Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA nr. 6.707 din 29 decembrie 2000  privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea profesiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA nr. 6.707 din 29 decembrie 2000 privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea profesiei

EMITENT: CORPULUI EXPERTILOR CONTABILI SI CONTABILILOR AUTORIZATI DIN ROMANIA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 38 din 23 ianuarie 2001
I. Atribuţiile şi rãspunderile filialelor Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România
În vederea organizãrii evidentei experţilor contabili, a contabililor autorizaţi şi a societãţilor comerciale de profil, precum şi pentru asigurarea condiţiilor bunei desfasurari a activitãţii acestora, filialele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, denumit în continuare Corpul, au urmãtoarele atribuţii:
A. Cu privire la experţii contabili şi contabilii autorizaţi
Pentru acordarea vizei anuale experţilor contabili şi contabililor autorizaţi consiliile filialelor, preşedinţii şi secretarii acestora au urmãtoarele obligaţii şi sarcini:
1. difuzarea sub semnatura cãtre toţi experţii contabili şi contabilii autorizaţi aflaţi în evidenta a formularului "Fişa pentru persoane fizice", potrivit modelului prezentat în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezentele norme, pana la data de 15 decembrie a anului pentru care se întocmeşte aceasta fişa;
2. în scopul evidentei şi urmãririi depunerii formularului "Fişa pentru persoane fizice" filiala va întocmi tabele nominale, separat pentru experţii contabili şi pentru contabilii autorizaţi, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezentele norme;
3. termenul de depunere la filiala Corpului a formularului "Fişa pentru persoane fizice" de cãtre experţii contabili şi contabilii autorizaţi este 31 decembrie a anului pentru care se întocmeşte aceasta fişa;
4. în cazuri justificate, atunci când experţii contabili şi contabilii autorizaţi anunta în termenul prevãzut la pct. 3 ca nu pot depune formularul "Fişa pentru persoane fizice", filiala este în drept sa acorde un alt termen de încã 5 zile. Dacã nici în acest termen nu a fost depusa fişa, preşedintele consiliului filialei nu va acorda viza anuala pentru exercitarea profesiei;
5. viza anuala pentru exercitarea profesiei de cãtre experţii contabili şi contabilii autorizaţi se acorda dacã au fost îndeplinite cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) achitarea în întregime a obligaţiilor fata de Corp pe anul curent;
b) plata la bugetul de stat, în cuantumul şi la termenul prevãzute de lege, a impozitelor cuvenite statului asupra onorariilor încasate de la beneficiari;
c) dovada asigurãrii pentru riscul profesional;
d) dovada ca nu au suferit nici o condamnare care, potrivit legislaţiei în vigoare, interzice dreptul de gestiune şi de administrare a societãţilor comerciale (prezentarea certificatului de cazier judiciar sau declaraţie pe propria rãspundere);
e) nu au sãvârşit fapte care sa încalce obligaţiile prevãzute de lege, precum şi regulile privind conduita şi etica profesionalã, pentru care sa fi fost sancţionaţi de Comisia de disciplina, potrivit pct. 124 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Corpului;
f) depunerea fisei individuale prezentate în anexa nr. 1 la prezentele norme;
g) pregãtire profesionalã;
6. în baza datelor declarate pe propria rãspundere de cãtre experţii contabili şi contabilii autorizaţi secretarul filialei va verifica exactitatea datelor şi a informaţiilor prezentate, va lua mãsuri pentru încasarea taxelor şi a cotizaţiilor datorate şi va propune preşedintelui consiliului filialei acordarea vizei anuale. Acordarea vizei anuale se concretizeazã prin semnatura şi prin ştampila filialei pusã în casuta special rezervatã în carnetul de membru al Corpului, precum şi prin eliberarea autorizaţiei de exercitare a profesiei pe anul respectiv (conform modelului prezentat în anexa nr. 1A);
