Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 1 martie 2012  privind incheierea exercitiului financiar 2011 pentru societatile din domeniul asigurarilor*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME din 1 martie 2012 privind incheierea exercitiului financiar 2011 pentru societatile din domeniul asigurarilor*)

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 146 bis din 5 martie 2012
---------
    *) Aprobate de Ordinul nr. 3/2012, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 146 din 5 martie 2012.


    ART. 1
    (1) Societãţile comerciale de asigurare, de asigurare-reasigurare şi de reasigurare, denumite în continuare "asigurãtori", precum şi brokerii de asigurare, de asigurare-reasigurare şi de reasigurare, denumiţi în continuare "brokeri de asigurare", autorizate în condiţiile Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, au obligaţia sã întocmeascã situaţii financiare anuale la data de 31 decembrie 2011, inclusiv în situaţia fuziunii, divizãrii sau lichidãrii acestora, în condiţiile legii.
    (2) Asigurãtorii, brokerii de asigurare precum şi subunitãţile deschise în România de societãţile de asigurare rezidente în state aparţinând Spaţiului Economic European au obligaţia sã organizeze şi sã conducã contabilitatea proprie, potrivit reglementãrilor contabile conforme cu directivele europene specifice domeniului asigurãrilor, aprobate prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3129/2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare şi a Legii contabilitãţii nr. 82/1991, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (3) Situaţiile financiare anuale la data de 31 decembrie 2011, vor fi depuse astfel: un exemplar la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, iar al doilea exemplar, vizat prin aplicarea ştampilei Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, dupã caz, la registratura acestora sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declaratã, potrivit prevederilor Hotãrârii Guvernului nr. 627/1995 privind îmbunãtãţirea disciplinei depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal, de cãtre agenţii economici şi alţi contribuabili publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 226 din 2 octombrie 1995. De asemenea, la depunerea situaţiilor financiare anuale se vor avea în vedere şi prevederile Hotãrârii Guvernului nr. 1085/2003 pentru aplicarea unor prevederi ale Legii nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitãţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, referitoare la implementarea Sistemului Electronic Naţional, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    ART. 2
    (1) Situaţiile financiare anuale la data de 31 decembrie 2011, vor fi întocmite cu respectarea prevederilor reglementãrilor contabile conforme cu directivele europene specifice domeniului asigurãrilor, aprobate prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3129/2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) Elementele prezentate în situaţiile financiare anuale se evalueazã în conformitate cu principiile contabile generale prevãzute în Secţiunea 6, din reglementãrile contabile menţionate la alin (1) şi conform contabilitãţii de angajament. Potrivit contabilitãţii de angajament, efectele tranzacţiilor şi ale altor evenimente sunt recunoscute atunci când tranzacţiile şi evenimentele se produc (şi nu pe masurã ce numerarul sau echivalentul sãu este încasat sau plãtit) şi sunt înregistrate în contabilitate şi raportate în situaţiile financiare ale perioadelor aferente.
    (3) La încheierea exerciţiului financiar, elementele de activ şi de pasiv de natura datoriilor se evalueazã şi se reflectã în situaţiile financiare anuale la valoarea de intrare, pusã de acord cu rezultatele inventarierii.
    (4) În acest scop, valoarea de intrare sau contabilã se comparã cu valoarea stabilitã pe baza inventarierii, denumitã valoare de inventar. În acest caz, se vor avea în vedere, printre altele:
    a) Pentru elementele de activ, diferenţele constatate în minus între valoarea de inventar şi valoarea contabilã netã a elementelor de activ se înregistreazã în contabilitate pe seama unei amortizãri suplimentare, în cazul activelor amortizabile pentru care deprecierea este ireversibilã, sau se efectueazã o ajustare pentru depreciere sau pierdere de valoare, atunci când deprecierea este reversibilã, aceste elemente menţinându-se la valoarea lor de intrare. Prin valoare contabilã netã se întelege valoarea de intrare, mai puţin amortizarea şi ajustãrile pentru depreciere sau pierdere de valoare, cumulate.
    b) Pentru elementele de pasiv de natura datoriilor, diferenţele constatate în plus între valoarea de inventar şi valoarea de intrare se înregistreazã în contabilitate, pe seama elementelor corespunzãtoare de datorii.
    (5) La încheierea exerciţiului financiar :
    a) Elementele monetare exprimate în valutã (disponibilitãţi şi alte elemente asimilate, cum sunt acreditivele şi depozitele bancare, creanţe şi datorii în valutã) trebuie evaluate şi raportate utilizând cursul de schimb comunicat de Banca Naţionalã a României în data de 31 decembrie 2011, respectiv 4,3197 lei/euro, 3,3393 lei/dolar USD. Diferenţele de curs valutar, favorabile sau nefavorabile, între cursul de la data de 31 decembrie 2011 şi cel de la data înregistrãrii creanţelor ori a datoriilor în valutã sau cursul de la data ultimei evaluãri, se înregistreazã la venituri sau cheltuieli financiare, dupã caz;
    b) Pentru creanţele şi datoriile exprimate în lei, a cãror decontare se face în funcţie de cursul unei valute, eventualele diferenţe favorabile ori nefavorabile care rezultã din evaluarea acestora se înregistreazã la venituri sau cheltuieli financiare. Determinarea diferenţelor de valoare se efectueazã similar prevederilor lit. a);
    c) Elementele nemonetare achiziţionate cu plata în valutã şi înregistrate la cost istoric (imobilizari, stocuri) trebuie evaluate utilizând cursul de schimb de la data efectuãrii tranzacţiei.
    d) Elementele nemonetare achizţionate cu plata în valutã şi înregistrate la valoarea justã trebuie evaluate utilizând cursul de schimb existent în momentul determinãrii valorilor respective.
    e) Evenimentele care apar dupã data bilanţului pot furniza informaţii suplimentare referitoare la perioada raportatã faţã de cele cunoscute la data bilanţului. Dacã situaţiile financiare anuale nu au fost aprobate, acestea trebuie ajustate pentru a reflecta şi informaţiile suplimentare.
    (6) Pentru inventarierea anualã asigurãtorii şi brokerii de asigurare vor respecta prevederile reglementãrilor contabile, precum şi Normele privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor, capitalurilor proprii şi a tranzacţiilor privind activitatea de asigurare şi de reasigurare ale asigurãtorilor/reasigurãtorilor şi brokerilor de asigurare/reasigurare, aprobate prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 1 din 06.01.2011 publicat în Monitorul Oficial , Partea I, nr. 57 din 24.01.2011.
    (7) Pentru evidenţierea în contabilitate în cursul exercitiului financiar a tranzacţiilor în valutã, se utilizeazã cursul de schimb de la data efectuãrii operaţiunii respective. Prin curs de schimb de la data efectuãrii operaţiunii se înţelege cursul de schimb al pieţei valutare, comunicat de Banca Naţionalã a României, din ultima zi bancarã anterioarã operaţiunii, disponibil ca informaţie la momentul efectuãrii operaţiunii (încasare, platã, emitere de documente).
    ART. 3
    (1) Asigurãtorii vor întocmi şi vor depune situaţii financiare anuale care cuprind urmãtoarele formulare:
    a) Bilanţ (cod 01);
    b) Contul de profit şi pierdere compus din:
    - Contul tehnic al asigurãrii generale (cod 02)
    - Contul tehnic al asigurãrii de viaţã (cod 03)
    - Contul netehnic (cod 04).
    c) Situaţia modificãrilor capitalului propriu, conform formatului de la capitolul V, secţiunea 4, din reglementãrile contabile menţionate la art. 2 alin (1).
    d) Situaţia fluxurilor de trezorerie, conform formatului de la capitolul V, secţiunea 3, din reglementãrile contabile menţionate la art. 2 alin. (1).
    e) Note explicative la situaţiile financiare anuale, conform prevederilor capitolului II secţiunea 8 pct. 269 - 307 din reglementãrile contabile menţionate la art. 2 alin (1). Situaţiile financiare anuale vor fi însoţite şi de formularele:
    f) Date informative (cod 05);
    g) Situaţia activelor imobilizate (cod 06).
    (2) Asigurãtorii care administreazã fonduri de pensii facultative vor întocmi şi prezenta şi situaţiile prevãzute la cap. V pct. 2 "Situaţii prezentate de asigurãtorii care administreazã fonduri de pensii facultative" din reglementãrile contabile menţionate la art. 2, alin. (1), astfel:
    a). Situaţia activelor, pasivelor şi capitalurilor proprii la 31 decembrie 2011;
    b). Situaţia veniturilor şi cheltuielilor.
    (3) Asigurãtorii autorizaţi sã practice numai asigurãri de viaţã, dar care în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (11) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, au autorizaţie şi pentru clasele de asigurare 1 şi 2 din categoria asigurãrilor generale, trebuie sã evidenţieze activitatea desfãşuratã (inclusiv pentru clasele 1 şi 2 din categoria asigurãrilor generale) în contul tehnic al asigurãrilor de viaţã.
    (4) Subunitãţile deschise în România de societãţile din domeniul asigurãrilor rezidente în state aparţinând Spaţiului Economic European vor depune la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor şi la unitãţile teritoriale ale Ministerul Finanţelor Publice o raportare anualã la data de 31 decembrie 2011 compusã din formularele specifice activitãţii desfãşurate :
    a) Bilanţ;
    b) Cont de profit şi pierdere ;
    c) Date informative;
    d) Situaţia activelor imobilizate.
    Raportarea anualã la data de 31 decembrie 2011 semnatã de persoanele în drept potrivit legii sã semneze situaţiile financiare anuale, va fi întocmitã pe baza balanţei de verificare a conturilor sintetice la data de 31 decembrie 2011, pusã de acord cu soldurile din balanţa analiticã şi cu rezultatele inventarierii.
    (5) Modelul formularelor referitoare la situaţiile financiare/raportãrile contabile, instrucţiunile de completare, precum şi corelaţiile aferente, pentru asigurãtorii şi brokerii de asigurare sunt prezentate în Anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentele norme.
    ART. 4
    Brokerii de asigurare vor întocmi şi depune situaţii financiare anuale care cuprind urmãtoarele formulare:
    a) Bilanţ (cod 01);
    b) Contul de profit şi pierdere (cod 02);
    c) Situaţia modificãrilor capitalului propriu, conform formatului de la capitolul VI, secţiunea 4 din reglementãrile contabile menţionate la art. 2 alin (1) din prezentele norme;
    d) Situaţia fluxurilor de trezorerie, conform formatului de la capitolul VI secţiunea 3 din reglementãrile contabile menţionate la art. 2 alin. (1) din prezentele norme;
    e) Note explicative la situaţiile financiare anuale, conform prevederilor capitolul II, secţiunea 8, pct. 269 - 307 din reglementãrile contabile menţionate la art. 2 alin. (1) din prezentele norme.
    Brokerii de asigurare vor întocmi şi urmãtoarele situaţii:
    f) Date informative (cod 03);
    g) Situaţia activelor imobilizate (cod 04).
    ART. 5
    (1) Notele explicative menţionate la art. 3 alin. (1) lit. e) şi art. 4 lit. e) nu sunt limitative, acestea urmând sã conţinã cel puţin informaţiile cerute de aceastã secţiune.
    (2) Brokerii de asigurare care intermediazã, în conformitate cu legislaţia specificã în vigoare şi produse ale fondurilor de pensii facultative vor prezenta în notele explicative o situaţie a comisioanelor obţinute din aceastã activitate.
    ART. 6
    În "Situaţia activelor imobilizate" (cod 06, respectiv cod 04) informaţiile sunt înscrise la costul istoric sau la valoarea reevaluatã a plasamentelor în terenuri şi construcţii/imobilizãrilor, dupã caz.
    ART. 7
    (1) Situaţiile financiare anuale/raportarea anualã ale asigurãtorilor sunt semnate de persoanele în drept prevãzute la art. 10 alin. (1) şi alin. (2) din Legea nr. 82/1991, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cuprinzând numele şi calitatea în clar al acestora, respectiv - administrator, director economic, contabil-şef, sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii.
    (2) Situaţiile financiare anuale ale brokerilor de asigurare sunt semnate de persoanele în drept prevãzute la art. 10 alin. (1), alin. (2) sau alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cuprinzând numele şi calitatea în clar al acestora - respectiv administrator, director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii, sau persoane fizice sau juridice cu care s-au încheiat contracte de prestãri servicii, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
    ART. 8
    (1) Asigurãtorii şi brokerii de asigurare vor completa datele de identificare (denumirea societãţii, adresa, telefonul şi numãrul de înmatriculare la registrul comerţului), precum şi pe cele referitoare la încadrarea corectã în forma de proprietate şi codul unic de înregistrare, citeţ, fãrã a se folosi prescurtãri sau iniţiale. În cãsuţe se vor trece codurile care delimiteazã încadrarea asigurãtorilor şi a brokerilor de asigurare.
    (2) Asigurãtorii şi brokerii de asigurare completeazã codul privind activitatea, cod format din 4 cifre (clase de activitãţi) din Clasificarea activitãţilor din economia naţionalã - CAEN, aprobatã prin Hotãrârea Guvernului nr. 656/1997, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 301 şi 301 bis din 5 noiembrie 1997, cu actualizãrile ulterioare.
    (3) Necompletarea corectã pe prima paginã a formularului "Bilanţ" a datelor prevãzute mai sus conduce la imposibilitatea identificãrii societãţii şi, în consecinţã, se considerã cã lucrarea nu a fost depusã, asigurãtorii sau brokerii de asigurare fiind sancţionaţi potrivit prevederilor art. 39 din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (4) Forma de proprietate se va înscrie conform nomenclatorului prevãzut în Anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezentele norme.
    ART. 9
    Asigurãtorii şi brokerii de asigurare care au în subordine sucursale sau alte subunitãţi fãrã personalitate juridicã, care desfãşoarã activitate şi au sediul în strãinãtate, vor evalua în lei, rulajele şi soldurile exprimate în valutã, din balanţele de verificare a conturilor sintetice transmise de acestea, la cursul valutar din ultima zi a exerciţiului financiar 2011, şi le vor centraliza cu balanţa de verificare întocmitã pentru operaţiunile economico-financiare desfãşurate în ţarã.
    ART. 10
    (1) Potrivit art. 30 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, situaţiile financiare anuale vor fi însoţite de o declaraţie scrisã a persoanelor prevãzute la art. 10 alin. (1) din aceeaşi lege, prin care îşi asumã rãspunderea pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale şi confirmã cã:
    a) politicile contabile utilizate la întocmirea situaţiilor financiare anuale sunt în conformitate cu reglementãrile contabile aplicabile;
    b) situaţiile financiare anuale oferã o imagine fidelã a poziţiei financiare, performanţei financiare şi a celorlalte informaţii referitoare la activitatea desfãşuratã;
    c) persoana juridicã îşi desfãşoarã activitatea în condiţii de continuitate.
    (2) Potrivit art. 29 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, situaţiile financiare anuale vor fi însoţite şi de propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile.
    ART. 11
    Situaţiile financiare anuale la 31 decembrie 2011 se întocmesc în lei. Aceastã unitate de mãsurã se va trece pe fiecare formular în parte.
    ART. 12
    (1) Potrivit prevederilor art. 20 alin. (3) lit. g) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi, respectiv, ale capitolului II, secţiunea 10, din reglementãrile contabile prevãzute la art. 2 alin. (1), situaţiile financiare anuale ale asigurãtorilor vor fi auditate de firme de audit autorizate, potrivit legii şi aprobate de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor în conformitate cu prevederile Ordinului preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 22/2008 pentru aprobarea Normelor privind cerinţele de informare şi de raportare referitoare la auditul statutar al situaţiilor financiare ale societãţilor de asigurare/reasigurare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) În aplicarea prevederilor art. 21 din Normele privind cerinţele de informare şi de raportare referitoare la auditul statutar al situaţiilor financiare ale societãţilor de asigurare/reasigurare, aprobate prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 22/2008, odatã cu situaţiile financiare anuale societãţile de asigurare/reasigurare vor transmite declaraţia cu privire la datele şi informaţiile referitoare la firma de audit completatã şi semnatã de una dintre persoanele semnificative ale societãţii de asigurare/reasigurare, în forma prezentatã în anexa nr. 3, la normele menţionate.
    ART. 13
    (1) Brokerii de asigurare şi/sau de reasigurare care la data bilanţului depãşesc limitele a douã dintre urmãtoarele 3 criterii de mãrime:
    - total active: 3.650.000 euro;
    - cifra de afaceri netã: 7.300.000 euro;
    - numãr mediu de salariaţi în cursul exerciţiului financiar: 50
    au obligaţia auditãrii situaţiilor financiare anuale, potrivit legii.
    (2) Brokerii de asigurare şi/sau de reasigurare care la data bilanţului nu depãşesc limitele a douã dintre criteriile de mãrime prevãzute la alin. (1) au obligaţia verificãrii situaţiilor financiare anuale, potrivit legii.
    (3) Brokerii de asigurare şi/sau de reasigurare care au auditat situaţiile financiare anuale vor asigura verificarea situaţiilor financiare anuale numai dacã în douã exerciţii financiare consecutive nu depãşesc limitele a douã dintre cele 3 criterii de mãrime prevãzute la alin. (1).
    (4) Brokerii de asigurare şi/sau de reasigurare care au verificat situaţiile financiare anuale conform prevederilor alin. (2) vor audita situaţiile financiare anuale numai dacã în douã exerciţii financiare consecutive depãşesc limitele a douã dintre cele 3 criterii de mãrime prevãzute la alin. (1).
    ART. 14
    (1) Asigurãtorii şi brokerii de asigurare vor depune pânã la data de 30 aprilie 2012 la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor situaţiile financiare anuale listate, semnate şi ştampilate, împreunã cu:
    a) o copie a codului unic de înregistrare;
    b) raportul administratorului;
    c) declaraţia scrisã a persoanelor rãspunzãtoare pentru organizarea şi conducerea contabilitãţii;
    d) raportul de audit statutar (pentru situaţiile financiare pentru care auditarea este obligatorie);
    e) raportul cenzorilor sau al expertului contabil, dupã caz;
    f) o copie a procesului-verbal al adunãrii generale a acţionarilor sau asociaţilor;
    g) propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile;
    h) o copie a balanţei de verificare a conturilor sintetice, semnatã de persoanele în drept.
    Asigurãtorii care practicã cele douã categorii de asigurãri (asigurãri de viaţã şi asigurãri generale) vor depune la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor balanţele sintetice aferente fiecãrei categorii de asigurãri, cât şi balanta sinteticã centralizatã. Asigurãtorii care administreazã fonduri de pensii facultative vor depune şi balanţa sinteticã specificã activitãţii de administrare de fonduri de pensii facultative;
    i) balanţa de verificare a conturilor sintetice şi balanta de verficare a conturilor analitice, centralizate şi distinct pentru cele douã categorii de asigurãri (asigurãri de viaţã şi asigurãri generale) vor fi depuse la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor în format electronic (CD) - format Excel.
    l) declaraţia în forma prezentatã în anexa nr. 3 la Normele privind cerinţele de informare şi de raportare referitoare la auditul statutar al situaţiilor financiare ale societãţilor de asigurare/reasigurare, aprobate prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 22/2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) Prevederile alin. (1) referitoare la termenul de depunere al situaţiilor financiare anuale întocmite de asigurãtorii şi brokerii de asigurare se aplicã şi subunitãţilor deschise în România de societãţile de asigurare rezidente în state aparţinând Spaţiului Economic European pentru raportarea anualã întocmitã la 31 decembrie 2011.
    ART. 15
    (1) Asigurãtorii, brokerii de asigurare şi subunitãţile prevãzute la art. 3 alin. (4) vor depune la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor situaţiile financiare anuale/raportarea anualã, astfel:
    - în format electronic, prin încãrcarea datelor în aplicaţia CSA-EWS;
    - pe suport hârtie, semnate şi ştampilate, conform legii, împreunã cu toate documentele prevãzute mai sus.
    (2) Asigurãtorii şi brokerii de asigurare care nu au desfãşurat activitate de la data înfiinţãrii pânã la 31 decembrie 2011 nu întocmesc situaţii financiare la data de 31 decembrie 2011, urmând sã depunã, potrivit legii, o declaraţie pe propria rãspundere la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, care sã cuprindã toate datele de identificare a societãţii:
    - denumirea completã (conform certificatului de înmatriculare);
    - adresa şi numãrul de telefon;
    - numãrul de înregistrare la registrul comerţului;
    - codul unic de înregistrare;
    - capitalul social.
    (3) Situaţii financiare anuale auditate vor fi prezentate Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor şi în situaţia transferului total de portofoliu de asigurãri în conformitate cu prevederile art. 23 din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, a fuziunii sau a divizãrii.
    (4) Pe perioada lichidãrii asigurãtorii şi brokerii de asigurare aflaţi în lichidare depun, în termen de 90 de zile de la încheierea fiecãrui an calendaristic, la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice o raportare anualã compusã din formularul de bilanţ, cont de profit şi pierdere, date informative, situaţia activelor imobilizate semnate de persoanele care au obligaţia gestionãrii societãţii şi de persoanele abilitate potrivit legii sã semneze situaţiile financiare anuale. Raportarea anualã va fi întocmitã pe baza balanţei de verificare a conturilor sintetice la data de 31 decembrie 2011.
    (5) Potrivit art. 185 din Legea nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, consiliul de administraţie, respectiv directoratul este obligat sã depunã la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în format hârtie şi în format electronic sau numai în formã electronicã, pe portalul www.guvernare.ro având ataşatã o semnãturã electronicã extinsã, situaţiile financiare anuale, raportul consiliului de administraţie/directorat, raportul auditorilor statutari/ financiari sau raportul cenzorilor, dupã caz.
    (6) Situaţiile financiare anuale, însoţite de documentele prevãzute la art. 14 lit.(a) la lit.( j) şi raportarea anualã la 31 decembrie 2011 se depun la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice în termen de 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar. Programul de asistenţã este pus la dispoziţia entitãţilor gratuit de unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau poate fi descãrcat de pe serverul de web al Ministerului Finanţelor Publice, de la adresa www.mfinante.ro
    ART. 16
    Nedepunerea situaţiilor financiare anuale, a declaraţiilor şi a celorlalte informaţii solicitate la termenul prevãzut în prezentele norme, prezentarea unor situaţii financiare anuale care conţin date eronate, necorelate sau care nu respectã unitatea de mãsurã înscrisã la fiecare formular/rând se sancţioneazã conform prevederilor Legii nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale Legii contabilitãţii nr. 82/1991, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    ART. 17
    Întocmirea situaţiilor financiare consolidate:
    (1) Entitãţile care îndeplinesc condiţiile specificate în Reglementãrile contabile conforme cu directivele europene privind situaţiile financiare consolidate ale societãţilor din domeniul asigurãrilor, aprobate prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3129/2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, au obligaţia de a întocmi situaţii financiare anuale consolidate şi raportul consolidat al administratorilor.
    (2) Situaţiile financiare anuale consolidate, aprobate de consiliul de administraţie al societãţii-mamã şi semnate în numele consiliului de preşedintele acestuia, se depun la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor pânã la data de 30 septembrie 2012, documentaţia cuprinzând:
    a) bilanţul consolidat;
    b) contul de profit şi pierdere consolidat;
    c) note la situaţiile financiare consolidate;
    d) raportul consolidat al administratorilor;
    e) raportul de audit al situaţiilor financiare consolidate, întocmit în conformitate cu prevederile Ordinului preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 22/2008;
    f) declaraţia scrisã a administratorului societãţii-mamã prin care îşi asumã rãspunderea pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale consolidate şi confirmã cã:
    - politicile contabile utilizate la întocmirea situaţiilor financiare anuale consolidate sunt în conformitate cu reglementãrile contabile aplicabile;
    - situaţiile financiare anuale consolidate oferã o imagine fidelã a poziţiei financiare, a performanţei financiare şi a celorlalte informaţii referitoare la activitatea grupului.
    (3) Conform prevederilor art. 185 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, Consiliul de administraţie, respectiv directoratul societãţii-mamã, este obligat sã depunã la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice copii ale situaţiilor financiare anuale consolidate, prevederile alin. (1) urmând a fi aplicate în mod corespunzãtor.
    (4) Nedepunerea situaţiilor financiare consolidate se sancţioneazã conform prevederilor Legii nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.


