatã, pe baza procesului verbal │ │ │
│de adjudecare (în roşu) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea cu obligaţii de plata viitoare sau │231.34│% │
│restituirea, la cerere, a sumelor care exced creanţele │ │220.34│
│bugetului asigurãrilor pentru şomaj şi a cheltuielilor de │ │ │
│executare silitã a debitorului │ │113 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea altor creditori bugetari a sumelor obţinute din │ │ │
│valorificarea bunurilor supuse executãrii silite care │231 │113 │
│exced creanţele bugetului asigurãrilor pentru şomaj ale │ │ │
│debitorului (creditorii bugetari înregistreazã stingerea │ │ │
│creanţelor bugetare şi încasarea veniturilor bugetare │ │ │
│respective) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele restituite contribuabilului, dupã acoperirea │ │ │
│creanţei bugetului asigurãrilor pentru şomaj şi a │231.34│113 │
│obligaţiilor fata de alţi creditori bugetari │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sume încasate de la alţi creditori bugetari, în urma │116 │220.34│
│valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite │ │ │
│ │531.34│336 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Conversia în acţiuni a unor creanţe ale bugetului │03 │313 │
│asigurãrilor pentru şomaj în baza unor acte normative speciale │ │ │
│şi stingerea creanţei bugetare (în roşu) │ │ │
│ │220.34│531.34│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Trecerea bunurilor imobile în proprietatea publica a │011, │306 │
│statului şi stingerea creanţei bugetului asigurãrilor │012 │ │
│pentru şomaj (în roşu) │013 │ │
│ │220.34│531.34│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Scutirea sau reducerea creanţelor bugetului asigurãrilor │220.34│531.34│
│pentru şomaj prin acordarea înlesnirilor la plata, potrivit │ │ │
│legii │ │ │
│Anularea creanţelor bugetului asigurãrilor pentru şomaj în │ │ │
│condiţiile prevãzute de lege │ │ │
│Constatarea stãrii de insolvabilitate a debitorului │ │ │
│Prescripţia dreptului de a cere executarea silitã a creanţelor │ │ │
│bugetului asigurãrilor pentru şomaj (în roşu) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ Restituirea sumelor încasate în plus │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele de restituit, la cererea contribuabilului sau din │ │ │
│oficiu reprezentând veniturile bugetului asigurãrilor │220.34│231.34│
│pentru şomaj achitate în plus │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele restituite la cererea contribuabilului sau din │231.34│116 │
│oficiu │ │ │
│şi diminuarea veniturilor încasate │336 │531.34│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea sumelor din contribuţii ale bugetului │231.34│220.34│
│asigurãri pentru şomaj achitate în plus, potrivit legii │531.34│336 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele de plãtit de la bugetul fondului asigurãrilor │336 │231.34│
│pentru şomaj, reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea │ │ │
│sau rambursarea cu întârziere a sumelor │231.34│116 │
│cuvenite contribuabilului potrivit legii │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ BUGETUL FONDULUI NAŢIONAL UNIC DE │ │ │
│ ASIGURĂRI SOCIALE DE SĂNĂTATE │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ Încasarea veniturilor bugetului fondului │ │ │
│ asigurãrilor sociale de sãnãtate │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea veniturilor bugetului fondului │220.35│531.35│
│naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea majorãrii debitului cu dobânzile şi │220.35│531.35│
│penalitãţile de întârziere │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Înregistrarea majorãrii creanţei pe baza actelor de control │220.35│531.35│
│sau de alte modalitãţi legale │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ Stingerea creanţelor bugetare │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Încasarea veniturilor bugetului pe structura clasificatiei │13 │220.35│
│veniturilor bugetului fondului naţional unic de asigurãri │ │ │
│sociale de sãnãtate prin casierie sau unitãţile teritoriale │179 │13 │
│de trezorerie a statului │179 │220.35│
│ │531.35│379 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea la cerere sau din oficiu a creanţelor bugetului │220.35│220.35│
│fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Încasarea veniturilor bugetare prin poprire la terţ inclusiv, │179 │220.35│
│decontare bancarã, respectiv realizarea veniturilor bugetului │ │ │
│fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate pe │531.35│379 │
│structura clasificatiei bugetului fondului naţional unic de │ │ │
│asigurãri sociale de sãnãtate │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Taxa de participare la licitaţie depusa în cuamtumul prevãzut │13 │231.35│
│de lege de ofertanţi, în cazul vânzãrii la licitaţie a bunurilor│113 │13 │
│supuse executãrii silite, la casierie sau unitãţile teritoriale │ │ │
│de trezorerie a statului │113 │231.35│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Restituirea de cãtre organul de executare, în termenul prevãzut │ │ │
│de lege, a taxei de participare la licitaţie, ofertanţilor care │231.35│113 │
│nu au fost declaraţi adjudecati. │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Valorificarea bunurilor, pe baza facturii fiscale de │225 │% │
│executare silitã, inclusiv taxa pe valoare adãugatã │ │ │
│ │ │ │
│- cu sumele de încasat în contul creanţelor │ │531.35│
│ bugetare a debitorului. │ │ │
│- cu sumele de încasat în favoarea altor │ │231 │
