Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 14 februarie 2002  privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii sumelor reprezentand reducerea pretului de cumparare a semintelor certificate folosite in campania agricola din primavara anului 2002    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 14 februarie 2002 privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii sumelor reprezentand reducerea pretului de cumparare a semintelor certificate folosite in campania agricola din primavara anului 2002

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 139 din 22 februarie 2002
ART. 1
În sensul prezentelor norme metodologice, beneficiarii reducerii preţului de cumpãrare al seminţelor certificate folosite în campania agricolã din primavara anului 2002 sunt societãţile comerciale cu profil agricol, societãţile agricole, asociaţiile agricole fãrã personalitate juridicã, producãtorii agricoli individuali, precum şi alţi proprietari şi deţinãtori legali de terenuri agricole.
ART. 2
(1) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin direcţiile fitosanitare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, atesta efectuarea tratamentului seminţelor, dupã caz.
(2) Preţul cu ridicatã luat în calculul reducerii de preţ este preţul pentru samanta ambalata, care cuprinde valoarea tratamentului cu insectofungicide şi/sau fungicide specifice, dupã caz, şi este preţul loco depozit furnizor, exclusiv ambalajul şi taxa pe valoarea adãugatã.
ART. 3
Valoarea seminţelor certificate, exclusiv reducerea preţului, se achitã şi prin schimb cu produse agricole destinate consumului uman, animal sau industrializarii, cu acordul furnizorului de seminţe, în echivalenta valoricã, la preţuri negociate.
ART. 4
Furnizorii de seminţe cu preţ redus, autorizaţi conform <>Legii nr. 75/1995 , republicatã, sunt obligaţi sa verifice încadrarea cumparatorilor în prevederile art. 6 din hotãrâre. Furnizorii seminţelor cu preţ redus sunt obligaţi sa înscrie pe facturi la rubrica "denumirea produselor şi serviciilor" specia, soiul, categoria biologica şi numãrul de lot al seminţelor, preţurile de livrare integrale şi suma reprezentând reducerea de preţ, stabilitã prin prezenta hotãrâre, astfel încât sa reiasã clar suma suportatã de cumpãrãtor, precum şi cea care urmeazã sa fie primitã de la bugetul de stat.
ART. 5
Beneficiarii sumelor reprezentând reducerea preţului de cumpãrare a seminţelor întocmesc deconturile justificative conform modelului prezentat în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice, care se verifica şi se certifica pentru realitate, regularitate şi legalitate de cãtre direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, care rãspund de respectarea prevederilor prezentei hotãrâri.
ART. 6
(1) Deconturile justificative înaintate de beneficiarii sumelor reprezentând reducerea preţului de cumpãrare a seminţelor la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, sunt însoţite de urmãtoarele documente:
a) situaţia privind provenienta seminţelor ce fac obiectul decontului justificativ, care va cuprinde: denumirea producãtorului, sediul, adresa acestuia, cantitatea exprimatã în kilograme sau bucãţi, soiul, categoria biologica, numãrul şi data documentelor de înregistrare în gestiune şi documentele de plata, dupã caz;
b) autorizaţiile agentului economic, persoana fizica sau juridicã, de producere, prelucrare şi/sau comercializare a seminţelor, care a livrat seminţele potrivit prevederilor <>Legii nr. 75/1995 , republicatã, cu viza pentru anul în curs. Persoanele fizice autorizate sa comercializeze seminţe potrivit <>Legii nr. 75/1995 , republicatã, trebuie sa prezinte la administraţia financiarã şi dovada ca s-au înregistrat la primãrie conform <>Decretului-lege nr. 54/1990 privind organizarea şi desfãşurarea unor activitãţi economice pe baza liberei iniţiative, cu modificãrile ulterioare, vizata pe anul 2002, şi dovada ca li s-a atribuit cod fiscal;
c) lista cuprinzând cumpãrãtorii de seminţe certificate cu preţ redus, în care se vor mentiona: beneficiarul, numãrul şi data facturii, categoria biologica a seminţelor, cantitatea cumpãratã, preţul de livrare, reducerea acordatã şi totalul reducerii ce se primeşte de la bugetul de stat;
d) copia de pe certificatele de valoare biologica şi culturalã pentru cantitãţile de seminţe livrate.
(2) Un exemplar al acestor situaţii rãmâne la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz.
ART. 7
(1) Dupã certificarea realitãţii, regularitatii şi legalitãţii de cãtre direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, deconturile justificative, însoţite de un exemplar al situaţiilor prevãzute la art. 6, se trimit pentru verificare pana la data de 30 iulie 2002, de cãtre beneficiarii reducerii preţului de cumpãrare a seminţelor, la Direcţia generalã strategii şi politici în agricultura şi produse derivate din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor.
(2) Dupã verificarea şi aprobarea deconturilor justificative Direcţia generalã buget-finanţe din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor solicita Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare.
ART. 8
(1) Prin sondaj Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor poate solicita de la beneficiarii sumelor de la bugetul de stat, reprezentând reduceri la preţul de cumpãrare a seminţelor certificate, intreaga documentaţie care a stat la baza verificãrii şi aprobãrii decontului justificativ de cãtre direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz.
(2) Cererea de deschidere a creditelor bugetare este însoţitã de situaţia centralizatoare a deconturilor justificative privind acordarea de la bugetul de stat a sumelor reprezentând reducerea preţului de cumpãrare a seminţelor certificate, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice.
(3) Dupã aprobarea deschiderii creditelor bugetare Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor vireazã sumele respective în contul solicitanţilor.
ART. 9
Beneficiarii sumelor reprezentând reducerea preţului de cumpãrare a seminţelor certificate, alocate de la bugetul de stat în baza deconturilor justificative întocmite potrivit prevederilor prezentelor norme metodologice, au obligaţia sa ţinã o evidenta distinctã a sumelor încasate şi rãspund, conform legilor în vigoare, de realitatea, regularitatea şi legalitatea datelor înscrise în aceste deconturi.
ART. 10
Încadrarea hibrizilor de porumb pe grupe este prezentatã în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice.
ART. 11
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.



