Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA din 4 aprilie 2002  pentru derularea Programului Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA din 4 aprilie 2002 pentru derularea Programului "Sali de sport", finalizarea constructiilor sistate, prin Compania Nationala de Investitii "C.N.I." - S.A.

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 246 din 12 aprilie 2002
CAP. 1
Prevederi generale
ART. 1
(1) Derularea investiţiilor în construcţia de sali de sport se realizeazã prin Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A., societate pe acţiuni aflatã sub autoritatea Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
(2) Potrivit <>art. 9 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 25/2001 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 117/2002 , Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. coordoneazã constituirea şi atragerea de surse de finanţare pe care le administreazã pentru realizarea investiţiilor pentru construcţii de interes public, pe baza proiectelor aprobate de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei şi finanţate de la bugetul de stat şi bugetele locale.
(3) Pentru desfãşurarea obiectului sau de activitate Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. poate propune Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei reglementãri specifice în condiţiile legii.
ART. 2
(1) Construcţiile de sali de sport care se realizeazã prin Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. se amplaseaza pe terenuri care fac parte din domeniul public sau privat al unitãţilor administrativ-teritoriale.
Terenurile destinate acestor construcţii se preiau în folosinta de Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A., pe perioada realizãrii investiţiei, pe baza de protocol încheiat cu consiliile locale, cu specificaţia expresã ca terenurile sunt libere de orice sarcini.
(2) Terenurile pe care se amplaseaza sãlile de sport care se realizeazã prin Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. se viabilizeaza de cãtre consiliile locale conform documentaţiilor urbanistice şi în corelare cu graficele de execuţie semnate de antreprenorul general.
ART. 3
(1) În vederea cuprinderii obiectivelor de investiţii prevãzute la art. 2 în programul de realizare a salilor de sport, consiliile locale vor întocmi, vor actualiza şi vor transmite anual Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei inventarul prevãzut în anexa nr. 1, în cel mult 30 de zile de la aprobarea bugetului de stat.
(2) Necesitatea şi oportunitatea realizãrii salilor de sport vor fi stabilite prin studii de fezabilitate - adaptarea la teren - promovate şi aprobate de consiliile locale şi care se finanţeazã din sursele proprii ale consiliilor locale şi prin studii de fezabilitate - soluţia constructivã - promovate de Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. şi aprobate de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
(3) Elaborarea studiilor prevãzute la alin. (2) se va efectua pe baza temei de proiectare elaborate de Compania Nationala de Investiţii "C.N.I" - S.A., cu avizul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.

CAP. 2
Promovarea investiţiilor
ART. 4
(1) Pentru finalizarea construcţiilor sistate consiliile locale rãspund de punerea la dispoziţie Companiei Naţionale de Investiţii "C.N.I." - S.A. a fisei de evaluare a obiectivului, din care trebuie sa reiasã valoarea rãmasã de executat, în preţuri actualizate, şi data la care au fost întrerupte lucrãrile.
(2) În fişa obiectivului se vor evidenţia separat valoarea lucrãrilor executate, rest de executat în preţuri actualizate şi costurile legate de lucrãri de expertiza şi, eventual, de consolidare a structurilor preluate.
(3) Devizul reactualizat al lucrãrilor rãmase de executat va purta în mod obligatoriu semnatura şi ştampila proiectantului general al investiţiei.
ART. 5
(1) Pentru obiectivele de investiţii aprobate a se finanta şi care cuprind lucrãri de finalizare a unor structuri începute, la care lucrãrile au fost sistate, atât terenul, cat şi structura vor fi puse, prin protocol, în mod gratuit, la dispoziţie Companiei Naţionale de Investiţii "C.N.I." - S.A., pe durata de realizare a investiţiei (conform anexelor nr. 4 şi 5).
(2) În protocolul de preluare a studiilor de fezabilitate - adaptarea la teren - şi a terenurilor se vor preciza urmãtoarele:
a) condiţia de exceptare de la plata taxei pentru autorizarea construcţiilor;
b) obligativitatea consiliilor locale de a asigura viabilizarea terenurilor aferente construcţiilor de sali de sport, la momentul predãrii acestora;
c) reprezentanţii consiliului local, participanţi la recepţia la terminarea lucrãrilor şi la recepţia finala a obiectivelor de investiţii;
d) condiţiile de transmitere fãrã plata a obiectivelor de investiţii finalizate de Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. cãtre consiliile locale;
e) devize financiare pentru cheltuieli efectuate de consiliile locale pentru întocmirea documentaţiei tehnico-economice şi obţinerea avizelor necesare realizãrii obiectivelor de investiţii, pana la predarea acestora cãtre Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A.
ART. 6
În baza datelor transmise de consiliile locale conform art. 3, Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. va întocmi lista-sinteza a salilor de sport propuse a fi finanţate pentru anul în curs, conform anexei nr. 2, şi o va prezenta spre analiza Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, care o va supune spre aprobare Guvernului. Lista-sinteza este documentul care va sta la baza întocmirii listei obiectivelor de investiţii privind construcţia de sali de sport şi a fundamentarii alocaţiilor bugetare necesare în vederea finanţãrii acestora, conform prevederilor legale în vigoare.

