Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 5 august 1994  privind reevaluarea imobilizarilor corporale si modificarea capitalului social    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME din 5 august 1994 privind reevaluarea imobilizarilor corporale si modificarea capitalului social

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 208 din 10 august 1994

Prin operatiunea de reevaluare a imobilizarilor corporale aflate in patrimoniul agentilor economici se realizeaza actualizarea capitalului social din bilantul contabil incheiat la 31 decembrie 1993.
La incheierea actiunii de reevaluare a imobilizarilor corporale pe baza prezentelor norme, agentii economici urmeaza sa determine si sa inregistreze in contabilitate diferentele din reevaluare, atit cele aferente celor cuprinse in capitalul social, cit si cele inregistrate la alte fonduri.

I. Sfera de cuprindere a actiunii de reevaluare
1. Sint supuse actiunii de reevaluare imobilizarile corporale (terenurile, amenajarile de terenuri si mijloacele fixe) aflate in patrimoniul agentilor economici, evidentiate in bilantul contabil incheiat la 31 decembrie 1993, precum si cele intrate in patrimoniu in trimestrul I/1994, astfel:
a) mijloacele fixe evidentiate in contul 212 "Mijloace fixe";
b) mijloacele fixe concesionate, inchiriate, date in locatie de gestiune, precum si cele care reprezinta aport de capital la societatile comerciale, care se reevalueaza de catre agentii economici care le au in patrimoniu;
c) mijloacele fixe puse la dispozitie pentru efectuarea operatiunilor in participatie, conform contractelor de asociere, care se reevalueaza de catre agentii economici care le au in evidentiate in patrimoniu;
d) investitiile efectuate la mijloacele fixe concesionate, inchiriate sau luate in locatie de gestiune, care se reevalueaza de catre agentii economici care le-au efectuat si le-au inregistrat in contabilitate;
e) mijloacele fixe trecute in conservare;
f) mijloacele fixe aflate la sucursalele, filialele si agentiile din strainatate, care se reevalueaza de catre agentii economici din tara, in cazul in care figureaza in patrimoniul acestora;
g) terenurile aflate in administrarea agentilor economici inregistrate in contul 211 "Terenuri";
h) amenajarile de terenuri se supun reevaluarii numai in situatia in care acestea sint evidentiate in contul 2112 "Amenajari de terenuri".
2. Nu sint supuse reevaluarii:
a) mijloacele fixe in functiune a caror valoare de intrare a fost recuperata integral pe calea amortizarii la 31.12.1993;
b) mijloacele fixe pentru care s-au intocmit formele legale de scoatere din functiune si care nu au fost demonstrate, demolate, dezmembrate etc.;
c) utilajele si materialele in stoc pentru investitii, precum si investitiile in curs de executie, evidentiate in conturile 301 "Materiale consumabile" si 231 "Imobilizari corporale in curs";
d) investitiile puse in functiune sau partial, pentru care nu s-au intocmit formele legale in inregistrare la mijloace fixe;
e) imobilizarile corporale care au iesit din patrimoniul agentilor economici dupa data de 1 ianuarie 1994, precum si cele intrate dupa data de 1 aprilie 1994;
f) cladirile de locuit construite din fondurile statului, supuse vinzarii catre populatie, precum si locuintele de serviciu construite din fondurile statului sau ale agentilor economici cu capital de stat.

II. Modul de reevaluare
Pentru reevaluarea imobilizarilor corporale este necesar sa se stabileasca valoarea ramasa actualizata la 31 decembrie 1993, avindu-se in vedere urmatoarele:
- valoarea de intrare a imobilizarilor corporale la 31 decembrie 1993, din bilantul contabil;
- amortizarea calculata la 31.12.1993, evidentiata in contabilitate;
- coeficientii de actualizare determinati in functie de indicii de preturi la data de 30.06.1994, conform anexei nr. 1 la prezentele norme;
- gradul de utilizare a capacitatilor de productie industriala pe anul 1993, potrivit anexei nr. 2 la prezentele norme (numai la agentii economici cu profil industrial);
- cursul valutar la data de 30.06.1994, conform anexei nr. 3 la prezentele norme.
Valoarea ramasa actualizata, precum si valoarea de intrare actualizata se stabilesc conform anexei nr. 4 la prezentele norme.
Coeficientii de actualizare la 30 iunie 1994 pentru cladiri si constructii speciale, precum si pentru masini, utilaje si instalatii de lucru din anexa nr. 1, col. 1 se aplica la valoarea acestor bunuri evidentiate in contabilitate in preturi la 31 martie 1992.
Pentru mijloacele fixe intrate in perioada 1.04.1992 - 31.03.1994 se aplica coeficientii corespunzatori perioadei in care a avut loc intrarea mijloacelor fixe.
Pentru masini, utilaje, instalatii de lucru si celelalte mijloace fixe, stabilirea valorii se face prin asimilare cu una dintre pozitiile din anexa nr. 1.

