Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA din 18 decembrie 2002  privind limitele legale de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA din 18 decembrie 2002 privind limitele legale de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 27 din 20 ianuarie 2003
ART. 1
Prin perisabilitati, în sensul prezentelor norme, se înţelege scazamintele care se produc în timpul transportului, manipulãrii, depozitarii şi desfacerii mãrfurilor, determinate de procese naturale, cum sunt: uscare, evaporare, volatilizare, pulverizare, hidroliza, rãcire, inghetare, topire, oxidare, aderare la pereţii vagoanelor sau vaselor în care sunt transportate, descompunere, scurgere, imbibare, ingrosare, imprastiere, faramitare, spargere, inclusiv procese de fermentare sau alte procese biofizice, în procesul de comercializare în reţeaua de distribuţie (depozite cu ridicatã, unitãţi comerciale cu amãnuntul şi de alimentaţie publica).
ART. 2
Nu constituie perisabilitati pierderile incluse în normele de consum tehnologic, precum şi cele produse prin neglijenţa, sustrageri şi cele produse de alte cauze imputabile persoanelor vinovate sau cele determinate de cauze de forta majorã.
ART. 3
Limitele maxime de perisabilitate care pot fi acordate la mãrfuri potrivit prevederilor art. 1 sunt prevãzute la art. 13.
ART. 4
Perisabilitatile produse în condiţiile menţionate la art. 1 se aproba de cãtre managerul, directorul sau administratorul persoanei juridice, dupã caz, la nivelul cantitãţilor efectiv constatate ca pierderi naturale cu ocazia receptionarii mãrfurilor transportate, a inventarierii sau a predãrii gestiunii, pana la limitele prevãzute la art. 13.
ART. 5
Limitele maxime de perisabilitate pentru mãrfurile ambalate în recipiente din sticla se aplica şi pentru ambalajele respective.
ART. 6
Perisabilitatile pot fi acordate numai dupã o verificare faptica a cantitãţilor de produse existente în gestiune, stabilite dupã cantarire, numarare, mãsurare şi prin alte asemenea procedee şi dupã efectuarea compensãrilor conform prevederilor legale în vigoare.
ART. 7
Limitele maxime de perisabilitate admise la depozitare şi desfacere se stabilesc la nivelul întregii activitãţi a persoanei juridice plãtitoare de impozit pe profit, prin aplicarea coeficientului stabilit pentru grupa de mãrfuri la preţul de înregistrare al mãrfurilor intrate sau la preţul de livrare pentru mãrfurile vândute în perioada cuprinsã între doua inventare.
ART. 8
Aceleaşi limite maxime de perisabilitate se acorda şi pentru mãrfurile din stoc.
ART. 9
Limitele maxime de perisabilitate în timpul transportului se aplica o singura data pentru cantitãţile de marfa efectiv intrate sau, dupã caz, livrate, în funcţie de condiţia de livrare stabilitã între furnizor şi beneficiar.
ART. 10
Comercianţii pot stabili cote de perisabilitati diferenţiate sortimental pe depozite, magazine, gestiuni, pentru a fi admise la cheltuieli deductibile din profitul impozabil, cu obligativitatea încadrãrii în limitele maxime de perisabilitate prevãzute pentru grupa respectiva de mãrfuri.
ART. 11
Pierderile sau scaderile cantitative care depãşesc normele de perisabilitate stabilite nu sunt deductibile din punct de vedere fiscal.
ART. 12
Normele privind limitele legale de perisabilitate se aplica numai persoanelor juridice care sunt obligate, potrivit legii, la plata impozitului pe profit, în limita cãrora cheltuielile cu perisabilitatile sunt deductibile din veniturile realizate.
ART. 13
Limitele maxime de perisabilitate care pot fi acordate la mãrfuri în procesul de comercializare sunt cele cuprinse în tabelele urmãtoare, şi anume:
a) tabelul nr. 1, pentru produse alimentare şi nealimentare;
b) tabelul nr. 2, pentru produse medicamentoase de uz uman;
c) tabelul nr. 3, pentru produse farmaceutice şi alte produse de uz veterinar.



