Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 31 martie 2005  de aplicare a prevederilor referitoare la stabilirea pensiilor de serviciu din   Legea nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME din 31 martie 2005 de aplicare a prevederilor referitoare la stabilirea pensiilor de serviciu din Legea nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 303 din 12 aprilie 2005

ART. 1
Pensia de serviciu se acordã, la cerere, cu respectarea prevederilor <>Legii nr. 303/2004 privind statutul magistraţilor, cu modificãrile ulterioare, denumitã în continuare lege, dupã îndeplinirea condiţiilor de pensie pentru limitã de vârstã prevãzute de <>Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 2
(1) Beneficiarii pensiei de serviciu prevãzute de lege sunt magistraţii şi personalul de specialitate juridicã asimilat magistraţilor.
(2) Magistraţii, potrivit art. 2 din lege şi <>art. 73 din Legea nr. 47/1992 , republicatã, sunt: judecãtorii, procurorii şi magistraţii-asistenţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sau ai Curţii Constituţionale.
(3) Personalul de specialitate juridicã asimilat magistraţilor, potrivit art. 86 alin. (1) din lege şi <>art. 73 alin. (2) din Legea nr. 47/1992 , republicatã, este, pe durata îndeplinirii funcţiei, personalul de specialitate juridicã din Ministerul Justiţiei, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Naţional de Criminologie, Institutul Naţional al Magistraturii şi din Curtea Constituţionalã.
ART. 3
(1) Constituie vechime în magistraturã perioada în care magistratul sau personalul de specialitate juridicã asimilat magistraţilor:
a) a îndeplinit funcţiile de judecãtor, procuror, personal de specialitate juridicã din fostele arbitraje de stat, magistrat-asistent, auditor de justiţie sau personal de specialitate juridicã asimilat magistraţilor;
b) a fost avocat, notar, asistent judiciar, consilier juridic sau a deţinut funcţie de specialitate juridicã în aparatul Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Curţii Constituţionale, Avocatului Poporului, Curţii de Conturi sau al Consiliului Legislativ.
(2) În conformitate cu dispoziţiile art. 103 alin. (1) din lege, pentru magistraţii şi personalul de specialitate juridicã asimilat magistraţilor care la data intrãrii în vigoare a legii erau în funcţie, se iau în considerare vechimea în magistraturã stabilitã potrivit <>art. 44 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecãtoreascã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, realizatã pânã la data abrogãrii acesteia, precum şi vechimea în magistraturã stabilitã conform art. 85 şi art. 105 alin. (2) din lege, realizatã dupã intrarea în vigoare a acestei legi.
(3) Constituie, de asemenea, vechime în magistraturã, potrivit art. 105 alin. (2) şi (3) din lege:
a) perioada în care judecãtorii financiari, judecãtorii financiari inspectori, procurorii financiari şi consilierii secţiei jurisdicţionale ai Curţii de Conturi au exercitat aceste funcţii în cadrul Curţii de Conturi;
b) perioada în care personalul de specialitate juridicã a funcţionat în fostele arbitraje de stat.
ART. 4
Beneficiazã de pensie de serviciu urmãtoarele persoane:
a) care la data solicitãrii pensiei de serviciu au calitatea de magistrat sau de personal de specialitate juridicã asimilat magistraţilor şi o vechime de cel puţin 25 de ani în magistraturã, potrivit art. 81 alin. (1) din lege;
b) care la data solicitãrii pensiei de serviciu au calitatea de magistrat sau de personal de specialitate juridicã asimilat magistraţilor şi o vechime între 20 şi 25 de ani în magistraturã, potrivit art. 81 alin. (3) din lege;
c) care la data solicitãrii pensiei de serviciu nu au calitatea de magistrat sau de personal de specialitate juridicã asimilat magistraţilor, dar care îndeplinesc, cumulativ, urmãtoarele condiţii: au o vechime de cel puţin 25 de ani realizatã numai în funcţia de judecãtor sau procuror; eliberarea din funcţia de magistrat sã fi fost din motive neimputabile acestora, potrivit art. 81 alin. (5) din lege;
d) care la data solicitãrii pensiei de serviciu nu au calitatea de magistrat sau de personal de specialitate juridicã asimilat magistraţilor, dar care îndeplinesc, cumulativ, urmãtoarele condiţii: au o vechime între 20 şi 25 de ani realizatã numai în funcţia de judecãtor sau procuror; eliberarea din funcţia de magistrat sã fi fost din motive neimputabile acestora, potrivit art. 81 alin. (5) din lege.
ART. 5
La calculul pensiei de serviciu, vechimea în magistraturã mai micã de un an, realizatã peste limita prevãzutã de lege, nu se ia în considerare.
ART. 6
Cuantumul pensiei de serviciu, stabilitã în condiţiile art. 81 alin. (3) din lege, se diminueazã cu 1% pentru fiecare an în minus faţã de vechimea în magistraturã de 25 de ani.
ART. 7
La calculul pensiei de serviciu, acordatã în baza art. 81 alin. (4) din lege, majorarea de 1% prevãzutã la art. 81 alin. (2) din lege se aplicã doar dacã persoana în cauzã a realizat din totalul vechimii în magistraturã cel puţin 25 de ani în funcţia de judecãtor sau procuror, potrivit exemplelor 1 şi 2 din anexa nr. 6 la prezentele norme.