III. Inregistrarea in contabilitate a diferentelor rezultate in urma reevaluarii
1. Pentru evidentierea distincta a diferentelor rezultate in urma reevaluarii, in planul de conturi general se introduc urmatoarele conturi:
1017 "Capital social rezultat din reevaluarea imobilizarilor corporale"
1018 "Patrimoniul propriu al regiei rezultat din reevaluarea imobilizarilor corporale"
2111.1 "Diferente din reevaluarea terenurilor"
2112.1 "Diferente din reevaluarea amenajarilor de terenuri"
212.10 "Diferente din reevaluarea mijloacelor fixe"
261.1 "Diferente din reevaluarea imobilizarilor corporale aferente titularilor de participare".
Diferentele din reevaluare ce urmeaza a fi inregistrate in conturile de mai sus vor fi extrase din anexa nr. 4, col. 10.
2. Incepind cu raportarile pe trimestrul III/1994, sumele reprezentind diferentele din reevaluarea imobilizarilor corporale se vor introduce in formularul cod 01 "Rezultate financiare", in subsolul acestuia, dupa rindul 107 (in coloana 2), pe urmatorele rinduri:
rd. 108 "Diferente din reevaluarea mijloacelor fixe" (cont 212.10)
rd. 109 "Diferente din reevaluarea terenurilor" (cont 2111.1)
rd. 110 "Diferente din reevaluarea amenajarilor de terenuri" (cont 2112.1)
rd. 111 "Capital social rezultat din reevaluarea imobilizarilor corporale" (cont 1017)
rd. 112 "Patrimoniu propriu al regiei rezultat din reevaluarea imobilizarilor corporale" (cont 1018)
rd 113 "Diferente din reevaluarea imobilizarilor corporale aferente titlurilor de participare" (cont 261.1).
Inregistrarea in contabilitate a diferentelor rezultate in urma reevaluarii imobilizarilor corporale este prevazuta in anexa nr. 5.

IV. Agentii economici cu capital de stat care nu au efectuat reevaluarea mijloacelor fixe in conformitate cu prevederile <>art. 4 din Hotarirea Guvernului nr. 26/1992 au obligatia sa procedeze in prealabil la reevaluarea acestora conform <>Normelor Ministerului Finantelor nr. 71906/29.V.1992 , astfel incit coeficientii prevazuti in anexa nr. 1 la prezentele norme sa fie aplicati la valorile determinate in preturile in vigoare la 31.03.1992.

V. Agentii economici cu capital privat, precum si unitatile de grup pot aplica in mod corespunzator prevederile prezentelor norme.
De asemenea, prevederile prezentelor norme se aplica si societatilor bancare si de asigurari adaptate corespunzator la specificul acestora, cu avizul Ministerului Finantelor.

