Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 522 din 17 iulie 2002  pentru aprobarea   Ordonantei Guvernului nr. 36/2002 privind impozitele si taxele locale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 522 din 17 iulie 2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 36/2002 privind impozitele si taxele locale

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 602 din 14 august 2002
Parlamentul României adopta prezenta lege.

ART. 1
Se aproba <>Ordonanta Guvernului nr. 36 din 30 ianuarie 2002 privind impozitele şi taxele locale, adoptatã în temeiul <>art. 1 pct. IV.5 din Legea nr. 751/2001 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 92 din 2 februarie 2002, cu urmãtoarele modificãri şi completãri:

1. Articolul 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - Resursele financiare constituite din impozitele şi taxele locale se utilizeazã pentru cheltuielile publice a cãror finanţare se asigura de la bugetele locale, în condiţiile legii."

2. La articolul 3, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Sunt asimilaţi persoanelor fizice, în sensul prezentei ordonanţe, contribuabilii care desfãşoarã activitãţi economice pe baza liberei iniţiative ori exercita în mod individual sau prin asociere orice profesie libera."

3. La articolul 3, alineatul (3) va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Prin persoane juridice, în sensul prezentei ordonanţe, se înţelege acele entitãţi reprezentate de persoanele fizice, înregistrate legal, ce au un patrimoniu distinct, în scopul desfãşurãrii unei activitãţi precum:
a) comercianţii şi filialele acestora, definiţi astfel de Codul comercial, inclusiv unitãţile economice ale persoanelor juridice de drept public, precum şi cele ale organizaţiilor politice, sindicale, patronale şi cooperatiste, instituţiilor publice, asociaţiilor şi fundaţiilor, cultelor religioase şi altora asemenea, cu excepţia celor menţionate la alin. (2);
b) cultele religioase şi unitãţile locale ale acestora, cu personalitate juridicã."

4. La articolul 3, dupã alineatul (3) se introduc alineatele (4) şi (5) cu urmãtorul cuprins:
"(4) Sunt asimilate persoanelor juridice, în sensul prezentei ordonanţe, şi sucursalele şi reprezentantele autorizate sa funcţioneze pe teritoriul României, aparţinând persoanelor fizice sau juridice strãine, şi altele asemenea.
(5) Sunt exceptate instituţiile şi unitãţile care funcţioneazã în subordinea sau în coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii."

5. La articolul 4, alineatul (3) va avea urmãtorul cuprins:
"(3) În sensul prezentei ordonanţe, prin clãdire se înţelege orice construcţie care serveşte la adãpostirea de oameni, de animale, de obiecte, de produse, de materiale, de instalaţii şi de altele asemenea."

6. La articolul 5 alineatul (2), partea introductivã şi litera a) vor avea urmãtorul cuprins:
"(2) În cazul contribuabililor mentionati la alin. (1), care deţin mai multe clãdiri cu destinaţia de locuinta, altele decât cele închiriate, impozitul pe clãdiri se majoreazã dupã cum urmeazã:
a) cu 15% pentru prima clãdire, în afarã celei de la adresa de domiciliu;"

7. La articolul 6, alineatele (2) şi (3) vor avea urmãtorul cuprins:
"(2) Dacã persoanele juridice nu au efectuat nici o reevaluare a clãdirilor începând cu anul 1998 pana la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe, cota impozitului pe clãdiri este între 3% şi 5%, aplicatã la valoarea de inventar a clãdirii, pana la data primei reevaluari, înregistratã în contabilitatea acestora.
(3) Pentru clãdirile ce fac obiectul contractelor de leasing financiar impozitul pe clãdiri se determina asupra valorii negociate între pãrţi şi înscrise în contract şi se datoreazã de cãtre proprietar."

8. La articolul 6, dupã alineatul (3) se introduce alineatul (4) cu urmãtorul cuprins:
"(4) Începând cu data transferului de proprietate cãtre beneficiar a clãdirilor ce fac obiectul contractelor de leasing financiar impozitul se determina prin aplicarea cotelor prevãzute la alin. (2), pana la data primei reevaluari înregistrate în contabilitate."

9. La articolul 7, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Clãdirile aflate în funcţiune şi a cãror valoare a fost recuperatã integral pe calea amortizarii sunt supuse în continuare impozitului pe clãdiri, calculat pe baza valorii de inventar înregistrate în contabilitate."

