Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 45 din 20 martie 2009  privind organizarea si functionarea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 45 din 20 martie 2009 privind organizarea si functionarea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" si a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii si industriei alimentare

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 200 din 30 martie 2009


Parlamentul României adoptã prezenta lege.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Cercetarea ştiinţificã, dezvoltarea tehnologicã şi inovarea, denumite în continuare cercetare-dezvoltare-inovare, sunt activitãţi creative cu rol fundamental în generarea şi susţinerea progresului tehnic în domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare, acvaculturii, protecţiei mediului şi dezvoltãrii rurale, denumite în continuare domeniul agricol.
(2) Cercetarea-dezvoltarea-inovarea în domeniul agricol constituie prioritate naţionalã susţinutã de stat, fiind organizatã şi coordonatã potrivit reglementãrilor legale în vigoare.
ART. 2
(1) Activitatea de cercetare-dezvoltare-inovare din domeniul agricol cuprinde cercetarea ştiinţificã, dezvoltarea tehnologicã şi inovarea.
(2) Cercetarea-dezvoltarea-inovarea sunt activitãţi care au ca scop generarea, gestionarea, valorificarea şi implementarea rezultatelor cercetãrii ştiinţifice şi ale dezvoltãrii tehnologice, în mod deosebit privind materialele biologice valoroase, tehnologiile de culturã vegetalã, de creştere şi îngrijire a animalelor, transformarea resurselor agricole în produse alimentare, utilizarea raţionalã şi conservarea resurselor naturale ale agriculturii, silviculturii şi mediului ambiant, dezvoltarea ruralã, organizarea şi managementul exploataţiilor agricole, alte tehnologii de exploatare şi industrializare în domeniul agricol.

CAP. II
Organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti"

SECŢIUNEA 1
Organizarea, funcţionarea şi finanţarea

ART. 3
(1) Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", denumitã în continuare ASAS, este forul naţional de consacrare academicã şi de coordonare a activitãţii de cercetare ştiinţificã în domeniile agriculturii, silviculturii, acvaculturii, medicinei veterinare, industriei alimentare, dezvoltãrii rurale şi protecţiei mediului.
(2) ASAS este continuatoarea şi unicul succesor în drepturi al Institutului de Cercetãri Agronomice al României, al Institutului Naţional Zootehnic, al Academiei de Agriculturã a României şi al Institutului Central de Cercetãri Agricole, reorganizate în structura actualã a ASAS.
(3) ASAS este instituţie autonomã, de drept public, cu personalitate juridicã, de consacrare ştiinţificã şi de cercetare în domeniile fundamentale şi aplicative ale agriculturii şi ale ramurilor componente ale acesteia. ASAS colaboreazã cu Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, cu Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Inovãrii, cu Ministerul Mediului, cu Academia Românã, cu Consorţiul Universitãţilor de Ştiinţe Agricole, precum şi cu alte instituţii şi organizaţii pentru realizarea obiectivelor din domeniile sale de activitate.
(4) ASAS prezintã anual Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale şi Ministerului Educaţiei, Cercetãrii şi Inovãrii sinteze ale rezultatelor cercetãrii ştiinţifice pentru proiectele finanţate de acestea şi propuneri pentru valorificarea lor, pe baza rapoartelor primite de la unitãţile de cercetare-dezvoltare subordonate.
ART. 4
Sediul ASAS este în municipiul Bucureşti, bd. Mãrãşti nr. 61, sectorul 1.
ART. 5
(1) ASAS are în structurã secţii ştiinţifice, unitate de management pentru programe şi proiecte de cercetare-dezvoltare, bibliotecã cu fond de carte şi compartimente de lucru.
(2) Denumirea, numãrul şi atribuţiile secţiilor ştiinţifice şi ale celorlalte compartimente se stabilesc prin statutul şi regulamentul de organizare şi funcţionare ale ASAS, aprobate de adunarea generalã a ASAS şi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(3) ASAS poate sã înfiinţeze unitãţi de cercetare-dezvoltare proprii cu profil agricol, cu sau fãrã personalitate juridicã, în condiţiile legii şi ale statutului propriu.
(4) ASAS stabileşte relaţii directe cu academii, instituţii şi unitãţi de profil din ţarã şi din strãinãtate, precum şi cu organizaţii internaţionale în domeniu.
ART. 6
(1) Patrimoniul ASAS este alcãtuit din:
a) bunuri mobile şi imobile - clãdiri şi terenuri -, dobândite cu titlu de proprietate şi din donaţii;
b) bunuri mobile şi imobile, proprietate publicã sau privatã a statului ori a unitãţilor administrativ-teritoriale, atribuite în administrare sau în folosinţã, în condiţiile legii;
c) alte bunuri mobile şi imobile dobândite în condiţiile legii.
(2) Suprafeţele de teren care au fost atribuite instituţiilor şi unitãţilor de cercetare din rezerva de stat, în aplicarea prevederilor <>Legii nr. 187/1945 pentru înfãptuirea reformei agrare, vor fi revendicate la comisiile de aplicare a legilor fondului funciar, în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi.
(3) Terenurile cu destinaţie agricolã retrocedate ASAS, conform prevederilor Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietãţii şi justiţiei, precum şi unele mãsuri adiacente, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, vor fi atribuite comasat de cãtre Agenţia Domeniilor Statului şi de cãtre comisiile judeţene de aplicare a legilor fondului funciar, din actualele terenuri administrate de institutele, centrele şi staţiunile de cercetare agricolã, la propunerea ASAS.
(4) Clãdirea administrativã şi laboratoarele în suprafaţã de 6.754 mp, garajul cu suprafaţa de 900 mp din Bucureşti, bd. Mãrãşti nr. 61, sectorul 1, împreunã cu terenul aferent, în suprafaţã de 4,7 ha, care au aparţinut cu titlu de proprietate Institutului de Cercetãri Agricole al României, se restituie în proprietatea ASAS.
(5) Construcţiile din domeniul public sau privat al statului, aflate în administrarea unitãţilor de cercetare-dezvoltare, situate pe terenuri proprietatea ASAS, trec în proprietatea acesteia, prin hotãrâre a Guvernului, în condiţiile legii.
(6) ASAS va întreprinde mãsuri pentru recuperarea altor bunuri care au aparţinut Institutului de Cercetãri Agronomice al României, Institutului Naţional Zootehnic, Academiei de Agriculturã a României şi Institutului Central de Cercetãri Agricole.
ART. 7
ASAS se organizeazã şi funcţioneazã potrivit prezentei legi şi statutului propriu.
ART. 8
(1) ASAS are în componenţa sa membri de onoare, membri titulari, membri corespondenţi şi membri asociaţi.
(2) Membrii ASAS sunt aleşi dintre oamenii de ştiinţã de înaltã ţinutã ştiinţificã şi moralã, care s-au distins în activitatea lor prin creaţii ştiinţifice, care au contribuit la progresul ştiinţei româneşti şi internaţionale, prin rezultate ale activitãţilor de cercetare de mare valoare teoreticã şi practicã în domeniu.
(3) Noii membri ASAS sunt aleşi de adunarea generalã a ASAS, prin vot secret. Candidaţii sunt desemnaţi, prin vot secret, de cãtre secţiile de specialitate, pe baza propunerilor fãcute de membrii ASAS, de instituţiile de cercetare ştiinţificã, de senatele universitãţilor şi de filialele teritoriale ale ASAS, potrivit criteriilor şi procedurilor prevãzute în statut.
(4) Numãrul maxim de membri titulari şi de membri corespondenţi este 181, iar cel al membrilor de onoare, cetãţeni români, rezidenţi în ţarã, 40.
ART. 9
(1) Pot fi aleşi membri de onoare ai ASAS persoane din ţarã şi din strãinãtate cu merite deosebite în dezvoltarea ştiinţelor agricole şi silvice naţionale şi mondiale, precum şi în promovarea progresului în mediul rural.
(2) Procedura de alegere a membrilor de onoare se desfãşoarã în conformitate cu prevederile statutului ASAS. Prin statutul ASAS se poate desemna şi un numãr de membri asociaţi, ale cãror drepturi şi obligaţii vor fi prevãzute în statut.
(3) Procedura de alegere a membrilor titulari, a membrilor corespondenţi, a membrilor de onoare şi a membrilor asociaţi, precum şi statutul fiecãrei categorii de membri se stabilesc în statutul ASAS.
ART. 10
(1) ASAS are urmãtoarele atribuţii principale:
a) contribuie la fundamentarea direcţiilor de dezvoltare a agriculturii, silviculturii şi mediului şi a politicilor guvernamentale din domeniile sale de activitate;
b) participã la fundamentarea şi elaborarea strategiilor de cercetare-dezvoltare-inovare din domeniile sale de activitate;
c) efectueazã evaluarea activitãţii de cercetare-dezvoltare-inovare a unitãţilor şi a personalului de cercetare din domeniile sale de activitate, în vederea atestãrii şi acreditãrii acestora, conform legii;
d) propune obiective, proiecte şi teme de cercetare prioritare de interes naţional, cu finanţare de la bugetul de stat;
e) realizeazã prin unitãţile proprii şi/sau în colaborare proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare, atribuite în mod direct sau competiţional, în condiţiile legii;
f) acordã titluri academice de membru titular, membru corespondent şi membru de onoare, decerneazã diplome "Doctor Honoris Causa", "Meritul academic", premii şi alte distincţii, în domeniile sale de activitate;
g) încheie parteneriate cu instituţii publice şi organizaţii profesionale din ţarã şi din strãinãtate, cu unitãţi de cercetare şi învãţãmânt, cu operatori economici privaţi şi publici, pentru realizarea unor obiective comune;
h) propune ministerelor şi instituţiilor care gestioneazã managementul proiectelor de cercetare-dezvoltare teme şi proiecte de cercetare privind creşterea potenţialului productiv, calitativ şi cantitativ în agricultura româneascã, conservarea şi valorificarea resurselor genetice vegetale şi animale;
i) participã la evaluarea şi monitorizarea proiectelor de cercetare ştiinţificã din domeniul sãu de activitate;
j) colaboreazã în parteneriat cu instituţiile de învãţãmânt superior la pregãtirea prin masterat şi doctorat a studenţilor şi specialiştilor, în domeniile sale de competenţã ştiinţificã;
k) acordã asistenţã tehnicã şi consultanţã de specialitate;
l) organizeazã activitãţi de editare de cãrţi, reviste şi alte publicaţii;
m) reprezintã cercetarea ştiinţificã din domeniile sale de activitate, în relaţiile internaţionale cu organisme similare;
n) participã în comisii de specialitate la omologarea noilor produse folosite în agriculturã şi a creaţiilor biologice din domeniile sale de activitate, a tehnologiilor de cultivare a plantelor, de creştere şi exploatare a animalelor, de mecanizare a lucrãrilor agricole şi a biotehnologiilor;
o) stabileşte şi declarã speciile rare sau cele pe cale de dispariţie;
p) avizeazã, dupã caz, recoltarea şi colectarea în scopuri comerciale a plantelor din flora spontanã de pe suprafeţe de teren proprietate publicã şi privatã a statului, în vederea protejãrii speciilor rare sau pe cale de dispariţie;
q) avizeazã necesarul de fonduri pentru conservarea şi valorificarea resurselor genetice vegetale şi animale.
(2) ASAS îndeplineşte şi alte atribuţii, stabilite prin lege sau prin statut.
ART. 11
(1) Finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale activitãţii ASAS şi ale unitãţilor şi instituţiilor de drept public din subordinea şi coordonarea sa se asigurã din venituri proprii şi din subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(2) ASAS poate primi donaţii, sponsorizãri şi alte bunuri, cu aprobarea prezidiului ASAS.
ART. 12
(1) Membrii titulari, membrii corespondenţi şi membrii de onoare rezidenţi în ţarã primesc de la bugetul de stat, prin bugetul ASAS, o indemnizaţie lunarã la nivelul unui salariu mediu brut lunar pe economie, comunicat de Institutul Naţional de Statisticã. Plata indemnizaţiilor se face de cãtre ASAS.
(2) Membrii ASAS care sunt şi membri ai altor academii din ţarã opteazã, în termen de 30 de zile de la data la care au devenit membri ai altor academii, pentru o singura indemnizaţie academicã.
ART. 13
(1) În subordinea ASAS funcţioneazã filiale teritoriale, care au în componenţa lor membri ai ASAS, cercetãtori ştiinţifici din unitãţile de cercetare agricolã, cadre didactice şi alţi specialişti din domeniu.
(2) Organizarea filialelor se face în conformitate cu statutul ASAS.
ART. 14
ASAS poate organiza comitete naţionale, comisii pe domenii de activitate, cu caracter consultativ, formate din membri ASAS şi alţi specialişti din domeniul ştiinţelor agricole, silvice, industriei alimentare, mediului, economiei agrare.