7. acţiunea de acordare a vizei anuale pentru exercitarea profesiei se desfãşoarã pana la data de 15 ianuarie, data dupã care filialele au obligaţia:
a) sa afiseze la sediul filialei, la instanţele de judecata, la Camera de comerţ şi industrie etc. lista cuprinzând experţii contabili şi contabilii autorizaţi care au obţinut viza anuala şi care au dreptul sa exercite profesia;
b) sa înainteze pana la data de 1 februarie Secretariatului general al Corpului o informare care sa cuprindã urmãtoarele date:
- numãrul total al experţilor contabili aflaţi în evidenta Corpului, din care numãrul celor cãrora li s-a acordat viza anuala;
- numãrul total al contabililor autorizaţi aflaţi în evidenta Corpului, din care numãrul celor cãrora li s-a acordat viza anuala;
- principalele aspecte, greutãţi şi propuneri în legatura cu activitatea desfasurata în acest domeniu.
B. Cu privire la societãţile comerciale autorizate
1. Pentru societãţile comerciale de profil filialele transmit, sub semnatura reprezentantului legal al societãţii comerciale, fişa acesteia, întocmitã dupã modelul prezentat în anexa nr. 3 care face parte integrantã din prezentele norme, pana la data de 31 decembrie a anului pentru care se întocmeşte aceasta fişa.
2. În scopul evidentei şi urmãririi depunerii fisei societãţii comerciale filiala Corpului va întocmi un tabel, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 4 care face parte integrantã din prezentele norme.
3. Prevederile lit. A pct. 3, 4 şi 5 se aplica în mod corespunzãtor şi societãţilor comerciale de profil care sunt în evidenta filialelor Corpului, cu excepţia dispoziţiilor pct. 5 lit. c), conform cãrora societatea comercialã, membra a Corpului, trebuie sa prezinte polita de asigurare a riscului profesional.
În mod asemãnãtor, societatea comercialã trebuie sa facã dovada depunerii fisei prezentate în anexa nr. 3 la prezentele norme.
4. În baza datelor declarate de societatea comercialã pe propria rãspundere secretarul filialei va verifica exactitatea datelor prezentate în fişa şi va face propuneri preşedintelui consiliului filialei privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea profesiei.
Acordarea vizei anuale pentru exercitarea profesiei se comunica de cãtre filiala prin adresa, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 5 care face parte integrantã din prezentele norme.
5. Acţiunea de acordare a vizei anuale pentru exercitarea profesiei se desfãşoarã pana la data de 15 ianuarie, data dupã care filialele au obligaţia sa afiseze la sediul lor, la camera de comerţ şi industrie, la instanţele de judecata etc. lista cuprinzând societãţile comerciale care au obţinut viza anuala şi care au dreptul sa exercite profesia.
II. Dispoziţii finale
1. Secretariatul general al Corpului împreunã cu secţiunile şi departamentele Corpului vor iniţia mãsuri pentru îndrumarea, sprijinul şi controlul modului de acordare a vizei anuale pentru exercitarea profesiei.
2. Pe baza informarilor primite de la filiale Secretariatul general al Corpului împreunã cu secţiunile Corpului vor prezenta Biroului permanent al Consiliului superior al Corpului rapoarte anuale cuprinzând rezultatele şi mãsurile luate, precum şi direcţiile de acţiune în legatura cu acordarea vizei anuale pentru exercitarea profesiei.
3. Pentru perioada în care nu s-a acordat viza, ca urmare a nesolicitarii sau neîndeplinirii condiţiilor, membrii Corpului nu sunt exonerati de plata obligaţiilor fata de acesta.
4. Contestaţiile la mãsura luatã de filiala Corpului de neacordare a vizei anuale pentru exercitarea profesiei se soluţioneazã în baza prevederilor <>art. 32 şi 35 din Ordonanta Guvernului nr. 65/1994 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 42/1995 , şi ale pct. 43-50 şi 124-130 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Corpului.
Prezentele norme intra în vigoare începând cu data de 3 ianuarie 2001. Pe aceeaşi data îşi înceteazã valabilitatea <>Normele nr. 2.120/1997 privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea profesiei, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 322 bis din 21 noiembrie 1997.




