Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA nr. 18.845 din 13 februarie 1997  privind situatia activelor imobilizate, determinarea gradului de utilizare a mijloacelor fixe detinute de agentii economici, necesar stabilirii valorii amortizarii incluse in cheltuielile de exploatare pe anul 1996    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA nr. 18.845 din 13 februarie 1997 privind situatia activelor imobilizate, determinarea gradului de utilizare a mijloacelor fixe detinute de agentii economici, necesar stabilirii valorii amortizarii incluse in cheltuielile de exploatare pe anul 1996

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 28 din 19 februarie 1997

    In conformitate cu prevederile art. 28 din Legea nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale şi ale pct. 46 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 15/1994, aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 746/1994, Ministerul Finanţelor şi Comisia Naţionala pentru Statistica au elaborat prezentele norme.

    I. Situaţia activelor imobilizate

    Toţi agenţii economici care au în patrimoniu active necorporale, corporale şi financiare au obligaţia sa întocmească anual "Situaţia activelor imobilizate" conform formularului (cod 29) - anexa la bilanţul contabil pe anul 1996.
    Completarea acestuia se va face în conformitate cu precizările din Normele metodologice privind întocmirea, verificarea şi centralizarea bilanţurilor contabile ale agenţilor economici pe anul 1996, elaborate de Ministerul Finanţelor.
    Începând cu anul 1997, agenţii economici nu vor completa declaraţiile privind programul de amortizare si, ca atare, pct. 31, 32 şi 47 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 15/1994, aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 746/1994, nu se mai aplică.

    II. Stabilirea gradul de utilizare a mijloacelor fixe de baza, deţinute de agenţii economici, necesar determinării valorii amortizării incluse în cheltuielile de exploatare ale anului 1996

    1. În conformitate cu prevederile art. 18 din Legea nr. 15/1994, agenţii economici vor include în cheltuielile de exploatare ale anului 1996 amortizarea calculată în directa corelaţie cu gradul de utilizare a mijloacelor fixe aflate în patrimoniul acestora, realizat în aceasta perioada, conform prevederilor pct. 25 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 15/1994, aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 746/1994.
    Gradul de utilizare a mijloacelor fixe se determina în funcţie de mijloacele fixe de baza care definesc activitatea de exploatare a agenţilor economici şi care sunt prezentate în anexa nr. 1 la prezentele norme.
    2. Gradul de utilizare a mijloacelor fixe se calculează astfel:

                      Em 1996
      U(%) = --------------------------- x K x Ipr ,
              Em, an de înfiinţare sau
             de dobândire a mijloacelor
                   fixe de baza

    în care:
    Em 1996 = indicatorul de eficienta a mijloacelor fixe de baza realizat de
              agenţii economici în anul 1996;
    Em, an de înfiinţare = indicatorul de eficienta a mijloacelor fixe de
    sau de dobândire a bază, realizat de agenţii economici în anul de
    mijloacelor fixe de înfiinţare sau de dobândire a acestora;
    baza
    K = coeficientul de corecţie prevăzut în col 2, 4, 6, respectiv 8, din anexa
        nr. 2 (după caz);
    Ipr = coeficientul mediu de preţ, rezultat în urma reevaluarii mijloacelor
        fixe în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 500/1994 =

            Valoarea de intrare a mijloacelor fixe de baza reevaluate
              conform Hotărârii Guvernului nr. 500/1994, existente
                       la 31.12.1996
     = -----------------------------------------------------------------
            Valoarea de intrare a aceloraşi mijloace fixe de baza
            nereevaluate conform Hotărârii Guvernului nr. 500/1994


    La agenţii economici care nu au efectuat reevaluarea mijloacelor fixe conform Hotărârii Guvernului nr. 500/1994, Ipr = 1

                               Venituri din exploatare*)
             Em = -----------------------------------------------------
                   Valoarea medie anuala a mijloacelor fixe de baza**)

-------
    *) Pentru anii 1990-1993 inclusiv, veniturile din exploatare vor fi evidenţiate în creditul contului 600 "Venituri din activitatea de baza", diminuat cu valoarea impozitului pe circulaţia mărfurilor, evidenţiat în debitul aceluiaşi cont.
    Pentru anii 1994-1996 inclusiv, veniturile din exploatare vor fi cele evidenţiate în creditul conturilor din grupa 70 "Venituri din vînzări de produse, mărfuri, servicii prestate şi din alte activităţi" (701-708) şi din grupa 74 "Venituri din subvenţii de exploatare" (741).
    Agenţii economici care pentru lucrările şi prestările executate unor clienţi încasează produse (sub forma plăţii în natura), pe care le valorifica ulterior la terţi, în vederea determinării gradului de utilizare a mijloacelor fixe, nu vor lua în calcul veniturile facturate din vînzarea produselor respective (cont 707).
    Veniturile aferente activităţii de lohn vor fi recalculate în lei pe baza preţurilor pieţei interne.

    **) Vma = V + Vmai - Vmae,

    în care:
                     Vi(e) x T
    Vmai sau Vmae = ------------- ,
                        12
    în care:

    Vma = valoarea medie anuala a mijloacelor fixe de baza în anul de
           înfiinţare şi în anul 1996;
    V = valoarea de inventar sau de intrare a mijloacelor fixe de baza existente
        la începutul anului;
    Vmai = valoarea medie anuala a mijloacelor fixe de baza intrate în cursul
           anului;
    Vmae = valoarea medie anuala a mijloacelor fixe de baza ieşite în cursul
           anului;
    Vi(e) = valoarea de inventar sau de intrare a mijloacelor fixe de baza
            intrate sau ieşite în cursul anului de înfiinţare şi în cursul
            anului 1996;
    T = numărul de luni întregi începînd cu luna următoare celei de intrare a
        mijloacelor fixe de baza pînă la sfîrşitul anului de înfiinţare sau al
        anului 1996, respectiv numărul de luni întregi din luna următoare celei
        de ieşire a mijloacelor fixe de baza, pînă la sfîrşitul anului de
        înfiinţare sau al anului 1996.
        Se precizează ca în Vma nu se include valoarea mijloacelor fixe aflate
        în conservare.


    Pentru agenţii economici infiintati în perioada 1990-1991, rezultatul obţinut prin aplicarea formulei de calcul al gradului de utilizare a mijloacelor fixe se înmulţeşte cu 1.000, iar pentru agenţii economici infiintati în perioada 1992-1995, se înmulţeşte cu 100.
    3. Agenţii economici care s-au înfiinţat în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unităţilor economice de stat ca regii autonome şi societăţi comerciale şi ale Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, în perioada 1990-1991 inclusiv, vor folosi, pentru determinarea gradului de utilizare a mijloacelor fixe, coeficientul (K) din coloana 2 a anexei nr. 2 la prezentele norme.
    Agenţii economici infiintati, în condiţiile alineatului de mai sus, în perioada 1992-1993 vor folosi, pentru determinarea gradului de utilizare a mijloacelor fixe, coeficientul (K) din coloana 4 a anexei nr. 2 la prezentele norme.
    Agenţii economici infiintati, în condiţiile primului alineat, în anul 1994 vor folosi, pentru determinarea gradului de utilizare a mijloacelor fixe, coeficientul (K) din coloana 6 a anexei nr. 2 la prezentele norme.
    Agenţii economici infiintati, în condiţiile primului alineat, în anul 1995 vor folosi, pentru determinarea gradului de utilizare a mijloacelor fixe, coeficientul (K) din coloana 8 a anexei nr. 2 la prezentele norme.
    Agenţii economici care au funcţionat, în anul de înfiinţare, mai puţin de doua luni vor calcula gradul de utilizare a mijloacelor fixe în funcţie de indicatorul de eficienta a mijloacelor fixe de baza din anul următor.
    Agenţii economici care au funcţionat, în anul de înfiinţare, mai mult de doua luni, dar mai puţin de un an, vor determina gradul de utilizare a mijloacelor fixe pe baza veniturilor din exploatare realizate, reintregite la nivel de an, în funcţie de venitul mediu lunar realizat.
    Pentru agenţii economici infiintati prin divizare, gradul de utilizare a mijloacelor fixe se va determina astfel:
    a) se determina ponderea mijloacelor fixe preluate de noul agent economic în totalul mijloacelor fixe deţinute de agentul economic supus divizării;
    b) se determina veniturile din exploatare aferente anului de baza (fata de care se face raportarea) pentru agentul economic înfiinţat prin divizare, an care corespunde cu anul de înfiinţare al agentului economic supus divizării, prin aplicarea ponderii menţionate la lit. a) asupra veniturilor totale din exploatare realizate de agentul economic supus divizării în anul de înfiinţare;
    c) se calculează indicatorul de eficienta a mijloacelor fixe de baza (Em) al anului de înfiinţare prin raportarea veniturilor din exploatare, determinate conform prevederilor de la lit. b), la valoarea medie anuala a mijloacelor fixe de baza preluate.
    Agenţii economici infiintati prin divizare în anul 1996 vor lua în calculul indicatorului de eficienta a mijloacelor fixe de baza (Em 1996) veniturile din exploatare, astfel:
    - pentru perioada anterioară divizării, veniturile din exploatare se inmultesc cu cu ponderea mijloacelor fixe determinata conform prevederilor lit. a), la care se adauga veniturile din exploatare realizate de agentul economic înfiinţat prin divizare, în anul 1996.
    Pentru agenţii economici infiintati în anul 1996, precum şi pentru cei la care din calculul efectuat rezulta un grad de utilizare a mijloacelor fixe mai mare de 100%, se va lua în considerare un grad de utilizare egal cu 100% .
    În situaţia în care un agent economic desfăşoară mai multe activităţi, gradul mediu de utilizare a mijloacelor fixe se determina utilizînd un coeficient mediu anual de corecţie (K) calculat pe total activitate:

                                  Suma Ki x Vi
    Suma = ---------------- ,
        1996/an de înfiinţare 100

    în care:

    Ki = coeficientul de corecţie pentru activitatea "i";
    Vi = ponderea activităţii "i" (exprimată în procente) în valoarea totală a
         veniturilor din exploatare în anul 1996.

