Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 38 din 14 februarie 1998  pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Belarus cu privire la transporturile rutiere internationale de persoane si de marfuri, semnat la Bucuresti la 31 mai 1995    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 38 din 14 februarie 1998 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Belarus cu privire la transporturile rutiere internationale de persoane si de marfuri, semnat la Bucuresti la 31 mai 1995

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 82 din 20 februarie 1998
Parlamentul României adopta prezenta lege.

ARTICOL UNIC
Se ratifica Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Belarus cu privire la transporturile rutiere internaţionale de persoane şi de mãrfuri, semnat la Bucureşti la 31 mai 1995.

Aceasta lege a fost adoptatã de Senat în şedinţa din 17 decembrie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

p. PREŞEDINTELE SENATULUI
CRISTIAN DUMITRESCU

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din 3 februarie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
VASILE LUPU

ACORD
între Guvernul României şi Guvernul Republicii Belarus cu privire la transporturile rutiere internaţionale de persoane şi de mãrfuri

Guvernul României şi Guvernul Republicii Belarus, denumite în continuare pãrţi contractante,
dorind sa contribuie la dezvoltarea reciproc avantajoasã a relaţiilor comerciale şi economice,
în scopul facilitãrii şi reglementãrii transporturilor rutiere internaţionale de persoane şi de mãrfuri între cele doua state şi în tranzit pe teritoriile lor,
pe baza egalitãţii în drepturi şi a avantajului reciproc,

au convenit cele ce urmeazã:

ART. 1
Domeniul de aplicabilitate
1. Dispoziţiile prezentului acord se aplica transporturilor de persoane şi de mãrfuri efectuate cu autovehicule rutiere înmatriculate pe teritoriul unuia dintre cele doua state, în trafic direct între România şi Republica Belarus, în tranzit pe teritoriile lor, precum şi transporturilor în sau din terţe state.
2. Prezentul acord nu se referã la drepturile şi obligaţiile fiecãrei pãrţi contractante care decurg în mod corespunzãtor din prevederile altor acorduri bilaterale sau multilaterale din domeniul transporturilor rutiere internaţionale de persoane sau de mãrfuri respectiv, în vigoare pentru fiecare parte contractantã.
ART. 2
Definiţii
În sensul prezentului acord:
- prin termenul transportator se înţelege orice persoana fizica sau juridicã având sediul principal în România sau în Republica Belarus, care, în conformitate cu legislaţia nationala în vigoare în statul de înmatriculare a autovehiculului rutier, este autorizata sa efectueze transporturi internaţionale de persoane sau de mãrfuri pe baza comercialã sau în cont propriu;
- prin termenul autovehicul rutier se înţelege:
a) orice mijloc mecanic de transport autopropulsat care este înregistrat pe teritoriul uneia dintre pãrţile contractante şi, conform construcţiei şi dotãrii sale, este destinat pentru transportul a mai mult de 9 persoane, inclusiv soferul;
b) orice mijloc mecanic de transport autopropulsat destinat pentru transportul mãrfurilor cu sau fãrã remorca şi/sau cu o semiremorca, în acest caz autovehiculul-tractor trebuind sa fie înmatriculat pe teritoriul uneia dintre pãrţile contractante;
- prin termenul autorizaţie se înţelege orice document care se elibereazã pentru a fi folosit cu sau fãrã scutire de plata taxelor, în conformitate cu legislaţia în vigoare a partii contractante respective, şi care, pentru transporturile de mãrfuri, da dreptul transportatorului sa efectueze un transport dus-întors, în trafic direct sau în tranzit pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante, pe perioada sa de valabilitate, iar pentru transportul de persoane acorda dreptul transportatorului de a efectua transporturi pe o perioada determinata;
- prin termenul autorizaţie specialã se înţelege documentul care da dreptul transportatorului de a efectua transporturi cu un autovehicul rutier agabaritic de mare tonaj, precum şi de a efectua transporturi de mãrfuri grele, agabaritice şi periculoase, în conformitate cu legislaţia în vigoare a partii contractante pe teritoriul cãreia se realizeazã transportul.

