Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 1 iunie 2009  de organizare si desfasurare a examenului de absolvire a cursurilor cu durata de un an la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIE din 1 iunie 2009 de organizare si desfasurare a examenului de absolvire a cursurilor cu durata de un an la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI SI LIBERTATILOR CETATENESTI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL I nr. 535 din 3 august 2009

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezenta metodologie (metodologie de absolvire) reglementeazã organizarea şi desfãşurarea examenului de absolvire a cursurilor cu durata de un an la Şcoala Naţionalã de Pregãtire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.
ART. 2
Examenul de absolvire se organizeazã şi se desfãşoarã sub îndrumarea Direcţiei management resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi constã în susţinerea probelor prevãzute în prezenta metodologie de absolvire.

CAP. II
Organizarea examenului de absolvire

ART. 3
(1) La finalizarea cursului de formare iniţialã cu durata de un an, elevii susţin examenul de absolvire în perioada stabilitã în Planul de învãţãmânt al Şcolii Naţionale de Pregãtire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.
(2) Pot susţine examenul de absolvire elevii care au fost declaraţi promovaţi la finalizarea cursurilor.
ART. 4
(1) Examenul de absolvire constã în susţinerea probelor scrise şi orale pentru verificarea cunoştinţelor şi competenţelor dobândite în domeniile Teorie şi practicã penitenciarã şi Ştiinţe juridice şi socioumane.
(2) Disciplinele din care se stabilesc subiecte pentru susţinerea probelor scrise şi orale la Teorie şi practicã penitenciarã sunt urmãtoarele:
a) Paza locurilor de deţinere;
b) Escortarea persoanelor private de libertate;
c) Supravegherea persoanelor private de libertate;
d) Evidenţa persoanelor private de libertate;
e) Logistica penitenciarã.
(3) Disciplinele din care se stabilesc subiecte pentru susţinerea probelor scrise şi orale la Ştiinţe juridice şi socioumane sunt urmãtoarele:
a) Noţiuni de drept penal şi procesual penal;
b) Elemente de drept public;
c) Psihologie penitenciarã;
d) Tehnici de comunicare.
ART. 5
(1) Examenul de absolvire este coordonat de Comisia centralã de absolvire, numitã prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor cu cel puţin 15 zile înainte de începerea acestuia.
(2) Comisia centralã de absolvire are urmãtoarea componenţã:
- preşedinte - un reprezentant al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor;
- vicepreşedinte - directorul Şcolii Naţionale de Pregãtire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna sau, dupã caz, directorul adjunct pentru învãţãmânt;
- membri - preşedinţii comisiilor pentru verificarea cunoştinţelor;
- secretariat - minimum 2 membri din cadrul biroului planificare învãţãmânt şi bibliotecã.
ART. 6
(1) Pentru desfãşurarea examenului de absolvire se constituie urmãtoarele comisii:
- Comisia pentru verificarea cunoştinţelor la Teorie şi practicã penitenciarã;
- Comisia pentru verificarea cunoştinţelor la Ştiinţe juridice şi socioumane;
- Comisia pentru soluţionarea contestaţiilor.
(2) Componenţa fiecãrei comisii pentru verificarea cunoştinţelor este stabilitã prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, la propunerea Direcţiei management resurse umane, cuprinzând un preşedinte şi minimum 2 membri, specialişti din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi din unitãţile subordonate.
(3) Comisia pentru soluţionarea contestaţiilor are urmãtoarea structurã:
- preşedinte - vicepreşedintele Comisiei centrale de absolvire;
- membri - 4 specialişti din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi din unitãţile subordonate, stabiliţi prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, organizaţi în douã subcomisii, pentru Teorie şi practicã penitenciarã, respectiv Ştiinţe juridice şi socioumane, alţii decât membrii comisiilor pentru verificarea cunoştinţelor;
- secretar - secretarul Comisiei centrale de absolvire.
ART. 7
(1) În comisii nu se numesc şi nu primesc atribuţii persoanele care au soţul sau soţia, rude ori afini pânã la gradul IV inclusiv în rândul elevilor.
(2) Fiecare persoanã desemnatã în comisii semneazã o declaraţie pe propria rãspundere, în care precizeazã cã nu se aflã în vreuna dintre situaţiile de incompatibilitate prevãzute la alin. (1) şi cã va respecta confidenţialitatea lucrãrilor comisiei şi a variantelor de subiecte elaborate (anexa nr. 1).
(3) O persoanã poate deţine calitatea de membru într-o singurã comisie dintre cele prevãzute la art. 6 alin. (1).
ART. 8
Comisia centralã de absolvire are urmãtoarele atribuţii:
a) asigurã aplicarea metodologiei de organizare şi desfãşurare a examenului de absolvire;
b) stabileşte baza materialã necesarã examenului de absolvire;
c) verificã îndeplinirea de cãtre elevi a condiţiilor de participare la examenul de absolvire;
d) elaboreazã graficul desfãşurãrii examenului de absolvire în baza prevederilor Planului de învãţãmânt;
e) organizeazã elevii în grupe pentru susţinerea probelor de examen şi asigurã instruirea acestora privind programul, condiţiile şi regulile de desfãşurare a examenului de absolvire;
f) întocmeşte documentele necesare organizãrii şi desfãşurãrii examenului de absolvire, precum şi concluziile privind desfãşurarea acestuia;
g) transmite Direcţiei management resurse umane din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor documentele privind examenul de absolvire (procesul-verbal final şi concluziile privind desfãşurarea examenului de absolvire), în termen de 7 zile de la finalizarea examenului de absolvire;
h) asigurã efectuarea comunicãrilor impuse de desfãşurarea examenului de absolvire şi afişarea rezultatelor dupã fiecare probã;
i) primeşte, înregistreazã şi transmite contestaţiile spre soluţionare.
ART. 9
Preşedintele comisiei centrale de absolvire rãspunde de întreaga activitate şi are urmãtoarele atribuţii:
a) stabileşte responsabilitãţi şi atribuţii concrete pentru fiecare persoanã implicatã în organizarea şi desfãşurarea examenului de absolvire;
b) propune directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dacã este cazul, schimbãri în componenţa comisiilor;
c) instruieşte personalul privind atribuţiile ce îi revin în cadrul examenului de absolvire;
d) instruieşte elevii cu privire la modul de desfãşurare a examenului de absolvire;
e) stabileşte împreunã cu membrii Comisiei centrale de absolvire timpul alocat pentru susţinerea probelor scrise;
f) stabileşte prin tragere la sorţi supraveghetorii pentru fiecare salã în care se desfãşoarã probele scrise;
g) asigurã multiplicarea subiectelor pentru probele scrise, în prezenţa a cel puţin 2 membri ai Comisiei centrale de absolvire şi a cel puţin 3 elevi, într-un numãr de exemplare egal cu numãrul de sãli destinate desfãşurãrii probelor scrise sau cu cel al elevilor, şi urmãreşte ca subiectele sã fie introduse în plicuri, care se sigileazã, urmând sã fie înmânate responsabililor de sãli;
h) asigurã afişarea baremelor de corectare şi notare la expirarea timpului alocat probelor scrise;
i) asigurã afişarea rezultatelor examenului de absolvire la sediul Şcolii Naţionale de Pregãtire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna şi transmiterea acestora cãtre Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor.
ART. 10
Comisiile pentru verificarea cunoştinţelor au urmãtoarele atribuţii:
a) elaboreazã subiectele şi baremele de corectare şi notare pentru probele scrise;
b) elaboreazã subiectele pentru probele orale;
c) verificã şi noteazã lucrãrile scrise conform baremelor de corectare şi notare;
d) noteazã cu note rãspunsurile date de elevi la probele orale.
ART. 11
Secretarul Comisiei centrale de absolvire:
a) întocmeşte documentele necesare desfãşurãrii examenului de absolvire;
b) primeşte şi înregistreazã contestaţiile;
c) întocmeşte concluziile cu privire la desfãşurarea examenului de absolvire;
d) rãspunde de arhivarea lucrãrilor scrise şi a documentelor întocmite pe parcursul desfãşurãrii examenului de absolvire.
ART. 12
În perioada desfãşurãrii examenului de absolvire se interzice accesul persoanelor neautorizate în sãlile de examen, în spaţiile destinate comisiilor şi în zonele semnalizate corespunzãtor.
ART. 13
Şcoala Naţionalã de Pregãtire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna asigurã spaţii corespunzãtoare pentru efectuarea instructajelor, desfãşurarea probelor de examen şi corectarea lucrãrilor, precum şi pentru mijloacele de multiplicare, rechizitele şi tehnica de calcul necesare.
ART. 14
Personalul implicat în organizarea şi desfãşurarea examenului de absolvire are obligaţia de a informa imediat, în scris, preşedintele Comisiei centrale de absolvire referitor la neregulile de orice fel constatate personal ori despre care ia cunoştinţã, precum şi despre orice încercare de influenţare exercitatã asupra sa în ceea ce priveşte organizarea şi desfãşurarea examenului de absolvire.
ART. 15
Sunt interzise divulgarea subiectelor sau a soluţiilor acestora, înlocuirea lucrãrilor scrise, modificarea nejustificatã de note şi medii, facilitarea unor acţiuni sau intenţii de fraudã ori alte acţiuni care prejudiciazã corectitudinea examenului de absolvire.