ART. 8
Pensia de urmaş se calculeazã potrivit prevederilor <>Legii nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, din pensia de serviciu aflatã în platã sau din pensia de serviciu la care ar fi avut dreptul, potrivit art. 81 din lege, susţinãtorul decedat, stabilitã pe baza indemnizaţiei de încadrare brute lunare a unui magistrat în activitate, în condiţii identice de vechime şi nivel al instanţei sau parchetului.
ART. 9
(1) Cuantumul pensiei de urmaş din pensia de serviciu se stabileşte prin aplicarea procentelor prevãzute la <>art. 71 alin. (2) din Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în funcţie de numãrul urmaşilor îndreptãţiţi, asupra cuantumului pensiei de serviciu.
(2) Partea din pensia de urmaş calculatã din pensia de serviciu, care depãşeşte nivelul pensiei de urmaş calculate din pensia pentru limitã de vârstã cuvenitã titularului din sistemul public, se suportã din bugetul de stat.
ART. 10
Pensiile de urmaş calculate din pensia de serviciu a magistraţilor definiţi la art. 2 se actualizeazã în raport de indemnizaţia de încadrare brutã lunarã a magistraţilor în activitate.
ART. 11
Drepturile de pensie de urmaş stabilite ca urmare a opţiunii de la pensia proprie din sistemul public la pensia de urmaş stabilitã din pensia de serviciu se cuvin şi se acordã cu luna urmãtoare depunerii cererii.
ART. 12
În baza prevederilor art. 84 din lege, magistraţii pot beneficia de pensie anticipatã sau anticipatã parţialã, cu cel mult 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, cu respectarea condiţiilor prevãzute de <>Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 13
(1) Magistratul care îndeplineşte condiţiile prevãzute la <>art. 49 din Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru acordarea pensiei anticipate, poate beneficia, la cerere, de pensie de serviciu. În acest caz, cuantumul pensiei de serviciu se calculeazã conform prevederilor art. 81 alin. (1)-(3) din lege şi nu poate fi cumulat cu veniturile realizate în perioada de anticipare, dintr-o activitate profesionalã prevãzutã la <>art. 5 alin. (1) pct. I şi II din Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, potrivit exemplului 3 din anexa nr. 6 la prezentele norme.
(2) În cazul în care beneficiarul unei pensii anticipate desfãşoarã o activitate potrivit <>art. 5 alin. (1) pct. I şi II din Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, plata pensiei se suspendã în condiţiile art. 92 alin. (1) lit. b) din aceeaşi lege.
(3) La împlinirea vârstei standard de pensionare, pensia anticipatã din sistemul public se recalculeazã prin adãugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de anticipare.
(4) La împlinirea vârstei standard de pensionare, pensia de serviciu poate fi recalculatã doar dacã în perioada de anticipare stagiile de cotizare au fost realizate în una dintre funcţiile prevãzute la art. 85 şi art. 105 alin. (2) şi (3) din lege.
(5) Venitul brut care se are în vedere la recalcularea pensiei de serviciu se stabileşte din indemnizaţia de încadrare brutã lunarã actualizatã, la care se adaugã cuantumul sporurilor avute la data pensionãrii anticipate, dacã în perioada pensionãrii anticipate nu a desfãşurat activitate sau a desfãşurat o activitate retribuitã, alta decât cea de magistrat sau de personal de specialitate juridicã asimilat magistraţilor.
(6) Dacã persoana pensionatã anticipat a desfãşurat activitatea de magistrat sau asimilat magistraţilor, pensia de serviciu poate fi recalculatã din venitul brut realizat în ultima lunã de activitate sau actualizatã în raport de funcţia pe care a avut-o la data pensionãrii anticipate.
(7) Dacã în perioada de anticipare beneficiarul pensiei de serviciu a exercitat una dintre funcţiile prevãzute la art. 85 sau art. 105 alin. (2) şi (3) din lege, vechimea în magistraturã avutã în vedere la stabilirea cuantumului pensiei de serviciu se majoreazã corespunzãtor numãrului de ani.
ART. 14
(1) Magistratului care îndeplineşte condiţiile pentru acordarea pensiei anticipate parţiale, prevãzute la <>art. 50 din Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, i se poate acorda, la cerere, pensie de serviciu. În acest caz, cuantumul pensiei de serviciu se calculeazã conform prevederilor art. 81 alin. (1)-(3) din lege şi se diminueazã conform <>art. 50 alin. (2) din Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, potrivit exemplului 4 din anexa nr. 6 la prezentele norme.
(2) Pensia de serviciu nu poate fi cumulatã în perioada de anticipare cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionalã prevãzutã la <>art. 5 alin. (1) pct. I şi II din Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) În cazul în care beneficiarul unei pensii anticipate parţiale desfãşoarã o activitate retribuitã, plata pensiei se suspendã în condiţiile <>art. 92 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(4) La împlinirea vârstei standard de pensionare, pensia anticipatã parţialã din sistemul public se recalculeazã prin eliminarea diminuãrii şi prin adãugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de anticipare.