Transportul de persoane

ART. 3
Transporturi regulate
1. Transporturile regulate de persoane cu autobuze se efectueazã pe un itinerar determinat, cu orare şi tarife convenite, cu dreptul de a efectua imbarcarea şi debarcarea persoanelor la capetele de linii, precum şi în alte puncte de oprire stabilite şi convenite anterior.
2. Linia regulatã de autobuze pe un anumit itinerar se poate infiinta cu aprobarea prealabilã a autoritãţii competente (art. 15) a fiecãrei pãrţi contractante, pentru sectorul de ruta care trece pe teritoriul sau, în conformitate cu cerinţele legislaţiei naţionale, precum şi în baza acordului statelor tranzitate.
Aprobarea se poate acorda pe o perioada de 1 - 5 ani, pe baza hotãrârii autoritãţilor competente pentru deschiderea liniei regulate.
3. Cererile transportatorului unei pãrţi contractante pentru obţinerea aprobãrii în conformitate cu paragraful 2 al prezentului articol, precum şi acordul statelor tranzitate se transmit, în scris, autoritãţii competente a celeilalte pãrţi contractante.
Cererile trebuie sa conţinã urmãtoarele date: numele, prenumele şi adresa transportatorului sau denumirea firmei organizatoare a transportului, tarifele, itinerarul, orarul, perioada stabilitã şi frecventa derulãrii transporturilor, punctele de imbarcare şi de debarcare a persoanelor, perioada de exploatare, precum şi numãrul de înmatriculare şi capacitatea autovehiculului rutier.
Exploatarea liniilor regulate de autobuze se efectueazã pe baza autorizaţiilor eliberate transportatorilor de cãtre autoritatea competenta a partii contractante pe teritoriul cãreia se efectueazã transportul.
4. Autoritãţile competente ale celor doua pãrţi contractante stabilesc de comun acord, prin corespondenta sau prin hotãrârea comisiei mixte prevãzute la art. 16, urmãtoarele probleme:
a) introducerea în exploatare a noilor linii de autobuze;
b) orarele de circulaţie a autovehiculelor rutiere;
c) tarifele;
d) condiţiile de transport (rute de circulaţie);
e) reducerea, extinderea sau sistarea liniilor regulate de autobuze pe un anumit itinerar;
f) numãrul autorizaţiilor;
g) alte probleme legate de transporturile regulate de persoane cu autobuze, pe itinerarii stabilite.

Transporturile neregulate

ART. 4
Transporturi turistice
1. Transporturile turistice de persoane cu autobuze, în trafic direct şi în tranzit pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante, se efectueazã pe baza: foii de parcurs, listei de cãlãtori, documentului care atesta asigurarea serviciilor turistice, graficului şi itinerarului de circulaţie, precum şi a altor documente, în conformitate cu legislaţia partii contractante pe teritoriul cãreia se efectueazã transporturile.
În afarã de acestea, pentru traficul în tranzit este necesarã, în mod suplimentar, autorizaţia de trecere pe teritoriul partii contractante, eliberata conform art. 3 paragraful 4 lit. f).
2. Pe parcursul de întoarcere al autovehiculului rutier care a efectuat transportul de persoane se interzice transportarea altor persoane în afarã celor înscrise pe lista de cãlãtori, completatã la punctul de plecare.
ART. 5
Transporturi ocazionale
1. Prin transporturi ocazionale de persoane se înţelege transporturile care nu sunt regulate sau turistice. Transporturile ocazionale pot fi efectuate de transportatorii uneia dintre pãrţile contractante numai pe baza autorizaţiilor eliberate în prealabil de autoritatea competenta a celeilalte pãrţi contractante, cu excepţia cazurilor prevãzute la art. 6.
2. Cererile pentru eliberarea autorizaţiei, conform paragrafului 1 al prezentului articol, se transmit, în scris, autoritãţii competente a celeilalte pãrţi contractante cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea cãlãtoriei şi trebuie sa conţinã urmãtoarele date: numele, prenumele şi adresa transportatorului, denumirea şi adresa firmei organizatoare a transportului, itinerarul, perioada de efectuare a transportului, precum şi numãrul de înmatriculare şi capacitatea autovehiculului rutier.
ART. 6
Transporturi scutite de autorizaţii
Transporturile ocazionale de persoane în trafic direct, scutite de autorizaţii, care se efectueazã pe baza unei liste de persoane, sunt urmãtoarele:
- transportul ocazional al unuia şi aceluiaşi grup de persoane cu acelaşi autovehicul rutier, pe durata întregii cãlãtorii, care începe şi se termina în statul de înmatriculare a autovehiculului rutier (transport cu uşile închise);
- transportul ocazional de persoane dintr-un punct de plecare, situat în statul de înmatriculare a autovehiculului rutier, în punctul de destinaţie situat pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante, de unde autovehiculul rutier se întoarce gol;
- în timpul acestor transporturi se pot imbarca sau debarca persoane pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante numai dupã obţinerea aprobãrii autoritãţii competente a acesteia.

