Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA din 19 noiembrie 2008  privind planificarea si evidenta activitatilor productive din unitatile Ministerului Internelor si Reformei Administrative    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA din 19 noiembrie 2008 privind planificarea si evidenta activitatilor productive din unitatile Ministerului Internelor si Reformei Administrative

EMITENT: MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 812 din 4 decembrie 2008

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentele norme metodologice au drept scop realizarea unui sistem organizat de planificare şi evidenţã a activitãţilor productive din unitãţile Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.
ART. 2
Prin unitãţi productive ale Ministerului Internelor şi Reformei Administrative se înţelege:
a) unitãţi centrale de reparaţii şi întreţineri, denumite în continuare U.C.R.I.;
b) baze de reparaţii subordonate inspectoratelor generale, denumite în continuare B.R.;
c) secţii de reparaţii subordonate inspectoratelor generale, denumite în continuare S.R.;
d) Tipografia Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi punctele tipografice din unitãţi;
e) unitãţi productive care se pot constitui la ordin şi urmeazã sã aplice prevederile prezentelor norme metodologice, denumite în continuare alte structuri.

CAP. II
Principalii indicatori economico-financiari utilizaţi de unitãţile productive pentru exprimarea volumului de activitate şi a rezultatelor obţinute

ART. 3
În sistemul organizat de planificare şi evidenţã a activitãţilor productive din structurile specializate ale Ministerului Internelor şi Reformei Administrative se utilizeazã urmãtorii indicatori economico-financiari:
a) valoarea producţiei;
b) costuri totale pentru realizarea producţiei.
ART. 4
(1) Valoarea producţiei reprezintã expresia valoricã a producţiei executate într-o perioadã de timp, respectiv lunã, trimestru, an, livratã ori destinatã livrãrii, în perioada raportatã. În valoarea producţiei sunt cuprinse:
a) produsele finite şi semifabricatele destinate livrãrii;
b) piesele de schimb şi subansamblurile fabricate, recondiţionate, destinate livrãrii;
c) lucrãrile tipografice destinate structurilor Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.
(2) Valoarea producţiei se determinã prin însumarea valorilor tuturor produselor realizate. Valoarea produselor este rezultatul înmulţirii cantitãţii de produse realizate cu preţul produsului.
ART. 5
(1) Costurile totale pentru realizarea producţiei reprezintã suma tuturor bunurilor şi serviciilor cu care este realizatã producţia, precum şi a cheltuielilor de personal. În acest indicator nu se includ cheltuielile pentru pregãtirea de luptã/acţiune, cele materializate în stocurile de materii prime şi materiale pentru realizarea producţiei sau pentru rezerve proprii, ajutoarele acordate la trecerea în rezervã sau la încetarea raporturilor de serviciu, avantajele acordate la tarifele de cazare, contravaloarea transportului pe timpul concediului de odihnã, contravaloarea materialelor de natura obiectelor de inventar procurate, amortizarea mijloacelor fixe, cheltuieli pentru consultanţã şi expertizã, cheltuieli pentru pregãtirea profesionalã, cheltuieli pentru reclamã şi publicitate, ajutoarele sociale în numerar, dupã caz.
(2) Acest indicator economico-financiar vizeazã întreaga producţie realizatã într-o anumitã perioadã, iar în condiţiile date de structurã şi preţuri/tarife, reflectã dinamica costurilor pe produse.
ART. 6
Personalul muncitor al unitãţilor productive se împarte, potrivit tabelului cu grupele de personal muncitor al unitãţilor productive prevãzut în anexa nr. 1, dupã cum urmeazã:
a) personal direct productiv;
b) personal indirect productiv, care deserveşte activitatea de producţie.
ART. 7
(1) Nivelul indicatorilor economico-financiari, prevãzut în anexa nr. 2, se stabileşte odatã cu programele anuale de producţie.
(2) Fiecare unitate întocmeşte programul anual de producţie, defalcat pe luni, cu respectarea propunerilor şi a realizãrilor pe fiecare trimestru şi cumulat.
(3) Programele se întocmesc, se avizeazã şi se aprobã potrivit competenţelor stabilite în anexa nr. 3.

