Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGEA nr. 71 din 29 aprilie 1997  bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 1997    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGEA nr. 71 din 29 aprilie 1997 bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 1997

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 77 din 29 aprilie 1997
    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. 1
    Obiectul prezentei legi îl constituie veniturile şi cheltuielile bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor, bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj şi bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară.
    ART. 2
    (1) Pentru anul 1997, bugetul asigurărilor sociale de stat se stabileşte la venituri în suma de 11.848,7 miliarde lei, iar la cheltuieli, în suma de 11.743,9 miliarde lei, cu un excedent de 104,8 miliarde lei, conform anexei nr. 1.
    (2) Detalierea pe articole de cheltuieli a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 1997 se prezintă în anexa nr. 2.
    (3) Lista obiectivelor de investiţii, ce urmează a se finanta din bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 1997, este cea prezentată în anexa nr. 2 a).
    ART. 3
    (1) Bugetul Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor pe anul 1997 se stabileşte atât la venituri, cât şi la cheltuieli în suma de 1.933,8 miliarde lei, conform anexei nr. 3.
    (2) La poziţia de cheltuieli "Pensii de asigurări sociale" este cuprinsă şi suma de 712 miliarde lei, rezervată pentru majorarea pensiei minime şi pentru recorelarea pensiilor agricultorilor, prin hotărâre a Guvernului.
    ART. 4
    (1) Bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1997 se stabileşte la venituri în suma de 3.552,2 miliarde lei, iar la cheltuieli, în suma de 2.767,4 miliarde lei, cu un excedent de 784,8 miliarde lei, conform anexei nr. 4.
    (2) Lista obiectivelor de investiţii ce urmează a fi finanţate din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1997 este cea prezentată în anexa nr. 4 a).
    ART. 5
    Pentru protecţia socială a personalului afectat de măsurile de restructurare economică, în bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1997 s-a prevăzut suma de 1.029,8 miliarde lei, suma care va fi utilizata pe baza de dispoziţii aprobate prin lege.
    ART. 6
    În baza Legii nr. 17/1995 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Federale Germania privind colaborarea tehnica, semnat la Bucureşti la 6 mai 1994, şi a protocoalelor încheiate între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Federal de Interne al Republicii Federale Germania, din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1997 se pot efectua şi următoarele cheltuieli:
    a) 4,3 miliarde lei reprezentind cheltuieli pentru pregătirea şi perfecţionarea profesională prin cursuri de calificare de 24 de luni şi cheltuieli materiale, de personal şi regie, pentru centrele de pregătire şi perfecţionare profesională din cadrul fundaţiilor romano-germane din Arad, Sibiu şi Timişoara, stabilite prin protocolul romano-german, semnat la Bonn la 20 ianuarie 1992, şi prin actul adiţional la acesta;
    b) 0,3 miliarde lei reprezentind contribuţia partii romane pentru sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării de întreprinderi mici şi mijlocii în cadrul "Programului Ministerului Federal de Interne al Republicii Federale Germania pentru sprijinirea reintoarcerii şi reintegrarii emigranţilor romani". Aceasta suma va fi pusă la dispoziţia fundaţiilor romano-germane din Arad, Sibiu şi Timişoara şi va fi utilizata pentru formele de sprijin prevăzute în protocolul încheiat la Bonn la 20 aprilie 1993.
    ART. 7
    (1) Sinteza bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară pe anul 1997 cuprinde la venituri suma de 1.755,0 miliarde lei, iar la cheltuieli, suma de 1.560,9 miliarde lei, conform anexei nr. 5, şi conţine bugetele fondurilor pentru pensia suplimentară, gestionate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne şi Serviciul Roman de Informaţii, evidenţiate distinct în anexele nr. 5 a) - 5 d).
    (2) Deficitul bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară, gestionate de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne şi Serviciul Roman de Informaţii, prevăzut la 29,7 miliarde lei, se acoperă din disponibilităţile curente sau din anii precedenti ale bugetului Fondului pentru pensia suplimentară, gestionat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.
    ART. 8
    (1) Încasarea contribuţiilor datorate bugetelor fondurilor ce compun bugetul asigurărilor sociale de stat se efectuează în conformitate cu prevederile din actele normative care reglementează aceste surse financiare, precum şi potrivit dispoziţiilor prezentei legi.
    (2) În anul 1997, persoanele juridice care angajează personal, indiferent de forma de proprietate, vor depune la o unitate bancară, o data cu documentaţia pentru plata salariilor, şi documentele pentru plata contribuţiilor datorate bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj şi bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară, plăţile efectuindu-se simultan, sub control bancar.
    (3) În cazul neachitarii la termen, potrivit legii, a contribuţiilor datorate bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului Fondului pentru plata pensiilor şi altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor, bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj şi bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va proceda la aplicarea măsurilor de executare silită pentru încasarea sumelor cuvenite acestor bugete şi a majorărilor de intirziere.
    (4) În vederea realizării creanţelor prevăzute la alin. (3), pe calea executării silite, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va dispune încasarea sumelor cuvenite prin aplicarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 11/1996, aprobată şi modificată prin Legea nr. 108/1996, precum şi a celorlalte dispoziţii legale.
    ART. 9
    (1) În vederea trimiterii la tratament balnear şi odihna a unor categorii de persoane, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va putea contracta pentru anul 1997, în funcţie de evoluţia tarifelor, un număr de până la 265.000 de locuri la tratament şi odihna, astfel:
    a) 170.000 de locuri pentru pensionării asigurărilor sociale de stat;
    b) 25.000 de locuri pentru pensionării agricultori şi pentru persoanele asigurate în baza Legii nr. 80/1992, republicată;
    c) 20.000 de locuri care se acorda gratuit, conform reglementărilor în vigoare, pensionarilor I.O.V.R., veteranilor de război, persoanelor cu drepturi stabilite în baza Decretului-lege nr. 118/1990, cu modificările ulterioare, şi salariaţilor care lucrează în mediu radioactiv;
    d) 50.000 de locuri pentru salariaţii din unităţile bugetare.
    (2) Locurile vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear din administrarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale si, în completare, prin contracte încheiate, potrivit legii, cu alte unităţi de profil.
    (3) În limita locurilor prevăzute la alin. (1), biletele de odihna şi tratament pot fi atribuite şi membrilor de familie (soţ sau sotie, după caz, şi copii minori care urmează cursul de zi al unei instituţii de învăţământ acreditate sau autorizate temporar, potrivit legii), dacă însoţesc pe titularii de drept.
    (4) Contravaloarea serviciilor aferente locurilor utilizate în limita celor prevăzute la alin. (1) se suporta din bugetul asigurărilor sociale de stat, pentru beneficiarii menţionaţi la alin. (1) lit. a), c), şi d), şi din bugetul Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor, pentru cei menţionaţi la lit. b), în limita alocaţiei bugetare prevăzute cu aceasta destinaţie.
    (5) Pentru categoriile de persoane prevăzute la alin. (1) lit. a), b) şi d) şi la alin. (3), contribuţia ce urmează a fi plătită de către beneficiarii biletelor, diferenţiată în funcţie de cuantumul pensiei, respectiv al salariului de baza, este cea stabilită prin hotărâre a Guvernului şi nu va putea fi mai mica de 50% din cuantumul drepturilor respective.
    ART. 10
    Tarifele pentru serviciile acordate beneficiarilor biletelor de tratament de către unităţile de tratament balnear, administrate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, se aproba prin ordin al ministrului muncii şi protecţiei sociale, până la cel mult nivelul tarifelor cu care celelalte unităţi de profil, cu condiţii de confort similare, din aceeaşi staţiune balneoclimaterică sau dintr-o zona apropiată, si-au adjudecat la licitaţie celelalte locuri.
    ART. 11
    Guvernul poate prezenta Parlamentului propuneri de rectificare a prevederilor prezentei legi, ca urmare a schimbărilor intervenite în evoluţia indicatorilor macroeconomici, a măsurilor de protecţie socială şi a adoptării unor noi acte normative.
    ART. 12
    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezenta lege.

