Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 11 noiembrie 2003  privind aplicarea unor masuri de stimulare pentru participarea la cel de-al saselea Program-cadru al Comunitatii Europene pentru cercetare, dezvoltare tehnologica si activitati demonstrative (PC 6) si la cel de-al saselea Program-cadru al Comunitatii Europene a Energiei Atomice (PC 6 EURATOM)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 11 noiembrie 2003 privind aplicarea unor masuri de stimulare pentru participarea la cel de-al saselea Program-cadru al Comunitatii Europene pentru cercetare, dezvoltare tehnologica si activitati demonstrative (PC 6) si la cel de-al saselea Program-cadru al Comunitatii Europene a Energiei Atomice (PC 6 EURATOM)

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII SI TINERETULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 907 din 18 decembrie 2003
CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentele norme metodologice pentru aplicarea unor mãsuri de stimulare pentru participarea la cel de-al şaselea Program-cadru al Comunitãţii Europene pentru cercetare, dezvoltare tehnologicã şi activitãţi demonstrative (PC 6) şi la cel de-al şaselea Program-cadru al Comunitãţii Europene a Energiei Atomice (PC 6 Euratom), denumite în continuare norme, reglementeazã cadrul general şi condiţiile pentru aplicarea mãsurilor de stimulare prevãzute în <>Hotãrârea Guvernului nr. 368/2003 pentru aprobarea plãţii contribuţiei României la bugetul celui de-al şaselea Program-cadru al Comunitãţii Europene pentru cercetare, dezvoltare tehnologicã şi activitãţi demonstrative şi al celui de-al şaselea Program-cadru al Comunitãţii Europene a Energiei Atomice (Euratom), precum şi pentru aprobarea sprijinului financiar acordat participanţilor români, inclusiv pentru mãsuri de stimulare a participãrii acestora.
ART. 2
Al şaselea Program-cadru al Comunitãţii Europene pentru cercetare, dezvoltare tehnologicã şi activitãţi demonstrative (PC 6) şi al şaselea Program-cadru al Comunitãţii Europene a Energiei Atomice (PC 6 EURATOM) vor fi denumite în continuare PC 6 şi PC 6 EURATOM.

CAP. II
Cadrul general de acordare

ART. 3
Mãsurile de stimulare se aplicã în urmãtoarele situaţii:
a) participarea la întâlniri internaţionale pentru redactarea de propuneri de proiecte în formã finalã;
b) organizarea în România de manifestãri cu participare internaţionalã în sprijinul integrãrii europene, legate de programele europene de cercetare;
c) îmbunãtãţirea proiectelor naţionale şi dezvoltarea acestora ca pãrţi componente ale unor proiecte PC 6 finanţate prin Comisia Europeanã;
d) pentru propuneri de proiecte PC 6 şi PC 6 EURATOM eligibile, depuse la Comisia Europeanã;
e) pentru proiectele PC 6 şi PC 6 EURATOM selectate de cãtre Comisia Europeanã în vederea finanţãrii;
f) proiectele PC 6 şi PC 6 EURATOM finanţate de Comisia Europeanã;
g) acordarea unor ordine şi medalii;
h) instituirea unui premiu simbol pentru integrarea europeanã în ştiinţã şi tehnologie.