ANEXA 1


la norme
---------

CORPUL EXPERŢILOR CONTABILI
ŞI CONTABILILOR AUTORIZAŢI DIN ROMÂNIA

Filiala .......................


FIŞA PENTRU PERSOANE FIZICE
1. Date de identificare


┌───────────────────────────────────────┐
1.1. Numele şi prenumele └───────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────────────────┐
1.2. Numãrul carnetului emis de Corp └───────────────────────────────────┘
┌───────────────────────────────────┐
1.3. Numãrul autorizaţiei C.E.C.C.A.R. └───────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────┐
1.4. Data naşterii └──────────────────────────┘
┌────────────────────────────────┐
1.5. Locul naşterii └────────────────────────────────┘
┌───────────────────────────────────────┐
1.6. Domiciliul └───────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────┐
1.7. Telefon └────────────────────────────────┘


2. Calitatea
┌───────────────┬────────────┐ ┌──────────────────────┬───┬───┐
2.1.│Expert contabil│ │ 2.2.│Contabil autorizat │ │ │
└───────────────┴────────────┘ └──────────────────────┴───┴───┘


3. Modul de desfãşurare a activitãţii de expert contabil sau contabil autorizat
┌──────────────────────────────────────────────────────┬─────────┐
3.1.│Prin cabinete proprii cu angajare de colaboratori │ │
└──────────────────────────────────────────────────────┴─────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────┬──────┐
3.2.│Salariaţi în societãţi comerciale de expertiza contabila │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────┴──────┘
┌───────────────────┐
3.2.1. Denumirea cabinetului sau a societãţii comerciale └───────────────────┘
┌───────────────────┐
3.2.2. codul fiscal └───────────────────┘
┌───────────────────┐
3.2.3. Sediul cabinetului sau al societãţii comerciale └───────────────────┘
┌─────────────────────┐ ┌───────────┐
3.2.4. Telefon └─────────────────────┘ 3.2.5. Fax └───────────┘
┌────────────────────┬──────────┐
3.3.│Cu titlu individual │ │
└────────────────────┴──────────┘
┌──────────┬────────────────────┐
3.4.│Cenzor │ │
└──────────┴────────────────────┘
┌─────────────────────────────┐
3.4.1. Denumirea societãţii comerciale │ 1/ 2/ 3/ │
└─────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────┐
3.4.2. Sediul societãţii comerciale │ 1/ 2/ 3/ │
└─────────────────────────────┘
┌────────────────────┐ ┌─────────────────┐
3.4.3. Telefon │ 1/ 2/ 3/ │ 3.4.4. Fax │ 1/ 2/ 3/ │
└────────────────────┘ └─────────────────┘
┌────────────────────────────┬───────┐
3.5.│Cenzor extern independent │ │
└────────────────────────────┴───────┘
┌─────────────────────────────┐
3.5.1. Denumirea societãţii comerciale │ 1/ 2/ 3/ │
└─────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────┐
3.5.2. Sediul societãţii comerciale │ 1/ 2/ 3/ │
└─────────────────────────────┘
┌─────────────────┐ ┌────────────────┐
3.5.3. Telefon │ 1/ 2/ 3/ │ 3.5.4. Fax │ 1/ 2/ 3/ │
└─────────────────┘ └────────────────┘
┌─────────────┐
3.6. Numãrul de contracte de audit: Total, din care: └─────────────┘
- în industrie,
comerţ şi
prestãri de ┌─────────────┐
servicii └─────────────┘
- în bãnci şi
societãţi de ┌─────────────┐
asigurãri └─────────────┘
┌─────────────┐
3.7. Numãrul de clienţi pentru lucrãri contabile └─────────────┘
┌─────────────┐
3.8. Numãrul lucrãrilor de expertiza contabila: Total, din care: └─────────────┘
┌─────────────┐
- judiciare └─────────────┘
┌─────────────┐
- nejudiciare └─────────────┘
┌─────────────┐
3.9. Numãrul de evaluãri la care s-a participat └─────────────┘
┌─────────────┐
3.10. Alte lucrãri - numãrul de clienţi └─────────────┘


4. Pregãtire profesionalã realizatã în anul anterior
┌──────────────────┬────────────┬───────────┬─────────────────┬────────────────┐
│ Cursuri │ │ │ │ │
│ sau seminarii*) │ Profilul │ Denumirea │ Organizatorul │ Durata (ore) │
├──────────────────┼────────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤
├──────────────────┼────────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤
├──────────────────┼────────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤
├──────────────────┼────────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤
├──────────────────┼────────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤
├──────────────────┼────────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤
└──────────────────┴────────────┴───────────┴─────────────────┴────────────────┘

*) În coloana respectiva veţi marca "C" pentru cursuri sau "S" pentru
seminarii.


