Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 505 din 17 noiembrie 2004  pentru modificarea si completarea   Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 505 din 17 noiembrie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.133 din 1 decembrie 2004
Parlamentul României adoptã prezenta lege.

ART. I
<>Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 409 din 13 iunie 2002, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - Termenii şi expresiile de mai jos, folosite în prezenta lege, au urmãtorul înţeles:
a) precursori - substanţe clasificate sunt substanţele chimice folosite la fabricarea ilicitã a drogurilor, clasificate potrivit anexei nr. 1, produsele naturale şi amestecurile care le conţin, cu excepţia medicamentelor, preparatelor farmaceutice, amestecurilor, produselor naturale şi a altor preparate care conţin aceste substanţe şi care au o astfel de compoziţie încât nu permit recuperarea sau utilizarea substanţelor respective în acest scop, prin metode simple sau rentabile;
b) substanţe neclasificate - orice substanţã care, deşi nu este cuprinsã în anexa nr. 1 la prezenta lege, este identificatã ca fiind deja utilizatã în obţinerea ilicitã a drogurilor. Lista acestor substanţe şi modul de informare a autoritãţilor cu privire la circuitul lor se stabilesc prin regulamentul de aplicare a dispoziţiilor prezentei legi;
c) operator - orice persoanã fizicã sau juridicã implicatã în introducerea pe piaţã a precursorilor;
d) introducere pe piaţã - orice punere la dispoziţie, cu titlu oneros sau gratuit, a precursorilor sau stocarea, fabricarea, producerea, transformarea, comercializarea, distribuirea sau curtajul în scopul punerii la dispoziţie a acestor substanţe;
e) import - introducerea pe teritoriul vamal al României şi/sau al Uniunii Europene a precursorilor;
f) export - scoaterea de pe teritoriul vamal al României şi/sau al Uniunii Europene a precursorilor;
g) operaţiuni cu precursori - fabricarea, producerea, tratarea, sinteza, extracţia, condiţionarea, distribuirea, punerea în vânzare, livrarea, procurarea, folosirea, ambalarea, transportul, stocarea, depozitarea, manipularea, recuperarea, distrugerea, curtajul sau orice altã activitate legalã de import, export, tranzit ori intermediere de precursori."
2. Articolul 4 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - (1) Operaţiunile cu precursorii din categoriile I şi a II-a prevãzute în anexa nr. 1 se autorizeazã de cãtre Ministerul Sãnãtãţii dupã obţinerea avizului prealabil şi obligatoriu al Inspectoratului General al Poliţiei Române.
(2) Pentru farmacii, inclusiv farmaciile veterinare, autorizaţia pentru operaţiuni cu precursori se acordã o datã cu eliberarea autorizaţiei de funcţionare.
(3) Operaţiunile cu precursorii din categoria a III-a prevãzutã în anexa nr. 1 sunt permise numai pe baza autorizaţiei emise de Agenţia Naţionalã pentru Substanţe şi Preparate Chimice Periculoase, cu excepţia cazurilor prevãzute la art. 5."
3. Articolul 5 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - Persoanele fizice şi juridice pot procura, deţine şi folosi, fãrã a fi obligate sã obţinã autorizaţie eliberatã conform art. 4, precursorii din categoria a III-a, iar din categoria I numai permanganat de potasiu, în condiţiile şi cantitãţile prevãzute în regulamentul de aplicare a dispoziţiilor prezentei legi."
4. Articolul 6 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - (1) Exportul şi importul precursorilor se efectueazã de operatori autorizaţi de Ministerul Sãnãtãţii sau de Agenţia Naţionalã pentru Substanţe şi Preparate Chimice Periculoase, în conformitate cu dispoziţiile art. 4.
