Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 81 din 9 mai 1997  privind exercitarea profesiunii de farmacist, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Farmacistilor din Romania    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 81 din 9 mai 1997 privind exercitarea profesiunii de farmacist, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Farmacistilor din Romania

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 89 din 14 mai 1997
Parlamentul României adopta prezenta lege.

CAP. 1
Exercitarea profesiunii de farmacist

Secţiunea 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Exercitarea profesiunii de farmacist este un drept al oricãrei persoane fizice, cetãţean roman, posesoare a diplomei de farmacist, eliberata de o instituţie de învãţãmînt universitar cu profil farmaceutic, acreditata, din România ori din strãinãtate, echivalata potrivit legii. Exercitarea profesiunii de farmacist este avizatã de Colegiul Farmacistilor din România şi autorizata de Ministerul Sãnãtãţii.
ART. 2
Profesiunea de farmacist are ca scop asigurarea sãnãtãţii publice, prin cercetarea, producerea, difuzarea şi eliberarea medicamentelor în condiţiile de calitate prevãzute de Farmacopeea Romana şi de alte standarde oficiale din ţara şi din strãinãtate, aprobate de Ministerul Sãnãtãţii.
ART. 3
(1) În exercitarea profesiunii, farmacistul trebuie sa dovedeascã devotament, corectitudine, disponibilitate şi respect fata de persoana care i se adreseazã pentru procurarea medicamentelor necesare.
(2) În activitatea de preparare şi de eliberare a medicamentelor, avînd deplina rãspundere a acestora, farmacistul are drept de decizie.
(3) La absolvirea instituţiei de învãţãmînt, farmacistul va depune urmãtorul jurãmînt:
"În intreaga mea activitate voi da dovada de o atitudine profund umanã fata de om şi colectivitate.
Voi respecta demnitatea şi personalitatea bolnavului, exercitind profesiunea cu conştiinciozitate, respectînd normele de etica şi de deontologie farmaceutica.
Voi fi corect cu mine insumi şi cu confratii mei, cãrora le voi cere colaborarea, şi nu voi refuza sa le acord sprijinul, cînd mi se va cere, în interesul bolnavului.
Nu voi accepta sub nici un motiv ca activitatea mea de farmacist sa fie utilizata impotriva sãnãtãţii şi vieţii omului.
Voi fi rabdator şi intelegator fata de cel care, datoritã bolii, nu-mi acorda respectul cuvenit.
Jur, pe onoare, în mod solemn şi liber!"
(4) Profesiunea de farmacist este o profesiune liberala. Farmacistul nu este funcţionar public.
ART. 4
(1) Profesiunea de farmacist poate fi exercitatã de cãtre cel care îndeplineşte urmãtoarele condiţii:
a) este cetãţean roman, cu domiciliul în România;
b) este licenţiat al unei instituţii de învãţãmînt universitar cu profil farmaceutic, în condiţiile legii;
c) nu se gãseşte în vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevãzute de prezenta lege;
d) este apt, din punct de vedere medical, pentru exercitarea profesiunii.
(2) Profesiunea de farmacist poate fi exercitatã în România şi de cãtre farmacisti cetãţeni strãini, în condiţiile prevãzute de prezenta lege şi pe baza de reciprocitate, stabilite prin convenţii la care România este parte.

Secţiunea a 2-a
Incompatibilitãţi şi interdicţii

ART. 5
Nu poate exercita profesiunea de farmacist:
a) farmacistul care a fost condamnat definitiv prin hotãrîre judecãtoreascã, chiar dacã a fost reabilitat, pentru sãvîrşirea cu intenţie a unei infracţiuni contra umanitãţii sau vieţii, în împrejurãri legate de exercitarea profesiunii de farmacist;
b) farmacistul cãruia i s-a aplicat pedeapsa interdicţiei de a exercita profesiunea, pe durata stabilitã prin hotãrîre judecãtoreascã definitiva sau disciplinarã.
ART. 6
(1) Exercitarea profesiunii de farmacist este incompatibilã cu:
a) difuzarea şi comercializarea altor produse în afarã celor înregistrate şi aprobate de Ministerul Sãnãtãţii;
b) profesiunea de medic;
c) oricare profesiune sau ocupaţie de natura a aduce atingere demnitãţii profesiunii de farmacist sau bunelor moravuri.
(2) Profesiunea de farmacist nu poate fi exercitatã de cãtre o persoana, dacã s-a constatat ca starea de sãnãtate a acesteia este necorespunzãtoare, fiind atestata, ca atare, prin certificat medical eliberat de Comisia de expertiza medicalã şi recuperare a capacitãţii de munca, potrivit legii.