VI. Pe baza rezultatelor reevaluarii imobilizarilor corporale, societatile comerciale vor stabili capitalul social si patrimoniul net pe baza datelor la 31 decembrie 1993, corectat cu diferentele din reevaluarea imobilizarilor corporale, conform metodologiei prevazute in anexa nr. 6.
Diferentele rezultate in urma reevaluarii imobilizarilor corporale, inregistrate in conturi distincte, se mentin in conturile respective pina la aprobarea reglementarilor fiscale privind regimul de amortizare a acestora.
Societatile comerciale vor inregistra la Registrul comertului diferentele de capital social rezultate in urma reevaluarii imobilizarilor corporale, aprobate de adunarile generale ale actionarilor. De asemenea, vor fi comunicate Fondului Proprietatii de Stat si Fondurilor Proprietatii Private sumele aferente acestora din capitalul social potrivit cotelor prevazute de lege.
Societatile comerciale cu capital de stat, infiintate prin <>hotaririle Guvernului nr. 29-32/1991 , si celelalte societati tip holding comunicata, de asemenea, Fondului Proprietatii de Stat si Fondurilor Proprietatii Private sumele aferente cotelor prevazute de lege, pe baza comunicarilor privind diferentele din reevaluarea imobilizarilor corporale efectuate de unitatile care participa la formarea capitalului social al acestora.
In cazul in care participarea statului la capitalul social al unei societati comerciale nu apartine unui agent economic cu capital de stat, diferentele din reevaluarea imobilizarilor corporale vor fi comunicate direct Fondului Proprietatii de Stat care, potrivit legii, este detinator de drept al acestor participatii.

VII. Capitalul recalculat potrivit prezentelor norme va fi rotunjit la o suma divizibila cu 25.000 lei, reprezentind valoarea nominala a unei actiuni. Diferentele rezultate se vor reflecta intr-un analitic distinct al contului 118 "Alte fonduri".

ANEXA 1

COEFICIENTI
de actualizare a imobilizarilor corporale in cladiri, constructii sociale, masini, utilaje si instalatii in preturile din luna iunie 1994
- pe baza bilantului la 31 decembrie 1993 -