TABELUL 1

LIMITELE LEGALE
de perisabilitate pentru produse alimentare şi nealimentare

┌────┬────────────────────┬───────────────┬────────────────────────────────────┐
│Nr. │Denumirea grupei, │ Felul │Limita maxima de perisabilitate (%) │
│crt.│subgrupei sau │ambalajului ├─────────┬───────────┬──────────────┤
│ │produsului │ │Transport│ Depozitare│Desfacere cu │
│ │ │ │ │ │ amãnuntul │
│ │ │ │ │ │ sau în │
│ │ │ │ │ │alimentaţia │
│ │ │ │ │ │ publica │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 1. │Carne, slanina, │vrac, tavi, │ │ │ │
│ │organe şi │navete, saci │ │ │ │
│ │subproduse │ │ │ │ │
│ │comestibile (de │ │ │ │ │
│ │ovine, porcine, │ │ │ │ │
│ │bovine, pãsãri, │ │ │ │ │
│ │vanat) - proaspete │ │ │ │ │
│ │şi refrigerate │ │ 0,15 │ 0,25 │ 0,45 │
│ │(exclusiv cele │ │ │ │ │
│ │preambalate în │ │ │ │ │
│ │gramaj fix şi carnea│ │ │ │ │
│ │de miel) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 2. │Carne de miel - │vrac, tavi, │ │ │ │
│ │proaspãta şi │navete, saci │ - │ 0,25 │ 0,45 │
│ │refrigerata │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 3. │Carne congelata │vrac, tavi, │ │ │ │
│ │ │navete │ - │ 0,25 │ 1,20 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 4. │Preparate din carne │navete, tavi, │ │ │ │
│ │(cu excepţia celor │saci │ 0,20 │ 0,30 │ 0,75 │
│ │crude, uscate şi a │ │ │ │ │
│ │celor preambalate în│ │ │ │ │
│ │gramaj fix) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 5. │Preparate din carne │navete, tavi, │ │ │ │
│ │crude, uscate (cu │saci │ 0,10 │ 0,27 │ 0,75 │
│ │excepţia celor │ │ │ │ │
│ │preambalate în │ │ │ │ │
│ │gramaj fix) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 6. │Branzeturi şi │navete, putini,│ │ │ │
│ │produse lactate │ butoaie, │ │ │ │
│ │proaspete │bidoane, lãzi, │ │ │ │
│ │ │ cutii │ │ │ │
│ │a)Fermentate sau │ │ │ │ │
│ │framantate │ │ │ │ │
│ │- parafinate sau │lãzi, cutii │ 0,24 │ 0,50 │ 1,25 │
│ │acoperite cu folie │ │ │ │ │
│ │- neparafinate sau │lãzi, cutii │ 0,40 │ 0,50 │ 1,25 │
│ │neacoperite cu folie│ │ │ │ │
│ │b)Topite şi afumate │navete, lãzi, │ 0,40 │ 0,15 │ 1,25 │
│ │ │cutii │ │ │ │
│ │c)Branzeturi │navete, lãzi, │ │ │ │
│ │proaspete │putini, cutii │ │ │ │
│ │- cas de oaie │ │ 1,00 │ 1,50 │ 1,25 │
│ │proaspãt; │ │ │ │ │
│ │- unt de masa bloc; │ │ - │ 0,05 │ 0,60 │
│ │- urda; │ │ 1,00 │ 1,50 │ 1,25 │
│ │- branza de vaci; │ │ 1,00 │ 0,25 │ 1,25 │
│ │d)Branzeturi în │ │ 1,50 │ 0,35 │ 1,25 │
│ │saramura (telemea, │ │ │ │ │
│ │Fetta, etc)-pãstrate│ butoaie, │ │ │ │
│ │în frigider │bidoane, putini│ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 7. │Lapte de consum │ butelii din │ │ │ │
│ │ │sticla şi din │ │ │ │
│ │ │plastic, pungi │ 0,10 │ 0,20 │ 0,45 │
│ │ │din plastic, │ │ │ │
│ │ │cutii, bidoane │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 8. │Peste: │cisterne, lãzi,│ │ │ │
│ │ │butoaie, cutii │ │ │ │