(5) La împlinirea vârstei standard de pensionare, pensia de serviciu se recalculeazã prin eliminarea diminuãrii şi prin valorificarea eventualelor stagii realizate, în perioada de anticipare, în una dintre funcţiile prevãzute la art. 85 şi art. 105 alin. (2) şi (3) din lege.
(6) Venitul brut care se are în vedere la recalcularea pensiei de serviciu se stabileşte din indemnizaţia brutã lunarã actualizatã, la care se adaugã cuantumul sporurilor avute la data pensionãrii anticipate parţiale, dacã în perioada pensionãrii anticipate parţiale nu a desfãşurat activitate sau a desfãşurat o activitate retribuitã, alta decât cea de magistrat sau de personal de specialitate juridicã asimilat magistraţilor.
(7) Dacã persoana pensionatã anticipat parţial a desfãşurat activitate de magistrat sau de personal de specialitate juridicã asimilat magistraţilor, pensia de serviciu poate fi recalculatã din venitul brut realizat în ultima lunã de activitate sau actualizatã în raport de funcţia pe care a avut-o la data pensionãrii anticipate parţiale.
(8) Dacã în perioada de anticipare beneficiarul pensiei de serviciu a exercitat una dintre funcţiile prevãzute la art. 85 sau art. 105 alin. (2) şi (3) din lege, vechimea în magistraturã avutã în vedere la stabilirea cuantumului pensiei se majoreazã corespunzãtor numãrului de ani.
ART. 15
De prevederile art. 84 din lege pot beneficia doar persoanele care la data pensionãrii au calitatea de magistrat sau îndeplinesc una dintre funcţiile prevãzute la art. 86 din lege.
ART. 16
(1) În vederea stabilirii pensiei de serviciu, dosarul de pensie trebuie sã cuprindã:
a) actele necesare stabilirii pensiei conform prevederilor <>Legii nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, prevãzute în normele de aplicare a acestei legi, aprobate prin <>Ordinul ministrului muncii şi solidaritãţii sociale nr. 340/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) adeverinţa-tip pentru pensia de serviciu, conform anexei nr. 1 la prezentele norme, întocmitã de ultima unitate angajatoare, care va cuprinde vechimea în magistraturã şi venitul brut realizat în ultima lunã de activitate anterioarã datei pensionãrii.
(2) Persoanele prevãzute la art. 81 alin. (4) din lege vor prezenta o adeverinţã din care sã reiasã cã au fost eliberate din funcţia de magistrat din motive neimputabile lor, iar adeverinţa-tip pentru pensia de serviciu va fi completatã conform anexei nr. 2 la prezentele norme. Aceastã adeverinţã va fi întocmitã de unitatea de unde persoana în cauzã a fost eliberatã din funcţia de magistrat şi va cuprinde vechimea în magistraturã, vechimea în funcţia de judecãtor sau de procuror şi indemnizaţia brutã din ultima lunã anterioarã datei pensionãrii a unui magistrat în activitate, în condiţii identice de vechime şi nivel al instanţei sau parchetului.
ART. 17
Stabilirea, actualizarea şi plata pensiilor de serviciu se efectueazã de cãtre Casa Naţionalã de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, prin casele teritoriale de pensii.
ART. 18
Cererea de înscriere la pensie, însoţitã de documentaţia de pensionare şi de adeverinţa-tip, va fi depusã la casa teritorialã de pensii în a cãrei razã îşi are domiciliul persoana îndreptãţitã, care va calcula atât pensia din sistemul public stabilitã conform <>Legii nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cât şi pensia de serviciu stabilitã potrivit prevederilor legii. Pensia care se achitã titularului este pensia cea mai avantajoasã.
ART. 19
Drepturile de pensie de serviciu se acordã şi se plãtesc în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, astfel:
a) de la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare sau de la data solicitãrii, dacã cererea a fost depusã în termen de 30 de zile, respectiv 90 de zile în perioada eşalonãrii vârstelor standard de pensionare şi a stagiilor de cotizare, de la aceastã datã;
b) de la data depunerii cererii, dacã cererea a fost depusã cu depãşirea termenului de 30 de zile, respectiv 90 de zile de la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare.
ART. 20
Drepturile de pensie de serviciu stabilite în baza prevederilor art. 84 din lege se acordã şi se plãtesc în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, astfel:
a) de la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare sau de la data solicitãrii, dacã cererea a fost depusã în termen de 30 de zile, respectiv 90 de zile în perioada eşalonãrii vârstelor standard de pensionare şi a stagiilor de cotizare, de la aceastã datã, dar nu înainte de data încetãrii mandatului;
b) de la data depunerii cererii, dacã cererea a fost depusã cu depãşirea termenului de 30 de zile, respectiv 90 de zile de la data îndeplinirii condiţiilor, dar nu înainte de data încetãrii mandatului.
