Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   MEMORANDUM DE FINANTARE*) din 10 octombrie 2001  convenit intre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana privind asistenta financiara nerambursabila acordata prin Instrumentul pentru Politici Structurale de Preaderare pentru masura Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MEMORANDUM DE FINANTARE*) din 10 octombrie 2001 convenit intre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana privind asistenta financiara nerambursabila acordata prin Instrumentul pentru Politici Structurale de Preaderare pentru masura "Construirea variantei de ocolire a orasului Sibiu la standarde de autostrada, pe Coridorul de transport european nr. IV, Romania"

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 84 din 1 februarie 2002
Mãsura ISPA Nr. 2001/RO/16/P/PT/005

------------
*) Traducere.

Comisia Europeanã, denumita în continuare Comisia, actionand pentru şi în numele Comunitãţii Europene, denumita în continuare Comunitatea, reprezentatã de comisarul pentru politica regionala, domnul Michel Barnier, pentru Comisie, pe de o parte, şi Guvernul României, reprezentat de doamna Hildegard Carola Puwak, ministrul integrãrii europene, denumit în continuare Beneficiarul, pe de alta parte,

au convenit urmãtoarele:

ART. 1
Mãsura la care se face referire în art. 2 va fi implementata şi finanţatã din resursele bugetare ale Comunitãţii, în conformitate cu prevederile cuprinse în prezentul memorandum de finanţare. Mãsura la care se face referire în art. 2 va fi implementata cu respectarea Condiţiilor generale prevãzute în anexa la acordul-cadru semnat între Comisie şi Beneficiar, completat cu termenii acestui memorandum de finanţare şi cu anexele la acesta.
ART. 2
Identificarea mãsurii
Instrumentul pentru Politici Structurale de Preaderare va contribui, sub forma asistenţei financiare nerambursabile, la finanţarea urmãtoarei mãsuri, conform celor descrise în anexa I:


Numãrul mãsurii: 2001/RO/16/P/PT/005
Titlul mãsurii: Construirea variantei de ocolire a oraşului Sibiu
la standarde de autostrada, pe Coridorul de
transport european nr. IV, România
Durata: ● data începerii: data semnãrii memorandumului de
finanţare de cãtre Comisie;
● data finalizarii: 31 decembrie 2006
Localizare: Sibiu, România
Grup: Coridorul de transport european nr. IV (drum),
ramura nord.


