Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIA din 18 iunie 2003  de intocmire a Obligatiei privind folosinta monumentului istoric    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIA din 18 iunie 2003 de intocmire a Obligatiei privind folosinta monumentului istoric

EMITENT: MINISTERUL CULTURII SI CULTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 448 din 24 iunie 2003
CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Obligaţia privind folosinta monumentului istoric este un document obligatoriu, cu caracter permanent, prin care sunt precizate condiţiile şi regulile de utilizare sau de exploatare şi de întreţinere a unui monument istoric.
(2) Obligaţia privind folosinta monumentului istoric face parte integrantã din cartea tehnica a construcţiei. În situaţia în care aceasta nu exista, Obligaţia privind folosinta monumentului istoric tine locul documentaţiei tehnice de utilizare a bunului imobil, în condiţiile legii.
ART. 2
Obligaţia privind folosinta monumentului istoric însoţeşte actele de proprietate, de concesiune sau de închiriere pe tot parcursul existenţei imobilului în cauza.
ART. 3
Obligaţia privind folosinta monumentului istoric este servitute constituitã în folosul imobilului şi se înscrie în Cartea funciarã de cãtre proprietar, respectiv titular al dreptului de administrare, în termen de 30 de zile de la data comunicãrii.

CAP. II
Redactarea Obligaţiei privind folosinta monumentului istoric

ART. 4
(1) Emitentul Obligaţiei privind folosinta monumentului istoric este direcţia pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, în a carei raza teritorialã este situat monumentul istoric.
(2) Obligaţia privind folosinta monumentului istoric se întocmeşte de cãtre specialiştii serviciilor monumente istorice din cadrul direcţiilor pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prevãzute la alin. (1), în conformitate cu modelul prevãzut în anexa nr. 2 la ordin.
(3) Obligaţia privind folosinta monumentului istoric se întocmeşte numai dupã cercetarea, la fata locului, a imobilului.
ART. 5
(1) Obligaţia privind folosinta monumentului istoric cuprinde formularul Obligaţiei privind folosinta monumentului istoric, Inventarul monumentului istoric, prevãzut în anexa A la Obligaţia privind folosinta monumentului istoric, şi Procesul-verbal de constatare a stãrii generale de conservare a monumentului istoric, prevãzut în anexa B la Obligaţia privind folosinta monumentului istoric.
(2) Anexele A şi B fac parte integrantã din Obligaţia privind folosinta monumentului istoric.
ART. 6
(1) La pct. 1 "Date de identificare" din cap. I al formularului Obligaţiei privind folosinta monumentului istoric, variantele corecte vor fi marcate prin bifare, în casutele corespunzãtoare.
(2) La pct. 1 "Date de identificare" din cap. I al formularului Obligaţiei privind folosinta monumentului istoric, subpct. 1.1 va fi completat cu codul numeric al monumentului istoric, prevãzut în Lista monumentelor istorice, şi se va marca prin bifare casuta corespunzãtoare listei în care figureazã monumentul istoric.
(3) La pct. 1 "Date de identificare" din cap. I al formularului Obligaţiei privind folosinta monumentului istoric, la subpct. 1.4, 1.5 şi 1.6 vor fi menţionate denumirile cu care monumentul istoric este înregistrat în Lista monumentelor istorice.
(4) La pct. 2 "Localizare administrativã/Amplasament" din cap. I al formularului Obligaţiei privind folosinta monumentului istoric, subpct. 2.1, 2.2 şi 2.3 vor fi completate şi cu denumirile anterioare şi originare ale localitãţilor şi strazilor, precum şi cu numerele anterioare şi originare, dacã este cazul.
(5) La pct. 2 "Localizare administrativã/Amplasament" din cap. I al formularului Obligaţiei privind folosinta monumentului istoric, subpct. 2.6 va fi completat cu datele privind delimitarea zonei de protecţie, prevãzute în ordinul ministrului culturii şi cultelor de clasare a monumentului istoric.
(6) În situaţia în care pentru un imobil exista documentaţie tehnica cadastrala întocmitã şi avizatã în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, subpct. 2.7 din formularul menţionat la alin. (5) va fi completat cu numãrul cadastral, respectiv numãrul de Carte funciarã.
(7) Subpunctele de la pct. 5 "Descriere sumarã" din cap. I al formularului Obligaţiei privind folosinta monumentului istoric vor fi completate pe baza datelor prevãzute în Inventarul monumentului istoric şi în Procesul-verbal de constatare a stãrii generale de conservare a monumentului istoric.
(8) La pct. 6 "Conservare, restaurare, prezervare" din cap. I al formularului Obligaţiei privind folosinta monumentului istoric, subpct. 6.1 va fi completat pe baza datelor din Procesul-verbal de constatare a stãrii generale de conservare a monumentului istoric.
ART. 7
(1) Rubricile cap. IV "Condiţiile de utilizare, de exploatare şi întreţinere ale monumentului istoric" vor fi completate distinct, pentru fiecare monument istoric, în funcţie de natura folosinţei, de starea de conservare şi de caracteristicile structurale şi stilistice ale acestuia.
(2) Prevederile cap. IV "Condiţiile de utilizare, de exploatare şi întreţinere ale monumentului istoric" vor specifica:
a) mãsuri pentru evitarea surselor potenţiale de umiditate (învelitori, terase, jgheaburi şi burlane, canalizari exterioare, izolaţii termice - legate şi de funcţiune, izolari la puntile termice clasice - contur goluri exterioare, spaţii ventilate mecanic);
b) mãsuri pentru asigurarea climatului corespunzãtor necesar conservãrii monumentului istoric;
c) mãsuri pentru asigurarea bunei funcţionari a instalaţiilor electrice (curente, de forta, impamantari, paratrasnet), sanitare (apa-canal), încãlzire (în special sobe, coşuri de fum, dar şi centralele proprii);
d) mãsuri pentru remedierea degradãrilor primare la tencuieli interioare şi exterioare, zugraveli, vopsitorii, etansari, pardoseli, tâmplãrie, feronerie;
e) mãsuri pentru protejarea decoratiilor originare impotriva acţiunii factorilor fizici sau chimici;
f) materiale şi tehnici adecvate pentru realizarea lucrãrilor de consolidare, conservare şi restaurare a monumentului istoric.
(3) Lista categoriilor de mãsuri specifice pentru exploatarea monumentului istoric, prevãzute la alin. (2), nu este limitativa.

