Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
LEGE Nr. 42 din 28 iunie 1994 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/1991 privind indemnizatiile si celelalte drepturi ale senatorilor si deputatilor, precum si salarizarea personalului din aparatul Parlamentului Romaniei
EMITENT: PARLAMENTUL ROMANIEI PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 165 din 30 iunie 1994
Parlamentul României adopta prezenta lege.
ART. 1
<>Legea nr. 53/1991 privind indemnizaţiile şi celelalte drepturi ale senatorilor şi deputaţilor, precum şi salarizarea personalului din aparatul Parlamentului României, cu modificãrile ulterioare, astfel cum a fost republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 220 din 8 septembrie 1993, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 7 va avea urmãtorul cuprins:
"ART. 7 - (1) Pentru rezultate deosebite obţinute în activitatea desfasurata, salariaţii beneficiazã de un salariu de merit lunar, de pînã la 15% din salariul de baza şi care face parte din acesta. Salariul de merit se poate acorda numai dupã o perioada de 6 luni de la angajare.
(2) Salariaţii care beneficiazã de salariu de merit, precum şi cuantumul acestuia se stabilesc, o data pe an, de regula dupã adoptarea bugetului, în raport cu rezultatele obţinute în activitatea desfasurata. Activitatea acestor salariaţi se analizeazã în fiecare an şi, în raport cu rezultatele obţinute, se stabileşte menţinerea sau retragerea salariului de merit.
(3) Salariul de merit poate fi acordat, anual, pentru cel mult 15% din numãrul total de posturi prevãzut de statul de funcţii."
2. Articolul 21 va avea urmãtorul cuprins:
"ART. 21 - (1) Senatorii şi deputaţii care participa la şedinţele comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, ale fiecãrei Camere, ale comisiilor parlamentare sau ale birourilor permanente beneficiazã de o diurna de şedinţa ce reprezintã 2% din indemnizaţia lunarã a senatorului sau a deputatului.
(2) De aceeaşi diurna de şedinţa beneficiazã senatorii şi deputaţii prezenţi la şedinţele grupurilor parlamentare sau la alte activitãţi ale Parlamentului, dacã acestea se desfãşoarã la cererea Biroului permanent sau a preşedintelui fiecãrei Camere şi dacã diurna nu s-a acordat în condiţiile alin. (1).
(3) Senatorii şi deputaţii prezenţi la lucrãrile Parlamentului, care nu au domiciliul în municipiul Bucureşti, primesc o diurna de deplasare, pe zi, de 2% din indemnizaţia lunarã prevãzutã pentru senator sau deputat. Totodatã, acestora li se asigura cazarea gratuita sau, la alegere, în cazul în care nu beneficiazã de cazare gratuita li se acorda, pe noapte, 70% din tariful minim practicat de unitãţile hoteliere şi care este achitat pentru cazarea unui senator sau deputat.
(4) Drepturile prevãzute în alineatul precedent cu privire la cazarea gratuita sau la plata contravalorii cazarii se acorda pe toatã durata mandatului parlamentar.
(5) Drepturile prevãzute la alin. (3) se acorda şi în perioada vacantei parlamentare, dacã senatorii şi deputaţii îndeplinesc misiuni dispuse de preşedintele Senatului sau al Camerei Deputaţilor ori de cãtre Biroul permanent al fiecãrei Camere.
(6) Senatorii sau deputaţii care efectueazã o deplasare în ţara, din însãrcinarea preşedintelui Senatului sau al Camerei Deputaţilor, a Biroului permanent al fiecãrei Camere ori a birourilor comisiilor parlamentare sau a grupurilor parlamentare, beneficiazã de decontarea integrala a cheltuielilor de cazare sau, pe noapte, de 70% din tariful minim practicat de unitãţile hoteliere şi care este achitat pentru cazarea unui senator sau deputat, dacã nu se cazeaza în unitãţi hoteliere sau în alte spaţii de cazare autorizate, precum şi de o diurna, pe zi, de 1% din indemnizaţia lunarã prevãzutã pentru senator sau deputat în cazul în care deplasarea se efectueazã în alta localitate decît cea în care domiciliazã. De aceleaşi drepturi beneficiazã senatorii şi deputaţii care nu domiciliazã în circumscripţiile electorale în care au fost aleşi, pe timpul deplasarii în aceste circumscripţii, în vederea îndeplinirii unor activitãţi legate de exercitarea mandatului.
