Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA din 8 septembrie 2004  privind fundamentarea, acordarea si justificarea sumelor primite de la bugetul de stat pentru unele activitati desfasurate de unii agenti economici prin bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, precum si a transferurilor consolidabile acordate consiliilor locale pentru intretinerea, repararea si construirea de drumuri locale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA din 8 septembrie 2004 privind fundamentarea, acordarea si justificarea sumelor primite de la bugetul de stat pentru unele activitati desfasurate de unii agenti economici prin bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, precum si a transferurilor consolidabile acordate consiliilor locale pentru intretinerea, repararea si construirea de drumuri locale

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 971 din 22 octombrie 2004

Unitãţi care vor aplica prevederile prezentelor norme
ART. 1
(1) Agenţii economici care beneficiazã pentru desfãşurarea activitãţii de sume de la bugetul de stat, sub formã de cheltuieli materiale, subvenţii/transferuri, precum şi de sume destinate rambursãrii creditelor externe/interne, plãţii dobânzilor şi comisioanelor, în baza prevederilor <>art. 3 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, dupã caz, sunt:
a) Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România;
b) Regia Autonomã "Administraţia Fluvialã a Dunãrii de Jos";
c) Societatea Naţionalã "Aeroportul Internaţional Bucureşti-Bãneasa" - S.A.;
d) Societatea Naţionalã "Aeroportul Internaţional Constanţa" - S.A.;
e) Societatea Naţionalã "Aeroportul Internaţional Timişoara - Traian Vuia" - S.A.;
f) Compania Naţionalã de Cãi Ferate "C.F.R." - S.A.;
g) Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A.;
h) Autoritatea Feroviarã Românã;
i) Societatea Comercialã de Transport cu Metroul Bucureşti "Metrorex" - S.A.;
j) Compania Naţionalã "Aeroportul Internaţional Henri Coandã - Bucureşti" - S.A.;
k) Societatea Comercialã "Compania Naţionalã de Transporturi Aeriene Române - TAROM" - S.A.;
l) Compania Naţionalã "Administraţia Porturilor Maritime" S.A. Constanţa;
m) Compania Naţionalã de Radiocomunicaţii Navale "Radionav" - S.A.;
n) Societatea Comercialã "Navrom Delta" - S.A. Tulcea.
(2) Prevederile acestor norme se vor aplica şi altor agenţi economici care vor beneficia de sume de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, pentru cheltuielile prevãzute la art. 1 alin. (1).
Înscrierea în bugetul de stat
ART. 2
(1) Agenţii economici menţionaţi mai sus au obligaţia de a prezenta Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului propuneri pentru înscrierea în bugetul de stat a sumelor ce reprezintã cheltuieli curente, rambursãri de credite externe/interne şi plãţi de dobânzi şi comisioane, în vederea cuprinderii în bugetul ministerului, în termenele stabilite de <>Legea nr. 500/2002 , cu modificãrile ulterioare.
(2) Anual, în etapa de elaborare a proiectului bugetului de stat, fiecare agent economic care beneficiazã de sume de la bugetul de stat fundamenteazã necesarul acestora, urmãrind realizarea în condiţii corespunzãtoare a obiectului de activitate, cu încadrarea în limitele transmise de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului. Sumele destinate rambursãrii creditelor externe/interne şi plãţilor de dobânzi şi comisioane se vor stabili în funcţie de scadenţe.
(3) Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în calitate de ordonator principal de credite, transmite fiecãrui agent economic sumele aprobate în bugetul de stat pentru anul respectiv, cu defalcare pe trimestre.
(4) Agenţii economici beneficiari ai sumelor respective rãspund de utilizarea acestora potrivit scopului pentru care au fost acordate.
(5) Bugetele de venituri şi cheltuieli ale agenţilor economici menţionaţi la art. 1 sunt aprobate conform prevederilor legale privind înfiinţarea acestora, în cadrul termenului prevãzut de legea anualã a bugetului de stat.
Solicitarea lunarã a subvenţiilor/transferurilor de cãtre unii agenţi economici
ART. 3
(1) Agenţii economici care beneficiazã de subvenţii/transferuri vor întocmi lunar, în 5 exemplare, formularul prevãzut în anexa nr. 1 "Nota de fundamentare şi justificare a subvenţiilor/transferurilor pentru ...... la data de ........".
(2) Nivelul subvenţiilor/transferurilor solicitate pentru perioada respectivã va rezulta ca diferenţã între veniturile şi cheltuielile prognozate a se realiza în luna respectivã şi se va încadra în bugetul aprobat pentru fiecare agent economic, care beneficiazã de sumele respective, potrivit actului constitutiv.
(3) "Veniturile totale" se vor defalca în funcţie de natura lor, conform prevederilor legale. Veniturile totale din col. 3 vor corespunde totalului veniturilor din clasa 7 din balanţa de verificare, diminuat cu sumele reprezentând surse de investiţii, subvenţii/transferuri primite de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, conform legii anuale a bugetului de stat, şi înregistrate.
(4) "Cheltuielile totale" se vor defalca pe categorii de cheltuieli, iar acolo unde anumite cheltuieli prezintã o pondere însemnatã, acestea se înscriu ca alineat distinct, menţionându-se documentul în baza cãruia se efectueazã cheltuiala (de exemplu, contract .................).
(5) Cheltuielile totale din col. 3 vor corespunde totalului cheltuielilor din clasa 6 din balanţa de verificare, diminuate cu cheltuielile de capital.
(6) Pentru transportul feroviar public de cãlãtori, agentul economic prestator întocmeşte în 5 exemplare documentaţia conform anexei nr. 2 "Notã de fundamentare şi justificare a subvenţiilor/transferurilor pentru transportul feroviar public de cãlãtori la data de .....".
(7) Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili verificã şi avizeazã "Notele de fundamentare şi justificare a subvenţiilor/ transferurilor pentru ................ la data de ............." (anexele nr. 1 şi 2, dupã caz) pentru col. 3, respectiv col. 4, în baza datelor prezentate în balanţa de verificare contabilã pentru luna precedentã, la sediul organului de avizare. Avizul se acordã pe baza datelor prezentate sub responsabilitatea agentului economic, cu rezerva controlului ulterior asupra modului de utilizare a acestor surse bugetare, ocazie cu care se dispun mãsurile de regularizare a eventualelor diferenţe.
(8) În cursul lunilor ianuarie-februarie agenţii economici nu vor completa col. 3 a anexei nr. 1 şi col. 4 a anexei nr. 2, dupã caz.
(9) "Veniturile totale" din formularul prevãzut în col. 3 din anexa nr. 1 vor fi defalcate conform anexei nr. 1/a) "Defalcarea veniturilor ce se încaseazã în luna ...... de agentul economic ..............".
(10) "Cheltuielile preliminate pentru luna în curs" (col. 4 din formularul prevãzut în anexa nr. 1) vor fi prezentate detaliat în formularul prevãzut în anexa nr. 1/b) "Memoriu privind justificarea sumelor preliminate a se plãti în luna în curs", ce va cuprinde toate plãţile efective ale agenţilor economici pânã la data de 20 ale lunii respective, la care se vor adãuga plãţile preliminate a se efectua pânã la sfârşitul lunii. În plãţile respective se pot regãsi şi avansurile acordate potrivit legii pentru achiziţii de bunuri şi servicii.
(11) Aceste plãţi urmeazã sã se regãseascã în conturile de cheltuieli şi stocuri.
(12) În cazul plãţilor mai mari de 800 milioane lei se vor anexa copii dupã documentele care dovedesc oportunitatea efectuãrii plãţii.
(13) În cazul lucrãrilor de întreţinere şi reparaţii capitale la infrastructurã formularul prevãzut în anexa nr. 1/b) "Memoriu privind justificarea sumelor preliminate a se plãti în luna în curs" va fi însoţit de documentaţia aprobatã conform prevederilor legale.
(14) În cazul în care apar disponibilitãţi în cont la finele lunii precedente celei în care se solicitã deschiderea de credite, se vor explica motivele care au determinat acest disponibil. Neprezentarea acestei explicaţii va conduce în mod automat la diminuarea subvenţiilor/transferurilor în perioada pentru care se solicitã deschiderea de credite.
(15) La fundamentarea subvenţiilor/transferurilor se vor lua în calcul şi creşterile de stocuri faţã de luna precedentã.
(16) Stocurile avute în vedere sunt, de regulã, cele legate de caracterul sezonier al unor activitãţi (de exemplu, cazul Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - procurarea bitumului pentru perioadele de varã, a stocurilor de nisip, sare, motorinã, combustibil etc. pentru perioada de iarnã, Regia Autonomã "Administraţia Fluvialã a Dunãrii de Jos" - asigurarea stocurilor de combustibil pentru cazuri de îngheţ al Dunãrii).
(17) Valoarea acestor stocuri se cumuleazã cu sumele ce figureazã la pct. II "Cheltuieli totale" din formularul prevãzut în anexa nr. 1. Suma acestora va sta la baza justificãrii subvenţiilor/transferurilor solicitate.
(18) O datã cu transmiterea acestor documente se va prezenta Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în mod obligatoriu, şi balanţa de verificare contabilã întocmitã pentru luna precedentã celei în care se solicitã deschiderea de credite, precum şi "Situaţia obligaţiilor faţã de bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul fondurilor speciale la data de .......", prevãzutã în anexa nr. 1/c).
