Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 36 din 8 aprilie 1992  a bugetului de stat pe anul 1992    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 36 din 8 aprilie 1992 a bugetului de stat pe anul 1992

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 69 din 21 aprilie 1992
    Parlamentul României adopta prezenta lege.

    ART. 1
    Bugetul de stat cuprinde resursele financiare centralizate ale statului şi repartizarea acestora pentru realizarea acţiunilor social-culturale, asigurarea apărării tarii, ordinii publice şi infaptuirii justiţiei, administraţiei publice, protecţiei şi refacerii mediului înconjurător, realizării programelor prioritare de cercetare, în principal fundamentală, pentru asigurarea măsurilor de protecţie socială aprobate pentru populaţie.
    Veniturile şi cheltuielile bugetului de stat pe anul 1992 sînt stabilite în condiţiile cursului de schimb al leului în vigoare de la 11 noiembrie 1991, preţurilor şi măsurilor de protecţie socială decurgînd din unificarea cursurilor valutare.
    Protecţia socială a populaţiei, prin subvenţionarea produselor şi serviciilor de baza în consumul acesteia, prevăzute în lista din anexa nr. 1 a, se stabileşte pentru a se aplica în anul 1992, astfel:
    - 100 la suta pentru perioada 1 ianuarie - 30 aprilie;
    - 75 la suta pentru perioada 1 mai - 31 august;
    - 50 la suta pentru perioada 1 septembrie - 31 decembrie.
    Corespunzător acestei măsuri, sînt prevăzute influentele din indexarea salariilor, pensiilor şi altor drepturi stabilite de lege.
    Bugetul de stat pe anul 1992 se stabileşte la venituri în suma de 1.031,5 miliarde lei, iar la cheltuieli în suma de 1.120,5 miliarde lei, cu un deficit de 89,0 miliarde lei, acoperit prin împrumuturi de stat, în condiţiile legii.
    La partea de cheltuieli a bugetului de stat se prevede un fond de intervenţie în suma de 1,0 miliarde lei, care se utilizează, pe baza de hotărîri ale Guvernului, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale.
    In bugetul de stat este prevăzut un fond de rezerva la dispoziţia Guvernului, în suma de 4,0 miliarde lei, care reprezintă 0,3 la suta din totalul cheltuielilor şi se foloseşte pentru finanţarea unor acţiuni şi sarcini noi intervenite în cursul anului, potrivit legii.
    Sinteza bugetului de stat pe anul 1992 se prezintă în anexa nr. 1 b.
    ART. 2
    Veniturile bugetului de stat cuprind veniturile curente în suma de 1.025,0 miliarde lei şi veniturile din capital în suma de 6,5 miliarde lei.
    In cadrul veniturilor curente, veniturile fiscale sînt în suma de 1.012,1 miliarde lei, din care 500,7 miliarde lei reprezintă impozitele directe şi 511,4 miliarde lei impozitele indirecte.
    Impozitele directe se constituie, în principal, din impozitul pe profit în suma de 244,5 miliarde lei şi impozitul pe salarii în suma de 247,1 miliarde lei.
    In cadrul impozitelor indirecte, impozitul pe circulaţia mărfurilor şi accizele se stabilesc în suma de 475,0 miliarde lei.
    Veniturile nefiscale se stabilesc în suma de 12,9 miliarde lei şi provin, în principal, din vărsăminte de la instituţiile publice în suma de 3,5 miliarde lei, restituiri de fonduri din finanţarea bugetară a anilor precedenti în suma de 1,2 miliarde lei, încasarea dobînzilor aferente ratelor lunare din vînzarea locuinţelor construite din fondurile statului în suma de 1,5 miliarde lei.
    ART. 3
    Impozitele, taxele şi alte venituri, precum şi actele normative care le reglementează şi în baza cărora se încasează în anul 1992 la bugetul de stat şi la bugetele locale, după caz, sînt prevăzute în anexa nr. 2.
    ART. 4
    Încasarea impozitelor şi celorlalte venituri ale bugetului de stat şi bugetelor locale pe anul 1992 se efectuează în conformitate cu prevederile din actele normative care au ca obiect de reglementare aceste resurse financiare, precum şi potrivit dispoziţiilor prezentei legi.
    ART. 5
    Cheltuielile bugetului de stat pe anul 1992 se repartizează astfel:

                                                         - miliarde lei -
                                                        -------------------
 Total cheltuieli 1.120,5
 din care:
   1. Cheltuieli curente 994,3
      din care:
      a) cheltuieli de personal 291,6
      b) cheltuieli materiale 191,7
      c) subvenţii şi transferuri 504,5
      d) dobînzi aferente datoriei publice interne 6,5
   2. Cheltuieli de capital 121,2
      din care:
      a) cheltuieli pentru investiţii 115,4
      b) cheltuieli pentru rezerva de stat 5,8


    Cheltuielile prevăzute în bugetul de stat pe anul 1992 reprezintă limite maxime, care nu pot fi depăşite, iar modificarea limitelor de cheltuieli se va face în condiţiile legii.
    Angajarea şi efectuarea de cheltuieli se pot face numai în cadrul limitelor aprobate.
    ART. 6
    Cheltuielile pentru acţiunile social-culturale ce se finanţează de la bugetul de stat se stabilesc în suma de 350,7 miliarde lei, din care 174,1 miliarde lei pentru personal, 76,8 miliarde lei pentru materiale, 90,9 miliarde lei pentru subvenţii şi transferuri şi 8,9 miliarde lei pentru cheltuieli de capital.
    ART. 7
    Cheltuielile pentru apărarea tarii se stabilesc în suma de 137,0 miliarde lei.
    Veniturile nete în lei şi valuta realizate de Ministerul Apărării Naţionale din valorificarea în ţara şi la export a unor produse aflate în dotare, precum şi din diferite prestaţii efectuate de acest minister, vor fi reţinute integral pentru satisfacerea nevoilor la cheltuielile materiale şi de capital.
    Prin hotărîre a Guvernului se va stabili modul de constituire şi utilizare a fondului special extrabugetar rezultat din aceste valorificari.
    ART. 8
    Cheltuielile pentru ordinea publica se stabilesc în suma de 36,7 miliarde lei.
    ART. 9
    Cheltuielile pentru autorităţile publice se stabilesc în suma de 34,8 miliarde lei.
    Din totalul acestor cheltuieli, se stabilesc 679,7 milioane lei pentru Senat, 1.775,0 milioane lei pentru Camera Deputaţilor, 647,3 milioane lei pentru Preşedinţia României, 4.489,0 milioane lei pentru autoritatea judecătorească.
    Cheltuielile pentru organele autorităţii executive se prevăd în suma de 27,2 miliarde lei, din care 2,6 miliarde lei pentru Guvern şi 24,6 miliarde lei pentru ministere şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale.
    ART. 10
    Cheltuielile din bugetul de stat pentru domeniul economic se stabilesc în suma de 467,5 miliarde lei, din care 24,8 miliarde lei pentru personal, 38,8 miliarde lei pentru materiale, 344,0 miliarde lei pentru subvenţii şi transferuri şi 59,9 miliarde lei pentru cheltuieli de capital.
    Cheltuielile bugetului de stat pentru acţiunile economice cuprind:
    a) 8,7 miliarde lei pentru susţinerea unor programe prioritare de cercetare ştiinţifică;
    b) 9,7 miliarde lei pentru prospecţiuni şi lucrări geologice de cercetare pentru descoperiri de zăcăminte noi;
    c) 210,3 miliarde lei pentru subvenţii şi diferenţe de preţ şi tarif la produsele industriale şi serviciile destinate populaţiei, la care preţurile cu amănuntul si, respectiv tarifele, nu se modifica pînă la 30 aprilie 1992 şi cheltuieli de capital la regiile autonome şi societăţile comerciale cu capital de stat;
    d) 162,9 miliarde lei pentru agricultura, silvicultura, ape şi mediul înconjurător, diferenţe de preţ la produsele alimentare de baza pentru populaţie la care preţurile cu amănuntul se menţin nemodificate pînă la 30 aprilie 1992, combaterea dăunătorilor şi bolilor din sectorul vegetal, reproductia şi selecţia animalelor, irigaţii, desecări şi combaterea eroziunii solului, susţinerea programelor privind combaterea poluarii mediului, cheltuieli de capital;
    e) 54,4 miliarde lei pentru extinderea şi întreţinerea drumurilor şi podurilor, navigaţia şi aviaţia civilă, cheltuieli de capital în transporturi şi comunicaţii, precum şi pentru acoperirea diferenţelor de tarif la abonamentele pentru transportul de călători interurban şi metrou;
    f) 5,8 miliarde lei pentru rezerva de stat.
    ART. 11
    In cadrul cheltuielilor bugetului de stat s-a prevăzut suma de 10,4 miliarde lei, reprezentind subvenţii din bugetele unor ministere pentru completarea veniturilor proprii ale instituţiilor publice la care finanţarea cheltuielilor de funcţionare şi investiţii se asigura, potrivit legii, din venituri extrabugetare şi subvenţii acordate de la buget.
    Veniturile proprii, subvenţiile din bugetele ministerelor şi cheltuielile acestor instituţii publice sînt prevăzute în anexa la bugetul fiecărui minister.
    ART. 12
    Cheltuielile aferente datoriei publice interne se stabilesc în suma de 6,5 miliarde lei pentru plata dobînzii pe anul 1992 aferentă împrumutului de stat destinat asigurării echilibrului bugetar.
    In bugetul de stat s-a prevăzut suma de 5,4 miliarde lei pentru rambursarea creditelor fără dobînda, angajate de România începînd din anul 1970 cu Republica Populara Chineza, prin livrări de echipamente şi prestări de servicii pentru Centrala Termoelectrica Pucheng - China.
    ART. 13
    Pentru anul 1992, cheltuielile destinate stimulării activităţii de export, în numele şi în contul statului, se stabilesc în suma de 7,2 miliarde lei, din care:
    a) 4,5 miliarde lei cheltuieli destinate promovării, sprijinirii şi orientarii exportului în numele şi în contul statului, potrivit acordurilor guvernamentale, prin operaţiuni de bonificatii de dobînzi la creditele acordate de bănci pentru activitatea de export, pentru livrări de maşini, utilaje, instalaţii complexe şi executarea de obiective în străinătate;
    b) 2,7 miliarde lei cheltuieli pentru asigurarea, în numele şi în contul statului, a creditelor de export impotriva riscurilor politice.
    Limitele şi orientările operaţiunilor de finanţare şi asigurare a creditelor de export, în numele şi în contul statului, pe tari, feluri de acţiuni unde se acorda sprijin şi plafoane valorice, se efectuează potrivit programului şi reglementărilor privind condiţiile, competentele şi criteriile de desfăşurare a acestor activităţi, aprobate de Parlament la propunerea Guvernului, respectiv a Ministerului Comerţului şi Turismului şi a Băncii de Export-Import a României, în funcţie de care se eliberează fondurile prevăzute în buget.
    ART. 14
    Pentru asigurarea echilibrului bugetelor locale pe anul 1992 se acorda transferuri din bugetul de stat în suma de 65,4 miliarde lei, repartizate pe judeţe şi municipiul Bucureşti, potrivit anexei nr. 3.
    La stabilirea nivelului acestor transferuri din bugetul de stat s-a avut în vedere ca în bugetele unităţilor administrativ-teritoriale sa se prevadă, în anul 1992, categoriile de venituri şi cheltuieli cuprinse în anexa nr. 4.
    ART. 15
    Repartizarea veniturilor, cheltuielilor şi transferurilor din bugetul de stat pe comune, oraşe, municipii, sectoare ale municipiului Bucureşti, judeţe şi municipiul Bucureşti, pentru bugetele proprii ale acestora, se va realiza de către consiliul judeţean şi al municipiului Bucureşti, după caz, cu asistenta de specialitate a direcţiilor generale ale finanţelor publice din subordinea Ministerului Economiei şi Finanţelor, pe baza bugetului fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, întocmit în condiţii de autonomie.
    ART. 16
    Soldurile excedentare ale bugetelor locale de la finele anului 1991 - constituite pe seama veniturilor proprii ale acestor bugete - se vor utiliza în condiţiile prevederilor art. 59 din Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice. Diferenţele excedentare de solduri, constituite pe seama transferurilor primite din bugetul de stat, se regularizează cu acest buget, în contul anului 1991.
    ART. 17
    In bugetul de stat pe anul 1992, în scopul asigurării echilibrului bugetar sînt prevăzute venituri extraordinare în suma de 89,0 miliarde lei. Constituirea acestor venituri, precum şi cele necesare rambursarii ratelor scadente aferente împrumutului de stat contractat pentru acoperirea deficitului bugetului de stat pe anul 1991, se va realiza pe seama lansării unui împrumut de stat, prin intermediul Băncii Naţionale a României, ale cărui condiţii se vor stabili în baza unei legi.
    ART. 18
    Cheltuielile bugetului de stat pe anul 1992 sînt prevăzute, pe ministere şi celelalte organe ale autorităţii publice centrale, în anexa nr. 5.
    ART. 19
    Cheltuielile pentru investiţiile instituţiilor publice, precum şi cele pentru alte cheltuieli de investiţii, care potrivit legii se finanţează de la buget, se cuprind în bugetul pe anul 1992 la fiecare capitol de cheltuieli, în conformitate cu listele anexate la bugetele ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale.
    La propunerea justificată a ordonatorilor principali de credite, Guvernul, prin Ministerul Economiei şi Finanţelor, în funcţie de derularea procesului investitional şi de eventualele modificări ale valorii investiţiilor ca urmare a creşterii preţurilor, se autorizează sa aprobe schimbări în listele de investiţii ale ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, cu încadrarea la nivelul alocaţiei de la buget pentru investiţii aprobate fiecărui ordonator principal de credite.
    ART. 20
    In anul 1992 se constituie fondul special pentru cercetare-dezvoltare, ale cărui venituri şi cheltuieli se stabilesc în suma de 36,0 miliarde lei, potrivit anexei nr. 6.
    Veniturile fondului special pentru cercetare-dezvoltare se constituie din contribuţia agenţilor economici cu capital integral sau majoritar de stat, în cota de 1 la suta aplicată asupra încasărilor realizate din activitatea industriala, de construcţii-montaj, agricolă, silvică, transporturi, telecomunicaţii, comerţ, turism şi prestări de servicii, după deducerea impozitului pe circulaţia mărfurilor şi a accizelor.
    Pentru produsele şi serviciile subvenţionate de la buget, potrivit legii, pe calea diferenţelor de preţ sau de tarif, sau subvenţiilor pentru activitatea desfăşurata, agenţii economici nu datorează taxa menţionată la alineatul precedent.
    Din fondul special pentru cercetare-dezvoltare se asigura finanţarea programelor naţionale de cercetare-dezvoltare, altor teme de interes major pentru economie, subvenţionarea literaturii tehnico-ştiinţifice şi activităţii de informare şi documentare.
    Gestionarea fondului special pentru cercetare-dezvoltare se face, în condiţiile prevederilor Legii nr. 10/1991 privind finanţele publice, de către Ministerul Învăţămîntului şi Ştiinţei prin Departamentul Ştiinţei care, împreună cu Ministerul Economiei şi Finanţelor, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a legii, vor emite instrucţiuni cu privire la modul de încasare a veniturilor şi de alocare a fondurilor pentru finanţarea cheltuielilor aprobate, de evidenţiere şi raportare a acestui fond.
    Prevederile alin. 2, 3, 4 şi 5 se vor aplica pînă la data de 31 decembrie 1992. In acest scop, pînă la data de 1 septembrie 1992, Guvernul va prezenta proiectul de lege cu privire la constituirea şi utilizarea fondului special pentru cercetare-dezvoltare.
    Utilizarea fondului special pentru cercetare-dezvoltare se analizează pe parcursul anului de către Colegiul Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare care va raporta constatările sale Guvernului României.
    ART. 21
    Veniturile şi cheltuielile fondului special pentru sănătate pe anul 1992 se stabilesc potrivit anexei nr. 7.
    Modul de constituire şi utilizare a fondului special pentru sănătate pe anul 1992 se va stabili prin lege.
    ART. 22
    Veniturile şi cheltuielile fondului special pentru învăţămînt pe anul 1992 se stabilesc potrivit anexei nr. 8.
    Veniturile şi cheltuielile acestui fond se repartizează pe instituţii publice de către ordonatorii principali de credite.
    Instituţiile publice vor finanta cheltuielile proprii din veniturile cuprinse în fondul special pentru învăţămînt şi vor gestiona aceste resurse în condiţiile prevederilor Legii nr. 10/1991 privind finanţele publice.
    ART. 23
    Regiile autonome şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, în cazuri justificate, pot efectua din profitul realizat cheltuieli pentru satisfacerea unor necesitaţi sociale, culturale şi sportive, în limita unei cote de pînă la 1,5 la suta aplicate asupra fondului de salarii anual.
    ART. 24
    Plătitorii de impozit pe profit, alţii decît cei prevăzuţi în articolul precedent, pot efectua anual prelevări şi donaţii în scopuri umanitare, precum şi pentru sprijinirea activităţilor sociale, culturale şi sportive, care se scad din veniturile realizate în vederea determinării profitului impozabil, într-o cota de pînă la 2 la suta aplicată asupra fondului de salarii anual.
    ART. 25
    Agenţii economici plătitori de impozit pe profit pot efectua cheltuieli de protocol, reclama şi publicitate, deductibile din profitul impozabil, în limita unei cote de 3 la suta aplicate asupra diferenţei rezultate între totalul veniturilor încasate într-un an şi cheltuielile aferente activităţii desfăşurate corespunzătoare veniturilor încasate, evidenţiate în costuri, impozitul pe circulaţia mărfurilor, accizele şi contribuţia la fondul de cercetare-dezvoltare.
    ART. 26
    Partea din sumele încasate reprezentind contravaloarea produselor scoase din rezervele materiale naţionale în scopul asigurării protecţiei sociale, precum şi pentru nevoile economiei naţionale şi apărării tarii rămîne la Oficiul Naţional al Rezervelor Materiale în vederea reintregirii stocurilor respective.
    Trimestrial, Guvernul aproba modul de constituire şi utilizare a fondurilor respective, prezentat de Oficiul Naţional al Rezervelor Materiale cu avizul Ministerului Economiei şi Finanţelor.
    ART. 27
    Pentru încasarea unor amenzi, despăgubiri, contribuţii, taxe, cheltuieli de judecata, transmise spre urmărire şi încasare aparatului fiscal de către organele competente care le-au stabilit, organele din subordinea direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti pot folosi, pentru localităţile unde volumul debitelor o justifica, personal angajat prin convenţii civile, plătit pe baza de tarife din încasări.
    Stimularea personalului utilizat pentru încasarea, potrivit legii, a unor venituri cuvenite altor beneficiari decît bugetul de stat şi bugetele locale, se poate face şi prin plata unui anumit procent din comisionul reţinut pentru serviciul prestat acestora.
    Veniturile realizate de personalul prevăzut la alineatele precedente sînt supuse impozitării în condiţiile legii.
    Tarifele pentru plata personalului care efectuează operaţiuni de încasare a veniturilor bugetare, pentru care nu se justifica încadrarea de salariaţi cu contract de munca, precum şi stimulentele care se pot acorda personalului care contribuie la încasarea unor venituri pentru alte unităţi pe baza de comision, se stabilesc de Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.
    ART. 28
    Dividendele cuvenite statului, potrivit legii, aferente anului 1991, în calitate de acţionar unic la societăţile comerciale cu capital de stat, devin venituri ale bugetului de stat pe anul 1992.
    ART. 29
    In anul 1992 se constituie fondul special pentru asigurările sociale ale ţărănimii.
    Veniturile fondului special pentru asigurările sociale ale ţărănimii se constituie din contribuţia agenţilor economici cu capital integral sau majoritar de stat în cota de 0,5 la suta, aplicată asupra încasărilor realizate din activitatea industriala, de construcţii-montaj, agricolă, silvică, transporturi, telecomunicaţii, comerţ, turism şi prestări de servicii, după deducerea impozitului pe circulaţia mărfurilor şi a accizelor.
    Veniturile şi cheltuielile fondului special pentru asigurările sociale ale ţărănimii pentru anul 1992 se stabilesc în suma de 9.000.000 mii lei, conform anexei nr. 9.
    Începînd cu luna aprilie 1992, agenţii economici au obligaţia virarii sumelor calculate, conform alin. 2, o data cu plata impozitului pe circulaţia mărfurilor şi accizelor, potrivit instrucţiunilor ce se vor emite de către Ministerul Economiei şi Finanţelor.
    Ministerul Economiei şi Finanţelor va transfera veniturile, prevăzute la alin. 3, la dispoziţia organelor cu atribuţii privind plata pensiilor ţărănimii.
    Prevederile prezentului articol se aplica pe perioada 1 aprilie - 30 septembrie 1992.
    Suma de 3 miliarde lei cu care se diminuează impozitul pe profit prin aplicarea cotei de 0,5 la suta prevăzute de alin. 2 se va recupera din dividendele ce se vor incasa potrivit art. 28.
    ART. 30
    In anul 1992, la instituţiile publice se va aplica sistemul de premiere, potrivit prevederilor legale în vigoare pentru anul 1991.
    ART. 31
    Trimestrial, Guvernul va prezenta Parlamentului rapoarte şi propuneri privind modificările intervenite în volumul şi structura veniturilor şi cheltuielilor bugetului de stat pe anul 1992 ca urmare a unor măsuri fiscale, schimbărilor intervenite în evoluţia preţurilor şi din adaptarea legislaţiei la condiţiile economiei de piaţa.
    ART. 32
    Se autorizează Guvernul ca din resursele financiare peste cele prevăzute în buget sau altele identificate în procesul execuţiei bugetare sa efectueze repartizari pentru finanţarea unor acţiuni urgente din domeniile: apărare, ordine publica, agricultura, sănătate, învăţămînt, cercetare ştiinţifică, cultura şi altele, urmînd ca trimestrial, în baza art. 31, sa fie supuse aprobării Parlamentului.
    ART. 33
    Guvernul va analiza, pînă la data de 30 aprilie 1992, dotarea şi inzestrarea armatei, organizarea, atribuţiile, subordonarea şi asigurarea cu fonduri băneşti a Departamentului de Informaţii din cadrul Secretariatului General al Guvernului, precum şi situaţia asistenţei sanitare a populaţiei, situaţia în domeniul învăţămîntului, al culturii şi va lua şi prezenta Parlamentului, după caz, pînă la aceeaşi data, măsurile ce se impun, inclusiv propuneri de modificare a Legii bugetului de stat pe anul 1992 şi a altor reglementări legale.
    ART. 34
    Guvernul va prezenta Parlamentului, pînă la 30 aprilie 1992, situaţia încadrării cu personal a ministerelor şi celorlalte structuri administrative subordonate, precum şi măsurile organizatorice şi legislative ce se impun pentru îmbunătăţirea structurii, încadrării cu personal şi functionalitatii acestora.
    ART. 35
    Anexele nr. 1-9 fac parte integrantă din prezenta lege.