ART. 21
Casa teritorialã de pensii emite o singurã decizie de pensie în care vor fi înscrise distinct cuantumurile celor douã categorii de pensii, pensia din sistemul public, respectiv pensia de serviciu, precum şi diferenţa dintre cele douã pensii care urmeazã a fi suportatã de la bugetul de stat. Aceastã diferenţã urmeazã a fi evidenţiatã distinct şi în fişa pentru evidenţa drepturilor bãneşti ale pensionarului.
ART. 22
(1) În aplicarea prevederilor art. 83 alin. (2) şi (3) din lege privind actualizarea pensiei de serviciu, se stabileşte urmãtoarea procedurã:
a) Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul Naţional Anticorupţie şi Ministerul Justiţiei vor informa în scris Casa Naţionalã de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale ori de câte ori va avea loc o majorare a indemnizaţiilor de încadrare brute lunare ale personalului aflat în activitate.
b) Casa Naţionalã de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale va transmite instituţiilor prevãzute la lit. a) listele cu titularii pensiilor de serviciu aflaţi în platã.
c) Instituţiile menţionate la lit. a) transmit adeverinţele nominale, întocmite conform anexelor nr. 3 şi 4 la prezentele norme, cu datele necesare actualizãrii pensiilor de serviciu, Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, care le comunicã caselor teritoriale de pensii în vederea punerii în aplicare.
(2) Actualizarea pensiei de serviciu se face în raport cu nivelul indemnizaţiei de încadrare brute lunare a magistraţilor în activitate şi al cuantumului sporurilor avute la stabilirea iniţialã a pensiei de serviciu.
ART. 23
La fiecare actualizare a pensiilor de serviciu casele teritoriale de pensii vor emite o nouã decizie pe baza adeverinţelor transmise de aceste instituţii. Noua decizie, însoţitã de o copie a adeverinţei în baza cãreia s-a efectuat actualizarea, va fi comunicatã pensionarului.
ART. 24
Rãspunderea cu privire la stabilirea venitului brut şi a vechimii în magistraturã revine instituţiei care elibereazã adeverinţa-tip.
ART. 25
(1) Prevederile art. 83 alin. (3) din lege se aplicã şi magistraţilor ale cãror pensii de serviciu s-au stabilit în baza <>Legii nr. 92/1992 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Magistraţii ale cãror drepturi la pensia de serviciu s-au deschis anterior datei de 1 aprilie 2001 primesc în continuare pensia suplimentarã.
ART. 26
Acordarea pensiei de invaliditate se face doar în condiţiile <>Legii nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 27
Perioadele asimilate prevãzute de <>art. 38 alin. (1) lit. b) şi c) din Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi perioadele în care asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate nu constituie vechime în magistraturã şi nu pot fi valorificate la stabilirea pensiei de serviciu.
ART. 28
Pensia de serviciu se acordã, la cerere, beneficiarului unei pensii de invaliditate la împlinirea vârstei de acordare a pensiei pentru limitã de vârstã din sistemul public.
ART. 29
Un pensionar de invaliditate magistrat nu poate beneficia de prevederile art. 84 din lege referitoare la pensionarea anticipatã.
ART. 30
La recalcularea pensiilor de serviciu în condiţiile <>art. 95 din Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se au în vedere urmãtoarele:
a) indemnizaţia brutã lunarã actualizatã, la care se adaugã cuantumul sporurilor avute la data pensionãrii, dacã beneficiarul a desfãşurat dupã pensionare o activitate retribuitã, alta decât cea de magistrat sau de personal de specialitate juridicã asimilat magistraţilor;
b) venitul brut realizat în ultima lunã de activitate sau pensia de serviciu actualizatã în raport cu funcţia pe care a avut-o la data pensionãrii, dacã beneficiarul a desfãşurat dupã pensionare activitate de magistrat sau de personal de specialitate juridicã asimilat magistraţilor, comunicat prin adeverinţa-tip conform anexei nr. 5 la prezentele norme.
ART. 31
La recalcularea pensiilor de serviciu în condiţiile <>art. 169 din Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se are în vedere indemnizaţia brutã lunarã actualizatã, la care se adaugã cuantumul sporurilor avute la data pensionãrii.
ART. 32
Dacã vechimea în magistraturã se obţine din însumarea unor perioade realizate în sisteme de asigurãri sociale diferite (sistemul public, sistemul de pensii al avocaţilor, sistemul militar) care, potrivit legii, constituie vechime în magistraturã, pensia de serviciu se acordã persoanei îndreptãţite, la cererea acesteia, numai de un singur sistem. În acest caz, în vederea evitãrii unor eventuale fraude, instituţia care stabileşte şi plãteşte drepturile de pensie de serviciu (casa teritorialã de pensii) va înştiinţa despre acest fapt celelalte sisteme în care beneficiarul a realizat stagii de cotizare sau vechime în serviciu.
ART. 33
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentele norme.