(19) Notele de fundamentare şi justificare (formularele prevãzute în anexele nr. 1 şi 2), vizate conform alin. (7), inclusiv formularele prevãzute în anexele nr. 1/a), 1/b) şi 1/c), dupã caz, se prezintã la data de 20 a fiecãrei luni la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului Direcţia generalã economicã şi buget în vederea analizãrii utilizãrii sumelor primite, a fundamentãrii unor noi sume pentru luna urmãtoare şi a întocmirii cererii de deschidere a creditelor bugetare.
(20) În cazul în care un agent economic nu mai solicitã subvenţii/transferuri pentru o anumitã perioadã, acesta are obligaţia de a prezenta justificarea subvenţiilor/transferurilor primite, în fiecare lunã, cu cheltuielile perioadei respective.
(21) Pentru solicitarea creditelor bugetare, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului prezintã la Ministerul Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor, împreunã cu documentaţia întocmitã în conformitate cu Normele metodologice privind deschiderea creditelor bugetare din bugetul de stat, elaborate de Ministerul Finanţelor Publice.
(22) Agenţii economici care au beneficiat în cursul anului de subvenţii sau de transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, au obligaţia de a verifica, pe baza deconturilor definitive, dacã alocaţiile bugetare primite sunt justificate şi, în cazul în care se constatã cã s-au primit sume în plus, acestea vor fi restituite în contul de venituri ale bugetului de stat "Restituiri de fonduri din finanţarea bugetarã a anilor precedenţi", deschis la Trezoreria Statului, pânã la data de 31 ianuarie a anului urmãtor, dacã legea nu prevede altfel.
Solicitarea şi justificarea sumelor de la bugetul de stat, reprezentând contribuţia Guvernului la realizarea lucrãrilor de reabilitare a infrastructurii de transporturi, precum şi a sumelor destinate rambursãrii creditelor externe/interne, a plãţilor de dobânzi şi comisioane
ART. 4
(1) Agenţii economici care primesc sume de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, reprezentând contribuţia Guvernului la realizarea lucrãrilor de reabilitare a infrastructurii de transporturi, precum şi sume destinate rambursãrii creditelor externe/interne, a plãţilor dobânzilor şi comisioanelor aferente completeazã în 5 exemplare formularul prevãzut în anexa nr. 3 "Nota privind fundamentarea şi justificarea utilizãrii sumelor primite de la bugetul de stat reprezentând contribuţia Guvernului la realizarea lucrãrilor de reabilitare a ...., rambursãri credite externe/interne, plãţi dobânzi şi comisioane". În susţinerea datelor se întocmesc formularele prevãzute în anexa nr. 3/a)-3/f), conform modelelor prezentate.
(2) Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili verificã şi avizeazã "Nota privind fundamentarea şi justificarea utilizãrii sumelor primite de la bugetul de stat reprezentând contribuţia Guvernului la realizarea lucrãrilor de reabilitare a ..........., rambursãri credite externe/interne, plãţi dobânzi şi comisioane" (formularul prevãzut în anexa nr. 3) pentru col. 3 şi 4, pe baza datelor prezentate în balanţa de verificare contabilã pentru luna precedentã, la sediul organului de avizare. Avizul se acordã pe baza datelor prezentate sub responsabilitatea agentului economic, cu rezerva controlului ulterior asupra modului de utilizare a acestor surse bugetare, ocazie cu care se dispun mãsurile de regularizare a eventualelor diferenţe.
(3) Notele de fundamentare şi justificare, cuprinzând formularele prevãzute în anexa nr. 3/a)-3/f), vizate conform alin. (2), se prezintã la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului - Direcţia generalã economicã şi buget în vederea analizãrii modului de utilizare a sumelor primite şi a modului de fundamentare a sumelor pentru luna urmãtoare celei în care se solicitã deschiderea de credite bugetare.
(4) În cazul în care din formularul prevãzut în anexa nr. 3 rezultã cã agentul economic respectiv nu a utilizat integral sumele puse la dispoziţie pentru perioada de la începutul anului pânã la sfârşitul lunii anterioare celei în care se solicitã deschiderea creditelor bugetare, cu sumele respective se va diminua necesarul pe luna pentru care se solicitã deschiderea de credite bugetare.
(5) În situaţia inversã, cu sumele de primit se va majora necesarul pe luna pentru care se solicitã deschiderea de credite bugetare, în limita sumelor aprobate în bugetul de stat.
(6) Agenţii economici care au beneficiat în cursul anului de sume de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, pot pãstra la finele anului în conturile deschise la unitãţi bancare numai valuta procuratã în scopul rambursãrii la extern a ratelor la împrumuturi externe guvernamentale şi plãţii dobânzilor sau comisioanelor acestora, cu termene scadente pânã la data de 15 ianuarie a anului urmãtor. Sumele rãmase neconsumate vor fi restituite în contul de venituri ale bugetului de stat "Restituiri de fonduri din finanţarea bugetarã a anilor precedenţi", deschis la Trezoreria Statului, pânã la data de 31 ianuarie, dacã legea nu prevede altfel.
Solicitarea, acordarea şi justificarea sumelor de la bugetul de stat reprezentând cheltuieli curente pentru întreţinerea, repararea şi administrarea drumurilor naţionale
ART. 5
(1) Cheltuielile curente ce se pot finanţa din sume de la bugetul de stat pentru drumurile naţionale sunt:
a) cheltuieli pentru administrare, întreţinere şi reparaţii curente şi periodice la drumurile publice, lucrãrile de artã, construcţiile, utilajele, echipamentele şi mijloacele de transport specifice sectorului de drumuri, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variaţia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare, acordate potrivit prevederilor legale, cheltuieli pentru licitaţii, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi pentru serviciile aferente;
b) cheltuieli pentru reparaţii capitale la drumurile publice, lucrãri de artã şi construcţii, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variaţia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare, acordate potrivit prevederilor legale, cheltuieli pentru licitaţii, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi serviciile aferente.
(2) a) Unitãţile teritoriale din subordinea Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România vor întocmi cererea justificativã conform modelului din anexa nr. 4 "Cerere justificativã privind cheltuieli curente pentru întreţinerea, repararea şi administrarea drumurilor naţionale pentru luna ....... 200......", pe care o vor transmite Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România, pânã la data de 16 a fiecãrei luni pentru luna urmãtoare.
b) Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România va analiza şi va transmite la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, pânã la data de 20 a lunii curente pentru luna urmãtoare, sumele solicitate prin cererile justificative conform anexei nr. 5 "Cerere justificativã privind cheltuieli curente pentru întreţinerea, repararea şi administrarea drumurilor naţionale pentru luna ....... 200.... ". Decontul justificativ va fi însoţit de balanţa de verificare centralizatã, precum şi de copii ale documentelor ce atestã plata unor sume de peste 800 milioane lei.
c) Pentru sumele primite în luna în care se întocmeşte documentaţia de fundamentare a sumelor solicitate şi care nu pot fi justificate pe bazã de balanţã de verificare se va întocmi un memoriu justificativ ce va cuprinde principalele tipuri de plãţi ce s-au efectuat pânã la momentul întocmirii documentelor, precum şi plãţile ce se preliminã a se efectua pânã la sfârşitul lunii respective.
d) Cu sumele primite în plus faţã de cheltuielile prezentate prin deconturile justificative se vor diminua sumele din cererile justificative întocmite potrivit prezentelor norme.
(3) Dupã verificarea şi aprobarea cererilor justificative, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, prin Direcţia generalã economicã şi buget, va solicita Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare.
În limita creditelor bugetare deschise, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului va vira sumele cuvenite Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România.
(4) a) Lunar, pânã la data de 16, unitãţile teritoriale ale Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România vor transmite Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pânã la sfârşitul lunii anterioare, întocmit pe propria rãspundere, conform modelului din anexa nr. 6 "Decont justificativ privind cheltuieli finanţate de la bugetul statului reprezentând cheltuieli curente pentru întreţinerea, repararea şi administrarea drumurilor naţionale pentru luna ....... 200....", pe baza datelor înregistrate în balanţele de verificare contabilã.
b) Lunar, pânã la data de 20, Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România, pe baza datelor rezultate din balanţele de verificare contabilã proprii şi din deconturile justificative întocmite şi transmise potrivit prevederilor alineatului precedent, va depune la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pânã la sfârşitul lunii anterioare, conform modelului din anexa nr. 7 "Decont justificativ privind cheltuieli finanţate de la bugetul de stat reprezentând cheltuieli curente pentru întreţinerea, repararea şi administrarea drumurilor naţionale pentru luna ....... 200..... ".
