Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 58 din 25 martie 2010  pentru ratificarea Acordului de garantie dintre Romania si Banca Europeana de Investitii, semnat la Bucuresti la 21 ianuarie 2010, privind garantarea in proportie de 80% a obligatiilor aferente Contractului de finantare dintre Banca Europeana de Investitii si Societatea Comerciala Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 58 din 25 martie 2010 pentru ratificarea Acordului de garantie dintre Romania si Banca Europeana de Investitii, semnat la Bucuresti la 21 ianuarie 2010, privind garantarea in proportie de 80% a obligatiilor aferente Contractului de finantare dintre Banca Europeana de Investitii si Societatea Comerciala "Ford Romania" - S.A. in valoare de 400.000.000 euro pentru modernizarea fabricii de automobile de la Craiova

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 191 din 25 martie 2010
LEGE nr. 58 din 25 martie 2010
pentru ratificarea Acordului de garanţie dintre România şi Banca Europeanã de Investiţii, semnat la Bucureşti la 21 ianuarie 2010, privind garantarea în proporţie de 80% a obligaţiilor aferente Contractului de finanţare dintre Banca Europeanã de Investiţii şi Societatea Comercialã "Ford România" - S.A. în valoare de 400.000.000 euro pentru modernizarea fabricii de automobile de la Craiova
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 191 din 25 martie 2010


Parlamentul României adoptã prezenta lege.

ART. 1
Se ratificã Acordul de garanţie dintre România şi Banca Europeanã de Investiţii, semnat la Bucureşti la 21 ianuarie 2010, privind garantarea în proporţie de 80% a obligaţiilor aferente Contractului de finanţare dintre Banca Europeanã de Investiţii şi Societatea Comercialã "Ford România" - S.A. în valoare de 400.000.000 euro pentru modernizarea fabricii de automobile de la Craiova, denumit în continuare Acord de garanţie.
ART. 2
Finanţarea investiţiei prevãzute la art. 1 se asigurã din împrumutul contractat de Societatea Comercialã "Ford România" - S.A. de la Banca Europeanã de Investiţii şi din ale surse, astfel cum sunt prevãzute în Contractul de finanţare dintre Banca Europeanã de Investiţii şi Societatea Comercialã "Ford România" - S.A., în valoare de 400.000.000 euro.
ART. 3
Rambursarea ratelor de capital, plata dobânzilor, comisioanelor şi a altor costuri aferente împrumutului se asigurã din surse proprii ale Societãţii Comerciale "Ford România" - S.A.
ART. 4
Convenţia de garantare încheiatã între Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de reprezentant al Garantului, şi Societatea Comercialã "Ford România" - S.A., în calitate de Garantat, care stabileşte drepturile şi obligaţiile pãrţilor, inclusiv nivelul comisionului de risc perceput Garantatului de cãtre Garant, în conformitate cu Decizia Comisiei Europene C(2009)8956 din 13 noiembrie 2009, modificatã prin Decizia C(2009)10364 din 17 decembrie 2009, îşi produce efectele de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi.
ART. 5
(1) În vederea recuperãrii sumelor plãtite la scadenţã de cãtre Ministerul Finanţelor Publice în contul Societãţii Comerciale "Ford România" - S.A., ca urmare a lipsei disponibilitãţilor financiare ale acestuia, reprezentând rate de capital, dobânzi, comisioane, penalitãţi de întârziere şi alte costuri, comisioanele datorate şi neachitate la fondul de risc, precum şi majorãrile de întârziere aferente acestor categorii de debite, organele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care realizeazã titlurile de creanţã emise potrivit <>art. 7 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publicã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 109/2008 , cu modificãrile ulterioare, sunt competente sã punã în executare, potrivit legislaţiei în vigoare privind colectarea creanţelor fiscale, garanţiile colaterale constituite de Societatea Comercialã "Ford România" - S.A., în conformitate cu prevederile Deciziei Comisiei Europene C(2009)8956 din 13 noiembrie 2009, astfel cum a fost modificatã prin Decizia C(2009)10364 din 17 decembrie 2009.
(2) Bunurile achiziţionate de Societatea Comercialã "Ford România" - S.A. din împrumutul acordat de Banca Europeanã de Investiţii pentru modernizarea fabricii de automobile de la Craiova nu pot fi executate de alţi creditori pânã la rambursarea integralã a împrumutului sau pânã la recuperarea integralã a sumelor datorate Ministerului Finanţelor Publice aferente împrumutului.
ART. 6
(1) Se autorizeazã Guvernul României ca, prin Ministerul Finanţelor Publice, de comun acord cu Banca Europeanã de Investiţii, sã introducã, pe parcursul utilizãrii împrumutului garantat în raport cu condiţiile concrete de derulare a Acordului de garanţie, amendamente la conţinutul acestuia, care nu sunt de naturã sã majoreze obligaţiile financiare ale României faţã de Banca Europeanã de Investiţii sau sã determine noi condiţionãri economice faţã de cele convenite iniţial între pãrţi.
(2) Amendamentele la Acordul de garanţie convenite cu Banca Europeanã de Investiţii, conform alin. (1), se aprobã prin hotãrâre a Guvernului.

Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor <>art. 75 şi ale <>art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicatã .

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
ROBERTA ALMA ANASTASE

PREŞEDINTELE SENATULUI
MIRCEA-DAN GEOANÃ

Bucureşti, 25 martie 2010.
Nr. 58.

FI N° 25.371 (RO)
Serapis N° 2008-0582

Fabrica Ford Craiova/A

ACORD DE GARANŢIE
între Banca Europeanã de Investiţii şi România*)

Bucureşti, 21 ianuarie 2010

--------
*) Traducere.

Acest acord se încheie între:
Banca Europeanã de Investiţii, cu sediul în Luxemburg, 100, bd. Konrad Adenauer, Luxemburg, Marele Ducat al Luxemburgului, reprezentatã de vicepreşedinte, domnul Matthias Kollatz-Ahnen, denumitã în cele ce urmeazã Banca, pe de o parte, şi România, acţionând prin Ministerul Finanţelor Publice, cu sediul în str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, RO-70060 Bucureşti, România, reprezentatã de ministrul finanţelor publice, dl. Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu, denumit în cele ce urmeazã Garantul, pe de altã parte,
unde:
1. Prin intermediul unui contract de finanţare denumit Fabrica Ford Craiova/A, datat 18-21 decembrie 2009 (denumit în cele ce urmeazã Contractul de finanţare), încheiat între Bancã şi Societatea Comercialã "Ford România" - S.A. (denumitã în cele ce urmeazã Împrumutatul), Banca a decis sã acorde Împrumutatului un credit în valoare totalã de 400.000.000 euro (patru sute milioane euro).
2. Obligaţiile Bãncii conform Contractului de finanţare sunt condiţionate de constituirea şi emiterea de cãtre Garant în favoarea Bãncii a unei garanţii privind îndeplinirea obligaţiilor financiare ale Împrumutatului care decurg din Contractul de finanţare (denumit în cele ce urmeazã Acordul de garanţie).
3. Executarea acestui Acord de garanţie de cãtre Garant a fost autorizatã în mod oficial prin documentele prevãzute în anexa nr. I. Direcţia generalã juridicã din cadrul Ministerului Finanţelor Publice a emis o opinie juridicã favorabilã în privinţa acestui acord de garanţie.
Ca urmare, pãrţile convin urmãtoarele:
ART. 1
Contract de finanţare
1.01. Garantul declarã cã a luat cunoştinţã de prevederile, termenii şi condiţiile Contractului de finanţare. În mod deosebit, în înţelesul art. 2.02, Banca va pune la dispoziţia Garantului un exemplar al tabelului de amortizare relevant, transmis Împrumutatului în conformitate cu art. 2.03 şi 4.01 din Contractul de finanţare.
Dacã nu se prevede altfel, termenii definiţi în Contractul de finanţare vor avea acelaşi înţeles şi în acest acord de garanţie.
ART. 2
Obligaţiile Garantului
2.01. Garanţia
Garantul, în calitate de debitor principal, garanteazã prin prezenta plata a 80% din sumele sub formã de capital, dobândã, dobândã penalizatoare, comisioane, daune-interese, taxe, cheltuieli şi altele (denumite în cele ce urmeazã sumã/sume garantatã/garantate), care pot fi datorate periodic Bãncii de cãtre Împrumutat sau datorate în conformitate cu prevederile Contractului de finanţare şi ale acestui acord de garanţie, iar în cazul în care şi ori de câte ori Împrumutatul nu va achita oricare dintre aceste sume garantate, Garantul se obligã sã plãteascã aceşti bani la cerere, în valuta şi modalitatea specificate prin Contractul de finanţare, precum şi în contul sau conturile specificat/specificate în cerere.
