Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 10 noiembrie 2000  de intocmire si transmitere a declaratiilor anuale industriale, prevazute de   Legea nr. 56/1997 pentru aplicarea prevederilor Conventiei privind interzicerea dezvoltarii, producerii, stocarii si folosirii armelor chimice si distrugerea acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 10 noiembrie 2000 de intocmire si transmitere a declaratiilor anuale industriale, prevazute de Legea nr. 56/1997 pentru aplicarea prevederilor Conventiei privind interzicerea dezvoltarii, producerii, stocarii si folosirii armelor chimice si distrugerea acestora

EMITENT: AGENTIA NATIONALA DE CONTROL AL EXPORTURILOR STRATEGICE SI AL INTERZICERII ARMELOR CHIMICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 691 din 22 decembrie 2000


I. Persoane obligate sa transmitã declaraţii anuale industriale

1. În conformitate cu prevederile <>art. 9-12 din Legea nr. 56/1997 , urmãtoarele persoanele sunt obligate sa transmitã Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor Strategice şi al Interzicerii Armelor Chimice denumita în continuare Agenţie, declaraţii anuale industriale:
a) persoanele care deţin platforme cuprinzând una sau mai multe instalaţii care au produs, au prelucrat sau au consumat în anul calendaristic precedent sau care anticipeaza ca vor produce, vor prelucra sau vor consuma în anul calendaristic urmãtor substanţe chimice înscrise în lista nr. 2 - anexa la <>Legea nr. 56/1997 , peste urmãtoarele praguri cantitative:
- 0,5 kilograme pentru BZ (nr. crt. 3);
- 50 kilograme pentru amiton (nr. crt. 1) şi PFIB (nr. crt. 2);
- 500 kilograme pentru precursori (nr. crt. 4-14);
b) persoanele care deţin platforme, cuprinzând una sau mai multe instalaţii, care au produs în anul calendaristic precedent sau care anticipeaza ca vor produce în anul calendaristic urmãtor mai mult de 20 de tone dintr-o substanta chimica înscrisã în lista nr. 3, anexa la <>Legea nr. 56/1997 ;
c) persoanele care au importat sau au exportat în anul calendaristic anterior substanţe chimice înscrise în listele nr. 2 şi/sau nr. 3 (în orice cantitate şi în orice concentraţie);
d) persoanele care deţin platforme ce au produs prin sinteza, în cursul anului calendaristic precedent, mai mult de 200 tone de substanţe organice definite (SOD) neînscrise în liste, cu excepţia platformelor care produc în exclusivitate explozivi sau hidrocarburi;
e) persoanele care deţin platforme cuprinzând una sau mai multe instalaţii ce au produs prin sinteza în cursul anului calendaristic precedent mai mult de 30 tone dintr-o substanta organicã definitã, neinscrisa în liste şi care conţine elementele fosfor, sulf sau fluor (substanta PSF).
2. Prin persoane, în accepţiunea <>art. 3 alin. (2) din Legea nr. 56/1997 , se înţelege orice persoana fizica sau juridicã aflatã pe teritoriul României, inclusiv autoritãţile publice.

II. Termene de transmitere a declaraţiilor anuale industriale

3. Persoanele care desfãşoarã activitãţi cu substanţe chimice înscrise în listele nr. 2 şi/sau 3, precum şi cele care deţin instalaţii care produc SOD, inclusiv PSF, prevãzute la alin. 1 lit a)-e), vor transmite declaraţii anuale cu privire la activitãţile desfãşurate în anul calendaristic precedent, pana la 1 martie.
4. Persoanele care desfãşoarã activitãţi cu substanţe chimice înscrise în listele nr. 2 şi/sau 3, prevãzute la alin. 1, lit. a) şi/sau b), vor transmite declaraţii anuale privind activitãţile prevãzute pentru anul calendaristic urmãtor, pana la 1 septembrie.
5. Activitãţile planificate ulterior transmiterii declaraţiilor anuale privind activitãţile prevãzute pentru anul calendaristic urmãtor se comunica de cãtre persoanele prevãzute la alin. 1 lit. a) şi/sau b), cu cel puţin 25 de zile înainte de începerea acestora.

III. Reguli de întocmire şi transmitere a declaraţiilor anuale industriale

6. Declaraţiile se prezintã sub forma unor seturi de formulare, cuprinzând datele şi informaţiile care trebuie transmise în conformitate cu prevederile legii. Structura şi conţinutul formularelor sunt prevãzute în anexa nr. 1.
7. Fiecare formular se redacteazã pe o pagina format A4. Dacã pentru completarea formularului nu este suficienta o pagina, se va continua pe numãrul necesar de pagini.
8. Paginile fiecãrei declaraţii se numeroteaza în continuare, începând cu formularul A, care este pagina 1.
9. Formularul A va fi semnat de conducãtorul instituţiei, care îşi asuma responsabilitatea pentru corectitudinea informaţiilor furnizate în formularele de declaraţie şi stampilat. Toate celelalte pagini ale declaraţiei vor fi semnate de persoana de contact cu Agenţia (sau inlocuitorul acesteia).
10. Pe fiecare pagina a declaraţiei se înscrie, în partea din dreapta sus, o formula de identificare a paginii, având urmãtorul conţinut:
<Cod> Pagina <numãrul> din <numãrul> pagini; Data <ZZ-LL-AAAA>
Exemplu:


────────
APR Pagina 2 din 7 pagini; Data 10-02-2000. Codul societãţii este stabilit de cãtre Agenţie şi comunicat persoanelor de contact.
11. Anexele cu date şi informaţii suplimentare, care nu fac parte din conţinutul formularelor (descrieri şi scheme de instalaţii, desene etc.), se numeroteaza separat şi se identifica prin numere de anexe.
12. La întrebãrile la care se solicita un rãspuns prin DA sau NU, rãspunsul DA se da prin marcarea casutei. Nemarcarea casutei are semnificatia rãspunsului NU. În cazul intrebarilor la care se solicita un rãspuns explicit, acestea se termina cu ":", iar rãspunsul se scrie în continuare.
13. Dacã declaraţiile conţin date sau informaţii cu caracter confidenţial, aceasta se precizeazã, conform legislaţiei în vigoare, pe prima pagina a declaraţiei. În afarã de aceasta, înaintea fiecãrei rubrici care conţine date şi informaţii cu caracter secret se va preciza, codificat, categoria acestuia:
(SSv) secret de serviciu;
(S) secret;
(SS) strict secret.
Exemplu:
────────
SSv/. Cantitatea exportata: 2.000 tone.
14. Persoana de contact va analiza cu toatã grija atribuirea corecta a caracterului secret, evitandu-se orice exagerare în acest sens.
15. Codurile folosite pentru redactarea raspunsurilor la unele întrebãri (conform precizãrilor din formulare) sunt prevãzute în anexa nr. 2. În cazul în care rãspunsul presupune folosirea mai multor coduri, acestea se despart prin ";".
Exemplu:
────────
Descrierea principalelor activitãţi ale instalaţiei: B01; B02.
16. Datele calendaristice se prezintã întotdeauna sub forma ZZ-LL-AAAA (ziua-luna-anul). Intervalele de timp se precizeazã prin luna şi anul (LL-AAAA) inceputului şi, respectiv, sfarsitului intervalului, despãrţite de "/".
Exemplu:
────────
Perioada în care s-a produs substanta: 09.2000/01.2001.
17. În declaraţiile privind platformele care produc, prelucreaza sau consuma substanţe chimice înscrise în lista nr. 2 şi platformele care produc substanţe chimice înscrise în lista nr. 3, în situaţiile în care substanta este produsã, prelucrata sau consumatã în amestec, precum şi în declaraţiile privind operaţiunile de import-export cu substantele menţionate în amestec, persoanele care transmit astfel de declaraţii, în conformitate cu prevederile art. 9 şi <>art. 10 din Legea nr. 56/1997 , vor specifica obligatoriu cantitatea şi concentratia substanţei în amestec, precum şi echivalentul acesteia exprimat în 100% .
Exemplu:
────────
27 kg 35% dimetilfosfit reprezentând 9,45 kg dimetilfosfit 100% .
18. Substantele chimice înscrise în lista nr. 2 nu pot fi importate sau exportate din/cãtre state care nu sunt pãrţi la convenţie, excepţie fãcând:
a) produsele conţinând 1% sau sub 1%, substanţe chimice înscrise în lista nr. 2A sau 2A* anexa la lege;
b) produsele conţinând 10% sau sub 10% substanţe chimice înscrise în lista nr. 2B anexa la lege;
c) produsele reprezentând bunuri de consum ambalate pentru vânzarea cu amãnuntul şi pentru uz personal.
19. Activitãţile de producţie (şi procesare/consum pentru substantele chimice înscrise în lista nr. 2), precum şi operaţiunile de import/export, desfãşurate în state pãrţi la convenţie, cu amestecuri care conţin sub 30% substanţe chimice înscrise în listele nr. 2B şi 3 nu trebuie declarate. În situaţiile în care substantele chimice înscrise în listele nr. 2 şi 3 pot fi recuperate uşor din amestecurile în care acestea se afla în concentraţie sub 30% este necesarã întocmirea declaraţiilor corespunzãtoare. Operaţiunile de import/export, producţie, procesare, consum cu substanţe chimice înscrise în lista nr. 2A şi 2A* se declara indiferent de concentraţie.
20. Declaraţiile agenţilor economici se transmit la Agenţie prin curier sau prin organe specializate cu respectarea normelor în vigoare privind manipularea şi transportul documentelor conţinând informaţii cu caracter secret. Declaraţiile care nu conţin informaţii cu caracter secret pot fi transmise şi prin fax. În acest ultim caz, declarantul este obligat sa verifice receptionarea corecta a documentului transmis şi, în termen de 10 zile, sa trimitã şi declaraţia în original.
21. Declaraţiile se transmit Agenţiei împreunã cu o adresa de însoţire, în care se specifica numãrul de pagini conţinute.
22. Întocmirea declaraţiilor se face pe baza modelelor de formulare cuprinse în anexa nr. 1, pe calculator sau la masina de scris, preluand în totalitate conţinutul formularelor care se impun şi completand rubricile corespunzãtoare, dupã caz.