    Aceasta lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi Senat în şedinţa comuna din 17 aprilie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

                        PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                                 ION DIACONESCU

                             PREŞEDINTELE SENATULUI
                                  PETRE ROMAN

    Bucureşti, 29 aprilie 1997.
    Nr. 71.


    ANEXA 1

                      BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT
                                 pe anul 1997
                                                                     -mii lei-

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ca- Sub- Bugetul Intrări TOTAL
pitol capi- Titlu Denumire indicator asigurărilor de credite (3=1+2)
      tol sociale externe
                                       de stat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                         1 2 3
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                VENITURI 11.848.753.100 11.848.753.100
               I. VENITURI CURENTE 11.836.381.200 11.836.381.200
                A. VENITURI FISCALE 11.792.517.770 11.792.517.770
                 A1. IMPOZITE
                     DIRECTE 11.792.517.770 11.792.517.770
0904 CONTRIBUŢII PENTRU
                  ASIGURĂRI SOCIALE 11.792.517.770 11.792.517.770
      01 Contribuţii pentru
                  asigurări sociale 11.792.517.770 11.792.517.770
                B. VENITURI
                   NEFISCALE 43.863.430 43.863.430
2204 DIVERSE VENITURI 43.863.430 43.863.430
      13 Contribuţii
                   pentru bilete de
                   tratament si
                   odihna 40.863.430 40.863.430
      30 Încasări din
                   alte sume 3.000.000 3.000.000
4204 ÎNCASĂRI DIN RAM_
                BURSAREA IMPRUMUTU-
                RILOR ACORDATE 12.371.900 12.371.900
      04 Încasări din ram-
                  bursarea imprumu-
                  tului acordat
                  bugetului de stat 12.371.900 12.371.900
               CHELTUIELI-TOTAL 11.743.911.506 35.770.000 11.779.681.506
          01 CHELTUIELI CURENTE 11.738.516.302 25.550.000 11.764.066.302
          02 CHELTUIELI DE
                  PERSONAL 4.184.160 4.184.160
          20 CHELTUIELI MATERI-
                 ALE SI SERVICII 417.702.966 25.550.000 443.252.966
          38 TRANSFERURI 11.316.629.176 11.316.629.176
          70 CHELTUIELI DE CAPITAL 4.677.614 10.220.000 14.897.614
          84 RAMBURSĂRI DE CREDITE
               EXTERNE, PLATI DE
               DOBÎNZI SI COMISIOANE
               LA CREDITE 717.590 717.590
             PARTEA a III-a - CHELTU-
             IELI SOCIAL-CULTURALE 11.462.429.176 11.462.429.176
6004 ASISTENTA SOCIALĂ,
               ALOCAŢII, PENSII,
               AJUTOARE SI
               INDEMNIZAŢII 11.462.429.176 11.462.429.176
          01 CHELTUIELI CURENTE 11.462.429.176 11.462.429.176
          20 CHELTUIELI MATERIALE
               SI SERVICII 145.800.000 145.800.000
          38 TRANSFERURI 11.316.629.176 11.316.629.176
        40 Transferuri necon-
                   solidabile 11.316.629.176 11.316.629.176
                   din total cheltu-
                   ieli capitol:
      22 Pensii de asigurări
               sociale 10.582.110.000 10.582.110.000
      23 Indemnizaţii pentru
               incapacitate temporară
               de munca din cauza
               de boala sau accident 358.951.764 358.951.764
      24 Indemnizaţii pentru
               concedii de materni-
               tate şi îngrijirea
               copiilor 170.929.412 170.929.412
      26 Ajutoare acordate
               asiguraţilor pentru
               decese şi proteze 10.455.000 10.455.000
      27 Ajutoare acordate
               pensionarilor pentru
               decese şi proteze 37.871.000 37.871.000
      28 Tratament balnear si
               odihna 145.800.000 145.800.000
      29 Concediu plătit pentru
               creşterea copiilor până
               la un an 156.312.000 156.312.000
               PARTEA a VI-a - ALTE
               ACŢIUNI 281.482.330 35.770.000 317.252.330
7304 CHELTUIELI DE ADMINIS-
               TRARE A FONDULUI 281.482.330 35.770.000 317.252.330
          01 CHELTUIELI CURENTE 276.087.126 25.550.000 301.637.126
          02 CHELTUIELI DE
                PERSONAL 4.184.160 4.184.160
          20 CHELTUIELI MATERIALE
                SI SERVICII 271.902.966 25.550.000 297.452.966
          70 CHELTUIELI DE CAPITAL 4.677.614 10.220.000 14.897.614
          84 RAMBURSĂRI DE CREDITE
                EXTERNE, PLATI DE
                DOBÎNZI SI COMISIOANE 717.590 717.590
                din total cheltuieli
                capitol:
      03 Cheltuieli cu transmi-
               terea şi plata dreptu-
               rilor 271.131.366 271.131.366
      50 Alte cheltuieli 10.350.964 35.770.000 46.120.964
9806 EXCEDENT/DEFICIT 104.841.594 35.770.000 69.071.594
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 2

                      BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT
                                 pe anul 1997
                    - detalierea pe articole de cheltuieli -