În plus, Garantul este de acord şi se obligã sã plãteascã Bãncii o dobândã la rata specificatã în Contractul de finanţare pentru plata cu întârziere a tuturor sumelor datorate conform acestui acord de garanţie, de la data cererii Bãncii pânã la data primirii de cãtre Bancã a sumelor respective. Aceastã dobândã poate fi compusã conform practicilor actuale ale Bãncii cu privire la sumele restante care decurg din Contractul de finanţare. Banca nu este îndreptãţitã sã reţinã nicio sumã primitã sub formã de dobândã conform acestui paragraf dacã şi în mãsura în care recupereazã aceste sume conform Contractului de finanţare.
2.02. Fãrã a afecta caracterul general al prevederii din art. 2.01 de mai sus, Garantul se angajeazã sã asigure plata la scadenţã pentru 80% din împrumut plus dobânda aferentã datoratã de Împrumutat. În plus, Garantul se angajeazã sã asigure plata de cãtre Împrumutat a 80% din sumele specificate ca fiind datorate conform Contractului de finanţare, la termenele scadente comunicate Împrumutatului şi Garantului de cãtre Bancã.
2.03. Natura obligaţiei Garantului
Obligaţiile Garantului conform acestui acord de garanţie vor fi acelea de debitor principal şi nu vor fi afectate sau descãrcate de:
a) orice ilegalitate, lipsa de valabilitate, neregulã ori neaplicarea termenilor Contractului de finanţare sau orice altã garanţie pentru obligaţiile Împrumutatului conform acestui acord de garanţie; sau
b) orice incompatibilitate, incapacitate sau modificare în statutul Împrumutatului, al Bãncii sau al oricãrei alte pãrţi; sau
c) orice lichidare ori insolvabilitate a Împrumutatului sau a oricãrei alte pãrţi; sau
d) orice aranjament încheiat sau o structurã acceptatã de Bancã, prin care se modificã (prin aplicarea legii sau în alt mod) drepturile şi despãgubirile Bãncii, conform Contractului de finanţare sau oricãrei garanţii sau oricãrui alt contract şi/sau garanţii; sau
e) orice altã garanţie dobânditã sau care urmeazã sã fie dobânditã de cãtre Bancã cu privire la obligaţiile Împrumutatului conform Contractului de finanţare; sau
f) orice abţinere sau întârziere în exprimarea drepturilor Bãncii împotriva Împrumutatului conform Contractului de finanţare; sau
g) orice circumstanţe, altele decât plata efectivã a unei sume garantate, care ar putea atrage descãrcarea de obligaţii sau diminuarea obligaţiilor Garantului.
2.04. Despãgubire
Ca o obligaţie permanentã suplimentarã şi distinctã de cele prevãzute la art. 2.01, 2.02 şi 2.03 şi fãrã a contraveni valabilitãţii şi aplicabilitãţii acestor obligaţii, Garantul se angajeazã în mod necondiţionat şi irevocabil ca, în situaţia în care sumele garantate nu pot fi recuperate de la Garant conform art. 2.01, indiferent de cauzã (inclusiv şi fãrã a afecta caracterul general al celor de mai sus, ca urmare a nulitãţii, inaplicabilitãţii sau lipsei de valabilitate a oricãrei prevederi din Contractul de finanţare sau oricãrei garanţii pentru obligaţiile Împrumutatului conform oricãrei legi aplicabile sau ca urmare a lipsei de împuternicire ori autoritate sau a incapacitãţii Împrumutatului sau oricãrei alte persoane care acţioneazã în numele acestuia) şi indiferent dacã aceastã cauzã a fost sau nu cunoscutã de cãtre Bancã la un moment dat, Garantul, la solicitarea scrisã a Bãncii şi ca şi cum ar acţiona în calitate de debitor principal unic şi independent, va achita Bãncii compensaţii totale pentru orice pierdere cauzatã de neîndeplinirea de cãtre Împrumutat a obligaţiei de platã a sumelor garantate în suma şi valuta prevãzute de Contractul de finanţare, fie la data scadentã normalã sau la o datã acceleratã ori altfel stabilitã, iar Garantul va despãgubi Banca pentru orice pierderi, costuri sau obligaţii care pot fi datorate de cãtre acesta ori pe care le-a angajat în legãturã cu Contractul de finanţare sau acest acord de garanţie ori în conformitate cu acestea.
