Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA din 20 aprilie 2005  privind fundamentarea, acordarea si justificarea sumelor primite de la bugetul de stat pentru unele activitati desfasurate de unii agenti economici, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, precum si a transferurilor consolidabile acordate bugetelor locale pentru strazile care se vor amenaja in perimetrele destinate constructiilor de cvartale de locuinte noi in localitatile rurale si urbane    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA din 20 aprilie 2005 privind fundamentarea, acordarea si justificarea sumelor primite de la bugetul de stat pentru unele activitati desfasurate de unii agenti economici, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, precum si a transferurilor consolidabile acordate bugetelor locale pentru strazile care se vor amenaja in perimetrele destinate constructiilor de cvartale de locuinte noi in localitatile rurale si urbane

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 442 din 25 mai 2005

Unitãţi care vor aplica prevederile prezentelor norme
ART. 1
(1) Agenţii economici care beneficiazã pentru desfãşurarea activitãţii de sume de la bugetul de stat, destinate acoperirii de cheltuieli materiale, subvenţii/ transferuri, precum şi de sume destinate rambursãrii creditelor externe/interne, plãţii dobânzilor şi comisioanelor, în baza prevederilor <>art. 3 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificãrile ulterioare, dupã caz, sunt:
a) Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.;
b) Regia Autonomã "Administraţia Fluvialã a Dunãrii de Jos";
c) Societatea Naţionalã "Aeroportul Internaţional Bucureşti Bãneasa - Aurel Vlaicu" - S.A.;
d) Societatea Naţionalã "Aeroportul Internaţional Constanţa" - S.A.;
e) Societatea Naţionalã "Aeroportul Internaţional Timişoara - Traian Vuia" - S.A.;
f) Compania Naţionalã de Cãi Ferate "C.F.R." - S.A.;
g) Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A.;
h) Autoritatea Feroviarã Românã - AFER;
i) Societatea Comercialã de Transport cu Metroul Bucureşti "Metrorex" - S.A.
j) Compania Naţionalã "Aeroportul Internaţional Henri Coandã Bucureşti" - S.A.;
k) Societatea Comercialã "Compania Naţionalã de Transporturi Aeriene Române - TAROM" - S.A.;
l) Compania Naţionalã "Administraţia Porturilor Maritime" - S.A. Constanţa;
m) Compania Naţionalã de Radiocomunicaţii Navale "Radionav" - S.A.;
n) Societatea Comercialã "NAVROM Delta" - S.A. Tulcea;
o) Compania Naţionalã "Administraţia Canalelor Navigabile" - S.A.
(2) Prevederile prezentelor norme se vor aplica şi altor agenţi economici care vor beneficia de sume de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, pentru cheltuielile prevãzute la alin. (1).
Înscrierea în bugetul de stat
ART. 2
(1) Agenţii economici menţionaţi la art. 1 au obligaţia de a prezenta Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului propuneri pentru înscrierea în bugetul de stat a sumelor ce reprezintã cheltuieli curente, rambursãri de credite externe/interne şi plãţi de dobânzi şi comisioane, în vederea cuprinderii acestora în bugetul ministerului, în termenele stabilite de <>Legea nr. 500/2002 , cu modificãrile ulterioare.
(2) Anual, în etapa de elaborare a proiectului bugetului de stat, fiecare agent economic care beneficiazã de sume de la bugetul statului fundamenteazã necesarul acestora, urmãrind realizarea în condiţii corespunzãtoare a obiectului de activitate, cu încadrarea în limitele transmise de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului. Sumele destinate rambursãrii creditelor externe/interne şi plãţilor de dobânzi şi comisioane se vor stabili în funcţie de scadenţe.
(3) Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în calitate de ordonator principal de credite, transmite fiecãrui agent economic sumele aprobate în bugetul de stat pentru anul respectiv, cu defalcare pe trimestre.
(4) Agenţii economici beneficiari ai sumelor respective rãspund de utilizarea acestora potrivit scopului pentru care au fost acordate.
(5) Bugetele de venituri şi cheltuieli ale agenţilor economici menţionaţi la art. 1 sunt aprobate conform prevederilor legale privind înfiinţarea acestora, în cadrul termenului prevãzut de legea anualã a bugetului de stat.
Solicitarea lunarã a subvenţiilor/transferurilor de cãtre unii agenţi economici.
ART. 3
(1) Agenţii economici care beneficiazã de subvenţii/transferuri vor întocmi lunar, în 5 exemplare, formularul prevãzut în anexa nr. 1 "Notã de fundamentare şi justificare a subvenţiilor/transferurilor primite de la bugetul de stat pentru .... la data de ....".
(2) Nivelul subvenţiilor/transferurilor solicitate pentru perioada respectivã va rezulta ca diferenţã între veniturile şi cheltuielile prognozate a se realiza în luna respectivã şi se va încadra în bugetul aprobat pentru fiecare agent economic care beneficiazã de sumele respective, potrivit actului constitutiv. Justificarea sumelor primite de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului se va face lunar, pe baza datelor rezultate din balanţa de verificare.
(3) Veniturile se vor defalca în funcţie de natura lor, conform prevederilor legale. Veniturile din coloana nr. 3 a formularului prevãzut în anexa nr. 1 vor corespunde totalului veniturilor din clasa 7 din balanţa de verificare diminuat cu sumele reprezentând surse de investiţii, subvenţii/transferuri, inclusiv veniturile cu destinaţie specialã, rambursãri de credite externe/interne, plãţi de dobânzi şi comisioane la credite externe/interne primite de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, conform legii anuale a bugetului de stat, şi înregistrate.
(4) Cheltuielile se vor defalca pe naturi de cheltuieli, iar acolo unde anumite cheltuieli prezintã o pondere însemnatã, acestea se înscriu ca alineat distinct, menţionându-se documentul în baza cãruia se efectueazã cheltuiala (de exemplu: contract ....).
(5) Cheltuielile din coloana nr. 3 a formularului prevãzut în anexa nr. 1 vor corespunde totalului cheltuielilor din clasa 6 din balanţa de verificare, diminuat cu sumele aferente cheltuielilor de investiţii, cheltuielilor efectuate din fondurile cu destinaţie specialã, rambursãrilor de credite externe/interne, plãţilor de dobânzi şi comisioane la credite externe/interne şi programelor cu finanţare rambursabilã/ nerambursabilã.
(6) Pentru transportul feroviar public de cãlãtori, agentul economic prestator întocmeşte, în 5 exemplare, documentaţia conform anexei nr. 2 "Notã de fundamentare şi justificare a subvenţiilor/transferurilor primite de la bugetul de stat pentru transportul feroviar public de cãlãtori la data de .....". Veniturile (rd. 4+rd. 5) din coloana nr. 4 din anexa nr. 2 vor corespunde totalului veniturilor din clasa 7 din balanţa de verificare, diminuat cu sumele reprezentând surse de investiţii, subvenţii/transferuri, rambursãri de credite externe/interne, plãţi de dobânzi şi comisioane la credite externe/interne primite de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, conform legii anuale a bugetului de stat, şi înregistrate. Cheltuielile din coloana nr. 4 din anexa nr. 2 vor corespunde totalului cheltuielilor din clasa 6 din balanţa de verificare, diminuat cu cheltuielile de investiţii şi cheltuielile aferente derulãrii creditelor externe şi a programelor cu finanţare rambursabilã/nerambursabilã.
(7) Agenţii economici vor prezenta formularele prevãzute în anexele nr. 1 şi nr. 2 spre avizare direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, pânã la data de 25 a lunii curente, pentru sumele justificate în luna precedentã. Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili verificã şi avizeazã "Nota de fundamentare şi justificare a subvenţiilor/transferurilor primite de la bugetul de stat pentru .... la data de ...." şi "Nota de fundamentare şi justificare a subvenţiilor/transferurilor primite de a bugetul de stat pentru transportul feroviar public de cãlãtori la data de ....", pentru coloana nr. 3, respectiv coloana nr. 4, în baza datelor prezentate în balanţa de verificare contabilã pentru luna precedentã, la sediul organului de avizare. Avizul se acordã pe baza datelor prezentate sub responsabilitatea agentului economic, cu rezerva controlului ulterior asupra modului de utilizare a acestor surse bugetare, ocazie cu care se dispun mãsurile de regularizare a eventualelor diferenţe.
(8) În cursul lunilor ianuarie-februarie agenţii economici nu vor completa coloana nr. 3 a formularului prevãzut în anexa nr. 1 şi coloana nr. 4 a formularului prevãzut în anexa nr. 2, dupã caz.
(9) Veniturile din coloana nr. 3 a formularului prevãzut în anexa nr. 1 vor fi defalcate conform anexei nr. 1/a) "Defalcarea veniturilor ce se realizeazã la luna .... de agentul economic ....".
(10) "Cheltuielile preliminate pentru luna în curs" (coloana nr. 4 din formularul prevãzut în anexa nr. 1) vor fi prezentate detaliat în formularul prevãzut în anexa nr. 1/b) "Memoriu privind justificarea sumelor preliminate a se plãti în luna în curs", ce va cuprinde toate plãţile efective ale agenţilor economici pânã la data de 20 a lunii respective, la care se vor adãuga plãţile preliminate a se efectua pânã la sfârşitul lunii. În plãţile respective se pot regãsi şi avansurile acordate potrivit legii pentru achiziţii de bunuri şi servicii.
(11) Aceste plãţi urmeazã sã se regãseascã în conturile de cheltuieli şi stocuri, conturi care permit, conform prezentelor norme, justificarea în anul financiar curent a utilizãrii sumelor primite. Dacã la finele anului financiar plãţile respective nu se regãsesc în conturile de cheltuieli sau în variaţia de stoc, se va proceda la regularizarea acestora cu bugetul de stat.