Coeficientii de actualizare in preturile din luna iunie
1994 pentru imobilizari corporale :
-----------------------------------------------------------
Intrate in perioada
--------------------------------------------
Grupa Existen- 1992 1993 Trim.I
te la 31 ------------------------------------- 1994
martie Trim. Trim. Trim. Trim. Trim. Trim.Trim.
1992 II III IV I II III IV
------------------------------------------------------------------------------
A 1 2 3 4 5 6 7 8 9
-----------------------------------------------------------------------------
I. Cladiri si constru-
ctii speciale 8,400 6,400 4,918 3,876 3,196 2,427 1,981 1,503 1,235
II. Terenuri 8,873*)
III. Masini, utilaje si
instalatii - - - - - - - - -
Constructii metalice si
parti componente 8,325 7,614 6,670 5,085 4,987 3,215 2,487 1,805 1,138
Structuri si timplarii
metalice 10,079 9,599 8,018 5,694 4,893 4,160 2,681 1,508 1,302
Rezervoare, cisterne si
containere metalice 7,495 7,495 5,101 4,482 4,463 3,248 2,718 1,856 1,192
Generatoare de aburi (cu
exceptia cazanelor pentru
incalzire) 12,068 8,127 5,056 4,622 2,219 1,995 1,995 1,629 1,449
Produse metalice obtinute
prin deformare plastica 6,654 6,477 4,654 4,270 3,328 2,783 1,995 1,658 1,518
Produse de taiat 5,244 4,802 4,802 3,468 3,321 2,625 1,446 1,434 1,434
Scule de mina 6,183 6,315 5,907 4,198 3,069 2,905 1,813 1,534 1,248
Recipienti, containere
si alte produse similare
din otel 9,500 7,917 6,333 5,352 4,104 3,224 2,694 2,385 1,818
Ambalaje din metale
usoare 9,450 7,997 6,251 5,121 4,937 3,112 2,241 1,763 1,227
Motoare si turbine (cu
exceptia motoarelor pen-
tru avioane si vehicule) 7,725 5,133 4,113 4,389 3,972 2,731 1,792 1,374 1,270
Pompe si compresoare 6,845 6,224 6,224 3,883 3,710 3,057 2,722 2,150 1,513
Lagare, angrenaje si
organe mecanice de
transmisie 6,966 6,966 6,966 4,841 4,384 3,311 2,264 1,549 1,217
Cuptoare industriale
si arzatoare 7,213 7,128 6,967 4,345 4,203 2,828 2,047 1,445 1,162
Echipamente de ridicat
si manipulat 4,385 4,385 4,376 3,143 2,964 2,794 2,131 1,465 1,102
Echipamente de ventilare
si conditionare a
aerului 10,754 8,754 5,936 4,585 3,990 3,908 2,980 2,007 1,243
Alte echipamente de
utilizare generala 4,966 4,888 2,847 2,833 2,283 1,711 1,145 1,119 1,033
Tractoare 5,130 5,021 4,867 4,755 4,711 3,184 2,630 1,986 1,000
Alte masini si utilaje
agricole si forestiere 6,293 6,135 5,955 3,651 3,651 2,544 1,858 1,692 1,257
Masini-unelte 10,543 10,236 9,567 8,649 7,851 4,950 4,110 2,908 1,183
Utilaje pentru
metalurgie 10,880 10,708 7,428 6,103 4,533 4,179 2,928 1,801 1,118
Utilaje pentru mine,
cariere si constructi 10,966 10,966 9,365 7,935 4,470 3,569 3,375 1,983 1,720
Utilaje pentru prelu-
crarea produselor alimen-
tare, bauturilor si
tutunului 6,748 5,881 5,480 4,148 3,350 3,107 1,692 1,328 1,138
Utilaje pentru industria
textila, a imbracamintei
si a pielariei 6,968 6,961 4,341 4,016 3,091 2,227 2,227 2,169 1,284
Utilaje pentru industria
hirtiei si cartonului 6,583 6,203 4,190 4,100 2,995 2,210 2,010 1,975 1,248
Utilaje pentru foraj si
exploatare sonde 12,200 10,167 8,683 7,615 7,093 4,477 3,792 2,330 ,1678
Alte masini si utilaje
specifice 7,792 7,784 7,784 6,543 5,719 2,664 2,304 1,615 1,432
Masini si aparate
electrocasnice 6,590 6,581 6,571 3,951 3,777 2,862 1,883 1,372 1,067
Aparate neelectrice 5,100 5,092 5,083 3,781 3,353 2,603 2,009 1,415 1,146
Masini de birou 8,276 8,154 6,093 5,984 3,966 3,238 1,779 1,156 1,075
Calculatoare si alte
echipamente electrice 10,723 9,748 8,906 8,111 6,464 5,793 4,464 4,039 1,026
Motoare, generatoare si
transformatoare electrice 6,305 5,617 4,833 3,926 3,019 2,765 1,946 1,467 1,206
Aparate pentru distribu-
tie si comanda electrica 5,408 5,398 5,383 3,551 3,150 2,555 2,215 1,508 1,254
Acumulatori, baterii si
pile electrice 5,091 5,091 3,377 3,308 3,097 2,595 2,024 1,743 1,200
Emitatoare radio-TV,
echipamente si aparate
telefonice si
telegrafice 10,260 9,748 9,748 7,264 6,140 3,929 3,301 2,718 1,278
Receptoare radio-TV,
aparate de inregistrare
si reproducere audio-
video 6,310 5,074 4,935 3,296 2,519 1,772 1,465 1,296 1,117
Aparatura si instrumente
medicale 10,046 8,719 7,750 6,707 5,030 4,935 2,276 1,098 1,098
Aparatura si instrumente
de masura si verificare11,373 11,838 11,363 7,441 6,667 5,581 3,701 3,277 1,804
Echipamente de masura,
reglare si control pentru
procese industriale 5,705 5,246 3,304 3,256 3,049 2,459 1,977 1,472 1,363
Aparatura si instrumente
optice si fotografice 13,573 9,049 6,463 5,540 3,421 2,569 1,690 1,575 1,124
Autovehicule 5,938 5,141 4,543 3,919 3,569 2,969 2,156 1,639 1,160
Caroserii, remorci si
semiremorci 6,118 6,118 5,997 3,701 2,996 2,372 1,805 1,304 1,000
Nave maritime si fluviale 5,523 5,210 4,602 4,091 3,321 3,266 1,555 1,545 1,371
Mijloace de transport
feroviar si material
rulant 6,434 6,434 6,156 5,859 5,496 4,847 4,584 4,490 1,234
Aeronave 8,419 6,379 4,125 3,853 2,845 2,421 1,916 1,461 1,041
Scaune (exclusiv cele
din metal) 7,399 6,389 5,657 4,230 3,410 2,891 2,317 1,662 1,509
Mobilier pentru birou si
magazine (exclusiv din
metal) 5,246 4,554 4,177 4,060 3,363 2,725 1,859 1,402 1,155
Mobilier pentru bucatarii 8,897 7,676 6,833 6,052 4,883 3,699 2,652 1,820 1,396
Alte tipuri de mobilier 7,346 6,371 5,382 4,875 3,773 2,707 2,126 1,572 1,146
Mobilier din metal pentru
birouri si magazine 12,500 9,976 8,333 7,353 6,185 4,513 4,022 1,761 1,286
Articole sportive 15,088 15,113 15,073 11,816 9,229 5,813 5,666 1,988 1,194
------------------------------------------------------------------------------
*) Coeficientul se aplica la valoarea determinata potrivit Hotaririi
Guvernului nr. 834/1991.