    ANEXA 1
    la norme

    Nomenclator - forme de proprietate


 COD DENUMIRE
 20 PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat şi privat)
     PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat - sub 50%)
 21 Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat strãin
 22 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton şi strãin
 23 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton
 24 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strain
     PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat - 50% şi peste 50%)
 25 Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat strãin
 26 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton şi strãin
 27 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton
 28 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strãin
 30 PROPRIETATE INDIVIDUALĂ - PRIVATĂ
   (cu capital: privat autohton, privat autohton şi strãin, privat strãin)
 34 Societãţi comerciale pe acţiuni
 35 Societãţi comerciale cu rãspundere limitatã



    ANEXA 2
    la norme



 Judeţul _________________|_|_| Forma de proprietate _________|_|_|
 Persoana juridicã _____________________ Activitatea preponderentã
 Adresa: localitatea __________________, (denumire clasã CAEN) _____________
 sectorul ____, str. __________ nr. ___,
 bl. ______, sc. ______ , ap. __________ Cod clasã CAEN ___________|_|_|_|_|
 Telefon ___________, fax ______________ Cod unic de înregistrare
 Numãr din registrul comerţului ________ ______________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|



                               BILANŢ ASIGURĂTORI
                          la data de 31 decembrie 2011


  01 - lei -
 ┌──────────────────────────────────────────────┬───┬─────────────────────────┐
 │ Denumirea elementului │Nr.│ Sold la: │
 │ │rd.├────────────┬────────────┤
 │ │ │ 01.01.2011 │ 31.12.2011 │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├──┬───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │ACTIV │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │A │ACTIVE NECORPORALE │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │I. Imobilizãri necorporale │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1.Cheltuieli de constituire │ 01│ │ │
 │ │(501-58011-58021-58031) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2.Cheltuielile de dezvoltare │ 02│ │ │
 │ │(503-58013-58023-59013-59023-58033-59033) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Concesiuni, brevete, licenţe, mãrci, │ 03│ │ │
 │ │drepturi şi valori similare │ │ │ │
 │ │(505-58015-58025-59015-59025-58035-59035) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Fondul comercial │ 04│ │ │
 │ │(5071-58017-58027-59017-59027-58037-59037) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │5. Avansuri şi imobilizãri necorporale în │ 05│ │ │
 │ │curs de execuţie (523+524-59213-59223-59233) │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │6. Alte imobilizãri necorporale │ 06│ │ │
 │ │(508-58018-58028-59018-59028-58038-59038) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 01 la 06) │ 07│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │B │PLASAMENTE │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │I. Plasamenete în imobilizãri corporale şi │ │ │ │
 │ │în curs │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Terenuri şi construcţii (211-281-291) │ 08│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Avansuri şi plasamente în imobilizãri │ 09│ │ │
 │ │corporale în curs de execuţie │ │ │ │
 │ │(231 + 232-293) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd.08 + 09) │ 10│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │II. Plasamente deţinute la societãţile │ │ │ │
 │ │afiliate şi sub formã de interese de │ │ │ │
 │ │participare şi alte plasamente în │ │ │ │
 │ │imobilizãri financiare │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1.Titluri de participare deţinute la │ 11│ │ │
 │ │societãţi afiliate (261-29611-29621-29661) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Titluri de creanţã şi împrumuturi │ 12│ │ │
 │ │acordate societãţilor afiliate (26711+ │ │ │ │
 │ │+26721+26731+26741-29615-29625+26751+26761-│ │ │ │
 │ │-29665) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Participãri la societãţile în care │ 13│ │ │
 │ │existã interese de participare │ │ │ │
 │ │(263-29613-29623-29663) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Titluri de creanţã şi împrumuturi │ 14│ │ │
 │ │acordate societãţilor în care existã │ │ │ │
 │ │interese de participare (26713+26723+26733+│ │ │ │
 │ │+26743-29617-29627+26752+26762-29667) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │5. Alte plasamente în imobilizãri │ 15│ │ │
 │ │financiare (265+26712+26714+26722+26724+ │ │ │ │
 │ │+26732+26734+26742+26744-29614-29616-29619-│ │ │ │
 │ │-29624-29626-29629+26753+26763-29664-29669)│ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd.11 la 15) │ 16│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │III. Alte plasamente financiare │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Acţiuni, alte titluri cu venit variabil │ 17│ │ │
 │ │şi unitãţi la fondurile comune de plasament│ │ │ │
 │ │(2711+2712+273-29711-29713-29721-29723+ │ │ │ │
 │ │+2713-29731-29733) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Obligaţiuni şi alte titluri cu venit │ 18│ │ │
 │ │fix. (2721+2722-29712-29722+2723-29732) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Pãrţi în fonduri comune de investiţii │ 19│ │ │
 │ │(274-29714-29724-29734) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Împrumuturi ipotecare │ 20│ │ │
 │ │(26715+26725-29631) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │5. Alte împrumuturi (26716+26726-29632) │ 21│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │6. Depozite la instituţiile de credit │ 22│ │ │
 │ │(26717+26727+26737+26747-29641-29651+26754-│ │ │ │
 │ │-26764-2967) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │7. Alte plasamente financiare │ 23│ │ │
 │ │(278-29718-29728-29738) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 17 la 23) │ 24│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │IV. Depozite la societãţi cedente │ 25│ │ │
 │ │(268-29642-29652) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │C │PLASAMENTE AFERENTE ASIGURĂRILOR DE │ 26│ │ │
 │ │VIAŢĂ PENTRU CARE EXPUNEREA LA RISCUL DE │ │ │ │
 │ │INVESTIŢII ESTE TRANSFERATĂ CONTRACTANŢILOR│ │ │ │
 │ │(241-294) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL PLASAMENTE (rd. 10+16+24+25+26) │ 27│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │D │PARTEA DIN REZERVELE TEHNICE AFERENTE │ │ │ │
 │ │CONTRACTELOR CEDATE ÎN REASIGURARE │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │I. Partea din rezervele tehnice aferente │ │ │ │
 │ │contractelor cedate în reasigurare la │ │ │ │
 │ │asigurãri generale │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Partea din rezerva de prime aferentã │ 28│ │ │
 │ │contractelor cedate în reasigurare (395) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Partea din rezerva pentru participare la│ 29│ │ │
 │ │beneficii şi risturnuri aferentã contracte-│ │ │ │
 │ │lor cedate în reasigurare. (3922) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Partea din rezerva de daune aferentã │ 30│ │ │
 │ │contractelor cedate în reasigurare.(397) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Partea din alte rezerve tehnice aferentã│ │ │ │
 │ │contractelor cedate în reasigurare │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │a) Partea din rezerva pentru riscuri │ 31│ │ │
 │ │neexpirate aferentã contractelor cedate în │ │ │ │
 │ │reasigurare (3992) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │b) Partea din rezerva de catastrofã │ 32│ │ │
 │ │aferentã contractelor cedate în reasigurare│ │ │ │
 │ │(3991) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │c) Partea din alte rezerve tehnice aferentã│ 33│ │ │
 │ │contractelor cedate în reasigurare(3993) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 28 la 33) │ 34│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │II. Partea din rezervele tehnice aferente │ │ │ │
 │ │contractelor cedate în reasigurare la │ │ │ │
 │ │asigurãri de viaţã │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Partea din rezerva matematica aferentã │ 35│ │ │
 │ │contractelor cedate în reasigurare (391) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Partea din rezerva de prime aferentã │ 36│ │ │
 │ │contractelor cedate în reasigurare (398) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Partea din rezerva pentru participare la│ 37│ │ │
 │ │beneficii şi risturnuri aferentã │ │ │ │
 │ │contractelor cedate în reasigurare (3921) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Partea din rezerva de daune aferentã │ 38│ │ │
 │ │contractelor cedate în reasigurare (396) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │5. Partea din alte rezerve tehnice aferentã│ 39│ │ │
 │ │contractelor cedate în reasigurare (393) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd.35 la 39) │ 40│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │III. Partea din rezerva matematicã aferen- │ 41│ │ │
 │ │tã asigurãrilor de viaţã pentru care expu- │ │ │ │
 │ │nerea la riscul de investiţii este transfe-│ │ │ │
 │ │ratã contractanţilor cedatã în reasigurare │ │ │ │
 │ │(394) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd.34 + 40 + 41) │ 42│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │E │CREANŢE │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │Sume de încasat de la societãţile afiliate │ 43│ │ │
 │ │(4511 + 4518-495) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │Sume de încasat din interese de participare│ 44│ │ │
 │ │(4521 + 4528-495 + 4523) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd.43 + 44) │ 45│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │I Creanţe provenite din operaţiuni de │ │ │ │
 │ │asigurare directã │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │Asiguraţi (401*-491) │ 46│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │Intermediari în asigurãri ( 404-491) │ 47│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │Alte creanţe provenite din operaţiuni de │ 48│ │ │
 │ │asigurare directã (4051 + 4052-491) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd.46 la 48) │ 49│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │II Creanţe provenite din operaţiuni de │ 50│ │ │
 │ │reasigurare (411* + 412*-491) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │III Alte creanţe (425 + 4282 + 431* + 437* │ 51│ │ │
 │ │+ 4382 + 441* + 4424 + 442 8* + 443* + 444*│ │ │ │
 │ │+ 445 + 446* + 447* + 448* + 4581 + 461 + │ │ │ │
 │ │464 + 475*- 496 + 54512 + 54522 + 4284 + │ │ │ │
 │ │4384 + 54532) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │IV Creanţe privind capitalul subscris şi │ 52│ │ │
 │ │nevãrsat (456-495) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │F │ALTE ELEMENTE DE ACTIV │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │I │Imobilizãri corporale şi stocuri │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1.Instalaţii tehnice şi maşini │ 53│ │ │
 │ │(51112 + 51113 + 51114 + 51122 + 51123 + │ │ │ │
 │ │+ 51124- 58112-58113-58114-58122-58123- │ │ │ │
 │ │58124- 59112-59113-59114-59122-59123- 59124│ │ │ │
 │ │+ 51132 + 51133 + 51134-58132-58133- 58134 │ │ │ │
 │ │-59132-59133-59134) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2.Alte instalaţii, utilaje şi mobilier │ 54│ │ │
 │ │(51116 + 51126-58116-58126-59116-59126 + │ │ │ │
 │ │51136-58136-59136) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3.Avansuri şi imobilizãri corporale în curs│ 55│ │ │
 │ │de execuţie (5211 + 5212 + 5221 + 5222 - │ │ │ │
 │ │59211- 59221 + 5213 + 5223-59231) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd.53 la 55) │ 56│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │Stocuri │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Materiale consumabile (531 + 532- 593- │ 57│ │ │
 │ │594) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │5. Avansuri pentru cumpãrãri de stocuri │ 58│ │ │
 │ │(din ct. 461) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd.57 + 58) │ 59│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │II Casa şi conturi la bãnci (543 + 544 + │ 60│ │ │
 │ │547 + 548 + 551 + 552) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │III Alte elemente de activ (542-596) │ 61│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │G │CHELTUIELI ÎN AVANS │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │I Dobânzi şi chirii înregistrate în avans │ 62│ │ │
 │ │(471) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │II Cheltuieli de achiziţie reportate TOTAL │ 63│ │ │
 │ │(rd. 64 + 65) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Cheltuieli de achiziţie reportate │ 64│ │ │
 │ │privind asigurãrile generale (4722) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Cheltuieli de achiziţie reportate │ 65│ │ │
 │ │privind asigurãrile de viaţã (4721) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │III Alte cheltuieli înregistrate în avans │ 66│ │ │
 │ │(473) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd.62 + 63 + 66) │ 67│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL ACTIV (rd.07 + 27 + 42 + 45 + 49 + 50│ 68│ │ │
 │ │+ 51 + 52 + 56 + 59 + 60 + 61 + 67) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │ PASIV │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │A │ CAPITAL ŞI REZERVE │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │I Capital │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │Capital social (1011 + 1012 + 1013) │ 69│ │ │
 │ │din care: │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- capital subscris vãrsat (10112 + 10122 + │ 70│ │ │
 │ │10132) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │II Prime de capital (1041 + 1042 + 1043) │ 71│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │III Rezerve din reevaluare (1051 + 1052 + │ 72│ │ │
 │ │1053) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │IV Rezerve │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1.Rezerve legale (10611 + 10621 + 10631) │ 73│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Rezerve statutare sau contractuale │ 74│ │ │
 │ │(10613 + 10623 + 10633) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Rezerve reprezentând surplusul realizat │ 75│ │ │
 │ │din rezerve din reevaluare (10615 + 10625 +│ │ │ │
 │ │10635) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Alte rezerve (10618 + 10628 + 10638) │ 76│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │5. Acţiuni proprii(1091 + 1092 + 1093) │ 77│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd.73 la 76 - 77) │ 78│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │V Rezultatul reportat │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────┬───────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Rezultatul reportat reprezentând│Sold C │ 79│ │ │
 │ │profitul nerepartizat sau pierderea├───────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │neacoperitã (11711 + 11721 + 11731)│Sold D │ 80│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────┼───────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Rezultatul reportat provenit din│Sold C │ 81│ │ │
 │ │adoptarea pentru prima datã a IAS ├───────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │mai puţin IAS 29 (11712 + 11722) │Sold D │ 82│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────┼───────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Rezultatul reportat provenit din│Sold C │ 83│ │ │
 │ │corectarea erorilor contabile ├───────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │(11714 + 11724 + 11734) │Sold D │ 84│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────┼───────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Rezultatul reportat provenit din│Sold C │ 85│ │ │
 │ │trecerea la aplicarea reglementã- ├───────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │rilor contabile conforme cu │Sold D │ 86│ │ │
 │ │Directivele Europene │ │ │ │ │
 │ │(11716 + 11726) │ │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────┼───────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │VI Rezultatul exerciţiului (121) │Sold C │ 87│ │ │
 │ │ ├───────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │ │Sold D │ 88│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────┴───────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │VII Repartizarea profitului(129) │ 89│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 69 + 71 + 72 + 78 + 79-80 + 81- │ 90│ │ │
 │ │82 + 83- 84 + 85-86 + 87- 88- 89) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │B │DATORII SUBORDONATE (1631 + 1632 + 1633) │ 91│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │C │REZERVE TEHNICE │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │I. Rezerve tehnice privind asigurãrile │ 92│ │ │
 │ │generale (rd. 93 + 94 + 95 + 98) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Rezerva de prime privind asigurãrile │ 93│ │ │
 │ │generale (315) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Rezerva pentru participare la beneficii │ 94│ │ │
 │ │şi risturnuri privind asigurãrile generale │ │ │ │
 │ │(332) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Rezerva de daune privind asigurãrile │ 95│ │ │
 │ │generale (rd. 96 + 97) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │a) Rezerva de daune avizate (3271) │ 96│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │b) Rezerva de daune neavizate (3272) │ 97│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Alte rezerve tehnice pentru asigurãri │ 98│ │ │
 │ │generale (rd. 99 + 100 + 101) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │a) Rezerva pentru riscuri neexpirate (334) │ 99│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │b) Rezerva de catastrofã (333) │100│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │c) Alte rezerve tehnice (335) │101│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │II. Rezerve tehnice privind asigurãrile de │102│ │ │
 │ │viaţã (rd. 103 + 104 + 105 + 106 + 109) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Rezerve matematice (311) │103│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Rezerva de prime asigurãri de viaţã │104│ │ │
 │ │(318) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Rezerva pentru participare la beneficii │105│ │ │
 │ │şi risturnuri privind asigurãrile de viaţã.│ │ │ │
 │ │(312) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Rezerva de daune privind asigurãrile de │106│ │ │
 │ │viaţã (rd 107 + 108) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │a) Rezerva de daune avizate (3261) │107│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │b) Rezerva de daune neavizate (3262) │108│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │5. Alte rezerve tehnice privind asigurãrile│109│ │ │
 │ │de viaţã (313) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │III. Rezerva de egalizare (338) │110│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd.92 + 102 + 110) │111│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │D │REZERVA MATEMATICĂ AFERENTĂ ASIGURĂRILOR DE│112│ │ │
 │ │VIAŢĂ PENTRU CARE EXPUNEREA LA RISCUL DE │ │ │ │
 │ │INVESTIŢII ESTE TRANSFERATĂ CONTRACTAŢILOR │ │ │ │
 │ │(314) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │E │PROVIZIOANE │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Provizioane pentru pensii şi alte obli- │113│ │ │
 │ │gaţii similare (15115 + 15125 + 15135) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Provizioane pentru impozite(15116 + │114│ │ │
 │ │15126 + 15136) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Alte provizioane (15111 + 15113 + 15114 │115│ │ │
 │ │+ 15118 + 15121 + 15123 + 15124 + 15128 + │ │ │ │
 │ │15131 + 15134 + 15138) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 113 la 115) │116│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │F │DEPOZITE PRIMITE DE LA REASIGURĂTORI (1651 │117│ │ │
 │ │+ 1652 + 16818 + 16828) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │G │DATORII │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │Sume datorate societãţilor afiliate (16411 │118│ │ │
 │ │+ 16421 + 16815 + 16825 + 26911 + 26921 + │ │ │ │
 │ │4511** + 4518** + 16431 + 16835 + 26931) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │Sume datorate privind interesele de parti- │119│ │ │
 │ │cipare (16412 + 16422 + 16816 + 16826 + │ │ │ │
 │ │26912 + 26922 + 4521** + 4528** + 16432 + │ │ │ │
 │ │16836 + 26932 + 4523) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │I Datorii provenite din operaţiuni de │120│ │ │
 │ │asigurare directã (402 + 404 + 405**) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │II Datorii provenite din operaţiuni de │121│ │ │
 │ │reasigurare (411** + 412**) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │III Împrumuturi din emisiuni de obligaţiuni│122│ │ │
 │ │(16111 + 16114 + 16115 + 16117 + 16118 + │ │ │ │
 │ │16121 + 16124 + 16125 + 16127 + 16128 + │ │ │ │
 │ │16811 + 16821- 1691-1692) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │IV Sume datorate instituţiilor de credit │123│ │ │
 │ │(16211 + 16212 + 16214 + 16215 + 16217 + │ │ │ │
 │ │16218 + 16221 + 16222 + 16224 + 16225 + │ │ │ │
 │ │16227 + 16228 + 16812 + 16822 + 16832 + │ │ │ │
 │ │16231 + 16232 + 16234 + 16235 + 16237 + │ │ │ │
 │ │16238) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │V Alte datorii, inclusiv datorii fiscale şi│124│ │ │
 │ │datorii pentru asigurãrile sociale (16213 +│ │ │ │
 │ │16216 + 16223 + 16226 + 1671 + 1672 + 16817│ │ │ │
 │ │+ 16827 + 421 + 422 + 423 + 426 + 427 + │ │ │ │
 │ │4281** + 431** + 437** + 4381 + 441** + │ │ │ │
 │ │4423 + 4428** + 443** + 444** + 446** + │ │ │ │
 │ │447** + 448** + 4551 + 4558 + 456** + 457 +│ │ │ │
 │ │4582** + 462 + 463 + 475** + 249 + 26913 + │ │ │ │
 │ │26923 + 279 + 549 + 54511 + 54521 + 5461 + │ │ │ │
 │ │5462 + 1673 + 16233 + 16236 + 4283 + 4383 +│ │ │ │
 │ │16837 + 26933 + 4553 + + 54531 + 5463) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 118 la 124 ) │125│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │H │VENITURI ÎN AVANS │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │I. Subvenţii pentru investiţii (1311 + 1312│126│ │ │
 │ │+ 1313) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │II Venituri înregistrate în avans (4741 + │127│ │ │
 │ │4742 + 4743) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 126 + 127) │128│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL PASIV (rd.90 + 91 + 111 + 112 + 116 +│129│ │ │
 │ │117 + 125 + 128) │ │ │ │
 └──┴───────────────────────────────────────────┴───┴────────────┴────────────┘
    * soldurile debitoare ale conturilor respective
    ** soldurile creditoare ale conturilor respective

    ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT*1),
    Numele şi prenumele ___________ Numele şi prenumele ________________
    Semnãtura _____________________ Calitatea*2)
                                         Semnãtura ________________________
    Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul
                                         profesional _______________________




─────────
    *1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
    *2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit sitaţiile financiare se completeazã astfel:
    - director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii

          CONTUL TEHNIC AL ASIGURĂRII GENERALE
             la data de 31 decembrie 2011






    02 - lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────┬───┬───────────────────┐
│ │Nr │Realizãri aferente │
│ Denumire indicator │rd │ perioadei de │
│ │ │ raportare │
│ │ ├─────────┬─────────┤
│ │ │prece- │ curentã │
│ │ │dentã │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│1. Venituri din prime, nete de reasigurare │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│a) venituri din prime brute subscrise (+) │ 01│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│b) prime cedate în reasigurare (-) │ 02│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│c) variaţia rezervei de prime (+/-) │ 03│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│d)variaţia rezervei de prime, cedate în │ │ │ │
│ reasigurare (+/-) │ 04│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│TOTAL (rd.01-02-03+04) │ 05│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ 2. Cota din venitul net (diferenţa între veniturile │ │ │ │
│şi cheltuielile din plasamente) al plasamentelor │ │ │ │
│transferatã din contul netehnic (+) │ 06│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ 3. Alte venituri tehnice, nete de reasigurare (+) │ 07│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ 4. Cheltuieli cu daunele, nete de reasigurare │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│a) daune plãtite (rd. 09-10): │ 08│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│sume brute │ 09│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│partea reasigurãtorilor (-) │ 10│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│b) variaţia rezervei de daune, netã de │ │ │ │
│ reasigurare: (+/-) │ 11│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│TOTAL (rd. 08+11) │ 12│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│5. Variaţia altor rezerve tehnice, nete de │ │ │ │
│ reasigurare, din care: │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│a) Variaţia rezervei pentru riscuri neexpirate (+/-) │ 13│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│b) Variaţia rezervei de catastrofã (+/-) │ 14│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│c) Variaţia altor rezerve tehnice (+/-) │ 15│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│TOTAL (rd 13+14+15) │ 16│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│6. Variaţia rezervei pentru participare la beneficii │ │ │ │
│ şi risturnuri (+/-) │ 17│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│7. Cheltuieli de exploatare nete │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│a) cheltuieli de achiziţie │ 18│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│b) variaţia sumei cheltuielilor de achiziţie │ │ │ │
│ reportate (+/-) │ 19│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│c) cheltuieli de administrare │ 20│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│d) comisioane primite de la reasigurãtori şi │ │ │ │
│ participãri la beneficii (-) │ 21│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│TOTAL (rd 18+19+20-21) │ 22│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│8. Alte cheltuieli tehnice, nete de reasigurare │ 23│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│9. Variaţia rezervei de egalizare(+/-) │ 24│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│10. Rezultat tehnic al asigurãrii generale │ │ │ │
│ Profit (rd. 05+06+07-12-16-17-22-23-24) │ 25│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│Pierdere (rd. 12+16+17+22+23+24-05-06-07) │ 26│ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────┴───┴─────────┴─────────┘

 ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT*1),
 Numele şi prenumele _____________ Numele şi prenumele ________________
 Semnãtura ________________________ Calitatea*2)
                                    Semnãtura ________________________
 Ştampila unitãţii
                                    Nr. de înregistrare în organismul
                                    profesional _______________________




─────────
    *1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
    *2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit sitaţiile financiare se completeazã astfel:
    - director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii

             CONTUL TEHNIC AL ASIGURĂRII DE VIAŢĂ
                  la data de 31 decembrie 2011






  03 - lei -
┌─────────────────────────────────────────────────┬───┬───────────────────────┐
│ Denumirea indicatorilor │ │ Realizãri aferente │
│ │ │ perioadei de │
│ │Nr.│ raportare │
│ │rd.├────────────┬──────────┤
│ │ │precedentã │ curentã │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│1. Venituri din prime, nete de reasigurare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) venituri din prime brute subscrise (+) │ 01│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) prime cedate în reasigurare(-) │ 02│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) variaţia rezervei de prime, neta de │ 03│ │ │
│reasigurare (+/-) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│TOTAL(rd. 01-02-03) │ 04│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│2.Venituri din plasamente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) Venituri din participãri la societãţile │ 05│ │ │
│în care existã interese de participare, din care:│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- venituri din plasamente la societãţile afiliate│ 06│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) Venituri din alte plasamente cu prezentarea │ 07│ │ │
│distinctã a veniturilor din plasamente la │ │ │ │
│societãţile afiliate, din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│venituri provenind din terenuri şi construcţii │ 08│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│venituri provenind din alte plasamente │ 09│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) Venituri din ajustãri pentru depreciere/ │ 10│ │ │
│pierdere de valoare a plasamentelor │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│d) Venituri provenit din realizarea plasamentelor│ 11│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│TOTAL(rd. 05+07+10+11) │ 12│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│3. Plusvalori nerealizate din plasamente │ 13│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│4. Alte venituri tehnice, nete de reasigurare │ 14│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│5. Cheltuieli cu daunele, nete de reasigurare │ │ │ │
│TOTAL(rd. 16+19) │ 15│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a)sume plãtite(rd. 17-18): │ 16│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- sume brute │ 17│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- partea reasigurãtorilor (-) │ 18│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) variaţia rezervei de daune (+/-)(rd. 20-21) │ 19│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- suma brutã │ 20│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- partea reasigurãtorilor (-) │ 21│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│6. Variaţia rezervelor tehnice privind │ 22│ │ │
│asigurãrile de viaţã │ │ │ │
│TOTAL (rd. 23+26+29) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) variaţia rezervei matematice (rd. 24-25) │ 23│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- suma brutã │ 24│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- partea reasigurãtorilor (-) │ 25│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) variaţia rezervei pentru participare la │ │ │ │
│ beneficii şi risturnuri (rd. 27-28) │ 26│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- suma brutã │ 27│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- partea reasigurãtorilor (-) │ 28│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) variaţia altor rezerve tehnice (rd. 30-31) │ 29│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- suma brutã │ 30│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- partea reasigurãtorilor (-) │ 31│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│7. Variaţia rezervei matematice aferente asigurã-│ 32│ │ │
│rilor de viaţã pentru care expunerea la riscul de│ │ │ │
│investiţii este transferatã contractantului │ │ │ │
│cedatã în reasigurare (+/-) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│TOTAL (rd. 33-34) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- suma brutã │ 33│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- partea reasigurãtorilor │ 34│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│8. Cheltuieli de exploatare nete: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) cheltuieli de achiziţii │ 35│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) variaţia sumei cheltuielilor de achiziţii │ │ │ │
│ reportate │ 36│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) cheltuieli de administrare │ 37│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│d) comisioane primite de la reasigurãtori şi │ │ │ │
│participãri la beneficii (-) │ 38│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│TOTAL(rd. 35+36+37-38) │ 39│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│9.Cheltuieli cu plasamente: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) cheltuieli de gestionare a plasamentelor, │ │ │ │
│inclusiv cheltuielile cu dobânzile │ 40│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) cheltuieli privind constituirea ajustãrilor de│ │ │ │
│valoare pentru plasamente │ 41│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) pierderi provenind din realizarea │ │ │ │
│plasamentelor │ 42│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│TOTAL(rd. 40+41+42) │ 43│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│10. Minusvalori nerealizate din plasamente │ 44│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│11. Alte cheltuieli tehnice, nete de reasigurare │ 45│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│12. Cota din venitul net al plasamentelor │ │ │ │
│transferatã în contul netehnic │ 46│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│13. Rezultatul tehnic al asigurãrii de viaţã │ │ │ │
│Profit(rd. 04+12+13+14-15-22-32-39-43-44-45-46) │ 47│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Pierdere (rd. 15+22+32+39+43+44+45+46-04-12- │ │ │ │
│13-14) │ 48│ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───┴────────────┴──────────┘

 ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT*1),
 Numele şi prenumele _________ Numele şi prenumele ________________
 Semnãtura ___________________ Calitatea*2)
                               Semnãtura ________________________
 Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul profesional
                               _______________________




─────────
    *1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
    *2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit sitaţiile financiare se completeazã astfel:
    - director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii

                    CONTUL NETEHNIC
              la data de 31 decembrie 2011






  04 - lei -
┌─────────────────────────────────────────────────┬───┬───────────────────────┐
│ │ │ Realizãri aferente │
│ │ │ perioadei de │
│ Denumirea indicatorilor │Nr.│ raportare │
│ │rd.├────────────┬──────────┤
│ │ │precedentã │ curentã │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│1. Rezultatul tehnic al asigurãrii generale │ │ │ │
│Profit │ 01│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Pierdere │ 02│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│2. Rezultatul tehnic al asigurãrii de viaţã │ │ │ │
│Profit │ 03│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Pierdere │ 04│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│3. Venituri din plasamente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) Venituri din participãri la societãţile în │ 05│ │ │
│care exista interese de participare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│din care venituri din plasamente la societãţile │ 06│ │ │
│afiliate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) Venituri din alte plasamente │ 07│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│-din care venituri din plasamente la societãţile │ 08│ │ │
│afiliate: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│venituri provenind din terenuri şi construcţii │ 09│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│venituri provenind din alte plasamente │ 10│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) Venituri din ajustãri pentru depreciere/ │ 11│ │ │
│pierdere de valoare a plasamentelor │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│d) Venituri provenind din realizarea │ 12│ │ │
│plasamentelor │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│TOTAL (rd. 05+07+11+12) │ 13│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│4. Plus valori nerealizate din plasamente │ 14│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│5. Cota din venitul net al plasamentelor │ │ │ │
│transferatã din contul tehnic al asigurãrilor │ 15│ │ │
│de viaţã │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│6. Cheltuieli cu plasamentele │ 16│ │ │
│TOTAL (rd 17+18+19) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) cheltuieli de gestionare a plasamentelor, │ 17│ │ │
│inclusiv cheltuielile cu dobânzile │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) cheltuieli privind constituirea ajustãrilor de│ 18│ │ │
│valoare pentru plasamente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) pierderi provenind din realizarea │ 19│ │ │
│plasamentelor │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│7. Minusvalori nerealizate din plasamente │ 20│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│8. Cota din venitul net al plasamentelor transfe-│ 21│ │ │
│ratã în contul tehnic al asigurãrilor generale │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│9. Alte venituri netehnice │ 22│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│10. Alte cheltuieli netehnice, inclusiv │ 23│ │ │
│provizioanele şi ajustãrile de valoare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│11. Venituri din activitatea de administrare de │ 24│ │ │
│fonduri de pensii facultative* │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│12. Cheltuieli din activitatea de administrare de│ 25│ │ │
│fonduri de pensii facultative* │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│13. Profit din activitatea de administrare de │ 26│ │ │
│fonduri de pensii facultative* (rd. 24-25) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│14. Pierdere din activitatea de administrare de │ 27│ │ │
│fonduri de pensii facultative* (rd. 25-24) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│15. Rezultatul curent - │ 28│ │ │
│Profit (rd. 01-02+03-04+13+14+15-16-20-21+22-23+ │ │ │ │
│26-27) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Pierdere (rd. 02-01+04-03-13-14-15+16+20+21-22+23│ 29│ │ │
│+27-26) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│16. Venituri extraordinare │ 30│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│17. Cheltuieli extraordinare │ 31│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│18. Rezultatul extraordinar │ 32│ │ │
│Profit (rd. 30-31) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Pierdere (rd. 31-30) │ 33│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│19. Venituri totale │ 34│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│20. Cheltuieli totale │ 35│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│21. Rezultatul brut │ 36│ │ │
│Profit (rd. 34-35); (rd. 28-29+32-33); │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Pierdere (rd. 35-34); (rd. 29-28+33-32); │ 37│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│22. Impozit pe profit │ 38│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│23. Alte impozite (care nu figureazã la poziţiile│ 39│ │ │
│precedente) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│24. Rezultatul net al exerciţiului │ 40│ │ │
│Profit (rd. 36-38-39) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Pierdere (rd. 37+38+39) │ 41│ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───┴────────────┴──────────┘
    * Se preiau din Situaţia veniturilor şi cheltuielilor pentru asiguratorii
    care administreazã fonduri de pensii facultative

 ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT*1),
 Numele şi prenumele ____________ Numele şi prenumele ________________
 Semnãtura ______________________ Calitatea*2)
                                  Semnãtura ________________________
 Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul
                                  profesional _______________________




─────────
    *1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
    *2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit sitaţiile financiare se completeazã astfel:
    - director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii


                    DATE INFORMATIVE
              la data de 31 decembrie 2011






 05 - lei -
┌─────────────────────────────────────────────────┬───┬─────────────┬─────────┐
│ I. Date privind rezultatul înregistrat │Nr.│ Nr. unitãţi│ Sume │
│ │rd.├─────────────┼─────────┤
│ │ │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────────┼─────────┤
│Societãţi care au înregistrat profit │ 01│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────────┼─────────┤
│Societãţi care au înregistrat pierdere │ 02│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┬───┴─────────┤
│II. Date privind platile restante │Nr.│ Total │ din care: │
│ │rd.│col.2 + 3├──────┬──────┤
│ │ │ │Pentru│Pentru│
│ │ │ │acti- │acti- │
│ │ │ │vita- │vita- │
│ │ │ │tea │tea de│
│ │ │ │cu- │inves-│
│ │ │ │rentã │tiţii │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│Plãţi restante - total (rd. 04 + 08 + 12 + 17 la │ 03│ │ │ │
│21 + 25) din care: │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│Obligaţii restante provenite din operaţiuni de │ 04│ │ │ X │
│asigurare directã (din ct.402 + 404 + 405**) │ │ │ │ │
│Total (rd. 05 + 06 + 07) │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│peste 30 zile │ 05│ │ │ X │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│peste 90 zile │ 06│ │ │ X │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│peste 1 an │ 07│ │ │ X │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│Obligaţii restante provenite din operaţiuni de │ 08│ │ │ X │
│reasigurare (din ct. 411** + 412**) │ │ │ │ │
│Total (rd. 09 + 10 + 11), din care: │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│peste 30 zile │ 09│ │ │ X │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│peste 90 zile │ 10│ │ │ X │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│peste 1 an │ 11│ │ │ X │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│Obligaţii restante faţã de bugetul asigurãrilor │ 12│ │ │ │
│sociale │ │ │ │ │
│total (din rd. 13 la 16) din care: │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│Contribuţii pentru asigurãri sociale de stat │ 13│ │ │ │
│datorate de angajatori, salariaţi şi alte │ │ │ │ │
│persoane asimilate (din │ │ │ │ │
│ct.4311 + 4312 + 43151 + 43161) │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│Contribuţii pentru fondul asigurãrilor sociale de│ 14│ │ │ │
│sãnãtate datorate de angajatori şi de persoanele │ │ │ │ │
│asigurate (din ct.4313 + 4314 + 43152 + 43162) │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│Contribuţii pentru ajutorul de şomaj datorate de │ 15│ │ │ │
│angajatori şi de persoanele asigurate │ │ │ │ │
│(din ct.4371 + 4372 + 4373 + 4374) │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│Alte datorii sociale (din ct.4381 + 4383) │ 16│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│Obligaţii restante faţã de bugetele fondurilor │ 17│ │ │ │
│speciale(din ct.443 + 447) │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│Obligaţii restante faţã de alţi creditori │ 18│ │ │ │
│(din ct.161 + 164 + 167 + 168 + 269 + 279 + 421 +│ │ │ │ │
│423 + 426 + 427 + 4281 + 451 + 457 + 4582 + 462 +│ │ │ │ │
│4283) │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│Impozite şi taxe neplãtite la termenul stabilit │ 19│ │ │ │
│la bugetul de stat (din ct.441 + 442 + 444 + 446 │ │ │ │ │
│+ 448) │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│Impozite şi taxe neplãtite la termenul stabilit │ 20│ │ │ │
│la bugetele locale (din ct.441 + 442 + 444 + 446 │ │ │ │ │
│+ 448) │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│Credite bancare nerambursate la scadenţã │ 21│ │ │ │
│(din ct.162 + 546) - total (rd. 22 la 24), │ │ │ │ │
│din care: │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│- restante dupã 30 zile │ 22│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│- restante dupã 90 zile │ 23│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│- restante dupã 1 an │ 24│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────┼──────┤
│Dobânzi restante (din ct. 16812 + 16822 + 54617 +│ 25│ │ │ │
│54627 + 16832 + 54637) │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┴──┬───┴──────┤
│III. Numar mediu de salariaţi │Nr.│31 decembrie│31 │
│ │rd.│an precedent│decembrie │
│ │ │ │an curent │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Numãr mediu de salariaţi │ 26│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Numãrul efectiv de salariaţi existenţi la sfârşi-│ 27│ │ │
│tul exerciţiului financiar, respectiv la data de │ │ │ │
│31 decembrie │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┴──────────┤
│IV. Plãţi de dobânzi, dividende şi redevenţe │Nr.│ Suma │
│ │rd.│ - lei- │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│ A │ B │ 1 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Venituri brute din dobânzi plãtite de persoanele │ 28│ │
│juridice române cãtre persoanele fizice │ │ │
│nerezidente, din care: │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│- impozitul datorat la bugetul de stat │ 29│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Venituri brute din dobânzi plãtite de persoanele │ 30│ │
│juridice române cãtre persoanele fizice │ │ │
│nerezidente din statele membre ale Uniunii │ │ │
│Europene, din care: │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│- impozitul datorat la bugetul de stat │ 31│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Venituri brute din dobânzi plãtite de persoanele │ 32│ │
│juridice române cãtre persoane juridice │ │ │
│afiliate*) nerezidente, din care: │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│- impozit datorat la bugetul de stat │ 33│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Venituri brute din dobãnzi plãtite de persoanele │ 34│ │
│juridice române cãtre persoane juridice │ │ │
│afiliate*) nerezidente din statele membre ale │ │ │
│Uniunii Europene, din care: │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│- impozit datorat la bugetul de stat │ 35│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Venituri brute din dividende plãtite de persoa- │ 36│ │
│nele juridice române cãtre persoane nerezidente, │ │ │
│din care: │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│- impozitul datorat la bugetul de stat │ 37│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Venituri brute din dividende plãtite de persoa- │ 38│ │
│nele juridice române cãtre persoane juridice │ │ │
│afiliate*) nerezidente, din care: │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│- impozitul datorat la bugetul de stat │ 39│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Venituri din redevenţe plãtite de persoanele │ 40│ │
│juridice române cãtre persoane juridice │ │ │
│afiliate*) nerezidente din statele membre ale │ │ │
│Uniunii Europene, din care: │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│- impozitul datorat la bugetul de stat │ 41│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Subvenţii încasate în cursul exerciţiului │ 42│ │
│financiar, din care: │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│- subvenţii încasate în cursul exerciţiului │ 43│ │
│financiar aferente activelor │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│- subvenţii aferente veniturilor │ 44│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Creanţe restante, care nu au fost încasate la │ 45│ │
│termenele prevãzute în contractele comerciale │ │ │
│şi/sau în actele normative în vigoare, din care: │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│- creanţe restante de la entitãţi din sectorul │ 46│ │
│majoritar sau integral de stat │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│- creanţe restante de la entitãţi din sectorul │ 47│ │
│privat │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│V. Tichete de masã │Nr.│ Sume - lei- │
│ │rd.│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Contravaloarea tichetelor de masa acordate │ 48│ │
│salariaţilor (ct. 645) │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┬──────────┤
│ VI. Alte informaţii │Nr.│31 decembrie│31 │
│ │rd.│an precedent│decembrie │
│ │ │ │an curent │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Imobilizãri financiare, în sume brute (rd. 50 + │ 49│ │ │
│58), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Acţiuni deţinute la entitãţile afiliate, interese│ 50│ │ │
│de participare, alte titluri imobilizate şi obli-│ │ │ │
│gaţiuni pe termen lung, în sume brute ct 261 + │ │ │ │
│263 + 265) (rd. 51 la 57), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- acţiuni cotate emise de rezidenţi │ 51│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- acţiuni necotate emise de rezidenţi │ 52│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- pãrţi sociale emise de rezidenţi │ 53│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- obligaţiuni emise de rezidenţi │ 54│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- acţiuni emise de organismele de plasament │ 55│ │ │
│colectiv (inclusiv de SIF-uri) emise de rezidenţi│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- acţiuni şi pãrţi sociale emise de nerezidenţi │ 56│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- obligaţiuni emise de nerezidenţi │ 57│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Creanţe imobilizate, în sume brute (rd. 59 + 60),│ 58│ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- creanţe imobilizate în lei şi exprimate în lei │ 59│ │ │
│a cãror decontare se face în funcţie de cursul │ │ │ │
│unei valute (din ct. 267) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- creanţe imobilizate în valutã (din ct. 267) │ 60│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Creanţe comerciale, avansuri acordate furnizori- │ 61│ │ │
│lor şi alte conturi asimilate, în sume brute │ │ │ │
│(din ct. 461) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Creanţe provenite din operaţiuni de asigurare │ 62│ │ │
│directã, Total (rd. 63 + 66 + 69), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- Asiguraţi - total (rd. 64 + 65), (ct.401), din │ 63│ │ │
│care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- pânã în 30 zile │ 64│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- peste 30 zile │ 65│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- Intermediari în asigurãri- total (rd.67 + 68) │ 66│ │ │
│(ct. 404), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- pânã în 30 zile │ 67│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- peste 30 zile │ 68│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- Alte creanţe provenite din operaţiuni de │ 69│ │ │
│asigurare directã- total (rd. 70 + 71)(ct.405), │ │ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- pânã în 30 zile │ 70│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- peste 30 zile │ 71│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Creanţe provenite din operaţiuni de reasigurare │ 72│ │ │
│(rd. 73 + 74)(411 + 412) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- pânã în 30 zile │ 73│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- peste 30 zile │ 74│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Creanţe în legãturã cu personalul şi conturi │ 75│ │ │
│asimilate (ct. 425 + 4282) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Creanţe în legãturã cu bugetul asigurãrilor │ 76│ │ │
│sociale şi bugetul statului (ct. 431 + 437 + │ │ │ │
│4382 + 441 + 4424 + 4428 + 444 + 445 + 446 + 447 │ │ │ │
│+ 4482), (rd.77 la 81) din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- creanţe în legãturã cu bugetul asigurãrilor │ 77│ │ │
│sociale (ct. 431 + 437 + 4382) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- creanţe fiscale în legãturã cu bugetul statului│ 78│ │ │
│(ct.441 + 4424 + 4428 + 444 + 446) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- subvenţii (ct. 445) │ 79│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- fonduri speciale - taxe şi vãrsãminte │ 80│ │ │
│asimilate (ct.447) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- alte creanţe în legãturã cu bugetul statului │ 81│ │ │
│(ct.4482) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Creanţele entitãţii în relaţiile cu entitãţile │ 82│ │ │
│afiliate (ct. 451) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Creanţe în legãturã cu bugetul asigurãrilor │ 83│ │ │
│sociale şi bugetul statului neîncasate la │ │ │ │
│termenul stabilit (din ct. 431 + 437 + 4382 + 441│ │ │ │
│+ 4424 + 4428 + 444 + 445 + 446 + 447 + 4482) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Alte creanţe (ct. 443 + 452 + 456 + 4581 + 461 + │ 84│ │ │
│471 + 475), (rd. 85 + 86) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- decontãri privind interesele de participare, │ 85│ │ │
│decontãri cu acţionarii/asociaţii privind │ │ │ │
│capitalul, decontãri din operaţii în participaţie│ │ │ │
│(452 + 456 + 4581) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- alte creanţe în legãturã cu persoanele fizice │ 86│ │ │
│şi persoanele juridice, altele decât creanţele în│ │ │ │
│legãturã cu instituţiile publice (instituţiile │ │ │ │
│statului), (din ct. 461 + 471 + 475) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Dobânzi de încasat (ct.54512 + 54522) │ 87│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ -de la nerezidenţi │ 88│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ Investiţii pe termen scurt, în sume brute │ 89│ │ │
│(ct. 271 + 272 + 273 + 274 + 278) (rd. 90 la 96),│ │ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- acţiuni cotate emise de rezidenţi │ 90│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- acţiuni necotate emise de rezidenţi │ 91│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- pãrţi sociale emise de rezidenţi │ 92│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- obligaţiuni emise de rezidenţi │ 93│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- acţiuni emise de organismele de plasament │ 94│ │ │
│colectiv rezidente (inclusiv de SIF-uri) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- acţiuni emise de nerezidenţi │ 95│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- obligaţiuni emise de nerezidenţi │ 96│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Alte valori de încasat (ct. 548) │ 97│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Casa în lei şi în valutã (rd. 99 + 100), din │ 98│ │ │
│care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- în lei (ct. 54711 + 54721) │ 99│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- în valutã (ct.54714 + 54724) │100│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Conturi curente la bãnci în lei şi în valutã │101│ │ │
│(rd. 102 + 104), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- în lei (ct. 54411 + 54421) │102│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- conturi curente în lei deschise la bãnci │103│ │ │
│nerezidente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- în valutã (ct. 54414 + 54424) │104│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- conturi curente în lei deschise la bãnci │105│ │ │
│nerezidente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Alte conturi curente la bãnci şi acreditive │106│ │ │
│(rd. 107 + 108), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- sume în curs de decontare, acreditive şi alte │107│ │ │
│valori de încasat, în lei (ct.543 + 54415 + 54425│ │ │ │
│+ 55111 + 55122) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- sume în curs de decontare şi acreditive în │108│ │ │
│valutã (ct.54415 + 54425 + 55112 + 55122) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Datorii (rd.110 + 113 + 116 + 119 + 122 + 125 + │109│ │ │
│128 + 131 + 134 + 137 + 140 + 141 + 144 + 145 + │ │ │ │
│146 + 148 + 149 + 1 54 + 155 + 156 + 161) │ │ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- Împrumuturi din emisiuni de obligaţiuni în sume│110│ │ │
│brute (ct. 161) (rd. 111 + 112), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în lei │111│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în valutã │112│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Dobânzi aferente împrumuturilor din emisiuni de │113│ │ │
│obligaţiuni, în sume brute (din ct. 168), │ │ │ │
│(rd. 114 + 115), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în lei │114│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în valutã │115│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Credite bancare interne pe termen scurt (din │116│ │ │
│ct. 5461 + 5462) (rd. 117 + 118), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în lei │117│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în valutã │118│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Dobânzile aferente creditelor bancare interne pe │119│ │ │
│termen scurt (din ct. 54617 + 54627), (rd. │ │ │ │
│120 + 121), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în lei │120│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în valutã │121│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Credite bancare externe pe termen scurt (din ct │122│ │ │
│5461 + 5462) (rd. 123 + 124), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în lei │123│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în valutã │124│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Dobânzi aferente creditelor bancare externe │125│ │ │
│pe termen scurt (din ct. 5461 + 5462), (rd. 126 +│ │ │ │
│127), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în lei │126│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în valutã │127│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Credite bancare pe termen lung (din ct. 1621 │128│ │ │
│+ 1622) (rd. 129 + 130), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în lei │129│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în valutã │130│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Dobânzi aferente creditelor bancare pe termen │131│ │ │
│lung (din ct. 1681 + 1682), (rd. 132 + 133), │ │ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în lei │132│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în valutã │133│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Credite externe pe termen lung (ct. 1621 + │134│ │ │
│1622) │ │ │ │
│(rd. 135 + 136), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în lei │135│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în valutã │136│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Dobânzi aferente creditelor bancare externe pe │137│ │ │
│termen lung (din ct. 1681 + 1682), │ │ │ │
│(rd. 138 + 139), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în lei │138│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în valutã │139│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Credite de la trezoreria statului (ct. 16216 + │140│ │ │
│16226 + din ct. 168) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Alte împrumuturi şi dobânzile aferente (ct.163 │141│ │ │
│+ 164 + 165 + 167 + din ct. 168)(rd. 142 + 143), │ │ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- în lei şi exprimate în lei, a cãror decontare │142│ │ │
│se face în funcţie de cursul unei valute │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - în valutã │143│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Datorii provenite din operaţiuni de asigurare │144│ │ │
│directã (ct. 402** + 404** + 405**) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Datorii provenite din operaţiuni de reasigurare │145│ │ │
│(ct. 411** + 412**) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Datorii comerciale, avansuri primite de la │146│ │ │
│clienţi şi alte conturi asimilate, în sume brute │ │ │ │
│(din ct. 462), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- datorii comerciale, avansuri primite de la │147│ │ │
│clienţi externi şi alte conturi asimilate, în │ │ │ │
│sume brute │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Datorii în legãturã cu personalul şi conturi │148│ │ │
│asimilate (ct. 421 + 422 + 423 + 426 + 427 + │ │ │ │
│4281) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Datorii în legãturã cu bugetul asigurãrilor │149│ │ │
│sociale şi bugetul statului (ct. 431 + 437 + 4381│ │ │ │
│+ 441 + 4423 + 4428 + 444 + 446 + 447 + 4481), │ │ │ │
│rd. (150 la 153), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- datorii în legãturã cu bugetul asigurãrilor │150│ │ │
│sociale (ct. 431 + 437 + 4381) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - datorii fiscale în legãturã cu bugetul │151│ │ │
│ statului (ct.441 + 4423 + 4428 + 444 + 446) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- fonduri speciale - taxe şi vãrsãminte │152│ │ │
│ asimilate (ct.447) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- alte datorii în legãturã cu bugetul statului │153│ │ │
│(ct.4481) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Datoriile entitãţii în relaţiile cu entitãţile │154│ │ │
│afiliate (ct. 451) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Sume datorate acţionarilor/asociaţilor (ct. │155│ │ │
│455) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Alte datorii (ct. 131 + 443 + 451 + 452 + 455 │156│ │ │
│+ 457 + 4582 + 462 + 474 + 475** + 249 + 269 + │ │ │ │
│279 + 549), rd. (157 la 160), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- decontãri privind interesele de participare, │157│ │ │
│decontãri cu acţionarii/asociaţii privind │ │ │ │
│capitalul, decontãri din operaţii în partici- │ │ │ │
│paţie (451 + 452 + 455 + 4582) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- alte datorii în legãturã cu persoanele │158│ │ │
│fizice şi persoanele juridice, altele decât │ │ │ │
│datoriile în legãturã cu instituţiile publice │ │ │ │
│(instituţiile statului) │ │ │ │
│(din ct. 462 + 474 ) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- subvenţii nereluate la venituri │159│ │ │
│ (din ct. 131) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- vãrsãminte de efectuat pentru imobilizãri │160│ │ │
│financiare şi investiţii pe termen scurt │ │ │ │
│(ct.249 + 269 + 279 + 549) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Dobânzi de plãtit (ct. 54511 + 54521) │161│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Capital subscris vãrsat (ct. 101) │162│ │ │
│(rd. 163 la 166), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- acţiuni cotate │163│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- acţiuni necotate │164│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- pãrţi sociale │165│ X │ X │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- capital subscris vãrsat de nerezidenţi │166│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Brevete şi licenţe (din ct. 505) │167│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│VII. Cheltuieli efectuate pt. activitatea de │Nr.│31 decembrie│31 │
│ cercetare - dezvoltare │rd.│an precedent│decembrie │
│ │ │ │an curent │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Cheltuieli de cercetare - dezvoltare, │168│ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - din fonduri publice │169│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ - din fonduri private │170│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│VIII. Informaţii privind cheltuielile cu │Nr.│31 decembrie│31 │
│ colaboratorii │rd.│an precedent│decembrie │
│ │ │ │an curent │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Cheltuieli cu colaboratorii (ct. 65611 + │171│ │ │
│65621) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Cheltuieli privind comisioanele şi onorariile │172│ │ │
│(ct.65612 + 65622) │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───┴────────────┴──────────┘
   * soldurile debitoare ale conturilor respective
   ** soldurile creditoare ale conturilor respective
   *** Pentru statutul de "persoane juridice afiliate" se vor avea în vedere
prevederile art. 7 pct. 21 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu
modificãrile şi completãrile ulterioare.

    ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT*1),
   Numele şi prenumele _________ Numele şi prenumele ____________
   Semnãtura ___________________ Semnãtura _____________________
   Ştampila unitãţii Calitatea*2)____________________


----------
    *1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
    *2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit sitaţiile financiare se completeazã astfel:
    - director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii


                         Situaţia activelor imobilizate
                          la data de 31 decembrie 2011



   06 - lei -
 ┌─────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┐
 │ │ Valori brute │
 ├─────────────────────────────┼───┬───────┬────────┬─────────────────┬───────┤
 │ Elemente de imobilizãri │Nr.│ Sold │Creşteri│ Reduceri │ Sold │
 │ │rd.│iniţial│ │ │ final│
 │ │ │ │ │ │(col.5 │
 │ │ │ │ │ │=1+2-3)│
 │ │ │ │ │─────┬───────────┼───────┤
 │ │ │ │ │Total│ Din care: │ │
 │ │ │ │ │ │dezmembrãri│ │
 │ │ │ │ │ │ şi casãri │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼───────┤
 │ A │B │ 1(1) │ 2(2) │ 3(3)│ 4(4) │ 5(5) │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼───────┤
 │Imobilizãri necorporale │ 01│ │ │ │ X │ │
 │Cheltuieli de constituire şi │ │ │ │ │ │ │
 │cheltuieli de dezvoltare │ │ │ │ │ │ │
 │(501 + 503) │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼───────┤
 │Alte imobilizãri necorporale │ 02│ │ │ │ X │ │
 │(505 + 507 + 508) │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼───────┤
 │Avansuri şi imobilizãri │ 03│ │ │ │ X │ │
 │necorporale în curs de │ │ │ │ │ │ │
 │execuţie (523 + 524) │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼───────┤
 │TOTAL (rd. 01 la 03) │ 04│ │ │ │ X │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼───────┤
 │Plasamente în imobilizãri │ 05│ │ │ │ X │ │
 │corporale │ │ │ │ │ │ │
 │Terenuri (21111 + 21121 + │ │ │ │ │ │ │
 │21131) │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼───────┤
 │Construcţii (21112 + 21122 + │ 06│ │ │ │ │ │
 │21132) │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼───────┤
 │Plasamente în imobilizãri │ 07│ │ │ │ X │ │
 │corporale în curs (231 + 232)│ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼───────┤
 │Imobilizãri corporale de │ 08│ │ │ │ │ │
 │exploatare │ │ │ │ │ │ │
 │Echipamente tehnologice şi │ │ │ │ │ │ │
 │aparate şi instalaţii de │ │ │ │ │ │ │
 │mãsurare, control şi reglare │ │ │ │ │ │ │
 │(51112 + 51113 + 51122 + │ │ │ │ │ │ │
 │51123 + 51132 + 51133) │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼───────┤
 │Mijloace de transport, │ 09│ │ │ │ │ │
 │mobilier, aparaturã biroticã,│ │ │ │ │ │ │
 │echipamente de protecţie a │ │ │ │ │ │ │
 │valorilor umane şi materiale │ │ │ │ │ │ │
 │şi alte active corporale │ │ │ │ │ │ │
 │(51114 + 51116 + 51124 + │ │ │ │ │ │ │
 │51126 + 51134 + 51136) │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼───────┤
 │Avansuri şi imobilizãri │ 10│ │ │ │ X │ │
 │corporale în curs de execuţie│ │ │ │ │ │ │
 │(521 + 522) │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼───────┤
 │TOTAL (rd. 05 la 10) │ 11│ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼───────┤
 │Plasamente în imobilizãri │ 12│ │ │ │ X │ │
 │financiare şi plasamente │ │ │ │ │ │ │
 │aferente asigurãrilor de │ │ │ │ │ │ │
 │viaţã pt. care riscul de │ │ │ │ │ │ │
 │investiţii este transferat │ │ │ │ │ │ │
 │contractantului (241 + 261 + │ │ │ │ │ │ │
 │263 + 264 + 265 + 267 + 268 +│ │ │ │ │ │ │
 │271 + 272 + 273 + 274 + 278) │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼───────┤
 │ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL │ 13│ │ │ │ │ │
 │(rd. 04 + 11 + 12) │ │ │ │ │ │ │
 └─────────────────────────────┴───┴───────┴────────┴─────┴───────────┴───────┘