    Această lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi Senat, în şedinţa comuna din 26 martie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

           PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                      MARŢIAN DAN

                 PREŞEDINTELE SENATULUI
           academician ALEXANDRU BÎRLĂDEANU

    ANEXA 1 a

                                LISTA
             produselor şi serviciilor de baza în consumul
           populaţiei subvenţionate de la buget în anul 1992

    A. De al bugetul de stat
    1. Combustibil pentru încălzit şi prepararea hranei, inclusiv lemne de foc, precum şi diferenţa de tarif pentru transportul combustibililor
    2. Energia electrica
    3. Abonamente pentru transportul interurban de călători şi transportul cu metroul
    4. Transportul fluvial în Delta şi pe relaţia Orşova - Moldova Noua şi Brăila - Hîrşova, pentru localnici
    5. Pîine
    6. Zahăr
    7. Ulei comestibil
    8. Lapte de consum, inclusiv lapte praf
    9. Unt
   10. Caiete şcolare
   11. taxe pentru întreţinerea copiilor în creşs şi grădiniţe (inclusiv cele particulare)
   12. Proteze, produse ortopedice şi vata medicinala
   13. Carne, unele produse din carne, precum şi diferenţele de preţ de contractare la carne de porc în viu şi carne de pui
   14. Griul din import pentru panificatie
    B. De la bugetele locale
    1. Energie termică
    2. Abonamente pentru transportul urban de călători.


    ANEXA 1 b

                       BUGETUL DE STAT PE ANUL 1992
                              - SINTEZA -

                                                                 - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                 Program
                                                                   1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    I. VENITURI - TOTAL 1.031.538.000
  A. Venituri curente 1.025.036.000
      1. Venituri fiscale 1.012.081.000
      1.1. Impozite directe 500.734.000
           Impozitul pe profit 244.500.000
           Impozitul pe salarii 247.051.000
           Alte impozite directe 9.183.000
    Impozitul pe veniturile realizate de persoanele fizice
si juridice nerezidente 36.000
    Taxe asupra mijloacelor de transport deţinute de agenţii
economici 1.500.000
    Impozitul pe sumele din vînzarea activelor 2.000.000
    Impozitul pe dividende la societăţile comerciale 5.050.000
    Venituri din profitul realizat conform art. 6 din
Legea nr. 12/1991 (republicată) 500.000
    Alte încasări din impozite directe 97.000
      1.2. Impozite indirecte 511.347.000
           Impozitul pe circulaţia mărfurilor şi accizelor 475.000.000
           Taxe vamale 35.015.000
    Taxe vamale de la persoane juridice 31.715.000
    Taxe vamale şi alte venituri încasate de la persoane
fizice prin unităţile vamale 3.300.000
          Alte impozite indirecte 1.332.000
    Taxe de timbru de la persoane juridice 650.000
    Majorări şi penalizări de intirziere pentru venituri
nevarsate la termen 550.000
    Alte încasări din impozite indirecte 132.000
      2. Venituri nefiscale 12.955.000
          Vărsăminte din profitul net al regiilor autonome 1.400.000
          Vărsăminte de la instituţiile publice 3.492.000
    Taxe de spitalizare, analize, consultaţii, tratamente,
înregistrarea medicamentelor şi proteze 100.000
    Veniturile sanatoriilor balneoclimaterice 17.000
    Taxe de metrologie 45.000
    Taxe pentru brevete de invenţii şi înregistrarea marcilor
de fabrica 37.000
    Venituri din activitatea de navigaţie şi alte prestări de
servicii în porturi şi taxe pentru folosirea drumurilor si
aeroporturilor civile 810.000
    Taxe consulare 1.200.000
    Venituri din sumele ce se încasează de către instituţii
drept regie de cămin şi cantina 50.000
    Taxe pentru analize efectuate de laboratoare, altele decît
cele sanitare, de pe lîngă instituţii 20.000
    Taxe pentru examinarea conducătorilor de autovehicule,
eliberarea permiselor de conducere şi alte venituri privind
circulaţia pe drumurile publice 350.000
    Venituri din încasarea contravalorii lucrărilor de combatere
a dăunătorilor şi bolilor în sectorul vegetal 150.000
    Veniturile unităţilor de reproducţie şi selecţie a animalelor 10.000
    Veniturile circumscripţiilor, laboratoarelor şi dispensarelor
veterinare 40.000
    Vărsăminte din veniturile instituţiilor publice si
activităţilor autofinantate 30.000
    Taxe şi alte venituri din protecţia mediului 33.000
    Alte venituri de la instituţiile publice 600.000
        Diverse venituri 8.063.000
    Venituri din aplicarea prescripţiei extinctive 310.000
    Venituri din recuperarea cheltuielilor de judecata si
despăgubiri 95.000
    Venituri din amenzile aplicate, potrivit dispoziţiilor
legale 400.000
    Încasări din cota reţinută, conform Legii nr. 23/1973 125.000
    Restituiri de fonduri din finanţarea bugetară a anilor
precedenti 1.200.000
    Încasarea ratelor scadente la creditele externe acordate
de la buget 100.000
    Încasarea dobînzilor aferente creditelor externe acordate
de la buget 8.000
    Vărsăminte de la unităţile economice comerciale din
sectorul public, reprezentind plusuri de mărfuri şi produse,
constatate cu ocazia inventarierilor rămase definitive 350.000
    Venituri din penalizări încasate conform Hotărîrii
Guvernului nr. 90/1991 130.000
    Încasarea dobînzilor aferente ratelor lunare din
vînzarea locuinţelor construite din fondurile statului 1.500.000
    Încasări din alte surse 3.845.000

  B. Venituri din capital 6.502.000
      Venituri din valorificarea unor bunuri ale statului 6.502.000
    Venituri din valorificarea unor bunuri ale instituţiilor
publice 512.000
    Venituri din valorificarea stocurilor de la rezerva de stat 470.000
    Venituri din vînzarea locuinţelor construite din fondurile
statului 5.520.000

    II. CHELTUIELI - TOTAL 1.120.537.148

 Cheltuieli curente 994.378.162
   Cheltuieli de personal 291.631.233
   Cheltuieli materiale şi servicii 191.742.717
 Subvenţii şi transferuri 504.504.212
   Subvenţii pentru instituţiile publice 10.393.715
   Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale de stat 70.294.523
   Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 255.578.555
   Transferuri 168.237.419
  Dobînzi aferente datoriei publice interne 6.500.000
 Cheltuieli de capital 121.158.986

       Partea I - Cheltuieli social-culturale 350.716.332

 Cheltuieli curente 341.786.790
   Cheltuieli de personal 174.089.921
   Cheltuieli materiale şi servicii 76.766.735
   Subvenţii şi transferuri 90.930.134
     Subvenţii pentru instituţiile publice 6.223.715
     Transferuri 84.706.419
 Cheltuieli de capital 8.929.542

    Învăţămînt 141.751.344
 Cheltuieli curente 138.555.144
   Cheltuieli de personal 100.907.221
   Cheltuieli materiale şi servicii 28.128.746
   Subvenţii şi transferuri 9.519.177
     Subvenţii pentru instituţiile publice 661.500
     Transferuri 8.857.677
 Cheltuieli de capital 3.196.200

    Sănătate 115.357.300
 Cheltuieli curente 111.956.400
   Cheltuieli de personal 70.335.100
   Cheltuieli materiale şi servicii 41.621.300
 Cheltuieli de capital 3.400.900

    Cultura şi arta 5.433.079
 Cheltuieli curente 4.656.979
   Cheltuieli de personal 669.820
   Cheltuieli materiale şi servicii 1.665.230
   Subvenţii şi transferuri 2.321.929
     Subvenţii pentru instituţiile publice 2.016.889
     Transferuri 305.040
 Cheltuieli de capital 776.100

    Asistenta socială 8.956.257
 Cheltuieli curente 7.699.915
   Cheltuieli de personal 2.177.780
   Cheltuieli materiale şi servicii 5.051.459
   Subvenţii şi transferuri 470.676
     Subvenţii pentru instituţiile publice 470.676
 Cheltuieli de capital 1.256.342

    Alocaţii şi alte ajutoare pentru copii 53.205.736
 Cheltuieli curente 53.205.736
   Subvenţii şi transferuri 53.205.736
     Transferuri 53.205.736

    Pensii şi ajutoare I.O.V.R., militari şi alte persoane 22.337.966
 Cheltuieli curente 22.337.966
   Subvenţii şi transferuri 22.337.966
     Transferuri 22.337.966

    Alte cheltuieli social-culturale 3.674.650
 Cheltuieli curente 3.374.650
   Cheltuieli materiale şi servicii 300.000
   Subvenţii şi transferuri 3.074.650
     Subvenţii pentru instituţiile publice 3.074.650
 Cheltuieli de capital 300.000

       Partea a III-a - Gospodărie comunală şi locuinţe 4.200.000
    Cheltuieli pentru gospodărie comunală şi locuinţe 4.200.000
 Cheltuieli curente 3.000.000
   Subvenţii şi transferuri 3.000.000
     Transferuri 3.000.000
 Cheltuieli de capital 1.200.000

       Partea a IV-a - Apărarea naţionala 136.968.000
    Apărare 136.968.000
 Cheltuieli curente 98.068.000
   Cheltuieli de personal 42.000.000
   Cheltuieli materiale şi servicii 56.068.000
 Cheltuieli de capital 38.900.000

       Partea a V-a - Ordinea publica 36.720.000
    Ordinea publica 36.720.000
 Cheltuieli curente 34.720.000
   Cheltuieli de personal 21.650.000
   Cheltuieli materiale şi servicii 8.900.000
   Subvenţii şi transferuri 4.170.000
     Subvenţii pentru instituţiile publice 4.170.000
 Cheltuieli de capital 2.000.000

       Partea a VI-a - Autorităţile publice 34.785.139
 Cheltuieli curente 31.410.999
   Cheltuieli de personal 22.113.368
   Cheltuieli materiale şi servicii 7.571.631
   Subvenţii şi transferuri 1.726.000
     Transferuri 1.726.000
 Cheltuieli de capital 3.374.140

    Cheltuieli pentru Preşedinţia României 647.294
 Cheltuieli curente 547.294
   Cheltuieli de personal 108.945
   Cheltuieli materiale şi servicii 438.349
 Cheltuieli de capital 100.000

    Cheltuieli pentru organele autorităţii legislative 2.454.745
 Cheltuieli curente 1.609.805
   Cheltuieli de personal 1.378.889
   Cheltuieli materiale şi servicii 230.916
 Cheltuieli de capital 844.940

    Cheltuieli pentru organele autorităţii judecătoreşti 4.488.986
 Cheltuieli curente 4.259.606
   Cheltuieli de personal 3.547.029
   Cheltuieli materiale şi servicii 712.577
 Cheltuieli de capital 229.380

    Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 27.194.114
 Cheltuieli curente 24.994.294
   Cheltuieli de personal 17.078.505
   Cheltuieli materiale şi servicii 6.189.789
   Subvenţii şi transferuri 1.726.000
     Transferuri 1.726.000
 Cheltuieli de capital 2.199.820

       Partea a VII-a - Acţiuni economice 467.525.672
 Cheltuieli curente 402.619.768
   Cheltuieli de personal 24.762.048
   Cheltuieli materiale şi servicii 38.807.642
   Subvenţii şi transferuri 339.050.078
     Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi
     comerciale de stat 70.294.523
     Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ
     şi tarif 255.555.555
     Transferuri 13.200.000
 Cheltuieli de capital 64.905.904

     Cercetare ştiinţifică 8.703.719
 Cheltuieli curente 8.573.719
   Cheltuieli de personal 1.791.177
   Cheltuieli materiale şi servicii 6.782.542
 Cheltuieli de capital 130.000

    Prospecţiuni şi lucrări geologice de cercetare pentru
    descoperiri de zăcăminte noi 9.680.617
 Cheltuieli curente 9.680.617
   Cheltuieli materiale şi servicii 9.680.617

    Industria extractivă, energetica, metalurgică, chimica
    şi alte subramuri ale industriei 210.323.530
 Cheltuieli curente 171.483.530
   Subvenţii şi transferuri 171.483.530
     Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi
     comerciale de stat 57.517.978
     Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ
     şi tarif 108.565.552
     Transferuri 5.400.000
 Cheltuieli de capital 38.840.000

       Agricultura, silvicultura, ape, mediu înconjurător 162.870.811
 Cheltuieli curente 151.240.811
   Cheltuieli de personal 13.500.405
   Cheltuieli materiale şi servicii 7.574.390
   Subvenţii şi transferuri 130.166.016
     Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi
     comerciale de stat 299.000
     Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ
     şi tarif 129.267.016
     Transferuri 600.000
 Cheltuieli de capital 11.630.000

       Transporturi şi comunicaţii 54.358.693
 Cheltuieli curente 45.858.693
   Cheltuieli de personal 7.946.790
   Cheltuieli materiale şi servicii 13.211.371
   Subvenţii şi transferuri 24.700.532
     Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi
     comerciale de stat 12.477.545
     Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ
     şi tarif 12.222.987
 Cheltuieli de capital 8.500.000

 Alte acţiuni economice 21.588.302
 Cheltuieli curente 15.782.398
   Cheltuieli de personal 1.523.676
   Cheltuieli materiale şi servicii 1.558.722
   Subvenţii şi transferuri 12.700.000
     Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ
     şi tarif 5.500.000
     Transferuri 7.200.000
 Cheltuieli de capital 5.805.904

       Partea a VIII-a - Alte acţiuni 12.722.005
    Alte acţiuni 12.722.005
 Cheltuieli curente 10.872.605
   Cheltuieli de personal 7.015.896
   Cheltuieli materiale şi servicii 3.628.709
   Subvenţii şi transferuri 228.000
     Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ
     şi tarif 23.000
     Transferuri 205.000
 Cheltuieli de capital 1.849.400

       Partea a IX-a - Transferuri 65.400.000
    Transferuri din bugetul de stat 65.400.000

       Partea a X-a - Datoria publica 6.500.000
    Dobînzi aferente datoriei publice 6.500.000
 Cheltuieli curente 6.500.000
   Dobînzi aferente datoriei publice interne 6.500.000

       Partea a XI-a - Rezerve 5.000.000
     Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului 1.000.000
    Fondul de rezerva bugetară la dispoziţia Guvernului 4.000.000

    III. DEFICIT (I-II) - 88.999.148
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 2

                                LISTA
           impozitelor, taxelor şi celorlalte venituri pe anul 1992

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   Denumirea impozitelor, taxelor Actele normative care reglementează
     sau celorlalte venituri încasarea impozitelor, taxelor sau
                                              celorlalte venituri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                        1. Pentru bugetul de stat
                        ────────────────────────────
    I. Venituri curente
    A. Venituri fiscale
    A.1. Impozite directe
 1. Impozitul pe profit Legea nr. 12/1991 privind impozitul pe profit,
                                 modificată prin Legea nr. 55/1991 şi Hotărîrea
                                 Guvernului nr. 804/1991
 2. Impozitul pe salarii Legea nr. 32/1991 privind impozitul pe salarii
 3. Alte impozite directe
    din care:
    a) impozitul pe veniturile Decretul nr. 276/1973 privind reglementarea
realizate de persoanele fizice impunerii unor venituri realizate din România
si juridice nerezidente de persoanele fizice şi juridice nerezidente,
                                 cu modificările aduse prin Decretul nr.
                                 125/1977
    b) taxe asupra mijloacelor Legea nr. 25/1981 privind impozitele şi taxele
de transport deţinute de locale; Decretul nr. 425/1981 privind
agenţii economici stabilirea şi încasarea impozitelor şi taxelor
                                 locale; Hotărîrea Guvernului nr. 257/1991
                                 privind modificarea nivelului unor taxe
                                 stabilite în sume fixe, datorate statului in
                                 lei, de persoane fizice şi juridice si
                                 introducerea plăţii taxei asupra mijloacelor de
                                 transport cu tracţiune mecanică deţinute de
                                 regiile autonome, societăţile comerciale si
                                 de ceilalţi agenţi economici organizati ca
                                 persoane juridice
    c) impozitul pe sumele din Hotărîrea Guvernului nr. 782/1991 privind impo-
vînzarea activelor societăţilor zitul pe sumele obţinute din vînzarea activelor
comerciale cu capital de stat societăţilor comerciale cu capital de stat
    d) impozitul pe dividende Hotărîrea Guvernului nr. 781/1991 privind
la societăţile comerciale stabilirea impozitului pe dividende la
                                 societăţile comerciale
    e) impozitul pe profitul Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei
realizat ilicit conform art. 6 impotriva unor activităţi comerciale ilicite,
din Legea nr. 12/1990 republicată

    A.2. Impozite indirecte
 1. Impozitul pe circulaţia Hotărîrea Guvernului nr. 779/1991 privind impo-
mărfurilor şi accizele zitul pe circulaţia mărfurilor şi accizele
 2. taxe vamale
    a) taxe vamale de la Legea nr. 30/1978 privind Codul vamal al Roma-
persoane juridice niei; Decretul nr. 337/1981 privind aprobarea
                                 regulamentului vamal; Hotărîrea Guvernului nr.
                                 673/1991 privind tariful vamal de import al
                                 României
    b) taxe vamale şi alte Idem
venituri încasate de la persoa- Hotărîrea Guvernului nr. 685/1990 privind
nele fizice prin unităţile regimul vamal aplicabil persoanelor fizice;
vamale Hotărîrea Guvernului nr. 1046/1990 privind
                                 aplicarea unor prevederi din regimul vamal al
                                 bunurilor aparţinînd persoanelor fizice
 3. Alte impozite indirecte
    a) taxe de timbru de la H.C.M. nr. 911/1955 privind stabilirea listei,
persoane juridice actelor şi faptelor supuse taxelor de timbru,
                                 precum şi tarifului taxelor de timbru;
                                 Hotărîrea Guvernului nr. 1295/1990 privind
                                 taxele de timbru pentru acţiunile şi cererile
                                 introduse de instanţele judecătoreşti, precum
                                 şi asupra actelor de notariat şi a serviciilor
                                 prestate de acestea; Hotărîrea Guvernului nr.
                                 318/1991
     b) majorări şi penalizări Actul normativ care reglementează venitul in
de intirziere pentru venituri cauza
nevarsate la termen
    c) alte încasări din
impozite indirecte
  - venituri din rezerve pentru Instrucţiunile Ministerului Economiei si
cheltuieli preliminate rămase Finanţelor de aplicare a planurilor de conturi
neconsumate în anul precedent
si constatate în anul în curs,
la regiile autonome şi societa-
tile comerciale cu capital de
stat
  - contravaloarea ambalajelor Decretul nr. 146/1980 privind unele măsuri de
si paletelor care însoţesc mar- îmbunătăţire a circulaţiei, utilizării si
furile incluse în preţul aces- recuperării ambalajelor pentru mărfurile ce se
tora, importate de regiile desfac prin comerţul cu amănuntul (art. 21)
autonome şi societăţile comer-
ciale cu capital de stat

    B. Venituri nefiscale
 1. Vărsăminte din profitul net Legea nr. 12/1991 privind impozitul pe profit
al regiilor autonome
 2. Vărsăminte de la institu-
tiile publice
    a) taxe de spitalizare, Decretul nr. 246/1958 privind reglementarea
analize, consultaţii, trata- acordării asistenţei medicale şi a medicamente-
mente, înregistrarea medica- lor; Hotărîrea Guvernului nr. 541/1991 privind
mentelor şi proteze stabilirea şi aplicarea taxelor de înregistrare
                                 a medicamentelor şi a produselor biologice de
                                 uz uman
    b) veniturile sanatoriilor Decretul nr. 246/1958 privind reglementarea
balneoclimaterice acordării asistenţei medicale şi a
                                 medicamentelor
    c) taxe de metrologie Legea nr. 27/1978 privind metrologia
    d) taxe pentru brevete de Legea nr. 64/1991 privind brevete de invenţii;
invenţii şi înregistrarea Hotărîrea Guvernului nr. 274/1991 privind
marcilor de fabrica taxele cu privire la mărci de fabrica, de
                                 comerţ şi de serviciu, precum şi la denumiri de
                                 origine a produselor
    e) venituri din activitatea Hotărîrea Guvernului nr. 257/1991 privind
de navigaţie şi alte prestări modificarea nivelului unor taxe stabilite în
de servicii în porturi şi taxe sume fixe, datorate statului în lei de persoa-
pentru folosirea drumurilor şi nele fizice şi juridice şi introducerea plăţii
aeroporturilor civile taxei asupra mijloacelor de transport cu
                                 tracţiune mecanică deţinute de regiile
                                 autonome, societăţile comerciale şi de ceilalţi
                                 agenţi economici organizati ca persoane
                                 juridice
    f) taxe consulare Hotărîrea Guvernului nr. 443/1990 privind
                                 stabilirea taxelor consulare, cu modificările
                                 aduse prin Hotărîrea Guvernului nr. 257/1991
    g) venituri din sumele ce Hotărîrea Guvernului nr. 730/1991 privind
se încasează de către instituţii atribuirea burselor de şcolarizare, burselor de
drept regie de cămin şi cantina merit şi a altor forme de sprijin material
                                 elevilor de la învăţămîntul de stat, curs de zi
    h) taxe pentru analize efec- Decretul nr. 446/1966 privind organizarea ins-
tuate de laboratoare, altele titutiilor şi serviciilor medicale (expertize
decît cele sanitare, de pe medico-legale); Hotărîrea Guvernului nr.
lîngă instituţii 163/1991 privind înfiinţarea Oficiului pentru
                                 controlul calităţii vinului şi băuturilor
                                 alcoolice
    i) taxe pentru examinarea Decretul nr. 328/1966 privind circulaţia pe
conducătorilor de autovehicule, drumurile publice republicat în 1984; Hotărîrea
eliberarea permiselor de condu- Guvernului nr. 257/1991
cere şi alte venituri privind
circulaţia pe drumurile publice
    j) venituri din încasarea Legea nr. 11/1974 privind pomicultura; Decretul
contravalorii lucrărilor de nr. 697/1956 privind protecţia plantelor
combatere a dăunătorilor şi cultivate şi a pădurilor
bolilor în sectorul vegetal
    k) veniturile unităţilor de Legea nr. 8/1971 pentru organizarea, adminis-
reproducţie şi selecţie a trarea pajiştilor, loturilor zootehnice si
animalelor semincere, precum şi a staţiunilor comunale de
                                 monta; Legea nr. 40/1975 privind creşterea si
                                 ameliorarea animalelor
    l) veniturile circumscrip- Decretul nr. 217/1957 privind stabilirea modului
tiilor, laboratoarelor şi dis- de acordare a asistenţei sanitar-veterinare şi a
pensarelor veterinare materialelor de uz veterinar
    m) vărsăminte din venitu- Decretul nr. 151/1975 privind autofinantarea
rile instituţiilor publice unor activităţi ale instituţiilor de stat, cu
si activităţilor autofinantate completările ulterioare; Hotărîrea Guvernului
                                nr. 532/1991 privind reglementarea asistenţei
                                medicale cu plata în unităţile sanitare
    n) taxe şi alte venituri Hotărîrea Guvernului nr. 264/1991 privind
din protecţia mediului organizarea Ministerului Mediului
    o) alte venituri de la
instituţiile publice
  - venituri din vînzarea re- Hotărîrea Guvernului nr. 1066/1990 privind
portajelor şi din serviciile atribuţiile şi structura organizatorică a
de ştiri realizate de Rompres Agenţiei Naţionale de Presa "Rompres"; Statutul
                                de organizare şi funcţionare nr. 1/481/1991
                                aprobat de Guvern
  - venituri realizate din Hotărîrea Guvernului nr. 442/1991 privind
activitatea de import-export şi autorizarea Institutului Roman de Standardizare
comercializarea de standarde şi sa desfăşoare activităţi de import-export si
alte publicaţii de specialitate comercializare de standarde şi alte publicaţii
                                de specialitate
 3. Diverse venituri
    a) venituri din aplicarea Decretul nr. 167/1958 privind prescripţia
prescripţiei extinctive extinctiva; Decretul nr. 219/1960 privind
                                obligaţiile unităţilor debitoare urmare a
                                prescripţiei extinctive
    b) venituri din recuperarea Codul penal, Codul civil şi Codul muncii;
cheltuielilor de judecata, Decretul nr. 208/1976 privind evaluarea
imputatii şi despăgubiri pagubelor aduse avutului obştesc
    c) venituri din amenzile Legea nr. 32/1968 privind stabilirea si
aplicate potrivit dispoziţiilor sancţionarea contravenţiilor; Legile specifice
legale desfăşurării activităţii pentru care se
                                stabilesc amenzi
    d) încasări din cota Legea nr. 6/1973 pentru modificarea Codului
reţinută conform Legii nr. penal al României
6/1973
    e) restituiri de fonduri Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice
din finanţarea bugetară a
anilor precedenti
    f) încasarea ratelor sca- Acorduri guvernamentale
dente la creditele externe
acordate de la buget
    g) încasarea dobînzilor Idem
aferente creditelor externe
acordate de la buget
    h) vărsăminte de la unita- H.C.M. nr. 1397/1974 privind unele măsuri pentru
tile economice comerciale din realizarea de economii la cheltuielile
sectorul public, reprezentind unităţilor economice din sectorul public
plusuri de mărfuri şi produse
constatate cu ocazia
inventarierilor, rămase
definitive
    i) venituri din concesiuni Hotărîrea Guvernului nr. 1228/1990 privind
                                aprobarea metodologiei concesionarii,
                                închirierii şi locaţiei gestiunii
    j) venituri din penalizări Hotărîrea Guvernului nr. 90/1991 privind unele
încasate conform Hotărîrii măsuri pentru motivatia consumatorilor in
Guvernului nr. 90/1991 utilizarea raţională a gazelor naturale,
                                energiei electrice şi termice
    k) încasarea dobînzilor Hotărîrea Guvernului nr. 562/1991 privind unele
aferente ratelor lunare din măsuri referitoare la încasarea avansului si
vînzarea locuinţelor construite ratelor la vînzarea-cumpărarea locuinţelor
din fondurile statului construite din fondurile statului
    l) încasări din alte surse
  - venituri din expertize în Decretul nr. 212/1981 privind expertizele in
domeniul navigaţiei domeniul navigaţiei civile
  - taxe pentru eliberarea Legea nr. 71/1991 privind instituirea taxei
titlurilor de proprietate pentru utilizarea titlurilor de proprietate
asupra terenurilor asupra terenurilor