(2) Exportul precursorilor din categoriile I şi a II-a în cantitãţi mai mari decât limitele anuale aprobate se efectueazã de operatori autorizaţi pe baza unei autorizaţii de export, eliberatã pentru fiecare operaţiune de cãtre Ministerul Sãnãtãţii. Limitele anuale şi modelul autorizaţiei sunt prevãzute în regulamentul de aplicare a dispoziţiilor prezentei legi.
(3) Exportul precursorilor din categoria a III-a în cantitãţi mai mari decât limitele anuale aprobate se efectueazã de operatori autorizaţi pe baza unei autorizaţii de export, eliberatã pentru fiecare operaţiune de cãtre Agenţia Naţionalã pentru Substanţe şi Preparate Chimice Periculoase. Modelul autorizaţiei şi limitele anuale sunt prevãzute în regulamentul de aplicare a dispoziţiilor prezentei legi.
(4) Operaţiunile de comerţ cu precursori în şi din statele membre ale Uniunii Europene sunt asimilate comerţului intern şi se desfãşoarã în aceleaşi condiţii.
(5) Se excepteazã de la prevederile alin. (2) şi (3) şi se solicitã în mod obligatoriu autorizaţie de export în situaţia în care precursorii, în orice cantitate, sunt destinaţi, direct sau indirect, unui operator stabilit în una dintre ţãrile care au solicitat notificarea prealabilã a exportului în conformitate cu art. 12 paragraful 10 din Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite contra traficului ilicit de stupefiante şi substanţe psihotrope, întocmitã la Viena la 20 decembrie 1988, la care România a aderat prin <>Legea nr. 118/1992 , şi cu Rezoluţia 20/4 a Sesiunii speciale a Adunãrii Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra drogurilor din 1998. Lista ţãrilor respective este prevãzutã în regulamentul de aplicare a dispoziţiilor prezentei legi şi se actualizeazã permanent în baza comunicãrilor organismelor internaţionale competente sau ca urmare a încheierii de acorduri bilaterale.
(6) La solicitarea autorizaţiei de export, operatorul prezintã declaraţia de utilizare finalã a partenerului extern, confirmarea notificãrii exportului cãtre Inspectoratul General al Poliţiei Române, şi, dupã caz, autorizaţia de import a destinatarului."
5. Articolul 8 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) Operatorul persoanã fizicã sau juridicã autorizatã poate furniza una sau mai multe dintre substanţele prevãzute în anexa nr. 1 numai unui cumpãrãtor autorizat în conformitate cu art. 4, dupã obţinerea de la cumpãrãtor a unei declaraţii în care sã se precizeze utilizãrile concrete ale fiecãrei substanţe, cu excepţia farmaciilor şi a situaţiilor prevãzute la art. 5.
(2) Declaraţia prevãzutã la alin. (1) nu este necesarã pentru substanţele şi cantitãţile care nu depãşesc limitele anuale prevãzute la art. 6 alin. (2) şi (3).
(3) În cazul în care furnizarea are ca obiect mai multe substanţe dintre cele prevãzute la alin. (1), furnizorul va solicita cumpãrãtorului câte o declaraţie separatã pentru fiecare dintre aceste substanţe.
(4) Furnizorii precursorilor din categoriile a II-a şi a III-a, prevãzute în anexa nr. 1, pot accepta din partea cumpãrãtorilor pe care îi aprovizioneazã cu regularitate, ca alternativã la declaraţia pentru livrãri individuale, o singurã declaraţie pentru livrãri multiple, cuprinzând numãrul de livrãri pe o perioadã de maximum 12 luni. Declaraţia alternativã se acceptã dacã sunt îndeplinite cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) cumpãrãtorul este unul dintre cei cãrora furnizorul le-a livrat substanţa de cel puţin 3 ori în ultimele 12 luni;
b) furnizorul nu are motive sã presupunã cã substanţa ar putea fi folositã în scopuri ilegale;
c) cantitãţile comandate sunt compatibile cu consumurile obişnuite pentru acel cumpãrãtor.