SECŢIUNEA a 2-a
Conducerea ASAS

ART. 15
Conducerea ASAS se exercitã de adunarea generalã, care este forul suprem de conducere, prezidiul ASAS, biroul prezidiului ASAS şi de preşedinte. Pe lângã prezidiul ASAS funcţioneazã consiliul de coordonare a utilizãrii mijloacelor financiare şi a patrimoniului unitãţilor de cercetare-dezvoltare.
ART. 16
(1) Adunarea generalã a ASAS este formatã din membri titulari, membri corespondenţi şi din membri de onoare.
(2) Atribuţiile şi organizarea adunãrii generale se stabilesc prin statutul ASAS.
ART. 17
(1) Prezidiul ASAS este format din preşedinte, vicepreşedinţi, secretarul general al ASAS, preşedinţii secţiilor ştiinţifice, preşedinţii filialelor, ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale, ministrul mediului şi preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţificã. Din prezidiu mai fac parte preşedintele Secţiei de ştiinţe agricole şi silvice a Academiei Române, preşedintele ASAS din mandatul anterior, rectorii universitãţilor de ştiinţe agricole şi medicinã veterinarã şi un reprezentant al organizaţiilor profesionale ale producãtorilor şi procesatorilor din agriculturã şi silviculturã.
(2) Preşedintele ASAS, vicepreşedinţii, secretarul general şi, prin rotaţie, un preşedinte de secţie, potrivit statutului, alcãtuiesc biroul prezidiului care asigurã conducerea operativã a ASAS.
(3) Atribuţiile, organizarea şi funcţionarea prezidiului ASAS şi ale biroului acestuia se stabilesc prin statutul ASAS.
ART. 18
(1) Preşedintele ASAS, vicepreşedinţii şi secretarul general se aleg de cãtre adunarea generalã pentru un mandat de 4 ani şi pot fi realeşi, consecutiv, o singurã datã.
(2) Preşedintele reprezintã ASAS în relaţiile cu autoritãţile publice, cu organisme şi organizaţii, cu alte persoane juridice şi fizice din ţarã şi din strãinãtate.
(3) Preşedintele ASAS conduce întreaga activitate a acesteia pe baza hotãrârilor adunãrii generale şi ale prezidiului ASAS. În exercitarea atribuţiilor sale, preşedintele emite decizii.
(4) Preşedintele ASAS emite decizii pentru constituirea consiliului de evaluare, în vederea atestãrii şi acreditãrii pentru structurile de cercetare ştiinţificã agricolã, conform legii, pentru comisiile de atestare şi promovare în grade profesionale de cercetãtor ştiinţific I şi cercetãtor ştiinţific II, decizii privind componenţa consiliilor de administraţie ale unitãţilor de cercetare-dezvoltare, privind numirea directorului general sau a directorului unitãţilor de cercetare-dezvoltare şi avizeazã propuneri cu privire la asocierea unitãţilor de cercetare-dezvoltare cu alte unitãţi, instituţii şi operatori economici în vederea realizãrii de proiecte şi lucrãri în domeniul agricol, la reorganizarea sau desfiinţarea unitãţilor şi instituţiilor de cercetare-dezvoltare agricolã şi altele asemenea.
(5) Preşedintele ASAS este ordonator secundar de credite.
(6) Funcţia de preşedinte este asimilatã funcţiei de demnitate publicã şi este retribuitã la nivelul funcţiei de secretar de stat, iar funcţiile de vicepreşedinţi şi secretar general sunt asimilate şi retribuite corespunzãtor funcţiei de subsecretar de stat.
ART. 19
Secretarul general îndeplineşte atribuţiile stabilite prin statutul ASAS, precum şi alte atribuţii încredinţate de preşedinte, de prezidiu sau de biroul prezidiului.
ART. 20
Mandatele preşedintelui, vicepreşedinţilor şi secretarului general al ASAS înceteazã la expirarea duratei pentru care au fost aleşi sau prin hotãrâre a adunãrii generale a ASAS, dacã aceştia sunt în imposibilitate de a-şi îndeplini atribuţiile, ori prin demisie.