Secţiunea a 3-a
Autorizarea de libera practica a profesiunii de farmacist

ART. 7
(1) Exercitarea profesiunii de farmacist se face pe baza autorizaţiei de libera practica, eliberata de Ministerul Sãnãtãţii în termen de 30 de zile de la depunerea documentelor.
(2) Autorizaţia de libera practica a profesiunii de farmacist se acorda pe baza urmãtoarelor acte:
a) diploma eliberata de o instituţie de învãţãmînt universitar cu profil farmaceutic, acreditata în condiţiile legii;
b) certificat de cazier judiciar;
c) certificat de sãnãtate;
d) avizul Colegiului Farmacistilor din România.
ART. 8
(1) Activitãţile farmaceutice privind prepararea, eliberarea, controlul şi conservarea produselor şi substanţelor farmaceutice din farmacii şi laboratoare sînt conduse şi supravegheate de farmacisti. În farmaciile de spital, farmacistul elibereazã medicamente numai pentru secţiile spitalului.
(2) În industria farmaceutica şi în depozitele de medicamente, farmacistul supravegheazã procesele specifice de preparare, control, eliberare şi conservare a produselor şi substanţelor farmaceutice.
(3) În farmacii, eliberarea medicamentelor, pe baza de prescripţie medicalã, se face numai sub supravegherea farmacistului.
ART. 9
(1) Farmaciştii care au dreptul la pensie pentru munca depusa şi limita de virsta, potrivit legii, pot fi mentinuti, la cerere, în activitatea profesionalã, cu avizul Colegiului Farmacistilor din România, pînã la virsta de 60 de ani femeile şi de 65 de ani bãrbaţii, cu excepţia celor care au doctoratul şi a cãror activitate poate fi prelungitã pînã la virsta de 65 de ani femeile şi de 70 de ani bãrbaţii.
(2) Farmaciştii care au depãşit virstele prevãzute la alin. (1) pot profesa şi în continuare, la cerere, cu autorizaţie de libera practica acordatã anual, în condiţiile art. 7 din prezenta lege, numai în sectorul privat.
ART. 10
Controlul şi supravegherea exercitãrii profesiunii de farmacist se realizeazã de cãtre Colegiul Farmacistilor din România şi de cãtre Ministerul Sãnãtãţii, în condiţiile legii.

CAP. 2
Înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Farmacistilor din România

Secţiunea 1
Caracteristici generale

ART. 11
(1) Colegiul Farmacistilor din România se înfiinţeazã ca organizaţie profesionalã, neguvernamentala, cu personalitate juridicã, apolitica şi fãrã scop patrimonial, care reprezintã interesele profesiunii de farmacist, asigura propãşirea şi pãstrarea prestigiului acestei profesiuni în cadrul vieţii sociale.
(2) Colegiul Farmacistilor din România are autonomie institutionala şi îşi exercita atribuţiile fãrã posibilitatea vreunei imixtiuni.
(3) Colegiul Farmacistilor din România cuprinde toţi farmaciştii, cetãţeni romani, domiciliaţi în România, autorizaţi sa practice profesiunea de farmacist. Farmaciştii care, la data intrãrii în vigoare a prezentei legi, sînt autorizaţi şi îşi desfãşoarã activitatea în unitãţi ale Ministerului Sãnãtãţii sau ale altor ministere cu reţea sanitarã şi farmaceutica proprie, precum şi în sectorul privat, sînt membri ai Colegiului Farmacistilor din România de la aceasta data.
(4) Sediul central al Colegiului Farmacistilor din România este în municipiul Bucureşti.

