Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 14 iulie 2005  privind modul de decontare a cheltuielilor pentru receptionarea, depozitarea si pastrarea graului din recolta anului 2005    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 14 iulie 2005 privind modul de decontare a cheltuielilor pentru receptionarea, depozitarea si pastrarea graului din recolta anului 2005

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 711 din 5 august 2005

ART. 1
Recepţionarea, depozitarea şi pãstrarea grâului din producţia anului 2005 se fac în spaţii specializate pentru depozitarea cerealelor.
ART. 2
Sunt considerate spaţii specializate pentru depozitarea grâului spaţiile proprii sau ale unitãţilor de depozitare care au ca obiect de activitate depozitarea şi pãstrarea cerealelor sau morãritul şi/sau panificaţia şi sunt dotate corespunzãtor pentru preluarea, stocarea şi livrarea cerealelor.
ART. 3
(1) Beneficiazã de acoperirea parţialã a cheltuielilor pentru recepţionarea, depozitarea şi pãstrarea grâului urmãtoarele categorii:
a) producãtorii agricoli individuali înregistraţi în Registrul agricol;
b) asociaţiile agricole familiale, asociaţiile de producãtori agricoli, grupurile de producãtori şi cooperativele agricole, constituite conform legislaţiei în vigoare;
c) societãţile agricole private, respectiv asociaţiile agricole cu personalitate juridicã, constituite conform legislaţiei în vigoare;
d) societãţile comerciale cu capital privat constituite conform legislaţiei în vigoare;
e) arendaşii şi/sau concesionarii care au încheiat contracte de arendare şi/sau de concesionare în condiţiile prevãzute de legislaţia în vigoare;
f) arendatorii şi/sau concedenţii care primesc arenda în naturã, respectiv grâu;
g) asociaţii în participaţiune şi alte forme asociative;
h) institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare şi învãţãmânt cu profil agricol, unitãţile de cult, precum şi alte unitãţi administrativ-teritoriale.
(2) Calitatea de beneficiar al prevederilor prezentei hotãrâri se dovedeşte prin documente specifice fiecãrei categorii prevãzute la alin. (1), care se prezintã la unitatea de depozitare, odatã cu predarea şi recepţia mãrfii, pe baza cãrora se încheie contracte de prestãri de servicii în vederea decontãrii sprijinului financiar al statului, şi anume:
a) copie de pe documentul de identitate al persoanei fizice sau copie de pe certificatul de înregistrare, în cazul persoanelor juridice;
b) dovada înregistrãrii în Registrul agricol de la consiliul local pe a cãrui razã teritorialã se aflã terenul agricol, conform legislaţiei în vigoare;
c) copie de pe contractul de arendã, concesionare sau participaţiune, dupã caz;
d) declaraţie pe propria rãspundere cã grâul depozitat este obţinut din recolta anului 2005.
(3) Încadrarea în cantitatea atribuitã judeţului se urmãreşte de sucursalele judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã şi se realizeazã pe criteriul "primul venit, primul servit", pânã la acoperirea cotei cantitative repartizate.
ART. 4
(1) Negocierea tarifelor de prestare de servicii privind recepţionarea, depozitarea şi pãstrarea, în lei/tonã/lunã, se va face de cãtre Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale prin Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã, denumitã în continuare Agenţia, cu societãţile comerciale şi agricole care deţin spaţiile de depozitare specializate, prevãzute la art. 2. Procedura de atribuire a contractelor va respecta principiul liberei concurenţe, transparenţei, tratamentului egal şi utilizãrii eficiente a fondurilor publice.
(2) Tariful negociat nu va depãşi echivalentul în lei a 2,5 euro/tonã, inclusiv TVA, pentru prima lunã, care include cheltuielile pentru recepţionare, depozitare şi pãstrare, iar pentru lunile urmãtoare nu va depãşi echivalentul în lei a 1,25 euro/tonã, inclusiv TVA, reprezentând cheltuielile pentru depozitare şi pãstrare.
