Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 471 din 12 decembrie 2006  privind aprobarea platii cotizatiei anuale pentru anul 2007, ce decurge din calitatea Romaniei de stat participant la Acordul multilateral de baza privind transportul international pentru dezvoltarea Coridorului Europa-Caucaz-Asia, semnat la Baku la 8 septembrie 1998    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 471 din 12 decembrie 2006 privind aprobarea platii cotizatiei anuale pentru anul 2007, ce decurge din calitatea Romaniei de stat participant la Acordul multilateral de baza privind transportul international pentru dezvoltarea Coridorului Europa-Caucaz-Asia, semnat la Baku la 8 septembrie 1998

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 21 din 12 ianuarie 2007

Parlamentul României adoptã prezenta lege.

ART. 1
(1) Se aprobã plata contribuţiei anuale ce decurge din calitatea României de stat participant la Acordul multilateral de bazã privind transportul internaţional pentru dezvoltarea Coridorului Europa-Caucaz-Asia, semnat la Baku la 8 septembrie 1998, ratificat prin <>Ordonanţa Guvernului nr. 20/2000 , aprobatã prin <>Legea nr. 95/2000 , cu modificãrile ulterioare, pentru perioada ianuarie-decembrie 2007, în valoare de 50.000 euro.
(2) Echivalentul în lei al sumei prevãzute la alin. (1) se va calcula pe baza raportului de schimb leu/euro, în vigoare la data efectuãrii plãţii.
ART. 2
Plata contribuţiei anuale a pãrţii române se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.

Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicatã.

p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
LUCIAN AUGUSTIN BOLCAŞ

PREŞEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VĂCĂROIU

Bucureşti, 12 decembrie 2006.
Nr. 471.


TRACECA

FIFTH ANNUAL MEETING CEA DE A CINCEA ŞEDINŢĂ ANUALĂ
OF THE INTERGOVERNMENTAL A COMISIEI INTERGUVERNANENTALE TRACECA
COMMISSION TRACECA
Sofia/ Republic of Bulgaria, Sofia / Republica Bulgaria,
2-3 May, 2006 2-3 mai 2006

REZOLUŢII FINALE

Comisia Interguvernamentalã TRACECA, dupã desfãşurarea celei de a Cincea Conferinţã Anualã a sa în Sofia, Republica Bulgaria, în perioada 2-3 mai 2006:
- a discutat probleme conform Agendei adoptate (Anexa 1);
- a audiat raportul D-lui Ziya Mamedov, Ministrul Transporturilor Republicii Azerbaidjan, în numele Pãrţii care deţine Preşedinţia CIG;
- a audiat raportul financiar al Secretarului General al SP GIG TRACECA, d-na Lyudmila Trenkova, privind folosirea fondurilor SP în 2005;
- a luat în considerare rezultatele proiectelor TRACECA încheiate şi ale celor curente din 2004-2005 şi a discutat posibilitãţile de cooperare cu CE în condiţiile noii Politici de Vecinãtate a UE;
- a audiat informaţiile privind proiectele ce vor fi lansate în 2006;
- a luat în considerare probleme financiare, instituţionale, juridice, conceptuale şi alte probleme vitale pentru dezvoltarea viitoare a coridorului de transport Internaţional Europa - Caucaz - Asia (TRACECA), inclusiv cele strategice;
în conformitate cu Articolul 8 (punctele 5, 6) ale "Acordului multilateral de bazã privind transportul internaţional pentru dezvoltarea coridorului Europa-Caucaz-Asia"

A ADOPTAT URMĂTOARELE HOTĂRÂRI:

1. Raportul financiar privind modul în care au fost folosite fondurile SP CIG TRACECA în 2005
În conformitate cu punctul 11, Articolul 5 din Acordul de Finanţare Comunã a SP, CIG a aprobat Raportul financiar al Secretarului General al SP CIG TRACECA, d-na Lyudmila Trenkova, privind modul de folosire a fondurilor SP în 2005 (Anexa 2).

2. Prezentarea structurii Secretariatuiui Permanent
Luând în considerare necesitatea SP de personal calificat, şi în viziunea scopului bugetului aprobat pentru anul fiscal 2006, CIG TRACECA recunoaşte necesitatea îmbunãtãţirii structurii SP. CIG decide sã desfiinţeze poziţia de Secretar Executiv şi adoptã o structurã internã preliminarã a SP CIG (Anexa 3) introducând amendamente în Statutul SP.
CIG mandateazã pe Secretarul General în cooperare cu Reprezentanţele Permanente (Secretariatele Naţionale) sã proiecteze structura internã finalã a SP pânâ la sfârşitul lunii iulie 2006.