CAP. 3
Derularea finanţãrii şi finalizarii investiţiilor
ART. 7
(1) Dupã aprobarea bugetului de stat şi a listei-sinteza cu obiectivele de investiţii care urmeazã sa fie finalizate, Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. va stabili prioritatea obiectivelor de investiţii în vederea asigurãrii finanţãrii, pe surse de finanţare, prin întocmirea listei obiectivelor de investiţii cu finanţare integrala sau parţialã de la bugetul de stat pe anul în curs, pe care Direcţia generalã pentru dezvoltarea infrastructurii, investiţii şi concesiuni din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei o va supune spre aprobare ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei. Pe baza acestei liste se vor întocmi fişele obiectivelor de investiţii, conform programului specializat al Ministerului Finanţelor Publice.
(2) Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. comunica consiliilor locale respective lista obiectivelor de investiţii care urmeazã sa fie finanţate în anul în curs şi solicita transmiterea terenurilor şi a structurilor obiectivelor de investiţii, conform protocoalelor încheiate în condiţiile art. 5.
ART. 8
(1) Dupã preluarea terenurilor şi a structurilor obiectivelor de investiţii amplasate pe aceste terenuri în vederea finalizarii, documentaţiile reactualizate vor fi supuse aprobãrii potrivit competentelor stabilite prin lege.
(2) Dupã obţinerea aprobãrilor potrivit alin. (1) ministrul lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei emite un ordin pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, în condiţiile legii.
(3) Prin grija Companiei Naţionale de Investiţii "C.N.I." - S.A. se vor declansa procedurile de atribuire a contractului de lucrãri, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
ART. 9
Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. deschide la Direcţia trezorerie şi contabilitate publica a municipiului Bucureşti un cont special, pe care îl comunica Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei - Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare, în vederea virarii alocaţiilor de la bugetul de stat pentru finanţarea construcţiei de sali de sport.
ART. 10
Derularea investiţiilor privind finalizarea de sali de sport la care lucrãrile au fost sistate, inclusiv a finanţãrii acestora din resurse de la bugetul de stat, se realizeazã conform programului prezentat în anexa nr. 3.
ART. 11
Finanţarea construcţiei de sali de sport se efectueazã conform prevederilor prezentelor norme metodologice şi ale <>Ordinului ministrului finanţelor nr. 1.169/1997 pentru modificarea şi completarea normelor metodologice aprobate prin <>Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 2.487/1996 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 134 din 30 iunie 1997.
ART. 12
(1) Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. asigura urmãrirea şi supravegherea tehnica a lucrãrilor, recepţia la terminarea lucrãrilor de constructiimontaj, conform graficului-anexa la contract, şi punerea în funcţiune a obiectivelor de investiţii, participa împreunã cu reprezentanţii consiliului local la recepţia finala, la expirarea perioadei de garanţie.
(2) Supravegherea tehnico-economicã a lucrãrilor de construcţii-montaj se realizeazã de Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. prin personal propriu atestat.
(3) Decontarea lucrãrilor se face pe stadii fizice de execuţie.
(4) În devizul general de finalizare a investiţiei se vor cuprinde şi cheltuielile efectuate de consiliile locale.
ART. 13
Dupã efectuarea recepţiei la terminarea lucrãrilor Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. va preda prin protocol terenul şi obiectivul de investiţii realizat. Protocolul va cuprinde în mod explicit şi imperativ obligativitatea transmiterii în mod gratuit a acestor obiective de investiţii cãtre consiliile locale.
ART. 14
Anexele nr. 1-5*) fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1