CAP. III
Desfãşurarea examenului de absolvire

SECŢIUNEA 1
Desfãşurarea probelor scrise de verificare a cunoştinţelor

ART. 16
Probele scrise pentru verificarea cunoştinţelor la Teorie şi practicã penitenciarã, Ştiinţe juridice şi socioumane se desfãşoarã la data stabilitã în Planul de învãţãmânt.
ART. 17
Subiectele şi baremele de corectare şi notare pentru probele scrise sunt elaborate de comisiile pentru verificarea cunoştinţelor, cu respectarea urmãtoarelor criterii:
- sã fie în concordanţã cu programele analitice;
- sã fie astfel formulate încât sã permitã verificarea complexã a cunoştinţelor elevilor;
- sã asigure cuprinderea echilibratã a materiilor studiate, sã aibã un grad de complexitate corespunzãtor conţinutului temelor, astfel încât sã fie posibilã tratarea acestora în timpul alocat;
- sã asigure unitatea de evaluare a lucrãrilor scrise.
ART. 18
(1) Subiectele şi baremele de corectare şi notare pentru probele scrise sunt elaborate separat pentru Teorie şi practicã penitenciarã, respectiv pentru Ştiinţe juridice şi socioumane.
(2) În ziua susţinerii probelor scrise, cu maximum 3 ore înainte de începerea acestora, se stabilesc 3 variante de subiecte. Fiecare variantã, semnatã de comisie, se introduce într-un plic care se sigileazã. Pe fiecare plic se aplicã ştampila Şcolii Naţionale de Pregãtire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, apoi plicurile se predau preşedintelui Comisiei centrale de absolvire de cãtre preşedinţii comisiilor pentru verificarea cunoştinţelor.
(3) În prezenţa preşedintelui Comisiei centrale de absolvire şi a cel puţin 3 elevi, unul dintre elevi alege câte un plic pentru Teorie şi practicã penitenciarã, respectiv Ştiinţe juridice şi socioumane.
(4) Plicurile alese se desfac de cãtre preşedintele Comisiei centrale de absolvire în prezenţa membrilor acesteia şi a cel puţin 3 elevi. Subiectele se multiplicã într-un numãr de exemplare egal cu numãrul de sãli destinate desfãşurãrii probei scrise sau cu numãrul elevilor. Dupã multiplicare, subiectele se introduc în plicuri, care se sigileazã şi ştampileazã, urmând sã fie înmânate responsabililor de sãli.
(5) Persoanele care asistã la alegerea şi desfacerea plicurilor şi la multiplicarea subiectelor certificã acest fapt prin semnãturã în procesul-verbal întocmit de secretarul Comisiei centrale de absolvire (anexa nr. 2).
(6) Pentru variantele alese, comisiile elaboreazã baremele de corectare şi notare în timpul desfãşurãrii probelor scrise.
ART. 19
(1) Probele scrise pentru verificarea cunoştinţelor se desfãşoarã în sãli din care s-au înlãturat materialele care pot constitui surse de informare pentru elevi. În ziua desfãşurãrii probelor scrise, pe uşa fiecãrei sãli se afişeazã lista nominalã, în ordine alfabeticã, cu elevii repartizaţi în sala respectivã.
(2) Personalul necesar supravegherii elevilor în sãlile de examen se stabileşte prin decizie de zi pe unitate, emisã de directorul Şcolii Naţionale de Pregãtire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.
(3) În ziua susţinerii probei scrise, preşedintele Comisiei centrale de absolvire desemneazã prin tragere la sorţi câte 2 supraveghetori la fiecare salã. În cazul în care capacitatea sãlii este mai mare de 25 de locuri, numãrul de supraveghetori este suplimentat. Unul dintre supraveghetori este desemnat responsabil de salã.
(4) Nu pot fi desemnaţi pentru supraveghere profesorii de specialitate la disciplinele probei scrise.
(5) Nu pot fi desemnate pentru supraveghere persoanele care au soţul sau soţia, rude sau afini pânã la gradul IV inclusiv în rândul elevilor.
(6) Fiecare dintre persoanele desemnate ca supraveghetori semneazã, dupã numire, o declaraţie pe propria rãspundere, în care precizeazã cã nu se aflã în vreuna dintre situaţiile de incompatibilitate prevãzute la alin. (4) şi (5) (anexa nr. 3).
(7) Supraveghetorii sunt instruiţi de cãtre preşedintele Comisiei centrale de absolvire şi semneazã procesul-verbal de instruire.
(8) Înainte de a se deplasa spre sãlile unde au fost repartizaţi, responsabilii de sãli primesc:
- foi tipizate (cu colţ negru pentru secretizare);
- hârtie ştampilatã pentru ciorne;
- etichete;
- procese-verbale de predare-primire a lucrãrilor (anexa nr. 4).
ART. 20
(1) Accesul elevilor în sãlile de examen este permis cu cel puţin 30 de minute înainte de începerea probelor scrise.
(2) Elevii se prezintã în sãlile de examen echipaţi în uniforma de oraş, fãrã şapcã.
(3) La intrarea elevilor în salã, personalul de supraveghere verificã identitatea acestora pe baza legitimaţiei de elev şi a tabelului nominal cu elevii repartizaţi în sala respectivã.
(4) Elevii ocupã locurile în ordinea înscrisã în tabel numai dupã ce au lãsat, în afara sãlilor de concurs, toate materialele sau obiectele pe care le au asupra lor: cãrţi, caiete, notiţe, serviete sau aparaturã electronicã.
(5) Legitimaţia de elev rãmâne la vedere pe toata perioada desfãşurãrii probei scrise.