│ │- viu │ │ 0,80 │ 0,30 │ 0,55 │
│ │- proaspãt şi │ │ 0,80 │ 0,30 │ 0,55 │
│ │ refrigerat │ │ │ │ │
│ │- congelat │ │ 0,30 │ 0,30 │ 0,55 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 9. │Peste afumat, sarat,│ lãzi, cutii, │ │ │ │
│ │subproduse precum │ butoaie, │ │ │ │
│ │şi preparate şi │ borcane │ │ │ │
│ │semipreparate din │ │ │ │ │
│ │peste, inclusiv icre│ │ 0,10 │ 0,20 │ 0,30 │
│ │(exclusiv portionat │ │ │ │ │
│ │în gramaj fix) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│10. │Oua │ lãzi, cofraje│ 0,50 │ 0,30 │ 1,50 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│11. │Ulei comestibil │ butoaie, │ │ │ │
│ │ │ cisterne │ 0,20 │ 0,07 │ 0,10 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│12. │Fãina, gris şi │saci, pachete, │ 0,06 │ 0,025 │ 0,08 │
│ │produse decorticate │ boxpalete │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│13. │Orez │saci, pachete, │ 0,06 │ 0,30 │ 0,07 │
│ │ │ boxpalete │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│14. │Arpacas, fãina de │saci, pachete │ 0,06 │ 0,025 │ 0,08 │
│ │porumb │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│15. │Produse de │lãzi, navete, │ │ │ │
│ │panificatie (paste │saci, pungi, │ 0,10 │ 0,02 │ 0,08 │
│ │fainoase, biscuiti, │cutii │ │ │ │
│ │pesmet) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│16. │Cozonac, pateuri, │lãzi, navete │ 0,10 │ 0,02 │ 0,28 │
│ │placinte │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│17. │Zahãr │saci, lãzi, │ 0,08 │ 0,08 │ 0,10 │
│ │ │ cutii, │ │ │ │
│ │ │boxpalete │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│18. │Dulciuri, produse de│cutii, lãzi, │ │ │ │
│ │bombonerie │boxpalete │ 0,10 │ 0,02 │ 0,10 │
│ │(bomboane, jeleuri, │ │ │ │ │
│ │rahat, halvita) - │ │ │ │ │
│ │exclusiv pre- │ │ │ │ │
│ │ambalate în gramaj │ │ │ │ │
│ │fix │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│19. │Halva │cutii, lãzi, │ │ │ │
│ │ │navete │ 0,10 │ 0,50 │ 0,10 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│20. │Prajituri (inclusiv │tavi, cutii, │ │ │ │
│ │napolitane, │lãzi, navete │ 0,10 │ - │ 0,25 │
│ │fursecuri │ │ │ │ │
│ │turta dulce) - │ │ │ │ │
│ │exclusiv │ │ │ │ │
│ │preambalate în │ │ │ │ │
│ │gramaj fix │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│21. │Inghetata │bidoane, cutii │ 0,10 │ - │ 0,55 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│22. │Apa minerala │ boxpalete, │ │ │ │
│ │ │ navete │ │ │ │
│ │ │butelii din │ │ │ │
│ │ │ sticla, │ 1,00 │ 0,50 │ 0,30 │
│ │ │butelii din │ │ │ │
│ │ │ plastic │ 0,05 │ 0,005 │ 0,02 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│23. │Bãuturi racoritoare │boxpalete, │ │ │ │
│ │ │ navete │ │ │ │
│ │ │butelii din │ │ │ │
│ │ │ sticla │ 1,00 │ 0,50 │ 0,30 │
│ │ │butelii din │ │ │ │
│ │ │ plastic │ 0,05 │ 0,005 │ 0,02 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│24. │Vin, tuica, rachiuri│ │ │ │ │
