Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE Nr. 52 din 29 iulie 1991  cu privire la salarizarea personalului din organele puterii judecatoresti    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE Nr. 52 din 29 iulie 1991 cu privire la salarizarea personalului din organele puterii judecatoresti

EMITENT: PARLAMENT
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 163 DIN 07/08/91
Parlamentul României adopta prezenta lege.

ART. 1
Salarizarea personalului din organele puterii judecãtoreşti, ale procuraturii, din notariatele de stat, laboratoarele de criminalistica, Direcţia generalã a penitenciarelor şi unitãţile acesteia se face ţinînd seama de rolul, importanta şi rãspunderea care revin în exercitarea fiecãrei funcţii, potrivit anexelor nr. 1-7, care fac parte integrantã din prezenta lege.
ART. 2
Salariile de baza pentru funcţiile de conducere şi funcţiile de execuţie de specialitate din Curtea Suprema de Justiţie sînt prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 3
Salariile de baza şi indemnizaţiile pentru funcţiile de conducere din Procuratura Generalã şi Ministerul Justiţiei sînt prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 4
Salariile funcţiilor de la instanţele judecãtoreşti, unitãţile de procuratura, notariatele de stat, laboratoarele de criminalistica, Direcţia generalã a penitenciarelor şi unitãţile acesteia sînt cuprinse în anexele nr. 3 - 7.
ART. 5
Personalul militar din Ministerul Justiţiei, cu atribuţii în domeniul coordonãrii activitãţii penitenciarelor, precum şi cel din Direcţia generalã a penitenciarelor şi unitãţile acesteia este salarizat potrivit prevederilor legale aplicabile militarilor din Ministerul de Interne.
ART. 6
Salariile de baza pentru personalul de execuţie sînt diferenţiate pe funcţii şi, în cadrul fiecãrei funcţii, pe grade sau trepte profesionale.
Salariile de baza pentru fiecare grad sau treapta sînt stabilite pe 3-4 gradatii.
ART. 7
Salariile de baza pentru personalul de conducere sînt cele corespunzãtoare funcţiei de execuţie, gradului sau treptei profesionale şi gradatiei în care este încadrat, la care se adauga o indemnizaţie de conducere, stabilitã anual, care face parte din salariul de baza, diferenţiatã în raport cu rãspunderea funcţiei de conducere îndeplinite, precum şi cu ponderea muncii respective fata de activitatea de execuţie pe care o realizeazã.
ART. 8
Pentru rezultate deosebite în activitatea desfasurata, personalul încadrat pe funcţii de specialitate poate primi un salariu de merit, mai mare cu pînã la 15% fata de cel prevãzut la gradatia la care este încadrat.
Persoanele care beneficiazã de salariu de merit şi nivelul concret al acestuia, în limita prevãzutã la alin. 1, se stabilesc de colegiile organelor centrale, atît pentru personalul de specialitate din aparatul propriu, cît şi pentru cel din unitãţile exterioare sau subordonate acestora, pe baza unor criterii elaborate în acest scop de fiecare dintre aceste organe.
Salariul de merit se poate acorda pentru cel mult 5% din numãrul personalului de specialitate pe total minister sau organ central. Activitatea persoanelor respective se analizeazã în fiecare an şi în raport cu rezultatele obţinute se stabileşte menţinerea sau retragerea salariului de merit.
ART. 9
Trecerea personalului în gradatia imediat superioarã se face o data pe an pentru întreg personalul, de regula la începutul anului bugetar, tinindu-se seama de calitãţile personale concretizate în rezultatele obţinute în activitatea profesionalã, notate cu calificativul " bine " sau " foarte bine ".
Vechimea minima necesarã pentru trecerea la gradatia imediat superioarã este de 2 ani. Fac excepţie de la aceasta prevedere persoanele încadrate ca debutant sau stagiar, la care vechimea minima pentru trecerea la gradatia imediat superioarã este de 1 an.
ART. 10
Avansarea personalului de specialitate, în grade sau trepte profesionale, se face prin examen, în condiţiile legii, în raport cu vechimea minima în specialitate, competenta profesionalã şi rezultatele obţinute în activitate.
Încadrarea la avansare se face în toate cazurile la gradatia 1.
Vechimea minima în grad sau treapta profesionalã pentru avansarea în gradul sau treapta imediat superioarã este de cel puţin 3 ani. Fac excepţie de la aceasta prevedere persoanele încadrate în funcţiile prevãzute cu salariul de debutant.
