Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 4 aprilie 1995  privind clasificarea pensiunilor turistice si a fermelor agroturistice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME din 4 aprilie 1995 privind clasificarea pensiunilor turistice si a fermelor agroturistice

EMITENT: MINISTERUL TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 101 din 25 mai 1995

    I. Dispoziţii generale
    1. Prin prezentele norme, elaborate în conformitate cu prevederile Legii nr. 145/1994, pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 62/1994 privind stabilirea unor facilităţi pentru dezvoltarea sistemului de turism rural din zona montană, Delta Dunării şi litoralul Marii Negre şi ale Hotărârii Guvernului nr. 455/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului, se stabilesc metodologia şi criteriile de clasificare pentru pensiunile turistice şi fermele agroturistice.
    2. În scopul protecţiei turistilor, activitatea pensiunilor turistice şi a fermelor agroturistice se va realiza cu respectarea actelor normative ce reglementează turismul în România.
    În funcţie de nivelul de dotare şi de calitatea serviciilor oferite, pensiunile turistice şi fermele agroturistice se clasifica pe stele potrivit criteriilor prevăzute în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentele norme.
    3. Amplasarea pensiunilor turistice şi a fermelor agroturistice trebuie realizată în locuri ferite de surse de poluare şi de orice alte elemente care ar pune în pericol sănătatea sau viaţa turistilor.
    4. Spaţiile pentru prepararea şi servirea mesei din cadrul pensiunilor turistice şi al fermelor agroturistice, în cazul când sunt destinate şi pentru consumatori din afară, numărul locurilor la mese fiind mai mare decât al celor de cazare, dar nu mai mic de 16 locuri la mese, se clasifica ca unităţi de alimentaţie pentru turism potrivit normelor specifice elaborate de Ministerul Turismului.
    II. Documentaţia necesară pentru clasificare
    În vederea obţinerii certificatului de clasificare, agentul economic care administrează pensiuni turistice sau ferme agroturistice va întocmi şi va transmite Ministerului Turismului, cu 30 de zile înaintea începerii activităţii pensiunii turistice sau a fermei agroturistice, următoarea documentaţie:
    - cerere-tip (anexa nr. 2);
    - fişa de prezentare a unităţii, cu precizarea modului de îndeplinire a criteriilor aferente numărului de stele solicitat;
    - copia de pe autorizaţia de funcţionare pentru agenţii economici constituiţi ca asociaţii familiale sau persoane fizice autorizate conform Decretului-lege nr. 54/1990;
    - copia de pe statutul sau de pe hotărârea judecătorească de înfiinţare, din care sa rezulte obiectul de activitate (numai pentru agenţii economici constituiţi ca societăţi comerciale potrivit legii);
    - copia de pe certificatul de înmatriculare în Registrul comerţului (numai în cazul agenţilor economici constituiţi ca societăţi potrivit legii);
    - autorizaţia sanitară de funcţionare;
    - autorizaţia sanitar-veterinara;
    - avizul P.S.I.;
    - schita privind structura, amplasarea şi nominalizarea camerelor, întocmită conform modelului din anexa nr. 3;
    - avizul specific privind amplasamentul şi functionalitatea unităţii, emis de Ministerul Turismului în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării construcţiilor şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor construcţiilor şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor (pentru obiectivele nou-constituite, situate în staţiuni turistice).
    III. Eliberarea, retragerea şi anularea certificatului de clasificare
    1. Direcţia generală a clasificării, brevetarii, licentierii şi control servicii turistice din cadrul Ministerul Turismului verifica la fata locului, prin comisia tehnica, îndeplinirea criteriilor minime de clasificare, întocmeşte certificatul de clasificare şi îl supune spre aprobare conducerii ministerului.
