Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE Nr. 77 din 1 august 1994  privind asociatiile salariatilor si membrilor conducerii societatilor comerciale care se privatizeaza    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE Nr. 77 din 1 august 1994 privind asociatiile salariatilor si membrilor conducerii societatilor comerciale care se privatizeaza

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 209 din 11 august 1994
Parlamentul României adopta prezenta lege.

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Pentru dobindirea de acţiuni ale societãţilor care se privatizeazã potrivit Legii 58/1991, salariaţii şi membrii conducerii acestor societãţi comerciale se pot constitui în asociaţii, potrivit prezentei legi.
ART. 2
Asociaţia este o persoana juridicã constituitã de persoanele prevãzute la art. 3, în scopul de a dobîndi şi de a folosi în condiţiile legii, în numele şi pentru aceste persoane, acţiuni ale societãţilor comerciale cu capital majoritar de stat, în vederea privatizãrii acestora în condiţiile legii.
Este permisã constituirea unei singure asemenea asociaţii în cadrul aceleiaşi societãţi comerciale.
ART. 3
Pot face parte din asociaţie:
a) salariaţii societãţii comerciale cu contract de munca încheiat pe durata nedeterminatã, cu program de lucru normal sau de cel puţin o jumãtate de norma;
b) membrii conducerii societãţii comerciale în componenta definitã la <>art. 74 din Legea nr. 58/1991 sau managerul societãţii comerciale, definit la <>art. 3 lit. b) din Legea nr. 66/1993 privind contractul de management;
c) fosti salariaţi ai societãţii comerciale;
d) pensionãrii care au avut ultimul loc de munca la societatea comercialã;
e) producãtorii agricoli, persoane fizice, care se afla în relaţii contractuale, de furnizori sau beneficiari, cu societatea comercialã agroindustriala care se privatizeazã.
Persoanele prevãzute la alin. 1 lit a), b) c) şi d) pot face parte dintr-o singura asociaţie. Nu beneficiazã de prevederile de la lit. c) foştii salariaţi care nu au lucrat minimum un an în respectiva societate şi cei cãrora li s-a desfãcut contractul de munca din motive imputabile lor.
Lista persoanelor care pot face parte din asociaţie va fi afişatã la sediul societãţii comerciale care se privatizeazã, cu 15 zile înainte de convocarea adunãrii generale constitutive a asociaţiei.
ART. 4
Asociaţia poate desfasura numai activitãţile prevãzute de prezenta lege.

