Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 12 martie 2001  de autorizare a unitatilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare si studii de transformare a pasunilor impadurite    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIE din 12 martie 2001 de autorizare a unitatilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare si studii de transformare a pasunilor impadurite

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 238 din 10 mai 2001

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Domeniul de autorizare a unitãţilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studii de transformare a pasunilor împãdurite îl constituie activitatea de amenajare a fondului forestier naţional şi de transformare a pasunilor împãdurite.
ART. 2
Scopul autorizãrii unitãţilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studii de transformare a pasunilor împãdurite este crearea condiţiilor necesare pentru asigurarea unor soluţii tehnico-economice corespunzãtoare lucrãrilor de amenajare a fondului forestier naţional şi de transformare a pasunilor împãdurite, prevãzute în reglementãrile în vigoare.
ART. 3
În sensul prezentei metodologii, amenajamentele silvice, studiile sumare de amenajare şi studiile de transformare a pasunilor împãdurite stabilesc, în raport cu obiectivele ecologice şi social-economice, ţelurile de gospodãrire şi mãsurile necesare pentru realizarea lor.
ART. 4
Prin autorizare se recunoaşte capacitatea tehnico-profesionalã a unitãţilor specializate de a realiza lucrãri de amenajare a fondului forestier naţional şi de transformare a pasunilor împãdurite.
ART. 5
Autorizarea se realizeazã prin verificarea performantelor profesionale şi a posibilitãţilor tehnice de execuţie ale unitãţilor specializate, care solicita autorizarea, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.

CAP. 2
Condiţii de autorizare

ART. 6
Unitãţile specializate, care solicita autorizarea pentru activitatea de amenajare a fondului forestier naţional şi de transformare a pasunilor împãdurite, trebuie sa îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
a) sa fie constituite şi sa funcţioneze în condiţiile legii;
b) sa aibã minimum 2 angajaţi cu contract individual de munca pe durata nedeterminatã, cu studii superioare de specialitate, dintre care un şef de proiect, cu vechime de minimum 4 ani în domeniul de activitate, şi un proiectant;
c) sa aibã un specialist care asigura controlul tehnic, cu recunoaştere profesionalã în domeniul de activitate, angajat pe durata nedeterminatã sau determinata;
d) sa aibã dotare tehnico-materialã corespunzãtoare activitãţii;
e) sa facã dovada respectãrii standardelor de calitate pentru lucrãrile de specialitate elaborate, dupã caz.