ANEXA 1
la norme

Denumirea unitãţii
Localitatea...................
Judeţ/Sector.........
Telefon...............
Nr..../...........


Adeverinţã pentru stabilirea pensiei de serviciu a magistraţilor conform
<>Legii nr. 303/2004 privind statutul magistraţilor,cu modificãrile ulterioare

Se adevereşte prin prezenta cã domnul(a)..................... domiciliat(ã) în.................. str.................... nr...... bloc...... sc......ap.... Sector....... Judeţ.................. act identitate..........Seria....... nr...................... CNP: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| îndeplineşte condiţiile prevãzute de <>art. 81 alin. (l) din Legea nr. 303/2004 , pentru acordarea pensiei de serviciu.
Funcţia la data pensionãrii____________________
Vârsta la data pensionãrii(ani, luni)_______________



┌──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│Vechimea în magistraturã (ani, luni): │ │
│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Venitul brut realizat pe baza cãruia │ │
│se stabileşte pensia de serviciu (lei) │ │
└──────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘

Certificãm corectitudinea şi legalitatea datelor înscrise în prezenta
adeverinţã.

Conducãtorul unitãţii, Direcţia (Serviciul)cu
atribuţii de salarizare-personal,
Director(Şef serviciu),

Subsemnatul______________________________sunt de acord cu înregistrãrile
din prezenta adeverinţã, care corespund realitãţii.
Optez pentru pensia cea mai avantajoasã.