                   Situaţia amortizãrii activelor imobilizate
 ┌─────────────────────────────┬───┬───────┬──────────┬───────────────┬───────┐
 │ │Nr.│ Sold │Amortizare│ Amortizare │Amorti-│
 │ Elemente de imobilizãri │rd.│iniţial│ în cursul│ aferentã │zare la│
 │ │ │ │ anului │imobilizãrilor │sfârşi-│
 │ │ │ │ │ scoase din │ tul │
 │ │ │ │ │ evidenţã │anului │
 │ │ │ │ │ │(col.9=│
 │ │ │ │ │ │6+7-8) │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼───────────────┼───────┤
 │ A │ B │ 6(1) │ 7(2) │ 8(3) │ 9(4) │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼───────────────┼───────┤
 │Imobilizãri necorporale │ 14│ │ │ │ │
 │Cheltuieli de constituire şi │ │ │ │ │ │
 │cheltuieli de dezvoltare │ │ │ │ │ │
 │(58011 + 58013 + 58021 + │ │ │ │ │ │
 │58023 + 58031 + 58033) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼───────────────┼───────┤
 │Alte imobilizãri necorpale │ 15│ │ │ │ │
 │(58015 + 58017 + 58018 + │ │ │ │ │ │
 │58025 + 58027 + 58028 + │ │ │ │ │ │
 │58035 + 58037 + 58038) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼───────────────┼───────┤
 │TOTAL (rd. 14 + 15) │ 16│ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼───────────────┼───────┤
 │Plasamente în îmobilizãri │ 17│ │ │ │ │
 │corporale │ │ │ │ │ │
 │Terenuri (28111 + 28121 + │ │ │ │ │ │
 │28131) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼───────────────┼───────┤
 │Construcţii │ 18│ │ │ │ │
 │(28112 + 28122 + 28132) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼───────────────┼───────┤
 │Imobilizãri corporale de │ 19│ │ │ │ │
 │exploatare │ │ │ │ │ │
 │Echipamente tehnologice şi │ │ │ │ │ │
 │aparate şi instalaţii de │ │ │ │ │ │
 │mãsurare, control şi reglare │ │ │ │ │ │
 │(58112 + 58113 + 58122 + │ │ │ │ │ │
 │58123 + 58132 + 58133) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼───────────────┼───────┤
 │Mijloace de transport, │ 20│ │ │ │ │
 │mobilier, aparaturã biroticã,│ │ │ │ │ │
 │echipamente de protecţie a │ │ │ │ │ │
 │valorilor umane şi materiale │ │ │ │ │ │
 │şi alte active corporale │ │ │ │ │ │
 │(58114 + 58116 + 58124 + │ │ │ │ │ │
 │58126 + 58134 + 58136) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼───────────────┼───────┤
 │TOTAL (rd. 17 la 20) │ 21│ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼───────────────┼───────┤
 │AMORTIZĂRI - TOTAL │ 22│ │ │ │ │
 │(rd. 16 + 21) │ │ │ │ │ │
 └─────────────────────────────┴───┴───────┴──────────┴───────────────┴───────┘

                     Situaţia ajustãrilor pentru depreciere
 ┌─────────────────────────────┬───┬───────┬───────────┬─────────────┬─────────┐
 │ │Nr.│ Sold │ Ajustãri │ Ajustãri │ Sold │
 │ Elemente de imobilizãri │Rd.│iniţial│constituite│ reluate la │ final │
 │ │ │ │ în cursul │ venituri │(col.13= │
 │ │ │ │ anului │ │10+11-12)│
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 10(1) │ 11(2) │ 12(3) │ 13(4) │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Imobilizãri necorporale │ 23│ │ │ │ │
 │Cheltuieli de constituire şi │ │ │ │ │ │
 │cheltuieli de dezvoltare │ │ │ │ │ │
 │(59013 + 59023 + 59033) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Alte imobilizãri necorporale │ 24│ │ │ │ │
 │(59015 + 59017 + 59018 + │ │ │ │ │ │
 │59025 + 59027 + 59028 + 59035│ │ │ │ │ │
 │+ 59037 + 59038) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Avansuri şi imobilizãri │ 25│ │ │ │ │
 │necorporale în curs de │ │ │ │ │ │
 │execuţie │ │ │ │ │ │
 │(59213 + 59223 + 59233) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │TOTAL (rd. 23 la 25) │ 26│ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Plasamente în imobilizãri │ 27│ │ │ │ │
 │corporale │ │ │ │ │ │
 │Terenuri (29111 + 29121 + │ │ │ │ │ │
 │29131) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Construcţii (29112 + 29122 + │ 28│ │ │ │ │
 │29132) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Plasamente în imobolizãri │ 29│ │ │ │ │
 │corporale în curs (293) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Imobilizãri corporale de │ 30│ │ │ │ │
 │exploatare │ │ │ │ │ │
 │Echipamente tehnologice şi │ │ │ │ │ │
 │aparate şi instalaţii de │ │ │ │ │ │
 │mãsurare, control şi reglare │ │ │ │ │ │
 │(59112 + 59113 + 59122 + │ │ │ │ │ │
 │59123 + 59132 + 59133) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Mijloace de transport, │ 31│ │ │ │ │
 │mobilier, aparaturã biroticã,│ │ │ │ │ │
 │echipamente de protecţie a │ │ │ │ │ │
 │valorilor umane şi materiale │ │ │ │ │ │
 │şi alte active corporale │ │ │ │ │ │
 │(59114 + 59116 + 59124 + │ │ │ │ │ │
 │59126 + 59134 + 59136) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Avansuri şi imobilizãri │ 32│ │ │ │ │
 │corporale în curs │ │ │ │ │ │
 │(59211 + 59221 + 59231) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │TOTAL (rd. 27 la 32) │ 33│ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Plasamente în imobilizãri │ 34│ │ │ │ │
 │financiare şi plasamente │ │ │ │ │ │
 │aferente asigurãrilor de │ │ │ │ │ │
 │viaţã pt. care riscul de │ │ │ │ │ │
 │investiţii este transferat │ │ │ │ │ │
 │contractantului │ │ │ │ │ │
 │(294 + 296 + 297) │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │AJUSTĂRI PENTRU DEPRECIERE - │ 35│ │ │ │ │
 │TOTAL (rd. 26 + 33 + 34) │ │ │ │ │ │
 └─────────────────────────────┴───┴───────┴───────────┴─────────────┴─────────┘



       ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT*1),
   Numele şi prenumele _________ Numele şi prenumele _____________
   Semnãtura ___________________ Calitatea*2)_____________________
                                    Semnãtura _______________________
   Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul
                                    profesional
                                    _________________________________

----------
    *1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
    *2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit situaţiile financiare se completeazã astfel:
    - director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii.


                    Situaţii prezentate de asigurãtorii care
                  administreazã fonduri de pensii facultative

             Situaţia activelor, pasivelor şi capitalurilor proprii
                          la data de 31 decembrie 2011



   A - lei -
 ┌──────────────────────────────────────────────┬───┬────────────┬────────────┐
 │ Denumire indicator │Nr.│ Sold la │ Sold la │
 │ │rd.│ 01.01.2011 │ 31.12.2011 │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │A. ACTIVE IMOBILIZATE │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │I. IMOBILIZĂRI NECORPORALE* │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │1. Cheltuieli de constituire │ 01│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │2. Cheltuieli de dezvoltare │ 02│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │3. Concesiuni, brevete, licenţe, mãrci │ 03│ │ │
 │comerciale, drepturi şi valori similare şi │ │ │ │
 │alte imobilizãri necorporale la valoarea │ │ │ │
 │rãmasã │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │4. Fondul comercial │ 04│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │5. Avansuri şi imobilizãri necorporale în curs│ 05│ │ │
 │de execuţie │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL IMOBILIZĂRI NECORPORALE (rd.01 la 05) │ 06│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │II. IMOBILIZĂRI CORPORALE │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │1. Terenuri şi construcţii** │ 07│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │2. Instalaţii tehnice şi maşini │ 08│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │3. Alte instalaţii, utilaje şi mobilier │ 09│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │4. Avansuri şi imobilizãri corporale în curs │ 10│ │ │
 │de execuţie │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL IMOBILIZĂRI CORPORALE (rd.07 la 10) │ 11│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │III. IMOBILIZĂRI FINANCIARE │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │1. Acţiuni deţinute la entitãţi afiliate │ 12│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │2. Împrumuturi acordate entitãţilor afiliate │ 13│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │3. Interese de participare │ 14│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │4. Împrumuturi acordate entitãţilor de care │ 15│ │ │
 │entitatea este legatã prin interese de │ │ │ │
 │participare │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │5. Plasamente de natura terenurilor şi │ 16│ │ │
 │construcţiilor*** │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │6. Investiţii deţinute ca imobilizãri │ 17│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │7. Alte împrumuturi │ 18│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL IMOBILIZĂRI FINANCIARE (rd.12 la 18) │ 19│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL ACTIVE IMOBILIZATE (rd.06+11+19) │ 20│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │B. ACTIVE CIRCULANTE │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │I. STOCURI │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │1. Materiale consumabile şi alte stocuri │ 21│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │2. Avansuri pentru cumpãrãri de stocuri │ 22│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL STOCURI (rd.21+22) │ 23│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │II. CREANŢE │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │1. Creanţe comerciale │ 24│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │2. Sume de încasat de la entitãţile afiliate │ 25│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │3. Sume de încasat din interese de participare│ 26│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │4. Alte creanţe │ 27│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │5. Creanţe privind capitalul subscris şi │ 28│ │ │
 │nevãrsat │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL CREANŢE (rd.24 la 28) │ 29│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │III. INVESTIŢII FINANCIARE PE TERMEN SCURT │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │1. Acţiuni deţinute la entitãţile afiliate │ 30│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │2. Alte investiţii financiare pe termen scurt │ 31│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL INVESTIŢII FINANCIARE PE TERMEN SCURT │ 32│ │ │
 │(rd.30+31) │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │IV. CASA ŞI CONTURI LA BĂNCI │ 33│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL ACTIVE CIRCULANTE (rd. 23+29+32+33) │ 34│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │C. CHELTUIELI ÎN AVANS │ 35│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │D. DATORII CE TREBUIE PLĂTITE PÂNĂ ÎNTR-UN AN │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │1. Împrumuturi din emisiuni de obligaţiuni │ 36│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │2. Sume datorate instituţiilor de credit │ 37│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │3. Avansuri încasate în contul clienţilor │ 38│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │4. Datorii comerciale │ 39│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │5. Efecte de comerţ de plãtit │ 40│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │6. Sume datorate entitãţilor afiliate │ 41│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │7. Sume datorate privind interesele de │ 42│ │ │
 │participare │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │8. Alte datorii, inclusiv datorii fiscale şi │ 43│ │ │
 │alte datorii pentru asigurãrile sociale │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL DATORII CE TREBUIE PLĂTITE PÂNĂ ÎNTR-UN │ 44│ │ │
 │AN (rd.36 la 43) │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │E. ACTIVE CIRCULANTE NETE, RESPECTIV DATORII │ 45│ │ │
 │CURENTE NETE (rd.34 + 35 - 44 - 61) │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │F. TOTAL ACTIVE MINUS DATORII CURENTE │ 46│ │ │
 │(rd. 20 + 45 - 60) │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │G. DATORII CE TREBUIE PLĂTITE ÎNTR-O PERIOADĂ │ │ │ │
 │MAI MARE DE UN AN │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │1. Împrumuturi din emisiuni de obligaţiuni │ 47│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │2. Sume datorate instituţiilor de credit │ 48│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │3. Avansuri încasate în contul clienţilor │ 49│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │4. Datorii comerciale │ 50│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │5. Efecte de comerţ de plãtit │ 51│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │6. Sume datorate entitãţilor afiliate │ 52│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │7. Sume datorate privind interesele de │ 53│ │ │
 │participare │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │8. Alte datorii, inclusiv datorii fiscale şi │ 54│ │ │
 │datorii pentru asigurarile sociale │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL DATORII CE TREBUIE PLĂTITE ÎNTR-O │ 55│ │ │
 │PERIOADĂ MAI MARE DE UN AN (rd.47 la 54) │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │H. PROVIZIOANE │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │1. Provizioane pentru pensii şi alte obligaţii│ 56│ │ │
 │similare │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │2. Provizioane pentru impozite │ 57│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │3. Alte provizioane │ 58│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL PROVIZIOANE (rd.56 la 58) │ 59│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │I. VENITURI IN AVANS │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │1. Subvenţii pentru investiţii │ 60│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │2. Venituri înregistrate în avans │ 61│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL VENITURI ÎN AVANS (rd. 60+61) │ 62│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │J. CAPITAL ŞI REZERVE │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │I. CAPITAL din care: │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │- Capital subscris vãrsat │ 63│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │- Capital subscris nevãrsat │ 64│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL CAPITAL (rd. 63+64) │ 65│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │II. PRIME DE CAPITAL │ 66│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │III. REZERVE DIN REEVALUARE │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Sold C │ 67│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │IV. REZERVE │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │1. Rezerve legale │ 68│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │2. Rezerve statutare sau contractuale │ 69│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │3. Rezerve reprezentând surplus realizat din │ 70│ │ │
 │rezerve de reevaluare │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │4. Alte rezerve │ 71│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │5. Acţiuni proprii │ 72│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL REZERVE (rd. 68 la 71 - 72) │ 73│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │V. PROFITUL SAU PIERDEREA REPORTATĂ │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Sold C │ 74│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Sold D │ 75│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │VI. PROFITUL SAU PIERDEREA EXERCIŢIULUI │ │ │ │
 │FINANCIAR │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Sold C │ 76│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Sold D │ 77│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL CAPITALURI PROPRII │ 78│ │ │
 │(rd. 65+66+67+73+74-75+76-77) │ │ │ │
 └──────────────────────────────────────────────┴───┴────────────┴────────────┘
----------
   *) Imobilizãrile corporale şi necorporale se înregistreazã la valorile nete.
   **) Nu se completeazã de cãtre asigurãtorii care administreazã fonduri de
pensii facultative.
   ***) Se completeazã de cãtre asigurãtorii care administreazã fonduri de
pensii facultative.



        ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT*1),
    Numele şi prenumele _________ Numele şi prenumele _____________
    Semnãtura ___________________ Calitatea*2)_____________________
                                     Semnãtura _______________________
    Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul
                                     profesional
                                     _________________________________
----------
    *1) Raportãrile contabile sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
    *2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit situaţiile financiare se completeazã astfel:
    - director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii SAU
    - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, potrivit legii.


                     Situaţia veniturilor şi cheltuielilor
                          la data de 31 decembrie 2011


   B - lei -
 ┌──────────────────────────────────────────────┬───┬─────────────────────────┐
 │ DENUMIRE INDICATOR │Nr.│ Realizari aferente │
 │ │rd.│ perioadei de raportare │
 │ │ ├────────────┬────────────┤
 │ │ │ precedentã │ curentã │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │VENITURI DIN EXPLOATARE │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │1. Venituri din exploatare aferente activi- │ 01│ │ │
 │tãţii de administrare a fondurilor de pensii │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │2. Alte venituri din exploatare │ 02│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │VENITURI DIN EXPLOATARE - TOTAL (rd.01+02) │ 03│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │CHELTUIELI DIN EXPLOATARE │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │I. CHELTUIELI MATERIALE │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │3. Cheltuieli cu materialele şi alte │ 04│ │ │
 │cheltuieli externe (rd.05 la 07) │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │a) Cheltuieli cu materialele consumabile │ 05│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │b) alte cheltuieli cu materialele │ 06│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │c) Alte cheltuieli externe (cu energia şi apa)│ 07│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │4. Cheltuieli cu personalul (rd.09+10) │ 08│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │a) Salarii │ 09│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │b) Cheltuieli cu asigurãrile şi protecţia │ 10│ │ │
 │socialã │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │5. Ajustãri │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │a) Ajustãri de valoare privind imobilizãrile │ 11│ │ │
 │corporale şi necorporale (rd.12-13) │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │a.1) Cheltuieli │ 12│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │a.2) Venituri │ 13│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │b) Ajustãri de valoare privind activele │ 14│ │ │
 │circulante (rd. 15-16) │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │b.1) Cheltuieli │ 15│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │b.2) Venituri │ 16│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │6. Alte cheltuieli de exploatare (rd.18 la 20)│ 17│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │a) Cheltuieli privind prestaţiile externe │ 18│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │b) Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi │ 19│ │ │
 │vãrsãminte asimilate │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │c) Cheltuieli cu despãgubiri, donaţii şi │ 20│ │ │
 │activele cedate │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │7. Ajustãri privind provizioanele (rd.22-23) │ 21│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │a) Cheltuieli │ 22│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │b) Venituri │ 23│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │CHELTUIELI DE EXPLOATARE - TOTAL │ 24│ │ │
 │(rd.04+08+11+14+17+21) │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA DE │ │ │ │
 │EXPLOATARE │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Profit (rd.03-24) │ 25│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Pierdere (rd.24-03) │ 26│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │VENITURI FINANCIARE │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │8. Venituri din interese de participare │ 27│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │- din care, veniturile obţinute de la │ 28│ │ │
 │entitãţile afiliate │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │9. Venituri din alte investiţii (plasamente) │ 29│ │ │
 │şi imprumuturi care fac parte din activele │ │ │ │
 │imobilizate │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │- din care, veniturile obţinute de la │ 30│ │ │
 │entitãţile afiliate │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │10. Venituri din dobânzi şi alte venituri │ 31│ │ │
 │similare │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │- din care, veniturile obţinute de la │ 32│ │ │
 │entitãţile afiliate │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │11. Alte venituri financiare │ 33│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │VENITURI FINANCIARE - TOTAL (rd.27+29+31+33) │ 34│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │CHELTUIELI FINANCIARE │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │12. Ajustarea valorii imobilizarilor finan- │ 35│ │ │
 │ciare şi a investiţiilor financiare (plasa- │ │ │ │
 │mentelor) deţinute ca active circulante │ │ │ │
 │(rd.36-37) │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Cheltuieli │ 36│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Venituri │ 37│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │13. a) Cheltuieli privind dobânzile şi alte │ 38│ │ │
 │cheltuieli similare │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │- din care, cheltuieli în relaţia cu │ 39│ │ │
 │entitãţile afiliate │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │14. Alte cheltuieli financiare │ 40│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │CHELTUIELI FINANCIARE - TOTAL (rd.35+38+40) │ 41│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │PROFITUL SAU PIERDEREA FINANCIARĂ │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Profit (rd.34-41) │ 42│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Pierdere (rd.41-34) │ 43│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA CURENTĂ│ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Profit (rd.03+34-24-41) │ 44│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Pierdere (rd.24+41-03-34) │ 45│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │15. VENITURI EXTRAORDINARE │ 46│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │16. CHELTUIELI EXTRAORDINARE │ 47│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │17. PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA │ │ │ │
 │EXTRAORDINARĂ │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Profit (rd.46-47) │ 48│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Pierdere (rd.47-46) │ 49│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │VENITURI TOTALE (rd.03+34+46) │ 50│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │CHELTUIELI TOTALE (rd.24+41+47) │ 51│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │PROFITUL SAU PIERDEREA BRUT(Ă) │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Profit (rd.50-51) │ 52│ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │Pierdere (rd.51-50) │ 53│ │ │
 └──────────────────────────────────────────────┴───┴────────────┴────────────┘



       ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT*1),
   Numele şi prenumele _________ Numele şi prenumele _____________
   Semnãtura ___________________ Calitatea*2)_____________________
                                    Semnãtura _______________________
   Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul
                                    profesional
                                    _________________________________
----------
    *1) Raportãrile contabile sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
    *2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit situaţiile financiare se completeazã astfel:
    - director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii SAU
    - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, potrivit legii.


    Judeţul________________________|_|_| Forma de proprietate _________|_|_|
    Persoana juridicã __________________ Activitatea preponderentã
    Adresa: localitatea _______________, (denumire clasã CAEN) _____________
    sectorul ___, str. ________ nr. ___,
    bl. ______, sc. ______ , ap. _______ Cod clasã CAEN ___________|_|_|_|_|
    Telefon ___________, fax ___________ Cod unic de înregistrare
    Numãr din registrul comerţului _____ _________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|


                                     BILANŢ
                              BROKERI DE ASIGURARE
                          la data de 31 decembrie 2011



  01 - lei -
 ┌──────────────────────────────────────────────┬───┬─────────────────────────┐
 │ Denumirea elementului │Nr.│ Sold la: │
 │ │rd.├────────────┬────────────┤
 │ │ │ 01.01.2011 │ 31.12.2011 │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├──┬───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │A.│ACTIVE IMOBILIZATE │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┤ │ │ │
 │ │I. IMOBILIZĂRI NECORPORALE │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Cheltuieli de constituire │ 01│ │ │
 │ │(ct. 201 - 2801) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Cheltuieli de dezvoltare │ 02│ │ │
 │ │(ct. 203 - 2803 - 2903) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Concesiuni, brevete, licenţe, mãrci │ 03│ │ │
 │ │comerciale, drepturi şi active similare, │ │ │ │
 │ │dacã acestea au fost achiziţionate cu │ │ │ │
 │ │titlul oneros │ │ │ │
 │ │(ct. 205 + 208 - 2805 - 2808 - 2905 - 2908)│ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Fondul comercial │ 04│ │ │
 │ │(2071 - 2807 - 2907) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │5. Avansuri şi imobilizãri necorporale în │ 05│ │ │
 │ │curs de execuţie (ct. 233 + 234 - 2932) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 01 la 05) │ 06│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │II. IMOBILIZĂRI CORPORALE │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Trenuri şi construcţii │ 07│ │ │
 │ │(ct. 211 + 212 - 2811 - 2812 - 2911 - 2912)│ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Instalaţii tehnice şi maşini │ 08│ │ │
 │ │(ct. 213 - 2813 - 2913) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Alte instalaţii, utilaje şi mobilier │ 09│ │ │
 │ │(ct. 214 - 2814 - 2914) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Avansuri şi imobilizãri corporale în │ 10│ │ │
 │ │curs de execuţie (ct. 231 + 232 - 2931) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 07 la 10) │ 11│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │III. IMOBILIZĂRI FINANCIARE │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Titluri de participare deţinute la │ 12│ │ │
 │ │societãţi afiliate │ │ │ │
 │ │(ct. 261 - 2961) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Împrumuturi acordate societãţilor │ 13│ │ │
 │ │afiliate (ct. 2671 + 2672 - 2964) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Interese de participare │ 14│ │ │
 │ │(ct. 263 - 2962) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Împrumuturi acordate societãţilor de │ 15│ │ │
 │ │care entitatea este legatã în virtutea │ │ │ │
 │ │intereselor de participare │ │ │ │
 │ │(ct. 2673 + 2674 - 2965) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │5. Investiţii deţinute ca imobilizãri │ 16│ │ │
 │ │(ct. 265 - 2963) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │6. Alte împrumuturi │ 17│ │ │
 │ │(ct. 2675 + 2676 + 2678 + 2679 - 2966-2968)│ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 12 la 17) │ 18│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL (rd. 06 + 11+18)│ 19│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │B.│ACTIVE CIRCULANTE │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┤ │ │ │
 │ │I. STOCURI │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Materiale consumabile şi alte active │ 20│ │ │
 │ │circulante de natura stocurilor │ │ │ │
 │ │(ct. 302 + 303 - 392 - 393) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Avansuri pentru cumpãrãri de stocuri │ 21│ │ │
 │ │(din ct. 461) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 20 + 21 ) │ 22│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │II. CREANŢE │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Creanţe legate de activitatea de │ 23│ │ │
 │ │intermediere │ │ │ │
 │ │(ct. 403* + 411 + 412 - 491) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Sume de încasat de la societãţi afiliate│ 24│ │ │
 │ │(ct. 451* - 495) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Sume de încasat de la societãţile de │ 25│ │ │
 │ │care compania este legatã în virtutea │ │ │ │
 │ │intereselor de participare (ct. 452 - 495) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Alte creanţe │ 26│ │ │
 │ │(ct. 425 + 4282 + 431* + 437* + 4382 + 441*│ │ │ │
 │ │+ 4424 + 4428* + 443* + 444* + 445 + 446* │ │ │ │
 │ │+ 447* + 4482 + 4581 + 461 + 464 + 473* - │ │ │ │
 │ │496 + 5182) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │5. Creanţe privind capitalul subscris şi │ 27│ │ │
 │ │nevãrsat │ │ │ │
 │ │(ct. 456 - 495) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 23 la 27) │ 28│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │III. INVESTIŢII PE TERMEN SCURT │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Titluri de participare deţinute la │ 29│ │ │
 │ │societãţi afiliate │ │ │ │
 │ │(ct. 501 - 591) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Alte investiţii pe termen scurt │ 30│ │ │
 │ │(ct. 505 + 506 + 508 - 595 - 596 - 598 + │ │ │ │
 │ │5112 + 5113) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 29 la 30) │ 31│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │IV. CASA ŞI CONTURI LA BĂNCI │ 32│ │ │
 │ │(ct. 5111 + 512 + 531 + 532 + 541 + 542) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │ACTIVE CIRCULANTE - TOTAL │ 33│ │ │
 │ │(rd. 22 + 28 + 31 + 32) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │C.│CHELTUIELI ÎN AVANS │ 34│ │ │
 │ │(ct. 471) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │D.│DATORII: SUMELE CARE TREBUIE PLĂTITE ÎNTR-O│ │ │ │
 │ │PERIOADĂ DE PÂNĂ LA UN AN │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┤ │ │ │
 │ │1. Împrumuturi din emisiunea de obligaţiuni│ 35│ │ │
 │ │prezentându-se separat împrumuturile din │ │ │ │
 │ │emisiunea de obligaţiuni convertibile │ │ │ │
 │ │(ct. 161 + 1681 - 169) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Sume datorate instituţiilor de credit │ 36│ │ │
 │ │(ct. 1621 + 1622 + 1624 + 1625 + 1627 + │ │ │ │
 │ │1628 + 1682 + 5191 + 5192 + 5198) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Datorii legate de activitatea de │ 37│ │ │
 │ │intermediere │ │ │ │
 │ │(ct. 401 + 402 + 403**) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Sume datorate societãţilor afiliate │ 38│ │ │
 │ │(ct. 1641 + 1685 + 2691 + 451**) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │5. Sume datorate societãţilor de care │ 39│ │ │
 │ │compania este legatã în virtutea intere- │ │ │ │
 │ │selor de participare │ │ │ │
 │ │(ct. 1642 + 1686 + 2692 + 452**) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │6. Alte datorii, inclusiv datoriile fiscale│ 40│ │ │
 │ │şi datoriile privind asigurãrile sociale │ │ │ │
 │ │(ct. 1623 + 1626 + 167 + 1687 + 2693 + 421 │ │ │ │
 │ │+ 423 + 425 + 426 + 427 + 4281 + 431** + │ │ │ │
 │ │437** + 4381 + 441*** + 4423 + 4428** + │ │ │ │
 │ │443** + 444** + 446** + 447** + 4481 + │ │ │ │
 │ │455 + 456** + 457 + 4582 + 462 + 463 + │ │ │ │
 │ │473** + 509 + 5181 + 5194 + 5195 + 5196 + │ │ │ │
 │ │5197) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 35 la 40) │ 41│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │E.│ACTIVE CIRCULANTE NETE/DATORII CURENTE NETE│ 42│ │ │
 │ │(rd. 33 + 34 - 41 - 56) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │F.│TOTAL ACTIVE MINUS DATORII CURENTE │ 43│ │ │
 │ │(rd. 19 + 42 - 55 ) │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │G.│DATORII: SUMELE CARE TREBUIE PLĂTITE ÎNTR-O│ │ │ │
 │ │PERIOADĂ MAI MARE DE UN AN │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┤ │ │ │
 │ │1. Împrumuturi din emisiunea de obliga- │ 44│ │ │
 │ │ţiuni, prezentându-se separat împrumuturile│ │ │ │
 │ │din emisiunea de obligaţiuni convertibile │ │ │ │
 │ │(ct. 161 + 1681 - 169) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Sume datorate instituţiilor de credit │ 45│ │ │
 │ │(ct. 1621 + 1622 + 1624 + 1625 + 1627 + │ │ │ │
 │ │1628 + 1682 + 5191 + 5192 + 5198) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Datorii legate de activitatea de │ 46│ │ │
 │ │intermediere │ │ │ │
 │ │(ct. 401 + 402 + 403**) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Sume datorate societãţilor afiliate │ 47│ │ │
 │ │(ct. 1641 + 1685 + 2691 + 451**) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │5. Sume datorate entitãţilor de care │ 48│ │ │
 │ │compania este legatã în virtutea intere- │ │ │ │
 │ │selor de participare │ │ │ │
 │ │(ct. 1642 + 1686 + 2692 + 452**) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │6. Alte datorii, inclusiv datoriile fiscale│ 49│ │ │
 │ │şi datoriile privind asigurãrile sociale │ │ │ │
 │ │(ct. 1623 + 1626 + 167 + 1687 + 2693 + 421 │ │ │ │
 │ │+ 423 + 425 + 427 + 4281 + 431** + 437** + │ │ │ │
 │ │4381 + 441** + 4423 + 4428** + 444** + │ │ │ │
 │ │446** + 447** + 4481 + 455 + 456** + 457 + │ │ │ │
 │ │4582 + 462 + 473** + 509 + 5181 + 5194 + │ │ │ │
 │ │5195 + 5196 + 5197) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 44 la 49) │ 50│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │H.│PROVIZIOANE │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┤ │ │ │
 │ │1. Provizioane pentru pensii şi obligaţii │ 51│ │ │
 │ │similare (ct. 1515) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Provizioane pentru impozite (ct. 1516) │ 52│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Alte provizioane │ 53│ │ │
 │ │(ct. 1511 + 1513 + 1514 + 1518) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 51 la 53) │ 54│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │I.│VENITURI ÎN AVANS │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┤ │ │ │
 │ │1. Subvenţii pentru investiţii │ 55│ │ │
 │ │(ct. 131 + 132 + 133 + 134 + 138) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Venituri înregistrate în avans │ 56│ │ │
 │ │(ct. 472) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 55 + 56) │ 57│ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │J.│CAPITAL ŞI REZERVE │ │ │ │
 ├──┼───────────────────────────────────────────┤ │ │ │
 │ │I. CAPITAL SUBSCRIS │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Capital subscris vãrsat │ 58│ │ │
 │ │(ct. 1012) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Capital subscris nevãrsat │ 59│ │ │
 │ │(ct. 1011) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 58 + 59) │ 60│ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │II. PRIME DE CAPITAL │ 61│ │ │
 │ │(ct. 104) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │III. REZERVE DIN REEVALUARE │ 62│ │ │
 │ │(ct. 105) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │IV. REZERVE │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │1. Rezerve legale │ 63│ │ │
 │ │(ct. 1061) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │2. Rezerve statutare sau contractuale │ 64│ │ │
 │ │(ct. 1063) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │3. Rezerve reprezentând surplusul realizat │ 65│ │ │
 │ │din rezerve din reevaluare │ │ │ │
 │ │(ct. 1065) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │4. Alte rezerve │ 66│ │ │
 │ │(1068) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │5. Acţiuni proprii │ 67│ │ │
 │ │(ct. 109) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │TOTAL (rd. 63 la 66 - 67) │ 68│ │ │
 │ ├───────────────────────────────┬───────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │V. PROFITUL SAU PIERDEREA │SOLD C │ 69│ │ │
 │ │REPORTAT(Ă) ├───────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │(ct. 117) │SOLD D │ 70│ │ │
 │ ├───────────────────────────────┼───────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │VI. PROFITUL SAU PIERDEREA │SOLD C │ 71│ │ │
 │ │EXERCIŢIULUI FINANCIAR ├───────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │(ct. 121) │SOLD D │ 72│ │ │
 │ ├───────────────────────────────┴───────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │ │ 73│ │ │
 │ │Repartizarea profitului │ │ │ │
 │ │(ct. 129) │ │ │ │
 │ ├───────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │CAPITALURI PROPRII - TOTAL │ 74│ │ │
 │ │(rd. 60 + 61 + 62 + 68 + 69 - 70 + 71 - │ │ │ │
 │ │- 72 - 73) │ │ │ │
 └──┴───────────────────────────────────────────┴───┴────────────┴────────────┘
----------
    * Soldurile debitoare ale conturilor respective.
    ** Solduri creditoare ale conturilor respective.



        ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT*1),
    Numele şi prenumele ______________ Numele şi prenumele ___________
    Semnãtura ________________________ Calitatea*2)
                                           Semnãtura _____________________
    Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul
                                           profesional
                                           _______________________________

----------
    *1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
    *2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit situaţiile financiare se completeazã astfel:
    - director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii SAU
    - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
    Prin altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie se înţelege orice persoanã angajatã, potrivit legii, care îndeplineşte condiţiile prevãzute de Legea contabilitãţii nr. 82/1991, republicatã.


               CONTUL DE PROFIT ŞI PIERDERE BROKERI DE ASIGURARE
                          la data de 31 decembrie 2011


  02 - lei -
 ┌──────────────────────────────────────────────┬───┬─────────────────────────┐
 │ │Nr.│ Realizãri aferente │
 │ Denumirea indicatorilor │Nr.│ perioadei de raportare │
 │ │rd.├────────────┬────────────┤
 │ │ │ precedent │ curent │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├───┬──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │1. │Venituri din activitatea de brokeraj: │01 │ │ │
 │ │(rd. 02 la 06) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │a) negocierea contractelor de asigurare şi│02 │ │ │
 │ │ reasigurare │ │ │ │
 │ │ (ct. 7071) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │b) efectuarea inspecţiilor de risc │03 │ │ │
 │ │ (ct. 7072) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │c) regularizãri în caz de daune │04 │ │ │
 │ │ (ct. 7073) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │d) comisariat de avarii │05 │ │ │
 │ │ (ct. 7074) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │e) alte activitãţi în legãturã cu obiectul│06 │ │ │
 │ │ de activitate │ │ │ │
 │ │ (ct. 7075) │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │2. │Venituri din subvenţii de exploatare │07 │ │ │
 │ │(ct. 741) │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │3. │Alte venituri din exploatare │08 │ │ │
 │ │(ct. 706 + 721 + 722 + 758) │ │ │ │
 ├───┴──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │VENITURI DIN EXPLOATARE - TOTAL │09 │ │ │
 │(rd. 01+07+08) │ │ │ │
 ├───┬──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │4. │a) Cheltuieli privind serviciile prestate │10 │ │ │
 │ │ de terţi │ │ │ │
 │ │(ct. 611 + 612 + 613 + 614 + 615 + 621 + │ │ │ │
 │ │622 + 623 + 624 + 625 + 626 + 627 + 628) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- din care, cheltuieli cu colaboratorii │11 │ │ │
 │ │(ct. 621) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │b)Cheltuieli cu materialele consumabile şi│12 │ │ │
 │ │ materialele de natura obiectelor de │ │ │ │
 │ │ inventar │ │ │ │
 │ │(ct. 602 + 603) │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │5. │Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi │13 │ │ │
 │ │vãrsãminte asimilate │ │ │ │
 │ │(ct. 633 + 635) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- din care, taxa de funcţionare │14 │ │ │
 │ │(ct. 6331) │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │6. │Cheltuieli cu personalul │15 │ │ │
 │ │(rd. 16 + 17) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │a) Salarii şi indemnizaţii │16 │ │ │
 │ │ (ct. 641 + 642) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │b) Cheltuieli cu asigurãrile sociale şi │17 │ │ │
 │ │ protecţia socialã │ │ │ │
 │ │ (ct. 645) │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │7. │a) Ajustãri de valoare privind imobilizã- │18 │ │ │
 │ │ zile corporale şi imobilizãrile │ │ │ │
 │ │ necorporale │ │ │ │
 │ │ (rd. 19 - 20) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │a1) Cheltuieli │19 │ │ │
 │ │ (ct. 6811 + 6813) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │a2) Venituri │20 │ │ │
 │ │ (ct. 7813 + 7815) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │b) Ajustãri de valoare privind activele │21 │ │ │
 │ │ circulante │ │ │ │
 │ │ (rd. 22 - 23) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │b1) Cheltuieli │22 │ │ │
 │ │ (ct. 654 + 6814) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │b2) Venituri │23 │ │ │
 │ │ (ct. 754 + 7814) │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │8. │Alte cheltuieli de exploatare(rd 25+26) │24 │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │Cheltuieli cu despãgubiri, donaţii şi │25 │ │ │
 │ │activele cedate │ │ │ │
 │ │(ct. 6581 + 6582 + 6583) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │Alte cheltuieli de exploatare │26 │ │ │
 │ │(ct.6588) │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │9. │Ajustãri privind provizioanele │27 │ │ │
 │ │(rd. 28-29) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- Cheltuieli │28 │ │ │
 │ │(ct. 6812) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- Venituri │29 │ │ │
 │ │(ct. 7812) │ │ │ │
 ├───┴──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │CHELTUIELI DE EXPLOATARE - TOTAL │30 │ │ │
 │(rd. 10+12+13+15+18+21+24+27) │ │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │PROFITUL SAU PIERDEREA DIN EXPLOATARE │ │ │ │
 ├───┬──────────────────────────────────────────┤ ├────────────┼────────────┤
 │ │Profit (rd. 09-30) │31 │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │Pierdere (rd. 30-09) │32 │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │10.│Venituri din interese de participare │33 │ │ │
 │ │(ct. 7613) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- din care, veniturile obţinute de la │34 │ │ │
 │ │societãţile afiliate │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │11.│Venituri din alte investiţii şi împrumu- │35 │ │ │
 │ │turi care fac parte din activele │ │ │ │
 │ │imobilizate │ │ │ │
 │ │(ct. 7611 + 763) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- din care, veniturile obţinute de la │36 │ │ │
 │ │ societãţile afiliate │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │12.│Venituri din dobânzi │37 │ │ │
 │ │(ct. 766) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- din care, veniturile obţinute de la │38 │ │ │
 │ │ societãţile afiliate │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │13.│Alte venituri financiare │39 │ │ │
 │ │(ct.762+764+765+767+768) │ │ │ │
 ├───┴──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │VENITURI FINANCIARE - TOTAL │40 │ │ │
 │(rd. 33 + 35 + 37 + 39) │ │ │ │
 ├───┬──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │14.│Ajustãri de valoare privind imobilizãrile │41 │ │ │
 │ │financiare (rd.42-43) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- Cheltuieli │42 │ │ │
 │ │(ct. 686) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- Venituri │43 │ │ │
 │ │(ct. 786) │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │15.│Cheltuieli privind dobânzile │44 │ │ │
 │ │(ct. 666) │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- din care, cheltuielile în relaţia cu │45 │ │ │
 │ │ societãţile afiliate │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │16.│Alte cheltuieli financiare │46 │ │ │
 │ │(ct. 663 + 664 + 665 + 667 + 668) │ │ │ │
 ├───┴──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │CHELTUIELI FINANCIARE - TOTAL │47 │ │ │
 │(rd. 41 + 44 + 46) │ │ │ │
 ├───┬──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │17.│PROFITUL SAU PIERDEREA FINANCIAR(Ă): │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┤ ├────────────┼────────────┤
 │ │- Profit (rd. 40 - 47) │48 │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- Pierdere (rd.47 - 40) │49 │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │18.│PROFITUL SAU PIERDEREA CURENT(Ă): │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┤ ├────────────┼────────────┤
 │ │- Profit (rd. 09 + 40 - 30 - 47) │50 │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- Pierdere (rd. 30 + 47 - 09 - 40) │51 │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │19.│Venituri extraordinare │52 │ │ │
 │ │(ct. 771) │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │20.│Cheltuieli extraordinare │53 │ │ │
 │ │(ct. 671) │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │21.│PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA │ │ │ │
 │ │EXTRAORDINARĂ: │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┤ ├────────────┼────────────┤
 │ │- Profit (rd.52 - 53) │54 │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- Pierdere (rd.53 - 52) │55 │ │ │
 ├───┴──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │VENITURI TOTALE (rd. 09 + 40 + 52) │56 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │CHELTUIELI TOTALE (rd. 30 + 47 +53) │57 │ │ │
 ├───┬──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │22.│PROFITUL SAU PIERDEREA BRUT(Ă): │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┤ ├────────────┼────────────┤
 │ │- Profit (rd. 56 - 57) │58 │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- Pierdere (rd. 57 - 56) │59 │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │23.│Impozitul pe profit │60 │ │ │
 │ │(ct.691) │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │24.│Alte impozite neprezentate la elementele │61 │ │ │
 │ │de mai sus │ │ │ │
 │ │(ct. 698) │ │ │ │
 ├───┼──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │25.│PROFITUL SAU PIERDEREA NET(Ă) EXERCIŢIULUI│ │ │ │
 │ │FINANCIAR: │ │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┤ ├────────────┼────────────┤
 │ │- Profit (rd. 58 - 60 - 61) │62 │ │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼────────────┤
 │ │- Pierdere │63 │ │ │
 │ │(rd. 59 + 60 + 61); │ │ │ │
 │ │(rd. 60 + 61 - 58) │ │ │ │
 └───┴──────────────────────────────────────────┴───┴────────────┴────────────┘



           ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT*1),
     Numele şi prenumele ______________ Numele şi prenumele ___________
     Semnãtura ________________________ Calitatea*2)
                                            Semnãtura _____________________
     Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul
                                            profesional
                                            _______________________________

___________
    *1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
    *2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit situaţiile financiare se completeazã astfel:
    - director economic, contabil-sef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii SAU
    - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
    Prin altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie se înţelege orice persoanã angajatã, potrivit legii, care îndeplineşte condiţiile prevãzute de Legea contabilitãţii nr. 82/1991, republicatã.


                                DATE INFORMATIVE
                          la data de 31 decembrie 2011


 ┌───┐
 │03 │ - lei -
 ├───┴────────────────────────────────┬───┬──────────────────┬──────────────┐
 │I. Date privind rezultatul │Nr.│ Nr. unitãţi │ Sume │
 │ înregistrat │rd.├──────────────────┼──────────────┤
 │ │ │ 1 │ 2 │
 ├────────────────────────────────────┼───┼──────────────────┼──────────────┤
 │Unitãţi care au înregistrat profit │ 01│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼──────────────────┼──────────────┤
 │Unitãţi care au înregistrat pierdere│ 02│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┬─────────┴──────────────┤
 │ │Nr.│ Total │ din care │
 │II. Date privind plãţile restante │rd.│col. 2+3├──────────┬─────────────┤
 │ │ │ │Pentru ac-│ Pentru │
 │ │ │ │tivitate │activitate │
 │ │ │ │curentã │de Investiţii│
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │Plãţi restante - total │ 03│ │ │ │
 │(rd. 04+08+12+18 la 22+26), din care│ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │Furnizori restanţi - total (rd. 05 │ 04│ │ │ │
 │la 07), din care: │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │ - peste 30 de zile │ 05│ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │ - peste 90 de zile │ 06│ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │ - peste 1 an │ 07│ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │Obligaţii restante provenite din │ 08│ │ │ │
 │activitatea de intermediere │ │ │ │ │
 │(401+402+403**) │ │ │ │ │
 │Total (rd 9+10+11), din care: │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │ - peste 30 de zile │ 09│ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │ - peste 90 de zile │ 10│ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │ - peste 1 an │ 11│ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │Obligaţii restante faţã de bugetul │ 12│ │ │ │
 │asigurãrilor sociale - │ │ │ │ │
 │total(rd. 13 la 17), din care: │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │- contribuţii pentru asigurãri │ 13│ │ │ │
 │sociale de stat datorate de angaja- │ │ │ │ │
 │tori, salariaţi şi alte persoane │ │ │ │ │
 │asimilate │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │- contribuţii pentru fondul asigurã-│ 14│ │ │ │
 │rilor sociale de sãnãtate │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │- contribuţia pentru pensia │ 15│ │ │ │
 │suplimentarã │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │- contribuţii pentru bugetul │ 16│ │ │ │
 │asigurãrilor pentru şomaj │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │- alte datorii sociale │ 17│ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │Obligaţii restante faţã de bugetele │ 18│ │ │ │
 │fondurilor speciale şi alte fonduri │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │Obligaţii restante faţã de alţi │ 19│ │ │ │
 │creditori │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │Impozite şi taxe neplãtite la terme-│ 20│ │ │ │
 │nul stabilit la bugetul de stat │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │Impozite şi taxe neplãtite la terme-│ 21│ │ │ │
 │nul stabilit la bugetele locale │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │Credite bancare nerambursate la sca-│ 22│ │ │ │
 │denţã - total (rd. 23 la 25), din │ │ │ │ │
 │care: │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │ - restante dupã 30 de zile │ 23│ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │ - restante dupã 90 de zile │ 24│ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │ - restante dupã 1 an │ 25│ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┼──────────┼─────────────┤
 │Dobânzi restante │ 26│ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────┴───────┬──┴─────────────┤
 │III. Numãr mediu de salariaţi │Nr.│31 decembrie an │31 decembrie an │
 │ │rd.│ precedent │ curent │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Numãr mediu de salariaţi │ 27│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Numãrul efectiv de salariaţi │ 28│ │ │
 │existenţi la sfârşitul exerciţiului │ │ │ │
 │financiar, respectiv la data de 31 │ │ │ │
 │decembrie │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┴────────────────┤
 │IV. Plaţi de dobânzi, dividende şi │Nr.│ Sume │
 │redevenţe │rd.│ - lei - │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │Venituri brute din dobânzi plãtite │ 29│ │
 │de persoanele juridice române cãtre │ │ │
 │persoanele fizice nerezidente, │ │ │
 │din care: │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │- impozitul datorat la bugetul de │ 30│ │
 │stat │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │Venituri brute din dobânzi plãtite │ 31│ │
 │de persoanele juridice române cãtre │ │ │
 │persoanele fizice nerezidente din │ │ │
 │statele membre ale Uniunii Europene,│ │ │
 │din care: │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │- impozitul datorat la bugetul de │ 32│ │
 │stat │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │Venituri brute din dobânzi plãtite │ 33│ │
 │de persoanele juridice române cãtre │ │ │
 │persoane juridice afiliate*) │ │ │
 │nerezidente, din care: │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │- impozit datorat la bugetul de │ 34│ │
 │stat │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │Venituri brute din dobãnzi plãtite │ 35│ │
 │de persoanele juridice române cãtre │ │ │
 │persoane juridice afiliate*) nerezi-│ │ │
 │dente din statele membre ale Uniunii│ │ │
 │Europene, din care: │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │- impozit datorat la bugetul de │ 36│ │
 │stat │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │Venituri brute din dividende plãtite│ 37│ │
 │de persoanele juridice române cãtre │ │ │
 │persoane nerezidente, din care: │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │- impozitul datorat la bugetul de │ 38│ │
 │stat │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │Venituri brute din dividende plãtite│ 39│ │
 │de persoanele juridice române cãtre │ │ │
 │persoane juridice afiliate*) │ │ │
 │nerezidente, din care: │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │- impozitul datorat la bugetul de │ 40│ │
 │stat │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │Venituri din redevenţe plãtite de │ 41│ │
 │persoanele juridice române cãtre │ │ │
 │persoane juridice afiliate*) nerezi-│ │ │
 │dente din statele membre ale Uniunii│ │ │
 │Europene, din care: │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │- impozitul datorat la bugetul de │ 42│ │
 │stat │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │Subvenţii încasate în cursul exerci-│ 43│ │
 │ţiului financiar, din care: │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │- subvenţii încasate în cursul exer-│ 44│ │
 │ciţiului financiar aferente │ │ │
 │activelor │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │- subvenţii aferente veniturilor │ 45│ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │Creanţe restante, care nu au fost │ 46│ │
 │încasate la termenele prevãzute în │ │ │
 │contractele comerciale şi/sau în │ │ │
 │actele normative în vigoare, din │ │ │
 │care: │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │- creanţe restante de la entitãţi │ 47│ │
 │din sectorul majoritar sau integral │ │ │
 │de stat │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │- creanţe restante de la entitãţi │ 48│ │
 │din sectorul privat │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │V. Tichete de masã │Nr.│ Sume │
 │ │rd.│ - lei - │
 ├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────────────────────┤
 │Contravaloarea tichetelor de masã │ 49│ │
 │acordate salariatilor (ct. 645) │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┬────────────────┤
 │VI. Alte informaţii │Nr.│31 decembrie an │31 decembrie an │
 │ │rd.│ precedent │ curent │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Imobilizãri financiare, în sume │ 50│ │ │
 │brute (rd. 51 + 59), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Acţiuni deţinute la entitãţile afi- │ 51│ │ │
 │liate, interese de participare, alte│ │ │ │
 │titluri imobilizate şi obligaţiuni, │ │ │ │
 │în sume brute (rd. 52 la 58), din │ │ │ │
 │care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- acţiuni cotate emise de rezidenţi │ 52│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- acţiuni necotate emise de │ 53│ │ │
 │rezidenţi │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- pãrţi sociale emise de rezidenţi │ 54│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- obligaţiuni emise de rezidenţi │ 55│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- acţiuni emise de organismele de │ 56│ │ │
 │plasament colectiv (inclusiv de SIF-│ │ │ │
 │uri) emise de rezidenţi │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- acţiuni şi pãrţi sociale emise de │ 57│ │ │
 │nerezidenţi │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- obligaţiuni emise de nerezidenţi │ 58│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Creanţe imobilizate, în sume brute │ 59│ │ │
 │(rd. 60 + 61), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- creanţe imobilizate în lei şi │ 60│ │ │
 │exprimate în lei a cãror decontare │ │ │ │
 │se face în funcţie de cursul unei │ │ │ │
 │valute (din ct. 267) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- creanţe imobilizate în valutã │ 61│ │ │
 │(din ct. 267) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Creanţe comerciale, avansuri acorda-│ 62│ │ │
 │te furnizorilor şi alte conturi asi-│ │ │ │
 │milate, în sume brute (din ct. 461) │ │ │ │
 │din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- creanţe comerciale, avansuri │ 63│ │ │
 │acordate furnizorilor externi şi │ │ │ │
 │alte conturi asimilate, în sume │ │ │ │
 │brute │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Creanţe legate de activitatea de │ 64│ │ │
 │intermediere (ct. 403*) +411+412) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Creanţe în legãturã cu personalul şi│ 65│ │ │
 │conturi asimilate (ct. 425+4282) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Creanţe în legãturã cu bugetul │ 66│ │ │
 │asigurãrilor sociale şi bugetul │ │ │ │
 │statului (din ct. 431 + 437 + 4382 +│ │ │ │
 │+ 441 + 4424 + 4428 + 444 + 445 + │ │ │ │
 │+ 446 + 447 + 4482), (rd. 67 la 71),│ │ │ │
 │din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- creanţe în legãturã cu bugetul │ 67│ │ │
 │asigurãrilor sociale (din ct. 431+ │ │ │ │
 │+437+4382) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- creanţe fiscale în legãturã cu │ 68│ │ │
 │bugetul statului (din ct. 441 + │ │ │ │
 │+4424 + 4428 + 444 + 446) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- subvenţii (din ct. 445) │ 69│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- fonduri speciale - taxe şi vãrsã- │ 70│ │ │
 │minte asimilate (din ct. 447) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- alte creanţe în legãturã cu buge- │ 71│ │ │
 │tul statului (din ct. 4482) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Creanţele entitãţii în relaţiile cu │ 72│ │ │
 │entitãţile afiliate (ct. 451) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Creanţe în legãturã cu bugetul asi- │ 73│ │ │
 │gurãrilor sociale şi bugetul statu- │ │ │ │
 │lui neîncasate la termenul stabilit │ │ │ │
 │(din ct. 431 + 437 + 4382 + 441 + │ │ │ │
 │+4424+4428+444+445+446+447 +4482) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Alte creanţe (din ct. 452 +456 + │ 74│ │ │
 │+4582 + 461 + 471 +473), (rd. 75+76)│ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- decontãri privind interesele de │ 75│ │ │
 │participare, decontãri cu acţiona- │ │ │ │
 │rii/asociaţii privind capitalul, │ │ │ │
 │decontãri din operaţii în partici- │ │ │ │
 │paţie (din ct. 452 + 455 + 456+4582)│ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- alte creanţe în legãturã cu │ 76│ │ │
 │persoanele fizice şi persoanele ju- │ │ │ │
 │ridice, altele decât creanţele în │ │ │ │
 │legãturã cu instituţiile publice │ │ │ │
 │(instituţiile statului), (din ct. │ │ │ │
 │461 + 471 + 473) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Dobânzi de încasat (ct. 5182), din │ 77│ │ │
 │care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - de la nerezidenţi │ 78│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Investiţii pe termen scurt, în sume │ 79│ │ │
 │brute (ct. 501+505+506+508) (rd. 80 │ │ │ │
 │la 86), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- acţiuni cotate emise de rezidenţi │ 80│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- acţiuni necotate emise de │ 81│ │ │
 │rezidenţi │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- pãrţi sociale emise de rezidenţi │ 82│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- obligaţiuni emise de rezidenţi │ 83│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- acţiuni emise de organismele de │ 84│ │ │
 │plasament colectiv rezidente │ │ │ │
 │(inclusiv de SIF-uri) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- acţiuni emise de nerezidenţi │ 85│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- obligaţiuni emise de nerezidenţi │ 86│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Alte valori de încasat (ct. 511) │ 87│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Casa în lei şi în valutã │ 88│ │ │
 │(rd. 89 + 90), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în lei (ct. 5311) │ 89│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în valutã (ct. 5314) │ 90│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Conturi curente la bãnci în lei şi │ 91│ │ │
 │în valutã (rd. 92 + 94), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în lei (ct. 5121), din care: │ 92│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- conturi curente în lei deschise la│ 93│ │ │
 │bãnci nerezidente │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în valutã (ct. 5124), din care:│ 94│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - conturi curente în lei deschise│ 95│ │ │
 │la bãnci nerezidente │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Alte conturi curente la bãnci şi a- │ 96│ │ │
 │creditive (rd. 97 + 98), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- sume în curs de decontare, acredi-│ 97│ │ │
 │tive şi alte valori de încasat, în │ │ │ │
 │lei (din ct.5125+532+5411) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- sume în curs de decontare şi acre-│ 98│ │ │
 │ditive în valutã (din ct.5125+5412) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Datorii (rd. 100+103+106+109+112+ │ 99│ │ │
 │+115+118+121+124+127+130+131+134+ │ │ │ │
 │+135+137+138+143+144+145+150), din │ │ │ │
 │care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Împrumuturi din emisiuni de obliga- │100│ │ │
 │ţiuni în sume brute (din ct. 161) │ │ │ │
 │(rd. 101 + 102), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în lei │101│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în valutã │102│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Dobânzi aferente împrumuturilor din │103│ │ │
 │emisiuni de obligaţiuni, în sume │ │ │ │
 │brute (din ct. 1681), (rd.104+105), │ │ │ │
 │din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în lei │104│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în valutã │105│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Credite bancare interne pe termen │106│ │ │
 │scurt (din ct. 5191 + 5192 + 5197) │ │ │ │
 │(rd. 107 + 108), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în lei │107│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în valutã │108│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Dobânzile aferente creditelor banca-│109│ │ │
 │re interne pe termen scurt (din ct. │ │ │ │
 │5198), (rd. 110 + 111), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în lei │110│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în valutã │111│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Credite bancare externe pe termen │112│ │ │
 │scurt (ct 5194 + 5195) (rd. 113 + │ │ │ │
 │+114), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în lei │113│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în valutã │114│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Dobânzi aferente creditelor bancare │115│ │ │
 │externe pe termen scurt (din ct. │ │ │ │
 │5198), (rd. 116 + 117), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în lei │116│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în valutã │117│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Credite bancare pe termen lung (ct. │118│ │ │
 │1621 + 1622 + 1627) (rd. 119 + 120),│ │ │ │
 │din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în lei │119│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în valutã │120│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Dobânzi aferente creditelor bancare │121│ │ │
 │pe termen lung (din ct. 1682), (rd. │ │ │ │
 │122 + 123), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în lei │122│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în valutã │123│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Credite externe pe termen lung (din │124│ │ │
 │ct.1623 + 1624 + 1625) (rd. 125 + │ │ │ │
 │126), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în lei │125│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în valutã │126│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Dobânzi aferente creditelor bancare │127│ │ │
 │externe pe termen lung (din ct. │ │ │ │
 │1682), (rd. 128 + 129), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în lei │128│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în valutã │129│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Credite de la trezoreria statului │130│ │ │
 │(din ct. 1626 + 1682) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Alte împrumuturi şi dobânzile afe- │131│ │ │
 │rente (ct.167 + 1685 + 1686 + 1687) │ │ │ │
 │(rd. 132 + 133), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- în lei şi exprimate în lei, a │132│ │ │
 │cãror decontare se face în funcţie │ │ │ │
 │de cursul unei valute │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - în valutã │133│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Datorii legate de activitatea de │134│ │ │
 │intermediere (din ct. 401 + 402 + │ │ │ │
 │+ 403**) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Datorii comerciale, avansuri primite│135│ │ │
 │de la clienţi şi alte conturi asimi-│ │ │ │
 │late, în sume brute (din ct. 462), │ │ │ │
 │din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- datorii comerciale, avansuri pri- │136│ │ │
 │mite de la clienţi externi şi alte │ │ │ │
 │conturi asimilate, în sume brute │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Datorii în legãturã cu personalul şi│137│ │ │
 │conturi asimilate (ct. 421 + 423 + │ │ │ │
 │+ 424 + 426 + 427 + 4281) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Datorii în legãturã cu bugetul asi- │138│ │ │
 │gurãrilor sociale şi bugetul statu- │ │ │ │
 │lui (ct. 431 + 437 + 4381 + 441 + │ │ │ │
 │4423 + 4428 + 444 + 446 + 447 + │ │ │ │
 │+ 4481), (rd. 139 la 142) din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- datorii în legãturã cu bugetul │139│ │ │
 │asigurãrilor sociale (din ct. 431 + │ │ │ │
 │+ 437 + 4381) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- datorii fiscale în legãturã cu │140│ │ │
 │bugetul statului (din ct. 441 + │ │ │ │
 │+4423 + 4428 + 444 + 446) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- fonduri speciale - taxe şi vãrsã- │141│ │ │
 │minte asimilate (din ct. 447) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- alte datorii în legãturã cu buge- │142│ │ │
 │tul statului (din ct. 4481) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Datoriile entitãţii în relaţiile cu │143│ │ │
 │entitãţile afiliate (ct. 451) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Sume datorate acţionarilor/ │144│ │ │
 │asociaţilor (ct. 455) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Alte datorii (ct. 443 +451 + 452 + │145│ │ │
 │+455 +456 + 457 + 4581 + 462 + 472 +│ │ │ │
 │+473 + 269 + 509), (rd 146 la 149), │ │ │ │
 │din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- decontãri privind interesele de │146│ │ │
 │participare, decontãri cu acţiona- │ │ │ │
 │rii/asociaţii privind capitalul, │ │ │ │
 │decontãri din operaţii în participa-│ │ │ │
 │ţie (din ct. 452 + 455 + 456 + 4582)│ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- alte datorii în legãturã cu │147│ │ │
 │persoanele fizice şi persoanele │ │ │ │
 │juridice, altele decât datoriile în │ │ │ │
 │legãturã cu instituţiile publice │ │ │ │
 │(instituţiile statului) (din ct. │ │ │ │
 │462 + 472 + 473) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- subvenţii nereluate la venituri │148│ │ │
 │(din ct. 131) │ │ │ │
 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- vãrsãminte de efectuat pentru │149│ │ │
 │imobilizãri financiare şi investiţii│ │ │ │
 │pe termen scurt (din ct.269+509) │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Dobânzi de plãtit (ct. 5181) │150│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Capital subscris vãrsat (ct. 101) │151│ │ │
 │(rd. 152 la 154), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - acţiuni cotate │152│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - acţiuni necotate │153│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - pãrţi sociale │154│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ - capital subscris vãrsat de │155│ │ │
 │ nerezidenţi │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Brevete şi licenţe (din ct. 205) │156│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┬────────────────┤
 │VII. Cheltuieli efectuate pt. acti- │Nr.│31 decembrie an │31 decembrie an │
 │vitatea de cercetare-dezvoltare │rd.│ precedent │ curent │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Cheltuieli de cercetare-dezvoltare, │157│ │ │
 │din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- din fonduri publice │158│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │- din fonduri private │159│ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┬────────────────┤
 │VIII. Informaţii privind cheltuieli-│Nr.│31 decembrie an │31 decembrie an │
 │le cu colaboratorii │rd.│ precedent │ curent │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Cheltuieli cu colaboratorii │160│ │ │
 │(ct. 621) │ │ │ │
 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────┼───┼────────────────┼────────────────┤
 │Cheltuieli privind comisioanele şi │161│ │ │
 │onorariile (din ct. 622) │ │ │ │
 └────────────────────────────────────┴───┴────────────────┴────────────────┘