    II. Venituri din capital
 1. Venituri din valorificarea
unor bunuri ale statului
    a) venituri din valorifica- Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice;
rea unor bunuri ale institu- Hotărîrea Guvernului nr. 662/1991 privind modul
tiilor publice de valorificare a bunurilor care au devenit
                                proprietate publica, potrivit legii
    b) venituri din valorifica- Decretul nr. 357/1979 privind regimul rezervelor
rea stocurilor de la rezerva de stat
de stat
    c) venituri din vînzarea Decretul-lege nr. 61/1990 privind vînzarea de
locuinţelor construite din locuinţe din fondurile statului către populaţie;
fondurile statului Hotărîrea Guvernului nr. 562/1991 privind unele
                                măsuri referitoare la încasarea avansului si
                                ratelor la vînzarea-cumpărarea locuinţelor
                                construite din fondurile statului

                         2. Pentru bugetele locale
                        ───────────────────────────

     I. Venituri curente
    A. Venituri fiscale
    A.1. Impozite directe
     1. Impozitul pe profit Legea nr. 12/1991 privind impozitul pe profit,
                                modificată prin Legea nr. 55/1991 şi Hotărîrea
                                Guvernului nr. 804/1991
    2. Impozite şi taxe de la populaţie
  a) impozitul pe terenurile Legea nr. 2/1977 privind impozitul agricol
agricole ale populaţiei
  b) impozitul pe veniturile Decretul nr. 153/1954 cu privire la impozitul pe
liber-profesionistilor, mese- veniturile populaţiei, modificat cu
riasilor şi ale altor persoane Decretul-lege nr. 54/1990 privind organizarea si
fizice independente şi asocia- desfăşurarea unor activităţi economice pe baza
tii familiale liberei iniţiative; Decretul nr. 394/1973 cu
                                privire la impunerea veniturilor realizate din
                                închirieri de imobile; Hotărîrea Guvernului nr.
                                201/1990 privind aprobarea normelor de aplicare
                                a Decretului-lege nr. 54/1990
  c) impozitul pe clădirile şi Legea nr. 25/1981 privind impozitele şi taxele
terenurile populaţiei locale; Decretul nr. 425/1981 privind stabilirea
                                şi încasarea impozitelor şi taxelor locale
  d) taxa asupra mijloacelor Idem
de transport
  e) taxe de timbru asupra Decretul nr. 199/1955 privind taxele de timbru;
succesiunilor şi alte taxe de H.C.M. nr. 911/1955 cu modificările ulterioare;
timbru de la populaţie Hotărîrile Guvernului nr. 1295/1990, nr.
                                318/1991
  f) alte impozite şi taxe de Legea nr. 25/1981 privind impozitele şi taxele
la populaţie locale; Decretul nr. 425/1981 privind stabilirea
                                şi încasarea impozitelor şi taxelor locale;
                                Hotărîrea Guvernului nr. 257/1991

    3. Alte impozite directe
  a) taxa pentru folosirea Legea nr. 18/1991 privind fondul funciar;
terenurilor proprietate de Hotărîrea Guvernului nr. 251/1991 privind
stat instituirea taxei pentru folosirea terenurilor
                                în alte scopuri decît pentru producţia vegetala,
                                agricolă sau silvică
  b) impozitul pe clădiri de la Legea nr. 25/1981 privind impozitele şi taxele
persoane juridice locale; Decretul nr. 425/1981 privind stabilirea
                                şi încasarea impozitelor şi taxelor locale
    A.2. Impozite indirecte
  1. Impozitul pe spectacole Hotărîrea Guvernului nr. 679/1991 privind
                                impozitul pe spectacole
  2. Alte impozite indirecte
  a) majorări şi penalizări de Actul normativ care reglementează venitul in
intirziere pentru venituri cauza
nevarsate la termen
  b) alte încasări din impozite Decretul nr. 974/1968 privind condiţiile de
indirecte extragere a substanţelor minerale, a
                                substanţelor mineraliere utile pentru
                                construcţii din carierele şi balastierele aflate
                                în administrarea directa a primăriilor
    B. Venituri nefiscale
  1. Vărsăminte din profitul Legea nr. 12/1991 privind impozitul pe profit
net al regiilor autonome de
subordonare locală
  2. Diverse venituri
  a) venituri din recuperarea Codul penal, Codul civil şi Codul muncii;
cheltuielilor de judecata, Decretul nr. 208/1976 privind evaluarea
imputatii şi despăgubiri pagubelor aduse avutului obştesc
  b) venituri din amenzile Legea nr. 32/1968 privind stabilirea si
aplicate potrivit dispoziţiilor sancţionarea contravenţiilor; Legile specifice
legale desfăşurării activităţii pentru care se
                                stabilesc amenzi
  c) venituri din concesiuni Hotărîrea Guvernului nr. 1228/1990 privind
                                aprobarea metodologiei concesionarii,
                                închirierii şi locaţiei gestiunii
     II. Venituri din capital
  1. Venituri din valorificarea unor bunuri ale statului

  a) venituri din valorificarea Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice
unor bunuri ale instituţiilor
publice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    ANEXA 3


              TRANSFERURILE DIN BUGETUL DE STAT LA BUGETELE LOCALE
                              PE ANUL 1992

                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
        Judeţul Transferuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      TOTAL 65.400.000
 01. Alba 1.085.900
 02. Arad 1.273.800
 03. Argeş 1.269.400
 04. Bacău 1.932.000
 05. Bihor 1.335.000
 06. Bistriţa-Năsăud 960.000
 07. Botoşani 1.209.000
 08. Braşov 1.676.600
 09. Brăila 1.105.000
 10. Buzău 832.700
 11. Caras-Severin 1.181.000
 12. Călăraşi 790.000
 13. Cluj-Napoca 2.030.000
 14. Constanta 2.840.000
 15. Covasna 848.500
 16. Dîmboviţa 1.021.000
 17. Dolj 1.810.000
 18. Galaţi 1.275.000
 19. Giurgiu 600.000
 20. Gorj 550.000
 21. Harghita 847.600
 22. Hunedoara 1.380.300
 23. Ialomiţa 666.000
 24. Iaşi 2.295.900
 25. Maramureş 1.788.000
 26. Mehedinţi 718.300
 27. Mureş 1.596.000
 28. Neamţ 1.135.000
 29. Olt 905.500
 30. Prahova 1.566.000
 31. Satu Mare 976.600
 32. Sălaj 785.000
 33. Sibiu 1.504.500
 34. Suceava 1.437.400
 35. Teleorman 695.000
 36. Timiş 2.508.000
 37. Tulcea 775.000
 38. Vaslui 1.509.000
 39. Vîlcea 1.095.000
 40. Vrancea 1.155.000
 41. Municipiul Bucureşti 14.161.700
 42. Sectorul agricol Ilfov 274.300
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 4

     CATEGORII DE VENITURI SI CHELTUIELI AVUTE IN VEDERE LA STABILIREA
          TRANSFERURILOR DIN BUGETUL DE STAT LA BUGETELE LOCALE

       VENITURI PROPRII

    1. Impozitul pe profit (de la regiile autonome de subordonare locală)
    2. Impozite şi taxe de la populaţie
       - Impozitul pe terenurile agricole ale populaţiei
       - Impozitul pe veniturile liber-profesionistilor, meseriaşilor şi a altor persoane fizice independente şi asociaţii familiale
       - Impozitul pe clădirile şi terenurile populaţiei
       - taxe asupra mijloacelor de transport
       - taxe de timbru asupra succesiunilor şi alte taxe de timbru de la populaţie
       - Alte impozite şi taxe de la populaţie
    3. Alte impozite directe
       - Taxa pentru folosirea terenurilor proprietate de stat
       - Impozitul pe clădiri de la persoane juridice
       - Alte încasări din impozite directe
    4. Impozitul pe spectacole
    5. Alte impozite indirecte
       - Majorări şi penalităţi de intirziere pentru venituri nevarsate la termen
       - Alte încasări din impozite indirecte
    6. Vărsăminte din profitul net al regiilor autonome (de subordonare locală)
    7. Vărsăminte de la instituţiile publice
       - Alte venituri de la instituţiile publice
    8. Diverse venituri
       - Venituri din recuperarea cheltuielilor de judecata şi despăgubiri
       - Venituri din amenzile aplicate potrivit dispoziţiilor legale
       - Venituri din concesiuni
       - Încasări din alte surse
    9. Venituri din valorificarea unor bunuri ale statului
       - Venituri din valorificarea unor bunuri ale instituţiilor publice

        CHELTUIELI CURENTE SI DE CAPITAL
    1. Cultura şi arta; asigurarea condiţiilor pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor sportive şi de tineret
    2. Asistenta socială
    3. Gospodărie comunală şi locuinţe
    4. Cheltuieli pentru organele autorităţii executive
    5. Transporturi şi comunicaţii
    6. Alte acţiuni economice
    7. Alte acţiuni

    NOTĂ:
    La stabilirea alocaţiei de la buget pentru construcţii de locuinţe s-a avut în vedere, în principal, satisfacerea necesităţilor de spaţii locative pentru familiile cu venituri scăzute şi pentru persoanele handicapate.
    Necesităţile de locuinţe pentru celelalte categorii de cetăţeni urmează sa se realizeze cu fonduri de la populaţie şi prin credite bancare, în condiţiile legii.

    ANEXA 5/01


    PREŞEDINŢIA ROMÂNIEI

                           BUGETUL PE ANUL 1992

                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                       1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 647.294
   Cheltuieli curente 547.294
     Cheltuieli de personal 108.945
     Cheltuieli materiale şi servicii 438.349
   Cheltuieli de capital 100.000

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 647.294
 Cheltuieli pentru Preşedinţia României 647.294
   Cheltuieli curente 547.294
     Cheltuieli de personal 108.945
     Cheltuieli materiale şi servicii 438.349
   Cheltuieli de capital 100.000

                    DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI
 Cheltuieli - Total 647.294
   Cheltuieli curente 547.294
     Cheltuieli de personal 108.945
     Cheltuieli materiale şi servicii 438.349
   Cheltuieli de capital 100.000
 Cheltuieli pentru Preşedinţia României 647.294
   Cheltuieli curente 547.294
     Cheltuieli de personal 108.945
       Cheltuieli cu salariile 70.591
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 15.530
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 2.824
       Deplasări, detaşări, transferări 20.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 438.349
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 5.900
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 111.400
       Cărţi şi publicaţii 5.900
       Alte cheltuieli 315.149
   Cheltuieli de capital 100.000
     Investiţii ale instituţiilor publice 100.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/02


    SENATUL ROMÂNIEI

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 679.753
   Cheltuieli curente 619.353
     Cheltuieli de personal 502.850
     Cheltuieli materiale şi servicii 116.503
   Cheltuieli de capital 60.400

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 679.753
 Cheltuieli pentru organele autorităţii legislative 679.753
   Cheltuieli curente 619.353
     Cheltuieli de personal 502.850
     Cheltuieli materiale şi servicii 116.503
   Cheltuieli de capital 60.400

                    DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI
 Cheltuieli - Total 679.753
   Cheltuieli curente 619.353
     Cheltuieli de personal 502.850
     Cheltuieli materiale şi servicii 116.503
   Cheltuieli de capital 60.400
 Cheltuieli pentru organele autorităţii legislative 679.753
   Cheltuieli curente 619.353
     Cheltuieli de personal 502.850
       Cheltuieli cu salariile 338.400
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 64.296
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 10.154
       Deplasări, detaşări, transferări 90.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 116.503
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 52.600
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 8.900
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 2.370
       Reparaţii curente 3.550
       Cărţi şi publicaţii 5.900
       Alte cheltuieli 43.183
   Cheltuieli de capital 60.400
     Investiţii ale instituţiilor publice 60.400
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/03

    CAMERA DEPUTAŢILOR

                           BUGETUL PE ANUL 1992

                                                                    - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 1.774.992
   Cheltuieli curente 990.452
     Cheltuieli de personal 876.039
     Cheltuieli materiale şi servicii 114.413
   Cheltuieli de capital 784.540

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 1.774.992
 Cheltuieli pentru organele autorităţii legislative 1.774.992*)
   Cheltuieli curente 990.452
     Cheltuieli de personal 876.039
     Cheltuieli materiale şi servicii 114.413
   Cheltuieli de capital 784.540

                    DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI
 Cheltuieli - Total 1.774.992
   Cheltuieli curente 990.452
     Cheltuieli de personal 876.039
     Cheltuieli materiale şi servicii 114.413
   Cheltuieli de capital 784.540
 Cheltuieli pentru organele autorităţii legislative 1.774.992*)
   Cheltuieli curente 990.452
     Cheltuieli de personal 876.039
       Cheltuieli cu salariile 693.156
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 79.020
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 13.863
       Deplasări, detaşări, transferări 90.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 114.413
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 87.000
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 4.300
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 6.500
       Reparaţii curente 3.250
       Cărţi şi publicaţii 3.250
       Alte cheltuieli 10.113
   Cheltuieli de capital 784.540
     Investiţii ale instituţiilor publice 784.540
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

---------
    *) Pe măsura asigurării şi aprobării documentaţiei tehnico-economice de execuţie se vor asigura resursele financiare necesare continuării lucrărilor la "Casa Poporului", din veniturile prevăzute la art. 28. De asemenea, se vor asigura fondurile necesare pentru apariţia publicatiei "Parlamentul".

    ANEXA 5/04


    MINISTERUL JUSTIŢIEI

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                    - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 7.335.406
   Cheltuieli curente 7.109.406
     Cheltuieli de personal 2.367.558
     Cheltuieli materiale şi servicii 571.848
     Subvenţii şi transferuri 4.170.000
       Subvenţii pentru instituţiile publice 4.170.000
   Cheltuieli de capital 226.000

    Partea a V-a - Ordinea publica 4.170.000
 Ordinea publica 4.170.000
   Cheltuieli curente 4.170.000
     Subvenţii şi transferuri 4.170.000
       Subvenţii pentru instituţiile publice 4.170.000
       din total cheltuieli:
 Cheltuieli privind penitenciarele 4.170.000

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 3.165.406
   Cheltuieli curente 2.939.406
     Cheltuieli de personal 2.367.558
     Cheltuieli materiale şi servicii 571.848
   Cheltuieli de capital 226.000
 Cheltuieli pentru autoritatea judecătorească 3.004.772
   Cheltuieli curente 2.790.772
     Cheltuieli de personal 2.232.552
     Cheltuieli materiale şi servicii 558.220
   Cheltuieli de capital 214.000
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 160.634
   Cheltuieli curente 148.634
     Cheltuieli de personal 135.006
     Cheltuieli materiale şi servicii 13.628
   Cheltuieli de capital 12.000
   din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 160.634

                    DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI
 Cheltuieli - Total 7.335.406
   Cheltuieli curente 7.109.406
     Cheltuieli de personal 2.367.558
     Cheltuieli materiale şi servicii 571.848
     Subvenţii şi transferuri 4.170.000
       Subvenţii pentru instituţiile publice 4.170.000
   Cheltuieli de capital 226.000
 Ordinea publica 4.170.000
   Cheltuieli curente 4.170.000
     Subvenţii şi transferuri 4.170.000
       Subvenţii pentru instituţiile publice 4.170.000
 Cheltuieli pentru autoritatea judecătorească 3.004.772
   Cheltuieli curente 2.790.772
     Cheltuieli de personal 2.232.552
       Cheltuieli cu salariile 1.767.105
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 388.763
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 70.684
       Deplasări, detaşări, transferări 6.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 558.220
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 67.900
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 198.100
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 2.300
       Reparaţii curente 44.600
       Reparaţii capitale 243.400
       Cărţi şi publicaţii 1.100
       Alte cheltuieli 820
   Cheltuieli de capital 214.000
     Investiţii ale instituţiilor publice 214.000
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 160.634
   Cheltuieli curente 148.634
     Cheltuieli de personal 135.006
       Cheltuieli cu salariile 100.798
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 22.176
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 4.032
       Deplasări, detaşări, transferări 8.000
   Cheltuieli materiale şi servicii 13.628
     Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 8.400
     Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
     echipament 230
     Reparaţii curente 340
     Cărţi şi publicaţii 570
     Alte cheltuieli 4.088
   Cheltuieli de capital 12.000
     Investiţii ale instituţiilor publice 12.000


          VENITURILE, SUBVENŢIILE SI CHELTUIELILE INSTITUŢIILOR PUBLICE
         finanţate din veniturile extrabugetare şi subvenţii de la buget

                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                   Program 1992
           Instituţia publica ────────────────────────────────────────
                                         Venituri Subvenţii Cheltuieli
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    Cap. 64.1 "Ordinea publica" 2.100.000 4.170.000 6.270.000
- Direcţia Generală a Penitenciarelor 2.100.000 4.170.000 6.270.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/05

    MINISTERUL PUBLIC

                           BUGETUL PE ANUL 1992

                                                                 - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 1.380.732
   Cheltuieli curente 1.370.632
     Cheltuieli de personal 1.224.366
     Cheltuieli materiale şi servicii 146.266
   Cheltuieli de capital 10.100

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 1.380.732
 Cheltuieli pentru autoritatea judecătorească 1.380.732
   Cheltuieli curente 1.370.632
     Cheltuieli de personal 1.224.366
     Cheltuieli materiale şi servicii 146.266
   Cheltuieli de capital 10.100

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 1.380.732
   Cheltuieli curente 1.370.632
     Cheltuieli de personal 1.224.366
     Cheltuieli materiale şi servicii 146.266
   Cheltuieli de capital 10.100
 Cheltuieli pentru autoritatea judecătorească 1.380.732
   Cheltuieli curente 1.370.632
     Cheltuieli de personal 1.224.366
       Cheltuieli cu salariile 943.941
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 207.667
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 37.758
       Deplasări, detaşări, transferări 35.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 146.266
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 95.100
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 6.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 950
       Reparaţii curente 17.400
       Reparaţii capitale 24.300
       Cărţi şi publicaţii 2.516
   Cheltuieli de capital 10.100
     Investiţii ale instituţiilor publice 10.100
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/06


    CURTEA SUPREMA DE JUSTIŢIE

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                    - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 103.482
   Cheltuieli curente 98.202
     Cheltuieli de personal 90.111
     Cheltuieli materiale şi servicii 8.091
   Cheltuieli de capital 5.280

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 103.482
 Cheltuieli pentru autoritatea judecătorească 103.482
   Cheltuieli curente 98.202
     Cheltuieli de personal 90.111
     Cheltuieli materiale şi servicii 8.091
   Cheltuieli de capital 5.280

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 103.482
   Cheltuieli curente 98.202
     Cheltuieli de personal 90.111
     Cheltuieli materiale şi servicii 8.091
   Cheltuieli de capital 5.280
 Cheltuieli pentru autoritatea judecătorească 103.482
   Cheltuieli curente 98.202
     Cheltuieli de personal 90.111
       Cheltuieli cu salariile 67.548
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 14.861
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 2.702
       Deplasări, detaşări, transferări 5.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 8.091
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 5.550
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 20
       Reparaţii curente 1.200
       Cărţi şi publicaţii 120
       Alte cheltuieli 1.201
   Cheltuieli de capital 5.280
     Investiţii ale instituţiilor publice 5.280
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/07


    SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI

                           BUGETUL PE ANUL 1992

                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 2.620.929
   Cheltuieli curente 1.624.929
     Cheltuieli de personal 489.679
     Cheltuieli materiale şi servicii 910.510
     Subvenţii şi transferuri 224.740
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 166.000
       Transferuri 58.740
   Cheltuieli de capital 996.000

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 376.930
   Cheltuieli curente 376.930
     Cheltuieli materiale şi servicii 318.190
     Subvenţii şi transferuri 58.740
       Transferuri 58.740

 Asistenta socială 318.190
   Cheltuieli curente 318.190
     Cheltuieli materiale şi servicii 318.190
     din total cheltuieli:
   Alte acţiuni de asistenta socială 318.190

 Pensii şi ajutoare I.O.V.R., militari şi alte persoane 58.740
   Cheltuieli curente 58.740
     Subvenţii şi transferuri 58.740
       Transferuri 58.740
     din total cheltuieli:
   Pensii, ajutoare, indemnizaţii şi sporuri I.O.V.R. şi
   veterani de război 58.740