SECŢIUNEA a 3-a
Aparatul de lucru al ASAS

ART. 21
(1) ASAS are un aparat de lucru propriu.
(2) Structura organizatoricã şi numãrul maxim de posturi ale ASAS se aprobã prin hotãrâre a Guvernului.
(3) Atribuţiile şi rãspunderile personalului din aparatul propriu al ASAS se stabilesc prin regulamentul de organizare şi funcţionare aprobat de prezidiul ASAS.
ART. 22
(1) Statul de funcţii al aparatului de lucru al ASAS se aprobã de preşedintele ASAS, cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare.
(2) Personalul necesar desfãşurãrii activitãţii ASAS este numit sau angajat, dupã caz, de preşedintele ASAS, cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare.
ART. 23
Salarizarea personalului din aparatul de lucru propriu al ASAS se face potrivit dispoziţiilor legale aplicabile personalului din sectorul bugetar.
ART. 24
Prin hotãrâre a Guvernului se aprobã numãrul maxim de autovehicule ale ASAS, aferente parcului auto propriu, precum şi al unitãţilor subordonate.

CAP. III
Organizarea, statutul juridic şi patrimoniul unitãţilor de cercetare-dezvoltare

ART. 25
Sistemul naţional de cercetare-dezvoltare-inovare din domeniul agricol cuprinde ansamblul instituţiilor şi unitãţilor de cercetare-dezvoltare prevãzute la art. 26, care obţin acreditarea sau atestarea necesarã pentru a desfãşura activitãţi de cercetare-dezvoltare, potrivit prezentei legi.
ART. 26
(1) Sistemul naţional de cercetare-dezvoltare-inovare în domeniul agricol se compune din urmãtoarele unitãţi şi instituţii de drept public şi instituţii de drept privat:
a) ASAS, instituţiile şi unitãţile de cercetare-dezvoltare aflate în subordinea sau în coordonarea acesteia: institute naţionale, institute de cercetare-dezvoltare agricolã, staţiuni de cercetare-dezvoltare, baze experimentale, centre de excelenţã, centre de cercetãri şi laboratoare;
b) instituţiile de învãţãmânt superior din domeniul agricol şi structuri de cercetare ale acestora;
c) institutele naţionale şi institutele de cercetare-dezvoltare agricolã, staţiunile de cercetare-dezvoltare, centrele de excelenţã, centrele de cercetãri şi laboratoarele acestora;
d) societãţile comerciale şi alte unitãţi de drept public sau de drept privat, care îndeplinesc condiţiile de competenţã şi eligibilitate stabilite de lege.
(2) Unitãţile de cercetare-dezvoltare prevãzute la alin. (1) lit. a) se pot reorganiza în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, la propunerea ASAS, prin hotãrâre a Guvernului, iniţiatã de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(3) Dreptul de a desfãşura activitãţi de cercetare-dezvoltare-inovare în domeniul agricol este recunoscut oricãrei persoane juridice şi fizice, potrivit prezentei legi.
(4) Consorţiile de cercetare-dezvoltare sunt constituite prin libera asociere dintre instituţiile de cercetare agricolã şi instituţiile de învãţãmânt superior, staţiunile de cercetare-dezvoltare, centrele de studii europene, centrele de excelenţã şi centrele de cercetare organizate ca instituţii de drept public în ţarã şi în strãinãtate.
ART. 27
Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, responsabil cu politicile de guvernare în domeniul agricol, are urmãtoarele atribuţii privind activitatea de cercetare-dezvoltare-inovare în domeniul agricol:
a) stabileşte obiectivele de interes prioritar pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, în concordanţã cu programul Guvernului, fundamenteazã strategiile şi politicile de dezvoltare a producţiei agricole, silviculturii şi industriei alimentare, pe care le finanţeazã din bugetul propriu, prin bugetul ASAS;
b) aprobã şi finanţeazã planul sectorial de cercetare din domeniul agricol şi de dezvoltare ruralã, care conţine programe şi proiecte de interes prioritar avizate de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Inovãrii;
c) asigurã prin alocare directã din bugetul de stat, prin bugetul ASAS, fondurile necesare pentru proiecte de interes naţional strategic de lungã duratã şi pentru conservarea şi valorificarea resurselor genetice vegetale şi animale;
d) monitorizeazã activitatea de cercetare-dezvoltare şi rezultatele obţinute în cadrul programelor de cercetare-dezvoltare finanţate din bugetul propriu.
ART. 28
(1) Unitãţile de cercetare-dezvoltare prevãzute în anexa nr. 1, organizate ca institute naţionale de cercetare-dezvoltare, funcţioneazã în coordonarea ASAS.
(2) Institutele de cercetare-dezvoltare de ramurã prevãzute în anexa nr. 2 se reorganizeazã ca instituţii de drept public cu personalitate juridicã, în subordinea ASAS, iar dupã obţinerea acreditãrii se pot organiza ca institute naţionale de cercetare-dezvoltare.
(3) Unitãţile de cercetare-dezvoltare prevãzute în anexa nr. 3 se reorganizeazã ca instituţii de drept public, cu personalitate juridicã, în subordinea ASAS.
(4) Staţiunile şi centrele de cercetare-dezvoltare pot fi reorganizate, dupã obţinerea acreditãrii, ca baze experimentale, fãrã personalitate juridicã, ale institutelor naţionale de cercetare-dezvoltare sau ale institutelor de profil.
(5) Unitãţile de cercetare-dezvoltare prevãzute în anexa nr. 4 se preiau şi se integreazã în cadrul instituţiilor de învãţãmânt superior de stat şi al Academiei Române, dupã caz.
(6) Unitãţile de cercetare-dezvoltare prevãzute în anexa nr. 5 se reorganizeazã, prin fuziune, ca instituţii de cercetare-dezvoltare de drept public, în subordinea ASAS.
(7) Unitãţile de cercetare-dezvoltare prevãzute în anexa nr. 6 se reorganizeazã ca societãţi comerciale pe acţiuni cu capital integral de stat sau se desfiinţeazã, dupã caz, acţiunile acestora fiind preluate de Agenţia Domeniilor Statului. Patrimoniul format din bunuri proprietate publicã şi privatã a statului se preia de cãtre Agenţia Domeniilor Statului.
(8) Reorganizarea unitãţilor de cercetare-dezvoltare se va face în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi, prin hotãrâre a Guvernului, iniţiatã de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, la propunerea ASAS, pentru anexele nr. 1-3, 5 şi 6, şi de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Inovãrii, pentru anexa nr. 4.
(9) Institutul de Bioresurse Alimentare Bucureşti, Banca de Resurse Genetice Vegetale Suceava, Societatea Comercialã "Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apiculturã" - S.A. Bucureşti, Societatea Naţionalã "Institutul Pasteur" - S.A. Bucureşti, Societatea Comercialã "Romsuintest Periş" - S.A., Societatea Comercialã "Institutul de Cercetãri Alimentare" - S.A. Bucureşti sunt coordonate ştiinţific de ASAS.
ART. 29
Prin hotãrâre a Guvernului se înfiinţeazã Institutul de Cercetare-Dezvoltare Avicolã "Moara Domneascã", ca instituţie publicã în subordinea Universitãţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicinã Veterinarã Bucureşti.
ART. 30
Prin hotãrâre a Guvernului se înfiinţeazã Centrul de cercetare pentru studiul calitãţii produselor agroalimentare, în cadrul Universitãţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicinã Veterinarã Bucureşti.
ART. 31
(1) Institutele naţionale, institutele, centrele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, instituţiile de învãţãmânt agricol şi silvic, unitãţile de cercetare-dezvoltare aflate în structura unor regii din domeniul agricol administreazã bunuri din domeniul public şi privat al statului, stabilite prin hotãrâre a Guvernului de reorganizare a unitãţilor de cercetare-dezvoltare, precum şi bunuri proprii dobândite în condiţiile legii.
(2) Suprafeţele de teren agricol prevãzute în anexele la prezenta lege sunt bunuri proprietate publicã a statului, iar clãdirile şi întregul inventar sunt bunuri proprietate publicã şi privatã a statului, dupã caz, şi se dau în administrarea instituţiilor şi unitãţilor de cercetare-dezvoltare de drept public care le deţin în prezent şi a celor care se reorganizeazã şi care desfãşoarã activitatea de cercetare-dezvoltare, pe toatã durata existenţei acestora şi a pãstrãrii obiectului de activitate.
(3) Terenurile date în administrarea instituţiilor şi unitãţilor de cercetare-dezvoltare de drept public sunt inalienabile, insesizabile, imprescriptibile şi nu pot fi scoase din proprietatea publicã şi din administrarea unitãţilor de cercetare-dezvoltare din agriculturã şi silviculturã decât prin lege, exceptând terenurile prevãzute la art. 6 alin. (3).
(4) Terenurile şi clãdirile aflate în administrarea/proprietatea unitãţilor şi instituţiilor de drept public de cercetare-dezvoltare şi în proprietatea ASAS se înscriu în cãrţile funciare sau în cãrţile de publicitate imobiliarã, dupã caz, cu scutirea de la plata taxelor pentru aceste servicii.
(5) Terenurile date în administrarea instituţiilor publice, destinate activitãţii de cercetare-dezvoltare, prevãzute în anexele la prezenta lege, nu pot face obiectul niciunei compensãri ca rezultat al solicitãrilor de reconstituire a dreptului de proprietate, exceptând terenurile prevãzute la art. 6 alin. (3).
(6) Pentru terenurile aflate în perimetrul administrat de unitãţile publice de cercetare-dezvoltare, retrocedate proprietarilor în baza documentelor care atestã calitatea de proprietari, comisiile judeţene de aplicare a legilor fondului funciar atribuie terenuri în compensare instituţiei publice de cercetare-dezvoltare şi unitãţilor de învãţãmânt superior agricol şi silvic. Atribuirea în compensare a terenului retrocedat se face din patrimoniul Agenţiei Domniilor Statului, în alte locaţii aflate în proprietate publicã sau privatã a statului, în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi.
(7) Terenurile din domeniul public al statului aflate în administrarea unitãţilor şi instituţiilor de cercetare-dezvoltare, aferente construcţiilor proprietate privatã a statului, trec în domeniul privat al statului şi în administrarea unitãţilor şi instituţiilor de drept public de cercetare-dezvoltare.
(8) Construcţiile din domeniul public al statului rãmase, ca efect al aplicãrii legilor proprietãţii, pe terenurile retrocedate persoanelor îndreptãţite trec în domeniul privat al statului.
ART. 32
(1) Obiectivele activitãţii unitãţilor de cercetare-dezvoltare sunt: cercetarea fundamentalã şi cercetarea aplicativã; dezvoltarea tehnologicã şi inovarea; producerea, multiplicarea şi comercializarea de seminţe, material sãditor, animale de rasã şi alte produse specifice profilului de activitate; transferul tehnologic al rezultatelor cercetãrii; instruirea profesionalã; servicii de consultanţã şi expertizã; editarea de publicaţii; relaţii ştiinţifice internaţionale; relaţii de cooperare şi de comerţ interior şi exterior; alte obiective ce decurg din activitatea specificã unitãţilor de cercetare-dezvoltare, inclusiv activitãţi de cooperare sau de asociere cu alte instituţii, organizaţii şi operatori economici din ţarã şi din strãinãtate.
(2) Unitãţile de cercetare-dezvoltare pot sã îşi dezvolte reţele de extensie a rezultatelor cercetãrii şi de verificare a unor tehnologii.
ART. 33
(1) Pentru evaluarea, atestarea şi acreditarea instituţiilor şi unitãţilor de cercetare-dezvoltare, prin ordin al preşedintelui ASAS se constituie consiliul de evaluare, în vederea atestãrii şi acreditãrii unitãţilor de cercetare-dezvoltare în domeniul agricol, având în componenţã personalitãţi ştiinţifice din domeniile respective.
(2) Consiliul de evaluare prevãzut la alin. (1) îşi desfãşoarã activitatea pe baza regulamentului propriu adoptat de adunarea generalã a ASAS, a criteriilor standard şi a metodologiilor privind evaluarea, atestarea şi acreditarea instituţiilor şi unitãţilor de cercetare-dezvoltare elaborate de Autoritatea Naţionalã de Cercetare Ştiinţificã.
ART. 34
Unitãţile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, organizate ca instituţii de drept public, sunt persoane juridice române care au ca obiect principal activitatea de cercetare-dezvoltare şi se supun urmãtoarelor reglementãri:
a) conducerea acestora se exercitã de consiliul de administraţie, din care fac parte un reprezentant al Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, un reprezentant al ASAS, preşedintele consiliului ştiinţific şi directorul unitãţii, care este şi preşedinte al consiliului de administraţie. Structura şi numãrul membrilor consiliului de administraţie se stabilesc prin regulamentul de organizare şi funcţionare a ASAS. Numirea membrilor consiliului de administraţie se face prin decizie a preşedintelui ASAS;
b) regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului ştiinţific se aprobã de consiliul de administraţie;
c) directorul general sau directorul, dupã caz, este numit prin decizie a preşedintelui ASAS, conform rezultatelor concursului organizat în condiţiile legii;
d) regulamentul de organizare şi funcţionare şi structura organizatoricã a unitãţilor subordonate se aprobã prin decizie a preşedintelui ASAS, la propunerea consiliului de administraţie;
e) bugetul de venituri şi cheltuieli al activitãţii proprii a ASAS, precum şi cel al unitãţilor subordonate ASAS se aprobã de preşedintele ASAS, în calitate de ordonator secundar de credite, la propunerea prezidiului ASAS;
f) situaţiile financiare se aprobã de consiliul de administraţie al unitãţii de cercetare-dezvoltare şi se depun la ASAS, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