     Agenţii economici care nu regăsesc coeficientul de corecţie aferent activităţii desfăşurate în anexa nr. 2 vor calcula coeficientul mediul anual de preţ (Ip), astfel:

                                     Suma q1996 x P1996
    Ip = ------------------------------- ,
       1996/an de înfiinţare Suma q1996 x P/an de înfiinţare

    în care:

    q1996 = cantităţi livrate în anul 1996;
    P1996 = preţuri de producţie 1996;
    P/an de înfiinţare = preţuri de producţie, an de înfiinţare.

    Pentru agenţii economici care, începînd cu anul înfiinţării pînă în anul de raportare, nu deţin în patrimoniu mijloace fixe de baza, pentru celelalte mijloace fixe gradul de utilizare se considera 100% . Aceeaşi prevedere se aplica şi în cazul achiziţionării de mijloace fixe de baza, în anul de raportare.
    4. Agenţii economici care se încadrează în categoria de contribuabili mici, asa cum sunt definiţi în Ordonanţa Guvernului nr. 70/1994, vor regulariza în anul 1996, în funcţie de gradul de utilizare a mijloacelor fixe calculat pentru anul 1996 în conformitate cu prevederile pct. 3, amortizarea inclusă în cheltuielile de exploatare, cea înregistrată în debitul contului 8045 în afară bilanţului "Amortizarea mijloacelor fixe aferentă gradului de neutilizare a mijloacelor fixe ", profitul impozabil, impozitul pe profit şi fondul de dezvoltare.
    Agenţii economici care se încadrează în categoria de contribuabili mari vor regulariza, în funcţie de gradul de utilizare a mijloacelor fixe realizat în anul 1996, numai amortizarea inclusă în cheltuielile de exploatare şi cea înregistrată în debitul contului 8045, precum şi fondul de dezvoltare.
    Agenţii economici care au realizat în anul 1996 un grad de utilizare a mijloacelor fixe mai mic decît cel realizat în anul 1995 şi au efectuat investiţii din fondul de dezvoltare constituit din amortizarea inclusă în cheltuielile de exploatare, consumînd integral acest fond, nu vor mai efectua regularizarea amortizării. În situaţia în care fondul de dezvoltare constituit din amortizarea inclusă în cheltuielile de exploatare în anul 1996 a fost consumat parţial, se va efectua regularizarea amortizării la nivelul fondului de dezvoltare consumat, la care se adauga investiţiile în curs realizate în anul 1996.
    De asemenea, nu mai efectuează regularizarea amortizării pentru anul 1996 nici agenţii economici care în anul 1994 au înregistrat în contul 471 "Cheltuieli înregistrate în avans" imobilizari corporale achiziţionate sau realizate pe cont propriu, fără surse legale acoperitoare, potrivit pct. 16 din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 3/1995 şi nelichidate la data de 31 decembrie 1996.
    5. Pentru mijloacele fixe date în locaţie de gestiune sau închiriate, determinarea gradului de utilizare a acestora, aferent anului 1996, se va determina astfel:

    5.1. La locatar sau chiriaş

    a) În cazul în care locatarul sau chiriaşul foloseşte numai mijloace fixe de baza luate în locaţie de gestiune sau închiriate, acesta nu calculează amortizare pentru mijloacele fixe luate în locaţie de gestiune sau închiriate.
    b) În cazul în care o parte din mijloacele fixe de baza sunt luate în locaţie de gestiune sau închiriate, iar restul sunt proprietatea locatarului sau chiriaşului, se procedează după cum urmează:
    - locatarul sau chiriaşul calculează gradul de utilizare a mijloacelor fixe în funcţie de ponderea mijloacelor fixe de baza aflate în proprietatea sa, aplicată asupra veniturilor din exploatare realizate în anul 1996, deci numai pentru cele proprii;
    - gradul de utilizare a mijloacelor fixe astfel rezultat va sta la baza determinării amortizării pe care locatarul sau chiriaşul o va înregistra în cheltuielile de exploatare, iar restul de amortizare aferentă gradului de neutilizare a mijloacelor fixe, aflate în patrimoniul locatarului sau al chiriaşului, se va reflecta în debitul contului 8045 al locatarului sau chiriaşului;
    - în situaţiile în care locatarul sau chiriaşul, la data înfiinţării sale ca societate comercială, avea în folosinţa numai mijloacele fixe de baza luate în locaţie de gestiune sau închiriate, iar în perioada următoare dobândeşte mijloace fixe de baza proprii, gradul de utilizare a mijloacelor fixe în anul 1996 se va determina în funcţie de anul de raportare în care acestea au fost dobândite.

                             Em 1996
      (--------------------------------------------------------)
         Em, an de dobândire a mijloacelor fixe de baza proprii

    Pentru determinarea veniturilor din exploatare necesare determinării indicatorului de eficienta a mijloacelor fixe de baza se va aplica asupra totalului veniturilor din exploatare ponderea mijloacelor fixe de baza proprii în totalul mijloacelor fixe de baza.
    În cazul în care mijloacele fixe de baza proprii au fost achiziţionate în anul 1996, gradul de utilizare a acestora este de 100% .

    5.2. La locatar sau la cel care închiriază

    a) În cazul în care locatarul sau cel care a dat în locaţie de gestiune sau a închiriat o parte din mijloacele fixe de baza, iar restul a rămas în folosinţa proprie, determinarea gradului de utilizare a mijloacelor fixe aflate în patrimoniu se va face astfel:
    - locatorul sau cel care închiriază calculează amortizarea mijloacelor fixe date în locaţie sau închiriate folosind gradul de utilizare de 100%;
    - pentru mijloacele fixe de baza proprii, nedate în locaţie de gestiune sau închiriate, calculează gradul de utilizare a mijloacelor fixe avînd în vedere veniturile din exploatare, mai puţin veniturile din redevenţe, locatii de gestiuni sau chirii.
    b) În cazul în care locatorul sau cel care închiriază realizează venituri din exploatare numai ca urmare a locaţiei de gestiune sau închirierii, amortizarea mijloacelor fixe date în locaţie sau închiriate se calculează folosind gradul de utilizare de 100% .
    6. Pentru mijloacele fixe aferente asocierilor în participaţiune, care nu creează persoane juridice noi, gradul de utilizare a mijloacelor fixe se va determina astfel:
    a) pentru asocierile în participaţiune care nu depăşesc durata de un an, gradul de utilizare a mijloacelor fixe este de 100% . Amortizarea se va calcula de către proprietarul mijloacelor fixe şi se va insuma cu amortizarea aferentă mijloacelor fixe rămase în exploatarea proprietarului, corectată cu gradul de utilizare a acestora;
    b) pentru asocierile în participaţiune care depăşesc durata de un an, gradul de utilizare se va determina cu ajutorul formulei:

                   Em an de raportare
      U(%) = ------------------------------- x K x Ipr ,
              Em an de începere a asocierii

    în care:

    Em an de Venituri din asocieri în participaţiune
  începere a = ---------------------------------------------------- ;
  asocierii Valoarea de intrare a mijloacelor fixe de baza

 Em an de Venituri din asocieri în participaţiune în anul de raportare
raportare = ------------------------------------------------------------------ ;
            Valoarea de intrare a mijloacelor fixe de baza în anul de raportare

    K = coeficientul de corecţie;
    Ipr = coeficientul mediu de preţ rezultat în urma reevaluarii mijloacelor
          fixe în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.
          500/1994.


    În cazul în care asocierea în participaţiune a început după anul 1994, când s-a efectuat reevaluarea mijloacelor fixe conform Hotărârii Guvernului nr. 500/1994, Ipr = 1. Dacă asocierea s-a constituit înainte de aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 500/1994, atunci Ipr se calculează conform precizărilor de la pct. 2 din prezentele norme.
    Amortizarea ce urmează a fi inclusă în cheltuielile de exploatare se va calcula de către proprietarul mijloacelor fixe prin însumarea amortizării aferente mijloacelor fixe rămase în exploatare proprie, corectată cu gradul de utilizare a mijloacelor fixe rămase în exploatare directa, cu amortizarea aferentă asocierii, corectată cu gradul de utilizare a mijloacelor fixe de baza din cadrul asocierii.
    Amortizarea aferentă gradului de neutilizare a mijloacelor fixe folosite în asociere se va reflecta la proprietarul mijloacelor fixe în debitul contului de ordine şi evidenta 8045.
    În cazul utilizării de mijloace fixe, în cadrul asocierii în participaţiune, care aparţin patrimoniului public, pentru aceste mijloace fixe nu se calculează amortizare.
    7. În anul 1997, determinarea amortizării ce urmează a se include în cheltuielile de exploatare se face pe baza amortizării anuale, calculată la valoarea de intrare a mijloacelor fixe, stabilită conform prevederilor legale, corectată cu gradul de utilizare a mijloacelor fixe realizat în anul 1996, iar la finele anului se va proceda la regularizarea amortizării în funcţie de gradul de utilizare a mijloacelor fixe, realizat efectiv.
    8. Pentru agenţii economici infiintati în anul 1995 şi care au realizat în anul 1996 un indicator de eficienta a mijloacelor fixe de baza mai mare de 10 ori fata de indicatorul de eficienta realizat în anul 1995, se va proceda la majorarea de 5 ori a veniturilor realizate în anul 1995, după care se va determina noul indicator de eficienta a mijloacelor fixe de baza, aferent anului 1996.
    9. Diferenţa de amortizare, rezultată ca urmare a neutilizarii mijloacelor fixe, se va evidenţia în debitul contului 8045.
    La expirarea duratei normale de funcţionare a mijloacelor fixe, determinata în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 266/1994 si/sau ale Ordinului ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 106/1995, diferenţele de amortizare rezultate ca urmare a neutilizarii mijloacelor fixe se vor introduce în cheltuielile de exploatare în mod eşalonat, pe o perioada de maximum 5 ani, cu aprobarea adunării generale a acţionarilor sau asociaţilor la societăţile comerciale şi a consiliului de administraţie la regiile autonome.
    În acelaşi mod se va recupera şi valoarea neamortizata a mijloacelor fixe casate înainte de expirarea duratei normale de utilizare.
    10. Pentru anul 1996, clasificarea mijloacelor fixe necesară calculării amortizării fiscale, prevăzută în Ordonanţa Guvernului nr. 70/1994, se va face:
    - pentru mijloacele fixe aflate în patrimoniu la data de 31 decembrie 1993, în funcţie de duratele normale de utilizare rămase, calculate în conformitate cu prevederile Normelor nr. 180.200/1995, aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor nr. 106/1995;
    - pentru mijloacele fixe intrate în patrimoniu după data de 1 ianuarie 1994, în funcţie de duratele normale de utilizare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 266/1994.
    11. Utilizarea regimului de amortizare accelerata de către agenţii economici se face cu aprobarea Ministerului Finanţelor - Direcţia generală a regiilor autonome şi participatiilor statului, în conformitate cu prevederile pct. 24 lit. C. din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 15/1994, aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor nr. 746/1994.
    Pentru calculul indicatorilor de eficienta în vederea stabilirii punctajului necesar, se vor folosi date de prezentare din bilanţul contabil, raportarile trimestriale sau bugetul de venituri şi cheltuieli.
    12. Pentru mijloacele fixe de natura obiectelor de inventar, amortizarea ce urmează a se introduce în cheltuielile de exploatare se determina în conformitate cu prevederile pct. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 15/1994, aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 746/1994, fără a fi corectată cu gradul de utilizare a mijloacelor fixe.
    13. Pe data publicării prezentelor norme în Monitorul Oficial al României îşi încetează aplicabilitatea Normele comune ale Ministerului Finanţelor şi Comisiei Naţionale pentru Statistica nr. 15.776/1.122/1996, iar pct. 1 şi 2 din Normele nr. 180.200/1995, aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 106/1995, rămân în vigoare.