10. Articolul 8 se abroga.

11. Articolul 18 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - Pentru terenurile proprietate publica şi privatã a statului sau a unitãţilor administrativ-teritoriale, aflate în administrarea sau în folosinta regiilor autonome, a societãţilor comerciale şi a altor persoane juridice, utilizate în alte scopuri decât pentru agricultura sau silvicultura, acestea datoreazã taxa pe teren, care se stabileşte în aceleaşi condiţii ca şi impozitul pe teren prevãzut la art. 13."

12. La articolul 19, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 19. - (1) Pentru terenurile ocupate de drumuri şi cai ferate contribuabilii prevãzuţi la art. 18 datoreazã taxa pe teren ce se stabileşte anual, în lei/km, diferenţiatã dupã cum urmeazã:
a) pentru drumuri 200.000 lei/km;
b) pentru cai ferate normale 390.000 lei/km;
c) pentru cai ferate inguste 200.000 lei/km."

13. La articolul 22, alineatele (1) şi (3) vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 22. - (1) Contribuabilii care deţin mijloace de transport cu tracţiune mecanicã datoreazã o taxa anuala stabilitã în funcţie de capacitatea cilindrica a acestora, pentru fiecare 500 cmc sau fracţiune din aceştia, conform anexei nr. 6 lit. A pct. I.
...................................................................
(3) Resursele financiare provenite din taxa asupra mijloacelor de transport prevãzutã în anexa nr. 6 lit. A pct. II şi III se vor utiliza în exclusivitate pentru lucrãri de întreţinere, modernizare, reabilitare şi construcţie a drumurilor de interes local şi judeţean şi constituie venit în proporţie de 60% la bugetul local şi, respectiv, de 40% la bugetul judeţean. Pentru municipiul Bucureşti taxa constituie venit în proporţie de 60% la bugetele sectoarelor şi, respectiv, de 40% la bugetul municipiului Bucureşti."

14. La articolul 24, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Navele fluviale de pasageri, barcile şi luntrele, folosite pentru transportul persoanelor fizice cu domiciliul în Delta Dunãrii, Insula Mare a Brailei şi Insula Balta Ialomitei, nu sunt supuse taxei asupra mijloacelor de transport."

15. La articolul 30, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 30. - (1) Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de construire se calculeazã pe baza valorii de proiect declarate de solicitant în cererea pentru eliberarea autorizaţiei de construire, în conformitate cu proiectul prezentat."

16. La articolul 31, alineatul (3) va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Pentru eliberarea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire de cãtre preşedinţii consiliilor judeţene, cu avizul primarilor comunelor, taxele datorate constituie venit în proporţie de 50% la bugetul local şi de 50% la bugetul judeţean."

17. La articolul 32, alineatele (1) şi (3) vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 32. - (1) Contribuabilii care beneficiazã sub diverse forme de serviciul de reclama şi publicitate sunt obligaţi sa încheie contracte în acest sens şi datoreazã bugetelor locale pe raza cãrora se efectueazã publicitatea o taxa de reclama şi publicitate care poate fi cuprinsã între 1% şi 3% din valoarea contractului, exclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã.
..................................................................
(3) Pentru firmele instalate la locul exercitãrii activitãţii taxa anuala se stabileşte în funcţie de dimensiune şi poate fi cuprinsã între 120.000 lei/an/mp şi 200.000 lei/an/mp sau fracţiune de mp".

18. La articolul 33, alineatele (4) şi (6) vor avea urmãtorul cuprins:
"(4) Contribuabilii care datoreazã taxa potrivit art. 32 alin. (3) au obligaţia sa o achite trimestrial la bugetul local al unitãţii administrativ-teritoriale în a carei raza teritorialã îşi desfãşoarã activitatea, în 4 rate egale, astfel: pana la 15 martie, pana la 15 iunie, pana la 15 septembrie şi pana la 15 noiembrie.
.................................................................
(6) Taxa prevãzutã la art. 32 alin. (3) nu se datoreazã pentru panourile de identificare şi avertizare a instalaţiilor energetice."

19. Articolul 36 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 36. - (1) Pentru activitãţile artistice şi distractive de videoteca şi discoteca impozitul pe spectacole se stabileşte în funcţie de suprafata incintei în care se desfãşoarã spectacolul, pe zi de funcţionare, dupã cum urmeazã:
a) în cazul videotecilor, de la 500 lei/mp/zi la 1.000 lei/mp/zi;
b) în cazul discotecilor, de la 1.000 lei/mp/zi la 2.000 lei/mp/zi.
(2) Cuantumul impozitului se stabileşte de cãtre consiliile locale în a cãror raza administrativ-teritorialã se realizeazã activitãţile artistice şi distractive, în limitele prevãzute la alin. (1).
(3) Pentru determinarea impozitului pe spectacole asupra nivelurilor menţionate la alin. (1) se aplica coeficienţii de corectie mentionati la nota din anexa nr. 4."

20. Articolul 46 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 46. - (1) Pentru şederea în municipii, oraşe sau comune consiliile locale pot hotãrî instituirea taxei hoteliere datorate de persoanele fizice în varsta de peste 18 ani.
(2) Taxa se determina pe baza cotei stabilite de consiliile locale între 0,5% şi 5%, aplicatã la tarifele de cazare practicate de unitãţile hoteliere."

21. Articolul 47 se abroga.

22. La articolul 50, alineatele (1) şi (5) vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 50. - (1) În exercitarea atribuţiilor ce le revin în administrarea domeniului public şi privat al unitãţilor administrativ-teritoriale, consiliile locale sau judeţene, dupã caz, pot institui taxe zilnice cuprinse între 1.000 lei şi 100.000 lei pentru utilizarea temporarã a locurilor publice şi pentru vizitarea muzeelor, caselor memoriale, monumentelor istorice, de arhitectura şi arheologice.
.................................................................
(5) Pentru stabilirea taxelor locale menţionate la alin. (1)-(3) consiliile locale vor avea în vedere criteriile prevãzute în normele metodologice menţionate la art. 77 din prezenta ordonanta."

23. La articolul 51, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Pentru persoanele cu handicap de gradul I şi II, persoanele fizice nevazatoare, pentru cazurile în care într-un an persoanele fizice beneficiazã numai de indemnizaţii de şomaj şi/sau ajutor social şi alocatie de sprijin se poate acorda reducere sau scutire de impozit pe clãdiri şi de impozit pe teren."

24. La articolul 51, dupã alineatul (2) se introduce alineatul (2^1) cu urmãtorul cuprins:
"(2^1) Sunt scutiţi de taxa hoteliera persoanele cu handicap de gradul I şi II, pensionãrii, elevii, studenţii şi militarii în termen."

25. La articolul 51, alineatul (6) va avea urmãtorul cuprins:
"(6) Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe clãdiri şi a impozitului pe teren, datorate pentru întregul an de cãtre persoanele fizice, pana la data de 15 martie a anului fiscal se acorda o bonificaţie de pana la 10%, stabilitã prin hotãrâre a consiliului local."

26. Articolul 52 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 52. - Persoanele fizice, veterani de rãzboi, cele prevãzute la <>art. 1 din Decretul-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instauratã cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în strãinãtate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cele prevãzute în Ordonanta Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de cãtre regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945 din motive etnice, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 189/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sunt scutite de la plata impozitelor şi taxelor locale reglementate prin prezenta ordonanta."

27. La articolul 57 se introduce alineatul (2) cu urmãtorul cuprins:
"(2) Pot fi, de asemenea, scutite la cazare de la plata impozitelor şi taxelor locale fundaţiile şi asociaţiile cu caracter umanitar care au ca unica activitate întreţinerea şi funcţionarea cãminelor de bãtrâni şi a caselor pentru ocrotirea copiilor orfani şi a copiilor strazii."

28. Articolul 58 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 58. - Societãţile comerciale care au ca obiect unic de activitate asigurarea de servicii turistice cu activitate sezoniera de cel mult 5 luni din anul fiscal sunt scutite de plata impozitului pe clãdiri şi a impozitului pe teren, în proporţie de 50%, numai pentru clãdirile destinate acestei activitãţi."

29. La articolul 61, alineatul (1) se abroga.

30. La articolul 63, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 63. - (1) Stabilirea, constatarea, controlul, urmãrirea şi încasarea impozitelor şi taxelor locale, a majorãrilor de întârziere, a penalitatilor, a amenzilor şi a oricãror alte venituri proprii ale bugetelor locale, soluţionarea obiectiilor şi contestaţiilor formulate impotriva actelor de control şi de impunere având ca obiect constatarea şi stabilirea acestor venituri, precum şi executarea creanţelor bugetare locale se efectueazã de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale sau prin compartimentele de specialitate ale acestora, dupã caz, în funcţie de atribuţiile specifice, potrivit legii."

31. Dupã articolul 64 se introduce articolul 64^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 64^1. - Sunt supuse impozitului pe clãdiri, în condiţiile prezentei ordonanţe, şi acele clãdiri care au fost executate fãrã autorizaţie de construcţie. Înştiinţarea de plata nu are elementele constitutive ale autorizaţiei de construcţie şi nici pe cele ale titlului de proprietate."