CAP. III
Întocmirea programului de producţie

ART. 8
(1) Programul anual de producţie se întocmeşte, de cãtre unitãţile productive, respectiv structurile beneficiare, în cazul Bazei centrale pentru asigurarea tehnicã a misiunilor pe resortul transporturi, pe baza solicitãrilor primite, pe cale ierarhicã, de la eşaloanele superioare, cu încadrarea strictã în fondurile bugetare aprobate, în funcţie de profilul, specializarea, capacitãţile de producţie şi existentul de mijloace tehnice ce fac obiectul acestei activitãţi, dupã caz, utilizându-se modelul din anexa nr. 4.
(2) Tipografiile întocmesc programul anual de producţie conform anexei nr. 4 A.
(3) Fondul de timp productiv se calculeazã la nivelul personalului direct productiv încadrat la data întocmirii programului de producţie.
(4) Numãrul de ore necesare executãrii pregãtirii de luptã/acţiune şi de specialitate este prevãzut în dispoziţiile şi în ordinele în vigoare la data întocmirii programului de producţie.
(5) În vederea soluţionãrii în volum complet a tuturor lucrãrilor de întreţinere şi reparaţii, inspectoratele generale şi unitãţile necuprinse în structura acestora transmit la U.C.R.I., pânã la 1 aprilie a anului în curs pentru anul urmãtor, necesarul de lucrãri excedentare faţã de capacitãţile de producţie proprii, pe tipuri de tehnicã. Pe baza solicitãrilor primite şi a posibilitãţilor tehnice existente, U.C.R.I. stabilesc volumul şi categoriile de lucrãri pe care le pot executa, luate în calcul la fundamentarea programului de producţie, precum şi pe cele excedentare. Ulterior aprobãrii programului de producţie, U.C.R.I. comunicã inspectoratelor generale şi celorlalte unitãţi solicitante repartiţia fondului de timp productiv şi a lucrãrilor aferente.
ART. 9
În programul de producţie anual, activitãţile se înscriu conform precizãrilor din anexa nr. 5.
ART. 10
Programul de producţie al unitãţilor productive conţine, de regulã:
a) fila de avizãri şi aprobãri;
b) nivelul indicatorilor economico-financiari prevãzuţi în anexa nr. 2;
c) formularul programului de producţie, prevãzut în anexele nr. 4 şi 4A;
d) calculul fondului de timp productiv, prevãzut în anexa nr. 6;
e) calculul salariului mediu orar, prevãzut în anexa nr. 7;
f) modul de stabilire a cotei cheltuielilor indirecte de producţie, prevãzut în anexa nr. 8;
g) tabelul cu necesarul de consumuri tehnologice pentru realizarea programului de producţie, prevãzut în anexa nr. 9.
ART. 11
Dupã aprobare programele de producţie ale unitãţilor productive au urmãtoarea destinaţie:
a) un exemplar la eşalonul care le-a aprobat;
b) un exemplar la eşalonul care le-a întocmit;
c) un exemplar la Direcţia generalã management logistic şi administrativ, denumitã în continuare D.G.M.L.A., pentru unitãţile productive, subordonate direct acesteia;
ART. 12
(1) Pe baza prevederilor din programul de producţie anual, U.C.R.I., B.R. şi S.R. elaboreazã programul de producţie lunar, prevãzut în anexa nr. 10.
(2) Programul de producţie lunar se întocmeşte pânã la data de 25 a fiecãrei luni pentru luna urmãtoare, de cãtre compartimentul planificare producţie, se avizeazã de inginerul-şef/similarul acestuia şi se aprobã de şeful/conducãtorul unitãţii.
ART. 13
Sãptãmânal, şefii de secţii şi de ateliere sunt obligaţi sã aducã la cunoştinţã personalului subordonat sarcinile de producţie şi sã urmãreascã modul de îndeplinire a acestora.
ART. 14
Eşaloanele care analizeazã şi aprobã programele de producţie verificã:
a) utilizarea eficientã a capacitãţilor de producţie;
b) includerea în program a tuturor sarcinilor fizice ordonate;
c) respectarea normelor de muncã şi a costurilor de producţie planificate;
d) aplicarea cerinţelor de specializare în producţie şi a mãsurilor de degrevare a bazelor centrale de unele lucrãri ce pot fi executate de cãtre B.R. şi S.R.;
e) redistribuirea unor sarcini între unitãţile productive pentru a se evita paralelismul în executarea aceloraşi repere;
f) încadrarea în fondurile bugetare aprobate.
ART. 15
Dupã aprobarea programului de producţie, tipografia lanseazã comenzi în lucru, conform anexei nr. 11, pentru fiecare lucrare tipograficã, în vederea realizãrii totale sau în tranşe a acesteia, conform detalierii din program.

CAP. IV
Stabilirea, aprobarea şi actualizarea preţurilor şi tarifelor

ART. 16
(1) Produsele, lucrãrile şi serviciile care se executã de unitãţile productive se evalueazã pe baza preţurilor şi tarifelor stabilite de compartimentele tehnice de specialitate ale acestora, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.
(2) Preţurile şi tarifele se stabilesc pe baza analizei costurilor din punct de vedere tehnologic şi economico-financiar, astfel încât ele sã reprezinte în mod real cheltuielile de personal şi cele pentru bunuri şi servicii, cu respectarea articolelor de calculaţie din anexele nr. 12 şi 12A.
(3) Calculaţiile de preţ/tarife cuprind urmãtoarele articole:
a) valoarea materiilor prime şi materialelor directe care se determinã pe baza listelor de materiale întocmite de compartimentul de proiectare şi inginerie tehnologicã, în concordanţã cu consumurile tehnologice riguros dimensionate. Listele de materiale cuprind, în mod obligatoriu, potrivit reglementãrilor în vigoare, cantitatea, preţul unitar de aprovizionare valabil la data stabilirii preţurilor, precum şi valoarea totalã a materialelor.
În valoarea materiilor prime şi materialelor directe este cuprinsã toatã gama de materii prime, ansambluri, subansambluri, piese de schimb, combustibili etc., incluse în produs sau în lucrare, indiferent de sursa şi modul de procurare a acestora, evaluându-se prin aplicarea metodei "costului mediu ponderat".
În cazul produselor şi lucrãrilor pentru execuţia cãrora beneficiarii pun la dispoziţia unitãţii productive, fãrã platã, materii prime, ansambluri, subansambluri etc., acestea se includ în costurile de producţie. În cazul în care produsul/lucrarea se executã contra cost, valoarea acestuia/acesteia se deduce la facturare;
b) cheltuielile de transport-aprovizionare, cum sunt: cheltuielile de transport efectuate cu mijloacele proprii sau din afara unitãţii, încãrcarea şi descãrcarea în/din magaziile şi depozitele unitãţii se adaugã la valoarea materiilor prime şi materialelor directe.
Întrucât modul de calcul duce la date aproximative, pentru determinarea cotei, atunci când se programeazã/planificã, se iau în calcul cheltuielile materiale cu transportul şi aprovizionarea realizate la sfârşitul anului anterior, actualizate pentru anul în curs;
c) cheltuielile pentru lucrãrile şi serviciile executate de terţi/colaboratori, care cuprind cheltuielile ocazionate de prelucrãri mecanice, acoperiri metalice, tratamente, probe de anduranţã etc., se înscriu la articolul de calculaţie "materii prime şi materiale";
d) valoarea soldelor şi salariilor de bazã ale personalului direct productiv se determinã prin înmulţirea numãrului de ore normate pe operaţiuni şi lucrãri, în conformitate cu tehnologia de fabricaţie, cu salariul mediu stabilit pe unitate, secţie, atelier sau formaţiune, dupã caz;
e) cheltuielile privind asigurãrile sociale, calculate asupra drepturilor salariale cuvenite personalului contractual direct productiv, evidenţiazã contribuţia unitãţii la asigurãrile sociale şi contribuţia la asigurãrile sociale de sãnãtate, calculate în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
f) cheltuielile privind protecţia socialã, aferente salariilor personalului contractual productiv, evidenţiazã contribuţia unitãţii la constituirea fondului pentru ajutorul de şomaj, calculatã în conformitate cu actele normative în vigoare;
g) cheltuielile indirecte/comune ale secţiilor şi generale de administraţie se includ în calculaţiile de preţ prin aplicarea asupra salariilor directe a cotei cheltuielilor indirecte de producţie, fundamentatã şi stabilitã conform anexei nr. 8;
h) preţul de producţie este dat de suma cheltuielilor enumerate la lit. a)-g).
(4) Costurile de producţie sunt determinate pe baza fişelor tehnologice, normelor de consum de materiale şi normelor de timp, avându-se în vedere gradul de dotare tehnicã a unitãţii productive, gradul de complexitate a produselor/lucrãrilor şi nivelul pregãtirii forţei de muncã în concordanţã cu cerinţele tehnologice respective.
ART. 17
La fundamentarea calculaţiilor de preţ nu se iau în calcul cheltuielile neproductive generate de rebuturi, amenzi, penalizãri, pierderi de materii prime şi materiale etc., cu excepţia celor prevãzute în licenţele de fabricaţie, în documentaţiile şi în normele legal aprobate. De asemenea, este interzisã de lege supraevaluarea unor elemente de cheltuieli.
ART. 18
(1) Calculaţiile de preţ pentru evaluarea produselor, lucrãrilor şi serviciilor se întocmesc de cãtre compartimentele tehnice de specialitate ale unitãţilor productive pe baza datelor de fundamentare proprii şi a elementelor de cheltuieli existente în evidenţa contabilã.
(2) Calculaţiile de preţ se certificã de şefii compartimentelor tehnice de specialitate, se vizeazã pentru control financiar preventiv de şeful compartimentului financiar-contabilitate şi se aprobã de şeful/conducãtorul unitãţii.
ART. 19
Preţurile stabilite potrivit competenţelor legale intrã în vigoare la data prevãzutã în actul de aprobare şi se revizuiesc/actualizeazã în situaţia în care se modificã elementele care au stat la baza stabilirii lor, reanalizându-se fiecare articol de calculaţie.
ART. 20
Anexele nr. 1, 2, 3, 4, 4A, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 şi 12A fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
Unitatea .................................