           Ministru de stat,
         ministrul finanţelor,
            Mircea Ciumara

    Preşedintele Comisiei Naţionale pentru Statistica,
                   Pavel Wagner

    ANEXA 1

                      SITUAŢIA
mijloacelor fixe de baza pe ramurile şi activităţile economiei naţionale

-------------------------------------------------------------------------------
                                   Grupa de mijloace Codul de clasificare
         Ramurile şi fixe căreia îi a mijloacelor fixe care
        activităţile aparţin mijloacele intră în componenţa
                                    fixe de bază mijloacelor fixe de bază
-------------------------------------------------------------------------------
              1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------

    A. Agricultura

 1. Agricultura şi servicii a) grupa 1 1.2.
auxiliare - cultura vegetala; b) grupa 2 2.2.2.; 2.2.3.; 2.2.4.; 2.2.5.;
creşterea animalelor; servicii 2.7.1.; 2.7.2.; 2.7.3.; 2.7.4.;
auxiliare (cu excepţia 2.7.5.; 2.7.6.; 2.7.7.; 2.7.9.;
activităţilor veterinare) 2.7.13.; 2.7.19.
                                  c) grupa 3 3.21.1.; 3.21.2.; 3.21.3.
                                  d) grupa 4 4.9.1.
                                  e) grupa 5 5.2.2.;
                                  f) grupa 6 6.1.; 6.2.

    B. Silvicultura, exploatarea forestieră
       şi economia vânatului

 1. Silvicultura, exploatarea a) grupa 2 2.2.2.; 2.2.4.; 2.3.2.; 2.3.3.;
forestieră şi economia 2.3.4.; 2.4.4.3.; 2.4.4.4.;
vânatului 2.4.2.1.
                                  b) grupa 3 3.8.1.; 3.8.2.; 3.8.9.; 3.9.5.
                                  c) grupa 5 5.2.2.; 5.3.19.; 5.3.20.
                                  d) grupa 6 6.2.5.; 6.2.8.

    C. Piscicultura şi pescuitul

 1. Piscicultura şi pescuitul a) grupa 2 2.2.1.
                                  b) grupa 3 3.14.5.; 3.14.14.;
                                  c) grupa 5 5.3.4.; 5.3.10.; 5.3.12.;
                                                 5.3.13.; 5.3.20.; 5.3.21.;
                                                 5.3.31.; 5.3.32.

    D. Industria extractivă

  1. Industria extractivă de
    produse energetice,

      din care:

 1.1. Extractivă şi prepararea a) grupa 2 2.1.1.; 2.1.4.; 2.1.7.; 2.1.8.;
cărbunelui 2.1.9.; 2.1.10.; 2.1.11.;
                                                 2.1.12.; 2.1.13.; 2.1.16.;
                                                 2.1.18.; 2.4.4.
                                  b) grupa 3 3.1.; 3.17.2.
                                  c) grupa 5 5.1.4.; 5.1.6.;

 1.2. Extracţia petrolului a) grupa 2 2.1.2.; 2.1.3.; 2.8.1.
si gazelor naturale (exclusiv b) grupa 3 3.2.2.; 3.2.3.; 3.2.5.; 3.2.6.;
prospectiunile) 3.6.1.; 3.6.4.; 3.16.1.3.2.;
                                                 3.16.2.; 3.17.6.
                                  c) grupa 4 4.1.2.; 4.8.

 1.3. Extracţia şi prepararea a) grupa 2 2.1.4.; 2.1.7.; 2.1.8.; 2.1.9.;
minereurilor radioactive 2.1.10.; 2.1.11.; 2.1.12.;
                                                 2.1.13.; 2.1.16.; 2.1.18.
                                  b) grupa 3 3.1.1.-3.1.12.; 3.17.1.;
                                                 3.17.2.

  2. Industria extractivă de
    produse neenergetice

 2.1. Extracţia şi prepararea a) grupa 2 2.1.4.; 2.1.7.; 2.1.8.; 2.1.9.;
minereurilor metalifere 2.1.10.; 2.1.11.; 2.1.12.;
                                                 2.1.13.; 2.1.16.; 2.1.18.;
                                                 2.4.4.
                                  b) grupa 3 3.1.1.; 3.1.2.; 3.1.3.; 3.1.4.;
                                                 3.1.6.; 3.1.7.; 3.1.8.; 3.1.9.;
                                                 3.1.12.; 3.17.2.

 2.2. Extracţia şi prepararea a) grupa 2 2.1.4.; 2.1.7.; 2.1.8.; 2.1.9.;
minereurilor neferoase şi rare 2.1.10.; 2.1.11.; 2.1.12.;
                                                 2.1.13.; 2.1.16.; 2.1.18.;
                                                 2.4.4.
                                  b) grupa 3 3.1.1.-3.1.4.; 3.1.7.-3.1.10.;
                                                 3.1.12.; 3.17.2.

  3. Alte activităţi extractive a) grupa 2 2.1.1.; 2.1.2.; 2.1.4.; 2.1.7.;
                                                 2.1.8.; 2.1.9.; 2.1.10.;
                                                 2.1.11.; 2.1.12.; 2.1.13.;
                                                 2.1.14.; 2.1.16.; 2.1.18.
                                  b) grupa 3 3.1.1.; 3.1.2.; 3.1.4.; 3.1.7.;
                                                 3.1.8.; 3.1.9.; 3.1.12.;
                                                 3.2.1.; 3.6.1.7.; 3.6.5.;
                                                 3.16.4.1.1.; 3.17.2.1.;
                                                 3.17.2.2.; 3.17.2.3.;
                                                 3.20.1.1.; 3.20.1.2.
                                  c) grupa 5 5.1.1.; 5.2.2.6.; 5.6.5.1.;
                                                 5.6.6.; 5.6.7.1.

