Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 460 din 12 noiembrie 2003  privind exercitarea profesiunilor de biochimist, biolog si chimist, infiintarea, organizarea si functionarea Ordinului Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor in sistemul sanitar din Romania    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 460 din 12 noiembrie 2003 privind exercitarea profesiunilor de biochimist, biolog si chimist, infiintarea, organizarea si functionarea Ordinului Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor in sistemul sanitar din Romania

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 836 din 25 noiembrie 2003
Parlamentul României adoptã prezenta lege.

CAP. I
Exercitarea profesiunilor de biochimist, biolog şi chimist în sistemul sanitar din România

SECŢIUNEA 1
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Exercitarea profesiunilor de biochimist, biolog şi chimist în sistemul sanitar din România este un drept al oricãrei persoane fizice, cetãţean român sau cetãţean al unui stat membru al Uniunii Europene, posesor al diplomei eliberate de o instituţie de învãţãmânt superior de profil biochimic, biologic sau chimic, recunoscutã de lege, şi având competenţa necesarã pentru efectuarea analizelor de laborator.
(2) În laborator biochimistul, biologul şi chimistul au dreptul la iniţiativã şi decizie în ceea ce priveşte tehnicile şi aparatele de laborator pentru executarea cu maximã operativitate şi rãspundere a analizelor solicitate, sub semnãturã.
(3) Exercitarea profesiunilor de biochimist, biolog şi chimist în sistemul sanitar este autorizatã de Ministerul Sãnãtãţii.
ART. 2
Profesiunile de biochimist, biolog şi chimist în sistemul sanitar cuprind drepturi şi responsabilitãţi care rezultã din fişa postului.
ART. 3
(1) Exercitarea profesiunilor de biochimist, biolog şi chimist în sistemul sanitar se face pe baza autorizaţiei de liberã practicã, care se acordã de Ministerul Sãnãtãţii pe baza urmãtoarelor acte:
a) diplomã eliberatã de o instituţie de învãţãmânt superior de profil biochimic, biologic sau chimic, recunoscutã de lege;
b) certificat de cazier judiciar;
c) certificat de sãnãtate;
d) avizul Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor.
(2) Exercitarea profesiunilor de biochimist, biolog şi chimist în unele laboratoare din sistemul sanitar se face şi pe baza certificatului de acreditare, care se acordã de Ministerul Sãnãtãţii pe baza urmãtoarelor acte:
a) autorizaţie de liberã practicã;
b) adeverinţã de salariat;
c) cerere-tip;
d) avizul Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor.
ART. 4
(1) Profesiunile de biochimist, biolog şi chimist pot fi practicate în unitãţi sanitare publice sau private şi în instituţii de învãţãmânt şi cercetare cu profil biomedical.
(2) În spitalele publice şi în ambulatorii biochimiştii, biologii şi chimiştii cu o vechime de cel puţin 5 ani în specialitate pot ocupa funcţia de şef de laborator.
ART. 5
Biochimistul, biologul şi chimistul, angajaţi în unitãţi sanitare publice sau private, au drepturi şi obligaţii ce decurg din normele şi reglementãrile legale, din prevederile contractului individual de muncã şi din regulamentele de ordine interioarã.
ART. 6
Biochimiştii, biologii şi chimiştii din sistemul sanitar, care au titlul de doctor în ştiinţe şi care îndeplinesc condiţiile privind vârsta standard de pensionare, pot continua activitatea profesionalã, la cerere, pânã la vârsta de 65 de ani, femeile, şi de 70 de ani, bãrbaţii, prin prelungiri anuale, în condiţiile prevãzute la art. 3 alin. (1), numai cu acordul angajatorului.
ART. 7
Profesiunile de biochimist, biolog şi chimist pot fi practicate în cabinete de liberã practicã pentru servicii publice conexe actului medical. Veniturile acestora pot fi realizate şi din servicii prestate în baza contractului cu furnizorii de servicii medicale sau cu casele de asigurãri de sãnãtate.
ART. 8
Asigurarea protecţiei biochimistului, biologului şi chimistului din sistemul sanitar, pentru riscurile ce decurg din practica profesionalã, este obligaţia angajatorului şi se realizeazã de angajator prin societãţile de asigurãri.
ART. 9
Conţinutul şi caracteristicile activitãţii biochimistului, biologului şi chimistului sunt:
a) efectueazã investigaţii de laborator conform pregãtirii şi specializãrii;
b) participã la programe de control privind starea de sãnãtate a populaţiei;
c) participã la formarea teoreticã şi practicã a viitorilor specialişti care au inclusã practica de laborator în programele de pregãtire;
d) participã, împreunã cu medicii şi alte categorii de personal, la cercetarea în domeniul medical;
e) participã, împreunã cu alte categorii de personal, la protejarea mediului ambiant.

