Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 10 iulie 2009  pentru aplicarea prevederilor cap. V din titlul II partea a II-a din   Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 10 iulie 2009 pentru aplicarea prevederilor cap. V din titlul II partea a II-a din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului

EMITENT: MINISTERUL DEZVOLTARII REGIONALE SI LOCUINTEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 580 din 20 august 2009
NORME METODOLOGICE din 10 iulie 2009
pentru aplicarea prevederilor <>cap. V din titlul II partea a II-a din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului
EMITENT: MINISTERUL DEZVOLTÃRII REGIONALE ŞI LOCUINŢEI
MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 580 din 20 august 2009


CAP. I
Persoane îndreptãţite sã primeascã prime de stat; cuantumul primei

ART. 1
(1) Prima de stat se acordã clienţilor, persoane fizice cu cetãţenia românã şi cu domiciliul stabil în România, care au încheiat un contract de economisire-creditare cu o bancã de economisire şi creditare în domeniul locativ.
(2) La încheierea unui contract de economisire-creditare, banca de economisire şi creditare în domeniul locativ verificã datele personale ale titularului de contract, cuprinse în actul de identitate (carte de identitate, buletin de identitate, paşaport), în vederea constatãrii îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea primei de stat prevãzute la alin. (1), şi anume:
a) numele şi prenumele;
b) codul numeric personal (CNP);
c) cetãţenia;
d) domiciliul.
(3) Datele personale prevãzute la alin. (2) se vor înregistra în formã electronicã şi/sau scripticã în baza de date a bãncii de economisire şi creditare în domeniul locativ şi vor fi utilizate pentru stabilirea cuantumului primei de stat care se va acorda titularului contractului de economisire-creditare încheiat cu banca de economisire şi creditare în domeniul locativ, în completarea depunerilor efectuate de cãtre acesta în cursul unui an calendaristic.
(4) Banca de economisire şi creditare în domeniul locativ va include în contractul de economisire-creditare clauze referitoare la:
a) obligaţia clientului sã notifice bãncii de economisire şi creditare în domeniul locativ orice modificãri ale datelor prevãzute la alin. (2) lit. a), c) şi d) în termen de 30 de zile de la data producerii acestora, cu precizarea situaţiei sale la data de 31 decembrie a anului pentru care se solicitã prima de stat;
b) împuternicirea de cãtre client a bãncii de economisire şi creditare în domeniul locativ în vederea solicitãrii de cãtre aceasta a primei de stat în numele sãu.
(5) Beneficiazã de primã de stat numai persoanele titulare ale contractelor de economisire-creditare, indiferent de persoanele care au efectuat depunerile în numele acestora.
ART. 2
(1) Prima de stat se stabileşte la 25% din suma economisitã în anul respectiv de cãtre client şi nu poate depãşi echivalentul în lei a 250 euro, calculat la rata de schimb leu/euro comunicatã de Banca Naţionalã a României pentru ultima zi lucrãtoare a anului de economisire.
(2) În cazul în care o persoanã încheie mai multe contracte de economisire-creditare cu una sau mai multe bãnci de economisire şi creditare în domeniul locativ, suma primelor de stat acordate nu poate depãşi cuantumul maxim prevãzut la alin. (1).
(3) În cazul încheierii de contracte de economisire-creditare de cãtre un titular de contract de economisire-creditare cu una sau mai multe bãnci de economisire şi creditare în domeniul locativ, acordarea primei de stat se face astfel:
a) în cazul în care suma primelor stabilite ca urmare a depunerilor realizate de cãtre titular în baza contractului/contractelor de economisire-creditare ale sale la banca/bãncile de economisire şi creditare în domeniul locativ nu depãşeşte plafonul maxim de acordare a primei de stat, prima de stat acordatã titularului prin intermediul bãncii/bãncilor de economisire şi creditare în domeniul locativ este egalã cu suma primelor calculate pentru depunerile pe fiecare contract de economisire-creditare la banca/bãncile de economisire şi creditare în domeniul locativ, astfel:
P = f2ΣPi = Σ(0,25 x Di) = 0,25 x ΣDi, unde:
i = 1,.... n;
Pi - prima care trebuie acordatã de stat titularului prin intermediul bãncii de economisire şi creditare - i;
P - prima totalã pe care trebuie sã o primeascã titularul;
Di - suma depunerii realizate de cãtre titular la banca de economisire şi creditare - i;
Pi = 0,25 x Di - prima pe care statul o acordã titularului prin intermediul bãncii de economisire şi creditare - i;
b) în cazul în care suma primelor care trebuie acordate pentru mai multe contracte de economisire-creditare încheiate la una sau la mai multe bãnci de economisire şi creditare este mai mare decât plafonul maxim de acordare a primei de stat, prima de stat acordatã titularului prin intermediul bãncii de economisire şi creditare este egalã cu valoarea plafonului maxim, conform legii, şi este compusã din suma primelor acordate de cãtre fiecare bancã de economisire şi creditare, astfel:
P = Pm = f2ΣPi, unde:
P - prima totalã pe care trebuie sã o primeascã titularul;
Pm - prima de stat maximã pe care o poate primi titularul;
Pi - prima care trebuie acordatã de stat beneficiarului prin intermediul bãncii de economisire şi creditare - i, unde:
Pi = (Di/f2ΣDi) x Pm, unde:
Di - suma depunerii realizate de cãtre titular la banca de economisire şi creditare - i.
(4) Prima de stat se capitalizeazã la contul de depozit al clientului şi este luatã în calcul la calculul dobânzii aferente contractului de economisire-creditare.