    E. Industria prelucratoare

 1. Industria alimentara, a) grupa 1 1.1.1.
a băuturilor şi tutunului b) grupa 3 3.14.
 2. Industria textila şi a a) grupa 1 1.1.1.
produselor textile b) grupa 3 3.11.
 3. Industria confecţiilor din a) grupa 1 1.1.1.
textile, blănuri şi piele b) grupa 3 3.12.; 3.13.3.; 3.13.4.
 4. Industria pielariei şi a) grupa 1 1.1.1.
încălţamintei b) grupa 3 3.13.1.; 3.13.2.; 3.13.3;
                                                 3.13.4.
 5. Industria de prelucrare a) grupa 1 1.1.1.; 1.1.2.
a lemnului b) grupa 3 3.8.1.-3.8.8.
 6. Industria celulozei, a) grupa 1 1.1.1.; 1.1.2.
hirtiei şi cartonului b) grupa 3 3.9.1.; 3.9.2.; 3.9.3.; 3.9.4.
 7. Edituri, poligrafie şi a) grupa 1 1.1.1.; 1.1.2.
reproducerea înregistrărilor b) grupa 3 3.15.1.; 3.26.1.
pe suporturi
 8. Industria de prelucrare a a) grupa 1 1.1.1.; 1.1.2.
ţiţeiului, cocsificarea b) grupa 2 2.1.14.; 2.1.15.
cărbunelui şi tratarea c) grupa 3 3.3.1.; 3.6.2.; 3.6.3.; 3.6.4.
combustibililor nucleari
 9. Industria chimica şi a a) grupa 1 1.1.1.; 1.1.2.
fibrelor sintetice şi b) grupa 2 2.1.14.; 2.1.15.; 2.1.18.
artificiale c) grupa 3 3.5.; 3.6.1.; 3.6.2.; 3.6.3.;
                                                 3.6.5.; 3.11.; 3.17.1.;
                                                 3.17.2.2.; 3.17.3.; 3.17.5.;
                                                 3.17.6.; 3.17.7.
                                  d) grupa 4 4.8.
10. Industria altor produse a) grupa 1 1.1.1.; 1.1.2.
din minerale nemetalice b) grupa 2 2.1.14.; 2.4.4.4.2.; 2.5.8.2.
                                  c) grupa 3 3.7.1.; 3.7.2.; 3.7.3.; 3.7.4.;
                                                 3.7.5.; 3.7.6.; 3.7.7.; 3.7.8.;
                                                 3.10.1.; 3.10.2.; 3.10.3.;
                                                 3.10.4.
11. Industria metalurgică a) grupa 1 1.1.1.; 1.1.2.
                                  b) grupa 3 3.3.1.; 3.3.2.; 3.3.3.; 3.3.4.;
                                                 3.3.5.; 3.3.6.; 3.3.7.; 3.4.1.;
                                                 3.4.2.; 3.4.3.; 3.5.10.;
                                                 3.5.11.; 3.5.12.; 3.5.13.;
                                                 3.5.14.; 3.5.15.; 3.5.16.
12. Industria construcţiilor a) grupa 1 1.1.1.; 1.1.2.
metalice şi a produselor din b) grupa 3 3.5.1.-3.5.8.; 3.5.17.;
metal 3.5.18.; 3.5.27.; 3.5.28.;
                                                 3.5.29.; 3.5.32.; 3.5.34.
13. Industria de maşini şi a) grupa 1 1.1.1.; 1.1.2.
echipamente b) grupa 3 3.5.1.-3.5.18.
14. Industria de echipamente a) grupa 1 1.1.1.; 1.1.2.
electrice şi optice b) grupa 3 3.5.19.-3.5.25.; 3.5.36.
15. Industria mijloacelor de a) grupa 1 1.1.1.; 1.1.2.; 1.1.3.a;
transport 1.4.1.2.
                                  b) grupa 2 2.1.9.2.a; 2.4.2.1.4.;
                                                 2.4.3.1.; 2.4.3.2.; 2.4.3.2.2.;
                                                 2.4.3.3.; 2.4.3.4.; 2.4.3.5.;
                                                 2.5.1.2.; 2.5.6.2.; 2.5.8.2.;
                                                 2.6.2.1.
                                  c) grupa 3 3.3.3.; 3.3.4.; 3.3.6.; 3.3.7.;
                                                 3.4.3.; 3.5.1.-3.5.19.;
                                                 3.5.27.; 3.5.29.; 3.5.30. -
                                                 3.5.35.; 3.6.1.; 3.6.2.1.;
                                                 3.6.3.5.; 3.6.3.6.; 3.8.6.;
                                                 3.8.7.; 3.16.1.4.; 3.18.;
                                                 3.19.; 3.22.3.3.
                                  d) grupa 5 5.1.7.; 5.3.5.7.; 5.3.7.;
                                                 5.6.2.2.; 5.6.4.5.; 5.22.19.1.
16. Alte activităţi a) grupa 1 1.1.1.; 1.1.2.
industriale b) grupa 3 3.5.1.-3.5.8.; 3.5.11.;
                                                 3.5.12.; 3.5.13.; 3.5.14.;
                                                 3.5.29.; 3.5.32.; 3.5.33.;
                                                 3.5.34.; 3.8.6.; 3.8.8.;
                                                 3.9.4.; 3.18.; 3.19.

    F. Energia electrica şi termica,
       gaze şi apa

 1. Producţia, transportul şi a) grupa 2 2.1.5.; 2.1.6.; 2.1.14.;
distribuţia de energie 2.1.15.; 2.3.1.; 2.6.1.;
electrica şi termica, gaze 2.6.2.; 2.8.1.; 2.8.2; 2.8.3.;
si apa calda 2.8.4.; 2.9.7.
                                  b) grupa 3 3.16.1.-3.16.5.; 3.17.1.

 2. Captarea, tratarea şi a) grupa 2 2.3.9.; 2.7.1.-2.7.9.; 2.7.10.;
distribuţia apei 2.7.11.; 2.7.13.; 2.7.14.;
                                                 2.7.16.; 2.7.18.; 2.7.19.
                                  b) grupa 3 3.17.1.

    G. Construcţii a) grupa 1 1.1.1.-1.1.3.
                                  b) grupa 3 3.2.1.; 3.20.1.-3.20.9.
                                  c) grupa 5 5.2.2.; 5.6.1.; 5.6.2.;
                                                 5.6.4.1.; 5.6.5.; 5.6.7.

    H. Comerţ a) grupa 1 1.4.
                                  b) grupa 2 2.1.10.; 2.5.8.2.; 2.8.1.;
                                                 2.9.1.
                                  c) grupa 3 3.8.2.; 3.17.1.; 3.17.2.3.;
                                                 3.23.
                                  d) grupa 4 4.1.2.1.; 4.9.
                                  e) grupa 7 7.8.2.; 7.9.2.; 7.9.3.

    I. Hoteluri şi a) grupa 1 1.4.; 1.5.
       restaurante b) grupa 2 2.9.1.
                                  c) grupa 3 3.23.; 3.24.1.
                                  d) grupa 7 7.8.2.; 7.9.3.

    J. Transport şi depozitare a) grupa 1 1.3.
                                  b) grupa 2 2.1.5.; 2.3.1.; 2.3.2.; 2.3.7.;
                                                 2.3.9.; 2.4.1.1.; 2.4.1.2.;
                                                 2.4.1.3.2.; 2.4.1.8.; 2.4.2.1.;
                                                 2.4.3.1.-2.4.3.5.; 2.4.6.2.;
                                                 2.4.6.3.; 2.5.1.;
                                                 2.5.3.-2.5.9.; 2.5.12.-2.5.14.;
                                                 2.6.1.3.; 2.7.9.2.; 2.7.19.;
                                                 2.8.1.
                                  c) grupa 3 3.17.1.; 3.22.1.- 3.22.4.
                                  d) grupa 5 5.1.1.-5.1.3.; 5.1.5.; 5.1.8.;
                                                 5.2.1.; 5.2.2.; 5.3.1.; 5.3.2.;
                                                 5.3.3.; 5.3.4.; 5.3.7.; 5.3.8.;
                                                 5.3.10.; 5.3.16.-5.3.20.;
                                                 5.3.23.; 5.3.24.; 5.3.25.;
                                                 5.4.1.; 5.4.3.; 5.5.1.; 5.5.2.;
                                                 5.6.1.-5.6.8.

    K. Posta şi telecomunicaţii a) grupa 1 1.3.1.; 1.3.2.
                                  b) grupa 2 2.4.6.
                                  c) grupa 3 3.22.5.; 3.22.6.
                                  d) grupa 5 5.2.2.

    L. Prestări de servicii
  1. Informatica şi activităţi a) grupa 1 1.4.1.-1.4.3.
    conexe b) grupa 4 4.9.
  2. Cercetare-dezvoltare, a) grupa 1 1.1.1.; 1.1.3.; 1.5.
    proiectare b) grupa 2 2.9.1.
                                  c) grupa 3 3.1.; 3.2.; 3.5.; 3.16.4.1.;
                                                 3.17.;
                                  d) grupa 4 4.1.-4.9.
                                  e) grupa 5 5.2.2.
                                  f) grupa 7 7.9.1.
  3. Alte activităţi de servicii
    prestate în principal
    agenţilor economici
  3.1. Activităţi juridice, a) grupa 1 1.4.1.-1.4.3.
    contabilitate, consulting b) grupa 4 4.9.
                                  c) grupa 7 7.9.1.
  3.2. Activităţi de proiectare, a) grupa 1 1.4.1.-1.4.3.
    urbanism, inginerie şi b) grupa 4 4.9.
    alte servicii tehnice c) grupa 7 7.9.1.
  3.3. Activităţi de testări şi a) grupa 1 1.4.1.-1.4.3.
    analize tehnice b) grupa 4 4.1.-4.7.; 4.9.
  3.4. Publicitate a) grupa 1 1.4.1.-1.4.3.
                                  b) grupa 3 3.26.1.-3.26.3.
                                  c) grupa 7 7.9.1.
  3.5. Activităţi financiare, a) grupa 1 1.4.1.-1.4.3.
    bancare şi de asigurări b) grupa 4 4.9.
                                  c) grupa 7 7.8.1.1.; 7.9.2.
  3.6. Activităţi de a) grupa 1 1.5.
    învăţământ b) grupa 7 7.8.1.; 7.9.1.
  3.7. Activităţi de sănătate a) grupa 1 1.5.
                                  b) grupa 3 3.25.
  3.8. Alte activităţi de
    servicii colective, sociale
    şi personale
  3.8.1. Salubritate şi alte a) grupa 1 1.5.
    activităţi similare b) grupa 3 3.24.2.; 3.24.5.
  3.8.2. Activităţi recreative, a) grupa 1 1.5.
    culturale şi sportive b) grupa 2 2.9.1.
                                  c) grupa 3 3.22.; 3.22.7.; 3.26.1.-3.26.4.
                                  d) grupa 4 4.9.
  3.8.3. Alte activităţi de a) grupa 1 1.1.1.-1.1.3.; 1.3.1.; 1.4.;
    servicii 1.5.
                                  b) grupa 2 2.3.3.1.; 2.3.3.2.; 2.3.4.2.;
                                                 2.3.7.; 2.3.8.1.; 2.3.8.2.;
                                                 2.4.2.1.3.; 2.4.3.1.; 2.4.3.5.;
                                                 2.4.5.2.3.; 2.4.6.3.; 2.5.1.2.;
                                                 2.6.1.3.; 2.7.9.2.; 2.7.10.1.;
                                  c) grupa 3 3.1.9.; 3.2.; 3.5.1.; 3.5.2.;
                                                 3.5.3.; 3.5.5.-3.5.8.; 3.5.10.;
                                                 3.5.11.; 3.5.12.; 3.5.17.;
                                                 3.5.18.; 3.6.2.; 3.6.16.;
                                                3.8.5.; 3.8.6.; 3.8.8.; 3.16.3.;
                                                3.16.4.; 3.17.; 3.20.1.-3.20.9.;
                                                3.22.3.4.; 3.22.3.6.; 3.22.3.7.;
                                                 3.24.1.; 3.24.6.; 3.26.6.;
                                                 3.51.7.
                                  d) grupa 4 4.1.1.; 4.3.; 4.5.; 4.9.
                                  e) grupa 5 5.2.2.; 5.3.7.; 5.3.9.;
                                                 5.3.12.; 5.3.18.; 5.3.20;
                                                 5.3.25.; 5.3.26.; 5.6.
                                  f) grupa 7 7.2.; 7.6.
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 2