În mod excepţional, pentru persoane cu o competenta profesionalã deosebita, vechimea minima prevãzutã la alin. 2 poate fi redusã la jumãtate.
ART. 11
Activitatea profesionalã se apreciazã anual cu calificativele: "foarte bine", "bine", "satisfãcãtor" sau "slab".
ART. 12
Persoanele salarizate potrivit prevederilor prezentei legi beneficiazã de un spor de vechime în munca de pînã la 15%, calculat la salariul de baza, corespunzãtor timpului efectiv lucrat în program normal de lucru, astfel:
----------------------------------------------------------------------------
Transe de vechime în munca Cota procentualã
din salariul de baza
----------------------------------------------------------------------------
- între 3 şi 5 ani 3%
- de la 5 la 10 ani 6%
- de la 10 la 15 ani 9%
- de la 15 la 20 ani 12%
- peste 20 ani 15%
----------------------------------------------------------------------------
Sporul de vechime în munca se plãteşte cu începere de la 1 al lunii urmãtoare în care s-a împlinit vechimea în munca.
Sporul de vechime se ia în calcul la stabilirea pensiei şi a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporarã de munca.
ART. 13
Personalul din Direcţia generalã a penitenciarelor şi unitãţile acesteia beneficiazã de sporuri pentru activitãţi ce solicita o incordare psihicã foarte ridicatã sau se desfãşoarã în condiţii deosebite de munca.
Locurile de munca, categoriile de personal, mãrimea concretã a sporurilor şi condiţiile de acordare sînt prevãzute în anexele nr. 6 şi 7.
ART. 14
Dispoziţiile legale cu privire la premii şi celelalte drepturi de personal, prevãzute pentru personalul din unitãţile bugetare, se aplica în mod corespunzãtor.
ART. 15
Premiul anual poate fi redus sau anulat în cazul salariaţilor care, în cursul anului, au desfãşurat o activitate profesionalã slabã sau necorespunzãtoare, ori au savirsit abateri pentru care au fost sancţionaţi disciplinar.
Aceste drepturi se anuleazã în cazul salariaţilor care au savirsit fapte în legatura cu serviciul, pentru care au fost condamnaţi penal, sau care îi fac necorespunzatori funcţiei pe care o ocupa.
ART. 16
Acordarea sporurilor şi premiilor pentru personalul din organele centrale, prevãzute de prezenta lege, se face în condiţiile stabilite de lege pentru personalul ministerelor şi altor organe centrale.
ART. 17
Pe lîngã drepturile de salariu menţionate în prezenta lege, personalul din unitãţile menţionate la art. 1 beneficiazã şi de drepturile stabilite prin acte normative speciale.
ART. 18
Salarizarea personalului de specialitate auxiliar de la Curtea Suprema de Justiţie şi Procuratura Generalã este cea prevãzutã în anexa nr. 3 pentru personalul instanţelor judecãtoreşti şi al unitãţilor de procuratura.
ART. 19
Salarizarea personalului de specialitate juridicã din Ministerul Justiţiei şi Procuratura Generalã se stabileşte prin asimilarea funcţiilor acestuia cu gradele profesionale ale judecãtorilor şi procurorilor, în raport cu vechimea în specialitate şi competenta profesionalã, prin ordin al ministrului justiţiei şi, respectiv, al procurorului general.
ART. 20
Salariile de baza pentru funcţiile de conducere şi de execuţie, altele decît cele de specialitate juridicã şi auxiliare activitãţii de judecata din Curtea Suprema de Justiţie, Ministerul Justiţiei şi Procuratura Generalã, sînt cele stabilite pentru ministere şi alte organe centrale.
ART. 21
Încadrarea judecãtorilor la judecãtorii şi tribunale, a procurorilor, notarilor, experţilor criminalisti şi executorilor judecãtoreşti se face prin ordin al ministrului justiţiei şi, dupã caz, al procurorului general, iar a celuilalt personal de specialitate din unitãţile de justiţie, procuratura şi notariate, de cãtre preşedintele tribunalului, de procurorul şef al procuraturii judeţene sau a municipiului Bucureşti, respectiv de notarul şef al notariatului judeţean sau al municipiului Bucureşti, în condiţiile prezentei legi şi ale legilor de organizare.
ART. 22
Judecãtorii, procurorii şi notarii se încadreazã pe grade profesionale I, II, III, IV şi V.
La tribunalele şi procuraturile judeţene şi ale municipiului Bucureşti se încadreazã numai judecãtori şi, respectiv, procurori de grade profesionale I, II şi III.
Judecãtorii şi procurorii stagiari, precum şi notarii debutanti, dupã promovarea examenului de definitivat, sînt încadraţi în gradul profesional V.