(3) Rezultatele negocierilor tarifelor de recepţionare, depozitare şi pãstrare se materializeazã în contracte de prestãri de servicii încheiate între Agenţie şi unitãţile de depozitare.
(4) În cazul în care în structura tarifului de recepţionare, depozitare şi pãstrare intervin modificãri substanţiale ale unor elemente de cost care fac ca tariful iniţial sã nu mai acopere costurile, tarifele pot fi renegociate pânã la nivelul precizat în art. 3 din hotãrâre.
ART. 5
Pentru beneficiarii prevãzuţi la alin. (1) al art. 3 se asigurã decontarea cheltuielilor de recepţionare, depozitare şi pãstrare a cantitãţii de grâu din recolta anului 2005 pentru o perioadã de maximum 6 luni, dar nu mai târziu de data de 31 ianuarie 2006 inclusiv, astfel:
a) prima lunã - tariful integral negociat pentru recepţionare, depozitare şi pãstrare;
b) lunile a 2-a şi a 3-a - tariful integral negociat pentru depozitare şi pãstrare;
c) luna a 4-a - 60% din tariful negociat pentru depozitare şi pãstrare;
d) luna a 5-a - 40% din tariful negociat pentru depozitare şi pãstrare;
e) luna a 6-a - 20% din tariful negociat pentru depozitare şi pãstrare.
ART. 6
Decontarea cheltuielilor de recepţionare, depozitare şi pãstrare a grâului din recolta anului 2005 se face pe baza deconturilor justificative care au fost întocmite lunar, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, şi pe baza contractelor de prestãri de servicii încheiate între unitãţile de depozitare şi beneficiarii prevãzuţi la alin. (1) al art. 3.
ART. 7
(1) Deconturile justificative întocmite conform anexei nr. 1 de cãtre societãţile comerciale şi agricole care deţin spaţii de depozitare specializate se depun spre verificare şi aprobare la sucursalele judeţene ale Agenţiei pânã la data de 10 a lunii curente, pentru luna precedentã.
(2) Sucursalele judeţene ale Agenţiei verificã şi aprobã deconturile întocmite de societãţile comerciale sau agricole şi le transmit spre aprobare şi decontare Agenţiei.
(3) Dupã aprobarea deconturilor Agenţia întocmeşte situaţia centralizatoare privind deconturile justificative aprobate, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2.
(4) Agenţia, pe baza situaţiei centralizatoare privind deconturile justificative aprobate, întocmeşte Centralizatorul sumelor aprobate privind cheltuielile de recepţionare, depozitare şi pãstrare a grâului din recolta anului 2005, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3, şi îl transmite Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale pânã la data de 25 a lunii curente, pentru luna precedentã.
ART. 8
(1) Cererea pentru deschiderea creditelor bugetare va fi înaintatã Ministerului Finanţelor Publice de cãtre Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, însoţitã de Situaţia privind decontarea cheltuielilor pentru recepţionarea, depozitarea şi pãstrarea grâului din recolta anului 2005, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4.
(2) Dupã aprobarea de cãtre Ministerul Finanţelor Publice a cererii pentru deschiderea creditelor bugetare Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale alimenteazã contul Agenţiei, care în baza deconturilor justificative privind decontarea cheltuielilor pentru recepţionarea, depozitarea şi pãstrarea grâului din recolta anului 2005 şi efectueazã plãţile cãtre unitãţile de depozitare.
ART. 9
Unitãţile de depozitare au obligaţia de a ţine o evidenţã distinctã a clienţilor şi a cheltuielilor care se deconteazã de la bugetul de stat şi rãspund conform legilor în vigoare de realitatea şi corectitudinea datelor înscrise în deconturile justificative.
ART. 10
Agenţia are obligaţia de a verifica permanent stocurile de grâu depozitate, pentru care se solicitã alocaţii de la bugetul de stat, precum şi de a verifica şi de a aviza deconturile justificative prezentate de beneficiarii de alocaţii.
ART. 11
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
-------
la normele metodologice
------------------------