CAP. III
Beneficiarii mãsurilor de stimulare

ART. 4
Beneficiarii mãsurilor de stimulare pot fi responsabilii ştiinţifici ai propunerilor de proiecte şi managerii unitãţilor participante la depunerea de propuneri de proiecte şi la încheierea de contracte PC 6.
ART. 5
Prin responsabil ştiinţific al unei propuneri de proiect se înţelege persoana care a iniţiat, coordonat şi condus activitatea de elaborare a propunerii de proiect în calitate de coordonator al acesteia sau al pãrţii ce revine persoanei juridice române, membrã a consorţiului respectivei propuneri.
ART. 6
Prin manager al unitãţii participante se înţelege, în cazul prezentelor norme, persoana autorizatã şi responsabilã pentru organizarea şi perfecţionarea activitãţilor de cercetare şi cooperare internaţionalã, respectiv directorul ştiinţific, prorectorul cu cercetarea, prodecanul cu cercetarea, şeful de compartiment de cercetare sau cooperare internaţionalã şi alte persoane asimilate acestora în unitãţile în care aceste funcţii nu existã şi cãrora echipa de cercetare le recunoaşte contribuţia la proiect.
ART. 7
Responsabilii ştiinţifici care trimit mai multe propuneri la aceeaşi competiţie beneficiazã de mãsura de stimulare pentru fiecare propunere depusã, astfel: prima şi a doua se finanţeazã necondiţionat, a treia şi urmãtoarele, cu condiţia ca la fiecare set de trei propuneri depuse cel puţin una sã fie selectatã în vederea finanţãrii.
ART. 8
În condiţiile în care responsabilul ştiinţific are şi calitatea de manager al unitãţii participante, în sensul celor precizate anterior, mãsura de stimulare se aplicã o singurã datã doar pentru una dintre cele douã funcţiuni.

CAP. IV
Mãsurile de stimulare

ART. 9
Mãsurile de stimulare a responsabililor ştiinţifici ai propunerilor de proiecte şi a managerilor unitãţilor participante pentru depunerea de propuneri de proiecte şi încheierea de contracte la PC 6 sunt urmãtoarele:
a) acoperirea cheltuielilor de transport internaţional pentru o persoanã, pentru fiecare instituţie şi propunere de proiect, pentru participarea la o singurã întâlnire cu coordonatorul european de proiect sau cu consorţiul de redactare a propunerii de proiect european, în condiţiile în care redactarea propunerii este într-o fazã avansatã şi instituţia participantului suportã cheltuielile de diurnã şi cazare;
b) decontarea a pânã la 50% din cheltuielile pentru organizarea în România a unor manifestãri cu participare internaţionalã în sprijinul integrãrii europene, la care se discutã propuneri de proiecte PC 6 (întâlniri ale reţelelor europene de cercetare, brokerage event-uri, întâlniri ale comitetelor de management COST, întâlniri ale unor forumuri de consiliere europeanã şi altele asemenea);
c) acoperirea, pe bazã de documente justificative, a sumei echivalente în lei a pânã la 1.500 euro pentru fiecare proiect contractat în programele naţionale, a cheltuielilor suplimentare necesare pentru îmbunãtãţirea proiectului şi dezvoltarea de parteneriate internaţionale în urma cãrora proiectul sau pãrţi ale acestuia devin parte a unui proiect PC 6 finanţat prin Comisia Europeanã;
d) premii pânã la nivelul sumei echivalente în lei a 500 euro pentru responsabilii ştiinţifici ai propunerilor de proiect din fiecare instituţie participantã din România în propunerile PC 6 eligibile, depuse la Comisia Europeanã;
e) premii pânã la nivelul sumei echivalente în lei a 1.500 euro pentru responsabilii ştiinţifici ai propunerilor de proiect din fiecare instituţie participantã din România în proiectele PC 6 selectate în vederea finanţãrii;
f) premii pânã la nivelul sumei echivalente în lei a 1.500 euro pentru managerii fiecãrei instituţii participante din România în proiectele PC 6 finanţate;
g) propunerea de cãtre conducerea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului (MECT) a acordãrii unor ordine şi medalii pentru participanţii la PC 6, managerii de unitãţi participante la PC 6 pentru merite deosebite în integrarea europeanã în ştiinţã şi cercetare;
h) instituirea unui premiu simbol care sã fie înmânat în fiecare an, în cadru festiv, cu ocazia zilei cercetãtorului şi proiectantului, pe 19 noiembrie, o datã cu premiile menţionate la lit. e) şi f).