│ │şi alte bãuturi │ │ │ │ │
│ │alcoolice │navete, cutii │ - │ - │ 0,10* │
│ │- imbuteliate în │ │ │ │ │
│ │recipiente din │ │ │ │ │
│ │sticla │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│25. │Vin, tuica, rachiuri│ butoaie, │ │ │ │
│ │- vãrsate │ cisterne │ 0,075 │ 0,005 │ 0,05 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│26. │Bere │navete, butelii│ │ │ │
│ │ │din sticla, │ 0,25 │ 0,04 │ 0,50 │
│ │ │navete, butelii│ │ │ │
│ │ │din plastic │ 0,05 │ 0,005 │ 0,02 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│27. │Conserve de │navete, box- │ │ │ │
│ │legume şi fructe │palete, ladite,│ 0,10 │ 0,10 │ 0,10 │
│ │ │cutii, borcane │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│28. │Marmelada, magiun │ladite, borcane│ 0,10 │ 0,50 │ 0,10 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│29. │Legume - proaspete │ lãzi, ladite, │ │ │ │
│ │ │navete, cutii, │ 0,20 │ 0,30 │ 1,3 │
│ │ │plase, casolete│ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│30. │Fructe - proaspete │lãzi, ladite, │ │ │ │
│ │ │navete, cutii, │ 0,20 │ 0,40 │ 1,3 │
│ │ │plase, casolete│ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│31. │Legume şi fructe - │ │ │ │ │
│ │uscate, deshidratate│lãzi, navete, │ 0,05 │ 0,10 │ 0,30 │
│ │ │ casolete │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│32. │Legume şi fructe - │ │ │ │ │
│ │semiindustrializate │ butoaie │ 0,10 │ 0,30 │ 1,3 │
│ │(lacto-fermentate în│ │ │ │ │
│ │saramura, oţet, │ │ │ │ │
│ │pulpe, marcuri, │ │ │ │ │
│ │sucuri concentrate) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│33. │Cafea (boabe cruda, │ │ │ │ │
│ │prajita, macinata) -│ saci │ 0,01 │ 0,03 │ 0,10 │
│ │- exclusiv │ │ │ │ │
│ │preambalata în │ │ │ │ │
│ │gramaj fix │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│34. │Ceai (exclusiv │saci, cutii │ 0,10 │ 0,03 │ 0,10 │
│ │preambalat în │ │ │ │ │
│ │gramaj fix) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│35. │Piper │ │ │ │ │
│ │- alb; │saci, lãzi │ 0,10 │ 0,40 │ 0,10 │
│ │- negru │ │ 0,10 │ 0,03 │ 0,10 │
│ │(exclusiv preambalat│ │ │ │ │
│ │în gramaj fix) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│36. │Susan, ienibahar, │saci, lãzi │ 0,10 │ 0,03 │ 0,08 │
│ │scortisoara, │ │ │ │ │
│ │cuisoare, nucsoara, │ │ │ │ │
│ │cacao, vanilie şi │ │ │ │ │
│ │alte condimente şi │ │ │ │ │
│ │mirodenii (exclusiv │ │ │ │ │
│ │preambalate în │ │ │ │ │
│ │gramaj fix) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│37. │Foi de dafin │ │ │ │ │
│ │(exclusiv preambalat│saci, lãzi │ 0,10 │ 0,20 │ 0,10 │
│ │în gramaj fix) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│38. │Masline (exclusiv │butoaie, │ 0,05 │ 0,20 │ 0,45 │
│ │preambalate în │bidoane │ │ │ │
│ │gramaj fix) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│39. │Curmale, smochine, │lãzi, saci │ 0,10 │ 0,20 │ 0,08 │
│ │roscove, alune │ │ │ │ │
│ │turcesti (exclusiv │ │ │ │ │
