Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 37 din 8 martie 1999  bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 1999    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 37 din 8 martie 1999 bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 1999

EMITENT: PARLAMENT
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 99 din 09 martie 1999
Parlamentul României adopta prezenta lege.

ART. 1
Obiectul prezentei legi îl constituie veniturile şi cheltuielile bugetului asigurãrilor sociale de stat şi ale bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj.
ART. 2
(1) Pentru anul 1999 bugetul asigurãrilor sociale de stat se stabileşte, atât la venituri, cat şi la cheltuieli, în suma de 37.264,3 miliarde lei, conform anexei nr. 1.
(2) Detalierea pe articole de cheltuieli a bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul 1999 este prezentatã în anexa nr. 2.
(3) În cheltuielile bugetului asigurãrilor sociale de stat este cuprinsã şi suma de 3 miliarde lei, necesarã pentru efectuarea unor reparaţii capitale la unitãţile de odihna şi tratament balnear ale agricultorilor, aflate în administrarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.
(4) Pentru cheltuielile de investiţii de natura celor prevãzute la <>art. 22 alin. (2) din Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice se prevede suma de 26.595,0 milioane lei, din care 17.091,0 milioane lei cu finanţare din credite externe aprobate cu aceasta destinaţie.
(5) În anul 1999 din bugetul asigurãrilor sociale de stat se plãtesc dobânzile datorate trezoreriei statului pentru sumele utilizate din trezorerie, în vederea acoperirii deficitului bugetului asigurãrilor sociale de stat din anul 1997 şi a deficitelor temporare înregistrate de acest buget în anul 1998.
(6) Taxele poştale percepute de Compania Nationala "Posta Romana" - S.A. în anul 1999 pentru prestaţiile privind plata drepturilor de asigurãri sociale de stat nu pot depãşi 0,9% din valoarea mandatelor emise de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale cu aceasta destinaţie.
ART. 3
(1) Bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1999 se stabileşte, la venituri, în suma de 5.884,0 miliarde lei, iar la cheltuieli în suma de 6.333,0 miliarde lei, cu un deficit de 449,0 miliarde lei, conform anexei nr. 3.
(2) Pentru centrele de pregãtire şi perfecţionare profesionalã din cadrul fundaţiilor romano-germane din Arad, Sibiu şi Timişoara, stabilite prin protocolul romano-german, semnat la Bonn la 20 ianuarie 1992, în bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj, la cheltuieli este cuprinsã şi suma de 2,3 miliarde lei, reprezentând contribuţia partii romane la finanţarea fundaţiilor romano-germane, potrivit Convenţiei privind promovarea formãrii profesionale în România, încheiatã la Bucureşti la 22 decembrie 1997, între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale din România şi Ministerul Federal al Cooperãrii Economice şi Dezvoltãrii din Republica Federala Germania.
(3) Pentru cheltuielile de investiţii de natura celor prevãzute la <>art. 22 alin. (2) din Legea nr. 72/1996 se prevede suma de 63.787,9 milioane lei, din care 25.341,2 milioane lei cu finanţare din credite externe aprobate cu aceasta destinaţie.
ART. 4
(1) Încasarea contribuţiilor datorate bugetelor fondurilor ce compun asigurãrile sociale de stat se efectueazã în conformitate cu prevederile din actele normative care reglementeazã aceste surse financiare, precum şi potrivit dispoziţiilor prezentei legi.
(2) În anul 1999 persoanele juridice care angajeazã personal, indiferent de forma de proprietate, vor depune în banca, o data cu documentaţia pentru plata salariilor şi documentele pentru plata contribuţiilor datorate bugetului asigurãrilor sociale de stat şi bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj, plãţile efectuandu-se simultan, sub control bancar.
(3) În cazul neachitarii la termen, potrivit legii, a contribuţiilor datorate bugetului asigurãrilor sociale de stat şi bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va proceda la aplicarea mãsurilor de executare silitã pentru încasarea sumelor cuvenite acestor bugete şi a majorãrilor de întârziere şi va dispune încasarea sumelor respective prin aplicarea dispoziţiilor legale.
(4) Cheltuielile ocazionate de mãsurile de executare silitã a creanţelor bugetare se suporta din bugetele menţionate la alin. (3).
ART. 5
(1) În vederea trimiterii la tratament balnear şi odihna a unor categorii de persoane, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va contracta pentru anul 1999, în funcţie de evoluţia tarifelor, un numãr de pana la 405.000 de locuri la tratament şi odihna, astfel:


a) 200.000 de locuri pentru pensionãrii asigurãrilor sociale de stat;
b) 35.000 de locuri pentru pensionãrii agricultori şi pentru persoanele
asigurate în baza <>Legii nr. 80/1992 , republicatã, cu modificãrile
ulterioare;
c) 25.000 de locuri care se acorda gratuit, conform reglementãrilor în
vigoare, pensionarilor I.O.V.R., veteranilor de rãzboi,
persoanelor cu drepturi stabilite în baza Decretului-lege nr.
118/1990, republicat, cu modificãrile ulterioare, şi salariaţilor
care lucreazã în mediu radioactiv;
d) 145.000 de locuri pentru salariaţii din unitãţile bugetare.


(2) Locurile vor fi asigurate în unitãţile de tratament balnear din administrarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi, în completare, prin contracte încheiate, potrivit legii, cu alte unitãţi de profil.
(3) În limita locurilor prevãzute la alin. (1), biletele de odihna şi tratament pot fi atribuite şi membrilor de familie (soţ sau sotie, dupã caz, şi copii minori care urmeazã cursurile de zi al unei instituţii de învãţãmânt acreditate sau autorizate temporar, potrivit legii), dacã însoţesc titularii de drept.
(4) Contribuţia ce urmeazã a fi plãtitã de beneficiarii biletelor de tratament şi odihna este egala cu:
a) 70% din pensia de baza cuvenitã pe luna anterioarã procurãrii biletelor, pentru pensionãrii din sistemul asigurãrilor sociale de stat sau pentru pensionãrii agricultori;
b) 70% din venitul lunar asigurat, pentru asiguraţii agricultori;
c) 70% din pensiile cumulate, în cazul pensionarilor care cumuleazã pensia din sistemul asigurãrilor sociale de stat cu pensia din agricultura;
d) 50% din valoarea biletului la data procurãrii lui, pentru salariaţii bugetari;
e) 50% din contribuţia titularului, în cazul soţului (sotiei), copiilor sau insotitorului invalidului de gradul I de invaliditate, în situaţia în care aceştia nu au venit propriu;
f) valoarea integrala a biletului, în cazul în care contribuţia datoratã de beneficiar este mai mare decât valoarea biletului sau în cazul în care soţul (sotia) titularului nu face parte din categoriile de persoane îndreptãţite la bilet.
(5) Pensia de baza utilizata pentru calculul contribuţiei plãtite de beneficiarii biletelor de tratament şi odihna, potrivit prevederilor alin. (4), cuprinde şi majorarea prevãzutã la <>art. 52 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 145/1997 privind asigurãrile sociale de sãnãtate, modificatã şi completatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/1998 .
(6) Diferenţa dintre valoarea biletului de tratament şi odihna şi contribuţia beneficiarilor de bilete, în limita numãrului de locuri precizate la alin. (1), se suporta din bugetul asigurãrilor sociale de stat, pentru beneficiarii mentionati la lit. a)-e).
(7) Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale poate stabili, împreunã cu Ministerul Apãrãrii Naţionale, Ministerul de Interne şi Serviciul Roman de Informaţii, numãrul de bilete ce poate fi eliberat pensionarilor militari, contribuţia plãtitã de aceştia fiind stabilitã în mod similar cu cea pentru pensionãrii asigurãrilor sociale de stat, iar diferenţa fiind suportatã din bugetele respectivilor ordonatori de credite.
(8) În cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament balnear sau de odihna aceluiaşi beneficiar, având prioritate persoanele cu pensii şi, respectiv, salarii mai mici.
ART. 6
(1) Tarifele pentru serviciile acordate beneficiarilor biletelor de tratament, de cãtre unitãţile de tratament balnear administrate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale se aproba prin ordin al ministrului muncii şi protecţiei sociale, pana cel mult la nivelul tarifelor cu care celelalte unitãţi de profil, cu condiţii de confort similare, din aceeaşi staţiune balneoclimaterica sau dintr-o zona apropiatã, şi-au adjudecat la licitaţie celelalte locuri.
(2) Costul procedurilor de tratament balnear pentru beneficiarii biletelor de tratament, emise de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, se suporta din bugetul asigurãrilor sociale de stat.
(3) Sumele corespunzãtoare costului procedurilor de tratament balnear, suportate din bugetul asigurãrilor sociale de stat în anul 1998 şi nedecontate pana la sfârşitul anului 1998 din bugetul Fondului iniţial de asigurãri sociale de sãnãtate, rãmân cheltuieli ale bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul 1998.
ART. 7
(1) În cadrul controlului parlamentar asupra activitãţii Guvernului, acesta va prezenta Parlamentului, pana la data de 30 septembrie 1999, o informare cu privire la realizarea prevederilor bugetului asigurãrilor sociale de stat şi la mãsurile ce se impun în continuare pentru îmbunãtãţirea protecţiei sociale a veniturilor populaţiei.
(2) Guvernul poate prezenta Parlamentului, pana la data de 30 noiembrie 1999, propuneri de modificare, prin legi rectificative, a prevederilor prezentei legi, ca urmare a schimbãrilor intervenite în evoluţia indicatorilor macroeconomici, a mãsurilor de protecţie socialã şi a adoptãrii unor noi acte normative.
ART. 8
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezenta lege.

