Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 77 din 4 mai 2000  bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2000    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 77 din 4 mai 2000 bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2000

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 198 din 8 mai 2000

Parlamentul României adopta prezenta lege.

○ART. 1
Obiectul prezentei legi îl constituie veniturile şi cheltuielile bugetului asigurãrilor sociale de stat şi ale bugetului fondului pentru plata ajutorului de şomaj.
○ART. 2.
(1) Sinteza bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul 2000, detaliatã, la venituri, pe capitole şi subcapitole, iar la cheltuieli, pe pãrţi, capitole, subcapitole şi titluri, este prevãzutã în anexa nr. 1.
(2) Sinteza cheltuielilor bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul 2000, cu detalierea pe articole şi pe unele alineate de cheltuieli, este prevãzutã în anexa nr. 2.
ART. 3.
(1) Bugetul asigurãrilor sociale de stat pe anul 2000 se stabileşte, atât la venituri, cat şi la cheltuieli, în suma de 53.787,0 miliarde lei.
(2) În cheltuielile bugetului asigurãrilor sociale de stat este cuprinsã şi suma de 3 miliarde lei, necesarã pentru efectuarea unor reparaţii capitale la unitãţile de odihna şi tratament balnear ale agricultorilor, aflate în administrarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.
(3) Pentru cheltuielile de investiţii de natura celor prevãzute la <>art. 22 alin. (2) din Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice se prevede suma de 690.350,2 milioane lei, din care 27.716,9 milioane lei cu finanţare din credite externe contractate pentru aceasta destinaţie.
(4) În anul 2000 din bugetul asigurãrilor sociale de stat se plãtesc dobânzile datorate trezoreriei statului pentru sumele utilizate din trezorerie în vederea acoperirii deficitelor temporare înregistrate de bugetul asigurãrilor sociale de stat.
(5) Taxele poştale percepute de Compania Nationala "Posta Romana" - S.A. pentru prestaţiile privind plata drepturilor de asigurãri sociale de stat în anul 2000 sunt stabilite în suma de 686.996,2 milioane lei şi nu pot fi majorate prin virari de credite bugetare de la alte naturi de cheltuieli.
○ART. 4.
(1) Bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 2000 se stabileşte la venituri în suma de 9.346,1 miliarde lei, iar la cheltuieli, în suma de 9.499,4 miliarde lei, cu un deficit de 153,3 miliarde lei.
(2) Bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 2000, detaliat la venituri pe capitole şi subcapitole, iar la cheltuieli pe pãrţi, capitole, subcapitole, titluri, articole şi unele alineate de cheltuieli, este prevãzut în anexa nr. 3.
(3) Pentru centrele de pregãtire şi perfecţionare profesionalã din cadrul fundaţiilor romano-germane din Arad, Sibiu şi Timişoara, stabilite prin protocolul romano-germane semnat la Bonn la 20 ianuarie 1992 în bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj, la cheltuieli este cupinsa şi suma de 4,0 miliarde lei reprezentând contribuţia partii romane la finanţarea fundaţiilor romano-germane, potrivit Convenţiei privind promovarea formãrii profesionale în România, încheiatã la Bucureşti la 22 decembrie 1997 între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale din România şi Ministerul Federal al Cooperãrii Economice şi Dezvoltãrii din Republica Federala Germania.
(4) În bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj, la venituri şi la cheltuieli este cuprins şi echivalentul în lei al sumelor ce urmeazã sa fie primite de la Uniunea Europeanã şi care se vor utiliza pentru cofinantarea plãţilor compensatorii potrivit Memorandumului de finanţare încheiat cu Comisia Europeanã pentru implementarea Programului de restructurare a întreprinderilor şi de reconversie profesionalã (RICOP).