CAP. 3
Documente, procedura de autorizare

ART. 7
Dovada îndeplinirii condiţiilor de autorizare prevãzute la art. 6 se face prin depunerea la secretarul Comisiei de autorizare a urmãtoarelor documente:
1. actele de înfiinţare a persoanei juridice:
a) actul constitutiv din care sa rezulte ca unitatea specializatã are ca obiect de activitate amenajarea pãdurilor, amenajãri silvice;
b) încheierea judecãtorului delegat la oficiul registrului comerţului privind autorizarea constituirii societãţii;
c) certificatul de înmatriculare la registrul comerţului;
d) codul fiscal;
2. documente din care sa rezulte pregãtirea profesionalã a personalului angajat:
a) copii de pe contractele individuale de munca, pentru personalul angajat pe durata nedeterminatã;
b) copii de pe convenţiile civile de prestãri de servicii, pentru personalul angajat pe durata determinata, înregistrate la direcţia de munca şi solidaritate socialã teritorialã competenta, potrivit legislaţiei muncii;
c) copii de pe diplomele de absolvire ale personalului de specialitate;
d) curriculum vitae pentru şefii de proiect, precum şi pentru specialistul care asigura controlul tehnic;
3. facturi de achizitionare, fise de inventar, contracte în copie -, din care sa rezulte deţinerea, în funcţie de suprafata solicitatã la autorizare, a urmãtoarelor dotãri specifice şi obiecte de inventar:
a) busole topografice sau alte aparate topografice echivalente, stabilindu-se o suprafata anuala, pentru efectuarea de lucrãri topografice, de 12.000 ha pentru fiecare busola sau aparat topografic echivalent;
b) dendrometre, stabilindu-se obligativitatea deţinerii unui dendrometru pentru fiecare angajat cu studii medii sau superioare de specialitate;
c) calculator PC cu imprimanta;
d) un planimetru;
e) o clupa;
f) o trusa pentru analize pedologice;
g) baza de date compatibila cu cea a Institutului de Cercetãri şi Amenajãri Silvice - AS 1.
ART. 8
Suprafata anuala pentru care unitatea specializatã poate fi autorizata sa execute lucrãri de amenajare a fondului forestier naţional şi de transformare a pasunilor împãdurite rezulta din cumularea suprafeţelor maxime stabilite pentru fiecare angajat care se încadreazã în urmãtoarele criterii:
a) este angajat pe perioada nedeterminatã, are studii superioare de specialitate, poate executa lucrãri de amenajare a fondului forestier naţional sau studii de transformare a pasunilor împãdurite pe o suprafata de maximum 4.500 ha/an;
b) este pensionar, are studii superioare de specialitate şi poate executa lucrãri de amenajare a fondului forestier naţional sau studii de transformare a pasunilor împãdurite pe o suprafata de maximum 2.000 ha/an.
ART. 9
Dosarele de autorizare cuprinzând documentaţia prevãzutã la art. 7, precum şi cererea persoanei care solicita autorizarea se depun la secretarul Comisiei de autorizare din cadrul direcţiei de specialitate din Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor. Evidenta acestora se tine într-un registru special.
ART. 10
Dosarele cuprinzând cererile şi documentele depuse sunt verificate de secretarul Comisiei de autorizare, care întocmeşte lista cuprinzând solicitarile primite. Pe baza documentelor din dosar secretarul Comisiei de autorizare propune acceptarea sau respingerea acestuia.
ART. 11
Dosarele depuse sunt analizate în termen de 30 de zile de cãtre Comisia de autorizare în şedinţe de lucru programate de preşedintele acesteia. Deciziile Comisiei de autorizare se consemneazã într-un registru special.
ART. 12
Examinarea unitãţii specializate care a solicitat autorizarea se face de cãtre Comisia de autorizare prin analizarea dosarului depus de aceasta, în prezenta reprezentantului legal al unitãţii respective, care, la cerere, va furniza date suplimentare.
ART. 13
Comisia de autorizare decide admiterea sau respingerea cererii de autorizare, consemneazã decizia sa în procesul-verbal de şedinţa şi o comunica solicitantului.
ART. 14
În termen de 10 zile de la data admiterii cererii Comisia de autorizare comunica unitãţii specializate autorizaţia întocmitã conform modelului prezentat în anexa la prezenta metodologie.

CAP. 4
Comisia de autorizare

ART. 15
Comisia de autorizare este formatã din 7 membri, specialişti în domeniul de activitate prevãzut la art. 1. Preşedintele comisiei este directorul Direcţiei managementul pãdurilor private din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor.
ART. 16
Comisia de autorizare este legal constituitã în prezenta a cel puţin 5 membri. Deciziile se iau cu întrunirea a cel puţin 4 voturi favorabile, prin vot deschis.
ART. 17
Secretarul Comisiei de autorizare este membru al acesteia şi face parte din Direcţia managementul pãdurilor private din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor.
ART. 18
Atribuţiile Comisiei de autorizare sunt:
a) analizeazã cererile de autorizare şi decide admiterea sau respingerea lor;
b) decide retragerea autorizaţiei pentru nerespectarea obligaţiilor prevãzute la art. 23 lit. a), c) şi d).
ART. 19
Atribuţiile preşedintelui Comisiei de autorizare sunt:
a) planifica şi organizeazã activitatea Comisiei de autorizare;
b) semneazã autorizaţia.
ART. 20
Atribuţiile secretarului Comisiei de autorizare sunt:
a) planifica şi organizeazã, împreunã cu preşedintele, activitatea comisiei, stabilind periodic datele de întrunire a acesteia;
b) primeşte, înregistreazã, verifica cererile de autorizare şi pãstreazã evidenta acestora în registrul special prevãzut la art. 9;
c) pãstreazã evidenta deciziilor Comisiei de autorizare în registrul special prevãzut la art. 11;
d) pãstreazã şi completeazã registrul cu procese-verbale ale comisiei;
e) redacteazã documentele comisiei;
f) urmãreşte şi verifica realizarea obligaţiilor prevãzute la art. 23 lit. b), care revin unitãţii specializate.
ART. 21
Comisia de autorizare analizeazã cererile şi decide admiterea sau respingerea cererilor de autorizare a unitãţilor specializate, în cazul neîndeplinirii condiţiilor prevãzute la art. 6 şi 7.
ART. 22
Contestaţiile impotriva deciziilor Comisiei de autorizare se depun la secretarul acesteia în termen de 3 zile de la data comunicãrii deciziei şi se soluţioneazã de secretarul de stat pentru pãduri.