Semnãtura, Data____________________
B.I./C.I seria___nr.
Eliberat la data de_____
De______________________




ANEXA 2
la norme

Denumirea unitãţii
Localitatea...................
Judeţ/Sector.........
Telefon...............
Nr..../...........


Adeverinţã pentru stabilirea pensiei de serviciu a persoanelor care la data
pensionãrii nu au funcţia de magistrat conform <>Legii nr. 303/2004 privind
statutul magistraţilor,cu modificãrile ulterioare

Se adevereşte prin prezenta cã domnul(a)..................... domiciliat(ã) în.................. str.................... nr...... bloc...... sc......ap.... Sector....... Judeţ.................. act identitate..........Seria....... nr...................... CNP: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| îndeplineşte condiţiile prevãzute de <>art. 81 alin. (4) din Legea nr. 303/2004 , pentru acordarea pensiei de serviciu.
Funcţia pentru care se stabileşte pensia de serviciu_________________
Vârsta la data pensionãrii(ani, luni)_______________



┌──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│Vechimea în magistraturã (ani, luni): │ │
│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Vechimea în funcţia de judecãtor sau │ │
│procuror (ani, luni): │ │
├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Venitul brut realizat pe baza cãruia │ │
│se stabileşte pensia de serviciu (lei) │ │
└──────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘

Certificãm corectitudinea şi legalitatea datelor înscrise în prezenta
adeverinţã.

Conducãtorul unitãţii, Direcţia (Serviciul)cu
atribuţii de salarizare-personal,
Director(Şef serviciu),

Subsemnatul______________________________sunt de acord cu înregistrãrile
din prezenta adeverinţã, care corespund realitãţii.
Optez pentru pensia cea mai avantajoasã.


Semnãtura, Data____________________
B.I./C.I seria___nr.
Eliberat la data de_____
De______________________




ANEXA 3
la norme

Denumirea unitãţii
Localitatea...................
Judeţ/Sector.........
Telefon...............
Nr..../...........


Adeverinţã pentru actualizarea pensiei de serviciu a magistraţilor conform
<>Legii nr. 303/2004 privind statutul magistraţilor,cu modificãrile ulterioare

Se adevereşte prin prezenta cã domnul(a)......................... având decizie de pensie nr......... din........... îndeplineşte condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 303/2004 , pentru actualizarea pensiei de serviciu.
Funcţia la data pensionãrii____________________



┌──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│Venitul brut realizat pe baza cãruia │ │
│se actualizeazã pensia de serviciu (lei) │ │
└──────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘


Certificãm corectitudinea şi legalitatea datelor înscrise în prezenta
adeverinţã.

Conducãtorul unitãţii, Direcţia (Serviciul)cu
atribuţii de salarizare-personal,
Director(Şef serviciu),




ANEXA 4
la norme

Denumirea unitãţii
Localitatea...................
Judeţ/Sector.........
Telefon...............
Nr..../...........


Adeverinţã pentru actualizarea pensiei de serviciu pentru persoanele care la
data pensionãrii nu au funcţia de magistrat conform <>Legii nr. 303/2004
privind statutul magistraţilor, cu modificãrile ulterioare


Se adevereşte prin prezenta cã domnul(a)...................... având decizie de pensie nr........... din.............. îndeplineşte condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 303/2004 , pentru actualizarea pensiei de serviciu.
Funcţia faţã de care se actualizeazã pensia de serviciu_________________



┌──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│Vechimea în funcţia de judecãtor sau │ │
│procuror (ani, luni): │ │
├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Venitul brut realizat pe baza cãruia │ │
│se stabileşte pensia de serviciu (lei) │ │
└──────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘


Certificãm corectitudinea şi legalitatea datelor înscrise în prezenta
adeverinţã.


Conducãtorul unitãţii, Direcţia (Serviciul)cu
atribuţii de salarizare-personal,
Director(Şef serviciu),




ANEXA 5
la norme

Denumirea unitãţii
Localitatea...................
Judeţ/Sector.........
Telefon...............
Nr..../...........