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţa comuna din 16 februarie 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
ION DIACONESCU

PREŞEDINTELE SENATULUI
PETRE ROMAN


ANEXA 1

BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT
pe anul 1999


- mii lei-


Propunere 1999
-----------------------------------------
Ca- Sub- Bugetul Intrari TOTAL
pitol capi- Titlu Denumirea asigurãrilor de credite
tol indicatorului sociale externe
de stat
--------------------------------------------------------------------------------
VENITURI 37.264.260.561 37.264.260.561
I. VENITURI CURENTE 33.196.209.722 33.196.209.722
A. VENITURI FISCALE 32.879.053.909 32.879.053.909
A1. IMPOZITE
DIRECTE 32.879.053.909 32.879.053.909
0904 CONTRIBUŢII PENTRU
ASIGURĂRI SOCIALE 32.879.053.909 32.879.053.909
01 Contribuţii pentru
asigurãri sociale
de stat 26.546.540.000 26.546.540.000
04 Contribuţii pentru
pensia suplimentarã 4.731.930.000 4.731.930.000
05 Contribuţia agri-
cultorilor asiguraţi 30.502.206 30.502.206
06 Contribuţii agenţi
economici pentru 1.570.081.703 1.570.081.703
asigurãri sociale
agricultori
B. VENITURI
NEFISCALE 317.155.813 317.155.813
2204 DIVERSE VENITURI 317.155.813 317.155.813
13 Contribuţii
pentru bilete de
tratament şi
odihna 167.155.813 167.155.813
30 Încasãri din
alte surse 150.000.000 150.000.000
V. SUBVENŢII
3704 SUBVENŢII PRIMITE
DIN BUGETUL
DE STAT 4.068.050.839 4.068.050.839
04 Subvenţii primite
de bugetul
asigurãrilor
sociale de stat 4.068.050.839 4.068.050.839
CHELTUIELI-TOTAL 37.264.260.561 23.096.000 37.287.356.561
01 A. CHELTUIELI CURENTE 37.252.399.261 6.004.960 37.258.404.221
02 CHELTUIELI DE
PERSONAL 24.510.024 24.510.024
20 CHELTUIELI MATERI-
ALE ŞI SERVICII 916.656.557 6.004.960 922.661.517
38 TRANSFERURI 36.201.232.680 36.201.232.680
49 DOBÂNZI 110.000.000 110.000.000
70 B. CHELTUIELI DE
CAPITAL 9.504.000 17.091.040 26.595.040
78 C. OPERAŢIUNI
FINANCIARE 2.357.300 2.357.300
84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE 2.357.300 2.357.300