IV. Formulare necesare pentru întocmirea declaraţiilor anuale industriale

21. Declaraţii privind activitãţile desfãşurate în anul calendaristic precedent
Declaraţiile privind activitãţile desfãşurate în anul calendaristic precedent, transmise de persoanele prevãzute la alin. 1 lit. a)-e) din prezentele norme metodologice, vor fi însoţite de formularul A - Date generale de identificare a platformei industriale sau a societãţii şi de formularul B-1.
- Persoanele care deţin platforme, cuprinzând una sau mai multe instalaţii care au produs, prelucrat, consumat [peste pragurile cantitative prevãzute la alin. 1, lit. a)], au importat sau exportat, în anul calendaristic precedent, substanţe chimice înscrise în lista nr. 2, vor folosi urmãtoarele formulare: 2.1; 2.1.1; 2.2; 2.3; 2.3.1; 2.3.2; 2.4.
În situaţia în care pe platforma nu exista nici o instalatie care a produs, în anul calendaristic precedent, substanţe chimice înscrise în lista nr. 2, aceasta cuprinzând numai instalaţii de procesare sau consum a substanţelor menţionate, formularul 2.3.2 nu va fi inclus în declaraţie. Dacã platforma nu a efectuat operaţiuni de import şi export, în anul calendaristic precedent, cu substanţe chimice înscrise în lista nr. 2, nu se va utiliza formularul 2.1.1.
- Persoanele care au efectuat numai operaţiuni de import sau export cu substanţe chimice înscrise în lista nr. 2 vor completa urmãtoarele formulare: 2.1; 2.1.1.
- Persoanele care deţin platforme, cuprinzând una sau mai multe instalaţii care au produs în anul calendaristic precedent peste 20 tone dintr-o substanta chimica înscrisã în lista nr. 3, vor completa urmãtoarele formulare: 3.1; 3.2; 3.3; 3.4.
- Persoanele care au efectuat operaţiuni de import sau export cu substanţe chimice înscrise în lista nr. 3 vor completa urmãtoarele formulare: 3.1; 3.1.1.
- Persoanele care deţin platforme care au produs prin sinteza, în cursul anului calendaristic precedent, mai mult de 200 tone de substanţe organice definite (SOD), precum şi persoanele care deţin platforme cuprinzând una sau mai multe instalaţii care au produs prin sinteza, în cursul anului calendaristic precedent, mai mult de 30 tone dintr-o SOD care conţine elementele fosfor, sulf sau fluor (substanta PSF), vor completa urmãtoarele formulare: 4.1; 4.2.
(i) Prin substanta organicã definitã (SOD) se înţelege: (1) orice substanta chimica, aparţinând clasei de compuşi chimici care cuprind toţi compusii carbonului, cu excepţia oxizilor şi sulfurilor acestuia, precum şi a carbonatilor metalici şi a carburilor metalice şi care poate fi identificata prin denumirea chimica, formula structuralã (dacã se cunoaşte) şi numãrul CAS (dacã exista); şi (2) care nu este continuta în listele de substanţe chimice, anexa la <>Legea nr. 56/1997 .
(ii) Substantele organice definite conţinând elementele fosfor, sulf sau fluor se numesc substanţe PSF.
(iii) Din categoria SOD, definite la pct. (i) sunt exceptaţi polimerii şi oligomerii, indiferent dacã aceştia conţin elementele sulf, fluor sau fosfor.
(iv) O instalatie care produce anual peste 30 tone dintr-o singura substanta PSF se numeşte instalatie PSF.
(v) Platforma se declara dacã:
- a produs prin siteza în anul precedent peste 200 tone SOD (inclusiv toate substantele PSF) şi/sau
- deţine una sau mai multe instalaţii care au produs prin sinteza, fiecare, peste 30 tone dintr-o singura substanta PSF.
(vi) Prin producerea unei substanţe chimice se înţelege formarea ei printr-o reactie chimica, biochimica sau care are loc în mediu biologic.
(vii) Nu se declara platformele care produc în exclusivitate hidrocarburi sau explozivi.
(viii) Calcularea cantitãţii cumulate de SOD, incluzând toate substantele PSF, se face ţinând cont de urmãtoarele:
- în cazul în care se produc doua sau mai multe SOD pe aceeaşi instalatie, se insumeaza cantitãţile de SOD obţinute;
- în cazul proceselor în trepte se ia în calcul numai cantitatea de substanta chimica finala, dacã aceasta este o substanta organicã definitã, sau cantitatea ultimului intermediar care îndeplineşte criteriile de SOD;
- în cazul în care un intermediar produs pe o instalatie respecta definitia pentru SOD şi este folosit de o alta instalatie din cadrul platformei pentru a produce alta SOD, se iau în calcul atât cantitatea de SOD intermediar, cat şi cea de SOD obţinutã din acesta.

22. Declaraţii privind activitãţile prevãzute pentru anul calendaristic urmãtor
Declaraţiile privind activitãţile prevãzute pentru anul calendaristic urmãtor, transmise de persoanele prevãzute la alin. 1 lit. a) şi/sau b), vor fi însoţite de formularul A Date generale de identificare a platformei industriale sau a societãţii şi de formularul B-2.
- Persoanele care deţin platforme cuprinzând una sau mai multe instalaţii care se anticipeaza ca vor produce, prelucra sau consuma în anul calendaristic urmãtor substanţe chimice înscrise în lista nr. 2 [peste pragurile cantitative prevãzute la alin. 1, lit. a)] vor completa urmãtoarele formulare: 2.2; 2.3; 2.3.1; 2.3.2; 2.5.
În situaţia în care pe platforma nu exista nici o instalatie care va produce, în anul calendaristic urmãtor substanţe chimice înscrise în lista nr. 2, formularul 2.3.2 nu va fi inclus în declaraţie.
- Persoanele care deţin platforme cuprinzând una sau mai multe instalaţii care se anticipeaza ca vor produce, în anul calendaristic urmãtor, peste 20 tone dintr-o substanta chimica înscrisã în lista nr. 3 vor completa urmãtoarele formulare: 3.2; 3.3; 3.4.