(7) Senatorii sau deputaţii care se deplaseaza în alta localitate din circumscripţiile electorale în care domiciliazã, pentru activitãţi legate de exercitarea mandatului, beneficiazã de o diurna de deplasare de 65% din diurna prevãzutã la alin. (3), pentru o singura zi pe saptamina.
(8) Senatorii sau deputaţii care folosesc autoturismul proprietate personalã pentru a se deplasa sãptãmînal, din localitatea unde domiciliazã, la Parlament şi înapoi, precum şi cei care au domiciliul în municipiul Bucureşti şi se deplaseaza, cel mult o data pe saptamina, în circumscripţia electoralã în care au fost aleşi şi înapoi, pentru activitãţi legate de exercitarea mandatului, vor primi contravaloarea carburantilor utilizaţi în acest scop, dar nu mai mult decît contravaloarea a 7,5 litri benzina la 100 km parcursi. De aceleaşi drepturi beneficiazã senatorii şi deputaţii care se deplaseaza din localitatea de domiciliu în localitatea cea mai apropiatã de unde se asigura transportul la Parlament şi înapoi."
3. Dupã articolul 22 se introduc articolele 22^1 - 22^6, care vor avea urmãtorul cuprins:
"ART. 22^1 - (1) În scopul exercitãrii mandatului în circumscripţiile electorale, deputaţii primesc, lunar, o suma forfetara din bugetul Camerei Deputaţilor, egala cu indemnizaţia lunarã bruta a deputatului.
(2) În limitele sumei prevãzute la alin. (1), deputaţii pot organiza, separat sau prin asociere, birouri în circumscripţiile în care au fost aleşi. Consiliile locale şi consiliile judeţene asigura spaţiile şi dotarea acestora cu mobilierul necesar, în condiţii de închiriere.
ART. 22^2 - (1) Chiria, calculatã la tarifele practicate pentru spaţiile atribuite partidelor politice, cheltuielile de întreţinere, drepturile bãneşti ale persoanelor angajate în birourile parlamentare ale deputaţilor şi alte cheltuieli aferente exercitãrii mandatului se asigura din sumele forfetare alocate deputaţilor.
(2) Angajarea salariaţilor birourilor parlamentare ale deputaţilor se face prin încheierea unui contract de munca pe durata determinata sau a unui contract civil. În cazul angajãrii pe baza unui contract de munca pe durata determinata, încadrarea salariaţilor se face prin ordin al secretarului general al Camerei Deputaţilor, la propunerea deputaţilor în cauza, iar în cazul contractului civil, acesta se încheie între deputaţii în cauza şi persoana fizica.
ART. 22^3 - Modul de utilizare şi justificare a sumei forfetare prevãzute la art. 22^1 şi 22^2 se stabileşte prin hotãrîre a Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.
ART. 22^4 - (1) Birourile senatoriale din circumscripţiile electorale se organizeazã pentru fiecare senator în condiţiile prevãzute în Regulamentul Senatului.
(2) Personalul încadrat în birourile senatoriale face parte din aparatul Senatului.
(3) Dotarea birourilor senatoriale, cheltuielile materiale şi de servicii se vor asigura de cãtre Senat în limita sumelor prevãzute în bugetele anuale.
ART. 22^5 - În vederea organizãrii birourilor senatoriale, prefecturile, consiliile judeţene sau, dupã caz, consiliile locale vor asigura spaţiul necesar şi dotarea acestuia cu mobilier. Chiria pentru spaţiu, calculatã pe baza tarifelor practicate pentru spaţiile atribuite partidelor politice, precum şi chiria pentru mobilier vor fi suportate din bugetul Senatului.
ART. 22^6 - Personalul încadrat cu contract de munca la birourile parlamentare ale deputaţilor şi la birourile senatoriale, pe timpul cît îndeplineşte aceasta activitate, se considera detaşat sau, dupã caz, transferat în interesul serviciului, în condiţiile legislaţiei muncii."
ART. 2
În structura bugetului Camerei Deputaţilor şi al Senatului, pe anul 1994, se introduc modificãrile ce decurg din aplicarea prevederilor prezentei legi.
Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din 30 mai 1994, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.
PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
ADRIAN NASTASE
Aceasta le a fost adoptatã de Senat în şedinţa din 1 iunie 1994, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.
PREŞEDINTELE SENATULUI
prof. univ. dr. OLIVIU GHERMAN
--------------------------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: