Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 86 din 6 iunie 2011  privind ratificarea Amendamentului, convenit prin schimbul de scrisori semnate la 11 august 2009 si 2 martie 2010 la Bucuresti si la 3 februarie 2010 la Washington dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru finantarea Proiectului privind serviciile municipale, semnat la Bucuresti la 24 iulie 2006, si pentru modificarea Legii nr. 124/2007 privind ratificarea Acordului de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru finantarea Proiectului privind serviciile municipale, semnat la Bucuresti la 24 iulie 2006    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 86 din 6 iunie 2011 privind ratificarea Amendamentului, convenit prin schimbul de scrisori semnate la 11 august 2009 si 2 martie 2010 la Bucuresti si la 3 februarie 2010 la Washington dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru finantarea Proiectului privind serviciile municipale, semnat la Bucuresti la 24 iulie 2006, si pentru modificarea Legii nr. 124/2007 privind ratificarea Acordului de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru finantarea Proiectului privind serviciile municipale, semnat la Bucuresti la 24 iulie 2006

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 447 din 27 iunie 2011
    Parlamentul României adoptã prezenta lege.

    ART. I
    Se ratificã Amendamentul, convenit prin schimbul de scrisori semnate la 11 august 2009 şi 2 martie 2010 la Bucureşti şi la 3 februarie 2010 la Washington dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, la Acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului privind serviciile municipale, semnat la Bucureşti la 24 iulie 2006, în valoare de 106,2 milioane euro, ratificat prin Legea nr. 124/2007.
    ART. II
    Legea nr. 124/2007 privind ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului privind serviciile municipale, semnat la Bucureşti la 24 iulie 2006, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 326 din 15 mai 2007, se modificã dupã cum urmeazã:
    1. Articolul 2 va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 2. - (1) Costul total al Proiectului privind serviciile municipale este de 178,53 milioane euro.
    (2) Finanţarea proiectului se va asigura din urmãtoarele surse: 106,2 milioane euro - împrumutul acordat de Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare; 2,09 milioane euro din alocaţii de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Mediului şi Pãdurilor; 44,34 milioane euro - transferuri din bugetul local al sectoarelor 1 şi 6 ale municipiului Bucureşti în bugetul local al municipiului Bucureşti; 25,9 milioane euro - alocaţii din bugetul local al municipiului Arad."
    2. La articolul 3, punctul 3 va avea urmãtorul cuprins:
    "3. 11 milioane euro pentru finanţarea în 10 judeţe ale ţãrii a asistenţei tehnice privind pregãtirea unor proiecte în domeniul mediului, care urmeazã a fi finanţate din fonduri nerambursabile, postaderare. Aceastã parte va fi implementatã de Ministerul Mediului şi Pãdurilor, care va fi şi coordonatorul întregului proiect."
    3. Articolul 4 va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 4. - Între Ministerul Finanţelor Publice, municipiul Bucureşti, municipiul Arad şi Ministerul Mediului şi Pãdurilor vor fi încheiate acorduri subsidiare şi, respectiv, acorduri de împrumut subsidiare, în care vor fi precizate drepturile şi obligaţiile pãrţilor, inclusiv obligativitatea celor douã municipii de a concesiona serviciile de utilitate publicã, ce vor fi prestate pentru investiţiile realizate conform art. 2, cãtre operatorul municipiului Bucureşti şi, respectiv, cãtre operatorul regional al municipiului Arad."
    ART. III
    Legea nr. 124/2007 privind ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului privind serviciile municipale, semnat la Bucureşti la 24 iulie 2006, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 326 din 15 mai 2007, cu modificãrile aduse prin prezenta lege va fi republicatã, dându-se textelor o nouã numerotare.

    Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicatã.

                PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                     ROBERTA ALMA ANASTASE

                   p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
                         IOAN CHELARU

    Bucureşti, 6 iunie 2011.
    Nr. 86.



    Banca Mondialã Strada H 1818, N.W. (202) 477-1234
    Banca Internaţionalã pentru Washington D.C. 20433 Adresa poştalã:
    Reconstrucţie şi Dezvoltare S.U.A. INTBAFRAD
    Asociaţia de Dezvoltare Adresa poştalã:
    Internaţionalã INDEVAS



                                                   3 februarie 2010

    Excelenţei Sale,
    Sebastian Vlãdescu,
    ministrul finanţelor publice
    Bucureşti, România

                      Proiectul privind serviciile
                     municipale (Împrumutul RO 4835)
                     Amendarea Acordului de împrumut