    2. Comisia tehnica de verificare este constituită din specialişti ai Ministerului Turismului şi ai Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC).
    Reprezentanţii asociaţilor profesionale din turism (Asociaţia Naţionala de Turism Rural Ecologic şi Cultural, Asociaţia Hotelierilor, Asociaţia Cabanierilor) pot sa participe la activitatea comisiilor tehnice de verificare, acordind consultanţa tehnica de specialitate pentru întocmirea documentaţiei de clasificare.
    3. In funcţie de condiţiile concrete constatate în unitatea verificata, comisia tehnica de verificare poate propune unele compensări de dotări şi servicii pentru acordarea sau menţinerea categoriei de clasificare.
    4. Eliberarea certificatului de clasificare se face în termen de cel mult 60 de zile de la data primirii documentaţiei de clasificare completa din partea agentului economic.
    5. Certificatul de clasificare se afişează la loc vizibil în unitatea respectiva, pentru a fi cunoscut de turişti.
    6. Însemnele privind numărul de stele se înscriu pe o placheta montata la loc vizibil pentru turişti. Plachetele vor fi confecţionate din materiale rezistente la intemperii, pe care vor fi înscrise următoarele informaţii: PENSIUNE TURISTICA respectiv FERMA AGROTURISTICA, şi numărul de stele reprezentind categoria de clasificare.
    Fondul plachetei va fi de culoare verde deschis, iar literele, respectiv stelele, de culoare galben auriu. Dimensiunile plachetei vor fi de 50/40 cm.
    Procurarea şi montarea plachetelor revin agentului economic care deţine pensiunea turistica sau ferma agroturistica.
    7. Unităţile care la data verificării nu îndeplinesc criteriile nici pentru categoria minima nu se clasifica si, în consecinţa, nu mai pot funcţiona. Motivatia neclasificarii se consemnează de către comisia tehnica de verificare în procesul-verbal de constatare, din care un exemplar se preda agentului economic care administrează unitatea, în acest caz procesul-verbal de verificare având rol de comunicare cu privire la neeliberarea certificatului de clasificare.
    8. In situaţia în care comisia tehnica de verificare constata neîndeplinirea unor criterii care permit totuşi asigurarea serviciilor minime pentru turişti, cu respectarea normelor igienico-sanitare şi de confort termic, unităţile în cauza pot fi clasificate la categoria minima pe o perioada limitată de maximum un an. La expirarea acestui termen, unităţile la care n-au fost realizate integral criteriile nici pentru categoria minima vor fi închise.
    9. Agenţii economici au obligaţia sa respecte condiţiile şi criteriile care au stat la baza clasificării pe toată perioada funcţionarii pensiunilor turistice sau a fermelor agroturistice.
    10. Direcţia generală a clasificării, brevetarii, licentierii şi control servicii turistice din Ministerul Turismului verifica periodic starea şi funcţionarea dotărilor, calitatea serviciilor prestate, respectarea normelor de igiena şi a celorlalte criterii care au stat la baza clasificării unităţii. Nerespectarea acestora atrage după sine măsuri de declasificare sau, după caz, de retragere şi de anulare a certificatului de clasificare.
    Propunerile privind declasificarea sau retragerea certificatului de clasificare se fac de către specialişti din cadrul Ministerului Turismului, împuterniciţi în acest scop, şi ai asociaţiilor profesionale din turism legal constituite, precum şi de către reprezentanţii oficiilor pentru protecţia consumatorilor. Aceste propuneri se depun în scris, cu motivatia necesară, la compartimentul de specialitate din minister. Decizia definitiva privind declasificarea sau retragerea certificatului de clasificare se ia de către conducerea Ministerului Turismului, cu avizul Direcţiei generale a clasificării, brevetarii, licentierii şi control servicii turistice.