La numirea în funcţie şi stabilirea gradului profesional pentru judecãtorii şi procurorii care nu au mai exercitat aceste funcţii şi provin din alte sectoare de activitate, vechimea în specialitate se majoreazã cu 3 ani.
ART. 23
Încadrarea şi salarizarea experţilor criminalisti se fac pe trei grade profesionale.
ART. 24
Numirea judecãtorilor şi procurorilor în funcţii de conducere la instanţele judecãtoreşti şi unitãţile de procuratura judeţene, ale municipiului Bucureşti şi locale se face dintre judecãtorii şi procurorii de gradul I-IV, în funcţie de calitãţile lor profesionale şi organizatorice, prin ordin al ministrului justiţiei şi, respectiv, al procurorului general.
ART. 25
Numirea notarilor în funcţii de conducere la notariatele judeţene şi al municipiului Bucureşti, precum şi la notariatele locale, se face indiferent de gradul acestora, în funcţie de calitãţile lor profesionale, prin ordin al ministrului justiţiei. Judecãtorii care sînt încadraţi ca notari pe grade profesionale pot fi numiţi notari şefi din momentul încadrãrii.
ART. 26
În funcţiile de conducere de la Laboratorul central de expertize criminalistice şi laboratoarele interjudetene vor fi numiţi, prin ordin al ministrului justiţiei, experţi criminalisti, indiferent de grad, desemnaţi în funcţie de calitãţile lor profesionale şi organizatorice.
ART. 27
În unitãţile prevãzute la art. 1 pot fi utilizate, în raport cu specificul unor activitãţi, şi alte funcţii, cu niveluri de salarizare prevãzute de lege pentru unitãţile bugetare.
ART. 28
Personalul de specialitate trimis în strãinãtate, invitat pe contul organizaţiilor sau altor parteneri externi, pentru acţiuni ştiinţifice, culturale, artistice sau sportive, beneficiazã în ţara de drepturile stabilite prin hotãrîrea Guvernului pentru unitãţile bugetare.
Pe postul celor trimişi în strãinãtate, potrivit alin. 1, pentru o perioada mai mare de o luna, pot fi angajate, pe durata determinata, alte persoane, potrivit legii.
ART. 29
La aplicarea prezentei legi se va proceda la reincadrarea întregului personal pe noile funcţii, grade şi trepte profesionale, precum şi pe gradatii, astfel ca noul salariu sa nu fie inferior salariului tarifar avut. La reincadrare se va tine seama de competenta profesionalã reflectatã în rezultatele obţinute pînã la data reincadrarii, precum şi de nivelul de pregãtire al fiecãrei persoane.
ART. 30
În legatura cu modul de aplicare a prevederilor prezentei legi, se pot face contestaţii, dupã caz, la Colegiul Curţii Supreme de Justiţie, al Ministerului Justiţiei sau la Procuraturii Generale, de cãtre personalul încadrat de aceste organe, în termen de 5 zile de la data luãrii la cunostinta a mãsurii. Contestaţiile se soluţioneazã în termen de 20 de zile.
Contestaţiile, formulate de personalul încadrat de conducerile tribunalelor şi celorlalte unitãţi exterioare ale Ministerului Justiţiei sau ale procuraturii judeţene şi a municipiului Bucureşti se pot adresa comisiilor constituite în acest scop de Ministerul Justiţiei şi Procuratura Generalã; prevederile alin. 1 se aplica în mod corespunzãtor.
ART. 31
Salariile prevãzute de prezenta lege sînt brute şi impozabile, potrivit legii. Ele nu cuprind suma fixa acordatã sub forma de indexare şi nici compensaţiile pentru creşterea preţurilor.
ART. 32
Statele de personal ale unitãţilor exterioare subordonate Ministerului Justiţiei şi Procuraturii Generale se aproba de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Economiei şi Finanţelor. Statele de funcţii pentru aceste unitãţi se aproba de Ministerul Justiţiei şi, respectiv, Procuratura Generalã.
Statul de funcţii al Curţii Supreme de Justiţie, întocmit potrivit prevederilor legale, se aproba de colegiul de conducere al curţii.
Statele de funcţii se întocmesc în limita posturilor aprobate, potrivit legii.
ART. 33
Dispoziţiile prezentei legi intra în vigoare la data de 1 aprilie 1991, data pînã la care rãmîn valabile reglementãrile privind salarizarea în vigoare la 1 martie 1991.
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei legi se abroga <>Legea nr. 14/1990 privind salarizarea membrilor Curţii Supreme de Justiţie şi a aparatului acesteia, <>Decretul-lege nr. 140/1990 privind încadrarea şi salarizarea personalului din unitãţile de justiţie şi procuratura, <>art. 7 din Hotãrîrea Guvernului nr. 987/1990 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, precum şi orice alte dispoziţii contrare.