(12) În cazul plãţilor mai mari de 800 milioane lei, se vor anexa copii de pe documentele care dovedesc oportunitatea efectuãrii plãţii.
(13) În cazul lucrãrilor de întreţinere şi reparaţii capitale la infrastructurã, formularul prevãzut în anexa nr. 1/b) va fi însoţit de documentaţia aprobatã conform prevederilor legale.
(14) În cazul în care apar disponibilitãţi în cont la finele lunii precedente celei în care se solicitã deschiderea de credite, se vor explica motivele care au determinat acest disponibil. Neprezentarea acestei explicaţii va conduce în mod automat la diminuarea subvenţiilor/transferurilor în perioada pentru care se solicitã deschiderea de credite.
(15) La fundamentarea subvenţiilor/transferurilor se vor lua în calcul şi creşterile de stocuri faţã de luna precedentã.
(16) Stocurile avute în vedere sunt de regulã cele legate de caracterul sezonier al unor activitãţi (de exemplu, în cazul Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. - procurarea bitumului pentru perioadele de varã, stocurile de nisip, sare, motorinã, combustibil etc. pentru perioada de iarnã - şi al Regiei Autonome "Administraţia Fluvialã a Dunãrii de Jos" Galaţi - asigurarea stocurilor de combustibil pentru cazuri de îngheţ al Dunãrii).
(17) Valoarea acestor stocuri se cumuleazã cu sumele ce figureazã la pct. II "Cheltuieli" din formularul prevãzut în anexa nr. 1. Suma acestora va sta la baza justificãrii subvenţiilor/transferurilor solicitate.
(18) O datã cu transmiterea acestor documente se va prezenta Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în mod obligatoriu, şi balanţa de verificare contabilã întocmitã pentru luna precedentã celei în care se solicitã deschiderea de credite, precum şi formularul "Situaţia obligaţiilor faţã de bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul fondurilor speciale la data de ....", prevãzut în anexa nr. 1/c).
(19) Notele de fundamentare şi justificare (formularele prevãzute în anexele nr. 1 şi 2), avizate conform alin. (7), inclusiv formularele prevãzute în anexele nr. 1/a), 1/b) şi 1/c), dupã caz, se prezintã pânã la data de 28 a fiecãrei luni la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului - Direcţia generalã economicã şi buget, în vederea analizãrii utilizãrii sumelor primite, a fundamentãrii unor noi sume pentru luna urmãtoare şi a întocmirii cererii de deschidere a creditelor bugetare.
(20) În cazul în care un agent economic nu mai solicitã subvenţii/transferuri pentru o anumitã perioadã, acesta are obligaţia de a prezenta justificarea subvenţiilor/transferurilor primite, în fiecare lunã, cu cheltuielile perioadei respective.
(21) Pentru solicitarea creditelor bugetare, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului prezintã la Ministerul Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor, împreunã cu documentaţia întocmitã în conformitate cu Normele metodologice privind deschiderea creditelor bugetare din bugetul de stat, elaborate de Ministerul Finanţelor Publice.
(22) Agenţii economici care au beneficiat în cursul anului de subvenţii sau de transferuri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului au obligaţia de a verifica, pe baza deconturilor definitive, dacã alocaţiile bugetare primite sunt justificate şi, în cazul în care se constatã cã s-au primit sume în plus, acestea vor fi restituite în contul de venituri ale bugetului de stat "Restituiri de fonduri din finanţarea bugetarã a anilor precedenţi", deschis la Trezoreria Statului, pânã la data de 31 ianuarie a anului urmãtor, dacã legea nu prevede altfel.
Solicitarea şi justificarea sumelor de la bugetul de stat reprezentând contribuţia Guvernului la realizarea lucrãrilor de reabilitare a infrastructurii de transporturi, precum şi a sumelor destinate rambursãrii creditelor externe/interne, plãţilor de dobânzi şi comisioane
ART. 4
(1) Agenţii economici care primesc sume de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, reprezentând contribuţia Guvernului la realizarea lucrãrilor de reabilitare a infrastructurii de transporturi, precum şi sume destinate rambursãrii creditelor externe/interne, plãţilor de dobânzi şi comisioane aferente, completeazã în 5 exemplare formularul prevãzut în anexa nr. 3 "Notã privind fundamentarea şi justificarea utilizãrii sumelor primite de la bugetul de stat reprezentând contribuţia Guvernului la realizarea lucrãrilor de reabilitare a ....., rambursãri de credite externe/interne, plãţi de dobânzi şi comisioane". În susţinerea datelor se întocmesc formularele prevãzute în anexele nr. 3/a)-3/f), conform modelelor prezentate.
(2) Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili verificã şi avizeazã formularul prevãzut în anexa nr. 3 pentru coloanele nr. 3 şi 4, pe baza datelor rezultate din documentele bancare ce atestã cumpãrarea valutei utilizate pentru rambursarea creditelor externe/interne, a plãţilor de dobânzi şi comisioane aferente, la sediul organului de avizare. Avizul se acordã pe baza datelor prezentate sub responsabilitatea agentului economic, cu rezerva controlului ulterior asupra modului de utilizare a acestor surse bugetare, ocazie cu care se dispun mãsurile de regularizare a eventualelor diferenţe.
(3) Notele de fundamentare şi justificare, cuprinzând formularele prevãzute în anexele nr. 3/a)-3/f), avizate conform alin. (2), se prezintã Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului - Direcţia generalã economicã şi buget, în vederea analizãrii modului de utilizare a sumelor primite şi a modului de fundamentare a sumelor pentru luna urmãtoare celei în care se solicitã deschiderea de credite bugetare.
(4) În cazul în care din formularul prevãzut în anexa nr. 3 rezultã cã agentul economic respectiv nu a utilizat integral sumele puse la dispoziţie pentru perioada de la începutul anului pânã la sfârşitul lunii anterioare celei în care se solicitã deschiderea creditelor bugetare, cu sumele respective se va diminua necesarul pe luna pentru care se solicitã deschiderea de credite bugetare.
(5) În situaţia inversã, cu sumele de primit se va majora necesarul pe luna pentru care se solicitã deschiderea de credite bugetare, în limita sumelor aprobate în bugetul de stat.
(6) Agenţii economici care au beneficiat în cursul anului de sume de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului pot pãstra la finele anului în conturile deschise la unitãţi bancare numai valuta procuratã în scopul rambursãrii la extern a ratelor de împrumuturi externe guvernamentale şi al plãţii dobânzilor sau comisioanelor acestora, cu termene scadente pânã la data de 15 ianuarie a anului urmãtor. Sumele rãmase neconsumate vor fi restituite în contul de venituri ale bugetului de stat "Restituiri de fonduri din finanţarea bugetarã a anilor precedenţi", deschis la Trezoreria Statului, pânã la data de 31 ianuarie, dacã legea nu prevede altfel.
Solicitarea, acordarea şi justificarea sumelor de la bugetul de stat, reprezentând cheltuieli curente pentru întreţinerea, repararea şi administrarea drumurilor naţionale
ART. 5
(1) Cheltuielile curente ce se pot finanţa din sume de la bugetul de stat pentru drumurile naţionale sunt:
a) cheltuieli pentru administrare, întreţinere şi reparaţii curente şi periodice la drumurile publice, lucrãrile de artã, construcţiile, utilajele, echipamentele şi mijloacele de transport specifice sectorului de drumuri, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variaţia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare acordate potrivit prevederilor legale, cheltuieli pentru licitaţii, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi pentru serviciile aferente;
b) cheltuieli pentru reparaţii capitale la drumurile publice, lucrãri de artã şi construcţii, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variaţia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare, acordate potrivit prevederilor legale, cheltuieli pentru licitaţii, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi serviciile aferente.
(2) a) Unitãţile teritoriale din subordinea Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. vor întocmi cererea justificativã conform modelului prevãzut în anexa nr. 4 "Cerere justificativã privind sumele necesare pentru cheltuieli curente pentru întreţinerea, repararea şi administrarea drumurilor naţionale pentru luna ...... 200 ......", pe care o vor transmite Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. pânã la data de 16 a lunii curente pentru luna urmãtoare.
b) Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. va analiza şi va transmite Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, pânã la data de 20 a lunii curente pentru luna urmãtoare, sumele solicitate prin cererile justificative conform anexei nr. 5 "Cerere justificativã privind sumele necesare pentru cheltuieli curente pentru întreţinerea, repararea şi administrarea drumurilor naţionale pentru luna ...... 200 ......". Decontul justificativ va fi însoţit de balanţa de verificare centralizatã, precum şi de copii de pe documentele ce atestã plata unor sume de peste 800 milioane lei.
c) Pentru sumele primite în luna în care se întocmeşte documentaţia de fundamentare a sumelor solicitate şi care nu pot fi justificate pe bazã de balanţã de verificare, se va întocmi un memoriu justificativ ce va cuprinde principalele tipuri de plãţi ce s-au efectuat pânã la momentul întocmirii documentelor, precum şi plãţile ce se preliminã a se efectua pânã la sfârşitul lunii respective.
d) Cu sumele primite în plus faţã de cheltuielile prezentate prin deconturile justificative se vor diminua sumele din cererile justificative, întocmite potrivit prezentelor norme.