    Ridicarea efectivă a certificatelor de clasificare se face numai de către delegaţii sau împuterniciţii Ministerului Turismului. In toate cazurile se va consemna ridicarea certificatului de clasificare în Registrul unic de control al unităţii respective, iar certificatele vor fi predate la Ministerul Turismului prin registratura.
    11. Contestaţiile asupra neeliberării sau anulării certificatelor de clasificare se depun la Ministerul Turismului în termen de 15 zile de la primirea comunicării cu privire la neacordarea sau anularea certificatului de clasificare, soluţionarea fiind de competenta conducerii acestuia în termen de 30 de zile.
    Persoanele nemultumite de soluţia data de Ministerul Turismului se pot adresa instanţelor de contencios administrativ, în condiţiile Legii nr. 29/1990.
    12. In cazul în care s-au modificat condiţiile existente la data eliberării certificatului de clasificare în sensul neîndeplinirii integrale a criteriilor de clasificare, schimbării capacităţii sau structurii spaţiilor, trecerii în administrarea altui agent economic, administratorul pensiunii sau al fermei este obligat ca în termen de 30 de zile sa solicite eliberarea unui nou act de clasificare a unităţii.
    Titularul certificatului de clasificare poate solicita reclasificarea unităţii în cauza, dacă în urma unor lucrări de modernizare şi de îmbunătăţire a dotărilor şi a serviciilor estimează ca unitatea corespunde unei categorii superioare de clasificare.
    Solicitarea va fi însoţită de un memoriu justificativ privind eliberarea noului certificat de clasificare. Memoriul justificativ va fi însoţit de documentaţia de clasificare prevăzută la cap. II din prezentele norme.
    IV. Alte precizări
    1. Agenţii economici care construiesc sau amenajeaza pensiuni turistice şi ferme agroturistice au obligaţia să asigure, încă din faza de proiectare, respectarea criteriilor de clasificare prevăzute în prezentele norme.
    2. Activităţile desfăşurate în cadrul pensiunilor turistice şi al fermelor agroturistice (cazare, alimentaţie, agrement şi divertisment) constituite un tot unitar, fiind părţi componente ale produsului turistic.
    In acest sens, este obligatorie asigurarea unei corelaţii corespunzătoare între calitatea dotărilor, a echipamentelor şi aspectul general al spaţiilor de cazare cu cele pentru alimentaţie şi agrement.
    3. In funcţie de nivelul de dotare şi de calitatea serviciilor oferite, spaţiile de cazare (camere, garsoniere sau apartamente) se clasifica pe categorii de încadrare potrivit criteriilor prevăzute la pct. 2 din anexa nr. 1 la prezentele norme.
    Categoria de clasificare a pensiunii turistice şi a fermei agroturistice este data de cea la care au fost încadrate majoritatea spaţiilor de cazare din incinta acestuia, cu condiţia îndeplinirii şi a criteriilor prevăzute la pct. 1 din anexa sus-menţionată.
    4. In toate pensiunile turistice şi fermele agroturistice, atât în spaţiile de cazare cât şi în cele pentru alimentaţie, sunt obligatorii păstrarea ordinii, liniştii publice, moralităţii, curăţeniei şi respectarea cu stricteţe a normelor sanitare şi a celor de prevenire şi stingere a incendiilor.
    5. La pensiunile turistice şi fermele agroturistice unde grupurile sanitare ale camerelor sau ale spaţiilor de folosinţa comuna nu sunt perfect întreţinute (sub aspectul igienei, al integrităţii şi funcţionarii obiectelor de dotare), certificatul de clasificare va fi ridicat pe loc, iar unitatea va fi închisă (prin excepţie de la prevederile pct. 10 din prezentele norme) în cazul în care agentul constatator este reprezentant al Ministerului Turismului, cu atribuţii speciale în acest domeniu.


