Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 446 din 12 noiembrie 2003  pentru ratificarea Acordului dintre Romania si Uniunea Europeana cu privire la participarea Romaniei la Misiunea de Politie a Uniunii Europene (EUPM) in Bosnia-Hertegovina (BiH), semnat la Bruxelles la 16 decembrie 2002, si a Intelegerii financiare dintre Ministerul de Interne din Romania si seful Misiunii/comisarul Misiunii de Politie a Uniunii Europene (EUPM) in Bosnia-Hertegovina, semnata la Sarajevo la 6 decembrie 2002    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 446 din 12 noiembrie 2003 pentru ratificarea Acordului dintre Romania si Uniunea Europeana cu privire la participarea Romaniei la Misiunea de Politie a Uniunii Europene (EUPM) in Bosnia-Hertegovina (BiH), semnat la Bruxelles la 16 decembrie 2002, si a Intelegerii financiare dintre Ministerul de Interne din Romania si seful Misiunii/comisarul Misiunii de Politie a Uniunii Europene (EUPM) in Bosnia-Hertegovina, semnata la Sarajevo la 6 decembrie 2002

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 854 din 2 decembrie 2003
LEGE nr. 446 din 12 noiembrie 2003
pentru ratificarea Acordului dintre România şi Uniunea Europeanã cu privire la participarea României la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene (EUPM) în Bosnia-Hertegovina (BiH), semnat la Bruxelles la 16 decembrie 2002, şi a Înţelegerii financiare dintre Ministerul de Interne din România şi şeful Misiunii/comisarul Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene (EUPM) în Bosnia-Hertegovina, semnatã la Sarajevo la 6 decembrie 2002
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 854 din 2 decembrie 2003


Parlamentul României adopta prezenta lege.

ART. 1
Se ratifica Acordul dintre România şi Uniunea Europeanã cu privire la participarea României la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene (EUPM) în Bosnia-Hertegovina (BiH), semnat la Bruxelles la 16 decembrie 2002.
ART. 2
Se ratifica Înţelegerea financiarã dintre Ministerul de Interne din România şi şeful Misiunii/comisarul Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene (EUPM) în Bosnia-Hertegovina, semnatã la Sarajevo la 6 decembrie 2002.

Aceasta lege a fost adoptatã de Senat în şedinţa din 18 septembrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

PREŞEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VACAROIU

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din 21 octombrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
VIOREL HREBENCIUC

Bucureşti, 12 noiembrie 2003.
Nr. 446.

ACORD
între România şi Uniunea Europeanã cu privire la participarea României la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene (EUPM) în Bosnia-Hertegovina (BiH)*)