ART. 21
Dupã intrarea elevilor în sãli, responsabilul de salã desfãşoarã urmãtoarele activitãţi:
a) înmâneazã fiecãrui elev câte o foaie tipizatã pentru Teorie şi practicã penitenciarã, respectiv pentru Ştiinţe juridice şi socioumane, hârtie ştampilatã pentru ciorne şi etichete;
b) precizeazã elevilor modul de înscriere în colţul din dreapta sus, cu majuscule, a numelui, prenumelui tatãlui, prenumelui şi clasei;
c) verificã corectitudinea scrierii datelor şi apoi secretizeazã lucrarea prin lipirea etichetei;
d) dupã primirea subiectelor le scrie citeţ pe tablã sau distribuie foile cu subiecte, multiplicate pentru fiecare elev.
ART. 22
(1) Din momentul primirii subiectelor, elevii nu mai pot pãrãsi sala decât dacã predau foaia tipizatã şi semneazã de predarea acesteia.
(2) În cazuri excepţionale, dacã un elev solicitã, din motive întemeiate, pãrãsirea temporarã a sãlii, acesta este însoţit de unul dintre supraveghetori pânã la înapoierea în salã.
(3) Elevii care nu se aflã în salã în momentul primirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine probele scrise.
ART. 23
Colţul lipit al fiecãrei lucrãri (cu acelaşi tip de etichete pentru toţi elevii) se semneazã de cãtre preşedintele sau vicepreşedintele Comisiei centrale de absolvire, iar secretarul aplicã ştampila.
ART. 24
(1) Timpul destinat probelor scrise este de maximum 3 ore din momentul în care s-au terminat de scris subiectele pe tablã sau din momentul primirii de cãtre elevi a foilor cu subiecte.
(2) Responsabilul de salã comunicã elevilor ora la care începe elaborarea lucrãrii şi ora la care aceasta se va încheia.
ART. 25
În timpul desfãşurãrii probelor scrise, în sãlile de examen au dreptul sã intre numai preşedintele, vicepreşedintele şi un secretar al Comisiei centrale de absolvire.
ART. 26
(1) Pentru redactarea lucrãrilor, elevii folosesc numai cernealã sau pastã de culoare albastrã.
(2) Se interzice înscrierea oricãrui semn distinctiv care ar permite identificarea lucrãrii. Eventualele greşeli se taie cu o singurã linie orizontalã.
(3) La cerere, responsabilul de salã distribuie suplimentar elevilor foi tipizate sau ciorne ştampilate, arãtându-le în prealabil întregii sãli pentru a se constata cã nu conţin înscrisuri. Rubricile din colţul care urmeazã sã fie secretizat se completeazã în acelaşi mod ca şi la foile tipizate distribuite iniţial.
ART. 27
(1) În cazul în care unii elevi trebuie sã îşi transcrie lucrarea, vor primi alte foi tipizate. Transcrierea nu trebuie sã depãşeascã ora-limitã stabilitã.
(2) Foile tipizate de pe care s-a fãcut transcrierea se anuleazã prin înscrierea în diagonalã a cuvântului "ANULAT", sub semnãtura responsabilului de salã.
ART. 28
În timpul desfãşurãrii probelor scrise, supraveghetorilor le este interzis sã dea indicaţii referitoare la modalitatea de rezolvare a subiectelor de cãtre elevi, sã pãrãseascã sala, sã desfãşoare orice activitate care sã distragã atenţia atât lor cât şi elevilor, sã permitã elevilor sã discute între ei, sã copieze unii de la ceilalţi ori sã foloseascã surse de informare.
ART. 29
(1) Fraudele dovedite se soluţioneazã prin eliminarea elevului în cauzã din examen. Responsabilul de salã îi ia elevului în cauzã o declaraţie, întocmeşte un proces-verbal semnat şi de ceilalţi supraveghetori, din care sã rezulte în ce a constat frauda sãvârşitã, la care se ataşeazã probele materiale.
(2) Se considerã fraudã folosirea surselor de informare sau comunicare, copierea şi comunicarea între elevi.
(3) Lucrarea se anuleazã cu menţiunea "FRAUDĂ", sub semnãtura responsabilului de salã.
ART. 30
(1) Candidaţii predau lucrãrile încheiate responsabilului de salã, separat pentru Teorie şi practicã penitenciarã şi Ştiinţe juridice şi socioumane. La expirarea timpului acordat, elevii predau lucrãrile în faza în care se aflã, fiind interzisã depãşirea timpului stabilit. Ultimii 5 elevi rãmân în salã pânã la predarea ultimei lucrãri.
(2) La predarea lucrãrilor, responsabilul de salã bareazã spaţiile nescrise, verificã numãrul de pagini şi îl trece în procesele-verbale de predare/primire a lucrãrilor (anexa nr. 4), pe care le semneazã şi elevii.
(3) Ciornele şi lucrãrile anulate se strâng separat.
ART. 31
(1) Responsabilii de sãli, în prezenţa preşedintelui sau vicepreşedintelui Comisiei centrale de absolvire, predau lucrãrile scrise secretarului, care verificã dacã numãrul lucrãrilor predate corespunde cu numãrul semnãturilor din procesul-verbal de predare-primire a lucrãrilor.
(2) Toate lucrãrile sunt amestecate şi numerotate cu cernealã roşie de cãtre secretarul Comisiei centrale de absolvire, separat pentru Teorie şi practicã penitenciarã, respectiv Ştiinţe juridice şi socioumane.
ART. 32
Lucrãrile numerotate sunt predate cu proces-verbal de predare-primire pentru corectare şi notare preşedinţilor comisiilor pentru verificarea cunoştinţelor.