                                                                     -mii lei-
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ca- Sub- Bugetul Intrări TOTAL
pitol capi- Titlu/ Denumire indicator asigurărilor de credite (3=1+2)
      tol articol sociale externe
                                        de stat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                          1 2 3
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                CHELTUIELI - TOTAL 11.743.911.506 35.770.000 11.779.681.506
          01 CHELTUIELI CURENTE 11.738.516.302 25.550.000 11.764.066.302
          02 CHELTUIELI DE
                  PERSONAL 4.184.160 4.184.160
          20 CHELTUIELI MATERIALE
                  SI SERVICII 417.702.966 25.550.000 443.252.966
          38 TRANSFERURI 11.316.629.176 11.316.629.176
          70 CHELTUIELI DE
                 CAPITAL 4.677.614 10.220.000 14.897.614
          84 RAMBURSĂRI DE CRE-
                 DITE EXTERNE, PLATI
                 DE DOBÎNZI SI COMI-
                 SIOANE LA CREDITE 717.590 717.590
6004 ASISTENTA SOCIALĂ,
                 ALOCAŢII, PENSII,
                 AJUTOARE SI INDEM-
                 NIZATII 11.462.429.176 11.462.429.176
          01 CHELTUIELI CURENTE 11.462.429.176 11.462.429.176
          20 CHELTUIELI MATE-
                  RIALE SI SERVICII 145.800.000 145.800.000
          21 Drepturi cu
                  caracter social 145.800.000 145.800.000
          38 TRANSFERURI 11.316.629.176 11.316.629.176
          40 Transferuri
                   neconsolidabile 11.316.629.176 11.316.629.176
        40.05 Pensii de asigu-
                   rari sociale 10.582.110.000 10.582.110.000
        40.09 Alte ajutoare,
                   alocaţii si
                   indemnizaţii 734.519.176 734.519.176
7304 CHELTUIELI DE ADMINIS-
              TRARE A FONDULUI 281.482.330 35.770.000 317.252.330
          01 CHELTUIELI CURENTE 276.087.126 25.550.000 301.637.126
          02 CHELTUIELI DE
                PERSONAL 4.184.160 4.184.160
          10 Cheltuieli cu
                salariile 2.603.200 2.603.200
          11 Contribuţii pentru
                asigurări sociale
                de stat 400.800 400.800
          12 Cheltuieli pentru
                constituirea Fondului
                pentru plata ajuto-
                rului de şomaj 80.160 80.160
          13 Deplasări, detaşări,
                transferări 1.100.000 1.100.000
          20 CHELTUIELI MATERIALE
                SI SERVICII 271.902.966 25.550.000 297.452.966
          24 Cheltuieli pentru
                întreţinere si
                gospodărie 1.100.000 1.100.000
          27 Reparaţii curente 440.000 440.000
          03 Cheltuieli cu tran-
                smiterea şi plata
                drepturilor 265.291.966 265.291.966
          30 Alte cheltuieli 5.071.000 25.550.000 30.621.000
          69 CHELTUIELI DE CAPITAL 4.677.614 10.220.000 14.897.614
          72 Investiţii ale insti-
                tutiilor publice 4.677.614 10.220.000 14.897.614
          84 RAMBURSĂRI DE CREDITE
              EXTERNE, PLATI DE
              DOBÎNZI SI COMISIOANE
              LA CREDITE 717.590 717.590
          85 Plati de dobânzi si
                comisioane 717.590 717.590
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 2a)

                                    LISTA
                obiectivelor de investiţii ce urmează a fi finanţate
               din bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 1997

                                                                     - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      Nominalizarea Program 1997
      pe obiective ───────────────────────────────────
      de investiţii Valoarea Valoarea Total din care, finanţat din:
 Nr. şi alte totală totală ────────────────────────
 crt. cheltuieli actualizată bugetul
      de investiţii asigurărilor credite
                                                        sociale externe
                                                        de stat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
        TOTAL 14.897.614 14.897.614 14.897.614 4.677.614 10.220.000
      din care:
 C. Alte cheltuieli
     de investiţii 14.897.614 14.897.614 14.897.614 4.677.614 10.220.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 3

                                  BUGETUL
       Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări
             sociale ale agricultorilor pe anul 1997