(5) În anul 2000 din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj se ramburseazã împrumutul acordat de trezoreria generalã a statului Agenţiei Naţionale pentru Ocupare şi Formare Profesionalã, potrivit Hotãrârii Guvernului nr. 977/1999, pentru acoperirea deficitului temporar înregistrat de acest buget în anul 1999, precum şi dobânzile aferente.
(6) Pentru cheltuielile de investiţii de natura celor prevãzute la <>art. 22 alin. (2) din Legea nr. 72/1996 se prevede suma de 101,4 miliarde lei, din care 30,0 miliarde lei cu finanţare din credite externe contractate şi aprobate pentru aceasta destinaţie.
○ART. 5
(1) Încasarea contribuţiilor datorate bugetului asigurãrilor sociale de stat şi bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj se efectueazã în conformitate cu prevederile actelor normative care reglementeazã aceste contribuţii, precum şi potrivit dispoziţiilor prezentei legi.
(2) În anul 2000 persoanele juridice care angajeazã personal, indiferent de forma de proprietate, vor depune la banca, o data cu documentaţia pentru plata salariilor, şi documentele pentru plata contribuţiilor datorate bugetului asigurãrilor sociale de stat şi bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj, plãţile efectuandu-se simultan, sub control bancar.
(3) Pana la intrarea în vigoare a <>art. 5 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale persoanele care lucreazã exclusiv cu convenţie civilã datoreazã contribuţia de asigurãri sociale şi cea pentru pensia suplimentarã în cotele reglementate de legislaţia în vigoare.
(4) În cazul neachitarii la termen, potrivit legii, a contribuţiilor datorate bugetului asigurãrilor sociale de stat şi bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va proceda la aplicarea mãsurilor de executare silitã pentru încasarea sumelor cuvenite acestor bugete şi a majorãrilor de întârziere şi va dispune încasarea sumelor respective prin aplicarea dispoziţiilor legale.
(5) Cheltuielile ocazionate de mãsurile de executare silitã a creanţelor bugetare se suporta din bugetele menţionate la alin. (4).
ART. 6
(1) În anul 2000 din bugetul asigurãrilor sociale de stat se va suporta diferenţa dintre valoarea biletului de tratament şi odihna şi contribuţia beneficiarilor de astfel de bilete pentru un numãr de pana la 430.000 de locuri la tratament balnear şi odihna, dupã cum urmeazã:
a) 210.000 din locuri pentru pensionãrii asigurãrilor sociale de stat;
b) 40.000 de locuri pentru pensionãrii agricultori şi persoanele asigurate în baza <>Legii nr. 80/1992 privind pensiile şi alte drepturi de asigurãri sociale ale agricultorilor, republicatã cu modificãrile ulterioare;
c) 30.000 de locuri care se acorda gratuit, conform reglementãrilor în vigoare, pensionarilor I.O.V.R., veteranilor de rãzboi, persoanelor cu drepturi stabilite în baza <>Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instauratã cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în strãinãtate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificãrile ulterioare, şi salariaţilor care lucreazã în mediu radioactiv;
d) 150.000 de locuri pentru salariaţii din unitãţile bugetare.
(2) Locurile vor fi asigurate în unitãţile de tratament balnear din administrarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi, în completare, prin contracte încheiate, potrivit legii, cu alte unitãţi de profil.
(3) În limita locurilor prevãzute la alin. (1) biletele de odihna şi tratament pot fi atribuite şi membrilor de familie (soţ sau sotie, dupã caz, şi copii minori care urmeazã cursurile de zi ale unei instituţii de învãţãmânt acreditate sau autorizate temporar, potrivit legii), dacã însoţesc titularii de drept.
(4) Contribuţia ce urmeazã sa fie plãtitã de beneficiarii biletelor de tratament şi odihna este egala cu:
a) 70% din pensia de baza cuvenitã pe luna anterioarã procurãrii biletelor, pentru pensionãrii din sistemul asigurãrilor sociale de stat sau pentru pensionanii agricultori;
b) 70% din venitul lunar asigurat, pentru asiguraţii agricultori;
c) 70% din pensiile cumulate, în cazul pensionarilor care cumuleazã pensia din sistemul asigurãrilor sociale de stat cu pensia din agricultura;