SECŢIUNEA a 2-a
Corectarea şi notarea lucrãrilor scrise

ART. 33
Corectarea şi notarea lucrãrilor scrise se realizeazã de cãtre comisiile pentru verificarea cunoştinţelor în intervalul de timp stabilit în Planul de învãţãmânt.
ART. 34
(1) Lucrãrile scrise se corecteazã şi se noteazã de fiecare membru al comisiei respective, individual, cu note de la 10 la 1, respectându-se baremele de corectare şi notare, iar notele acordate se înscriu în borderouri de notare (anexa nr. 5), cu cernealã de culoare albastrã, de cãtre fiecare membru.
(2) În cazul în care unul dintre membrii comisiei constatã existenţa unor înscrieri, semnãturi sau alte semne distinctive care ar permite identificarea lucrãrii, informeazã preşedintele comisiei. Dupã analizarea situaţiei, împreunã cu membrii comisiei, preşedintele poate propune preşedintelui Comisiei centrale de absolvire anularea lucrãrii.
(3) În intervalele de timp în care nu se corecteazã, lucrãrile scrise şi borderourile de notare sunt pãstrate în dulapuri metalice închise şi sigilate.
(4) În intervalele de timp în care membrii comisiilor nu se aflã în încãperile repartizate, uşile şi ferestrele sunt încuiate şi sigilate.
(5) Notele acordate de fiecare membru al comisiei se înscriu într-un borderou centralizator (anexa nr. 6) de cãtre preşedintele comisiei respective. Acesta calculeazã nota finalã, reprezentând media aritmeticã a notelor acordate fiecãrei lucrãri, cu douã zecimale, fãrã rotunjire, şi o înscrie cu cernealã de culoare albastrã în borderoul centralizator.
(6) În cazul în care preşedintele comisiei constatã la una dintre lucrãri o diferenţã egalã sau mai mare de un punct între notele acordate de membrii comisiei, acesta recorecteazã lucrarea în prezenţa membrilor comisiei, stabileşte nota finalã a lucrãrii şi o înscrie cu cernealã de culoare roşie în borderoul centralizator.
(7) Preşedintele şi membrii comisiei semneazã borderoul centralizator.
(8) Notele finale se înscriu pe lucrãri, cu cernealã de culoare roşie, de cãtre preşedintele comisiei care le certificã prin semnãturã.
(9) Notele înscrise pe lucrãri sunt verificate de cãtre preşedintele Comisiei centrale de absolvire, care certificã acest fapt prin semnãturã pe fiecare lucrare.
(10) Lucrãrile scrise, borderourile de notare şi borderoul centralizator sunt predate preşedintelui Comisiei centrale de absolvire pe bazã de proces-verbal.
ART. 35
(1) Colţurile secretizate ale lucrãrilor se deschid de cãtre secretar, în prezenţa Comisiei centrale de absolvire.
(2) Secretarul Comisiei centrale de absolvire înscrie notele finale în procesele-verbale cu rezultatele probei scrise (anexa nr. 7) pentru fiecare comisie, apoi în procesele-verbale centralizatoare pentru fiecare comisie (anexa nr. 11), în coloana rezervatã rezultatelor probei scrise.
ART. 36
(1) Procesele-verbale cu rezultatele probei scrise la Teorie şi practicã penitenciarã, respectiv la Ştiinţe juridice şi socioumane se afişeazã la data stabilitã în Planul de învãţãmânt.
(2) Odatã cu afişarea rezultatelor probei scrise se afişeazã termenele de depunere şi de soluţionare a contestaţiilor, precum şi zilele de desfãşurare a probelor orale de verificare a cunoştinţelor, stabilite în Planul de învãţãmânt.

SECŢIUNEA a 3-a
Soluţionarea contestaţiilor

ART. 37
Contestaţiile pentru rezultatele probei scrise se pot face separat pentru Teorie şi practicã penitenciarã, respectiv Ştiinţe juridice şi socioumane.
ART. 38
(1) Contestaţia este adresatã preşedintelui Comisiei centrale de absolvire.
(2) Contestaţia este predatã personal de cãtre elev secretarului Comisiei centrale de absolvire, în termen de 24 de ore de la data şi ora afişãrii rezultatelor probei scrise de verificare a cunoştinţelor.
(3) Contestaţiile depuse în afara termenului precizat la alin. (2) se resping.
(4) Contestaţiile depuse în termenul precizat la alin. (2) se înregistreazã de cãtre secretarul Comisiei centrale de absolvire.
ART. 39
În cazul înregistrãrii unei contestaţii, lucrarea respectivã se recorecteazã de cãtre Comisia pentru soluţionarea contestaţiilor prevãzutã la art. 6 alin. (3).
ART. 40
(1) Pentru recorectare, secretarul Comisiei centrale de absolvire resigileazã lucrãrile prin lipirea colţului drept, acoperã notele acordate iniţial şi numerele de ordine cu etichete şi le renumeroteazã. Preşedintele Comisiei centrale de absolvire semneazã colţul lipit al fiecãrei lucrãri, iar secretarul aplicã ştampila.
(2) Preşedintele Comisiei centrale de absolvire predã lucrãrile, pe bazã de proces-verbal, preşedintelui Comisiei, pentru soluţionarea contestaţiilor.
ART. 41
(1) Pentru fiecare specialitate, lucrãrile se corecteazã şi se noteazã de membrii subcomisiilor pentru soluţionarea contestaţiilor, individual, cu note de la 10 la 1, respectându-se baremele de corectare şi notare folosite la proba scrisã, iar notele acordate se înscriu cu cernealã de culoare albastrã în borderourile de notare (anexa nr. 5).
(2) În intervalele de timp în care nu se corecteazã, lucrãrile şi borderourile de notare sunt pãstrate în dulapuri metalice închise şi sigilate.
(3) În intervalele de timp în care membrii subcomisiilor pentru soluţionarea contestaţiilor nu se aflã în încãperile repartizate, uşile şi ferestrele sunt încuiate şi sigilate.
(4) Notele acordate de fiecare membru al subcomisiei se înscriu cu cernealã de culoare albastrã, într-un borderou centralizator (anexa nr. 6), de cãtre preşedintele Comisiei pentru soluţionarea contestaţiilor. Acesta calculeazã nota finalã, reprezentând media aritmeticã a notelor acordate fiecãrei lucrãri, cu douã zecimale, fãrã rotunjire, şi o înscrie în borderoul centralizator.
(5) În cazul în care preşedintele Comisiei pentru soluţionarea contestaţiilor constatã la una dintre lucrãri o diferenţã mai mare de un punct între notele acordate de membrii subcomisiei, acesta recorecteazã lucrarea în prezenţa membrilor subcomisiei, stabileşte nota finalã a lucrãrii şi o înscrie cu cernealã de culoare roşie în borderoul centralizator.
(6) Preşedintele comisiei şi membrii subcomisiei de soluţionare a contestaţiilor semneazã borderoul centralizator.
ART. 42
(1) Notele finale se înscriu pe lucrãri, cu cernealã de culoare roşie, de cãtre preşedintele Comisiei de soluţionare a contestaţiilor, care le certificã prin semnãturã. Notele înscrise pe lucrãri sunt verificate de cãtre preşedintele Comisiei centrale de absolvire, care certificã acest fapt prin semnãturã pe fiecare lucrare.
(2) Lucrãrile recorectate, borderourile de notare şi borderourile centralizatoare sunt predate preşedintelui Comisiei centrale de absolvire pe bazã de proces-verbal.
ART. 43
(1) Colţurile secretizate ale lucrãrilor se deschid de cãtre secretar, în prezenţa Comisiei centrale de absolvire.
(2) Secretarul Comisiei centrale de absolvire înscrie notele finale obţinute dupã recorectare în procesul-verbal cu rezultatele obţinute la contestaţii (anexa nr. 8).
ART. 44
(1) În cazul în care dupã recorectarea lucrãrii se constatã o diferenţã egalã sau mai mare de un punct faţã de nota iniţialã, Comisia centralã de absolvire admite contestaţia.
(2) În cazul admiterii contestaţiei, secretarul întocmeşte alte procese-verbale cu rezultatele probei scrise (anexa nr. 7), în care înscrie nota finalã obţinutã dupã recorectare.
(3) În cazul în care dupã recorectarea lucrãrii se constatã o diferenţã mai micã de un punct faţã de nota iniţialã, contestaţia nu este admisã, iar nota iniţialã nu se modificã.
(4) Nota finalã acordatã dupã recorectare este definitivã.
ART. 45
Procesul-verbal cu rezultatele obţinute la contestaţii se afişeazã la data stabilitã în Planul de învãţãmânt.

SECŢIUNEA a 4-a
Desfãşurarea probelor orale de verificare a cunoştinţelor

ART. 46
Probele orale se desfãşoarã la datele stabilite în Planul de învãţãmânt, separat pentru fiecare specialitate, în baza planificãrii aprobate de preşedintele Comisiei centrale de absolvire.
ART. 47
(1) Verificarea cunoştinţelor la probele orale se desfãşoarã cu bilete de examen, elaborate de comisiile pentru verificarea cunoştinţelor.
(2) Fiecare bilet are acelaşi numãr de subiecte, cu grad de dificultate apropiat şi care permite tratarea lor integralã în maximum 15 minute.
(3) Numãrul de bilete de examen este cu cel puţin 20% mai mare decât numãrul elevilor care susţin proba oralã, în aceeaşi zi, la o comisie pentru verificarea cunoştinţelor.
ART. 48
(1) La intrarea elevilor în salã, membrii comisiei verificã identitatea acestora pe baza legitimaţiei de elev şi a tabelului nominal cu elevii care susţin proba oralã în ziua respectivã.
(2) Elevii se prezintã în sãlile de examen echipaţi în uniforma de oraş, fãrã şapcã.
(3) Elevii ocupã locurile în ordinea stabilitã de preşedintele comisiei, numai dupã ce au lãsat în afara sãlii de examen toate materialele sau obiectele pe care le au asupra lor.
(4) Legitimaţia de elev rãmâne la vedere pe toata perioada desfãşurãrii probei orale.
ART. 49
(1) Dupã ce i s-a verificat identitatea, preşedintele comisiei cere elevului sã aleagã unul dintre bilete.
(2) În situaţia în care elevul constatã cã nu poate sã rãspundã la subiectele de pe biletul ales, poate sã solicite al doilea bilet. În acest caz, membrii comisiei scad 1(un) punct din nota acordatã pentru rãspunsul prezentat.
(3) Dupã alegerea biletului, elevul comunicã numãrul acestuia membrilor comisiei, primeşte o ciornã ştampilatã, apoi i se cere sã ocupe locul stabilit în salã.
(4) Fiecãrui elev i se acordã maximum 20 de minute pentru pregãtirea rãspunsurilor la subiectele de pe biletele de examen.
ART. 50
Elevii prezintã oral rãspunsurile la subiectele de pe biletele de examen în ordinea intrãrii în salã. Membrii comisiilor pot interveni cu întrebãri pentru clarificarea unor aspecte din rãspunsurile prezentate de elevi.
ART. 51
(1) Rãspunsurile date de elevi la subiectele de pe biletele de examen se noteazã de preşedintele şi membrii comisiei cu note de la 10 la 1, iar notele acordate se înscriu cu cernealã de culoare albastrã în borderouri de notare (anexa nr. 9).
(2) Notele acordate de fiecare membru al comisiei se înscriu într-un proces-verbal (anexa nr. 10) de cãtre preşedintele comisiei respective. Acesta calculeazã nota finalã, reprezentând media aritmeticã a notelor acordate, cu douã zecimale, fãrã rotunjire, şi o înscrie cu cernealã de culoare albastrã în procesul-verbal.
(3) Preşedintele şi membrii comisiei semneazã procesul-verbal.
ART. 52
(1) Eventualele fraude se soluţioneazã prin eliminarea elevului în cauzã din examen. Preşedintele comisiei îi ia elevului în cauzã o declaraţie, întocmeşte un proces-verbal semnat şi de membrii comisiei, din care sã rezulte în ce a constat frauda sãvârşitã, la care ataşeazã probele materiale.
(2) În situaţia prevãzutã la alin. (1), în borderoul centralizator se înscrie menţiunea "FRAUDĂ" în rubrica rezervatã notei finale.
ART. 53
(1) Borderourile de notare şi procesul-verbal sunt predate preşedintelui Comisiei centrale de absolvire.
(2) Secretarul Comisiei centrale de absolvire înscrie notele finale în procesele-verbale centralizatoare pentru fiecare comisie (anexa nr. 11) în coloana rezervatã rezultatelor probei orale şi calculeazã media aritmeticã a rezultatelor probei scrise şi rezultatelor probei orale, cu douã zecimale, fãrã rotunjire.
(3) Secretarul Comisiei centrale de absolvire înscrie mediile obţinute de fiecare elev la Teorie şi practicã penitenciarã şi la Ştiinţe juridice şi socioumane în procesul-verbal final (anexa nr. 12), calculând media finalã a examenului de absolvire, cu douã zecimale, fãrã rotunjire.
ART. 54
(1) La sfârşitul fiecãrei zile în care se desfãşoarã probele orale, se comunicã elevilor rezultatele obţinute.
(2) La probele orale pentru verificarea cunoştinţelor nu se admit contestaţii.
ART. 55
(1) Procesul-verbal final se afişeazã la data stabilitã în Planul de învãţãmânt.
(2) Procesul-verbal final cuprinde: numele şi prenumele elevilor, mediile obţinute la fiecare specialitate, media finalã a examenului de absolvire şi una dintre menţiunile: "PROMOVAT", "NEPROMOVAT", "NEPREZENTAT", "ELIMINAT DIN EXAMEN".
ART. 56
În termen de 7 zile de la finalizarea examenului de absolvire, secretarul Comisiei centrale transmite Direcţiei management resurse umane din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor documentele privind examenul de absolvire (procesul-verbal final şi concluziile privind desfãşurarea examenului de absolvire).

SECŢIUNEA a 5-a
Finalizarea examenului de absolvire

ART. 57
(1) Pentru a fi declaraţi promovaţi la examenul de absolvire, elevii trebuie sã obţinã cel puţin nota 5,00 la fiecare probã scrisã şi oralã de evaluare a cunoştinţelor, iar media finalã trebuie sã fie cel puţin 6,00.
(2) Elevii care nu îndeplinesc condiţiile menţionate la alin. (1) sunt declaraţi "NEPROMOVAT".
ART. 58
(1) Media de absolvire a cursului de formare iniţialã este media aritmeticã a mediei generale obţinute pe perioada cursului de formare iniţialã şi media finalã a examenului de absolvire, cu douã zecimale, fãrã rotunjire.
(2) Media generalã obţinutã pe perioada cursului de formare iniţialã reprezintã media aritmeticã a mediilor generale la disciplinele studiate şi la purtare.
(3) Media finalã a examenului de absolvire reprezintã media aritmeticã a mediilor probelor de examen pentru fiecare specialitate.

CAP. IV
Sesiunea unicã de reexaminare

ART. 59
(1) Sesiunea unicã de reexaminare se organizeazã şi se desfãşoarã în baza deciziei directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în termen de cel mult 30 de zile de la data finalizãrii examenului de absolvire.
(2) Sesiunea unicã de reexaminare presupune susţinerea tuturor probelor prevãzute pentru examenul de absolvire.
(3) Procedura de organizare şi desfãşurare a sesiunii unice de reexaminare este aceeaşi cu cea prevãzutã pentru examenul de absolvire.
ART. 60
La sesiunea unicã de reexaminare pot participa elevii care se aflã în una dintre urmãtoarele situaţii:
a) au fost declaraţi nepromovaţi în condiţiile art. 57 alin. (1);
b) au lipsit motivat de la probele examenului de absolvire;
c) au întrerupt examenul din motive obiective;
d) li s-au anulat lucrãrile în condiţiile art. 34 alin (2).
ART. 61
Nu fac obiectul reexaminãrii elevii care:
a) au fost eliminaţi din examenul de absolvire pentru fraudã;
b) au lipsit nemotivat de la probele examenului de absolvire.

CAP. V
Dispoziţii finale

ART. 62
Dupã promovarea examenului de absolvire sau a sesiunii unice de reexaminare, elevilor li se elibereazã un certificat de absolvire (anexa nr. 13).
ART. 63
Absolvenţilor Şcolii Naţionale de Pregãtire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna li se acordã gradul profesional de agent de penitenciare, prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
ART. 64
(1) Elevilor declaraţi nepromovaţi sau celor care nu s-au prezentat la probele de examen nu li se acordã gradul profesional de agent de penitenciare şi sunt obligaţi sã restituie cheltuielile de şcolarizare.
(2) Elevilor aflaţi în situaţiile prevãzute la alin. (1) li se poate elibera o adeverinţã care sã ateste frecventarea cursului de formare iniţialã.
ART. 65
(1) Este declarat şef de promoţie absolventul care a obţinut cea mai mare medie de absolvire a cursului de formare iniţialã.
(2) Gradul profesional, numele şi prenumele şefului de promoţie sunt înscrise pe placa de onoare a Şcolii Naţionale de Pregãtire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.
ART. 66
Repartizarea absolvenţilor la unitãţile din sistemul penitenciar se realizeazã prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în ordinea descrescãtoare a mediilor, în funcţie de numãrul locurilor alocate.
ART. 67
Lucrãrile scrise şi documentele emise cu ocazia organizãrii şi desfãşurãrii examenului de absolvire se arhiveazã şi se pãstreazã la Şcoala Naţionalã de Pregãtire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.
ART. 68
Anexele nr. 1-13 fac parte integrantã din prezenta metodologie de absolvire.


ANEXA 1
la metodologia de absolvire

Nr. ........ din .............

DECLARAŢIE

Subsemnatul.....(gradul profesional, numele şi prenumele) ......., în calitate de .........(funcţia în cadrul comisiilor)....... la examenul de absolvire a cursului de formare iniţialã a agenţilor de penitenciare desfãşurat în perioada ............................, declar pe propria rãspundere cã nu am calitatea de soţ, soţie, rudã sau afin pânã la gradul IV inclusiv cu niciunul dintre elevi.

Semnãtura
..................


ANEXA 2
la metodologia de absolvire

Nr. ..... din ......