│ │preambalate în │ │ │ │ │
│ │gramaj fix) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│40. │Stafide (exclusiv │ ladite │ 0,10 │ 0,10 │ 0,10 │
│ │preambalate în │ │ │ │ │
│ │gramaj fix) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│41. │Miez de nuca şi │ saci │ - │ - │ 1,00 │
│ │seminţe de dovleac │ │ │ │ │
│ │(exclusiv │ │ │ │ │
│ │preambalate în │ │ │ │ │
│ │gramaj fix) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│42. │Arahide (cu coaja şi│ saci │ 0,10 │ 0,45 │ 0,09 │
│ │decorticate) - │ │ │ │ │
│ │exclusiv │ │ │ │ │
│ │preambalate în │ │ │ │ │
│ │gramaj fix │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│43. │Naut (crud) - │ saci │ 0,002 │ 0,14 │ 0,09 │
│ │exclusiv │ │ │ │ │
│ │preambalate în │ │ │ │ │
│ │gramaj fix │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│44. │Migdale (exclusiv │ saci │ 0,10 │ 0,50 │ 0,08 │
│ │preambalate în │ │ │ │ │
│ │gramaj fix) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│45. │Preparate culinare │ tavi, navete, │ │ │ │
│ │şi semipreparate │ cutii, │ │ │ │
│ │casolete │ │ - │ - │ 0,45 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ │Alte produse │ │ │ │ │
│46. │alimentare: │ │ │ │ │
│ │- sare (bulgari şi │ saci │ 0,20 │ 0,30 │ 0,05 │
│ │macinata); │ │ │ │ │
│ │- oţet - vrac; │ butoaie │ 0,10 │ 0,006 │ 0,05 │
│ │- miere şi produse │ │ │ │ │
│ │apicole; │ bidoane, │ 0,02 │ 0,05 │ 0,30 │
│ │(exclusiv │borcane, lãzi, │ │ │ │
│ │preambalate în │ │ │ │ │
│ │gramaj fix) │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│47. │Produse de uz │ │ │ │ │
│ │casnic, menaj, │ │ │ │ │
│ │decorative din │ │ │ │ │
│ │sticla, cristal, │ │ │ │ │
│ │sticla termo- │ │ │ │ │
│ │rezistenta: │ │ │ │ │
│ │- produse pentru │ cutii │ 0,15 │ 0,05 │ 0,10 │
│ │menaj şi decorative;│ │ │ │ │
│ │- borcane, baloane, │ palete, vrac │ 1,50 │ 1,00 │ 1,00 │
│ │sticle pentru uz │ │ │ │ │
│ │casnic; │ │ │ │ │
│ │- geamuri; │vrac, palete, │ 2,50 │ 0,50 │ 1,00 │
│ │ │ stelaje │ │ │ │
│ │- oglinzi; │pachete, cutii,│ 0,80 │ 0,15 │ 0,50 │
│ │ │ stelaje │ │ │ │
│ │- globuri şi │ │ │ │ │
│ │ abajururi; │cutii, vrac. │ 0,50 │ 0,15 │ 1,00 │
│ │ │ pachete │ │ │ │
│ │- globuri şi orna- │ cutii │ 0,50 │ 0,50 │ 1,80 │
│ │ mente pentru pom; │ │ │ │ │
│ │- becuri electrice │ cutii │ 0,10 │ 0,05 │ 1,00 │
│ │ şi tuburi │ │ │ │ │
│ │ fluorescente │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│48. │Produse din │ │ │ │ │
│ │portelan, faianta, │ │ │ │ │
│ │ceramica, vitrus, │ │ │ │ │
│ │ceroterm, majolica, │ │ │ │ │
│ │alabastru şi samota:│ │ │ │ │
│ │- produse pentru │ cutii, vrac │ 0,40 │ 0,10 │ 0,40 │
│ │menaj şi decorative;│ │ │ │ │
│ │- produse sanitare; │ vrac, cutii │ 0,15 │ 0,05 │ 0,10 │
│ │- plãci de faianta, │ cutii │ 0,10 │ 0,05 │ 0,15 │
│ │gresie, ceramica │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│49. │Produse de menaj şi │ │ │ │ │
│ │decorative din │ vrac, cutii, │ │ │ │
