Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE Nr. 84 din 12 iulie 1996  a imbunatatirilor funciare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE Nr. 84 din 12 iulie 1996 a imbunatatirilor funciare

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 159 din 24 iulie 1996
Parlamentul României adopta prezenta lege.

CAP. 1
Dispoziţii generale
ART. 1
(1) Amenajãrile de îmbunãtãţiri funciare sînt lucrãri complexe de construcţii hidrotehnice şi agropedoameliorative, de prevenire şi inlaturare a acţiunii factorilor de risc - seceta, exces de apa, eroziunea solului şi inundatii - pe terenurile cu destinaţie agricolã sau silvicã, avînd ca scop valorificarea capacitãţii de producţie a terenurilor şi a plantelor şi introducerea în circuitul economic a terenurilor neproductive.
(2) Prin amenajãrile de îmbunãtãţiri funciare se asigura, dupã caz, surse de apa pentru irigarea culturilor agricole şi alimentarea cu apa a unor localitãţi, amenajãri piscicole, incinte agricole şi industriale, precum şi protecţia localitãţilor şi a cãilor de comunicaţie impotriva efectelor alunecarilor de teren, a inundatiilor şi protecţia lacurilor de acumulare impotriva colmatarii.
(3) Amenajãrile de îmbunãtãţiri funciare contribuie, prin efectul lor, la protecţia şi ameliorarea mediului.
ART. 2
(1) Prin amenajãri de îmbunãtãţiri funciare, în sensul prezentei legi, se înţelege urmãtoarele lucrãri de construcţii, instalaţii şi dotãri aferente:
a) îndiguiri şi regularizari ale cursurilor de apa prin care se asigura, în principal, protecţia terenurilor şi a drumurilor impotriva inundatiilor, surse locale de apa şi emisari pentru scurgerea apelor;
b) amenajãri de irigaţii, orezãrii, prin care se asigura aprovizionarea controlatã a solului şi a plantelor cu cantitãţile de apa necesare dezvoltãrii culturilor şi creşterii producţiei agricole. Aceste amenajãri cuprind lucrãri de captare, pompare, transport, distribuţie şi evacuare a apei şi, dupã caz, lucrãri de nivelare a terenului;
c) amenajãri de drenaj şi desecare, care au drept scop prevenirea şi înlãturarea excesului de umiditate de la suprafata terenului şi din sol, în vederea asigurãrii condiţiilor favorabile de utilizare a terenurilor. Aceste amenajãri cuprind lucrãri de colectare, de transport şi de evacuare în emisari a apei în exces;
d) amenajãri de combatere a eroziunii solului şi de ameliorare a terenurilor afectate de alunecãri, prin care se previn, se diminueazã sau se opresc procesele de degradare a terenurilor. Aceste amenajãri cuprind lucrãri pentru protecţia solului, regularizarea scurgerii apei pe versanţi, stingerea formatiunilor torentiale, stabilizarea nisipurilor mişcãtoare;
e) amenajãri pedoameliorative pe terenurile saraturate, acide şi pe nisipuri, pe terenurile poluate, inclusiv cu reziduuri petroliere, cu halde de la exploatãrile miniere, pe alte terenuri neproductive, cuprinzînd şi lucrãrile de nivelare-modelare, de scarificare, de afinare adinca, rigole şi santuri de scurgere a apei, araturile în benzi cu coame, udarile de spalare a sarurilor, aplicarea de amendamente, precum şi îngrãşãminte, în scopul valorificãrii pentru agricultura şi, dupã caz, pentru silvicultura;
f) amenajãri silvice de înfiinţare a perdelelor forestiere de protecţie a terenurilor agricole şi a plantaţiilor antierozionale.
(2) Amenajãrile de îmbunãtãţiri funciare se asociaza, dupã caz, cu lucrãri pentru protecţia terenurilor şi a bunurilor impotriva inundatiilor şi pentru asigurarea şi exploatarea sursei de apa.
(3) Pot constitui, în condiţiile legii, cauza de utilitate publica de interes naţional sau local amenajãrile de îmbunãtãţiri funciare care se referã la lucrãrile de irigaţii, de drenaj şi de desecare, de combatere a eroziunii solului, de ameliorare a terenurilor afectate de alunecãri şi a nisipurilor mişcãtoare, de îndiguiri şi de regularizari ale cursurilor de apa, ori la înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie şi a plantaţiilor antierozionale, finanţate de la bugetul de stat sau, dupã caz, din alte surse.