ANEXA 1


la normele metodologice
-----------------------

Judeţul ...............................
Beneficiarul subventiei ...............
. Adresa/sediul .......................
. codul fiscal ........................
. Nr. de înregistrare în registrul
comerţului ............................
Banca (Trezoreria) ....................
. Contul nr. ..........................
. Telefon/Fax .........................

Certificam realitatea, regularitatea şi legalitatea.
Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara
Director general,
..........................................


Inspectoratul teritorial pentru Direcţia fitosanitara
calitatea seminţelor şi materialului sãditor

Avizam categoria biologica Atestam efectuarea tratamentului
şi calitatea seminţelor. la seminţele de............ .


DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele (lei/U.M.) reprezentând reduceri ale preţului
de cumpãrare a seminţelor certificate conform Hotãrârii
Guvernului nr. 131/2002


┌────┬───────────┬─────────┬────┬────────┬────────┬─────────┬──────┬───────────┐
│ │ │ │ │Preţul │Nivelul │Suma │Canti-│Alocaţia de│
│ │Seminţe │Categoria│U.M.│ cu │ de │lei/U.M.)│tatea │primit de │
│Nr. │certificate│biologica│ │ridicatã│reducere│reprezen-│li- │la bugetul │
│crt.│ │ │ │(lei/ │ a │tand │vrata │de stat │
│ │ │ │ │ U.M.) │preţului│reducerea│ ├────┬──────┤
│ │ │ │ │ │ (%) │ de preţ │ │lei/│Total │
│ │ │ │ │ │ │ │ │U.M.│(mii │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │lei) │
├────┼───────────┼─────────┼────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼────┼──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├────┼───────────┼─────────┼────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼────┼──────┤
│ 0.│Total │prebaza │ kg │ │ │ │ │ │ │
│ │ │baza │ kg │ │ │ │ │ │ │
│ │ │certifi- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │câtã │ kg │ │ │ │ │ │ │
│ 1.│Porumb │certifi- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(pe grupe) │câtã │ kg │ │ │ │ │ │ │
│ 2.│Orez │certifi- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │câtã │ kg │ │ │ │ │ │ │
│ 3.│Floarea- │certifi- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │soarelui │câtã │ kg │ │ │ │ │ │ │
│ 4.│etc. │ │ kg │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴─────────┴────┴────────┴────────┴─────────┴──────┴────┴──────┘