_____________
*) Traducere.

ART. 1
Cadrul general
România se va asocia la prevederile Acţiunii comune 2002/210/CFSP privind Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene în Bosnia-Hertegovina, împreunã cu anexele acesteia referitoare la declaraţia de misiune pentru Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene, adoptatã de Consiliul Uniunii Europene la data de 11 martie 2002, în conformitate cu prevederile stipulate în articolele urmãtoare.
ART. 2
Personalul detaşat la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene
1. România va contribui la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene cu 6 politisti. Acest personal trebuie sa fie detaşat pentru minimum un an, luând în considerare ca va fi asigurata rotatia adecvatã a personalului detaşat.
2. România se va asigura ca personalul detaşat la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene îşi îndeplineşte misiunea în conformitate cu prevederile Acţiunii comune 2002/210/CFSP.
3. România va informa în timp util Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene şi Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene despre orice schimbare privind contribuţia sa la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene.
4. Personalul detaşat la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene va face o examinare medicalã complexa, va fi vaccinat şi va fi declarat apt medical pentru misiune de cãtre o autoritate competenta din România. O copie a acestui certificat se va afla asupra personalului detaşat la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene.
5. România va suporta costul trimiterii politistilor şi/sau a personalului civil internaţional detaşat de cãtre aceasta, inclusiv salariile, indemnizaţiile, cheltuielile medicale, asigurarea şi cheltuielile de cãlãtorie cãtre şi dinspre Bosnia-Hertegovina.
ART. 3
Statutul personalului detaşat la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene
1. Personalul detaşat la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene din partea României va fi desfãşurat, pana la data de 31 decembrie 2002, sub auspiciile acordului aplicabil echipei de planificare a Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene, iar de la data de 1 ianuarie 2003, sub auspiciile Acordului încheiat la 4 octombrie 2002 între Uniunea Europeanã şi Bosnia-Hertegovina privind activitãţile Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene în Bosnia-Hertegovina.
2. România va fi responsabilã pentru orice plângeri legate de participarea unui membru al sau la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene, din partea sau în privinta acestuia. România va fi responsabilã pentru acţiunea impotriva unui membru detaşat.
3. Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene este o misiune de pace şi, prin urmare, neangrenata militar.
4. Poliţiştii detasati îşi vor desfasura activitatea în uniformele lor naţionale. Beretele şi insignele vor fi asigurate de Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene.
ART. 4
Lantul de comanda
1. Contribuţia României la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene nu aduce atingere autonomiei de decizie a Uniunii. Personalul detaşat din România îşi va îndeplini sarcinile şi va acţiona în conformitate cu interesele Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene.
2. Tot personalul Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene va rãmâne sub deplina comanda a autoritãţilor lui naţionale.
3. Autoritãţile naţionale vor transfera comanda operationala (OPCOM) cãtre şeful Misiunii/comisarul de poliţie al Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene, care va exercita comanda printr-o structura ierarhica de comanda şi control.
4. Şeful Misiunii/comisarul de poliţie va conduce Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene şi o va gestiona zilnic.
5. România va avea aceleaşi drepturi şi obligaţii, în privinta gestionãrii zilnice a operaţiunii, ca şi statele membre ale Uniunii Europene, care participa la aceasta acţiune, în conformitate cu art. 8 paragraful 2 din Acţiunea comuna 2002/210/CFSP. Acest lucru se va realiza în teren, în cadrul cursului normal de desfãşurare a operaţiunii, inclusiv prin cartierele generale ale misiunii de poliţie.
6. Şeful Misiunii/comisarul de poliţie al Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene va fi responsabil pentru controlul disciplinar asupra personalului misiunii. În mãsura în care se poate aplica, acţiunea disciplinarã va fi exercitatã de autoritatea nationala în cauza.
7. Un punct de contact al contingentului naţional (PNC) va fi desemnat de cãtre România pentru reprezentarea contingentului sau naţional în cadrul misiunii. PNC va raporta şefului misiunii/comisarului de poliţie al Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene problemele naţionale şi va rãspunde de disciplina zilnica a contingentului.
8. Decizia Uniunii Europene de a încheia operaţiunea va fi luatã ca urmare a consultãrilor cu România, cu condiţia ca aceasta sa contribuie încã la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene la data încheierii acestei misiuni.
ART. 5
Informaţii clasificate
România va lua toate mãsurile necesare pentru a se asigura ca, atunci când informaţiile clasificate ale Uniunii Europene sunt gestionate de cãtre personalul detaşat la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene, acest personal respecta reglementãrile de securitate ale Consiliului Uniunii Europene, menţionate în decizia Consiliului 2001/264/CE din 19 martie 2001.
ART. 6
Contribuţia la costurile curente
1. România va contribui la costurile curente ale Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene cu suma de 25.000 euro pe an. România va lua în considerare contribuţii adiţionale voluntare la aceste costuri curente, ţinând cont de mijloacele şi de nivelul sau de participare.
2. Se va semna o înţelegere între şeful Misiunii/comisarul de poliţie al Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene şi serviciile administrative de resort din România privind contribuţia României la costurile curente ale Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene. Aceasta înţelegere va include urmãtoarele prevederi asupra:
a) sumei în cauza, inclusiv contribuţiile adiţionale posibile de natura voluntara, dacã exista;
b) înţelegerilor privind plata şi gestionarea sumei în cauza;
c) înţelegerilor de verificare care acoperã controlul şi auditarea sumelor în cauza, unde este cazul.
3. România va comunica oficial Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene şi Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene suma totalã a contribuţiei sale la costurile curente, pana la data de 15 noiembrie 2002 şi apoi la data de 1 noiembrie a fiecãrui an şi va încheia înţelegerea financiarã la data de 15 decembrie a fiecãrui an.
4. Contribuţia României la costurile curente ale Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene va fi depusa la data de 31 martie a fiecãrui an în contul bancar care îi va fi indicat.
ART. 7
Neconformitatea
În cazul în care una dintre pãrţile participante nu îşi va respecta obligaţiile stipulate în articolele anterioare, cealaltã parte va avea dreptul de a rezilia acest acord printr-o notificare care va intra în vigoare în termen de doua luni de la data inaintarii acesteia.
ART. 8
Intrarea în vigoare
Acest acord va intra în vigoare dupã primirea ultimei notificãri prin care pãrţile participante se informeazã reciproc ca au fost îndeplinite procedurile legale interne pentru intrarea sa în vigoare şi va avea aplicabilitate pe durata contribuţiei României la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene.
Semnat la Bruxelles la 16 decembrie 2002, în limba engleza, în patru exemplare originale.