                        SITUAŢIA
coeficientului de corecţie în funcţie de care se determina gradul de utilizare a mijloacelor fixe de baza

-------------------------------------------------------------------------------
                         Coefi- Coefi- Coefi- Coefi- Coefi- Coefi- Coefi- Coefi-
                         cien- cien- cien- cien- cien- cien- cien- cien-
                         tul tul tul tul tul tul tul tul
                         mediu de mediu de mediu de mediu de
  Specificaţie anual co- anual co- anual co- anual co-
                          de rec- de rec- de rec- de rec-
                         preţ ţie preţ ţie preţ ţie preţ ţie
                         96/90 96/92 96/94 96/95
                          Ip K= Ip K= Ip K= Ip K=
                                1/Ip 1/Ip 1/Ip 1/Ip
-------------------------------------------------------------------------------
         0 1 2 3 4 5 6 7 8
-------------------------------------------------------------------------------

    Industria extractivă

Extracţia şi prepararea
antracitului şi a huilei 162,16 0,006 10,35 0,097 1,80 0,556 1,49 0,671
Extracţia şi prepararea
cărbunelui brun şi a
lignitului 143,46 0,007 10,45 0,096 1,77 0,565 1,48 0,676
Extracţia petrolului
brut 148,17 0,007 10,62 0,094 1,95 0,513 1,59 0,629
Extracţia gazelor
naturale 72,29 0,014 8,57 0,117 1,39 0,719 1,30 0,769
Extracţia şi prepararea
minereurilor feroase 151,62 0,007 13,66 0,073 1,80 0,556 1,46 0,685
Extracţia şi prepararea
minereurilor neferoase si
rare (exclusiv minereurile
radioactive) 69,52 0,014 8,92 0,112 2,09 0,478 1,53 0,654
Extracţia pietrei
pentru construcţii 189,39 0,005 14,57 0,069 2,50 0,400 1,58 0,633
Extracţia pietrei calcaroase,
a gipsului şi a cretei 183,84 0,005 11,92 0,084 2,46 0,407 1,49 0,671
Extracţia pietrisului
si a nisipului 244,09 0,004 10,82 0,092 1,85 0,541 1,51 0,662
Extracţia argilei si
a caolinului 142,47 0,007 10,42 0,096 1,98 0,505 1,43 0,699
Extracţia şi prepararea
minereurilor pentru
industria chimica 61,12 0,016 6,51 0,154 1,74 0,575 1,43 0,699
Extracţia şi prepararea
sării 323,08 0,003 14,88 0,067 2,02 0,495 1,29 0,775
Extracţia şi prepararea
altor minereuri
nemetalifere 94,23 0,011 8,90 0,112 2,12 0,472 1,50 0,667

     Industria prelucratoare
      alimentara şi băuturi

Producţia, prelucrarea si
conservarea cărnii (exclusiv
carnea de pasare) 149,05 0,007 17,09 0,059 1,73 0,578 1,34 0,746
Producţia, prelucrarea si
conservarea cărnii de
pasare 194,86 0,005 18,48 0,054 1,82 0,549 1,52 0,658
Produse pe baza de carne
(inclusiv din carne de
pasare) 187,10 0,005 17,75 0,056 1,95 0,513 1,38 0,725
Prelucrarea şi conservarea
pestelui şi a produselor
din peste 245,86 0,004 22,05 0,045 2,11 0,474 1,59 0,629
Prepararea sucurilor din
fructe şi legume 106,60 0,009 14,58 0,069 2,08 0,481 1,20 0,833
Prelucrarea şi conservarea
fructelor şi legumelor 194,66 0,005 19,75 0,051 2,33 0,429 1,29 0,775
Fabricarea uleiurilor si
grasimilor brute 189,17 0,005 16,95 0,059 2,03 0,493 1,65 0,606
Fabricarea uleiurilor si
grasimilor rafinate 176,64 0,006 23,18 0,043 1,85 0,541 1,48 0,676
Fabricarea margarinei si
a produselor comestibile
similare 133,12 0,008 15,29 0,065 2,10 0,476 1,52 0,658
Fabricarea produselor lactate
si a brînzeturilor 214,14 0,005 25,03 0,040 1,95 0,513 1,67 0,599
Fabricarea inghetatei 131,29 0,008 17,82 0,056 2,33 0,429 1,80 0,556
Fabricarea produselor
de morarit 218,84 0,005 15,08 0,066 2,14 0,467 1,42 0,704
Fabricarea amidonului si
a produselor din amidon 183,62 0,005 15,83 0,063 1,96 0,510 1,69 0,592
Fabricarea produselor
pentru hrana animalelor 194,43 0,005 16,04 0,062 2,07 0,483 1,62 0,617
Produse de panificatie
si patiserie 132,91 0,008 28,58 0,035 1,85 0,541 1,41 0,709
Fabricarea biscuiţilor,
piscoturilor şi a altor
produse similare 141,08 0,007 13,02 0,077 2,03 0,493 1,54 0,649
Fabricarea zahărului 123,94 0,008 12,84 0,078 1,77 0,565 1,48 0,676
Fabricarea de cacao,
ciocolata şi produse
zaharoase 146,55 0,007 15,42 0,065 2,28 0,439 1,58 0,633
Fabricarea pastelor
fainoase alimentare şi
a altor produse fainoase 139,51 0,007 12,30 0,081 1,94 0,515 1,52 0,658
Prelucrarea ceaiului si
a cafelei 105,13 0,010 15,17 0,066 3,25 0,308 1,93 0,518
Fabricarea condimentelor 119,35 0,008 15,35 0,065 1,76 0,568 1,19 0,840
Fabricarea altor produse
alimentare 134,29 0,007 15,23 0,066 2,00 0,500 1,61 0,621
Fabricarea băuturilor
alcoolice distilate 93,59 0,011 15,01 0,067 1,94 0,515 1,62 0,617
Fabricarea alcoolului
etilic de fermentaţie 191,41 0,005 11,35 0,088 1,93 0,518 1,51 0,662
Fabricarea vinului din
struguri 198,33 0,005 28,68 0,035 2,66 0,376 1,49 0,671
Fabricarea altor băuturi
nedistilate obţinute
prin fermentare 83,76 0,012 17,06 0,059 2,12 0,472 1,46 0,685
Fabricarea berei 185,34 0,005 27,48 0,036 2,20 0,455 1,61 0,621
Fabricarea maltului 272,89 0,004 25,25 0,040 2,62 0,382 2,03 0,493
Producţia de ape
minerale 83,00 0,012 12,19 0,082 2,53 0,395 1,71 0,585
Fabricarea băuturilor
nealcoolice 129,12 0,008 18,69 0,054 2,27 0,441 1,49 0,671
Industria tutunului 149,76 0,007 36,77 0,027 2,63 0,380 1,92 0,521

    Textile şi produse textile

Pregătirea fibrelor şi
filarea în fire tip
bumbac 118,89 0,008 12,46 0,080 2,11 0,474 1,47 0,680
Pregătirea fibrelor şi
filarea în fire tip
lână cardata 45,15 0,022 13,24 0,076 2,49 0,402 1,48 0,676
Pregătirea fibrelor şi
filarea în fire tip
lână pieptanata 120,30 0,008 11,56 0,087 1,86 0,538 1,31 0,763
Pregătirea fibrelor şi
filarea în fire tip
in-cînepa-iuta 136,99 0,007 16,86 0,059 1,79 0,559 1,43 0,699
Fabricarea atei 121,34 0,008 11,46 0,087 2,02 0,495 1,45 0,690
Tesaturi tip bumbac 111,35 0,009 13,25 0,075 2,30 0,435 1,45 0,690
Tesaturi tip lână
cardata 134,62 0,007 16,45 0,061 2,35 0,426 1,72 0,581
Tesaturi tip lână
pieptanata 130,45 0,008 13,96 0,072 2,34 0,427 1,56 0,641
Tesaturi tip mătase 140,61 0,007 12,14 0,082 2,09 0,478 1,51 0,662
Tesaturi tip
in-cînepa-iuta 84,06 0,012 12,48 0,080 2,44 0,410 1,60 0,625
Alte tesaturi 223,28 0,004 13,53 0,074 1,86 0,538 1,46 0,685
Fabricarea de articole
confecţionate din textile
(cu excepţia imbracamintei
si a lenjeriei de corp) 153,41 0,007 13,52 0,074 2,33 0,429 1,62 0,617
Fabricarea de covoare
si mochete 86,22 0,012 10,37 0,096 2,27 0,441 1,53 0,654
Fabricarea de textile
netesute şi a articolelor
din acestea (exclusiv
confecţiile pentru
îmbrăcăminte) 143,89 0,007 12,60 0,079 2,10 0,476 1,43 0,699
Fabricarea altor
articole textile 280,37 0,004 18,34 0,055 2,40 0,417 1,43 0,699
Fabricarea de metraje
prin tricotare sau
croşetare 81,03 0,012 11,37 0,088 1,88 0,532 1,74 0,575
Fabricarea de ciorapi,
sosete şi ciorapi-pantalon 83,11 0,012 13,02 0,077 2,33 0,429 1,54 0,649
Fabricarea de pulovere,
veste şi articole
similare tricotate 59,11 0,017 10,53 0,095 2,03 0,493 1,30 0,769
Fabricarea de îmbrăcăminte
tricotata (exclusiv lenjeria
de corp tricotata) 93,78 0,011 13,32 0,075 2,20 0,455 1,61 0,621
Fabricarea lenjeriei
de corp tricotata 91,56 0,011 12,24 0,082 2,20 0,455 1,68 0,595