SECŢIUNEA a 2-a
Formarea, perfecţionarea şi specializarea biochimiştilor, biologilor şi chimiştilor în sistemul sanitar din România

ART. 10
Formarea biochimiştilor, biologilor şi chimiştilor din sistemul sanitar se realizeazã în instituţii de învãţãmânt superior de profil recunoscute de lege, pe baza programelor elaborate de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului.
ART. 11
Biochimistul, biologul şi chimistul din sistemul sanitar au obligaţia profesionalã de a se pregãti prin programe de pregãtire continuã, elaborate de Ministerul Sãnãtãţii cu consultarea Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor.
ART. 12
(1) Specializarea biochimistului, biologului şi chimistului din sistemul sanitar se realizeazã prin programe având conţinut şi duratã specifice, conform cerinţelor, în instituţii abilitate scopului propus.
(2) Specializarea fãrã platã se efectueazã teoretic prin cursuri şi prin practicã în laboratoarele medicale.
(3) Durata specializãrii este de 4 ani.
(4) Specializarea se finalizeazã cu obţinerea diplomei de specialitate, prin susţinerea unui examen.
(5) Fac excepţie de la prevederile alin. (2) şi (3) biochimiştii, biologii şi chimiştii acreditaţi, care au o vechime de cel puţin 5 ani în domeniul sanitar sau în instituţii de învãţãmânt şi cercetare cu profil biomedical, la data intrãrii în vigoare a prezentei legi.
ART. 13
Metodologia de desfãşurare a programelor de pregãtire profesionalã continuã şi de acordare a diplomelor care certificã absolvirea cursurilor este stabilitã de Ministerul Sãnãtãţii şi de instituţiile de învãţãmânt superior, cu consultarea Colegiului Medicilor din România şi a Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor.
ART. 14
Formele de pregãtire, specializare şi perfecţionare profesionalã, efectuate în strãinãtate de cãtre biochimiştii, biologii şi chimiştii din sistemul sanitar, sunt asimilate celor echivalente în ţarã, potrivit reglementãrilor în vigoare.

SECŢIUNEA a 3-a
Norme de eticã şi deontologie profesionalã

ART. 15
În exercitarea profesiunii, biochimistul, biologul şi chimistul din sistemul sanitar respectã demnitatea fiinţei umane şi principiile eticii, dând dovadã de responsabilitate profesionalã şi moralã, acţionând întotdeauna în interesul pacientului, al familiei pacientului şi al comunitãţii.
ART. 16
Biochimistul, biologul şi chimistul din sistemul sanitar sunt obligaţi sã pãstreze secretul profesional.
ART. 17
Litigiile sau abaterile de la etica profesionalã se analizeazã şi mãsurile se iau, dupã caz, de cãtre şeful echipei medicale sau de conducerea unitãţii ori de cãtre Colegiul Medicilor din România, împreunã cu Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor, potrivit Codului de eticã şi deontologie profesionalã a biochimiştilor, biologilor şi chimiştilor din sistemul sanitar.

SECŢIUNEA a 4-a
Relaţii care se stabilesc în exercitarea profesiunii de biochimist, biolog şi chimist din sistemul sanitar

ART. 18
Activitatea biochimistului, biologului şi chimistului din sistemul sanitar se desfãşoarã individual sau în cadrul unor colective mixte.
ART. 19
Biochimistul, biologul şi chimistul din sistemul sanitar colaboreazã cu medicul şi recunosc rolul coordonator al acestuia, precum şi cu ceilalţi membri ai colectivului, participând la menţinerea relaţiilor amiabile în cadrul acestuia şi contribuind la asigurarea calitãţii actului medical.
ART. 20
Membrii Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România sunt obligaţi sã aplice parafa cuprinzând numele, prenumele, gradul şi specialitatea pe toate buletinele pentru analizele pe care le efectueazã.
ART. 21
Relaţiile dintre biochimişti, biologi şi chimişti din sistemul sanitar se bazeazã pe corectitudine, colaborare, respect reciproc şi solidaritate profesionalã, potrivit Codului de eticã şi deontologie profesionalã a biochimiştilor, biologilor şi chimiştilor din sistemul sanitar.