CAP. IV
Finanţarea activitãţii de cercetare-dezvoltare-inovare

ART. 35
Finanţarea activitãţilor ASAS şi a unitãţilor şi instituţiilor de drept public de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol din subordinea ASAS se realizeazã din venituri proprii şi din subvenţii acordate de la bugetul de stat. Veniturile proprii provin din:
a) contracte de finanţare încheiate pe perioade multianuale pentru realizarea programelor, a proiectelor de cercetare-dezvoltare-inovare, a acţiunilor cuprinse în Planul naţional de cercetare-dezvoltare-inovare şi în programele-nucleu de cercetare, finanţate în sistem competiţional sau direct de cãtre autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare;
b) contracte pentru programe şi proiecte sectoriale finanţate de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, obţinute prin competiţie;
c) proiecte de interes naţional strategic de lungã duratã;
d) contracte de finanţare a proiectelor şi programelor internaţionale;
e) valorificarea rezultatelor cercetãrii, conform prevederilor legale;
f) contractarea unor servicii de cercetare, extensie, consultanţã şi expertizã cu instituţii, operatori economici, organizaţii neguvernamentale şi alte persoane fizice şi juridice din ţarã şi din strãinãtate;
g) valorificarea produselor rezultate din activitatea de cercetare-dezvoltare, din activitatea de producere de seminţe, material sãditor, masã lemnoasã, furaje speciale, animale de rasã şi a oricãror alte produse realizate;
h) redevenţe asupra soiurilor şi a hibrizilor de plante şi a raselor de animale, precum şi asupra altor creaţii originale;
i) vânzãri de licenţe de soiuri, hibrizi de plante şi rase de animale, tehnologii şi metode;
j) valorificarea mijloacelor fixe proprii disponibile, chirii, prestãri de servicii, analize şi altele asemenea;
k) contracte de parteneriat public-privat, precum şi diferite forme de participare directã a capitalului privat la activitatea de cercetare-dezvoltare;
l) alte venituri, potrivit legii.
ART. 36
(1) Veniturile salariale ale personalului din cercetarea ştiinţificã agricolã şi ale personalului aferent acestei activitãţi se asigurã de la bugetul de stat şi din venituri proprii.
(2) Personalul ASAS şi al unitãţilor şi instituţiilor de cercetare-dezvoltare subordonate ASAS beneficiazã de salariul de bazã şi de alte drepturi de personal, potrivit legii.
ART. 37
Unitãţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare de drept public efectueazã operaţiunile de încasãri şi plãţi prin unitãţile teritoriale ale Trezoreriei Statului în a cãror razã îşi au sediul şi la care au deschise conturile de disponibilitãţi.
ART. 38
(1) Unitãţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare de drept public pot deschide conturi escrow, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, la o bancã agreatã de instituţiile finanţatoare externe sau interne, în care sã se colecteze veniturile sau alte disponibilitãţi încasate de cãtre acestea în limita unor sume, în lei sau în valutã, în condiţii stabilite prin convenţii încheiate între pãrţi.
(2) Operaţiunile de încasãri şi plãţi în valutã se pot efectua prin conturi deschise la bãnci comerciale selectate de cãtre unitãţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare de drept public.
ART. 39
(1) Unitãţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare pot participa la constituirea parcurilor ştiinţifice şi tehnologice, cu avizul ASAS, conform prevederilor legale şi normelor elaborate de autoritatea de stat în domeniul cercetãrii.
(2) Pentru realizarea unor proiecte şi lucrãri în domeniul agricol, unitãţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare se pot asocia cu alte unitãţi de cercetare-dezvoltare de interes public şi privat, cu instituţii de învãţãmânt acreditate şi cu operatori economici din ţarã şi din strãinãtate, cu avizul ASAS.
ART. 40
Evaluarea şi regularizarea, transpunerea şi reflectarea în evidenţa contabilã a elementelor patrimoniale ale unitãţilor de cercetare-dezvoltare, care se reorganizeazã ca instituţii de drept public, se fac potrivit reglementãrilor contabile aplicabile.