3. Bugetul SP CIG TRACECA pentru 2006
Bazându-se pe decizia CIG TRACECA (p. 1.3, Rezoluţiile Finale ale celei de-a Patra Conferinţe Anuale, Baku, 21-22 aprilie 2005) şi în concordanţã cu procedura privind bugetul prevãzuta în Articolul 5 (punctele 1-7) din Acordul de Finanţare Comunã a SP, luând în considerare necesitãţile reale ale SP care vor fi ajustate la situaţia actualã, CIG a adoptat modificãri în articole distincte în cadrul bugetului aprobat pentru 2006 (Anexa 4).

4. Bugetul SP CIG TRACECA pentru 2007
În conformitate cu procedura privind bugetul prevãzutã în Articolul 5 (punctele 1-7) din Acordul de Finanţare Comunã a SP, CIG adoptã şi aprobã proiectul de buget pentru 2007 (Anexa 5). Pentru asigurarea bugetului Pãrţile vor plãti pãrţi egale de 50.000 (cincizeci mii) euro fiecare. Plata contribuţiilor va fi realizatã în conformitate cu Articolul 4 (clauza 1) din Acordul de finanţare comunã a SP.

5. Numirea Echipei de Auditori pentru anul fiscal 2006
În conformitate cu punctul 12, Articolul 5 din Acordul de finanţare comunã a SP CIG TRACECA, CIG este însãrcinatã sã nominalizeze Echipa de Auditori care vor efectua controlul îndeplinirii bugetului, compusã din urmãtorii membri;
Republica Azerbaidjan: D-ui Faig Alekperov, Şeful Departamentului de Politicã Financiarã din Ministerul Transporturilor.
Republica Kazahstan: D-na Raikhan Shishanova, Şefa serv. Contabilitate şi Raportãri Financiare din cadrul Departamentului de Reglementãri Financiare, din Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor.
Republica Turcia: D-ul Izzet Isik, Şeful Departamentului de Relaţii Internaţionale, Direcţia Generalã de Transport Rutier din Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor.
şi aprobã Regulile de Procedurã pentru activitatea Echipei de Auditori [Anexa 6).

6. Amendamente la Regulile de Procedurã privind Statutul de membri asociaţi şi Introducerea Statutului de Observator
În conformitate cu Regula 11 din Regulile de Procedurã, precum şi p. 4 şi p. 5 ale Articolului 14 din Acordul de Bazã, Comisia Interguvernamentalã a aprobat includerea în Regulile de Procedurã a prevederilor privind statutul de asociat.
CIG TRACECA luând în considerare intenţia sa de a permite statutul de observator în cadrul Comisiei Interguvernamentale, declaratã în cadrul celei de a 4-a Conferinţe GIG TRACECA şi, în conformitate cu prevederile Regulii 11 din Regulile de Procedurã, hotãrãşte cã:
Comisia Interguvernamentalã poate acorda statutul de observator în cadrul Comisiei Interguvernamentale statelor şi organizaţiilor internaţionale, capabile sã contribuie la obiectivele Acordului de Bazã;
Comisia Interguvernamentalã va urma procedurile de acordare şi terminare a statutului de observator, care vor fi specificate în Regulile de Procedurã ale sale, şi o Anexã la acestea, care devine parte integrantã din Regulile de Procedurã.
Având în vedere acestea CIG TRACECA a adoptat amendamentele şi completãrile (Anexa) la Regulile de Procedurã ale CIG TRACECA.
Textul amendat al Regulilor de Procedurã este inclus în prezentele Rezoluţii Finale (Anexa 7).

7. Adoptarea Strategiei CIG TRACECA
CIG a salutat eforturile Pãrţilor depuse pentru implementarea cu succes a Deciziei privind punctul 7 din Rezoluţiile Finale ale celei de-a Patra Conferinţe Anuale CIG TRACECA şi şi-au exprimat mulţumirea CE pentru asistenţa gratuitã în elaborarea proiectului de Strategie CIG TRACECA.
CIG TRACECA a aprobat şi adoptat Strategia pentru Dezvoltarea Coridorului de transport Europa - Caucaz - Asia (TRACECA) pentru perioada pânã în anul 2015 (Anexa 8).