CAP. II
Înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România

SECŢIUNEA 1
Caracteristici generale

ART. 22
(1) Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România se înfiinţeazã ca organizaţie profesionalã, neguvernamentalã, apoliticã, nonprofit şi cu personalitate juridicã, ce reprezintã interesele membrilor sãi.
(2) Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România cuprinde biochimişti, biologi şi chimişti autorizaţi sã-şi exercite profesiunea în unitãţi ale Ministerului Sãnãtãţii sau ale altor ministere cu reţea sanitarã proprie, în sectorul sanitar privat şi în unitãţi de cercetare biomedicalã.
ART. 23
Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România are sediul central în municipiul Bucureşti.

SECŢIUNEA a 2-a
Atribuţiile Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România

ART. 24
Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor are urmãtoarele atribuţii:
a) apãrã prestigiul şi demnitatea profesionalã ale membrilor sãi în relaţiile cu terţe persoane fizice sau juridice;
b) apãrã şi promoveazã interesele profesionale ale membrilor sãi;
c) emite norme cu caracter intern, cu respectarea dispoziţiilor legale;
d) elaboreazã şi supravegheazã respectarea Codului de eticã şi deontologie profesionalã a biochimiştilor, biologilor şi chimiştilor din sistemul sanitar, adoptat dupã avizarea sa de cãtre Ministerul Sãnãtãţii;
e) reprezintã membrii sãi în relaţiile cu organizaţiile guvernamentale, neguvernamentale şi cu sindicatele, pe plan intern şi internaţional;
f) acordã asistenţã profesionalã membrilor sãi în situaţiile de judecare a cazurilor de abateri de la normele de eticã şi deontologie profesionalã, precum şi de soluţionare a litigiilor;
g) colaboreazã cu Ministerul Sãnãtãţii în scopul elaborãrii reglementãrilor privind înregistrarea în registrul unic al biochimiştilor, biologilor şi chimiştilor din sistemul sanitar;
h) colaboreazã cu Ministerul Sãnãtãţii şi Colegiul Medicilor din România la elaborarea şi monitorizarea programelor de formare, specializare şi perfecţionare a pregãtirii profesionale teoretice şi practice a biochimiştilor, biologilor şi chimiştilor din sistemul sanitar;
i) colaboreazã cu Ministerul Sãnãtãţii în scopul elaborãrii normelor specifice şi a reglementãrilor privind profesiunea de biochimist, biolog şi chimist din sistemul sanitar;
j) avizeazã eliberarea autorizaţiei de liberã practicã pentru biochimişti, biologi şi chimişti din sistemul sanitar;
k) acţioneazã împreunã cu instituţiile sanitare centrale şi teritoriale pentru asigurarea, în unitãţile sanitare publice şi private, a calitãţii actului medical;
l) avizeazã, împreunã cu Colegiul Medicilor din România, autorizaţia de instalare a laboratoarelor medicale private de profil şi se pronunţã în legãturã cu demersurile întreprinse în vederea interzicerii instalãrii acestora, ţinând seama de exercitarea activitãţii în concordanţã cu competenţa profesionalã a personalului, de dotarea tehnicã şi de respectarea normelor de protecţia mediului.

SECŢIUNEA a 3-a
Membrii Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor

ART. 25
(1) Membrii Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor sunt înscrişi într-un registru unic, care se publicã periodic.
(2) Membrii ajunşi la vârsta pensionãrii rãmân înscrişi, la cerere, în Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor.
ART. 26
Membrii Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor sunt obligaţi:
a) sã respecte reglementãrile legale privind exercitarea profesiunii de biochimist, biolog şi chimist din sistemul sanitar;
b) sã respecte statutul Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor privind exercitarea acestor profesiuni;
c) sã respecte şi sã aplice normele de eticã şi deontologie profesionalã.
ART. 27
Veniturile Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor se constituie din:
a) taxa de înscriere şi cotizaţiile lunare ale membrilor;
b) donaţii, sponsorizãri, potrivit legii;
c) fonduri rezultate din manifestãri ştiinţifice şi din drepturi editoriale;
d) alte surse, cu respectarea prevederilor legale.
ART. 28
Fondurile bãneşti pot fi utilizate pentru cheltuieli de administrare, precum: salarizarea personalului, procurarea de fonduri fixe, material gospodãresc, finanţarea cheltuielilor organizatorice, perfecţionarea pregãtirii profesionale, acordarea de burse prin concurs, crearea de instituţii cu scop filantropic şi ştiinţific şi altele, care se stabilesc de Consiliul naţional al Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor.