CAP. V
Resursele umane

ART. 41
(1) Personalul contractual al unitãţilor de cercetare-dezvoltare reorganizate se preia de noua unitate, fãrã concurs.
(2) Ocuparea funcţiilor de director general sau director, dupã caz, la unitãţile şi instituţiile de drept public de cercetare-dezvoltare prevãzute la art. 28 se face prin concurs, pentru un mandat de 4 ani, care poate fi reînnoit o singurã datã pentru o perioadã de cel mult 4 ani, cu respectarea legislaţiei în vigoare. La concursul pentru ocuparea funcţiei de director pot candida absolvenţi cu studii superioare, cu sau fãrã grad ştiinţific, cu experienţã managerialã, prin derogare de la prevederile Legii nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare.
(3) Din comisia de concurs pentru ocuparea funcţiei de director general face parte câte un reprezentant al Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, al Ministerului Educaţiei, Cercetãrii şi Inovãrii şi al ASAS.
ART. 42
Pentru integrarea cercetãrii ştiinţifice şi a învãţãmântului universitar, precum şi pentru asigurarea instruirii practice a studenţilor, unitãţile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol şi universitãţile de profil pot asigura, pe bazã de protocol, integrarea reciprocã a cadrelor didactice universitare şi a personalului de cercetare în activitatea didacticã şi de cercetare ştiinţificã.
ART. 43
Pentru activitãţi cu caracter sezonier, unitãţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare pot încheia contracte de prestãri de servicii pe perioadã determinatã, cu persoane fizice sau juridice.
ART. 44
(1) Absolvenţii de învãţãmânt superior şi mediu care se încadreazã în unitãţile de cercetare-dezvoltare beneficiazã de o primã de instalare de pânã la 5 salarii medii pe economie, care se suportã din venituri proprii. Beneficiarii primelor de instalare au obligaţia de a semna un contract individual de muncã pe o perioadã de minimum 5 ani. În cazul nerespectãrii termenului minim din contractul individual de muncã, beneficiarii primelor sunt obligaţi la restituirea întregii sume primite.
(2) Personalul cu studii superioare care îşi desfãşoarã activitatea în cadrul unitãţilor de cercetare-dezvoltare agricolã primeşte în folosinţã, pe durata contractului individual de muncã, pânã la 1.500 mp de teren agricol din terenul aflat în administrarea acestor unitãţi.

CAP. VI
Parteneriatul public-privat din domeniul agricol şi silvic din unitãţile de cercetare-dezvoltare şi din unitãţile de învãţãmânt agricol şi silvic

ART. 45
(1) Unitãţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare, precum şi instituţiile de învãţãmânt agricol şi silvic îşi pot realiza obiectivele de investiţii specifice şi valorificarea rezultatelor cercetãrii acestora, în condiţiile reglementate de Codul comercial cu privire la asocierea în participaţiune şi de <>Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţificã şi dezvoltarea tehnologicã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 324/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pe terenurile pe care le au în administrare, potrivit legii.
(2) Asocierea în participaţiune se realizeazã între unitatea şi instituţia de cercetare-dezvoltare sau instituţia de învãţãmânt şi companii naţionale, societãţi comerciale, societãţi agricole, asociaţii profesionale sau grupuri de producãtori agricoli, din ţarã sau strãinãtate.
(3) Scoaterea terenurilor din circuitul agricol şi silvic pentru realizarea de lucrãri de investiţii, în condiţiile alin. (1), este scutitã de taxe şi impozite.
ART. 46
(1) Terenurile aflate în administrarea unitãţilor şi instituţiilor de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol şi cele aflate în administrarea universitãţilor de ştiinţe agricole şi silvice, de medicinã veterinarã şi a celor cu profil silvic rãmân în continuare în administrarea acestora.
(2) Terenurile care fac obiectul retrocedãrilor pot constitui obiect al unor parteneriate public-private, dacã acestea rãmân în perimetrul unitãţilor de cercetare-dezvoltare sau de învãţãmânt.
ART. 47
Unitãţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare, precum şi cele din învãţãmântul agricol şi silvic pot dezvolta parteneriate cu operatorii economici interni şi externi, pe baza normelor metodologice privind conţinutul-cadru al parteneriatului public-privat, emise de Guvern în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi.
ART. 48
(1) Unitãţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare pot înfiinţa societãţi comerciale pe acţiuni pentru multiplicarea creaţiilor biologice vegetale şi animale, precum şi pentru introducerea de noi tehnologii, în vederea transferului rezultatelor ştiinţifice cãtre partenerii privaţi.
(2) Patrimoniul noii societãţii comerciale se constituie dintr-o parte a patrimoniului privat al statului, care se concesioneazã pe durata existenţei societãţii comerciale, din patrimoniul propriu al unitãţilor şi instituţiilor de cercetare-dezvoltare din agriculturã, alcãtuit din valoarea creaţiilor genetice şi tehnologice, terenuri, construcţii şi alte bunuri proprii obţinute conform legii, precum şi din aportul de capital al operatorilor economici, persoane fizice şi juridice. Unitãţile şi institutele de cercetare-dezvoltare deţin cel puţin 51% din capitalul societãţii comerciale nou-înfiinţate.