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 2.077.999
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 2.077.999
   Cheltuieli curente 1.081.999
     Cheltuieli de personal 489.679
     Cheltuieli materiale şi servicii 592.320
   Cheltuieli de capital 996.000
     din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 2.077.999

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 166.000
 Agricultura, silvicultura, ape, mediu înconjurător 166.000
   Cheltuieli curente 166.000
     Subvenţii şi transferuri 166.000
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 166.000
     din total cheltuieli:
   Programe pentru susţinerea preţurilor la produsele agricole 166.000

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 2.620.929
   Cheltuieli curente 1.624.929
     Cheltuieli de personal 489.679
     Cheltuieli materiale şi servicii 910.510
     Subvenţii şi transferuri 224.740
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 166.000
       Transferuri 58.740
   Cheltuieli de capital 996.000
 Asistenta socială 318.190
   Cheltuieli curente 318.190
     Cheltuieli materiale şi servicii 318.190
       Drepturi cu caracter social 318.190
 Pensii şi ajutoare I.O.V.R., militari şi alte persoane 58.740
   Cheltuieli curente 58.740
     Subvenţii şi transferuri 58.740
       Transferuri 58.740
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 2.077.999
   Cheltuieli curente 1.081.999
     Cheltuieli de personal 489.679
       Cheltuieli cu salariile 315.530
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 62.790
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 11.359
       Deplasări, detaşări, transferări 100.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 592.320
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 150.300
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 75.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 2.000
       Reparaţii curente 8.000
       Cărţi şi publicaţii 1.500
       Alte cheltuieli 355.520
   Cheltuieli de capital 996.000
     Investiţii ale instituţiilor publice 996.000
 Agricultura, silvicultura, ape, mediu înconjurător 166.000
   Cheltuieli curente 166.000
     Subvenţii şi transferuri 166.000
     Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 166.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/08

    MINISTERUL ÎNVĂŢĂMÎNTULUI SI ŞTIINŢEI

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                    - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 124.884.407
   Cheltuieli curente 121.567.457
     Cheltuieli de personal 89.723.503
     Cheltuieli materiale şi servicii 22.694.674
     Subvenţii şi transferuri 9.149.280
       Subvenţii pentru instituţiile publice 933.450
       Transferuri 8.215.830
   Cheltuieli de capital 3.316.950

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 119.642.581
   Cheltuieli curente 116.325.631
     Cheltuieli de personal 89.419.752
     Cheltuieli materiale şi servicii 17.756.599
     Subvenţii şi transferuri 9.149.280
       Subvenţii pentru instituţiile publice 933.450
       Transferuri 8.215.830
   Cheltuieli de capital 3.316.950

 Învăţămînt 118.829.481
   Cheltuieli curente 115.640.481
   Cheltuieli de personal 89.191.212
     Cheltuieli materiale şi servicii 17.571.939
     Subvenţii şi transferuri 8.877.330
       Subvenţii pentru instituţiile publice 661.500
       Transferuri 8.215.830
   Cheltuieli de capital 3.189.000
     din total cheltuieli:
   Învăţămînt preşcolar 13.688.390
   Învăţămînt primar şi gimnazial 55.943.850
   Învăţămînt complementar 1.785.440
   Învăţămînt profesional 4.047.000
   Învăţămînt liceal 18.844.700
   Învăţămînt postliceal 714.180
   Învăţămînt superior 17.854.400
   Case de copii 2.737.700
   Inspectorate şcolare 595.140
   Alte instituţii şi acţiuni de învăţămînt 2.618.681

 Cultura şi arta 571.150
   Cheltuieli curente 443.200
     Cheltuieli de personal 228.540
     Cheltuieli materiale şi servicii 184.660
     Subvenţii şi transferuri 30.000
       Subvenţii pentru instituţiile publice 30.000
   Cheltuieli de capital 127.950
     din total cheltuieli:
   Biblioteci naţionale, universitare, judeţene, municipale
   şi orăşeneşti 541.150
   Muzee 20.000
   Teatre şi instituţii muzicale 10.000
 Alte cheltuieli social-culturale 241.950
   Cheltuieli curente 241.950
     Subvenţii şi transferuri 241.950
       Subvenţii pentru instituţiile publice 241.950
     din total cheltuieli:
   Activitatea sportiva şi tineret 241.950

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 191.816
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 191.816
   Cheltuieli curente 191.816
     Cheltuieli de personal 147.859
     Cheltuieli materiale şi servicii 43.957
     din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 191.816

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 5.050.010
 Cercetare ştiinţifică 5.050.010
   Cheltuieli curente 5.050.010
     Cheltuieli de personal 155.892
     Cheltuieli materiale şi servicii 4.894.118
     din total cheltuieli:
   Obiective, teme de cercetare şi cercetări complexe 4.820.706
   Unităţi de cercetare 162.044
   Alte instituţii şi acţiuni pentru cercetare ştiinţifică 67.260

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 124.884.407
   Cheltuieli curente 121.567.457
     Cheltuieli de personal 89.723.503
     Cheltuieli materiale şi servicii 22.694.674
     Subvenţii şi transferuri 9.149.280
       Subvenţii pentru instituţii publice 933.450
       Transferuri 8.215.830
   Cheltuieli de capital 3.316.950
 Învăţămînt 118.829.481
   Cheltuieli curente 115.640.481
     Cheltuieli de personal 89.191.212
       Cheltuieli cu salariile 70.431.559
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 15.533.400
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 2.826.253
       Deplasări, detaşări, transferări 400.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 17.571.939
       Drepturi cu caracter social 1.100.000
       Hrana 3.794.000
       Medicamente şi materiale sanitare 10.000
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 6.647.939
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 250.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 620.000
       Reparaţii curente 3.400.000
       Reparaţii capitale 1.550.000
       Cărţi şi publicaţii 100.000
       Alte cheltuieli 100.000
     Subvenţii şi transferuri 8.877.330
       Subvenţii pentru instituţiile publice 661.500
       Transferuri 8.215.830
   Cheltuieli de capital 3.189.000
     Investiţii ale instituţiilor publice 3.189.000
 Cultura şi arta 571.150
   Cheltuieli curente 443.200
     Cheltuieli de personal 228.540
       Cheltuieli cu salariile 180.413
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 39.830
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 7.697
       Deplasări, detaşări, transferări 600
     Cheltuieli materiale şi servicii 184.660
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 7.685
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 74.083
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 162
       Reparaţii curente 1.620
       Reparaţii capitale 92.500
       Cărţi şi publicaţii 8.500
       Alte cheltuieli 110
     Subvenţii şi transferuri 30.000
       Subvenţii pentru instituţiile publice 30.000
   Cheltuieli de capital 127.950
     Investiţii ale instituţiilor publice 127.950
 Alte cheltuieli social-culturale 241.950
   Cheltuieli curente 241.950
     Subvenţii şi transferuri 241.950
     Subvenţii pentru instituţiile publice 241.950
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 191.816
   Cheltuieli curente 191.816
     Cheltuieli de personal 147.859
       Cheltuieli cu salariile 97.507
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 21.452
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 3.900
       Deplasări, detaşări, transferări 25.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 43.957
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 9.950
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 5.400
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 200
       Reparaţii curente 4.500
       Cărţi şi publicaţii 400
       Alte cheltuieli 23.507
 Cercetare ştiinţifică 5.050.010
   Cheltuieli curente 5.050.010
     Cheltuieli de personal 155.892
       Cheltuieli cu salariile 123.182
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 27.100
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 4.927
       Deplasări, detaşări, transferări 683
     Cheltuieli materiale şi servicii 4.894.118
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 31.847
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 28.620
       Reparaţii curente 2.266
       Cărţi şi publicaţii 1.179
       Alte cheltuieli 4.830.206

          VENITURILE, SUBVENŢIILE SI CHELTUIELILE INSTITUŢIILOR PUBLICE
         finanţate din veniturile extrabugetare şi subvenţii de la buget
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                     Program 1992
      Instituţia publica ───────────────────────────────────────
                                        Venituri Subvenţii Cheltuieli
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    Cap. 51.1 "Învăţămînt" 63.350 661.500 724.850
 - Casele studenţeşti 63.350 160.650 224.000
 - Tabere şcolare şi studenţeşti - 500.850*) 500.850
    Cap. 53.1 "Cultura şi arta" 2.800 30.000 32.800
 - Corul de Camera Madrigal 800 10.000 10.800
 - Muzeul Antipa 2.000 20.000 22.000
    Cap. 57.1 "Alte cheltuieli
              social-culturale" 500 241.950 242.450
 - Cluburi sportive universitare 500 241.950 242.450
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
---------
    *) Suma a fost stabilită în baza Hotărîrilor Guvernului
       nr. 934/1990 şi nr. 625/1991.


    ANEXA 5/09


    MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                    - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 108.567.846
   Cheltuieli curente 105.510.681
     Cheltuieli de personal 66.108.700
     Cheltuieli materiale şi servicii 39.331.481
     Subvenţii şi transferuri 70.500
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 70.000
       Transferuri 500
   Cheltuieli de capital 3.057.165

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 108.125.000
 Sănătate 108.125.000
   Cheltuieli curente 105.167.900
     Cheltuieli de personal 65.939.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 39.228.700
   Cheltuieli de capital 2.957.100
     din total cheltuieli:
   Dispensare 24.760.600
   Spitale 63.577.500
   Sanatorii, preventorii şi dispensare cu stationar TBC 1.189.400
   Creşs 2.811.300
   Leagane de copii 2.270.600
   Centre de recoltare şi conservare a singelui 973.200
   Staţii de salvare 3.460.000
   Alte instituţii şi acţiuni sanitare 9.082.400

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 109.165
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 109.165
   Cheltuieli curente 109.165
     Cheltuieli de personal 80.867
     Cheltuieli materiale şi servicii 27.798
     Subvenţii şi transferuri 500
       Transferuri 500
     din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 109.165

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 272.540
   Cheltuieli curente 172.475
     Cheltuieli de personal 37.267
     Cheltuieli materiale şi servicii 65.208
     Subvenţii şi transferuri 70.000
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 70.000
   Cheltuieli de capital 100.065

 Industria extractivă, energetica, metalurgică, chimica şi alte
 subramuri ale industriei 70.000
   Cheltuieli curente 70.000
     Subvenţii şi transferuri 70.000
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 70.000
   Alte subramuri ale industriei 70.000

 Alte acţiuni economice 202.540
   Cheltuieli curente 102.475
     Cheltuieli de personal 37.267
     Cheltuieli materiale şi servicii 65.208
   Cheltuieli de capital 100.065
     din total cheltuieli:
   Rezerva de stat şi de mobilizare 202.540

    Partea a VIII-a - Alte acţiuni 61.141
 Alte acţiuni 61.141
   Cheltuieli curente 61.141
     Cheltuieli de personal 51.366
     Cheltuieli materiale şi servicii 9.775
     din total cheltuieli:
   Centre şi oficii de calcul 61.141

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 108.567.846
   Cheltuieli curente 105.510.681
     Cheltuieli de personal 66.108.700
     Cheltuieli materiale şi servicii 39.331.481
     Subvenţii şi transferuri 70.500
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 70.000
       Transferuri 500
   Cheltuieli de capital 3.057.165
 Sănătate 108.125.000
   Cheltuieli curente 105.167.900
     Cheltuieli de personal 65.939.200
       Cheltuieli cu salariile 52.300.000
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 11.500.000
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 2.100.000
       Deplasări, detaşări, transferări 39.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 39.228.700
       Drepturi cu caracter social 150.000
       Hrana 10.600.000
       Medicamente şi materiale sanitare 16.100.000
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 5.700.000
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 1.700.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 1.800.000
       Reparaţii curente 2.300.000
       Reparaţii capitale 700.000
       Cărţi şi publicaţii 10.000
       Alte cheltuieli 168.700
   Cheltuieli de capital 2.957.100
     Investiţii ale instituţiilor publice 2.957.100
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 109.165
   Cheltuieli curente 109.165
     Cheltuieli de personal 80.867
       Cheltuieli cu salariile 59.418
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 13.072
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 2.377
       Deplasări, detaşări, transferări 6.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 27.798
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 26.698
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 100
       Reparaţii curente 500
       Cărţi şi publicaţii 400
       Alte cheltuieli 100
     Subvenţii şi transferuri 500
       Transferuri 500
       Contribuţii şi cotizaţii la organisme internaţionale 500

 Industria extractivă, energetica, metalurgică, chimica şi alte
 subramuri ale industriei 70.000
   Cheltuieli curente 70.000
     Subvenţii şi transferuri 70.000
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 70.000

 Alte acţiuni economice 202.540
   Cheltuieli curente 102.475
     Cheltuieli de personal 37.267
       Cheltuieli cu salariile 29.143
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 6.410
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 1.192
       Deplasări, detaşări, transferări 522
     Cheltuieli materiale şi servicii 65.208
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 14.750
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 880
       Reparaţii curente 10.570
       Reparaţii capitale 38.747
       Cărţi şi publicaţii 52
       Alte cheltuieli 209
   Cheltuieli de capital 100.065
     Stocuri pentru rezerva de stat şi de mobilizare 76.065
     Investiţii ale instituţiilor publice 24.000

 Alte acţiuni 61.141
   Cheltuieli curente 61.141
     Cheltuieli de personal 51.366
       Cheltuieli cu salariile 40.529
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 8.916
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 1.621
       Deplasări, detaşări, transferări 300
     Cheltuieli materiale şi servicii 9.775
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 2.825
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 6.770
       Reparaţii curente 60
       Cărţi şi publicaţii 60
       Alte cheltuieli 60
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/10

    MINISTERUL MUNCII SI PROTECŢIEI SOCIALE

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                 - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 67.963.857
   Cheltuieli curente 67.681.215
     Cheltuieli de personal 1.302.306
     Cheltuieli materiale şi servicii 372.647
     Subvenţii şi transferuri 66.006.262
       Transferuri 66.006.262
   Cheltuieli de capital 282.642

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 66.292.853
   Cheltuieli curente 66.177.411
     Cheltuieli de personal 116.710
     Cheltuieli materiale şi servicii 54.439
     Subvenţii şi transferuri 66.006.262
       Transferuri 66.006.262
   Cheltuieli de capital 115.442

 Sănătate 195.500
   Cheltuieli curente 149.600
     Cheltuieli de personal 107.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 42.600
   Cheltuieli de capital 45.900
     din total cheltuieli:
   Spitale 195.500

 Asistenta socială 91.091
   Cheltuieli curente 21.549
     Cheltuieli de personal 9.710
     Cheltuieli materiale şi servicii 11.839
   Cheltuieli de capital 69.542
     din total cheltuieli:
   Cămine de batrini şi pensionari 13.360
   Cămine de primire a minorilor 8.189
   Alte acţiuni de asistenta socială 69.542

 Alocaţii şi alte ajutoare pentru copii 53.205.736
   Cheltuieli curente 53.205.736
     Subvenţii şi transferuri 53.205.736
       Transferuri 53.205.736
     din total cheltuieli:
   Alocaţie de stat pentru copii 48.187.043
   Ajutoare pentru mame cu mulţi copii 4.795.800
   Indemnizaţii de naştere 182.000
   Ajutoare pentru sotii de militari în termen 40.893

 Pensii şi ajutoare I.O.V.R., militari şi alte persoane 12.800.526
   Cheltuieli curente 12.800.526
     Subvenţii şi transferuri 12.800.526
       Transferuri 12.800.526
     din total cheltuieli:
   Pensii, ajutoare, indemnizaţii şi sporuri I.O.V.R. şi
   veterani de război 12.339.062
   Alte pensii şi ajutoare 461.464

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 1.671.004
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 1.671.004
   Cheltuieli curente 1.503.804
     Cheltuieli de personal 1.185.596
     Cheltuieli materiale şi servicii 318.208
   Cheltuieli de capital 167.200
     din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 1.671.004

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 67.963.857
   Cheltuieli curente 67.681.215
     Cheltuieli de personal 1.302.306
     Cheltuieli materiale şi servicii 372.647
     Subvenţii şi transferuri 66.006.262
       Transferuri 66.006.262
   Cheltuieli de capital 282.642

 Sănătate 195.500
   Cheltuieli curente 149.600
     Cheltuieli de personal 107.000
       Cheltuieli cu salariile 84.900
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 18.600
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 3.400
       Deplasări, detaşări, transferări 100
     Cheltuieli materiale şi servicii 42.600
       Drepturi cu caracter social 100
       Hrana 17.000
       Medicamente şi materiale sanitare 7.200
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 14.680
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 1.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 1.000
       Reparaţii curente 1.600
       Cărţi şi publicaţii 10
       Alte cheltuieli 10
   Cheltuieli de capital 45.900
     Investiţii ale instituţiilor publice 45.900

 Asistenta socială 91.091
   Cheltuieli curente 21.549
     Cheltuieli de personal 9.710
       Cheltuieli cu salariile 7.707
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 1.695
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 308
     Cheltuieli materiale şi servicii 11.839
       Drepturi cu caracter social 300
       Hrana 6.500
       Medicamente şi materiale sanitare 300
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 1.600
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 1.000
       Reparaţii curente 1.000
       Cărţi şi publicaţii 3
       Alte cheltuieli 1.136
   Cheltuieli de capital 69.542
     Investiţii ale instituţiilor publice 69.542

 Alocaţii şi alte ajutoare pentru copii 53.205.736
   Cheltuieli curente 53.205.736
     Subvenţii şi transferuri 53.205.736
       Transferuri 53.205.736

 Pensii şi ajutoare I.O.V.R., militari şi alte persoane 12.800.526
   Cheltuieli curente 12.800.526
     Subvenţii şi transferuri 12.800.526
       Transferuri 12.800.526
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 1.671.004
   Cheltuieli curente 1.503.804
     Cheltuieli de personal 1.185.596
       Cheltuieli cu salariile 901.266
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 198.279
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 36.051
       Deplasări, detaşări, transferări 50.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 318.208
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 165.600
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 8.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 7.100
       Reparaţii curente 35.900
       Reparaţii capitale 36.100
       Cărţi şi publicaţii 5.800
       Alte cheltuieli 59.708
   Cheltuieli de capital 167.200
     Investiţii ale instituţiilor publice 167.200
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    ANEXA 5/11

    MINISTERUL CULTURII
                           BUGETUL PE ANUL 1992

                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 3.895.556
   Cheltuieli curente 3.295.556
     Cheltuieli de personal 331.146
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.340.171
     Subvenţii şi transferuri 1.624.239
       Subvenţii pentru instituţiile publice 1.624.239
   Cheltuieli de capital 600.000

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 3.741.739
 Cultura şi arta 3.741.739*)
   Cheltuieli curente 3.141.739
     Cheltuieli de personal 207.500
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.310.000
     Subvenţii şi transferuri 1.624.239
       Subvenţii pentru instituţiile publice 1.624.239
   Cheltuieli de capital 600.000
     din total cheltuieli:
   Biblioteci naţionale, universitare, judeţene, municipale si
   orăşeneşti 250.000
   Muzee 440.109
   Teatre şi instituţii muzicale 1.099.130
   Alte instituţii şi acţiuni de cultura şi arta 1.952.500

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 153.817
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 153.817
   Cheltuieli curente 153.817
     Cheltuieli de personal 123.646
     Cheltuieli materiale şi servicii 30.171
     din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 153.817

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 3.895.556
   Cheltuieli curente 3.295.556
     Cheltuieli de personal 331.146
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.340.171
     Subvenţii şi transferuri 1.624.239
       Subvenţii pentru instituţii publice 1.624.239
   Cheltuieli de capital 600.000
 Cultura şi arta 3.741.739*)
   Cheltuieli curente 3.141.739
     Cheltuieli de personal 207.500
       Cheltuieli cu salariile 136.680
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 30.070
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 5.470
       Deplasări, detaşări, transferări 35.280
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.310.000
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 32.000
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 40.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 30.000
       Reparaţii curente 30.000
       Reparaţii capitale 750.000
       Cărţi şi publicaţii 6.000
       Alte cheltuieli 422.000
     Subvenţii şi transferuri 1.624.239
       Subvenţii pentru instituţiile publice 1.624.239
   Cheltuieli de capital 600.000
     Investiţii ale instituţiilor publice 600.000
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 153.817
   Cheltuieli curente 153.817
     Cheltuieli de personal 123.646
       Cheltuieli cu salariile 86.226
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 18.970
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 3.450
       Deplasări, detaşări, transferări 15.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 30.171
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 23.871
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 500
       Reparaţii curente 500
       Cărţi şi publicaţii 300
       Alte cheltuieli 5.000

          VENITURILE, SUBVENŢIILE SI CHELTUIELILE INSTITUŢIILOR PUBLICE
        finanţate din veniturile extrabugetare şi subvenţii de la buget

                                                                    - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                     Program 1992
      Instituţia publica ────────────────────────────────────────
                                          Venituri Subvenţii Cheltuieli
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Total teatre şi instituţii muzicale 70.500 1.099.130 1.169.630
     din care:
 Teatrul Naţional "I. L. Caragiale"
    Bucureşti 14.000 139.730 153.730
 Opera Romana Bucureşti 5.000 205.300 210.300
 Teatrul de opereta Bucureşti 2.500 81.190 83.690
 Filarmonica "G. Enescu" Bucureşti 7.000 67.180 74.180
 Teatrul Naţional Cluj-Napoca 2.000 33.700 35.700
 Opera romana Cluj-Napoca 2.500 81.430 83.930
 Teatrul maghiar Cluj-Napoca 2.200 32.590 34.790
 Opera maghiara Cluj-Napoca 3.300 70.150 73.450
 Teatrul Naţional "V. Alecsandri" Iaşi 2.500 45.000 47.500
 Opera romana Iaşi 2.500 73.000 75.500
 Teatrul Naţional "M. Millo" Timişoara 2.200 30.000 32.200
 Opera romana Timişoara 7.000 82.900 89.900
 Teatrul Naţional Craiova 4.000 48.000 52.000
 Teatrul Naţional Tîrgu Mureş 4.200 52.760 56.960
 Teatrul "Excelsior" 1.200 12.400 13.600
 Teatrul "Masca" 1.000 11.300 12.300
 Ansamblul artistic al tineretului 6.000 17.000 23.000
 Teatrul "Urmuz" 1.400 15.500 16.900
    Total muzee 47.900 440.109 488.009
    din care:
 Muzeul naţional de istorie a României 3.000 54.269 57.269
 Muzeul naţional de arta a României 6.800 73.586 80.386
 Muzeul Satului 7.000 54.528 61.528
 Muzeul taranului roman 2.000 38.517 40.517
 Muzeul literaturii romane 2.000 22.084 24.084
 Muzeul Brukenthal Sibiu 8.000 55.206 63.206
 Muzeul Peleş 8.000 33.572 41.572
 Muzeul Bran 2.500 18.232 20.732
 Muzeul Cotroceni 5.000 50.000 55.000
 Muzeul Civilizatiei Populare Sibiu 3.000 33.115 36.115
 Muzeul "G. Enescu" 600 7.000 7.600
    Alte instituţii 144.000 85.000 229.000
    din care:
 Oficiul naţional de documentaţie si
expoziţii 10.000 8.000 18.000
 Studioul de creaţie cinematografica 10.000 30.000 40.000
 Editura "Video" 2.000 12.000 14.000
 Unităţi subvenţionate subordonate
 Trustului "Domus" 122.000 35.000 157.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
-------
    *) Din sumele prevăzute se poate utiliza o cota-parte pentru dotări ale
unor instituţii culturale din Republica Moldova cu care Ministerul Culturii
realizează acţiuni comune, precum şi pentru dotarea instituţiilor de cultura,
proprietatea statului roman, situate în afară teritoriului tarii şi plasate
în subordinea Ministerului Afacerilor Externe.