SECŢIUNEA a 4-a
Organizarea şi funcţionarea Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România

ART. 29
Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România este organizat la nivel naţional, judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti.
ART. 30
Organele de conducere ale Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor, la nivel naţional şi judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, sunt: adunarea generalã, consiliul naţional, consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, şi birourile executive ale acestora.
ART. 31
Alegerile pentru organele de conducere ale Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România, la nivel naţional şi judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, se desfãşoarã o datã la 4 ani.
ART. 32
(1) Adunarea generalã a Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor, constituitã din reprezentanţi aleşi la nivel judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, se întruneşte anual.
(2) Adunarea generalã alege prin vot secret, cu majoritate simplã, membrii Consiliului naţional al Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor, în prezenţa a cel puţin douã treimi din numãrul total al reprezentanţilor aleşi.
(3) Adunarea generalã adoptã, în prezenţa a cel puţin douã treimi din numãrul total al reprezentanţilor aleşi, Codul de eticã şi deontologie profesionalã, statutul şi regulamentul de organizare şi funcţionare a Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor.
ART. 33
(1) Consiliul naţional al Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor este alcãtuit din 55 de membri, dupã cum urmeazã: câte un reprezentant al fiecãrui judeţ, 6 reprezentanţi ai municipiului Bucureşti, 8 reprezentanţi ai laboratoarelor medicale private din România, aleşi de cãtre adunarea generalã a Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor.
(2) Consiliul naţional prevãzut la alin. (1) este legal constituit în prezenţa a jumãtate din numãrul membrilor sãi şi hotãrãşte cu majoritate simplã.
(3) Consiliul naţional prevãzut la alin. (1) se întruneşte în sesiuni anuale, ordinare şi extraordinare.
(4) În cadrul consiliului naţional prevãzut la alin. (1) funcţioneazã comisii de specialitate.
ART. 34
Între sesiunile consiliului naţional prevãzut la art. 33, Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România este coordonat de biroul executiv.
ART. 35
(1) Biroul executiv al Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România asigurã activitatea permanentã a acestuia, potrivit legii şi regulamentelor proprii.
(2) Biroul executiv este alcãtuit din: preşedinte, 3 vicepreşedinţi, un secretar şi 2 membri, aleşi prin vot secret de membrii consiliului naţional prevãzut la art. 33.
(3) Funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi secretar sunt incompatibile cu funcţiile corespunzãtoare dintr-un sindicat.
ART. 36
(1) Consiliul judeţean al Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor are un numãr de membri proporţional cu numãrul de biochimişti, biologi şi chimişti din sistemul sanitar înregistraţi în evidenţã, dupã cum urmeazã:
a) pânã la 50 de membri înscrişi în registrul unic şi cotizanţi - pânã la 7 membri;
b) peste 50 de membri înscrişi în registrul unic şi cotizanţi - pânã la 11 membri.
(2) Consiliul constituit la nivelul municipiului Bucureşti este format din 11 membri.
(3) Alegerea membrilor consiliilor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, prevãzute la alin. (1) şi (2), se face de cãtre adunarea generalã, prin vot secret, cu majoritate simplã, prin participarea a minimum douã treimi din numãrul total al membrilor înscrişi în registrul unic şi cotizanţi. Alegerea reprezentanţilor pentru Adunarea generalã a Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor se face prin vot secret, cu majoritate simplã, potrivit normei de reprezentare, de un delegat la doi membri înscrişi în registrul unic. Alegerile sunt validate în prezenţa a douã treimi din numãrul total al delegaţilor. În cazul în care la conferinţa de alegeri nu sunt prezente douã treimi din numãrul total al delegaţilor, dupã douã sãptãmâni se va organiza o altã conferinţã de alegeri, al cãrei rezultat va fi validat indiferent de numãrul participanţilor.
(4) Consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, prevãzute la alin. (1) şi (2), va alege dintre membrii sãi un birou format din: preşedinte, 2 vicepreşedinţi şi un secretar.
(5) Funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi secretar sunt incompatibile cu funcţia corespunzãtoare dintr-un sindicat.
ART. 37
Persoanele care exercitã funcţii de conducere la nivel naţional, judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, în structurile Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor îşi menţin locurile de muncã pe perioada în care îndeplinesc funcţiile respective.
ART. 38
Organele de conducere ale Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu prevederile legale şi cu regulamentele proprii.