CAP. 5
Obligaţiile unitãţilor specializate

ART. 23
Unitãţile specializate care au fost autorizate pentru activitatea de amenajare a fondului forestier naţional şi de transformare a pasunilor împãdurite au urmãtoarele obligaţii:
a) sa desfãşoare activitãţi din domeniul de activitate prevãzut la art. 1, cu respectarea reglementãrilor legale, precum şi a metodologiilor, regulamentelor, instrucţiunilor şi normelor tehnice din domeniul silviculturii;
b) sa prezinte secretarului Comisiei de autorizare, la finalul fiecãrui an calendaristic, situaţia personalului angajat cu contract individual de munca şi/sau cu convenţie civilã de prestãri de servicii, actualizatã, lista cuprinzând lucrãrile şi suprafata pe care unitatea specializatã a efectuat lucrãri în domeniul de activitate pentru care a fost autorizata, cu semnatura conducatorului unitãţii specializate;
c) sa respecte prevederile stabilite şi consemnate în procesul-verbal al şedinţei de preavizare a soluţiilor tehnice Conferinţa a II-a de amenajare;
d) sa respecte mãsurile stabilite în procesele-verbale sau în notele de control întocmite de inspectorii împuterniciţi de autoritatea publica centrala care rãspunde de silvicultura.

CAP. 6
Dispoziţii finale

ART. 24
Autorizarea unitãţilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studii de transformare a pasunilor împãdurite se face pentru o perioada de 4 ani.
ART. 25
La data intrãrii în vigoare a prezentei metodologii orice alta dispoziţie contrarã acesteia, referitoare la autorizarea unitãţilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studii de transformare a pasunilor împãdurite, îşi înceteazã aplicabilitatea.

ANEXA 1


────────
la metodologie
───────────────

MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILOR
Comisia de autorizare a unitãţilor specializate sa elaboreze
amenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studii
de transformare a pasunilor împãdurite

AUTORIZAŢIA
nr. ....... din ............

Comisia de autorizare a unitãţilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studii de transformare a pasunilor împãdurite, din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, constituitã prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. ..............., în conformitate cu prevederile art. 18 alin. 2, art. 66 alin. 2, art. 88 alin. 1, art. 110 şi ale <>art. 117 din Legea nr. 26/1996 - Codul silvic, analizând cererea nr. ......... din data de ........... şi documentaţia aferentã,
autorizeaza ........, cu sediul în ........, având certificatul de înmatriculare nr. ........ din ........, eliberat de Oficiul Registrului Comerţului ............, sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studii de transformare a pasunilor împãdurite, cu respectarea reglementãrilor în vigoare.
Suprafata pentru care este autorizata sa execute lucrãri de amenajare a fondului forestier naţional şi de transformare a pasunilor împãdurite este de ............. ha/an.
Prezenta autorizaţie este valabilã 4 ani de la data emiterii şi poate fi retrasã de Comisia de autorizare, în condiţiile prevãzute la art. 18 lit. b) din prezenta metodologie.


Preşedintele Comisiei de autorizare,
......................................



────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016