CAP. III
Transmiterea Obligaţiei privind folosinta monumentului istoric

ART. 8
(1) Obligaţia privind folosinta monumentului istoric va fi înmânatã proprietarului, sub semnatura, în termen de 90 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, a ordinului ministrului culturii şi cultelor de clasare a monumentului istoric.
(2) Pentru monumentele istorice din domeniul public sau privat al statului sau al unitãţilor administrativ-teritoriale, Obligaţia privind folosinta monumentului istoric va fi înmânatã instituţiilor publice titulare ale dreptului de administrare asupra bunurilor imobile respective, în condiţiile prevãzute la alin. (1).
ART. 9
În cazul ansamblurilor şi siturilor monument istoric, Obligaţia privind folosinta monumentului istoric se întocmeşte pentru fiecare proprietar sau titular al dreptului de administrare asupra imobilelor aflate în perimetrul acestora şi se transmite potrivit procedurii prevãzute la art. 8.
ART. 10
Obligaţia privind folosinta monumentului istoric se întocmeşte în trei exemplare, dintre care un exemplar va fi transmis Direcţiei monumentelor istorice din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor, un exemplar va fi pãstrat de cãtre direcţia pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, emitenta, şi un exemplar va fi transmis proprietarului, respectiv titularului dreptului de administrare asupra monumentului istoric.
ART. 11
Specialiştii serviciilor monumente istorice din cadrul direcţiilor pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor verifica periodic, cel puţin o data pe an şi în mod obligatoriu la fiecare sesizare, modul în care sunt respectate prevederile Obligaţiei privind folosinta monumentului istoric.
ART. 12
Direcţiile pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor furniza proprietarilor, titularilor dreptului de administrare, precum şi altor titulari de drepturi reale asupra monumentelor istorice, la cerere, informaţii privind legislaţia din domeniul protejãrii monumentelor istorice, precum şi listele oficiale cuprinzând agenţii economici autorizaţi de Ministerul Culturii şi Cultelor sa efectueze intervenţii asupra monumentelor istorice.


ANEXA 2

MINISTERUL CULTURII ŞI CULTELOR

Direcţia pentru cultura, culte şi patrimoniul
cultural naţional a judeţului ............./
a municipiului Bucureşti

OBLIGAŢIE
privind folosinta monumentului istoric
nr. ..... din ........