Aceasta lege a fost adoptatã de Senat în şedinţa din 25 iulie 1991.

PREŞEDINTELE SENATULUI
academician ALEXANDRU BÎRLĂDEANU

Aceasta lege a fost adoptatã de Adunarea Deputaţilor în şedinţa din 26 iulie 1991.

PREŞEDINTELE ADUNĂRII DEPUTAŢILOR
MARŢIAN DAN

În temeiul art. 82 lit. m) din Decretul-lege nr. 92/1990 pentru alegerea parlamentului şi a Preşedintelui României, promulgãm Legea cu privire la salarizarea personalului din organele puterii judecãtoreşti şi dispunem publicarea sa în Monitorul Oficial al României.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
ION ILIESCU


ANEXA 1

SALARIILE
de baza pentru funcţiile de conducere şi de execuţie de specialitate din Curtea Suprema de Justiţie
----------------------------------------------------------------------------
Nr. Funcţia Salariul de baza lunar
crt. -lei-
----------------------------------------------------------------------------
A. Funcţii de conducere
1. Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie 32.000
2. Vicepreşedinte la Curtea Suprema de
Justiţie 28.000
3. Presedinti de secţie la Curtea Suprema de
Justiţie 26.000
B. Funcţii de execuţie de specialitate juridicã
4. Judecãtor 24.000
----------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------
Nr. Nivelul Salariul de baza-lei Vechimea
--------------------
crt. Funcţia studiilor minima
Gradatia în
-------------------- specialitate
1. 2. 3. 4.
----------------------------------------------------------------------------
C. Funcţii de execuţie de specialitate juridicã
pe grade profesionale
5. Consultant S 18.900 19.600 20.300
juridic gr. I 21.050 14 ani
6. Consultant juridic S 16.400 16.950 17.600
gr. II 18.250 11 ani
7. Consultant juridic S 14.350 14.850 15.350
gr. III 15.850 8 ani
8. Consultant juridic S 12.700 13.100 13.350
gr. IV 13.900 5 ani
9. Consultant juridic S 11.550 11.900 12.300 - 2 ani cu
gr. V examen de
definitivat
sau, dupã
caz, 5 ani
în alte
funcţii de
specialitate
D. Funcţii de conducere
----------------------------------------------------------------------------
Nr. Funcţia Indemnizaţia de
crt. conducere -lei-
----------------------------------------------------------------------------
10. Consultant juridic Salariul de baza Indemnizaţia de
şef corespunzãtor conducere maxima
funcţiei de execuţie 2.900
----------------------------------------------------------------------------