(3) Dupã verificarea şi aprobarea cererilor justificative, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, prin Direcţia generalã economicã şi buget, va solicita Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare.
În limita creditelor bugetare deschise Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului va vira sumele cuvenite Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.
(4) a) Lunar, pânã la data de 16, unitãţile teritoriale ale Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. vor transmite acesteia decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pânã la sfârşitul lunii anterioare, întocmit pe propria rãspundere, conform modelului prevãzut în anexa nr. 6 "Decont justificativ privind cheltuieli finanţate de la bugetul de stat, reprezentând sumele necesare pentru cheltuieli curente pentru întreţinerea, repararea şi administrarea drumurilor naţionale pentru luna ...... 200 ......", pe baza datelor înregistrate în balanţele de verificare contabilã.
b) Lunar, pânã la data de 20, Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A., pe baza datelor rezultate din balanţele de verificare contabilã proprii şi din deconturile justificative întocmite şi transmise potrivit prevederilor alin. (5), va depune la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pânã la sfârşitul lunii anterioare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 7 "Decont justificativ privind cheltuieli finanţate de la bugetul de stat reprezentând sumele necesare pentru cheltuieli curente pentru întreţinerea, repararea şi administrarea drumurilor naţionale pentru luna ...... 200 ......". La justificarea şi fundamentarea sumelor solicitate de Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. se va lua în calcul şi creşterea de stocuri.
(5) Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului va înregistra pe cheltuieli sumele utilizate pentru administrarea, întreţinerea şi repararea drumurilor naţionale, pe baza deconturilor justificative depuse de Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.
Solicitarea/alocarea sumelor din transferuri consolidabile acordate bugetelor locale pentru strãzile care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane
ART. 6
(1) Alocarea sumelor din transferuri consolidabile pentru strãzile care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane se face de cãtre Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, având la bazã documentele analizate, centralizate şi în concordanţã cu strategia în domeniul drumurilor locale, transmise de cãtre Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.
(2) Consiliile locale vor depune cereri justificative, conform anexei nr. 8 "Cerere justificativã privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile finanţate de la bugetul de stat pentru strãzile care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane pentru luna ... 200 ...", la Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. pânã la data de 16 a lunii curente pentru luna urmãtoare, iar aceasta va centraliza cererile şi le va transmite la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, pânã la data de 20 a lunii curente pentru luna urmãtoare, conform anexei nr. 9 "Cerere justificativã privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile finanţate de la bugetul de stat pentru strãzile care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane pentru luna ...... 200 ......", în limita programelor aprobate şi cu încadrarea în trimestrializarea transmisã de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi aprobatã de Ministerul Finanţelor Publice.
(3) Dupã verificarea şi aprobarea cererilor justificative Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, prin Direcţia generalã economicã şi buget, va solicita Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare.
(4) a) Lunar, pânã la data de 10, consiliile judeţene şi/sau municipale vor transmite Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A., pentru strãzile care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane, decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pânã la sfârşitul lunii anterioare, întocmit pe propria rãspundere, conform modelului prevãzut în anexa nr. 10 "Decont justificativ privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile finanţate de la bugetul de stat pentru strãzile care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane pentru luna ...... 200 ......", pe baza datelor înregistrate în balanţele de verificare contabilã.
b) Lunar, pânã la data de 15, Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A., pe baza datelor rezultate din deconturile justificative întocmite şi transmise potrivit prevederilor lit. a), va depune la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pânã la sfârşitul lunii anterioare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 11 "Decont justificativ privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile finanţate de la bugetul de stat pentru strãzile care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane pentru luna ...... 200 ......", pe baza datelor înregistrate în balanţele de verificare contabilã.
c) Cu sumele primite în plus faţã de cheltuielile prezentate prin deconturile justificative se vor diminua sumele din cererile justificative întocmite potrivit prezentelor norme.
(5) Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului va înregistra pe cheltuieli sumele utilizate de consiliile judeţene şi municipale pentru strãzile care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane, pe baza deconturilor justificative depuse la Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.
(6) Consiliile judeţene şi municipale care au beneficiat în cursul anului de transferuri consolidabile de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, pentru strãzile care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane au obligaţia de a verifica, pe baza deconturilor definitive, dacã alocaţiile bugetare primite sunt justificate şi, în cazul în care se constatã cã s-au primit sume în plus, acestea vor fi restituite în contul de venituri ale bugetului de stat "Restituiri de fonduri din finanţarea bugetarã a anilor precedenţi", deschis la Trezoreria Statului, pânã la data de 31 ianuarie a anului urmãtor, dacã legea nu prevede altfel.
Dispoziţii finale
ART. 7
(1) Formularele "Notã de fundamentare şi justificare a subvenţiilor/transferurilor primite de la bugetul de stat pentru ...... la data de ...... ", "Notã de fundamentare şi justificare a subvenţiilor/transferurilor primite de la bugetul de stat pentru transportul feroviar public de cãlãtori la data de ...", "Notã privind fundamentarea şi justificarea utilizãrii sumelor primite de la bugetul de stat reprezentând contribuţia Guvernului la realizarea lucrãrilor de reabilitare a ......, rambursãri de credite externe/interne, plãţi de dobânzi şi comisioane", "Decont justificativ privind cheltuielile finanţate de la bugetul de stat reprezentând sumele necesare pentru cheltuieli curente pentru întreţinerea, repararea şi administrarea drumurilor naţionale pentru luna ...... 200 ......", precum şi "Decont justificativ privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile finanţate de la bugetul de stat pentru strãzile care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane pentru luna ..... 200 ....." vor constitui documentele prin care se va aproba de cãtre ordonatorul principal de credite înregistrarea în contabilitatea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului a sumelor cheltuite, inclusiv a plãţilor efectuate pentru taxa pe valoarea adãugatã aferentã bunurilor, serviciilor şi lucrãrilor achiziţionate în ultimele luni ale anului, pentru care decontul de T.V.A. se întocmeşte şi se regularizeazã cu bugetul de stat în urmãtorul an financiar. Cu sumele respective agentul economic va face regularizarea direct cu bugetul de stat.
(2) Taxa pe valoarea adãugatã aferentã bunurilor, serviciilor şi lucrãrilor achiziţionate, plãtitã din sumele primite de la bugetul de stat reprezentând contribuţia Guvernului la realizarea lucrãrilor de reabilitare a infrastructurii de transporturi, va fi inclusã în documentele de justificare.
(3) Taxa pe valoarea adãugatã aferentã bunurilor, serviciilor şi lucrãrilor achiziţionate de cãtre agenţii economici înregistraţi ca plãtitori de taxã pe valoarea adãugatã se deduce potrivit prevederilor <>art. 145 şi 147 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(4) Dupã încheierea exerciţiului bugetar anual, agenţii economici vor vira la bugetul de stat sumele reprezentând taxa pe valoarea adãugatã aferentã bunurilor, serviciilor şi lucrãrilor achiziţionate plãtite în cursul anului din sumele primite de la bugetul de stat reprezentând contribuţia Guvernului la realizarea lucrãrilor de reabilitare a infrastructurii în transporturi şi care a fost dedusã potrivit prevederilor <>art. 145 şi 147 din Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, potrivit legislaţiei în vigoare.
(5) Operaţiunile de regularizare a T.V.A. cu bugetul de stat prevãzute la alin. (4) nu se evidenţiazã în conturile specifice de T.V.A. şi nici în decontul de T.V.A. Pentru determinarea sumelor de regularizat cu bugetul de stat se vor ţine evidenţe extracontabile.
(6) Toate formularele de fundamentare şi justificare a sumelor primite de la bugetul de stat vor cuprinde în mod obligatoriu menţiunea: "Certificãm pe propria rãspundere legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise" şi vor purta semnãtura persoanelor autorizate (de regulã, directorul general şi directorul economic).
ART. 8
Anexele nr. 1-11 fac parte integrantã din prezentele norme.