La justificarea şi fundamentarea sumelor solicitate de Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România se va lua în calcul şi creşterea de stocuri.
(5) Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului va înregistra pe cheltuieli sumele utilizate pentru administrarea, întreţinerea şi repararea drumurilor naţionale, pe baza deconturilor justificative depuse de Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România.
Solicitarea/alocarea sumelor din transferuri consolidabile pentru drumurile aflate în administrarea consiliilor judeţene, municipale şi pentru strãzile din cvartalele noi de locuinţe
ART. 6
(1) Alocarea sumelor din transferuri consolidabile pentru drumurile aflate în administrarea consiliilor judeţene, municipale şi pentru strãzile din cvartale noi de locuinţe se face de cãtre Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului având la bazã documentele analizate, centralizate şi în concordanţã cu strategia în domeniul drumurilor locale, transmise de cãtre Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România.
(2) Cheltuielile ce se finanţeazã din transferurile consolidabile de la bugetul de stat pentru drumurile publice - drumuri judeţene, municipale şi strãzi care se vor amenaja în perimetre destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane reprezintã:
I. Cheltuieli curente, din care:
a) cheltuieli pentru administrare, întreţinere şi reparaţii curente şi periodice la drumurile locale, lucrãrile de artã, construcţiile, utilajele, echipamentele şi mijloacele de transport specifice sectorului de drumuri, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variaţia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare, acordate potrivit prevederilor legale, cheltuieli pentru licitaţii, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi pentru serviciile aferente;
b) cheltuieli pentru reparaţii capitale la drumurile locale, lucrãri de artã şi construcţii, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variaţia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare, acordate potrivit prevederilor legale, cheltuieli pentru licitaţii, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi pentru serviciile aferente.
II. Cheltuieli de capital pentru drumurile locale, ce pot fi utilizate pentru lucrãri de artã şi construcţii, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variaţia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare, acordate potrivit prevederilor legale, cheltuieli pentru licitaţii, achiziţii de terenuri, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi pentru serviciile aferente.
(3) Consiliile locale vor depune cereri justificative conform anexei nr. 8 "Cerere justificativã privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile finanţate de la bugetul de stat pentru drumurile locale - drumuri judeţene, municipale şi strãzi care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane pentru luna ..... 200.... " la Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România pânã la data de 16 a lunii anterioare celei în care se face solicitarea, iar aceasta va centraliza cererile şi le va transmite la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului pânã la data de 20 a lunii anterioare celei în care se face solicitarea, conform anexei nr. 9 "Cerere justificativã privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile finanţate de la bugetul de stat pentru drumurile locale - drumuri judeţene, municipale şi strãzi care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane pentru luna ...... 200.... ", în limita programelor aprobate şi încadrarea în trimestrializarea transmisã de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi aprobatã de Ministerul Finanţelor Publice.
(4) Dupã verificarea şi aprobarea cererilor justificative, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, prin Direcţia generalã economicã şi buget, va solicita Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare.
(5) a) Lunar, pânã la data de 10, consiliile judeţene/ municipale vor transmite Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România, pentru drumurile aflate în administrarea consiliilor judeţene/municipale şi pentru strãzile din cvartale noi de locuinţe, decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pânã la sfârşitul lunii anterioare, întocmit pe propria rãspundere, conform modelului din anexa nr. 10 "Decont justificativ privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile finanţate de la bugetul de stat pentru drumurile locale - drumuri judeţene, municipale şi strãzi care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane pentru luna ....... 200.... ", pe baza datelor înregistrate în balanţele de verificare contabile.
b) Lunar, pânã la data de 15, Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România, pe baza datelor rezultate din deconturile justificative întocmite şi transmise potrivit prevederilor alineatului precedent, va depune la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pânã la sfârşitul lunii anterioare, conform modelului din anexa nr. 11 "Decont justificativ privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile finanţate de la bugetul de stat pentru drumurile locale - drumuri judeţene, municipale şi strãzi care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane pentru luna ..... 200.... ", pe baza datelor înregistrate în balanţele de verificare contabile.
c) Cu sumele primite în plus faţã de cheltuielile prezentate prin deconturile justificative se vor diminua sumele din cererile justificative, întocmite potrivit prezentelor norme.
(6) Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului va înregistra pe cheltuieli sumele utilizate de consiliile judeţene/municipale pentru drumurile aflate în administrarea consiliilor judeţene/municipale şi pentru strãzile din cvartale noi de locuinţe, pe baza deconturilor justificative depuse de Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România.
ART. 7
(1) Formularele "Nota de fundamentare şi justificare a subvenţiilor/transferurilor pentru ........... la data de ........", "Nota de fundamentare şi justificare a subvenţiilor/transferurilor pentru transportul feroviar public de cãlãtori la data de ..........", "Nota privind fundamentarea şi justificarea utilizãrii sumelor primite de la bugetul de stat reprezentând contribuţia Guvernului la realizarea lucrãrilor de reabilitare a ........, rambursãri credite externe/ interne, plãţi dobânzi şi comisioane", "Decont justificativ privind cheltuieli finanţate de la bugetul statului reprezentând cheltuieli curente pentru întreţinerea, repararea şi administrarea drumurilor naţionale pentru luna ........... 200... ", precum şi "Decont justificativ privind cheltuieli finanţate de la bugetul statului reprezentând cheltuieli curente pentru întreţinerea, repararea şi administrarea drumurilor naţionale pentru luna ......... 200..." vor constitui documentele prin care se va aproba de cãtre ordonatorul principal de credite înregistrarea în contabilitatea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului a sumelor cheltuite, inclusiv plãţile efectuate pentru taxa pe valoarea adãugatã aferentã bunurilor, serviciilor şi lucrãrilor achiziţionate în ultimele luni ale anului, pentru care decontul de T.V.A. se întocmeşte şi se regularizeazã cu bugetul de stat în urmãtorul an financiar. Cu sumele respective agentul economic va face regularizarea direct cu bugetul de stat.
(2) Taxa pe valoarea adãugatã aferentã bunurilor, serviciilor şi lucrãrilor achiziţionate, plãtitã din sumele primite de la bugetul de stat reprezentând contribuţia Guvernului la realizarea lucrãrilor de reabilitare a infrastructurii de transporturi, va fi inclusã în documentele de justificare.
(3) Taxa pe valoarea adãugatã aferentã bunurilor, serviciilor şi lucrãrilor achiziţionate de cãtre agenţii economici înregistraţi ca plãtitori de taxã pe valoarea adãugatã se deduce potrivit prevederilor <>art. 145 şi 147 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(4) Dupã încheierea exerciţiului bugetar anual, agenţii economici vor vira la bugetul statului sumele reprezentând taxa pe valoarea adãugatã aferentã bunurilor, serviciilor şi lucrãrilor achiziţionate, plãtite în cursul anului din sumele primite de la bugetul de stat reprezentând contribuţia Guvernului la realizarea lucrãrilor de reabilitare a infrastructurii în transporturi, şi care a fost dedusã potrivit prevederilor <>art. 145 şi 147 din Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, potrivit legislaţiei în vigoare.
(5) Operaţiunile de regularizare a T.V.A. cu bugetul de stat, prevãzute la alin. (4), nu se evidenţiazã în conturile specifice de T.V.A. şi nici în decontul de T.V.A. Pentru determinarea sumelor de regularizat cu bugetul de stat se vor ţine evidenţe extracontabile.
(6) Toate formularele de fundamentare şi justificare a sumelor primite de la bugetul de stat vor cuprinde, în mod obligatoriu, menţiunea: "certificãm pe propria rãspundere legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise" şi vor purta semnãtura persoanelor autorizate (de regulã, directorul general şi directorul economic).
ART. 8
Anexele nr. 1-11 fac parte integrantã din prezentele norme.