ANEXA 2


SALARIILE
de baza şi indemnizaţiile pentru funcţiile de conducere din Procuratura Generalã şi Ministerul Justiţiei
A. Funcţii din conducerea Procuraturii Generale
----------------------------------------------------------------------------
Nr. Salariul de baza lunar
crt. Funcţia -lei-
----------------------------------------------------------------------------
1. Procuror general 28.000
2. Prim-adjunct al
procurorului
general 26.000
3. Adjunct al
procurorului
general 24.000
B. Indemnizaţii de conducere
----------------------------------------------------------------------------
Nr. Indemnizaţia de
crt. Funcţia conducere maxima
-lei-
----------------------------------------------------------------------------
4. Director, procuror
şef direcţie 4.500
5. Director adjunct,
procuror şef
direcţie adjunct 4.000
6. Judecãtor
inspector,
procuror inspector 3.600
7. Şef serviciu,
procuror şef
serviciu 3.300
8. Şef birou,
procuror şef birou 3.000

ANEXA 3


INSTANŢE JUDECĂTOREŞTI ŞI UNITĂŢI DE PROCURATURA
Salarii de baza pentru funcţiile de specialitate
A. Funcţii de execuţie
----------------------------------------------------------------------------
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de baza-lei Vechimea
crt studiilor ---------------------- minima în
Gradatia specialitate
--------------------------
1 2 3 4
----------------------------------------------------------------------------
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale
1. Judecãtor,
procuror; gr.I S 18.900 19.600 20.300 21.050 14 ani
2. Judecãtor,
procuror; gr.II S 16.400 16.950 17.600 18.250 11 ani
3. Judecãtor,
procuror; gr.III S 14.350 14.850 15.350 15.850 8 ani
4. Judecãtor,
procuror; gr.IV S 12.700 13.100 13.500 13.900 5 ani
5. Judecãtor, 2 ani cu
procuror gr.V S 11.550 11.900 12.300 - examen de
definitivat
sau, pentru
judecãtori,
dupã caz, 5
ani în alte
funcţii de
specialitate,
conform legii
6. Judecãtor,
procuror; stagiar S 8.600 8.850 - -
7. Executor 5 ani în
judecãtoresc I S 11.200 11.550 11.900 12.300 funcţii
auxiliare
sau
economice
8. Executor 3 ani în
judecãtoresc I S 10.550 10.850 11.200 11.550 funcţii
auxiliare,
juridice
sau
economice
9. Executor S 1 an în
judecãtoresc III 9.100 9.350 9.650 9.950 funcţii
auxiliare,
juridice
sau
economice
10. Executor
judecãtoresc
debutant S 8.100 - - - -
b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale
11. Grefier instanta 8 ani în
judecata, secretar funcţii
procuratura; I auxiliare
M 7.650 7.950 8.250 8.850 juridice
12. Grefier instanta 6 ani în
judecata, secretar funcţii
procuratura, auxiliare
grefier-dactilograf; juridice
II M 6.850 7.100 7.350 7.650
13. Grefier instanta 4 ani în