Secţiunea a 2-a
Atribuţiile Colegiului Farmacistilor din România

ART. 12
Colegiul Farmacistilor din România are urmãtoarele atribuţii:
a) apara demnitatea şi promoveazã drepturile şi interesele membrilor sãi; apara onoarea, libertatea şi independenta profesionalã a farmacistului în exercitarea profesiunii; asigura respectarea de cãtre farmacisti a obligaţiilor ce le revin;
b) elaboreazã, adopta şi supravegheazã aplicarea statutului propriu şi a Codului de deontologie farmaceutica;
c) avizeazã eliberarea autorizaţiei de libera practica;
d) susţine activitatea şi dezvoltarea cercetãrii ştiinţifice farmaceutice şi poate organiza manifestãri ştiinţifice;
e) reprezintã pe membrii sãi în relaţiile cu instituţiile, cu asociaţiile ştiinţifice şi cu sindicatele;
f) colaboreazã cu Ministerul Sãnãtãţii la formarea, specializarea şi perfecţionarea pregãtirii profesionale a farmacistilor;
g) elaboreazã, în colaborare cu Ministerul Sãnãtãţii, metodologia de acordare a gradului profesional şi tematica de concurs;
h) propune şi stabileşte, împreunã cu Ministerul Sãnãtãţii, principiile privind teritorializarea şi înfiinţarea de noi farmacii, laboratoare şi depozite farmaceutice;
i) acorda burse pentru specializarea în ştiinţele farmaceutice;
j) informeazã pe membrii sãi asupra noutatilor ştiinţifice şi organizeazã, în acest scop, un centru de informare şi publicaţii profesionale;
k) judeca abaterile de la normele de etica profesionalã şi de deontologie farmaceutica;
l) înfiinţeazã şi sprijinã instituţiile şi acţiunile de prevedere şi asistenta medico-socialã pentru farmacisti şi familiile lor;
m) colaboreazã cu organizaţii similare din alte tari.

Secţiunea a 3-a
Membrii Colegiului Farmacistilor din România. Drepturi şi obligaţii

ART. 13
(1) Membrii Colegiului Farmacistilor din România sînt înscrişi într-un registru, care se publica periodic.
(2) Farmaciştii pensionari, la data intrãrii în vigoare a prezentei legi, se pot înscrie în Colegiul Farmacistilor din România.
ART. 14
Membrii Colegiului Farmacistilor din România sînt obligaţi:
a) sa respecte reglementãrile în vigoare referitoare la exercitarea profesiunii de farmacist;
b) sa respecte şi sa aplice regulile de buna practica farmaceutica;
c) sa acorde cu promptitudine asistenta farmaceutica de urgenta, ca o îndatorire fundamentalã, profesionalã şi civicã;
d) sa nu prejudicieze interesele bolnavului;
e) sa respecte Statutul Colegiului Farmacistilor din România;
f) sa se preocupe de perfecţionarea calificãrii profesionale;
g) sa pãstreze secretul profesiunii de farmacist, potrivit legii.
ART. 15
Veniturile Colegiului Farmacistilor din România se constituie din:
a) taxa de înscriere, cotizaţiile lunare ale membrilor, alte fonduri rezultate din manifestãri culturale şi ştiinţifice;
b) donaţii, legate, sponsorizãri şi drepturi editoriale, în condiţiile legii;
c) alte surse.
ART. 16
Fondurile bãneşti pot fi utilizate pentru: cheltuieli de administraţie; salarizarea personalului; procurarea de mijloace fixe, de material gospodãresc; finanţarea cheltuielilor organizatorice; perfecţionarea pregãtirii profesionale; acordarea de burse, prin concurs, farmacistilor; intrajutorarea farmacistilor cu venituri mici şi a familiilor acestora; crearea de instituţii cu scop filantropic şi ştiinţific şi altele, care se stabilesc de cãtre Consiliul naţional al Colegiului Farmacistilor din România.