CAP. V
Cuantumul şi condiţiile de acordare a mãsurilor de stimulare

ART. 10
Aplicarea mãsurii de stimulare prevãzute la art. 9 lit. a) se face astfel:
1. Cheltuielile de transport acceptabile pentru decontare reprezintã costurile pentru biletul de avion la clasa turist în regim APEX, biletul de tren clasa I, de autocar sau vapor, dupã caz, pânã la locul desfãşurãrii acţiunii, pe ruta cea mai scurtã posibilã.
2. Pentru planificarea decontãrii cheltuielilor de transport internaţional participantul potenţial depune, anterior acţiunii, la MECT:
a) solicitare scrisã de aplicare a acestei mãsuri;
b) invitaţia din partea coordonatorului de proiect;
c) acordul conducerii persoanei juridice la care este angajat cu privire la efectuarea deplasãrii şi suportarea cheltuielilor de diurnã şi cazare;
d) informare şi documente justificative cu privire la stadiul de pregãtire a propunerii de proiect;
e) declaraţie pe propria rãspundere cã respectã condiţionãrile prevãzute la art. 9 lit. a).
3. Prin propunere de proiect în fazã avansatã se înţelege propunerea aflatã la stadiul în care au fost definite şi detaliate obiectivele proiectului şi pachetele de lucru. Pentru propunerile în care procedura de evaluare este în douã etape, se poate beneficia de aceastã mãsurã numai o singurã datã.
4. Pentru decontarea cheltuielilor de transport participantul la acţiune depune la Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului un dosar cuprinzând:
a) rãspunsul MECT la solicitarea prevãzutã la alin. (2);
b) raportul de deplasare aprobat de conducerea unitãţii;
c) originalul documentelor de transport internaţional;
d) numãrul de înregistrare al propunerii de proiect depuse la Comisia Europeanã;
e) declaraţie pe propria rãspundere cã biletul nu s-a decontat din alte surse.
ART. 11
Aplicarea mãsurii de stimulare prevãzute la art. 9 lit. b) se face astfel:
1. Pentru propunerea de finanţare cu pânã la 50% din cheltuielile de organizare în România a unor manifestãri cu participare internaţionalã, organizatorul trebuie sã depunã, în prealabil, la MECT urmãtoarele documente:
a) solicitare scrisã de finanţare;
b) lista invitaţilor strãini;
c) lista invitaţilor români;
d) lista propunerilor de proiecte PC 6 ce urmeazã a fi discutate la manifestare;
e) deviz de cheltuieli.
2. Dupã depunerea acestor documente Comisia de cooperare internaţionalã a Colegiului consultativ evalueazã şi comunicã rezultatul evaluãrii la MECT şi organizatorului, în termen de 30 de zile.
3. Se considerã atins obiectivul acestei mãsuri dacã, în urma realizãrii manifestãrii cu participare internaţionalã, se depune cel puţin o propunere eligibilã de proiect integrat sau reţea de excelenţã ori alte proiecte al cãror numãr se ridicã la cel puţin 3% din numãrul participanţilor la manifestare, dar nu mai puţin de douã propuneri de proiect.
4. Decontarea se va face pe baza documentelor justificative prin care se certificã volumul total de cheltuieli şi realizarea obiectivului menţionat la alin. (3).
ART. 12
Aplicarea mãsurii de stimulare prevãzute la art. 9 lit. c) se face astfel:
1. Se deconteazã cheltuielile suplimentare necesare pentru îmbunãtãţirea proiectului şi dezvoltarea de parteneriate internaţionale în condiţiile în care se demonstreazã cã, pornindu-se de la proiecte finanţate în Planul naţional de cercetare-dezvoltare şi inovare (PNCDI), s-a ajuns la promovarea unor participãri în proiecte PC 6 pe tematici dezvoltate din proiectele naţionale. Pentru aceasta, solicitantul depune la MECT un dosar cuprinzând:
a) contractul încheiat cu Comisia Europeanã;
b) contractul din PNCDI;
c) acte justificative pentru cheltuielile eligibile la decontare (îmbunãtãţirea proiectului şi dezvoltarea de parteneriate internaţionale);
d) declaraţie pe propria rãspundere cã cheltuielile respective nu se acoperã din alte surse.
2. Comisia de cooperare internaţionalã a Colegiului consultativ analizeazã dosarele şi propune decontarea cheltuielilor.
3. Prin proiect naţional finanţat în PNCDI se înţelege orice proiect care se aflã în curs de realizare.
ART. 13
Aplicarea mãsurilor de stimulare prevãzute la art. 9 lit. d) se face astfel:
1. Responsabilul ştiinţific anunţã candidatura şi depune la MECT urmãtoarele documente:
a) numãrul de înregistrare al propunerii de proiect, depusã la Comisia Europeanã (copia comunicãrii de la Comisia Europeanã sau scrisoare de la coordonatorul propunerii);
b) confirmarea din partea coordonatorului de proiect cã solicitantul a fost inclus în consorţiul propunerii;
c) scrisoare din partea conducerii instituţiei, care sã-i confirme calitatea de responsabil ştiinţific al propunerii de proiect respective.
2. Delegatul român în Comitetul de program PC 6 certificã eligibilitatea propunerii de proiect pe baza documentelor primite la reuniunile comitetelor de program.
3. Delegatul român în Comitetul de program întocmeşte o listã a proiectelor eligibile şi a institutelor participante şi propune conducerii MECT premierea în funcţie de tipul de propunere de proiect depusã, astfel:
a) pentru proiect integrat (IP) - pânã la nivelul sumei echivalente în lei a 350 euro;
b) pentru reţea de excelenţã (NoE) - pânã la nivelul sumei echivalente în lei a 250 euro;
c) pentru proiect de tip STREP - pânã la nivelul sumei echivalente în lei a 200 euro;
d) pentru proiect de tip acţiuni de coordonare (CA) şi acţiuni de sprijin specifice (SSA) - pânã la nivelul sumei echivalente în lei a 150 euro;
e) pentru alte tipuri de proiecte - pânã la nivelul sumei echivalente în lei a 100 euro;
f) pentru toate tipurile de proiecte de cercetare prevãzute la lit. a)-e), pentru coordonatorul ştiinţific al proiectului la nivel european, în cazul în care proiectul european este condus de partenerul român, se adaugã la sumele menţionate 40% din cuantumul mãsurii de stimulare.
ART. 14
Aplicarea mãsurii de stimulare prevãzute la art. 9 lit. e) se face astfel:
1. Responsabilul ştiinţific anunţã candidatura şi depune la MECT urmãtoarele documente, numai dacã nu a solicitat aplicarea mãsurii de stimulare prevãzute la art. 9 lit. d):
a) numãrul de înregistrare al propunerii de proiect depuse la Comisia Europeanã;
b) confirmarea din partea coordonatorului de proiect cã solicitantul a fost inclus în consorţiul propunerii;
c) scrisoare din partea conducerii instituţiei, care sã-i confirme calitatea de responsabil ştiinţific al propunerii de proiect respective.
2. Delegatul român în Comitetul de program PC 6 certificã selectarea în vederea finanţãrii a propunerii de proiect pe baza documentelor primite la reuniunile comitetelor de program.
3. Delegatul român în Comitetul de program PC 6 întocmeşte o listã a proiectelor selectate în vederea finanţãrii şi a institutelor participante şi propune conducerii premierea în funcţie de tipul de propunere de proiect depusã, astfel:
a) pentru proiect integrat (IP) - pânã la nivelul sumei echivalente în lei a 1.200 euro;
b) pentru reţea de excelenţã (NoE) - pânã la nivelul sumei echivalente în lei a 850 euro;
c) pentru proiect de tip STREP - pânã la nivelul sumei echivalente în lei a 600 euro;
d) pentru proiect de tip CA şi SSA - pânã la nivelul sumei echivalente în lei a 450 euro;
e) pentru alte tipuri de proiecte - pânã la nivelul sumei echivalente în lei a 300 euro;
f) pentru toate tipurile de proiecte de cercetare prevãzute la lit. a)-e), pentru coordonatorul ştiinţific al proiectului la nivel european, se adaugã la sumele menţionate 25% din cuantumul mãsurii de stimulare respective, în cazul în care proiectul european este condus de partenerul român.
ART. 15
Aplicarea mãsurii de stimulare prevãzute la art. 9 lit. f) se face astfel:
1. Managerul unitãţii, conform art. 6, anunţã candidatura şi depune la MECT urmãtoarele documente:
a) contractul de finanţare de cãtre Comisia UE;
b) confirmarea din partea coordonatorului de proiect cã instituţia respectivã a fost inclusã în consorţiul proiectului;
c) scrisoare din partea conducerii instituţiei, care sã confirme calitatea solicitantului de manager al unitãţii respective şi contribuţia acestuia la sprijinirea depunerii propunerii de proiect şi la realizarea acestuia.
2. Delegatul român în Comitetul de program PC 6 certificã selectarea pentru finanţare a propunerii de proiect, pe baza documentelor primite la reuniunile comitetelor de program.