                                                                 - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1997
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0009 VENITURI - TOTAL 1.933.857.940
 1009 I. VENITURI CURENTE 810.013.866
 3309 A. VENITURI FISCALE 804.968.906
 4409 A.1. IMPOZITE DIRECTE 804.968.906
 0909 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 12.468.906
         05 Contribuţia persoanelor asigurate 12.468.906
 1109 CONTRIBUŢII ALE AGENŢILOR ECONOMICI
                             PENTRU CONSTITUIREA FONDULUI 792.500.000
         01 Contribuţia agenţilor economici 792.500.000
                             B. VENITURI NEFISCALE 5.044.960
 2209 DIVERSE VENITURI 5.044.960
         13 Contribuţia pentru bilete de
                               tratament şi odihna 1.444.960
         30 Încasări din alte surse 3.600.000
 3709 SUBVENŢII PRIMITE DE LA BUGETUL DE STAT 1.123.844.074
         09 Subvenţii primite în completarea
                               Fondului pentru plata pensiilor
                               şi a altor drepturi de asigurări
                               sociale ale agricultorilor 1.123.844.074
 5009 CHELTUIELI - TOTAL 1.933.857.940
                01 CHELTUIELI CURENTE 1.933.857.940
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 99.422.092
                38 TRANSFERURI 1.834.435.848
 5909 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 1.847.935.848
 6009 ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                           AJUTOARE SI INDEMNIZAŢII 1.845.164.980
                01 CHELTUIELI CURENTE 1.845.164.980
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 13.500.000
                38 TRANSFERURI 1.831.664.980
                40 Transferuri neconsolidabile din
                           total cheltuieli capitol: 1.831.664.980
         22 Pensii de asigurări sociale 1.828.129.200
         23 Indemnizaţii pentru incapacitate
                           temporară de munca 18.270
         24 Indemnizaţii pentru concedii de
                           maternitate şi îngrijirea copiilor
                           până la un an 37.110
         26 Ajutoare acordate asiguraţilor pentru
                           decese şi proteze 680.400
         27 Ajutoare acordate pensionarilor pentru
                           decese şi proteze 2.800.000
         28 Tratament balnear şi odihna 13.500.000
 6109 ALTE CHELTUIELI SOCIALE 2.770.868
                01 CHELTUIELI CURENTE 2.770.868
                38 TRANSFERURI 2.770.868
                39 Transferuri consolidabile din total
                             cheltuieli capitol: 2.770.868
         10 Contribuţia persoanelor asigurate
                             pentru finanţarea ocrotirii sănătăţii 2.770.868
 7109 ALTE ACŢIUNI 85.922.092
 7309 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 85.922.092
                01 CHELTUIELI CURENTE 85.922.092
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 85.922.092
                30 Alte cheltuieli
                                din total cheltuieli capitol: 85.922.092
         03 Cheltuieli ocazionate de plata
                               drepturilor 85.922.092
                         EXCEDENT/DEFICIT 0
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 4