5. Necesitaţi de pregãtire profesionalã în viitor*)
┌──────────┬──────┬─────────────┬───────────┬────────┬────────┬────────────────┐
│ Nivelul│Audit │Contabilitate│Fiscalitate│Gestiune│Evaluãri│Pieţe de capital│
├──────────┼───┬──┼───────┬─────┼─────┬─────┼───┬────┼───┬────┼────────┬───────┤
│Profilul │ 1 │ 2│ 1 │ 2 │ 1 │ 2 │ 1 │ 2 │ 1 │ 2 │ 1 │ 2 │
├──────────┼───┼──┼───────┼─────┼─────┼─────┼───┼────┼───┼────┼────────┼───────┤
│Iniţiere │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼───┼──┼───────┼─────┼─────┼─────┼───┼────┼───┼────┼────────┼───────┤
│Perfectio-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ nare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼───┼──┼───────┼─────┼─────┼─────┼───┼────┼───┼────┼────────┼───────┤
│Reciclare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴───┴──┴───────┴─────┴─────┴─────┴───┴────┴───┴────┴────────┴───────┘

*) În casutele corespunzãtoare profilului şi nivelului pentru care optati,
completati:
- în coloana 1: "N" - dacã doriti ca aceste acţiuni sa se desfãşoare la
nivel naţional; sau
"F" - dacã doriti ca ele sa se desfãşoare la nivelul
filialei;
- în coloana 2: completati numãrul de zile pe care sunteţi dispus sa le
efectuati pentru domeniul respectiv.


6. Achitarea obligaţiilor fata de Corp

┌──────────────────────┐
6.1. Suma achitatã în contul cotizaţiilor └──────────────────────┘
┌──────────────────────┐
6.2. Venitul anual realizat (fãrã T.V.A.) └──────────────────────┘
┌────────┬────────┐
6.3. Are polita de asigurare │ DA │ NU │
└────────┴────────┘

- denumirea societãţii de asigurare ........................................



7. Alte informaţii

7.1. Limbi strãine cunoscute:
┌────────────────┬───────┬─────────────┐
│ Satisfãcãtor │ Bine │ Foarte bine│
┌───────────────┬───────────────────────┼────────────────┼───────┼─────────────┤
│Limba engleza │ - scris │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────┼────────────────┼───────┼─────────────┤
│ │ - citit │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────┼────────────────┼───────┼─────────────┤
│Limba franceza │ - scris │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────┼────────────────┼───────┼─────────────┤
│ │ - citit │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────┼────────────────┼───────┼─────────────┤
│Limba spaniola │ - scris │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────┼────────────────┼───────┼─────────────┤
│ │ - citit │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────┼────────────────┼───────┼─────────────┤
│Limba italiana │ - scris │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────┼────────────────┼───────┼─────────────┤
│ │ - citit │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────┼────────────────┼───────┼─────────────┤
│Limba arabã │ - scris │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────┼────────────────┼───────┼─────────────┤
│ │ - citit │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────┼────────────────┼───────┼─────────────┤
│Limba rusa │ - scris │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────┼────────────────┼───────┼─────────────┤
│ │ - citit │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────┼────────────────┼───────┼─────────────┤
│Alte limbi │ - scris │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────┼────────────────┼───────┼─────────────┤
│ │ - citit │ │ │ │
└───────────────┴───────────────────────┴────────────────┴───────┴─────────────┘
┌────────┬────────┐
7.2. Abonamente la revista Corpului pe anul în curs │ DA │ NU │
└────────┴────────┘
7.3. Dacã este membru şi al altor organisme profesionale (denumirea) .........

7.4. Dacã face parte din organele de conducere ale altor organisme ┌────┬────┐
profesionale │ DA │ NU │
└────┴────┘
Semnatura
......................
(Parafa)





ANEXA 1A


la norme
---------
CORPUL EXPERŢILOR CONTABILI
ŞI CONTABILILOR AUTORIZAŢI DIN ROMÂNIA

Filiala ................................



MATCA AUTORIZAŢIEI
de exercitare a profesiei de expert contabil/contabil
autorizat în cursul anului ................