ANEXA 1


────────
la norme
──────────

MINISTERUL TRANSPORTURILOR,
CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI
Agentul Economic Avizat
DGFP sau
DGAMC

Nota de fundamentare si justificare
a subventiilor/transferurilor pentru __________
la data de ___________________________








mii lei
┌────┬──────────────────────────────────────────┬─────────┬──────────┬───────────┬─────────┐
│ │ │Prevederi│Realizari │Cheltuieli │Propuneri│
│ │ Indicator │ buget │in luna │preliminate│ pentru │
│ │ │perioada │precedenta│ pentru │ luna**)│
│ │ │*) │(cumulat │ luna in │ │
│ │ │ │ de la │ curs │ │
│ │ │ │inceputul │ │ │
│ │ │ │anului) │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│ I.│VENITURI (total cls.7) │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │
│ │70. CIFRA DE AFACERI │ │ │ │ │
│ │71. VARIATIA STOCURILOR │ │ │ │ │
│ │72. VENITURI DIN PRODUCTIA DE IMOBILIZARI │ │ │ │ │
│ │74. VENITURI DIN SUBVENTII DE │ │ │ │ │
│ │ EXPLOATARE***) │ │ │ │ │
│ │75. ALTE VENITURI DIN EXPLOATARE │ │ │ │ │
│ │76. VENITURI FINANCIARE │ │ │ │ │
│ │77. VENITURI EXTRAORDINARE │ │ │ │ │
│ │78. VENITURI DIN PROVIZIOANE │ │ │ │ │
│ │79. VENITURI DIN IMPOZITUL PE PROFIT │ │ │ │ │
│ │ AMANAT │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ II.│CHELTUIELI (total cls.6) │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │
│ │60. CHELTUIELI PRIVIND STOCURILE │ │ │ │ │
│ │61. CHELTUIELI CU LUCR.SI SERV.EXEC. │ │ │ │ │
│ │ DE TERTI │ │ │ │ │
│ │62. CHELTUIELI CU ALTE SERV.EXEC.DE TERTI │ │ │ │ │
│ │63. CHELT.CU ALTE IMPOZ.TAXE.VARSAM. │ │ │ │ │
│ │ ASIMILATE │ │ │ │ │
│ │64. CHELTUIELI CU PERSONALUL │ │ │ │ │
│ │65. ALTE CHELTUIELI DE EXPLOATARE │ │ │ │ │
│ │66. CHELTUIELI FINANCIARE │ │ │ │ │
│ │67. CHELTUIELI EXTRAORDINARE │ │ │ │ │
│ │68. CHELTUIELI CU AMORTIZARILE SI │ │ │ │ │
│ │ PROVIZIOANE │ │ │ │ │
│ │69. CHELT.CU IMPOZITUL PE PROFIT SI ALTE │ │ │ │ │
│ │ IMPOZITE │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│III.│CRESTEREA DE STOCURI │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│ IV.│SUBVENTII/TRANSFERURI PENTRU ACTIVITATE │ │ │ │ │
│ │(II-I) / (II + III - I) │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│ V.│SUBVENTII/TRANSFERURI PRIMITE │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┴───────────┴─────────┘

NOTA
* Reprezinta bugetul cumulat la nivelul trimestrului care include luna
pentru care se face deschiderea de credite bugetare
** Luna urmatoare celei in care se solicita deschiderea de credite bugetare.
*** Cuprinde sumele primite de la bugetul de stat pentru cheltuieli
materiale-drepturi cu caracter social

"Certificam pe propria raspundere legalitatea, necesitatea, oportunitatea,
realitatea si exactitatea datelor inscrise"


DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,

Vizat
pentru controlul financiar preventiv




ANEXA 1/a


────────
la norme
──────────

DEFALCAREA
veniturilor ce se realizeaza in luna _______________
de agentul economic _______________________