la normele metodologice
-----------------------

CONSILIUL LOCAL ..................

INVENTARUL
salilor de sport propuse a fi finanţate în cadrul
Programului de finanţare prin Compania Nationala de Investiţii, a
construcţiei de sali de sport la care
contractele de atribuire de lucrãri au încetat



┌──────────┬──────┬───────────────────────┬───────────────────┬───────────────┐
│Denumire │Termen│ Amplasament │Suma solicitatã de │ Contribuţia │
│localitate│ PIF ├─────────┬─────┬───────┤ la bugetul local │ consiliilor │
│instituţia│ │Suprafata│Plan │Stadiul│ pentru adaptarea │ locale │
│ de inva- │ │ (ha) │urba-│viabi- │ la teren │ pentru │
│ tamant │ │ │nis- │lizarii│ (mil. lei) │ viabilizare │
│ │ │ │tic │ │ │ (mil. lei) │
├──────────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼───────────────────┼───────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├──────────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼───────────────────┼───────────────┤
│Localitate│ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼───────────────────┼───────────────┤
│Obiectiv │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼───────────────────┼───────────────┤
│Obiectiv │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼───────────────────┼───────────────┤
│ Total │ │ │ │ │ │ │
│localitate│ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼───────────────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼───────────────────┼───────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │
│ GENERAL │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴──────┴─────────┴─────┴───────┴───────────────────┴───────────────┘

PRIMAR,




ANEXA 2


la normele metodologice
-----------------------

Compania Nationala de Investiţii Se aproba
----------
Ministrul lucrãrilor Publice
Transporturilor şi Locuinţei

Propunem spre aprobare

Secretar de Stat

LISTA
salilor de sport propuse a fi finanţate conform
<>Ordonanţei nr. 25/2001 , în anul ......



┌──────────┬──────┬──────┬───────────────────────┬────────┬────────┬───────────┐
│Denumire │Stadiu│Termen│ Amplasament │ Sume │Valoarea│ Surse de │
│localitate│fizic │ PIF ├─────────┬─────┬───────┤necesare│ lucra- │la bugetul │
│instituţia│ │ │Suprafata│Plan │Stadiul│finali- │ rilor │ local │
│ de inva- │ │ │ (ha) │urba-│viabi- │ zarii │ execu- │ (mil. lei)│
│ tamant │ │ │ │nis- │lizarii│ (mil. │ tate │ │
│ │ │ │ │tic │ │ lei) │ (mil. │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ lei) │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├──────────┴──────┴──────┴─────────┴─────┴───────┴────────┴────────┴───────────┤
│ I. INVESTIŢII ÎN CONTINUARE │
├──────────┬──────┬──────┬─────────┬─────┬───────┬────────┬────────┬───────────┤
│Localitate│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│Obiectiv │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│Obiectiv │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ Total │ │ │ │ │ │ │ │ │
│localitate│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ TOTAL I │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┴──────┴──────┴─────────┴─────┴───────┴────────┴────────┴───────────┤
│II. INVESTIŢII NOI │
├──────────┬──────┬──────┬─────────┬─────┬───────┬────────┬────────┬───────────┤
│Localitate│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│Obiectiv │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│Obiectiv │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ Total │ │ │ │ │ │ │ │ │
│localitate│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ TOTAL II │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ GENERAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴──────┴──────┴─────────┴─────┴───────┴────────┴────────┴───────────┘