TABEL
cu grupele de personal muncitor al unitãţilor productive

Personalul muncitor al unitãţilor productive se împarte în urmãtoarele grupe:
1. Personal direct productiv:
a) muncitori din secţiile de producţie, ateliere, laboratoare, grupe etc.;
b) şefii de ateliere, laboratoare grupe, care executã lucrãri ce se încadreazã în tehnologiile aprobate;
c) personalul pentru controlul tehnic de calitate şi tehnologi, inclusiv şefii compartimentelor, cel de constatare-triere, dacã au un fond de timp tehnologic afectat.
2. Personal indirect productiv, care deserveşte activitatea de producţie:
a) personalul din conducerea unitãţii;
b) personalul din compartimentele organizarea, programarea şi urmãrirea producţiei, normarea şi protecţia muncii, financiar-contabil şi preţuri, organizare-mobilizare, logistic, medical, documente secrete şi alte categorii prevãzute de statele de organizare;
c) proiectanţii şi desenatorii;
d) personalul din compartimentul mecano-energetic;
e) personalul care efectueazã aprovizionarea, primirearecepţia, manipularea, stivuirea, transportul, expediţia etc. a bunurilor materiale;
f) personalul administrativ-gospodãresc.

ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
Unitatea ....................................


NIVELUL

indicatorilor economico-financiari planificaţi pe anul ...........




┌────┬─────────────────────────────────────────────┬───────┬─────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ │ │ │Propuneri pentru anul .......│Realizãri pentru anul .......│
│Nr. │ │ ├─────┬───────────────────────┼─────┬───────────────────────┤
│crt.│ Indicatori │ U.M. │ │ Trimestrul │ │ Trimestrul │
│ │ │ │Total├────┬─────┬──────┬─────┤Total├────┬─────┬──────┬─────┤
│ │ │ │ │ I │ II │ III │ IV │ │ I │ II │ III │ IV │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┤
│ 1. │Valoarea producţiei │mii lei│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┤
│ 2. │Costurile totale pentru realizarea producţiei│mii lei│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────────────────────┴───────┴─────┴────┴─────┴──────┴─────┴─────┴────┴─────┴──────┴─────┘
Şeful/Conducãtorul, Inginer-şef/similar, Şef compartiment
financiar-contabil,
.................................... ............................ .........................




ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE

TABEL
cuprinzând competenţele de avizare şi aprobare a programelor anuale de producţie




┌─────────┬──────────────────┬──────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│ Detalii │ Cine întocmeşte │ Cine analizeazã, avizeazã │ Cine aprobã │


│ │ Termen │ Termen │ Termen │


├─────────┼──────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│ │ U.C.R.I. │Serviciile de specialitate din│ Şeful U.C.R.I. │


│ │ 20 noiembrie │ -------- │ 15 decembrie │
│ │ │ 1 decembrie │ │


│ ├──────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│ │ B.R. │Serviciile de specialitate din│Şefii/conducãtorii inspectoratelor generale│


│ │ 20 noiembrie │ ----------------------- │ 15 decembrie │
│ │ │ 1 decembrie │ │


│Programe ├──────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│anuale de│ S.R. │Serviciile de specialitate din│ Şefii/conducãtorii │


│ │ 20 noiembrie │ ----------------------- │ ------------------------ │
│ │ │ 1 decembrie │ 15 decembrie │


│ ├──────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│ │puncte tipografice│Serviciile de specialitate din│Şefii/conducãtorii inspectoratelor generale│


│ │ Tipografia MIRA │ -------------------------- │ --------------------- │
│ │ 5 decembrie │ D.G.M.L.A │ al D.G.M.L.A. │
│ │ │ --------- │ ------------- │
│ │ │ 15 decembrie │ 20 decembrie │


│ ├──────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│ │ Alte unitãţi │Serviciile de specialitate din│Şefii/conducãtorii inspectoratelor generale│


│ │ 20 noiembrie │ ----------------------- │ 15 decembrie │
│ │ │ 1 decembrie │ │


└─────────┴──────────────────┴──────────────────────────────┴───────────────────────────────────────────┘



ANEXA 4
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
Unitatea ..................................


APROB
......................


AVIZAT
................



