Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 498 din 12 noiembrie 2004  pentru aprobarea   Ordonantei Guvernului nr. 53/2003 privind privatizarea Societatii Comerciale Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 498 din 12 noiembrie 2004 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 53/2003 privind privatizarea Societatii Comerciale "Tractorul UTB" - S.A. Brasov

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.070 din 18 noiembrie 2004
Parlamentul României adoptã prezenta lege.

ARTICOL UNIC
Se aprobã <>Ordonanţa Guvernului nr. 53 din 29 iulie 2003 privind privatizarea Societãţii Comerciale "Tractorul UTB" - S.A. Braşov, adoptatã în temeiul prevederilor <>art. 1 pct. II.10 din Legea nr. 279/2003 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 584 din 15 august 2003, cu urmãtoarele modificãri şi completãri:
1. Articolul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - Prin derogare de la prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societãţilor comerciale, aprobatã prin <>Legea nr. 44/1998 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Legii nr. 137/2002 privind unele mãsuri pentru accelerarea privatizãrii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, denumitã în continuare A.V.A.S., este mandatatã sã vândã prin negociere directã, fãrã selecţie de oferte, pachetul de acţiuni deţinut de stat, inclusiv acţiunile provenite din conversia creanţelor Autoritãţii pentru Valorificarea Activelor Bancare şi transferate pe bazã de protocol la A.P.A.P.S., precum şi acţiunile rezultate în urma conversiei în acţiuni a creanţelor prevãzute la art. 5, prin negociere directã, fãrã selecţie de oferte, la Societatea Comercialã «Tractorul UTB» - S.A. Braşov, denumitã în continuare societate, cãtre investitorul strategic, firma LANDINI SPA, cu sediul în Via Matteotti 7 - Fabbrico (Re) Italia, şi orice firmã controlatã de cãtre aceasta, parte a grupului LANDINI."
2. La articolul 3 alineatul (1), literele a)-c) vor avea urmãtorul cuprins:
"a) scutirea de la platã a obligaţiilor bugetare datorate şi neachitate la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor deţinute de stat, inclusiv a obligaţiilor bugetare din luna în care se realizeazã transferul dreptului de proprietate, în situaţia în care transferul are loc dupã data de 15 a lunii şi care au scadenţa ulterioarã acestei date, reprezentând impozite, taxe, taxe vamale şi comision vamal, contribuţii, inclusiv contribuţiile individuale ale salariaţilor, impozite şi contribuţii aferente plãţilor compensatorii prevãzute de contractele colective de muncã şi/sau de acordurile cu salariaţii, inclusiv impozitele şi contribuţiile corespunzãtoare plãţilor compensatorii ce urmeazã a fi plãtite salariaţilor ulterior publicãrii legii de adoptare a prezentei ordonanţe, orice venituri extrabugetare ale autoritãţilor şi instituţiilor publice, orice alte sume datorate bugetului general consolidat sau bugetelor fondurilor speciale, precum şi cele reprezentând totalitatea creanţelor proprii şi cele provenite din credite bugetare gestionate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, inclusiv contribuţiile angajatorului şi angajaţilor datorate Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate preluate de A.V.A.S., conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 95/2003 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 557/2003 . Perioadele pentru care obligaţiile sunt scutite la platã, conform prezentului articol, constituie stagiu de cotizare în sistemul asigurãrilor pentru şomaj, respectiv în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, venitul brut luându-se în considerare la calculul punctajului lunar;
b) scutirea de la platã a majorãrilor de întârziere, a dobânzilor şi a penalitãţilor de orice fel aferente obligaţiilor restante prevãzute la lit. a), indiferent dacã obligaţia principalã a fost achitatã sau este restantã la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor deţinute de stat, calculate pânã la data scutirii acestora;