CAP. II
Condiţii de acordare a primei de stat

ART. 3
(1) Clientul bãncii de economisire şi creditare în domeniul locativ va beneficia anual de prima de stat, cu condiţia sã fi încheiat un contract de economisire-creditare pentru o duratã de minimum 5 (cinci) ani, fãrã a fi necesarã justificarea utilizãrii în scop locativ a sumei economisite, precum şi sã nu se fi efectuat de cãtre banca de economisire şi creditare în domeniul locativ, la solicitarea clientului, restituiri totale sau parţiale din sumele economisite, înainte de expirarea termenului de economisire.
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), beneficiazã de prima de stat, în condiţiile legii şi ale prezentelor norme metodologice, clienţii cãrora li se restituie sumele economisite înainte de expirarea termenului de economisire stabilit prin contractul de economisire-creditare, în una dintre urmãtoarele situaţii:
a) suma economisitã şi/sau suma contractatã este pusã la dispoziţie dupã repartizare, iar cel care a economisit utilizeazã suma primitã pentru activitãţi în domeniul locativ;
b) în cazul cesiunii contractului de economisire-creditare, iar dupã repartizare, suma economisitã şi/sau suma contractatã se utilizeazã pentru activitãţi în domeniul locativ de cãtre cesionar;
c) cel care a economisit pentru activitãţi în domeniul locativ sau soţul/soţia acestuia a decedat ori a intrat în incapacitate totalã de muncã dupã încheierea contractului de economisire-creditare;
d) cel care a economisit pentru activitãţi în domeniul locativ a devenit şomer şi perioada de şomaj este de cel puţin 9 luni fãrã întrerupere şi dureazã încã în momentul la care se solicitã restituirea sumei.
(3) Prima de stat va fi pusã la dispoziţie titularului contractului de economisire-creditare numai dupã verificarea de cãtre banca de economisire şi creditare în domeniul locativ a îndeplinirii condiţiilor de acordare a primei de stat conform dispoziţiilor cuprinse în prezentul capitol.
ART. 4
(1) În situaţia prevãzutã la art. 3 alin. (2) lit. a), titularul contractului de economisire-creditare este ţinut a face dovada utilizãrii sumei economisite şi/sau a sumei contractate puse la dispoziţie, dupã repartizare, imediat şi nemijlocit, numai pentru activitãţi în domeniul locativ, cu documente justificative, conform prevederilor legale în materie şi potrivit anexei care face parte integrantã din prezentele norme metodologice. Activitãţile în domeniul locativ sunt cele definite la <>art. 290 lit. a) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 227/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) În situaţia prevãzutã la art. 3 alin. (2) lit. b), cesionarul contractului de economisire-creditare este ţinut a face dovada cesiunii şi a utilizãrii sumei economisite şi/sau sumei contractate sau a sumei contractate numai pentru activitãţi în domeniul locativ; prevederile alin. (1) se aplicã în mod corespunzãtor.
(3) În situaţia prevãzutã la art. 3 alin. (2) lit. c), titularul contractului de economisire-creditare sau, dupã caz, succesorul ori soţul/soţia acestuia este ţinut a face dovada decesului, respectiv a incapacitãţii totale de muncã, prin:
- certificat de deces cu datã ulterioarã celei de încheiere a contractului de economisire-creditare; sau
- certificat de persoanã cu handicap gradul I sau II, eliberat sau reconfirmat de autoritatea competentã, în baza evaluãrii comisiei medicale, la o datã ulterioarã datei de încheiere a contractului de economisire-creditare.
(4) În situaţia prevãzutã la art. 3 alin. (2) lit. d), titularul contractului de economisire-creditare este ţinut a face dovada calitãţii de şomer, cu carnet de şomer eliberat de cãtre agenţia de ocupare a forţei de muncã judeţeanã sau, dupã caz, de cãtre Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncã a Municipiului Bucureşti, carnet de şomer prin care sã se ateste şi faptul cã perioada de şomaj dureazã de cel puţin 9 luni fãrã întrerupere şi se menţine încã la data punerii la dispoziţie a sumei economisite.