    Stimate domnule ministru,
    Facem referire la Acordul de împrumut dintre România (Împrumutat) şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Banca) pentru proiectul mai sus menţionat, din data de 24 iulie 2006 (Acordul), şi la scrisoarea din data de 11 august 2009 a domnului Bogdan Drãgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, prin care se solicitã efectuarea unor amendamente la acordul mai sus menţionat.
    Vom trata într-o scrisoare separatã de amendament (anexatã) modificãrile solicitate a fi aduse Acordului de proiect dintre municipalitatea Bucureşti şi Bancã, pentru proiectul mai sus menţionat, din data de 24 iulie 2006.
    Suntem de acord cu solicitarea mai sus menţionatã şi propunem, deci, amendarea Acordului dupã cum urmeazã:
    1. În anexa 1, Obiectivul Proiectului se modificã şi va avea urmãtorul conţinut (modificãrile sunt indicate cu caractere cursive):
    "Obiectivul Proiectului este acela de a asista Împrumutatul în direcţia respectãrii directivelor de mediu ale UE în sectorul apelor şi al apelor uzate, îmbunãtãţind astfel calitatea şi sfera de acoperire a serviciilor de ape şi ape uzate, în principal prin: (i) sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii în municipiile Bucureşti şi Arad, în vederea furnizãrii unor servicii mai bune de ape şi ape uzate şi a îmbunãtãţirii managementului apelor din precipitaţii; şi (ii) elaborarea de proiecte prioritare privind apele şi apele uzate în judeţe selectate."
    2. În anexa 1, Partea 3 a Proiectului se modificã şi va avea urmãtorul conţinut (modificãrile sunt indicate cu caractere cursive):
    "Partea 3: Pregãtirea Proiectului pentru UE
    Servicii de asistenţã tehnicã pentru pregãtirea auditurilor din cadrul Pãrţii 3 a Proiectului şi pentru elaborarea de solicitãri de finanţare de la UE în cadrul Proiectului în cel puţin zece (10) judeţe, în acest fel garantându-se cã Împrumutatul îşi îndeplineşte angajamentele asumate faţã de UE în ceea ce priveşte îmbunãtãţirile în sectorul de mediu, cã fondurile nerambursabile de la UE sunt utilizate cu eficacitate pe mãsura disponibilizãrii lor şi cã atât la nivel central, cât şi la nivel local este dezvoltatã capacitatea de a elabora şi implementa proiecte care sã corespundã directivelor UE aplicabile, cuprinzând asistenţã ce va fi derulatã în douã faze, dupã cum urmeazã: (i) faza 1, pentru colectarea de date şi evaluarea situaţiei curente, elaborarea unui plan principal la nivel judeţean care sã identifice întregul necesar de investiţii, efectuarea unui studiu de fezabilitate detaliat şi a unei analize instituţionale, elaborarea unui formular de solicitare pentru obţinerea de Fonduri Structurale şi de Coeziune de la UE; şi dezvoltarea instituţionalã în direcţia cultivãrii unui management eficient al investiţiilor de mediu, incluzând instruirea profesionalã destinatã personalului MMGA şi oraşelor şi aşezãrilor mici din cele zece (10) judeţe menţionate anterior; şi (ii) faza 2, constând în elaborarea dosarelor complete de licitaţii pentru contractele de servicii, bunuri şi lucrãri ce se impun pentru implementarea studiilor de fezabilitate realizate în cadrul primei faze."
    3. În anexa 2, secţiunea I, se introduce un nou paragraf C - Anti-Corupţie -, care va avea urmãtorul conţinut:
    "Împrumutatul se va asigura cã Proiectul este derulat în conformitate cu prevederile Ghidului Anti-Corupţie."
    4. În anexa 2, secţiunea I, se introduce un nou paragraf D - Mãsuri asiguratorii -, care va avea urmãtorul conţinut:
    "Împrumutatul se va asigura cã terenul necesar Proiectului este achiziţionat în conformitate cu principiile şi procedurile prevãzute în CPAT (Cadrul de politici privind achiziţionarea terenurilor) în mod satisfãcãtor pentru Bancã, şi cã nu va cesiona, amenda, abroga sau deroga de la nicio prevedere a acestuia fãrã a avea în prealabil aprobarea Bãncii."
    5. În anexa 2, coloana "% din cheltuieli ce va fi finanţat" a tabelului inclus în secţiunea IV.A paragraful 2 se modificã în sensul cã va include, pentru toate cifrele, urmãtoarea modificare ce indicã plafonul maxim: "pânã la %". Tabelul inclus în secţiunea IV.A paragraful 2 va avea urmãtorul conţinut:



┌───────────────────────────────────────────────┬────────────┬─────────────────┐
│ Categoria │Suma alocatã│ % │
│ │din împrumut│ din cheltuieli │
│ │(exprimatã │ce va fi finanţat│
│ │ în euro) │ │
├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│"(1) Lucrãri, bunuri şi servicii de consultanţã│ 48.000.000│65% pentru acti- │
│în cadrul Pãrţii 1 a Proiectului, exceptând B1 │ │vitãţile efectua-│
│- Lucrãri civile în sectorul 1 - Contractul │ │te pânã la │
│Bãneasa nr. 3.637/12.07.2007 │ │30 iunie 2009, şi│
│ │ │83% dupã aceastã │
│ │ │datã │
├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│(2) Lucrãri, bunuri şi servicii de consultanţã │ 47.200.000│ 94% │
│în cadrul Pãrţii a 2-a a Proiectului │ │ │
├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│(3) Servicii de consultanţã în cadrul pãrţii │ 11.000.000│ 84% │
│a 3-a a Proiectului │ │ │
├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│SUMĂ TOTALĂ: │106.200.000"│ │
└───────────────────────────────────────────────┴────────────┴─────────────────┘



    Suntem de acord prin prezenta cã, în cadrul categoriei (1), excepţia mai sus menţionatã nu acoperã urmãtoarele douã facturi, ce sunt deci, acceptate la platã, transmise de Primãria Bucureşti: Factura nr. 841.024 din data de 30 aprilie 2009, în valoare de 219.949,52 RON, şi Factura nr. 841.023 din data de 30 aprilie 2009, în valoare de 3.079.293,34 RON.
    Am consemnat şi prin prezenta ne exprimãm acordul faţã de solicitarea dumneavoastrã de clarificãri referitoare la categoria (2). Procentul mai sus menţionat pentru categoria (2) va fi utilizat pânã la epuizarea totalã a sumelor din împrumut alocate pãrţii a 2-a, iar dupã aceea finanţarea va fi asiguratã 100% din bugetul Primãriei Arad.
    6. În anexa 2, secţiunea IV, paragraful B se modificã şi va avea urmãtorul conţinut (modificãrile sunt indicate cu caractere cursive):
    "B. Condiţii de tragere; Perioada de tragere.
    1. Fãrã a contraveni prevederilor pãrţii A a acestei secţiuni, nu se vor face trageri:
    (i) din Contul de împrumut pânã când Banca nu a primit plata integralã a comisionului iniţial; sau (ii) pentru plãţi efectuate anterior datei acestui acord; şi (iii) în cadrul categoriilor (1) şi (2), pânã când Împrumutatul nu îşi va fi îndeplinit obligaţiile ce îi revin conform secţiunii I.D a acestei Anexe."
    7. În anexa 2, secţiunea V, paragraful (ii) se modificã şi va avea urmãtorul conţinut (modificãrile sunt indicate cu caractere cursive):
    "(ii) monitorizarea conformãrii de cãtre Apa Nova şi operatorul regional din Arad în vederea respectãrii indicatorilor de performanţã aplicabili în furnizarea de servicii publice."
    8. În apendix se introduc urmãtoarele definiţi noi ce vor avea urmãtorul conţinut:
    "Ghidul Anti-Corupţie" înseamnã "Ghidul de prevenire şi combatere a fraudei şi corupţiei în proiecte finanţate prin împrumuturi BIRD şi prin credite şi împrumuturi nerambursabile ADI", din data de 15 octombrie 2006.
    "Operator regional" înseamnã o societate comercialã al cãrei capital social aparţine integral unitãţilor administrativ-teritoriale, membre ale unei asociaţii de dezvoltare intercomunitarã, ce are ca obiect de activitate prestarea de servicii de utilitate publicã şi care este înfiinţatã în baza hotãrârilor autoritãţilor deliberative".
    "CPAT" înseamnã Cadrul de politici privind achiziţionarea terenurilor, satisfãcãtor pentru Bancã, întocmit şi aprobat de cãtre Împrumutat pe data de 15 decembrie 2009, în care se stabilesc principiile, regulile şi procedurile aplicabile achiziţiei de terenuri în cadrul Proiectului, şi menţionate în secţiunea I.D din anexa 2 la acest acord.
    Vã rugãm sã confirmaţi acordul dumneavoastrã faţã de cele de mai sus, în numele României, prin semnarea, datarea şi returnarea exemplarului ataşat al acestei scrisori. Acest amendament va intra în vigoare la data contrasemnãrii de cãtre dumneavoastrã a acestei scrisori.