    ANEXA 1 la norme
                              CRITERII MINIME
privind clasificarea pe stele a pensiunilor turistice şi a fermelor agroturistice

--------------------------------------------------------------------------------
                                  Pensiuni turistice Ferme agroturistice
                                ----------------------- -----------------------
       Criterii minime stele stele
                                   4 3 2 1 3 2 1
--------------------------------------------------------------------------------
             1 2 3 4 5 6 7 8
--------------------------------------------------------------------------------
 1. Criterii privind construcţiile,
    instalaţiile şi spaţiile de
    folosinţă comună
  1.1.Clădirile, inclusiv anexele
       gospodăreşti, să fie în sta-
       re foarte bună, perfect în-
       treţinute şi cu arhitectură
       specifică zonei x x - - x - -
   1.2.Clădirile şi anexele gospo-
       dăreşti să fie în bună sta-
       re, curat întreţinute şi cu
       aspect general corespunzător - - x x - x -
   1.3.Căile de acces proprii si
       spaţiile inconjuratoare (din
       raza vizuala a turistilor
       cazati) sa fie perfect între-
       ţinute x x - - x - -
   1.4.Căile de acces proprii si
       spaţiile inconjuratoare (din
       raza vizuala a turistilor)
       sa fie întreţinute corespun-
       zator - - x x - x x
   1.5.Holul de primire, în supra-
       faţa minimă de 12 mp, să fie
       mobilat şi decorat corespun-
       tor x - - - - - -
   1.6.Anexele gospodăreşti pentru
       creşterea animalelor şi pă-
       sărilor vor fi astfel ampla-
       sate şi întreţinute, încât
       sa nu creeze disconfort pen-
       tru turişti - - - - x x x
   1.7.Împrejmuiri estetice şi efi-
       ciente - - - - x x -
   1.8.Curte proprie, cu spaţii
       verzi, flori, arbuşti etc.
       bine întreţinute - - - - x x -
   1.9.Animalele de la care provin
       lactatele să fie atestate
       ca sanatoase, iar produsele
       din carne destinate turiş-
       tilor să fie examinate
       sanitar-veterinar - - - - x x x
  1.10.Spaţii de joaca pentru
       copii - - - - x - -
  1.11.Turiştii să poată asista
       la activităţile specifice
       fermei - - - - x x x
  1.12.Spaţiile aflate mai sus de
       etajul 2 sa fie deservite
       de lift x - - - - - -
  1.13.Spaţiile aflate mai sus de
       etajul 4 sa fie deservite
       de lift - x x - - - -
  1.14.Spaţii corespunzătoare şi
       igienice pentru prepararea
       şi servirea mesei
1.14.1.Bucătărie dotată cu echipa-
       mente moderne de preparare
       şi conservare a alimentelor:
       -plită electrică sau cu gaze x x - - - - -
       -maşină de gătit sau reşou
        electric cu minimum două
        ochiuri - - x x x x x
       -cuptor cu microunde x - - - - - -
       -vase pentru prepararea
        alimentelor şi ustensile
        de bucătărie din inox sau
        alt material de calitate
        superioară^1) x - - - - - -
       -vase pentru prepararea ali-
        mentelor şi ustensile de
        bucătărie^1) - x x x x x x
       -echipamente pentru păstra-
        rea prin frig a
        alimentelor^1) x x x x x x x
       -instalaţie de apa curentă
        calda şi rece x x x - x - -
       -instalaţie de apa curentă
        rece - - - x - x -
1.14.2.Sufragerie dotată cu
       mobilier adecvat, de calitate
       superioară şi inventar de
       servire de cea mai bună
       calitate^2) x - - - - - -
1.14.3.Spaţiu pentru servirea mesei,
       dotat cu mese, scaune şi
       inventar de servire^2) - x x - x x -
----------------
  ^1) De dimensiuni şi în cantităţi corelate cu numărul locurilor de cazare.
  ^2) Prepararea şi servirea mesei pot fi realizate de către personalul
pensiunii turistice/fermei agroturistice sau direct de către turişti în funcţie
de condiţiile existente în pensiunea turistica/ferma agroturistica respectiva.
--------------------------------------------------------------------------------
               1 2 3 4 5 6 7 8
--------------------------------------------------------------------------------
  1.15.Aer condiţionat x - - - - - -
  1.16.Racord la reţeaua publica de
       canalizare sau la mijloace
       proprii de colectare şi
       epurare x x x x x x -
  1.17.Clădirea să fie racordată la
       reţeaua electrică publică x x x x x x -
  1.18.Accesul în camerele de
       dormit şi la grupurile sani-
       tare să fie direct, fără a
       se trece prin alte camere
       folosite pentru dormit x x x x x x x
  1.19.Garaj sau parcare proprie-
       numărul locurilor de parca-