┌───────┬─────────────────────────────────────────────┬───────────────┬────────────┬─────────┐
│ Nr. │ │ Sume │ Sume │ Sume │
│ crt. │ Tipul venitului │reprezentand │reprezentand│reprezen-│
│ │ │ venituri │ venituri │tand │
│ │ │realizate in │preliminate │venituri │
│ │ │luna precedenta│pentru luna │prelimi- │
│ │ │(cumulat de la │ in curs │nate in │
│ │ │ inceputul │ │luna │
│ │ │ anului) │ │pentru │
│ │ │ │ │care se │
│ │ │ │ │acorda │
│ │ │ │ │subventia│
│ │ │ │ │/transfer│
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ VENITURI TOTALE, (total cls.7)* │ │ │ │
│ │ din care: │ │ │ │
│ │ 70.CIFRA DE AFACERI │ │ │ │
│ │ 71.VARIATIA STOCURILOR │ │ │ │
│ │ 72.VENITURI DIN PRODUCTIA DE IMOBILIZARI │ │ │ │
│ │ 74.VENITURI DIN SUBVENTII DE EXPLOATARE │ │ │ │
│ │ 75.ALTE VENITURI DIN EXPLOATARE │ │ │ │
│ │ 76.VENITURI FINANCIARE │ │ │ │
│ │ 77.VENITURI EXTRAORDINARE │ │ │ │
│ │ 78.VENITURI DIN PROVIZIOANE │ │ │ │
│ │ 79.VENITURI DIN IMPOZITUL PE PROFIT AMANAT │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │
└───────┴─────────────────────────────────────────────┴───────────────┴────────────┴─────────┘

NOTA
*) Se poate defalca in functie de specificul activitatii


DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,




ANEXA 1/b)


──────────
la norme
────────

MINISTERUL TRANSPORTURILOR,
CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI

MEMORIU
privind justificarea sumelor preliminate
a se plati in luna in curs





┌────┬──────────────────────────────────────┬──────────┬────────────┬──────────┐
│Nr. │ │Documentul│Beneficiarul│ Suma │
│crt.│ Tipul platii │(tip.nr., │ platii │ platita │
│ │ │data) │ │ sau pre- │
│ │ │ │ │ liminata │
│ │ │ │ │a se plati│
├────┼──────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┼──────────┤
│ 1. │ Plati cu materiile prime │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ 2. │ Plati cu materialele consumabile, │ │ │ │
│ │ din care: │ │ │ │
│ a │ plati privind combustibilul │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ b │ plati privind piesele de schimb │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ 3. │ Plati privind materialele de natura │ │ │ │
│ │ obiectelor de inventar │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ 4. │ Plati privind energia electrica │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ 5. │ Plati privind consumul de apa │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ 6. │ Plati de intretinere si reparatii │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ │ - │ │ │ │
│ 7. │ Plati de protocol, reclama si │ │ │ │
│ │ publicitate │ │ │ │
│ 8. │ Plati cu transportul de bunuri si │ │ │ │
│ │ personal │ │ │ │
│ 9. │ Plati postale si taxe de comunicatii │ │ │ │
│10. │ Plati cu remuneratiile nete ale │ │ │ │
│ │ personalului │ │ │ │
│11. │ Plati privind impozitul pe salarii │ │ │ │
│12. │ Plati cu asigurarile si protectia │ │ │ │
│ │ sociala │ │ │ │
│ │ din care: │ │ │ │
│ a │ plati privind contributia unitatii │ │ │ │
│ │ la asigurarile sociale │ │ │ │
│ b │ plati privind contributia unitatii │ │ │ │
│ │ pentru ajutorul de somaj │ │ │ │
│ c │ plati privind contributia unitatii │ │ │ │
│ │ pentru asigurarile sociale de │ │ │ │
│ │ sanatate │ │ │ │
│ d │ plati privind contributia pentru │ │ │ │
│ │ asigurarile de accidente de munca si │ │ │ │
│ │ boli profesionale │ │ │ │
│13. │ Plati cu alte impozite, taxe si │ │ │ │
│ │ varsaminte asimilate │ │ │ │
│14. │ Plati din diferente de curs valutar │ │ │ │
│15. │ Plati privind dobanzile │ │ │ │
│16. │ Plati cu deplasari, detasari si │ │ │ │
│ │ transferari │ │ │ │
│17. │ Alte plati cu serviciile executate de│ │ │ │
│ │ terti │ │ │ │
│18. │ Alte plati* │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ TOTAL PLATI, din care: │ │ │ │
│ │ - efectuate din venituri proprii │ │ │ │
│ │ - efectuate din subventii/ │ │ │ │
│ │ transferuri de la │ │ │ │
│ │ bugetul de stat │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────────┴──────────┴────────────┴──────────┘
__________
* Alte plati curente efectuate in functie de specificul si complexitatea
activitatii desfasurate de agentul economic. Se completeaza dupa caz.

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,




ANEXA 1/c)


──────────
la norme
──────────

SITUATIA
obligatiilor fata de bugetul de stat,
bugetul asigurarilor sociale de stat,
bugetul fondurilor speciale
la data de __________________






mii lei
┌───┬────────────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬────────────┐
│Nr.│ │ │Varsat│ Ramas de │
│crt│ Denumirea indicatorilor │Dato-│efec- │ varsat │
│ │ │rat │tiv ├───────┬────┤
│ │ │ │ │in ter-│res-│
│ │ │ │ │ men │tant│
├───┼────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼───────┼────┤
│ 1.│Obligatii fata de bugetul de stat - TOTAL │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │
│ │- * │ │ │ │ │
│ │- * │ │ │ │ │
│ │- * │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ 2.│Obligatii fata de bugetul asigurarilor sociale │ │ │ │ │
│ │de stat - TOTAL │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ 3.│Obligatii fata de bugetele fondurilor │ │ │ │ │
│ │speciale - TOTAL, din care: │ │ │ │ │
│ │- * │ │ │ │ │
│ │- * │ │ │ │ │
│ │- * │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴───────┴────┘
___________
* Se completeaza dupa caz.

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,




ANEXA 2


────────
la norme
──────────

MINISTERUL TRANSPORTURILOR,
CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI
SNTFC "CFR Calatori" SA Avizat
DGFPJ sau
DGAMC



NOTA DE FUNDAMENTARE SI JUSTIFICARE
a subventiilor/transferurilor primite de la bugetul de stat
pentru transportul feroviar public de calatori
la data de __________________





┌───┬─────────────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────┬──────┐
│Nr.│ Indicator │ │Preve-│Reali-│Cheltu-│Propu-│
│crt│ │ U/M │deri │zari │ieli │neri │
│ │ │ │buget │in lu-│preli- │pentru│
│ │ │ │ │na pre│minate │luna │
│ │ │ │ │ceden-│pentru │ │
│ │ │ │ │ta │luna in│* ____│
│ │ │ │ │(cumu-│curs │ │
│ │ │ │ │lat de│ │ │
│ │ │ │ │la in-│ │ │
│ │ │ │ │cepu- │ │ │
│ │ │ │ │tul │ │ │
│ │ │ │ │anu- │ │ │
│ │ │ │ │lui) │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1.│CALATORI-KM. │ mil│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 2.│Tarif mediu/calator km │ lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 3.│Cost mediu/calator km │ lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 4.│Venituri din transportul de │ │ │ │ │ │
│ │calatori (1*2) │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 5.│Venituri din alte activitati │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 6.│Cheltuieli pentru transportul de │ │ │ │ │ │
│ │calatori (1*3) │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 7.│Subventie/transfer (6-4-5) │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 8.│Subventii/transferuri primite │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 9.│Diferente (7-8) │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │TOTAL CHELTUIELI (A + B + C) │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ A.│CHELTUIELI PENTRU EXPLOATARE │ │ │ │ │ │
│ │(I+II+III+IV) │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ I.│CHELTUIELI CU PERSONALUL │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1.│salarii │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 2.│C.A.S. │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 3.│contributia pentru ajutorul de somaj │mii iei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 4.│contributii pentru asigurarile │ │ │ │ │ │
│ │sociale de sanatate │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 5.│deplasari, detasari, transferari │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 6.│contributii pentru asigurarile de │ │ │ │ │ │
│ │accidente de munca si boli profesio- ├───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │nale │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ II│ CHELTUIELI MATERIALE │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1.│materii prime │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 2.│piese de schimb │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 3.│combustibili │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 4.│alte cheltuieli materiale │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│III│ ALTE CHELTUIELI │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1.│cheltuieli privind energia │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 2.│cheltuieli privind consumul de apa │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 3.│cheltuieli cu amortizarile │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 4.│cheltuieli cu intretinerea si repara-│ │ │ │ │ │
│ │tiile │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ 5.│alte cheltuieli │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ IV│ TAXA ACCES INFRASTRUCTURA │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ B│ CHELTUIELI FINANCIARE │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ C│ CHELTUIELI EXTRAORDINARE │mii lei│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└───┴─────────────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────┴──────┘
NOTA
_________
* Luna urmatoare celei in care se solicita deschiderea de credite bugetare