2.05. Garanţie continuã
Garanţia constituitã prin prezentul acord de garanţie va continua pânã în momentul în care toate sumele garantate, precum şi orice alte sume, dacã existã, care sunt datorate sau trebuie rambursate de cãtre Împrumutat conform Contractului de finanţare, au fost achitate sau rambursate în întregime. Nicio platã sau descãrcare care ar putea fi evitatã printr-un act legat de insolvabilitate, precum şi nicio platã sau descãrcare fãcutã sau acordatã şi ulterior evitatã şi nicio scutire, anulare sau astfel de descãrcare a acestui acord de garanţie, acordatã sau aplicatã în legãturã cu o astfel de platã sau descãrcare, nu vor constitui o lichidare a obligaţiilor Garantului conform acestui acord de garanţie şi nu vor prejudicia sau afecta dreptul Bãncii de recuperare totalã de la Garant conform acestui acord de garanţie.
2.06. Aplicarea plãţilor
Orice sume primite conform acestui acord de garanţie pot fi plasate de cãtre Bancã într-un cont provizoriu în vederea asigurãrii dreptului Bãncii de a demonstra totalitatea creanţelor faţã de Împrumutat sau vor putea fi aplicate de cãtre Bancã pentru acoperirea sumelor garantate pe care Banca singurã le poate stabili periodic, cu condiţia ca, totuşi, în cazul în care astfel de sume de care Banca dispune liber nu sunt utilizate pentru acoperirea sumelor garantate pentru care s-a efectuat plata conform acestui acord de garanţie, responsabilitatea Garantului pentru sumele garantate sã fie descãrcatã în limita acestei plãţi.
2.07. Angajamentul Garantului
Garantul este de acord cã pânã la achitarea sau lichidarea totalã a sumelor garantate:
a) sã nu încerce sã punã în executare nicio obligaţie a Împrumutatului faţã de Garant ca urmare a descãrcãrii de cãtre Garant a obligaţiilor care îi revin prin acest acord de garanţie;
b) sã plãteascã Bãncii toate sumele primite în urma lichidãrii Împrumutatului sau altfel care sunt primite de Garant de la sau în contul Împrumutatului în legãturã cu obligaţiile menţionate la lit. a) de mai sus; Banca va aplica aceste sume pentru a diminua sumele garantate restante în ordinea stabilitã de Bancã; şi
c) sã nu exercite niciun drept de subrogare în drepturile Bãncii conform Contractului de finanţare sau în oricare dintre garanţiile acordate în legãturã cu acesta, fãrã un acord prealabil scris al Bãncii, cu excepţia cazurilor cerute de legislaţia româneascã.
2.08. Recunoaştere
Garantul recunoaşte: (i) intrarea în acest acord de garanţie pe baza propriei evaluãri a Împrumutatului, Proiectului şi a tuturor garanţiilor constituite; şi (ii) faptul cã nu a fost determinat la încheierea acestui acord de garanţie de nicio reprezentare a Bãncii. Banca nu are obligaţia de a raporta Garantului poziţia financiarã a Împrumutatului sau a oricãrui alt garant ori asupra oricãrei alte garanţii obţinute. Banca nu va avea nicio obligaţie în ceea ce priveşte aprobarea sau acordarea Împrumutului ori anularea sau neanularea creditului sau solicitarea ori nesolicitarea unei plãţi anticipate conform Contractului de finanţare.