(5) Declaraţiile de utilizare ale cumpãrãtorului pentru livrãri individuale şi livrãri multiple se întocmesc potrivit modelelor prevãzute în anexa nr. 2 şi, respectiv, anexa nr. 3."
6. Alineatele (1) şi (2) ale articolului 9 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - (1) Operatorii sunt obligaţi sã asigure şi sã pãstreze evidenţa mişcãrii zilnice a precursorilor în registre special destinate acestui scop.
(2) Registrele vor fi numerotate, parafate, şnuruite şi sigilate de operator."
7. Articolul 10 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 10. - (1) Operatorul este obligat sã depunã autorizaţia de funcţionare, eliberatã în conformitate cu dispoziţiile art. 4, la autoritatea emitentã, în termen de 30 de zile lucrãtoare de la data încetãrii activitãţii cu precursori.
(2) Ministerul Sãnãtãţii şi Agenţia Naţionalã pentru Substanţe şi Preparate Chimice Periculoase au obligaţia sã prezinte pe site-urile lor autorizaţiile anulate, în termen de 10 zile lucrãtoare.
(3) În termenul de 30 de zile prevãzut la alin. (1), operatorul va preda în custodie întreaga cantitate de precursori rãmasã în stoc la data încetãrii activitãţii unui operator autorizat, la care va fi pãstratã, pe cheltuiala operatorului care şi-a încetat activitatea, pânã la valorificarea acesteia cãtre un cumpãrãtor autorizat, cumpãrãtor ce va declara în scris utilizarea pentru fiecare substanţã, cu excepţiile precizate la art. 8. În cazul în care predarea în custodie a precursorilor nu este posibilã sau în situaţia expirãrii termenului de valabilitate ori a deprecierii, operatorul îi poate distruge în condiţii ecologice, printr-un operator autorizat pentru distrugere, în prezenţa unei comisii din care face parte persoana responsabilã de activitatea cu precursori desemnatã de operator, un reprezentant al formaţiunii antidrog competentã teritorial şi un specialist în protecţia mediului.
(4) La încetarea activitãţii operatorul este obligat sã predea toate documentele referitorare la operaţiunile cu precursori direcţiei judeţene sau a municipiului Bucureşti a Arhivelor Statului."
8. Articolul 12 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 12. - Eliberarea precursorilor, indiferent în ce scop, din depozite, încãperi sau alte spaţii în care sunt pãstraţi se face numai în baza autorizaţiei primitorului, obţinutã în conformitate cu dispoziţiile art. 4."
9. Alineatul (2) al articolului 15 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Operatorii vor preda o datã cu precursorii destinaţi transportului, suplimentar faţã de documentele prevãzute prin reglementãrile specifice fiecãrui mod de transport, şi ordinul de transport, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4."
10. Articolul 17 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 17. - Tranzacţiile comerciale cu precursori, care se efectueazã fãrã atingerea fizicã a teritoriului României, se notificã de cãtre operatorul român care le realizeazã, cu cel puţin 10 zile lucrãtoare înainte de data la care va avea loc operaţiunea, Inspectoratului General al Poliţiei Române, în condiţiile prevãzute de regulamentul de aplicare a dispoziţiilor prezentei legi."
11. Alineatul (1) al articolului 18 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - (1) Condiţiile şi procedura pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare prevãzute la art. 4 se stabilesc prin regulamentul de aplicare a dispoziţiilor prezentei legi."
12. Articolul 20 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 20. - Cererile de autorizare privind operaţiunile cu precursori din categoria a III-a prevãzutã în anexa nr. 1 se soluţioneazã în termen de 30 de zile de la data înregistrãrii la autoritatea competentã sã elibereze autorizaţia respectivã."