    ANEXA 5/12


    MINISTERUL TINERETULUI SI SPORTULUI

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                 - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 3.206.099
   Cheltuieli curente 2.916.099
     Cheltuieli de personal 59.369
     Cheltuieli materiale şi servicii 312.430
     Subvenţii şi transferuri 2.544.300
       Subvenţii pentru instituţiile publice 2.544.300
   Cheltuieli de capital 290.000

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 3.134.300
 Alte cheltuieli social-culturale 3.134.300
   Cheltuieli curente 2.844.300
     Cheltuieli materiale şi servicii 300.000
     Subvenţii şi transferuri 2.544.300*)
       Subvenţii pentru instituţiile publice 2.544.300
   Cheltuieli de capital 290.000
     din total cheltuieli:
   Activitatea sportiva şi tineret 3.134.300

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 71.799
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 71.799
   Cheltuieli curente 71.799
     Cheltuieli de personal 59.369
     Cheltuieli materiale şi servicii 12.430
     din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 71.799

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 3.206.099
   Cheltuieli curente 2.916.099
     Cheltuieli de personal 59.369
     Cheltuieli materiale şi servicii 312.430
     Subvenţii şi transferuri 2.544.300
       Subvenţii pentru instituţii publice 2.544.300
   Cheltuieli de capital 290.000

 Alte cheltuieli social-culturale 3.134.300
   Cheltuieli curente 2.844.300
     Cheltuieli materiale şi servicii 300.000
       Reparaţii capitale 300.000
     Subvenţii şi transferuri 2.544.300*)
       Subvenţii pentru instituţiile publice 2.544.300
   Cheltuieli de capital 290.000
       Investiţii ale instituţiilor publice 290.000
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 71.799
   Cheltuieli curente 71.799
     Cheltuieli de personal 59.369
       Cheltuieli cu salariile 43.150
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 9.493
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 1.726
       Deplasări, detaşări, transferări 5.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 12.430
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 5.700
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 1.400
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 600
       Reparaţii curente 2.400
       Cărţi şi publicaţii 450
       Alte cheltuieli 1.880

          VENITURILE, SUBVENŢIILE SI CHELTUIELILE INSTITUŢIILOR PUBLICE
        finanţate din veniturile extrabugetare şi subvenţii de la buget
                                                                    - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                     Program 1992
      Instituţia publica ─────────────────────────────────────
                                          Venituri Subvenţii Cheltuieli
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Cap. 57.1 "Alte cheltuieli
            social-culturale" 825.000 2.544.300 3.369.300
 - Asociaţii, cluburi sportive, oficii
judeţene pentru educaţie fizica şi sport 825.000 2.544.300 3.369.300
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
---------
     *) Din care, 300 milioane lei pentru Comitetul Olimpic Roman.



    ANEXA 5/13


    SECRETARIATUL DE STAT PENTRU HANDICAPATI

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                    - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 22.413.177
   Cheltuieli curente 21.203.077
     Cheltuieli de personal 8.143.233
     Cheltuieli materiale şi servicii 12.589.168
     Subvenţii şi transferuri 470.676
       Subvenţii pentru instituţiile publice 470.676
   Cheltuieli de capital 1.210.100

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 22.249.562
   Cheltuieli curente 21.059.462
     Cheltuieli de personal 8.011.799
     Cheltuieli materiale şi servicii 12.576.987
     Subvenţii şi transferuri 470.676
       Subvenţii pentru instituţiile publice 470.676
   Cheltuieli de capital 1.190.100

 Învăţămînt 13.702.586
   Cheltuieli curente 13.699.286
     Cheltuieli de personal 5.843.729
     Cheltuieli materiale şi servicii 7.855.557
   Cheltuieli de capital 3.300
     din total cheltuieli:
   Învăţămînt pentru copii cu deficiente 13.702.586

 Asistenta socială 8.546.976
   Cheltuieli curente 7.360.176
     Cheltuieli de personal 2.168.070
     Cheltuieli materiale şi servicii 4.721.430
     Subvenţii şi transferuri 470.676
       Subvenţii pentru instituţiile publice 470.676
   Cheltuieli de capital 1.186.800
     din total cheltuieli:
   Cămine de batrini şi pensionari 1.962.660
   Cămine-spital pentru invalizi şi bolnavi cronici 3.129.600
   Cămine pentru copii infirmi şi cămine-atelier 84.870
   Alte acţiuni de asistenta socială 3.369.846

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 163.615
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 163.615
   Cheltuieli curente 143.615
     Cheltuieli de personal 131.434
     Cheltuieli materiale şi servicii 12.181
  Cheltuieli de capital 20.000
     din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 163.615

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 22.413.177
   Cheltuieli curente 21.203.077
     Cheltuieli de personal 8.143.233
     Cheltuieli materiale şi servicii 12.589.168
     Subvenţii şi transferuri 470.676
       Subvenţii pentru instituţiile publice 470.676
   Cheltuieli de capital 1.210.100

 Învăţămînt 13.702.586
   Cheltuieli curente 13.699.286
     Cheltuieli de personal 5.843.729
       Cheltuieli cu salariile 4.782.159
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 898.250
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 163.320
     Cheltuieli materiale şi servicii 7.855.557
       Drepturi cu caracter social 820.000
       Hrana 3.813.500
       Medicamente şi materiale sanitare 25.000
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 1.277.300
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 100.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 766.000
       Reparaţii curente 690.000
       Reparaţii capitale 150.000
       Cărţi şi publicaţii 3.000
       Alte cheltuieli 210.757
   Cheltuieli de capital 3.300
     Investiţii ale instituţiilor publice 3.300
 Asistenta socială 8.546.976
   Cheltuieli curente 7.360.176
     Cheltuieli de personal 2.168.070
       Cheltuieli cu salariile 1.712.600
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 376.772
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 68.504
       Deplasări, detaşări, transferări 10.194
     Cheltuieli materiale şi servicii 4.721.430
       Drepturi cu caracter social 2.772.480
       Hrana 1.286.900
       Medicamente şi materiale sanitare 20.000
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 300.000
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 16.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 75.000
       Reparaţii curente 150.750
       Reparaţii capitale 20.000
       Cărţi şi publicaţii 300
       Alte cheltuieli 80.000
     Subvenţii şi transferuri 470.676
       Subvenţii pentru instituţiile publice 470.676
   Cheltuieli de capital 1.186.800
     Investiţii ale instituţiilor publice 1.186.800
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 163.615
   Cheltuieli curente 143.615
     Cheltuieli de personal 131.434
       Cheltuieli cu salariile 96.376
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 21.203
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 3.855
       Deplasări, detaşări, transferări 10.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 12.181
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 8.200
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 220
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 560
       Reparaţii curente 2.200
       Cărţi şi publicaţii 220
       Alte cheltuieli 781
    Cheltuieli de capital 20.000
      Investiţii ale instituţiilor publice 20.000

          VENITURILE, SUBVENŢIILE SI CHELTUIELILE INSTITUŢIILOR PUBLICE
         finanţate din veniturile extrabugetare şi subvenţii de la buget
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                     Program 1992
      Instituţia publica ──────────────────────────────────────
                                         Venituri Subvenţii Cheltuieli
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1. Asociaţia Nevazatorilor din România 2.190 409.480 411.670
 2. Asociaţia Surzilor din România 2.000 61.196 63.196
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/14


    MINISTERUL INDUSTRIEI

                           BUGETUL PE ANUL 1992

                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 226.258.263
   Cheltuieli curente 184.846.413
     Cheltuieli de personal 2.859.761
     Cheltuieli materiale şi servicii 10.527.375
     Subvenţii şi transferuri 171.459.277
       Subvenţii pentru instituţiile publice 3.600
       Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale
       de stat 57.517.978
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 108.495.552
       Transferuri 5.442.147
   Cheltuieli de capital 41.411.850

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 2.456.768
   Cheltuieli curente 2.456.768
     Cheltuieli de personal 1.924.021
     Cheltuieli materiale şi servicii 487.000
     Subvenţii şi transferuri 45.747
       Subvenţii pentru instituţiile publice 3.600
       Transferuri 42.147

 Învăţămînt 2.453.168
   Cheltuieli curente 2.453.168
   Cheltuieli de personal 1.924.021
     Cheltuieli materiale şi servicii 487.000
     Subvenţii şi transferuri 42.147
       Transferuri 42.147
     din total cheltuieli:
   Învăţămînt profesional 981.268
   Învăţămînt liceal 1.471.900

 Cultura şi arta 3.600
   Cheltuieli curente 3.600
     Subvenţii şi transferuri 3.600
       Subvenţii pentru instituţiile publice 3.600
     din total cheltuieli:
   Muzee 3.600

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 1.076.125
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 1.076.125
   Cheltuieli curente 1.073.525
     Cheltuieli de personal 824.302
     Cheltuieli materiale şi servicii 249.223
   Cheltuieli de capital 2.600
     din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 1.076.125

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 222.644.836
   Cheltuieli curente 186.235.586
     Cheltuieli de personal 46.103
     Cheltuieli materiale şi servicii 9.775.953
       Subvenţii şi transferuri 176.413.530
       Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale
       de stat 62.517.978
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 108.495.552
       Transferuri 5.400.000
   Cheltuieli de capital 36.409.250

 Cercetare ştiinţifică 130.000
   Cheltuieli de capital 130.000
      din total cheltuieli:
   Acţiuni de reducere a consumurilor energetice 130.000

 Prospecţiuni şi lucrări geologice de cercetare pentru
 descoperiri de zăcăminte noi 9.531.731
   Cheltuieli curente 9.531.731
     Cheltuieli materiale şi servicii 9.531.731

 Industria extractivă, energetica, metalurgică, chimica si
 alte subramuri ale industriei 210.253.530
   Cheltuieli curente 171.413.530
     Subvenţii şi transferuri 171.413.530
       Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale
       de stat 57.517.978
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 108.495.552
       Transferuri 5.400.000
   Cheltuieli de capital 38.840.000
      din total cheltuieli:
   Industria extractivă 89.757.294
   Industria energetica 76.688.768
   Industria chimica 29.337.426
   Alte subramuri ale industriei 14.470.042

 Alte acţiuni economice 2.729.575
   Cheltuieli curente 290.325
     Cheltuieli de personal 46.103
     Cheltuieli materiale şi servicii 244.222
   Cheltuieli de capital 2.439.250
      din total cheltuieli:
   Rezerva de stat şi de mobilizare 2.729.575

     Partea a VIII-a - Alte acţiuni 80.534
 Alte acţiuni 80.534
   Cheltuieli curente 80.534
     Cheltuieli de personal 65.335
     Cheltuieli materiale şi servicii 15.199
        din total cheltuieli:
   Centre şi oficii de calcul 80.534

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 226.258.263
   Cheltuieli curente 184.846.413
     Cheltuieli de personal 2.859.761
     Cheltuieli materiale şi servicii 10.527.375
     Subvenţii şi transferuri 171.459.277
       Subvenţii pentru instituţii publice 3.600
       Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale
       de stat 57.517.978
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 108.495.552
       Transferuri 5.442.147
   Cheltuieli de capital 41.411.850

 Învăţămînt 2.453.168
   Cheltuieli curente 2.453.168
     Cheltuieli de personal 1.924.021
       Cheltuieli cu salariile 1.526.051
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 335.730
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 61.040
       Deplasări, detaşări, transferări 1.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 487.000
       Drepturi cu caracter social 45.000
       Medicamente şi materiale sanitare 2.500
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 255.000
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 15.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 35.000
       Reparaţii curente 52.500
       Reparaţii capitale 60.000
       Cărţi şi publicaţii 2.000
       Alte cheltuieli 20.000
     Subvenţii şi transferuri 42.147
       Transferuri 42.147
 Cultura şi arta 3.600
   Cheltuieli curente 3.600
     Subvenţii şi transferuri 3.600
       Subvenţii pentru instituţiile publice 3.600
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 1.076.125
   Cheltuieli curente 1.073.525
     Cheltuieli de personal 824.302
       Cheltuieli cu salariile 598.652
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 131.704
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 23.946
       Deplasări, detaşări, transferări 70.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 249.223
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 152.500
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 50.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 2.200
       Reparaţii curente 4.400
       Reparaţii capitale 3.400
       Cărţi şi publicaţii 7.870
       Alte cheltuieli 28.853
   Cheltuieli de capital 2.600
     Investiţii ale instituţiilor publice 2.600
 Cercetare ştiinţifică 130.000
   Cheltuieli de capital 130.000
     Investiţii ale regiilor autonome şi societăţilor comerciale
     de stat 130.000

 Prospecţiuni şi lucrări geologice de cercetare pentru
 descoperiri de zăcăminte noi 9.531.731
   Cheltuieli curente 9.531.731
     Cheltuieli materiale şi servicii 9.531.731
       Alte cheltuieli 9.531.731

 Industria extractivă, energetica, metalurgică, chimica si
 alte subramuri ale industriei 210.253.530
   Cheltuieli curente 171.413.530
     Subvenţii şi transferuri 171.413.530
       Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale
       de stat 57.517.978
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 108.495.552
       Transferuri 5.400.000
   Cheltuieli de capital 38.840.000
     Investiţii ale regiilor autonome şi societăţilor comerciale
     de stat 38.840.000
 Alte acţiuni economice 2.729.575
   Cheltuieli curente 290.325
     Cheltuieli de personal 46.103
       Cheltuieli cu salariile 37.897
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 6.915
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 968
       Deplasări, detaşări, transferări 323
     Cheltuieli materiale şi servicii 244.222
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 87.100
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 890
       Reparaţii curente 7.107
       Reparaţii capitale 147.800
       Alte cheltuieli 1.325
   Cheltuieli de capital 2.439.250
     Stocuri pentru rezerva de stat şi de mobilizare 2.439.250
 Alte acţiuni 80.534
   Cheltuieli curente 80.534
     Cheltuieli de personal 65.335
       Cheltuieli cu salariile 51.615
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 11.355
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 2.065
       Deplasări, detaşări, transferări 300
     Cheltuieli materiale şi servicii 15.199
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 2.500
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 7.700
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 430
       Reparaţii curente 3.200
       Reparaţii capitale 430
       Cărţi şi publicaţii 110
       Alte cheltuieli 829

          VENITURILE, SUBVENŢIILE SI CHELTUIELILE INSTITUŢIILOR PUBLICE
         finanţate din veniturile extrabugetare şi subvenţii de la buget

                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                     Program 1992
      Instituţia publica ───────────────────────────────────────
                                        Venituri Subvenţii Cheltuieli
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    Cap. 53.1 "Cultura şi arta" 500 3.600 4.100
 - Muzeul Petrolului 500 3.600 4.100
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/15


    MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTAŢIEI

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 154.140.825
   Cheltuieli curente 149.586.021
     Cheltuieli de personal 15.592.984
     Cheltuieli materiale şi servicii 8.637.432
     Subvenţii şi transferuri 125.355.605
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 124.309.565
       Transferuri 1.046.040
   Cheltuieli de capital 4.554.804

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 3.993.270
 Învăţămînt 3.993.270
   Cheltuieli curente 3.991.670
     Cheltuieli de personal 2.502.730
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.042.900
     Subvenţii şi transferuri 446.040
       Transferuri 446.040
   Cheltuieli de capital 1.600
     din total cheltuieli:
   Învăţămînt profesional 1.597.300
   Învăţămînt liceal 2.395.970

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 493.247
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 493.247
   Cheltuieli curente 493.247
     Cheltuieli de personal 405.549
     Cheltuieli materiale şi servicii 87.698
     din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 493.247

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 149.654.308
   Cheltuieli curente 145.101.104
     Cheltuieli de personal 12.684.705
     Cheltuieli materiale şi servicii 7.506.834
     Subvenţii şi transferuri 124.909.565
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 124.309.565
       Transferuri 600.000
   Cheltuieli de capital 4.553.204

 Agricultura, silvicultura, ape, mediu înconjurător 143.436.660
   Cheltuieli curente 139.186.660
     Cheltuieli de personal 12.671.205
     Cheltuieli materiale şi servicii 7.105.890
     Subvenţii şi transferuri 119.409.565
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 118.809.565
       Transferuri 600.000
   Cheltuieli de capital 4.250.000
     din total cheltuieli:
   Amendarea solurilor acide 50.000
   Acoperirea sumelor fixe stabilite la cantităţile de seminţe 147.000
   Combaterea dăunătorilor şi bolilor din sectorul vegetal 4.450.000
   Reproductia şi selecţia animalelor 3.350.000
   Direcţii sanitar-veterinare, circumscripţii, spitale si
   laboratoare veterinare, precum şi cheltuieli pentru
   combaterea epizootiilor 5.850.000
   Direcţii generale pentru agricultura şi alimentaţie 4.650.000
   Programe pentru susţinerea preţurilor la produsele agricole 119.409.565
   Irigaţii, desecări şi combaterea eroziunii solului 3.550.000
   Prevenirea şi combaterea inundatiilor şi gheturilor 100.000
   Alte unităţi şi acţiuni din domeniul agriculturii 1.580.095
   Supravegherea şi protecţia mediului 300.000

 Alte acţiuni economice 6.217.648
   Cheltuieli curente 5.914.444
     Cheltuieli de personal 13.500
     Cheltuieli materiale şi servicii 400.944
     Subvenţii şi transferuri 5.500.000
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 5.500.000*)
   Cheltuieli de capital 303.204
      din total cheltuieli:
   Rezerva de stat şi de mobilizare 717.648
   Exploatarea şi întreţinerea sistemelor de îmbunătăţiri
   funciare 5.500.000

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 154.140.825
   Cheltuieli curente 149.586.021
     Cheltuieli de personal 15.592.984
     Cheltuieli materiale şi servicii 8.637.432
     Subvenţii şi transferuri 125.355.605
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 124.309.565
       Transferuri 1.046.040
   Cheltuieli de capital 4.554.804

 Învăţămînt 3.993.270
   Cheltuieli curente 3.991.670
     Cheltuieli de personal 2.502.730
       Cheltuieli cu salariile 1.978.357
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 435.238
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 79.135
       Deplasări, detaşări, transferări 10.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.042.900
       Drepturi cu caracter social 43.000
       Medicamente şi materiale sanitare 2.700
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 520.800
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 43.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 61.000
       Reparaţii curente 128.300
       Reparaţii capitale 219.700
       Cărţi şi publicaţii 9.800
       Alte cheltuieli 14.600
     Subvenţii şi transferuri 446.040
       Transferuri 446.040
   Cheltuieli de capital 1.600
     Investiţii ale instituţiilor publice 1.600
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 493.247
   Cheltuieli curente 493.247
     Cheltuieli de personal 405.549
       Cheltuieli cu salariile 290.118
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 63.826
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 11.605
       Deplasări, detaşări, transferări 40.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 87.698
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 58.500
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 17.500
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 1.250
       Reparaţii curente 1.250
       Cărţi şi publicaţii 1.170
       Alte cheltuieli 8.028

 Agricultura, silvicultura, ape, mediu înconjurător 143.436.660
   Cheltuieli curente 139.186.660
     Cheltuieli de personal 12.671.205
       Cheltuieli cu salariile 10.000.000
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 2.200.000
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 400.000
       Deplasări, detaşări, transferări 71.205
     Cheltuieli materiale şi servicii 7.105.890
       Drepturi cu caracter social 890
       Hrana 150.000
       Medicamente şi materiale sanitare 3.648.000
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 1.000.000
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 1.000.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 100.000
       Reparaţii curente 300.000
       Reparaţii capitale 200.000
       Cărţi şi publicaţii 7.000
       Alte cheltuieli 700.000
   Subvenţii şi transferuri 119.409.565
     Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 118.809.565
     Transferuri 600.000
   Cheltuieli de capital 4.250.000
     Investiţii ale instituţiilor publice 400.000
     Investiţii ale regiilor autonome şi societăţilor comerciale
     de stat 3.850.000

 Alte acţiuni economice 6.217.648
   Cheltuieli curente 5.914.444
     Cheltuieli de personal 13.500
       Deplasări, detaşări, transferări 13.500
     Cheltuieli materiale şi servicii 400.944
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 400.944
   Subvenţii şi transferuri 5.500.000
     Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 5.500.000
   Cheltuieli de capital 303.204
     Stocuri pentru rezerva de stat şi de mobilizare 303.204
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
----------
    *) Fondurile alocate de la buget se utilizează pentru acoperirea parţială
a cheltuielilor de întreţinere şi reparare a sistemelor de îmbunătăţiri
funciare. In termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi
Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei împreună cu Ministerul Economiei şi
Finanţelor vor supune spre aprobare tarife pentru prestaţiile din domeniul
îmbunatatirilor funciare care se vor incasa de la beneficiar, în vederea
acoperirii cheltuielilor cu exploatarea, întreţinerea şi repararea lucrărilor
de îmbunătăţiri funciare.