┌──────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┐
│ Societatea Comercialã/Agricolã │ Verificat şi aprobat │
├──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
│● Denumirea ................. │ Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru │
│ │ Agriculturã, Industrie │
│● Adresa/sediul ............ │ Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã │
│● Numãrul contului, societatea │ │
│ bancarã .................... │ Director general │
│ │ Sucursala judeţeanã │
└──────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────┘



DECONT JUSTIFICATIV
privind decontarea cheltuielilor pentru recepţionarea,
depozitarea şi pãstrarea grâului din recolta anului 2005,
conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 810/2005 , în perioada ......


┌───┬───────────────┬──────────────────┬───────────────┬───────────┬───────────┐
│ │Tipul spaţiului│Cantitatea de grâu│Numãrul de zile│Tariful de │ Suma de │
│Nr.│ de depozitare │ depozitatã │ de depozitare │depozitare │acordat de │
│crt│ │ - tone - │ │ negociat │la bugetul │
│ │ │ │ │lei/tonã/zi│ de stat │
│ │ │ │ │ │- mii lei -│
├───┼───────────────┼──────────────────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5=(2x3x4) │
├───┼───────────────┼──────────────────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Siloz │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼──────────────────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Total siloz │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼──────────────────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Magazie │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼──────────────────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Total magazie │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼──────────────────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│ │TOTAL GENERAL: │ │ │ │ │
└───┴───────────────┴──────────────────┴───────────────┴───────────┴───────────┘

Manager general,
...................



ANEXA 2
--------
la normele metodologice
------------------------

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ,
INDUSTRIE ALIMENTARĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE PRIVIND DECONTURILE JUSTIFICATIVE
pentru decontarea cheltuielilor pentru recepţionarea,
depozitarea şi pãstrarea grâului din recolta anului 2005,
conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 810/2005 , în perioada .......


┌───┬──────────────────┬──────────┬───────────┬────────┬───────────┬───────────┐
│ │Judetul/Societatea│ Tipul │Cantitatea │Numãrul │Tariful de │ Suma de │
│Nr.│ comerciala/ │spaţiului │de grâu │de zile │depozitare │acordat de │
│crt│ agricola │ de depo- │depozitatã │de depo-│ negociat │la bugetul │
│ │ │ zitare │- tone - │zitare │lei/tonã/zi│ de stat │
│ │ │ │ │ │ │- mii lei -│
├───┼──────────────────┼──────────┼───────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6=(3x4x5) │
├───┼──────────────────┼──────────┼───────────┼────────┼───────────┼───────────┤
├───┼──────────────────┼──────────┼───────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ │ TOTAL: │ │ │ │ │ │
└───┴──────────────────┴──────────┴───────────┴────────┴───────────┴───────────┘


Director general,
...................



ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------


AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ,
INDUSTRIE ALIMENTARĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ

CENTRALIZATORUL
sumelor privind decontarea cheltuielilor pentru
recepţionarea, depozitarea şi pãstrarea grâului din recolta anului 2005,
conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 810/2005 , în perioada ...

┌───┬───────┬──────────┬──────────┬───────────────┬────────────────┬───────────┐
│ │Judeţul│Cantitatea│ Numãrul │ Tariful │ Suma de acordat│ Suma │
│ │ │de grâu │de zile de│de depozitare │ de la bugetul │ acordatã │
│Nr.│ │depozitatã│depozitare│ negociat │ de stat │ anterior │
│crt│ │- tone - │ │- lei/tonã/zi -│ - mii lei - │- mii lei -│
├───┼───────┼──────────┼──────────┼───────────────┼────────────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5=(2x3x4) │ 6 │
├───┼───────┼──────────┼──────────┼───────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │ ... │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼──────────┼──────────┼───────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │ ... │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼──────────┼──────────┼───────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │ │ │
└───┴───────┴──────────┴──────────┴───────────────┴────────────────┴───────────┘

Director general,
....................



ANEXA 4
-------
la normele metodologice
-----------------------


MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Se aprobã,
Ordonator principal de credite,
..................................

Direcţia buget finanţe

SITUAŢIA
privind decontarea cheltuielilor pentru
recepţionarea, depozitarea şi pãstrarea grâului
din recolta anului 2005, conform
<>Hotãrârii Guvernului nr. 810/2005 , în perioada ...

┌───┬───────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┬────────────┐
│ │ │ Suma ce se solicitã │Suma acordatã anterior│ TOTAL │
│Nr │ Judeţul │de la bugetul de stat │ - mii lei - │- mii lei - │
│crt│ │ - mii lei - │ │ │
├───┼───────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4=(2+3) │
├───┼───────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
│ │ ... │ │ │ │
├───┼───────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
│ │ ... │ │ │ │
├───┼───────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │
└───┴───────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┴────────────┘

Director,
...................


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016