CAP. VII
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 49
Drepturile şi obligaţiile unitãţilor de cercetare-dezvoltare, precum şi ale societãţilor comerciale care se reorganizeazã în condiţiile prezentei legi trec asupra instituţiilor nou-înfiinţate.
ART. 50
Personalul disponibilizat ca urmare a reorganizãrii unitãţilor şi instituţiilor de cercetare-dezvoltare beneficiazã de plãţi compensatorii, potrivit legii.
ART. 51
Documentaţiile şi informaţiile ştiinţifice acumulate pânã la data privatizãrii de unitãţile de cercetare-dezvoltare care se reorganizeazã în societãţi comerciale, precum şi aparatura de laborator şi materialul biologic de cercetare vegetal şi animal se preiau fãrã platã de instituţiile de cercetare-dezvoltare desemnate de ASAS.
ART. 52
(1) Terenurile aparţinând foştilor proprietari, dar indispensabile activitãţii de cercetare-dezvoltare-inovare, colecţiile de material biologic, loturi demonstrative, suprafeţe destinate producerii de sãmânţã şi material de plantat din verigi superioare, testãri tehnologice şi terenurile pentru producerea furajelor necesare animalelor de experienţã şi producţie, plantaţii cu rol în ameliorare, parcele amenajate special pentru experimentãri multianuale rãmân în administrarea unitãţilor de profil.
(2) Preluarea în administrare a suprafeţelor destinate activitãţii de cercetare-dezvoltare-inovare şi reconstituirea dreptului de proprietate al foştilor proprietari sau al urmaşilor acestora se fac în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
ART. 53
(1) Evaluarea, atestarea şi acreditarea unitãţilor şi instituţiilor de cercetare-dezvoltare, potrivit prevederilor art. 33, se efectueazã în decurs de 3 ani de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi.
(2) Unitãţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare acreditate se supun reevaluãrii periodice, o datã la maximum 5 ani.
(3) În cazul în care unitãţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare acreditate nu îndeplinesc criteriile şi standardele de acreditare, li se retrage acreditarea.
(4) Pânã la obţinerea evaluãrii, atestãrii şi acreditãrii, unitãţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol beneficiazã de prevederile prezentei legi.
(5) Unitãţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare care nu obţin acreditarea se reorganizeazã sau se desfiinţeazã prin hotãrâre a Guvernului, iniţiatã de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, la propunerea ASAS.
(6) Patrimoniul de cercetare al unitãţilor prevãzute la alin. (5) se transferã potrivit prevederilor art. 51, iar terenurile agricole sunt preluate de Agenţia Domeniilor Statului.
ART. 54
(1) Staţiunea de Cercetare şi Producţie pentru Creşterea Ovinelor Ruşeţu, Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolã Mehedinţi şi Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolã Buzãu se reorganizeazã ca unitãţi de cercetare-dezvoltare de drept public, în subordinea ASAS.
(2) Se transmite suprafaţa de teren de 310,33 ha, aflatã în domeniul public al statului, din administrarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie Sibiu în administrarea Universitãţii "Lucian Blaga" Sibiu.
ART. 55
(1) Agenţia Domeniilor Statului are obligaţia ca, în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi, sã încheie protocoale de predare-preluare a suprafeţelor de teren cu unitãţile de cercetare-dezvoltare nereorganizate ca instituţii publice conform <>Legii nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unitãţilor de cercetare-dezvoltare din domeniul agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru completarea suprafeţelor de teren indispensabile activitãţii de cercetare-dezvoltare, prevãzute în anexele nr. 1-3 dacã acestea au fost diminuate.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) se sancţioneazã cu amendã în cuantum de 10.000 lei pentru fiecare zi de întârziere şi pentru fiecare protocol neîncheiat la termenul prevãzut de lege.
(3) Sancţiunea prevãzutã la alin. (2) se aplicã preşedintelui Agenţiei Domeniilor Statului, la sesizarea ASAS, de cãtre organele abilitate ale Ministerului Finanţelor Publice.
(4) În termen de 70 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale va promova hotãrârea Guvernului privind reactualizarea inventarului bunurilor din domeniul public al statului, ca urmare a predãrii suprafeţelor de teren cãtre unitãţile de cercetare-dezvoltare şi a punerii în posesie a terenurilor, conform legilor fondului funciar.
(5) Este interzisã trecerea terenurilor aflate în administrarea unitãţilor şi instituţiilor de cercetare-dezvoltare, indispensabile cercetãrii, din domeniul public al statului în domeniul privat al statului, prin hotãrâre a comisiei locale, a comisiei judeţene, respectiv a Comisiei de fond funciar a municipiului Bucureşti.
ART. 56
(1) Pe data intrãrii în vigoare a prezentei legi se abrogã <>Legea nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unitãţilor de cercetare-dezvoltare din domeniul agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 358 din 29 mai 2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu excepţia prevederilor art. 7 alin. (1) şi ale art. 8 alin. (3).
(2) Termenul prevãzut la <>art. III alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 29/2005 pentru modificarea <>Legii nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unitãţilor de cercetare-dezvoltare din domeniul agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 232/2005 , cu modificãrile ulterioare, pentru unitãţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare reorganizate conform anexelor la prezenta lege, se prelungeşte pânã la intrarea în vigoare a hotãrârilor de Guvern privind reorganizarea acestora.
(3) Nerespectarea termenelor prevãzute în prezenta lege atrage rãspunderea disciplinarã, civilã şi penalã, dupã caz, a persoanelor vinovate.
ART. 57
Anexele nr. 1- 6 fac parte integrantã din prezenta lege.

Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, în condiţiile art. 77 alin. (2), cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicatã.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
ROBERTA ALMA ANASTASE

PREŞEDINTELE SENATULUI
MIRCEA-DAN GEOANĂ

Bucureşti, 20 martie 2009.
Nr. 45.


ANEXA 1

Institute naţionale de cercetare-dezvoltare care funcţioneazã în
coordonarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice
"Gheorghe Ionescu-Şişeşti"




┌────┬────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────┬────────────┬────────────┐
│ │ │ │Suprafaţa │Suprafaţa │
│Nr. │ Denumirea unitãţii de │ │de teren │de teren │
│crt.│ cercetare-dezvoltare │ Sediul │aflatã în │aflatã în │
│ │ care se reorganizeazã ├─────────────┬────────────┤administra- │administra- │
│ │ │ │ │rea unitãţii│rea unitãţii│
│ │ │ Localitatea │ Judeţul │indispensa- │de cercetare│
│ │ │ │ │bilã activi-│-dezvoltare,│
│ │ │ │ │tãţii de │necesarã │
│ │ │ │ │cercetare- │multiplicã- │
│ │ │ │ │dezvoltare- │rii materia-│
│ │ │ │ │inovare │lului │
│ │ │ │ │ - ha - │biologic │
│ │ │ │ │ │- ha - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 1.│Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare │ │ │ │ │
│ │Agricolã - Fundulea │Fundulea │Cãlãraşi │ 1.947,54 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 2.│Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare │ │ │ │ │
│ │pentru Biotehnologii în Horticulturã - │ │ │ │ │
│ │Ştefãneşti, Argeş │Ştefãneşti │Argeş │ 498,19 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 3.│Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare │ │ │ │ │
│ │pentru Zootehnie Baloteşti*) │Baloteşti │Ilfov │ 260,19 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 4.│Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare │ │ │ │ │
│ │pentru Pedologie, Agrochimie şi Protecţia │ │ │ │ │
│ │Mediului - I.C.P.A - Bucureşti │Bucureşti │Bucureşti │ 19,51 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 5.│Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare │ │ │ │ │
│ │pentru Cartof şi Sfeclã de Zahãr - Braşov │Braşov │Braşov │ 882,36 │ 99,35 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 6.│Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare │ │ │ │ │
│ │pentru Îmbunãtãţiri Funciare - I.N.C.D.I.F. │ │ │ │ │
│ │- "I.S.P.I.F." Bucureşti │Bucureşti │Bucureşti │ 327,39 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────────┼────────────┼────────────┤
│ │TOTAL: │ 3.935,1752 │ 99,35 │
└────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┴────────────┘



-------
*) Prin reorganizarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animalã - IBNA Baloteşti.



ANEXA 2

Institute de ramurã de cercetare-dezvoltare care funcţioneazã în
subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice
"Gheorghe Ionescu-Şişeşti"




┌────┬────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────┬────────────┬────────────┐
│ │ │ │Suprafaţa │Suprafaţa │
│Nr. │ Denumirea unitãţii de │ │de teren │de teren │
│crt.│ cercetare-dezvoltare │ Sediul │aflatã în │aflatã în │
│ │ care se reorganizeazã ├─────────────┬────────────┤administra- │administra- │
│ │ │ │ │rea unitãţii│rea unitãţii│
│ │ │ Localitatea │ Judeţul │indispensa- │de cercetare│
│ │ │ │ │bilã activi-│-dezvoltare,│
│ │ │ │ │tãţii de │necesarã │
│ │ │ │ │cercetare- │multiplicã- │
│ │ │ │ │dezvoltare- │rii materia-│
│ │ │ │ │inovare │lului │
│ │ │ │ │ - ha - │biologic │
│ │ │ │ │ │- ha - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 1.│Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Viticulturã şi Vinificaţie - Valea │Valea │ │ │ │
│ │Cãlugãreascã │Cãlugãreascã │Prahova │ 379,41 │ 321,37 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 2.│Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Pomiculturã - Piteşti - Mãrãcineni │Mãrãcineni │Argeş │ 324,92 │ 82,80 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 3.│Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Legumiculturã şi Floriculturã - Vidra │Vidra │Ilfov │ 170,90 │ 137,81 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 4.│Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Industrializarea şi Marketingul Produselor │ │ │ │ │
│ │Horticole - "Horting" │Bucureşti │ - │ 7,6967 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 5.│Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Creşterea Ovinelor şi Caprinelor - Palas │Constanţa │Constanţa │ 1.571,96 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 6.│Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Creşterea Bovinelor - Baloteşti │Baloteşti │Ilfov │ 650,94 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 7.│Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Ecologie Acvaticã, Pescuit şi Acvaculturã - │ │ │ │ │
│ │Galaţi │Galaţi │Galaţi │ 441,53 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 8.│Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Pajişti - Braşov │Braşov │Braşov │ 386,19 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 9.│Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Montanologie Cristian - Sibiu │Cristian │Sibiu │ 534,94 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 10.│Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Economia Agriculturii şi Dezvoltare Ruralã -│ │ │ │ │
│ │Bucureşti │Bucureşti │ - │ - │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 11.│Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Protecţia Plantelor Bucureşti │Bucureşti │ - │ 31,409 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 12.│Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Cinegeticã şi Resurse Montane Miercurea- │Miercurea- │ │ │ │
│ │Ciuc │Ciuc │Harghita │ 108,00 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────────┼────────────┼────────────┤
│ │TOTAL: │ 4.607,8957 │ 541,98 │
└────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┴────────────┘