Secţiunea a 4-a
Organizare şi funcţionare

ART. 17
Colegiul Farmacistilor din România este organizat la nivel naţional şi judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti.
ART. 18
Forurile de conducere ale Colegiului Farmacistilor din România, la nivel judeţean sau al municipiul Bucureşti, sînt: adunarea generalã, consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, şi comitetul director.
ART. 19
Colegiul Farmacistilor din România va colabora cu Ministerul Sãnãtãţii în elaborarea actelor normative specifice.
ART. 20
(1) Contractul individual de munca al persoanei care exercita o funcţie de conducere în comitetul director al consiliului judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, şi în Consiliul naţional al Colegiului Farmacistilor din România se suspenda, la cererea persoanei în cauza, pe perioada cît îndeplineşte funcţia respectiva, cu menţinerea locului de munca.
(2) Persoana aflatã într-o situaţie prevãzutã la alin. (1) beneficiazã de vechime în munca, perioada respectiva fiind astfel consideratã.
ART. 21
(1) Pentru primele alegeri, consiliul judeţean sau al municipiului Bucureşti, dupã caz, are un numãr de membri proporţional cu numãrul farmacistilor înscrişi în evidenta, aleşi de adunarea generalã, dupã cum urmeazã:
- pînã la 100 de farmacisti înscrişi în registru 7 membri
- între 101 şi 500 de farmacisti înscrişi în registru 11 membri
- între 501 şi 1.000 de farmacisti înscrişi în registru 13 membri
- între 1.001 şi 2.000 de farmacisti înscrişi în registru 19 membri
- peste 2.000 de farmacisti înscrişi în registru 21 de membri.
(2) Consiliul judeţean sau al municipiului Bucureşti, dupã caz, are un numãr de 3-11 membri supleanţi, aleşi de adunarea generalã.
ART. 22
(1) Consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, va alege dintre membrii sãi un comitet director format din preşedinte, trei vicepreşedinţi şi un secretar.
(2) Funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi secretar sînt incompatibile cu:
a) funcţia corespunzãtoare dintr-un sindicat profesional;
b) funcţia de director şi de director adjunct al unei societãţi comerciale farmaceutice înfiinţate prin Hotãrîrea Guvernului nr. 15/1991 privind înfiinţarea societãţilor comerciale farmaceutice - S.A.;
c) funcţia de conducere în structura Ministerului Sãnãtãţii (ministru, secretar de stat, şef de departament, director general, director general adjunct, director şi director adjunct).
ART. 23
(1) Membrii consiliului judeţean, respectiv al consiliului municipiului Bucureşti, titulari şi supleanţi, sînt aleşi pe o perioada de maximum 2 ani.
(2) Alegerea membrilor se va face prin vot secret, cu majoritate simpla, prin participarea a minimum jumãtate plus unul din numãrul total al farmacistilor înscrişi. Dacã nu se va realiza proporţia de jumãtate plus unul din numãrul total al farmacistilor, pentru alegerea conducerii consiliului judeţean sau al municipiului Bucureşti se vor organiza, dupã doua saptamini, alte alegeri, în prezenta majoritãţii simple din numãrul membrilor prezenţi.
ART. 24
(1) Consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, se întruneşte la convocarea preşedintelui, în şedinţe ordinare, la interval de doua luni. În mod excepţional, la solicitarea unei treimi din numãrul membrilor sãi, consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, poate fi convocat în şedinţe extraordinare.
(2) Deciziile consiliului judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, se adopta cu votul a jumãtate plus unul din numãrul total al membrilor.
ART. 25
(1) Consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, exercita atribuţiile prevãzute de lege, date în competenta sa, la nivelul judeţului sau al municipiului Bucureşti, prin regulamentul de funcţionare adoptat de adunarea generalã a Colegiului Farmacistilor din România.