judecata, secretar funcţii
procuratura, auxiliare
grefier-dactilograf; juridice
III M 5.900 6.100 6.350 6.600
14. Grefier instanta 1 an în
judecata, secretar funcţii
procuratura, auxiliare
grefier-dactilograf; juridice
IV M 5.100 5.300 5.500 5.700
15. Grefier, instanta
judecata, secretar
procuratura,
grefier-dactilograf;
debutant M 4.450 - - - -
16. Executor 6 ani în
judecãtoresc I M 7.950 8.250 8.550 8.850 funcţii
auxiliare
juridice,
economice
sau
administra-
tive
17. Executor 4 ani în
judecãtoresc II M 6.850 7.100 7.350 7.650 funcţii
auxiliare
juridice,
economice
sau
adminis-
trative
18. Executor 3 ani în
judecãtoresc III M 5.900 6.100 6.350 6.600 funcţii
auxiliare
juridice,
economice
sau
adminis-
trative
19. Executor 1 an în
judecãtoresc IV M 5.100 5.300 5.500 5.700 funcţii
auxiliare
juridice,
economice
sau
adminis-
trative
20. Executor M
judecãtoresc
debutant 4.450 - - - -
21. Arhivar-registrator M
I 6.100 6.350 6.600 6.850 -
22. Arhivar-registrator M
II 5.300 5.500 5.700 5.900 -
23. Arhivar-registrator
III M 4.600 4.750 4.900 5.100 -
G
24. Arhivar-registrator M
debutant 4.000 - - - -
25. Agent procedural G 4.750 4.900 5.100 5.300 -
26. Aprod G 4.450 4.600 4.750 4.900 -
B Funcţii de conducere
----------------------------------------------------------------------------
Indemnizaţia de
Nr. Funcţia conducere
crt. maxima
-lei-
----------------------------------------------------------------------------
1. Preşedinte tribunal, Salariul
procuror şef procuratura corespunzãtor
judeteana şi a funcţiei de
municipiului Bucureşti execuţie 3.600
2. Vicepreşedinte tribunal,
procuror şef adjunct
procuratura judeteana şi a
municipiului Bucureşti -"- 3.200
3. Judecãtor inspector,
procuror inspector -"- 2.900
4. Preşedinte secţie
tribunal, procuror şef
birou -"- 2.900
5. Preşedinte judeca-
torie, procuror şef
procuratura localã -"- 2.900
6. Vicepreşedinte
judecãtorie, procuror şef
adjunct procuratura localã -"- 2.100
7. Prim- grefier tribunal,
secretar şef procuratura
judeteana -"- 800
8. Grefier şef secţie
tribunal, judecãtorie, secre-
tar şef procuratura localã -"- 500
----------------------------------------------------------------------------
NOTA:
a) La numirea în funcţie şi stabilirea treptei profesionale pentru grefier şi secretar de procuratura pot fi luate în considerare perioadele lucrate în funcţii economice şi administrative şi, în acest caz, vechimea minima în specialitate, prevãzutã în anexa, se majoreazã cu 3 ani.
b) Judecãtorii şi procurorii stagiari pot fi trecuţi de la gradatia 1 la gradatia 2 dupã trecerea unei perioade de 1 an, cu îndeplinirea şi a celorlalte condiţii prevãzute de lege pentru acordarea gradatiei superioare.