ART. 5
(1) Utilizarea în scop locativ a sumei economisite va fi probatã faţã de banca de economisire şi creditare în domeniul locativ de cãtre client sau persoana împuternicitã de acesta, în termen de 2 ani de la data la care se consemneazã şi/sau se efectueazã una dintre urmãtoarele operaţiuni: plata soldului economisit, gajarea drepturilor rezultând din contractul de economisire-creditare, transferul contractului de economisire-creditare cãtre un terţ, finanţarea anticipatã sau intermediarã.
(2) În cazul în care utilizarea sumelor în scop locativ nu este doveditã de clientul bãncii de economisire şi creditare în domeniul locativ, în condiţiile art. 4 şi în termenul prevãzut la alin. (1), prima de stat nu va fi pusã la dispoziţie clientului şi se va restitui Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei.
(3) Banca de economisire şi creditare în domeniul locativ va putea solicita titularului de contract documente suplimentare, care sã dovedeascã îndeplinirea condiţiilor prevãzute de lege pentru a beneficia de prima de stat sau, dupã caz, utilizarea sumei economisite şi/sau a sumei contractate pentru activitãţi în domeniul locativ.
(4) Banca de economisire şi creditare în domeniul locativ va putea efectua verificãri ale datelor şi informaţiilor furnizate de client, în condiţiile prevãzute de legislaţia aplicabilã instituţiilor de credit aflatã în vigoare.
ART. 6
(1) În cazul decesului unei persoane îndreptãţite sã primeascã primã de stat, numai succesorul/succesorii sãu/sãi legal/legali sau testamentar/testamentari are/au dreptul de a solicita încetarea contractului de economisire-creditare sau continuarea acestuia în nume propriu. Succesorul/succesorii primeşte/primesc şi prima de stat cuvenitã persoanei decedate, indiferent dacã este/sunt parte şi la alte contracte de economisire-creditare încheiate.
(2) În cazul în care existã mai mulţi succesori, fiecare dintre aceştia poate opta fie pentru continuarea în nume propriu a contractului de economisire-creditare, fie pentru restituirea sumei economisite, proporţional cu cota succesoralã pe care o deţine; fiecare succesor are obligaţia sã notifice aceastã opţiune bãncii de economisire şi creditare în domeniul locativ.
(3) În situaţia în care succesorul/succesorii opteazã pentru continuarea în nume propriu a contractului de economisire-creditare, banca de economisire şi creditare în domeniul locativ se va asigura cã sunt îndeplinite toate condiţiile pentru încheierea unui contract de economisire-creditare.
(4) Dacã sunt îndeplinite condiţiile prevãzute la alin. (3) şi succesorul/succesorii continuã în nume propriu contractul de economisire-creditare, prima de stat va continua sã fie acordatã acestuia/acestora începând din anul decesului titularului iniţial de contract, dupã prezentarea documentelor prevãzute la art. 4 alin. (3).
(5) În cazul în care contractul de economisire-creditare continuat conform prevederilor alin. (4) este reziliat ulterior, înainte de expirarea termenului de economisire stabilit prin contract, fãrã sã fi fost prezentate dovezile prevãzute la art. 4, banca de economisire şi creditare în domeniul locativ va restitui Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei numai cuantumul primei de stat acordat persoanei care a continuat contractul; prima de stat cuvenitã titularului anterior de contract nu se restituie.
(6) În cazul în care succesorul/succesorii opteazã pentru încetarea contractului de economisire-creditare sau în cazul în care nu sunt îndeplinite condiţiile pentru continuarea contractului de economisire-creditare, banca de economisire şi creditare în domeniul locativ va proceda la punerea la dispoziţie a soldului economisit sau, dupã caz, la împãrţirea, proporţional cu cota succesoralã, atât a soldului economisit, cât şi a primei de stat aferente.