                                BUGETUL
           Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1997

                                                                     -mii lei-
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ca- Sub- Bugetul Intrări TOTAL
pitol capi- Titlu/ Denumire Fondului pentru de credite (3=1+2)
      tol Articol indicator plata ajutorului externe
                                        de şomaj
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                          1 2 3
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                  VENITURI - TOTAL 3.552.228.100 3.552.228.100
                   VENITURI CURENTE 3.472.228.100 3.472.228.100
                    A. VENITURI
                       FISCALE 2.685.228.100 2.685.228.100
                     A1. IMPOZITE
                         DIRECTE 2.685.228.100 2.685.228.100
1006 Contribuţii
                      la Fondul
                      pentru plata
                      ajutorului
                      de şomaj 2.685.228.100 2.685.228.100
      01 Contribuţia
                      de la persoa-
                      ne juridice
                      şi fizice care
                      utilizează
                      munca sala-
                      riata 2.220.300.100 2.220.300.100
      02 Contribuţii
                      pentru ajuto-
                      rul de şomaj
                      de la salariaţi 464.928.000 464.928.000
                  B. VENITURI
                     NEFISCALE 787.000.000 787.000.000
2206 DIVERSE VENITURI 787.000.000 787.000.000
      30 Încasări din
                      alte surse 787.000.000 787.000.000
4206 ÎNCASĂRI DIN
                      RAMBURSAREA
                      ÎMPRUMUTURILOR
                      ACORDATE 80.000.000 80.000.000
      06 Încasări din
                       rambursarea
                       împrumuturi-
                       lor acordate
                       pentru in-
                       fiintarea şi
                       dezvoltarea
                       de intreprin-
                       deri mici si
                       mijlocii 80.000.000 80.000.000
                   CHELTUIELI-TOTAL 2.767.385.900 38.369.924 2.805.755.824
            01 CHELTUIELI
                    CURENTE 2.590.586.800 30.238.849 2.620.825.649
            02 CHELTUIELI DE
                     PERSONAL 48.237.800 48.237.800
            20 CHELTUIELI MA-
                     TERIALE SI
                     SERVICII 51.539.300 10.238.849 61.778.149
            38 TRANSFERURI 2.490.809.700 20.000.000 2.510.809.700
            70 CHELTUIELI DE
                    CAPITAL 20.412.900 8.131.075 28.543.975
            79 ÎMPRUMUTURI
                    ACORDATE 155.500.000 155.500.000
            84 RAMBURSĂRI DE
                    CREDITE, PLATI
                    DE DOBÎNZI SI
                    COMISIOANE LA
                    CREDITE 886.200 886.200
                      CHELTUIELI
                      SOCIAL-
                      CULTURALE 2.511.291.800 20.000.000 2.531.291.800
5706 ÎNVĂŢĂMÎNT 20.482.100 20.482.100
            01 CHELTUIELI CURENTE 18.433.700 18.433.700
            02 CHELTUIELI DE
                   PERSONAL 4.140.100 4.140.100
            10 Cheltuieli cu
                    salariile 3.082.100 3.082.100
            11 Contribuţii pen-
                    tru asigurări
                    sociale de stat 770.600 770.600
            12 Cheltuieli pen-
                    tru constituirea
                    Fondului pentru
                    plata ajutorului
                    de şomaj 154.000 154.000
            13 Deplasări, deta-
                    sari, transferuri 133.400 133.400
            20 CHELTUIELI MATERIALE
                 SI SERVICII 14.293.600 14.293.600
            21 Drepturi cu carac-
                   ter social 8.800.000 8.800.000
            24 Cheltuieli pentru
                   întreţinere si
                   gospodărie 3.322.000 3.322.000
            26 Obiecte de inven-
                   tar de mica valoare
                   sau scurta durata
                   şi echipament 300.800 300.800
            27 Reparaţii curente 715.800 715.800
            28 Reparaţii capitale 55.000 55.000
            29 Cărţi şi publicaţii 330.000 330.000