_______
    *) Pentru statutul de "persoane juridice afiliate" se vor avea în vedere prevederile art. 7 pct. 21 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.




     ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT*1),
     Numele şi prenumele ________ Numele şi prenumele ________
     Semnãtura __________________ Semnãtura ___________________
     Ştampila unitãţii Calitatea*2)_________________


_______
    *1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
    *2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit situaţiile financiare se completeazã astfel:
    - director economic, contabil-sef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii
    SAU
    - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
    Prin altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie se înţelege orice persoanã angajatã, potrivit legii, care îndeplineşte condiţiile prevãzute de Legea contabilitãţii nr. 82/1991, republicatã.


                         SITUAŢIA ACTIVELOR IMOBILIZATE
                              la 31 decembrie 2011


  04 - lei -
 ┌───────────────────────┬───┬────────────────────────────────────────────────┐
 │ │Nr.│ Valori brute │
 │Elemente de imobilizãri│rd.├───────┬────────┬─────────────────┬─────────────┤
 │ │ │ Sold │Creşteri│ Reduceri │ Sold final │
 │ │ │iniţial│ ├─────┬───────────┤(col.5=1+2-3)│
 │ │ │ │ │Total│Din care: │ │
 │ │ │ │ │ │dezmembrãri│ │
 │ │ │ │ │ │şi casãri │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼─────────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
 ├───────────────────────┴───┴───────┴────────┴─────┴───────────┴─────────────┤
 │Imobilizãri necorporale │
 ├───────────────────────┬───┬───────┬────────┬─────┬───────────┬─────────────┤
 │Cheltuieli de constitu-│01 │ │ │ │ X │ │
 │ire şi cheltuieli de │ │ │ │ │ │ │
 │dezvoltare │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼─────────────┤
 │Alte imobilizãri │02 │ │ │ │ X │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼─────────────┤
 │Avansuri şi imobilizãri│03 │ │ │ │ X │ │
 │necorporale în curs │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼─────────────┤
 │TOTAL │04 │ │ │ │ X │ │
 │(rd. 01 la 03) │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┴───┴───────┴────────┴─────┴───────────┴─────────────┤
 │Imobilizãri corporale │
 ├───────────────────────┬───┬───────┬────────┬─────┬───────────┬─────────────┤
 │Terenuri │05 │ │ │ │ X │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼─────────────┤
 │Construcţii │06 │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼─────────────┤
 │Instalaţii tehnice şi │07 │ │ │ │ │ │
 │maşini │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼─────────────┤
 │Alte instalaţii,utilaje│08 │ │ │ │ │ │
 │şi mobilier │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼─────────────┤
 │Avansuri şi imobilizãri│09 │ │ │ │ X │ │
 │corporale în curs │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼─────────────┤
 │TOTAL │10 │ │ │ │ │ │
 │(rd.05 la 09) │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼─────────────┤
 │Imobilizãri financiare │11 │ │ │ │ X │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼───────────┼─────────────┤
 │ACTIVE IMOBILIZATE │12 │ │ │ │ │ │
 │- TOTAL │ │ │ │ │ │ │
 │(rd.04 + 10 + 11) │ │ │ │ │ │ │
 └───────────────────────┴───┴───────┴────────┴─────┴───────────┴─────────────┘



                   SITUAŢIA AMORTIZĂRII ACTIVELOR IMOBILIZATE


  04 - lei -
 ┌────────────────────────────┬───┬───────┬──────────┬──────────┬─────────────┐
 │ │Nr.│ Sold │Amortizare│Amortizare│Amortizare la│
 │ │rd.│iniţial│în cursul │ aferentã │ sfârşitul │
 │ Elemente de imobilizãri │ │ │ anului │ imobili- │ anului │
 │ │ │ │ │ zãrilor │(col.9=6+7-8)│
 │ │ │ │ │scoase din│ │
 │ │ │ │ │ evidenţã │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
 │ A │ B │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
 ├────────────────────────────┴───┴───────┴──────────┴──────────┴─────────────┤
 │Imobilizãri necorporale │
 ├────────────────────────────┬───┬───────┬──────────┬──────────┬─────────────┤
 │Cheltuieli de constituire şi│13 │ │ │ │ │
 │cheltuieli de dezvoltare │ │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
 │Alte imobilizãri │14 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
 │TOTAL (rd.13+14) │15 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┴───┴───────┴──────────┴──────────┴─────────────┤
 │Imobilizãri corporale │
 ├────────────────────────────┬───┬───────┬──────────┬──────────┬─────────────┤
 │Terenuri │16 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
 │Construcţii │17 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
 │Instalaţii tehnice şi maşini│18 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
 │Alte instalaţii, utilaje şi │19 │ │ │ │ │
 │mobilier │ │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
 │TOTAL (rd.16 la 19) │20 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
 │AMORTIZĂRI - TOTAL │21 │ │ │ │ │
 │(rd.15+20) │ │ │ │ │ │
 └────────────────────────────┴───┴───────┴──────────┴──────────┴─────────────┘



                     SITUAŢIA AJUSTĂRILOR PENTRU DEPRECIERE


  04 - lei -
 ┌────────────────────────────┬───┬───────┬───────────┬─────────┬─────────────┐
 │ │Nr.│ Sold │ Ajustãri │Ajustãri │ Sold final │
 │ │rd.│iniţial│constituite│reluate │(col.13 = 10+│
 │ Elemente de imobilizãri │ │ │în cursul │ la │ 11-12) │
 │ │ │ │ anului │venituri │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────┼─────────────┤
 │ A │ B │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
 ├────────────────────────────┴───┴───────┴───────────┴─────────┴─────────────┤
 │Imobilizãri necorporale │
 ├────────────────────────────┬───┬───────┬───────────┬─────────┬─────────────┤
 │Cheltuieli de constituire şi│22 │ │ │ │ │
 │cheltuieli de dezvoltare │ │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────┼─────────────┤
 │Alte imobilizãri │23 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────┼─────────────┤
 │Avansuri şi imobilizãri │24 │ │ │ │ │
 │necorporale în curs │ │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────┼─────────────┤
 │TOTAL (rd.22+24) │25 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┴───┴───────┴───────────┴─────────┴─────────────┤
 │Imobilizãri corporale │
 ├────────────────────────────┬───┬───────┬───────────┬─────────┬─────────────┤
 │Terenuri │26 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────┼─────────────┤
 │Construcţii │27 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────┼─────────────┤
 │Instalaţii tehnice şi maşini│28 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────┼─────────────┤
 │Alte instalaţii, utilaje şi │29 │ │ │ │ │
 │mobilier │ │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────┼─────────────┤
 │Avansuri şi imobilizãri │30 │ │ │ │ │
 │corporale în curs │ │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────┼─────────────┤
 │TOTAL (rd.26 la 30) │31 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────┼─────────────┤
 │Imobilizãri financiare │32 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼─────────┼─────────────┤
 │AJUSTĂRI PENTRU DEPRECIERE -│33 │ │ │ │ │
 │TOTAL (rd. 25+31+32) │ │ │ │ │ │
 └────────────────────────────┴───┴───────┴───────────┴─────────┴─────────────┘



    MODUL DE COMPLETARE A FORMULARELOR ASIGURATORI

    Bilanţ (cod 01)
    Bilanţul se întocmeşte pe baza ultimei balanţe de verificare a conturilor sintetice la 31 decembrie 2011 puse de acord cu soldurile din balanţa conturilor analitice, încheiatã dupã înregistrarea tuturor documentelor în care au fost consemnate operaţiunile financiar-contabile aferente perioadei de raportare.
    Pentru completarea formularului pe rânduri se fac urmãtoarele precizãri:
    01 la 03 - se completeazã cu valoarea cheltuielilor de constituire a persoanei juridice (taxele şi alte cheltuieli de înscriere şi înmatriculare, cheltuielile privind emiterea şi vânzarea de acţiuni, cheltuieli de prospectarea pieţei şi de publicitate şi alte cheltuieli de aceastã naturã, legate de înfiinţarea şi dezvoltarea unitãţii); a cheltuielilor de dezvoltare, a concesiunilor, imobilizãrilor necorporale de natura superficiei şi a uzufructului, a brevetelor şi altor drepturi şi valori asimilate, diminuate cu valoarea amortizãrii şi ajustãrile pentru depreciere aferente;
    04 - se completeazã, de regulã în bilanţul consolidat, cu valoarea din costul de achiziţie peste partea celui care achiziţioneazã din valoarea justã a activelor şi datoriilor identificabile achiziţionate la data tranzacţiei de schimb, diminuatã cu valoarea amortizãrii aferente;
    05 - se completeazã cu valoarea imobilizãrilor necorporale în curs de execuţie cu valoarea avansurilor acordate furnizorilor pentru livrari de bunuri, executãri de lucrãri şi prestãri de servicii pentru imobilizãri necorporale diminuatã cu valoarea ajustãrilor aferente;
    06 - se completeazã cu valoarea altor imobilizãri necorporale inclusiv programe informatice create de persoanele juridice sau achiziţionate de la terţi, diminuatã cu valoarea amortizãrii şi ajustãrile pentru pierdere de valoare aferente;
    08 şi 09 - se completeazã cu valoarea plasamentelor în imobilizãri corporale şi în curs de execuţie de natura terenurilor şi construcţiilor precum şi cu valoarea avansurilor şi a plasamentelor în imobilizãri corporale în curs de execuţie diminuatã cu valoarea amortizãrii şi ajustãrile pentru pierdere de valoare aferente;
    11 la 15 - se completeazã cu valoarea plasamentelor deţinute la societãţile afiliate şi sub forma intereselor de participare şi a altor plasamente în imobilizãri financiare, diminuatã cu ajustãrile pentru pierdere de valoare aferente;
    17 la 23 - se completeazã cu valoarea altor plasamente financiare (acţiuni, titluri cu venit variabil şi unitãţi la fondurile comune de plasament, obligaţiuni şi alte titluri cu venit fix, pãrţi în fonduri comune de investiţii, împrumuturi ipotecare, alte împrumuturi, depozite la instituţiile de credit şi alte plasamente financiare) diminuatã cu ajustãrile pentru pierdere de valoare aferente;
    25 - se completeazã cu valoarea plasamentelor financiare de natura sumelor depuse de cãtre reasigurator sau reţinute de cedent de la reasigurator, diminuatã cu ajustãrile pentru pierdere de valoare aferente;
    26 - se completeazã cu valoarea plasamentelor aferente contractelor aferente asigurãrilor de viaţã pentru care expunerea la riscul de investiţii este transferatã contractanţilor, diminuatã cu ajustãrile pentru pierdere de valoare aferente;
    28 la 41 - se completeazã cu valoarea rezervelor tehnice aferente contractelor cedate în reasigurare;
    43 şi 44 - se completeazã cu valoarea sumelor de încasat de la societãţile afiliate şi a sumelor de încasat din interese de participare, diminuatã cu ajustãrile pentru pierdere de valoare aferente;
    46 la 48 - se completeazã cu valoarea creanţelor privind primele de asigurare brute subscrise, precum şi cu valoarea creanţelor privind intermediarii în asigurãri şi a creanţelor provenite din operaţiuni de coasigurare;
    50 - se completeazã cu valoarea creanţelor provenite din operaţiuni de reasigurare, diminuatã cu ajustãrile pentru pierdere de valoare aferente;
    51 - se completeazã cu valoarea altor creanţe, diminuatã cu ajustãrile pentru pierdere de valoare aferente;
    53 la 58 - se completeazã cu valoarea imobilizãrilor corporale şi a stocurilor, precum şi cu valoarea avansurilor şi a imobilizãrilor corporale în curs de execuţie, diminuatã cu valoarea amortizãrii şi ajustãrile pentru pierdere de valoare aferente;
    60 - se completeazã cu valoarea disponibilitãţilor bãneşti aflate în conturi la bãnci şi în casierie, acreditive şi avansuri de trezorerie;
    61 - se completeazã cu valoarea altor elemente de activ;
    62 la 66 - se completeazã cu valoarea cheltuielilor anticipate sau efectuate în avans şi a cheltuielilor de achiziţie reportate;
    69 - se completeazã cu valoarea capitalului social subscris;
    70 - se completeazã cu valoarea capitalului social subscris cu ocazia constituirii societãţii sau majorãrii capitalului social la sfârşitul perioadei;
    71 - se completeazã cu valoarea primelor de emisiune, fuziune, de aport la capital şi cele de conversie a obligaţiunilor în acţiuni;
    72 la 76 - se completeazã cu sumele reprezentând diferenţele din reevaluare potrivit dispoziţiilor legale a elementelor de activ şi de pasiv, a rezervelor de capital constituite pe categorii de rezerve (rezerve legale, rezerve statutare sau contractuale şi alte rezerve);
    77 - se completeazã cu valoarea acţiunilor proprii rãscumpãrate;
    91 - se completeazã cu valoarea împrumuturilor primite pe baza emisiunilor de titluri sau împrumuturilor subordonate la termen sau pe durata nedeterminatã;
    92 la 112 - se completeazã cu valoarea rezervelor tehnice constituite în baza prevederilor Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi a Normelor emise în aplicarea acesteia;
    113 la 115 - se completeazã cu valoarea provizioanelor pentru litigii (cu excepţia litigiilor care privesc activitatea de asigurare-reasigurare care se vor reflecta în rezervele tehnice brutede daune avizate în conformitate cu normele în vigoare), pentru restructurare, pentru impozite, pentru pensii, etc.;
    117 - se completeazã cu valoarea depozitelor depuse de cãtre reasigurator sau reţinute de la acesta pe baza contractelor de reasigurare şi a dobânzilor aferente acestora;
    118 şi 119 - se completeazã cu valoarea datoriilor faţã de societãţile afiliate şi a datoriilor privind interesele de participare;
    120 - se completeazã cu valoarea datoriilor provenite din operaţiuni de asigurare directã;
    121 - se completeazã cu valoarea datoriilor provenite din operaţiuni de reasigurare;
    122 la 124 - se completeazã cu valoarea împrumuturilor din emisiuni prezentându-se separat împrumuturile în monede convertibile diminuate cu valoarea primelor de rambursare a obligaţiunilor şi a altor sume datorate instituţiilor de credit precum şi a altor datorii fiscale, inclusiv datoriile pentru asigurãrile sociale;
    126 şi 127 - se completeazã cu valoarea subvenţiilor primite şi a veniturilor înregistrate în avans la sfârşitul perioadei de raportare.

    Contul de profit şi pierdere
    Pentru prezentarea contului de profit şi pierdere la data de 31 decembreie 2011 asiguratorii, funcţie de activitatea de asigurare pe care o desfãşoarã, vor completa formularul contului tehnic al asigurãrii generale (cod 02), formularul contului tehnic al asigurãrii de viaţã (cod 03) şi formularul contului netehnic (cod 04).
    Pentru completarea acestor formulare asiguratorii vor prelua datele din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli, respectiv din rulajele creditoare ale conturilor de venituri, cumulate de la începutul anului. Pentru situaţiile în care au fost efectuate înregistrãri în creditul conturilor de cheltuieli cu funcţie de pasiv sau în debitul conturilor de venituri cu funcţie de activ (de exemplu operaţiunile contabile privind cedarea în reasigurare, etc.), datele sunt reprezentate de soldurile conturilor de venituri şi cheltuieli, înainte de a fi transferate asupra contului 121 "Profit şi Pierdere", cumulate de la începutul anului pânã la finele perioadei de raportare.

    Contul tehnic al asigurãrii generale (cod 02)
    01 - se completeazã cu rulajele creditoare ale conturilor 702 "Venituri din prime brute subscrise privind asigurãrile generale directe", 704 "Venituri din prime brute subscrise aferente acceptãrilor la asigurãrile generale" din care se va scade rulajul debitor al contului 7082 "Prime brute subscrise anulate aferente asigurãrilor generale";
    02 - se completeazã cu rulajele debitoare ale conturilor 7093 "Prime brute subscrise cedate aferente asigurãrilor generale directe" şi 7094 "Prime brute subscrise cedate aferente acceptãrilor la asigurãri generale";
    03 - se completeazã cu soldul debitor al contului 615 "Cheltuieli privind rezerva de primã" înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi Pierdere";
    04 - se completeazã cu soldul creditor al contului 6195 "Partea cedatã reasiguratorului din rezerva de prime aferente asigurãrilor generale" înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi Pierdere";
    06 - Se completeazã cu cota din venitul net din plasamente transferatã din contul netehnic (cod 04) în contul tehnic al asigurãrii generale (cod 02). Aceastã cotã transferatã din contul netehnic se adaugã la contul tehnic al asigurãrii generale (rd.06) şi se scade din contul netehnic (rd. 21) şi reprezintã diferenţa între veniturile şi cheltuielile din plasamente. Sumele vor fi preluate din rulajele creditoare cumulate ale conturilor din Grupa 76 "Venituri din plasamente şi alte venituri" diminuate cu sumele preluate din conturile de cheltuieli aferente acestor plasamente reflectate în Grupa 66 "Cheltuieli cu plasamentele şi alte cheltuieli";
    07 - datele se preiau din rulajele creditoare ale conturilor de venituri în legãturã directã cu activitatea de asigurãri generale (de exemplu diferenţele favorabile de curs valutar care apar între data subscrierii şi data încasãrii primelor aferente contractelor de asigurãri generale încheiate în valutã), diminuate cu rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli provenite din operaţiuni de reasigurare aferente asigurãrilor generale (ex.- comisioane din reasigurare); sumele din contul 753 "Venituri din recuperãri aferente asigurãrilor generale";
    09 - se completeazã cu rulajele debitoare ale conturilor 602 "Cheltuieli privind daunele şi prestaţiile la asigurãrile generale directe" şi 605 "Cheltuieli privind daunele şi prestaţiile la asigurãrile generale acceptãri";
    10 - se completeazã cu sumele reprezentând daunele care au intrat în sarcina reasiguratorului care se preiau din rulajul creditor al contului 705 "Venituri din servicii prestate";
    11 - se completeazã cu soldul debitor al contului 627 "Cheltuieli privind rezerva de daune aferentã asigurãrilor generale" înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi Pierdere", cumulat de la începutul anului diminuat cu soldul creditor al contului 6297 "Partea cedatã reasiguratorului din rezervele de daune avizate şi neavizate aferente asigurãrilor generale";
    13 - se completeazã cu soldul debitor al contului 634 "Cheltuieli privind rezerva pentru riscuri neexpirate" înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi Pierdere", cumulat de la începutul anului, diminuat cu soldul creditor al contului 6392 "Partea cedatã reasiguratorului din rezerva pentru riscuri neexpirate" ;
    14 - se completeazã cu soldul debitor al contului 633 "Cheltuieli privind rezerva de catastrofã" înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi Pierdere", cumulat de la începutul anului, diminuat cu soldul creditor al contului 6391 "Partea cedatã reasiguratorului din rezerva de catastrofã" ;
    15 - se completeazã cu soldul debitor al contului 635 "Cheltuieli privind alte rezerve tehnice" înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi Pierdere", cumulat de la începutul anului diminuat cu soldul creditor al contului 6393 "Partea cedatã reasiguratorului din alte rezerve tehnice privind asigurãrile generale";
    17 - se completeazã cu soldul debitor al contului 632 "Cheltuieli privind rezerva pentru participare la beneficii şi risturnuri" înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi Pierdere", cumulat de la începutul anului diminuat cu soldul creditor al contului 6196 "Partea cedatã reasiguratorului din rezerva pentru participare la beneficii şi risturnuri privind asigurãrile generale";
    18 - cheltuielile de achiziţie includ cheltuielile ocazionate de încheierea contractelor de asigurare. Ele cuprind atât cheltuielile direct imputabile, cum sunt comisioanele de achiziţii şi cheltuielile de deschidere a dosarelor sau de admitere a contractelor de asigurare din portofoliu, cât şi cheltuielile imputabile indirect, cum sunt comisioanele de încasare, cheltuielile de publicitate sau cheltuielile administrative legate de prelucrarea cererilor şi de întocmirea contractelor. În cazul asigurãrilor generale, cheltuielile de achiziţie vor include şi comisionul de reînnoire a contractelor. Datele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli dupã naturã care includ cheltuielile de achiziţie ale perioadei;
    19 - datele se preiau din soldul creditor al contului 657 "Variaţia cheltuielilor de achiziţie reportate" sau sumele cumulate de la începutul anului pânã la finele perioadei de raportare transferate din cheltuiala de achizţie reportatã aflatã în sold la 01.01 în cheltuiala de achiziţie curentã (suma diminuatã din valoarea totalã cumulatã înregistratã pe parcursul exerciţiului financiar din cheltuielile de achiziţie curente);
    20 - cheltuielile de administrare cuprind în special cheltuielile pentru încasarea primelor, de administrare a portofoliului, cheltuielile de gestionare a participãrilor la beneficii şi risturnuri precum şi cheltuielile de reasigurare acceptate şi cedate. Ele cuprind de regulã şi cheltuielile de personal şi cele cu amortizarea imobilizãrilor corporale, în mãsura în care acestea nu trebuie contabilizate în cheltuieli de achiziţie, cheltuieli cu daunele sau cu plasamentele. Datele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli dupã naturã;
    21 - sumele se preiau din rulajul creditor al contului 705 "Venituri din servicii prestate";
    23 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli în legãturã directã cu activitatea de asigurãri generale (de exemplu diferenţele nefavorabile de curs valutar care apar între data subscrierii şi data încasãrii primelor aferente contractelor de asigurãri generale încheiate în valutã), diminuate cu rulajele creditoare ale conturilor de venituri care reprezintã operaţiuni de reasigurare aferente (sume reflectate în contul 705 "Venituri din servicii prestate");
    24 - se completeazã cu soldul debitor al contului 638 "Cheltuieli privind rezerva de egalizare" înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi Pierdere", cumulat de la începutul anului.