23. Declaraţii privind activitãţile planificate suplimentar
Declaraţiile privind activitãţile planificate suplimentar vor fi însoţite de formularul A - Date generale de identificare a platformei industriale sau a societãţii şi de formularul B-3.
Persoanele prevãzute la alin. 1 lit. a) şi/sau b), care planifica activitãţi ulterior transmiterii declaraţiilor anuale privind activitãţile prevãzute pentru anul calendaristic urmãtor, vor folosi aceleaşi formulare menţionate la alin. 22, dupã caz.
Prin activitate planificata suplimentar, pentru persoanele prevãzute la alin. 1 lit. a), se înţelege orice activitate planificata suplimentar în cursul anului la care se referã declaraţia anuala industriala privind activitãţile prevãzute pentru anul calendaristic urmãtor şi care implica:
- o instalatie nedeclarata, care începe producţia, prelucrarea sau consumul unei substanţe înscrise în lista nr. 2, în decursul acelui an, peste pragul de declarare; în acest caz se folosesc formularele 2.2, 2.3, 2.3.1, 2.3.2 (numai în cazul producţiei) şi 2.5;
- o substanta suplimentarã, înscrisã în lista nr. 2, care este produsã, prelucrata sau consumatã într-o instalatie declarata, în decursul acelui an; în acest caz se folosesc formularele 2.2, 2.3.2 (numai în cazul producţiei) şi 2.5;
- un tip suplimentar de activitate legatã de o substanta înscrisã în lista nr. 2 (prelucrare, consum, export direct, vânzare sau transfer); în acest caz se folosesc formularele 2.2, 2.3, 2.3.1, 2.3.2 (numai în cazul producţiei) şi 2.5;
- orice alta schimbare necantitativa în legatura cu declaraţiile (cu excepţia denumirii instalaţiei sau a platformei, a numelui proprietarului, a denumirii societãţii care o opereazã şi a adresei platformei sau instalaţiei); în acest caz se folosesc formularele 2.2, 2.3, 2.3.1 şi 2.5;
- orice perioada de timp suplimentarã în care are loc o activitate legatã de o substanta înscrisã în lista nr. 2. Orice schimbare în legatura cu perioada declarata trebuie comunicatã în cazul în care data de începere sau de încheiere a producţiei declarate, prevãzutã pentru anul calendaristic urmãtor, a prelucrãrii sau a consumului, se modifica cu 3 luni fata de data menţionatã în declaraţia anuala privind activitãţile prevãzute pentru anul calendaristic urmãtor; în acest caz se foloseşte formularul 2.2 şi 2.5;
- orice creştere a producţiei anuale declarate, prevãzutã pentru anul calendaristic urmãtor, a prelucrãrii sau a consumului de substanţe înscrise în lista nr. 2; în acest caz se foloseşte formularul 2.2 şi 2.5.
Prin activitate planificata suplimentar, pentru persoanele prevãzute la alin. 1 lit. b), se înţelege orice activitate planificata suplimentar în cursul anului la care se referã declaraţia anuala industriala privind activitãţile prevãzute pentru anul calendaristic urmãtor şi care implica:
- o instalatie nedeclarata care începe producţia de substanţe înscrise în lista nr. 3, în decursul acelui an, peste pragul de declarare; în acest caz se folosesc formularele 3.2, 3.3 şi 3.4;
- o substanta suplimentarã, înscrisã în lista nr. 3, care este produsã într-o instalatie declarata, în decursul acelui an; în acest caz se folosesc formularele 3.2, 3.3 şi 3.4;
- o schimbare a scopului pentru care substanta(ele) înscrisã(e) în lista nr. 3 va(vor) fi produsã(e) în instalatia declarata; în acest caz se folosesc formularele 3.2 şi 3.4;
- orice alta schimbare necantitativa în legatura cu declaraţiile (cu excepţia denumirii instalaţiei sau a platformei, a numelui proprietarului, a denumirii societãţii care o opereazã şi a adresei platformei sau instalaţiei); în acest caz se folosesc formularele 3.2, 3.3 şi 3.4;
- orice creştere a producţiei, care a fost data în declaraţia anuala privind producţia de substanţe înscrise în lista nr. 3 prevãzutã pentru anul calendaristic urmãtor; în acest caz se folosesc formularele 3.2, 3.3 şi 3.4.

V. Acorduri de instalaţii

24. Acordul de instalaţii care se încheie cu ocazia inspectiilor iniţiale ale Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (O.I.A.C.) la instalaţiile care produc, prelucreaza sau consuma substanţe chimice înscrise în lista nr. 2 se elaboreazã în conformitate cu modelul aprobat prin Decizia C-III/DEC15 a Conferintei Statelor Pãrţi.
25. Modelul de acord se pune la dispoziţia persoanelor care deţin instalaţiile prevãzute de pct. 24 de cãtre Agenţie, în termen de 10 zile de la primirea declaraţiei, conform art. 13 alin. (1) lit. c) şi d) din lege.
26. Conţinutul acordului de instalatie se definitiveaza de cãtre persoanele care deţin (exploateazã) instalaţiile prevãzute la pct. 24, împreunã cu reprezentantul Agenţiei, în vederea negocierii cu echipa de inspecţie a O.I.A.C., cu ocazia inspecţiei iniţiale.
27. Acordul de instalatie la instalaţiile producãtoare de substanţe chimice înscrise în lista nr. 3 se încheie în baza aprobãrii preşedintelui Agenţiei, dacã oportunitatea acestora se constata cu ocazia primei inspecţii la fata locului.






ANEXA 1

FORMULARE DE DECLARAŢII ANUALE INDUSTRIALE
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini. Data ....... │
│┌───────────────┐ ───────────────────────────────────────────── │
││ Formularul A │ Date generale de identificare a platformei industriale │
│└───────────────┘ sau societãţii │
│ │
│ Denumirea: │
│ Numele proprietarului sau societãţii care opereazã: │
│ Adresa: │
│ Numãrul de telefon: │
│ Numãrul de fax: │
│ Numele şi prenumele managerului (conducatorului instituţiei): │
│ │
│ │
│ Numele şi prenumele persoanei de contact: │
│ Funcţia: │
│ Numãrul de telefon: │
│ Numãrul de fax: │
│ │
│ │
│ Numele şi prenumele înlocuitorului persoanei de contact: │
│ Funcţia: │
│ Numãrul de telefon: │
│ Numãrul de fax: │
│ │
│ Declar pe proprie rãspundere ca datele cuprinse în formularele de │
│ declaraţie anexate au fost verificate, acestea fiind corecte şi complete. │
│ │
│ Se anexeazã urmãtoarele formulare de declaraţie: │
│ _ _ _ _ _ _ _ │
│ B-1 │_│ B-2 │_│ B-3 │_│ 2.1 │_│ 2.1.1 │_│ 2.2 │_│2.3 │_│ │
│ _ _ _ _ _ _ _ │
│ 2.3.1 │_│ 2.3.2 │_│ 2.4 │_│ 2.5 │_│ 3.1 │_│ 3.1.1 │_│ 3.2 │_│ │
│ _ _ _ _ │
│ 3.3 │_│ 3.4 │_│ 4.1 │_│ 4.2 │_│ │
│ │
│ │
│ Manager: │
│ (Numele,semnatura şi ştampila)│
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│ ┌───────────────┐ │
│ │ Formularul B-1│ Declaraţii anuale referitoare la activitãţile desfãşurate│
│ └───────────────┘ în anul .......... │
│ Declaraţiile se referã la: │
│ _ │
│ Substanţe înscrise în lista nr. 2 şi instalaţii legate de acestea: │_│ │
│ │
│ _ │
│ Substanţe înscrise în lista nr. 3 şi instalaţii legate de acestea: │_│ │
│ │
│ _ │
│ Alte instalaţii de producţie chimica (SOD/PSF) │_│ │
│ │
│ │
│ Confidenţialitatea informaţiilor: _ │
│ Declaraţia conţine informaţii cu caracter secret? │_│ │
│ │
│ │
│ Dacã da, se indica cel mai înalt nivel de clasificare (SSv, S, SS): │
│ │
│ În formularele urmãtoare se indica acele linii, precedate de │
│ semnul "/", care conţin clasificarea solicitatã. │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Nota: Formularul se completeazã pentru declararea activitãţilor desfãşurate
în anul calendaristic precedent