În baza <>Ordonanţei Guvernului nr. 65/1994 , aprobatã prin <>Legea nr. 42/1995 , modificatã şi completatã prin <>Ordonanta Guvernului nr. 89/1998 , aprobatã prin <>Legea nr. 186/1999 , şi a Normelor nr. 5.952/2000 privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea profesiei, aprobate prin Hotãrârea Consiliului superior al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România nr. 39/2000,
Domnul/Doamna ........................................................, expert contabil/contabil autorizat cu studii superioare/medii, posesor/posesoare al/a carnetului nr. ......., poate exercita atribuţiile conferite de calitatea de expert contabil/contabil autorizat în cursul anului ...................... .
Prezenta autorizaţie este valabilã numai însoţitã de carnetul de expert contabil/contabil autorizat vizat pe anul .................... .
Data eliberãrii ........................
Seria ............... nr. .................
Preşedinte, Secretar,

Semnatura titularului,



CORPUL EXPERŢILOR CONTABILI
ŞI CONTABILILOR AUTORIZAŢI DIN ROMÂNIA

Filiala ..............................


AUTORIZAŢIE
de exercitare a profesiei de expert contabil/contabil
autorizat în cursul anului ................

În baza <>Ordonanţei Guvernului nr. 65/1994 , aprobatã prin <>Legea nr. 42/1995 , modificatã şi completatã prin <>Ordonanta Guvernului nr. 89/1998 , aprobatã prin <>Legea nr. 186/1999 , şi a Normelor nr. 5.952/2000 privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea profesiei, aprobate prin Hotãrârea Consiliului superior al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România nr. 39/2000,
Domnul/Doamna ................................................................., expert contabil/contabil autorizat cu studii superioare/medii, posesor/posesoare al/a carnetului nr. .........................., poate exercita atribuţiile conferite de calitatea de expert contabil/contabil autorizat în cursul anului ..................... .
Prezenta autorizaţie este valabilã numai însoţitã de carnetul de expert contabil/contabil autorizat vizat pe anul ............ .
Data eliberãrii ........................
Seria ............... nr. .................
Preşedinte, Secretar,




ANEXA 2


la norme
--------

CORPUL EXPERŢILOR CONTABILI
ŞI CONTABILILOR AUTORIZAŢI DIN ROMÂNIA

Filiala ............................


TABEL
cuprinzând experţii contabili/contabilii autorizaţi aflaţi
în evidenta Corpului, care au primit şi au depus fişa personalã
privind activitatea desfasurata în anul ...............


┌────┬────────────┬───────────┬─────────┬────────────────┬──────────┬──────────┐
│ │ │ Data │ │ Data │ │ │
│Nr. │ Numele │ primirii │ │ depunerii fisei│ │ Data │
│crt.│şi prenumele│ fisei │Semnatura│ la filiala │ Semnatura│ acordãrii│
│ │ │ personale │ │ Corpului │ │ vizei │
├────┼────────────┼───────────┼─────────┼────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼────────────┼───────────┼─────────┼────────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼────────────┼───────────┼─────────┼────────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼────────────┼───────────┼─────────┼────────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼────────────┼───────────┼─────────┼────────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼────────────┼───────────┼─────────┼────────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼────────────┼───────────┼─────────┼────────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼────────────┼───────────┼─────────┼────────────────┼──────────┼──────────┤
└────┴────────────┴───────────┴─────────┴────────────────┴──────────┴──────────┘

Preşedinte, Secretar,





ANEXA 3


la norme
--------

CORPUL EXPERŢILOR CONTABILI
ŞI CONTABILILOR AUTORIZAŢI DIN ROMÂNIA

Filiala .............................


FIŞA PENTRU SOCIETĂŢI COMERCIALE


1. Date de identificare


┌────────────────────────────────┐
1.1. Denumirea societãţii comerciale └────────────────────────────────┘
┌───────────────────────────┐
1.2. Numãrul autorizaţiei C.E.C.C.A.R. └───────────────────────────┘
┌────────────────────────────────┐
1.3. Sediul (strada, numãrul, localitatea) └────────────────────────────────┘
┌────────────────┐ ┌───────────┐ ┌────────┐
1.4. Telefon └────────────────┘ Fax └───────────┘ E-mail └────────┘
┌─────┐ ┌──┐
1.5. Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului └─────┘ codul fiscal └──┘