3. Delegatul român în Comitetul de program întocmeşte o listã a proiectelor selectate în vederea finanţãrii şi a institutelor participante şi propune conducerii MECT premierea managerilor persoanelor juridice câştigãtoare, în funcţie de tipul de proiect depus, astfel:
a) pentru proiecte integrate (IP) - 500 euro pentru fiecare proiect selectat în vederea finanţãrii, dar nu mai mult de 1.500 euro pentru toate proiectele de acest tip câştigate în anul respectiv;
b) pentru reţele de excelenţã (NoE) - 300 euro pentru fiecare proiect câştigat, dar nu mai mult de 1.000 euro pentru toate proiectele câştigate în anul respectiv;
c) pentru proiecte de tip STREP - 200 euro pentru fiecare proiect, dar nu mai mult de 600 euro pentru toate proiectele câştigate în anul respectiv;
d) pentru proiect de tip CA şi SSA - 100 euro pentru fiecare proiect, dar nu mai mult de 300 euro pentru toate proiectele câştigate în anul respectiv;
e) pentru alte tipuri de proiecte - 50 euro pentru fiecare proiect, dar nu mai mult de 150 euro pentru toate proiectele câştigate în anul respectiv;
f) pentru toate tipurile de proiecte de cercetare prevãzute la lit. a)-d), pentru managerul instituţiei coordonatoare a proiectului la nivel european, se adaugã la sumele menţionate 50% din cuantumul mãsurii de stimulare respective, în cazul în care proiectul european este condus de partenerul român.
ART. 16
Aplicarea mãsurii de stimulare prevãzute la art. 9 lit. g) se face astfel:
1. MECT elaboreazã la sfârşitul fiecãrui an o listã exhaustivã a tuturor participanţilor la PC 6, în baza cãreia face propuneri de acordare a unor ordine şi medalii de cãtre Preşedintele României, ţinând cont de urmãtoarele punctaje:
a) participare în proiecte finanţate de Comisia UE, în funcţie de tipul de proiect:
- participare în proiect integrat 20 de puncte;
- participare în reţea de excelenţã 15 puncte;
- participare în STREP 12 puncte;
- participare în CA şi SSA 10 puncte;
- participare în alte tipuri de proiecte 8 puncte;
b) participare în proiecte aflate pe lista de rezervã, jumãtate din punctajul corespunzãtor tipurilor de proiecte menţionate mai sus;
c) participare în propuneri de proiecte eligibile, în funcţie de tipul de proiect:
- participare în proiect integrat sau reţea de excelenţã 2 puncte;
- participare la tipuri de proiecte 1 punct;
d) valorile de finanţare UE a participantului român la proiect:
- valori peste 3 milioane euro 100 de puncte;
- valori peste 1 milion euro 50 de puncte;
- valori între 500.000-999.999 euro 30 de puncte;
- valori între 300.000-499.999 euro 20 de puncte;
- valori între 100.000-299.999 euro 10 puncte;
- valori sub 100.000 euro 5 puncte.
2. MECT propune o listã de premiere pe baza ordinii rezultate din aplicarea punctajului menţionat şi o înainteazã Preşedinţiei României.
ART. 17
Aplicarea mãsurii de stimulare prevãzute la art. 9 lit. h) se face astfel:
1. MECT va asigura realizarea în condiţii artistice corespunzãtoare a unui premiu simbol reprezentativ pentru integrarea europeanã a cercetãrii.
2. MECT va tipãri în condiţii grafice corespunzãtoare diplome de excelenţã pentru participarea la programele europene.
3. Preşedintele României sau ministrul educaţiei, cercetãrii şi tineretului, în numele acestuia, va înmâna cu ocazia zilei cercetãtorului, pe 19 noiembrie, premii şi diplome instituţiilor şi cercetãtorilor cu realizãri deosebite în integrarea europeanã.
ART. 18
Angajarea plãţii mãsurilor de stimulare prevãzute la art. 9 se va face în funcţie de bugetul de angajare disponibil pentru fiecare an pânã la nivelul maxim rezultat din aplicarea cotei de 3%, prevãzutã în <>Hotãrârea Guvernului nr. 368/2003 . Se vor plãti, la baremurile precizate în prezentele norme, toate tipurile de mãsuri de stimulare în ordinea înregistrãrii la MECT a dosarelor complete cuprinzând cererile de platã şi documentele necesare decontãrii.
ART. 19
Cererile de platã, formularele de decont şi specificarea documentelor necesare decontãrii pentru fiecare mãsurã de stimulare sunt prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentele norme.