13. La articolul 21, partea introductivã va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - Autorizaţia de funcţionare, obţinutã în conformitate cu dispoziţiile art. 4, se retrage, dacã:".
14. La articolul 21, dupã litera c) se introduce litera d) cu urmãtorul cuprins:
"d) operatorul nu a notificat Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu cel puţin 20 de zile înainte, operaţiunea de export sau de import ce urmeazã a fi efectuatã."
15. La articolul 22, partea introductivã şi litera b) vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 22. - Autorizaţia de export nu se acordã în urmãtoarele situaţii:
...................................................................
b) neprezentarea de cãtre solicitant a declaraţiilor de utilizare a precursorilor ce urmeazã a fi exportaţi sau prezentarea unor declaraţii de utilizare neconforme cu realitatea sau incorect întocmite;".
16. La articolul 22 litera e) se abrogã.
17. Articolul 23 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 23. - (1) Producãtorii de precursori şi utilizatorii de precursori în procesul de producţie raporteazã, pânã la data de 31 ianuarie a fiecãrui an, situaţia pentru anul precedent a producţiei, a comercializãrii şi a stocului la 31 decembrie, referitoare la substanţele prevãzute în anexa nr. 1, precum şi situaţii trimestriale, în termen de 10 zile de la încheierea fiecãrui trimestru.
(2) Situaţiile referitoare la precursorii din categoriile I şi a II-a se depun la Ministerul Sãnãtãţii, iar cele referitoare la precursorii din categoria a III-a, la Agenţia Naţionalã pentru Substanţe şi Preparate Chimice Periculoase.
(3) Operatorii prevãzuţi la alin. (1) depun la Ministerul Sãnãtãţii, pânã la data de 10 iunie a anului în curs, estimarea producţiei şi importului pentru anul urmãtor."
18. Articolul 24 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 24. - (1) Operatorii care efectueazã operaţiuni de export/import cu precursori sunt obligaţi sã comunice în scris autoritãţii emitente a autorizaţiei, trimestrial, în termen de 10 zile lucrãtoare de la încheierea fiecãrui trimestru, urmãtoarele date:
a) denumirea şi cantitatea substanţelor prevãzute în anexa nr. 1, exportate sau importate;
b) furnizorul, destinatarul şi transportatorul;
c) copie de pe declaraţia vamalã de import/export.
(2) Ministerul Sãnãtãţii are obligaţia sã raporteze cãtre Organul Internaţional de Control al Drogurilor de la Viena situaţiile statistice trimestriale şi anuale pentru substanţele clasificate ca precursori. O copie a raportului se transmite Agenţiei Naţionale Antidrog."
19. Articolul 25 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 25. - Inspectoratul General al Poliţiei Române prenotificã operaţiunile de export cu precursori, efectuate de operatori, autoritãţilor naţionale competente din ţãrile de destinaţie, conform regulamentului de aplicare a dispoziţiilor prezentei legi."
20. Alineatul (1) al articolului 26 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 26. - (1) Controlul respectãrii dispoziţiilor prezentei legi se exercitã, potrivit atribuţiilor ce le revin în domeniile lor de activitate, de Ministerul Sãnãtãţii, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Autoritatea Naţionalã a Vãmilor şi de Agenţia Naţionalã pentru Substanţe şi Preparate Chimice Periculoase."
21. La articolul 26, dupã alineatul (3) se introduc alineatele (4), (5) şi (6) cu urmãtorul cuprins:
"(4) Ministerul Sãnãtãţii şi Agenţia Naţionalã pentru Substanţe şi Preparate Chimice Periculoase au obligaţia sã prezinte pe site-urile lor operatorii autorizaţi.