ART. 3
Realizarea amenajãrilor de îmbunãtãţiri funciare la nivel naţional are loc pe baza Programului naţional de amenajare a teritoriului, iar la nivel local, conform nevoilor administraţiilor publice locale, a persoanelor juridice sau fizice interesate, pe baza programelor zonale şi locale de amenajare a teritoriului, în corelare cu Programul naţional de amenajare a teritoriului.
ART. 4
Proiectarea, executarea şi exploatarea amenajãrilor de îmbunãtãţiri funciare se fac în corelare cu lucrãrile de gospodãrire a apelor, hidroenergetice, silvice, cai de comunicaţie, în acord cu interesele proprietarilor de terenuri şi cu documentaţiile de urbanism şi de amenajare a teritoriului, ţinînd seama de cerinţele de protecţie a mediului.
ART. 5
(1) Realizarea amenajãrilor de îmbunãtãţiri funciare se face cu acordul scris al proprietarilor de terenuri, potrivit legii.
(2) Acordul se referã la:
a) amenajarea suprafeţelor de teren care le aparţin;
b) trecerea libera a personalului însãrcinat cu efectuarea cercetãrilor şi a studiilor de teren, cu proiectarea, executarea, exploatarea, întreţinerea şi repararea lucrãrilor şi a instalaţiilor de îmbunãtãţiri funciare, precum şi a personalului autorizat conform dispoziţiilor prezentei legi.
(3) Proprietarii sau, dupã caz, deţinãtorii de terenuri, împreunã cu cei care iniţiazã realizarea amenajãrilor de îmbunãtãţiri funciare, vor reglementa, în cadrul acordului, dupã caz, schimburile de terenuri şi despãgubirile.
Cheltuielile generate de aceste reglementãri se suporta din sursa de finanţare a lucrãrilor.
ART. 6
Realizarea lucrãrilor care servesc mai mulţi proprietari de terenuri necesita exproprierea pentru cauza de utilitate publica a terenului ocupat definitiv de ampriza şi de zona de protecţie a acestor lucrãri.
ART. 7
Ocuparea temporarã sau definitiva a terenurilor aflate în circuitul agricol şi silvic, dezafectarile şi demolarile de construcţii, precum şi exproprierile, în scopul realizãrii lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare, se fac potrivit legii.
ART. 8
(1) Terenurile expropriate pentru realizarea lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare aparţin domeniului privat al statului sau unitãţilor administrativ-teritoriale.
(2) Terenurile prevãzute la alin. (1) se administreazã de cãtre persoanele fizice sau juridice care exploateazã lucrãrile.
ART. 9
Afectarea amenajãrilor de îmbunãtãţiri funciare în funcţiune sau prevãzute a se realiza, de cãtre alte investiţii sau de cãtre modificãri ale folosintelor terenurilor pe care le servesc, necesita acordul proprietarului lucrãrilor. Pentru amenajãrile realizate sau prevãzute a se realiza cu fonduri de la bugetul de stat, acordul se emite de cãtre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei.
ART. 10
Scoaterea din funcţiune a amenajãrilor de îmbunãtãţiri funciare, finanţate de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, se face, dupã caz, prin hotãrîre a Guvernului sau prin hotãrîri ale autoritãţilor administraţiei publice locale.
ART. 11
Organizarea şi funcţionarea sistemului de supraveghere, evaluare, prognoza şi avertizare privind efectele economice şi ecologice ale lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare din domeniul agricol se asigura de cãtre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, în colaborare cu Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului.
ART. 12
Coordonarea activitãţilor de îmbunãtãţiri funciare din domeniul agricol se face de cãtre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei.
ART. 13
Programul privind realizarea amenajãrilor de îmbunãtãţiri funciare prioritare, pe terenurile care aparţin domeniului public de interes naţional sau local, precum şi domeniului privat al statului, se stabileşte de cãtre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi, dupã caz, de Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului, pe baza strategiilor întocmite de aceste ministere şi a documentaţiilor tehnico-economice.