CAP. III
Stabilirea, modul de acordare şi restituirea primelor de stat

ART. 7
(1) Dreptul la primã de stat se constituie la finele anului de economisire. Anul de economisire este anul calendaristic în care s-au efectuat depunerile îndreptãţite la primã de stat. Prima de stat poate fi solicitatã Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei în urmãtoarele modalitãţi:
a) clientul va adresa bãncii de economisire şi creditare în domeniul locativ o cerere scrisã în acest sens;
b) banca de economisire şi creditare în domeniul locativ, în baza împuternicirii date de client conform art. 1 alin. (4) lit. b), va solicita prima de stat în numele acestuia. Prima de stat poate fi solicitatã pânã cel târziu la sfârşitul anului calendaristic urmãtor anului de economisire; în caz contrar, clientul va fi decãzut din dreptul la primã de stat.
(2) Imediat dupã încheierea anului de economisire, bãncile de economisire şi creditare în domeniul locativ calculeazã primele de stat pentru toţi clienţii îndreptãţiţi sã primeascã prima de stat, în funcţie de sumele economisite, fãrã a depãşi cuantumul maxim pe client, prevãzut la art. 2 alin. (1). Rezultatul calculelor se va rotunji la leu.
(3) Sumele care trebuie luate în considerare la calcularea primei de stat sunt constituite din depunerile efectuate în anul pentru care se acordã prima de stat.
(4) La calcularea primei de stat nu vor fi luate în considerare:
a) sumele acordate drept prime de stat;
b) dobânzile aferente sumelor economisite potrivit contractului de economisire-creditare;
c) depunerile care depãşesc valoarea totalã a contractului de economisire-creditare.
(5) Prima de stat se suportã de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei, dupã expirarea fiecãrui an calendaristic, în limita creditelor bugetare aprobate cu aceastã destinaţie.
(6) Dupã încheierea anului calendaristic, dar nu mai târziu de data de 31 ianuarie a anului urmãtor, bãncile de economisire şi creditare în domeniul locativ vor comunica Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei urmãtoarele date în format electronic:
a) numãrul contractului de economisire-creditare;
b) data încheierii acestuia;
c) numele şi prenumele titularului contractului de economisire-creditare;
d) codul numeric personal al titularului contractului de economisire-creditare;
e) depunerile efectuate în anul aferent primei de stat;
f) suma reprezentând prima de stat, conform calculelor efectuate de banca de economisire şi creditare în domeniul locativ.
ART. 8
(1) Structura datelor şi cerinţele tehnice vor fi comunicate de cãtre Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei bãncii de economisire şi creditare în domeniul locativ, pânã cel mai târziu la data de 31 octombrie a anului pentru care se acordã primele de stat.
(2) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei îşi creeazã propria bazã de date, care va cuprinde numele, prenumele şi codurile numerice personale ale persoanelor care au renunţat la sau au pierdut cetãţenia românã în anul aferent primei de stat. Acestor persoane nu li se acordã primã de stat.
(3) În vederea identificãrii solicitãrilor multiple de primã de stat, Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei verificã datele tuturor bãncilor de economisire şi creditare în domeniul locativ. În cazul în care suma primelor de stat solicitate pentru o persoanã este mai mare decât cuantumul maxim admis, aceasta se reduce în mod corespunzãtor şi suma de corecturã se înregistreazã în evidenţele bãncii de economisire şi creditare în domeniul locativ. În vederea calculului sumei de corecturã pentru fiecare bancã de economisire şi creditare în domeniul locativ, din prima calculatã conform prevederilor art. 2 alin. (3) lit. b) se scade prima calculatã şi conform dispoziţiilor art. 2 alin. (3) lit. a).
(4) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei va arhiva toate datele în vederea unor eventuale verificãri ulterioare.
(5) Anual, pânã cel târziu la sfârşitul lunii februarie, Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei va transmite bãncilor de economisire şi creditare în domeniul locativ seturile de date corectate şi, ulterior, va vira sumele aferente primelor de stat solicitate şi, dupã caz, corectate, în termenul stabilit la art. 7 alin. (5).