PARTEA a III-a - CHELTU-
IELI SOCIAL-CULTURALE 36.765.397.680 36.765.397.680
6004 ASISTENTA SOCIALĂ,
ALOCAŢII, PENSII,
AJUTOARE ŞI
INDEMNIZAŢII 36.720.184.050 36.720.184.050
01 A. CHELTUIELI
CURENTE 36.720.184.050 36.720.184.050
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 564.165.000 564.165.000
38 TRANSFERURI 36.156.019.050 36.156.019.050
40 Transferuri necon-
solidabile 36.156.019.050 36.156.019.050
Din total cheltu-
ieli capitol:
22 Pensii de asigurãri
sociale de stat 31.076.490.180 31.076.490.180
45 Pensii de asigurãri
sociale agricultori 2.906.628.000 2.906.628.000
23 Indemnizaţii pentru
incapacitate temporarã
de munca din cauza
de boala sau accident 462.144.486 462.144.486
24 Indemnizaţii pentru
concedii de materni-
tate şi îngrijirea
copiilor 242.101.222 242.101.222
26 Ajutoare acordate
asiguraţilor pentru
decese şi proteze 37.978.372 37.978.372
27 Ajutoare acordate
pensionarilor pentru
decese şi proteze 147.380.000 147.380.000
28 Tratament balnear şi
odihna 564.165.000 564.165.000
29 Concediu plãtit pentru
îngrijirea copilului
în varsta de pana
la 2 ani 1.250.296.790 1.250.296.790
31 Compensaţii pentru
pensiile refugiatilor
greci repatriati 33.000.000 33.000.000
6104 ALTE CHELTUIELI
SOCIALE 45.213.630 45.213.630
01 A. CHELTUIELI CURENTE 45.213.630 45.213.630
38 TRANSFERURI 45.213.630 45.213.630
39 Transferuri
consolidabile 45.213.630 45.213.630
10 Contribuţia de asigurãri
sociale de sãnãtate
pentru persoanele
aflate în concediu
medical 45.213.630 45.213.630

Partea a VI-a - ALTE
ACŢIUNI 388.862.881 23.096.000 411.958.881
7204 ALTE ACŢIUNI 3.000.000 3.000.000
01 A. CHELTUIELI
CURENTE 3.000.000 3.000.000
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 3.000.000 3.000.000
28 Reparaţii capitale 3.000.000 3.000.000
50 Alte cheltuieli 3.000.000 3.000.000
7304 CHELTUIELI DE ADMINIS-
TRARE A FONDULUI 385.862.881 23.096.000 408.958.881
01 A. CHELTUIELI
CURENTE 374.001.581 6.004.960 380.006.541
02 CHELTUIELI DE
PERSONAL 24.510.024 24.510.024
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 349.491.557 6.004.960 355.496.517
70 B. CHELTUIELI DE
CAPITAL 9.504.000 17.091.040 26.595.040
78 C. OPERAŢIUNI
FINANCIARE 2.357.300 2.357.300
84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
PLATI DE DOBÂNZI
ŞI COMISIOANE
LA CREDITE 2.357.300 2.357.300
Din total cheltuieli
capitol:
03 Cheltuieli cu transmi-
terea şi plata dreptu-
rilor 363.175.823 363.175.823
50 Alte cheltuieli 22.687.058 23.096.000 45.783.058

Partea a IX-a - PLATI
DE DOBÂNZI ŞI ALTE
CHELTUIELI 110.000.000 110.000.000
8904 PLATI DE DOBÂNZI 110.000.000 110.000.000
01 A. CHELTUIELI
CURENTE 110.000.000 110.000.000
49 DOBÂNZI 110.000.000 110.000.000
02 Dobanda datoratã
trezoreriei statului 110.000.000 110.000.000
EXCEDENT/DEFICIT 0 -23.096.000 -23.096.000
--------------------------------------------------------------------------------


ANEXA 2


BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT
pe anul 1999
- detalierea pe articole de cheltuieli -
- mii lei-