PROGRAMUL DE PRODUCŢIE PE ANUL ..........
- model -




I. Reparaţii şi revizii
┌───────┬─────────────────┬────┬────────┬───────┬──────────┬─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────────────┬─────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ Valoarea producţiei, │ │
│ │ │ │ │ │ Preţul │ Fizic │ Timp (ore) │ din care valoarea │ │
│Poziţia│ Denumirea │ │ Felul │ Norma │unitar de │ │ │materialelor (mii lei) │Articolul│
│ din │ produsului │U.M.│lucrãrii│unitarã│producţie/├───────────────┬─────┼───────────────┬─────┼───────────────┬───────┤ bugetar/│
│ plan │ │ │ │ (ore) │ din care │ Trimestrul │Total│ Trimestrul │Total│ Trimestrul │ Total │benefi- │
│ │ │ │ │ │materiale ├───┬───┬───┬───┼─────┼───┬───┬───┬───┼─────┼───┬───┬───┬───┼───────┤ciarul │
│ │ │ │ │ │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ │ │
├───────┴─────────────────┴────┴────────┴───────┴──────────┴───┴───┴───┴───┴─────┴───┴───┴───┴───┴─────┴───┴───┴───┴───┴───────┴─────────┤
│Cod şi denumire categorie de tehnicã │
│Cod şi denumire grupã de tehnicã │
│Cod şi denumire subgrupã de tehnicã │
├───────┬─────────────────┬────┬────────┬───────┬──────────┬───┬───┬───┬───┬─────┬───┬───┬───┬───┬─────┬───┬───┬───┬───┬───────┬─────────┤
│ │Denumire produs 1│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┼───┼───┼───┼───────┼─────────┤
│ │Denumire produs 2│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┴─────────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┼───┼───┼───┼───────┼─────────┤
│TOTAL SUBGRUPĂ (cod) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┴────┴────────┴───────┴──────────┴───┴───┴───┴───┴─────┴───┴───┴───┴───┴─────┴───┴───┴───┴───┴───────┴─────────┤
│Cod şi denumire subgrupã de tehnicã │
├───────┬─────────────────┬────┬────────┬───────┬──────────┬───┬───┬───┬───┬─────┬───┬───┬───┬───┬─────┬───┬───┬───┬───┬───────┬─────────┤
│ │Denumire produs │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┴─────────────────┴────┼────────┼───────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┼───┼───┼───┼───────┼─────────┤
│TOTAL SUBGRUPĂ (cod) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼────────┼───────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┼───┼───┼───┼───────┼─────────┤
│TOTAL GRUPĂ (cod) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼────────┼───────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┼───┼───┼───┼───────┼─────────┤
│TOTAL CATEGORIE (cod) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼────────┼───────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┼───┼───┼───┼───────┼─────────┤
│TOTAL CAPITOL I (cod) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────┴────────┴───────┴──────────┴───┴───┴───┴───┴─────┴───┴───┴───┴───┴─────┴───┴───┴───┴───┴───────┴─────────┘


II. Fabricaţii şi modernizãri
┌───────┬─────────────────┬────┬────────┬───────┬──────────┬─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────────────┬─────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ Valoarea producţiei, │ │
│ │ │ │ │ │ Preţul │ Fizic │ Timp (ore) │ din care valoarea │ │
│Poziţia│ Denumirea │ │ Felul │ Norma │unitar de │ │ │materialelor (mii lei) │Articolul│
│ din │ produsului │U.M.│lucrãrii│unitarã│producţie/├───────────────┬─────┼───────────────┬─────┼───────────────┬───────┤bugetar/ │
│ plan │ │ │ │ (ore) │ din care │ Trimestrul │Total│ Trimestrul │Total│ Trimestrul │ Total │benefi- │
│ │ │ │ │ │materiale ├───┬───┬───┬───┼─────┼───┬───┬───┬───┼─────┼───┬───┬───┬───┼───────┤ciarul │
│ │ │ │ │ │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ │ │
├───────┴─────────────────┴────┴────────┴───────┴──────────┴───┴───┴───┴───┴─────┴───┴───┴───┴───┴─────┴───┴───┴───┴───┴───────┴─────────┤
│Fabricaţii de produse prevãzute în planul de înzestrare │
├───────┬─────────────────┬────┬────────┬───────┬──────────┬───────────────┬─────┬───────────────┬─────┬───────────────┬───────┬─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼───────────────┼─────┼───────────────┼─────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┴─────────────────┴────┴────────┴───────┴──────────┴───────────────┴─────┴───────────────┴─────┴───────────────┴───────┴─────────┤
│Modernizãri de produse prevãzute în planul de înzestrare │
├───────┬─────────────────┬────┬────────┬───────┬──────────┬───────────────┬─────┬───────────────┬─────┬───────────────┬───────┬─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────┼────┤ │ ├──────────┼───────────────┼─────┼───────────────┼─────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────┼────┼────────┤ ├──────────┼───────────────┼─────┼───────────────┼─────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┴─────────────────┴────┤ │ ├──────────┼───────────────┼─────┼───────────────┼─────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│TOTAL CAPITOL II: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────┴────────┴───────┴──────────┴───────────────┴─────┴───────────────┴─────┴───────────────┴───────┴─────────┘

III. Alte lucrãri
┌───────┬─────────────────────────────────────────────────┬────┬─────────────────────┬───────────────────────┬────────────┐
│ │ │ │ │ Valoarea producţiei, │ │
│ │ │ │ Timp (ore) │ din care valoarea │ │
│Poziţia│ │ │ │materialelor (mii lei) │ Articolul │
│ din │ Denumirea produsului │U.M.├───────────────┬─────┼───────────────┬───────┤ bugetar/ │
│ plan │ │ │ Trimestrul │Total│ Trimestrul │ Total │beneficiarul│
│ │ │ ├───┬───┬───┬───┼─────┼───┬───┬───┬───┼───────┤ │
│ │ │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼───┴───┴───┴───┼─────┼───┴───┴───┴───┼───────┼────────────┤
│ 1. │Recondiţionãri de piese de schimb şi │ │ │ │ │ │ │
│ │subansambluri │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼─────┼───────────────┼───────┼────────────┤
│ 2. │Fabricaţii de piese de schimb şi subansambluri │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼─────┼───────────────┼───────┼────────────┤
│ 3. │Asimilãri de produse noi: │ │ │ │ │ │ │
│ │- piese de schimb şi subansambluri │ │ │ │ │ │ │
│ │- proiectare şi inginerie tehnologicã │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼─────┼───────────────┼───────┼────────────┤
│ 4. │Asistenţã tehnicã │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼─────┼───────────────┼───────┼────────────┤
│ 5. │Autoutilãri - instalaţii, agregate şi dispozitive│ │ │ │ │ │ │
│ │pentru producţie │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼─────┼───────────────┼───────┼────────────┤
│ 6. │Reparaţii, revizii şi întreţineri ale utilajelor │ │ │ │ │ │ │
│ │şi maşinilor-unelte proprii │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼─────┼───────────────┼───────┼────────────┤
│ 7. │Lucrãri în folos propriu │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼─────┼───────────────┼───────┼────────────┤
│ 8. │Diverse │ │ │ │ │ │ │
├───────┴─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼─────┼───────────────┼───────┼────────────┤
│ TOTAL CAPITOL III: │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼─────┼───────────────┼───────┼────────────┤
│ TOTAL GENERAL: │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────┴────┴───────────────┴─────┴───────────────┴───────┴────────────┘

Întocmit





ANEXA 4A
--------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
Tipografia


APROB
.....................