(6) Bãncile de economisire şi creditare în domeniul locativ îşi vor modifica datele privind primele de stat în funcţie de seturile de date comunicate de Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei şi în baza acestora vor credita conturile aferente contractelor de economisire-creditare cu primele de stat corespunzãtoare.
ART. 9
(1) În cazul în care, prin mijloace proprii sau din comunicarea unei terţe pãrţi, banca de economisire şi creditare în domeniul locativ constatã cã atribuirea primei de stat este nejustificatã sau prima de stat nu a fost alocatã în cuantumul prevãzut de lege, aceasta are obligaţia sã facã rectificarea cuvenitã. Dacã contractul de economisire-creditare a încetat şi recuperarea primei de stat nu s-a fãcut pe durata valabilitãţii acestuia, banca de economisire şi creditare în domeniul locativ va înştiinţa Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei şi va lua toate mãsurile pentru restituirea primei de stat încasate necuvenit de beneficiarul acesteia, potrivit reglementãrilor legale în materie.
(2) Clientul va fi informat cu privire la corectarea cuantumului primei de stat cel mai târziu odatã cu primirea urmãtorului extras de cont. Clientul poate contesta motivul corectãrii cuantumului primei de stat în termen de un an de la informare şi va adresa contestaţia bãncii de economisire şi creditare în domeniul locativ. Banca de economisire şi creditare în domeniul locativ va analiza contestaţiile primite şi va comunica, în termen de 30 de zile, atât clienţilor, cât şi Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei deciziile luate în soluţionarea acestora.
(3) Banca de economisire şi creditare în domeniul locativ va arhiva toate corecturile de primã de stat rezultate în urma aplicãrii prevederilor alin. (1) şi (2).
(4) Banca de economisire şi creditare în domeniul locativ rãspunde ca fidejusor, alãturi de clientul care primeşte o primã de stat necuvenitã. Banca de economisire şi creditare în domeniul locativ va returna Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei primele de stat virate în mod nejustificat şi penalitãţile aferente, calculate la nivelul celor datorate pentru executarea cu întârziere a obligaţiilor bugetare. Primele de stat reacordate clientului în baza unei contestaţii admise a acestuia vor fi scãzute din sumele pe care banca de economisire şi creditare în domeniul locativ urmeazã sã le restituie ca prime de stat necuvenite. În acest scop bãncile de economisire şi creditare în domeniul locativ comunicã Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei soldul corecturilor de primã de stat efectuate.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 10
Dupã obţinerea autorizãrii emise de Banca Naţionalã a României, banca de economisire şi creditare în domeniul locativ va înştiinţa Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei şi va transmite acestuia Condiţiile generale de afaceri, Condiţiile generale ale contractelor de economisire-creditare, împreunã cu raportul auditorului independent.
ART. 11
(1) Pânã la data de 15 mai a fiecãrui an calendaristic, banca de economisire şi creditare în domeniul locativ va transmite Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei Planul de afaceri actualizat pentru anul calendaristic în curs, care sã includã şi o prognozã privind cuantumul primelor de stat, însoţit de raportul auditorului independent. Pe baza datelor din aceste documente Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei va fundamenta cuantumul surselor financiare necesare plãţii primelor de stat suportate de la bugetul de stat.
(2) În primul an de funcţionare, dacã obţinerea autorizãrii emise de Banca Naţionalã a României, prevãzutã la art. 10, este ulterioarã datei de 15 mai, documentele prevãzute la alin. (1) se transmit, de regulã, în termen de 15 zile de la data obţinerii autorizãrii.
ART. 12
Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei va verifica, cel puţin o datã pe an, corectitudinea calculãrii de cãtre banca de economisire şi creditare în domeniul locativ a primelor de stat solicitate de clienţi.