d) 50% din valoarea biletului la data procurãrii lui, pentru salariaţii bugetari;
○e) 50% din contribuţia titularului, în cazul soţului (sotiei), copiilor sau insotitorului invalidului de gradul I de invaliditate, în cazul în care aceştia nu au venit propriu;
f) valoarea integrala a biletului, în cazul în care contribuţia datoratã de beneficiar este mai mare decât valoarea biletului sau în cazul în care soţul (sotia) titularului nu face parte din categoriile de persoane îndreptãţite la bilet.
(5) Pensia de baza utilizata pentru calculul contribuţiei datorate de beneficiarii biletelor de tratament şi odihna potrivit prevederilor alin. (4) nu cuprinde contribuţia care se plãteşte, potrivit legii, pentru asigurãrile sociale de sãnãtate.
(6) Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale poate stabili împreunã cu Ministerul Apãrãrii Naţionale, Ministerul de Interne şi Serviciul Roman de Informaţii numãrul de bilete ce poate fi eliberat pensionarilor militari, contribuţia plãtitã de aceştia fiind stabilitã în mod similar cu cea pentru pensionãrii asigurãrilor sociale de stat, iar diferenţa fiind suportatã din bugetele respectivilor ordonatori de credite.
(7) În cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament balnear sau odihna aceluiaşi beneficiar, având prioritate persoanele cu pensii şi, respectiv, salarii mai mici.
ART. 7
(1) Tarifele pentru serviciile acordate beneficiarilor biletelor de tratament şi odihna de unitãţile de tratament balnear administrate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale se aproba prin ordin al ministrului muncii şi protecţiei sociale, pana cel mult la nivelul tarifelor cu care celelalte unitãţi de profil cu condiţii de confort similare din aceeaşi staţiune balneoclimaterica sau dintr-o zona apropiatã şi-au adjudecat la licitaţie celelalte locuri.
(2) Costul procedurilor de tratament balnear pentru beneficiarii biletelor de tratament emise de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale se suporta din bugetul asigurãrilor sociale de stat.
ART. 8
În vederea monitorizarii cheltuielilor de personal prevãzute în bugetul asigurãrilor sociale de stat şi în bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 2000, ordonatorii de credite bugetare au urmãtoarele obligaţii:
a) în termen de 20 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi vor prezenta Ministerului Finanţelor situaţia privind repartizarea pe fiecare luna a cheltuielilor de personal aprobate, având în vedere asigurarea condiţiilor de desfãşurare a activitãţii potrivit atribuţiilor stricte ale acestora pana la sfârşitul anului;
b) lunar vor raporta plãţile de casa aferente cheltuielilor de personal, la datele şi în structura stabilite prin ordin al ministrului, finanţelor, ce va fi emis în termen de 5 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi şi va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I;
c) vor asigura ca drepturile stabilite şi plãţile de casa aferente cheltuielilor de personal, cumulate de la începutul anului, sa nu depãşeascã sumele repartizate potrivit lit. a) pentru perioada respectiva.
ART. 9
Guvernul poate prezenta Parlamentului, pana la data de 30 noiembrie 2000, propuneri de rectificare a prevederilor prezentei legi, ca urmare a schimbãrilor intervenite în evoluţia indicatorilor macroeconomici, a mãsurilor de protecţie socialã şi a adoptãrii unor noi acte normative.
ART. 10
(1) Contribuţiile şi celelalte venituri ale bugetului asigurãrilor sociale de stat şi ale bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 2000 se efectueazã în conformitate cu prevederile legale în vigoare, precum şi potrivit dispoziţiilor prezentei legi.
(2) Lista cuprinzând contribuţiile şi actele normative care le reglementeazã, în baza cãrora se fac încasãri în anul 2000 la bugetul asigurãrilor sociale de stat, este prezentatã în anexa nr. 4.
ART. 11
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezenta lege.