│ │argila glazurata │ pachete │ 0,55 │ - │ 0,50 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│50. │Produse decorative │ │ │ │ │
│ │din argila │ vrac, cutii, │ 1,45 │ - │ 0,50 │
│ │neglazurata │ pachete │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│51. │Tigle, coame, olane │ vrac, paleti │ 0,30 │ 0,05 │ 0,10 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│52. │Caramizi şi │ │ │ │ │
│ │materiale de zidãrie│ vrac, cutii, │ 0,20 │ - │ 0,10 │
│ │asimilabile │ paleti │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│53. │Ciment, ipsos, var │ vrac, saci │ 0,03 │ 0,02 │ 0,10 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│54. │Huma │ vrac, saci │ 0,05 │ 0,45 │ 1,20 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│55. │Produse chimice │ │ │ │ │
│ │- lichide │flacoane din │ 0,50 │ 0,10 │ 0,10 │
│ │ │sticla, plastic│ │ │ │
│ │- praf, bulgari │ vrac, saci, │ │ │ │
│ │ │ cutii │ - │ 0,05 │ - │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│56. │Detergenti uz casnic│pungi plastic, │ │ │ │
│ │ │hârtie, cutii, │ │ │ │
│ │ │saci │ 0,80 │ 0,10 │ 0,20 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│57. │Produse de toaleta │ │ │ │ │
│ │(exclusiv cele din │flacoane din │ 0,20 │ 0,10 │ 0,30 │
│ │casete şi seturi) │sticla, plastic│ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┴──────────────┤
│58. │Lemn de foc │ vrac │ 0,40 │depozitare şi desfacere │
│ │ │ │ ├───────────────────────── │
│ │ │ │ │7,0 - la o durata medie de│
│ │ │ │ │depozitare de 90 de zile; │
│ │ │ │ │ limita maxima de │
│ │ │ │ │perisabilitate de 7,0 se │
│ │ │ │ │aplica proporţional cu │
│ │ │ │ │ durata efectivã de │
│ │ │ │ │depozitare raportatã la │
│ │ │ │ │ o perioada de 90 │
│ │ │ │ │ de zile │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
│59. │Cãrbuni: lignit, │ vrac │ 0,30 │ depozitare şi desfacere │
│ │cãrbune brun, huila,│ │ ├──────────────────────────┤
│ │brichete (exclusiv │ │ │1,5 - la o durata medie de│
│ │subgranulat) │ │ │depozitare de 90 de zile; │
│ │ │ │ │ limita maxima de │
│ │ │ │ │perisabilitate de 1,5 │
│ │ │ │ │se aplica proporţional cu │
│ │ │ │ │ durata efectivã de │
│ │ │ │ │depozitare raportatã la │
│ │ │ │ │ o perioada de 90 │
│ │ │ │ │ de zile │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
│60. │Cãrbune marunt │ vrac │ 0,50 │depozitare şi desfacere │
│ │(subgranulat) │ │ ├──────────────────────────┤
│ │ │ │ │5,0 - la o durata medie de│
│ │ │ │ │depozitare de 90 de zile; │
│ │ │ │ │ limita maxima de │
│ │ │ │ │ perisabilitate de 5,0 se │
│ │ │ │ │ aplica proporţional cu │
│ │ │ │ │ durata efectivã de │
│ │ │ │ │ depozitare raportatã la o│
│ │ │ │ │ perioada de 90 de zile │
└────┴────────────────────┴───────────────┴─────────┴──────────────────────────┘


-----------
*) Se aplica pentru vin, tuica, rachiu, bãuturi alcoolice imbuteliate şi vândute la pahar.