Beneficiarul subventiei,
................................
(numele scris citeţ, semnatura, iar în
cazul agenţilor economici, şi ştampila)





ANEXA 2


la normele metodologice
-----------------------

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
privind acordarea de la bugetul de stat a sumelor (lei/U.M.)
reprezentând reducerea preţului de cumpãrare
a seminţelor conform Hotãrârii Guvernului nr. 131/2002


┌────┬──────────┬─────────┬────────────────┬────┬─────────┬────────┬───────────┐
│Nr. │ │ │ Categoria │ │Preţul │Cantita-│Alocatie de│
│crt.│ Judeţul │ Specia │ biologica │U.M.│ cu │tea │primit de │
│ │ │ │ │ │ridicatã │ │la bugetul │
│ │ │ │ │ │(lei/U.M.│ │ de stat │
│ │ │ │ │ │ │ ├────┬──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │lei/│Total │
│ │ │ │ │ │ │ │U.M.│(mii │
│ │ │ │ │ │ │ │ │lei) │
├────┼──────────┼─────────┼────────────────┼────┼─────────┼────────┼────┼──────┤
│ 1.│ │Porumb │Total │ kg │ │ │ │ │
│ │ │Grupa A │F1 (certificatã)│ kg │ │ │ │ │
│ │ │Grupa B │F1 (certificatã)│ kg │ │ │ │ │
│ │ │Grupa C │F1 (certificatã)│ kg │ │ │ │ │
│ │ │Grupa D │F1 (certificatã)│ kg │ │ │ │ │
│ 2.│ │Orez │F1 (certificatã)│ kg │ │ │ │ │
│ 3.│ │Floarea- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │soarelui │F1 (certificatã)│ kg │ │ │ │ │
│ 4.│ │etc. │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴─────────┴────────────────┴────┴─────────┴────────┴────┴──────┘

Ordonator principal de credite,
.....................................



ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------

ÎNCADRAREA
hibrizilor de porumb pe grupe

Grupa A - Amadeus, Bucium, Dana, Fundulea 320, Merlin, Montanã, Pirat, Podu Iloaiei 110, Roxana, Suceava 97, Suceava 99, Suceava 108, Turda 160, Turda 260
Grupa B - Bucovina, Clarica, Cristal, Doina, Fundulea 322, Janus, Ileana, Podu Iloaiei 101, Milcov, Milenium, Minerva, Neptun, Nordic, Noella, Oana, Partizan, Saturn, Simona, Suceava 95, Soim, Turda 200 Plus, Turda Super, Turda 167, Vultur, ZP 335
Grupa C - Amiral (UAS 1426), Andreea, Apache, Astral (UAS 2292), Campion, Caraibe, Ciclon, Colomba, Cocor, Dacic, Danella, Danubiu, Dk 386, Dk 440, Elan, Electra, Evelina, Faur, Florencia, Fulger, Fundulea 340, Fundulea 365, Fundulea 376, Fundulea 410, Fundulea 412, Granit, Helga, PR 39 K09, Lovrin 400, Marista, Monalisa, NSSC 375 YU, NSSC 420 YU, Octavian, Oituz, Olt, Opal, Orizont, Ovidiu, Paltin, Panciu, Pandur, Perceval, PR 37 M34 (Ribera), PR 36 R10, Progres, Pura, Rapid, Rapsodia, Rival, Robust, Rubin, Safir, Stira, Temerar, Tirabella, Torpedo, Turda 100, Vasilica, ZP 471
Grupa D - Ana, Agana, Coralba, Dk 527, Fundulea 418, Fundulea 420, Georgina, Natacha, Turda 200, Turda 215, ZP 409 şi alţi hibrizi.

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016