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţa comuna din 20 aprilie 2000, cu respectarea prevederilor art. 74 alin (2) din Constituţia României.

p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
VASILE LUPU

p. PREŞEDINTELE SENATULUI
ULM NICOLAE SPINEANU


ANEXA 1

BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT
pe anul 2000

- mii lei-
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Propunere 2000
──────────────────────────────────────

Ca- Sub- Titlu/ Bugetul Intrari TOTAL
pitol capi- Arti- Denumirea asigurãrilor de credite
tol col indicatorului sociale externe
de stat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3=1+2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

VENITURI 53.787.000.000 53.787.000.000
I. VENITURI CURENTE 53.787.000.000 53.787.000.000
A. VENITURI FISCALE 50.185.341.810 50.185.341.810
A1. IMPOZITE
DIRECTE 50.185.341.810 50.185.341.810
0904 CONTRIBUŢII PENTRU
ASIGURĂRI SOCIALE 50.185.341.810 50.185.341.810
01 Contribuţii pentru
asigurãri sociale
de stat 41.486.350.530 41.486.350.530
04 Contribuţii pentru
pensia suplimentarã 6.757.516.238 6.757.516.238
05 Contribuţia agri-
cultorilor asiguraţi 41.475.042 41.475.042
06 Contribuţii agenţi
economici pentru 1.900.000.000 1.900.000.000
asigurãri sociale
agricultori
B. VENITURI
NEFISCALE 3.601.658.190 3.601.658.190
2204 DIVERSE VENITURI 3.601.658.190 3.601.658.190
13 Contribuţii
pentru bilete de
tratament şi
odihna 301.658.190 301.658.190
30 Încasãri din
alte surse 3.300.000.000 3.300.000.000
CHELTUIELI-TOTAL 53.787.000.000 39.937.950 53.826.937.950
01 A. CHELTUIELI CURENTE 53.116.630.603 12.221.013 53.128.851.616
02 CHELTUIELI DE
PERSONAL 180.260.000 180.260.000
20 CHELTUIELI MATERI-
ALE ŞI SERVICII 1.958.732.954 12.221.013 1.970.953.967
38 TRANSFERURI 50.332.037.649 50.332.037.649
49 DOBÂNZI 645.600.000 645.600.000
70 B. CHELTUIELI DE
CAPITAL 662.633.273 27.716.937 690.350.210
78 C. OPERAŢIUNI
FINANCIARE 7.736.124 7.736.124
84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE 7.736.124 7.736.124
PARTEA a III-a - CHELTU-
IELI SOCIAL-CULTURALE 51.383.043.649 51.383.043.649
6004 ASISTENTA SOCIALĂ,
ALOCAŢII, PENSII,
AJUTOARE ŞI
INDEMNIZAŢII 51.285.507.007 51.285.507.007
01 A. CHELTUIELI
CURENTE 51.285.507.007 51.285.507.007
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 1.051.006.000 1.051.006.000
38 TRANSFERURI 50.234.501.007 50.234.501.007
40 Transferuri necon-
solidabile 50.234.501.007 50.234.501.007
din total cheltu-
ieli capitol:
22 Pensii de asigurãri
sociale de stat 43.618.950.536 43.618.950.536
45 Pensii de asigurãri
sociale agricultori 3.760.098.804 3.760.098.804
23 Indemnizaţii pentru
incapacitate temporarã
de munca din cauza
de boala sau accident 711.650.930 711.650.930
24 Indemnizaţii pentru
concedii de materni-
tate şi îngrijirea
copiilor 335.395.450 335.395.450
26 Ajutoare acordate
asiguraţilor pentru
decese şi proteze 36.583.200 36.583.200
27 Ajutoare acordate
pensionarilor pentru
decese 282.634.880 282.634.880
28 Tratament balnear şi
odihna 1.051.006.000 1.051.006.000
29 Concediu plãtit pentru
îngrijirea copilului
în varsta de pana
la 2 ani 1.345.820.207 1.345.820.207
31 Compensaţii pentru
pensiile refugiatilor
greci repatriati 143.367.000 143.367.000
6104 ALTE CHELTUIELI
SOCIALE 97.536.642 97.536.642
01 A. CHELTUIELI CURENTE 97.536.642 97.536.642
38 TRANSFERURI 97.536.642 97.536.642
39 Transferuri
consolidabile 97.536.642 97.536.642
10 Contribuţia de asigurãri
sociale de sãnãtate
pentru persoanele
aflate în concediu
medical 97.536.642 97.536.642

Partea a VI-a - ALTE
ACŢIUNI 1.758.356.351 39.937.950 1.798.294.301
7204 ALTE ACŢIUNI 3.000.000 3.000.000
01 A. CHELTUIELI
CURENTE 3.000.000 3.000.000
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 3.000.000 3.000.000
28 Reparaţii capitale 3.000.000 3.000.000
50 Alte cheltuieli 3.000.000 3.000.000
7304 CHELTUIELI DE ADMINIS-
TRARE A FONDULUI 1.755.356.351 39.937.950 1.795.294.301
01 A. CHELTUIELI
CURENTE 1.084.986.954 12.221.013 1.097.207.967
02 CHELTUIELI DE
PERSONAL 180.260.000 180.260.000
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 904.726.954 12.221.013 916.947.967
70 B. CHELTUIELI DE
CAPITAL 662.633.273 27.716.937 690.350.210
78 C. OPERAŢIUNI
FINANCIARE 7.736.124 7.736.124
84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
PLATI DE DOBÂNZI
ŞI COMISIOANE
LA CREDITE 7.736.124 7.736.124
din total cheltuieli
capitol:
03 Cheltuieli cu transmi-
terea şi plata dreptu-
rilor 686.996.215 686.996.215
50 Alte cheltuieli 1.068.360.136 39.937.950 1.108.298.086

Partea a IX-a - PLATI
DE DOBÂNZI ŞI ALTE
CHELTUIELI 645.600.000 645.600.000
8904 PLATI DE DOBÂNZI 645.600.000 645.600.000
01 A. CHELTUIELI
CURENTE 645.600.000 645.600.000
49 DOBÂNZI 645.600.000 645.600.000
02 Dobanda datoratã
trezoreriei statului 645.600.000 645.600.000
EXCEDENT/DEFICIT 0 -39.937.950 -39.937.950
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 2

BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT
pe anul 2000
- detalierea pe articole de cheltuieli -
- mii lei-
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A Program 2000
Ti- l ──────────────────────────────────────────
Ca- tlu/ i Bugetul Intrari TOTAL
pi- Arti- n Denumirea asigurãrilor de credite
tol col e indicatorului sociale externe
a de stat
t
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3=1+2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CHELTUIELI-TOTAL 53.787.000.000 39.937.950 53.826.937.950
01 A. CHELTUIELI CURENTE 53.116.630.603 12.221.013 53.128.851.616
02 CHELTUIELI DE
PERSONAL 180.260.000 180.260.000
20 CHELTUIELI MATERI-
ALE ŞI SERVICII 1.958.736.954 12.221.013 1.970.953.967
38 TRANSFERURI 50.332.037.649 50.332.037.649
49 DOBÂNZI 645.600.000 645.600.000
70 B. CHELTUIELI DE
CAPITAL 662.633.273 27.716.937 690.350.210
78 C. OPERAŢIUNI
FINANCIARE 7.736.124 7.736.124
84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE 7.736.124 7.736.124
6004 ASISTENTA SOCIALĂ,
ALOCAŢII, PENSII,
AJUTOARE ŞI
INDEMNIZAŢII 51.285.507.007 51.285.507.007
01 CHELTUIELI CURENTE 51.285.507.007 51.285.507.007
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 1.051.006.000 1.051.006.000
21 Drepturi cu caracter
social 1.051.006.000 1.051.006.000
38 TRANSFERURI 50.234.501.007 50.234.501.007
40 Transferuri necon-
solidabile 50.234.501.007 50.234.501.007
40 05 Pensii de asigurãri
sociale de stat 43.618.950.536 430.618.950.536
40 25 Pensii de asigurãri
sociale pentru
agricultori 3.760.098.804 3.760.098.804
40 09 Alte ajutoare, alo-
locatii şi
indemnizaţii 2.712.084.667 2.712.084.667
40 20 Alte transferuri 143.367.000 143.367.000
6104 ALTE CHELTUIELI
SOCIALE 97.536.642 97.536.642
01 A. CHELTUIELI CURENTE 97.536.642 97.536.642
38 TRANSFERURI 97.536.642 97.536.642
39 Transferuri
consolidabile 97.536.642 97.536.642
39 17 Contribuţia persoanelor
aflate în concediu
medical pentru
asigurãrile sociale
de sãnãtate 97.536.642 97.536.642
7204 ALTE ACŢIUNI 3.000.000 3.000.000
01 A. CHELTUIELI
CURENTE 3.000.000 3.000.000
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 3.000.000 3.000.000
28 Reparaţii capitale 3.000.000 3.000.000
7304 CHELTUIELI DE ADMINIS-
TRARE A FONDULUI 1.755.356.351 39.937.950 1.795.294.301
01 A. CHELTUIELI
CURENTE 1.084.986.954 12.221.013 1.097.207.967
02 CHELTUIELI DE
PERSONAL 180.260.000 180.260.000
10 Cheltuieli cu
salariile 125.264.861 125.264.861
11 Contribuţii pentru
asigurãri sociale
de stat 34.948.896 34.948.896
12 Cheltuieli pentru
constituirea Fondului
pentru plata ajutorului
de şomaj 6.263.243 6.263.243
14 Contribuţii pentru
constituirea Fondului
de asigurãri sociale
de sãnãtate 8.768.540 8.768.540
13 Deplasãri, detaşãri,
transferãri 5.014.460 5.014.460
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 904.726.954 12.221.013 916.947.967
24 Cheltuieli pentru
întreţinere şi
gospodãrie 97.655.056 97.655.056
27 Reparaţii curente 96.882.916 96.882.916
30 04 Transmiterea dreptu-
rilor 686.996.215 686.996.215
30 07 Alte cheltuieli autori-
zate prin dispoziţii
legale 23.192.767 12.221.013 35.413.780
70 B. CHELTUIELI DE
CAPITAL 662.633.273 27.716.937 690.350.210
72 Investiţii ale
instituţiilor publice 662.633.273 27.716.937 690.350.210
78 C. OPERAŢIUNI
FINANCIARE 7.736.124 7.736.124
84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
PLATI DE DOBÂNZI
ŞI COMISIOANE 7.736.124 7.736.124
85 Rambursãri de credite
externe şi plati de
dobânzi şi comisioane
la creditele externe
contractate de
ordonatorii de credite 7.736.124 7.736.124
85 01 Rambursãri de
credite externe 2.677.317 2.677.317
85 02 Plati de dobânzi
şi comisioane 5.058.807 5.058.807
8904 PLATI DE DOBÂNZI 645.600.000 645.600.000
01 A. CHELTUIELI
CURENTE 645.600.000 645.600.000
51 Plati de dobânzi 645.600.000 645.600.000
51 02 Dobanda datoratã
trezoreriei statului 645.600.000 645.600.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 3