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│ ┌───────────────┐ │
│ │ Formularul B-2│ Declaraţii anuale referitoare la activitãţi prevãzute │
│ └───────────────┘ pentru anul ............. │
│ │
│ Declaraţiile se referã la: │
│ _ │
│ Substanţe înscrise în lista nr. 2 şi instalaţii legate de acestea: │_│ │
│ │
│ _ │
│ Substanţe înscrise în lista nr. 3 şi instalaţii legate de acestea: │_│ │
│ │
│ Confidenţialitatea informaţiilor: _ │
│ Declaraţia conţine informaţii cu caracter secret? │_│ │
│ │
│ Dacã da, se indica cel mai înalt nivel de clasificare (SSv,S,SS): ─── │
│ │
│ În formularele urmãtoare se indica acele linii, precedate de │
│ semnul "/", care conţin clasificarea solicitatã. │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Nota: Formularul se completeazã pentru declararea activitãţilor prevãzute
pentru anul calendaristic urmãtor

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│ ┌───────────────┐ │
│ │ Formularul B-3│ Declaraţii referitoare la activitãţi planificate │
│ └───────────────┘ suplimentar │
│ │
│ Declaraţiile se referã la: │
│ _ │
│ Substanţe înscrise în lista nr. 2 şi instalaţii legate de acestea: │_│ │
│ │
│ _ │
│ Substanţe înscrise în lista nr. 3 şi instalaţii legate de acestea: │_│ │
│ │
│ Confidenţialitatea informaţiilor: │
│ _ │
│ Declaraţia conţine informaţii cu caracter secret? │_│ │
│ │
│ Dacã da, se indica cel mai înalt nivel de clasificare (SSv,S,SS): ─── │
│ │
│ În formularele urmãtoare se indica acele linii, precedate de │
│ semnul "/", care conţin clasificarea solicitatã. │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│ ┌───────────────┐ │
│ │ Formularul 2.1│ Declaraţie privind cantitãţile de substanţe înscrise în │
│ └───────────────┘ lista nr. 2 │
│ │
│ (Urmãtorul grup de rubrici se repeta pentru fiecare substanta în lista │
│ nr. 2 produsã, prelucrata, consumatã, importata sau exportata în anul ...)│
│ │
│ Denumirea chimica IUPAC: │
│ Formula structuralã: │
│ Numãrul CAS: │
│ │
│ Cantitatea pentru anul .... │
│ Produsã: │
│ Prelucrata: │
│ Consumatã: │
│ Importata: │
│ Exportata: │
│ │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Nota: Formularul se completeazã pentru declararea activitãţilor desfãşurate
în anul calendaristic precedent

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│┌────────────────┐ │
││Formularul 2.1.1│ Declaraţie privind cantitãţile importate şi/sau │
│└────────────────┘ exportate de substanţe înscrise în lista nr. 2. Date │
│ cumulate pentru fiecare ţara │
│ │
│ (Urmãtorul grup de rubrici se repeta pentru fiecare substanta înscrisã │
│ în lista nr. 2 importata şi/sau exportata în anul ......... │
│ │
│ Denumirea chimica IUPAC: │
│ Numãrul CAS: │
│ │
│ (Urmãtorul grup de rubrici se repeta pentru fiecare ţara cu care s-au │
│ efectuat operaţiuni de import şi/sau export cu aceasta substanta │
│ în anul ..........) │
│ │
│ │
│ Ţara exportatoare: │
│ Ţara de origine: │
│ Cantitatea totalã importata: │
│ │
│ │
│ Ţara importatoare: │
│ Ţara de destinaţie: │
│ Cantitatea totalã exportata: │
│ │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Nota: Formularul se completeazã pentru declararea activitãţilor desfãşurate
în anul calendaristic precedent


┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│ ┌───────────────┐ │
│ │ Formularul 2.2│ Declaraţie privind platformele pentru substanţe înscrise │
│ └───────────────┘ în lista nr. 2 │
│ │
│ Numele platformei: │
│ Numele proprietarului sau societãţii care opereazã pe platforma: │
│ Adresa: │
│ Oraşul: │
│ Judeţul: │
│ Cod poştal: │
│ Numãrul de instalaţii care produc substanţe înscrise în lista nr. 3, │
│ existente pe platforma: │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│ ┌───────────────┐ │
│ │ Formularul 2.3│ Declaraţie privind instalatia pentru substanţe înscrise │
│ └───────────────┘ în lista nr. 2 │
│ │
│ (Se completeazã câte un formular pentru fiecare instalatie) │
│ │
│ Denumirea instalaţiei: │
│ │
│ Numele proprietarului sau societãţii care opereazã pe aceasta instalatie: │
│ │
│ Amplasamentul exact al instalaţiei în cadrul platformei: │
│ Numãrul structurii (dacã acesta exista): │
│ Numãrul clãdirii (dacã acesta exista): │
│ Numãrul anexei cu informaţii suplimentare despre instalatie (dacã exista):│
│ │
│ Principalele activitãţi ale instalaţiei │
│ Descrierea activitãţilor principale (se folosesc codurile din tabelul│
│ nr. 1, anexa nr. 2): │
│ Descrierea grupelor de produse industriale (se folosesc codurile din │
│ tabelul nr. 2 anexa nr. 2). │
│ │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│┌────────────────┐ │
││Formularul 2.3.1│ Declaraţie privind activitãţile instalaţiei pentru │
│└────────────────┘ substanţe înscrise în lista nr. 2. │
│ │
│(Se completeazã câte un formular pentru a declara activitãţile fiecãrei │
│ instalaţii pentru substanţe înscrise în lista nr. 2) │
│ │
│ Denumirea instalaţiei: │
│ Natura activitãţii instalaţiei: │
│ _ │
│ Producţie? │_│ │
│ │
│ _ │
│ Prelucrare? │_│ │
│ │
│ _ │
│ Consum? │_│ │
│ │
│ │
│ Instalatia este specializatã în asemenea activitãţi sau este │
│ multifunctionala: │
│ │
│ Se specifica celelalte activitãţi legate de substantele din lista nr. 2 │
│ declarate, dacã exista: │
│ (se folosesc codurile corespunzãtoare din tabelul nr. 1, anexa nr. 2 │
│ (B04 - B06) sau se precizeazã alte activitãţi, dacã nu sunt cuprinse în │
│ tabel): │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│┌────────────────┐ │
││Formularul 2.3.2│ Declaraţie privind capacitatea de producţie a instalaţiei│
│└────────────────┘ pentru fiecare substanta înscrisã în lista nr. 2 │
│ declarata │
│ │
│(Se declara modificãrile capacitãţii de producţie fata de declaraţia │
│ anterioarã, dacã este cazul) │
│ │
│ Denumirea instalaţiei: │
│ │
│ │
│ Denumirea chimica IUPAC: │
│ Numãrul CAS: │
│ Capacitatea de producţie: │
│ Valoarea capacitãţii de producţie este cea nominalã sau cea proiectata: │
│ │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│┌────────────────┐ │
││Formularul 2.4 │ Declaraţie privind substantele înscrise în lista nr. 2 │
│└────────────────┘ din platforma în cantitãţi ce depãşesc pragul de │
│ declarare │
│ │
│(Se completeazã câte un formular pentru fiecare substanta înscrisã în lista │
│ nr. 2 ce depãşeşte pragul de declarare). │
│ │
│ Denumirea chimica IUPAC: │
│ Formula structuratã: │
│ Denumirea comuna sau comercialã a substanţei folositã de platforma: │
│ Numãrul CAS: │
│ │
│ Cantitatea totalã de substanta produsã, prelucrata, consumatã, importata │
│ sau exportata de platforma: │
│ │
│ Produsã: │
│ Prelucrata: │
│ Consumatã: │
│ Importata: │
│ Exportata: │
│ │
│ Scopurile pentru care a fost produsã, prelucrata sau consumatã substanta │
│ │
│ Tipurile de produse pentru care substanta înscrisã în lista nr. 2 se │
│ prelucreaza sau se consuma în platforma (se folosesc codurile grupelor de │
│ produse din tabelul nr. 2, anexa nr. 2): │
│ │
│ │
│ Substanta înscrisã în lista nr. 2 declarata a fost exportata direct _ │
│ din platforma? │_│ │
│ │
│ Dacã da, se precizeazã ţãrile importatoare: │
│ Vânzare sau transfer în interiorul tarii cãtre: │
│ _ │
│ Alta industrie? │_│ │
│ Comerţ? │_│ │
│ Alta destinaţie? │_│ │
│ │
│ │
│ Tipurile de produse obţinute din substantele vândute/transferate, dacã se│
│ cunosc (se folosesc codurile din tabelul nr. 2, anexa nr. 2): │
│ │
│ Alte scopuri pentru care substanta a fost produsã, prelucrata sau │
│ consumatã: │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│┌────────────────┐ │
││Formularul 2.5 │ Declaraţie privind activitãţile înscrise în lista nr. 2 │
│└────────────────┘ din platforma în cantitãţi ce depãşesc pragul de │
│ declarare, prevãzute pentru anul ...... │
│ │
│(Se completeazã câte un formular pentru fiecare substanta înscrisã în lista │
│ nr. 2 pentru a declara toate activitãţile legate de aceste substanţe, pe │
│ platforma). │
│ │
│ Denumire chimica IUPAC: │
│ Numãrul CAS: _ │
│ Producţie: │_│ │
│ Cantitatea totalã anticipata a fi produsã în decursul anului ....: │
│ Perioada(e): _ │
│ Prelucrare: │_│ │
│ Cantitatea totalã anticipata a fi prelucrata în decursul anului ...: │
│ Perioada(e): _ │
│ Consum: │_│ │
│ Cantitatea totalã anticipata a fi consumatã în decursul anului ....: │
│ Perioada(e): │
│ │
│ Scopurile pentru care substanta va fi produsã, prelucrata sau consumatã: │
│ Tipurile de produse pentru care substanta înscrisã în lista nr. 2 se │
│ prelucreaza şi se consuma pe platforma │
│ (se folosesc codurile grupelor de produse din tabelul nr. 2, anexa nr. 2): │
│ │
│ _ │
│ Substanta declarata a fost exportata direct din platforma?: │_│ │
│ Dacã da, se precizeazã ţãrile importatoare: │
│ │
│ Vânzare sau transfer pe teritoriul tarii sau alta zona aflatã sub │
│ jurisdicţia sau controlul statului cãtre: │
│ _ │
│ Alta industrie? │_│ │
│ Comerţ? │_│ │
│ Alta destinaţie? │_│ │
│ │
│ Tipurile de produse finale derivate din substantele vândute/transferate, │
│ dacã se cunosc (se folosesc codurile din tabelul nr. 2, anexa nr. 2): │
│ │
│ Alte scopuri pentru care substanta va fi produsã, prelucrata sau consumatã:│
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Nota: Formularul se completeazã pentru declararea activitãţilor anticipate
pentru anul calendaristic urmãtor sau pentru cele planificate
suplimentar