32. La articolul 71, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Contravenţia prevãzutã la lit. a) se sancţioneazã cu amenda de la 500.000 lei la 1.000.000 lei, iar cea de la lit. b), cu amenda de la 1.000.000 lei la 3.000.000 lei."

33. La articolul 72, alineatul (6) va avea urmãtorul cuprins:
"(6) Funcţionarul public vinovat de nestabilirea la timp a impozitelor şi taxelor locale reglementate prin prezenta ordonanta rãspunde civil, în limita majorãrilor de întârziere calculate."

34. La articolul 74, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 74. - (1) Consiliile locale şi consiliile judeţene adopta hotãrâri privind stabilirea de impozite şi taxe locale, între limitele şi în condiţiile prezentei ordonanţe, în cursul lunii mai a fiecãrui an pentru anul fiscal urmãtor."

35. La articolul 75, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Prin normele metodologice referitoare la impozitele şi taxele locale se vor detalia procedurile menţionate la alin. (1), precum şi cele specifice preluãrii la bugetele locale a acestor resurse financiare."

36. Articolul 76 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 76. - În fiecare an, pana la data de 15 mai, autoritãţile administraţiei publice locale vor efectua inventarierea materiei impozabile generate de aplicarea prezentei ordonanţe, astfel încât proiectele bugetelor locale depuse în condiţiile Legii nr. 189/1998 privind finanţele publice locale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sa cuprindã toate veniturile proprii ale acestora."

37. Articolul 77 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 77. - În termen de 30 de zile de la data publicãrii legii de aprobare a prezentei ordonanţe în Monitorul Oficial al României, Partea I, Ministerul Administraţiei Publice şi Ministerul Finanţelor Publice, dupã consultarea cu structurile asociative ale autoritãţilor administraţiei publice locale, vor elabora normele metodologice referitoare la impozitele şi taxele locale, pe care le vor supune spre aprobare Guvernului."

38. Articolul 78 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 78. - În anul 2002, în termen de 30 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, a normelor metodologice referitoare la impozitele şi taxele locale, consiliile locale şi consiliile judeţene vor revizui şi vor adopta hotãrârile privind impozitele şi taxele locale aferente anului 2003."

39. La anexa nr. 1, punctele 1 şi 2 vor avea urmãtorul cuprins:


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea impozabilã**)
(lei/mp)
──────────────────────────────────
"Nr. Felul clãdirilor şi al Cu instalaţii de Fãrã instalaţii de
crt. altor construcţii impozabile apa, canalizare, apa, canalizare,
electrice, electrice,
încãlzire încãlzire
[condiţii
cumulative***)]
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Clãdiri:
a) cu pereţi sau cadre din beton
armat, din caramida arsa, piatra
naturala sau din alte materiale 5.300.000 3.100.000
b) cu pereţi din lemn, caramida
nearsa, valatuci, paianta şi alte
materiale asemãnãtoare 1.400.000 900.000

2. Construcţii anexe, situate în afarã
corpului principal al clãdirii:
a) cu pereţi din caramida arsa,
piatra, beton sau din alte
materiale asemãnãtoare 900.000 800.000
b) cu pereţi din lemn, caramida
nearsa, paianta, valatuci etc. 500.000 300.000"
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



40. Partea introductivã a punctului 1 şi punctul 3 din nota din anexa nr. 1 vor avea urmãtorul cuprins:
"NOTA:
1. Pentru determinarea valorilor impozabile, pe ranguri de localitãţi şi zone în cadrul acestora, la nivelurile menţionate în prezenta anexa, se vor aplica urmãtorii coeficienţi de corectie:
...................................................................
3. Pentru clãdirile structurate în blocuri cu mai mult de 3 niveluri şi 8 apartamente coeficienţii de corectie mentionati la pct. 1 vor fi diminuati cu 0,10."

41. La anexa nr. 2, punctele 1 şi 5 vor avea urmãtorul cuprins:
"1. Clãdirile instituţiilor publice, precum şi clãdirile care fac parte din domeniul public şi privat al unitãţilor administrativ-teritoriale, cu excepţia celor folosite pentru activitãţi economice.
...................................................................
5. Clãdirile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Regiei Autonome «Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat», precum şi cele din domeniul privat al statului şi administrate de regie, care sunt atribuite conform dispoziţiilor <>art. 6 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 854/2000 privind organizarea şi funcţionarea Regiei Autonome «Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat», cu modificãrile ulterioare."