(2) În vederea exercitãrii atribuţiilor, consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, îşi desfãşoarã activitatea în comisii, alese de adunarea generalã respectiva, pe domenii de activitate sau pe specialitãţi farmaceutice, în conformitate cu regulamentul de funcţionare adoptat de adunarea generalã a Colegiului Farmacistilor din România.
ART. 26
Conducerea Colegiului Farmacistilor din România, la nivel naţional, se exercita de cãtre:
a) adunarea generalã;
b) consiliul naţional;
c) comitetul director.
ART. 27
(1) Adunarea generalã a Colegiului Farmacistilor din România este alcãtuitã din reprezentanţi aleşi de adunarea generalã din fiecare judeţ şi din municipiul Bucureşti, prin vot direct şi secret. Norma de reprezentare este de 1 la 50.
(2) Adunarea generalã a Colegiului Farmacistilor din România se întruneşte anual.
ART. 28
Adunarea generalã adopta Codul de deontologie farmaceutica şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Colegiului Farmacistilor din România, în prezenta a cel puţin jumãtate plus unul din numãrul reprezentanţilor aleşi.
ART. 29
Colegiului Farmacistilor din România, între sesiunile adunãrii generale, este condus de consiliul naţional.
ART. 30
(1) Consiliul naţional al Colegiului Farmacistilor din România este alcãtuit din cîte un reprezentant al fiecãrui judeţ, trei reprezentanţi ai municipiului Bucureşti şi cîte un reprezentant al farmacistilor din fiecare minister care are reţea sanitarã proprie. În afarã de aceştia, Consiliul naţional al Colegiului Farmacistilor din România poate fi asistat, cu rol consultativ, de cîte un reprezentant al Academiei de Ştiinţe Medicale, al Ministerului Sãnãtãţii, al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi al Ministerului Justiţiei.
(2) Pentru constituirea Consiliului naţional al Colegiului Farmacistilor din România este necesarã prezenta a cel puţin jumãtate plus unul din numãrul reprezentanţilor stabiliţi la alin. (1).
ART. 31
Deciziile Consiliului naţional al Colegiului Farmacistilor din România sînt adoptate prin votul a cel puţin jumãtate plus unul din numãrul total al membrilor.
ART. 32
Atribuţiile Consiliului naţional al Colegiului Farmacistilor din România sînt:
a) elaboreazã Codul de deontologie farmaceutica, statutul, precum şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Colegiului Farmacistilor din România, în termen de 6 luni de la constituirea consiliului naţional;
b) fixeazã cotizatia care trebuie plãtitã de cãtre fiecare farmacist consiliului judeţean sau al municipiului Bucureşti, dupã caz, stabilind cota-parte din aceasta cotizatie, care trebuie virata cãtre consiliul naţional;
c) gestioneazã bunurile Colegiului Farmacistilor din România şi poate sa creeze şi sa subventioneze acţiuni interesind profesiunea farmaceutica, acţiuni de întrajutorare sau de sponsorizare;
d) controleazã gestiunea consiliului judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, care trebuie sa-l informeze cu privire la toate acţiunile financiare;
e) soluţioneazã, în termen de 30 de zile de la înregistrare, ca instanta superioarã, contestaţiile formulate impotriva deciziilor date de consiliile judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, în conformitate cu regulamentele proprii.
ART. 33
În cadrul Consiliului naţional al Colegiului Farmacistilor din România funcţioneazã mai multe comisii, ale cãror numãr şi competente sînt stabilite de cãtre acesta prin regulamente proprii.
ART. 34
(1) Comitetul director al Colegiului Farmacistilor din România asigura activitatea permanenta a acestuia, în conformitate cu legea şi cu regulamentele proprii.
(2) Comitetul director este alcãtuit dintr-un preşedinte, trei vicepreşedinţi şi un secretar general, aleşi de consiliul naţional.