│ creditori bugetari, inclusiv a celor pentru acoperirea │ │ │
│ cheltuielilor de executare silitã. │ │ │
│- cu sumele de restituit contribuabililor, dupã │ │ │
│ acoperirea obligaţiilor fata de creditorii │ │231.35│
│ bugetari. │ │ │
│- cu taxa pe valoare adãugatã aferentã. │ │232 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea în contul de cheltuieli bugetare, a contravalorii │ │ │
│cheltuielilor de executare silitã recuperate, a taxei de │ │ │
│participare la licitaţie a ofertanţilor care nu s-au │231.35│113 │
│prezentat la licitaţie, a celui care a refuzat încheierea │ │ │
│procesului verbal de adjudecare, precum şi adjudecatorului care │ │ │
│nu a plãtit preţul în vederea efectuãrii cheltuielilor prevãzute│ │ │
│de lege │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Întregirea preţului bunului adjudecat cu taxa de participare la │ │ │
│licitaţie depusa de adjudecator │231.35│225 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Încasarea în contul de disponibil deschis la unitãţile de │113 │225 │
│trezorerie a statului a sumelor obţinute din valorificarea │ │ │
│bunurilor supuse executãrii silite │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Acoperirea cheltuielilor de executare silitã din sumele │ │ │
│obţinute din valorificarea bunurilor supuse executãrii │179 │220.35│
│silite a debitorilor precum şi din taxa de participare la │ │ │
│licitaţie nerestituita, în condiţiile prevãzute de lege │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea la bugetul de stat, în termenul prevãzut de lege │232 │113 │
│a taxei pe valoarea adãugatã încasatã │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea cu ordin de plata a sumelor încasate din │179 │113 │
│valorificarea bunurilor supuse executãrii silite şi realizarea │ │ │
│veniturilor bugetului fondului naţional unic de asigurãri │531.35│379 │
│sociale de sãnãtate │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Stingerea creanţei bugetare a debitorului în limita sumelor │ │ │
│obţinute din valorificarea bunurilor supuse │220.35│531.35│
│executãrii silite, exclusiv taxa pe valoarea adãugatã, pe │ │ │
│baza procesului verbal de adjudecare (în roşu) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea cu obligaţii de plata viitoare sau │231.35│% │
│restituirea, la cerere, a sumelor care exced creanţele │ │220.35│
│bugetului fondului naţional unic de asigurãri sociale │ │ │
│de sãnãtate şi a cheltuielilor de executare silitã a │ │113 │
│debitorului │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Virarea altor creditori bugetari a sumelor obţinute din │ │ │
│valorificarea bunurilor supuse executãrii silite care │231 │113 │
│exced creanţele bugetului fondului naţional unic de asigurãri │ │ │
│sociale de sãnãtate ale debitorului (creditorii bugetari │ │ │
│înregistreazã stingerea creanţelor bugetare şi încasarea │ │ │
│veniturilor bugetare respective) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele restituite contribuabililor, dupã acoperirea creanţei │ │ │
│bugetului asigurãrilor sociale de sãnãtate şi a │231.35│113 │
│obligaţiilor fata de alţi creditori bugetari │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sume încasate de la alţi creditori bugetari, în urma │179 │220.35│
│valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite │ │ │
│ │531.35│379 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Conversia în acţiuni a creanţelor bugetului asigurãrilor │03 │313 │
│pentru sãnãtate în baza unor acte normative speciale şi │ │ │
│stingerea creanţei bugetare (în roşu) │220.35│531.35│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Trecerea bunurilor imobile în proprietatea publica a │% │ │
│statului şi stingerea creanţei bugetului asigurãrilor │011, │306 │
│sociale de sãnãtate (în roşu) │012 │ │
│ │013 │ │
│ │220.35│531.35│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Scutirea sau reducerea creanţelor bugetului asigurãrilor │220.35│531.35│
│pentru sãnãtate prin acordarea înlesnirilor la plata, potrivit │ │ │
│legii │ │ │
│Anularea creanţelor bugetului asigurãrilor pentru sãnãtate în │ │ │
│condiţiile prevãzute de lege │ │ │
│Constatarea stãrii de insolvabilitate a debitorului │ │ │
│Prescripţia dreptului de a cere executarea silitã a creanţelor │ │ │
│bugetului asigurãrilor pentru sãnãtate (în roşu) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│ Restituirea sumelor încasate în plus │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele de restituit la cererea contribuabililor sau din │ │ │
│oficiu reprezentând veniturile bugetului fondului │220.35│231.35│
│naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate achitate în │ │ │
│plus │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele restituite la cererea contribuabililor sau din │231.35│179 │
│oficiu şi diminuarea veniturilor încasate │ │ │
│ │379 │531.35│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Sumele de plãtit de la bugetul fondului naţional │379 │231.35│
│unic de asigurãri sociale de sãnãtate, reprezentând dobânzi │ │ │
│calculate pentru restituirea sau rambursarea cu │231.35│179 │
│întârziere a sumelor cuvenite contribuabililor potrivit │ │ │
│legii │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┤
│Compensarea sumelor din contribuţii ale bugetului │231.35│220.35│
│fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate │531.35│379 │
│achitate în plus, potrivit legii │ │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────┴──────┘



-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016