            30 Alte cheltuieli 770.000 770.000
            70 CHELTUIELI DE CAPITAL 2.048.400 2.048.400
            72 Investiţii ale in-
                  stitutiilor publice
                  din total cheltuieli
                  capitol: 2.048.400 2.048.400
      20 Centre de calificare
                  şi recalificare 13.112.100 13.112.100
      50 Alte instituţii si
                  acţiuni de învăţământ 7.370.000 7.370.000
6006 ASISTENTA SOCIALĂ,
                ALOCAŢII, PENSII,
                AJUTOARE SI INDEM-
                NIZATII 2.490.809.700 20.000.000 2.510.809.700
            01 CHELTUIELI CURENTE 2.490.809.700 20.000.000 2.510.809.700
            38 TRANSFERURI 2.490.809.700 20.000.000 2.510.809.700
            40 Transferuri ne-
                   consolidabile
                   din total chel-
                   tuieli capitol: 2.490.809.700 20.000.000 2.510.809.700
      33 Ajutor de şomaj 474.012.000 474.012.000
      34 Alocaţii de sprijin 419.515.200 419.515.200
      35 Ajutor de inte-
                   grare profesională 145.665.000 145.665.000
      36 Indemnizaţii pen-
                   tru personalul
                   agenţilor econo-
                   mici a căror acti-
                   vitate este între-
                   rupta temporar 400.115.100 400.115.100
      39 Plata absolven-
                   tilor instituţii-
                   lor de învăţământ 21.692.900 21.692.900
      40 Plati efectuate
                   în cadrul progra-
                   mului de redistri-
                   buire a forţei de
                   munca 1.029.809.500 20.000.000 1.049.809.500
                  ALTE ACŢIUNI 100.594.100 18.369.924 118.964.024
7306 CHELTUIELI DE
                 ADMINISTRARE A
                 FONDULUI 100.594.100 18.369.924 118.964.024
            01 CHELTUIELI CURENTE 81.343.400 10.238.849 91.582.249
            02 CHELTUIELI DE
                  PERSONAL 44.097.700 44.097.700
            10 Cheltuieli cu
                   salariile 31.479.200 31.479.200
            11 Contribuţii pen-
                  tru asigurări
                  sociale de stat 7.869.800 7.869.800
            12 Cheltuieli pentru
                  constituirea Fondului
                  pentru plata ajuto-
                  rului de şomaj 1.574.100 1.574.100
            13 Deplasări, detaşări,
                  transferări 3.147.600 3.174.600
            20 CHELTUIELI MATERIALE
                 SI SERVICII 37.245.700 10.238.849 47.484.549
            24 Cheltuieli pentru
                  întreţinere si
                  gospodărie 6.910.100 365.000 7.275.100
            26 Obiecte de inventar
                  de mica valoare sau
                  scurta durata si
                  echipament 1.774.700 1.774.700
            27 Reparaţii curente 2.584.200 3.607.690 6.191.890
            28 Reparaţii capitale 3.245.000 3.245.000
            30 Alte cheltuieli 22.731.700 6.266.159 28.997.859
            70 CHELTUIELI DE CAPITAL 18.364.500 8.131.075 26.495.575
            72 Investiţii ale
                  instituţiilor publice 18.364.500 8.131.075 26.495.575
            84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
                PLATI DE DOBÎNZI SI
                COMISIOANE LA CREDITE 886.200 886.200
            85 Rambursări de credite
                  externe şi plati de
                  dobânzi şi comişi-
                  oane la creditele
                  externe contractate
                  de ordonatorii de
                  credite 886.200 886.200
                 din total cheltuieli
                 capitol:
      03 Cheltuieli cu tran-
                 smiterea şi plata
                 drepturilor 25.772.000 25.772.000
      50 Alte cheltuieli 74.822.100 18.369.924 93.192.024
8606 ÎMPRUMUTURI 155.500.000 155.500.000
            79 ÎMPRUMUTURI ACORDATE 155.500.000 155.500.000
      04 Împrumuturi acordate
                 pentru înfiinţarea
                 şi dezvoltarea de
                 întreprinderi mici
                 şi mijlocii 155.500.000 155.500.000
9806 EXCEDENT 784.842.200 38.369.924 746.472.276
      01 Excedent 784.842.200 746.472.276
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTĂ:
    La excedentul prevăzut mai sus se adauga disponibilităţile din anii anteriori, potrivit bilanţului contabil la 31 decembrie 1996.