ART. 3
Aplicarea garanţiei
3.01. Banca va solicita Garantului o platã conform acestui acord de garanţie prin transmiterea unei notificãri scrise la neîndeplinirea de cãtre Împrumutat a obligaţiei de platã a sumelor garantate.
3.02. În orice scop, inclusiv în proceduri legale, certificatul emis de Bancã cu privire la neîndeplinirea obligaţiei Împrumutatului de a plãti la timp o sumã garantatã, datoratã de acesta din urmã conform Contractului de finanţare, şi cu privire la oricare dintre obligaţiile Garantului conform acestui acord de garanţie privind plata sumelor garantate, va fi, în lipsa unei erori evidente, finalã împotriva Garantului.
3.03. Garantul renunţã irevocabil la orice obiecţie sau excepţie legalã cu privire la aplicarea totalã ori parţialã a acestui acord de garanţie. Garantul se angajeazã sã îşi îndeplineascã obligaţiile care îi revin la solicitarea scrisã a Bãncii în orice moment şi sã plãteascã sumele datorate fãrã limitare, reţinere sau condiţionare. În mod special, Banca nu are obligaţia de a demonstra demararea unei acţiuni împotriva Împrumutatului; nu are obligaţia, premergãtor aplicãrii acestui acord de garanţie, sã realizeze garanţiile sau sã aplice o garanţie constituitã de Împrumutat ori de un terţ.
3.04. În situaţia unei solicitãri din partea Bãncii, efectuatã conform acestui acord de garanţie, Garantul va avea dreptul de a plãti Bãncii suma restantã din împrumutul rãmas neachitat la momentul respectiv, dobânda acumulatã, orice alte sume datorate de cãtre Împrumutat conform Contractului de finanţare, precum şi orice sumã care ar fi fost datoratã conform art. 4.02 din Contractul de finanţare dacã Împrumutatul ar fi rambursat anticipat şi din proprie voinţã suma neachitatã din împrumut la data efectuãrii plãţii de cãtre Garant, în achitarea integralã şi finalã a obligaţiilor din Acordul de garanţie.
3.05. În situaţia în care Garantul efectueazã o platã cãtre Bancã conform art. 3, aceasta se va subroga în drepturile şi acţiunile legate de plata respectivã pe care Banca le are faţã de Împrumutat. La solicitarea şi pe cheltuiala Garantului, Banca va furniza Garantului toate documentele de care acesta are nevoie în vederea aplicãrii drepturilor împotriva Împrumutatului care nu vor fi invocate în detrimentul Bãncii.
3.06. Obligaţiile Garantului conform acestui acord de garanţie nu vor fi lichidate pânã la achitarea integralã şi necondiţionatã a sumelor garantate.
ART. 4
Modificarea Contractului de finanţare
4.01. Banca poate fi de acord cu orice modificare a Contractului de finanţare prin care nu se majoreazã sau modificã obligaţiile Garantului.
4.02. Cu excepţia celor prevãzute în paragraful 4.01, orice altã modificare a Contractului de finanţare va fi condiţionatã de consimţãmântul prealabil scris din partea Garantului, care nu va fi în mod nerezonabil reţinut sau întârziat.
ART. 5
Impozite, taxe şi cheltuieli
5.01. Garantul va suporta propriile costuri de executare şi implementare a acestui acord de garanţie şi, fãrã a prejudicia termenii art. 2, va despãgubi Banca pentru:
a) impozitele şi taxele fiscale, costurile judiciare şi alte cheltuieli ale Bãncii legate de executarea şi implementarea acestui acord de garanţie; şi