ANEXĂ
-----
la norme
--------

Executant ................
Nr. de înregistrare ........ Nr. de înregistrare MECT-C .......

Se aprobã,
Ordonator principal de credite


CERERE DE PLATĂ
pentru finanţarea unor mãsuri de stimulare, conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 368/2003 privind aprobarea plãţii contribuţiei României la bugetul celui de-al şaselea Program-cadru al Comunitãţii Europene pentru cercetare, dezvoltare tehnologicã şi activitãţi demonstrative şi al celui de-al şaselea Program-cadru al Comunitãţii Europene a Energiei Atomice Euratom, inclusiv pentru mãsuri de stimulare a participãrii acestora, din bugetul Programului CORINT

Vã rugãm sã aprobaţi decontarea sumei (se completeazã în cifre şi în litere) de .................................., reprezentând valoarea decontului pentru mãsura de stimulare ........................., pentru propunerea/propunerile de proiect/proiecte .......................... ..............................................................., conform prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 368/2003 (se precizeazã articolul şi alineatul corespunzãtor) şi virarea acesteia în contul nostru nr. ............../trezoreria ................................... .

Se anexeazã urmãtoarele documente justificative:

A. la sprijinul pentru deplasãri [art. 9 lit. a) din norme]:
a. rãspunsul MECT la solicitarea de aprobare a deplasãrii;
b) raportul de deplasare aprobat de conducerea unitãţii;
c) originalul documentelor de transport internaţional;
d) numãrul de înregistrare al propunerii de proiect depuse la Comisia Europeanã;

B. la manifestãri cu participare internaţionalã [art. 9 lit. b)]:
a) solicitare scrisã de finanţare;
b) lista invitaţilor strãini;
c) lista invitaţilor români;
d) lista propunerilor de proiecte PC 6 ce urmeazã a fi discutate la manifestare;
e) deviz estimativ de cheltuieli;

C. la proiecte PC 6 dezvoltate din proiecte ale PNCDI [art. 9 lit. c)]:
a) contractul cu Comisia Europeanã;
b) contractul din PNCDI;
c) acte justificative pentru cheltuielile eligibile la decontare (îmbunãtãţirea proiectului şi dezvoltarea de parteneriate internaţionale);
d) declaraţie pe propria rãspundere cã cheltuielile respective nu se acoperã din alte surse;

D. la proiectele eligibile ale responsabililor ştiinţifici [art. 9 lit. d)]:
a) numãrul de înregistrare al propunerii de proiect depuse la Comisia Europeanã (copia comunicãrii de la Comisia Europeanã sau scrisoare de la coordonatorul propunerii);
b) confirmarea din partea coordonatorului de proiect cã solicitantul a fost inclus în consorţiul propunerii;
c) scrisoare din partea conducerii instituţiei, care sã-i confirme calitatea de responsabil ştiinţific al propunerii de proiect respective;