CAP. 2
Constituirea asociaţiei

ART. 5
În vederea constituirii asociaţiei, un numãr de cel puţin 21 de persoane dintre cele prevãzute la art. 3 aleg dintre ele un comitet de initiativa format din 3-7 membri, care se înregistreazã, cel tirziu a doua zi, la consiliul de administraţie al societãţii comerciale.
În cazul în care într-o societate comercialã se formeazã mai multe comitete de initiativa, acestea fuzioneazã înainte de convocarea adunãrii generale de constituire a asociaţiei. Fuzionarea se va realiza pe baza negocierilor purtate între aceste comitete, în prezenta reprezentanţilor Fondului Proprietãţii de Stat şi ai Fondului Proprietãţii Private la care este arondata societatea comercialã.
ART. 6
Comitetul de initiativa, ales conform art. 5, asigura elaborarea proiectului de statut al asociaţiei şi îndeplinirea formalitãţilor necesare pentru constituirea asociaţiei.
ART. 7
Societatea comercialã este obligatã sa furnizeze toate informaţiile financiare, comerciale şi tehnice cerute de comitetul de initiativa în vederea întocmirii studiului de fezabilitate a privatizãrii.
Cheltuielile pentru elaborarea studiului de fezabilitate se acoperã de societatea comercialã în condiţiile <>art. 26 alin. 2 lit. d) din Legea nr. 58/1991 .
ART. 8
Procedura constituirii asociaţiei este urmãtoarea:
1. comitetul de initiativa solicita şi primeşte cererile de admitere în asociaţie de la persoanele prevãzute la art. 3;
2. dacã cel puţin 30% din numãrul total al salariaţilor prevãzuţi la art. 3 alin. 1 lit. a) au depus cereri de admitere în asociaţie, comitetul de initiativa convoacã adunarea generalã constitutivã;
3. în baza studiului de fezabilitate, adunarea generalã constitutivã poate decide constituirea asociaţiei şi, în acest caz, adopta statutul şi alege primul consiliu de administraţie al asociaţiei.
La data alegerii primului consiliu de administraţie al asociaţiei, comitetul de initiativa se dizolva.
ART. 9
Statutul asociaţiei trebuie sa cuprindã:
a) denumirea şi sediul asociaţiei, precum şi denumirea societãţii comerciale ale carei acţiuni urmeazã a fi dobîndite de cãtre asociaţie;
b) obiectul de activitate al asociaţiei;
c) reprezentanţii legali ai asociaţiei;
d) regulile pentru convocarea adunãrii generale, validitatea deliberãrilor, adoptarea hotãrîrilor acesteia şi modalitãţile de vot;
e) numãrul membrilor consiliului de administraţie, modalitatea de alegere a acestora, atribuţiile şi durata mandatului lor;
f) criteriile pentru stabilirea cuantumului iniţial al contribuţiei fiecãrui membru al asociaţiei, limitele maxima şi minima ale acesteia - care trebuie sa fie în concordanta cu criteriile de distribuire stabilite la art. 38 -, precum şi modalitãţile de plata a acestei contribuţii;
g) condiţiile de admitere în asociaţie, de aderare ulterioara, de retragere şi de excludere din asociaţie;
h) criteriile de distribuire cãtre membrii asociaţiei a acţiunilor cumpãrate de asociaţie şi condiţiile de transmitere a acţiunilor între persoanele prevãzute la art. 3;
i) rãspunderea asociaţiei şi a membrilor acesteia;
j) dizolvarea şi lichidarea asociaţiei;
k) orice alte prevederi în legatura cu scopul asociaţiei.
ART. 10
Constituirea asociaţiei este supusã autorizãrii de cãtre instanta judecãtoreascã în a carei raza teritorialã isi are sediul societatea comercialã care se privatizeazã.
Cererea de înregistrare trebuie însoţitã de:
a) procesul-verbal al adunãrii constitutive;
b) statutul asociaţiei;
c) hotãrîrea de aprobare a constituirii asociaţiei, adoptatã de adunarea generalã a actionarilor societãţii comerciale, constituitã conform <>art. 39 din Legea nr. 58/1991 ;
d) dovada existenţei patrimoniului iniţial al asociaţiei şi a sediului acesteia.
Patrimoniul iniţial al asociaţiei se constituie din sume depuse de membrii asociaţiei, donaţii sau alte contribuţii de la persoane juridice sau persoane fizice.
Asociaţia va avea sediul într-un spaţiu pus la dispoziţie de societatea comercialã care se privatizeazã.
ART. 11
Instanta judecãtoreascã verifica îndeplinirea condiţiilor prevãzute de lege şi va incuviinta cererea, dispunind înscrierea asociaţiei în registrul de persoane juridice. Personalitatea juridicã a asociaţiei este dobindita pe data înscrierii.
ART. 12
Orice modificare adusã statutului de cãtre adunarea generalã a asociaţiei trebuie comunicatã instanţei judecãtoreşti în termen de 15 zile de la data adoptãrii; judecãtorul dispune înscrierea mentiunilor despre aceasta modificare în registrul persoanelor juridice.

CAP. 3
Organizarea asociaţiei

ART. 13
Organele de conducere ale asociaţiei sînt:
a) adunarea generalã;
b) consiliul de administraţie.