ANEXA 4

NOTARIATE DE STAT
Salarii de baza pentru funcţiile de specialitate
A. Funcţii de execuţie
----------------------------------------------------------------------------
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de baza-lei
crt studiilor ---------------------------------
Gradatia Vechimea minima
în specialitate
1 2 3 4
----------------------------------------------------------------------------
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale
1. Notar gradul I S 15.850 16.400 16.950 17.600 13 ani
2. Notar gradul II S 13.900 14.350 14.850 15.350 10 ani
3. Notar gradul III S 12.300 12.700 13.100 13.500 7 ani
4. Notar gradul IV S 11.200 11.550 11.900 - 4 ani
5. Notar gradul V S 10.250 10.550 10.850 - 1 an
6. Notar debutant S 8.350 - - - -
b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale
7. Secretar I 6 ani în funcţii
auxiliare juridice,
M 7.350 7.650 7.950 8.250 economice şi
administrative
8. Secretar, 4 ani în funcţii
secretar- auxiliare juridice,
dactilograf; II M 6.600 6.850 7.100 7.350 economice şi
administrative
9. Secretar, 2 ani în funcţii
secretar- auxiliare juridice,
dactilograf; III M 5.900 6.100 6.350 6.600 economice şi
administrative
10. Secretar, 1 an în funcţii
secretar- auxiliare juridice,
dactilograf;IV M 5.700 5.900 6.100 - economice şi
administrative
11. Secretar debutant m 4.000 - - - -
12. Conducãtor 5 ani în funcţii
auxiliare juridice,
carte funciarã I M 6.100 6.350 6.600 6.850 economice şi
administrative
13. Conducãtor 3 ani în funcţii
auxiliare juridice,
carte funciarã II M 5.700 5.900 6.100 6.350 economice şi
administrative
14. Conducãtor 1 an în funcţii
auxiliare juridice,
carte funciarã III M 4.750 4.900 5.100 - economice şi
administrative
15. Conducãtor
carte funciarã M 4.000 - - - -
debutant
16. Arhivar M 4.750 4.900 5.100 - -
G
17. Aprod G 4.300 4.450 4.600 4.750 -
----------------------------------------------------------------------------
B. Funcţii de conducere
----------------------------------------------------------------------------
Nr. Funcţia Indemnizaţia de conducere
maxima
crt. -lei-
----------------------------------------------------------------------------
1. Notar şef la notariatul judeţean sau al
municipiului Bucureşti 2.900
2. Notar şef adjunct la notariatul judeţean
sau al municipiului Bucureşti 2.100
3. Notar şef la notariatul local 2.100
4. Notar şef adjunct la notariatul local 1.500
5. Secretar şef 500
----------------------------------------------------------------------------
NOTA:
Funcţia de secretar şef se poate folosi la notariatele se stat judeţene şi al municipiului Bucureşti, precum şi la notariatele locale cu volum mare de activitate, stabilite de Ministerul Justiţiei.
În funcţia de secretar şef pot fi încadraţi numai secretari treapta I-II, ţinînd seama de calitãţile lor profesionale şi organizatorice.

ANEXA 5

LABORATOARE DE CRIMINALISTICA
Salarii de baza pentru funcţiile de specialitate
A. Funcţii de execuţie pe grade profesionale
----------------------------------------------------------------------------
Nr. Nivelul Salariul de baza -lei
crt. Funcţia studiilor ------------------------------Vechimea minima în
Gradatia specialitate
-----------------------------
1 2 3 4
----------------------------------------------------------------------------
1.Expert criminalist gr.I S 13.500 13.900 14.350 14.850 12 ani
2.Expert criminalist gr.II S 11.900 12.300 12.700 13.100 10 ani
3.Expert criminalist gr.III S 10.550 10.850 11.200 11.550 6 ani
4.Asistent criminalist I S 9.650 9.950 10.250 - 4 ani
5.Asistent criminalist II S 8.850 9.100 9.350 - 1 an
6.Asistent criminalist
debutant S 8.100 - - - -
----------------------------------------------------------------------------
B. Funcţii de conducere
----------------------------------------------------------------------------
Nr. Indemnizaţia de conducere
crt Funcţia maxima -lei-
----------------------------------------------------------------------------
1. Şef laborator central de expertiza criminalistica 2.900
2. Şef adjunct laborator central de expertiza criminalistica 2.100
3. Şef laborator interjudetean de expertiza criminalistica 2.100
----------------------------------------------------------------------------