    Confecţii din textile,
      blănuri şi piele

Fabricarea de articole de
îmbrăcăminte din piele şi
inlocuitori de piele (cu
excepţia celor din blana) 172,91 0,006 17,24 0,058 2,63 0,380 1,68 0,595
Fabricarea altor articole
de îmbrăcăminte (exclusiv
lenjeria de corp) 65,41 0,015 12,30 0,081 2,18 0,459 1,55 0,645
Fabricarea de articole
de lenjerie de corp 81,43 0,012 13,53 0,074 1,83 0,546 1,56 0,641
Fabricarea altor articole
de îmbrăcăminte şi
accesorii 110,45 0,009 16,97 0,059 2,07 0,483 1,48 0,676
Confecţionarea articolelor
din blana 93,02 0,011 16,70 0,060 2,32 0,431 1,57 0,637

    Pielarie şi încălţaminte

Tăbăcirea şi finisarea
pieilor 182,23 0,005 12,00 0,083 1,77 0,565 1,29 0,775
Fabricarea articolelor
de voiaj şi marochinarie,
a articolelor de
harnaşament 114,96 0,009 14,73 0,068 2,50 0,400 2,03 0,493
Fabricarea încălţamintei
din piele şi inlocuitori 111,23 0,009 13,79 0,073 2,05 0,488 1,53 0,654
Fabricarea încălţamintei
din cauciuc şi materiale
plastice 180,20 0,006 14,64 0,068 2,30 0,435 1,56 0,641

    Prelucrarea lemnului

Prelucrarea bruta a
lemnului şi impregnarea
lemnului 179,39 0,006 12,27 0,082 1,86 0,538 1,46 0,685
Fabricarea de produse
stratificate din lemn 196,03 0,005 13,57 0,074 1,95 0,513 1,44 0,694
Fabricarea de elemente
de dulgherie şi timplarie
pentru construcţii 248,19 0,004 16,55 0,060 1,81 0,552 1,49 0,671
Producţia de ambalaje
din lemn 159,00 0,006 13,36 0,075 2,04 0,490 1,37 0,730
Fabricarea altor produse
din lemn 186,86 0,005 11,16 0,090 1,98 0,505 1,31 0,763
Fabricarea articolelor
din pluta, impletituri
din nuiele şi alte
materiale 167,09 0,006 10,06 0,099 1,78 0,562 1,77 0,565

    Celuloza, hirtie şi carton

Fabricarea celulozei 311,85 0,003 12,25 0,082 1,94 0,515 1,40 0,714
Fabricarea hirtiei şi a
cartonului 206,75 0,005 11,89 0,084 2,10 0,476 1,38 0,725
Fabricarea hirtiei şi a
cartonului ondulat şi a
ambalajelor din hirtie
si carton 187,93 0,005 12,34 0,081 2,35 0,426 1,67 0,599
Fabricarea produselor de
uz gospodăresc sau sanitar
si a hirtiei de toaleta 69,75 0,014 5,78 0,173 1,57 0,637 1,28 0,781
Fabricarea articolelor
de papetarie 210,77 0,005 12,17 0,082 1,98 0,505 1,33 0,752

    Edituri, poligrafie şi reproducerea
        înregistrărilor pe suporturi

Editarea cărţilor, broşurilor
si a altor publicaţii 680,99 0,001 52,51 0,019 3,69 0,271 2,12 0,472
Editarea revistelor şi a
periodicelor 176,19 0,006 26,06 0,038 1,85 0,541 1,24 0,806
Editarea suporturilor pentru
înregistrări audio 43,49 0,023 10,92 0,092 2,06 0,485 1,43 0,699
Tipărirea ziarelor 123,36 0,008 21,57 0,046 2,36 0,424 1,71 0,585
Alte activităţi de
tipărire 201,56 0,005 29,80 0,034 3,19 0,313 1,76 0,568

    Prelucrarea ţiţeiului, cocsificarea
   cărbunelui şi tratarea combustibililor
               nucleari

Cocsificarea cărbunelui 217,20 0,005 11,32 0,088 1,91 0,524 1,46 0,685
Prelucrarea ţiţeiului 150,00 0,007 9,01 0,111 1,85 0,541 1,40 0,714

    Chimie şi fibre sintetice şi artificiale

Fabricarea coloranţilor
si a pigmentilor 116,78 0,009 7,04 0,142 1,68 0,595 1,58 0,633
Fabricarea altor produse
chimice anorganice de
baza 179,47 0,006 10,24 0,098 1,95 0,513 1,47 0,680
Fabricarea altor produse
chimice organice de baza (cu
excepţia petrochimiei) 236,72 0,004 11,84 0,084 2,07 0,483 1,51 0,662
Fabricarea ingrasamintelor
si a produselor azotoase 174,10 0,006 12,55 0,080 2,26 0,442 1,53 0,654
Fabricarea materialelor
plastice primare 187,81 0,005 12,11 0,083 1,97 0,508 1,40 0,714
Fabricarea cauciucului
sintetic 162,35 0,006 12,60 0,079 2,16 0,463 1,46 0,685
Fabricarea produselor
petrochimice de baza 172,93 0,006 11,23 0,089 2,23 0,448 1,34 0,746
Fabricarea pesticidelor
si a altor produse
agrochimice 318,96 0,003 28,73 0,035 1,77 0,565 1,75 0,571
Fabricarea vopselelor
si a lacurilor 276,05 0,004 14,87 0,067 2,41 0,415 1,35 0,741
Fabricarea produselor
farmaceutice de baza 62,52 0,016 5,43 0,184 2,16 0,463 1,32 0,758
Fabricarea preparatelor
farmaceutice 73,76 0,014 9,38 0,107 1,41 0,709 1,33 0,752
Fabricarea sapunurilor, a
detergenţilor şi a produselor
de întreţinere 152,11 0,007 18,09 0,055 2,36 0,424 1,89 0,529
Fabricarea parfumurilor
si a produselor cosmetice 123,83 0,008 16,31 0,061 2,50 0,400 1,91 0,524
Fabricarea explozibililor 127,92 0,008 13,08 0,076 1,90 0,526 1,45 0,690
Fabricarea cleiurilor
si a gelatinelor 1.557,76 0,001 54,15 0,018 3,44 0,291 1,95 0,513
Fabricarea preparatelor
chimice de uz fotografic 117,13 0,009 17,88 0,056 2,09 0,478 1,69 0,592
Fabricarea altor
produse chimice 221,81 0,005 11,08 0,090 2,27 0,441 1,28 0,781
Fabricarea fibrelor şi
firelor sintetice si
artificiale 189,49 0,005 10,13 0,099 2,05 0,488 1,41 0,709

    Prelucrarea cauciucului şi a
        maselor plastice

Fabricarea pneurilor şi a
camerelor de aer 136,66 0,007 10,07 0,099 2,37 0,422 1,59 0,629
Fabricarea altor produse
din cauciuc 205,10 0,005 9,54 0,105 2,03 0,493 1,45 0,690
Fabricarea plăcilor,
foliilor, tuburilor,
profilurilor din
material plastic 178,37 0,006 13,00 0,077 2,33 0,429 1,50 0,667
Fabricarea articolelor
de ambalaj din material
plastic 237,87 0,004 15,51 0,064 2,43 0,412 1,67 0,599
Fabricarea articolelor
din material plastic
pentru construcţii 114,66 0,009 13,94 0,072 2,16 0,463 1,30 0,769
Fabricarea altor articole
din material plastic 165,13 0,006 11,01 0,091 2,07 0,483 1,36 0,735

    Alte produse din minerale nemetalice

Fabricarea sticlei plate 214,61 0,005 10,88 0,092 1,94 0,515 1,52 0,658
Prelucrarea şi fasonarea
sticlei plate 273,49 0,004 30,49 0,033 1,71 0,585 1,15 0,870
Fabricarea articolelor
din sticla 172,44 0,006 15,13 0,066 1,75 0,571 1,56 0,641
Fabricarea fibrelor din
sticla 126,96 0,008 15,12 0,066 2,15 0,465 1,41 0,709
Fabricarea de sticlarie
tehnica 172,05 0,006 12,27 0,082 2,27 0,441 1,51 0,662
Fabricarea articolelor
ceramice pentru uz
gospodăresc şi
ornamental 55,75 0,018 9,64 0,104 1,69 0,592 1,31 0,763
Fabricarea de obiecte
sanitare din ceramica 178,90 0,006 11,60 0,086 2,25 0,444 1,62 0,617
Fabricarea produselor
ceramice refractare 181,61 0,006 11,46 0,087 2,14 0,467 1,51 0,662
Fabricarea plăcilor si
dalelor din ceramica 146,10 0,007 13,18 0,076 2,26 0,442 1,73 0,578
Fabricarea cărămizilor,
tiglelor şi a altor produse
pentru construcţii 132,05 0,008 13,96 0,072 2,24 0,446 1,63 0,613
Fabricarea cimentului 263,55 0,004 12,46 0,080 1,83 0,546 1,55 0,645
Fabricarea varului 286,45 0,003 12,83 0,078 1,99 0,503 1,45 0,690
Fabricarea elementelor
din beton pentru
construcţii 204,70 0,005 15,55 0,064 2,38 0,420 1,65 0,606
Fabricarea betonului 59,24 0,017 12,46 0,080 1,83 0,546 1,55 0,645
Fabricarea produselor
din azbociment 207,42 0,005 9,89 0,101 1,89 0,529 1,56 0,641
Tăierea, fasonarea şi
finisarea pietrei 227,98 0,004 14,90 0,067 1,82 0,549 1,42 0,704
Fabricarea de produse
abrazive 160,23 0,006 13,13 0,076 2,19 0,457 1,62 0,617
Fabricarea altor produse
din minerale nemetalice 157,70 0,006 12,71 0,079 2,09 0,478 1,60 0,625