c) scutirea totalã de la platã a tuturor obligaţiilor rezultate din creditele acordate de cãtre Banca de Export-Import a României - EXIMBANK - S.A., denumitã în continuare EXIMBANK - S.A., şi garantate de cãtre A.V.A.S. pentru sumele datorate şi neachitate pânã în prezent, potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 81/1999 privind unele mãsuri pentru susţinerea programului de restructurare prin garantarea unui credit în favoarea Societãţii Comerciale «Tractorul UTB» - S.A. Braşov, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 194/2001 , ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 501/1999 privind unele mãsuri pentru susţinerea Programului de restructurare prin garantarea unor credite la Societatea Comercialã «Roman» - S.A. Braşov, la Societatea Comercialã «Tractorul UTB» - S.A. Braşov şi la Societatea Comercialã «Sidex» - S.A. Galaţi, cu modificãrile ulterioare, şi ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 28/2001 privind garantarea cãtre Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului a unui credit acordat Societãţii Comerciale «Tractorul UTB» S.A. Braşov, aprobatã prin <>Legea nr. 278/2001 . Se scuteşte total la platã şi obligaţia societãţii cãtre EXIMBANK - S.A. pentru sumele rãmase de platã şi neexigibile, acestea urmând a fi achitate prin executarea de cãtre EXIMBANK - S.A. a depozitului bancar colateral constituit de A.V.A.S., inclusiv dobânzi, majorãri şi penalitãţi aferente acestor credite;".
3. La articolul 3, dupã alineatul (7) se introduce un alineat nou, alineatul (8), cu urmãtorul cuprins:
"(8) Se scutesc la platã dobânzile şi penalitãţile de orice fel, calculate de la data transferului dreptului de proprietate pânã la data emiterii ordinului comun pentru acordarea înlesnirilor la plata creanţelor prevãzute în prezentul articol.
Înlesnirile la platã prevãzute în prezentul articol se acordã prin ordin comun emis de creditorii care gestioneazã creanţele scutite de la platã."
4. Dupã articolul 6 se introduce un articol nou, articolul 6^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 6^1. - (1) Pentru achitarea sumelor cu titlu de plãţi compensatorii stipulate în contractul colectiv de muncã valabil pentru perioada 2001-2004, cuvenite foştilor salariaţi disponibilizaţi de societate în anul 2003, A.V.A.S. este autorizatã sã acorde societãţii un împrumut rambursabil, din veniturile obţinute, potrivit legii.
(2) Împrumutul se acordã pe o perioadã de 5 ani, cu un termen de graţie de 12 luni şi o dobândã anualã de 5%. Restituirea împrumutului se efectueazã prin plata unei rate lunare, la care se adaugã dobânda aferentã.
(3) Pentru neachitarea în termen a împrumutului prevãzut la alin. (2), societatea este obligatã la plata cãtre A.V.A.S. a unor penalitãţi pentru fiecare zi de întârziere, calculate la nivelul penalitãţilor de întârziere aferente obligaţiilor bugetare."
5. Articolul 7 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - De la data intrãrii în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe se suspendã orice mãsurã de executare silitã începutã împotriva societãţii de cãtre creditorii bugetari şi A.V.A.S. şi nu se iniţiazã noi acţiuni pentru instituirea unor asemenea mãsuri, pentru realizarea creanţelor care fac obiectul prezentei ordonanţe."
6. Dupã articolul 8 se introduce un articol nou, articolul 9, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - (1) Se aprobã schimbul unui numãr de 158.342.768 de acţiuni cu o valoare nominalã de 1.000 lei fiecare, deţinute de cãtre Societatea de Investiţii Financiare «Transilvania» - S.A. la Societatea Comercialã «Tractorul UTB» - S.A. Braşov, cu pachetul de 69.143.313 acţiuni în valoare totalã de 158.342.766 mii lei, cu o valoare nominalã de 2.290 lei fiecare, deţinut de A.P.A.P.S. la Societatea Comercialã «Rulmentul» - S.A. Braşov.
(2) Schimbul se realizeazã în temeiul dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 54/1998 pentru finalizarea procesului de privatizare cu titlu gratuit, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 164/1999 , cu modificãrile ulterioare, la valoarea nominalã a acţiunilor, în vederea vânzãrii cãtre investitorul strategic prevãzut la art. 1 din prezenta ordonanţã.
(3) Se aprobã conversia în acţiuni a creanţei deţinute de cãtre A.V.A.S. asupra Societãţii Comerciale «Tractorul UTB» - S.A. Braşov. Acţiunile rezultate în urma conversiei vor fi vândute de cãtre A.V.A.S., împreunã cu pachetul de acţiuni rãmas în portofoliul acesteia dupã schimbul realizat potrivit alin. (1).
(4) Se scutesc de la platã dobânzile şi penalitãţile de orice fel aferente obligaţiilor bugetare ale Societãţii Comerciale «Rulmentul» - S.A. Braşov, datorate şi neachitate la data efectuãrii schimbului de acţiuni, potrivit alin. (1).
(5) Scutirea de la platã a obligaţiilor bugetare prevãzute la alin. (4) se va realiza prin ordin comun emis de cãtre A.V.A.S. şi instituţiile bugetare creditoare."

Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicatã.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
VALER DORNEANU

p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
DORU IOAN TĂRĂCILĂ

Bucureşti, 12 noiembrie 2004.
Nr. 498.

---------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016