8. Conceperea viitoarelor planuri de acţiune privind implementarea Strategiei
CIG a însãrcinat SP sã elaboreze, asistat de Pãrţi, un ghid pentru dezvoltarea planurilor de acţiune privind implementarea Strategiei, pentru a fi supus aprobãrii la conferinţele CIG.
CIG însãrcineazã SP cu pregãtirea Primului Plan de Acţiune pe 2-3 ani privind implementarea Strategiei, bazat pe sugestiile primite din partea ţãrilor care va fi înaintat CIG spre adoptare la cea de a Şasea Şedinţã Anualã.

9. Instituţionalizarea viitoare a CIG TRACECA
Comisia Interguvernamentalã a subliniat importanţa crescândã a coridoarelor de transport pe direcţia Vest Est, recunoscând necesitatea evidentã de a asigura continuarea şi dezvoltarea ulterioarã a iniţiativelor, deja realizate în cadrul programului Uniunii Europene Tacis/TRACECA.
Recunoscând necesitatea consolidãrii statutului sãu juridic internaţional şi al structurii instituţionale, în vederea îmbunãtãţirii credibilitãţii şi consolidãrii sale, CIG a fost de acord sã continue activitãţile viitoare care includ elaborarea unor studii relevante referitor la perspectivele transformãrii CIG TRACECA din organism internaţional în organizaţie internaţionalã, conform prevederilor Articolului 9 din Strategie, adoptatã prin Decizia GIG, pct. 7 din prezentele Rezoluţii Finale.

10. Secretarul General al SP CIG TRACECA
În conformitate cu punctul 3.8 din Regulile de Procedurã ale CIG TRACECA şi punctul 3.3 din Statutul SP GIG TRACECA, membrii CIG au ales pe D-ul Rustan Jenalinov în calitate de Secretar General al SP CIG TRACECA pentru perioada de preşedinţie a Republicii Bulgaria în cadrul CIG TRACECA.

11. Baza de date TRACECA
CIG a salutat activitatea de creare a unei baze de date TRACECA şi a însãrcinat SP cu sprijinul Pãrţilor, sã asigure continuitatea colectãrii informaţiilor statistice prin reprezentanţele sale permanente.
În scopul asigurãrii eficienţei sistemului, CIG a adoptat urmãtoarea hotãrâre regulatorie:
a) Utilizatorii din cadrul ţãrilor TRACECA şi Uniunea Europeanã au dreptul la acces nelimitat asupra întregii baze de date TRACECA dupã înregistrarea corespunzãtoare;
b) PS a fost autorizatã sã elaboreze condiţiile de acces şi taxele pentru ceilalţi utilizatori.
Urmând principiile menţionate mai sus, CIG a recomandat SP cu elaborarea unui manual detaliat pentru utilizatori care sã includã şi taxele.

12. Planul de Acţiune pentru 2006 din cadrul Programului TRACECA
Comisia Interguvernamentalã a adoptat planul de acţiune pentru 2006 din cadrul Programului Tacis/TRACECA (Anexa 9).

13. Discuţii privind securitatea transportului maritim şi probleme de securitate
Comisia Interguvernamentalã a salutat iniţiativa de a prezenta subiecte importante membrilor AMB şi invitaţilor acestora şi a mulţumit iniţiatorului şi purtãtorului de cuvânt din Turcia.

14. Web-site-ul TRACECA
Comisia Interguvernamentalã a apreciat iniţiativa Secretariatului Permanent în domeniul conştientizãrii publice şi a însãrcinat SP cu dezvoltarea viitoare a web-site-ului.

15. Urmãtoarea Conferinţã Anualã GIG TRACECA
În conformitate cu Regulile de Procedurã CIG TRACECA, CIG TRACECA recomandã convenirea celei de a şasea Şedinţe Anuale a CIG TRACECA, în Astana, Republica Kazahstan, în prima jumãtate a anului 2007.
CIG TRACECA regretã faptul cã delegaţia Kîrghîzã nu a putut fi prezentã la eveniment.
Prezentele Rezoluţii Finale CIG TRACECA au fost adoptate prin consensul Pãrţilor la Acordul Multilateral de Bazã care au participat la cea de-a Ctncea Conferinţã Anualã a Comisiei Interguvernamentale TRACECA, în Sofia, Republica Bulgaria, 3 mai 2006.

Preşedintele CIG TRACECA

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016