E. la proiectele selectate în vederea finanţãrii [art. 9 lit. e)]:
a) numãrul de înregistrare al propunerii de proiect depuse la Comisia Europeanã;
b) confirmarea din partea coordonatorului de proiect cã solicitantul a fost inclus în consorţiul propunerii;
c) scrisoare din partea conducerii instituţiei, care sã-i confirme calitatea de responsabil ştiinţific al propunerii de proiect respective;

F. la proiectele finanţate - pentru manageri [art. 9 lit. f)]:
a) contractul de finanţare de cãtre Comisia UE;
b) confirmarea din partea coordonatorului de proiect cã instituţia respectivã a fost inclusã în consorţiul proiectului;
c) scrisoare din partea conducerii instituţiei, care sã-i confirme calitatea de manager al unitãţii respective şi activitatea în sprijinul proiectului.

Unitatea beneficiarã Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii
Director general, Direcţia generalã buget-finanţe
..................... Direcţia generalã strategii,
programe cercetare-dezvoltare,
Director economic, evaluare şi monitorizare
.................... Direcţia Programe europene de cercetare
Serviciul Programe europene de cercetare
şef serviciu,
................


AVIZAT,
Membru în Comitetul de Program PC 6



Formular de decont - Stimulente conform
<>Hotãrârii Guvernului nr. 368/2003 *)

Pentru propunerea de proiect PC 6: ............

.................................................................................................................................................................. ACRONIM ....................... din prioritatea ................................................................................................................................................................. la solicitarea de propuneri din .................. .
Statutul propunerii:
Eligibilã: .......................
Recomandatã pentru finanţare: .................

Pentru propunerea de proiect PC 6: ..............

................................................................................................................................................................ ACRONIM ..................................... din prioritatea ....................................................... la solicitarea de propuneri din ................................... .
Statutul propunerii:
Eligibilã: ................................
Recomandatã pentru finanţare: .............



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Numele şi Propunerea de Prioritatea Termenul final
crt. prenumele proiect PC 6 PC 6 al perioadei Suma
coordona- (proiect PC 6) solicitãrii de decontatã
torului - ACRONIM propuneri
ştiinţific
(manager)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



--------------
*) Vor fi respectate prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 368/2003 şi ale ordinului de aprobare a metodologiei de aplicare a acestei hotãrâri.

Directorul unitãţii Directorul economic/financiar, Responsabilul
beneficiare, de proiect,
................... .............................. .............


Formular de decont - Deplasãri în strãinãtate
Pentru propunerea de proiect PC 6

............................................................................................................................................................................................................................. din prioritatea ........................................................................................................................................................ la solicitarea de propuneri din .......................... .
Stadiul propunerii (se anexeazã şi raportul aprobat de conducerea instituţiei): .....................................................
Numele, prenumele, funcţia şi instituţia de origine a persoanei care s-a deplasat: .......................................................
Sinteza raportului (maximum 50 de cuvinte): .....................
Ziua şi ora plecãrii ..........................
Ziua şi ora sosirii ...........................



────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Categorii de Felul actului şi Nr. şi data actului Suma
cheltuieli emitentul decontatã
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Transport
internaţional*)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────

────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total
────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Directorul unitãţii Directorul economic/financiar, Responsabilul
beneficiare, de proiect,
................... .............................. .............


-----------
*) Vor fi respectate prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 368/2003 .
Precizãri: Cererea de platã şi anexele vor fi prezentate în trei exemplare, în trei dosare separate. Documentele justificative se vor prezenta în fotocopie, cu ştampila şi semnãtura compartimentului economic, pentru a confirma cã sunt identice cu originalul; vor avea şi semnãtura, eventual ştampila, controlului financiar preventiv. Documentele în original rãmân la compartimentul economic al instituţiei de cercetare împreunã cu un exemplar al Cererii de platã, dupã ce aceasta este semnatã de ordonatorul de credite MECT (deci un exemplar trebuie ridicat de la MECT dupã întocmirea ordinului de platã).

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016