CAPITOLUL I
Informaţii generale

1. Date de identificare

1.1. Cod nr. ..........

[] Lista 1955
[] Lista 1991-1992
[] Lista 2004

1.2. Grupa:
[] A - monument istoric de valoare nationala şi universala
[] B - monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local

1.3. Categorie:
[] Monument
[] Ansamblu
[] Sit

1.4. Denumirea actuala ...........................................
1.5. Denumiri anterioare .........................................
1.6. Denumirea originara .........................................

2. Localizare administrativã/Amplasament
2.1. Localitate .................................................
2.2. Strada ....................... nr. .........................
2.3. Sector ............... /Judeţ ..............................
2.4. Cod poştal .................................................
2.5. Referinte cartografice/Toponimie ...........................
.................................................................
.................................................................
2.6. Referinte privind zona de protecţie a monumentului istoric
.................................................................
.................................................................
.................................................................
2.7. Date cadastrale ............................................
.................................................................
2.8. Reglementãrile urbanistice în care se înscrie ..............
.................................................................
2.9. Categoria de arhitectura ...................................
2.10. Tipul de folosinta sau funcţiunea .........................
2.11. Folosinta actuala .........................................
2.12. Folosinta anterioarã ......................................
2.13. Folosinta originara .......................................
3. Datare
3.1. Perioada ............................. an .................
4. Persoane şi evenimente asociate istoriei monumentului
................................................................
.................................................................
5. Descriere sumarã
5.1. Materiale şi tehnici de construcţie utilizate/structura .....
..................................................................
..................................................................
..................................................................
5.2. Componente artistice ........................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................
5.3. Mobilier ....................................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................
5.4. Inscripţii ..................................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................
5.5. Încadrare stilistica ........................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................
6. Conservare, restaurare, prezervare
6.1. Starea generalã de conservare în momentul eliberãrii Obligaţiei
privind folosinta monumentului istoric ..........................
..................................................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................
6.2. Propuneri de restaurare, reabilitare, reconversie
..................................................................
..................................................................
..................................................................

CAPITOLUL II
Regim juridic

1. Proprietar actual .............................................
2. Titlul de proprietate .........................................
3. Concesionarul/locatarul/titularul dreptului de administrare actual
..................................................................
4. Proprietari anteriori .........................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................

CAPITOLUL III
Obligaţiile proprietarilor, titularilor dreptului de administrare, concesionarilor şi locatarilor monumentelor istorice

1. Sa întreţinã, sa foloseascã şi sa exploateze imobilul numai cu respectarea prevederilor <>Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice şi a prezentei Obligaţii privind folosinta monumentului istoric.
2. Sa asigure paza monumentelor istorice şi sa ia mãsuri pentru apãrarea impotriva incendiilor.
3. Sa înştiinţeze de urgenta, în scris, direcţia pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, precum şi primarul localitãţii în a carei raza teritorialã se afla situat monumentul istoric, despre orice modificãri sau degradari în starea fizica a monumentelor istorice deţinute.
4. Sa asigure, în condiţiile legii, accesul specialiştilor desemnaţi de Ministerul Culturii şi Cultelor sau de direcţiile pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în vederea constatãrii stãrii de conservare sau pentru efectuarea de cercetãri, inclusiv arheologice, de expertizare a monumentelor istorice şi pentru operaţiunile de evidenta.
5. Sa obţinã avizele prevãzute de lege pentru toate intervenţiile prevãzute la <>art. 22 din Legea nr. 422/2001 .
6. Sa asigure efectuarea lucrãrilor de conservare, consolidare, restaurare, precum şi a oricãror alte lucrãri, conform prevederilor legale, numai de cãtre persoanele fizice sau juridice atestate în acest sens şi sa prevadã în contracte condiţiile şi termenele de execuţie cuprinse în avizul de specialitate.
7. Sa respecte toate condiţiile şi termenele de execuţie cuprinse în avizul de specialitate atunci când executa ei înşişi lucrãri de întreţinere curenta sau orice alte intervenţii.
8. Sa permitã, pe baza prevederilor contractuale, executarea interventiilor asupra monumentelor istorice deţinute, în cazul în care acestea sunt iniţiate şi finanţate de persoane juridice abilitate în condiţiile legii.
9. Sa permitã montarea şi sa întreţinã însemnul şi sigla "Monument istoric".
10. Sa obţinã avizul direcţiei pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi sa asigure pe propria rãspundere condiţii corespunzãtoare de vizitare, fotografiere, filmare, reproducere şi de publicitate, în cazul în care, la solicitarea lor, proprietarii introduc monumentele istorice în circuit public.
11. Sa comunice direcţiei pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, orice schimbare a titularului dreptului de proprietate, de administrare sau al altor drepturi reale, dupã caz, asupra monumentelor istorice.
12. Sa înştiinţeze în scris direcţia pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, despre intenţia de a instraina monumentul istoric, în vederea exercitãrii dreptului de preemptiune al statului sau, dupã caz, al unitãţii administrativ-teritoriale, în condiţiile <>Legii nr. 422/2001 .
13. Sa notifice viitorului proprietar, titular al dreptului de administrare, chiriaş sau concesionar, regimul juridic al monumentului istoric pe care îl deţine, precum şi Obligaţia privind folosinta monumentului istoric.
14. Sa înştiinţeze în scris direcţia pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, despre schimbarea proprietarului sau a administratorului, în termen de 15 zile de la data încheierii contractelor, potrivit legii, şi sa transmitã acesteia o copie de pe acte.
15. Sa înscrie Obligaţia privind folosinta monumentului istoric în Cartea funciarã, în termen de 30 de zile de la data comunicãrii acesteia.
16. Sa asigure o întreţinere curenta corespunzãtoare prin folosirea unor materiale adecvate, compatibile cu cele din structura monumentului istoric.
17. Sa utilizeze monumentul istoric numai în scopuri compatibile cu destinaţia sa iniţialã.