ANEXA 1


───────
la norme
────────

MINISTERUL TRANSPORTURILOR,
CONSTRUCŢIILOR ŞI TURISMULUI
Agentul Economic Avizat
DGFP sau
DGAMC

Nota de fundamentare si justificare
a subvenţiilor/transferurilor pentru __________
la data de ___________________________








mii lei
┌────┬──────────────────────────────────────────┬─────────┬──────────┬───────────┬─────────┐
│ │ │Prevederi│Realizari │Cheltuieli │Propuneri│
│ │ Indicator │ buget │in luna │preliminate│ pentru │
│ │ │perioada │precedenta│ pentru │ luna* │
│ │ │ │(cumulat │ luna in │ │
│ │ │ │ de la │ curs │ │
│ │ │ │inceputul │ │ │
│ │ │ │anului) │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│ I.│VENITURI TOTALE, (total cls.7) │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │
│ │70. CIFRA DE AFACERI │ │ │ │ │
│ │71. VARIATIA STOCURILOR │ │ │ │ │
│ │72. VENITURI DIN PRODUCŢIA DE IMOBILIZĂRI │ │ │ │ │
│ │75. ALTE VENITURI DIN EXPLOATARE │ │ │ │ │
│ │76. VENITURI FINANCIARE │ │ │ │ │
│ │77. VENITURI EXTRAORDINARE │ │ │ │ │
│ │78. VENITURI DIN PROVIZIOANE │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ II.│CHELTUIELI TOTALE, (total cls.6)** │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │
│ │60. CHELTUIELI PRIVIND STOCURILE │ │ │ │ │
│ │61. CHELTUIELI CU LUCR.ŞI SERV.EXEC. │ │ │ │ │
│ │ DE TERŢI │ │ │ │ │
│ │62. CHELTUIELI CU ALTE SERV.EXEC.DE TERŢI │ │ │ │ │
│ │63. CHELT.CU ALTE IMPOZ.TAXE.VĂRSĂM. │ │ │ │ │
│ │ ASIMILATE │ │ │ │ │
│ │64. CHELTUIELI CU PERSONALUL │ │ │ │ │
│ │65. ALTE CHELTUIELI DE EXPLOATARE │ │ │ │ │
│ │66. CHELTUIELI FINANCIARE │ │ │ │ │
│ │67. CHELTUIELI EXTRAORDINARE │ │ │ │ │
│ │68. CHELTUIELI CU AMORTIZĂRILE ŞI │ │ │ │ │
│ │ PROVIZIOANE │ │ │ │ │
│ │69. CHELT.CU IMPOZITUL PE PROFIT ŞI ALTE │ │ │ │ │
│ │ IMPOZITE │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│III.│CREŞTEREA DE STOCURI │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│ IV.│SUBVENŢII/TRANSFERURI PENTRU ACTIVITATE │ │ │ │ │
│ │(II-I) / (II + III - I) │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┴───────────┴─────────┘

NOTA
* Luna urmãtoare celei în care se solicitã deschiderea de credite bugetare.
** Pentru activitatea curentã

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,

Vizat
pentru controlul financiar preventiv



ANEXA 1/a)