TABELUL 2

LIMITELE LEGALE
de perisabilitate pentru produse medicamentoase de uz uman

┌────┬────────────────────┬───────────────┬────────────────────────────────────┐
│Nr. │Denumirea grupei, │ Felul │Limita maxima de perisabilitate (%) │
│crt.│subgrupei sau │ ambalajului ├─────────┬───────────┬──────────────┤
│ │produsului │ │Transport│ Depozitare│Desfacere în │
│ │ │ │ │ │ farmacii │
│ │ │ │ │ │ şi │
│ │ │ │ │ │ drogherii │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 1. │Substanţe │ │ │ │ │
│ │farmaceutice │ │ │ │ │
│ │lichide: │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ │a) apoase │flacon sticla/ │ 0,30 │ 0,50 │ 2,00 │
│ │ │canistra PVC │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │b) alcoolice │flacon sticla/ │ 0,30 │ 0,50 │ 1,00 │
│ │ │canistra PVC │ │ │ │
│ │c) volatile │flacon sticla/ │ 0,30 │ 0,50 │ 2,50 │
│ │ │canistra PVC │ │ │ │
│ │d) foarte volatile │flacon sticla │ 0,30 │ 1,00 │ 3,00 │
│ │e) acizi şi │ │ │ │ │
│ │ substanţe │flacon sticla │ │ │ │
│ │ uleioase │ │ 0,30 │ 1,00 │ 2,00 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 2. │Substanţe farma- │borcan sticla/ │ │ │ │
│ │ceutice de │cutii PVC │ 0,25 │ 1,00 │ 2,50 │
│ │consistenta moale │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 3. │Substanţe farma- │ │ │ │ │
│ │ceutice de │ │ │ │ │
│ │consistenta solida │pungi PVC/ │ 0,20 │ 0,50 │ 2,00 │
│ │(pulberi) │pungi hârtie │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 4. │Produse vegetale │ punga │ │ │ │
│ │(ceaiuri medicinale)│hârtie/carton │ 0,20 │ 0,50 │ 1,00 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 5. │Medicamente │ │ │ │ │
│ │specialitãţi în │ │ │ │ │
│ │ambalaj comercial │fiole, flacoane│ │ │ │
│ │(fiole, flacoane, │cutii carton │ 0,40 │ - │ 0,20 │
│ │cutii etc.) │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴───────────────┴─────────┴───────────┴──────────────┘




TABELUL 3
LIMITELE LEGALE
de perisabilitate pentru produse farmaceutice
şi alte produse de uz veterinar

┌────┬────────────────────┬───────────────┬────────────────────────────────────┐
│Nr. │Denumirea grupei, │ Felul │Limita maxima de perisabilitate (%) │
│crt.│subgrupei sau │ ambalajului ├─────────┬───────────┬──────────────┤
│ │produsului │ │Transport│ Depozitare│ Desfacere │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼────────────────────┴───────────────┴─────────┴───────────┴──────────────┤
│ 1. │Produse farmaceutice de uz veterinar │
├────┼────────────────────┬───────────────┬─────────┬───────────┬──────────────┤
│ │Injectabile: │ │ │ │ │
│ │a) soluţii apoase │flacoane sticla│ 0,3 │ 0,5 │ 2,0 │
│ │ │ plastic │ │ │ │
│ │b) soluţii uleioase │flacoane sticla│ 0,3 │ 0,5 │ 2,0 │
│ │ │ plastic │ │ │ │
│ │c) suspensii apoase │flacoane sticla│ 0,3 │ 0,5 │ 2,0 │
│ │ │ plastic │ │ │ │
│ │Pulberi │pungi, saci, │ │ │ │
│ │ │ cutii │ 0,3 │ 0,5 │ 2,0 │
│ │Bujiuri, ovule, │cutii plastic │ 0,3 │ 0,5 │ 2,0 │
│ │supozitoare │ │ │ │ │
│ │Antiparazitare: │ │ │ │ │
│ │a) externe sub forma│bidoane plastic│ 0,3 │ 0,5 │ 2,0 │
│ │de emulsie apoasa │ │ │ │ │
│ │b) externe sub forma│bidoane plastic│ 0,3 │ 0,5 │ 2,0 │
│ │de emulsie uleioasa │ │ │ │ │
│ │c) interne (per os) │cutii plastic │ 0,3 │ 0,5 │ 1,0 │
│ │d) injectabile │flacoane sticla│ 0,3 │ 0,5 │ 2,0 │
│ │ │ plastic │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 2. │Dezinfectante │bidoane/ │ 0,3 │ 0,5 │ 2,0 │
│ │ │butoaie plastic│ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 3. │Antiseptice │bidoane plastic│ 0,3 │ 0,5 │ 2,0 │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼──────────────┤
│ 4. │Raticide │cutii plastic │ 0,3 │ 0,5 │ 2,0 │
└────┴────────────────────┴───────────────┴─────────┴───────────┴──────────────┘


--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016