(5) Autoritãţile prevãzute la alin. (1) comunicã Agenţiei Naţionale Antidrog datele necesare monitorizãrii operaţiunilor cu precursori pentru constituirea bazei naţionale centralizate de date.
(6) Agenţia Naţionalã Antidrog asigurã, în condiţiile legii, coordonarea unitarã la nivel naţional a activitãţilor în domeniul precursorilor desfãşurate de instituţiile abilitate şi cooperarea acestora cu structurile societãţii civile şi operatorii cu precursori."
22. Dupã articolul 26 se introduce articolul 26^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 26^1. - În scopul prevenirii deturnãrii precursorilor pentru fabricarea ilicitã a drogurilor, operatorii, direct sau prin asociaţiile lor profesionale, vor anunţa autoritãţile competente române, cu 20 de zile înainte, despre derularea oricãrei operaţiuni de import, prezentând o copie de pe declaraţia de utilizare finalã transmisã autoritãţii competente din ţara de export."
23. Alineatul (1) al articolului 28 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 28. - (1) Contravenţiile prevãzute la art. 27 lit. a)-f) şi h)-i) se sancţioneazã cu amendã de la 10.000.000 lei la 30.000.000 lei, iar cele prevãzute la lit. g) şi j)-n), cu amendã de la 20.000.000 lei la 60.000.000 lei."
24. La articolul 28, dupã alineatul (2) se introduc alineatele (3) şi (4) cu urmãtorul cuprins:
"(3) Sumele provenite din amenzile contravenţionale prevãzute de prezenta lege se fac venit la bugetul de stat în proporţie de 75%, diferenţa de 25% revenind autoritãţii din care face parte agentul constatator care a aplicat amenda, ca venituri proprii.
(4) Sumele reţinute ca venituri proprii se utilizeazã pentru suportarea cheltuielilor specifice de inspecţie şi pentru stimularea personalului, iar sumele neutilizate pânã la sfârşitul anului se reporteazã în anul urmãtor cu aceeaşi destinaţie."
25. Articolul 35 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 35. - Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezenta lege."
26. Anexa nr. 1 "Lista cuprinzând substanţele care sunt folosite în mod frecvent la fabricarea ilicitã a drogurilor (precursori)" se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezenta lege.
27. Anexele nr. 2, 3 şi 4 se abrogã.
28. Anexa nr. 5A se înlocuieşte cu anexa nr. 2 la prezenta lege, anexa nr. 5B se înlocuieşte cu anexa nr. 3 la prezenta lege, anexa nr. 7 se înlocuieşte cu anexa nr. 4 la prezenta lege, iar anexa nr. 6 devine anexa nr. 5.
ART. II
În cuprinsul legii, denumirile: Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, Ministerul de Interne, Ministerul Industriei şi Resurselor şi Ministerul Finanţelor Publice se înlocuiesc cu: Ministerul Sãnãtãţii, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Agenţia Naţionalã pentru Substanţe şi Preparate Chimice Periculoase şi, respectiv, Autoritatea Naţionalã a Vãmilor.
ART. III
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezenta lege.
ART. IV
Prezenta lege intrã în vigoare la 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. V
În termen de 60 de zile de la publicarea prezentei legi, Agenţia Naţionalã Antidrog, Ministerul Sãnãtãţii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, cu avizul Ministerului Economiei şi Comerţului şi Ministerului Finanţelor Publice, supun adoptãrii Guvernului proiectul hotãrârii pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a <>Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.121/2002 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 772 din 23 octombrie 2002.
ART. VI
<>Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 409 din 13 iunie 2002, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta lege, se va republica, dându-se textelor o nouã numerotare.

Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicatã.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
VALER DORNEANU

PREŞEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VĂCĂROIU

Bucureşti, 17 noiembrie 2004.
Nr. 505.


ANEXA 1

LISTA
cuprinzând substanţele care sunt folosite în mod
frecvent la fabricarea ilicitã a drogurilor (precursori)



Categoria I
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Substanţa Denumire N.C. Poziţia Numãr
crt. tarifarã C.A.S.*1)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Efedrina 2939.41.00 299-42-3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Ergometrinã 2939.61.00 60-79-7
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Ergotaminã 2939.62.00 113-15-5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Acid lisergic 2939.63.00 82-58-6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Fenil 1 propanonã 2 (BMK) - fenilacetonã 2914.31.00 103-79-7
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Pseudoefedrinã 2939.42.00 90-82-4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. Acid N-acetil antranilic Acid 2- 2924.22.00 89-52-1
acetamidobenzoic 2924.23.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. 3,4-Metilendioxifenil- 1-(1,3-benzodioxol-5- 2932.92.00 4676-39-5
propanonã- 2(PMK) y1) propan 2 - one
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9. Isosafrol 2932.91.00 120-58-1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. Piperonal 2932.93.00 120-57-0
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11. Safrol 2932.94.00 94-59-7
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12. Clorhidrat de pseudoefedrinã 2939.41.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13. Sulfat de pseudoefedrinã 2939.42.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14. Clorhidrat de efedrina 2939.41.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15. Nitrat de efedrina 2939.41.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16. Sulfat de efedrina 2939.41.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17. Clorhidrat de ergometrinã 2939.61.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18. Hidrogenomaleat de ergometrinã 2939.61.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19. Oxalat de ergometrinã 2939.61.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20. Tartrat de ergometrinã 2939.61.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
21. Clorhidrat de ergotaminã 2939.62.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
22. Succinat de ergotaminã 2939.62.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
23. Tartrat de ergotaminã 2939.62.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
24. Norefedrinã 2939.41.00 14838-15-4
2939.49.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
25. Permanganat de potasiu 2841.61.00 7722-64-7
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

*1) Numãrul C.A.S. reprezintã numãrul din Registrul "Chemical Abstracts
Service", numãr unic de identificare a fiecãrei substanţe şi a structurii
sale. Numãrul C.A.S. este propriu fiecãrui izomer şi fiecãrei sãri de
izomer.

Categoria a II-a
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Substanţa Denumire N.C. Poziţia Numãr
crt. tarifarã C.A.S.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
26. Anhidridã aceticã 2915.24.00 108-24-7
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
27. Acid antranilic 2922.43.00 118-92-3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
28. Acid fenil acetic 2916.34.00 103-82-2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
29. Piperidinã 2933.32.00 110-89-4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
30. Auriclorurã de piperidinã 2843.30.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
31. Clorhidrat de piperidinã 2933.32.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
32. Hidrogen tartrat de piperidinã 2933.32.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
33. Nitrat de piperidinã 2933.32.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
34. Fosfat de piperidinã 2933.32.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
35. Picrat de piperidinã 2933.32.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
36. Piatinoclorurã de piperidinã 2843.90.90
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
37. Tiocianat de piperidinã 2933.32.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Categoria a III-a
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Substanţa Denumire N.C. Poziţia Numãr
crt. tarifarã C.A.S.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
38. Acetonã 2914.11.00 67-64-1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
39. Eter etilic (oxid de dietil) Eter dietilic 2909.11.00 60-29-7
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
40. Metiletilcetonã (MEK) Butanonã 2914.12.00 78-93-3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
41. Toluen 2902.30.10 108-88-3
2902.30.90
2902.30.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
42. Acid sulfuric 2807.00.10 7664-93-9
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
43. Acid clorhidric Clorurã de 2806.10.00 7647-01-0
hidrogen
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


NOTA 1:
Poziţiile tarifare sunt conform Sistemului armonizat de denumire şi codificare a mãrfurilor şi Tarifului vamal de import al României 2001.

NOTA 2:
Se includ şi alte sãruri ale substanţelor clasificate in aceste 3 categorii, cu excepţia sãrurilor acidului clorhidric şi ale acidului sulfuric, ori de câte ori existenţa unor astfel de sãruri este posibilã.


ANEXA 2



......................
(antetul operatorului)
......................
(nr. şi data înregistrãrii)


DECLARAŢIA

cumpãrãtorului privind
utilizarea/utilizãrile concretã/concrete a/ale substanţelor
prevãzute în anexa nr. 1 (livrare individualã)

........................(denumirea operatorului, cu datele de identificare
complete)........, cu sediul social în ...........(adresa completã)......,
valabilã pânã la data ....................
Autorizaţia pentru activitatea cu precursori nr. ......, emisã la data de
............ de cãtre ..........(denumirea autoritãţii emitente)....... .

Am comandat de la ........(denumirea şi adresa complete ale furnizorului)
......, din urmãtoarea substanţã: ...............(denumirea şi poziţia
tarifarã din anexa nr. 1 la <>Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al
precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor)...., cantitatea
de ....... kg/l, pe care o vom utiliza în propriul proces de producţie
în scopul ........(se menţioneazã utilizãrile concrete)...... .