Propunere 1999
-----------------------------------------
Ca- Titlu/ Bugetul Intrari TOTAL
pitol Arti- Denumirea asigurãrilor de credite
col indicatorului sociale externe
de stat
--------------------------------------------------------------------------------
CHELTUIELI-TOTAL 37.264.260.561 23.096.000 37.287.356.561
01 A. CHELTUIELI CURENTE 37.252.399.261 6.004.960 37.258.404.221
02 CHELTUIELI DE
PERSONAL 24.510.024 24.510.024
20 CHELTUIELI MATERI-
ALE ŞI SERVICII 916.656.557 6.004.960 922.661.517
38 TRANSFERURI 36.201.232.680 36.201.232.680
49 DOBÂNZI 110.000.000 110.000.000
70 B. CHELTUIELI DE
CAPITAL 9.504.000 17.091.040 26.595.040
78 C. OPERAŢIUNI
FINANCIARE 2.357.300 2.357.300
84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE 2.357.300 2.357.300
6004 ASISTENTA SOCIALĂ,
ALOCAŢII, PENSII,
AJUTOARE ŞI
INDEMNIZAŢII 36.720.184.050 36.720.184.050
01 CHELTUIELI CURENTE 36.720.184.050 36.720.184.050
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 564.165.000 564.165.000
21 Drepturi cu caracter
social 564.165.000 564.165.000
38 TRANSFERURI 36.156.019.050 36.156.019.050
40 Transferuri necon-
solidabile 36.156.019.050 36.156.019.050
4005 Pensii de asigurãri
sociale de stat 31.076.490.180 31.076.490.180
4025 Pensii de asigurãri
sociale agricultori 2.906.628.000 2.906.628.000
4009 Alte ajutoare, alo-
locatii şi
indemnizaţii 2.139.900.870 2.139.900.870
4020 Alte transferuri 33.000.000 33.000.000
6104 ALTE CHELTUIELI
SOCIALE 45.213.630 45.213.630
01 A. CHELTUIELI CURENTE 45.213.630 45.213.630
38 TRANSFERURI 45.213.630 45.213.630
39 Transferuri
consolidabile 45.213.630 45.213.630
3917 Contribuţia persoanelor
aflate în concediu
medical pentru
asigurãrile sociale
de sãnãtate 45.213.630 45.213.630
7204 ALTE ACŢIUNI 3.000.000 3.000.000
01 A. CHELTUIELI
CURENTE 3.000.000 3.000.000
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 3.000.000 3.000.000
28 Reparaţii capitale 3.000.000 3.000.000
7304 CHELTUIELI DE ADMINIS-
TRARE A FONDULUI 385.862.881 23.096.000 408.958.881
01 A. CHELTUIELI
CURENTE 374.001.581 6.004.960 380.006.541
02 CHELTUIELI DE
PERSONAL 24.510.024 24.510.024
10 Cheltuieli cu
salariile 15.412.130 15.412.130
11 Contribuţii pentru
asigurãri sociale
de stat 4.623.639 4.623.639
12 Cheltuieli pentru
constituirea Fondului
pentru plata ajutorului
de şomaj 770.606 770.606
14 Contribuţii pentru
constituirea Fondului
de asigurãri sociale
de sãnãtate 1.078.849 1.078.849
13 Deplasãri, detaşãri,
transferãri 2.624.800 2.624.800
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 349.491.557 6.004.960 355.496.517
24 Cheltuieli pentru
întreţinere şi gospodãrie 1.125.000 1.125.000
27 Reparaţii curente 524.700 524.700
3004 Transmiterea dreptu-
rilor 340.750.357 340.750.357
3007 Alte cheltuieli autori-
zate prin dispoziţii
legale 7.091.500 6.004.960 13.096.460
70 B. CHELTUIELI DE
CAPITAL 9.504.000 17.091.040 26.595.040
72 Investiţii ale
instituţiilor publice 9.504.000 17.091.040 26.595.040
78 C. OPERAŢIUNI
FINANCIARE 2.357.300 2.357.300
84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
PLATI DE DOBÂNZI
ŞI COMISIOANE 2.357.300 2.357.300
85 Rambursãri de credite
externe şi plati de
dobânzi şi comisioane
la creditele externe
contractate de
ordonatorii de credite 2.357.300 2.357.300
8502 Plati de dobânzi
şi comisioane 2.357.300 2.357.300
8904 PLATI DE DOBÂNZI 110.000.000 110.000.000
01 A. CHELTUIELI
CURENTE 110.000.000 110.000.000
51 Plati de dobânzi 110.000.000 110.000.000
5102 Dobanda datoratã
trezoreriei statului 110.000.000 110.000.000
--------------------------------------------------------------------------------