    ANEXA 5/16

    MINISTERUL COMERŢULUI SI TURISMULUI

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                 - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 16.141.515
   Cheltuieli curente 16.134.995
     Cheltuieli de personal 1.458.808
     Cheltuieli materiale şi servicii 919.736
     Subvenţii şi transferuri 13.756.451
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 6.556.451
       Transferuri 7.200.000
   Cheltuieli de capital 6.520

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 2.385.064
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 2.385.064
   Cheltuieli curente 2.378.544
     Cheltuieli de personal 1.458.808
     Cheltuieli materiale şi servicii 919.736
   Cheltuieli de capital 6.520
     din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 2.385.064

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 13.756.451
   Cheltuieli curente 13.756.451
     Subvenţii şi transferuri 13.756.451
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 6.556.451
       Transferuri 7.200.000

 Agricultura, silvicultura, ape, mediu înconjurător 6.556.451
   Cheltuieli curente 6.556.451
     Subvenţii şi transferuri 6.556.451
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 6.556.451
   Programe pentru susţinerea preţurilor la produsele agricole 6.556.451

 Alte acţiuni economice 7.200.000
   Cheltuieli curente 7.200.000
     Subvenţii şi transferuri 7.200.000
       Transferuri 7.200.000
   Stimularea şi asigurarea activităţii de export 7.200.000

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 16.141.515
   Cheltuieli curente 16.134.995
     Cheltuieli de personal 1.458.808
     Cheltuieli materiale şi servicii 919.736
     Subvenţii şi transferuri 13.756.451
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 6.556.451
       Transferuri 7.200.000
   Cheltuieli de capital 6.520

 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 2.385.064
   Cheltuieli curente 2.378.544
     Cheltuieli de personal 1.458.808
       Cheltuieli cu salariile 1.041.157
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 98.909
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 18.742
       Deplasări, detaşări, transferări 300.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 919.736
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 267.736
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 6.200
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 4.800
       Reparaţii curente 27.000
       Cărţi şi publicaţii 14.000
       Alte cheltuieli 600.000
   Cheltuieli de capital 6.520
     Investiţii ale instituţiilor publice 6.520

 Agricultura, silvicultura, ape, mediu înconjurător 6.556.451
   Cheltuieli curente 6.556.451
     Subvenţii şi transferuri 6.556.451
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 6.556.451

 Alte acţiuni economice 7.200.000
   Cheltuieli curente 7.200.000
     Subvenţii şi transferuri 7.200.000
       Transferuri 7.200.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/17

    MINISTERUL TRANSPORTURILOR

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                 - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 59.040.174
   Cheltuieli curente 50.967.305
     Cheltuieli de personal 11.385.769
     Cheltuieli materiale şi servicii 14.727.344
     Subvenţii şi transferuri 24.854.192
       Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale
       de stat 12.477.545
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 12.222.987
       Transferuri 153.660
   Cheltuieli de capital 8.072.869

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 4.549.756
   Cheltuieli curente 4.450.256
     Cheltuieli de personal 3.084.696
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.211.900
     Subvenţii şi transferuri 153.660
       Transferuri 153.660
   Cheltuieli de capital 99.500

 Învăţămînt 1.618.756
   Cheltuieli curente 1.618.756
     Cheltuieli de personal 1.020.096
     Cheltuieli materiale şi servicii 445.000
     Subvenţii şi transferuri 153.660
       Transferuri 153.660
     din total cheltuieli:
   Învăţămînt profesional 622.756
   Învăţămînt liceal 934.000
   Alte instituţii şi acţiuni de învăţămînt 62.000

 Sănătate 2.931.000
   Cheltuieli curente 2.831.500
     Cheltuieli de personal 2.064.600
     Cheltuieli materiale şi servicii 766.900
   Cheltuieli de capital 99.500
     din total cheltuieli:
   Dispensare 1.061.000
   Spitale 1.591.550
   Creşs 2.931
   Centre de recoltare şi conservare a singelui 2.931
   Staţii de salvare 11.728
   Alte instituţii şi acţiuni sanitare 260.860

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 532.080
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 532.080
   Cheltuieli curente 529.280
     Cheltuieli de personal 354.283
     Cheltuieli materiale şi servicii 174.997
   Cheltuieli de capital 2.800
     din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 532.080

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 53.958.338
   Cheltuieli curente 45.987.769
     Cheltuieli de personal 7.946.790
     Cheltuieli materiale şi servicii 13.340.447
     Subvenţii şi transferuri 24.700.532
       Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale
       de stat 12.477.545
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 12.222.987
   Cheltuieli de capital 7.970.569

 Prospecţiuni şi lucrări geologice de cercetare pentru descoperiri
 de zăcăminte noi 15.172
   Cheltuieli curente 15.172
     Cheltuieli materiale şi servicii 15.172

 Transporturi şi comunicaţii 53.508.693
   Cheltuieli curente 45.858.693
     Cheltuieli de personal 7.946.790
     Cheltuieli materiale şi servicii 13.211.371
     Subvenţii şi transferuri 24.700.532
       Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale
       de stat 12.477.545
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 12.222.987
   Cheltuieli de capital 7.650.000
      din total cheltuieli:
   Aviaţia civilă 6.100.000
   Navigaţia civilă 6.200.900
   Drumuri şi poduri 20.359.248
   Transportul feroviar 17.881.545
   Transportul în comun 2.967.000

 Alte acţiuni economice 434.473
   Cheltuieli curente 113.904
     Cheltuieli materiale şi servicii 113.904
   Cheltuieli de capital 320.569
     din total cheltuieli:
   Rezerva de stat şi de mobilizare 434.473

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 59.040.174
   Cheltuieli curente 50.967.305
     Cheltuieli de personal 11.385.769
     Cheltuieli materiale şi servicii 14.727.344
     Subvenţii şi transferuri 24.854.192
       Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale
       de stat 12.477.545
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 12.222.987
       Transferuri 153.660
   Cheltuieli de capital 8.072.869

 Învăţămînt 1.618.756
   Cheltuieli curente 1.618.756
     Cheltuieli de personal 1.020.096
       Cheltuieli cu salariile 808.965
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 177.972
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 32.359
       Deplasări, detaşări, transferări 800
     Cheltuieli materiale şi servicii 445.000
       Drepturi cu caracter social 31.000
       Medicamente şi materiale sanitare 1.000
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 195.000
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 14.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 25.000
       Reparaţii curente 48.000
       Reparaţii capitale 50.000
       Cărţi şi publicaţii 1.000
       Alte cheltuieli 80.000
   Subvenţii şi transferuri 153.660
     Transferuri 153.660

 Sănătate 2.931.000
   Cheltuieli curente 2.831.500
     Cheltuieli de personal 2.064.600
       Cheltuieli cu salariile 1.640.000
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 360.000
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 63.000
       Deplasări, detaşări, transferări 1.600
     Cheltuieli materiale şi servicii 766.900
       Drepturi cu caracter social 500
       Hrana 182.000
       Medicamente şi materiale sanitare 306.400
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 200.000
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 20.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 20.000
       Reparaţii curente 30.000
       Reparaţii capitale 5.000
       Cărţi şi publicaţii 1.000
       Alte cheltuieli 2.000
   Cheltuieli de capital 99.500
       Investiţii ale instituţiilor publice 99.500
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 532.080
   Cheltuieli curente 529.280
     Cheltuieli de personal 354.283
       Cheltuieli cu salariile 229.590
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 50.510
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 9.183
       Deplasări, detaşări, transferări 65.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 174.997
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 61.000
       Materiale şi prestări servicii cu caracter funcţional 42.800
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 1.100
       Reparaţii curente 4.900
       Reparaţii capitale 50.300
       Cărţi şi publicaţii 960
       Alte cheltuieli 13.937
   Cheltuieli de capital 2.800
       Investiţii ale instituţiilor publice 2.800

 Prospecţiuni şi lucrări geologice de cercetare pentru descoperiri
 de zăcăminte noi 15.172
   Cheltuieli curente 15.172
     Cheltuieli materiale şi servicii 15.172
       Alte cheltuieli 15.172

 Transporturi şi comunicaţii 53.508.693
   Cheltuieli curente 45.858.693
     Cheltuieli de personal 7.946.790
       Cheltuieli cu salariile 6.243.850
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 1.373.621
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 249.703
       Deplasări, detaşări, transferări 79.616
     Cheltuieli materiale şi servicii 13.211.371
       Drepturi cu caracter social 29.175
       Hrana 16.000
       Medicamente şi materiale sanitare 2.100
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 537.795
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 571.119
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 181.148
       Reparaţii curente 5.924.000
       Reparaţii capitale 5.678.770
       Cărţi şi publicaţii 5.240
       Alte cheltuieli 266.024
     Subvenţii şi transferuri 24.700.532
       Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale
       de stat 12.477.545
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 12.222.987
   Cheltuieli de capital 7.650.000
       Investiţii ale regiilor autonome şi societăţilor comerciale
       de stat 7.650.000

 Alte acţiuni economice 434.473
   Cheltuieli curente 113.904
     Cheltuieli materiale şi servicii 113.904
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 11.235
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 71.188
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 384
       Reparaţii curente 27.980
       Alte cheltuieli 3.117
   Cheltuieli de capital 320.569
       Stocuri pentru rezerva de stat şi de mobilizare 320.569
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/18


    MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE SI AMENAJĂRII TERITORIULUI

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 3.363.339
   Cheltuieli curente 3.359.739
     Cheltuieli de personal 291.590
     Cheltuieli materiale şi servicii 68.149
     Subvenţii şi transferuri 3.000.000
       Transferuri 3.000.000
   Cheltuieli de capital 3.600

    Partea a III-a - Gospodărie comunală şi locuinţe 3.000.000
 Cheltuieli pentru gospodărie comunală şi locuinţe 3.000.000
   Cheltuieli curente 3.000.000
     Subvenţii şi transferuri 3.000.000
       Transferuri 3.000.000
      din total cheltuieli:
 Locuinţe 3.000.000

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 349.430
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 349.430
   Cheltuieli curente 345.830
     Cheltuieli de personal 291.590
     Cheltuieli materiale şi servicii 54.240
   Cheltuieli de capital 3.600
     din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 349.430

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 13.909
 Prospecţiuni şi lucrări geologice de cercetare pentru descoperiri
 de zăcăminte noi 13.909
   Cheltuieli curente 13.909
     Cheltuieli materiale şi servicii 13.909

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 3.363.339
   Cheltuieli curente 3.359.739
     Cheltuieli de personal 291.590
     Cheltuieli materiale şi servicii 68.149
     Subvenţii şi transferuri 3.000.000
       Transferuri 3.000.000
   Cheltuieli de capital 3.600

 Cheltuieli pentru gospodărie comunală şi locuinţe 3.000.000
   Cheltuieli curente 3.000.000
   Subvenţii şi transferuri 3.000.000
     Transferuri 3.000.000

 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 349.430
   Cheltuieli curente 345.830
     Cheltuieli de personal 219.590
       Cheltuieli cu salariile 219.516
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 48.294
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 8.780
       Deplasări, detaşări, transferări 15.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 54.240
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 29.100
       Materiale şi prestări servicii cu caracter funcţional 11.500
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 230
       Reparaţii capitale 2.300
       Cărţi şi publicaţii 1.200
       Alte cheltuieli 9.910
   Cheltuieli de capital 3.600
       Investiţii ale instituţiilor publice 3.600

 Prospecţiuni şi lucrări geologice de cercetare pentru descoperiri
 de zăcăminte noi 13.909
   Cheltuieli curente 13.909
     Cheltuieli materiale şi servicii 13.909
       Alte cheltuieli 13.909
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/19


    MINISTERUL COMUNICAŢIILOR

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 1.142.712
   Cheltuieli curente 59.424
     Cheltuieli de personal 45.732
     Cheltuieli materiale şi servicii 13.692
   Cheltuieli de capital 1.083.288

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 55.759
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 55.759
   Cheltuieli curente 55.759
     Cheltuieli de personal 42.264
     Cheltuieli materiale şi servicii 13.495
     din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 55.759

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 1.086.953
   Cheltuieli curente 3.665
     Cheltuieli de personal 3.468
     Cheltuieli materiale şi servicii 197
   Cheltuieli de capital 1.083.288

 Transporturi şi comunicaţii 850.000
   Cheltuieli de capital 850.000
      din total cheltuieli:
   Comunicaţii 850.000

 Alte acţiuni economice 236.953
   Cheltuieli curente 3.665
     Cheltuieli de personal 3.468
     Cheltuieli materiale şi servicii 197
   Cheltuieli de capital 233.288
     din total cheltuieli:
   Rezerva de stat şi de mobilizare 236.953

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 1.142.712
   Cheltuieli curente 59.424
     Cheltuieli de personal 45.732
     Cheltuieli materiale şi servicii 13.692
   Cheltuieli de capital 1.083.288
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 55.759
   Cheltuieli curente 55.759
     Cheltuieli de personal 42.264
       Cheltuieli cu salariile 27.414
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 6.031
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 1.097
       Deplasări, detaşări, transferări 7.722
     Cheltuieli materiale şi servicii 13.495
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 6.500
       Materiale şi prestări servicii cu caracter funcţional 500
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 1.120
       Reparaţii curente 110
       Cărţi şi publicaţii 220
       Alte cheltuieli 5.045

 Transporturi şi comunicaţii 850.000
   Cheltuieli de capital 850.000
       Investiţii ale regiilor autonome şi societăţilor comerciale
       de stat 850.000

 Alte acţiuni economice 236.953
   Cheltuieli curente 3.665
     Cheltuieli de personal 3.468
       Cheltuieli cu salariile 2.500
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 550
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 100
       Deplasări, detaşări, transferări 318
     Cheltuieli materiale şi servicii 197
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 197
   Cheltuieli de capital 233.288
       Stocuri pentru rezerva de stat şi de mobilizare 233.288
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    ANEXA 5/20

    MINISTERUL MEDIULUI

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 9.258.878
   Cheltuieli curente 1.876.878
     Cheltuieli de personal 968.781
     Cheltuieli materiale şi servicii 609.097
     Subvenţii şi transferuri 299.000
       Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale
       de stat 299.000
   Cheltuieli de capital 7.382.000

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 162.373
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 162.373
   Cheltuieli curente 160.373
     Cheltuieli de personal 139.581
     Cheltuieli materiale şi servicii 20.792
   Cheltuieli de capital 2.000
     din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 162.373

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 9.096.505
   Cheltuieli curente 1.716.505
     Cheltuieli de personal 829.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 588.305
     Subvenţii şi transferuri 299.000
       Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale
       cu capital de stat 299.000
   Cheltuieli de capital 7.380.000

 Prospecţiuni şi lucrări geologice de cercetare pentru descoperiri
 de zăcăminte noi 119.805
   Cheltuieli curente 119.805
     Cheltuieli materiale şi servicii 119.805

 Agricultura, silvicultura, ape, mediu înconjurător 8.976.700
   Cheltuieli curente 1.596.700
     Cheltuieli de personal 829.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 468.500
     Subvenţii şi transferuri 299.000
       Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale
       cu capital de stat 299.000
   Cheltuieli de capital 7.380.000
     din total cheltuieli:
   Prevenirea şi combaterea inundatiilor şi gheturilor 28.500
   Silvicultura 680.000
   Activitatea de gospodărire a apelor 5.650.000
   Supravegherea şi protecţia mediului 2.069.200
   Meteorologie şi hidrologie 299.000
   Rezervaţii naturale 200.000
   Alte unităţi şi acţiuni în domeniul protecţiei mediului 50.000

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 9.258.878
   Cheltuieli curente 1.876.878
     Cheltuieli de personal 968.781
     Cheltuieli materiale şi servicii 609.097
     Subvenţii şi transferuri 299.000
       Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale
       de stat 299.000
   Cheltuieli de capital 7.382.000

 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 162.373
   Cheltuieli curente 160.373
     Cheltuieli de personal 139.581
       Cheltuieli cu salariile 94.905
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 20.879
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 3.797
       Deplasări, detaşări, transferări 20.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 20.792
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 7.500
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 2.500
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 500
       Reparaţii curente 1.200
       Cărţi şi publicaţii 500
       Alte cheltuieli 8.592
   Cheltuieli de capital 2.000
       Investiţii ale instituţiilor publice 2.000

 Prospecţiuni şi lucrări geologice de cercetare pentru descoperiri
 de zăcăminte noi 119.805
   Cheltuieli curente 119.805
     Cheltuieli materiale şi servicii 119.805
       Alte cheltuieli 119.805

 Agricultura, silvicultura, ape, mediu înconjurător 8.976.700
   Cheltuieli curente 1.596.700
     Cheltuieli de personal 829.200
       Cheltuieli cu salariile 650.000
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 143.000
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 26.000
       Deplasări, detaşări, transferări 10.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 468.500
       Medicamente şi materiale sanitare 2.000
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 100.000
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 200.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 10.000
       Reparaţii curente 35.500
       Reparaţii capitale 30.000
       Cărţi şi publicaţii 1.000
       Alte cheltuieli 90.000
   Subvenţii şi transferuri 299.000
     Subvenţii pentru regii autonome şi societăţi comerciale
     de stat 299.000
   Cheltuieli de capital 7.380.000
     Investiţii ale instituţiilor publice 1.050.000
     Investiţii ale regiilor autonome şi societăţilor comerciale
     de stat 6.330.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/21

     MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 152.419.861
   Cheltuieli curente 111.630.421
     Cheltuieli de personal 45.806.771
     Cheltuieli materiale şi servicii 60.555.950
     Subvenţii şi transferuri 5.267.700
       Subvenţii pentru instituţiile publice 206.000
       Transferuri 5.061.700
   Cheltuieli de capital 40.789.440

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 9.544.971
   Cheltuieli curente 9.327.971
     Cheltuieli de personal 2.222.371
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.837.900
     Subvenţii şi transferuri 5.267.700
       Subvenţii pentru instituţiile publice 206.000
       Transferuri 5.061.700
   Cheltuieli de capital 217.000

 Învăţămînt 964.871
   Cheltuieli curente 962.571
     Cheltuieli de personal 349.471
     Cheltuieli materiale şi servicii 613.100
   Cheltuieli de capital 2.300
     din total cheltuieli:
   Învăţămînt preşcolar 93.600
   Învăţămînt liceal 871.271

 Sănătate 3.297.700
   Cheltuieli curente 3.097.700
     Cheltuieli de personal 1.872.900
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.224.800
   Cheltuieli de capital 200.000
     din total cheltuieli:
   Spitale 3.293.100
   Creşs 4.600

 Cultura şi arta 71.800
   Cheltuieli curente 67.100
     Subvenţii şi transferuri 67.100
       Subvenţii pentru instituţiile publice 67.100
   Cheltuieli de capital 4.700
     din total cheltuieli:
   Muzee 37.800
   Teatre şi instituţii muzicale 34.000

 Pensii şi ajutoare I.O.V.R., militari şi alte persoane 5.061.700
   Cheltuieli curente 5.061.700
     Subvenţii şi transferuri 5.061.700
       Transferuri 5.061.700
     din total cheltuieli:
   Pensii militari 5.053.700
   Alte pensii şi ajutoare 8.000

 Alte cheltuieli social-culturale 148.900
   Cheltuieli curente 138.900
     Subvenţii şi transferuri 138.900
       Subvenţii pentru instituţiile publice 138.900
   Cheltuieli de capital 10.000
        din total cheltuieli:
 Activitatea sportiva şi tineret 148.900

    Partea a III-a - Gospodărie comunală şi locuinţe 1.200.000
   Cheltuieli pentru gospodărie comunală şi locuinţe 1.200.000
     Cheltuieli de capital 1.200.000
       din total cheltuieli:
     Locuinţe 1.200.000

    Partea a IV-a - Apărarea naţionala 136.968.000
 Apărare 136.968.000
   Cheltuieli curente 98.068.000
     Cheltuieli de personal 42.000.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 56.068.000
   Cheltuieli de capital 38.900.000

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 1.861.890
   Cheltuieli curente 1.599.650
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.599.650
   Cheltuieli de capital 262.240

 Cercetare ştiinţifică 1.590.000
   Cheltuieli curente 1.590.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.590.000
     Obiective, teme de cercetare şi cercetări complexe 1.590.000

 Alte acţiuni economice 271.890
   Cheltuieli curente 9.650
     Cheltuieli materiale şi servicii 9.650
   Cheltuieli de capital 262.240
       din total cheltuieli:
   Rezerva de stat şi de mobilizare 271.890

    Partea a VIII-a - Alte acţiuni 2.845.000
 Alte acţiuni 2.845.000
   Cheltuieli curente 2.634.800
     Cheltuieli de personal 1.584.400
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.050.400
   Cheltuieli de capital 210.200
       din total cheltuieli:
   Alte cheltuieli 2.845.000

                         DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

  Cheltuieli - Total 152.419.861
   Cheltuieli curente 111.630.421
     Cheltuieli de personal 45.806.771
     Cheltuieli materiale şi servicii 60.555.950
     Subvenţii şi transferuri 5.267.700
     Subvenţii pentru instituţiile publice 206.000
       Transferuri 5.061.700
   Cheltuieli de capital 40.789.440

 Învăţămînt 964.871
   Cheltuieli curente 962.571
     Cheltuieli de personal 349.471
     Cheltuieli materiale şi servicii 613.100
   Cheltuieli de capital 2.300

 Sănătate 3.297.700
   Cheltuieli curente 3.097.700
     Cheltuieli de personal 1.872.900
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.224.800
   Cheltuieli de capital 200.000

 Cultura şi arta 71.800
   Cheltuieli curente 67.100
     Subvenţii şi transferuri 67.100
       Subvenţii pentru instituţiile publice 67.100
   Cheltuieli de capital 4.700

 Pensii şi ajutoare I.O.V.R., militari şi alte persoane 5.061.700
   Cheltuieli curente 5.061.700
     Subvenţii şi transferuri 5.061.700
       Transferuri 5.061.700

 Alte cheltuieli social-culturale 148.900
   Cheltuieli curente 138.900
     Subvenţii şi transferuri 138.900
       Subvenţii pentru instituţiile publice 138.900
   Cheltuieli de capital 10.000

 Cheltuieli pentru gospodărie comunală şi locuinţe 1.200.000
     Cheltuieli de capital 1.200.000

 Apărare 136.968.000
   Cheltuieli curente 98.068.000
     Cheltuieli de personal 42.000.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 56.068.000
   Cheltuieli de capital 38.900.000

 Cercetare ştiinţifică 1.590.000
   Cheltuieli curente 1.590.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.590.000

 Alte acţiuni economice 271.890
   Cheltuieli curente 9.650
     Cheltuieli materiale şi servicii 9.650
   Cheltuieli de capital 262.240

 Alte acţiuni 2.845.000
   Cheltuieli curente 2.634.800
     Cheltuieli de personal 1.584.400
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.050.400
   Cheltuieli de capital 210.200

          VENITURILE, SUBVENŢIILE SI CHELTUIELILE INSTITUŢIILOR PUBLICE
         finanţate din veniturile extrabugetare şi subvenţii de la buget

                                                                - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                     Program 1992
      Instituţia publica ───────────────────────────────────────
                                        Venituri Subvenţii Cheltuieli
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cap. 53.1 "Cultura şi arta" 58.200 67.100 125.300
 - Ansamblul "Doina" al Armatei si
   muzeele militare 58.200 67.100 125.300
 Cap. 57.1 "Alte cheltuieli
            social-culturale" 101.100 138.900 240.000
 - Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" 101.100 138.900 240.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/22


    MINISTERUL DE INTERNE

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                 - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 37.257.155
   Cheltuieli curente 35.220.700
     Cheltuieli de personal 21.910.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 9.069.300
     Subvenţii şi transferuri 4.241.200
       Subvenţii pentru instituţiile publice 161.200
       Transferuri 4.080.000
   Cheltuieli de capital 2.036.455

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 4.700.700
   Cheltuieli curente 4.670.700
     Cheltuieli de personal 260.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 169.300
     Subvenţii şi transferuri 4.241.200
       Subvenţii pentru instituţiile publice 161.200
       Transferuri 4.080.000
   Cheltuieli de capital 30.000

 Sănătate 459.500
   Cheltuieli curente 429.500
     Cheltuieli de personal 260.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 169.300
   Cheltuieli de capital 30.000
     din total cheltuieli:
   Spitale 119.500
   Alte instituţii şi acţiuni sanitare 340.000

 Cultura şi arta 11.700
   Cheltuieli curente 11.700
     Subvenţii şi transferuri 11.700
       Subvenţii pentru instituţiile publice 11.700
     din total cheltuieli:
   Teatre şi instituţii muzicale 11.700

 Pensii şi ajutoare I.O.V.R., militari şi alte persoane 4.080.000
   Cheltuieli curente 4.080.000
     Subvenţii şi transferuri 4.080.000
       Transferuri 4.080.000
     din total cheltuieli:
   Pensii militari 4.077.000
   Alte pensii şi ajutoare 3.000