Secţiunea a 5-a
Proceduri şi sancţiuni

ART. 35
Colegiul Farmacistilor din România soluţioneazã litigiile şi abaterile deontologice şi disciplinare ale farmacistilor.
ART. 36
(1) Membrii Colegiului Farmacistilor din România, care incalca jurãmîntul depus, legile şi regulamentele specifice privind exercitarea profesiunii de farmacist şi care nu respecta Codul de deontologie farmaceutica, rãspund disciplinar, în funcţie de gravitatea abaterii, şi sînt pasibili de una dintre urmãtoarele sancţiuni:
a) mustrare;
b) avertisment;
c) vot de blam;
d) suspendarea temporarã, pe un interval de 6-12 luni, a calitãţii de membru al Colegiului Farmacistilor din România;
e) retragerea calitãţii de membru al Colegiului Farmacistilor din România.
(2) Sancţiunile prevãzute la alin. (1) lit. a)-c) se aplica de cãtre consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, pentru membrii lor.
(3) Sancţiunile prevãzute la alin. (1) lit. d) şi e) se aplica de cãtre Consiliul naţional al Colegiului Farmacistilor din România.
(4) Concluziile anchetei şi sancţiunile aplicate se comunica în termen de 24 de ore, în mod obligatoriu, Ministerului Sãnãtãţii şi persoanei juridice cu care farmacistul sancţionat a încheiat contractul individual de munca şi care decid, dupã caz, pe baza acestora, cu privire la avizul de libera practica a profesiunii de farmacist, precum şi cu privire la contractul individual de munca.
ART. 37
(1) Impotriva sancţiunilor prevãzute la art. 36 alin. (1) lit. a)-c) se poate introduce contestaţie la comisia deontologica competenta, în termen de 30 de zile de la comunicarea sancţiunii.
(2) Impotriva sancţiunilor prevãzute la art. 36 alin. (1) lit. d) şi e) se poate introduce contestaţie la judecãtoria în raza cãreia îşi desfãşoarã activitatea farmacistul sancţionat, în termen de 30 de zile de la comunicarea sancţiunii.
ART. 38
Rãspunderea disciplinarã a membrilor Colegiului Farmacistilor din România, potrivit prezentei legi, nu exclude rãspunderea penalã, contravenţionalã, civilã sau materialã, conform legii.
ART. 39
Dupã un interval de 6 luni de la emiterea deciziei de suspendare a autorizaţiei de libera practica farmaceutica, farmacistul în cauza poate cere reexaminarea deciziei. În caz de respingere, o noua cerere nu poate fi facuta decît dupã 6 luni.
ART. 40
Practicarea profesiunii de farmacist de cãtre o persoana care nu are aceasta calitate constituie infracţiune şi se pedepseşte conform legii penale.

CAP. 3
Dispoziţii finale şi tranzitorii

ART. 41
Ministerul Sãnãtãţii are obligaţia de a pune la dispoziţia comisiilor electorale desemnate pentru organizarea Colegiului Farmacistilor din România evidenta nominalã a farmacistilor din România, conform anexei la prezenta lege, în termen de 30 de zile de la publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României.
ART. 42
(1) Pînã la alegerea primului consiliu judeţean al Colegiului Farmacistilor din România, respectiv al municipiului Bucureşti, cererile de înscriere în colegiu se depun la comisiile electorale respective, urmînd ca, în termen de 6 luni de la aceeaşi data, Ministerul Sãnãtãţii sa elibereze autorizaţia de libera practica farmaceutica.
(2) Primele alegeri vor fi organizate de comisiile electorale desemnate, în care societãţile comerciale farmaceutice teritoriale şi ale municipiului Bucureşti, pe de o parte, şi filialele judeţene ale sindicatelor farmaceutice, existente la data intrãrii în vigoarea prezentei legi, pe de alta parte, au un numãr egal de reprezentanţi. Comisiile electorale sînt alcãtuite din şase membri.
(3) La nivelul tarii se va organiza o comisie electoralã centrala, în care Ministerul Sãnãtãţii va avea trei reprezentanţi, sindicatele farmacistilor, în ansamblul lor, trei reprezentanţi şi ministerele cu reţea sanitarã proprie, cîte un reprezentant. Activitatea acestei comisii consta în validarea alegerilor judeţene şi în organizarea alegerilor pe ţara; activitatea ei înceteazã o data cu constituirea legalã a primei adunãri generale a Colegiului Farmacistilor din România.
ART. 43
Anexa face parte integrantã din prezenta lege.
ART. 44
Prezenta lege intra în vigoare în termen de 30 de zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial al României.
ART. 45
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei legi se abroga orice dispoziţii contrare.

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din 14 aprilie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constituţia României.

p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
ANDREI IOAN CHILIMAN

Aceasta lege a fost adoptatã de Senat în şedinţa din 18 aprilie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constituţia României.

p. PREŞEDINTELE SENATULUI
MIRCEA IONESCU-QUINTUS


ANEXA 1


Numele şi prenumele farmacistului .......................................
Data naşterii ...........................................................
Specialitatea şi gradul profesional .....................................
Titlul ştiinţific .......................................................
Promotia ................................................................
Locul de munca ..........................................................
Adresa şi numãrul de telefon ............................................


------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016