Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIA - CADRU din 9 septembrie 2001  privind ocuparea prin concurs a posturilor vacante de medici, farmacisti, biologi, biochimisti si chimisti, precum si a postului de medic sef de sectie, sef de compartiment*), sef de laborator, farmacist-sef in unitatile sanitare publice si din cabinetele medicale organizate conform   Ordonantei Guvernului nr. 124/1998 , cu modificarile si completarile ulterioare, care incheie contract cu casele de asigurari de sanatate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIA - CADRU din 9 septembrie 2001 privind ocuparea prin concurs a posturilor vacante de medici, farmacisti, biologi, biochimisti si chimisti, precum si a postului de medic sef de sectie, sef de compartiment*), sef de laborator, farmacist-sef in unitatile sanitare publice si din cabinetele medicale organizate conform Ordonantei Guvernului nr. 124/1998 , cu modificarile si completarile ulterioare, care incheie contract cu casele de asigurari de sanatate

EMITENT: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 754 din 27 noiembrie 2001
------------
*) Pentru compartimentele din direcţiile de sãnãtate publica, institutele de sãnãtate publica şi centrele de sãnãtate publica.

CAP. 1
Organizarea concursului

1. Solicitarile unitãţilor sanitare şi farmaceutice publice şi ale direcţiilor de sãnãtate publica vor fi avizate de Colegiul Medicilor din România, respectiv de Colegiul Farmacistilor din România. Posturile vor fi publicate dupã aprobarea lor de cãtre Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei.
Solicitarile unitãţilor sanitare şi farmaceutice subordonate Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei sau ministerelor cu reţea sanitarã proprie vor fi aprobate de ministerele respective, cu respectarea prevederilor privind avizele menţionate mai sus.
2. Anunţarea acestor posturi se va face cu minimum 30 de zile înainte de data fixãrii concursului în publicaţii stabilite de Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei.
3. Publicaţia de concurs va cuprinde:
a) unitatea sanitarã şi specialitatea în care se publica postul, cu precizarea gradului profesional şi, dupã caz, a supraspecializarilor şi competentelor (rezident ultimul an; specialist; primar, respectiv principal; medic, stomatolog şi farmacist, cu respectarea prevederilor <>Ordinului ministrului sãnãtãţii şi familiei nr. 418/2001 privind statutul medicului, stomatologului şi farmacistului, absolvenţi ai facultãţilor de medicina, stomatologie şi farmacie cu licenta şi cu minimum un an de pregãtire practica);
b) condiţii de înscriere (nu se admite îngrãdirea participãrii în funcţie de domiciliu, varsta, sex, religie sau de locul de munca al candidaţilor, cu excepţia ministerelor cu reţea sanitarã proprie pentru care exista reglementãri legislative specifice);
c) pentru funcţiile de medic şef de secţie, şef de compartiment, şef de laborator, farmacist-şef se pot înscrie candidaţii care au obţinut minimum doua puncte dintre cele 10 prevãzute la pct. 7 din anexa nr. 3 la ordin;
d) condiţii pe care le oferã unitatea sanitarã;
e) conţinutul dosarului de înscriere şi locul de înscriere conform prezentului ordin;
f) tematica de concurs şi bibliografia stabilitã de unitãţile care publica posturile, cu avizul colegiului medicilor ori al colegiului farmacistilor judeţean sau al municipiului Bucureşti;
g) termen de înscriere - 15 zile de la data publicãrii;
h) taxa de concurs.
4. Pentru ocuparea posturilor de medic, farmacist, biolog, biochimist şi chimist concursul se va organiza de cãtre unitatea care a publicat postul.
5. Sesiuni de concurs pot fi organizate şi de Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei în situaţiile în care exista mai multe solicitãri similare.
6. Pentru ocuparea posturilor de medic şef de secţie, şef de compartiment, şef de laborator, farmacist-şef, concursul se va organiza de Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei. Concursul se va desfasura la nivelul direcţiilor de sãnãtate publica din centre universitare stabilite de Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, pe baza tematicii examenelor pentru obţinerea titlului de medic primar, farmacist primar, chimist, biochimist şi biolog principal şi a legislaţiei sanitare.
7. Comisiile vor fi formate din:
A. Pentru concursurile de ocupare a posturilor de medic şef de secţie, şef de compartiment, şef de laborator şi farmacist-şef:



a) preşedinte - cadru didactic din disciplina de profil (profesor
universitar, conferenţiar);
b) membri: - doua cadre didactice din disciplina de profil
(profesor universitar, conferenţiar sau şef de lucrãri);
- un medic primar sau farmacist primar din specialitatea
respectiva desemnat de colegiul medicilor, respectiv de
colegiul farmacistilor din centrul universitar în care
are loc concursul;



c) un reprezentant al Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei şi un reprezentant al direcţiei de sãnãtate publica;
d) secretar - medic sau farmacist.
B. Pentru concursurile de ocupare a posturilor de medic, farmacist, biolog, biochimist şi chimist:
● când exista mai mulţi candidaţi pentru acelaşi post:



a) preşedinte - cadru didactic cu funcţie de predare din disciplina de
profil (profesor universitar, conferenţiar, şef de lucrãri);
b) membri: - un cadru didactic cu funcţie de predare din disciplina de
profil, cu titlul egal sau mai mic decât al preşedintelui;
- un medic primar sau farmacist primar din specialitatea
respectiva, desemnat de colegiul medicilor ori colegiul
farmacistilor judeţean sau al municipiului Bucureşti;



c) reprezentantul direcţiei de sãnãtate publica, respectiv al ministerelor cu reţea sanitarã proprie;
d) secretar - medic, respectiv farmacist;
● când exista un singur candidat pe post:
a) preşedinte: medic primar sau farmacist primar, chimist, biochimist sau biolog principal în specialitatea respectiva, desemnat de direcţia de sãnãtate publica;
b) membri: 2 medici primari sau farmacisti primari, chimisti, biochimisti sau biologi principali în specialitatea respectiva (în cazul posturilor de medic sau farmacist, unul dintre membri va fi desemnat de colegiul medicilor sau colegiul farmacistilor);
c) reprezentantul direcţiei de sãnãtate publica, respectiv al ministerelor cu reţea sanitarã proprie;
d) secretar - medic, respectiv farmacist.
Reprezentanţii Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei, direcţiilor de sãnãtate publica sau ai altor ministere cu reţea sanitarã proprie nu noteaza candidaţii.
Pentru concursurile de ocupare a posturilor de medic, farmacist, biolog, biochimist şi chimist comisiile vor fi aprobate de Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, la propunerile unitãţilor şi ale direcţiilor de sãnãtate publica care organizeazã concursul, propuneri care se fac imediat dupã terminarea inscrierilor, precizându-se numãrul candidaţilor pentru fiecare post.
Pentru concursurile de ocupare a posturilor de medic şef de secţie, şef de compartiment, şef de laborator, farmacist-şef, comisiile vor fi desemnate de Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, având şi reprezentat al colegiului medicilor sau al colegiului farmacistilor şi vor fi nominalizate prin ordin al ministrului sãnãtãţii şi familiei.

CAP. 2
Desfãşurarea concursului

8. Pentru ocuparea posturilor vacante de medic, farmacist, biolog, biochimist şi chimist sau de medic şef de secţie, şef de compartiment, şef de laborator şi de farmacist-şef concursul va consta în:
A. Proba scrisã (obligatorie)
Proba scrisã este secreta.
Ea va consta în alegerea prin tragere la sorţi a 10 titluri din tematica anunţatã prin publicaţia de concurs, din care comisia va formula 10 subiecte de concurs.
Fiecare subiect va putea fi notat între 0-10 puncte, conform unui barem întocmit de comisia de examen înainte de începerea corectãrii. Astfel, la proba scrisã candidaţii pot obţine maximum 100 de puncte.
Proba scrisã este eliminatorie, fiind obligatorie obţinerea a cel puţin 60 de puncte în cazul candidaţilor care concureazã pentru ocuparea unui post de medic, farmacist, biolog, biochimist sau chimist, respectiv a minimum 70 de puncte în cazul candidaţilor care concureazã pentru ocuparea posturilor de medic şef de secţie, şef de compartiment şef de laborator sau farmacist-şef. În caz contrar candidatul este eliminat din concurs chiar dacã nu are contracandidat.
Pentru concursul de medic şef de secţie, şef de laborator, şef de compartiment sau farmacist-şef, la proba scrisã, din cele 10 întrebãri doua vor fi din legislaţia sanitarã.
B. Proba clinica sau practica (în funcţie de particularitãţile specialitatii şi ale postului scos la concurs)
La proba clinica sau practica se pot obţine maximum 100 de puncte, conform unui barem stabilit de comisia de examen înainte de începerea probei. Punctajul minim de promovare este de 50 de puncte.
Proba clinica sau proba practica pentru medici se susţine în fata comisiei pe baza metodologiei obişnuite a examenului pentru obţinerea titlului de medic specialist.
Conţinutul probei practice pentru farmacisti, biologi, biochimisti şi chimisti va fi stabilit de comisie conform specificului specialitatii şi postului.
La punctajele obţinute în urma promovãrii probelor prevãzute la lit. A şi B se va adauga un punctaj rezultat din analiza şi evaluarea activitãţii profesionale şi ştiinţifice, pe baza documentelor depuse de candidaţi la dosar, conform metodologiei cuprinse în anexa nr. 3 la ordin.
9. Dupã desfãşurarea tuturor probelor vor fi declaraţi promovati candidaţii care au obţinut minimum 110 puncte, în cazul celor care concureazã pentru ocuparea posturilor de medic, farmacist, biolog, biochimist şi chimist, respectiv 150 de puncte, în cazul celor care concureazã pentru postul de medic şef de secţie, şef de compartiment, şef de laborator sau farmacist-şef.
Dupã întocmirea clasificatiei, conform înscrierii candidaţilor pe posturi, se stabilesc candidaţii care vor ocupa posturile, în ordinea descrescãtoare a punctajului obţinut.

CAP. 3
Prevederi finale

10. Încadrarea se face conform gradului profesional în care candidatul este confirmat prin ordin al ministrului sãnãtãţii şi familiei.
11. Concursul se organizeazã în termen de maximum 90 de zile de la publicarea anunţului.


METODOLOGIE
privind calcularea punctajului la concursurile pentru ocuparea posturilor vacante de medic, farmacist, biolog, biochimist şi chimist, precum şi a postului de medic şef de secţie, şef de compartiment*), şef de laborator şi farmacist-şef în unitãţile sanitare publice şi din cabinetele medicale organizate conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 124/1998 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care încheie contract cu casele de asigurãri de sãnãtate



I. Punctaj


1. Rezidentiat prin concurs 10 puncte
2. Media la examenul de specialitate **)
3. Media la examenul pentru obţinerea titlului de medic primar ***)
4. Doctorat 10 puncte
5. Doctorand la data concursului (atestat de rectoratul
Universitatii de Medicina şi Farmacie sau de academia
de ştiinţe medicale la data înscrierii la concurs) 5 puncte
6. A doua specialitate confirmatã prin ordin al ministrului
sãnãtãţii şi familiei **)
7. Fiecare competenta sau supraspecializare obţinutã 10 puncte
8. Activitate ştiinţificã 1/10 puncte
din punctajul
candidatului, obţinut
prin programele
de educaţie medicalã
continua, acreditate
de Colegiul
Medicilor din
România,
respectiv de Colegiul
Farmacistilor din
România
9. Activitatea de organizare (minimum 1 an)****):
- director de spital sau alte unitãţi sanitare 3 puncte
- direcţie de sãnãtate publica 3 puncte
- Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei (sau alte unitãţi
ale Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei cu rol de
management sanitar sau educaţional la nivel naţional) 3 puncte
- şef de secţie 2 puncte
- şef de dispensar policlinica 2 puncte
- competenta în managementul sanitar sau în conducerea
serviciilor medicale sau ori sociale 4 puncte acordate
în plus fata de
cele prevãzute la
poziţia 7
II. Examen de specialitate:
- proba scrisã 100 de puncte
(eliminatorie sub 60 de puncte pentru cei care concureazã pentru ocuparea unor
posturi de medic, farmacist, biolog, biochimist şi chimist, respectiv sub 70 de
puncte pentru cei care concureazã pentru ocuparea postului de medic şef de
secţie, şef de compartiment, şef de laborator, farmacist-şef);
- proba clinica sau practica 100 de puncte
- (eliminatorie dacã nu se obţin 50 de puncte)


------------
*) Pentru compartimentele din direcţiile de sãnãtate publica, institutele de sãnãtate publica şi centrele de sãnãtate publica.
**) Media obţinutã la examenul de confirmare ca medic specialist se va înscrie astfel:
- în cazul notarii de la 0 la 10 media se aduna ca atare;
- în cazul notarii de la 0 la 20 se vor scãdea 10 puncte din media obţinutã.
***) Media obţinutã la examenul pentru obţinerea titlului de medic primar.
****) Pentru funcţiile de şef de secţie, şef de compartiment, şef de laborator şi farmacist-şef.

-------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016