 Alte cheltuieli social-culturale 149.500
   Cheltuieli curente 149.500
     Subvenţii şi transferuri 149.500
       Subvenţii pentru instituţiile publice 149.500
        din total cheltuieli:
 Activitatea sportiva şi tineret 149.500

    Partea a V-a - Ordinea publica 32.550.000
 Ordinea publica 32.550.000
   Cheltuieli curente 30.550.000
     Cheltuieli de personal 21.650.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 8.900.000
   Cheltuieli de capital 2.000.000
       din total cheltuieli:
   Cheltuieli privind ordinea publica 32.550.000

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 6.455
   Cheltuieli de capital 6.455

 Alte acţiuni economice 6.455
   Cheltuieli de capital 6.455
       din total cheltuieli:
   Rezerva de stat şi de mobilizare 6.455

                         DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

  Cheltuieli - Total 37.257.155
   Cheltuieli curente 35.220.700
     Cheltuieli de personal 21.910.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 9.069.300
     Subvenţii şi transferuri 4.241.200
     Subvenţii pentru instituţiile publice 161.200
       Transferuri 4.080.000
   Cheltuieli de capital 2.036.455

 Sănătate 459.500
   Cheltuieli curente 429.500
     Cheltuieli de personal 260.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 169.300
   Cheltuieli de capital 30.000

 Cultura şi arta 11.700
   Cheltuieli curente 11.700
     Subvenţii şi transferuri 11.700
       Subvenţii pentru instituţiile publice 11.700

 Pensii şi ajutoare I.O.V.R., militari şi alte persoane 4.080.000
   Cheltuieli curente 4.080.000
     Subvenţii şi transferuri 4.080.000
       Transferuri 4.080.000

 Alte cheltuieli social-culturale 149.500
   Cheltuieli curente 149.500
     Subvenţii şi transferuri 149.500
       Subvenţii pentru instituţiile publice 149.500

 Ordinea publica 32.550.000
   Cheltuieli curente 30.550.000
     Cheltuieli de personal 21.650.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 8.900.000
   Cheltuieli de capital 2.000.000

 Alte acţiuni economice 6.455
   Cheltuieli de capital 6.455

          VENITURILE, SUBVENŢIILE SI CHELTUIELILE INSTITUŢIILOR PUBLICE
         finanţate din veniturile extrabugetare şi subvenţii de la buget

                                                                - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                     Program 1992
      Instituţia publica ──────────────────────────────────────
                                        Venituri Subvenţii Cheltuieli
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cap. 53.1 "Cultura şi arta" 86.790 11.700 98.490
 - Ansamblul Artistic "Ciocîrlia" 86.790 11.700 98.490
 Cap. 57.1 "Alte cheltuieli
            social-culturale" 25.500 149.500 175.000
 - Clubul Sportiv Dinamo 25.500 149.500 175.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/23

    SERVICIUL ROMAN DE INFORMAŢII

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                    - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 7.527.000
   Cheltuieli curente 6.475.600
     Cheltuieli de personal 3.848.400
     Cheltuieli materiale şi servicii 2.309.200
     Subvenţii şi transferuri 318.000
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 23.000
       Transferuri 295.000
   Cheltuieli de capital 1.051.400

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 643.600
   Cheltuieli curente 575.200
     Cheltuieli de personal 91.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 189.000
     Subvenţii şi transferuri 295.000
       Transferuri 295.000
   Cheltuieli de capital 68.400

 Sănătate 348.600
   Cheltuieli curente 280.200
     Cheltuieli de personal 91.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 189.000
   Cheltuieli de capital 68.400
     din total cheltuieli:
   Alte instituţii şi acţiuni sanitare 348.600

 Pensii şi ajutoare I.O.V.R., militari şi alte persoane 295.000
   Cheltuieli curente 295.000
     Subvenţii şi transferuri 295.000
       Transferuri 295.000
     din total cheltuieli:
   Pensii militari 294.500
   Alte pensii şi ajutoare 500

    Partea a VIII-a - Alte acţiuni 6.883.400
 Alte acţiuni 6.883.400
   Cheltuieli curente 5.900.400
     Cheltuieli de personal 3.757.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 2.120.200
     Subvenţii şi transferuri 23.000
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 23.000
   Cheltuieli de capital 983.000
       din total cheltuieli:
   Alte cheltuieli 6.883.400

                         DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 7.527.000
   Cheltuieli curente 6.475.600
     Cheltuieli de personal 3.848.400
     Cheltuieli materiale şi servicii 2.309.200
     Subvenţii şi transferuri 318.000
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 23.000
       Transferuri 295.000
   Cheltuieli de capital 1.051.400

 Sănătate 348.600
   Cheltuieli curente 280.200
     Cheltuieli de personal 91.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 189.000
   Cheltuieli de capital 68.400

 Pensii şi ajutoare I.O.V.R., militari şi alte persoane 295.000
   Cheltuieli curente 295.000
     Subvenţii şi transferuri 295.000
       Transferuri 295.000

 Alte acţiuni 6.883.400
   Cheltuieli curente 5.900.400
     Cheltuieli de personal 3.757.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 2.120.200
     Subvenţii şi transferuri 23.000
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 23.000
   Cheltuieli de capital 983.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/24

    MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                    - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 5.324.197
   Cheltuieli curente 5.272.197
     Cheltuieli de personal 3.021.300
     Cheltuieli materiale şi servicii 2.117.187
     Subvenţii şi transferuri 133.710
       Subvenţii pentru instituţiile publice 115.260
       Transferuri 18.450
   Cheltuieli de capital 52.000

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 119.472
   Cheltuieli curente 119.472
     Cheltuieli de personal 3.762
     Cheltuieli materiale şi servicii 450
     Subvenţii şi transferuri 115.260
       Subvenţii pentru instituţiile publice 115.260

 Învăţămînt 4.212
   Cheltuieli curente 4.212
     Cheltuieli de personal 3.762
     Cheltuieli materiale şi servicii 450
     din total cheltuieli:
   Alte instituţii şi acţiuni de învăţămînt 4.212

 Cultura şi arta 115.260
   Cheltuieli curente 115.260
     Subvenţii şi transferuri 115.260
       Subvenţii pentru instituţiile publice 115.260
   Alte instituţii şi acţiuni de cultura şi arta 115.260

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 5.204.273
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 5.204.273*)
   Cheltuieli curente 5.152.273
     Cheltuieli de personal 3.017.538
     Cheltuieli materiale şi servicii 2.116.285
     Subvenţii şi transferuri 18.450
       Transferuri 18.450
   Cheltuieli de capital 52.000
      din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 5.204.273

    Partea a VIII-a - Alte acţiuni 452
 Alte acţiuni 452
   Cheltuieli curente 452
     Cheltuieli materiale şi servicii 452
        din total cheltuieli:
   Alte cheltuieli 452

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 5.324.197
   Cheltuieli curente 5.272.197
     Cheltuieli de personal 3.021.300
     Cheltuieli materiale şi servicii 2.117.187
     Subvenţii şi transferuri 133.710
       Subvenţii pentru instituţiile publice 115.260
       Transferuri 18.450
   Cheltuieli de capital 52.000

 Învăţămînt 4.212
   Cheltuieli curente 4.212
     Cheltuieli de personal 3.762
       Cheltuieli cu salariile 2.986
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 657
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 119
     Cheltuieli materiale şi servicii 450
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 450

 Cultura şi arta 115.260
   Cheltuieli curente 115.260
     Subvenţii şi transferuri 115.260
       Subvenţii pentru instituţiile publice 115.260
   Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 5.204.273
   Cheltuieli curente 5.152.273
     Cheltuieli de personal 3.017.538
       Cheltuieli cu salariile 1.839.316
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 404.649
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 73.573
       Deplasări, detaşări, transferări 700.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 2.116.285
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 1.600.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 38.000
       Reparaţii curente 210.000
       Cărţi şi publicaţii 13.000
       Alte cheltuieli 255.285
     Subvenţii şi transferuri 18.450
       Transferuri 18.450
       Contribuţii şi cotizaţii la organisme internaţionale 18.450
   Cheltuieli de capital 52.000
       Investiţii ale instituţiilor publice 52.000

 Alte acţiuni 452
   Cheltuieli curente 452
     Cheltuieli materiale şi servicii 452
       Alte cheltuieli 452

          VENITURILE, SUBVENŢIILE SI CHELTUIELILE INSTITUŢIILOR PUBLICE
         finanţate din veniturile extrabugetare şi subvenţii de la buget
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                     Program 1992
      Instituţia publica ───────────────────────────────────────
                                        Venituri Subvenţii Cheltuieli
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cap. 53.1 "Cultura şi arta" 400 115.260 115.660
 - Fundaţia Culturală Romana 400 115.260 115.660
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
---------
    *) Cheltuielile de întreţinere şi funcţionare pe anul 1992 ale misiunilor
diplomatice, înfiinţate în anul 1991 prin Decretul nr. 57/1991, vor fi acoperite
din sumele realizate peste prevederile bugetare pe anul 1992 la taxele consulare
stabilite Ministerului Afacerilor Externe în suma de 720,0 milioane lei,
respectiv 4,0 milioane dolari S.U.A.



    ANEXA 5/25

    MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANŢELOR

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                 - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 8.936.786
   Cheltuieli curente 7.904.786
     Cheltuieli de personal 6.666.581
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.233.205
     Subvenţii şi transferuri 5.000
       Transferuri 5.000
   Cheltuieli de capital 1.032.000

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 140.000
 Învăţămînt 140.000
   Cheltuieli curente 140.000
     Cheltuieli de personal 27.200
     Cheltuieli materiale şi servicii 112.800
         din total cheltuieli:
   Alte instituţii şi acţiuni de învăţămînt 140.000

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 7.697.835
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 7.697.835
   Cheltuieli curente 6.825.835
     Cheltuieli de personal 5.815.125
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.010.710
   Cheltuieli de capital 872.000
     din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 7.697.835

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 896.290
 Alte acţiuni economice 896.290
   Cheltuieli curente 836.290
     Cheltuieli de personal 751.427
     Cheltuieli materiale şi servicii 84.863
   Cheltuieli de capital 60.000
       din total cheltuieli:
   Unităţi vamale 896.290

    Partea a VIII-a - Alte acţiuni 202.661
 Alte acţiuni 202.661
   Cheltuieli curente 102.661
     Cheltuieli de personal 72.829
     Cheltuieli materiale şi servicii 24.832
     Subvenţii şi transferuri 5.000
     Transferuri 5.000
   Cheltuieli de capital 100.000
     din total cheltuieli:
 Centre şi oficii de calcul 197.661
 Despăgubiri civile, potrivit dispoziţiilor legale 5.000

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 8.936.786
   Cheltuieli curente 7.904.786
     Cheltuieli de personal 6.666.581
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.233.205
     Subvenţii şi transferuri 5.000
       Transferuri 5.000
   Cheltuieli de capital 1.032.000

 Învăţămînt 140.000
   Cheltuieli curente 140.000
     Cheltuieli de personal 27.200
       Cheltuieli cu salariile 20.400
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 4.480
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 820
       Deplasări, detaşări, transferări 1.500
     Cheltuieli materiale şi servicii 112.800
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 45.800
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 25.000
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 30.000
       Cărţi şi publicaţii 2.000
       Alte cheltuieli 10.000
   Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 7.697.835
   Cheltuieli curente 6.825.835
     Cheltuieli de personal 5.815.125
       Cheltuieli cu salariile 4.535.813
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 997.879
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 181.433
       Deplasări, detaşări, transferări 100.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 1.010.710
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 407.200
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 164.500
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 78.300
       Reparaţii curente 172.300
       Cărţi şi publicaţii 3.100
       Alte cheltuieli 185.310
   Cheltuieli de capital 872.000
     Investiţii ale instituţiilor publice 872.000

 Alte acţiuni economice 896.290
   Cheltuieli curente 836.290
     Cheltuieli de personal 751.427
       Cheltuieli cu salariile 586.053
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 128.932
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 23.442
       Deplasări, detaşări, transferări 13.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 84.863
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 23.000
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 4.600
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 51.600
       Reparaţii curente 4.600
       Cărţi şi publicaţii 110
       Alte cheltuieli 953
   Cheltuieli de capital 60.000
     Investiţii ale instituţiilor publice 60.000

 Alte acţiuni 202.661
   Cheltuieli curente 102.661
     Cheltuieli de personal 72.829
       Cheltuieli cu salariile 57.165
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 12.576
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 2.288
       Deplasări, detaşări, transferări 800
     Cheltuieli materiale şi servicii 24.832
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 2.800
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 12.500
       Reparaţii curente 20
       Cărţi şi publicaţii 9.512
   Subvenţii şi transferuri 5.000
       Transferuri 5.000
   Cheltuieli de capital 100.000
     Investiţii ale instituţiilor publice 100.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/26

    ACADEMIA ROMANA

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                    - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 2.023.729
   Cheltuieli curente 2.023.729
     Cheltuieli de personal 1.671.255
     Cheltuieli materiale şi servicii 350.274
     Subvenţii şi transferuri 2.200
       Transferuri 2.200

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 90.020
   Cheltuieli curente 90.020
     Cheltuieli de personal 35.970
     Cheltuieli materiale şi servicii 51.850
     Subvenţii şi transferuri 2.200
       Transferuri 2.200

 Cultura şi arta 87.820
   Cheltuieli curente 87.820
     Cheltuieli de personal 35.970
     Cheltuieli materiale şi servicii 51.850
        din total cheltuieli:
   Alte instituţii şi acţiuni de cultura şi arta 87.820

 Pensii şi ajutoare I.O.V.R., militari şi alte persoane 2.200
   Cheltuieli curente 2.200
     Subvenţii şi transferuri 2.200
       Transferuri 2.200
     din total cheltuieli:
   Alte pensii şi ajutoare 2.200

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 1.933.709
 Cercetare ştiinţifică 1.933.709
   Cheltuieli curente 1.933.709
     Cheltuieli de personal 1.635.285
     Cheltuieli materiale şi servicii 298.424
       din total cheltuieli:
 Unităţi de cercetare 1.607.105
   Alte instituţii şi acţiuni pentru cercetare ştiinţifică 326.604

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 2.023.729
   Cheltuieli curente 2.023.729
     Cheltuieli de personal 1.671.255
     Cheltuieli materiale şi servicii 350.274
     Subvenţii şi transferuri 2.200
       Transferuri 2.200

 Cultura şi arta 87.820
   Cheltuieli curente 87.820
     Cheltuieli de personal 35.970
       Cheltuieli cu salariile 28.510
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 6.270
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 1.140
       Deplasări, detaşări, transferări 50
     Cheltuieli materiale şi servicii 51.850
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 51.050
       Reparaţii curente 800

 Pensii şi ajutoare I.O.V.R., militari şi alte persoane 2.200
   Cheltuieli curente 2.200
     Subvenţii şi transferuri 2.200
       Transferuri 2.200

 Cercetare ştiinţifică 1.933.709
   Cheltuieli curente 1.933.709
     Cheltuieli de personal 1.635.285
       Cheltuieli cu salariile 1.253.775
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 275.830
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 50.151
       Deplasări, detaşări, transferări 55.529
     Cheltuieli materiale şi servicii 298.424
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 72.024
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 60.600
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 2.400
       Reparaţii curente 20.300
       Reparaţii capitale 90.000
       Cărţi şi publicaţii 30.500
       Alte cheltuieli 22.600
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/27


    SECRETARIATUL DE STAT PENTRU CULTE

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 934.355
   Cheltuieli curente 934.355
     Cheltuieli de personal 731.236
     Cheltuieli materiale şi servicii 3.119
     Subvenţii şi transferuri 200.000
       Transferuri 200.000

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 45.000
 Învăţămînt 45.000
   Cheltuieli curente 45.000
     Cheltuieli de personal 45.000
        din total cheltuieli:
   Învăţămînt superior 45.000

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 23.418
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 23.418
   Cheltuieli curente 23.418
     Cheltuieli de personal 20.299
     Cheltuieli materiale şi servicii 3.119
        din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 23.418

    Partea a VIII-a - Alte acţiuni 865.937
 Alte acţiuni 865.937
   Cheltuieli curente 865.937
     Cheltuieli de personal 665.937
     Subvenţii şi transferuri 200.000
       Transferuri 200.000
     din total cheltuieli:
   Culte religioase 865.937

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 934.355
   Cheltuieli curente 934.355
     Cheltuieli de personal 731.236
     Cheltuieli materiale şi servicii 3.119
     Subvenţii şi transferuri 200.000
       Transferuri 200.000

 Învăţămînt 45.000
   Cheltuieli curente 45.000
     Cheltuieli de personal 45.000
       Cheltuieli cu salariile 36.900
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 8.100
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 23.418
   Cheltuieli curente 23.418
     Cheltuieli de personal 20.299
       Cheltuieli cu salariile 15.713
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 3.457
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 629
       Deplasări, detaşări, transferări 500
     Cheltuieli materiale şi servicii 3.119
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 1.900
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 140
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 80
       Reparaţii curente 520
       Cărţi şi publicaţii 230
       Alte cheltuieli 249

 Alte acţiuni 865.937
   Cheltuieli curente 865.937
     Cheltuieli de personal 665.937
       Cheltuieli cu salariile 528.521
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 116.275
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 21.141
     Subvenţii şi transferuri 200.000
       Transferuri 200.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/28


    COMISIA NAŢIONALA PENTRU STANDARDE, METROLOGIE SI CALITATE

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                    - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 458.939
   Cheltuieli curente 449.939
     Cheltuieli de personal 394.738
     Cheltuieli materiale şi servicii 55.201
   Cheltuieli de capital 9.000

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 458.939
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 458.939
   Cheltuieli curente 449.939
     Cheltuieli de personal 394.738
     Cheltuieli materiale şi servicii 55.201
   Cheltuieli de capital 9.000
       din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 458.939

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 458.939
   Cheltuieli curente 449.939
     Cheltuieli de personal 394.738
     Cheltuieli materiale şi servicii 55.201
   Cheltuieli de capital 9.000
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 458.939
   Cheltuieli curente 449.939
     Cheltuieli de personal 394.738
       Cheltuieli cu salariile 273.602
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 60.192
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 10.944
       Deplasări, detaşări, transferări 50.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 55.201
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 27.600
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 1.100
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 1.100
       Reparaţii curente 3.200
       Reparaţii capitale 6.800
       Cărţi şi publicaţii 600
       Alte cheltuieli 14.801
   Cheltuieli de capital 9.000
       Investiţii ale instituţiilor publice 9.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/29

    COMISIA NAŢIONALA DE INFORMATICA

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 41.057
   Cheltuieli curente 38.557
     Cheltuieli de personal 32.794
     Cheltuieli materiale şi servicii 5.763
   Cheltuieli de capital 2.500

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 41.057
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 41.057
   Cheltuieli curente 38.557
     Cheltuieli de personal 32.794
     Cheltuieli materiale şi servicii 5.763
   Cheltuieli de capital 2.500
        din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 41.057

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 41.057
   Cheltuieli curente 38.557
     Cheltuieli de personal 32.794
     Cheltuieli materiale şi servicii 5.763
   Cheltuieli de capital 2.500
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 41.057
   Cheltuieli curente 38.557
     Cheltuieli de personal 32.794
       Cheltuieli cu salariile 20.471
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 4.504
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 819
       Deplasări, detaşări, transferări 7.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 5.763
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 1.900
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 1.500
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 90
       Reparaţii curente 250
       Cărţi şi publicaţii 250
       Alte cheltuieli 1.773
   Cheltuieli de capital 2.500
       Investiţii ale instituţiilor publice 2.500
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/30


    COMISIA NAŢIONALA PENTRU STATISTICA

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                    - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 1.982.949
   Cheltuieli curente 1.951.549
     Cheltuieli de personal 1.604.639
     Cheltuieli materiale şi servicii 346.910
   Cheltuieli de capital 31.400

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 1.815.989
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 1.815.989
   Cheltuieli curente 1.784.589
     Cheltuieli de personal 1.453.160
     Cheltuieli materiale şi servicii 331.429
   Cheltuieli de capital 31.400
        din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 1.815.989

    Partea a VIII-a - Alte acţiuni 166.960
 Alte acţiuni 166.960
   Cheltuieli curente 166.960
     Cheltuieli de personal 151.479
     Cheltuieli materiale şi servicii 15.481
     din total cheltuieli:
   Centre şi oficii de calcul 166.960

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 1.982.949
   Cheltuieli curente 1.951.549
     Cheltuieli de personal 1.604.639
     Cheltuieli materiale şi servicii 346.910
   Cheltuieli de capital 31.400
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 1.815.989
   Cheltuieli curente 1.784.589
     Cheltuieli de personal 1.453.160
       Cheltuieli cu salariile 1.105.683
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 243.250
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 44.227
       Deplasări, detaşări, transferări 60.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 331.429
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 313.100
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 1.900
       Reparaţii curente 5.700
       Reparaţii capitale 3.100
       Cărţi şi publicaţii 1.150
       Alte cheltuieli 6.479
   Cheltuieli de capital 31.400
       Investiţii ale instituţiilor publice 31.400

 Alte acţiuni 166.960
   Cheltuieli curente 166.960
     Cheltuieli de personal 151.479
       Cheltuieli cu salariile 119.666
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 26.326
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 4.787
       Deplasări, detaşări, transferări 700
     Cheltuieli materiale şi servicii 15.481
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 3.500
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 11.891
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 5
       Reparaţii curente 70
       Cărţi şi publicaţii 10
 Alte cheltuieli 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/31


    AGENŢIA ROMANA DE DEZVOLTARE

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 104.362
   Cheltuieli curente 102.162
     Cheltuieli de personal 61.482
     Cheltuieli materiale şi servicii 40.680
   Cheltuieli de capital 2.200

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 104.362
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 104.362
   Cheltuieli curente 102.162
     Cheltuieli de personal 61.482
     Cheltuieli materiale şi servicii 40.680
   Cheltuieli de capital 2.200
        din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 104.362

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 104.362
   Cheltuieli curente 102.162
     Cheltuieli de personal 61.482
     Cheltuieli materiale şi servicii 40.680
   Cheltuieli de capital 2.200

 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 104.362
   Cheltuieli curente 102.162
     Cheltuieli de personal 61.482
       Cheltuieli cu salariile 33.150
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 5.337
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 995
       Deplasări, detaşări, transferări 22.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 40.680
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 6.500
       Materiale şi prestări servicii cu caracter funcţional 5.500
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 1.200
       Reparaţii curente 1.200
       Cărţi şi publicaţii 3.500
       Alte cheltuieli 22.780
   Cheltuieli de capital 2.200
       Investiţii ale autorităţii publice 2.200
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    ANEXA 5/32

    AGENŢIA NAŢIONALA PENTRU PRIVATIZARE

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 265.264
   Cheltuieli curente 260.864
     Cheltuieli de personal 227.981
     Cheltuieli materiale şi servicii 32.883
   Cheltuieli de capital 4.400

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 255.094
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 255.094
   Cheltuieli curente 250.694
     Cheltuieli de personal 227.981
     Cheltuieli materiale şi servicii 22.713
   Cheltuieli de capital 4.400
        din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 255.094

    Partea a VIII-a - Alte acţiuni 10.170
 Alte acţiuni 10.170
   Cheltuieli curente 10.170
     Cheltuieli materiale şi servicii 10.170
     din total cheltuieli:
   Alte cheltuieli 10.170