SECŢIUNEA I
Adunarea generalã
ART. 14
Adunarea generalã este constituitã din toţi membrii asociaţiei şi este organul suprem de conducere al acesteia.
ART. 15
Adunarea generalã are urmãtoarele atribuţii:
a) aprobarea şi modificarea statutului asociaţiei;
b) alegerea şi revocarea membrilor consiliului de administraţie şi ai comisiei de cenzori ale asociaţiei;
c) aprobarea raportului anual al consiliului de administraţie al asociaţiei, a bilanţului şi a bugetului de venituri şi cheltuieli ale asociaţiei;
d) stabilirea criteriilor de distribuire a acţiunilor cumpãrate de asociaţie cãtre membrii asociaţiei şi aprobarea programului de distribuire;
e) excluderea din asociaţie;
f) aprobarea angajãrii de credite;
g) dizolvarea asociaţiei;
h) adoptarea oricãror hotãrîri care, conform statutului, sînt de competenta exclusiva a adunãrii generale.
ART. 16
Fiecare membru al asociaţiei dispune de un vot.
ART. 17
Adunarea generalã va fi convocatã cel puţin o data pe an.
Adunarea generalã extraordinarã poate fi convocatã în urmãtoarele situaţii:
a) ori de cîte ori este nevoie, din initiativa consiliului de administraţie;
b) la cererea scrisã a cel puţin 25% din numãrul total al membrilor asociaţiei.
Adunarea generalã este legal constituitã cînd la şedinţa participa majoritatea membrilor ei şi adopta hotãrîri valabile cu votul majoritãţii membrilor prezenţi.
Convocarea pentru adunarea generalã, cu precizarea ordinii de zi, trebuie facuta cu cel puţin 14 zile înainte de data ţinerii acesteia, prin înştiinţarea, în scris, a tuturor membrilor asociaţiei sau prin instiintari afişate la locurile de munca ale acestora.
ART. 18
Oricare dintre membrii adunãrii generale poate ataca hotãrîrile acesteia dacã i-au fost incalcate drepturile legale de asociat.
Cererea se adreseazã instanţei judecãtoreşti competente în termen de 30 de zile de la data adoptãrii hotãrîrii pe care o ataca.

SECŢIUNEA A II-A
Consiliul de administraţie
ART. 19
Consiliul de administraţie este organul executiv de conducere al asociaţiei, format din 3-7 membri, aleşi de adunarea generalã, prin vot secret, pe o perioada de 2-4 ani.
Membrii consiliului de administraţie al asociaţiei sînt reeligibili.
ART. 20
Consiliul de administraţie alege dintre membrii sãi un preşedinte şi un loctiitor.
ART. 21
Asociaţia este reprezentatã în fata autoritãţilor publice, în justiţie şi în relaţiile cu terţii de cãtre preşedintele consiliului de administraţie sau de cãtre locţiitorul acestuia.
ART. 22
Nu vor putea fi membri ai consiliului de administraţie persoanele care, potrivit legii, au fost declarate incapabile sau au fost condamnate pentru gestiune frauduloasã, abuz de încredere, fals şi uz de fals, înşelãciune, delapidare, mãrturie mincinoasã, luare sau dare de mitã, pentru infracţiuni prevãzute în Legea nr. 31/1990.
ART. 23
Membrii consiliului de administraţie sînt rãspunzãtori pentru daunele cauzate din vina lor, atît fata de terţi, cît şi fata de asociaţie sau asociaţi.
ART. 24
Consiliul de administraţie se întruneşte cel puţin o data la fiecare 2 luni, la sediul asociaţiei, la data stabilitã de preşedinte.
Convocãrile se vor face cu cel puţin 5 zile înainte de data întrunirii.
Consiliul de administraţie se poate întruni ori de cîte ori este nevoie, la cererea preşedintelui sau a cel puţin doi dintre membrii sãi.
ART. 25
La şedinţele consiliului de administraţie este necesarã participarea a 2/3 din numãrul membrilor sãi, iar hotãrîrile se iau valabil cu votul majoritãţii membrilor prezenţi.
ART. 26
Principalele atribuţii ale consiliului de administraţie sînt urmãtoarele:
a) asigura conducerea operativã a activitãţii asociaţiei între adunãrile generale şi realizeazã actele de administrare privind activitatea acesteia;
b) negociaza şi isi da acordul pentru semnarea contractului de vînzare-cumpãrare a acţiunilor;
c) organizeazã şi supravegheazã distribuirea acţiunilor cãtre membrii asociaţiei şi raporteazã rezultatul adunãrii generale;
d) organizeazã şi supravegheazã vinzarile-cumpãrãrile ulterioare de acţiuni între membrii asociaţiei;
e) aproba admiterea de noi membri, în condiţiile prevãzute de statut;
f) asigura întocmirea bilanţului şi a bugetului de venituri şi cheltuieli ale asociaţiei, pe care le supune spre aprobare adunãrii generale;
g) exercita orice alte atribuţii şi îndeplineşte sarcinile stabilite în statut sau de cãtre adunarea generalã.
ART. 27
Controlul gestionãrii patrimoniului asociaţiei poate fi asigurat de o comisie de cenzori formatã din trei membri.
Comisia de cenzori întocmeşte rapoarte pe care le prezintã consiliului de administraţie.
Membrii comisiei de cenzori pot fi invitaţi la şedinţele consiliului de administraţie.
ART. 28
Asociaţia poate sa plãteascã indemnizaţii membrilor consiliului de administraţie, ai comisiei de cenzori şi sa suporte alte cheltuieli ocazionate de exercitarea acestei activitãţi, conform hotãrîrii adunãrii generale.