    ANEXA 4a)

                                    LISTA
                obiectivelor de investiţii ce urmează a fi finanţate
        din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1997

                                                                   - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      Nominalizarea Program 1997
      pe obiective ───────────────────────────────────
      de investiţii Valoarea Valoarea Total din care, finanţat din:
 Nr. şi alte totală totală ────────────────────────
 crt. cheltuieli actualizată bugetul
      de investiţii Fondului pentru credite
                                                       plata ajutorului externe
                                                          de şomaj
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
        TOTAL 28.543.975 28.543.975 28.543.975 20.412.900 8.131.075
      din care:
 C. Alte cheltuieli
     de investiţii 28.543.975 28.543.975 28.543.975 20.412.900 8.131.075
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5

                                  BUGETUL
             Fondului pentru pensia suplimentară pe anul 1997
                               - Sinteza -

                                                                   - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1997
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0005 VENITURI - TOTAL 1.754.956.700
 1105 I. VENITURI CURENTE 1.754.956.700
 3305 A. VENITURI FISCALE 1.460.844.700
 4405 A.1. IMPOZITE DIRECTE 1.460.844.700
 0905 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 1.460.844.700
         04 Contribuţia petru pensia supli-
                              mentara 1.460.844.700
 1905 B. VENITURI NEFISCALE 294.112.000
 2205 DIVERSE VENITURI 294.112.000
         30 Încasări din alte surse 294.112.000
 5005 CHELTUIELI - TOTAL 1.560.882.300
                01 CHELTUIELI CURENTE 1.560.882.300
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 38.054.700
                38 TRANSFERURI 1.522.827.600
 5905 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 1.522.827.600
 6005 ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                         AJUTOARE SI INDEMNIZAŢII 1.522.827.600
                01 CHELTUIELI CURENTE 1.522.827.600
                38 TRANSFERURI 1.522.827.600
                40 Transferuri neconsolidabile 1.522.827.600
         30 Pensia suplimentară 1.522.827.600
 7205 ALTE ACŢIUNI 38.054.700
 7305 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 38.054.700
                01 CHELTUIELI CURENTE 38.054.700
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 38.054.700
                30 Alte cheltuieli 38.054.700
         03 Cheltuieli cu transmiterea şi
                               plata drepturilor 38.054.700
                         EXCEDENT/DEFICIT 194.074.400
 9805 01 EXCEDENT 223.827.500
 9905 01 DEFICIT 29.753.100
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTĂ:
    La excedentul prevăzut mai sus se adauga disponibilităţile din anii anteriori, potrivit bilanţului contabil la 31 decembrie 1996.


    ANEXA 5a)


    MINISTERUL MUNCII ŞI PROTECŢIEI SOCIALE

                                  BUGETUL
             Fondului pentru pensia suplimentară pe anul 1997

                                                                   - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1997
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0005 VENITURI - TOTAL 1.706.452.100
 1105 I. VENITURI CURENTE 1.706.452.100
 3305 A. VENITURI FISCALE 1.412.758.100
 4405 A.1. IMPOZITE DIRECTE 1.412.758.100
 0905 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 1.412.758.100
         04 Contribuţii petru pensia supli-
                              mentara 1.412.758.100
 1905 B. VENITURI NEFISCALE 293.694.000
 2205 DIVERSE VENITURI 293.694.000
         30 Încasări din alte surse 293.694.000
 5005 CHELTUIELI - TOTAL 1.482.624.600
                01 CHELTUIELI CURENTE 1.482.624.600
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 36.169.100
                38 TRANSFERURI 1.446.455.500
 5905 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 1.446.455.500
 6005 ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                           AJUTOARE SI INDEMNIZAŢII 1.446.455.500
                01 CHELTUIELI CURENTE 1.446.455.500
                38 TRANSFERURI 1.446.455.500
                40 Transferuri neconsolidabile 1.446.455.500
         30 Pensia suplimentară 1.446.455.500
 7205 ALTE ACŢIUNI 36.169.100
 7305 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 36.169.100
                01 CHELTUIELI CURENTE 36.169.100
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 36.169.100
                30 Alte cheltuieli 36.169.100
         03 Cheltuieli cu transmiterea şi
                               plata drepturilor 36.169.100
 9805 01 EXCEDENT 223.827.500
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5b)


    MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

                                  BUGETUL
             Fondului pentru pensia suplimentară pe anul 1997

                                                                   - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1997
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0005 VENITURI - TOTAL 23.670.700
 1105 I. VENITURI CURENTE 23.670.700
 3305 A. VENITURI FISCALE 23.570.700
 4405 A.1. IMPOZITE DIRECTE 23.570.700
 0905 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 23.570.700
         04 Contribuţii pentru pensia supli-
                              mentara 23.570.700
 1905 B. VENITURI NEFISCALE 100.000
 2205 DIVERSE VENITURI 100.000
         30 Încasări din alte surse 100.000
 5005 CHELTUIELI - TOTAL 45.699.200
                01 CHELTUIELI CURENTE 45.699.200
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 1.183.900
                38 TRANSFERURI 44.515.300
 5905 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 44.515.300
 6005 ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                           AJUTOARE SI INDEMNIZAŢII 44.515.300
                01 CHELTUIELI CURENTE 44.515.300
                38 TRANSFERURI 44.515.300
                40 Transferuri neconsolidabile 44.515.300
         30 Pensia suplimentară 44.515.300
 7205 ALTE ACŢIUNI 1.183.900
 7305 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 1.183.900
                01 CHELTUIELI CURENTE 1.183.900
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 1.183.900
                30 Alte cheltuieli 1.183.900
         03 Cheltuieli cu transmiterea şi
                               plata drepturilor 1.183.900
 9905 01 DEFICIT 22.028.500
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5c)


    MINISTERUL DE INTERNE


                                  BUGETUL
             Fondului pentru pensia suplimentară pe anul 1997

                                                                   - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1997
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0005 VENITURI - TOTAL 20.730.000
 1105 I. VENITURI CURENTE 20.730.000
 3305 A. VENITURI FISCALE 20.430.000
 4405 A.1. IMPOZITE DIRECTE 20.430.000
 0905 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 20.430.000
         04 Contribuţii pentru pensia supli-
                              mentara 20.430.000
 1905 B. VENITURI NEFISCALE 300.000
 2205 DIVERSE VENITURI 300.000
         30 Încasări din alte surse 300.000
 5005 CHELTUIELI - TOTAL 28.066.270
                01 CHELTUIELI CURENTE 28.066.270
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 701.650
                38 TRANSFERURI 27.364.620
 5905 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 27.364.620
 6005 ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                           AJUTOARE SI INDEMNIZAŢII 27.364.620
                01 CHELTUIELI CURENTE 27.364.620
                38 TRANSFERURI 27.364.620
                40 Transferuri neconsolidabile 27.364.620
         30 Pensia suplimentară 27.364.620
 7205 ALTE ACŢIUNI 701.650
 7305 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 701.650
                01 CHELTUIELI CURENTE 701.650
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 701.650
                30 Alte cheltuieli 701.650
         03 Cheltuieli cu transmiterea şi
                               plata drepturilor 701.650
 9905 01 DEFICIT 7.336.270
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5d)


    SERVICIUL ROMAN DE INFORMAŢII

                                  BUGETUL
             Fondului pentru pensia suplimentară pe anul 1997

                                                                   - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1997
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0005 VENITURI - TOTAL 4.103.928
 1105 I. VENITURI CURENTE 4.103.928
 3305 A. VENITURI FISCALE 4.085.928
 4405 A.1. IMPOZITE DIRECTE 4.085.928
 0905 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 4.085.928
         04 Contribuţii pentru pensia supli-
                              mentara 4.085.928
 1905 B. VENITURI NEFISCALE 18.000
 2205 DIVERSE VENITURI 18.000
         30 Încasări din alte surse 18.000
 5005 CHELTUIELI - TOTAL 4.492.236
                01 CHELTUIELI CURENTE 4.492.236
                38 TRANSFERURI 4.492.236
 5905 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 4.492.236
 6005 ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                          AJUTOARE SI INDEMNIZAŢII 4.492.236
                01 CHELTUIELI CURENTE 4.492.236
                38 TRANSFERURI 4.492.236
                40 Transferuri neconsolidabile 4.492.236
         30 Pensia suplimentară 4.492.236
 9300 DEFICIT 388.308
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


                               -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016