ANEXA 3

BUGETUL
Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1999


-mii lei-


Program 1999
---------------------------------------
Ca- Sub- Bugetul Intrari TOTAL
pitol capi- Titlu/ Denumirea Fondului pentru de credite
tol Articol indicatorului plata ajutorului externe
de şomaj
--------------------------------------------------------------------------------
A B 1 2 3=1+2
--------------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 5.884.028.772 5.884.028.772
VENITURI CURENTE 5.844.028.772 5.844.028.772
A. VENITURI
FISCALE 5.112.660.000 5.112.660.000
A1. IMPOZITE
DIRECTE 5.112.660.000 5.112.660.000
1006 CONTRIBUŢII
LA FONDUL
PENTRU PLATA
AJUTORULUI
DE ŞOMAJ 5.112.660.000 5.112.660.000
01 Contribuţii
de la persoa-
ne juridice
şi fizice care
utilizeazã
munca sala-
riata 4.405.590.000 4.405.590.000
02 Contribuţii
pentru ajuto-
rul de şomaj
de la salariaţi 707.070.000 707.070.000
B. VENITURI
NEFISCALE 731.368.772 731.368.772
2206 DIVERSE VENITURI 731.368.772 731.368.772
30 Încasãri din
alte surse 731.368.772 731.368.772
4206 ÎNCASĂRI DIN
RAMBURSAREA
ÎMPRUMUTURILOR
ACORDATE 40.000.000 40.000.000
06 Încasãri din
rambursarea
împrumuturi-
lor acordate
pentru în-
fiintarea şi
dezvoltarea
de intreprin-
deri mici şi
mijlocii 40.000.000 40.000.000
CHELTUIELI-TOTAL 6.333.020.076 57.740.000 6.390.760.076
01 CHELTUIELI
CURENTE 6.132.627.369 32.398.797 6.165.026.166
02 CHELTUIELI DE
PERSONAL 87.420.949 87.420.949
20 CHELTUIELI MA-
TERIALE ŞI
SERVICII 192.442.651 32.398.797 224.841.448
38 TRANSFERURI 5.852.763.769 5.852.763.769
70 CHELTUIELI DE
CAPITAL 38.446.707 25.341.203 63.787.910
79 ÎMPRUMUTURI
ACORDATE 150.000.000 150.000.000
84 RAMBURSĂRI DE
CREDITE, PLATI
DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA
CREDITE 11.946.000 11.946.000

Partea a III-a -
CHELTUIELI
SOCIAL-
CULTURALE 5.886.467.120 5.886.467.120
5706 ÎNVĂŢĂMÂNT 36.048.990 36.048.990
01 CHELTUIELI CURENTE 33.537.140 33.537.140
02 CHELTUIELI DE
PERSONAL 12.917.122 12.917.122
10 Cheltuieli cu
salariile 9.754.135 9.754.135
11 Contribuţii pen-
tru asigurãri
sociale de stat 1.576.241 1.576.241
12 Cheltuieli pen-
tru constituirea
Fondului pentru
plata ajutorului
de şomaj 262.707 262.707
14 Contribuţii pentru
constituirea
Fondului de asi-
gurari sociale
de sãnãtate 367.789 367.789
13 Deplasãri, deta-
sari, transferãri 956.250 956.250
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 18.274.379 18.274.379
21 Drepturi cu carac-
ter social 1.272.713 1.272.713
24 Cheltuieli pentru
întreţinere şi
gospodãrie 5.525.615 5.525.615
25 Materiale şi pres-
tari de servicii
cu caracter
funcţional 8.902.468 8.902.468
26 Obiecte de inven-
tar de mica valoare
sau scurta durata
şi echipament 581.675 581.675
27 Reparaţii curente 853.592 853.592
28 Reparaţii capitale 65.588 65.588
29 Cãrţi şi publicaţii 379.504 379.504
30 Alte cheltuieli 693.225 693.225
38 TRANSFERURI 2.345.639 2.345.639
40 Transferuri
neconsolidabile 2.345.639 2.345.639
70 CHELTUIELI DE CAPITAL 2.511.851 2.511.851
72 Investiţii ale în-
stitutiilor publice 2.511.851 2.511.851
Din total cheltuieli
capitol:
20 Centre de calificare
şi recalificare 17.147.813 17.147.813
50 Alte instituţii şi
acţiuni de învãţãmânt 18.901.177 18.901.177
6006 ASISTENTA SOCIALĂ,
ALOCAŢII, PENSII,
AJUTOARE ŞI INDEM-
NIZATII 5.850.418.130 5.850.418.130
01 CHELTUIELI CURENTE 5.850.418.130 5.850.418.130
38 TRANSFERURI 5.850.418.130 5.850.418.130
40 Transferuri ne-
consolidabile 5.850.418.130 5.850.418.130
Din total chel-
tuieli capitol:
33 Ajutor de şomaj 2.094.858.581 2.094.858.581
34 Alocaţii de
sprijin 765.478.049 765.478.049
35 Ajutor de inte-
grare profesionalã 294.294.000 294.294.000
36 Indemnizaţii pen-
tru personalul
agenţilor econo-
mici a cãror acti-
vitate este între-
rupta temporar 425.250.000 425.250.000
39 Plata absolven-
tilor instituţii-
lor de învãţãmânt 282.975.000 282.975.000
40 Plati compen-
satorii 1.987.562.500 1.987.562.500