AVIZAT
....................



PROGRAMUL DE PRODUCŢIE PE ANUL .............




┌────┬────────────┬────┬────────┬───────────────────────────────────┬───────────┬─────────────────────────┬────────────┐
│ │ │ │ │Costul materialelor/U.M., din care:│ │Valoarea (lei), din care:│Fond de timp│
│Nr. │ Denumirea │U.M.│Format/ ├─────────┬────────────┬────────────┤Cantitatea ├─────┬───────┬───────────┤ productiv/ │
│crt.│imprimatului│ │nr. file│ Total │ Materii │ Materiale │planificatã│Total│Materii│ Materiale │ lucrare │
│ │ │ │ │ │ prime │consumabile │ │ │ prime │consumabile│ │
├────┼────────────┼────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┼───────┼───────────┼────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├────┼────────────┼────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┼───────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴────────────┴────┴────────┼─────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┼───────┼───────────┼────────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────────────┴─────────┴────────────┴────────────┴───────────┴─────┴───────┴───────────┴────────────┘


Întocmit
.....................




ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------

TABEL
cuprinzând tipurile de activitãţi ce se înscriu în programul anual de producţie




┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│ │ │ Categorii de unitãţi bugetare │
│Capitolul│ Activitãţi ├───────┬─────────┬──────────┬────────────┤
│ │ │U.C.R.I│B.R./S.R.│Tipografii│Alte unitãţi│
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────┤
│ I │Reparaţii şi revizii │ da │ da │ da │ da │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────┤
│ II │Fabricaţii şi modernizãri │ da │ - │ da │ - │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────┤
│ III │Alte activitãţi: │ │ │ - │ │
│ │- Recondiţionãri de piese de schimb şi subansambluri │ da │ da │ - │ - │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────┤
│ │- Fabricaţii de piese de schimb şi subansambluri │ da │ da │ - │ - │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────┤
│ │Asimilãri de produse noi/plan tehnic: │ │ │ │ │
│ │a) piese de schimb şi subansambluri │ da │ da*) │ - │ - │
│ │b) proiectare şi inginerie tehnologicã │ da │ - │ - │ - │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────┤
│ │- Asistenţã tehnicã │ da │ da │ - │ - │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────┤
│ │- Autoutilãri cu instalaţii, agregate şi dispozitive pentru producţie│ da │ da │ da │ da │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────┤
│ │- Lucrãri în folos propriu │ da │ da │ da │ da │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────┤
│ │- Diverse │ da │ da │ da │ da │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴─────────┴──────────┴────────────┘


*) Numai B.R.



ANEXA 6
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
Unitatea .................................



APROB
Şeful/Conducãtorul,
...............................



CALCULUL
fondului de timp productiv pe anul ........................




┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ ORE │
│Nr. │ ├───────┬───────────────────┬───────────┬──────────┤
│crt.│ Detalii │ │ Agenţi/maiştri │ Personal │Soldaţi şi│
│ │ │Ofiţeri│militari/subofiţeri│contractual│ gradaţi │
│ │ │ │ │ │voluntari │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┼───────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┼───────────┼──────────┤
│ 1. │Numãrul orelor calendaristice din anul de plan │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┼───────────┼──────────┤
│ 2. │Numãrul orelor aferente zilelor de odihnã şi sãrbãtori legale│ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┼───────────┼──────────┤
│ 3. │Numãrul orelor de concediu de odihnã şi studii │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┼───────────┼──────────┤
│ 4. │Numãrul orelor pentru efectuarea serviciilor de zi pe unitate│ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┼───────────┼──────────┤
│ 5. │Numãrul orelor pentru pregãtirea profesionalã, militarã şi de│ │ │ │ │
│ │specialitate │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┼───────────┼──────────┤
│ 6. │Total ore care se diminueazã din fondul de timp calendaristic│ │ │ │ │
│ │(rândul 2+3+4+5) │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┼───────────┼──────────┤
│ 7. │Total fond de timp productiv (1-6) │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┼───────────┼──────────┤
│ 8. │Total personal direct productiv │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┼───────────┼──────────┤
│ 9. │Fond de timp pentru o persoanã (rândul 7: 8) │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴───────────────────┴───────────┴──────────┘
Inginer-şef/similar, Şef Compartiment plan-producţie/similar,
................................. .......................................




NOTĂ:
Pe verso-ul acestei fişe se va justifica modul cum au fost calculate orele la rândurile 3, 4 şi 5.


ANEXA 7
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
Unitatea .................



APROB
Şef/Conducãtor
........................



CALCULUL
salariului mediu orar




┌────┬──────────────────────────────────┬─────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ │ Din care: categorii de personal │
│Nr. │ Specificare │Total├───────┬───────────────────┬───────────┬──────────────────┬──────────┤
│crt.│ │ │Ofiţeri│ Agenţi/maiştri │ Personal │Soldaţi şi gradaţi│Observaţii│
│ │ │ │ │militari/subofiţeri│contractual│ voluntari │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────┼───────┼───────────────────┼───────────┼──────────────────┼──────────┤
│ 1. │Solde lunare/salarii de bazã │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru personalul direct productiv│ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────┼───────┼───────────────────┼───────────┼──────────────────┼──────────┤
│ 2. │Numãr de personal productiv - │ │ │ │ │ │ │
│ │oameni │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────┼───────┼───────────────────┼───────────┼──────────────────┼──────────┤
│ 3. │Fond de timp pentru personalul │ │ │ │ │ │ │
│ │productiv - ore │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────┼───────┼───────────────────┼───────────┼──────────────────┼──────────┤
│ 4. │Salariul mediu orar - mii lei*) │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────┴─────┴───────┴───────────────────┴───────────┴──────────────────┴──────────┘


*) Raportul dintre solda lunarã/salariul de bazã pentru personalul direct productiv şi fondul de timp.