CAP. 2
Cercetare şi proiectare
ART. 14
Activitãţile de cercetare, studii de teren şi proiectare în domeniul imbunatatirilor funciare se asigura, dupã caz, de cãtre institute de profil, staţiuni experimentale şi agenţi economici de specialitate atestaţi.
ART. 15
Studiile şi proiectele pentru amenajãrile de îmbunãtãţiri funciare din domeniul agricol se realizeazã în corelare cu organizarea teritoriului agricol, se avizeazã de cãtre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, prin organele sale de specialitate, şi pot fi aplicate dacã conţin toate acordurile, avizele şi aprobãrile prevãzute de lege.

CAP. 3
Executarea şi receptionarea lucrãrilor
ART. 16
Delimitarea amplasamentelor lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare şi a suprafeţelor de teren care se scot temporar sau definitiv din circuitul agricol, stabilirea şi reglementarea despãgubirilor, precum şi schimburile de teren se fac, potrivit legii, înainte de începerea execuţiei lucrãrilor de cãtre beneficiarul de investiţie, proiectantul lucrãrilor, proprietarii de terenuri şi antreprenorul general.
ART. 17
Urmãrirea execuţiei lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare se face de cãtre beneficiar.
ART. 18
(1) Sistarea execuţiei amenajãrilor de îmbunãtãţiri funciare, finanţate de la bugetul de stat, se face prin hotãrîre a Guvernului, la propunerea ministerelor de resort.
(2) Obiectivele de investiţii sistate vor fi conservate, dupã caz, în condiţii care sa asigure integritatea corespunzãtoare stadiului realizat.
ART. 19
Receptionarea şi punerea în funcţiune a amenajãrilor de îmbunãtãţiri funciare se fac de cãtre beneficiar, proiectant, executant şi proprietarii de teren, potrivit legii.
ART. 20
Pentru fiecare amenajare de îmbunãtãţiri funciare finanţatã de la bugetul de stat se va întocmi cartea tehnica a construcţiei, prin grija investitorului, potrivit legii.

CAP. 4
Exploatarea, întreţinerea şi repararea lucrãrilor
ART. 21
Lucrãrile de îmbunãtãţiri funciare din domeniul agricol, finanţate de la bugetul de stat sau din alte surse ale Regiei Autonome a Imbunatatirilor Funciare, sînt proprietate publica.
ART. 22
(1) Întreţinerea şi repararea lucrãrilor sînt obligatorii pentru toţi deţinãtorii de amenajãri de îmbunãtãţiri funciare.
(2) Regulile generale de întreţinere şi de reparaţii ale lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare se stabilesc de cãtre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei.
ART. 23
Întreţinerea şi repararea lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare, realizate de proprietarii de terenuri din surse proprii, din credite sau din alte surse, se executa de cãtre aceştia.
ART. 24
Regia Autonomã a Imbunatatirilor Funciare şi persoanele juridice sau fizice de specialitate care administreazã lucrãri de îmbunãtãţiri funciare au obligaţia sa asigure paza acestor lucrãri.
ART. 25
Folosirea lucrãrilor şi a apei din amenajãrile de îmbunãtãţiri funciare, finanţate de la bugetul de stat, în alte scopuri decît cele stabilite prin documentaţiile aprobate se poate face numai cu acordul organelor abilitate potrivit legii.
ART. 26
Aplicarea agrotehnicii antierozionale pe terenurile cu potenţial de eroziune sau afectate de eroziune este obligatorie pentru proprietarii acestor terenuri.