    Metalurgie

Producţia de metale
feroase sub forme primare
si semifabricate 181,86 0,005 11,01 0,091 2,04 0,490 1,56 0,641
Tuburi (ţevi) din fonta 153,58 0,007 8,66 0,115 1,82 0,549 1,43 0,699
Tuburi (ţevi) din oţel 255,76 0,004 12,57 0,080 2,06 0,485 1,52 0,658
Tragere la rece 146,47 0,007 9,52 0,105 1,90 0,526 1,64 0,610
Laminare la rece 161,39 0,006 10,27 0,097 2,03 0,493 1,61 0,621
Alte profiluri obţinute
la rece 109,52 0,009 7,97 0,125 1,93 0,518 1,52 0,658
Trefilare 215,93 0,005 12,22 0,082 2,23 0,448 1,61 0,621
Alte produse metalurgice 262,10 0,004 12,69 0,079 1,86 0,538 1,42 0,704
Producţia metalelor
preţioase 71,90 0,014 11,26 0,089 2,04 0,490 1,52 0,658
Producţia aluminiului 145,91 0,007 11,68 0,086 2,09 0,478 1,37 0,730
Prelucrarea aluminiului 203,20 0,005 11,84 0,084169,14 0,006 1,40 0,714
Producţia plumbului,
zincului şi cositorului 49,22 0,020 6,09 0,164 1,83 0,546 1,52 0,658
Producţia cuprului 86,94 0,012 8,78 0,114 2,01 0,498 1,50 0,667
Prelucrarea cuprului 139,73 0,007 11,56 0,087 2,21 0,452 1,41 0,709
Producţia altor metale
neferoase 319,83 0,003 10,42 0,096 1,68 0,595 1,49 0,671
Turnarea fontei 132,88 0,008 9,95 0,101 1,99 0,503 1,49 0,671
Turnarea oţelului 306,83 0,003 16,02 0,062 2,53 0,395 1,64 0,610
Turnarea metalelor
neferoase uşoare 279,42 0,004 16,38 0,061 1,90 0,526 1,31 0,763
Turnarea altor metale
neferoase 135,88 0,007 10,93 0,091 2,36 0,424 1,58 0,633

    Construcţii metalice şi produse
            din metal

Construcţii metalice si
părţi componente 134,67 0,007 13,17 0,076 1,84 0,543 1,50 0,667
Structuri şi tîmplării
metalice 300,24 0,003 23,37 0,043 2,48 0,403 1,50 0,667
Producţia de rezervoare,
cisterne şi containere
metalice 172,17 0,006 11,37 0,088 2,17 0,461 1,75 0,571
Producţia generatoarelor
de aburi (cu excepţia
cazanelor pentru încălzire
centrala cu apa calda) 1.171,94 0,001 12,65 0,079 1,39 0,719 1,67 0,599
Fabricarea produselor
metalice obţinute prin
deformare plastica;
metalurgia pulberilor 159,83 0,006 12,15 0,082 2,39 0,418 1,64 0,610
Fabricarea produselor de
tăiat 155,92 0,006 13,18 0,076 2,52 0,397 2,06 0,485
Fabricarea sculelor de
mina 141,80 0,007 14,56 0,069 2,86 0,350 1,85 0,541
Fabricarea articolelor
de feronerie 152,65 0,007 16,03 0,062 1,96 0,510 1,48 0,676
Fabricarea altor articole
de fierărie de uz
gospodăresc 116,78 0,009 9,87 0,101 1,89 0,529 1,36 0,735
Fabricarea ambalajelor
din metale uşoare 191,20 0,005 12,76 0,078 1,86 0,538 1,40 0,714
Fabricarea articolelor
din fire metalice 127,69 0,008 12,27 0,082 2,32 0,431 1,64 0,610
Fabricarea de suruburi,
buloane, lanturi si
arcuri 152,08 0,007 12,93 0,077 2,40 0,417 1,56 0,641
Fabricarea altor articole
din metal 199,49 0,005 14,08 0,071 2,27 0,441 1,55 0,645

    Construcţii

Clădiri industriale 424,05 0,002 16,25 0,062 2,76 0,362 1,51 0,662
Clădiri agricole 423,08 0,002 16,37 0,061 2,67 0,375 1,52 0,658
Clădiri pentru transport
si telecomunicaţii cu
caracter civil 392,55 0,003 11,66 0,086 2,75 0,364 1,52 0,658
Clădiri pentru transport
si telecomunicaţii cu
caracter productiv 405,21 0,002 15,55 0,064 2,78 0,360 1,50 0,667
Clădiri pentru afaceri,
comerţ 374,91 0,003 14,97 0,067 2,72 0,368 1,54 0,649
Clădiri pentru depozitare 402,97 0,002 15,57 0,064 2,72 0,368 1,51 0,662
Clădiri de locuit 385,38 0,003 14,41 0,069 2,69 0,372 1,54 0,649
Clădiri pentru învăţământ,
ştiinţa, arta, cultura 369,45 0,003 14,91 0,067 2,70 0,370 1,52 0,658
Clădiri pentru ocrotirea
sănătăţii, asistenta
socială, cultura fizica
si agrement 386,82 0,003 14,94 0,067 2,70 0,370 1,52 0,658
Clădiri administrative 371,24 0,003 14,88 0,067 2,69 0,372 1,52 0,658
Construcţii speciale
industriale 397,18 0,003 15,34 0,065 2,80 0,357 1,50 0,667
Construcţii speciale
agricole 424,72 0,002 16,28 0,061 2,78 0,360 1,52 0,658
Construcţii hidrotehnice 376,03 0,003 15,15 0,066 2,56 0,391 1,44 0,694
Construcţii speciale
pentru transport si
telecomunicaţii 417,89 0,002 16,68 0,060 2,59 0,386 1,47 0,680
Construcţii pentru
depozitare 359,26 0,003 13,98 0,072 2,66 0,376 1,50 0,667
Construcţii pentru
transportul energiei
electrice 372,34 0,003 14,72 0,068 2,64 0,379 1,49 0,671
Construcţii pentru
alimentare cu apa si
canalizare 399,95 0,003 16,32 0,061 2,75 0,364 1,48 0,676
Construcţii pentru transport
si distribuţia produselor
petroliere, gazelor,
conducte tehnologice si
pentru termoficare 366,54 0,003 13,95 0,072 2,44 0,410 1,50 0,667
Alte construcţii
speciale 381,70 0,003 15,01 0,067 2,76 0,362 1,50 0,667

    Maşini şi echipamente

Fabricarea de motoare si
turbine (cu excepţia
motoarelor pentru avioane,
vehicule şi motociclete) 282,07 0,004 11,52 0,087 3,51 0,285 1,18 0,847
Fabricarea de pompe şi
compresoare 199,57 0,005 14,72 0,068 2,70 0,370 1,87 0,535
Fabricarea lagarelor,
angrenajelor şi organelor
mecanice de transmisie 202,60 0,005 15,07 0,066 2,35 0,426 1,83 0,546
Fabricarea cuptoarelor
industriale şi
arzătoarelor 183,20 0,005 14,18 0,071 2,17 0,461 1,44 0,694
Fabricarea echipamentelor
de ridicat şi manipulat 64,25 0,016 7,33 0,136 2,06 0,485 1,47 0,680
Fabricarea echipamentelor
de ventilare si
condiţionare a aerului
(cu excepţia celor pentru
uz casnic) 171,87 0,006 10,15 0,099 1,97 0,508 1,51 0,662
Fabricarea altor
echipamente de utilizare
generală 210,84 0,005 14,86 0,067 2,65 0,377 1,72 0,581
Fabricarea tractoarelor 233,52 0,004 16,91 0,059 2,84 0,352 1,75 0,571
Fabricarea altor maşini
si utilaje agricole si
forestiere 117,10 0,009 13,55 0,074 2,19 0,457 1,44 0,694
Fabricarea
maşinilor-unelte 231,16 0,004 23,49 0,043 2,77 0,361 1,86 0,538
Fabricarea utilajelor
pentru metalurgie 97,55 0,010 9,69 0,103 1,75 0,571 1,85 0,541
Fabricarea utilajelor
pentru mine, cariere si
construcţii 198,22 0,005 16,83 0,059 2,55 0,392 1,91 0,524
Fabricarea utilajelor
pentru prelucrarea
produselor alimentare,
băuturilor şi tutunului 125,48 0,008 15,39 0,065 2,50 0,400 1,44 0,694
Fabricarea utilajelor
pentru industria textila,
îmbrăcăminte şi pielarie 91,05 0,011 10,12 0,099 2,38 0,420 1,66 0,602
Fabricarea altor maşini
si utilaje specifice 81,05 0,012 13,45 0,074 2,36 0,424 1,50 0,667
Fabricarea de maşini si
aparate electrocasnice 166,11 0,006 11,37 0,088 2,06 0,485 1,50 0,667
Fabricarea de aparate
neelectrice 149,13 0,007 12,02 0,083 2,25 0,444 1,43 0,699

    Mijloace ale tehnicii de calcul şi de birou

Fabricarea calculatoarelor
si altor echipamente
electronice 7,52 0,133 12,75 0,078 1,44 0,694 1,17 0,855

    Maşini şi aparate electrice

Producţia de motoare,
generatoare şi transformatoare
electrice 221,01 0,005 12,61 0,079 2,51 0,398 1,59 0,629
Producţia de aparate pentru
distribuţie şi comanda
electrica 133,94 0,007 13,93 0,072 2,37 0,422 1,56 0,641
Producţia de fire, cabluri
electrice şi optice
izolate 158,82 0,006 11,24 0,089 2,10 0,476 1,44 0,694
Producţia de acumulatori,
baterii şi pile
electrice 134,75 0,007 11,54 0,087 2,29 0,437 1,59 0,629
Producţia de lampi
electrice şi echipamente
de iluminat 125,95 0,008 13,49 0,074 1,99 0,503 1,39 0,719
Producţia de componente
electrice pentru motoare
si vehicule 139,49 0,007 9,41 0,106 1,90 0,526 1,48 0,676
Producţia altor componente
electrice 146,73 0,007 10,11 0,099 1,96 0,510 1,36 0,735

    Echipamente, aparate de radio,
      televiziune şi comunicaţii

Producţia tuburilor
electronice şi a altor
componente electronice 131,37 0,008 17,65 0,057 2,48 0,403 1,43 0,699
Producţia de emiţătoare
radio-televiziune,
echipamente şi aparate
telefonice şi telegrafice 79,02 0,013 27,62 0,036 2,91 0,344 1,66 0,602
Producţia de receptoare de
radio şi de televiziune;
aparate de înregistrare si
reproducere audio şi
video 85,32 0,012 11,33 0,088 1,92 0,521 1,35 0,741