1.6. Birouri, filiale, sucursale, agenţii, puncte de lucru:

┌────┬───────────────────────────────────┬────────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ │ │ │
│crt.│ Denumirea │ Adresa │ Telefon/Fax │
├────┼───────────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
├────┼───────────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
├────┼───────────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
├────┼───────────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
├────┼───────────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
└────┴───────────────────────────────────┴────────────────────┴────────────────┘
┌────────────┬──┐┌──────────┬──┐┌───────┬──┐
1.7. Statutul societãţii comerciale │în exerciţiu│ ││suspendatã│ ││radiatã│ │
└────────────┴──┘└──────────┴──┘└───────┴──┘


2. Repartiţia capitalului social

┌───────────────────────────┐
2.1. Total capital social (mii lei): └───────────────────────────┘
┌───────────────────────┐
2.2. Numãrul total de acţionari sau de asociaţi, └───────────────────────┘
din care:
┌───────────────────────┐
experţi contabili şi/sau contabili autorizaţi, └───────────────────────┘
membri ai Corpului

2.3. Datele de identificare a actionarilor/asociaţilor (anexa nr. 3A)
┌──────┬───────┐ ┌─────┬──────┐
2.4. Acţiunile sunt nominale? └──────┴───────┘ └─────┴──────┘


3. Obiectul activitãţii*)
┌───────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│ Prevãzut în statut │ Executat în ultimul an │
│ │ calendaristic │
├───────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
└───────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────┘

*) Pentru completarea tabelului de mai sus folosiţi numai codurile din
anexa nr. 3B, fãrã a mai înscrie conţinutul activitãţii.


4. Consiliul de administraţie
┌─────────────────┐
4.1. Numãrul total de membri în consiliul de administraţie, └─────────────────┘
din care:
┌───────────┐
acţionari/asociaţi experţi contabili şi/sau contabili └───────────┘
autorizaţi, membri ai Corpului

4.2. Datele de identificare a membrilor consiliului de administraţie:

┌────┬───────────────────┬──────────────┬──────┬───────────┬───────────────────┐
│Nr. │ │ │ │ │ Funcţia în cadrul │
│crt.│Numele şi prenumele│Naţionalitatea│Adresa│Calitatea*)│ consiliului de │
│ │ │ │ │ │ administraţie │
├────┼───────────────────┼──────────────┼──────┼───────────┼───────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────┼──────┼───────────┼───────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────┼──────┼───────────┼───────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────┼──────┼───────────┼───────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────┼──────┼───────────┼───────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────┼──────┼───────────┼───────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────┼──────┼───────────┼───────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────┼──────┼───────────┼───────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────┼──────┼───────────┼───────────────────┤
└────┴───────────────────┴──────────────┴──────┴───────────┴───────────────────┘

*) Pentru calitatea de expert contabil se va completa "EC", iar pentru cea
de contabil autorizat "CA".


5. Modificãri statutare şi evoluţia societãţilor comerciale

5.1. Modificarea sediului societãţii comerciale Data efectuãrii modificãrii
(se va mentiona noul sediu)

┌──────────────────────────────────────┐ ┌────────────────────────┐
└──────────────────────────────────────┘ └────────────────────────┘

5.2. Modificarea repartiţiei capitalului social prin:

5.2.1. cesionare de pãrţi sociale sau vânzare de acţiuni la alţi
sociati/acţionari din aceeaşi societate comercialã

┌────┬───────────────┬────────────────────────┬─────────────────┬───────────┐
│Nr. │ Numele │ Numãrul de pãrţi │ Valoarea │ Data │
│crt.│ şi prenumele │ sociale/acţiuni │ totalã │ vânzãrii│
├────┼───────────────┼────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │
└────┴───────────────┴────────────────────────┴─────────────────┴───────────┘

5.3. Modificarea componentei consiliului de administraţie:

5.3.1. persoane înlocuite
┌─────┬─────────────────────────┬──────────────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ Numele şi prenumele │ Funcţia în consiliul │ Data înlocuirii│
│crt. │ │ de administraţie │ │
├─────┼─────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │
└─────┴─────────────────────────┴──────────────────────────┴────────────────┘