Inginer-şef/similar, Şef compartiment plan-producţie/similar,
....................................... ..........................................



ANEXA 8
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
Unitatea ....................................


MODUL
de stabilire şi aprobare a cotei cheltuielilor indirecte de producţie

1. Cheltuielile indirecte/comune ale secţiilor şi generale de administraţie reprezintã categoria de costuri ocazionate de organizarea şi funcţionarea unitãţii productive care nu se pot dimensiona şi include în calculaţiile de preţuri în mod direct pe baza criteriilor tehnologice.
2. Acestea se repartizeazã şi se includ în costurile producţiei, lucrãrilor şi serviciilor cu ajutorul unei cote/coeficient care se stabileşte în conformitate cu reglementãrile în vigoare, luând o anumitã bazã de raportare.
3. La unitãţile productive, cota unicã a cheltuielilor indirecte şi generale de administraţie se va stabili prin raportarea volumului acestora la cuantumul soldelor lunare/salariilor de bazã ale personalului direct productiv, potrivit relaţiei:




Cheltuieli indirecte şi generale de administraţie
Cota cheltuielilor indirecte de producţie = ─────────────────────────────────────────────────
Total salarii directe



4. Cheltuielile indirecte şi generale de administraţie se analizeazã şi se determinã avându-se în vedere costurile efective ale anului expirat, actualizate la nivelul anului de plan.
5. Cheltuielile lunare cu personalul direct productiv cuprind: solda de funcţie/salariul pentru funcţia îndeplinitã, solda de grad/salariul pentru gradul profesional deţinut, gradaţiile aferente, indemnizaţia de comandã/conducere, solda/salariul de merit şi indemnizaţia de dispozitiv.
6. Salariile de bazã ale personalului contractual direct productiv cuprind salariul de bazã şi, dupã caz, salariul de merit, indemnizaţia de conducere şi indemnizaţia de dispozitiv.
7. Pentru compararea rezultatelor cu cele ale unor operatori economici cu activitate de producţie similarã, unitãţile productive pot calcula cota cheltuielilor indirecte pe secţie/compartimente şi pe unitate.

Structura cheltuielilor indirecte/comune ale secţiilor şi generale de administraţie




┌────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┐
│Nr. │ Natura cheltuielilor │Semestru/│
│crt.│ │ An │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 1. │Solde lunare/salarii de bazã ale personalului indirect productiv, sporuri, prime şi indemnizaţii etc., │ │
│ │prevãzute şi aprobate de legislaţia în vigoare, aferente întregului personal │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 2. │Cheltuieli privind contribuţia la asigurãrile sociale şi contribuţia la asigurãrile sociale de │ │
│ │sãnãtate, calculate potrivit normelor legale │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 3. │Cheltuieli privind contribuţia la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, calculate potrivit normelor legale│ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 4. │Compensaţia bãneascã a normei de hranã │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 5. │Deplasãri, detaşãri, transport persoane, transferãri │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 6. │Materiale pentru reparaţii, întreţinere şi curãţenie la clãdiri şi la alte mijloace fixe │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 7. │Cheltuieli pentru reviziile tehnice, reparaţiile curente şi întreţinerea utilajelor, instalaţiilor, de │ │
│ │natura mijloacelor fixe şi obiectelor de inventar │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 8. │Cheltuieli cu poşta, telecomunicaţii, radio-tv, internet │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 9. │Cheltuieli pentru întreţinerea şi repararea materialelor de natura obiectelor de inventar de micã │ │
│ │valoare sau scurtã duratã │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│10. │Cãrţi, reviste, publicaţii şi abonamente │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│11. │Cheltuieli pentru încãlzit │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│12. │Apã, canal, salubritate │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│13. │Energie, carburanţi, lubrifianţi, combustibili şi alte materiale │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│14. │Perisabilitãţi şi pierderi în cadrul normelor aprobate │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│15. │Cheltuieli cu securitatea muncii în unitãţi │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│16. │Furnituri şi alte cheltuieli de birou │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│17. │Cheltuieli pentru prelucrarea automatã a datelor │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│18. │Reparaţii capitale la clãdiri şi la alte mijloace fixe executate în interes propriu │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│19. │Cheltuieli cu asigurarea normelor de echipament │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│20. │Cheltuieli cu transportul la şi de la locul de muncã │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│21. │Cheltuieli cu transportul materialelor │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│22. │Cheltuieli cu materiale şi prestãri de servicii cu caracter funcţional │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│23. │Cheltuieli cu bunuri şi servicii pentru întreţinere şi funcţionare │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│24. │Cheltuieli cu primele de asigurare, potrivit dispoziţiilor legale │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│25. │Alte cheltuieli indirecte │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│TOTAL: │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┘




ANEXA 9
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
Unitatea .....................................


APROB
Şeful/Conducãtorul,
.....................



TABEL
cu necesarul de consumuri tehnologice pentru realizarea programului de producţie pe anul .........




┌────┬─────────────────────────┬─────┬─────────────┬────────┬────────┬────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ │ │Preţul unitar│Consumul│Consumul│Valoarea lunarã │Valoarea totalã │
│crt.│Denumirea consumului │ U.M.│(lei cu TVA) │ lunar │ anual ├───────┬────────┼───────┬────────┤
│ │ │ │ │ │ │- lei -│- euro -│- lei -│- euro -│
├────┼─────────────────────────┼─────┼─────────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ 1. │Gaze naturale │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────┼─────────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ 2. │Energie termicã │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────┼─────────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ 3. │Energie electricã │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────┼─────────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ 4. │Apã curentã şi canalizare│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────┼─────────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ 5. │Consumuri tehnologice │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │specifice*) │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────────────────────┼─────┼─────────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│TOTAL consumuri: │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────┴─────┴─────────────┴────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┘


*) Se precizeazã de fiecare unitate, în funcţie de specificul ei.

Inginer-şef/similar, Şef Compartiment mecano-energetic/similar,
........................ ...............................




ANEXA 10
--------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
Unitatea .....................................

PROGRAMUL DE PRODUCŢIE
pe luna ......... anul .............