PROCES-VERBAL

Încheiat astãzi ............, ora ....., cu ocazia desigilãrii variantelor cu subiectele pentru proba scrisã pentru verificarea cunoştinţelor la Teorie şi practicã penitenciarã şi la Ştiinţe juridice şi socioumane.
Au fost prezenţi:
* preşedintele Comisiei centrale de absolvire ...............................;
(gradul profesional, numele şi prenumele)
* vicepreşedintele Comisiei centrale de absolvire ...................................;
(gradul profesional, numele şi prenumele)
* membrii Comisiei centrale de absolvire 1. .......................................;
(gradul profesional, numele şi prenumele)
2. .......................................;
(gradul profesional, numele şi prenumele)
* secretarul Comisiei centrale de absolvire .............................;
(gradul profesional, numele şi prenumele)
* elevii 1. ....................;
(numele şi prenumele)
2. ....................;
(numele şi prenumele)
3. ....................;
(numele şi prenumele)
4. ....................;
(numele şi prenumele)

Subiectele se aflau în plicuri sigilate şi ştampilate, câte 3 pentru Teorie şi practicã penitenciarã, respectiv Ştiinţe juridice şi socioumane.
Elevul ......(numele şi prenumele)......... a extras plicul nr. ................. pentru Teorie şi practicã penitenciarã şi plicul nr. ................. pentru Ştiinţe juridice şi socioumane.
Subiectele au fost multiplicate în ........... exemplare pentru Teorie şi practicã penitenciarã, respectiv Ştiinţe juridice şi socioumane.

Preşedintele Comisiei centrale de absolvire, ...................
(semnãtura)
Vicepreşedintele Comisiei centrale de absolvire, ...............
(semnãtura)
Membrii Comisiei centrale de absolvire, 1. .....................
(semnãtura)
2. .....................
(semnãtura)
Secretarul Comisiei centrale de absolvire ......................
(semnãtura)
Elevii: 1. .....................
(semnãtura)
2. .....................
(semnãtura)
3. .....................
(semnãtura)
4. .....................
(semnãtura)


ANEXA 3
la metodologia de absolvire

Nr. ..... din ......

DECLARAŢIE

Subsemnatul ....(gradul profesional, numele şi prenumele),......, în calitate de supraveghetor la proba scrisã a examenului de absolvire a cursului de formare iniţialã a agenţilor de penitenciare desfãşurat în perioada ...., declar pe propria rãspundere urmãtoarele:
* nu am calitatea de soţ, soţie, rudã sau afin pânã la gradul IV inclusiv cu niciunul dintre elevi;
* nu sunt profesor de specialitate la disciplinele probei scrise.

Semnãtura
..............


ANEXA 4
la metodologia de absolvire

Nr. .....din .........

PROCES-VERBAL

Încheiat astãzi ..........., cu ocazia susţinerii probei scrise a examenului de absolvire a cursului de formare iniţialã desfãşurat în perioada ........, între .....(gradul profesional, numele şi prenumele)....., responsabil la sala nr. ...................., şi .....(gradul profesional, numele şi prenumele)...., secretarul Comisiei centrale de absolvire.
În sala nr. .... au susţinut proba scrisã urmãtorii elevi:


┌────┬──────────────────────┬───────────┬───────────┬─────────────────────────┐
│Nr. │ Numele şi prenumele │ Numãrul │ │ │
│crt.│ elevului │ paginilor │ Semnãtura │ Semnãtura │
│ │ │ predate │ elevului │ responsabilului de salã │
├────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────┴───────────┴───────────┴─────────────────────────┘



NOTĂ:
Prin semnãturã în tabel, elevul certificã predarea şi secretizarea lucrãrii, precum şi legalitatea desfãşurãrii probei scrise.

Supraveghetori salã:
1. ..........................................
2. ..........................................
3. ..........................................

Obiecţiile elevilor cu privire la legalitatea desfãşurãrii probei scrise:
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................


Am primit Am predat
Secretarul Comisiei centrale de absolvire, Responsabil de salã,
................... ....................


ANEXA 5
la metodologia de absolvire

Comisia pentru verificarea cunoştinţelor la ...................
perioada ............

BORDEROU DE NOTARE
- Proba scrisã -

Proba: ....................................
(forma de desfãşurare)
Corector: ..........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)


┌─────────────────────┬───────────────────┬────────────────────────┐
│ Numãrul lucrãrii │ Nota │ Observaţii │
├─────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │
└─────────────────────┴───────────────────┴────────────────────────┘



Semnãtura .........


ANEXA 6
la metodologia de absolvire

Comisia pentru verificarea cunoştinţelor la ...................
perioada ..............

BORDEROU CENTRALIZATOR

Proba: .......................
(forma de desfãşurare)
Preşedinte comisie: .........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
Corectori: 1. ..........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
2. .........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)


┌──────────────────┬────────────┬────────────┬──────────────┬────────────┐
│ Numãrul lucrãrii │ Corector 1 │ Corector 2 │ │ │
│ ├────────────┼────────────┤ Media │ Observaţii │
│ │ Nota │ Nota │ │ │
├──────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
└──────────────────┴────────────┴────────────┴──────────────┴────────────┘



Semnãturã preşedinte ....... Semnãturã corector 1 .........
Semnãturã corector 2 .........


ANEXA 7
la metodologia de absolvire

Nr. ...... din ........

PROCES-VERBAL
cu rezultatele probei scrise

Încheiat astãzi, ..........., de cãtre Comisia centralã de absolvire formatã din: preşedinte ....(gradul profesional, numele şi prenumele)..., vicepreşedinte .....(gradul profesional, numele şi prenumele)..., membri ......(gradul profesional, numele şi prenumele)..., şi secretar .....(gradul profesional, numele şi prenumele)....
În urma susţinerii probei scrise la ............ de cãtre elevii de la cursul de formare iniţialã desfãşurat în perioada ................, s-au consemnat urmãtoarele rezultate:


┌────┬─────────────────────────┬──────────┬────────────┬─────────────┐
│Nr. │ Numele şi prenumele │ │ │ │
│crt.│ elevului │ Clasa │ Nota │ Observaţii │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────────┴──────────┴────────────┴─────────────┘



Preşedinte,
........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
..............
(semnãtura)

Vicepreşedinte,
........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
..............
(semnãtura)

Membri,
........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
..............
(semnãtura)
........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
..............
(semnãtura)

Secretar,
........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
..............
(semnãtura)


ANEXA 8
la metodologia de absolvire

Nr. ...... din .........

PROCES-VERBAL
cu rezultatele obţinute la contestaţii la ...............