Avizat

Direcţia Generalã Economicã, Direcţia Generalã pentru Dezvoltarea
şi Relaţii Bugetare Infrastructurii, Investiţii şi Concesiuni
Director General Director General


DIRECTOR GENERAL C.N.I. DIRECTOR TEHNIC C.N.I.

DIRECTOR ECONOMIC C.N.I.




ANEXA 3
la normele metodologice



PROGRAM
de investiţii pentru finalizarea construcţiilor sistate,
prin Compania Nationala de Investiţii



┌────┬──────────────────────────────┬─────────────┬──────────────────┬─────────┐
│Nr. │ Obiective │ Executa │ Coordoneazã │ Termene │
│crt.│ │ │ şi rãspund │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 1. │Inventarierea solicitãrilor │Consiliul │Consiliul local, │- anual -│
│ │din teritoriu pentru finaliza-│local pe te- │împreunã cu Com- │ │
│ │rea de sali de sport şi a lu- │ritoriul ca- │pania Nationala │ │
│ │crarilor tehnico-edilitare │rora se afla │de Investiţii │ │
│ │aferente acestora, la care │amplasamen- │ │ │
│ │contractele de atribuire de │tele │ │ │
│ │lucrãri au încetat evaluarea │ │ │ │
│ │cheltuielilor necesare pentru │ │ │ │
│ │finalizarea salilor de sport │ │ │ │
│ │şi a lucrãrilor tehnico-edili-│ │ │ │
│ │tare (conform anexei nr. 1). │ │ │ │
│ │Propunerea listei de investi- │ Compania │ Compania Natio- │ │
│ │tii a fi finanţate în an. │Nationala de │nala de Investiţii│ │
│ │ │ Investiţii │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ 2. │Elaborarea şi aprobarea pro- │ Compania │Ministerul Lucra- │Dupã fi- │
│ │gramului anual de finalizare │Nationala de │rilor Publice, │nalizarea│
│ │sali de sport, conform anexei │Investiţii, │Transporturilor │inventa- │
│ │nr. 2 şi promovarea hotãrârii │la propunerea│şi Locuinţei. │rierii │
│ │de Guvern pentru detalierea │consiliilor │- Direcţia Gene- │prevãzute│
│ │listei -sinteza │locale, cu │ rala pentru │la pct. 1│
│ │ │avizul Minis-│ Dezvoltarea În- │în anul │
│ │ │terului │ frastructurii, │2002 şi o│
│ │ │Lucrãrilor │ Investiţii şi │data cu │
│ │ │ Publice, │ Concesiuni. │fundamen-│
│ │ │Transporturi-│- Direcţia Gene- │tare a │
│ │ │ lor şi │ rala Economicã │bugetelor│
│ │ │ Locuinţei │ şi Relaţii │locale şi│
│ │ │ │ Bugetare. │de stat, │
│ │ │ │- Compania Nati- │anual, │
│ │ │ │ onala de │pentru │
│ │ │ │ Investiţii │urmãtorii│
│ │ │ │ │ani. │
│ │ │ │ │ │
│ │Condiţii şi ordine de │Consiliile │Compania Nationala│ │
│ │prioritate │locale şi │ de Investiţii │ │
│ │(1). Preluarea fisei de eva- │proiectantul │ │ │
│ │luare a obiectivului în │general │ │ │
│ │preţuri actualizate (anexa │ │ │ │
│ │nr. 4) │ │ │ │
│ │Condiţii de amplasare │ │ │ │
│ │ . terenuri libere de orice │Consiliile │Consiliile locale │ │
│ │ sarcini │ locale │şi Compania Nati- │ │
│ │ . terenuri viabilizate │ │ onala de │ │
│ │ . terenuri parţial viabili- │ │ Investiţii │ │
│ │ zate sau neviabilizate, cu │ │ │ │
│ │ condiţia includerii în │ │ │ │
│ │ bugetul local a sumelor │ │ │ │
│ │ necesare executãrii acestor│ │ │ │
│ │ lucrãri, │ │ │ │
│ │ care se preiau în folosinta │ │ │ │
│ │ de Compania Nationala de │ │ │ │
│ │ Investiţii, pe perioada rea- │ │ │ │
│ │ lizarii investiţiei, pe baza │ │ │ │
│ │ de proces verbal (anexa nr. 5│ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │Condiţii de urbanism │ │ │ │
│ │ . planuri urbanistice aproba-│Consiliile │Consiliile locale │ │
│ │ te, cu încadrare în planul │ locale │şi Compania Nati- │ │
│ │ urbanistic general (PUG) │ │ onala de │ │
│ │ │ │ Investiţii │ │
│ │ │ │ │ │
│ │(2) Avizarea în Consiliul │Consiliile │Ministerul Lucra- │ │