Transportul de mãrfuri

ART. 7
Autorizaţii
1. Transporturile cu autovehiculele rutiere de marfa, cu sau fãrã incarcatura, cu excepţia cazurilor menţionate la art. 8, în trafic direct sau în tranzit pe teritoriile celor doua pãrţi contractante, se efectueazã pe baza de autorizaţii.
2. Autorizaţia se elibereazã de autoritatea competenta a partii contractante a statului de înmatriculare a autovehiculului rutier, pe numele transportatorului. Transmiterea acestei autorizaţii altui transportator sau folosirea acesteia pentru alt autovehicul rutier este interzisã.
3. Autorizaţia da dreptul transportatorului sa încarce, la cursa de inapoiere, mãrfuri de pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante, cu condiţia ca destinaţia acestor mãrfuri sa fie în statul de înmatriculare a autovehiculului rutier.
4. Autoritãţile competente ale celor doua pãrţi contractante convin, pe baza de reciprocitate, felul şi numãrul de autorizaţii şi efectueazã schimbul contingentului de autorizaţii, cu sau fãrã plata taxelor de folosire a drumurilor.
ART. 8
Transporturi exceptate de autorizaţii
1. În traficul direct şi de tranzit sunt scutite de autorizaţii urmãtoarele transporturi:
a) deplasarea autovehiculelor rutiere defecte sau avariate, deplasarea autovehiculelor rutiere goale, destinate înlocuirii celor defecte sau avariate, precum şi deplasarea autovehiculelor rutiere de depanare pentru înlocuirea şi remorcarea sau repararea acestora;
b) funerare;
c) de obiecte şi opere de arta destinate unor târguri, expoziţii sau altor manifestãri culturale;
d) de obiecte şi echipamente ce urmeazã a fi folosite în scopuri publicitare;
e) de obiecte de strãmutare;
f) de aparatura, de accesorii, destinate manifestãrilor teatrale, cinematografice, sportive şi muzicale, targurilor şi expozitiilor, de instalaţii destinate înregistrãrilor cinematografice, radiofonice şi de televiziune, precum şi de animale pentru reprezentaţii de circ;
g) de articole necesare acordãrii ajutorului medical de urgenta, în special în caz de calamitati, precum şi a ajutorului umanitar;
h) de animale vii, cu autovehicule rutiere speciale, cu excepţia animalelor destinate sacrificarii;
i) de mãrfuri cu autovehicule rutiere a cãror sarcina utila permisã, inclusiv remorca, nu depãşeşte 3,5 tone, sau a cãror greutate totalã, inclusiv remorca, nu depãşeşte 6,0 tone;
j) poştale de utilitate publica.
2. Comisia mixtã menţionatã la art. 16 este autorizata sa completeze lista prevãzutã la paragraful 1 al prezentului articol.