Încheiat astãzi, ................., de cãtre Comisia centralã de absolvire formatã din: preşedinte ....(gradul profesional, numele şi prenumele)..., vicepreşedinte ....(gradul profesional, numele şi prenumele)..., membri .......(gradul profesional, numele şi prenumele)..., şi secretar ....(gradul profesional, numele şi prenumele)....
În urma recorectãrii lucrãrilor scrise la .................., s-au consemnat urmãtoarele rezultate:


┌────┬────────────────────┬──────────┬───────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │Numele şi prenumele │ Clasa │ Nota │ │
│crt.│ elevului │ ├──────────┬────────────────┤ Observaţii │
│ │ │ │ Iniţialã │Dupã recorectare│ │
├────┼────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴──────────┴──────────┴────────────────┴────────────┘



Preşedinte,
........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
..............
(semnãtura)

Vicepreşedinte,
........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
..............
(semnãtura)

Membri,
........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
..............
(semnãtura)
........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
..............
(semnãtura)

Secretar,
........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
..............
(semnãtura)


ANEXA 9
la metodologia de absolvire

Comisia pentru verificarea cunoştinţelor la ....................
Perioada .........

BORDEROU DE NOTARE
- Proba oralã -

Proba: ........................
(forma de desfãşurare)
Examinator: ..........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)



┌────┬───────────────────────────────┬─────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ │ │ │
│crt.│ Numele şi prenumele elevului │ Nota │ Observaţii │
├────┼───────────────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────┴─────────────────┴────────────────┘



Semnãtura .........


ANEXA 10
la metodologia de absolvire

Nr. ...... din ........

PROCES-VERBAL
cu rezultatele probei orale

Încheiat astãzi, ................., de cãtre Comisia centralã de absolvire formatã din: preşedinte ....(gradul profesional, numele şi prenumele)....... şi membri .....(gradul profesional, numele şi prenumele)..., ......(gradul profesional, numele şi prenumele)...,
În urma susţinerii probei orale la .............................. de cãtre elevii de la cursul de formare iniţialã desfãşurat în perioada ........, s-au consemnat urmãtoarele rezultate:


┌────┬───────────┬───────┬────────────────────────────────┬───────┬────────────┐
│Nr. │ Numele şi │ Clasa │ Nota │ │ │
│crt.│ prenumele │ ├──────────┬──────────┬──────────┤ Media │ Observaţii │
│ │ elevului │ │Examinator│Examinator│Examinator│ │ │
│ │ │ │ 1 │ 2 │ 3 │ │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴───────┴──────────┴──────────┴──────────┴───────┴────────────┘



Preşedinte,
.........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
.............
(semnãtura)

Membri,
.........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
..............
(semnãtura)
.........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
.............
(semnãtura)



ANEXA 11
la metodologia de absolvire

Nr. ....... din ........

PROCES-VERBAL CENTRALIZATOR

Încheiat astãzi, ................., de cãtre Comisia centralã de absolvire formatã din: preşedinte .....(gradul profesional, numele şi prenumele)..., vicepreşedinte .....(gradul profesional, numele şi prenumele)..., membri ....(gradul profesional, numele şi prenumele)..., .....(gradul profesional, numele şi prenumele)...., şi secretar .....(gradul profesional, numele şi prenumele)... .
În urma susţinerii probelor scrise şi orale la ................. de cãtre elevii de la cursul de formare iniţialã desfãşurat în perioada ............., s-au consemnat urmãtoarele rezultate:



┌────┬────────────────────┬──────────┬─────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │Numele şi prenumele │ Clasa │ Nota │ │
│crt.│ elevului │ ├──────────┬──────────────┤ Media │
│ │ │ │ Scris │ Oral │ │
├────┼────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴──────────┴──────────┴──────────────┴────────────┘



Preşedinte,
.........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
............
(semnãtura)

Vicepreşedinte,
.........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
............
(semnãtura)

Membri,
.........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
............
(semnãtura)

.........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
............
(semnãtura)

Secretar,
.........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
............
(semnãtura)


ANEXA 12
la metodologia de absolvire

Nr. ..... din .......

PROCES-VERBAL FINAL

Încheiat astãzi, ................., de cãtre Comisia centralã de absolvire formatã din: preşedinte ...(gradul profesional, numele şi prenumele)..., vicepreşedinte ..............., membri ....(gradul profesional, numele şi prenumele)...., .....(gradul profesional, numele şi prenumele)..., ....(gradul profesional, numele şi prenumele)....., şi secretar ....(gradul profesional, numele şi prenumele)... .
În urma susţinerii probelor scrise şi orale la ................. şi la ............... de cãtre elevii de la cursul de formare iniţialã desfãşurat în perioada .............., s-au consemnat urmãtoarele rezultate finale la examenul de absolvire:


┌────┬────────────┬──────┬────────────┬────────────────┬────────────┬──────────┐
│Nr. │ Numele şi │ │ Teorie şi │Ştiinţe juridice│Media finalã│ │
│crt.│ prenumele │Clasa │ practicã │ şi socioumane │a examenului│Observaţii│
│ │ │ │penitenciarã│ │de absolvire│ │
├────┼────────────┼──────┼────────────┼────────────────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────┼────────────┼────────────────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────┼────────────┼────────────────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────┼────────────┼────────────────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────┼────────────┼────────────────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴──────┴────────────┴────────────────┴────────────┴──────────┘



Preşedinte,
.........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
............
(semnãtura)

Vicepreşedinte,
.........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
............
(semnãtura)

Membri,
.........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
............
(semnãtura)

.........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
............
(semnãtura)

Secretar,
.........................................
(gradul profesional, numele şi prenumele)
............
(semnãtura)


ANEXA 13
la metodologia de absolvire


NOTĂ(CTCE)
Modelul certificatului de absolvire se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 535 din 03 august 2009 la pagina 33 (a se vedea imaginea asociatã).




DIRECTORUL ŞCOLII
EXTRAS DIN REGISTRUL MATRICOL LS. ____________

FOAIE MATRICOLĂ

┌────┬───────────────┬─────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────┐
│Nr. │DISCIPLINELE DE│ Medii obţinute │Nr. │DISCIPLINELE DE│ Medii obţinute │
│crt.│ ÎNVĂŢĂMÂNT │(cifre şi litere)│crt.│ ÎNVĂŢĂMÂNT │(cifre şi litere)│
├────┼───────────────┼─────────────────┼────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────┼────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────┼────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────┼────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────┼────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────┼────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────┼────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┴───────────────┴─────────────────┴────┴───────────────┴─────────────────┤
│MEDIA CURSULUI = │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

REZULTATELE EXAMENULUI DE ABSOLVIRE
┌────┬───────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ PROBE DE EXAMEN │ NOTE OBŢINUTE │
│crt.│ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │PREGĂTIRE DE SPECIALITATE │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │PREGĂTIRE JURIDICĂ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┤
│MEDIA EXAMENULUI DE ABSOLVIRE = │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│MEDIA GENERALĂ = │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



------



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016