│ │Tehnico Economic al Ministeru-│locale şi │rilor Publice, │ │
│ │lui lucrãrilor Publice, │Compania │Transporturilor │ │
│ │Transporturilor şi Locuinţei │Nationala de │şi Locuinţei. │ │
│ │a sumelor necesare pentru │ Investiţii │- Direcţia Genera-│ │
│ │finalizarea structurilor în │ │ la pentru │ │
│ │curs de execuţie. În situaţia │ │ Dezvoltarea │ │
│ │în care valoarea rest de │ │ Infrastructurii,│ │
│ │executat rãmasã, în preţuri │ │ Investiţii şi │ │
│ │actualizate, depãşeşte limita │ │ Concesiuni. │ │
│ │de competenta a Ministerului │ │ │ │
│ │Lucrãrilor Publice, Transpor- │ │ │ │
│ │turilor şi Locuinţei, preva- │ │ │ │
│ │zuta în Legea bugetului de │ │ │ │
│ │stat pe anul în curs, se va │ │ │ │
│ │solicita şi avizul Ministeru- │ │ │ │
│ │lui Finanţelor Publice. │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │(3) Pe baza avizului Consiliu-│ Ministerul │Ministerul Lucra- │Dupã │
│ │lui Tehnico Economic al │ lucrãrilor │rilor Publice, │obţinerea│
│ │Ministerului lucrãrilor │ Publice, │Transporturilor │avizului │
│ │Publice, Transporturilor │Transportu- │şi Locuinţei. │Consiliu-│
│ │şi Locuinţei şi avizului │rilor şi │- Direcţia Genera-│lui Teh- │
│ │Ministerului Finanţelor │ Locuinţei. │ la pentru │nico │
│ │Publice (dupã caz), se emite │- Direcţia │ Dezvoltarea │Economic │
│ │ordin al Ministrului Lucrãri- │ Generalã │ Infrastructurii,│al Minis-│
│ │lor Publice, Transporturilor │ pentru │ Investiţii şi │terului │
│ │şi Locuinţei pentru aprobarea │ Dezvoltarea│ Concesiuni. │Lucrãri- │
│ │indicatorilor tehnico-econo- │ Infrastruc-│- Direcţia Gene- │lor Pu- │
│ │mici în condiţiile legii. │ turii, │ rala Economicã │blice, │
│ │ │ Investiţii │ şi Relaţii │Transpor-│
│ │ │ şi │ Bugetare. │turilor │
│ │ │ Concesiuni.│- Compania │şi Locu- │
│ │ │- Direcţia │ Nationala de │intei şi │
│ │ │ Generalã │ Investiţii │al Minis-│
│ │ │ Economicã │ │terului │
│ │ │ şi Relaţii │ │Finanţe- │
│ │ │ Bugetare. │ │lor Pu- │
│ │ │- Compania │ │blice, │
│ │ │ Nationala de│ │dupã caz.│
│ │ │ Investiţii │ │ │
│ 3. │Rectificarea programului anual│ Compania │ Compania Natio- │odatã cu │
│ │de construcţii de sali de │Nationala de │nala de Investiţii│aprobarea│
│ │sport în funcţie de sumele │ Investiţii, │şi Ministerul │bugetului│
│ │aprobate pentru finanţare. │împreunã cu │Lucrãrilor Pu- │de stat. │
│ │ │ Ministerul │blice, Transpor- │ │
│ │ │ lucrãrilor │turilor şi │ │
│ │ │ Publice, │ Locuinţei │ │
│ │ │Transportu- │ │ │
│ │ │ rilor şi │ │ │
│ │ │ Locuinţei │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ 4. │Promovarea şi derularea inves-│ Compania │Ministerul Lucra- │dupã │
│ │titiilor în construcţia de │ Nationala │rilor Publice, │aprobare │
│ │sali de sport. │ de │Transporturilor │studii de│
│ │ │ Investiţii │şi Locuinţei. │fezabili-│
│ │ │ │- Direcţia Gene- │tate în │
│ │ │ │ rala pentru │Consiliul│
│ │ │ │ Dezvoltarea │Tehnico- │
│ │ │ │ Infrastructurii,│Economic │
│ │ │ │ Investiţii şi │Ministe- │
│ │ │ │ Concesiuni. │rul Lu- │
│ │ │ │- Direcţia Gene- │crarilor │
│ │ │ │ rala Economicã │Publice, │
│ │ │ │ şi Relaţii │Transpor-│
│ │ │ │ Bugetare. │ turilor │
│ │ │ │ │ şi │
│ │ │ │ │Locuinţei│
│ │ │ │ │ │
│ │ . Întocmirea listelor obi- │ Compania │Ministerul Lucra- │ │
│ │ ectivelor de investiţii cu │ Nationala │rilor Publice, │ │
│ │ finanţare parţialã sau │ de │Transporturilor │ │
│ │ integrala de la bugetul de │ Investiţii │şi Locuinţei. │ │
│ │ stat pe anul în curs. │ │- Direcţia Gene- │ │