CAP. 4
Dobindirea, distribuirea şi transmiterea acţiunilor

ART. 29
În condiţiile <>art. 48 alin. 2 din Legea nr. 58/1991 , asociaţia dobîndeşte acţiunile societãţii comerciale astfel:
1. în numele acelora dintre membrii sãi care au subscris acţiuni şi care le achitã individual, folosind urmãtoarele modalitãţi:
a) plata în numerar;
b) schimbul certificatelor de proprietate;
2. în numele tuturor membrilor sãi, grupati în asociaţie, dobindind acţiuni care iniţial nu sînt distribuite individual, utilizînd în acest scop:
a) plata în rate, facilitata de Fondul Proprietãţii de Stat;
b) credite contractate de asociaţie.
ART. 30
Acţiunile subscrise şi achitate integral, în modul descris la art. 29 pct. 1, sînt transmise în baza unei cereri de subscriere completatã şi semnatã de fiecare membru al asociaţiei.
Cererea de subscriere de acţiuni este prezentatã în anexa.
ART. 31
Acţiunile dobîndite în modul descris la art. 29 pct. 1 sînt transmise membrilor asociaţiei imediat dupã achitare, dacã statutul nu prevede altfel.
În acest caz, membrii asociaţiei au drept de vot în adunarea generalã a actionarilor societãţii comerciale, corespunzãtor numãrului de acţiuni achitate.
ART. 32
Acţiunile dobîndite în modul arãtat la art. 29 pct. 2 pot fi utilizate pentru a garanta creditele luate de la Fondul Proprietãţii de Stat, de la bãnci sau de la alte instituţii financiare.
ART. 33
Acţiunile dobîndite de asociaţie în modul descris la art. 29 pct. 2 se înregistreazã în numele acesteia şi vor fi distribuite treptat membrilor asociaţiei, corespunzãtor cu sumele achitate pentru plata ratelor sau rambursarea creditelor.
Asociaţia va exercita, în adunarea generalã a actionarilor societãţii comerciale, dreptul de vot corespunzãtor acestor acţiuni, în modul prevãzut de statul societãţii comerciale.
ART. 34
Dividendele distribuite de societatea comercialã pentru acţiunile dobîndite în condiţiile art. 29 pct. 2 şi grevate de credite sau rate neachitate vor servi în mod obligatoriu pentru acoperirea acestora.
ART. 35
Acţiunile sînt nominative şi se pot transmite pe durata existenţei asociaţiei, în condiţiile stabilite de adunarea generalã.
Acţiunile dobîndite potrivit art. 29 pct. 2 se transmit cu drept de preemptiune membrilor asociaţiei, în condiţiile stabilite de adunarea generalã.
ART. 36
În cazul în care membrii asociaţiei nu isi exercita dreptul de preemptiune în termen de 30 de zile de la data ofertei, acţiunile pot fi vîndute în urmãtoarea ordine de preferinta:
a) noilor angajaţi care devin membri ai asociaţiei în condiţiile prevãzute în statut;
b) altor salariaţi ai societãţii comerciale care nu sînt membrii ai asociaţiei, cu aprobarea adunãrii generale.
ART. 37
Vinzarile de acţiuni dobîndite potrivit art. 29 pct. 2 se fac în conformitate cu prevederile statutului.
ART. 38
Adunarea generalã aproba, ori de cîte ori este nevoie, programul de distribuire a acţiunilor, potrivit criteriilor stabilite prin statut şi potrivit optiunilor fiecãrui membru al asociaţiei.
Criteriile se stabilesc în raport cu:
a) vechimea în societatea comercialã;
b) funcţia ocupatã în societatea comercialã;
c) salariul;
d) alte condiţii obiective aprobate de adunarea generalã.