CAPITOLUL IV
Condiţiile de utilizare, de exploatare şi întreţinere ale monumentului istoric

....................................................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................
Prezentul act a fost întocmit în trei exemplare şi a fost transmis proprietarului/titularului dreptului de administrare direct/prin posta/prin mandatar la data de ...........................

Direcţia pentru cultura, culte Proprietar persoana fizica,
şi patrimoniul cultural ..............................
naţional a judeţului........... (numele şi prenumele în
....../a municipiului Bucureşti clar şi semnatura)


Director,
........................... Proprietar persoana juridicã/
(numele şi prenumele în clar, Titular al dreptului
semnatura şi ştampila) de administrare,
............................
............................
(denumirea persoanei juridice/
instituţiei publice)


Şef Serviciu monumente istorice,
...............................
(numele şi prenumele în
clar şi semnatura)

Conducãtorul persoanei juridice/
instituţiei publice,
.................................
(funcţia, numele şi prenumele în clar,
semnatura şi ştampila)


ANEXA A
-------
la Obligaţia privind folosinta monumentului istoric
---------------------------------------------------
nr. ..... din ......
--------------------

MINISTERUL CULTURII ŞI CULTELOR
Direcţia pentru cultura, culte
şi patrimoniul cultural naţional
a judeţului ................../
a municipiului Bucureşti

INVENTARUL
monumentului istoric

A. Date generale

Monumentul istoric ................................................................. .........................................................................................., grupa ....., înregistrat cu nr. ....., cod nr. ....., în Lista monumentelor istorice din anul ..., situat în localitatea ....., str. ...... nr. ...., judeţul/sectorul ......., cod poştal ...... .
Proprietar/titular al dreptului de administrare ............, cu sediul/domiciliul în localitatea ........., str. ...... nr. ...., judeţul/sectorul ........, reprezentat de ........., cu funcţia de .......... .

B. Descrierea monumentului/ansamblului
1. Suprafata imobilului ...................... mp
2. Numãrul corpurilor de clãdire .............,
din care monumente istorice ................


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Corpuri Nr. încãperi/încãperea Suprafata
(denumirea) (mp)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. ............. ............................ .....................
1/1 .....................
1/2 .....................
1/3 .....................
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. ............. ............................ .....................
2/1 .....................
2/2 .....................