│ │ │ │ rala pentru │ │
│ │ │ │ Dezvoltarea │ │
│ │ │ │ Infrastructurii,│ │
│ │ │ │ Investiţii şi │ │
│ │ │ │ Concesiuni. │ │
│ │ │ │- Direcţia Gene- │ │
│ │ │ │ rala Economicã │ │
│ │ │ │ şi Relaţii │ │
│ │ │ │ Bugetare. │ │
│ │ │ │- Direcţia Gene- │ │
│ │ │ │ rala Relaţii │ │
│ │ │ │ Financiar │ │
│ │ │ │ Externe │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ . Asigurarea deschiderilor │ Compania │ - Idem - │ │
│ │de finanţare lunarã │Nationala de │ │ │
│ │ │ Investiţii │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │a. achiziţia proiectãrii şi │ Compania │ Compania Natio- │în ter- │
│ │execuţiei lucrãrilor │Nationala de │nala de Investiţii│ menul │
│ │a.1. pregãtirea organizarea şi│ Investiţii │ │ legal │
│ │desfãşurarea procedurilor de │ │ │ │
│ │achiziţii publice pentru │ │ │ │
│ │achiziţia proiectãrii şi a │ │ │ │
│ │lucrãrilor de execuţie. │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │a.2. autorizarea construc- │ Consiliile │ Compania Natio- │ │
│ │tiilor │ locale │nala de Investiţii│ │
│ │ │ │ │ │
│ │b. contractarea proiectãrii │ Compania │ Compania Natio- │ │
│ │şi execuţiei lucrãrilor. │Nationala de │nala de Investiţii│ │
│ │ │ Investiţii │şi Ministerul │ │
│ │ │ │Lucrãrilor Publice│ │
│ │ │ │Transporturilor │ │
│ │ │ │ şi Locuinţei │ │
│ │ │ │ │ │
│ │b.2. semnarea contractelor de │ Compania │ Compania Natio- │în terme-│
│ │antrepriza generalã pe baza │Nationala de │nala de Investiţii│nul legal│
│ │procesului verbal de adjude- │ Investiţii │ împreunã cu │ │
│ │care a licitaţiei. │ împreunã cu │ câştigãtorul │ │
│ │ │ câştigãtorul│ licitaţiei │ │
│ │ │ licitaţiei │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │b.3. ordinul de începere a │Antreprenorul│Antreprenorul │conform │
│ │lucrãrilor │general şi │ general şi │contract │
│ │ │ Compania │ Compania Natio- │ │
│ │ │Nationala de │nala de Investiţii│ │
│ │ │ Investiţii │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │c. realizarea lucrãrilor de │Antreprenorul│Compania Nationala│conform │
│ │construcţii montaj │general │ de Investiţii │contract │
│ │ │ │ │ │
│ │c.1. predare amplasamente │ Compania │ Compania Natio- │5 zile │
│ │ │Nationala de │nala de Investiţii│dupã sem-│
│ │ │ Investiţii │ împreunã cu │narea │
│ │ │ │ antreprenorul │contrac- │
│ │ │ │ general │ tului │
│ │ │ │ │ │
│ │c.2. urmãrirea şi supraveghe- │ Compania │ Compania Natio- │permanent│
│ │rea tehnica a lucrãrilor. │Nationala de │nala de Investiţii│ │
│ │ │ Investiţii │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │c.3. recepţia la terminarea │Comisia de │Comisia de recep- │la fina- │
│ │lucrãrilor de construcţii │recepţie, │tie, reprezentan- │lizarea │
│ │montaj │reprezentan- │tii autoritãţii │lucra- │
│ │ │tii autori- │locale şi antre- │rilor │
│ │ │tatii locale │prenorul general │ │
│ │ │şi antepre- │ │ │
│ │ │norul general│ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │c.4. punerea în funcţiune şi │antreprenorul│Compania Nationala│dupã │
│ │darea în exploatare. │ general │de Investiţii │recepţia │
│ │ │ │împreunã cu │lucra- │
│ │ │ │consiliile locale │rilor │
│ │ │ │ │ │
│ │c.5. transmiterea obiectivelor│ Consiliile │ Consiliile │dupã │
│ │de investiţii consiliilor │locale şi │ locale şi │punerea │
│ │locale prin protocol. │ Compania │ Compania Natio- │ în │
│ │ │Nationala de │nala de Investiţii│funcţiune│
│ │ │ Investiţii │ │ │
└────┴──────────────────────────────┴─────────────┴──────────────────┴─────────┘