NOTA:
Pentru categoriile de masini si utilaje care nu se gasesc in tabel, se vor lua coeficientii aferenti grupelor cele mai apropiate.

ANEXA 2

FUNDAMENTAREA
corectiei influentelor rezultate din aplicarea coeficientilor de actualizare pentru unitatile cu profil industrial

1. Gradul de utilizare a capacitatilor de productie *).....
2. Agentii economici, la care gradul de utilizare a capacitatilor de productie pe anul 1993 se situeaza sub 55%, vor lua in calcul, la determinarea gradului de utilizare a capacitatilor de productie folosit in scopul ajustarii diferentelor din reevaluarea imobilizarilor corporale, si alte elemente, cum ar fi: lipsa de comenzi, lipsa de materii prime, materiale si energie, dupa cum urmeaza:
a) capacitatea de productie medie anuala utilizata in anul 1993 (in milioane lei),
b) productie medie anuala realizata in anul 1993 (in milioane lei),
c) lipsa de comenzi de desfacere (in milioane lei),
d) lipsa de materii prime, materiale si energie (in milioane lei),
e) productia medie anuala recalculata, tinind seama de lipsa de comenzi si lipsa de materii prime, materiale si energie (b+c+d) (in milioane lei),
f) gradul de utilizare a capacitatilor recalculate (in %) e) --- X 100 = .... a)
----------------
*) Potrivit raportului statistic F.F.I. "Capacitatilor de productie industriale si utilizarea lor in anul 1993".

ANEXA 3

CURSUL VALUTAR
la data de 30.06.1994



Felul valutei Curs in lei


1 dolar SUA 1.677,00
1 lira sterlina 2.609,58
1 dolar australian 1.212,72
1 siling austriac 151,31
1 franc belgian 51,62
1 dolar canadian 1.211,92
1 coroana daneza 270,65
1 lira egipteana 495,20
1 franc elvetian 1.265,66
1 marca finlandeza 319,80
1 franc francez 310,18
1 marca germana 1.064,26
1 drahma greceasca 7,04
1 rupie indiana 53,32
1 lira irlandeza 2.576,71
1 lira italiana 1,08
1 yen japonez 16,91
1 coroana norvegiana 244,14
1 gulden olandez 948,66
1 escudo portughez 10,34
1 peseta spaniola 12,93
1 coroana suedeza 220,92
100 lire turcesti 5,35
------------------------------------------------


ANEXA 4

SITUATIA
determinarii valorii ramase actualizate a imobilizarilor corporale supuse reevaluarii



0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
------------------------------------------------------------------------------
1. Imobilizari
corporale
TOTAL
din care :
A. Terenuri *)
B. Amenajari de
terenuri
C. Mijloace fixe
------------------------------------------------------------------------------
Conducatorul unitatii, Conducatorul compartimentului
financiar-contabil
0 = Nr. crt.
1 = Denumirea imobilizarii corporale
2 = Valoarea de inregistrare in contabilitate **)
3 = Amortizarea calculata
4 = Valoarea ramasa (col. 2-col. 3)
5 = Coeficientul de actualizare in preturi la 30.06.1994
6 = Coeficientul de actualizare pentru imobilizarile corporale din import ***)
7 = Gradul de utilizare a capacitatilor de productie ****)
8 = Valoarea ramasa actualizata (col. 4 x col. 5 sau col. 6 x col. 7)
9 = Valoarea de intrare actualizata la 31.12.1993 (col. 8 + col. 3)
10= Diferente din reevaluare (col. 8 - col. 4)
-----------------
*) Coeficientul de actualizare folosit pentru evaluarea terenurilor este
de 8,873 si se aplica la valoarea determinata potrivit Hotaririi
Guvernului nr. 834/1991.
**) Nu sint incluse imobilizarile corporale iesite din patrimoniu in
perioada 01.01-30.06.1994.
***) Se stabileste prin raportarea cursului valutar de schimb la 30
iunie 1994 (anexa nr. 3 la norme) la cursul valutar de schimb la
data intocmirii documentelor vamale de import pentru bunurile
respective.
****) La nivelul unitatii cu profil de productie industriala.