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│┌────────────────┐ │
││Formularul 3.1 │ Declaraţie privind cantitãţile de substanţe înscrise în │
│└────────────────┘ lista nr. 3 │
│(Urmãtorul grup de rubrici se repeta pentru fiecare substanta înscrisã în │
│ lista nr. 3, produsã, importata sau exportata în anul .....) │
│ │
│ Denumirea chimica IUPAC: │
│ Formula structuralã: │
│ Numãrul CAS: │
│ │
│ Cantitatea pentru anul ..... │
│ Produsã: │
│ Importata: │
│ Exportata: │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Nota: Formularul se completeazã pentru declararea activitãţilor desfãşurate
în anul calendaristic precedent

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│┌────────────────┐ │
││Formularul 3.1.1│ Declaraţie privind cantitãţile importate şi/sau │
│└────────────────┘ exportate de substanţe înscrise în lista nr. 3. Date │
│ cumulate pentru fiecare ţara │
│ │
│ (Urmãtorul grup de rubrici se repeta pentru fiecare substanta înscrisã în │
│ lista nr. 3 importata şi/sau exportata în anul ......... │
│ │
│ Denumirea chimica IUPAC: │
│ Numãrul CAS: │
│ │
│ (Urmãtorul grup de rubrici se repeta pentru fiecare ţara cu care s-au │
│ efectuat operaţiuni de import şi/sau export cu aceasta substanta │
│ în anul ..........) │
│ │
│ │
│ Ţara exportatoare: │
│ Ţara de origine: │
│ Cantitatea totalã importata: │
│ │
│ │
│ Ţara importatoare: │
│ Ţara de destinaţie: │
│ Cantitatea totalã exportata: │
│ │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Nota: Formularul se completeazã pentru declararea activitãţilor desfãşurate
în anul calendaristic precedent

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│ ┌───────────────┐ │
│ │ Formularul 3.2│ Declaraţie privind platforma pentru substanţe înscrise │
│ └───────────────┘ în lista nr. 3 │
│ │
│ Numele platformei: │
│ Numele proprietarului sau societãţii care opereazã pe platforma: │
│ Adresa: │
│ Oraşul: │
│ Judeţul: │
│ Cod poştal: │
│ Numãrul de instalaţii care produc substanţe înscrise în lista nr. 2, │
│ existente pe platforma: │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│ ┌───────────────┐ │
│ │ Formularul 3.3│ Declaraţie privind instalatia pentru substanţe înscrise │
│ └───────────────┘ în lista nr. 3 │
│ │
│ (Se completeazã câte un formular pentru fiecare instalatie declarata) │
│ │
│ Denumirea instalaţiei: │
│ │
│ Numele proprietarului sau societãţii care opereazã pe aceasta instalatie: │
│ │
│ Amplasamentul exact al instalaţiei în cadrul platformei: │
│ Numãrul structurii (dacã acesta exista): │
│ Numãrul clãdirii (dacã acesta exista): │
│ Numãrul anexei cu informaţii suplimentare despre instalatie (dacã exista):│
│ │
│ Principalele activitãţi ale instalaţiei │
│ Descrierea activitãţilor principale (se folosesc codurile din tabelul│
│ nr. 1, anexa nr. 2): │
│ Descrierea grupelor de produse industriale (se folosesc codurile din │
│ tabelul nr. 2 anexa nr. 2). │
│ │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│┌────────────────┐ │
││Formularul 3.4 │ Declaraţie privind substantele înscrise în lista nr. 3 │
│└────────────────┘ produse pe platforma în cantitãţi ce depãşesc pragul de │
│ declarare │
│ │
│(Se completeazã câte un formular pentru fiecare substanta înscrisã în lista │
│ nr. 3 ce depãşeşte pragul de declarare). │
│ │
│ Denumirea chimica IUPAC: │
│ │
│ Denumirea comuna sau comercialã folositã de platforma: │
│ │
│ Formula structuralã: │
│ │
│ Numãrul CAS: │
│ │
│ Mãrimea producţie de substanţe înscrise în lista nr. 3 (se folosesc │
│ codurile din tabelul nr. 4, anexa nr. 2): │
│ │
│ Scopul producţiei (se folosesc codurile din tabelul nr. 3, anexa nr. 2): │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│ ┌───────────────┐ │
│ │ Formularul 4.1│ Declaraţie privind instalaţiile pentru substanţe │
│ └───────────────┘ organice definite (SOD), inclusiv substanţe PSF │
│ │
│ Denumirea platformei: │
│ Numele proprietarului sau societãţii care opereazã pe platforma: │
│ Strada, numãr: │
│ Localitate, judeţ: │
│ Cod poştal: │
│ Descrierea activitãţilor principale ale platformei: (se folosesc codurile │
│ din tabelul nr. 1, anexa nr. 2): │
│ Descrierea grupelor de produse industriale obţinute pe platforma (se │
│ folosesc codurile din tabelul nr. 2, anexa nr. 2): │
│ │
│ Pentru platforma care a produs, în anul ...., mai mult de 200 tone de SOD │
│ │
│ Cantitatea cumulatã de SOD, inclusiv toate substantele PSF (se │
│ folosesc codurile din tabelul nr. 5, anexa nr. 2): │
│ Numãrul de instalaţii care au produs SOD, inclusiv substanţe PSF, │
│ indiferent de cantitate: │
│ │
│ Pentru platforma cu una sau mai multe instalaţii care au produs fiecare, │
│ în anul ...., peste 30 de tone dintr-o singura substanta PSF │
│ │
│ Numãrul de instalaţii PSF (instalaţii care au produs fiecare peste 30│
│ de tone dintr-o singura substanta PSF): │
│ │
│ Cantitatea globalã de substanţe PSF produsã în anul precedent de fiecare │
│ instalatie PSF: │
│ │
│ Numãrul de instalaţii care au produs între 30 - 200 tone: │
│ Numãrul de instalaţii care au produs între 200-1 000 tone: │
│ Numãrul de instalaţii care au produs între 1 000-10 000 tone: │
│ Numãrul de instalaţii care au produs între 10 000 tone: │
│ │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Nota: Formularul se completeazã pentru declararea activitãţilor desfãşurate
în anul calendaristic precedent