       re va fi de cel puţin 30%
       din numărul camerelor x - - - - - -
  2. Criterii privind spaţiile de
     cazare
   2.1.Număr maxim de locuri
       (pături) într-o cameră 2 2 3 4 2 3 4
   2.2.Suprafaţa minimă a camere-
       lor (în mp):
       -camera 1 loc 15 10 9 8 10 9 8
       -camera de 2 locuri 18 13 12 11 13 12 11
       -camera de 3 locuri - - 16 14 - 16 14
       -camera de 4 locuri - - - 16 - - 16
       -dormitorul din apartamente 18 14 12 11 14 12 11
       -salonul din apartamente 18 14 12 11 14 12 11
   2.3.Pardoselile sa fi acoperite
       cu covoare sau mocheta de
       bună calitate care atenu-
       ează zgomotul (pardoselile
       din parchet, marmură şi
       alte materiale similare
       pot fi acoperite şi parţial) x - - - - - -
   2.4.Pardoselile sa fie acoperite
       integral sau parţial cu
       covoare sau carpete - x x - x x -
   2.5.Camerele sa dispună de grup
       sanitar propriu x x - - x - -
   2.6.Grup sanitar comun, compus
       din:
       -1 cabina WC la 10 locuri^1) - - x x - x x
       -1 spalator cu un lavoar cu
        apa curenta calda şi rece
        la 10 locuri^1) - - x x - x x
       -1 cabina dus cu apa calda
        şi rece la 15 locuri^1) - - x x - x x
   2.7.Încălzire centrala sau cu
       gaze la soba de teracota^2) x x - - - - -
   2.8.Încălzire cu soba de teraco-
       ta sau alte echipamente
       admise de P.S.I^2) - - x x x x x
   2.9.Sursa proprie de încălzire
       în camerele de baie (incal-
       zire centrala sau alte mij-
       loace admise de P.S.I)^2) x x - - x x -
  2.10.Televizor color în camere
       sau apartamente x - - - - - -
  2.11.Televizor în camere sau
       apartamente - x - - - - -
  2.12.Televizor în spaţiu comun - - x - x - -
  2.13.Radio în camere sau apar-
       tamente x - - - - - -
  2.14.Radio în spaţiu comun - x x - x x -
  2.15.Telefon la dispoziţia
       turistilor x x - - x - -
---------------
   ^1) La fermele agroturistice de 1 stea se admit WC-uri uscate şi spalatoare
exterioare alimentate de la surse naturale sau din rezervoare.
   ^2) Pe timp de iarna va fi asigurata, în camerele de dormit, în spaţiile
pentru servirea mesei şi în băi, o temperatura minima de 18 grade C.
--------------------------------------------------------------------------------
             1 2 3 4 5 6 7 8
--------------------------------------------------------------------------------
   3. Dotarea cu mobilier, lenjerie
      şi alte obiecte
  3.1.Mobilier uniform ca stil şi
      calitate x x - - x - -
  3.2.Pat cu somieră, cu saltea sau
      pat cu saltea relaxa x x - - x - -
  3.3.Pat cu saltea - - x x - x x
  3.4.Saltea în grosime de 5 cm din
      lina x - - - - - -
  3.5.Husa de protecţie^1) x x - - x - -
  3.6.Masa şi scaune x x x x x x x
  3.7.Dulap sau spaţiu amenajat
      pentru haine şi umeraşe x x - - x - -
  3.8.Cuier x x x x x x x
  3.9.Oglindă sau toaletă la
      dispoziţia turiştilor x x x x x x x
 3.10.Plapuma, pled sau patura de
      calitate superioară (pătură
      sau pled-câte 2 buc/
      persoana^2) x x x x x x x
 3.11.Perne mari cu fulgi x x x - x x -
 3.12.Perne mari - - - x - - x
 3.13.Cearşaf pentru pat şi cearsaf
      plic pentru pled, pătură sau
      plapumă x x x x x x x
 3.14.Fete de perna x x x x x x x
 3.15.Cuvertură pentru pat x x x - x x -
 3.16.Prosoape pentru faţă
      (1buc./persoană) x x x x x x x
 3.17.Prosoape pluşate pentru baie
      (1buc./persoană) x x x - x x -
 3.18.Halat baie x - - - - - -
 3.19.Veioză sau aplică la capătul
      patului x x x - x x -
 3.20.Perdele transparente x x - - x - -
 3.21.Perdele obturante sau alte
      mijloace estetice de obturare
      a luminii x x x x x x x
 3.22.Perii pentru haine şi pantofi x x x x x x x
 3.23.Scrumiere (optional) x x x x x x x
 3.24.Pahare (2 buc./persoana) x x x x x x x
 3.25.Vaze de flori x x - - x - -
   4. Garsonierele şi apartamentele
      vor avea în plus:
  4.1.Fotolii sau canapea x x - - x - -
  4.2.Demifotolii - - x - - x -
  4.3.Scaune tapitate - - x - - x
  4.4.Masa sau masuta x x x x x x x
  4.5.Frigider x x - - x - -
  4.6.Servantă-bar cu pahare de apa,
      vin, coniac x x - - - - -
  4.7.Perdea, covor, etc. de cali-
      tatea celor din dormitor x x x x x x x
--------------------------------------------------------------------------------
   ^1) Din material absorbant şi lavabil (molton, ţesătură matlasată sau pânză
absorbantă) care se pune între saltea şi cearşaf, având ca scop protejarea
saltelei de îmbibare cu transpiraţie etc.
   ^2) La categoria de clasificare 1 stea se admit şi pleduri din ţesături
amestec.