────────────
la norme
──────────

DEFALCAREA
veniturilor ce se încaseazã în luna _______________
de agentul economic _______________________





mii lei
┌───────┬───────────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│ Nr. │ │ │
│ crt. │ Tipul venitului │ Suma │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ VENITURI TOTALE, (total cls.7) │ │
│ │ din care: │ │
│ │ 70.CIFRA DE AFACERI │ │
│ │ 71.VARIAŢIA STOCURILOR │ │
│ │ 72.VENITURI DIN PRODUCŢIA DE IMOBILIZĂRI │ │
│ │ 74.VENITURI DIN SUBVENŢII DE EXPLOATARE │ │
│ │ 75.ALTE VENITURI DIN EXPLOATARE │ │
│ │ 76.VENITURI FINANCIARE │ │
│ │ 77.VENITURI EXTRAORDINARE │ │
│ │ 78.VENITURI DIN PROVIZIOANE │ │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ TOTAL │ │
└───────┴───────────────────────────────────────────────────────┴─────────────┘

NOTA
Pentru fiecare categorie de venituri se vor prezenta, cantitativ şi valoric,
datele care conduc la sumele justificate sau solicitate de ordonatorul
principal de credite de la bugetul statului

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,



ANEXA 1/b)


──────────
la norme
────────

MINISTERUL TRANSPORTURILOR,
CONSTRUCŢIILOR ŞI TURISMULUI

MEMORIU
privind justificarea sumelor preliminate
a se plãti în luna în curs





mii lei
┌────┬──────────────────────────────────────┬──────────┬────────────┬──────────┐
│Nr. │ │Documentul│Beneficiarul│ Suma │
│crt.│ Tipul platii │(tip.nr., │ platii │ platita │
│ │ │data) │ │ sau pre- │
│ │ │ │ │ liminata │
│ │ │ │ │a se plati│
├────┼──────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┼──────────┤
│ 1. │ Plãţi cu materiile prime │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ 2. │ Plãţi cu materialele consumabile, │ │ │ │
│ │ din care: │ │ │ │
│ a │ plãţi privind combustibilul │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ b │ plãţi privind piesele de schimb │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ 3. │ Plãţi privind materialele de natura │ │ │ │
│ │ obiectelor de inventar │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ 4. │ Plãţi privind energia electricã │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ 5. │ Plãţi privind consumul de apã │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ 6. │ Plãţi de întreţinere şi reparaţii │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ 7. │ Plãţi de protocol, reclamã şi │ │ │ │
│ │ publicitate │ │ │ │
│ 8. │ Plãţi cu transportul de bunuri şi │ │ │ │
│ │ personal │ │ │ │
│ 9. │ Plãţi poştale şi taxe de comunicaţii │ │ │ │
│10. │ Plãţi cu remuneraţiile nete ale │ │ │ │
│ │ personalului │ │ │ │
│11. │ Plãţi cu asigurãrile şi protecţia │ │ │ │
│ │ socialã │ │ │ │
│ │ din care: │ │ │ │
│ a │ plãţi privind contribuţia unitãţii │ │ │ │
│ │ la asigurãrile sociale │ │ │ │
│ b │ plãţi privind contribuţia unitãţii │ │ │ │
│ │ pentru ajutorul de şomaj │ │ │ │
│ c │ plãţi privind contribuţia unitãţii │ │ │ │
│ │ pentru asigurãrile sociale de │ │ │ │
│ │ sãnãtate │ │ │ │
│12. │ Plãţi cu alte impozite, taxe şi │ │ │ │
│ │ vãrsãminte asimilate │ │ │ │
│13. │ Plãţi din diferenţe de curs valutar │ │ │ │
│14. │ Plãţi privind dobânzile │ │ │ │
│15. │ Plãţi privind amortizãrile şi │ │ │ │
│ │ provizioanele │ │ │ │
│ │ TOTAL PLAŢI, din care: │ │ │ │
│ │ - efectuate din venituri proprii │ │ │ │
│ │ - efectuate din subvenţii/ │ │ │ │
│ │ transferuri de la │ │ │ │
│ │ bugetul de stat │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────────┴──────────┴────────────┴──────────┤

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,



ANEXA 1/c)


──────────
la norme
──────────

SITUAŢIA
obligaţiilor faţã de bugetul de stat,
bugetul asigurãrilor sociale de stat,
bugetul fondurilor speciale
la data de __________________






mii lei
┌───┬────────────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬────────────┐
│Nr.│ │ │Varsat│ Ramas de │
│crt│ Denumirea indicatorilor │Dato-│efec- │ varsat │
│ │ │rat │tiv ├───────┬────┤
│ │ │ │ │in ter-│res-│
│ │ │ │ │ men │tant│
├───┼────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼───────┼────┤
│ 1.│Obligaţii faţã de bugetul de stat - TOTAL │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │
│ │- * │ │ │ │ │
│ │- * │ │ │ │ │
│ │- * │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ 2.│Obligaţii faţã de bugetul asigurãrilor sociale │ │ │ │ │
│ │de sãnãtate - TOTAL │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ 3.│Obligaţii faţã de bugetele fondurilor │ │ │ │ │
│ │speciale - TOTAL, din care: │ │ │ │ │
│ │- * │ │ │ │ │
│ │- * │ │ │ │ │
│ │- * │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴───────┴────┘

___________
* Se completeazã dupã caz.

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,




ANEXA 2


────────
la norme
──────────

MINISTERUL TRANSPORTURILOR,
CONSTRUCŢIILOR ŞI TURISMULUI
SNTFC "CFR Cãlãtori" SA Avizat
DGFPJ sau
DGAMC



Notã de fundamentare şi justificare
a subvenţiilor/transferurilor pentru
transportul feroviar public de cãlãtori
la data de __________________





┌───┬─────────────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────┬──────┐
│Nr.│ Indicator │ │Preve-│Reali-│Cheltu-│Propu-│
│crt│ │ U/M │deri │zari │ieli │neri │
│ │ │ │buget │in lu-│preli- │pentru│
│ │ │ │ │na pre│minate │luna │
│ │ │ │ │ceden-│pentru │ │
│ │ │ │ │ta │luna in│**____│
│ │ │ │ │(cumu-│curs │ │
│ │ │ │ │lat de│ │ │
│ │ │ │ │la in-│ │ │
│ │ │ │ │cepu- │ │ │
│ │ │ │ │tul │ │ │
│ │ │ │ │anu- │ │ │
│ │ │ │ │lui) │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1.│CĂLĂTORI-KM. │ mil│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 2.│Tarif mediu/cãlãtor km │ lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 3.│Cost mediu/cãlãtor km │ lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 4.│Venituri din transportul de │ │ │ │ │ │
│ │cãlãtori (1*2) │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 5.│Cheltuieli pentru transportul de │ │ │ │ │ │
│ │cãlãtori (1*3) │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 6.│Subvenţie/transfer (5-4) │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │TOTAL CHELTUIELI (A + B + C) │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ A.│CHELTUIELI PENTRU EXPLOATARE │ │ │ │ │ │
│ │(I+II+III+IV) │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ I.│CHELTUIELI CU MUNCA VIE │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1.│salarii │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 2.│C.A.S. │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 3.│contribuţia pentru ajutorul de şomaj │mii iei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 4.│contribuţii pentru asigurãrile │ │ │ │ │ │
│ │sociale de sãnãtate │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 5.│deplasãri, detaşãri, transferãri │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ II│ CHELTUIELI MATERIALE │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1.│materii prime │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 2.│piese de schimb │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 3.│combustibili │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 4.│energie electricã │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 5.│consum de apa │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 6.│amortizare │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 7.│reparaţii │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 8.│alte cheltuieli materiale* │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│III│ ALTE CHELTUIELI │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ IV│ TAXĂ ACCES INFRASTRUCTURĂ │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ B│ CHELTUIELI FINANCIARE │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ C│ CHELTUIELI EXTRAORDINARE │mii lei│ │ │ │ │
└───┴─────────────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────┴──────┘

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,
_____________
*) Se nominalizeazã pânã la minim 70 %.
**) Luna urmãtoare celei în care se solicitã
deschiderea de credite bugetare.