5.3.2. membri noi

┌─────┬─────────────────────────┬──────────────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ Numele şi prenumele │ Funcţia în consiliul │ Data validãrii │
│crt. │ │ de administraţie │ │
├─────┼─────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │
└─────┴─────────────────────────┴──────────────────────────┴────────────────┘


5.4. Modificarea formei juridice Data efectuãrii modificãrii:
prin transformare în*):

┌────────────────────────────┐ ┌───────────────────────────┐
- S.R.L. │ │ │ │
└────────────────────────────┘ └───────────────────────────┘
┌────────────────────────────┐ ┌───────────────────────────┐
- S.A. │ │ │ │
└────────────────────────────┘ └───────────────────────────┘
┌────────────────────────────┐ ┌───────────────────────────┐
- S.N.C. │ │ │ │
└────────────────────────────┘ └───────────────────────────┘
┌────────────────────────────┐ ┌───────────────────────────┐
- alte │ │ │ │
forme └────────────────────────────┘ └───────────────────────────┘


*) Se va completa prin înscrierea semnului "X" pe rândul respectiv.


6. Efectivul personalului angajat*)



┌─────┬───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ Partea în care este înscris │
│crt. │ Numele şi prenumele │ în Tabloul Corpului │
├─────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ │ │ │
└─────┴───────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘


*) Nu se înscriu persoanele din aparatul administrativ.


7. Asigurarea societãţii comerciale

7.1. Societatea de asigurare la care s-a fãcut asigurarea


┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

7.1.2. Adresa societãţii de asigurare ┌──────────────────────────────────┐
│ │
└──────────────────────────────────┘

┌───────────────┐ ┌──────────────────┐
7.2. Numãrul poliţei │ │ Suma achitatã │ │
de asigurare └───────────────┘ └──────────────────┘


8. Achitarea obligaţiilor fata de Corp

8.1. Suma achitatã ┌──────────────────┐
└──────────────────┘

8.2. Numãrul de salariaţi (cu excepţia stagiarilor ┌──────────────────┐
şi a personalului administrativ) └──────────────────┘

8.3. Venitul anual realizat (fãrã T.V.A.) ┌──────────────────┐
└──────────────────┘

9. Dacã societatea comercialã mai este înscrisã şi în alte organisme
profesionale de profil se vor indica aceste organisme
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


L.S. Semnatura,




ANEXA 3A


la norme
--------

CORPUL EXPERŢILOR CONTABILI
ŞI CONTABILILOR AUTORIZAŢI DIN ROMÂNIA

Filiala ..................

SITUAŢIA
privind actionarii (asociaţii) la Societatea Comercialã ...........



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Numele Nati- Adresa Tele- Calitatea Data la Numa- Valoa- Ponde-
c şi ona- (str. fon (cenzor care a rul de rea rea
r prenu- lita- nr., sau devenit acţiuni totalã acti-
t. mele tea locali- membru asociat pãrţi a unilor
tatea) în con- sau sociale actiu- în
siliul acţionar nilor valoa-
de admi- rea
nistratie) totalã
%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Semnatura,
L.S.




ANEXA 3B
---------
la norme
---------

CORPUL EXPERŢILOR CONTABILI
ŞI CONTABILILOR AUTORIZAŢI DIN ROMÂNIA

Filiala .....................


CODIFICAREA
lucrãrilor ce se pot executa, fãrã a fi limitative, de cãtre societãţile de expertiza