ANEXA 3

Staţiuni de cercetare-dezvoltare care funcţioneazã în
subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice
"Gheorghe Ionescu-Şişeşti"




┌────┬────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────┬────────────┬────────────┐
│ │ │ │Suprafaţa │Suprafaţa │
│Nr. │ Denumirea unitãţii de │ │de teren │de teren │
│crt.│ cercetare-dezvoltare │ Sediul │aflatã în │aflatã în │
│ │ care se reorganizeazã ├─────────────┬────────────┤administra- │administra- │
│ │ │ │ │rea unitãţii│rea unitãţii│
│ │ │ Localitatea │ Judeţul │indispensa- │de cercetare│
│ │ │ │ │bilã activi-│-dezvoltare,│
│ │ │ │ │tãţii de │necesarã │
│ │ │ │ │cercetare- │multiplicã- │
│ │ │ │ │dezvoltare- │rii materia-│
│ │ │ │ │inovare │lului │
│ │ │ │ │ - ha - │biologic │
│ │ │ │ │ │- ha - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 1.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolã │ │ │ │ │
│ │Turda │Turda │Cluj │ 1.015,12 │ 818,02 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 2.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolã │Drãgãneşti- │ │ │ │
│ │Teleorman │Vlaşca │Teleorman │ 1.870,00 │ 470 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 3.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolã │ │ │ │ │
│ │Secuieni │Secuieni │Neamţ │ 694,2965 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 4.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolã │Valu lui │ │ │ │
│ │Valu lui Traian │Traian │Constanţa │ 265,00*)│ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 5.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolã │ │ │ │ │
│ │Piteşti │Albota │Argeş │ 172,65 │ 182,35 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 6.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolã │ │ │ │ │
│ │Şimnic │Craiova │Dolj │ 1.536,23 │ 1.011,43 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 7.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolã │ │ │ │ │
│ │Lovrin │Lovrin │Timiş │ 1.616,00 │ 627,34 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 8.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Pajişti Timişoara │Timişoara │Timiş │ 7,91 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 9.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolã │ │ │ │ │
│ │Suceava │Suceava │Suceava │ 300,00 │ 570,92 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 10.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolã │ │ │ │ │
│ │Livada │Livada │Satu Mare │ 300,00 │ 642,42 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 11.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolã │ │ │ │ │
│ │Mãrculeşti │Perişoru │Cãlãraşi │ 604,6775*)│ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 12.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolã │ │ │ │ │
│ │Brãila │Brãila │Brãila │ 308,35 │ 2.508,7528 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 13.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Viticulturã şi Vinificaţie Murfatlar │Basarabi │Constanţa │ 71,18*)│ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 14.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Viticulturã şi Vinificaţie Blaj │Blaj │Alba │ 323,8625 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 15.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Viticulturã şi Vinificaţie Drãgãşani │Drãgãşani │Vâlcea │ 79,00*)│ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 16.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Viticulturã şi Vinificaţie Odobeşti │Odobeşti │Vrancea │ 331,22 │ 31,01 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 17.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Viticulturã şi Vinificaţie Miniş │Miniş │Arad │ 158,0 │ 180,0 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 18.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Viticulturã şi Vinificaţie Bujoru │Târgu Bujor │Galaţi │ 403,61 │ 296,55 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 19.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Viticulturã şi Vinificaţie Iaşi │Iaşi │Iaşi │ 125,00 │ 186,0 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 20.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │Bistriţa- │ │ │
│ │Pomiculturã Bistriţa │Bistriţa │Nãsãud │ 151,3507 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 21.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Pomiculturã Fãlticeni │Fãlticeni │Suceava │ 149,7716 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 22.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │Valu lui │ │ │ │
│ │Pomiculturã Constanţa │Traian │Constanţa │ 271,00 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 23.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Pomiculturã Iaşi │Iaşi │Iaşi │ 440,00 │ 127,75 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 24.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Pomiculturã Bãneasa │Bucureşti │ - │ 408,82 │ 200,70 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 25.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Pomiculturã Buzãu │Cândeşti │Buzãu │ 200,00 │ 80,00 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 26.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │Drobeta- │ │ │ │
│ │Pomiculturã Mehedinţi │Turnu Severin│Mehedinţi │ 4,83*)│ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 27.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Legumiculturã Bacãu │Bacãu │Bacãu │ 92,19 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 28.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Legumiculturã Buzãu │Buzãu │Buzãu │ 169,46 │ 249,85 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 29.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Legumiculturã Iernut │Iernut │Mureş │ 111,19 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 30.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Creşterea Bovinelor Arad │Arad │Arad │ 1.417,34 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 31.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │Sângiorgiu │ │ │ │
│ │Creşterea Bovinelor Târgu Mureş │de Mureş │Mureş │ 1.015,94 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 32.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Creşterea Bovinelor Dulbanu │Dulbanu │Buzãu │ 462,05*)│ 269,84 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 33.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Creşterea Bubalinelor Şercaia │Şercaia │Braşov │ 542,14 │ 50,05 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 34.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Creşterea Bovinelor Dancu │Dancu │Iaşi │ 634,52 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 35.│Staţiunea de Cercetãri Sericicole Bãneasa │ │ │ │ │
│ │Bucureşti │Bucureşti │ - │ 6,59 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 36.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popãuţi │Rãchiţi │Botoşani │ 1.162.54 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 37.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │Caraş │ │ │
│ │Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Caransebeş │Caransebeş │Severin │ 262,89 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 38.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Secuieni │Letea Veche │Bacãu │ 175,51 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 39.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Ruşeţu │Ruşeţu │Buzãu │ 1.779,49*)│ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 40.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │Târgu │ │ │ │
│ │Cartof Târgu Secuiesc │Secuiesc │Covasna │ 367,01 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 41.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Pajişti Vaslui │Vaslui │Vaslui │ 253,54 │ 176,46 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 42.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Combaterea Eroziunii Solului "Mircea Moţoc" │ │ │ │ │
│ │Perieni │Perieni │Vaslui │ 819,00 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 43.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Cultura Plantelor pe Nisipuri Dãbuleni │Dãbuleni │Dolj │ 500,00 │ 2.819,87 │
├────┼────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ 44.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │ │
│ │Pisciculturã Nucet │Nucet │Dâmboviţa │ 267,53 │ - │
├────┼────────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────────┼────────────┼────────────┤
│ │TOTAL GENERAL: │18.630,7613 │ 12.499,31 │
└────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┴────────────┘



-------
*) Suprafeţe proprietatea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", care nu sunt incluse în total.


ANEXA 4

Unitãţi de cercetare-dezvoltare care se preiau în cadrul
instituţiilor de învãţãmânt superior de stat
şi Academiei Române