Vizat
pentru controlul financiar preventiv




ANEXA 3


────────
la norme
────────

UNITATEA _______________________

Avizat
DGFPJ sau
DGAMC

Nota privind fundamentarea şi justificarea
utilizãrii sumelor primite de la bugetul de stat
reprezentând contribuţia Guvernului la realizarea
lucrãrilor de reabilitare
a ___________ , rambursãri credite
externe/interne, plãţi dobânzi şi comisioane





mii lei
┌───┬─────────────────────────────────┬───────┬──────────┬─────────┬───────────┐
│Nr.│ │Program│ Realizari│Propuneri│Realizari │
│crt│ Indicator │ anual │perioada* │pentru │preliminate│
│ │ │ ├─────┬────┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │cumu-│luna│ luna │ luna in │
│ │ │ │lat │ │ │ curs │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ I │TOTAL Surse din care: │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ A │Realizarea lucrãrilor de │ │ │ │ │ │
│ │reabilitare (Anexa 3/a) │ │ │ │ │ │
│ │(rd. )** │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ │- programe cu finanţare │ │ │ │ │ │
│ │rambursabila │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ │- programe cu finanţare │ │ │ │ │ │
│ │nerambursabila │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ B│Rambursare rate la credite │ │ │ │ │ │
│ │externe/interne (Anexa 3/b) │ │ │ │ │ │
│ │(rd. )** │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ C│Dobânzi şi comisioane pentru │ │ │ │ │ │
│ │credite externe/interne │ │ │ │ │ │
│ │(Anexa 3/c)(rd. )** │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ II│Utilizare surse TOTAL, din │ │ │ │ │ │
│ │care pentru: │ │ │ │ │ │
├───┤ ├───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ A│Realizarea lucrãrilor de │ │ │ │ │ │
│ │reabilitare (Anexa 3/d) (rd. )** │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ │- programe cu finanţare │ │ │ │ │ │
│ │rambursabila │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ │- programe cu finanţare │ │ │ │ │ │
│ │nerambursabila │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ B│Rambursare rate la credite │ │ │ │ │ │
│ │externe/interne (Anexa 3/e) │ │ │ │ │ │
│ │(rd. )** │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ C│Dobânzi şi comisioane pentru │ │ │ │ │ │
│ │credite externe/interne │ │ │ │ │ │
│ │(Anexa 3/f) (rd. )** │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│III│Sume de primit/justificat │ │ │ │ │ │
│ │(II-I) │ │ │ │ │ │
└───┴─────────────────────────────────┴───────┴─────┴────┴─────────┴───────────┘

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,

Vizat
pentru controlul financiar preventiv


______________
*) cuprinde realizãrile la luna anterioarã celei în care se solicitã deschiderea de credite
**) se completeazã cu sumele înscrise în rândurile corespunzãtoare din bugetul de venituri şi cheltuieli, pentru coloanele "program anual", "propuneri pentru perioada" aferentã lunii urmãtoare celei în care se solicitã deschiderea de credite bugetare.


ANEXA 3/a)


──────────
la norme
──────────

UNITATEA __________________


SITUAŢIA
sumelor încasate de la bugetul statului destinate
realizãrii lucrãrilor de reabilitare __________
în perioada _______________________





mii lei
┌─────┬───────────────────────┬─────────────┬─────────┬───────────────────┐
│ Nr. │ │ │ │ │
│crt. │ Documentul (O.P.) │ Data │ Sume │ din care TVA │
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │
└─────┴───────────────────────┴─────────────┴─────────┴───────────────────┘

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,




ANEXA 3/b


──────────
la norme
────────

UNITATEA _________________

SITUAŢIA
sumelor încasate pentru rambursare rate
la credite externe/interne
în perioada ________________________





mii lei
┌─────┬───────────────────────┬─────────────┬─────────┐
│ Nr. │ │ │ │
│crt. │ Documentul (O.P.) │ Data │ Sume │
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
│ │TOTAL │ │ │
└─────┴───────────────────────┴─────────────┴─────────┘

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,



ANEXA 3/c)


──────────
la norme
────────

UNITATEA ____________________

SITUAŢIA
sumelor încasate de la bugetul statului pentru plata
dobânzilor şi comisioanelor aferente
creditelor externe/interne
în perioada ___________________





mii lei
┌─────┬───────────────────────┬─────────────┬─────────┐
│ Nr. │ │ │ │
│crt. │ Documentul (O.P.) │ Data │ Sume │
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
│ │TOTAL │ │ │
└─────┴───────────────────────┴─────────────┴─────────┘

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,



ANEXA 3/d)


──────────
la norme
─────────

UNITATEA __________________

SITUAŢIA
utilizãrii surselor pentru realizarea lucrãrilor de reabilitare
în perioada _______________________





mii lei
┌─────┬───────────────────────┬─────────────┬─────────┬───────────────────┐
│ Nr. │ │ │ │ │
│crt. │ Documentul (O.P.) │ Data │ Sume │ din care TVA │
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │
└─────┴───────────────────────┴─────────────┴─────────┴───────────────────┘

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,




ANEXA 3/e)


──────────
la norme
────────

UNITATEA _______________

SITUAŢIA
utilizãrii surselor pentru rambursare rate
la credite externe/interne
în perioada __________________





mii lei
┌───┬──────────┬────────┬───────┬────────────────┬────────────────────┐
│Nr.│Beneficiar│ Nr. │Program│Propuneri pentru│ Realizari perioada │
│c │ Banca │contract│ an │ perioada │ │
│r │ │ │ ├───────┬────────┼───────┬────────────┤
│t │ │ │ │cumulat│ luna │cumulat│ luna │
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │
└───┴──────────┴────────┴───────┴───────┴────────┴───────┴────────────┘

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,




ANEXA 3/f)


──────────
la norme
──────────

UNITATEA _______________


SITUAŢIA
sumelor utilizate pentru plata dobânzilor şi
comisioanelor aferente creditelor externe/interne
în perioada _________________





mii lei
┌───┬──────────┬────────┬───────┬────────────────┬────────────────────┐
│Nr.│Beneficiar│ Nr. │Program│Propuneri pentru│ Realizari perioada │
│c │ Banca │contract│ an │ perioada │ │
│r │ │ │ ├───────┬────────┼───────┬────────────┤
│t │ │ │ │cumulat│ luna │cumulat│ luna │
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │
└───┴──────────┴────────┴───────┴───────┴────────┴───────┴────────────┘
DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,



ANEXA 4


────────
la norme
──────────

DIRECŢIA REGIONALĂ DE DRUMURI ŞI PODURI _______________
Nr. ___________ /__________________


CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind cheltuieli curente pentru întreţinerea,
repararea şi administrarea drumurilor naţionale
pentru luna ....... 200 ...