                Al dumneavoastrã cu sinceritate,
       BANCA INTERNAŢIONALĂ PENTRU RECONSTRUCŢIE ŞI DEZVOLTARE
                         Peter Harrold
                           director
               Europa Centralã şi Ţãrile Baltice
                Regiunea Europa şi Asia Centralã

    De acord
    --------
    România

    Prin: Bogdan Drãgoi,
    reprezentant autorizat
    Funcţia: secretar de stat
    Data: 2 martie 2010

    Cãtre: Dl Theodor Ahlers
           Vicepreşedinte în exerciţiu
           Europa şi Asia Centralã
           Banca Mondialã
    Fax: 001.202.477.87.72
         001.202.522.25.66
    De la: Bogdan Drãgoi,
           secretar de stat
    Fax: 4021.312.20.11

    Ref.: Proiectul privind serviciile municipale - Acordul de împrumut nr. 4835 RO
    Nr. de pagini:
    Data: 11 august 2009

    Stimate domn,
    În adresa noastrã din 3 decembrie 2008, având în vedere cererea formulatã de beneficiarii împrumutului, v-am solicitat avizul cu privire la modificarea Acordului de împrumut dupã cum urmeazã:
    - datoritã creşterii costului total al pãrţii 1, estimate la 92.339.779 EUR, care va fi acoperit de la bugetul local al sectoarelor 1 şi 6 ale municipiului Bucureşti, procentul finanţat din suma împrumutului va scãdea la 52%;
    - costul total al pãrţii a 2-a a crescut la 73.092.484 EUR, care va fi acoperit de la bugetul local al Primãriei Municipiului Arad. Totuşi, Primãria Municipiului Arad doreşte sã menţinã acelaşi procent de finanţare din suma împrumutului, iar dupã consumarea întregii sume alocate din împrumut acestei pãrţi a 2-a, sã continue finanţarea pãrţii a 2-a 100% de la bugetul local al acestei primãrii;
    - pentru partea a 3-a, proiectele vor fi pentru 10 judeţe în loc de 11.
    În plus faţã de cele menţionate anterior, pe baza discuţiilor ce au avut loc în Bucureşti în cursul ultimei misiuni BIRD, pentru a atinge mai bine obiectivele proiectului şi pentru a reflecta mai bine stadiul actual al proiectului, la cererea organismelor de implementare a proiectului, vã rugãm sã fiţi de acord şi cu urmãtoarele modificãri ale Acordului de împrumut:
    - reflectarea în acordul de împrumut a modului în care este numit operatorul, în cazul municipiului Arad;
    - actualizarea anexei 2, ca urmare a excluderii din valoarea împrumutului, începând cu 25 mai 2009, a finanţãrii contractului B1, în cazul municipiului Bucureşti. Pentru informaţii mai detaliate, anexãm un tabel în care este propusã finanţarea pãrţii 1, respectiv procentul din cheltuieli finanţat de BIRD dupã 30 iunie 2009. Dupã cum se poate observa, chiar dacã pentru urmãtoarea perioadã procentul mediu de finanţare BIRD este de 46%, deoarece acest procent diferã de la un contract la altul, în anexa 2 la Acordul de împrumut ar putea fi menţionat procentul maxim, respectiv de pânã la 83%, pentru a respecta regulile de finanţare BIRD.
    Având în vedere cele de mai sus, anexa 1, anexa 2 şi apendixul vor fi modificate şi, corespunzãtor, şi acordurile de proiect pentru Bucureşti şi Arad, fãrã alte schimbãri privind indicatorii de monitorizare şi evaluare (actul adiţional nr. 2).
    În baza celor sus-menţionate, Acordul de împrumut ar trebui modificat dupã cum urmeazã:
    - Anexa 1 - Descrierea proiectului se va modifica şi va avea urmãtorul conţinut:
    ● primul paragraf: "Obiectivul Proiectului este acela de a asista Împrumutatul în direcţia respectãrii directivelor de mediu ale UE în sectorul apelor şi al apelor uzate, îmbunãtãţind astfel calitatea şi sfera de acoperire a serviciilor de ape şi ape uzate, în principal prin: (i) sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii în municipiile Bucureşti şi Arad, în vederea furnizãrii unor servicii mai bune de ape şi ape uzate şi a îmbunãtãţirii managementului apelor din precipitaţii; şi (ii) elaborarea de proiecte prioritare privind apele şi apele uzate în zece (10) judeţe."
    ● paragraful patru: Pregãtirea Proiectului pentru UE, partea a 3-a: "Servicii de asistenţã tehnicã pentru pregãtirea auditurilor din cadrul pãrţii a 3-a a Proiectului si pentru elaborarea de solicitãri de finanţare de la UE în cadrul proiectului în cel puţin zece (10) judeţe, în acest fel garantându-se cã Împrumutatul îşi îndeplineşte angajamentele asumate faţã de UE în ceea ce priveşte îmbunãtãţirile în sectorul de mediu, cã fondurile nerambursabile de la UE sunt utilizate cu eficacitate pe mãsura disponibilizãrii lor şi cã atât la nivel central, cât şi la nivel local este dezvoltatã capacitatea de a elabora şi implementa proiecte care sã corespundã directivelor UE aplicabile, cuprinzând asistenţã ce va fi derulatã în douã faze, dupã cum urmeazã: (i) faza 1, pentru colectarea de date şi evaluarea situaţiei curente, elaborarea unui plan principal la nivel judeţean care sã identifice întregul necesar de investiţii, efectuarea unui studiu de fezabilitate detaliat şi a unei analize instituţionale, elaborarea unui formular de solicitare pentru obţinerea de fonduri structurale şi de coeziune de la UE; şi dezvoltarea instituţionalã în direcţia cultivãrii unui management eficient al investiţiilor de mediu, incluzând instruirea profesionalã destinatã personalului MMGA şi oraşelor şi aşezãrilor mici din cele zece (10) judeţe menţionate anterior; şi (ii) faza 2, constând în elaborarea dosarelor complete de licitaţii pentru contractele de servicii, bunuri şi lucrãri ce se impun pentru implementarea studiilor de fezabilitate realizate în cadrul primei faze."
    - În anexa 2, secţiunea IV A, tabelul de la punctul 2 se modificã şi va avea urmãtorul conţinut:


┌───────────────────────────────────────────────┬────────────┬─────────────────┐
│ Categoria │Suma alocatã│ Procentul │
│ │din Împrumut│ din cheltuieli │
│ │(exprimatã │ de finanţat │
│ │ în euro) │ │
├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│(1) Lucrãri, bunuri şi servicii de consultanţã │ 48.000.000│65% pentru │
│în cadrul pãrţii 1 a Proiectului │ │activitãţile des-│
│ │ │fãşurate înainte │
│ │ │de 30 iunie 2009 │
│ │ │şi maximum 83% │
│ │ │ulterior │
├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│(2) Lucrãri, bunuri şi servicii de consultanţã │ 47.200.000│ 94%*) │
│în cadrul pãrţii a 2-a a Proiectului. │ │ │
├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│(3) Servicii de consultanţã în cadrul pãrţii │ 11.000.000│ 84% │
│a 3-a a Proiectului │ │ │
├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│SUMA TOTALĂ │ 106.200.000│ │
└───────────────────────────────────────────────┴────────────┴─────────────────┘




──────────────
    *) Procentul va rãmâne neschimbat pânã la folosirea integralã a sumei alocate pãrţii a 2-a din suma Împrumutului, iar dupã aceea costul acestei pãrţi a 2-a va fi acoperit 100% de la bugetul Primãriei Arad."

    - În anexa 2, secţiunea V - Alte angajamente, punctul 1, la litera (ii), sintagma "operatorul selectat" va fi înlocuitã cu sintagma "operatorul regional".
    - În apendix - Definiţii se va adãuga un paragraf nou:
    "Operator regional - societate comercialã al cãrei capital social aparţine integral unitãţilor administrativ-teritoriale, membre ale unei asociaţii pentru dezvoltare intercomunitarã, care are ca obiect de activitate servicii de utilitãţi publice şi care va fi înfiinţatã pe baza hotãrârilor acestor autoritãţi deliberative."
    În plus faţã de amendamentele menţionate mai sus, pentru a evita interpretarea eronatã în ceea ce priveşte achiziţia terenurilor, ar fi bine sã existe o astfel de clauzã în Acordul de împrumut şi, de asemenea, sã existe cel puţin în Acordul de proiect încheiat cu Primãria Municipiului Bucureşti.
    În speranţa cã solicitarea noastrã se va bucura de înţelegerea şi sprijinul dumneavoastrã, aşteptãm rãspunsul dumneavoastrã.

    Cu stimã,
    pentru şi în numele României,
    Bogdan Drãgoi,
    (semnãtura indescifrabilã)
    secretar de stat

    Cc: Benoît Blarel,
        director de ţarã
        Reprezentanţa Bãncii Mondiale în România

        Francois Boulanger,
        lider de echipã
        Reprezentanţa Bãncii Mondiale în România

        Cesar Niculescu,
        ofiţer operaţiuni
        Reprezentanţa Bãncii Mondiale în România

                          ---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016