"Certificam pe propria raspundere legalitatea, necesitatea, oportunitatea,
realitatea si exactitatea datelor inscrise"


DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,

Vizat
pentru controlul financiar preventiv




ANEXA 3


────────
la norme
────────

UNITATEA _______________________

Avizat
DGFPJ sau
DGAMC

Nota privind fundamentarea si justificarea
utilizarii sumelor primite de la bugetul de stat
reprezentand contributia Guvernului la realizarea
lucrarilor de reabilitare
a ___________ , rambursari de credite
externe/interne, plati dobanzi si comisioane





mii lei
┌───┬─────────────────────────────────┬───────┬──────────┬─────────┬───────────┐
│Nr.│ │Program│ Realizari│Propuneri│Realizari │
│crt│ Indicator │ anual │perioada* │pentru │preliminate│
│ │ │ ├─────┬────┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │cumu-│luna│ luna │ luna in │
│ │ │ │lat │ │ │ curs │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ I │TOTAL Surse din care: │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ A │Realizarea lucrarilor de │ │ │ │ │ │
│ │reabilitare (Anexa 3/a) │ │ │ │ │ │
│ │(rd. )** │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ │- programe cu finantare │ │ │ │ │ │
│ │rambursabila │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ │- programe cu finantare │ │ │ │ │ │
│ │nerambursabila │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ B│Rambursare rate la credite │ │ │ │ │ │
│ │externe/interne (Anexa 3/b) │ │ │ │ │ │
│ │(rd. )** │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ C│Dobanzi si comisioane pentru │ │ │ │ │ │
│ │credite externe/interne │ │ │ │ │ │
│ │(Anexa 3/c)(rd. )** │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ II│Utilizare surse TOTAL, din │ │ │ │ │ │
│ │care pentru: │ │ │ │ │ │
├───┤ ├───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ A│Realizarea lucrarilor de │ │ │ │ │ │
│ │reabilitare (Anexa 3/d) (rd. )** │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ │- programe cu finantare │ │ │ │ │ │
│ │rambursabila │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ │- programe cu finantare │ │ │ │ │ │
│ │nerambursabila │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ B│Rambursare rate la credite │ │ │ │ │ │
│ │externe/interne (Anexa 3/e) │ │ │ │ │ │
│ │(rd. )** │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│ C│Dobanzi si comisioane pentru │ │ │ │ │ │
│ │credite externe/interne │ │ │ │ │ │
│ │(Anexa 3/f) (rd. )** │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────────┼───────────┤
│III│Sume de primit/justificat │ │ │ │ │ │
│ │(II-I) │ │ │ │ │ │
└───┴─────────────────────────────────┴───────┴─────┴────┴─────────┴───────────┘

"Certificam pe propria raspundere legalitatea, necesitatea, oportunitatea,
realitatea si exactitatea datelor inscrise"

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,

Vizat
pentru controlul financiar preventiv
________
*) cuprinde realizarile la luna anterioara celei in care se solicita
deschiderea de credite
**) se completeaza cu sumele inscrise in randurile corespunzatoare
din bugetul de venituri si cheltuieli, pentru coloanele
"program anual", "propuneri pentru perioada" aferenta lunii
urmatoare celei in care se solicita deschiderea de credite
bugetare.



ANEXA 3/a)


──────────
la norme
──────────

UNITATEA __________________


SITUATIA
sumelor primite de la bugetul de stat destinate
realizarii lucrarilor de reabilitare __________
in perioada _______________________





mii lei
┌─────┬───────────────────────┬─────────────┬─────────┬───────────────────┐
│ Nr. │ │ │ │ │
│crt. │ Documentul (O.P.) │ Data │ Sume │ din care TVA │
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │
└─────┴───────────────────────┴─────────────┴─────────┴───────────────────┘

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,




ANEXA 3/b


──────────
la norme
────────

UNITATEA _________________

SITUATIA
sumelor primite de la bugetul de stat
pentru rambursarea ratelor aferente
creditelor externe/interne
in perioada ___________________





mii lei
┌─────┬───────────────────────┬─────────────┬─────────┐
│ Nr. │ │ │ │
│crt. │ Documentul (O.P.) │ Data │ Sume │
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
│ │TOTAL │ │ │
└─────┴───────────────────────┴─────────────┴─────────┘

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,



ANEXA 3/c)


──────────
la norme
────────

UNITATEA ____________________

SITUATIA
sumelor primite de la bugetul de stat pentru plata
dobanzilor si comisioanelor aferente
creditelor externe/interne
in perioada ___________________





mii lei
┌─────┬───────────────────────┬─────────────┬─────────┐
│ Nr. │ │ │ │
│crt. │ Documentul (O.P.) │ Data │ Sume │
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┤
│ │TOTAL │ │ │
└─────┴───────────────────────┴─────────────┴─────────┘

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,



ANEXA 3/d)


──────────
la norme
─────────

UNITATEA __________________

SITUATIA
sumelor utilizate pentru realizarea lucrarilor
de reabilitare in perioada ___________________





mii lei
┌─────┬───────────────────────┬─────────────┬─────────┬───────────────────┐
│ Nr. │ │ │ │ │
│crt. │ Documentul (O.P.) │ Data │ Sume │ din care TVA │
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
├─────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼───────────────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │
└─────┴───────────────────────┴─────────────┴─────────┴───────────────────┘

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,



ANEXA 3/e)


──────────
la norme
────────

UNITATEA _______________

SITUATIA
sumelor utilizate pentru rambursarea ratelor
aferente creditelor externe/interne
in perioada __________________





mii lei
┌───┬──────────┬────────┬───────┬────────────────┬────────────────────┐
│Nr.│Beneficiar│ Nr. │Program│Propuneri pentru│ Realizari perioada │
│c │ Banca │contract│ an │ perioada │ │
│r │ │ │ ├───────┬────────┼───────┬────────────┤
│t │ │ │ │cumulat│ luna │cumulat│ luna │
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │
└───┴──────────┴────────┴───────┴───────┴────────┴───────┴────────────┘

DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,




ANEXA 3/f)


──────────
la norme
──────────

UNITATEA _______________


SITUATIA
sumelor utilizate pentru plata dobanzilor si
comisioanelor aferente creditelor externe/interne
in perioada _________________





mii lei
┌───┬──────────┬────────┬───────┬────────────────┬────────────────────┐
│Nr.│Beneficiar│ Nr. │Program│Propuneri pentru│ Realizari perioada │
│c │ Banca │contract│ an │ perioada │ │
│r │ │ │ ├───────┬────────┼───────┬────────────┤
│t │ │ │ │cumulat│ luna │cumulat│ luna │
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
├───┼──────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼────────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │
└───┴──────────┴────────┴───────┴───────┴────────┴───────┴────────────┘
DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,




ANEXA 4


────────
la norme
──────────

DIRECTIA REGIONALA DE DRUMURI SI PODURI _______________
Nr. ___________ /__________________


CERERE JUSTIFICATIVA
privind sumele necesare pentru cheltuieli curente
pentru intretinerea, repararea si administrarea
drumurilor nationale pentru luna ....... 200 ...