- mii lei -
┌────┬────────────────────────────────────────┬──────┬────────────────────────┐
│Nr. │ │ │ din care │
│crt.│ Explicaţii │TOTAL ├─────────────┬──────────┤
│ │ │ │Întreţinere │Reparaţii │
│ │ │ │si reparaţii │ capitale │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 1.│Valoarea programului anual aprobat │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 2.│Valoarea programului cumulat pânã la │ │ │ │
│ │finele lunii pentru care se face │ │ │ │
│ │solicitarea │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 3.│Sumele cumulate de la începutul anului │ │ │ │
│ │alocate pânã la finele lunii precedente │ │ │ │
│ │lunii pentru care se face solicitarea │ │ │ │
│ │în baza cererilor justificative │ │ │ │
│ │anterioare │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 4.│Sume utilizate cumulate de la începutul │ │ │ │
│ │anului pânã la finele lunii precedente │ │ │ │
│ │celei în care se face cererea │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 5.│Sume preliminate a se utiliza pânã la │ │ │ │
│ │finele lunii în care se face cererea │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 6.│Sumele primite în plus faţã de decontul │ │ │ │
│ │justificativ prezentat la finele lunii │ │ │ │
│ │precedente lunii în care se face │ │ │ │
│ │solicitarea (3-4-5) │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 7.│Sumele de alocat conform programului │ │ │ │
│ │corectat cu sumele primite în plus │ │ │ │
│ │(2-3-6) │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 8.│Sume de alocat în limita disponibilului │ │ │ │
│ │(<=7) │ │ │ │
└────┴────────────────────────────────────────┴──────┴─────────────┴──────────┘

Certificãm pe propria rãspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.

D.R.D.R

DIRECTOR GENERAL, DIRECTOR ECONOMIC,
C.F.P.



NOTĂ:
În anexã se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate, cu precizarea, pentru fiecare poziţie în parte a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.

ANEXA 5


────────
la norme
────────

COMPANIA NAŢIONALĂ DE AUTOSTRĂZI ŞI
DRUMURI NAŢIONALE DIN ROMÂNIA
Nr. ________/___________ APROBAT
MINISTRU

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind cheltuieli curente pentru întreţinerea,
repararea şi administrarea drumurilor naţionale
pentru luna ...... 200.....





- mii lei -
┌────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬──────┐
│Nr. │ Explicaţii │ │
│crt.│ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 1.│Valoarea programului anual aprobat │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2.│Valoarea programului cumulat pânã la finele lunii pentru │ │
│ │care se face solicitarea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3.│Sumele cumulate de la începutul anului alocate pânã la │ │
│ │finele lunii precedente lunii pentru care se face │ │
│ │solicitarea în baza cererilor justificative anterioare │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 4.│Sume utilizate cumulate de la începutul anului pânã la │ │
│ │finele lunii precedente celei în care se face cererea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 5.│Sume preliminate a se utiliza pânã la finele lunii în care │ │
│ │se face cererea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 6.│Sumele primite în plus fatã de decontul justificativ │ │
│ │prezentat la finele lunii precedente lunii în care se face │ │
│ │solicitarea (3-4-5) │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 7.│Sumele de alocat conform programului corectat cu │ │
│ │sumele primite în plus (2-3-6) │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 8.│Sume de alocat în limita disponibilului (<=7) │ │
└────┴──────────────────────────────────────────────────────────────┴──────┘

Certificãm pe propria rãspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.

DIRECTOR GENERAL, DIRECTOR ECONOMIC,


C.F.P.
MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCŢIILOR ŞI TURISMULUI

AVIZAT
──────
SECRETAR DE STAT DIRECŢII DE SPECIALITATE
D.G.I.C. D.G.E.B.



NOTĂ:
În anexã se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate, cu precizarea, pentru fiecare pozitie în parte a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.

ANEXA 6


────────
la norme
──────────

DIRECŢIA REGIONALĂ DE DRUMURI ŞI PODURI ______________
Nr. _________/_______________

DECONT JUSTIFICATIV
privind cheltuieli finanţate de la bugetul statului
reprezentând cheltuieli curente pentru
întreţinerea, repararea şi administrarea
drumurilor naţionale
pentru luna .......... 200 ...





- mii lei -
┌────┬────────────────────────────────────────────────┬───────────┬────────────┐
│Nr. │ Explicaţii │Luna pentru│ Cumulat de │
│crt.│ │ care se │la începutul│
│ │ │justificã │ anului │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ I.│Sume alocate de la bugetul statului reprezentând│ │ │
│ │cheltuieli curente pentru întreţinerea, │ │ │
│ │repararea şi administrarea drumurilor naţionale,│ │ │
│ A) │pentru efectuarea de: │ │ │
│ │Cheltuieli curente, din care │ │ │
│ │- Reparaţii, întreţinere şi administrare │ │ │
│ B) │- Reparaţii capitale │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ II.│Sume utilizate pentru cheltuieli totale, │ │ │
│ │din care: │ │ │
│ │Cheltuieli curente, din care: │ │ │
│ A) │- Reparaţii, întreţinere şi administrare │ │ │
│ B) │- Reparaţii capitale │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│III.│ Diferenţã de regularizat (I-II) │ │ │
│ │ │ │ │
└────┴────────────────────────────────────────────────┴───────────┴────────────┘

Certificãm pe propria rãspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.

D.R.D.P.
DIRECTOR GENERAL, DIRECTOR ECONOMIC,
C.F.P.



NOTĂ:
În anexã se va prezenta utilizarea sumelor pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.

ANEXA 7


────────
la norme
──────────

COMPANIA NAŢIONALĂ DE AUTOSTRĂZI ŞI DRUMURI
NAŢIONALE DIN ROMÂNIA
Nr. ________/_____________ APROBAT
MINISTRU

DECONT JUSTIFICATIV
privind cheltuieli finanţate de la bugetul statului
reprezentând cheltuieli curente pentru întreţinerea,
repararea şi administrarea drumurilor naţionale
pentru luna .......... 200 ...





- mii lei -
┌────┬────────────────────────────────────────────────┬───────────┬────────────┐
│Nr. │ Explicaţii │Luna pentru│ Cumulat de │
│crt.│ │ care se │la începutul│
│ │ │justificã │ anului │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ I.│Sume alocate de la bugetul statului reprezentând│ │ │
│ │cheltuieli curente pentru întreţinerea, │ │ │
│ │repararea şi administrarea drumurilor naţionale,│ │ │
│ A) │pentru efectuarea de: │ │ │
│ │Cheltuieli curente, din care │ │ │
│ │- Reparaţii, întreţinere şi administrare │ │ │
│ B) │- Reparaţii capitale │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ II.│Sume utilizate pentru cheltuieli totale, │ │ │
│ │din care: │ │ │
│ │Cheltuieli curente, din care: │ │ │
│ A) │- Reparaţii, întreţinere şi administrare │ │ │
│ B) │- Reparaţii capitale │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│III.│ Diferenţa de regularizat (I-II) │ │ │
│ │ │ │ │
└────┴────────────────────────────────────────────────┴───────────┴────────────┘

Certificãm pe propria rãspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.

DIRECTOR GENERAL, DIRECTOR ECONOMIC,
C.F.P.

MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCŢIILOR ŞI TURISMULUI

AVIZAT
──────
SECRETAR DE STAT DIRECTE DE SPECIALITATE
D.G.I.C. D.G.E.B.