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod Pagina ... din ... pagini Data ...│
│ ────────────────────────────────────────│
│ ┌───────────────┐ │
│ │ Formularul 4.2│ Declaraţie privind substantele organice definite (SOD), │
│ └───────────────┘ inclusiv substantele PSF, cantitãţile şi instalaţiile │
│ legate de acestea │
│ Denumirea platformei: │
│ (Urmãtorul grup de rubrici se repeta pentru fiecare instalatie declarata │
│ prin formularul 4.1) │
│ │
│ Denumirea instalaţiei: │
│ (Urmãtorul grup de rubrici se repeta pentru a declara toate SOD, inclusiv │
│ substantele PSF, obţinute pe fiecare instalatie declarata) │
│ │
│ Denumirea chimica IUPAC: │
│ Denumirea comercialã │
│ Formula structuralã: │
│ Numãrul CAS: │
│ Cantitatea produsã în anul ...... │
│ │
│ Persoana de contact cu Agenţia │
│ (Numele şi semnatura) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Nota: Formularul se completeazã pentru declararea activitãţilor desfãşurate
în anul calendaristic precedent





ANEXA 2

CODURI FOLOSITE LA ÎNTOCMIREA DECLARAŢIILOR

TABELUL Nr. 1
Coduri pentru principalele activitãţi
┌──────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Codul │ Activitatea principala │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B01 │ Producţie │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B02 │ Prelucrare │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B03 │ Consum │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B04 │ Depozitare │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B05 │ Reambalare, distribuire │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B06 │ Cercetare-dezvoltare │
└──────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

TABELUL Nr. 2
Coduri pentru grupe de produse chimice şi înrudite
┌──────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod │ Descriere │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 511 │Hidrocarburi şi derivatii lor halogenati, sulfonati, nitrati sau │
│ │nitrozati │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Alcooli, fenoli, fenoli-alcooli şi derivatii lor halogenati, │
│ 512 │sulfonati, nitrati sau nitrozati │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Acizi carboxilici şi anhidridele,clorurile, peroxizii şi peroxiacizii│
│ 513 │lor, derivatii lor halogenati, sulfonati, nitrati sau nitrozati │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 514 │Compuşi cu funcţii cu azot │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Compuşi organo-anorganici, compuşi heterociclici, acizi nucleici şi │
│ 515 │sarurile lor, precum şi solfonamide │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 516 │Alţi compuşi organici │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 522 │Elemente chimice, oxizi şi saruri halogenate anorganice │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 523 │Saruri metalice şi peroxidice ale acizilor anorganici │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 524 │Alte substanţe chimice anorganice, compuşi organici şi anorganici ai │
│ │metalelor preţioase │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 525 │Materiale radioactive şi asociate │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 531 │Coloranti organici sintetici şi lacuri colorante, precum şi │
│ │preparate pe baza acestora │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 532 │Extracte colorante şi tanante, materiale tanante sintetice │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 533 │Pigmenti, vopsele, lacuri şi materiale înrudite │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 541 │Produse medicinale şi farmaceutice, altele decât cele de la grupa │
│ │542 │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 542 │Medicamente (inclusiv de uz veterinar) │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 551 │Esente, parfumuri şi arome │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 553 │Preparate pentru parfumerie, cosmetica sau toaleta (exclusiv sapunuri│
│ │ │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 554 │Sapun, preparate pentru curatat şi lustruit │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 562 │Îngrãşãminte │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 571 │Polimeri ai etilenei │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 572 │Polimeri ai stirenului │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 573 │Polimeri ai clorurii de vinil sau ai altor olefine halogenate │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 574 │Poliacetali, alţi polieteri şi rasini epoxidice │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 575 │Alte materiale plastice │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 579 │Deşeuri, resturi de materiale plastice │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 581 │Tuburi, ţevi, furtunuri şi fitinguri pentru ele din materiale │
│ │plastice │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 582 │Plãci, foi, filme, folii şi benzi din materiale plastice │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 583 │Monofilamente cu secţiune mai mare de 1 mm, baghete, bare şi profile │
│ │cu suprafata prelucrata sau nu, din materiale plastice │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 591 │Insecticide, rodenticide, fungicide, erbicide, produse antiincoltire,│
│ │regulatori de creştere, dezinfectanti şi produse similare, ambalate │
│ │pentru vânzarea cu amãnuntul sau în alte forme (ex. fitile de sulf, │
│ │lumanari, hârtie de muste) │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 592 │Amidon, inulina, gluten, substanţe albuminoide, cleiuri │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 593 │Explozivi şi produse pirotehnice │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 597 │Aditivi pentru uleiuri minerale, lichide pentru transmisii hidraulice│
│ │lichide antigel şi produse lubrifiante │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 598 │Produse chimice diverse │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 599 │Altele │
└──────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


TABELUL Nr. 3
Coduri pentru scopul producţiei (pentru substantele înscrise în
lista nr. 3
┌──────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Codul │ Scopurile producţiei │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B11 │Consum captiv (în-line) în momentul producerii │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B12 │Intermediar sintetic depozitat şi/sau folosit în platforma │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B13 │Transfer spre alta industrie │
└──────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


TABELUL Nr. 4
Coduri pentru declararea mãrimii producţiei de substanţe
înscrise în lista nr. 3
┌──────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Codul │ Mãrimea producţiei │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B20 │20 ≤ P < 30 tone │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B21 │30 ≤ P < 200 tone │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B22 │200 ≤ P < 1 000 tone │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B23 │1 000 ≤ P < 10 000 tone │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B24 │10 000 ≤ P < 100 000 tone │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B25 │P > 100 000 tone │
└──────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Obs: P - reprezintã cantitatea dintr-o substanta înscrisã în lista nr. 3
produsã anual


TABELUL Nr. 5
Coduri pentru declararea mãrimii producţiei de substanţe
organice definite (SOD)
┌──────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Codul │ Mãrimea producţiei │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B31 │200 ≤ R < 1 000 tone │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B32 │1 000 ≤ R < 10 000 tone │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B33 │R > 10 000 tone │
└──────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Obs: R - reprezintã cantitatea de substanţe organice definite produse anual






──────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016