ANEXA 5

INREGISTRAREA IN CONTABILITATE
a diferentelor in urma reevaluarii imobilizarilor corporale si a modificarii capitalului social
2 111,1 = 1 017 - cu diferentele din reevaluarea terenurilor
2 112.1 = 1 017 - cu diferentele din reevaluarea amenajarilor de terenuri
212.10 = 1 017 - cu diferentele din reevaluarea mijloacelor fixe
2 111.1 = 1 018 - cu diferentele din reevaluarea terenurilor, la regiile
autonome
2 112.2 = 1 018 - cu diferentele din reevaluarea amenajarilor de terenuri, la
regii autonome
212.10 = 1 018 - cu diferentele din reevaluarea mijloacelor fixe, la regii
autonome
261.01 = 1 017 - cu diferentele din reevaluarea imobilizarilor corporale
reprezentind participatii la capitalul social al altor
societati.

ANEXA 6



Denumirea agentului economic ............
codul fiscal ..............
Fondul Proprietatii Private la care este arondat ......
- milioane lei -


La 31.12.1993 Recalculat Diferenta
------------- ---------- ----------
TOTAL capital social ... ... ...
din care :
- aferent statului ... ... ...
- aferent persoanelor fizice si
juridice romane ... ... ...
- aferent persoanelor fizice si
juridice straine ... ... ...

SITUATIA
determinarii capitalului social si a patrimoniului net
la 31.12.1993, corectate cu diferentele din reevaluarea
imobilizarilor corporale*)
- mii lei -

-----------------------------------------------------------------------------
Nr. Simbol cont Denumire indicatori Nr. rd. din bilant Suma
rd. la 31.12.1993
------------------------------------------------------------------------------
1. TOTAL ACTIV 65
2. TOTAL - SURSE ATRASE (rd. 3 la rd. 12) X
din care :
3. Fond de cercetare-dezvoltare 81
4. Fond de premiere 83
5. Fond de participare la profit 84
6. Fond pentru actiuni sociale, culturale si
sportive 85
7. Rezerve pentru cheltuieli preliminate 93
8. Obligatii - total 108
9. Credite si imprumuturi 130
10. Diferente favorabile de curs valutar la
31.12.1993 131
11. Venituri anticipate si de realizat 133
12. Profit aferent facturilor emise si neincasate
(cont 750 minus cont 751) 87 minus 90
13. Patrimoniul net (rd. 1 - rd. 2) X
14. 2111.1 + Diferente din reevaluarea imobilizarilor cor-
2112.1 + porale (mijloace fixe, terenuri si amenajari la
212.10 + terenuri) din col. 10, anexa nr. 4 la norme
261.01
15. Patrimoniul net corectat cu diferentele din
reevaluarea imobilizarilor corporale (rd. 13 +
rd. 14) = rd. 29 X
compus din :
16. Capital social 75
17. 1017 Capital social rezultat din reevaluarea
imobilizarilor corporale X
18. Total capital social corectat (rd. 16 + 17) X
19. Fond social 78
20. Fond de rezerva 79
21. Fond de investitii 82
22. Alte fonduri 86
23. Subventii 91
24. Decontari privind investitiile 132
25. Decontari privind reevaluarea stocurilor 80
26. 1018 Patrimoniul propriu al regiei rezultat din
reevaluarea imobilizarilor corporale X
27. Pierderi din anul curent 88
28. Pierderi din anii precedenti 89
29. Patrimoniul net corectat (rd. 18 la 26 - rd. 27
si rd. 28) = rd. 15
--------------------------------------------------------------------------------
Conducatorul unitatii, Conducatorul compartimentului
financiar-contabil,
---------------
*) Inclusiv diferentele din reevaluarea imobilizarilor corporale
intrate in cursul trim. I/1994.


-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016