SECŢIUNEA a 5-a
Proceduri şi sancţiuni

ART. 39
(1) Membrilor Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor care încalcã regulamentele specifice privind exercitarea profesiunilor de biochimist, biolog şi chimist în sistemul sanitar, precum şi Codul de eticã şi deontologie profesionalã a biochimiştilor, biologilor şi chimiştilor din sistemul sanitar li se aplicã urmãtoarele sancţiuni:
a) mustrare;
b) avertisment;
c) suspendarea temporarã a calitãţii de membru al Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor;
d) retragerea calitãţii de membru al Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor şi propunerea cãtre Ministerul Sãnãtãţii de anulare a autorizaţiei de practicã profesionalã pentru o perioadã de 6 luni pânã la un an sau definitiv.
(2) Aplicarea sancţiunilor prevãzute la alin. (1) lit. a) şi b) este de competenţa consiliilor judeţene ale Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor, iar aplicarea celor de la alin. (1) lit. c) şi d) este de competenţa consiliului naţional.
ART. 40
Concluziile anchetei şi sancţiunile aplicate se comunicã în scris persoanei în cauzã, consiliului judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, al Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor, angajatorului şi, dupã caz, Ministerului Sãnãtãţii.
ART. 41
(1) Contestaţiile împotriva sancţiunilor prevãzute la art. 39 alin. (1) lit. a) şi b) se pot face la comisia de specialitate din cadrul Consiliului naţional al Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor, în termen de 30 de zile de la comunicarea sancţiunii.
(2) Împotriva sancţiunilor prevãzute la art. 39 alin. (1) lit. c) şi d) se poate face contestaţie la judecãtoria în a cãrei razã teritorialã îşi desfãşoarã activitatea biochimistul, biologul şi chimistul din sistemul sanitar care a fost sancţionat, în termen de 30 de zile de la comunicarea sancţiunii.
ART. 42
Rãspunderea disciplinarã a membrilor Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor, prevãzutã la art. 39, nu exclude rãspunderea civilã, patrimonialã, contravenţionalã şi penalã, dupã caz, potrivit prevederilor legale.
ART. 43
Calitatea de membru al Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor înceteazã ca urmare a pierderii dreptului de exercitare a acestor profesiuni, precum şi în urma neplãţii, timp de 3 luni consecutive, a cotizaţiei de membru.
ART. 44
Practicarea profesiunilor de biochimist, biolog şi chimist din sistemul sanitar de cãtre persoanele care nu au aceastã calitate constituie infracţiune şi se pedepseşte conform prevederilor Codului penal.
ART. 45
(1) Organizarea alegerilor de constituire a primelor organe de conducere la nivel naţional, judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, se desfãşoarã pe baza regulamentului elaborat de comisia electoralã centralã de iniţiativã, formatã din:
a) un reprezentant al Ministerului Sãnãtãţii;
b) un reprezentant al Colegiului Medicilor din România;
c) 16 biochimişti, biologi şi chimişti din sistemul sanitar;
d) un reprezentant al sindicatului.
(2) Membrii consiliului naţional şi ai consiliului judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, al Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor se aleg pentru un mandat de 4 ani.

CAP. III
Dispoziţii finale

ART. 46
Biochimiştii, biologii şi chimiştii din sistemul sanitar sunt obligaţi sã respecte prevederile prezentei legi şi reglementãrile specifice sectorului în care îşi desfãşoarã activitatea.
ART. 47
Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România funcţioneazã pe baza prezentei legi şi pe baza reglmentãrilor proprii, elaborate în conformitate cu prevederile legii.
ART. 48
Prezenta lege intrã în vigoare la 30 de zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Aceastã lege a fost adoptatã de Senat în şedinţa din 29 septembrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constituţia României.

PREŞEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VĂCĂROIU

Aceastã lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din 21 octombrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constituţia României.

p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
VIOREL HREBENCIUC

Bucureşti, 12 noiembrie 2003.
Nr. 460.
-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016