Declar cã substanţa menţionatã va fi revândutã sau furnizatã unui
cumpãrãtor numai cu condiţia ca acesta sã dea o declaraţie similarã
privind utilizarea sau, pentru substanţele din categoria a II-a şi
a III-a o declaraţie privind livrãrile multiple.
Am luat cunoştinţã de faptul cã nerespectarea scopului declarat în
prezenta declaraţie constituie infracţiunea de fals în declaraţii, faptã
prevãzutã şi pedepsitã de art. 292 din Codul penal.


.................................. .................
(numele şi prenumele reprezentantului (data)
autorizat al cumpãrãtorului)
.............................. .................
(funcţia) (semnãtura)



ANEXA 3


.......................
(antetul operatorului)
.........................
(nr. şi data înregistrãrii)


DECLARAŢIA

cumpãrãtorului privind
utilizarea/utilizãrile concretã/concrete a/ale substanţelor
din categoria a II-a sau a III-a prevãzute în
anexa nr. 1 (livrãri multiple)

.................(denumirea operatorului, cu datele de identificare
complete)......., cu sediul social în .........(adresa completã).........

Autorizaţia pentru activitatea cu precursori nr. ......, emisã la data
de ........ de cãtre .......(denumirea autoritãţii emitente)........... .
valabilã pânã la data de .......... .
Intenţionãm sã comandãm de la ........(denumirea şi adresa complete ale
furnizorului)......, din urmãtoarea substanţã: ............(denumirea
şi poziţia tarifarã din anexa nr. 1 la <>Legea nr. 300/2002 privind regimul
juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor)....,
cantitatea de ....... kg/l, pe care o vom utiliza în propriul proces de
producţie în scopul ........(se menţioneazã utilizãrile concrete)...... .

Cantitatea sus-menţionatã este suficientã, dupã cea mai bunã apreciere,
pentru desfãşurarea normalã a procesului de producţie pentru ........
(maximum 12 luni).......... luni.

Declar cã substanţa menţionatã va fi revândutã sau furnizatã unui
cumpãrãtor numai cu condiţia ca acesta sã dea o declaraţie pentru livrãri
individuale sau multiple.
Am luat cunoştinţã de faptul cã nerespectarea scopului declarat în
prezenta declaraţie constituie infracţiunea de fals în declaraţii, faptã
prevãzutã şi pedepsitã de art. 292 din Codul penal.


................................... .....................
(numele şi prenumele reprezentantului (data)
autorizat al cumpãrãtorului)



................................... .....................
(funcţia) (semnãtura)



ANEXA 4


Regim special

Societatea comercialã ......... Nr. autorizaţiei speciale
cu sediul social în ........... pentru activitatea cu precursori
Str. .......................... a transportatorului ...........
nr. ...........................
Judeţul/sectorul ..............


ORDIN DE TRANSPORT
Nr. ... din ....

În baza autorizaţiei pentru activitatea cu precursori a predãtorului
mãrfii nr. ......., se transportã cu ........(datele de identificare a
mijloacelor de transport: tip, marcã, nr. de înregistrare sau de
înmatriculare etc.)......., aparţinând ........., în perioada .........,
pe ruta ....., cantitatea de ....(brutã/netã).... kg/l de .....(denumirea
substanţei, conform anexei nr. 1 la <>Legea nr. 300/2002 privind regimul
juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor)... .

Marfa se ridicã de la .........(denumirea furnizorului şi locul de unde
se ridicã marfa)....., având destinaţia ........(locul de destinaţie -
denumirea şi adresa destinatarului)......, urmând a fi utilizatã în scopul
............... şi este însoţitã de ........(numele, prenumele, seria şi
nr. actului de identitate ale delegatului)......... şi de ....... (numele,
prenumele, seria şi nr. actului de identitate ale conducãtorului auto)... .




Conducãtorul unitãţii, Responsabil cu precursorii,
....................... ...........................


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016