┌────────┬───────┬────────────┬────┬────────┬───────┬──────────┬──────────┬─────┬─────────────┬───────────────────────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │ Preţul │ │ │ Valoarea │ Secţia, atelierul grupe etc. │ │
│Poziţia │Comanda│ Denumirea │ │ Felul │ Norma │unitar de │ │Total│ totalã, din ├──────┬────────┬──────┬────────┤ │
│din plan│ nr. │ produsului │U.M.│lucrãrii│unitarã│producţie,│Cantitatea│(ore)│care volumul │Norma │Termenul│Norma │ Termen │Observaţii│
│ │ │sau lucrãrii│ │ │ (ore) │ din care │ │ │materialelor │totalã│ de │totalã│ de │ │
│ │ │ │ │ │ │materiale │ │ │ (col. 7x8) │(ore) │execuţie│(ore) │execuţie│ │
├────────┼───────┼────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │
├────────┼───────┼────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼────────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┴───────┴────────────┴────┴────────┼───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ TOTAL ore şi valoare/valoare materiale: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────┼──────────┼──────────┼─────┼─────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴──────────┴─────┴─────────────┴──────┴────────┴──────┴────────┴──────────┘
Inginer-şef/similar, Întocmit
........................... ...........................



ANEXA 11
----------
la normele metodologice





Ministerul Internelor şi Reformei Anul ..............................
Administrative Trim. .............................
Direcţia Generalã Management Logistic şi Termen de finalizare ..............
Administrativ
TIPOGRAFIA
PLAN .........................................................
REZERVĂ ......................................................
COTRA-COST ...................................................
COD PLAN .......................
COMANDA Nr. ...................... din ................................. NR. INTRARE ....................
┌──────────────────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────────────────────────────┐
│DENUMIREA LUCRĂRII│ │ GRUPA │ │
└──────────────────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────┴────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────┐
│- CANTITATE ................................│
│- FORMAT ...................................│
│- NR. PAG./NR. FILE ........................│
│- FINISARE .................................│
NR. CALCULAŢIE ................ │ - INTERIOR ......................│ SERIA: ................................
TIMP/EX.: ..................... │- NR. CULORI │ NR.: ..................................
│ - COPERTĂ .......................│
└────────────────────────────────────────────┘

PRODUCŢIE
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ ┌──────────────────────────────────────────────┐
│ PREGĂTIRE │ │ IMPRIMARE │
├─────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────────┤ ├─────────────────────┬─────────┬──────────────┤
│ │ ATELIER PRODUCŢIE I │ ATELIER PRODUCŢIE II │ │ UTILAJ │CANTITATE│DATA/Semnãtura│
│ OPERAŢIA ├──────────┬──────────────┼──────────┬──────────────┤ ├──────┬──────────────┼─────────┼──────────────┤
│ │CANTITATEA│DATA/Semnãtura│CANTITATEA│DATA/Semnãtura│ │ 1/1 │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┤ ├──────┼──────────────┼─────────┼──────────────┤
│FOTOCULEGERE │ │ │ │ │ │ 1/2 ├──────────────┼─────────┼──────────────┤
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┤ │ ├──────────────┼─────────┼──────────────┤
│FOTOREPRODUCERE │ │ │ │ │ ├──────┼──────────────┼─────────┼──────────────┤
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┤ │ 1/4 ├──────────────┼─────────┼──────────────┤
│PROCESARE IMAGINE│ │ │ │ │ │ ├──────────────┼─────────┼──────────────┤
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┤ ├──────┼──────────────┼─────────┼──────────────┤
│ÎNSCRIERE LA │ │ │ │ │ │ 1/8 │ │ │ │
│IMAGESETTER │ │ │ │ │ ├──────┴──────────────┴─────────┴──────────────┤
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┤ │ NUMEROTARE │
│RETUŞ │ │ │ │ │ ├──────┬──────────────┬─────────┬──────────────┤
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┤ │UTILAJ│FORMATUL COLII│CANTITATE│DATA/Semnãtura│
│MONTAJ │ │ │ │ │ ├──────┼──────────────┼─────────┼──────────────┤
│ 1/1 │ │ │ │ │ ├──────┼──────────────┼─────────┼──────────────┤
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┤ └──────┴──────────────┴─────────┴──────────────┘
│ 1/2 │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1/4 │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1/8 │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┤
│COPIAT │ │ │ │ │
│ 1/1 │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1/2 │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1/4 │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1/8 │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────────┴──────────────┴──────────┴──────────────┘
FINASARE
┌───────────────────┬──────────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┐
│ ATELIER │ Operaţia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ PRODUCŢIE 1 ├──────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
├───────────────────┤ Cantitatea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ATELIER ├──────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ PRODUCŢIE 2 │ Data/Semn. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────┴──────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┘
Data/Semn. Data/Semn.
┌───────────────────┬───────────────────────────┬─────────────────────┬──────────────────────────┬─────────────────────┐
│ │COPIAT COLOR │ │LAMINAT │ │
│ ATELIER TIPAR ├───────────────────────────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼─────────────────────┤
│ DIGITAL │DOCUPRINT │ │SPIRALAT │ │
│ ├───────────────────────────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │XEROX │ │LEGITIMAŢII │ │
└───────────────────┴───────────────────────────┴─────────────────────┴──────────────────────────┴─────────────────────┘
Corecturile se trimit la beneficiar pentru B.T. la ......................................... telefon ...................

ŞEFUL TIPOGRAFIEI ŞEF ATELIER

SEMNĂTURA .................... DATA ...................
ŞEF PLAN, LANSARE ŞI URMĂRIRE COMENZI SEMNĂTURA .................... DATA ...................

┌─────────────────────────────────────────────────┐
│MAT. PRIME/EX.: .................................│
│MAT. CONS./EX.: .................................│
│MAN./EX.: .......................................│
└─────────────────────────────────────────────────┘
ATENŢIE: PUNGA DE COMANDĂ REPREZINTĂ FIŞA TEHNOLOGICĂ A LUCRĂRII ŞI TREBUIE
SĂ CIRCULE LA FIECARE FAZĂ DE OPERAŢIE ŞI SĂ FIE COMPLETATĂ CORESPUNZĂTOR!