BUGETUL
Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 2000

-mii lei-
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ti- A Program 2000


Ca- Sub- Ar- i Bugetul Intrari TOTAL
pi- capi- ti n Denumirea Fondului pentru de credite
tol tol col e indicatorului plata ajutorului externe
a de şomaj
t


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3=1+2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
VENITURI - TOTAL 9.346.119.259 9.346.119.259
VENITURI CURENTE 8.620.334.950 8.620.334.950
A. VENITURI
FISCALE 8.464.879.950 8.464.879.950
A1. IMPOZITE
DIRECTE 8.464.879.950 8.464.879.950
1006 CONTRIBUŢII
LA FONDUL
PENTRU PLATA
AJUTORULUI
DE ŞOMAJ 8.464.879.950 8.464.879.950
01 Contribuţii
de la persoa-
ne juridice
şi fizice care
utilizeazã
munca sala-
riata 7.371.291.237 7.371.291.237
02 Contribuţii
pentru ajuto-
rul de şomaj
de la sala-
riati 1.093.588.713 1.093.588.713
B. VENITURI
NEFISCALE 155.455.000 155.455.000
2206 DIVERSE VENITURI 155.455.000 155.455.000
30 Încasãri din
alte surse 155.455.000 155.455.000
4000 DONAŢII ŞI
SPONSORIZĂRI 645.784.309 645.784.309
01 Donaţii 645.784.309 645.784.309
4206 ÎNCASĂRI DIN
RAMBURSAREA
ÎMPRUMUTURILOR
ACORDATE 80.000.000 80.000.000
06 Încasãri din
rambursarea
împrumuturi-
lor acordate
pentru în-
fiintarea şi
dezvoltarea
de intreprin-
deri mici şi
mijlocii 80.000.000 80.000.000
din care:
RESURSE PENTRU
FINANŢAREA PLA-
TILOR COMPENSA-
TORII ŞI
SERVICIILOR DE
PRECONCEDIERE
COLECTIVĂ 3.147.541.657 3.147.541.657
4806 01 Cota din
contribuţii
de la persoane
juridice şi
fizice care
utilizeazã
munca salariata 2.568.525.348 2.568.525.348
4006 01 Donaţii 579.016.309 579.016.309
CHELTUIELI-TOTAL 9.499.412.551 100.082.782 9.599.495.333
01 CHELTUIELI
CURENTE 8.759.172.822 70.069.925 8.829.242.747
02 CHELTUIELI DE
PERSONAL 139.243.555 295.295 139.538.850
20 CHELTUIELI MA-
TERIALE ŞI
SERVICII 235.653.254 69.774.630 305.427.884
38 TRANSFERURI 8.383.562.917 8.383.562.917
49 DOBÂNZI 713.096 713.096
70 CHELTUIELI DE
CAPITAL 71.388.232 30.012.857 101.401.089
78 OPERAŢIUNI
FINANCIARE 668.851.497 668.851.497
79 ÎMPRUMUTURI
ACORDATE 150.000.000 150.000.000
84 RAMBURSĂRI DE
CREDITE, PLATI
DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA
CREDITE 518.851.497 518.851.497
Partea a III-a -
CHELTUIELI
SOCIAL-
CULTURALE 8.425.440.483 8.425.440.483
5706 ÎNVĂŢĂMÂNT 45.887.956 45.887.956
01 CHELTUIELI CURENTE 43.387.956 43.387.956
02 CHELTUIELI DE
PERSONAL 1.500.000 1.500.000
10 Cheltuieli cu
salariile 1.401.869 1.401.869
14 Contribuţii pentru
constituirea
Fondului de asi-
gurari sociale
de sãnãtate 98.131 98.131
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 37.877.566 37.877.566
21 Drepturi cu carac-
ter social 2.340.000 2.340.000
24 Cheltuieli pentru
întreţinere şi
gospodãrie 5.500.996 5.500.996
25 Materiale şi pres-
tari de servicii
cu caracter
funcţional 6.550.000 6.550.000
26 Obiecte de inven-
tar de mica valoare
sau scurta durata
şi echipament 800.000 800.000
27 Reparaţii curente 2.000.000 2.000.000
28 Reparaţii capitale 19.685.000 19.685.000
29 Cãrţi şi publicaţii 375.000 375.000
30 Alte cheltuieli 626.570 626.570
38 TRANSFERURI 4.010.390 4.010.390
40 Transferuri
neconsolidabile 4.010.390 4.010.390