- mii lei -
┌────┬────────────────────────────────────────┬──────┬────────────────────────┐
│Nr. │ │ │ din care │
│crt.│ Explicatii │TOTAL ├─────────────┬──────────┤
│ │ │ │Intretinere │Reparatii │
│ │ │ │si reparatii │ capitale │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 1.│Valoarea programului anual aprobat │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 2.│Valoarea programului cumulat pana la │ │ │ │
│ │finele lunii pentru care se face │ │ │ │
│ │solicitarea │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 3.│Sumele cumulate de la inceputul anului │ │ │ │
│ │alocate pana la finele lunii precedente │ │ │ │
│ │lunii pentru care se face solicitarea │ │ │ │
│ │in baza cererilor justificative │ │ │ │
│ │anterioare │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 4.│Sume utilizate cumulate de la inceputul │ │ │ │
│ │anului pana la finele lunii precedente │ │ │ │
│ │celei in care se face cererea │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 5.│Sume preliminate a se utiliza pana la │ │ │ │
│ │finele lunii in care se face cererea │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 6.│Sumele primite in plus fata de decontul │ │ │ │
│ │justificativ prezentat la finele lunii │ │ │ │
│ │precedente lunii in care se face │ │ │ │
│ │solicitarea (3-4-5) │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 7.│Sumele de alocat conform programului │ │ │ │
│ │corectat cu sumele primite in plus │ │ │ │
│ │(2-3-6) │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│ 8.│Sume de alocat in limita disponibilului │ │ │ │
│ │(<=7) │ │ │ │
└────┴────────────────────────────────────────┴──────┴─────────────┴──────────┘

Certificam pe propria raspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea si exactitatea datelor inscrise.

D.R.D.P.

DIRECTOR GENERAL, DIRECTOR ECONOMIC,
C.F.P.



NOTA:
In anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrarile nominalizate in programele aprobate, cu precizarea, pentru fiecare pozitie in parte a indicatorilor 1-7 din cererea justificativa.

ANEXA 5


────────
la norme
────────

COMPANIA NATIONALA DE AUTOSTRAZI SI
DRUMURI NATIONALE DIN ROMANIA
Nr. ________/___________ Aprobat
Ministru

CERERE JUSTIFICATIVA
privind sumele necesare pentru cheltuieli curente
pentru intretinerea, repararea si administrarea
drumurilor nationale pentru luna ...... 200.....





- mii lei -
┌────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬──────┐
│Nr. │ Explicatii │ │
│crt.│ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 1.│Valoarea programului anual aprobat │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2.│Valoarea programului cumulat pana la finele lunii pentru │ │
│ │care se face solicitarea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3.│Sumele cumulate de la inceputul anului alocate pana la │ │
│ │finele lunii precedente lunii pentru care se face │ │
│ │solicitarea in baza cererilor justificative anterioare │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 4.│Sume utilizate cumulate de la inceputul anului pana la │ │
│ │finele lunii precedente celei in care se face cererea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 5.│Sume preliminate a se utiliza pana la finele lunii in care │ │
│ │se face cererea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 6.│Sumele primite in plus fata de decontul justificativ │ │
│ │prezentat la finele lunii precedente lunii in care se face │ │
│ │solicitarea (3-4-5) │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 7.│Sumele de alocat conform programului corectat cu │ │
│ │sumele primite in plus (2-3-6) │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 8.│Sume de alocat in limita disponibilului (<=7) │ │
└────┴──────────────────────────────────────────────────────────────┴──────┘

Certificam pe propria raspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea si exactitatea datelor inscrise.

DIRECTOR GENERAL, DIRECTOR ECONOMIC,


C.F.P.
MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI

AVIZAT
──────
DIRECTII DE SPECIALITATE
D.G.I.A.C. D.G.E.B.



NOTA:
In anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrarile nominalizate in programele aprobate, cu precizarea, pentru fiecare pozitie in parte a indicatorilor 1-7 din cererea justificativa.


ANEXA 6


────────
la norme
──────────

DIRECTIA REGIONALA DE DRUMURI SI PODURI ______________
Nr. _________/_______________


DECONT JUSTIFICATIV
privind cheltuieli finantate de la bugetul de stat
reprezentand sumele necesare pentru cheltuieli curente
pentru intretinerea, repararea si administrarea
drumurilor nationale
pentru luna .......... 200 ...





- mii lei -
┌────┬────────────────────────────────────────────────┬───────────┬────────────┐
│Nr. │ Explicatii │Luna pentru│ Cumulat de │
│crt.│ │ care se │la inceputul│
│ │ │justifica │ anului │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ I.│Sume alocate de la bugetul statului reprezentand│ │ │
│ │cheltuieli curente pentru intretinerea, │ │ │
│ │repararea si administrarea drumurilor nationale,│ │ │
│ │pentru efectuarea de: │ │ │
│ │Cheltuieli curente, din care │ │ │
│ A) │- Reparatii, curente intretinere si administrare│ │ │
│ B) │- Reparatii capitale │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ II.│Sume utilizate pentru cheltuieli totale, │ │ │
│ │din care: │ │ │
│ │Cheltuieli curente, din care: │ │ │
│ A) │- Reparatii, intretinere si administrare │ │ │
│ B) │- Reparatii capitale │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│III.│Diferenta de regularizat (I-II) │ │ │
│ │ │ │ │
└────┴────────────────────────────────────────────────┴───────────┴────────────┘

Certificam pe propria raspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea si exactitatea datelor inscrise.

D.R.D.P.
DIRECTOR GENERAL, DIRECTOR ECONOMIC,
C.F.P.



NOTA:
In anexa se va prezenta utilizarea sumelor pentru lucrarile nominalizate conform programelor aprobate.

ANEXA 7


────────
la norme
──────────

COMPANIA NATIONALA DE AUTOSTRAZI SI DRUMURI
NATIONALE DIN ROMANIA
Nr. ________/_____________ Aprobat
Ministru

DECONT JUSTIFICATIV
privind cheltuieli finantate de la bugetul de stat
reprezentand sumele necesare pentru cheltuieli curente
pentru intretinerea, repararea si administrarea
drumurilor nationale pentru luna ....... 200 ...





- mii lei -
┌────┬────────────────────────────────────────────────┬───────────┬────────────┐
│Nr. │ Explicatii │Luna pentru│ Cumulat de │
│crt.│ │ care se │la inceputul│
│ │ │justifica │ anului │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ I.│Sume alocate de la bugetul statului reprezentand│ │ │
│ │cheltuieli curente pentru intretinerea, │ │ │
│ │repararea si administrarea drumurilor nationale,│ │ │
│ │pentru efectuarea de: │ │ │
│ │Cheltuieli curente, din care: │ │ │
│ A) │- Reparatii, curente, intretinere si │ │ │
│ │ administrare │ │ │
│ B) │- Reparatii capitale │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ II.│Sume utilizate pentru cheltuieli totale, │ │ │
│ │din care: │ │ │
│ │Cheltuieli curente, din care: │ │ │
│ A) │- Reparatii, curente intretinere si │ │ │
│ │ administrare │ │ │
│ B) │- Reparatii capitale │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│III.│Diferenta de regularizat (I-II) │ │ │
│ │ │ │ │
└────┴────────────────────────────────────────────────┴───────────┴────────────┘

Certificam pe propria raspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea si exactitatea datelor inscrise.

DIRECTOR GENERAL, DIRECTOR ECONOMIC,
C.F.P.

MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI

AVIZAT
──────
DIRECTII DE SPECIALITATE
D.G.I.A.C. D.G.E.B.



NOTA
In anexa se va prezenta, utilizarea sumelor pentru lucrarile nominalizate conform programelor aprobate.


ANEXA 8


────────
la norme
──────────


CONSILIUL JUDETEAN/MUNICIPAL __________________
Nr. ___________/__________________


CERERE JUSTIFICATIVA
privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile
finantate de la bugetul de stat pentru strazile care se vor
amenaja in perimetrele destinate constructiilor de cvartale
de locuinte noi in localitatile rurale si urbane
pentru luna .......... 200 ...