    Contul tehnic al asigurãrii de viaţã (cod 03)
    01 - se completeazã cu rulajele creditoare cumulate ale conturilor 701 "Venituri din prime brute subscrise privind asigurãrile de viaţã directe", 703 "Venituri din prime brute subscrise aferente acceptãrilor la asigurãrile de viaţã" din care se va scade rulajul debitor al contului 7081 "Prime brute subscrise anulate aferente asigurãrilor de viaţã";
    02 - se completeazã cu rulajele debitoare ale conturilor 7091 "Prime brute subscrise cedate aferente asigurãrilor de viaţã directe" şi 7092 "Prime brute subscrise cedate aferente acceptãrilor la asigurãri de viaţã";
    03 - se completeazã cu soldul debitor al contului 618 "Cheltuieli privind rezerva de prime aferentã asigurãrilor de viatã" înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi Pierdere", cumulat de la începutul anului, diminuat cu sumele din contul 6198 "Partea cedatã reasiguratorului din rezerva de prime aferentã asigurãrilor de viaţã";
    05 la 09 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale grupei 76 "Venituri din plasamente şi alte venituri" care sunt aferente plasamentelor referitoare la asigurãrile de viaţã;
    10 - sumele se preiau din soldul creditor al contului 782 "Venituri din ajustãri pentru depreciere sau pierdere de valoare privind plasamentele";
    11 şi 13 - sumele se preiau din soldul creditor al contului 763 "Alte venituri privind plasamentele";
    14 - sumele se preiau din rulajele creditoare ale conturilor de venituri în legãturã directã cu activitatea de asigurãri de viaţã (de exemplu diferenţele favorabile de curs valutar care apar între data subscrierii şi data încasãrii primelor aferente contractelor de asigurãri de viaţã încheiate în valutã);
    17 - se completeazã cu soldurile debitoare ale conturilor 601 "Cheltuieli privind daunele şi prestaţiile la asigurãrile de viaţã directe" şi 604 "Cheltuieli privind daunele şi prestaţiile la asigurãrile de viaţã acceptãri";
    18 - se completeazã cu sumele reprezentând daunele care au intrat în sarcina reasiguratorului care se preiau din rulajul creditor al contului 705 "Venituri din servicii prestate";
    20 - se completeazã cu soldul debitor al contului 626 "Cheltuieli privind rezerva de daune aferentã asigurãrilor de viaţã" înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi Pierdere", cumulat de la începutul anului;
    21 - se completeazã cu soldul creditor al contului 6296 "Partea cedatã reasiguratorului din rezervele de daune avizate şi neavizate aferente asigurãrilor de viaţã";
    24 - se completeazã cu soldul debitor al contului 611 "Cheltuieli privind rezerva matematicã" înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi Pierdere", cumulat de la începutul anului;
    25 - se completeazã cu soldul creditor al contului 6191 "Partea cedatã reasigurãtorului din rezervele matematice";
    27 - se completeazã cu soldul debitor al contului 612 "Cheltuieli privind rezerva pentru participare la beneficii şi risturnuri aferentã asigurãrilor de viaţã" înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi Pierdere", cumulat de la începutul anului;
    28 - se completeazã cu soldul creditor al contului 6192 "Partea cedatã reasiguratorului din rezerva pentru participare la beneficii şi risturnuri privind asigurãrile de viaţã" ;
    30 - se completeazã cu soldul debitor al contului 613 "Cheltuieli privind alte rezerve tehnice aferente asigurãrilor de viaţã" înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi Pierdere", cumulat de la începutul anului;
    31 - se completeazã cu soldul creditor al contului 6193 "Partea cedatã reasiguratorului din alte rezerve tehnice aferente asigurãrilor de viaţã";
    33 - se completeazã cu soldul debitor al contului 614 "Cheltuieli privind rezerva matematicã aferentã asigurãrilor de viaţã pentru care expunerea la riscul de investiţii este transferatã contractantului" înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi Pierdere", cumulat de la începutul anului;
    34 - se completeazã cu soldul creditor al contului 6194 "Partea cedatã reasiguratorului din rezerva matematicã aferentã asigurãrilor de viaţã pentru care expunerea la riscul de investiţii este transferatã contractantului";
    35 - cheltuielile de achiziţie includ cheltuielile ocazionate de încheierea contractelor de asigurare. Ele cuprind atât cheltuielile direct imputabile, cum sunt comisioanele de achiziţii şi cheltuielile de deschidere a dosarelor sau de admitere a contractelor de asigurare din portofoliu, cât şi cheltuielile imputabile indirect, cum sunt comisioanele de încasare, cheltuielile de publicitate sau cheltuielile administrative legate de prelucrarea cererilor şi de întocmirea contractelor. În cazul asigurãrilor de viaţã comisionul de reînnoire va fi inclus în cheltuielile de administrare. Sumele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli dupã naturã care includ cheltuielile de achiziţie ale perioadei;
    36 - datele se preiau din soldul creditor al contului 657 "Variaţia cheltuielilor de achiziţie reportate";
    37 - cheltuielile de administrare cuprind în special cheltuielile pentru încasarea primelor, de administrare a portofoliului, cheltuielile de gestionare a participãrilor la beneficii şi risturnuri precum şi cheltuielile de reasigurare acceptatã şi cedatã. Ele cuprind de regulã şi cheltuielile de personal şi cele cu amortizarea imobilizãrilor corporale, în mãsura în care acestea nu trebuie contabilizate în cheltuieli de achiziţie, cheltuieli cu daunele sau cu plasamentele. Sumele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli dupã naturã, referitoare la aceste cheltuieli;
    38 - sumele se preiau din rulajul creditor al contului 705 "Venituri din servicii prestate";
    40 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale grupei 66 "Cheltuieli cu plasamentele şi alte cheltuieli";
    41 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 682 "Cheltuieli privind ajustãrile pentru depreciere sau pierderi de valoare privind plasamentele";
    42 şi 44 - sumele se preiau din rulajul debitor al contului 663 "Cheltuieli privind plasamentele";
    45 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli în legãturã directã cu activitatea de asigurãri de viaţã (de exemplu diferenţele nefavorabile de curs valutar care apar între data subscrierii şi data încasãrii primelor aferente contractelor de asigurãri de viaţã încheiate în valutã);
    46 - se determinã cota din venitul net din plasamente aferentã contului tehnic al asigurãrii de viaţã, care se transferã în contul netehnic. Aceasta cotã transferatã va fi scãzutã din contul tehnic al asigurãrii de viaţã (cod 03), rd. 46 şi adãugatã la contul netehnic (cod 04), rd. 15.

    Contul netehnic (cod 04)
    01 - se completeazã cu suma înscrisã la rd. 25 din Contul tehnic al asigurãrii generale col 1 şi 2;
    02 - se completeazã cu suma înscrisã la rd. 26 din Contul tehnic al asigurãrii generale col 1 şi 2;
    03 - se completeazã cu suma înscrisã la rd. 47 din Contul tehnic al asigurãrii de viaţã col 1 şi 2;
    04 - se completeazã cu suma înscrisã la rd. 48 din Contul tehnic al asigurãrii de viaţã col 1 şi 2;
    05 la 10 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale grupei 76 "Venituri din plasamente şi alte venituri" care sunt aferente plasamentelor altele decât cele aferente asigurãrilor de viaţã;
    11 - sumele se preiau din rulajul creditor al conturilor 781 "Venituri din provizioane şi ajustãri pentru depreciere privind activitatea de exploatare" şi 782 "Venituri din ajustãri pentru depreciere sau pierdere de valoare privind plasamentele", altele decât cele aferente asigurãrilor de viaţã;
    12 - sumele se preiau din soldul creditor al contului 763 "Alte venituri privind plasamentele";
    14 - sumele se preiau din soldul creditor al contului 763 "Alte venituri privind plasamentele";
    15 - se completeazã cu suma înscrisã la rd. 46 din Contul tehnic al asigurãrii de viaţã;
    17 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale grupei 66 "Cheltuieli cu plasamentele şi alte cheltuieli", altele decât cele aferente asigurãrilor de viaţã;
    18 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 682 "Cheltuieli privind ajustãrile pentru depreciere sau pierderi de valoare privind plasamentele";
    19 - sumele se preiau din rulajul debitor al contului 663 "Cheltuieli privind plasamentele";
    20 - sumele se preiau din rulajul debitor al contului 663 "Cheltuieli privind plasamentele";
    21 - se completeazã cu cota din venitul net din plasamente care se transferã din contul netehnic (cod 04) în contul tehnic al asigurãrii generale (cod 02), rd. 06;
    22 - se completeazã cu rulajele creditoare ale conturilor de venituri care nu au fost evidenţiate în Contul tehnic al asigurãrii generale, respectiv în Contul tehnic al asigurãrii de viaţã;
    23 - se completeazã cu rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli care nu au fost evidenţiate în Contul tehnic al asigurãrii generale, respectiv în Contul tehnic al asigurãrii de viaţã;
    24 şi 25 - se completeazã de cãtre asiguratorii care administreazã fonduri de pensii facultative cu veniturile, respectiv cheltuielile aferente acestei activitaţi şi trebuie sã corespundã cu sumele înscrise în "Situaţia veniturilor şi cheltuielilor " pe care aceşti asiguratori au obligaţia sã o întocmeascã şi sã o prezinte;
    30 - se completeazã cu rulajele creditoare ale conturilor de venituri din grupa 77 "Venituri extraordinare";
    31 - se completeazã cu rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli din grupa 67 " Cheltuieli extraordinare";
    34 şi 35 - sumele vor fi preluate din soldurile creditoare ale conturilor de venituri, respectiv din soldurile debitoare ale conturilor de cheltuieli înainte de nota contabilã de închidere prin contul 121 "Profit sau pierdere" sau din rulajele totale, dacã nu au existat operaţiuni de debitare a conturilor de venituri şi, respectiv, de creditare a conturilor de cheltuieli. Conturile de cheltuieli specifice activitãţii de asigurare cu funcţie de pasiv vor reprezenta o diminuare a cheltuielilor (partea cedatã reasiguratorului din rezervele tehnice). Conturile de venituri cu funcţie de activ vor reprezenta o diminuare de venit (primele brute cedate în reasigurare);
    38 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 691 "Cheltuieli cu impozitul pe profit", calculat în conformitate cu legislaţia fiscalã;

    DATE INFORMATIVE (Cod 05)
    Datele privind plãţile restante se completeazã cu sumele reprezentând plaţile restante incluzând obligaţiile restante faţã de asiguraţi, intermediari în asigurãri, reasiguratori, obligaţii restante faţã de bãnci şi creditori cum ar fi bugetul statului, asigurãri sociale faţã de fondurile speciale. Acestea se diminueazã cu sumele amânate la platã şi respectiv reduse în conformitate cu prevederile legale.
    Sumele înscrise în acest formular cuprind şi obligaţiile restante reprezentând majorãrile de intârziere, respectiv penalitãţile în contul corespondent fiecãrui fel de obligaţie.
    În formularul "Date informative" (cod 05), la rândurile 01 şi 02 coloana 1, entitãţile care au în subordine subunitãţi vor înscrie cifra 1, indiferent de numãrul acestora.
    Pe rânduri formularul se completeazã astfel:
    04 la 11 - se completeazã cu obligaţiile restante legate de activitatea de asigurare directã şi activitatea de reasigurare (sume din conturile 402,404,405, 411,412);
    26 - numãrul mediu de salariaţi reprezintã o medie aritmeticã simplã, calculatã prin împãrţirea sumei efectivelor zilnice de salariaţi din an - inclusiv din zilele de repaus sãptãmânal, sãrbãtori legale şi alte zile nelucrãtoare - la numãrul zilelor calendaristice (365 de zile). În zilele de repaus sãptãmânal, sãrbãtori legale şi alte zile nelucrãtoare se ia în calcul ca efectiv numãrul salariaţilor din ziua precedentã, cu excepţia celor al cãror contract a încetat în acea zi. În cazul când societatea a fost înfiinţatã sau şi-a încetat activitatea în cursul anului, se iau în calcul efectivele zilnice numai pentru perioada în care a funcţionat, iar suma rezultatã se împarte la numãrul zilelor calendaristice din an. Salariaţii care nu sunt angajaţi cu normã întreagã vor fi incluşi în numãrul mediu proporţional cu timpul de lucru prevãzut în contractul de muncã (de exemplu, cel care lucreazã jumatate din normã se ia în calculul efectivului zilnic cu 0,5). Salariaţii detaşaţi se iau în calculul numãrului mediu la unitatea de la care îşi iau drepturile salariale.
    - pentru statutul de "parte afiliatã" se vor avea în vedere prevederile art. 7 pct. 21 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    - în categoria "Alte datorii în legãturã cu persoanele fizice şi persoanele juridice, altele decât datoriile în legãturã cu instituţiile publice (instituţiile statului)" nu se vor înscrie subvenţiile aferente sumelor existente în soldul contului 131.

    SITUAŢIA ACTIVELOR IMOBILIZATE (cod 06)
    - În "Situaţia activelor imobilizate" informaţiile sunt înscrise la costul istoric sau la valoarea reevaluatã a imobilizãrilor, dupã caz. În cadrul acestui formular, la "Situaţia ajustãrilor pentru depreciere" se înscriu informaţiile din contabilitate reprezentând ajustãrile pentru depreciere sau pierdere de valoare aferente imobilizãrilor.
    - "Valori brute" reflectã imobilizãrile necorporale (grupa 50), imobilizãri corporale (grupa 51), imobilizãri în curs (grupa 52) şi imobilizãri financiare (grupa 26), precum şi plasamentele în imobilizãri corporale, plasamente în imobilizãri corporale în curs, plasamente în imobilizãri financiare (grupele 21, 23, 24, 26, 27).
    - col. 1 - se înscrie valoarea imobilizãrilor existente la începutul anului, reflectatã de soldurile debitoare ale conturilor de imobilizãri şi plasamente în imobilizãri.
    - col. 2 - se înscrie valoarea totalã a creşterilor de imobilizãri şi plasamente în imobilizãri în cursul anului, reflectatã de rulajele debitoare ale conturilor de imobilizãri şi plasamente în imobilizãri.
    - col. 3 - se înscrie valoarea totalã a descreşterilor de imobilizãri şi plasamente în imobilizãri în cursul anului, reflectatã de rulajele creditoare ale conturilor de imobilizãri şi plasamente în imobilizãri.
    - col. 5 - se înscrie existentul imobilizãrilor şi plasamentelor în imobilizãri la sfârşitul anului.
    - col. 6 - se înscrie valoarea amortizãrii la începutul anului reflectatã de soldurile creditoare ale conturilor 281, 580 şi 581.
    - col. 7 - se înscrie amortizarea înregistratã în cursul anului reflectatã de rulajele creditoare ale conturilor 281, 580 şi 581.
    - col. 8 - se înscrie amortizarea aferentã imobilizãrilor scoase din evidenţa în cursul anului reflectatã de rulajele debitoare ale conturilor 281, 580 şi 581.
    - col. 9 - se înscrie amortizarea cumulatã la sfârşitul anului, reflectatã de soldurile creditoare ale conturilor 281, 580 şi 581.
    - col. 10 - se înscrie valoarea ajustãrilor pentru depreciere sau pierderea de valoare a imobilizãrilor la începutul anului reflectatã de soldurile creditoare ale conturilor 291, 293, 294, 296, 297, 590, 591, 592.
    - col. 11 - se înscrie valoarea ajustãrilor pentru depreciere constituite în cursul anului reflectatã de rulajele creditoare ale conturilor de ajustãri pentru deprecierea imobilizãrilor.
    - col. 12 - se înscrie valoarea ajustãrilor preluate la venituri, reflectatã de rulajele debitoare ale conturilor de ajustãri pentru deprecierea imobilizãrilor.
    - col. 13 - se înscrie valoarea ajustãrilor pentru depreciere sau pierderea de valoare a imobilizãrilor, înregistratã la sfârşitul anului şi reflectatã de soldurile creditoare ale conturilor de ajustãri pentru deprecierea imobilizãrilor.

    Mod completare formulare brokeri

    Bilanţ brokeri (cod 01)
    Bilanţul se întocmeşte pe baza ultimei balanţe de verificare a conturilor sintetice la 31 decembrie 2011, puse de acord cu soldurile din balanţa conturilor analitice, încheiatã dupã înregistrarea tuturor documentelor în care au fost consemnate operaţiunile financiar-contabile aferente perioadei de raportare.
    Pentru completarea formularului pe rânduri se fac urmãtoarele precizãri:
    01 la 05 - se completeazã cu valoarea imobilizãrilor necorporale reprezentând soldurile conturilor de imobilizãri necorporale, diminuate cu valoarea amortizãrilor şi ajustãrilor pentru depreciere;
    07 la 10 - se completeazã cu valoarea imobilizãrilor corporale reprezentând soldurile conturilor de imobilizãri corporale, diminuate cu valoarea amortizãrilor şi ajustãrilor pentru depreciere;
    12 la 17 - se completeazã cu valoarea imobilizãrilor financiare reprezentând soldurile conturilor de imobilizãri financiare, diminuate cu valoarea amortizãrilor şi ajustãrilor pentru pierderea de valoare;
    20 şi 21 - se completeazã cu valoarea stocurilor existente şi a avansurilor reprezentând soldurile conturilor de stocuri şi a ajustãrilor pentru deprecierea acestora;
    23 la 27 - se completeazã cu valoarea creanţelor deţinute de societate reprezentând soldurile debitoare ale conturilor corespunzatoare, diminuate cu valoarea ajustãrilor pentru deprecierea acestora;
    29 şi 30 - se completeazã cu valoarea investiţiilor financiare pe termen scurt reprezentând soldurile conturilor de investiţii financiare, diminuate cu valoarea ajustãrilor pentru pierderea de valoare;
    32 - se completeazã cu valoarea disponibilitãţilor bãneşti aflate în conturi la bãnci şi în casierie, acreditive şi avansuri de trezorerie;
    34 - se completeazã cu valoarea cheltuielilor anticipate sau efectuate în avans;
    35 la 40 - se completeazã cu valoarea soldurilor creditoare ale conturilor de datorii ce trebuie platite într-o perioadã de pânã la un an;
    44 la 49 - se completeazã cu valoarea soldurilor creditoare ale conturilor de datorii ce trebuie platite într-o perioadã mai mare de un an;
    55 şi 56 - se completeazã cu valoarea soldurilor conturilor de subvenţii pentru investiţii şi a veniturilor înregistrate în avans;
    63 la 66 - se completeazã cu valoarea soldurilor de rezerve existente;
    67 - se completeazã cu valoarea acţiunilor proprii deţinute de societate.

    Contul de profit şi pierdere - brokeri de asigurare (cod 02)
    02 la 06 - se completeazã cu sumele înscrise în rulajul creditor al contului 707 "Venituri din activitatea de brokeraj";
    08 - brokerii de asigurare şi/sau de reasigurare care intermediazã în conformitate cu legislaţia specificã în vigoare, şi produse ale fondurilor de pensii facultative vor completa la acest rând veniturile activitãţii de intermediere a produselor fondurilor de pensii facultative colectate din contul 758;
    10 la 17 - se completeazã cu valoarea lucrãrilor şi serviciilor executatea de terţi, valoarea materialelor consumabile şi materiale de natura obiectelor de inventar, cheltuieli privind alte impozite, taxe şi vãrsãminte, cheltuieli cu personalul;
    19 - se completeazã cu sumele privind amortizarea imobilizãrilor necorporale, corporale şi ajustãrilor de valoare pentru depreciere privind imobilizãrile corporale şi necorporale, care se preiau din rulajul debitor al conturilor de 6811 "Cheltuieli de exploatare privind amortizarea imobilizãrilor" şi 6813 "Cheltuieli de exploatare privind ajustãrile pentru deprecierea imobilizãrilor";
    20 - cuprinde veniturile din deprecierea imobilizãrilor şi veniturile din fondul comercial negativ care se preiau din conturile 7813 "Venituri din ajustãri pentru deprecierea imobilizãrilor" şi 7815 "Venituri din fondul comercial negativ";
    22 - cuprinde suma pierderilor din creanţe, debitori diverşi şi a cheltuielilor privind deprecierea activelor circulante care se preiau din conturile 654 "Pierderi din creanţe şi debitori diverşi" şi 6814 "Cheltuieli de exploatare privind ajustãrile pentru deprecierea altor active";
    23 - cuprinde suma veniturilor din creanţe reactivate şi debitori diverşi şi a celor din deprecierea activelor circulante care se preiau din conturile 754 "Venituri din creanţe reactivate şi debitori diverşi" şi 7814 "Venituri din ajustãri pentru deprecierea altor elemente de activ";
    25 - cuprinde cheltuielile faţã de terţi şi bugetul statului privind despãgubirile, amenzile şi penalitãţile, donaţiile şi subvenţiile acordate, valoarea cheltuielilor privind activele cedate, care se preiau din rulajul contului 658 "Alte cheltuieli de exploatare";
    28 - se înscrie rulajul contului 6812 "Cheltuieli de exploatare privind provizioanele ";
    29 - se înscrie rulajul contului 7812 "Venituri din provizioane ";
    33 - se completeazã cu valoarea veniturilor din interese de participare care se preiau din conturile 7613 "Venituri din interese de participare";
    35 - se completeazã cu valoarea veniturilor din alte investiţii financiare şi creanţe ce fac parte din activele imobilizate, care se preiau din conturile 7611 "Venituri din titluri de participare deţinute la societãţile afiliate" şi 763 "Venituri creanţe imobilizate";
    37 - se înscrie rulajul contului 766 "Venituri din dobânzi";
    39 - se completeazã cu suma altor venituri financiare, care se preiau din conturile corespunzãtoare din clasa 76 "Venituri financiare";
    42 - se înscrie rulajul contului 686 "Cheltuieli financiare privind amortizarile şi ajustãrile pentru pierdere de valoare";
    43 - se înscrie rulajul contului 786 "Venituri financiare din ajustãri pentru pierderea de valoare";
    44 - se înscrie valoarea cheltuielilor cu dobânzile care se preiau din contul 666 "Cheltuieli privind dobânzile";
    46 - se completeazã cu suma altor cheltuieli financiare care se preiau din conturile corespunzatoare din clasa 66 "Cheltuieli financiare" ;
    52 - se înscrie rulajul contului 771 "Venituri din subvenţii pentru evenimente extraordinare şi altele similare";
    53 - se înscrie rulajul contului 671 "Cheltuieli privind calamitãţile şi alte evenimente extraordinare".

    DATE INFORMATIVE (cod 03)
    În formularul "Date informative" (cod 03), la rândurile 01 şi 02 coloana 1, entitãţile care au în subordine subunitãţi vor înscrie cifra 1, indiferent de numãrul acestora.
    La rândurile privind plãţile restante din formularul "Date informative" (cod 03) se înscriu sumele care la data de 31 decembrie au depãşit termenele de platã prevãzute în contracte sau acte normative.
    La rândul 48 din formularul "Date informative" (cod 03) se va cuprinde contravaloarea tichetelor de masã acordate salariaţilor în baza prevederilor Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Pe rânduri formularul se completeazã astfel:
    09 la 11- se completeazã cu datoriile legate de activitatea de intermediere din conturile 401,402,403,462;
    13 la 17 - cuprinde contribuţia restantã a unitaţii şi a personalului la asigurãrile sociale, la fondul asigurãrilor sociale de sãnãtate, contribuţia restantã pentru pensia suplimentarã, la fondul de şomaj, alte obligaţii restante reprezentând alte datorii sociale care se preiau din soldurile creditoare ale conturilor corespunzatoare;
    18 - cuprinde obligaţiile restante faţã de bugetele fondurilor speciale care se preiau din soldul creditor al contului 443 şi 447;
    19 - cuprinde obligaţiile restante faţã de alţi creditori care se preiau din soldurile creditoare ale conturilor 161, 167, 1681, 1685, 1686, 1687, 269, 421, 423, 426, 427, 4281, 451, 452, 455,456, 457, 4582, 462, 463 şi 509;
    20 - cuprinde obligaţiile de platã restante faţã de bugetul de stat (de exemplu: impozit pe profit, impozit pe venit din orice sursã, taxa pe valoarea adaugatã de platã, accize, taxe vamale, impozit pe dividende etc.);
    21 - cuprinde obligaţiile de platã restante faţã de bugetele locale (de exemplu: impozit pe profit, taxã pentru folosirea terenurilor proprietate de stat, impozit pe clãdiri şi terenuri, taxã asupra mijloacelor de transport etc.). Impozitele şi taxele neplãtite la termen, înscrise pe rândurile 20 şi 21, sunt structurate conform prevederilor legii bugetului de stat (buget de stat şi bugete locale), datele preluandu-se din soldurile creditoare ale conturilor 441, 4423, 444, 446 şi 4481;
    22 - cuprinde valoarea creditelor bancare nerambursate la scadenţã în funcţie de termenul de scadenţã, şi anume: peste 30 de zile, peste 90 de zile şi peste 1 an, respectiv conform termenelor de platã prevazute în contracte, care se preiau din soldurile conturilor 162 şi 519 (mai putin 5198);
    26 - cuprinde dobânzile restante aferente creditelor bancare şi dobânzile penalizatoare restante care se preiau din soldurile conturilor 1682 şi 5198;
    27 - numãrul mediu de salariaţi reprezintã o medie aritmeticã simplã, calculatã prin împãrţirea sumei efectivelor zilnice de salariaţi din an - inclusiv din zilele de repaus sãptãmânal, sãrbãtori legale şi alte zile nelucrãtoare - la numãrul zilelor calendaristice (365 de zile). În zilele de repaus sãptãmânal, sãrbãtori legale şi alte zile nelucrãtoare se ia în calcul ca efectiv numãrul salariaţilor din ziua precedentã, cu excepţia celor al cãror contract a încetat în acea zi. În cazul când societatea a fost înfiinţatã sau şi-a încetat activitatea în cursul anului, se iau în calcul efectivele zilnice numai pentru perioada în care a funcţionat, iar suma rezultatã se împarte la numãrul zilelor calendaristice din an. Salariaţii care nu sunt angajaţi cu normã întreagã vor fi incluşi în numãrul mediu proporţional cu timpul de lucru prevazut în contractul de muncã (de exemplu, cel care lucreazã jumatate din normã se ia în calculul efectivului zilnic cu 0,5; normã didacticã se considerã egalã cu programul normal de lucru: 40 de ore/sãptãmâna). Salariaţii detaşaţi se iau în calculul numãrului mediu la unitatea de la care îşi iau drepturile salariale.
    - pentru statutul de persoane juridice afiliate se vor avea în vedere prevederile art.7 pct. 21 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    - în categoria "Alte datorii în legãturã cu persoanele fizice şi persoanele juridice, altele decât datoriile în legãturã cu instituţiile publice (instituţiile statului)" nu se vor înscrie subvenţiile aferente sumelor existente în soldul contului 131.