Adeverinţã pentru recalcularea pensiei de serviciu a magistraţilor conform
<>Legii nr. 303/2004 privind statutul magistraţilor, cu modificãrile ulterioare


Se adevereşte prin prezenta cã domnul(a)..................... domiciliat(ã) în.................. str.................... nr...... bloc...... sc......ap.... Sector....... Judeţ.................. act identitate..........Seria....... nr...................... CNP: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| pensionar având decizia de pensie nr. ...... din........... îndeplineşte condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 303/2004 privind statutul magistraţilor, cu modificãrile ulterioare, pentru recalcularea pensiei de serviciu.
Funcţia la data pensionãrii____________________
Vârsta la data recalcuãrii(ani, luni)_______________



┌──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│Vechimea în magistraturã (ani, luni): │ │
│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Venitul brut realizat pe baza cãruia │ │
│se stabileşte pensia de serviciu (lei) │ │
└──────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘


Certificãm corectitudinea şi legalitatea datelor înscrise în prezenta
adeverinţã.


Conducãtorul unitãţii, Direcţia (Serviciul)cu
atribuţii de salarizare-personal,
Director(Şef serviciu),


Subsemnatul___________________________ sunt de acord cu înregistrãrile din
prezenta adeverinţã, care corespund realitãţii.


Semnãtura, Data___________________
B.L/C.I seria___nr._______
Eliberat la data de_________
De______________________




ANEXA 6
la norme

EXEMPLE DE CALCUL

Exemplul 1 referitor la aplicarea prevederilor art. 81 alin. (4) din Legea
nr. 303/2004 privind statutul magistraţilor, cu modificãrile ulterioare

O persoanã îndeplineşte condiţiile de acordare a pensiei pentru limitã de vârstã în data de 1.12.2004. La data pensionãrii are funcţia de avocat şi o vechime în magistraturã de 40 de ani din care 29 de ani realizaţi în funcţia de judecãtor.
Venitul brut realizat pe baza cãruia se stabileşte pensia de serviciu este 20.000.000 lei.

Calculul pensiei de serviciu:
40-25-15 ani
Procentul de calcul ptr. pensia de serviciu 80 + 15 = 95%
20.000.000 * 95% - 19.000.000 lei


Exemplul 2 referitor la aplicarea prevederilor art. 81 alin.(4) din Legea
nr. 303/2004 privind statutul magistraţilor, cu modificãrile ulterioare

O persoanã îndeplineşte condiţiile de acordare a pensiei pentru limitã de vârstã în data de 1.12.2004. La data pensionãrii are funcţia de avocat şi o vechime în magistraturã de 40 de ani din care 24 de ani realizaţi în funcţia de judecãtor.
Venitul brut pe baza cãruia se stabileşte pensia de serviciu este 20.000.000 lei.
Calculul pensiei de serviciu:
Procentul de calcul ptr. pensia de serviciu 80%
20.000.000 * 80% = 16.000.000 lei


Exemplul 3 referitor la aplicarea prevederilor art. 84
din <>Legea nr. 303/2004 privind statutul
magistraţilor, cu modificãrile ulterioare, coroborat cu art. 49
din <>Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare

O persoanã îndeplineşte condiţiile de acordare a pensiei anticipate în data de 1.12.2004. La data pensionãrii are funcţia de judecãtor şi o vechime în magistraturã de 25 de ani.
Venitul brut pe baza cãruia se stabileşte pensia de serviciu este 20.000.000 lei.
Calculul pensiei de serviciu:
20.000.000 * 80% = 16.000.000 lei


Exemplul 4 referitor la aplicarea prevederilor art. 84
din <>Legea nr. 303/2004 privind statutul
magistraţilor, cu modificãrile ulterioare, coroborat cu art. 50
din <>Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare

O persoanã îndeplineşte condiţiile de acordare a pensiei anticipate parţiale în data de 1.12.2004. La data pensionãrii are funcţia de judecãtor şi o vechime în magistraturã de 25 de ani.
Venitul brut pe baza cãruia se stabileşte pensia de serviciu este 20.000.000 lei.
Procentul de penalizare conform <>Legii nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, este de 30%.
Calculul pensiei de serviciu:
20.000.000 * 80% = 16.000.000 lei
Pensiei de serviciu i se aplicã penalizarea de 30%
16.000.000 * 30% = 4.800.000 lei
Cuantumul pensiei de serviciu penalizate = 16.000.000 lei - 4.800.000 lei = 11.200.000 lei

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016