ANEXA 4


la normele metodologice
-----------------------

FIŞA DE EVALUARE A OBIECTIVULUI
din ....... str. ...... nr. ........

Judeţul .............................
Teritoriul administrativ ............ CF nr. ........
Cod/intravilan ...................... Nr. top .......

SCHITA BUNULUI IMOBIL A. DATE REFERITOARE LA TEREN


┌────┬─────────┬─────┬─────────┬──────┬──────┬────┐
│Nr. │Categoria│ Cod │Suprafata│Clasa │ Zona │Ob- │
│par-│ de │grupa│ din │ de │ în │ser-│
│ce- │folosinta│des- │ mãsura- │cali- │cadrul│ va-│
│la │ │ţinã-│ tori │ tate │loca- │tii │
│ │ │ tie │ │ │lita- │ │
│ │ │ │ │ │ tii │ │
├────┼─────────┼─────┼─────────┼──────┼──────┼────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├────┼─────────┼─────┼─────────┼──────┼──────┼────┤
├────┼─────────┼─────┼─────────┼──────┼──────┼────┤
├────┼─────────┼─────┼─────────┼──────┼──────┼────┤
├────┼─────────┼─────┼─────────┼──────┼──────┼────┤
└────┴─────────┴─────┴─────────┴──────┴──────┴────┘