b) pierderile, costurile şi datoriile eventuale ale Bãncii în conformitate sau în legãturã cu recuperarea de la oricare persoane a sumelor specificate ca datorate în concordanţã sau ca urmare a termenilor Contractului de finanţare.
5.02. Mai mult, Garantul va efectua plãţile specificate în acest acord de garanţie fãrã a reţine sau diminua valoarea acestora în temeiul unor impozite sau taxe.
ART. 6
Legea şi jurisdicţia
6.01. Legea aplicabilã
Relaţia legalã dintre pãrţile semnatare ale acestui acord de garanţie, formarea şi validitatea acestora vor fi guvernate şi înţelese în conformitate cu legislaţia din Anglia.
6.02. Jurisdicţia
Orice disputã legatã de prezentul acord de garanţie şi executarea acestuia se va supune jurisdicţiei tribunalelor din Anglia.
6.03. Servicii agent de proces
a) Garantul este de acord ca orice acţiune în justiţie în legãturã cu prezentul acord de garanţie şi cu executarea acestuia începutã în Anglia în conformitate cu art. 6.02 sã fie comunicatã acestuia prin transmiterea înştiinţãrii cãtre Ambasada României din Londra, Palace Green nr. 4, W8 4QD, Marea Britanie, sau cãtre biroul acesteia înregistrat în Anglia. Dacã o astfel de persoanã nu este sau înceteazã sã fie numitã efectiv în vederea acceptãrii serviciului de proces în numele Garantului, atunci Garantul, la cererea scrisã din partea Bãncii, va numi o altã persoanã în Anglia care sã accepte serviciul de proces în numele sãu şi, în situaţia în care nu realizeazã o astfel de numire în termen de 14 zile, atunci Banca va fi îndreptãţitã sã numeascã o altã persoanã prin înştiinţarea în scris a Garantului. Nicio prevedere a acestui paragraf nu va afecta dreptul Bãncii de a comunica actele de procedurã prin orice alt mod permis de lege.
b) Banca este de acord ca orice acţiune în justiţie în legãturã cu acest acord de garanţie şi cu executarea acestuia începutã în Anglia în conformitate cu art. 6.02 sã fie comunicatã acestuia prin transmiterea înştiinţãrii cãtre The Securities Management Trust Limited din Lothbury nr. 8, Londra EC2R 7HH, Marea Britanie, sau cãtre biroul acesteia înregistrat în Anglia. Dacã o astfel de persoanã nu este sau înceteazã sã fie numitã efectiv în vederea acceptãrii serviciului de proces în numele Bãncii, atunci Banca, la cererea scrisã din partea Garantului, va numi o altã persoanã în Anglia care sã accepte serviciul de proces în numele sãu şi, în situaţia în care nu realizeazã o astfel de numire în termen de 14 zile, atunci Garantul va fi îndreptãţit sã numeascã o altã persoanã prin înştiinţarea în scris a Bãncii. Nicio prevedere a acestui paragraf nu va afecta dreptul Garantului de a comunica actele de procedurã prin orice alt mod permis de lege.
6.04. Renunţarea la imunitate
În mãsura în care Garantul poate pretinde imunitate pentru el sau bunurile sale, pentru proprietãţile ori veniturile sale (indiferent de utilizarea sau de intenţia utilizãrii acestora) de la jurisdicţie, proces, executare silitã, sechestru (fie sub forma unei puneri în execuţie, înainte de pronunţarea unei sentinţe ori decizii sau în alt mod) ori altã procedurã juridicã, inclusiv cea în legãturã cu punerea în execuţie a oricãrei decizii de arbitraj şi în mãsura în care o astfel de imunitate (fie sau nu pretinsã) poate fi atribuitã, în oricare astfel de jurisdicţie, Garantului sau bunurilor sale, proprietãţii ori