42. La anexa nr. 2 punctul 7, numerele (4), (14) şi (20) vor avea urmãtorul cuprins:
"(4) canalizatii şi reţele de telecomunicaţii subterane şi aeriene, realizate pe suport propriu;
..................................................................
(14) conducte pentru transportul apei, al produselor petroliere, gazelor şi lichidelor industriale, conducte de termoficare şi reţele de canalizare;
..................................................................
(20) altele de natura similarã stabilite prin hotãrâre a consiliului local."

43. Partea introductivã şi litera f) a notei din anexa nr. 4 vor avea urmãtorul cuprins:
"NOTA:
Pentru determinarea impozitului pe terenuri, diferenţiat pe ranguri de localitãţi, potrivit art. 13 din prezenta ordonanta, ţinându-se seama de ierarhizarea localitãţilor urbane şi rurale pe ranguri, reglementatã prin <>Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - secţiunea a IV-a - Reţeaua de localitãţi, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 408 din 24 iulie 2001, la nivelurile prevãzute în tabloul de mai sus se vor aplica urmãtorii coeficienţi de corectie:
.................................................
f) localitãţi rurale de rangul V: ................. 1,0."

44. Punctul 1 al literei A din anexa nr. 5 va avea urmãtorul cuprins:
"1. terenurile cu construcţii, pentru suprafata construitã a acestora;"

45. La litera A din anexa nr. 5, dupã punctul 6 se introduce punctul 7 cu urmãtorul cuprins:
"7. terenurile aferente clãdirilor instituţiilor publice, precum şi clãdirilor care fac parte din domeniul public şi privat al unitãţilor administrativ-teritoriale, cu excepţia celor folosite pentru activitãţi economice."

46. Punctul 4 al literei B din anexa nr. 5 va avea urmãtorul cuprins:
"4. terenurile aferente clãdirilor prevãzute la pct. 5 din anexa nr. 2 la prezenta ordonanta."

47. Litera a) a punctului C din anexa nr. 6 va avea urmãtorul cuprins:


"- lei/an -


a) luntre, barci fãrã motor, scutere de
apa, folosite pentru uz şi agrement
personal 100.000"



48. Punctul 4 al literei A din anexa nr. 7 va avea urmãtorul cuprins:
"4. Pentru eliberarea autorizaţiei pentru construcţiile - organizare de şantier -, necesare execuţiei lucrãrilor de baza, dacã nu au fost autorizate o data cu acestea, taxa este de 3% din valoarea autorizata a construcţiilor."

49. Litera B din anexa nr. 7 va avea urmãtorul cuprins:
"B. Pentru eliberarea altor autorizaţii şi certificate decât cele prevãzute la lit. A, precum şi pentru viza anuala sau trimestriala a acestora se datoreazã urmãtoarele taxe:

1. Pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru activitãţi lucrative şi viza anuala a acestora:



┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Activitãţi lucrative - lei - │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ a) pentru meseriasi şi cãrãuşi 50.000 - 75.000 │
│ b) pentru cazane de fabricat rachiu 75.000 - 130.000 │
│ c) pentru liber-profesionisti 130.000 - 200.000 │
│ d) pentru mori, prese de ulei şi darace 200.000 - 400.000 │
│ e) pentru activitãţi de proiectare 500.000 -1.000.000 │
│ f) pentru alte activitãţi neprevãzute mai sus 400.000 -1.000.000 │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



2. Pentru eliberarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare, între 83.000 lei şi 121.000 lei.

3. Pentru eliberarea de copii heliografice de pe planuri cadastrale sau de pe alte asemenea planuri, deţinute de consiliile locale, pentru fiecare mp de plan:



- lei -
┌─────────────────────────────────────────────┐
│ a1) la scara 1:500 240.000 │
│ a2) la scara 1:1.000 360.000 │
│ a3) la scara 1:2.000 480.000 │
└─────────────────────────────────────────────┘



4. Pentru eliberarea certificatului de producãtor, între 50.000 lei şi 500.000 lei, iar pentru viza trimestriala a acestuia, între 25.000 lei şi 100.000 lei."

ART. 2
<>Ordonanta Guvernului nr. 36/2002 privind impozitele şi taxele locale, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 92 din 2 februarie 2002, cu modificãrile aduse prin prezenta lege, va fi republicatã, dându-se textelor o noua numerotare.

Aceasta lege a fost adoptatã de Senat în şedinţa din 27 iunie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
DORU IOAN TARACILA

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din 27 iunie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
VALER DORNEANU

Bucureşti, 17 iulie 2002.
Nr. 522.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016