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

C. Inventarul fix al încãperilor

Corp/încãpere Inventarul fix
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1/1 .............................................
1/2 .............................................
.............................................
.
.
.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2/1 .............................................
2/2 .............................................
.
.
.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

D. Inventarul elementelor de amenajãri exterioare

Element Poziţie în spaţiu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
D1 ............ .............................................
D2 ............ .............................................
.
.
.
.
.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Direcţia pentru cultura, culte Proprietar persoana fizica,
şi patrimoniul cultural ..............................
naţional a judeţului........... (numele şi prenumele în
....../a municipiului Bucureşti clar şi semnatura)


Director,
........................... Proprietar persoana juridicã/
(numele şi prenumele în clar, Titular al dreptului
semnatura şi ştampila) de administrare,
............................
............................
(denumirea persoanei juridice/
instituţiei publice)


Şef Serviciu monumente istorice,
...............................
(numele şi prenumele în
clar şi semnatura)

Conducãtorul persoanei juridice/
instituţiei publice,
.................................
(funcţia, numele şi prenumele în clar,
semnatura şi ştampila)


ANEXA B
-------
la Obligaţia privind folosinta monumentului istoric
---------------------------------------------------
nr. ...... din .........
------------------------

MINISTERUL CULTURII ŞI CULTELOR
Direcţia pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural
naţional a judeţului ......./a municipiului Bucureşti


PROCES-VERBAL
de constatare a stãrii generale de conservare a monumentului istoric

Monumentul istoric ................., grupa ........, înregistrat cu nr. ...., cod nr. ........., în Lista monumentelor istorice din anul ......, situat în localitatea ........., str. .......... nr. ....., judeţul/sectorul ......., cod poştal ........
Astãzi ..........., subsemnaţii: ......................, în calitate de reprezentant al Direcţiei pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional a judeţului ........./a municipiului Bucureşti, şi ................., în calitate de proprietar/reprezentant al proprietarului persoana juridicã/titularului dreptului de administrare ............, am încheiat prezentul proces-verbal prin care se face constatarea privind starea generalã de conservare a monumentului istoric.

Date tehnice (pe corpuri de clãdiri)*1)


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Natura elementelor Starea de
Elementul de construcţie (materialul din care este realizat) conservare*2)
şi încãperea
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Elemente de structura:
- fundaţii ...................................... ............
- ziduri ...................................... ............
- planşee ...................................... ............
- bolti ...................................... ............
- scãri ...................................... ............
- sarpanta ...................................... ............
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Elemente de arhitectura:
- învelitori ...................................... ............
- jgheaburi, burlane, ...................................... ............
aruncatoare de apa ...................................... ............
- parament exterior ...................................... ............
- tâmplãrii exterioare ...................................... ............
(usi, ferestre)
- pardoseli ...................................... ............
- parament interior ...................................... ............
(tencuieli, placaje etc.)
- tâmplãrii interioare ...................................... ............
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Elemente de mobilier fix inclus:
- .....................................................................
- .....................................................................
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Decoraţii exterioare
..................... ............................... ...........
..................... ............................... ...........
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Decoraţii interioare
..................... ............................... ...........
..................... ............................... ...........
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Dotãri:
- instalaţii electrice ............................... ...........
- instalaţii sanitare ............................... ...........
(apa-canal)
- instalaţii încãlzire ............................... ...........
- instalaţii paratrasnet ............................... ...........
- alte instalaţii ............................... ...........
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Elemente de amenajãri exterioare:
- trotuare, pavaje ............................... ...........
- alei ............................... ...........
- plantaţii ............................... ...........
- elemente de mobilier ............................... ...........
exterior (lampadare,
statui, fantani etc.) ............................... ...........
- altele (dupã caz) ............................... ...........
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


--------------
*1) Analiza se face pe fiecare corp de clãdire.
*2) Aprecierea, dupã calificativele: foarte buna, buna, rea, distrus (dispãrut).

Direcţia pentru cultura, culte Proprietar persoana fizica,
şi patrimoniul cultural ..............................
naţional a judeţului........... (numele şi prenumele în
....../a municipiului Bucureşti clar şi semnatura)


Director,
........................... Proprietar persoana juridicã/
(numele şi prenumele în clar, Titular al dreptului
semnatura şi ştampila) de administrare,
............................
............................
(denumirea persoanei juridice/
instituţiei publice)


Şef Serviciu monumente istorice,
...............................
(numele şi prenumele în
clar şi semnatura)

Conducãtorul persoanei juridice/
instituţiei publice,
.................................
(funcţia, numele şi prenumele în clar,
semnatura şi ştampila)

------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016