┌────┬─────────────────────────────────┬─────────────────────────┬────────────────────────┬────────────┐
│ │ │ │ Denumirea │Suprafaţa │
│Nr. │ Denumirea unitãţii de │ │ unitãţii de │de teren │
│crt.│ cercetare-dezvoltare │ Sediul │ învãţãmânt │datã în │
│ │ care se preia ├─────────────┬───────────┤ care se │administrare│
│ │ │ Localitatea │ Judeţul │ preia │ │
├────┼─────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────────────────┼────────────┤
│ 1.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare│ │ │Universitatea │ │
│ │Horticolã - Târgu Jiu │Târgu Jiu │Gorj │Constantin Brâncuşi - │ 175,00 │
│ │ │ │ │Târgu Jiu │ │
├────┼─────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────────────────┼────────────┤
│ 2.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare│ │ │Universitatea de Ştiinţe│ │
│ │Agricolã - Podu Iloaiei │Podu Iloaiei │Iaşi │Agricole şi Medicinã │ 417,912 │
│ │ │ │ │Veterinarã - Iaşi │ │
├────┼─────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────────────────┼────────────┤
│ 3.│Staţiunea de Cercetare şi │ │ │Universitatea │ │
│ │Producţie Pomicolã - Oradea │Oradea │Bihor │din Oradea │ 60,71 │
├────┼─────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────────────────┼────────────┤
│ 4.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare│ │ │Universitatea │ │
│ │Agricolã - Oradea │Oradea │Bihor │din Oradea │ 53,2382 │
├────┼─────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────────────────┼────────────┤
│ 5.│Staţiunea de Cercetare şi │ │ │Universitatea de Ştiinţe│ │
│ │Producţie Pomicolã - Cluj-Napoca │Cluj-Napoca │Cluj │Agricole şi Medicinã │ 171,74 │
│ │ │ │ │Veterinarã - Cluj-Napoca│ │
├────┼─────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────────────────┼────────────┤
│ 6.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare│ │ │Universitatea de Ştiinţe│ │
│ │Agricolã - Tulcea │Tulcea │Tulcea │Agricole şi Medicinã │ 985,55 │
│ │ │ │ │Veterinarã - Bucureşti │ │
├────┼─────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────────────────┼────────────┤
│ 7.│Staţiunea de Cercetare şi │ │ │Universitatea de Ştiinţe│ │
│ │Producţie Pomicolã - Geoagiu │Geoagiu │Hunedoara │Agricole şi Medicinã │ 40,00 │
│ │ │ │ │Veterinarã a Banatului -│ │
│ │ │ │ │Timişoara │ │
├────┼─────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────────────────┼────────────┤
│ 8.│Staţiunea de Cercetare şi │ │ │Universitatea de Ştiinţe│ │
│ │Producţie Pomicolã - Voineşti │Voineşti │Dâmboviţa │Agricole şi Medicinã │ 172,25 │
│ │ │ │ │Veterinarã - Bucureşti │ │
├────┼─────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────────────────┼────────────┤
│ 9.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare│ │ │ │ │
│ │Vitivinicolã Greaca │Greaca │Giurgiu │Academia Românã │ 364,00 │
├────┼─────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────────────────┼────────────┤
│ 10.│Institutul de Cercetare şi │ │ │ │ │
│ │Producţie pentru Cultura şi │ │ │ │ │
│ │Industrializarea Sfeclei de Zahãr│ │ │Academia de Studii │ │
│ │şi Substanţe Dulci Fundulea │Fundulea │Cãlãraşi │Economice - Bucureşti │ 248,00 │
├────┼─────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────────────────┼────────────┤
│ 11.│Staţiunea de Cercetare şi │Râmnicu │ │ │ │
│ │Producţie Pomicolã Vâlcea │Vâlcea │Vâlcea │Universitatea Craiova │ 148,24 │
├────┼─────────────────────────────────┴─────────────┴───────────┴────────────────────────┼────────────┤
│ │TOTAL: │ 2.253,67 │
└────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┘




ANEXA 5

Unitãţi de cercetare-dezvoltare care se reorganizeazã prin fuziune
ca instituţii de cercetare-dezvoltare de drept public, în subordinea
Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti"


┌────┬────────────────────┬──────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┬───────────┐
│ │ │ │ │ │Suprafaţa │
│Nr. │Denumirea unitãţii │Denumirea unitãţii│Denumirea unitãţii│ Sediul │de teren │
│crt.│de cercetare-dez- │de cercetare-dez- │ de cercetare- ├───────────┬──────────┤indispen- │
│ │voltare care se │ voltare care │ dezvoltare │Localitatea│ Judeţul │sabilã │
│ │ desfiinţeazã │ o preia │ reorganizate │ │ │cercetãrii │
│ │ │ │ │ │ │ştiinţifice│
│ │ │ │ │ │ │în unitatea│
│ │ │ │ │ │ │de cerce- │
│ │ │ │ │ │ │tare-dez- │
│ │ │ │ │ │ │voltare │
│ │ │ │ │ │ │reorgani- │
│ │ │ │ │ │ │zatã prin │
│ │ │ │ │ │ │fuziune │
│ │ │ │ │ │ │ - ha*) - │
├────┼────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ 1.│Staţiunea de │Institutul de │Institutul de │Constanţa │Constanţa │ 235,24 │
│ │Cercetare-Dezvoltare│Cercetare- │Cercetare- │ │ │ │
│ │pentru Creşterea │Dezvoltare pentru │Dezvoltare pentru │ │ │ │
│ │Ovinelor şi │Creşterea │Creşterea │ │ │ │
│ │Caprinelor Reghin, │Ovinelor şi │Ovinelor şi │ │ │ │
│ │Mureş │Caprinelor Palas │Caprinelor Palas │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ 2.│Staţiunea de │Institutul de │Institutul de │Constanţa │Constanţa │ 706,38 │
│ │Cercetare-Dezvoltare│Cercetare- │Cercetare- │ │ │ │
│ │pentru Creşterea │Dezvoltare pentru │Dezvoltare pentru │ │ │ │
│ │Ovinelor şi │Creşterea │Creşterea │ │ │ │
│ │Caprinelor │Ovinelor şi │Ovinelor şi │ │ │ │
│ │Bilciureşti │Caprinelor Palas │Caprinelor Palas │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ 3.│Staţiunea de │Staţiunea de │Staţiunea de │Craiova │Dolj │ 36,23 │
│ │Cercetare-Dezvoltare│Cercetare- │Cercetare- │ │ │ │
│ │pentru Legumiculturã│Dezvoltare │Dezvoltare │ │ │ │
│ │Işalniţa │Agricolã Şimnic │Agricolã Şimnic │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ 4.│Staţiunea de │Staţiunea de │Staţiunea de │Sângeorgiu │Mureş │ 549,0 │
│ │Cercetare-Dezvoltare│Cercetare- │Cercetare- │de Mureş │ │ │
│ │pentru Creşterea │Dezvoltare pentru │Dezvoltare pentru │ │ │ │
│ │Bovinelor Sighet │Creşterea │Creşterea │ │ │ │
│ │ │Bovinelor - Târgu │Bovinelor - Târgu │ │ │ │
│ │ │Mureş │Mureş │ │ │ │
├────┼────────────────────┴──────────────────┴──────────────────┴───────────┴──────────┼───────────┤
│ │TOTAL: │ 1.526,85 │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘



---------
*) Suprafeţe care sunt incluse în suprafaţa unitãţilor care preiau.


ANEXA 6

Unitãţi de cercetare-dezvoltare care se reorganizeazã în
societãţi comerciale cu capital de stat sau care se
desfiinţeazã, dupã caz




┌────┬─────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┬────────────┐
│Nr. │ │ Sediul │ Suprafaţa │
│crt.│ Denumirea unitãţii de cercetare-dezvoltare ├───────────┬─────────┤ - ha - │
│ │ │Localitatea│ Judeţul │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────────────┤
│ 1.│Staţiunea de Cercetare şi Producţie pentru │ │ │ │
│ │Cultura şi Industrializarea Sfeclei de Zahãr │ │ │ │
│ │Roman, judeţul Neamţ │Roman │Neamţ │ 116 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────────────┤
│ 2.│Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolã Dolj│Carcea │Dolj │ 669 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────────────┤
│ 3.│Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolã │ │ │ │
│ │Vrancea │Focşani │Vrancea │ 575 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────────────┤
│ 4.│Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolã │ │ │ │
│ │Zalãu │Zalau │Salaj │ 121 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────────────┤
│ 5.│Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolã │ │ │ │
│ │Mureş │Târgu Mureş│Mureş │ 114 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────────────┤
│ 6.│Institutul de Cercetare şi Inginerie Tehnologicã │ │ │ │
│ │pentru Irigaţii şi Drenaje Bãneasa - Giurgiu │Baneasa │Giurgiu │ 2.672,61 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────────────┤
│ 7.│Centrul de Cercetare-Dezvoltare pentru │ │ │ │
│ │Biostimulatori "BIOS" Cluj-Napoca │Cluj-Napoca│Cluj │ - │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────────────┤
│ 8.│Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Plante │ │ │ │
│ │Medicinale şi Aromatice Fundulea │Fundulea │Calaraşi │ 406 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────────────┤
│ 9.│Staţiunea de Cercetare şi Producţie pentru │ │ │ │
│ │Creşterea Bovinelor Mãrgineni │Mãrgineni │Neamţ │ 34,97 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────────────┤
│ 10.│Staţiunea de Cercetare şi Producţie pentru │ │ │ │
│ │Cultura şi Industrializarea Sfeclei de Zahãr şi │ │ │ │
│ │Substanţe Dulci Giurgiu │Giurgiu │Giurgiu │ 329 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────────────┤
│ 11.│Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolã │ │ │ │
│ │Strejeşti │Strejeşti │Olt │ 871 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┴───────────┴─────────┼────────────┤
│ │TOTAL: │ 5.908,58 │
└────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┘



------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016