Exemplar finit (F.V., carnet, registru, carte) sã fie introdus
în PUNGA DE COMANDĂ
┌────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ PREŢ .........................../ex. │
└────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ CALCUL MATERII PRIME PENTRU LUCRAREA ÎN EXECUŢIE │
├────────────────────────────────────────────────┬─────────────┬─────────────────┬─────────────────┬───────────────────┤
│ DENUMIREA MATERIILOR PRIME (SORTIMENT) │ F.P. │ P. │ TOTAL │ PREŢ/UM │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼─────────────────┼─────────────────┼───────────────────┤
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼─────────────────┼─────────────────┼───────────────────┤
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼─────────────────┼─────────────────┼───────────────────┤
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼─────────────────┼─────────────────┼───────────────────┤
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼─────────────────┼─────────────────┼───────────────────┤
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼─────────────────┼─────────────────┼───────────────────┤
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼─────────────────┼─────────────────┼───────────────────┤
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼─────────────────┼─────────────────┼───────────────────┤
└────────────────────────────────────────────────┴─────────────┴─────────────────┴─────────────────┴───────────────────┘
Notã: Calculul va sta la baza întocmirii Notei de comandã pentru scoaterea materiilor prime din magazie, în vederea
executãrii comenzii.

MAGAZIE Nr. PACHETE ............ (F.V./Pachet ..................................)
Nr. PACHETE ............ (Reg. Carnete buc./pachete ....................)
┌──────────┬────────────────────┬────────────────────────┐
PRIMITOR .................................................... │ │ Se pãstreazã │ Nu se pãstreazã │
SEMNĂTURA ................................................... ├──────────┼────────────────────┼────────────────────────┤
(PREDĂTOR) .................................................. │PLACĂ │ │ │
SEMNĂTURA ................................................... ├──────────┼────────────────────┼────────────────────────┤
DATA ........................................................ │FILM │ │ │
└──────────┴────────────────────┴────────────────────────┘
Pierderea sau distrugerea fişei tehnologice (punga de comandã) atrage dupã sine sancţionarea vinovaţilor!




ANEXA 12
--------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
Unitatea ...................................


APROB
Şef/Conducãtor,
.......................



CALCULAŢIE DE PREŢ
Produsul/Grupa de produse .....................
Reper/cod ...............................................




┌────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────┐
│Nr. │ Articole de calculaţie │ Suma │
│crt.│ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 1. │Materii prime şi materiale directe │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 2. │Cheltuieli de transport - aprovizionare │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 3. │Lucrãri, servicii executate de terţi/colaboratori │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 4. │Cheltuieli cu soldele lunare/salariile de bazã ale personalului direct productiv │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 5. │Cheltuieli privind contribuţia la asigurãrile sociale calculate asupra drepturilor│ │
│ │cuvenite personalului contractual direct productiv şi contribuţia la asigurãrile │ │
│ │sociale de sãnãtate pentru tot personalul direct productiv │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 6. │Cheltuieli privind contribuţia la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, aferente │ │
│ │salariilor personalului contractual direct productiv │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 7. │Cheltuieli indirecte şi generale de administraţie │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 8. │Preţ de producţie │ │
└────┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┘
Inginer-şef/similar, Şef Compartiment financiar-contabil,
..................... .....................



SPECIFICAŢIA DE MATERIALE


┌────┬──────────────────────┬───────┬──────┬──────────┬───────┬───────────────┐
│Nr. │Denumirea materialelor│ Cod │ U.M. │Cantitatea│ P/U │Valoarea totalã│
│crt.│ │ │ │ │ │ (col. 4x5) │
├────┼──────────────────────┼───────┼──────┼──────────┼───────┼───────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼──────────────────────┼───────┼──────┼──────────┼───────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼───────┼──────┼──────────┼───────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼───────┼──────┼──────────┼───────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼───────┼──────┼──────────┼───────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼───────┼──────┼──────────┼───────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────┴───────┴──────┴──────────┴───────┴───────────────┘
Întocmit Verificat
..................... .....................



DESFĂŞURĂTORUL DE MANOPERĂ




┌────┬────────────────┬───────────────────┬───────────────────────────┬──────────────────┐
│Nr. │Secţia/atelierul│Salariul mediu orar│Timpul normat pe operaţiune│Valoarea manoperei│
│crt.│ operaţiunea │ - lei - │ - ore - │ - lei - │
├────┼────────────────┼───────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼────────────────┼───────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │
└────┴────────────────┴───────────────────┴───────────────────────────┴──────────────────┘
Întocmit Verificat
..................... .....................



ANEXA 12A
---------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
Tipografia




APROB
Ordonator terţiar de credite


CALCULAŢIE DE PREŢ

Denumirea lucrãrii:

Beneficiar: Poz./plan:
Tiraj:
Format: Secţia:
Nr. pagini:
Tipar:
- interior
- copertã
Înseriere:
Legat:
Grupa: Tarif:
1. Materiale ...................................................................
Transport şi manipulare = 10% ...............................................
Total = materiale + transport şi manipulare .................................
2. Materiale consumabile .......................................................
3. Manoperã ....................................................................
Preţ de producţie = 1 + 2 + 3 ..................................................
Preţ/ex. .......................................................................
Valoare producţie = preţ/ex. x tiraj ...........................................

VIZAT TEHNIC
........................................

Întocmit Şef birou plan, Şef serviciu, Vizat pentru control financiar
..................... ..................... ..................... preventiv,
Contabil-şef
..............................


1. Materiale
┌────┬───────────────┬──────┬─────────────┬──────────────────────────┬─────────┐
│Nr. │ Denumirea │ │ │ Cantitatea │ │
│crt.│ materialelor │ U.M. │Preţul unitar├──────┬──────────┬────────┤Valoarea │
│ │ │ │ │Total │ F.P. │ P. │ │
└────┴───────────────┴──────┴─────────────┴──────┴──────────┴────────┴─────────┘
Total secţie ............

F.P. = fãrã prisoase P. = prisoase TOTAL:

2. Materiale consumabile 3. Manopera
┌────┬─────────────┬─────────┬──────────┬─────────┬────────┬──────────┬────────┐
│Nr. │ Denumirea │Unitatea │Cantitatea│ Preţul │Valoarea│ Preţul │Valoarea│
│crt.│ operaţiei │de calcul│ │ unitar │ │ unitar │ │
└────┴─────────────┴─────────┴──────────┴─────────┴────────┴──────────┴────────┘
Total secţie ............

TOTAL GENERAL ...........................



------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016