Dispoziţii generale

ART. 9
Cabotaj
Transportatorii uneia dintre pãrţile contractante, mentionati la art. 2, nu sunt autorizaţi sa efectueze transporturi de persoane sau de mãrfuri între doua puncte situate pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante (cabotaj).
ART. 10
Transporturi din şi în terţe tari
Transportatorii uneia dintre pãrţile contractante pot efectua transporturi de mãrfuri între teritoriul celeilalte pãrţi contractante şi un stat terţ, precum şi dintr-un stat terţ pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante dupã obţinerea aprobãrii din partea autoritãţii competente a celeilalte pãrţi contractante, pe baza de reciprocitate.
ART. 11
Greutatea şi dimensiunile autovehiculelor rutiere
1. Normele privind greutatea, dimensiunile şi sarcina pe osie a autovehiculelor rutiere admise pe teritoriul fiecãrei pãrţi contractante sunt stabilite potrivit legislaţiei naţionale.
2. În cazul în care greutatea, dimensiunile sau sarcina pe osie a autovehiculului rutier depãşesc limitele admise pentru transport pe teritoriul unei pãrţi contractante, este necesarã o autorizaţie specialã emisã de autoritatea competenta a acelei pãrţi contractante.
Dacã aceasta autorizaţie prevede circulaţia autovehiculului rutier pe un anumit itinerar, transportul se poate face numai pe acest itinerar.
3. Autorizaţia specialã nu exclude necesitatea obţinerii autorizaţiei de transport menţionate la art. 7 paragraful 1.
ART. 12
Transportul mãrfurilor periculoase
1. Transportul mãrfurilor periculoase se realizeazã în conformitate cu legislaţia nationala a partii contractante pe teritoriul cãreia se efectueazã transportul, pe baza unei autorizaţii speciale eliberate de autoritatea competenta respectiva.
Dacã aceasta autorizaţie prevede circulaţia autovehiculului rutier pe un anumit itinerar, atunci transportul se poate face numai pe acest itinerar.
2. Autorizaţia specialã nu exclude necesitatea obţinerii autorizaţiei de transport menţionate la art. 7 paragraful 1.
ART. 13
Controlul documentelor
1. Autoritãţile competente ale pãrţilor contractante convin modul de efectuare a controlului transporturilor, conform prevederilor prezentului acord.
2. Autovehiculele rutiere sunt însoţite de documentele necesare pentru transporturile internaţionale, care trebuie sa fie prezentate organelor de control autorizate ale fiecãrei pãrţi contractante.
3. Conducãtorii autovehiculelor rutiere înmatriculate pe teritoriul uneia dintre pãrţile contractante, care efectueazã transporturi internaţionale pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante, trebuie sa posede permise de conducere naţionale sau internaţionale, documentele naţionale pentru autovehiculele rutiere respective şi alte documente conform reglementãrilor internaţionale.
ART. 14
Prevederi vamale
1. Autovehiculele rutiere înmatriculate pe teritoriul uneia dintre pãrţile contractante, precum şi remorcile sau semiremorcile care sunt utilizate pentru transporturile menţionate în prezentul acord sunt admise temporar pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante cu scutire de taxe vamale, cu condiţia de a fi reexportate.
Acelaşi regim se extinde pentru piesele de schimb, accesoriile autovehiculului rutier şi echipamentele uzuale, într-o cantitate suficienta pentru asigurarea functionarii în siguranta a autovehiculului rutier în timpul transportului şi care se reexporta împreunã cu autovehiculul rutier respectiv.
2. Combustibilul care se gãseşte în rezervoarele montate pe autovehiculele rutiere prevãzute de uzina constructoare, precum şi cantitatea de lubrifianţi necesarã pentru funcţionarea autovehiculului rutier pe perioada corespunzãtoare de transport sunt scutite de taxe vamale şi nu sunt limitate.
3. Piesele de schimb importate pentru repararea unui autovehicul rutier deja admis temporar pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante sunt scutite de taxe vamale.
Echipamentele, piesele nefolosite şi cele de schimb sunt reexportate în statul de înmatriculare a autovehiculului rutier sau sunt distruse sub controlul autoritãţilor vamale.
4. Referitor la controlul graniceresc, sanitar, fitosanitar şi vamal, legat de trecerea frontierei, se folosesc prevederile legislatiilor naţionale ale pãrţilor contractante, precum şi prevederile convenţiilor internaţionale la care acestea sunt pãrţi.
ART. 15
Autoritãţile competente
Autoritãţile competente împuternicite sa îndeplineascã prevederile prezentului acord sunt:
- pentru România: Ministerul Transporturilor;