NOTA
În anexã se va prezenta, utilizarea sumelor pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.


ANEXA 8


────────
la norme
──────────


CONSILIUL JUDEŢEAN/LOCAL __________________
Nr. ___________/__________________

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile
finanţate de la bugetul statului pentru drumurile locale -
drumuri judeţene, municipale şi strãzi care se vor amenaja
în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de
locuinţe noi in localitãţile rurale şi urbane
pentru luna .......... 200 ...





- mii lei -
┌────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬──────┐
│Nr. │ Explicaţii │ │
│crt.│ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 1.│Valoarea bugetului anual aprobat │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2.│Valoarea bugetului cumulat pânã la finele trimestrului │ │
│ │pentru care se face solicitarea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3.│Sumele cumulate de la începutul anului alocate pânã la │ │
│ │finele lunii precedente lunii pentru care se face │ │
│ │solicitarea în baza cererilor justificative anterioare │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 4.│Sume utilizate cumulate de la începutul anului pânã la │ │
│ │finele lunii precedente celei în care se face cererea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 5.│Sume preliminate a se utiliza pânã la finele lunii în care │ │
│ │se face cererea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 6.│Sumele primite în plus faţã de decontul justificativ │ │
│ │prezentat la finele lunii precedente lunii în care se face │ │
│ │solicitarea (3-4-5) │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 7.│Sumele de alocat conform programului corectat cu │ │
│ │sumele primite în plus (2-3-6) │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 8.│Sume de alocat în limita disponibilului (<=7) │ │
└────┴──────────────────────────────────────────────────────────────┴──────┘

Certificãm pe propria rãspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.

CONSILIUL JUDEŢEAN

PREŞEDINTE CONDUCĂTORUL VIZAT-DIRECTOR
COMPARTIM.FINANCIAR-CONTABIL DRDP
sau
CONSILIUL LOCAL

PRIMAR CONDUCĂTORUL VIZAT-DIRECTOR
COMPARTIM.FINANCIAR-CONTABIL DRDP



NOTĂ:
În anexã se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate, cu precizarea, pentru fiecare poziţie în parte a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.

ANEXA 9


────────
la norme
────────

COMPANIA NAŢIONALĂ DE AUTOSTRĂZI ŞI DRUMURI
NAŢIONALE DIN ROMÂNIA
Nr. __________/_____________ APROBAT
MINISTRU
CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile
finanţate de la bugetul statului pentru drumurile locale -
drumuri judeţene, municipale şi strãzi care se vor amenaja
în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de
locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane
pentru luna ........ 200 ......





- mii lei -
┌────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬──────┐
│Nr. │ Explicaţii │ │
│crt.│ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 1.│Valoarea programului anual aprobat │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2.│Valoarea programului cumulat pânã la finele lunii pentru │ │
│ │care se face solicitarea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3.│Sumele cumulate de la începutul anului alocate pânã la │ │
│ │finele lunii precedente lunii pentru care se face │ │
│ │solicitarea în baza cererilor justificative anterioare │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 4.│Sume utilizate cumulate de la începutul anului pânã la │ │
│ │finele lunii precedente celei în care se face cererea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 5.│Sume preliminate a se utiliza pânã la finele lunii în care │ │
│ │se face cererea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 6.│Sumele primite în plus fatã de decontul justificativ │ │
│ │prezentat la finele lunii precedente lunii în care se face │ │
│ │solicitarea (3-4-5) │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 7.│Sumele de alocat conform programului corectat cu │ │
│ │sumele primite în plus (2-3-6) │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 8.│Sume de alocat în limita disponibilului (<=7) │ │
└────┴──────────────────────────────────────────────────────────────┴──────┘

Certificãm pe propria rãspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.

DIRECTOR GENERAL, DIRECTOR ECONOMIC,
C.F.P.

MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCŢIILOR ŞI TURISMULUI

AVIZAT
────────
SECRETAR DE STAT DIRECTII DE SPECIALITATE
D.G.I.C. D.G.E.B.



NOTÂ
În anexã se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate, cu precizarea, pentru fiecare poziţie în parte a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.

ANEXA 10


────────
la norme
────────

CONSILIUL JUDEŢEAN/LOCAL __________
Nr. ___________ /_______________

DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile
finanţate de la bugetul statului pentru drumurile locale -
drumuri judeţene, municipale şi strãzi care se vor amenaja în
perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi
în localitãţile rurale şi urbane
pentru luna.......... 200...





- mii lei -
┌────┬────────────────────────────────────────────────┬───────────┬────────────┐
│Nr. │ Explicaţii │Luna pentru│ Cumulat de │
│crt.│ │ care se │la începutul│
│ │ │justificã │ anului │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ I.│Sume alocate din transferuri consolidabile care │ │ │
│ │se finanţeazã de la bugetul statului pentru │ │ │
│ │drumurile publice, │ │ │
│ │ │ │ │
│ II.│Sume utilizate din transferuri consolidabile │ │ │
│ │care se finanţeazã de la bugetul statului │ │ │
│ │pentru drumurile publice, │ │ │
│ │ │ │ │
│III.│Diferenţã de regularizat (I-II) │ │ │
└────┴────────────────────────────────────────────────┴───────────┴────────────┘


Certificãm pe propria rãspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.

D.R.D.P.
DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,
sau
CONSILIUL JUDEŢEAN

PREŞEDINTE CONDUCĂTORUL VIZAT-DIRECTOR
COMPARTIM.FINANCIAR-CONTABIL DRDP
sau
CONSILIUL LOCAL

PRIMAR CONDUCĂTORUL VIZAT-DIRECTOR
COMPARTIM.FINANCIAR-CONTABIL DRDP



NOTA
În anexã se va prezenta, utilizarea sumelor pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.


ANEXA 11


──────────
la norme
──────────

COMPANIA NAŢIONALĂ DE AUTOSTRĂZI ŞI DRUMURI
NAŢIONALE DIN ROMÂNIA
Nr. ___________/_____________ APROBAT
MINISTRU
DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile
finanţate de la bugetul statului pentru drumurile locale - drumuri
judeţene, municipale şi strãzi care se vor amenaja în perimetrele
destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în
localitãţile rurale şi urbane
pentru luna....... 200 ....





┌────┬────────────────────────────────────────────────┬───────────┬────────────┐
│Nr. │ Explicaţii │Luna pentru│ Cumulat de │
│crt.│ │ care se │la începutul│
│ │ │justificã │ anului │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ I.│Sume alocate din transferuri consolidabile care │ │ │
│ │se finanţeazã de la bugetul statului pentru │ │ │
│ │drumurile publice, │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ II.│Sume utilizate din transferuri consolidabile │ │ │
│ │care se finanţeazã de la bugetul statului │ │ │
│ │pentru drumurile publice │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│III.│Diferenţã de regularizat (I-II) │ │ │
│ │ │ │ │
└────┴────────────────────────────────────────────────┴───────────┴────────────┘

Certificãm pe propria rãspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.

DIRECTOR GENERAL, DIRECTOR ECONOMIC,
C.F.P.
MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCŢIILOR ŞI TURISMULUI

AVIZAT
──────
SECRETAR DE STAT DIRECŢII DE SPECIALITATE
D.G.I.C. D.G.E.B.



NOTA
În anexã se va prezenta, utilizarea sumelor pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.


__________________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016