     Aparatura şi instrumente medicale,
   de precizie şi optice şi ceasornicărie

Producţia de aparatura
si instrumente medicale 116,83 0,009 21,13 0,047 1,82 0,549 1,40 0,714
Producţia de aparatura
si instrumente de
măsura, verificare şi
control (excepţie
echipamentele de măsura,
reglare şi control pentru
procesele industriale) 106,67 0,009 15,96 0,063 2,36 0,424 1,58 0,633
Execuţia de echipamente
de măsura, reglare şi
control pentru procesele
industriale 191,18 0,005 18,98 0,053 3,53 0,283 1,45 0,690
Producţia de aparatura
si instrumente optice şi
fotografice 224,28 0,004 33,70 0,030 2,63 0,380 1,77 0,565
Producţia de ceasuri 75,63 0,013 11,46 0,087 1,98 0,505 1,26 0,794

    Mijloace de transport rutier

Producţia de autovehicule 224,42 0,004 16,32 0,061 2,52 0,397 1,62 0,617
Producţia de caroserii,
remorci şi semiremorci 162,45 0,006 13,00 0,077 2,95 0,339 1,54 0,649
Producţia de piese si
accesorii pentru
autovehicule şi motoare
de autovehicule 178,54 0,006 12,32 0,081 2,28 0,439 1,58 0,633

    Alte mijloace de transport

Producţia şi repararea
mijloacelor de transport
feroviar şi a materialului
rulant 220,30 0,005 12,41 0,081 2,15 0,465 1,42 0,704
Producţia de motociclete 61,51 0,016 11,96 0,084 2,18 0,459 1,08 0,926
Producţia de biciclete 195,81 0,005 17,88 0,056 2,24 0,446 1,58 0,633

    Mobilier şi alte activităţi neclasificate

Producţia de scaune
(exclusiv din metal) 144,60 0,007 14,82 0,067 2,25 0,444 1,58 0,633
Producţia mobilierului
pentru birouri şi magazine
(exclusiv din metal) 105,79 0,009 12,88 0,078 2,25 0,444 1,60 0,625
Producţia mobilierului
pentru bucătarii 132,03 0,008 14,37 0,070 2,03 0,493 1,55 0,645
Producţia altor tipuri
de mobilier 106,12 0,009 13,16 0,076 1,95 0,513 1,48 0,676
Producţia mobilierului
din metal pentru birouri
si magazine 181,86 0,005 17,32 0,058 1,54 0,649 1,46 0,685
Baterea monedelor şi
medaliilor 112,19 0,009 12,23 0,082 1,62 0,617 1,15 0,870
Fabricarea bijuteriilor
si articolelor similare
din metal şi pietre
preţioase 35,50 0,028 6,25 0,160 1,16 0,862 1,02 0,980
Fabricarea articolelor
sportive 187,04 0,005 19,39 0,052 4,11 0,243 3,20 0,313
Fabricarea jocurilor şi
jucariilor 116,11 0,009 17,15 0,058 2,39 0,418 1,58 0,633
Alte produse
manufacturiere 185,27 0,005 15,14 0,066 2,12 0,472 1,48 0,676

    Energie electrica şi termica, gaze şi apa

Transportul şi distribuţia
energiei electrice 134,43 0,007 9,09 0,110 1,66 0,602 1,39 0,719
Transportul şi distribuţia
aburului şi apei calde 133,27 0,008 9,20 0,109 1,63 0,613 1,37 0,730
Tratarea şi distribuţia
apei 358,72 0,003 18,99 0,053 2,45 0,408 1,49 0,671

    Mărfuri alimentare

Mărfuri alimentare 142,77 0,007 14,82 0,067 1,80 0,556 1,36 0,735

    Mărfuri nealimentare

Mărfuri nealimentare 122,06 0,008 15,49 0,065 1,80 0,556 1,39 0,719

    Servicii

Servicii 118,31 0,008 17,90 0,056 2,10 0,476 1,47 0,680
Confecţionat, reparat
si curăţat 85,90 0,012 14,62 0,068 1,70 0,588 1,34 0,746
Confecţionat şi reparat
îmbrăcăminte 80,03 0,012 11,35 0,088 1,29 0,775 1,34 0,746
Confecţionat şi reparat
încălţaminte 70,78 0,014 13,96 0,072 1,87 0,535 1,33 0,752
Confecţionat şi reparat
mobila 83,45 0,012 17,44 0,057 2,00 0,500 1,28 0,781
Curăţătorii şi spălătorii 156,14 0,006 19,85 0,050 2,40 0,417 1,54 0,649
Apa, canal, salubritate 261,09 0,004 31,16 0,032 3,33 0,300 1,61 0,621
Cinematografie, teatre,
muzee şi cheltuieli cu
învăţământul 107,81 0,009 18,74 0,053 2,28 0,439 1,34 0,746
Reparaţii auto, electrice
si lucrări foto 114,37 0,009 15,27 0,065 1,74 0,575 1,25 0,800
Îngrijire medicală 105,61 0,009 15,99 0,063 2,26 0,442 1,52 0,658
Igiena şi cosmetica 125,60 0,008 20,12 0,050 2,00 0,500 1,38 0,725
Transport urban 148,14 0,007 16,96 0,059 2,14 0,467 1,56 0,641
Transport interurban 125,17 0,008 17,10 0,058 2,75 0,364 1,68 0,595
C. F. R. 87,45 0,011 13,63 0,073 2,82 0,355 1,84 0,543
Rutier 81,95 0,012 13,60 0,074 2,22 0,450 1,57 0,637
Aerian 188,85 0,005 15,33 0,065 2,84 0,352 1,50 0,667
Fluvial 243,51 0,004 34,66 0,029 6,20 0,161 1,83 0,546
Posta şi telecomunicaţii 70,64 0,014 14,58 0,069 2,11 0,474 1,48 0,676
Restaurante, cafenele,
cantine 158,27 0,006 18,03 0,055 1,79 0,559 1,38 0,725
Alte servicii cu
caracter industrial*) 87,99 0,011 15,29 0,065 1,85 0,541 1,25 0,800
Alte servicii**) 200,77 0,005 22,88 0,044 2,53 0,395 1,61 0,621
Plata cazării in
unităţi hoteliere 422,90 0,002 30,02 0,033 2,95 0,339 1,83 0,546

    Prestări de servicii

Informatica şi
activităţi conexe 95,23 0,011 15,98 0,063 2,26 0,442 1,52 0,658
Cercetare-dezvoltare,
proiectare 95,23 0,011 15,98 0,063 2,26 0,442 1,52 0,658
Activităţi juridice,
contabilitate, consulting 95,23 0,011 15,98 0,063 2,26 0,442 1,52 0,658
Activităţi de proiectare,
urbanism, inginerie si
alte servicii tehnice 95,23 0,011 15,98 0,063 2,26 0,442 1,52 0,658
Activităţi de testări şi
analize tehnice 95,23 0,011 15,98 0,063 2,26 0,442 1,52 0,658
Publicitate 95,23 0,011 15,98 0,063 2,26 0,442 1,52 0,658
Activităţi financiare,
bancare şi de asigurări 207,11 0,005 22,11 0,045 2,81 0,356 1,69 0,592
Activităţi de învăţământ 63,56 0,016 15,34 0,065 2,21 0,452 1,35 0,741
Activităţi de sănătate 105,41 0,009 15,96 0,063 2,25 0,444 1,52 0,658
Salubritate şi altele 39,01 0,026 10,15 0,099 1,88 0,532 1,39 0,719
Activităţi recreative,
culturale, sportive 269,58 0,004 31,61 0,032 2,86 0,350 1,69 0,592
Alte activităţi de
servicii 221,13 0,005 25,20 0,040 2,69 0,372 1,73 0,578

    Agricultura

Producţia vegetala 71,92 0,014 0,12 0,080 1,78 0,562 1,34 0,746
Producţia animala 91,88 0,011 0,14 0,072 1,99 0,503 1,40 0,714
Servicii agricole 86,40 0,012 15,70 0,064 1,84 0,543 1,35 0,741

    Silvicultura

Silvicultura 206,00 0,005 13,77 0,073 2,07 0,483 1,47 0,680

    Piscicultura şi pescuitul

Piscicultura şi
pescuitul 272,34 0,004 22,23 0,045 2,21 0,452 1,59 0,629

-------------------------------------------------------------------------------

------------
    *) Alte servicii cu caracter industrial:
    - Dărăcit lână
    - Argăsit, tabacit, vopsit piei de oaie
    - Decadrat tablou
    - Aplicat petic pentru vulcanizare
    - Confecţionarea unei chei tip yale
    - Legat volum
    - Vopsit haina din piele
    - Confecţionat sipca pentru zugraveli
    - Vopsit fire lână
    - Confecţionat usa, fereastra
    - Executat acoperiş din tabla
    - Executat zidărie şi tencuieli
    - Înlocuit jgheab
    - Executat placaje, pardoseli
    - Zugravit, tencuieli interioare
    - Cumpărări locuinţe.
    **) Alte servicii:
    - Servicii casnice (spălat geamuri, rufe, scuturat covoare; frecat podele)
    - Plata pentru îngrijire copil
    - Cursuri de instruire soferi
    - Cazare şcolară
    - Anunţ la mica publicitate
    - Închiriat casete video
    - Încărcat brichete
    - Dactilografiat, xeroxat acte
    - Taxa pentru servicii de parcare autoturisme.

    NOTA:
    Agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în sfera serviciilor sau a prestărilor de servicii şi la care coeficientul mediu anual de preţ rezultat în urma preţurilor practicate prezintă abateri mari fata de cel stabilit în anexa nr. 2 vor solicita aprobare, pentru utilizarea coeficientului de corecţie (K), de la Direcţia generală a regiilor autonome şi participatiilor statului din cadrul Ministerului Finanţelor, pe baza unei documentaţii întocmite conform metodologiei prezentate la pct. 3 lit. c) penultimul alineat, avizată în prealabil de Comisia Naţională pentru Statistică.


                       -----------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016