B. DESCRIERE STADIU FIZIC/VALORIC AL LUCRĂRILOR
DE EXECUTAT

C. DATE REFERITOARE LA PROPRIETAR
┌────┬──────────┬───────────────┬────────┬───────────┬─────────┬─────────┬─────┐
│Nr. │Proprietar│Domiciliu/Sediu│ Nr. │Autorizaţie│Suprafata│Suprafata│ Ob- │
│crt.│ │ proprietar │extras │ de con- │ teren │construc-│ ser-│
│ │ │ │ C.F. │ structie │ mp │ tie │ va- │
│ │ │ │ │ │ │ mp │ tii │
├────┼──────────┼───────────────┼────────┼───────────┼─────────┼─────────┼─────┤
├────┼──────────┼───────────────┼────────┼───────────┼─────────┼─────────┼─────┤
├────┼──────────┼───────────────┼────────┼───────────┼─────────┼─────────┼─────┤
├────┼──────────┼───────────────┼────────┼───────────┼─────────┼─────────┼─────┤
├────┼──────────┼───────────────┼────────┼───────────┼─────────┼─────────┼─────┤
└────┴──────────┴───────────────┴────────┴───────────┴─────────┴─────────┴─────┘

Întocmit ......... Data ........ Verificat O.C.O.T.



ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------

Consiliul Local Compania Nationala de Investiţii SA
...................... Bucureşti
Judeţul ..............
Nr. ..../............. Nr. ...../..........

PROCES VERBAL
Încheiat astãzi .......


1. Consiliul Local .................. judeţul ..........., reprezentat prin Primar ...................... în calitate de predator
şi
Compania Nationala de Investiţii - CNI SA, cu sediul în Bucureşti, str. Bd. Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, în calitate de primitor,

În conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 25/2001 şi în baza Hotãrârii Consiliului Local ............... nr. ....../..... am procedat la predarea-primirea unui nr. de ........ amplasamente în suprafata totalã de ..... mp, identificate cu nr. CF .... şi nr. top ........... dupã cum urmeazã:


┌─────────┬───────────────────────────────────┬────────────┬──────────────────┐
│Nr. crt. │ Amplasamentul │ Suprafata │ Categoria de │
│ │ │ - mp- │ folosinta │
├─────────┼───────────────────────────────────┼────────────┼──────────────────┤
├─────────┼───────────────────────────────────┼────────────┼──────────────────┤
├─────────┼───────────────────────────────────┼────────────┼──────────────────┤
│ │ TOTAL │ │ │
├─────────┼───────────────────────────────────┼────────────┼──────────────────┤
├─────────┼───────────────────────────────────┼────────────┼──────────────────┤
└─────────┴───────────────────────────────────┴────────────┴──────────────────┘



2. Terenul ce se preda Companiei Naţionale de Investiţii este destinat construirii de sali de sport şi se da în folosinta gratuita pe durata realizãrii construcţiilor.

3. Terenul identificat la pct. 1 face parte din domeniul public sau privat al unitãţilor administrativ-teritoriale, administrat de Consiliul Local ............. şi este degrevat de orice sarcini.


Prezentul a fost încheiat astãzi ........ în 4 exemplare de valoare juridicã egala, câte 2 exemplare pentru fiecare parte.


Am predat Am primit

Consiliul Local Compania Nationala de Investiţii SA
............... Bucureşti

PRIMAR DIRECTOR GENERAL
.......... ...................

DIRECTOR TEHNIC
.................
---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016