Partea a VI-a -
ALTE ACŢIUNI 296.552.956 57.740.000 354.292.956
7206 ALTE ACŢIUNI 31.781.000 18.710.023 50.491.023
01 CHELTUIELI
CURENTE 31.781.000 18.710.023 50.491.023
20 CHELTUIELI MA-
TERIALE ŞI
SERVICII 31.781.000 18.710.023 50.491.023
30 Alte cheltuieli 31.781.000 18.710.023 50.491.023
18 Mãsuri active
pentru combaterea
somajului 31.781.000 18.710.023 50.491.023
7306 CHELTUIELI DE
ADMINISTRARE A
FONDULUI 264.771.956 39.029.978 303.801.934
01 CHELTUIELI CURENTE 216.891.099 13.688.775 230.579.874
02 CHELTUIELI DE
PERSONAL 74.503.827 74.503.827
10 Cheltuieli cu
salariile 50.176.992 50.176.992
11 Contribuţii pen-
tru asigurãri
sociale de stat 15.053.097 15.053.097
12 Cheltuieli pentru
constituirea Fondului
pentru plata ajuto-
rului de şomaj 2.508.849 2.508.849
14 Contribuţii pentru
constituirea Fondului
de asigurãri sociale
de sãnãtate 3.512.389 3.512.389
13 Deplasãri, detaşãri,
transferãri 3.252.500 3.252.500
20 CHELTUIELI MATERIALE
ŞI SERVICII 142.387.272 13.688.775 156.076.047
24 Cheltuieli pentru
întreţinere şi
gospodãrie 9.000.000 9.000.000
25 Materiale şi prestãri
de servicii cu
caracter funcţional 2.674.176 7.153.320 9.827.496
26 Obiecte de inventar
de mica valoare sau
scurta durata şi
echipament 2.581.392 2.581.392
27 Reparaţii curente 5.217.656 5.217.656
28 Reparaţii capitale 6.525.000 6.525.000
30 Alte cheltuieli 116.389.049 6.535.454 122.924.503
70 CHELTUIELI DE CAPITAL 35.934.857 25.341.203 61.276.060
72 Investiţii ale
instituţiilor publice 35.934.857 25.341.203 61.276.060
84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE 11.946.000 11.946.000
85 Rambursãri de credite
externe şi plati de
dobânzi şi comisi-
oane la creditele
externe contractate
de ordonatorii de
credite 11.946.000 11.946.000
Din total cheltuieli
capitol:
03 Cheltuieli cu tran-
smiterea şi plata
drepturilor 115.808.959 115.808.959
50 Alte cheltuieli 148.962.997 39.029.978 187.992.975

Partea a VIII-a -
ÎMPRUMUTURI ACORDATE 150.000.000 150.000.000
8606 ÎMPRUMUTURI 150.000.000 150.000.000
79 ÎMPRUMUTURI ACORDATE 150.000.000 150.000.000
04 Împrumuturi acordate
pentru înfiinţarea
şi dezvoltarea de
întreprinderi mici
şi mijlocii 150.000.000 150.000.000