- pentru Republica Belarus: Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor.
Pãrţile contractante îşi vor notifica orice schimbare privind denumirea autoritãţii competente respective.
ART. 16
Comisia mixtã
În vederea examinãrii şi soluţionãrii problemelor care apar din interpretarea şi aplicarea prezentului acord, se înfiinţeazã o comisie mixtã, formatã din reprezentanţi ai autoritãţilor competente ale celor doua pãrţi contractante.
Comisia mixtã se convoacã la solicitatea uneia dintre autoritãţile competente, alternativ, pe teritoriul fiecãreia dintre pãrţile contractante.
ART. 17
taxe şi plati
1. Veniturile obţinute din transporturile de persoane şi de mãrfuri, efectuate în conformitate cu prevederile prezentului acord, sunt supuse taxelor în statul de înmatriculare a mijlocului de transport.
Toate plãţile care decurg din aplicarea prezentului acord se efectueazã în valuta liber convertibilã.
În cazul încheierii între pãrţile contractante a unor acorduri cu privire la evitarea dublei impuneri, precum şi cu privire la plati se vor aplica prevederile acestor acorduri.
2. Transporturile de mãrfuri efectuate cu autovehiculele rutiere ale unei pãrţi contractante şi deplasarea acestora pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante se realizeazã, pe baza prevederilor prezentului acord, cu plata taxelor de folosire a drumurilor şi a taxelor de tranzit, cu excepţia cazurilor în care se acorda facilitãţi pe baza de reciprocitate, precum şi cu recuperarea sumelor, în cazul provocarii de daune, în conformitate cu legislaţia interna a fiecãrei pãrţi contractante.
ART. 18
Aplicarea legislaţiei naţionale
În toate cazurile nereglementate de prevederile prezentului acord sau de convenţiile internaţionale la care cele doua pãrţi contractante participa, se aplica legislaţia nationala a fiecãrei pãrţi contractante, în vigoare pe teritoriul acesteia.
ART. 19
Sancţiuni
1. În cazul nerespectãrii legislaţiei naţionale în vigoare pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante sau a prevederilor prezentului acord de cãtre transportatori sau de cãtre personalul care deserveste autovehiculul rutier, autoritatea competenta din statul în care este înmatriculat autovehiculul rutier poate lua urmãtoarele mãsuri:
a) sa aplice un avertisment transportatorului care a comis abaterea;
b) sa suspende temporar, parţial sau definitiv dreptul transportatorului de a efectua transporturi pe teritoriul partii contractante unde a fost comisã abaterea.
2. Prevederile acestui articol nu exclud mãsurile care pot fi aplicate de cãtre tribunalele sau autoritãţile administrative din statul unde s-a comis abaterea, în conformitate cu legislaţia sa interna.
3. Autoritatea competenta care a luat o asemenea mãsura va informa despre aceasta autoritatea competenta a celeilalte pãrţi contractante.
ART. 20
Litigii
Orice litigiu referitor la interpretarea sau aplicarea prezentului acord va fi soluţionat prin negocieri directe între autoritãţile competente ale celor doua pãrţi contractante.
În cazul în care aceste autoritãţi competente nu ajung la o înţelegere, orice litigiu va fi supus soluţionãrii pe cale diplomaticã.
ART. 21
Intrarea în vigoare
Prezentul acord va fi aplicat provizoriu de la data semnãrii acestuia şi va intra în vigoare la data primirii, pe cale diplomaticã, a ultimei note privind îndeplinirea de cãtre pãrţile contractante a formalitãţilor prevãzute în legislaţia nationala a fiecãruia dintre cele doua state.
ART. 22
Modificarea acordului
Orice modificare a prezentului acord se va negocia de cãtre pãrţile contractante şi va intra în vigoare conform procedurii menţionate la art. 21.
ART. 23
Valabilitatea acordului
Prezentul acord se încheie pe o perioada de 5 ani şi va putea fi prelungit în mod tacit, pe perioade succesive de 5 ani, dacã nici una dintre pãrţile contractante nu va fi înştiinţat cealaltã parte contractantã, cu un preaviz de minimum 90 de zile înaintea expirãrii perioadei de valabilitate, cu privire la intenţia de denunţare a valabilitãţii acestuia.
Protocolul de aplicare a Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Belarus cu privire la transporturile rutiere internaţionale de persoane şi de mãrfuri face parte integrantã din prezentul acord.
Încheiat la Bucureşti la 31 mai 1995, în doua exemplare originale, fiecare în limbile romana, rusa şi belarusa, toate textele având aceeaşi valabilitate.
În cazul apariţiei unor diferenţe de interpretare a prevederilor prezentului acord, textul de referinta va fi cel în limba rusa.