CAP. 5
Finanţarea lucrãrilor
ART. 27
(1) Se finanţeazã de la bugetul de stat:
a) cercetarea în domeniul imbunatatirilor funciare;
b) studiile de prefezabilitate, fezabilitate, proiectele tehnice, caietele de sarcini şi detaliile de execuţie şi execuţia lucrãrilor pentru obiectivele de investiţii prevãzute în listele de investiţii aprobate în condiţiile legii;
c) reabilitarea construcţiilor şi a instalaţiilor de îmbunãtãţiri funciare care conditioneaza funcţionarea amenajãrilor de utilitate publica, deteriorate de acţiunea factorilor de risc, de modificarea regimului de proprietate şi de folosire a terenurilor;
d) lucrãrile de îmbunãtãţiri funciare necesare pentru protecţia mediului din zone şi domenii importante;
e) cheltuielile necesare pentru conservarea obiectivelor de investiţii, finanţate de la bugetul de stat, sistate;
f) acţiunile de apãrare impotriva inundatiilor, fenomenelor meteorologice periculoase şi accidentelor la construcţiile hidrotehnice din amenajãrile de îmbunãtãţiri funciare;
g) realizarea şi funcţionarea sistemului naţional de supraveghere, evaluare, prognoza şi avertizare privind efectul amenajãrilor de îmbunãtãţiri funciare, parte componenta a sistemului naţional de monitorizare pentru protecţia mediului;
h) cadastrul amenajãrilor de îmbunãtãţiri funciare, componenta a cadastrului agricol de specialitate.
(2) Criteriile privind selectarea obiectivelor de investiţii care se includ în listele de investiţii ale Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, lucrãrile care se finanţeazã de la bugetul de stat, precum şi stabilirea importantei deosebite a construcţiilor, instalaţiilor, obiectivelor, zonelor şi domeniilor sînt prezentate în regulamentul de aplicare a prezentei legi.
ART. 28
Cheltuielile pentru exploatarea, întreţinerea şi repararea lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare, efectuate de Regia Autonomã a Imbunatatirilor Funciare sau de persoanele juridice sau fizice care desfãşoarã astfel de activitãţi, se suporta de cãtre beneficiari. Aceste cheltuieli pot fi subvenţionate total sau parţial de la bugetul de stat, în condiţiile legii.

CAP. 6
Sancţiuni
ART. 29
Încãlcarea prevederilor prezentei legi atrage, dupã caz, rãspunderea civilã, contravenţionalã sau penalã.
ART. 30
Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de nefunctionare a lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare sau împiedicarea accesului la conservarea sau salvarea acestora constituie infracţiune de distrugere şi se pedepseşte conform art. 217 din Codul penal.
ART. 31
(1) Constituie contravenţii la normele privind proiectarea, executarea, exploatarea, întreţinerea, repararea şi protecţia amenajãrilor de îmbunãtãţiri funciare urmãtoarele fapte, dacã nu sînt sãvîrşite în astfel de condiţii încît, potrivit legii penale, sa fie considerate infracţiuni:
a) nerespectarea prevederilor din regulamentele şi normativele tehnice în vigoare privind proiectarea, execuţia, exploatarea, întreţinerea, repararea şi protecţia lucrãrilor;
b) executarea de lucrãri agricole pe terenurile amenajate antierozional fãrã respectarea regulilor şi a tehnologiilor prevãzute în documentaţiile tehnico-economice aprobate, pe baza cãrora s-au realizat amenajãrile, precum şi neaplicarea agrotehnicii antierozionale pe terenurile cu potenţial de eroziune;
c) neintretinerea şi nerepararea lucrãrilor, inclusiv a instalaţiilor şi a echipamentelor din amenajãri, precum şi risipa de apa ca urmare a nerespectãrii regulilor de folosire a echipamentelor de udare şi a regulamentelor de exploatare, de cãtre administratorii lucrãrilor sau de cãtre persoanele juridice sau fizice care exploateazã lucrãrile;
d) refuzul de a permite accesul persoanelor împuternicite pe terenurile pe care se afla lucrãri de îmbunãtãţiri funciare, în vederea exercitãrii dreptului de control asupra modului cum se executa, se exploateazã, se întreţin şi se repara lucrãrile, în afarã de cazul în care, potrivit actelor normative, este necesarã o autorizaţie specialã;
e) depozitarea de materiale şi utilaje, neautorizata de cãtre Regia Autonomã a Imbunatatirilor Funciare sau, dupã caz, de cãtre persoanele juridice sau fizice de specialitate care exploateazã lucrãrile, precum şi depunerea gunoaielor şi a altor deşeuri în canale, în bazine de aspiratie şi de refulare ale statiilor de pompare, în spaţiile tehnice şi în zonele de protecţie a lucrãrilor;
f) pasunatul animalelor pe canale, pe plantaţii şi perdele forestiere de protecţie, fãrã autorizarea administratorilor legali sau a proprietarilor;
g) scaldatul oamenilor şi animalelor şi adaparea animalelor în canale, în bazinele statiilor de pompare a apei sau în alte locuri decît cele destinate şi amenajate în acest scop;
h) executarea de construcţii ori înfiinţarea de plantaţii în zona de protecţie a lucrãrilor, fãrã acordul Regiei Autonome a Imbunatatirilor Funciare sau, dupã caz, a persoanelor juridice sau fizice care exploateazã aceste lucrãri;
i) taierea arborilor, tufarisurilor şi puietilor din perdelele şi plantaţiile forestiere de protecţie aferente lucrãrilor, fãrã acordul Regiei Autonome a Imbunatatirilor Funciare sau, dupã caz, al persoanelor juridice sau fizice care exploateazã aceste lucrãri şi fãrã respectarea normelor silvice;
j) extragerea de pãmînt, nisip, pietriş sau orice materiale din zona de protecţie a lucrãrilor;
k) folosirea lucrãrilor şi a apei din amenajãri în alte scopuri decît cele stabilite prin documentaţiile tehnico-economice aprobate sau convenite prin contract;
l) nerespectarea dispoziţiilor privind sistarea sau refacerea lucrãrilor realizate necorespunzãtor fata de prevederile din documentaţiile tehnico-economice aprobate;
m) modificarea, degradarea sau folosirea în alte scopuri a zonei de protecţie a lucrãrilor;
n) deversarea şi depozitarea de substanţe chimice, radioactive şi alte substanţe, reziduuri sau deşeuri toxice în/pe lucrãri sau în spaţiile tehnice şi în zona de protecţie a lucrãrilor sau pe terenurile amenajate;
o) executarea de construcţii ori modificarea sau extinderea construcţiilor în amenajãrile de îmbunãtãţiri funciare, fãrã acordul deţinãtorului acestor amenajãri sau cu încãlcarea condiţiilor prevãzute în acord;
p) darea în exploatare a construcţiilor sau a instalaţiilor în amenajãrile de îmbunãtãţiri funciare în zona de protecţie, fãrã autorizaţia deţinãtorului acestor amenajãri;
r) dizlocarea, deteriorarea şi manevrarea de cãtre persoane neautorizate a stavilarelor, gratarelor, vanelor, bazinelor şi a altor construcţii şi instalaţii de îmbunãtãţiri funciare.
(2) Zonele de protecţie ale lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare sînt stabilite prin documentaţiile tehnice de execuţie.
ART. 32
Contravenţiile prevãzute la art. 31 se sancţioneazã astfel:
a) cele prevãzute la lit. a), cu amenda de la 10.000 lei la 50.000 lei;
b) cele prevãzute la lit. b), f), şi g), cu amenda de la 50.000 lei la 250.000 lei;
c) cele prevãzute la lit. e), cu amenda de la 250.000 lei la 500.000 lei;
d) cele prevãzute la lit. h), i) şi k), cu amenda de la 500.000 lei la 1.000.000 lei;
e) cele prevãzute la lit. c) şi d), cu amenda de la 1.000.000 lei la 2.000.000 lei;
f) cele prevãzute la lit. j), l), m) şi r), cu amenda de la 2.000.000 lei la 5.000.000 lei;
g) cele prevãzute la lit. n), o) şi p), cu amenda de la 5.000.000 lei la 10.000.000 lei.
ART. 33
(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac prin procese-verbale încheiate de specialiştii împuterniciţi în acest scop de cãtre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi de cãtre Regia Autonomã a Imbunatatirilor Funciare.
(2) Ofiţerii şi subofiterii de poliţie au obligaţia ca, la cererea organului constatator, sa asigure sprijin pentru legitimarea contravenientului în vederea întocmirii procesului-verbal.
ART. 34
(1) Sancţiunile contravenţionale se aplica atît persoanelor fizice, cît şi persoanelor juridice.
(2) La aplicarea sancţiunilor, pe lîngã împrejurãrile prevãzute de lege, se vor avea în vedere şi constatãrile referitoare la importanta lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare afectate.
ART. 35
Contravenţiilor prevãzute la art. 31 şi sancţiunilor prevãzute la <>art. 32 li se aplica prevederile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor, în mãsura în care prezenta lege nu dispune altfel.