CAP. 5
Dizolvarea şi lichidarea asociaţiei

ART. 39
Asociaţia se dizolva în urmãtoarele cazuri:
a) cînd scopul pentru care a fost constituitã a fost realizat prin plata tuturor datoriilor şi distribuirea tuturor acţiunilor cãtre membrii asociaţiei.
În acest caz, la propunerea consiliului de administraţie, adunarea generalã poate hotãrî dizolvarea asociaţiei;
b) cînd numãrul membrilor sãi devine mai mic de 1/4 din numãrul membrilor de la data constituirii.
În acest caz, adunarea generalã putea hotãrî dizolvarea asociaţiei numai dupã ce a stabilit, cu Fondul Proprietãţii de Stat şi cu ceilalţi creditori, modalitãţile de stingere a datoriilor fata de aceştia.
ART. 40
Dupã dizolvarea, asociaţia intra în lichidare.
Lichidarea patrimoniului asociaţiei se face de cãtre un lichidator din afarã asociaţiei, desemnat de adunarea generalã.
ART. 41
Lichidatorul are urmãtoarele obligaţii:
a) sa efectueze inventarul şi sa încheie un bilanţ care sa constate situaţia activului şi a pasivului asociaţiei;
b) sa îndeplineascã toate operaţiunile necesare lichidãrii şi sa ţinã un registru pentru toate operaţiunile referitoare la lichidare;
c) sa încaseze creanţele, sa realizeze activul şi sa plãteascã creditorii.
ART. 42
Atît fata de asociaţie, cît şi fata de membrii acesteia, lichidatorul este supus regulilor mandatului.
ART. 43
La terminarea lichidãrii, lichidatorul va întocmi un bilanţ de lichidare; acesta, precum şi bilanţul întocmit la intrarea în funcţie a lichidatorului vor fi supuse spre aprobare adunãrii generale.
ART. 44
Bilanţul de lichidare, semnat de lichidator şi aprobat de adunarea generalã, va fi depus la sediul asociaţiei.
Timp de 30 de zile de la data depunerii bilanţului oricare asociat care doreşte sa-l conteste poate sa sesizeze instanta judecãtoreascã competenta, citindu-se lichidatorul.
Hotãrîrea instanţei este definitiva.
Repartiţia produsului net al lichidãrii între membrii asociaţiei poate avea loc numai dupã o luna de la data hotãrîrii de dizolvare a asociaţiei şi numai dupã ce bilanţul de lichidare a fost aprobat.
ART. 45
Sumele cuvenite asociaţilor care nu le-au revendicat în termen de doua luni de la data aprobãrii bilanţului, precum şi sumele care nu au fost reclamate sau încasate de creditori se vor consemna la C.E.C. sau la o unitate bancarã la dispoziţia celor îndreptãţiţi.
ART. 46
Lichidatorul va fi descãrcat de obligaţiile sale dupã aprobarea bilanţului de lichidare.
ART. 47
La încheierea lichidãrii patrimoniului, lichidatorul va cere radierea asociaţiei din registrul persoanelor juridice, pe baza hotãrîrii prin care adunarea generalã a hotãrît dizolvarea.

CAP. 6
Procedura de negociere şi facilitãţi

ART. 48
Asociaţia va desfasura negocieri cu Fondul Proprietãţii de Stat şi cu Fondurile Proprietãţii Private şi va semna contractul de vînzare-cumpãrare, stabilind de comun acord, pe baza studiului de fezabilitate:
a) preţul de cumpãrare;
b) avansul iniţial;
c) eşalonarea pentru creditul primit.
ART. 49
Dupã semnarea contractului de vînzare-cumpãrare de acţiuni se convoacã adunarea generalã a actionarilor, care va modifica în mod corespunzãtor statutul societãţii comerciale şi va desemna noii administratori în condiţiile Legii nr. 31/1990.
Dupã înscrierea în Registrul comerţului a mentiunilor despre modificãrile intervenite în participarea la capitalul social, membrii asociaţiei isi exercita drepturile de acţionari în raport cu numãrul de acţiuni dobîndite.
ART. 50
Societatea comercialã care se privatizeazã prin transmiterea de acţiuni asociaţiei constituite conform prezentei legi beneficiazã, pe toatã durata achitãrii ratelor sau a rambursarii creditelor, în condiţiile prevãzute în contractul de vînzare-cumpãrare de acţiuni, de reducere cu 50% a impozitului pe profit, aferent acţiunilor dobîndite.
Dividendele aferente acţiunilor deţinute în condiţiile prezentei legi sînt neimpozabile, pe durata arãtatã la alin. 1.
ART. 51
Facilitãţile fiscale prevãzute la art. 50 se aplica la o singura cumpãrare de acţiuni.
Veniturile financiare realizate prin facilitãţile fiscale menţionate se transfera asociaţiei şi se utilizeazã exclusiv pentru plata ratelor, dobinzilor şi achitarea creditelor contractate de asociaţie pentru cumpãrarea de acţiuni.
ART. 52
Asociaţiile constituite potrivit prezentei legi beneficiazã de urmãtoarele facilitãţi:
1. Fondul Proprietãţii de Stat va acorda acestor asociaţii facilitarea plãţii în rate, în urmãtoarele condiţii:
a) avansul iniţial minim de 20% din preţul negociat;
b) eşalonarea plãţii de minimum de 5 ani;
c) dobinda anuala negociabila de maximum 10%.
2. Fondul Proprietãţii Private la care este arondata societatea comercialã în cauza este obligat sa primeascã certificate de proprietate de la membrii asociaţiei în limita a cel puţin 2/3 din cota sa de 30% din totalul acţiunilor societãţii comerciale, la valoarea negociata cu acesta.
Fondurile Proprietãţii Private pot primi întregul carnet cu certificate de proprietate oferite de membrii asociaţiei, pentru schimbarea lor în acţiuni, urmînd ca, periodic, sa se efectueze decontãri reciproce între fonduri, potrivit sistemului de arondare a societãţilor comerciale.