    SITUAŢIA ACTIVELOR IMOBILIZATE (cod 04)
    - În "Situaţia activelor imobilizate" informaţiile sunt înscrise la costul istoric sau la valoarea reevaluatã a imobilizãrilor, dupã caz. În cadrul acestui formular, la "Situaţia ajustãrilor pentru depreciere" se înscriu informaţiile din contabilitate reprezentând ajustãrile pentru depreciere sau pierdere de valoare aferente imobilizãrilor.
    - "Valori brute" reflectã imobilizãrile necorporale (grupa 20), imobilizãri corporale (grupa 21), imobilizãri în curs (grupa 23) şi imobilizãri financiare (grupa 26).
    - col. 1 - se înscrie valoarea imobilizãrilor existente la începutul anului, reflectatã de soldurile debitoare ale conturilor de imobilizãri.
    - col. 2 - se înscrie valoarea totalã a creşterilor de imobilizãri în cursul anului, reflectatã de rulajele debitoare ale conturilor de imobilizãri.
    - col. 3 - se înscrie valoarea totalã a descreşterilor de imobilizãri în cursul anului, reflectatã de rulajele creditoare ale conturilor de imobilizãri.
    - col. 5 - se înscrie existentul imobilizãrilor la sfârşitul anului.
    - col. 6 - se înscrie valoarea amortizãrii la începutul anului reflectatã de soldurile creditoare ale conturilor 280 şi 281.
    - col. 7 - se înscrie amortizarea înregistratã în cursul anului reflectatã de rulajele creditoare ale conturilor 280 şi 281.
    - col. 8 - se înscrie amortizarea aferentã imobilizãrilor scoase din evidenţã în cursul anului reflectatã de rulajele debitoare ale conturilor 280 şi 281.
    - col. 9 - se înscrie amortizarea cumulatã la sfãrşitul anului, reflectatã de soldurile creditoare ale conturilor 280 şi 281.
    - col. 10 - se înscrie valoarea ajustãrilor pentru depreciere sau pierdere de valoare a imobilizãrilor la începutul anului reflectatã de soldurile creditoare ale conturilor 290, 291, 293 şi 296.
    - col. 11 - se înscrie valoarea ajustãrilor pentru depreciere constituite în cursul anului reflectatã de rulajele creditoare ale conturilor de ajustãri pentru depreciere sau pierdere de valoare a imobilizãrilor.
    - col. 12 - se înscrie valoarea ajustãrilor preluate la venituri, reflectatã de rulajele debitoare ale conturilor de ajustãri pentru deprecierea imobilizãrilor.
    - col. 13 - se înscrie valoarea ajustãrilor pentru depreciere sau pierderea de valoare a imobilizãrilor, înregistratã la sfârşitul anului şi reflectatã de soldurile creditoare ale conturilor de ajustãri pentru deprecierea imobilizãrilor.


    CORELAŢII ÎN CADRUL FORMULARELOR

    ASIGURATORI

    1. BILANŢ (cod 01)
    1. rd. 07 col. 1 şi 2 = rd. 01 la 06 col. 1 şi 2
    2. rd. 10 col. 1 şi 2 = rd. 08 + 09 col. 1 şi 2
    3. rd. 16 col. 1 şi 2 = rd. 11 la 15 col. 1 şi 2
    4. rd. 24 col. 1 şi 2 = rd. 17 la 23 col. 1 şi 2
    5. rd. 27 col. 1 şi 2 = rd. 10 + 16 + 24 + 25 + 26 col. 1 şi 2
    6. rd. 34 col. 1 şi 2 = rd. 28 la 33 col. 1 şi 2
    7. rd. 40 col. 1 şi 2 = rd. 35 la 39 col. 1 şi 2
    8. rd. 42 col. 1 şi 2 = rd. 34 + 40 + 41 col. 1 şi 2
    9. rd. 45 col. 1 şi 2 = rd. 43 + 44 col. 1 şi 2
    10. rd. 49 col. 1 şi 2 = rd. 46 la 48 col. 1 şi 2
    11. rd. 56 col. 1 şi 2 = rd. 53 la 55 col. 1 şi 2
    12. rd. 59 col. 1 şi 2 = rd. 57 + 58 col. 1 şi 2
    13. rd. 63 col. 1 şi 2 = rd. 64 + 65 col. 1 şi 2
    14. rd. 67 col. 1 şi 2 = rd. 62 + 63 + 66 col. 1 şi 2
    15. rd. 68 col. 1 şi 2 = rd.07 + 27 + 42 + 45 + 49 + 50 + 51 + 52 + 56 + 59 + 60 + 61 + 67 col. 1 şi 2
    16. rd. 69 col. 1 şi 2 > = rd. 70 col. 1 şi 2
    17. rd. 78 col. 1 şi 2 = rd. 73 la 76 - 77 col. 1 şi 2
    18. rd. 90 col. 1 şi 2 = rd. 69 + 71 + 72 + 78 + 79 - 80 + 81 - 82 + 83 - 84 + 85 - 86 + 87 - 88 - 89 col. 1 şi 2
    19. rd. 92 col. 1 şi 2 = rd. 93 + 94 + 95 + 98 col. 1 şi 2
    20. rd. 95 col. 1 şi 2 = rd. 96 + 97 col. 1 şi 2
    21. rd. 98 col. 1 şi 2 = rd. 99 + 100 + 101 col. 1 şi 2
    22. rd. 102 col. 1 şi 2 = rd. 103 + 104 + 105 + 106 + 109 col. 1 şi 2
    23. rd. 106 col. 1 şi 2 = rd. 107 + 108 col. 1 şi 2
    24. rd. 111 col. 1 şi 2 = rd. 92 + 102 + 110 col. 1 şi 2
    25. rd. 116 col. 1 şi 2 = rd. 113 la 115 col. 1 şi 2
    26. rd. 125 col. 1 şi 2 = rd. 118 la 124 col. 1 şi 2
    27. rd. 128 col. 1 şi 2 = rd. 126 + 127 col. 1 şi 2
    28. rd. 129 col. 1 şi 2 = rd. 90 + 91 + 111 + 112 + 116 + 117 + 125 + 128 col. 1 şi 2
    29. rd. 68 col. 1 şi 2 = rd. 129 col. 1 şi 2

    2. CONTUL DE PROFIT ŞI PIERDERE

    2.1. CONTUL TEHNIC AL ASIGURĂRII GENERALE (cod 02)
    1. rd. 05 col. 1 şi 2 = rd. 01 - 02 - 03 + 04 col. 1 şi 2
    2. rd. 08 col. 1 şi 2 = rd. 09 - 10 col. 1 şi 2
    3. rd. 12 col. 1 şi 2 = rd. 08 + 11 col. 1 şi 2
    4. rd. 16 col. 1 şi 2 = rd. 13 + 14 + 15 col. 1 şi 2
    5. rd. 22 col. 1 şi 2 = rd. 18 + 19 + 20 - 21 col. 1 şi 2
    6. rd. 25 col. 1 şi 2 = rd. 05 + 06 + 07 - 12 - 16 - 17 - 22 - 23 - 24 col. 1 şi 2
       dacã rd. 05 + 06 + 07 col. 1 şi 2 >= rd. 12 + 16 + 17 + 22 + 23 + 24 col. 1 şi 2
    7. rd. 25 >= 0 col. 1 şi 2 dacã rd. 26 = 0 col. 1 şi 2
    8. rd. 26 col. 1 şi 2 = rd. 12 + 16 + 17 + 22 + 23 + 24 - 05 - 06 - 07 col. 1 şi 2
       dacã rd. 05 + 06 + 07 col. 1 şi 2 <= rd. 12 + 16 + 17 + 22 + 23 + 24 col. 1 şi 2
    9. rd. 26 >= 0 col. 1 şi 2 dacã rd. 25 = 0 col. 1 şi 2

    2.2. CONTUL TEHNIC AL ASIGURĂRII DE VIAŢĂ (cod 03)
    1. rd. 04 col. 1 şi 2 = rd. 01 - 02 - 03 col. 1 şi 2
    2. rd. 12 col. 1 şi 2 = rd. 05 + 07 + 10 + 11 col. 1 şi 2
    3. rd. 15 col. 1 şi 2 = rd. 16 + 19 col. 1 şi 2
    4. rd. 16 col. 1 şi 2 = rd. 17 - 18 col. 1 şi 2
    5. rd. 19 col. 1 şi 2 = rd. 20 - 21 col. 1 şi 2
    6. rd. 22 col. 1 şi 2 = rd. 23 + 26 + 29 col. 1 şi 2
    7. rd. 23 col. 1 şi 2 = rd. 24 - 25 col. 1 şi 2
    8. rd. 26 col. 1 şi 2 = rd. 27 - 28 col. 1 şi 2
    9. rd. 29 col. 1 şi 2 = rd. 30 - 31 col. 1 şi 2
    10. rd. 32 col. 1 şi 2 = rd. 33 - 34 col. 1 şi 2
    11. rd. 39 col. 1 şi 2 = rd. 35 + 36 + 37 - 38 col. 1 şi 2
    12. rd. 43 col. 1 şi 2 = rd. 40 + 41 + 42 col. 1 şi 2
    13. rd. 47 col. 1 şi 2 = rd. 04 + 12 + 13 + 14 - 15 - 22 - 32 - 39 - 43 - 44 - 45 - 46 col. 1 şi 2
        dacã rd. 04 + 12 + 13 + 14 col. 1 şi 2 >= rd. 15 + 22 + 32 + 39 + 43 + 44 + 45 + 46 col. 1 şi 2
    14. rd. 47 >= 0 col. 1 şi 2 dacã rd. 48 = 0 col. 1 şi 2
    15. rd. 48 col. 1 şi 2 = rd. 15 + 22 + 32 + 39 + 43 + 44 + 45 + 46 - 04 - 12 - 13 - 14 col. 1 şi 2
        dacã rd. 04 + 12 + 13 + 14 col. 1 şi 2 <= rd. 15 + 22 + 32 + 39 + 43 + 44 + 45 + 46 col. 1 şi 2
    16. rd. 48 >= 0 col. 1 şi 2 dacã rd. 47 = 0 col. 1 şi 2

    2.3. CONTUL NETEHNIC (cod 04)
    1. rd. 13 col. 1 şi 2 = rd. 05 + 07 + 11 + 12 col. 1 şi 2
    2. rd. 16 col. 1 şi 2 = rd. 17 + 18 + 19 col. 1 şi 2
    3. rd. 26 - 27 col. 1 şi 2 = rd. 24 - 25 col. 1 şi 2
    4. rd. 26 >= 0 col. 1 şi 2 dacã rd. 27 = 0 col. 1 şi 2
    5. rd. 27 >= 0 col. 1 şi 2 dacã rd. 26 = 0 col. 1 şi 2
    6. rd. 28 - 29 col. 1 şi 2 = rd. 01 - 02 + 03 - 04 + 13 + 14 + 15 - 16 - 20 - 21 + 22 - 23 + 26 - 27 col. 1 şi 2
    7. rd. 28 >= 0 col. 1 şi 2 dacã rd. 29 = 0 col. 1 şi 2
    8. rd. 29 >= 0 col. 1 şi 2 dacã rd. 28 = 0 col. 1 şi 2
    9. rd. 32 - 33 col. 1 şi 2 = rd. 30 - 31 col. 1 şi 2
    10. rd. 32 >= 0 col. 1 şi 2 dacã rd. 33 = 0 col. 1 şi 2
    11. rd. 33 >= 0 col. 1 şi 2 dacã rd. 32 = 0 col. 1 şi 2
    12. rd. 36 - 37 col. 1 şi 2 = rd. 34 - 35 col. 1 şi 2
    13. rd. 36 - 37 col. 1 şi 2 =rd. 28 - 29 + 32 - 33 col. 1 şi 2
    14. rd. 36 >= 0 col. 1 şi 2 dacã rd. 37 = 0 col. 1 şi 2
    15. rd. 37 >= 0 col. 1 şi 2 dacã rd. 36 = 0 col. 1 şi 2
    16. rd. 40 - 41 col. 1 şi 2 = rd. 36 - 37 - 38 - 39 col. 1 şi 2
    17. rd. 40 >= 0 col. 1 şi 2 dacã rd. 41 = 0 col. 1 şi 2
    18. rd. 41 >= 0 col. 1 şi 2 dacã rd. 40 = 0 col. 1 şi 2

    3. DATE INFORMATIVE (cod 05)
    1. rd. 01 + 02 col. 1 = 1
    2. rd. 03 = rd. 04 + 08 + 12 + 17 la 21 + 25 col. 1,2 şi 3
    3. rd. 04 = rd. 05 + 06 + 07 col. 1,2 şi 3
    4. rd. 08 = rd. 09 la 11 col. 1,2 şi 3
    5. rd. 12 = rd. 13 la 16 col. 1,2 şi 3
    6. rd. 21 = rd. 22 la 24 col. 1,2 şi 3
    7. col. 1 = col. 2+3 se repetã de la rd. 03 la rd. 25
    8. rd. 49 col. 1 şi 2 = rd. 50 + 58 col. 1 şi 2
    9. rd. 58 col. 1 şi 2 = rd. 59 + 60 col. 1 şi 2
    10. rd. 62 col. 1 şi 2 = rd. 63 + 66 + 69 col. 1 şi 2
    11. rd. 69 col. 1 şi 2 = rd. 70 + 71 col. 1 şi 2
    12. rd. 76 col. 1 şi 2 = rd. 77 la 81 col. 1 şi 2
    13. rd. 84 col. 1 şi 2 = rd. 85 + 86 col. 1 şi 2
    14. rd. 89 col. 1 şi 2 = rd. 90 la 96 col. 1 şi 2
    15. rd. 98 col. 1 şi 2 = rd. 99 + 100 col. 1 şi 2
    16. rd. 101 col. 1 şi 2 = rd. 102 + 104 col. 1 şi 2
    17. rd. 106 col. 1 şi 2 = rd. 107 + 108 col. 1 şi 2
    18. rd. 109 col. 1 şi 2 = rd. 110 + 113 + 116 + 119 + 122 + 125 + 128 + 131+ 134 + 137 + 140 + 141 + 144 + 145 + 146 + 148 + 149 + 154 + 155 + 156 + 161 col. 1 şi 2
    19. rd. 162 col. 1 şi 2 = rd. 163 la 166 col. 1 şi 2

    4. SITUAŢIA ACTIVELOR IMOBILIZATE (cod 06)
    Rd. 04 col. 1, 2, 3 şi 5 = Rd. 01 la 03 col. 1, 2, 3 şi 5
    Rd. 11 col. 1, 2, 3 şi 5 = Rd. 05 la 10 col. 1, 2, 3 şi 5
    Rd. 11 col. 4 = Rd. 06 + 08 + 09 col. 4
    Rd. 13 col. 1, 2, 3 şi 5 = Rd. 04 + 11 + 12 col. 1, 2, 3 şi 5
    Rd. 13 col. 4 = Rd. 11 col. 4
    Rd. 01* col. 5 = Rd. 01* col. 1+ 2-3
-----
   * se repetã de la rd. 02 la rd. 13

    Rd. 16 col. 1 la 4 = Rd. 14 + 15 col. 1 la 4
    Rd. 21 col. 1 la 4 = Rd. 17 la 20 col. 1 la 4
    Rd. 22 col. 1 la 4 = Rd. 16 + 21 col. 1 la 4
    Rd. 14* col. 4 = Rd. 14* col. 1 + 2 - 3
-----
   * se repetã de la rd. 15 la rd. 22


    Rd. 26 col. 1 la 4 = Rd. 23 la 25 col. 1 la 4
    Rd. 33 col. 1 la 4 = Rd. 27 la 32 col. 1 la 4
    Rd. 35 col. 1 la 4 = Rd. 26 + 33 + 34 col. 1 la 4
    Rd. 23* col. 4 = Rd. 23* col. 1+2-3
-----
   * se repetã de la rd. 24 la rd. 35


    B. CORELAŢII ÎNTRE FORMULARE



  Nr. Indicatorii din formular Corespund cu indicatorii din formular
  crt. Cod Nr. Coloana Cod Nr. Coloana
         formular rând formular rând

 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ 1 02 25 1 şi 2 04 01 1 şi 2 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 2 02 26 1 şi 2 04 02 1 şi 2 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 3 03 47 1 şi 2 04 03 1 şi 2 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 4 03 48 1 şi 2 04 04 1 şi 2 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 5 01 87 1 şi 2 04 40 1 şi 2 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 6 01 88 1 şi 2 04 41 1 şi 2 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 7 01 70 1 şi 2 05 162 1 şi 2 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 8 01 87 2 05 01 2 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 9 01 88 2 05 02 2 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 10 01 07+27+56 1 şi 2 06 13- 1 şi 5 │
 │ 22- 1 şi 4 │
 │ 35 1 şi 4 │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    BROKERI DE ASIGURARE

    CORELAŢII ÎN CADRUL FORMULARELOR

    1. BILANŢ (cod 01)
    1. rd. 06 col. 1 şi 2 = rd. 01 la 05 col. 1 şi 2
    2. rd. 11 col. 1 şi 2 = rd. 07 la 10 col. 1 şi 2
    3. rd. 18 col. 1 şi 2 = rd. 12 la 17 col. 1 şi 2
    4. rd. 19 col. 1 şi 2 = rd. 06 + 11 + 18 col. 1 şi 2
    5. rd. 22 col. 1 şi 2 = rd. 20 + 21 col. 1 şi 2
    6. rd. 28 col. 1 şi 2 = rd. 23 la 27 col. 1 şi 2
    7. rd. 31 col. 1 şi 2 = rd. 29 la 30 col. 1 şi 2
    8. rd. 33 col. 1 şi 2 = rd. 22 + 28 + 31 + 32 col. 1 şi 2
    9. rd. 41 col. 1 şi 2 = rd. 35 la 40 col. 1 şi 2
    10. rd. 42 col. 1 şi 2 = rd. 33 + 34 - 41 - 56 col. 1 şi 2
    11. rd. 43 col. 1 şi 2 = rd. 19 + 42 - 55 col. 1 şi 2
    12. rd. 50 col. 1 şi 2 = rd. 44 la 49 col. 1 şi 2
    13. rd. 54 col. 1 şi 2 = rd. 51 la 53 col. 1 şi 2
    14. rd. 57 col. 1 şi 2 = rd. 55 + 56 col. 1 şi 2
    15. rd. 60 col. 1 şi 2 = rd. 58 + 59 col. 1 şi 2
    16. rd. 68 col. 1 şi 2 = rd. 63 la 66 - 67 col. 1 şi 2
    17. rd. 74 col. 1 şi 2 = rd. 60 + 61 + 62 + 68 + 69 - 70 + 71 - 72 - 73 col. 1 şi 2
    18. rd. 74 col. 1 şi 2 = rd. 43 - 50 - 54 col. 1 şi 2

    2. CONTUL DE PROFIT ŞI PIERDERE (cod 02)
    1. rd. 01 col. 1 şi 2 = rd. 02 la 06 col. 1 şi 2
    2. rd. 09 col. 1 şi 2 = rd. 01 + 07 + 08 col. 1 şi 2
    3. rd. 15 col. 1 şi 2 = rd. 16 + 17 col. 1 şi 2
    4. rd. 18 col. 1 şi 2 = rd. 19 - 20 col. 1 şi 2
    5. rd. 21 col. 1 şi 2 = rd. 22 - 23 col. 1 şi 2
    6. rd. 24 col. 1 şi 2 = rd. 25 + 26 col. 1 şi 2
    7. rd. 27 col. 1 şi 2 = rd. 28 - 29 col. 1 şi 2
    8. rd. 30 col. 1 şi 2 = rd. 10 + 12 + 13 + 15 + 18 + 21 + 24 + 27 col. 1 şi 2
    9. rd. 31 col. 1 şi 2 = rd. 09 - 30 col. 1 şi 2 dacã rd. 09 - 30 > 0
    10. rd. 32 col. 1 şi 2 = rd. 30 - 09 col. 1 şi 2 dacã rd. 09 - 30 <= 0
    11. rd. 40 col. 1 şi 2 = rd. 33 + 35 + 37 + 39 col. 1 şi 2
    12. rd. 41 col. 1 şi 2 = rd. 42 - 43 col. 1 şi 2
    13. rd. 47 col. 1 şi 2 = rd. 41 + 44 + 46 col. 1 şi 2
    14. rd. 48 col. 1 şi 2 = rd. 40 - 47 col. 1 şi 2 dacã rd. 40 - 47 > 0
    15. rd. 49 col. 1 şi 2 = rd. 47 - 40 col. 1 şi 2 dacã rd. 40 - 47 <= 0
    16. rd. 50 col. 1 şi 2 = rd. 09 + 40 - 30 - 47 col. 1 şi 2 dacã rd. 09 + 40 - 30 - 47 >0
    17. rd. 51 col. 1 şi 2 = rd. 30 + 47 - 09 - 40 col. 1 şi 2 dacã rd. 09 + 40 - 30 - 47<=0
    18. rd. 54 col. 1 şi 2 = rd. 52 - 53 col. 1 şi 2 dacã rd. 52 - 53 > 0
    19. rd. 55 col. 1 şi 2 = rd. 53 - 52 col. 1 şi 2 dacã rd. 52 - 53 <= 0
    20. rd. 56 col. 1 şi 2 = rd. 09 + 40 + 52 col. 1 şi 2
    21. rd. 57 col. 1 şi 2 = rd. 30 + 47 + 53 col. 1 şi 2
    22. rd. 58 col. 1 şi 2 = rd. 56 - 57 col. 1 şi 2 dacã rd. 56 - 57 > 0
    23. rd. 59 col. 1 şi 2 = rd. 57 - 56 col. 1 şi 2 dacã rd. 56 - 57 <= 0
    24. rd. 62 col. 1 şi 2 = rd. 58 - 60 - 61 col. 1 şi 2 dacã rd. 58 - 60 - 61 > 0
    25. rd. 63 col. 1 şi 2 = rd. 59 + 60 + 61 dacã rd. 58 = 0; (rd. 60 + 61 - 58)
        dacã rd. 58 - 60 - 61 <= 0 şi rd. 58 > 0

    3. DATE INFORMATIVE (cod 03)
    1. rd. 01 + 02 col. 1 = 1
    2. rd. 03 col. 1 la 3 = rd. 04 + 08 + 14 la 18 + 22 + 26 col. 1 la 3
    3. rd. 04 col. 1 la 3 = rd. 05 la 07 col. 1 la 3
    4. rd. 08 col. 1 la 3 = rd. 9 + 10 + 11 col. 1 la 3
    5. rd. 18 col. 1 la 3 = rd. 13 la 17 col. 1 la 3
    6. rd. 22 col. 1 la 3 = rd. 23 la 25 col. 1 la 3
    7. col. 1 = col. 2 + 3 se repetã de la rd. 03 la rd. 26
    8. rd. 50 col. 1 şi 2 = rd. 51 + 59 col. 1 şi 2
    9. rd. 59 col. 1 şi 2 = rd. 60 + 61 col. 1 şi 2
    10. rd. 58 col. 1şi 2 = rd. 59 + 60 col. 1 şi 2
    11. rd. 66 col. 1 şi 2 = rd. 67 la 71 col. 1 şi 2
    12. rd. 74 col. 1 şi 2 = rd. 75 +76 col. 1 şi 2
    13. rd. 79 col. 1 şi 2 = rd. 80 la 86 col. 1 şi 2
    14. rd. 91 col. 1 şi 2 = rd. 92 + 94 col. 1 şi 2
    15. rd. 96 col. 1 şi 2 = rd. 97 + 98 col. 1 şi 2
    16. rd. 99 col. 1 şi 2 = rd. 100 + 103 + 106 + 109 + 112 + 115 + 118 + 121 + 124 + 127 + 130 + 131 + 134 + 135 + 137 + 138 + 143 + 144 + 145 + 150 col. 1 şi 2
    17. rd. 151 col. 1 şi 2 = rd. 152 la 154 col. 1 şi 2

    4. SITUAŢIA ACTIVELOR IMOBILIZATE (cod 04)

    1. Totaluri pe orizontalã
    col. 5 = col. 1 + 2 - 3 (se repetã de la rd. 01 la rd. 12)
    col. 9 = col. 6 + 7 - 8 (se repetã de la rd. 13 la rd. 21)
    col. 13 = col. 10 + 11 - 12 (se repeta de la rd. 22 la rd. 33)

    2. Totaluri pe verticalã
    rd. 04 = rd. 01 la rd. 03 col. 1, 2, 3 şi 5
    rd. 10 = rd. 05 la rd. 09 col. 1, 2, 3 şi 5
    rd. 10 = rd. 06 la rd. 08 col. 4
    rd. 12 = rd. 04 + 10 + 11 col. 1, 2, 3, 4, şi 5
    rd. 15 = rd. 13 + 14 col. 1 la 4 col. 6, 7, 8 şi 9
    rd. 20 = rd. 16 la rd. 19 col. 6, 7, 8 şi 9
    rd. 21 = rd. 15 + 20 col. 6, 7, 8 şi 9
    rd. 25 = rd. 22 la rd. 24 col. 10, 11, 12 şi 13
    rd. 31 = rd. 26 la rd. 30 col. 10, 11, 12 şi 13
    rd. 33 = rd. 25 + 31 + 32 col. 10, 11, 12 şi 13

    CORELAŢII ÎNTRE FORMULARE



  Nr. Indicatorii din formular Corespund cu indicatorii din formular
  crt. Cod Nr. Coloana Cod Nr. Coloana
         formular rând formular rând

 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ 1 01 71 1 şi 2 02 62 1 şi 2 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 2 01 72 1 şi 2 02 63 1 şi 2 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 3 01 71 2 03 01 2 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 4 01 72 2 03 02 2 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 5 01 41+50 2 >= 03 03 1 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 6 01 58 1 şi 2 03 151 1 şi 2 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 7 01 06 1 şi 2 04 04- 1 şi 5 │
 │ 15- 6 şi 9 │
 │ 25 10 şi 13 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 8 01 11 1 şi 2 04 10- 1 şi 5 │
 │ 20- 6 şi 9 │
 │ 31 10 şi 13 │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ 9 01 18 1 şi 2 04 11- 1 şi 5 │
 │ 32 10 şi 13 │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016