- mii lei -
┌────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬──────┐
│Nr. │ Explicatii │ │
│crt.│ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 1.│Valoarea programului anual aprobat │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2.│Valoarea programului cumulat pana la finele trimestrului │ │
│ │pentru care se face solicitarea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3.│Sumele cumulate de la inceputul anului alocate pana la │ │
│ │finele lunii precedente lunii pentru care se face │ │
│ │solicitarea in baza cererilor justificative anterioare │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 4.│Sume utilizate cumulate de la inceputul anului pana la │ │
│ │finele lunii precedente celei in care se face cererea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 5.│Sume preliminate a se utiliza pana la finele lunii in care │ │
│ │se face cererea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 6.│Sumele primite in plus fata de decontul justificativ │ │
│ │prezentat la finele lunii precedente lunii in care se face │ │
│ │solicitarea (3-4-5) │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 7.│Sumele de alocat conform programului corectat cu │ │
│ │sumele primite in plus (2-3-6) │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 8.│Sume de alocat in limita disponibilului (<=7) │ │
└────┴──────────────────────────────────────────────────────────────┴──────┘

Certificam pe propria raspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea si exactitatea datelor inscrise.

CONSILIUL JUDETEAN

PRESEDINTE CONDUCATORUL VIZAT-DIRECTOR
COMPARTIM.FINANCIAR-CONTABIL DRDP
sau
CONSILIUL MUNICIPAL

PRIMAR CONDUCATORUL VIZAT-DIRECTOR
COMPARTIM.FINANCIAR-CONTABIL DRDP



NOTA:
In anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrarile nominalizate in programele aprobate, cu precizarea, pentru fiecare pozitie in parte a indicatorilor 1-7 din cererea justificativa.


ANEXA 9


────────
la norme
────────

COMPANIA NATIONALA DE AUTOSTRAZI SI DRUMURI
NATIONALE DIN ROMANIA
Nr. __________/_____________ Aprobat
Ministru

CERERE JUSTIFICATIVA
privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile
finantate de la bugetul de stat pentru strazile care
se vor amenaja in perimetrele destinate constructiilor
de cvartale de locuinte noi in localitatile rurale
si urbane pentru luna ........ 200 ......





- mii lei -
┌────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬──────┐
│Nr. │ Explicatii │ │
│crt.│ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 1.│Valoarea bugetului anual aprobat │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2.│Valoarea bugetului cumulat pana la finele lunii pentru │ │
│ │care se face solicitarea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3.│Sumele cumulate de la inceputul anului alocate pana la │ │
│ │finele lunii precedente lunii pentru care se face │ │
│ │solicitarea in baza cererilor justificative anterioare │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 4.│Sume utilizate cumulate de la inceputul anului pana la │ │
│ │finele lunii precedente celei in care se face cererea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 5.│Sume preliminate a se utiliza pana la finele lunii in care │ │
│ │se face cererea │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 6.│Sumele primite in plus fata de decontul justificativ │ │
│ │prezentat la finele lunii precedente lunii in care se face │ │
│ │solicitarea (3-4-5) │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 7.│Sumele de alocat conform programului corectat cu │ │
│ │sumele primite in plus (2-3-6) │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 8.│Sume de alocat in limita disponibilului (<=7) │ │
└────┴──────────────────────────────────────────────────────────────┴──────┘

Certificam pe propria raspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea si exactitatea datelor inscrise.

DIRECTOR GENERAL, DIRECTOR ECONOMIC,
C.F.P.

MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI

AVIZAT
────────
DIRECTII DE SPECIALITATE
D.G.I.A.C. D.G.E.B.



NOTA
In anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrarile nominalizate in programele aprobate, cu precizarea, pentru fiecare pozitie in parte a indicatorilor 1-7 din cererea justificativa.


ANEXA 10


────────
la norme
────────

CONSILIUL JUDETEAN/MUNICIPAL __________
Nr. ___________ /_______________

DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile
finantate de la bugetul de stat pentru strazile care
se vor amenaja in perimetrele destinate constructiilor
de cvartale de locuinte noi in localitatile rurale
si urbane pentru luna.......... 200...





- mii lei -
┌────┬────────────────────────────────────────────────┬───────────┬────────────┐
│Nr. │ Explicatii │Luna pentru│ Cumulat de │
│crt.│ │ care se │la inceputul│
│ │ │justifica │ anului │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ I.│Sume alocate din transferuri consolidabile care │ │ │
│ │se finanteaza de la bugetul statului pentru │ │ │
│ │strazile care se vor amenaja in perimetrele │ │ │
│ │destinate constructiilor de cvartale de locuinte│ │ │
│ │noi in localitatile rurale si urbane │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ II.│Sume utilizate din transferuri consolidabile │ │ │
│ │care se finanteaza de la bugetul statului │ │ │
│ │pentru strazile care se vor amenaja in perime- │ │ │
│ │trele destinate constructiilor de cvartale de │ │ │
│ │locuinte noi in localitatile rurale si │ │ │
│ │urbane │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│III.│Diferenta de regularizat (I-II) │ │ │
└────┴────────────────────────────────────────────────┴───────────┴────────────┘


Certificam pe propria raspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea si exactitatea datelor inscrise.

D.R.D.P.
DIRECTOR, DIRECTOR ECONOMIC,
sau
CONSILIUL JUDETEAN

PRESEDINTE CONDUCATORUL VIZAT-DIRECTOR
COMPARTIM.FINANCIAR-CONTABIL DRDP
sau

CONSILIUL MUNICIPAL

PRIMAR CONDUCATORUL VIZAT-DIRECTOR
COMPARTIM.FINANCIAR-CONTABIL DRDP



NOTA
In anexa se va prezenta, utilizarea sumelor pentru lucrarile nominalizate conform programelor aprobate.


ANEXA 11


──────────
la norme
──────────

COMPANIA NATIONALA DE AUTOSTRAZI SI DRUMURI
NATIONALE DIN ROMANIA
Nr. ___________/_____________ Aprobat
Ministru
DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele necesare pentru transferuri consolidabile
finantate de la bugetul de stat pentru strazile care
se vor amenaja in perimetrele destinate constructiilor
de cvartale de locuinte noi in localitatile rurale
si urbane pentru luna....... 200 ....





┌────┬────────────────────────────────────────────────┬───────────┬────────────┐
│Nr. │ Explicatii │Luna pentru│ Cumulat de │
│crt.│ │ care se │la inceputul│
│ │ │justifica │ anului │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ I.│Sume alocate din transferuri consolidabile care │ │ │
│ │se finanteaza de la bugetul statului pentru │ │ │
│ │strazile care se vor amenaja in perimetrele │ │ │
│ │destinate constructiilor de cvartale de locuinte│ │ │
│ │noi in localitatile rurale si urbane │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ II.│Sume utilizate din transferuri consolidabile │ │ │
│ │care se finanteaza de la bugetul statului │ │ │
│ │strazile care se vor amenaja in perimetrele │ │ │
│ │destinate constructiilor de cvartale de │ │ │
│ │locuinte noi in localitatile rurale si urbane │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│III.│Diferenta de regularizat (I-II) │ │ │
│ │ │ │ │
└────┴────────────────────────────────────────────────┴───────────┴────────────┘

Certificam pe propria raspundere legalitatea, necesitatea,
oportunitatea, realitatea si exactitatea datelor inscrise.

DIRECTOR GENERAL, DIRECTOR ECONOMIC,
C.F.P.

MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI

AVIZAT
──────
DIRECTII DE SPECIALITATE
D.G.I.A.C. D.G.E.B.



NOTA
In anexa se va prezenta, utilizarea sumelor pentru lucrarile nominalizate conform programelor aprobate.
__________________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016