70 CHELTUIELI DE CAPITAL 2.500.000 2.500.000
72 Investiţii ale în-
stitutiilor publice 2.500.000 2.500.000
Din total cheltuieli
capitol:
20 Centre de calificare
şi recalificare 30.312.566 30.312.566
50 Alte instituţii şi
acţiuni de învãţãmânt 15.575.390 15.575.390
6006 ASISTENTA SOCIALĂ,
ALOCAŢII, PENSII,
AJUTOARE ŞI INDEM-
NIZATII 8.379.552.527 8.379.552.527
01 CHELTUIELI CURENTE 8.379.552.527 8.379.552.527
38 TRANSFERURI 8.379.552.527 8.379.552.527
40 Transferuri ne-
consolidabile 8.379.552.527 8.379.552.527
Din total chel-
tuieli capitol:
33 Ajutor de şomaj 2.668.901.335 2.668.901.335
34 Alocaţii de
sprijin 1.411.861.056 1.411.861.056
35 Ajutor de inte-
grare profesionalã 423.628.920 423.628.920
36 Indemnizaţii pen-
tru personalul
agenţilor econo-
mici a cãror acti-
vitate este între-
rupta temporar 497.466.553 497.466.553
39 Plata absolven-
tilor instituţii-
lor de învãţãmânt 152.969.086 152.969.086
40 Plati compen-
satorii 3.142.211.657 3.142.211.657
46 Plati pentru
stimularea cre-
arii de locuri
de munca 82.513.920 82.513.920
Partea a VI-a -
ALTE ACŢIUNI 441.258.972 100.082.782 541.341.754
7206 ALTE ACŢIUNI 18.851.401 34.817.700 53.669.101
01 CHELTUIELI
CURENTE 18.851.401 34.817.700 53.669.101
20 CHELTUIELI MA-
TERIALE ŞI
SERVICII 18.851.401 34.817.700 53.669.101
30 Alte cheltuieli 18.851.401 34.817.700 53.669.101
18 Mãsuri active
pentru combaterea
somajului 13.521.401 34.817.700 48.339.101
21 Servicii de
preconcediere
ccolectiva 5.330.000 5.330.000
7306 CHELTUIELI DE
ADMINISTRARE A
FONDULUI 422.407.571 65.265.082 487.672.653
01 CHELTUIELI CURENTE 316.667.842 35.252.225 351.920.067
02 CHELTUIELI DE
PERSONAL 137.743.555 295.295 138.038.850
10 Cheltuieli cu
salariile 95.926.997 95.926.997
11 Contribuţii pen-
tru asigurãri
sociale de stat 26.484.632 26.484.632
12 Cheltuieli pentru
constituirea Fondului
pentru plata ajuto-
rului de şomaj 4.746.350 4.746.350
14 Contribuţii pentru
constituirea Fondului
de asigurãri sociale
de sãnãtate 6.644.890 6.644.890
13 Deplasãri, detaşãri,
transferãri 3.940.686 295.295 4.235.981
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 178.924.287 34.956.930 213.881.217
24 Cheltuieli pentru
întreţinere şi
gospodãrie 23.000.000 23.000.000
25 Materiale şi prestãri
de servicii cu
caracter funcţional 15.604.788 15.604.788
26 Obiecte de inventar
de mica valoare sau
scurta durata şi
echipament 3.500.000 3.500.000
27 Reparaţii curente 8.634.604 8.634.604
28 Reparaţii capitale 12.577.893 12.577.893
29 Cãrţi şi publicaţii 488.144 4.033.979 4.522.123
30 Alte cheltuieli 115.118.858 30.922.951 146.041.809
70 CHELTUIELI DE CAPITAL 68.888.232 30.012.857 98.901.089
72 Investiţii ale
instituţiilor publice 68.888.232 30.012.857 98.901.089
84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE 36.851.497 36.851.497
85 Rambursãri de credite
externe şi plati de
dobânzi şi comisi-
oane la creditele
externe contractate
de ordonatorii de
credite 36.851.497 36.851.497
85 01 Rambursãri de
credite externe 16.433.497 16.433.497
85 02 Plati de dobânzi
şi comisioane 20.418.000 20.418.000
Din total cheltuieli
capitol:
03 Cheltuieli cu tran-
smiterea şi plata
drepturilor 109.452.499 109.452.499
50 Alte cheltuieli 312.955.072 65.265.082 378.220.154