Partea a XII-a -
EXCEDENT/DEFICIT -448.991.304 -57.740.000 -506.731.304
9806 DEFICIT -448.991.304 -57.740.000 -506.731.304
--------------------------------------------------------------------------------

NOTA:
În totalul cheltuielilor este cuprins şi bugetul de cheltuieli al Agenţiei Naţionale pentru Ocupare şi Formare Profesionalã, astfel:


CHELTUIELI TOTALE A.N.O.F.P., 269.973.769
din care:
CHELTUIELI CURENTE 231.527.062
CHELTUIELI DE PERSONAL 82.920.949
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 148.606.113
CHELTUIELI DE CAPITAL 38.446.707



ANEXA 4

LISTA
cuprinzând veniturile bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul 1999



Denumirea veniturilor Actele normative care reglementeazã veniturile
--------------------------------------------------------------------------------

I. Pentru bugetul asigurãrilor sociale de stat

I. VENITURI CURENTE

A. VENITURI FISCALE

A1. IMPOZITE DIRECTE

Contribuţii pentru asigurãri sociale:
- contribuţii pentru asigurãri sociale Decretul nr. 389/1972 cu privire la
de stat contribuţia de asigurãri sociale de
stat, cu modificãrile ulterioare;
Legea nr. 49/1992 pentru modificarea
şi completarea unor reglementãri din
legislaţia de asigurãri sociale;
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.
2/1999 privind modificarea şi
completarea Decretului nr. 389/1972
cu privire la contribuţia de
asigurãri sociale de stat, modificat
şi completat prin Legea nr. 49/1992
pentru modificarea şi completarea
unor reglementãri din legislaţia de
asigurãri sociale.
- contribuţii pentru pensia suplimentarã Legea nr. 3/1977 privind pensiile de
asigurãri sociale de stat şi
asistenta socialã, cu modificãrile
ulterioare; Ordonanta de urgenta a
Guvernului nr. 31/1998 privind
unificarea fondurilor componente ale
bugetului asigurãrilor sociale de
stat, precum şi a celor pentru plata
pensiilor cuvenite asiguraţilor din
unitãţile cu atribuţii în domeniul
apãrãrii naţionale, ordinii publice
şi siguranţei naţionale.
- contribuţia agricultorilor asiguraţi <>Legea nr. 80/1992 privind pensiile şi
alte drepturi de asigurãri sociale
ale agricultorilor, republicatã, cu
modificãrile ulterioare.
- contribuţii agenţi economici pentru <>Legea nr. 80/1992 privind pensiile şi
asigurãri sociale agricultori alte drepturi de asigurãri sociale
ale agricultorilor, republicatã, cu
modificãrile ulterioare.

SUBVENŢII
Subvenţii primite din bugetul de stat Legea nr. 3/1977 privind pensiile de
asigurãri sociale de stat şi
asistenta socialã, cu modificãrile
ulterioare; <>Legea nr. 80/1992 privind
pensiile şi alte drepturi de
asigurãri sociale ale agricultorilor,
republicatã, cu modificãrile
ulterioare.

II. Pentru bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj

I. VENITURI CURENTE

A. VENITURI FISCALE

A1. IMPOZITE DIRECTE

Contribuţii la Fondul pentru plata
ajutorului de şomaj:
- contribuţii de la persoane juridice Legea nr. 1/1991 privind protecţia
şi fizice care utilizeazã munca socialã a şomerilor şi reintegrarea
salariata lor profesionalã, republicatã, cu
modificãrile ulterioare.
- contribuţii pentru ajutorul de Legea nr. 1/1991 privind protecţia
şomaj de la salariaţi socialã a şomerilor şi reintegrarea
lor profesionalã, republicatã, cu
modificãrile ulterioare.

ÎNCASĂRI DIN RAMBURSAREA
ÎMPRUMUTURILOR ACORDATE

Încasãri din rambursarea imprumutu- Legea nr. 1/1991 privind protecţia
rilor acordate pentru înfiinţarea şi socialã a şomerilor şi reintegrarea
dezvoltarea de întreprinderi mici lor profesionalã, republicatã, cu
şi mijlocii modificãrile ulterioare.
--------------------------------------------------------------------------------

-----------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016