ANEXÃ
-----
la normele metodologice
-----------------------

LISTA
documentelor necesare pentru certificarea utilizãrii
sumelor acumulate numai pentru activitãţi în domeniul locativ



┌───────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│ Tipul de activitate în domeniul │ Acte şi documente doveditoare**) │
│ locativ*) │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│- construirea de locuinţe noi sau │- documente care atestã forma juridicã│
│activitãţile prevãzute în <>art. 290 │de deţinere a terenului destinat │
│lit. a) pct. 7 din Ordonanţa de urgenţã│construcţiei │
│a Guvernului nr. 99/2006 privind │- autorizaţie de construire │
│instituţiile de credit şi adecvarea │- proiect de execuţie, deviz │
│capitalului, aprobatã cu modificãri şi │estimativ, contracte încheiate cu │
│completãri prin <>Legea nr. 227/2007 , cu │societãţi specializate sau persoane │
│modificãrile şi completãrile ulterioare│fizice autorizate │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│- extinderea, modernizarea, reabili- │- act de proprietate (deţinere) │
│tarea, consolidarea de locuinţe şi │imobil/teren │
│viabilizarea de terenuri │- autorizaţie de construire │
│ │- proiect de execuţie, deviz │
│ │estimativ, contracte încheiate cu │
│ │societãţi specializate sau persoane │
│ │fizice autorizate │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│- cumpãrarea unei locuinţe │- antecontract de vânzare-cumpãrare │
│ │- contract de vânzare-cumpãrare │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│- cumpãrarea de terenuri intravilane │- antecontract de vânzare-cumpãrare │
│ │- contract de vânzare-cumpãrare │
└───────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘


-------------
*) Pentru tipurile de activitãţi în domeniul locativ pentru care legea nu prevede obţinerea autorizaţiei de construire se vor prezenta facturi, bonuri fiscale şi/sau alte documente prin care se face dovada procurãrii legale a materialelor şi/sau a efectuãrii lucrãrilor.
**) În funcţie de particularitãţile fiecãrui caz, pot fi solicitate şi alte documente justificative, conform prevederilor legale.

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016