CAP. 7
Dispoziţii finale
ART. 36
Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, va elabora regulamentul de aplicare a acesteia, care va stabili modul de aducere la îndeplinire a prevederilor sale, cu avizul Ministerului Finanţelor, al Ministerului lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului şi al Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului. Regulamentul se aproba prin hotãrîre a Guvernului.
ART. 37
Pentru folosirea eficienta a apei şi a instalaţiilor de irigaţii, precum şi pentru protecţia antierozionala a solului, proprietarii terenurilor din aceeaşi amenajare de îmbunãtãţiri funciare se pot constitui în asociaţii de îmbunãtãţiri funciare, potrivit legii şi statutelor proprii.
ART. 38
Amenajãrile de îmbunãtãţiri funciare din domeniul agricol, finanţate de la bugetul de stat, sînt supuse controlului şi supravegherii de specialitate din partea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului, Ministerului lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului şi Ministerului Finanţelor, pe toatã durata execuţiei şi functionarii acestora.
ART. 39
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei legi se abroga:
- <>Legea nr. 7/1974 cu privire la realizarea, exploatarea, întreţinerea şi finanţarea amenajãrilor de irigaţii şi a celorlalte lucrãri de îmbunãtãţiri funciare, cu modificãrile şi completãrile aduse prin <>decretele Consiliului de Stat nr. 55/1975 şi nr. 68/1983;
- <>H.C.M. nr. 152/1975 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor în domeniul irigatiilor şi al celorlalte lucrãri de îmbunãtãţiri funciare;
- prevederile <>art. 3 din Decretul-lege nr. 43/1990 , referitoare la suportarea în totalitate de la bugetul de stat a activitãţilor de îmbunãtãţiri funciare;
- prevederile anexei nr. 2, liniuta a 7-a, la <>Hotãrîrea Guvernului nr. 740/1990 privind unele mãsuri în domeniul finanţãrii-creditarii investiţiilor la unitãţile de stat, precum şi cu privire la transmiterea fondurilor fixe între întreprinderile de stat;
- orice alte dispoziţii contrare prevederilor prezentei legi.

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din ziua de 27 iunie 1996, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constituţia României.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
ADRIAN NASTASE

Aceasta lege a fost adoptatã de Senat în şedinţa din ziua de 27 iunie 1996, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constituţia României.

p. PREŞEDINTELE SENATULUI
VALER SUIAN
--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016