veniturilor sale, Garantul este de acord sã nu pretindã şi renunţã irevocabil la o astfel de imunitate în totalitate, în mãsura permisã de legile unei astfel de jurisdicţii, în fiecare situaţie, cu condiţia cã o astfel de renunţare nu se va aplica pentru executarea silitã, executarea sau sechestrul pentru bunurile din domeniul public (aşa cum este specificat în Legea privind proprietatea publicã din România), în mãsura în care legile din România nu permit Garantului sã renunţe la imunitate cu privire la astfel de bunuri.
ART. 7
Clauze finale
7.01. Valabilitatea
Lipsa de valabilitate a unei prevederi nu va prejudicia celelalte prevederi din acest acord de garanţie.
7.02. Necedarea
Garantul nu va ceda, în întregime sau în parte, drepturile, obligaţiile ori beneficiile care îi revin prin acest acord de garanţie.
7.03. Locul implementãrii
Acest acord de garanţie va fi implementat la sediul Bãncii.
7.04. Corespondenţã
Documentele, notificãrile şi alte comunicãri transmise în cadrul acestui acord de garanţie (altele decât cele în litigiu) Garantului sau Bãncii vor fi transmise prin telegramã, scrisoare recomandatã ori scrisoare cu confirmare de primire la adresele de mai jos sau la orice adresã comunicatã în prealabil în scris ca fiind o adresã nouã de corespondenţã:
- pentru Bancã: Banca Europeanã de Investiţii 100,
boulevard Konrad Adenauer
L-2950 Luxembourg;
- pentru Garant: Ministerul Finanţelor Publice
Attn: Departamentul de trezorerie şi datorie
publicã
Str. Apolodor nr. 17, sectorul 5
RO-70060 Bucureşti
România
Fax: + 40 21 319 98 18
7.05. Expunere de motive şi anexe
Expunerea de motive şi anexele fac parte integrantã din acest acord de garanţie. Sunt ataşate urmãtoarele anexe:
- Anexa I Autoritatea semnatarilor
Ca urmare a celor de mai sus, pãrţile au încheiat acest acord de garanţie în patru (4) exemplare originale în limba englezã. Fiecare paginã din aceste exemplare, cu excepţia acesteia, a fost notatã cu iniţialele din partea Bãncii de cãtre dl Fulceri Bruni Roccia, director adjunct al Diviziei, şi din partea Garantului, de cãtre dna Boni Florinela Cucu, director general adjunct, Direcţia generalã de trezorerie şi datorie publicã.

Executatã şi transmisã ca act de
Banca Europeanã de Investiţii,
acţionând prin vicepreşedinte
Matthias Lollatz-Ahnen

În prezenţa:
..............................
Semnãtura martorului
Numele: Fulceri Bruni Roccia
Adresa: Banca Europeanã de Investiţii, Luxemburg
Ocupaţia: avocat


Executatã şi transmisã ca act de
România, acţionând
prin ministrul finanţelor publice
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

În prezenţa:
............................
Semnãtura martorului
Numele: Boni Florinela Cucu
Adresa: Ministerul Finanţelor Publice, Bucureşti, România
Ocupaţia: director general adjunct

Astãzi, 21 ianuarie 2010, la Bucureşti

ANEXA I

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE DIN ROMÂNIA

Prin prezenta se adevereşte faptul cã Preşedintele României acordã deplinele puteri Excelenţei Sale, domnul Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu, ministrul economiei şi finanţelor, în vederea semnãrii Acordului de garanţie (Fabrica Ford Craiova/A) dintre România şi Banca Europeanã de Investiţii.

Ministrul afacerilor externe,
Teodor Baconschi

Bucureşti, 19 ianuarie 2010.
Nr. 638.
--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016