Partea a VIII-a -
ÎMPRUMUTURI ACORDATE 150.000.000 150.000.000
8606 ÎMPRUMUTURI 150.000.000 150.000.000
79 ÎMPRUMUTURI ACORDATE 150.000.000 150.000.000
80 Împrumuturi 150.000.000 150.000.000
04 Împrumuturi acordate
pentru înfiinţarea
şi dezvoltarea de
întreprinderi mici
şi mijlocii 100.000.000 100.000.000
10 Împrumuturi acor-
date societãţilor
comerciale pentru
redresare şi re-
lansare economicã 50.000.000 50.000.000
Partea a XIII-a - PLATI
DE DOBÂNZI ŞI ALTE
CHELTUIELI 713.096 713.096
8906 PLATI DE DOBÂNZI 713.096 713.096
49 DOBÂNZI 713.096 713.096
51 Plati de dobânzi 713.096 713.096
04 Dobânzi aferente
împrumuturilor
temporare din
trezoreria statului 713.096 713.096
9006 RAMBURSAREA IMPRU-
MUTURILOR ACORDATE 482.000.000 482.000.000
84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE 482.000.000 482.000.000
87 Rambursãri de
împrumuturi 482.000.000 482.000.000
02 Rambursãri de
împrumuturi acor-
date din trezoreria
statului 482.000.000 482.000.000
Partea a XII-a -
EXCEDENT/DEFICIT -153.293.292 -100.082.782 -253.376.074
9906 DEFICIT -153.293.292*) -100.082.782 -253.376.074
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



---------------
*) Deficitul se acoperã din disponibilitãţile anilor precedenti.
NOTA:
În totalul cheltuielilor este cuprins şi bugetul de cheltuieli al Agenţiei Naţionale pentru Ocupare şi Formare Profesionalã, astfel:


CHELTUIELI TOTALE A.N.O.F.P., 415.868.640 415.868.640
din care:
CHELTUIELI CURENTE 344.480.408 344.480.408
CHELTUIELI DE PERSONAL 137.743.555 137.743.555
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 206.736.853 206.736.853
CHELTUIELI DE CAPITAL 71.388.232 71.388.232





ANEXA 4

LISTA

cuprinzând contribuţiile la bugetul asigurãrilor sociale de stat pe anul 2000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
○Denumirea contribuţiilor Actele normative care
reglementeazã contribuţiile
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
○I. VENITURI CURENTE
○A. VENFURI FISCALE○
A.1. IMPOZITE DIRECTE
○Contribuţii pentru
asigurãri sociale:
○a) contribuţii pentru
asigurãri○○○ <>Decretul nr. 389/1972 cu privire la contribuţia
sociale de stat de asigurãri sociale de stat, cu modificãrile
ulterioare; <>Legea nr. 49/1992 pentru modificarea
şi completarea unor reglementãri din legislaţia
de asigurãri sociale;
○b) contribuţii pentru <>Legea nr. 3/1977 privind pensiile de asigurãri
pensia suplimentarã sociale de stat şi asistenta socialã, cu
modificãrile ulterioare; Ordonanta de urgenta a
Guvernului nr. 31/1998 privind unificarea
fondurilor componente ale bugetului asigurãrilor
sociale de stat, precum şi a celor pentru plata
pensiilor cuvenite asiguraţilor din unitãţile
cu atribuţii în domeniul apãrãrii naţionale,
ordinii publice şi siguranţei naţionale;
c) contribuţia agricul- <>Legea nr. 80/1992 privind pensiile şi alte
torilor asiguraţi drepturi de asigurãri sociale ale agricultorilor,
republicatã, cu modificãrile ulterioare;
d) contribuţii agenţi <>Legea nr. 80/1992 privind pensiile şi alte
economici pentru drepturi de asigurãri sociale ale agricultorilor,
asigurãri sociale republicatã, cu modificãrile ulterioare;
agricultori Hotãrârea Guvernulul nr. 3/1997 privind unele
mãsuri de constituire a Fondului de pensii şi
asigurãri sociale ale agricultorilor.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016