ANEXA 6

SALARIZAREA
personalului civil din Direcţia generalã a penitenciarelor şi unitãţilor acesteia
1. Personalul civil din Direcţia generalã a penitenciarelor este salarizat în condiţiile prevãzute de lege pentru aparatul ministerelor şi celorlalte organe centrale de stat.
Personalul civil din unitãţile exterioare ale Direcţiei generale a penitenciarelor este salarizat potrivit prevederilor legale aplicabile în unitãţile bugetare.
2. Salarizarea funcţiilor de specialitate specifice din Direcţia generalã a penitenciarelor şi unitãţile acesteia se face prin asimilare cu funcţiile de specialitate din aparatul ministerelor şi altor organe centrale şi, respectiv, din unitãţile bugetare.
3. Personalul civil din Direcţia generalã a penitenciarelor şi din unitãţile acesteia beneficiazã de o majorare a salariului de baza cu pînã la 25%.
Aceasta majorare face parte din salariul de baza.
4. Personalul didactic şi auxiliar didactic, precum şi personalul medico-sanitar din unitãţile subordonate Direcţiei generale a penitenciarelor beneficiazã de o majorare a salariului de baza cu pînã la 30%.
5. Personalul civil din Penitenciarul Poarta Alba şi Secţia Chilia Veche, din subordinea Penitenciarului Tulcea, beneficiazã în continuare de indemnizaţia de 20% la salariul de baza, pentru prestarea serviciului în dispozitiv permanent de lupta.
6. Acordarea drepturilor prevãzute la pct. 4 şi 5 nu exclude majorarea salariului de baza stabilit la pct. 3.

ANEXA 7

SPORURI
la solda personalului militar din unitãţile Direcţiei generale a penitenciarelor din subordinea Ministerului Justiţiei
1. Personalul militar care, pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, presteazã, de regula, serviciul în timpul nopţii, are dreptul la un spor pentru munca de noapte de 15% care se calculeazã la solda de baza.
2. Subofiterii care asigura paza şi supravegherea detinutilor, retinutilor, arestatilor preventiv şi sanctionatilor cu închisoare contravenţionalã, precum şi minorilor internati în penitenciare, şcoli speciale de munca şi reeducare, spitale penitenciare, în secţii (ateliere) de producţie, puncte de lucru sau în mijloace de transport au dreptul - pe timpul efectiv prestat în astfel de condiţii - la o indemnizaţie pentru paza şi supraveghere de 5% din solda de baza. Indemnizaţia de paza şi supraveghere se ia în calcul la stabilirea pensiei militare de stat şi a pensiei suplimentare.
3. Subofiterii de penitenciare care asigura, minimum 10 ore pe zi, paza detinutilor care muncesc, cãrora nu li se poate compensa timpul prestat suplimentar cu timp liber corespunzãtor, au dreptul la o indemnizaţie de 5-15% din solda de baza, care se stabileşte prin ordin al ministerului justiţiei.
Pe timpul cît beneficiazã de indemnizaţia prevãzutã la alin. 1, subofiterii nu vor primi indemnizaţia prevãzutã la pct. 2 pentru paza şi supravegherea detinutilor.
4. Subofiterii prevãzuţi la pct. 3, care aduc o contribuţie deosebita la realizarea şi depãşirea planului de venituri al unitãţii, pot fi recompensati, la propunerea comandantilor de penitenciare, dintr-un fond de 0,5% calculat la fondul de salarii al subofiţerilor de penitenciare, care se constituie a dispoziţia Ministerului Justiţiei pentru Direcţia generalã a penitenciarelor.
5. Subofiterii care au în primire cai sau ciini de serviciu au dreptul, pe o perioada respectiva, la o indemnizaţie de 5% din solda de baza.

COMENTARIU
<>Hotãrîrea Nr. 987 din 28 august 1990 , al carei art. 7 a fost abrogat, este publicatã în M. Of. Nr. 105 din 14 septembrie 1990 şi în Îndrumar Legislativ, vol. IV/1990, pag. 30.

-----------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016