Pentru Guvernul României,
Aurel Novac

Pentru Guvernul Republicii Belarus,
A. V. Lukasov


PROTOCOL
de aplicare a Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Belarus cu privire la transporturile rutiere internaţionale de persoane şi de mãrfuri

În legatura cu Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Belarus cu privire la transporturile rutiere internaţionale de persoane şi de mãrfuri, semnat la Bucureşti la 31 mai 1995, s-au convenit urmãtoarele:

1. La art. 7 paragraful 3, prin termenul stat de înmatriculare a autovehiculului rutier se înţelege teritoriile României şi, respectiv, ale Republicii Belarus.
2. Ambele pãrţi contractante au convenit sa facã schimb de normative care reglementeazã organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere internaţionale de persoane şi de mãrfuri şi sa se informeze reciproc, din timp, cu privire la aceste modificãri sau completãri.
3. Comisia mixtã se convoacã în conformitate cu prevederile art. 16, iar în caz de necesitate, nu mai târziu de 30 de zile dupã primirea cererii uneia dintre pãrţile contractante.
4. În legatura cu prevederile art. 7 paragraful 4 şi ale art. 3 paragraful 4, pãrţile contractante au convenit cu privire la folosirea urmãtoarelor tipuri de autorizaţii:
- pentru transporturile de mãrfuri:
- bilaterale;
- în tranzit;
- în şi din terţe tari;
- pentru transporturile de persoane:
- pentru linii regulate;
- pentru tranzit;
- pentru curse ocazionale.
5. În fiecare an, comisia mixtã, nu mai târziu de data de 1 decembrie a anului în curs, stabileşte contingentul pe tipuri de autorizaţii pentru anul urmãtor.
Prin aceasta, jumãtate din contingentul de autorizaţii se transmite pãrţilor, pana la data de 15 decembrie, iar cealaltã parte, pana la data de 1 iunie.
Termenul de valabilitate a autorizaţiilor pentru transporturile de mãrfuri expira la data de 31 decembrie a anului curent menţionat pe autorizaţie.
Prezentul protocol este parte integrantã a Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Belarus cu privire la transporturile rutiere internaţionale de persoane şi de mãrfuri.
Încheiat la Bucureşti la 31 mai 1995, în doua exemplare originale, fiecare în limbile romana, rusa şi belarusa, toate textele având aceeaşi valabilitate.
În cazul apariţiei unor diferenţe de interpretare a prevederilor prezentului protocol, textul de referinta va fi cel în limba rusa.

Pentru Guvernul României,
Aurel Novac

Pentru Guvernul Republicii Belarus,
A. V. Lukasov
-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016