ART. 3
Angajamentul
1. Cheltuielile eligibile maxime, publice sau echivalente, care pot fi luate în considerare la calcularea asistenţei financiare, sunt de 90.521.000 euro.
2. Ponderea asistenţei asigurate de Comunitate pentru aceasta mãsura este stabilitã la 75% din cheltuielile publice totale sau echivalente, conform celor indicate în planul de finanţare în anexa II.
3. Valoarea maxima a asistenţei acordate prin Instrumentul pentru Politici Structurale de Preaderare este de 67.890.750 euro.
4. O suma de 35.730.000 euro este angajata din bugetul pe anul 2001 din linia bugetarã B7-020. Angajamentele privind tranşele anuale ulterioare se vor baza pe planul de finanţare iniţial sau revizuit pentru mãsura respectiva, în funcţie de stadiul implementarii mãsurii şi de disponibilitãţile bugetare.
ART. 4
Plãţile
1. Asistenta din partea Comunitãţii va acoperi plãţile referitoare la mãsura pentru care s-au fãcut angajamentele valabile din punct de vedere legal de cãtre Beneficiar şi pentru care s-a alocat în mod specific finanţarea necesarã. Aceste plati trebuie sa fie în legatura cu lucrãrile descrise în anexa I.
2. Plãţile efectuate înainte de data semnãrii memorandumului de finanţare de cãtre Comisie nu vor fi eligibile pentru asistenta prin Instrumentul pentru Politici Structurale de Preaderare.
3. Mãsura descrisã în anexa I şi plãţile efectuate de autoritatea responsabilã cu implementarea mãsurii se vor încheia nu mai târziu de data de 31 decembrie 2006.
Raportul solicitat pentru plata soldului final va fi înaintat în maximum 6 luni de la aceasta data.
4. Plata în avans este stabilitã la 13.578.150 euro şi va fi transferata dupã cum urmeazã:
- o suma de 6.789.075 euro este plãtitã dupã semnarea de cãtre Beneficiar a prezentului memorandum de finanţare;
- plata pentru suma rãmasã se va efectua dupã semnarea primului contract important de lucrãri ce se va conveni între Beneficiar şi Comisie dupã prezentarea planului de achiziţii, conform celor specificate la art. 8 paragraful (3).
5. În conformitate cu prevederile pct. 5 din secţiunea III a anexei III.1, Comisia va accepta pentru aceasta mãsura o valoare totalã a plãţilor în avans şi intermediare reprezentând 90% din totalul asistenţei financiare nerambursabile.
ART. 5
Respectarea legilor şi politicilor Comunitãţii
Mãsura se va realiza cu respectarea prevederilor relevante ale acordurilor europene şi va contribui la punerea în aplicare a politicilor comunitare, în special a celor referitoare la transporturi şi reţele transeuropene.
ART. 6
Proprietatea intelectualã
Beneficiarul şi autoritatea responsabilã cu implementarea, menţionatã la pct. 3 din anexa I, se vor asigura în ceea ce priveşte obţinerea tuturor drepturilor de proprietate intelectualã pentru studii, schite, planuri, publicitate şi pentru alte materiale realizate în legatura cu planificarea, implementarea, monitorizarea şi evaluarea proiectului. Acestea vor garanta accesul şi dreptul de a utiliza astfel de materiale de cãtre Comisie sau de orice alt organism ori persoana delegatã de Comisie. Comisia va utiliza aceste materiale numai în scop propriu.
ART. 7
Permisele şi autorizaţiile
Orice tipuri de permise şi/sau autorizaţii necesare pentru implementarea mãsurii trebuie sa fie eliberate de autoritãţile competente ale Beneficiarului la timp şi în conformitate cu legislaţia nationala.
ART. 8
Condiţii speciale referitoare la procedura
Fãrã a se prejudicia Condiţiile generale specificate în anexa III, asistenta financiarã nerambursabila acordatã de Comunitate se afla sub rezerva urmãtoarelor condiţii:
1. Condiţia privind evaluarile şi situaţia activelor
Comisia îşi rezerva dreptul de a revizui valoarea asistenţei prin ISPA, stabilitã la art. 3, dacã, în termen de 5 ani de la data finalizarii lucrãrilor, condiţiile de exploatare (trafic, încasãri din tarife etc.) diferã în mod semnificativ fata de evaluarile iniţiale pentru stabilirea nivelului asistenţei financiare nerambursabile şi/sau dacã exista o modificare substantiala care:
- afecteazã natura exploatãrii sau condiţiile de implementare ori conferã unui organism public sau privat un avantaj nejustificat; şi
- rezulta fie din modificarea formei de proprietate asupra oricãrei pãrţi a infrastructurii finanţate, fie din încetarea sau modificarea realã a aranjamentelor de exploatare.
Ţara beneficiara va informa Comisia asupra oricãrei pãrţi a infrastructurii finanţate şi va cere acordul prealabil din partea Comisiei pentru aceste modificãri.
2. Condiţii privind disponibilitãţile
Asistenta financiarã nerambursabila a Comunitãţii pentru mãsura este acordatã sub rezerva punerii la dispoziţie de cãtre autoritãţile implicate a unor resurse suficiente pentru asigurarea exploatãrii şi întreţinerii eficiente a activelor.
3. Condiţii privind a doua transa a plãţii în avans
A doua transa a plãţii în avans este condiţionatã de:
a) numirea în cadrul Administraţiei Naţionale a Drumurilor a unui manager de proiect şi a unei unitãţi de management de proiect aferente;
b) un angajament din partea Administraţiei Naţionale a Drumurilor privind luarea de mãsuri de corectie necesare pentru atenuarea impactului proiectului asupra mediului;
c) prezentarea şi publicarea unei autorizaţii emise de Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului pe baza evaluãrii impactului asupra mediului (EIA) al proiectului şi pe baza unui certificat în care este menţionat ca nici o zona sensibila din punct de vedere al protecţiei mediului nu va fi afectatã.
4. Implementarea Sistemului de management al pavajelor (SMP): programele PHARE anterioare au sprijinit dezvoltarea şi implementarea SMP, permitand definirea strategiilor de întreţinere şi îmbunãtãţirea activitãţilor de planificare. Concordanta deplina cu SMP va fi garantatã înainte de efectuarea primei plati intermediare.
5. Un program de întreţinere va fi prezentat de Beneficiar în formatul menţionat mai sus, înainte ca plata finala sa fie efectuatã. Acest program va acoperi o perioada de 10 ani, începând cu data de 1 ianuarie 2007, şi va fi în conformitate cu standardele de exploatare cerute de Directiva CE 96/53.
ART. 9
Prevederile privind implementarea, cuprinse în anexele la prezentul memorandum de finanţare, fac parte integrantã din acesta.
Nerespectarea condiţiilor şi prevederilor privind implementarea va fi tratata de Comisie conform procedurii stipulate în secţiunea VIII din anexa III.1.
ART. 10
Textul autentic al acestui memorandum de finanţare este prezentul document semnat mai jos.

Semnat la Bruxelles la 20 august 2001.
Pentru Comunitate,
Michel Barnier,
membru al Comisiei Europene

Semnat la Bucureşti la 10 octombrie 2001.
Pentru Beneficiar,
Hildegard Carola Puwak
ministrul integrãrii europene,
coordonator naţional ISPA


Lista anexelor*)

------------
*) Anexele se publica ulterior.




Anexa I Descrierea proiectului
Anexa II Plan de finanţare
Anexa III
Anexa III.1 Prevederi privind implementarea finanţãrii ISPA
Anexa III.2 Prevederi privind eligibilitatea cheltuielilor pentru
mãsurile finanţate prin ISPA
Anexa III.3 Model de cerere de plata pentru raportarea progresului
financiar şi fizic şi pentru solicitarea de modificãri
Anexa III.4 Acord privind cerinţele minime de control financiar
aplicabile mãsurilor finanţate prin ISPA
Anexa III.5 Acord cu privire la nereguli şi la recuperarea sumelor
încasate eronat prin ISPA
Anexa III.6 Cerinţe privind informarea şi publicitatea


---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016