Pentru România,
Lazar Comanescu,
ambasador

Pentru Uniunea Europeanã,
Marie-Louise Overvad,
ambasador


ÎNŢELEGERE FINANCIARÃ
între Ministerul de Interne din România şi şeful Misiunii/comisarul Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene (EUPM) în Bosnia-Hertegovina*)

__________
*) Traducere.

1. În conformitate cu art. 6 paragraful 1 din Acordul dintre România şi Uniunea Europeanã cu privire la participarea României la Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene (EUPM), Ministerul de Interne din România va contribui cu suma de 25.000 euro pe an la costurile curente ale EUPM.
În legatura cu contribuţia voluntara la costurile curente ale EUPM, Ministerul de Interne din România va contribui cu suma de 0 euro la costurile curente ale EUPM pentru anul 2003.
Suma totalã a contribuţiei Ministerului de Interne din România la costurile curente ale EUPM în 2003 va fi de 25.000 euro.
2. Aceasta suma va fi virata, pana la data de 31 martie 2003, în urmãtorul cont bancar, deschis pentru acest scop de EUPM:
Numele bãncii: VOLKSBANK BH d.d.
Adresa bãncii: Fra Andela Zvizdovica 1
BA -71000 Sarajevo
Bosnia -Herzegovina
SWIFT: VBSABA22
Cont bancar: 503022031184
Denumirea contului
bancar: "Contribuţia statelor terţe la EUPM"
3. Toate costurile de transfer vor fi suportate de Ministerul de Interne din România.
4. Ministerul de Interne din România va stabili un punct de contact din cadrul serviciilor sale administrative şi va comunica aceasta sub semnatura. Şeful Misiunii/comisarul EUPM va fi punct de contact pentru EUPM.
5. EUPM va comunica în scris primirea întregii contribuţii, pentru costurile curente ale EUPM, a Ministerului de Interne din România, punctului de contact al Ministerului de Interne din România, nu mai târziu de doua sãptãmâni dupã ce aceasta contribuţie a fost înregistratã în contul bancar specificat la pct. 2.
6. Suma totalã a contribuţiei virate în contul bancar specificat la pct. 2 va fi administratã numai de cãtre EUPM, pentru sprijinirea costurilor curente ale EUPM.
7. Suma totalã a contribuţiei virate în contul bancar specificat la pct. 2 va fi administratã în mod cinstit, transparent şi impartial. În acest sens vor fi respectate regulile şi procedurile standard relevante ale Comunitãţii Europene.
8. Tranzacţiile financiare şi declaraţiile financiare referitoare la suma totalã a contribuţiei virate în contul bancar specificat la pct. 2 vor face obiectul procedurilor de audit stabilite de regulamentele şi regulile financiare ale Comunitãţii Europene.
9. Şeful EUPM/Comisarul EUPM va transmite o declaraţie financiarã certificatã punctului naţional de contact al Ministerului de Interne din România privind modul de folosire a întregii sume a contribuţiei virate în contul bancar specificat la pct. 2.
10. Intreaga corespondenta, rapoartele şi declaraţiile referitoare la aceasta înţelegere financiarã vor fi scrise la urmãtoarele adrese:
Pentru EUPM:
Sven Christian Frederiksen
EUPM - Şeful misiunii
UN House, 8-th Floor
Aleja Bosne Srebrene BB
71000 Sarajevo, BiH
Telefon: 00-387-33-496054
Fax: 00-387-33-496052
Pentru Ministerul de Interne din România:
Direcţia de integrare europeanã şi de relaţii internaţionale (DIERI)
Comisar-şef Corneliu Alexandru
Telefon: 004-021-3124102
Fax: 004-021-3112052
3121333
E-mail: diri@mi.ro
Sarajevo, 6 decembrie 2002
Şeful/Comisarul Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene (EUPM)

Ministerul de Interne din România
Nicolae Berechet
secretar de stat, chestor şef adjunct



──────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016