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 265.264
   Cheltuieli curente 260.864
     Cheltuieli de personal 227.981
     Cheltuieli materiale şi servicii 32.883
   Cheltuieli de capital 4.400

 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 255.094
   Cheltuieli curente 250.694
     Cheltuieli de personal 227.981
       Cheltuieli cu salariile 175.382
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 38.583
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 7.016
       Deplasări, detaşări, transferări 7.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 22.713
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 19.400
       Materiale şi prestări servicii cu caracter funcţional 450
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 350
       Cărţi şi publicaţii 600
       Alte cheltuieli 1.913
   Cheltuieli de capital 4.400
       Investiţii ale instituţiilor publice 4.400

 Alte acţiuni 10.170
   Cheltuieli curente 10.170
     Cheltuieli materiale şi servicii 10.170
       Alte cheltuieli 10.170
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/33

    CENTRUL NAŢIONAL AL CINEMATOGRAFIEI

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                 - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 244.504
   Cheltuieli curente 223.704
     Cheltuieli de personal 41.804
     Cheltuieli materiale şi servicii 16.910
     Subvenţii şi transferuri 164.990
       Subvenţii pentru instituţiile publice 164.990
   Cheltuieli de capital 20.800

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 227.710
 Cultura şi arta 227.710
   Cheltuieli curente 208.210
     Cheltuieli de personal 31.960
     Cheltuieli materiale şi servicii 11.260
     Subvenţii şi transferuri 164.990
       Subvenţii pentru instituţiile publice 164.990
   Cheltuieli de capital 19.500
        din total cheltuieli:
   Alte instituţii şi acţiuni de cultura şi arta 227.710

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 16.794
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 16.794
   Cheltuieli curente 15.494
     Cheltuieli de personal 9.844
     Cheltuieli materiale şi servicii 5.650
   Cheltuieli de capital 1.300
        din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 16.794

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 244.504
   Cheltuieli curente 223.704
     Cheltuieli de personal 41.804
     Cheltuieli materiale şi servicii 16.910
     Subvenţii şi transferuri 164.990
       Subvenţii pentru instituţiile publice 164.990
   Cheltuieli de capital 20.800

 Cultura şi arta 227.710
   Cheltuieli curente 208.210
     Cheltuieli de personal 31.960
       Cheltuieli cu salariile 21.000
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 4.620
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 840
       Deplasări, detaşări, transferări 5.500
     Cheltuieli materiale şi servicii 11.260
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 7.500
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 300
       Reparaţii curente 2.500
       Cărţi şi publicaţii 300
       Alte cheltuieli 660
     Subvenţii şi transferuri 164.990
       Subvenţii pentru instituţiile publice 164.990
   Cheltuieli de capital 19.500
     Investiţii ale instituţiilor publice 19.500

 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 16.794
   Cheltuieli curente 15.494
     Cheltuieli de personal 9.844
       Cheltuieli cu salariile 7.019
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 1.544
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 281
       Deplasări, detaşări, transferări 1.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 5.650
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 2.850
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 600
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 200
       Reparaţii curente 1.500
       Alte cheltuieli 500
   Cheltuieli de capital 1.300
       Investiţii ale instituţiilor publice 1.300

          VENITURILE, SUBVENŢIILE SI CHELTUIELILE INSTITUŢIILOR PUBLICE
         finanţate din veniturile extrabugetare şi subvenţii de la buget

                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                     Program 1992
      Instituţia publica ───────────────────────────────────────
                                        Venituri Subvenţii Cheltuieli
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cap. 53.1 "Cultura şi arta" 101.000 164.990 265.990
 - Regia Autonomă "Cinerom" 101.000 164.990 265.990
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/34


    AGENŢIA NAŢIONALA DE PRESA "ROMPRES"

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 297.260
   Cheltuieli curente 273.310
     Cheltuieli de personal 165.850
     Cheltuieli materiale şi servicii 107.460
   Cheltuieli de capital 23.950

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 297.260
 Cultura şi arta 297.260
   Cheltuieli curente 273.310
     Cheltuieli de personal 165.850
     Cheltuieli materiale şi servicii 107.460
   Cheltuieli de capital 23.950
        din total cheltuieli:
   Alte instituţii şi acţiuni de cultura şi arta 297.260

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 297.260
   Cheltuieli curente 273.310
     Cheltuieli de personal 165.850
     Cheltuieli materiale şi servicii 107.460
   Cheltuieli de capital 23.950

 Cultura şi arta 297.260
   Cheltuieli curente 273.310
     Cheltuieli de personal 165.850
       Cheltuieli cu salariile 102.240
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 22.493
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 4.090
       Deplasări, detaşări, transferări 37.027
     Cheltuieli materiale şi servicii 107.460
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 20.002
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 81.978
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 850
       Reparaţii curente 800
       Reparaţii capitale 500
       Cărţi şi publicaţii 2.330
       Alte cheltuieli 1.000
   Cheltuieli de capital 23.950
     Investiţii ale instituţiilor publice 23.950
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/35

    RADIOTELEVIZIUNEA ROMANA

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 305.040
   Cheltuieli curente 305.040
     Subvenţii şi transferuri 305.040
       Transferuri 305.040

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 305.040
 Cultura şi arta 305.040
   Cheltuieli curente 305.040
     Subvenţii şi transferuri 305.040
       Transferuri 305.040
        din total cheltuieli:
   Alte instituţii şi acţiuni de cultura şi arta 305.040

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 305.040
   Cheltuieli curente 305.040
     Subvenţii şi transferuri 305.040
       Transferuri 305.040

 Cultura şi arta 305.040
   Cheltuieli curente 305.040
     Subvenţii şi transferuri 305.040
       Transferuri 305.040
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/36


    SOCIETATEA ROMANA DE CRUCE ROŞIE

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 39.800
   Cheltuieli curente 39.800
     Subvenţii şi transferuri 39.800
       Transferuri 39.800

    Partea I - Cheltuieli social-culturale 39.800
 Pensii şi ajutoare I.O.V.R., militari şi alte persoane 39.800
   Cheltuieli curente 39.800
     Subvenţii şi transferuri 39.800
       Transferuri 39.800
     din total cheltuieli:
   Alte pensii şi ajutoare 39.800

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 39.800
   Cheltuieli curente 39.800
     Subvenţii şi transferuri 39.800
       Transferuri 39.800

 Pensii şi ajutoare I.O.V.R., militari şi alte persoane 39.800
   Cheltuieli curente 39.800
     Subvenţii şi transferuri 39.800
       Transferuri 39.800
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/37


    UNITATEA SPECIALĂ DE PAZA SI PROTOCOL

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 1.605.750
   Cheltuieli curente 1.049.550
     Cheltuieli de personal 667.350
     Cheltuieli materiale şi servicii 382.200
   Cheltuieli de capital 556.200

    Partea a VIII-a - Alte acţiuni 1.605.750
 Alte acţiuni 1.605.750
   Cheltuieli curente 1.049.550
     Cheltuieli de personal 667.350
     Cheltuieli materiale şi servicii 382.200
   Cheltuieli de capital 556.200
        din total cheltuieli:
   Alte cheltuieli 1.605.750

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 1.605.750
   Cheltuieli curente 1.049.550
     Cheltuieli de personal 667.350
     Cheltuieli materiale şi servicii 382.200
   Cheltuieli de capital 556.200

 Alte acţiuni 1.605.750
   Cheltuieli curente 1.049.550
     Cheltuieli de personal 667.350
     Cheltuieli materiale şi servicii 382.200
   Cheltuieli de capital 556.200
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/38

    OFICIUL DE STAT PENTRU PROBLEME SPECIALE

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 47.650
   Cheltuieli curente 41.760
     Cheltuieli de personal 35.150
     Cheltuieli materiale şi servicii 6.610
   Cheltuieli de capital 5.890

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 47.650
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 47.650
   Cheltuieli curente 41.760
     Cheltuieli de personal 35.150
     Cheltuieli materiale şi servicii 6.610
   Cheltuieli de capital 5.890
        din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 47.650

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 47.650
   Cheltuieli curente 41.760
     Cheltuieli de personal 35.150
     Cheltuieli materiale şi servicii 6.610
   Cheltuieli de capital 5.890
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 47.650
   Cheltuieli curente 41.760
     Cheltuieli de personal 35.150
       Cheltuieli cu salariile 30.000
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 1.000
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 150
       Deplasări, detaşări, transferări 4.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 6.610
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 3.800
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 1.400
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 200
       Cărţi şi publicaţii 300
       Alte cheltuieli 910
   Cheltuieli de capital 5.890
       Investiţii ale instituţiilor publice 5.890
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/39


    OFICIUL NAŢIONAL AL REZERVELOR MATERIALE

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 3.438.033
   Cheltuieli curente 1.354.790
     Cheltuieli de personal 709.669
     Cheltuieli materiale şi servicii 645.121
   Cheltuieli de capital 2.083.243

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 45.555
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 45.555
   Cheltuieli curente 43.145
     Cheltuieli de personal 37.758
     Cheltuieli materiale şi servicii 5.387
   Cheltuieli de capital 2.410
        din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 45.555

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 3.392.478
 Alte acţiuni economice 3.392.478
   Cheltuieli curente 1.311.645
     Cheltuieli de personal 671.911
     Cheltuieli materiale şi servicii 639.734
   Cheltuieli de capital 2.080.833
        din total cheltuieli:
   Rezerva de stat şi de mobilizare 3.392.478

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 3.438.033
   Cheltuieli curente 1.354.790
     Cheltuieli de personal 709.669
     Cheltuieli materiale şi servicii 645.121
   Cheltuieli de capital 2.083.243

 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 45.555
   Cheltuieli curente 43.145
     Cheltuieli de personal 37.758
       Cheltuieli cu salariile 29.187
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 5.852
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 1.057
       Deplasări, detaşări, transferări 1.662
     Cheltuieli materiale şi servicii 5.387
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 3.582
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 9
       Cărţi şi publicaţii 92
       Alte cheltuieli 1.704
   Cheltuieli de capital 2.410
       Investiţii ale instituţiilor publice 2.410

 Alte acţiuni economice 3.392.478
   Cheltuieli curente 1.311.645
     Cheltuieli de personal 671.911
     Cheltuieli cu salariile 526.780
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 115.837
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 21.100
       Deplasări, detaşări, transferări 8.194
     Cheltuieli materiale şi servicii 639.734
       Hrana 396
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 270.470
       Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta durata si
       echipament 8.900
       Reparaţii curente 154.554
       Reparaţii capitale 83.285
       Cărţi şi publicaţii 396
       Alte cheltuieli 121.733
   Cheltuieli de capital 2.080.833
       Stocuri pentru rezerva de stat şi de mobilizare 1.913.833
       Investiţii ale instituţiilor publice 167.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/40

    OFICIUL DE STAT PENTRU INVENŢII SI MĂRCI

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 122.171
   Cheltuieli curente 118.171
     Cheltuieli de personal 102.803
     Cheltuieli materiale şi servicii 15.368
   Cheltuieli de capital 4.000

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 122.171
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 122.171
   Cheltuieli curente 118.171
     Cheltuieli de personal 102.803
     Cheltuieli materiale şi servicii 15.368
   Cheltuieli de capital 4.000
        din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 122.171

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 122.171
   Cheltuieli curente 118.171
     Cheltuieli de personal 102.803
     Cheltuieli materiale şi servicii 15.368
   Cheltuieli de capital 4.000
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 122.171
   Cheltuieli curente 118.171
     Cheltuieli de personal 102.803
       Cheltuieli cu salariile 74.447
       Contribuţii pentru asigurări sociale de stat 16.378
       Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata
       ajutorului de şomaj 2.978
       Deplasări, detaşări, transferări 9.000
     Cheltuieli materiale şi servicii 15.368
       Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 8.500
       Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 4.300
       Reparaţii curente 1.600
       Cărţi şi publicaţii 220
       Alte cheltuieli 748
   Cheltuieli de capital 4.000
       Investiţii ale instituţiilor publice 4.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/41

    CENTROCOOP

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 3.735.000
   Cheltuieli curente 3.735.000
     Subvenţii şi transferuri 3.735.000
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 3.735.000

    Partea a VII-a - Acţiuni economice 3.735.000
 Agricultura, silvicultura, ape, mediu înconjurător 3.735.000
   Cheltuieli curente 3.735.000
     Subvenţii şi transferuri 3.735.000
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 3.735.000
         din total cheltuieli:
   Programe pentru susţinerea preţurilor la produsele agricole 3.735.000

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 3.735.000
   Cheltuieli curente 3.735.000
     Subvenţii şi transferuri 3.735.000
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 3.735.000

 Agricultura, silvicultura, ape, mediu înconjurător 3.735.000
   Cheltuieli curente 3.735.000
     Subvenţii şi transferuri 3.735.000
       Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif 3.735.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5/42

    MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANŢELOR - ACŢIUNI GENERALE

                           BUGETUL PE ANUL 1992
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cheltuieli - Total 78.607.050
   Cheltuieli curente 73.607.050
     Subvenţii şi transferuri 67.107.050
       Transferuri 67.107.050

    Partea a VI-a - Autorităţile publice 1.707.050
 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 1.707.050
   Cheltuieli curente 1.707.050
     Subvenţii şi transferuri 1.707.050
       Transferuri 1.707.050*)
         din total cheltuieli:
   Organele administraţiei publice centrale de specialitate 1.707.050

     Partea a IX-a - Transferuri 65.400.000
 Transferuri din bugetul de stat 65.400.000
   Transferuri din bugetul de stat către bugetele locale 65.400.000

    Partea a X-a - Datoria publica 6.500.000
 Dobînzi aferente datoriei publice 6.500.000
   Cheltuieli curente 6.500.000
     Dobînzi aferente datoriei publice interne 6.500.000

    Partea a XI-a - Rezerve 5.000.000
 Fond de intervenţie la dispoziţia Guvernului 1.000.000
 Fondul de rezerva bugetară la dispoziţia Guvernului 4.000.000

                       DETALIEREA PE ARTICOLE DE CHELTUIELI

 Cheltuieli - Total 78.607.050
   Cheltuieli curente 73.607.050
     Subvenţii şi transferuri 67.107.050
       Transferuri 67.107.050

 Cheltuieli pentru organele autorităţii executive 1.707.050
   Cheltuieli curente 1.707.050
     Subvenţii şi transferuri 1.707.050
       Transferuri 1.707.050
       Contribuţii şi cotizaţii la organismele internaţionale 1.707.050
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
----------
    *) Ministerul Economiei şi Finanţelor va repartiza suma respectiva pe
ordonatori principali de credite în funcţie de aprobarea valutei şi data
scadentei pentru efectuarea plăţii cotizaţiilor şi contribuţiilor la
organismele internaţionale.


    ANEXA 6


                                BUGETUL
          FONDULUI SPECIAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PE ANUL 1992

                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     I. VENITURI - TOTAL 36.000.000
    Venituri din contribuţia agenţilor economici asupra
încasărilor din activitatea industriala, construcţii-montaj,
agricolă şi silvică, transporturi şi telecomunicaţii, comerţ,
turism şi prestări servicii 36.000.000

     II. CHELTUIELI - TOTAL 36.000.000
   Cheltuieli pentru finanţarea programelor naţionale de
cercetare-dezvoltare aprobate în condiţiile legii, alte teme
de importanta majoră pentru economia naţionala, subvenţionarea
literaturii tehnico-ştiinţifice şi activităţii de
informare-documentare, precum şi cercetări şi activităţi de
proiectare privind expertizarea documentaţiilor tehnice şi
economice care ar urma sa fie achiziţionate din import destinate
realizării programelor de dezvoltare şi retehnologizare ale
ramurilor şi sectoarelor economiei naţionale, precum şi
cheltuieli de capital 25.970.000*)
    Obligaţii ale anului 1991 care se decontează în anul 1992 10.000.000
    Cheltuieli pentru funcţionarea colegiului consultativ
pentru cercetare-dezvoltare, a comisiilor acestuia, precum
si cele pentru administrarea fondului special 30.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
---------
    *) 1,5 miliarde lei pentru continuarea lucrărilor la "Casa Academiei".



    ANEXA 7

                          BUGETUL
         FONDULUI SPECIAL PENTRU SĂNĂTATE PE ANUL 1992

                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     I. VENITURI - TOTAL 25.838.400
    Venituri curente 25.838.400
    Venituri din contribuţia de asigurări sociale de 2% 24.738.400
    Venituri realizate, potrivit legii, din prestaţii efectuate
de unităţile sanitare la cererea persoanelor fizice şi juridice 1.100.000

     II. CHELTUIELI - TOTAL 25.838.400
    Sănătate 14.498.400
    1. Cheltuieli curente 14.498.400
       1.1. Cheltuieli de personal 8.310.000
       1.2. Cheltuieli materiale şi servicii 6.188.400

    Alte cheltuieli sociale 11.340.000
    1. Cheltuieli curente 11.340.000
       1.1. Cheltuieli materiale 11.340.000
            - Cheltuieli pentru compensarea preţurilor la
              medicamente 11.340.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 8


                             BUGETUL
          FONDULUI SPECIAL PENTRU ÎNVĂŢĂMÎNT PE ANUL 1992
                                                                    - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     I. VENITURI - TOTAL 8.649.100
    Venituri din sumele ce se încasează de către instituţii
drept regie de cămin şi cantina 1.631.500
    Venitul net obţinut de atelierele-şcoala 54.300
    Venituri din contribuţia agenţilor economici şi taxe de
şcolarizare 3.926.800
    Taxa de admitere în învăţămîntul superior şi postliceal 106.000
    Venituri din gospodăria anexa 50.000
    Venitul net al activităţii de integrare a învăţămîntului
superior cu producţia, cercetarea, proiectarea şi prestarea
de servicii 100.000
    Venituri din valorificarea cursurilor şi publicaţiilor
neperiodice 7.000
    Venituri din contribuţia unităţilor pentru acoperirea
cheltuielilor cursurilor postuniversitare 20.000
    Venituri din manifestaţiile artistice ale instituţiilor
de învăţămînt superior şi artistic 200
    Taxe de şcolarizare de la cetăţenii străini care studiază
pe cont propriu valutar 2.750.000
    Alte venituri ale instituţiilor de învăţămînt 3.300

     II. CHELTUIELI - TOTAL 8.649.100
    Învăţămînt 8.649.100
    1. Cheltuieli curente 6.249.100
       1.1. Cheltuieli de personal 4.400.000
       1.2. Cheltuieli materiale 1.849.100
    2. Cheltuieli de capital 2.400.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 8 a


                             BUGETUL
          FONDULUI SPECIAL PENTRU ÎNVĂŢĂMÎNT PE ANUL 1992

              MINISTERUL ÎNVĂŢĂMÎNTULUI SI ŞTIINŢEI
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     I. VENITURI - TOTAL 7.580.000
    Venituri din sumele ce se încasează de către instituţii
drept regie de cămin şi cantina 1.379.100
    Venituri din contribuţia agenţilor economici şi taxe de
şcolarizare 3.220.000
    Taxa de admitere în învăţămîntul superior şi postliceal 103.000
    Venitul net al activităţii de integrare a învăţămîntului
superior cu producţia, cercetarea, proiectarea şi prestarea
de servicii 100.000
    Venituri din valorificarea cursurilor şi publicaţiilor
neperiodice 7.000
    Venituri din contribuţia unităţilor pentru acoperirea
cheltuielilor cursurilor postuniversitare 20.000
    Venituri din manifestaţiile artistice ale instituţiilor
de învăţămînt superior şi artistic 200
    Taxe de şcolarizare de la cetăţenii străini care studiază
pe cont propriu valutar 2.750.000
    Alte venituri ale instituţiilor de învăţămînt 700

     II. CHELTUIELI - TOTAL 7.580.000
    Învăţămînt 7.580.000
    1. Cheltuieli curente 5.180.000
       1.1. Cheltuieli de personal 3.626.000
       1.2. Cheltuieli materiale 1.554.000
    2. Cheltuieli de capital 2.400.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 8 b

                             BUGETUL
          FONDULUI SPECIAL PENTRU ÎNVĂŢĂMÎNT PE ANUL 1992

                 MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTAŢIEI
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     I. VENITURI - TOTAL 647.900
    Venituri din sumele ce se încasează de către instituţii
drept regie de cămin şi cantina 240.000
    Venitul net obţinut de atelierele-şcoala 35.000
    Venituri din contribuţia agenţilor economici şi taxe de
şcolarizare 321.400
    Taxa de admitere în învăţămîntul superior şi postliceal 1.500
    Venituri din gospodăria anexa 50.000

     II. CHELTUIELI - TOTAL 647.900
    Învăţămînt 647.900
    1. Cheltuieli curente 647.900
       1.1. Cheltuieli de personal 441.000
       1.2. Cheltuieli materiale 206.900

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 8 c

                             BUGETUL
          FONDULUI SPECIAL PENTRU ÎNVĂŢĂMÎNT PE ANUL 1992

                   MINISTERUL TRANSPORTURILOR
                                                                    - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     I. VENITURI - TOTAL 94.640
    Venituri din sumele ce se încasează de către instituţii
drept regie de cămin şi cantina 1.220
    Venituri din contribuţia agenţilor economici şi taxe de
şcolarizare 93.300
    Taxa de admitere în învăţămîntul superior şi postliceal 120

     II. CHELTUIELI - TOTAL 94.640
    Învăţămînt 94.640
    1. Cheltuieli curente 94.640
       1.1. Cheltuieli de personal 75.700
       1.2. Cheltuieli materiale 18.940
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 8 d

                               BUGETUL
             FONDULUI SPECIAL PENTRU ÎNVĂŢĂMÎNT PE ANUL 1992

                         MINISTERUL INDUSTRIEI
                                                                   - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     I. VENITURI - TOTAL 326.560
    Venituri din sumele ce se încasează de către instituţii
drept regie de cămin şi cantina 11.180
    Venitul net obţinut de atelierele-şcoala 19.300
    Venituri din contribuţia agenţilor economici şi taxe de
şcolarizare 292.100
    Taxa de admitere în învăţămîntul superior şi postliceal 1.380
    Alte venituri ale instituţiilor de învăţămînt 2.600

     II. CHELTUIELI - TOTAL 326.560
    Învăţămînt 326.560
    1. Cheltuieli curente 326.560
       1.1. Cheltuieli de personal 257.300
       1.2. Cheltuieli materiale 69.260
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    ANEXA 9


                               BUGETUL
               FONDULUI SPECIAL PENTRU ASIGURĂRILE SOCIALE
                            ALE ŢĂRĂNIMII
                             PE ANUL 1992

                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                      Program
                                                                        1992
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     I. VENITURI - TOTAL 9.000.000
    Venituri din contribuţia agenţilor economici asupra
încasărilor din activitatea industriala, de construcţii-montaj,
agricolă, silvică, de transporturi şi telecomunicaţii, comerţ
si prestări servicii

     II. CHELTUIELI - TOTAL 9.000.000
    1. Pensii, indemnizaţii, alte drepturi de asigurări sociale,
inclusiv cheltuieli privind transmiterea drepturilor 8.650.000
    2. Cheltuieli de personal 350.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


                         -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016