CAP. 7
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 53
Facilitãţile fiscale prevãzute la art. 50, precum şi dobinda prevãzutã la art. 52 pct. 1 lit. c) se aplica, pentru impozitele datorate dupã data intrãrii în vigoare a prezentei legi, şi societãţilor comerciale care au fost privatizate anterior intrãrii în vigoare a prezentei legi prin cumpãrarea de acţiuni de cãtre asociaţii ale salariaţilor şi membrilor conducerii acestora, constituite ca persoane juridice.
ART. 54
Bilanţul contabil şi bugetul de venituri şi cheltuieli ale asociaţiei se întocmesc anual, conform dispoziţiilor legale.
ART. 55
Asociaţia nu poate efectua alte cheltuieli în afarã celor legate de realizarea scopurilor prevãzute în statut.
ART. 56
Fondul Proprietãţii de Stat, Fondurile Proprietãţii Private şi Agenţia Nationala de Privatizare vor elabora, în termen de 30 de zile, norme metodologice de aplicare a prezentei legi.
ART. 57
Dispoziţiile prezentei legi nu se aplica societãţilor bancare şi de asigurãri.

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din 30 iunie 1994, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) şi ale art. 75 din Constituţia României.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
ADRIAN NASTASE

Aceasta lege a fost adoptatã de Senat în şedinţa din 30 iunie 1994, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) şi ale art. 75 din Constituţia României.

PREŞEDINTELE SENATULUI
prof. univ. dr. OLIVIU GHERMAN

ANEXA 1

CERERE DE SUBSCRIERE DE ACŢIUNI

Cãtre *)...................................
....................................
Asociaţia ....................................
Societatea Comercialã ................................

Subsemnatul/a .............................., domiciliata în .................posesor al buletinului de identitate seria ..... nr. ..........declar ca:
a) Îndeplinesc condiţiile prevãzute de lege pentru admiterea în asociaţie, avînd statutul de **) .................. în funcţia ***)...................... la societatea comercialã.
b) Am luat cunostinta şi sînt de acord cu statutul asociaţiei şi cu programul de distribuire de acţiuni, aprobate de adunarea generalã a asociaţiei.
c) Solicit un numãr de ****) ....... acţiuni cu o valoare nominalã de....... ........lei fiecare, la preţul de .............. lei fiecare.
Anexez .................*****) pentru .............. lei, reprezentind..... ......... % din preţul acţiunilor subscrise.
d) Ma angajez sa efectuez restul vãrsãmintelor în contul acţiunilor subscrise, conform eşalonãrii comunicate de asociaţie, în condiţiile contractului de vînzare-cumpãrare de acţiuni.

Semnatura ..................
Data........................
--------------------
*) Cererea se adreseazã preşedintelui consiliului de administraţie al asociaţiei.
**) Salariat, membru al conducerii, pensionar, producãtor agricol furnizor sau beneficiar al societãţii comerciale.
***) Pentru pensionari se va completa cu ultima funcţie detinuta la societate şi cu anul pensionãrii.
****) Cel mult numãrul de acţiuni distribuit prin program.
*****) Documentul doveditor al plãţii.
----------------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016