1. Ţinerea sau supravegherea contabilitãţii şi întocmirea bilanţului contabil:
1.1. acordarea asistenţei privind organizarea şi ţinerea contabilitãţii, inclusiv în cazul sistemelor informatice;
1.2. elaborarea şi punerea în aplicare a: procedeelor contabile, planului de conturi adaptat unitãţii, contabilitãţii de gestiune, tabloului de bord, controlul de gestiune şi controlului prin buget, în baza şi cu respectarea normelor generale.
2. Efectuarea de analize economico-financiare, ca de exemplu:
2.1. analiza structurilor financiare;
2.2. analiza gestiunii financiare şi a rentabilitatii capitalului investit;
2.3. tehnici de analiza şi de gestiune a fondului de rulment;
2.4. sisteme de credit-leasing, factoring etc.;
2.5. determinarea situaţiilor financiare şi de gestiune prin rapoarte procentuale;
2.6. elaborarea de tablouri de finanţare şi planuri de trezorerie;
2.7. elaborarea de tablouri şi resurse;
2.8. asistenta în prevenirea şi înlãturarea dificultãţilor unitãţilor.
3. Efectuarea de audit financiar-contabil, ca de exemplu:
3.1. diagnostic financiar - creşterea, rentabilitatea, echilibrul şi riscurile financiare;
3.2. audit intern - organizarea sau controlul regularitatii şi sinceritatii sistemului;
3.3. studii, asistenta pentru realizarea de investiţii financiare;
3.4. audit şi certificarea bilanţului contabil.
4. Efectuarea de evaluãri patrimoniale:
4.1. evaluãri de bunuri şi de active patrimoniale;
4.2. evaluãri de întreprinderi şi de valori mobiliare, pentru vânzãri, succesiuni, partaje, donaţii sau la cererea celor interesaţi;
4.3. evaluãri de elemente intangibile.
5. Efectuarea de expertize contabile dispuse de organele judiciare sau solicitate de persoanele fizice ori juridice, în condiţiile prevãzute de lege, ca de exemplu:
5.1. expertize amiabile;
5.2. expertize contabil-judiciare;
5.3. arbitraje în cauze civile;
5.4. expertize de gestiune.
6. Executarea de lucrãri cu caracter financiar-contabil, ca de exemplu:
6.1. întocmirea de situaţii periodice;
6.2. consolidarea conturilor şi a bilanţului contabil;
6.3. întocmirea de planuri de finanţare pe termen mediu şi lung.
7. Executarea de lucrãri cu caracter fiscal, ca de exemplu:
7.1. studii şi consultaţii pe probleme de ordin fiscal;
7.2. participarea la întocmirea şi depunerea declaraţiilor fiscale;
7.3. asistenta în probleme de T.V.A. şi impozite;
7.4. fiscalitate imobiliarã;
7.5. asistenta în aplicarea tarifului vamal;
7.6. asistarea contribuabilului cu ocazia verificãrilor.
8. Efectuarea de lucrãri de organizare administrativã şi informatica, cum ar fi:
8.1. organigrame, structuri, definiri de funcţii;
8.2. legãturi între servicii, circulaţia documentelor şi informaţiilor;
8.3. automatizarea prelucrãrii informaţiilor, alegerea echipamentelor;
8.4. analiza şi organizarea fluxului informaţional;
8.5. alegerea softurilor necesare;
8.6. formarea profesionalã continua;
8.7. contribuţii la protecţia patrimoniului unitãţii.
9. Îndeplinirea atribuţiilor prevãzute în mandatul de cenzor la societãţile comerciale, conform prevederilor legale.



ANEXA 4


la norme
--------

CORPUL EXPERŢILOR CONTABILI
ŞI CONTABILILOR AUTORIZAŢI DIN ROMÂNIA

Filiala .....................

TABEL
cuprinzând societãţile comerciale de expertiza din evidenta Corpului
are au primit şi au depus fişa privitoare la activitatea
desfasurata în anul ...........



┌───┬───────────┬───────┬──────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ Data │ │ Data │
│Nr.│ Denumirea │ │ Data │ │depunerii │ │ acordãrii│
│c │societãţii │ Sediul│ primirii │Semnatura│la filiala│Semnatura│ vizei şi │
│r. │comerciale │ │ fisei │ │ Corpului │ │ numãrul │
│t. │ │ │ │ │ │ │ comuni- │
│ │ │ │ │ │ │ │ carii │
├───┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├───┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────┴───────┴──────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┘



Preşedinte, Secretar,



ANEXA 5
-------
la norme
--------

CORPUL EXPERŢILOR CONTABILI
ŞI CONTABILILOR AUTORIZAŢI DIN ROMÂNIA

Filiala ....................... Nr. ....... din ..........


AVIZ

Se acorda viza pentru exercitarea profesiei pe anul ............... Societãţii Comerciale ............., cu sediul în ............................., codul fiscal nr. .........., înregistratã la registrul comerţului sub nr. ............. .
Acordarea vizei anuale nu exonereaza de rãspundere .......................... pentru eventualele date nereale privitoare la raportarea veniturilor constatate ulterior acordãrii vizei.



Preşedinte, Secretar,

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016