    NOTA:
    Dotările din camerele şi din grupurile sanitare destinate turistilor vor fi puse în exclusivitate la dispoziţia acestora. În interiorul acestora nu se admit lucruri personale ale locatarului (articole de îmbrăcăminte şi incaltaminte, bibelouri sau alte obiecte care ar putea stinjeni turistii etc.).


    ANEXA 2
la norme

                                  CĂTRE
                          Ministerul Turismului
  .............................................................................
                         (denumirea agentului economic)
  cu sediul în localitatea ....................., str. ............. nr. .......
având ca obiect de activitate..................................................
...............................................................................
reprezentată prin ..................................., funcţia .................
în calitate de .................................................................
                              (preşedinte, director, administrator etc.)
va rugăm sa aprobaţi eliberarea certificatului de clasificare pentru ...........
................................................................................
         (denumirea unităţii)
situata în localitatea ........................, str. ................ nr. .....
judeţul/sectorul ........................
   Declaram ca unitatea întruneşte criteriile de clasificare la categoria ......
..........., conform normelor emise de Ministerul Turismului.

   Anexăm documentaţia de clasificare:
   - fişa de prezentare a unităţii, cu precizarea modului de îndeplinire a criteriilor de clasificare aferente numărului de stele solicitat;
   - copia de pe autorizaţia de funcţionare pentru agenţii economici constituiţi ca asociaţii familiale sau persoane fizice autorizate, conform Decretului-lege nr. 54/1990;
    - copia de pe statutul societăţii sau de pe hotărârea judecătorească de înfiinţare, din care sa rezulte obiectul de activitate (numai pentru agenţii economici constituiţi ca societăţi comerciale potrivit legii);
    - copia de pe certificatul de înmatriculare în Registrul comerţului (numai în cazul agenţilor economici constituiţi ca societăţi comerciale potrivit legii);
    - autorizaţia sanitară de funcţionare;
    - autorizaţia sanitar-veterinara;
    - avizul P.S.I.

    ANEXA 3
la norme

                 SCHEME CONVENŢIONALE

    NOTĂ (CTCE)
------------
    Anexa 3 se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 101 din 25 mai 1995, pag. 7-8.

                 -----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016